Ateistiuutiset

Päivitetty 24.11.2017

Sisällysluettelo - Contents

Julkaisija:        Suomen ateistiyistys ry
Sähköposti:     info@ateismi.fi

Suomalaisia uutisia on lehdessä

http://www.ateistit.fi/uutiset/index.html

Kummat ovat parempia, ei mitään tietävät vai kaikkitietävät?

Jos kyse on ihmisiä avustavista virkahenkilöistä, ei mitään tietävät ovat parempia siinä tapauksessa, että he ymmärtävät toimittaa asiakkaan oikeasti tietävien luo.

Satavuotisjuttu

Kun isänmaalliset lukijat odottavat satavuotisjuttua, se tulee tässä.

Kun Juhani oli liian itsepäinen ja Aapo liian varovainen, tehtävä annettiin Toukolan pojille.

Muunnos amerikkalaisille

Kun Roopesetä oli liian saita ja Aku liian köyhä, tehtävä annettiin Karhukoplalle.

Jäi itse kiinni

Kuukauden mietelause

Olen taipuvainen ajattelemaan.

Tietokoneiden kanssa on aina ongelmia

Ensimmäinen näkemäni tietokone oli Helsingin Yliopiston ensimmäinen tietokone.  Sitä piti hallussaan yliopiston matematiikan laitos, ja koska satuin opiskelemaan kyseisessä laitoksessa, pääsin myös tutustumaan siihen.
Mitään alkeellisia ohjelmointikieliä en jaksanut opiskella, mutta Fortrania ryhdyin käyttämään ollessani vakuutusmatemaatikkona.

Ennen eläkkeelle jäämistäni opetin yli kymmentä ohjelmointikieltä, joiden mieliin palauttaminen olisi koettelemus
jota en juuri nyt halua.

Koska istun Ubuntu 17.10 käyttähjärjestelmää käyttävän nelisuorittimisen ja ssd-muistisen tietokoneen ääressä, vaikeuksia aiheuttaa vain uusi mekaanisen näppäimistön opettelu.  Markkinoille väärin perustein tungetut kalvonäppäimistöt alkoivat olla liikaa 75-vuotiaan sormille.

Ongelmat ohjelmistojen kanssa valitettavasti jatkuvat, Jopa Bluegriffonin Ubuntu-versioon tuli viruksia, mikä lienee toistaiseksi maailmanennätys.

Tänään selaimet alkoivat sekoilla. Luultavasti tämä johtui siitä, että kehittämistä on kehitetty liikaa.

Ubuntukin on viime vuosina alkanut kaatuilla (jopa tehokoneiden kanssa), mutta onneksi se on harvinaista. Muutamia hyvin tarpellisia ilmaisohjelmia (kuten Muse Scrore 2.1) kehittämässä on vain muutamia ihmisiä, joten jopa välitallennuksista joutuu huolehtimaan.

Tietokoneiden ongelmat eivät lopu minun eläessäni, mutta huomattavan pitkälle on päästy niistä ajoista, jolloin näin ensimmäisen kerran tietokoneen.

Miten poistan Bluegriffonin Ubuntusta

Komennolla
sudo apt-get remove bluegriffon

Helsingin Sanomilla on raskas vastuu

niistä ihmisistä, jotka lukevat lehteä.

Vielä raskaampi vastuu lehdellä on niistä ihmisistä, jotka uskovat sen juttuja. Jotkut terveysjutut saattavat pahimmillaan tappaa ihmisiä.

Perheessäni vaimo valmistaa ruuat siitä syystä, että hän on entiseltä ammatiltaan kokki. Valitettavasti hän yrittää syöttää minulle liikaa ruokaa, koska hän on Helsingin Sanomista lukenut, että lievä ylipaino voi olla vanhuksille terveellistä.

Valitettavasti lehden neuvo pätee vain terveisiin vanhuksiin, Minulla on iso joukko sairauksia ja toinen joukko perinnöllisiä riskejä, jotka vaativat painon pitämistä keskitasolla.

Islam ja orjuus:

CNN: Libyassa myydään Eurooppaan pyrkiviä afrikkalaissiirtolaisia orjiksi huutokaupalla – ”Kuka tarvitsee vahvaa kaivajaa?”

Satu hyvän ja pahan tiedon puusta

Erkki Hartikainen 10.11.2017

Useimmille suomalaisille on kouluissa opetettu Raamatun satu hyvän ja pahan tiedon puusta.

Jo sadun nimi on virheellinen. David Hume ( 1711 -1776) osoitti, ettei tosiasioista voida johtaa (loogisessa mielessä) arvoja. Erityisesti tässä asiassa sekoilevat poliitikot.

Siis tieto ei ole hyvää eikä pahaa. Riippumatta siitä, mitä hyvällä tai pahalla tarkoitetaan, kyseessä on mielipideasia. Tietysti tietoa voidaan käyttää hyväksi sellaisten tekojen tekemisessä, joita jotkut pitävät hyvinä tai jotkut pitävät pahoina.

Sävellajeista

Erkki Hartikainen 8.11017

Ihmisillä on monenlaisia musiikkimakuja. Tämä pätee myös sävellajeihin. Minä pidän korotusmerkeillä varustetuista sävellajeista.

Jotkin sävelet näyttävät tuottavan midien kirjoittajille vaikeuksia. Useimmiten ne on helppo korjata vaihtamalla sävellajia.

Kaksi säveltä on muodostanut minulle pitkään ongelman. Tänään sain erään sävelmän kuntoon pelkästään valitsemalla viisi korotusmerkkiä. Tähän asti ongelmalliset g ja a lakkasivat olemasta ongelmallisia.

Sävellyksiä, jotka tuntuvat surumielisilltä, kutsutaan mollisävelmiksi. On kuitenkin erityisen vaikeaa löytää tunnettuja sävelmiä, jotka eivät ole surumielisiä. Jopa Finlandia on surumielinen. Olen yrittänyt korjata Finlandiaa pirteäksi, mutta en ole onnistunut.

Korotusmerkit ja sopivasti valittu ääniala saattavat kuitenkin tehdä sävelmästä minun mielestäni neutraalin. Kuten täällä julkaisemiani sävelmiä tarkastelevat ovat ehkä huomanneet, pidän suurta osaa sävelmistäni neutraaleina.

Erityisesti pidän sellaisista soittimista, jotka saavat sävelmät kuulostamaan neutraaleilta. Ehkä selkein neutralisoija on sähkökitara, joka riittävän ylhäältä soitettuna saa kenet tahansa hereille. Sähköisillä soittimilla varustetyt yhtyeet olisivat muuten hyvä asia, mutta musiikin ei tarvitsisi olla hirveää pauketta, hyppimistä ja hoilaamista.

En pidä tekopirteydestä.

Vanhanakin oppii

Erkki Hartikainen 8.11.2017

Säveltäjä Toivo Kärjestä (3.12 1915 30.4 1992) kerrottiin, että hän oli niin tarkka, että yksi ylimääräinen bassoääni piti poistaa levylle menevästä äänestä, jos se oli Kärjen mukaan liikaa.

Nuorempana ajattelin, että kyseessä on liiallinen tarkkuus.

Nyt huomasin, että minun on kerta kaikkiaan poistettava yksi ylimääräinen pamaus Internetiin laittamastani sävellyksestäni. Poistin sen heti asian havaittuani.  

Kuka ei tarvitse taivasten valtakunnan avaimia?

Lukkoseppä.

Luther vipua käyttäen voi todistaa kuinka läpeensä mätä kristillinen katollinen kirkko oli.  (Ja kenties on vieläkin)

Aihetta käsitellään tällaisessa englannin kielisessä kirjassa joka kertoo pankkiirista:

The Richest Man Who Ever Lived: The Life and Times of Jacob Fugger.   by Greg Steinmetz.

Jacob Fugger eli 1459.. 1525 Augsburissa ja oli kirjan mukaan varakkaampi kuin Rockefeller, jos omaisuus suhteutetaan aikansa talouden kokoon.

Kirjassa selitetään miten tekstiilikaupasta Jacob laajensi toimiaan pankkiiriksi ja nimenomaan hallitsijoiden ja paavin pankkiiriksi.   Hänen avullaan hallitsijat saivat maksettua palkkasotureille ja naimakauppojen kulut ja Habsburgien valtakausi sai alun.  Lainojen vastineeksi Jacob sai Euroopan suurimman hopeakaivoksen liisattua. Jakob myös ymmärsi monopolihinnoittelun, kun möi Unkarin kuparikaivosten tuotteet.  Liiketoimet ulottuivat myös Portugalin kautta maustekauppaan jne.  Hän otti vastaan suuria talletuksia ja maksoi niille 5% koron, ja kaikki tämä aikana, jolloin koron ottaminen oli aluksi syntiä ja varma tie kadotukseen ja kiirastuleen.  Hän lahjoi paavin ja monet muut.  Hänellä oli konttoriverkosto, jossa rahaa saattoi lähettää 3% korvausta vastaan maasta toiseen.

Erään juonittelun päätteeksi keksittiin myydä aneita, ja varat jaettiin puoliksi pankkiirin ja paavin kesken, ja keräyskohteena Vatikaanin Pyhän Pietarin Basilica.  Martti Luther hermostui anekaupasta.  Ulrich von Hutten innostui myös ja kohta talonpojat olivat kapinassa, jonka hävisivät mm. sen takia, että pankkiiri Jacob Fugger pani rahansa toiselle puolelle.   Engels mainitaan tällä kohdin myös.

Kirja kertoo yhden ihmisen tarinan kautta miten feodalismista siirryttiin kapitalismiin ja miten rahattomat hallitsijat halusivat sotia toisiaan vastaan.  Edelleen miten ritariarmeijat korvautuivat kanuunoilla varustetuilla palkka-armeijoilla ja miten Hansa liitto toimi.  Ja miten aateliston ulkopuolelta Jacob nousi keisarin kumppaniksi.  Miten pankkiirit pyörittivät rahapajoja ja muotoilivat politiikkaa.  Tuohon aikaan raha oli vielä metallirahaa. Ja tosiaan kirjapainokeksinnön ansiosta saatettiin painaa pieniä vihkosia ja levittää niitä vaikka talonpoikien keskuuteen.

Oikea uskonpuhdistus

Erkki Hartikainen

Oikea uskonpuhistus olisi ihmisten puhdistaminen uskonnoista.

Nyt jopa uutisissa puhutaan uskonpuhdistuksesta Martin Lutherin fundamentalismista puhuttaessa.

Reformaation sijaan pitäisi puhua regressiosta, mikä on suomeksi taantumus.

Lutherin "uskonpuhdistus" lisäsi mm. ihmisten polttamista roviolla noituudesta syytettyinä. 

Martin Luther todella teki matkan Roomaan eikä ollenkaan käsittänyt sitä, että uskonnolla ei koko ajan ruoskittu ihmisiä.

Suomen valtio rikkoo koko ajan YK:n kansalais- ja poliittisia oikeuksia koskevaa yleissopimusta siitä huolimatta, että sopimus on jopa perustuslakia sitovampi.

KATOLINEN KIRKKO SUOMESSA SAI TYÖSUOJELUA KOSKEVAN KEHOTUKSEN JA TOIMINTAOHJEITA (27.10.2017)

Tyhmyyskoulutusta saa Suomessakin

Erkki Hartikainen 2.11.2017

Spede haikaili aikoinaan sitä, ettei ole olemassa tyhmyyskoulutusta.

Mies kohelsi niin, ettei hän ehtinyt lukea Helsingin Sanomia.

Tämä  tuli mieleen, kun luin Helsingin Sanomain sunnuntailiitettä. Vieläköhän se toimittajakoulu on olemassa?

Tietääkseni ainakin Tampereen yliopisto (lieneekö oikea nimi) on antanut pitkään informaatikkokoulutusta. Lisäksi monet ovat hankkineet tyhmyyskoulutusta Lontoosta.

Akateeminen tyhmyyskoulutus ei tuota riittävän tyhmiä, ja siitä syystä yliopistossa koulutetut tyhmät kelpaavat lähinnä kirjastonhoitajiksi.

Entisenä liikkeenjohdon konsultointia harjoittaneen yrityksen työntekijänä pidän kuitenkin aiheellisena huomauttaa, että tyhmyyskoulutus olisi osakkeenomistajien (Antti Herlin mukaan lukien) edun vastaista.

Tyhmyyskoulutuksen välttämättömyys on se kapitalismin rautainen laki, joka jäi Karl Marx -paralta kokonaan huomaamatta.

Jotta marxilaiset lukijat ymmärtäisivät, todettakoon vielä, että kulloisenkin yläluokan (olkoon se aatelisto, porvaristi tai kommunistinen puolue) sisällä on aina tymyyskoulutettu osa, joka tosiasiassa määrää siitä, mitä järjestelmässä tehdään

Ohjeita aloittelevalle säveltäjälle

Erkki Hartikainen 29.10.2017

Aloittelevan säveltäjän ei kannata kuunnella kokeneiden säveltäjien ohjeita. He sanovat, mitä sylki suuhun tuo. Säveltäjiä on maailma niin pullollaan, että entiset säveltäjät eivät halua uusia.

Tällaisen aloittelevan säveltäjän (kuten minä) ohjeita sen sijaan kannattaa kuunnella:

 1. Sävelmiin ei pidä kirjoittaa taukoja. Kyllä muusikoiden on tehtävä työtä palkkansa edestä.
 2. Pitkiä nuotteja ei pidä käyttää, sillä muusikoiden on turha antaa laiskotella.
 3. Bassonuottien tekeminen on parasta aloittaa kirjoittamalla bassonuottien viivastolle kopio diskanttinuoteista.
 4. Saatua kopiota pudotetaan sellainen määrä oktaaveja, että nuotit mahtuvat viivastolle ja soittimet pystyvät soittamaan ne.
 5. Muutetaan kaikki bassonuotit musescorella saman pituisiksi.
 6. Jos kyseessä ei ole suomalainen tango, bassonuotit muutetaan sävelmän perusrytmin mukaisiksi.
 7. Lopuksi tarkistetaan, että diskanttinuotit ja saadut bassonuotit eivät ole liikaa riitasointuisia.

MuseScore auttaa sinua noudattamaan näitä sääntöjä. Se merkitsee sellaiset nuotit, joita ei voi soittaa kyseisellä soittimella, punaisella.

On mahdollista, että jollain toisella soittimella ne voi soittaa. Tässä suhteessa piano on ylivoimainen soitin. Siinä on riittävästi näppäimiä kuulon alarajalta kuulon ylärajalle.

Mitä ovat elämän valttikortit

Erkki Hartikainen 28.10.2017

Joku hoilasi radiossa (kuului television kautta) elämän valttikortteja.

Eräs edesmennyt varakas mies on sanonut, että vahinko ei ole vahinko, jos sen voi korvata rahalla.

Hyvin sanottu. Elämän valttikortit ovat suuria seteleitä, joita ei pidä antaa muiden tallennella.

Tämä varakas mies lähti tästä maailmasta hyvin komeasti. Koska olen kertonut sen aikaisemmin tässä lehdessä, en toista sitä. Toistan vain sen, että minulla on paikalla olleen todistus asiasta.

Säveltämisen lopetan, koska vaimo kielsi sen, vaikka teen sitä kuulokkeet korvilla. Hän kielsi sen ilkeyttään.

Säveltäminen on minulle vaikeaa

Erkki Hartikainen 27.10.2017

Voidaan tietysti kysyä sitä, että miksi sitä teen.

Tämä on vanhan miehen tapa pystyä istumaan tietokoneen ääressä, kun toinen vaihtoehto olisi sängyssä lojuminen.

Kun vasemman jalan nimettömässä varpaassa oleva irronneen känsän jättämä kolo on saatu parannetuksi, alan tietysti ulkoilla ja käydä kuntosalilla.

Säveltämään ei pidä ryhtyä ihmisen, jolla on

 • hyvä rytmitaju
 • absoluuttinen sävelkorva.

Tämä omituinen väite on peräisin omasta kokemuksestani. Loppujen lopuksi aloittamastani sävellyksestä tulee yhdentekeviä juoksutuksia ylös ja alas, ja on syytä aloittaa kokonaan uuden sävellyksen tekeminen ja sekin vasta seuraavana päivänä.

Onnistuin sittenkin asentamaan LibreOfficen Ubuntu 17.10:een

Erkki Hartikainen 26.10.2017

Ubuntun väki on auttavaista. Löysin komentotulkin komennon, joka asentaa LibreOfficen Open Officesta välittämättä. Se komento on:

sudo snap install libreoffice

Nyt en tarvitse käyttää kahta tietokonetta vaan voin tehdä pdf - tiedostot tämän koneen LibreOfficella.

Ubuntu 17.10 kanssa tuli vaikeuksia

Erkki Hartikainen 25.10.2017

Toimisto-ohjelmaksi asentui lähes suoraan valikosta Open Office.

Valitettavasti ohjelma ei minun koneessani tee kunnollisia pdf - tiedostoja.

Minulla on toisessa koneessa Ubuntu 16.04, jonka Libre Offife tekee niitä.

Valitettavasti joudun samaa työtä tehdessä käyttämään kahta konetta.

Open officea en saa poistetuksi millään, ja koska sillä on yhteisiä osia Libre Officen kanssa en saa asennettua Libre Officea rinnalle.

Yksinkertaisimmat Ubuntun tekstinkäsittelyohjelmat eivät tee pdf - tiedostoja.

Firefoxilla noudetut  pdf- tiedostot kyllä aukevat mainiosti ja myös niiden linkit aukeavat hyvin.

Miten voit testata MuseScore -taitosi

Erkki Hartikainen 23.10.2017

Katso kellosta, kuinka nopeasti voit muuttaa humppavalssin tangoksi.

Sen sijaan Säkkijärven polkan muutin tangoksi kirjoittamalla basson uudelleen ja hidastamalla tahtia.

Tarpeeton psykoterapia ja tarpeellinen tulehdusten hoito

Erkki Hartikainen 22.10.2017

Helsingin Sanomat julkaisee taas huuhaatutkimusten tuloksia masennuksen muka kymmenistä lajeista.

Pitkäaikaisena masennuspotilaana voin vakuuttaa, että jos kyse on masennuksesta, ikivanha amitriptyliini auttaa aina.

Nuorempana en piitannut muiden ihmisten keljuilusta, mutta nyt olen alkanut masentua vaimoni keljuilusta, jota on komea lajia:

 • aamukeljuilua
 • päiväkeljuilua ja
 • iltakeljuilua.

Ennen en välittänyt keljuilusta, mutta nykyään en pysty olemaan välittämättä.

Lieviä tulehduksia minulla on aina, mutta kun antibioottihoito tulehduksiin kiellettiin, ne eivät parane edes välillä.

Väitetään myös, että refluksitaudin lääkkeet altistavat maksatulehduksille. Toistaiseksi olen selvinnyt ilman maksatulehduksia, eikä minulla ole varaa mahalaukun portin leikkaukseen, joten joskus se maksatulehduskin tulee. Kyllähän SS-hallitus tällaisen 75 -vuotiaan kuolemaa jo odottaakin.

Ubuntu 17.10 toimii tässä koneessa

Erkki Hartikainen 21.10.2017

Ubuntu 17.04:n kanssa minulla oli jatkuvia ongelmia siitä syystä, että en saanut asennettua siihen kaikkia tarvitsemiani ohjelmia.

Ubuntu 17.10:ssä en saanut Libre Officea toimimaan, mutta onneksi Open Office toimii tässä koneessa hienosti.

Tämä on toiseksi nopein koneeni. Suorittimia on toki neljä, mutta niiden nopeudessa olisi párantamisen varaa.

Nopeammassa koneessa en ole saanut kaikkia Ubuntun tarpeellisia ohjelmia asennettua, mutta käytän sitä silloin, kun jostain syystä tarvitsen Wondows 10:tä. Onneksi niitä tapauksia tulee hyvin harvoin.

Koodaajistako muka pula

Erkki Hartikainen  21.10.2017

Television valehtelu on tällä kertaa saavuttanut uuden maailmanennätyksen. Ensimmäinen valhe on puhe "koodaajista". Sellaista ammattikuntaa ei ole ollut olemassakaan toisen maailmasodan jälkeen. Siihen aikaan koodaajat olivat salakirjoituskoneen käyttäjiä.

Televisiossa ei puhuta tietokoneohjelmoijista, joita on työttöminä vaikka kuinka paljon.

Koska olen vuosikymmeniä opettanut ohjelmointia 11-111 -vuotiaille ja osaan toistakymmentä ohjelmointikieltä sekä tilasto-ohjelmointijärjestelmä SAS:in, voin sanoa, että yksittäisen ohjelmointikielen oppii iltakursseilla vuodessa eikä seitsemässä, kuten televisio väitää.

Kuten tunnettua seitsemän on valehtelijan luku.

Se, että ohjelmointiyritysten johtajat, jotka eivät osaa ohjelmoida itse riviäkään, saadaan mukaan television valehtelukampanjaan, johtuu siitä, että ohjelmointiyritykset haluavat alentaa ohjelmoijien palkkoja siten, että koulutetaan heitä vielä lisää.

Sikäli kuin he tarvitsevat todella halpaa työvoimaa, he teettävät ohjelmat Intiassa, jossa niitä tehdään käytännöllisesti katsoen ilmaiseksi. Koska intialaiset ohjelmoijat osaavat vain englantia, Suomessa käytettävien ohjelmien näytössä olevat tekstit pitää suomentaa, ja se on se, joka maksaa. Muutenhan ohjelmistoyritykset eivät huhuilisi halpaa kotimaista työvoimaa.

Itse suoritin tietojenkäsittelytieteen opinnot kokopäivätyön ohella kolmessa vuodessa, joten se seitsemästä vuodesta.

Leipätyökseni opetin aikuisille ohjelmointia, ja se oli siihen aikaan paskahommaa, kun oppimateriaalit piti kirjoittaa itse. Tästä syystä jäin eläkkeelle 63- vuotiaana eikä minua ole kukaan kaivannut. Olen Suomessa epähenkilö siitä syystä, että teen koko ajan Evankelis-luterilaisen kirkon vastustamia ilmaisia oppikirjoja.

Matematiikkaan tein jopa opetteluohjelmiston, mutta ei sekään ole kelvannut nihinkään, kun minä olen epähenkikilö. Koulujen digiloikka tarkoittaa sitä, että liiduista on siirrytty tussikyniin.

Enää en tee mitään, mitä joku työnantaja saattaisi pyytää, vaikka vaimoni ilkeyttään moittii minua liiallisesta rahan käytöstä vähintään kerran viikossa.

Nälkämaa löytyy sivustustani

Sieltä löytyy myös paljon muuta äskettäin lisättyä musiikkia.

Erkki Hartikainen

Nälkämaa maksaa paljon

Erkki Hartikainen 17.10.2017

Yritin löytää Oskar Merikannon Nälkämaan laulun midinä tai edes nuotteina. Mistään ei löydy midiä. Nuotit maksavat tai ne on noudettava kirjastosta.

Suomalaisen musiikin rappiotilaa kuvannee parhaiten tämä tosiasia. Kun musiikkia annetaan vain isosta rahasta, sitä ei maailmalla tunneta.

Löytyisikö tästä maasta joku urhoollinen nuori, joka laittaisi midin jollekin sellaiselle ulkomaiselle palvelimelle, jolle Suomen valtion tsaarinvenäläläisen byrokratian koura ei ulotu?

PS

Tilasin kirjan, joka sisätää laulun nuotit. Se maksoi postikuluineen 30 euroa.

Bill Gates oli vähällä tuhota tämän päivän työni

Erkki Hartikainen 16.10.2017

Tarkasti otaen sen yritti tuhota Microsoftin Windows 10.

Tyttärenpojat olivat nopeilla koneillani ja minä vanhalla tietokoneella makuuhuoneessani. Ilmeisesti vahingossa olin käynnistänyt koneessa olevan Windows 10 käyttöjärjestelmän. Tein sävellyksen ohjelmalla Muse Score 2.

Sitten Windows teki lakon. Se ilmoitti, että se on aktivoitava. Ryhdyin etsimään Windows 10:tä, mihin minulla on toista sataa euroa maksanut lisenssi. Tyttärenpoika, joka pyysi lainaksi Ubuntua, oli lainannut myös Windowsin.

Onneksi sain tiedoston pelastettua, kun Windows toimi vielä hetken päivityksen jälkeen. Siirsin tiedoston Internetissä olevaan levytilaani ja sieltä tähän koneeseen, jossa käytän taatusti pelkkää Ubuntua. Huomenna jatkan sävellyksen viimeistelyä Ubuntulla. Mitään kovin kehnoa sävellystä en ilkeä laittaa sivustooni.

40+ -seuraa on huijausta

Erkki Hartikainen 18.10.2017

Esitellyt ihmiset ovat kaikki tekaistuja.

Sensuurin välttämiseksi olen lähettänyt 10 tarjolla olleelle viestin, jossa on ollut automaattisensuurilta piilotettu suora sähköpostini. Ei siis ät merkkiä tai muuta viittausta sähköpostiin.

Vastauksia tuli, mutta ne olivat palstanpitäjän vastauksia, joita ei voinut edes lukea ilman lisärahaa.

Älä maksa huijareille!

Sihteeriopistosta saa nuorta naista satasella ja vanhempia jopa halvemmallakin. Kirjoita vain nhakukoneeseen sana "sihteeriopisto".

Jos olisi olemassa

kaikkiviisas, kaikkitietävä ja kaikkivaltias jumala, hän

 1. ei olisi siirtänyt juutalaisia pappeja Babyloniaan, missä he sepittivät Mooseksen kirjat
 2. hän olisi pitänyt Neitsyt Marian hedelmättömänä, jolloin meillä ei olisi kristinuskoa ja
 3. Muhammed ei olisi mistään voinut oppia juutalaisten ja kristinuskon oppeja ja meillä ei olisi islamia.

Meillä olisi kokonaan toisenlainen maailma, jota hallitsisivat sivistyneet ihmiset roomalaisen oikeuskäsityksen hengessä.

Miksi partavettä on vaikea ostaa

Erkki Hartikainen 17.10.2017

Jos partavesi olisi naisille tarkoitettu tuote, sitä olisivat kemikaaliosastojen hyllyt pullollaan. Sähköparranajokoneella parran voi toki ajaa saamatta näkyviä haavoja, mutta vasta partavesi paljastaa sen, onko tullut pieniä haavoja.

Minulla on tyhjiä kolinapulloja (Eau de Cologne, kölninvesi), ja olen joutunut laittamaan apteekeissa myytävää käsienpesuun tarkoitettua isopropanolia kolinapulloihin, koska aitoa kölninvettä saa kaupoista vain satunnaisesti.

Minua nimittäin vaivaavat korkeasta iästä huolimatta finnit, ja puhdistan ihon huokoset kaksi kertaa päivässä kolinapulloissa olevalla isopropanolilla.

Isopropanoli on juotuna tappavaa, ja siksi sitä uskalletaan myydä eri tarkoituksiin.

Puliukot eivät juoneet edes aitoa kolinaa, vaan yrittivät erottaa alkoholin kiillotusaineesta (pulituurista). Kun olin kesämyyjänä Helsinginkadun Renlundissa, pulituuria ei mielellään saanut myydä ollenkaan.

Sitä kyllä oli takahuoneessa, jos joku päältäpäin hienolta vaikuttava rouva tarvitsi sitä oikeasti huonekalujen kiilloittamiseen.

MIGRI palauttaa ateisteja hirtettäviksi arabimaihin

Erkki Hartikainen 16.10.2017

Islamistimaat teloittavat ateistit hirttämällä. Tämä säädös perustuu Koraaniin. Minulle on tullut viime aikoina useita tiedusteluja siitä, voiko Suomen Ateistiyhdistys auttaa näitä ihmisiä. Tavallisesti paluulento on ollut jo tiedossa. Toivottavasti ehdimme pelastaa uusimman tapauksen.

MIGRIN edustaja esiintyy usein televisiossa, ja hän on jo ulkonäöltään nainen, johon en koskisi sormellanikaan. 

Tätä en yhtään ihmettele, onhan meillä ulkoministerinäkin mies, joka kannattaa jopa naisten lähettämistä hirtetäviksi arabimaihin.

Mistä johtuu se, että Suomessa jonkin virallisen tahon pitää todistaa, että jollain henkilöllä on jokin vakaumus? Itse olin aikoinaan kuultavana lautakunnassa,joka pohti sitä, onko minulla riittävästi vakaumusta, jotta pääsisin siviilipalvelukseen.

Onneksi olin jo siihen aikaan tunnettu mielipidevaikuttaja, ja pääsin siviilipalvelukseen. Sittemin tällainen kuulustelu lopetettiin.

Myös MIGRIN toiminta on Suomen ratifioimien kansainvälisten sopimusten vastaista. Suomessa tällaista naista ei eroteta, vaan ennustaan, että hän saa Sauli Niinistöltä korkean kunniamerkin jonain itsenäisyyspäivänä.

Toisin kuin suomalaisten enemmistö en voi kuvitella äänestäväni Niinistöä seuraavissa presidentinvaaleissa. 

Valitusten tekeminen ihmisoikeustuomioistuimiin ei auta, jos valittaja on jo tiistaina hirtetty.

Emme elä totuudenjälkeisessä yhteiskunnassa

vaan tuhansia vuosia vanhassa totuudenvastaisessa yhteiskunnassa

Erkki Hartikainen 15.10.2017

Suomessa totuudenvastaista yhteiskuntaa pitää yllä yhden käden sormilla laskettava määrä kokoomuslaisia. He päättävät siitä, mitä koulumme opettavat.

Totuuden vastainen yhteiskunta on tämän lisäksi vahvistettu Suomen perustuslaissa ja Suomen ratifioimissa kansainvälisissä sopimuksissa.

Miten juotin kaksi verkkokaapelin päätä yhteen

Erkki Hartikainen 13.10.2017

En suosittele hommaa heikkohermoisille.

Minulta juotos onnistui vasta toisella yrityksellä.

Johtojen kuoriminen ei onnistu normaaleilla kuorintapihdeillä.

Kuorinta onnistuu sellaisella hedelmäveitsellä, joka ei ole liian terävä eikä liian tylsä.

Varo käyttämästä kalliita suojattuja verkkokaapeleita, sillä ne on tehty liian kovasta ja sitkeästä muovista.

Kuori riittävän pitkä matka ja kierrä johdonpäitä pitkältä matkalta yhteen.

Käytä hyvin ohutta tinauslankaa ja kierrä se kolmanneksi johtoparin kanssa yhteen.

Huolehdi siitä, että itse johto kuumenee niin, että tina tarttuu kiinni.

Jos sinulla on juotostahnaa, käytä sitä. Minä jouduin ostamaan kolvin kaupasta, jossa ei ollut juotostahnaa. Kolvin jouduin ostamaan siitä syystä, että elektroniikkaa harrastavalla 11 vuotiaalla tyttärenpojallani on tapana pölliä minun kolvini.

Kierrä juotetut langat yhteen ja kokeile, toimiiko Internet. Laita johdot koteloon vasta sitten, kun uusi johto varmasti toimii.

Huolehdi uuden johtokotelon vedonpoistosta, jotta et joudu kohta uudestaan juottamaan johtoja. Koteloksi sopii parhaiten muovinen tyhjä tablettipurkki, siinähän on kierrekorkki, joten et tarvitse ollenkaan ruuvineisseliä.

Parasta ostaa pitkiä verkkokaapeleita, koska niitä voi useammin korjata.

Älä ryhdy puuhaan ollenkaan jos et ole tällainen pienituloinen eläkeläinen.

Mitä Raamattu opettaa?

Erkki Hartikainen 9.10.2017

Sen, että jo muinaiset juutalaiset osasivat tehdä ihmisoikeusrikoksia.

Mihin vallakumouslaulut ovat kadonneet?

Erkki Hartikainen 8.10.2017

En löytänyt Internetistä kunnon MIDIä laululle Varšavjanka. Internetistä kyllä löytyy koko joukko Puna-armeijan kuoron esityksiä laulusta. Joitakin hyvin sekavia midejä löytyy.

Niinpä päätin tehdä lopulta jotain hyödyllistä ja tein itse laulusta midin. Se löytyy tämän lehden musiikkiosastosta.

En löytänyt Internetistä edes laulun nuotteja. Onneksi minulla sattui olemaan vanha Kansan laulukirja, josta löytyi nuotti, jolla laulua voi laulaa. Tein nuotista itse midin.

Kun sentään suomenkieliset sanat löytyivät, julkaisen ne tässä:

Varšavjanka

Riistäjät ruoskaansa selkäämme soittaa,
vastassa valkoinen armeija on.
Pakko on taistella, kuolla tai voittaa,
ratkaisu eessä on tuntematon.
Mutta me nostamme salkoon purppuravaatteen,
taistoon mi työläiset kutsua voi.
Rohkeina puolesta veljeysaatteen käymme
ja laulumme kaikille soi.

Aatteemme ainoan, kalliin ja oikean,
puolesta raatajat eespäin mars,
Aatteemme ainoan, kalliin ja oikean,
puolesta raatajat eespäin mars.

Vankilat veljemme tyrmiinsä sulkee,
kostaja kultaakin kalliimman vei.
Roistot ja ryövärit ilkkuen kulkee
sellaista kauemmin sallita ei
Vääryyttä vastaan nyt taistelon tiellä
käymme ja kaikille laulumme soi
yksilöt vaikka jos sortuisi siellä
muistonsa koskaan kuolla ei voi.

Aatteemme ainoan...

Kruunut ja valtikat pirstoiksi lyömme,
orjuuden kahlehet katkomme me.
Kauhea joskin on puhdistustyömme,
ihmisten onnen on ehtona se.
Siksipä säälittä nyt taistelon tielle,
voitto on työväen, tiedämme me.
Porvarit, keisarit, helvetti heille
olkoon nyt töistänsä armollinen!

Aatteemme ainoan...

Tejuijänoikeudet voivat olla vielä jossain voimassa, mutta en usko, että tekijänoikeuksien haltija ilkeää ryhtyä käräjöimään.   

Mikä on musiikkia?

Erkki Hartikainen 7.10.2017

Tästä asiasta on hyvin erilaisia mielipiteitä.

Ihmisen synnyinseuduilla Afrikassa meteli on musiikkia. Meteliä saadaan aikaan rummuilla ja tanssi on hyppimistä.

Minun mielestäni meteli ei ole musiikkia.

En ole koskaan pitänyt Rock -musiikista, vaikka se tuli Suomeen silloin, kun olin koulupoika.

En ole koskaan pitänyt nuotin vierestä laulamisesta. En liioin pidä laulajan vääntelehtimisestä. Jos ääntä ei tahdo muuten tulla, laulunopettajat suosittelevat mieluummin pientä hypähtelyä.

Ainoa soitin, jota osaan soittaa kunnolla on Muse Score 2 syntetisaattoriohjelma. Eläkkeellä olevana tietotekniikan ammattilaisena osaan editoida sillä musiikkia ennätysvauhtia.

Minulla on kyllä täällä kotona kasa soittimia, joista enemmistö on akustisia kitaroita. Sen jälkeen, kun Muse Score tuli markkinoille olen tyytynyt lähinnä virittämään kitaroita, koska olisihan se häpeällistä, jos kotonani olisi virittämättömiä kitaroita.

Kun melkein mitä tahansa musiikkia on saatavana MIDI - muodossa, en viitsi tietokoneella kuunnella tai sovittaa muuta musiikkia kuin MIDI - tiedostoina annettuja.

Sovituksissa voi laittaa sopivia soittimia sopiviin kohtiin.

Muse Scorella ei voi toistaiseksi laittaa kitarasointuja sointumerkein siten, että ne soisivat. Onnettomuudeksi MIDIen tekijät laittavat niitä nuotteina. Kun mukana on lisäksi rummut, pauke on usein täysin hirvittävä, ja melodiasta saa selvää vasta sitten, kun on poistanut nuoteista pahimmin metelöivät soittimet.

Olen aina ollut latinalaisamerikkalaisen musiikin ystävä. Löysin äskettäin hienon sivuston, jolla on mideinä suuri määrä tangoja. Valitettavasti  MIDIen tekijät olivat käsittäneet tangon hirveäksi nelitahtipaukkeeksi, jota ei voi kuunnella poistamatta pauketta.

Kun tango on nykyään vähintään yhtä hienoa kuin pasodoble ennen, jopa bandoneonin soittajat lurittelevat sivusta omiaan niin, ettei melodiasta tahdo saata selvää. Ehkä myös piano pitäisi jättää pois, sillä pianolla saa aikaan hirveitä riitasointuja ja paljon meteliä.

Toista se oli ennen vanhaan, kun Tauno Kattainen soitti yksin tavallisella harmonikalla iltamissa Länsi-Iisalmen nuorisoreuran talolla. Myös kuuluisammalla eli Pörsänmäen seurojen talolla soitettiin varsin kohtuullisesti. Vaikka suatolle oel pitkä matka, mukaan tuppautui myös nykyinen vaimoni.

Miksi lukion oppikirjat maksavat?

Erkki Hartikainen 6.10.2017

Ne maksavat siksi, että Suomen kouluissa pitää valehdella koululaisille. Suuret kustantajat osaavat valehdella opetushallituksen hyväksymällä tavalla (oppikirjasensuuria ei kuitenkaan enää ole).

Osittain ne maksavat myös siksi, etteivät edes ilmaiset täysin samanlaiset kuin markkinoilla olevat kirjat kelpaa kunnille.

Näiltä sivuilta löytyvät täysin ilmaiset lukion filosofian oppikirjat. Oppikirjat eivät juuri ollenkaan eroa suurten kustantamojen myymistä kirjoista. Syynä siihen, ettei niitä käytetä, on, että niiden kirjoittaja, minä, Erkki Hartikainen olen tässä maassa epähenkilö.

Huolimatta siitä, etteivät kirjani kelpaa, jouduin elättämään itseni vuosikymmeniä opettajana. Olisivat edes siirtäneet minut lakkautuspalkalle (minulla oli entisenä valtion virkamiehenä siihen oikeus), niin olisin ollut tyytyväinen.

Ainoat opetussuunnitelmaa vastaavat peruskoulun ja lukion elämänkatsomustiedon oppikirjat löytyvät näiltä sivustoilta. Niitä ei ole saatu käyttöön ensiksi siksi, että ylitarkastaja Pekka Elo ei ollut ateisti (minulla on Pekan allekirjoittama paperi asiasta, Pekan toinen vaimo ei usko, että minulla on sellainen paperi).

Pekan toinen vaimo (nykyinen ylitarkastaja) on kyllä ateisti, mutta minun kirjani eivät kelpaa tälle ylitarkastajalle siksi, että hän on konservatiivi (hän on ollut kokoomuksen ehdokkaana valtuustoon, mutta ei ole juurikaan saanut ääniä).

Sivustoillani on myös laaja aineisto matematiikan opetukseen, mutta sekään ei kelpaa, vaikka olen ollut vuosikymmeniä myös matematiikan opettajana. Paskatyön tekeminen kelpaa muttei ilmainen hyvien tuotteiden tekeminen.

Voiko tutkimuksia totella?

Erkki Hartikainen 2.10.2015

Ei voi. David Humen mukaan tosiasioista ei voida johtaa arvoja. Miksi Helsingin Sanomat ei opeta tätä toimitussihteereilleen, jotka tekevät otsikoita?

Jälleen kerran, herästys, Kaius Niemi. Humen giljotiini toimittajien valintahaastatteluun.

KANTELU AIKUISTEN PERUSOPETUKSESTA SIIRRETTIIN MINISTERIÖLLE (29.9.2017)

Kulttuuri-ihmisten järjenjuoksusta

Erkki Hartikainen 24.9.2017

Kulttuuri on niin epämääräinen käsite, että Eino Leino pilkkasi sitä sanomalla sitä kyldyyriksi.

Kyldyyrin avulla hoidetaan herraskaista versiota toimeentulotuesta.

Kyldyyri-ihmisille on tyypillistä se, että he eivät ole koskaan kuulleet Humen giljotiinista.

Eräs kyldyyri-ihminen sanoi itsellään olevan vääriä tunteita. Taustalla saattoi olla joko verbaalinen kyvyttömyys tai omaksuttu kyldyyrifraasi.

Tunteet eivät ole oikeita tai vääriä vaan

 1. Hyödyllisiä,
 2. Tarpeettomia
 3. Haitallisia tai
 4. Hölmöjä.

Ihmisille ja ihmiskunnalle on viisainta pyrkiä suosimaan ensimmäisen ryhmän tunteita (itsekuria tunteiden suhteen voi todistettavasti oppia).

Muslimityttöjen silpominen

Selvitys: Suomalaistyttöjä viedään ulkomaille silvottaviksi – "Olen kuullut, että silpomista tehtäisiin Suomessakin"

Sukupuolielinten silpominen on laitonta Suomessa, mutta perinne elää joissakin maahanmuuttajayhteisöissä.

Koska omistan kasan akustisia kitaroita (20.9.2017)

päätin säveltää jotain plektralla soitettavalle akustiselle kitaralle. Tämäkin tehtävä osoittautui vaikeaksi. Lopputulokseen en ole ollenkaan tyytyväinen.

Sitä voi kuunnella midi- muodossa tämän lehden  musiikkiosastosta tai linkistä etkirja.pp.fi/Guitar.mid

PASTORI KAI SADINMAAN TAPAUS KIIHDYTTI KIRKOSTA EROAMISTA (16.9.2017)

Kun Muse Score 2.1:n syntetisaattorista loppuivat äänet

Erkki Hartikainen 19.9.2017

Päätin säveltää espanjalaistyylisen sävellyksen, kun entiset sävellykseni kuulostavat lällärimusiikilta.

Tehtävä osoittautui oletettua vaikeammaksi. Säestys pitää säveltää niin, että se kuuluu.

Käytin tietysti pianosyntetisaattoria, ja onnistuin lopulta saamaan sävellyksen valmiiksi. Siihen meni monta päivää, kun lällärimusiikkia tekee ainakin yhden sävelmän päivässä.

Seuraavaksi piti muuntaa se espanjalaisille kitaroille. Ei onnistunut kunnolla. Yritin vaihtaa diskanttisoitinta, mutta ukulelestä loppuivat kielet. Banjo soi, mutta sävelmä ei kuulostanut banjolla soitettuna ollenkaan espanjalaiselta.

Myös viulu kuulosti lällärisoittimelta ja peitti kitaran.

Täytyi palata pianoon. Siitä eivät kielet lopu eikä se kuulosta lällärisoittimelta.

Uusi sävelmä The New Song löytyy tämän lehden musiikkisosastolta midinä ja myös edellisellä rivillä olevasta linkistä. Hanki Muse Score 2.1 jos haluat nuotit ulos.

Puhemies Maon

sanotaan olleen oikeassa 70 %:ssa asioita. Tämä on kiinalainen tapa sanoa, että Puhemies Mao oli tavallinen ihminen.

Ruokarukous vaihtui loruun tänä syksynä – päiväkodeista katosi uskontokasvatus

Opetushallituksen uusi ohje vaatii, ettei varhaiskasvatuksessa enää harjoiteta uskontoja. Sen sijaan lapset tutustuvat kaikenlaisiin katsomuksiin, myös uskonnottomuuteen.

Todettakoon, että entinen meno on ollut koko ajan laitonta. On toki hyvä, että opetushallituksessakin on tämä laiton tila huomattu.

Kuka enkeleistä raiskasi Neitsyt Marian

Gabriel.

KSML: Ehtoollisviinien verokohtelu muuttuu – EU-laki ei jousta

Nykyinen verottomuus ei ole mukana hallituksen esityksessä uudeksi alkoholilaiksi.

Windowsin monopoli ja Ubuntun vastaisku

Erkki Hartikainen 14.9.2016

Olen opiskellut paljon tietojenkäsittelytiedettä ja hallinnut mikrotietokoneet siitä asti, kun ensimmäiset niistä tulivat Suomeen.

Valitettavasti mikrotietokoneiden käyttöjärjestelmät ovat edelleen surkeita.

Tässä koneessa on onneksi Ubuntu 16.04, joka toimii kohtuullisen hyvin: kaatuu harvoin ja ilmoittelee ongelmistaan vain noin kerran päivässä. Tässä koneessa on rinnalla myös Ubuntu 17.04, mutta sitä en ole millään keinolla saanut toimimaan kunnolla (deb -paketit eivät toimi kunnolla, apua on luvattu versioon Ubuntu 18.04).

Toisen koneen päätin eilen muuttaa pelkäksi Windows koneeksi, koska minulla on laillinen Windosin lisenssi (hinta 135 euroa). Kaikki meni pieleen.

Maailman mikrotietokoneet käyttävät enimmäkseen Windowsia siitä syytä, että se tulee valmiiksi asennettuna koneen mukana. Jos Windows 10:tä ryhtyy asentelemaan, kaikki menee pieleen.

Ensimmäisenä törmäsi Ubuntun vastaiskuun: grub - käynnistysohjelmaa ei voi poistaa koneesta muuten kuin poistamalla kaikki Linuxin hallitsemat kiintolevyjen osiot. Tämän opin vasta eilen. Joskus aikaisemmin olen pystynyt toimimaan toisin.

Jos tietokonetta käyttää oikeasti eikä vain arkipäiväisiä ohjelmia, Windowsin kanssa ei tahdo tulla mitään. Microsoft tutki aikoinaan sitä, voitaisiinko Windows muuttaa Unix - pohjaiseksi, mutta tehtävä osoittautui mahdottomaksi. Windows on surkeasti ohjelmoitu käyttöjärjestelmä, jossa kaikki on tårta på tårta.

Tämän lisäksi Windows on epäjohdonmukainen ja sen hakemistorakenteet ovat sekavia. Jopa kunnollinen varmuuskopiointi on hankalaa. Huomautan tässä, että olen aikoinaan vuosikausia opettanut ihmisille Windowsia.

Loppujen lopuksi sain kaiken Linuxin poistettuani Windowsin yhteen osioon, jossa sattui olemaan entisiä Windowseja. Valitettavasti onnistuin myös saamaan osion melkein täyteen, joten Windowsin käyttämisessä tulee ongelmia (vanhoja Windowseja en voi poistaa, koska niissä saattaa ollla tarpeellisia tiedostoja).

Yritin muuttaa osiointia, mutta Windows ei suostu suurentamaan C: - osion kokoa.

Internetistä löytyi ilmaisia osion suurennusohjelmia, mutta en saanut niitä toimimaan.

Jos käyttäisin asiaan toisen päivän, saisin Windowsin kuntoon, mutta kun päiviä on jäljellä niukasti (olen 75 -vuotias), kirjoitin mieluummin tällaisen jutun.

Helsingin Sanomat taas ateisteja vastaan

Erkki Hartikainen 13.9.2017

Helsingin Samomain mielipappi on taas sivun kokoisella jutulla kannattamassa ateistien ihmisoikeuksien vähentämistä eli poistamassa elämänkatsomustiedon opetusta.

Ihmisoikeuksia vastustavat lehdet kuten Helsingin Sanomat pitäisi lakkauttaa. Minun mielestäni Suomen kansainvälisiä sopimuksia pitäisi ryhtyä noudattamaan myös lehdistön suhteen.

Helsingin Sanomain uutisointi on yllytystä kansanryhmää vastaan. Kaius Niemi vankilaan ha heti!

Pikkukaupungista on vaikeaa löytää tavaroita

Erkki Hartikainen 10.8.2017

On sadepäivä (sunnuntai). Prisma on auki, mutta ei oikea rautakauppa. Tänään pitää käydä Prsmassa ja huomenna rautakaupassa. 40 km turhaa autolla ajoa.

Tässä paikassa tietoliikenne toimii huonosti

Erkki Hartikainen 7.9.2017

Kirjoitan tätä omistamassani entisessä kotitalossani Iisalmessa.

Täällä hallitusten tietoliikennepolitiikka on täydellisesti epäonnistunut, lähin antenni on sijoitettu väärälle puolelle mäkeä ja sen takana olevissa metsissä on hyvät tietoliikenneyhteydet.

Elisan WIFI - yhteys pätkii koko ajan, ja on onnesta kiinni saanko tämän kirjoituksen Internetiin.

Valokaapeli kulkee tien vartta laskien 700 metrin päässä, eikä yhteyttä siihen kannata hankkia, kun  olen täällä vain osan kesää. En tiedä kylällä ketään, joka käyttäisi tuota kallista valokaapelia.

Myös asuintalooni Helsingissä tulee valokaapeli, mutta ainakin minä toimin   edelleen puhelinlankaa pitkin. Ehkä taloyhtiön hallituksessa on joku, joka käyttää valokaapelia. Todennäköisesti valokaapeli tulee samaan koppiin, mihin minun puhelinlankani menee.

Helsingissä myös WIFI toimii lähes moitteettomasti.

Kirjoitan tätä Ubuntu 16.04:llä, johon olen onnistunut asentamaan kaikki tarvitsemani ohjelmat. Ubuntu 17.04:ään asentaminen on valitettavasti koneen laadusta kiinni. Uusiin nopeisiin koneisiin ei tahdo saada kaikkia sovelluksia toimimaan. Tämä tietokone on viisasti poimittu roskiksen vierestä.

Tässä koneessa on myös Winows 10, mutta se ilmoitti, että se lopettaa toimintansa ensi maanantaina, jos en maksa Microsoftille yli sataa euroa. En maksa, koska tämän koneen kanssa tulen mainiosti toimeen Ubuntu 16.04:llä. Jopa WIFIn pätkiminenkin hoituu Ubuntulla helpommin kuin Windowsilla.

Ubuntua käytän ilmeisesti siitä syystä, että minulla on ylempi arvosana tietojen käsittelytieteessä ja osaan käyttää myös Unixin komentotulkkia. Ubuntuun tullee versiossa 18.04 nykyistä parempi debianin pakettien hallinta, jolloin ei tarvitse koko ajan etsiä ohjelmien muita paketteja

VALTION YLEISAVUSTUKSET USKONNOLLISILLE YHDYSKUNNILLE 2017 (31.8.2017)

Opetus- ja kulttuuriministeriö jakoi 16.6.2017 vuoden 2017 valtion yleisavustukset rekisteröidyille uskonnollisille yhdyskunnille. Tänä vuonna hakuaika oli 1.3.2017-12.4.2017. Avustuksen saaja saa käyttää yleisavustuksen harkintansa mukaan, kuitenkin yhdyskunnan toimintaan, ei esimerkiksi investointeihin. Yhdistysmuotoiset uskonnolliset yhteisöt eivät voi saada näitä avustuksia, eivät myöskään uskonnollisten yhdyskuntien paikallisyhteisöt.

Yleisavustusten jako alkoi vuonna 2008. Määräraha oli vuosina 2008-2015 vuosittain 200.000 euroa, mutta vuonna 2016 532.000 euroa. Vuonna 2017 määrärahan suuruus on 524.000 euroa. Koko määräraha on jaettu aina. Avustuksista päättää opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen.

Avustusta sai 28 yhdyskuntaa

Avustusta saaneiden yhdyskuntien lukumäärät ovat olleet: 19 (vuonna 2008), 20 (2009), 29 (2010), 18 (2011), 25 (2012), 27 (2013), 24 (2014), 23 (2015), 23 (2016) ja 28 (2017).

Avustus jaetaan väestötietojärjestelmässä olevien yhdyskuntien jäsenmäärien perusteella. Tänä vuonna jako tapahtui 31.12.2016 mukaisten jäsenmäärien perusteella.

Avustuksen saajista kristillisiä yhdyskuntia on 12, islamilaisia 11, buddhalaisia 4 ja juutalaisia 1.

Neljä hakemusta hylättiin. Yksi hakija ei ollut rekisteröity uskonnollinen yhdyskunta, yksi hakemus saapui myöhässä ja kaksi hakemusta oli puutteellisia eikä pyydettyjä täydennyksiä toimitettu määräaikaan mennessä.

Suomen Adventtikirkko ei hakenut avustusta vuonna 2016. Tänä vuonna se haki ja sai avustusta.

Jako-osuus 9,05 euroa/jäsen

Jako-osuudeksi muodostui 9,05 euroa/jäsen (2016: 9,94 euroa/jäsen; 2015: 3,68 euroa/jäsen).

Kristillisille yhdyskunnille 83,0 prosenttia

Kristillisille yhdyskunnille määrärahasta meni 435.091 euroa (83,0 prosenttia; 2016 82,2 prosenttia), islamilaisille yhdyskunnille 72.720 euroa (13,9 prosenttia; 2016 15,8 prosenttia), buddhalaisille yhdyskunnille 7.040 euroa (1,3 prosenttia; 2016 0,1 prosenttia) ja juutalaiselle yhdyskunnalle 9.149 euroa (1,7 prosenttia; 2016 31,9 prosenttia).

Suurimman avustuksen (136.934 euroa) sai Suomen Vapaakirkko, pienimmän (181 euroa) islamilainen Al-Furqaan - islamin ja arabian opetuskeskus. Viime mainittu on vuonna 2015 rekisteröity yhdyskunta, jonka jäsenmäärä Tilastokeskuksen mukaan oli 31.12.2016 alle 20 jäsentä.

Islamilaisista yhdyskunnista Suomen Islamilainen Yhdyskunta on se, jolla on ollut läheisimmät suhteet Muslimiveljeskuntiin. Muslimiveljeskunnista vanhin perustettiin maaliskuussa 1928 Ismaliassa, Egyptissä (ks. tarkemmin <Muslimiveljeskunta on laaja verkosto länsimaissa – islamistisen järjestön aktivisteja on tuomittu rahanpesusta terrorismille>).

3[Linkki yllä olevaan: https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/muslimiveljeskunta-on-vuosikymmenia-rakentanut-verkostoa-lansimaihin-liikkeen-aktivisteja-on-tuomittu-rahanpesusta-terrorismille]

Avustuksia saamattomat yhdyskunnat

Avustusta voi saada vain hakemuksesta, mutta avustus ei ole harkinnanvarainen. Näin avustuksetta jääneet yhdyskunnat eivät halua hakea avustusta, olivat unohtaneet jättää kokonaan tai määräajassa hakemuksensa tai hakemus oli puutteellinen ja hylättiin.

Suomen suurimmista rekisteröidyistä yhdyskunnista Jehovat todistajat (jäsenmäärä 31.12.2016 17 979), Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen kirkko (mormonit) (3 235) ja Suomen Islam-seurakunta (perinteinen Suomen tataarien yhdyskunta; 502) eivät halua hakea valtion yleisavustuksia. Ne katsovat pärjäävänsä omillaan. Jos Jehovan todistajat olisi 3hakenut avustusta, sen osuus olisi ollut noin 124.000 euroa.

Jos yllä mainitut kolme yhdyskuntaa (yhteinen jäsenmäärä 21 716) olisivat hakeneet yleisavustusta, jako-osuus oli pienentynyt noin 6,60 euroon.

Tampereen Islamin Yhdyskunta, joka vuonna 2016 sai avustusta 14.290 euroa, ei saanut avustusta tänä vuonna. Yhdyskunnan hakemusta ei saapunut siihen mennessä, kun avustuspäätökset tehtiin. Yhdyskunta sanoo lähettäneensä hakemuksen ajoissa. Mahdollisesti posti hukkasi sen?

Yhdyskunnan nimi

Jäsen-Avustus Suhteellinen määrä (euroa) prosentuaalinen nen osuus

31.12.2016 (%)

1. Suomen Vapaakirkko 15 132 136 934 26,13

2. Katolinen kirkko Suomessa 13 528 122 419 23,36
3. Suomen Helluntaikirkko 8 548 77 353 14,76
4. Suomen Adventtikirkko 3 205 29 003 5,53
5. Ortodoksinen Pyhän Nikolauksen Seurakunta 3 165 28 641 5,47
6. Helsinki Islam Keskus 2 611 23 628 4,51
7. Suomen Babtistikirkko 1 623 14 687 2,80
8. Suomen Islamilainen Yhdyskunta 1 615 14 615 2,79
9. Helsingin juutalainen seurakunta 1 011 9 149 1,75
10. Pohjois-Suomen Islamilainen Yhdyskunta 892 8 072 1,54
11. Finlands svenska baptistsamfund 853 7 719 1,47
12. Resalat Islamilainen Yhdyskunta – Suomen
Ähl-e Beit 756 6 841 1,31
3
13. Suomen vietnamilaisten buddhalaisten yhdyskunta 646 5 846 1,12
14. Turun Islamilainen Yhdyskunta 638 5 773 1,10
15. Finlands svenska metodistkyrka 603 5 457 1,04
16. Suomen evankelis-luterilainen seurakuntaliitto 482 4 362 0,83
17. Helsingin Islam Seurakunta 452 4 090 0,78
18. Ortodoksinen Pokrovan seurakunta 402 3 638 0,69

19. Suomen Bosnjakkien Islam-yhdyskunta 378 3 421 0,65
20. Espoon Islamilainen Yhdyskunta Suomessa 356 3 221 0,61
21. Suomen Kristiyhteisö 283 2 561 0,49
22. Uuden toivon seurakunnat 256 2 317 0,44
23. Turun Bosnjakien Islam-yhdyskunta 131 2 018 0,39

24. Itä-Vantaan Islamilainen Yhdyskunta 95 860 0,16

25. Danakosha Finland 49 443 0,08
26. Timanttipolku 23 389 0,07
27. Suomalais-Vietnamilainen Buddhadamma Yhteisö 40 362 0,07
28. Al-Furqaan – islamin ja arabian opetuskeskus alle 320 181 0,03

Yhteensä n. 57 790 524 000  n. 100,00. 

Yhdyskuntien jäsenmäärät on esitetty taulukossa 31.12.2016 mukaisina. Laskutoimitus antaa jako-osuudeksi 9,07 euroa/jäsen (2016: 9,93 euroa/jäsen). Ministeriö ilmoitti jako-osuudeksi noin 9,05 euroa, joka on käytännössä sama luku. Jako-osuuden pienentyminen johtuu siitä, että momentille kohdennettiin hallitusohjelman mukaisia järjestötukisäästöjä 8.000 euroa ja 3hakijayhdyskuntien yhteinen jäsenmäärä on kasvanut.

Vertailua

Valtionavustus (suora budjettituki) vuonna 2017 Suomen ortodoksiselle kirkolle (58 044 jäsentä 31.12.2016; Tilastokeskus) on 2.543.000 euroa eli 43,81 euroa/jäsen. Vuonna 2016 avustus oli 43,65 euroa/jäsen.

Valtion yleisavustus vuonna 2017 Vapaa-ajattelijain liitto ry:lle (1 494 maksavaa jäsentä vuonna 2016) on 22.000 euroa eli 14,73 euroa/jäsen. Vuonna 2016 avustus oli 14,29 euroa/jäsen. Yleisavustus Vapaa-ajattelijain liitolle ei määräydy maksavien jäsenten perusteella ja on harkinnanvarainen. Avustus on pysynyt vuosina 2015-2017 samansuuruisena.

Ateistijärjestöt eivät saa valtionavustuksia.

Kimmo Sundström

Lähteet

Huttunen, Juhani Muslimiveljeskunnalla on laaja verkosto länsimaissa – islamistisen järjestön aktivisteja on tuomittu rahanpesusta terrorismille. Muslimiveljeskunta on islamistinen herätysliike, joka esiintyy demokratian ystävänä. Liike toimii myös Suomessa. - Kirkko ja kaupunki 24.8.2017.

Lue myös

http://www.ateistit.fi/uutiset/index.html

<Totuuden Ystävät ei kannata valtion yleisavustusten jakoa uskonnollisille yhdyskunnille

(23.6.2005)>

<Valtionavustusta uskonnollisille yhdyskunnille (20.12.2007)>

<Opetusministeriö jakoi avustuksia uskonnollisille yhdyskunnille (28.8.2008)>

<Uskonnolliset yhdyskunnat saivat valtion yleisavustusta (14.7.2009)

<Valtion yleisavustukset uskonnollisille yhdyskunnille jaettiin (24.1.2011)>

<Valtion yleisavustukset uskonnollisille yhdyskunnille 2011 (11.1.2012)>

<Valtion yleisavustukset uskonnollisille yhdyskunnille 2012 (15.11.2012)>

<Valtion yleisavustukset uskonnollisille yhdyskunnille 2013 (12.10.2013)>

<Valtion yleisavustukset uskonnollisille yhdyskunnille 2014 (24.6.2014)>

HARRY A. SIITONEN ON POISSA (6.8.2017)

Junes ja Sundström

Amerikansuomalainen Harry Antero Siitonen (18.3.1926-7.5.2017) kuoli Kalifornian Berkeleyssä, USA:ssa, 91-vuotiaana. Hän oli monipuolinen kulttuurihenkilö, runoilija, kääntäjä, näyttelijä, historioitsija, rauhan- ja ihmisoikeusaktivisti, ateisti, kasvissyöjä, raittiusmies, vapaudenhenkinen sosialisti, anarkisti ja anarkosyndikalisti sekä ammattiyhdistysaktiivi.

3Harry Siitonen

ticle by BY ALISON LESLEY

ticle by BY ALISON LESLEY

Kuten yhdysvaltalaiset usein, Harrykin oli välitön, iloinen ja huumorintajuinen. Hän oli lisäksi laaja-alainen kulttuurintuntija, jolla oli pitkä ja hyvä muisti.

Nuorena Harry oleskeli usein Raivaaja-lehden toimituksessa. Lehden päätoimittaja oli Oskari Tokoi. Muistan Harryn kertoneen, että Tokoi oli hautauspuhujana.

ULLA-MAIJA EEROLA TEKI RIKOSILMOITUKSEN LIITTOKOKOUS-KIRJOITUKSESTA – POLIISI EI TIEDÄ ASIASTA MITÄÄN (31.7.2017)

Kotkalainen Ulla-Maija Eerola oli Vapaa-ajattelijain liiton liittohallituksen (LH) jäsen liittokokouskauden 2014-2017, 11.6.2017 saakka. Hän ei pyrkinyt uudistamaan paikkaansa. Hän hoiti kesäkuun Oulun liittokokouksen (LK) jälkeenkin liiton maksuliikennettä yms. asioita.

ticle by BY ALISON LESLEY

Eerola soitti tämän kirjoittajalle 7.7.2017 kertoen tehneensä minusta rikosilmoituksen Helsingin poliisille. Aiheena on LK-uutinen <Oulun liittokokous antoi tukensa imagofasisteille Vapaa-ajattelijain liitossa (16.6.2017)>. Hän kiistää kirjoituksessa mainitun, vuoden 2014 Tampereen LK:ssa esillä olleen sen junttalistan olemassaolon, joka valittiin LH:ksi ja sen, että hän olisi tullut valituksia tältä listalta. Eerola ei itse osallistunut tuohon kokoukseen, ei myöskään viime kesäkuussa pidettyyn LK:een. Hän kertoi olevansa juristi ja että minä saan haasteen 10.7.2017 alkavalla viikolla.

Kuinka junttalista syntyy

Vastasin, etten ollut moittinut kirjoituksessa Eerolaa enkä hänen yhdistystään, Kotkan Vapaa-ajattelijat ry:tä, vaan listavaalimenettelyä. Lista tulikin sellaisenaan valituksia tuossa LK:ssa.

Vaalitapa ei sovi Vapaa-ajattelijain liittoon. Siinä kenenkään ehdokkaan henkilökohtaista kannatusta ei päästä mittaamaan. Valituiksi tulee myös kelvottomia henkilöitä muiden siivellä. Itse ehdokkaan ja jäsenyhdistyksen moitittavaksi menettelyksi jää se, että he suostuvat liiton valtaryhmän asettamien junttamiesten pelinappuloiksi. Näin he edesauttavat imagofasistien junttavaaliperinteen jatkumista. Oppositio on moittinut tätä vuosien 2011, 2014 ja 2017 liittokokousten osalta. Oppositio ei ole myöskään asettanut vaaliin omaa junttalistaansa missään LK:ssa.

Poliisi tutkii rikoksia

Kirjoitukseni tätä asiaa koskevat kohdat olivat Eerolan mielestä valheellisia ja vääriä. Ihan selväksi ei kuitenkaan käynyt, mikä rikos nyt olisi kyseessä. Rikosten tutkinta on Suomessa annettu poliisille, sikäli osoite on oikea. Tämän kirjoittaja on saanut useita rikosilmoituksia vajaa-ajattelijain taholta, muttei vielä yhtään kristittyjen taholta.

Olen ateisti, joka tietääkseni on kirjoitustensa takia saanut eniten rikosilmoituksia tällä vuosisadalla. Ei niitä sentään joka vuosi tule. Edellisen rikosilmoituksen teki 8.2.2008 Vapaa-ajattelijain liiton toiminnanjohtaja Paula Vasama-Everest-Phillips <Paula Vasama teki rikosilmoituksen (9.6.2008)>. Kyse oli kunnianloukkauksesta. Tämä rikosilmoitus ei johtanut mihinkään <Paula Vasama veti vesiperän rikosilmoituksellaan 3(14.7.2010)>.

Kuinka tiedonvälitystä voidaan sensuroita

Tämä Eerolan menettely on hieman erikoista siksi, että ensin kerrotaan tehdyn rikosilmoitus ja sitten vaaditaan muokkaamaan ja sensuroimaan kirjoitusta. Ehkä rikosilmoitusta käytetään jonkinlaisena painostuskeinona, ajatellaan sen vaikuttavan kirjoittajan käyttäytymiseen. Rikosilmoitus antaa pallon kuitenkin poliisille.

Kerroin kyllä, että Vapaa-ajattelijain liitossa tunnetaan menettely, kun jotakin kotisivua tahdotaan sensuroida. Esimerkiksi liiton entinen pääsihteeri ja puheenjohtaja Juha Kukkonen vaati Vantaan käräjäoikeutta sensuroimaan ilmaisun ”kukkoslovakia” Pääkaupunkiseudun ateistit ry:n kotisivulta. Ilmaus ei viittaa Juha Kukkoseen, mutta tietysti se olisi poistettu kotisivulta, jos käräjäoikeus olisi suostunut Kukkosen vaatimukseen. Näin ei tapahtunut.

Viimeksi Vapaa-ajattelijain liiton varapuheenjohtaja Marko Lakkala vaati 6.5.2017 erään uutisen poistamista PAT:n kotisivulta <Vapaa-ajattelijain liiton toiminnanjohtaja ja taloudenhoitaja pitkällä lomalla (5.5.2017)>.

Eerolan menettely, jossa hän itse ilmoittaa tehdystä rikosilmoituksesta poikkeaa Juha Kukkosen menettelystä. Kukkosen tapana oli aina ensimmäisen LK-päivän aamuna kurvata poliisilaitoksen kautta ja jättää rikosilmoitus. Sitten hän saattoi kokouksessa uutisoida siitä, mitä nyt taas oli vajaa-ajattelun puolesta tehty ilman, että muilla olisi ollut asiasta mitään tietoa. Kun rikosilmoitus tehdään LK:n jälkeen, sen kohdetta ei voida mollata kokouksessa.

Poliisin menettely

Kun poliisi saa rikosilmoituksen, se kirjataan poliisin rekistereihin myös sen henkilön kohdalle, jota ilmoitus koskee. Poliisi ei oma-alotteisesti kerro mitään ilmoituksen kohteelle. Jos poliisi on sitä mieltä, että on aihetta epäillä rikosta, poliisi ottaa jälkeenpäin yhteyttä ilmoituksen kohteeseen. Jos ilmoituksen kohde menee itse kysymään asiaa poliisilta, poliisin menettely vaihtelee. Joskus poliisi sanoo ”ei tietoa, ei kerrota”. Toisinaan taas poliisi sanoo ”ei näy mitään, puhdasta on”. Miksei tässä voisi olla jokin yhtenäinen linja?

Yleensä rikosilmoitus sinänsä ei aiheuta mitään toimia. Odotellaan, mitä poliisi sanoo. Poliisilla on laaja harkintavalta sen suhteen, mitä se pitää rikoksina ja mitä asioita se hyllyttää. Jos asia etenee poliisissa, tapahtuu esitutkinta ja sen jälkeen syyttäjä miettii asiaa. Vasta tämän jälkeen juttu siirtyy tuomioistuimeen tuomarien ja poliittisten lautamiesten käsiteltäväksi.

PAT:n kotisivulla käy kuukausittain tuhansia eri tietokoneita käyttäneitä lukijoita. Sivuhakuja on kymmeniä tuhansia. Jos rikosilmoituksia tulee, se on merkki kirjoitusten vaikuttavuudesta.

Joskus jälkeenpäin tulee kyllä mieleen, että jonkun kohdan kirjoituksista olisi voinut muotoilla hieman eri tavalla, jos olisi arvannut, mitä hysteriaa se herättää. Olen kuitenkin ylisummaan aika tyytyväinen kirjoituksiin eikä katumisen aihetta ei ole. Minkä kirjoitin, sen kirjoitin.

Joskus totuus loukkaa, muttei koskaan ilman syytä.

Kimmo Sundström

Miksi Helsingin Sanomia ei lakkautettu toisen maailmansodan jälkeen

Siksi, että ryssät ryssivät.

Monopolikapitalistisen imperialismin pää-äänitorvena Helsingin Sanomat aiheuttaa Suomen kansalle suuria kärsimyksiä.

Erityisesti lääketieteen alalla Helsingin Sanomat on aiheuttanut paljon  vahinkoa. Helsingin Sanomiin ei tiettävästi pääse toimittajaksi, jos on vaikkapa apusairaanhoitajan yleissivistys.

Helsingin Sanomain toimituksella on oma lääkemytologiansa. Sen pääväite on, että lääkkeiden käyttö pitäisi jos ei kokonaan kieltää niin ainakin eduskunnan tahdon mukaisesti vähintään puolittaa.

Toimittajan ohjesääntöhän on, että puolet jutusta pois, jottei liikaa asioita paljastu kansalle.

Vaimoni, joka ei koskaan ole pitänyt minusta (olen ollut lähinnä tulolähde), sai jälleen uutta pontta 31.8. lehdestä.

Siinä toimittaja oli väittänyt, että tsopikloni (vanhuksille tieteellisissä tutkimuksissa hyväksi todettu nukahtamislääke) olisi betsodiatsepaamin sukuinen yhdiste.

Tutkimustuloksia löytyy suomeksi tästä.

Tsopiklonin kemiallinen kaava on C17H17ClN6O3.

Minulla on pätevyys opettaa kemiaa.

Sekaannus johtuu jopa Wikipediatasolla siitä, että tsopikloni vaikuttaa aivoissa mm. samoihin reseptoreihin kuin betsodiatsepaami. Toisaalla Wikipediassa on paikkansapitävä luettelo betsodiatsepaamiyhdisteistä

https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_bentsodiatsepiineist%C3%A4

Mitä tulee betsodiatsepamiiniin, se on hyvä lääke lihasjännitykseen ja melko välttämätön meille selkävaivaisille. Minut on kannettu sängystä selkä suorana sairaalaan, ja siellä ei tehty muuta kuin annettiin pieni annos bentsodiatsepamiinia.

Mitä tulee lääkeriippuvuuksiin, niitä syntyy siihen taipuvaisille ihmiselle vaikkapa syötettäessä kapseleissa perunajauhoa.

En ole kemikaaliriippuvainen, en tarvitse alkoholia enkä tupakoi. Minulla on lääkekaapissa pieni määrä benstodiatsepamiinia, mutta minusta ei ole suinkaan tullut väsyttävän 3aineen joka päivä popsijaa.

Itse asiassa eilen lojuin selän takia sängyssä pitkään ja otin loppujen lopuksi särkylääkettä, joka on elimistölle huomattavasti vaarallisempaa kuin bentsodiatsepaami. En muistanut, että onhan minulla bentsodiatsepamiinia.

Mitä tulee siihen juttuun, jonka mukaan Valium (=betsodiatsepamiini) olisi tappanut Elvis Presleyn, todettakoon, että Presley kuoli 14 eri lääkettä samanaikaisesti nautittuaan.

VAPAA-AJATTELIJAIN LIITON UUSI LIITTOHALLITUS JÄRJESTÄYTYI (6.7.2017)

Vapaa-ajattelijain liiton Oulun liittokokouksessa (<Oulun liittokokous antoi tukensa imagofasisteille Vapaa-ajattelijain liitossa (16.6.2017)> valittu hallitus järjestäytyi 2.7.2017.

Hallituksen varapuheenjohtajaksi valittiin Antti Värri ja pääsihteeriksi Esa Ylikoski.

3Taloustyöryhmään valittiin nimenkirjoittajat, mutta liiton tiedote ei mainitse heitä nimeltä.

Taloustyöryhmän ”vastaavan” ja uskonnonvapaus.fi-sivuston ”vastaavan” valintaa sekä liiton työryhmiä ja muita toimintavastuita käsitellään liittohallituksen seuraavassa kokouksessa. Tulevan kokouksen ajankohtaa ei kerrottu.

Jäsenyhdistysten saaman tiedotuskirjeen mukana tuli myös jostakin syystä liittohallituksen 29.4.2017 päivätty liiton toimintakertomusesitys vuodelta 2016.

3Kimmo Sundström

Muslimiveljeskunnalla on laaja verkosto länsimaissa – islamistisen järjestön aktivisteja on tuomittu rahanpesusta terrorismille

Musiikkipölvästit ja tietotekniikka

Erkki Hartikainen 28.8.017

Käytän nykyään paljon Muse Score 2.1 sävellysohjelmaa, joka on ilmainen. Sillä voi myös soittaa Internetistä löytyviä midi-tiedostoja.

Muse Scoressa ei ole kuitenkaan valmiita soivia kitarasointuja. Tämä on täysin mitatön puute, sillä tietokoneella on helppo kopioida soinnut toisesta tiedostosta, jossa ne on esitetty.

Valitettavasti en löytänyt Internetistä valmista midi-tiedostoa, jossa tärkeimmät soinnut olisivat.

Osaan tietysti itse tehdä sellaisen tiedoston, mutta ihmettelen sitä, millaisia idiootteja muusikot ovat, kun he eivät tarjoa tällaista tiedostoa Internetissä.

3Minä ainakaan en tarvitse tietoa siitä, miten sormet asetetaan kitaran otelaudalle tai pianon näppäimistölle. Sen sijaan tarvitsen valmiita soivia midi-sointuja.

Kyllä muusikoiden olisi syytä opetella tuntemaan nuotit.

Amerikkalaisprofessori: Sosialidemokratia oli modernia luterilaisuutta

Hengellinen johtaja tuomittiin syylliseksi kahden kannattajansa raiskauksesta Intiassa – Jopa kymmeniä ihmisiä kuollut protesteissa

Osastossa Music on uutta musiikkia

Ovela sarjamurhaaja­kysely paljasti ihmisten ennakkoluulot ateisteista:

Ateistia pidetään moraalittomampana kuin uskovaa, Suomi tutkimuksen ainoa poikkeus

Lahjovatko huumeparonit

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskusta (FIMEA)

Erkki Hartikainen 13.8.2017

Minulle on kymmenkunta vuotta sitten tehty iso selkäleikkaus. Selvisin sen jälkeen pitkään ilman kipulääkkeitä, mutta nyt tyttärenpojan  lattialle 3heittelemät tavarat ovat tuoneet saman vaivan takaisin. Oireethan varsin hyvin muistan.

Ennen leikkausta selvisin ortopedin määräämällä tramadolilla, mutta nyt en tiedä, mistä sitä saisi.

Julkinen terveydenhoito ei poista edes varpaanvälin känsiä. Ei ole kuulemma koskaan poistanutkaan.  Nyt känsä oli irronnut huomaamatta itsestään, ja kolosta vuoti verta. Olen nyt sekä selkä- että jalkavaivainen.

Olen joutunut hoitamaan tyttärenpoikaa viikon, kun Vantaan   kaupunki ei järjestänyt koulun iltavalvontaa. Toivottavasti sellainen on saatavilla huomenna.

Tänään joudun kuitenkin hoitamaan poikaa koko illan, kun vanhemmat eivät ota häntä mukaan mennessään tuttavien luo kylään.

Espoolainen Eva ei pelkää mitään muuta niin paljon kuin naapurissa asuvaa ex-miestään –

”Minun kulttuurissani ajatellaan, että miehellä on oikeus lyödä naistaan”

Jumalattomat ohje: Älä koskaan mene naimisiin muslimin kanssa.

Avast virustentorjuntaohjelma on virus, joka rahastaa sinua

Erkki Hartikainen 7.8.2017

Olen juuri ostanut Avast viruksentorjuntaohjelman. Tilaus tuli näyttöön, mutta ei tulostunut. Sitä ei liioin voinut tallentaa. Loppujen lopuksi se hävisi näytöltä ja rahat olivat mennyttä.

Älä haaskaa rahojasi huijausohjelmistoihin kuten Avast vaan käytä Ubuntua. Se saatta kaatuilla, 3mutta huijareiden viruksentorjuntaohjelmia se ei tarvitse.

Muita huijjaussivustoja:

Monet seuranhakusivustot ovat rahastuskoneita

Sivujen pitäjä (esimerkiksi 40 plus support@40plusseuraa.com) lähettelee muka viestejä ja rahastaa koko ajan vastauksista.

Jari Leino kertoo Soinista näin

Timo Soini kertoi Jussille ja kaikille pöydässä istuneille sisulaisille ehdokkaille ja tukiryhmäläisille seikkaperäisesti, että politiikassa on tärkeintä pitkäjänteisyys ja oman 3vuoron odottaminen. Pitää mennä kunnallisvaalien kautta. Kaupunginvaltuutettuna saa niin-ja-niin paljon rahaa ja etuja. Sitten pääsee eduskuntaan ja saa niin-ja-niin paljon rahaa ja etuja ja valiokuntapaikkoja ja hallintoneuvostopaikkoja ja eläkkeitä. Jos on oikein hyvä säkä, niin pääsee ministeriksi, ja silloin saa niin-ja-niin paljon rahaa ja etuja ja ministerimersun ja suojatyöpaikkoja. Tai jos pääsee mepiksi, saa niin-ja-niin paljon rahaa ja etuja ja eurosuojatyöpaikkoja.

Timo Soini piti pöydässä istuneille pitkän puheen, jossa hän korosti rahaa ja etuja ja oman vuoronsa odottamisen tärkeyttä, jotta pääsee hillotolpalle. Minua nauratti silloin, koska ajattelin, että toihan on aivan tyhmä äijä kun tulee Suomen Sisun kansallismielisen eliitin ykkösjätkille ja syvimmille aatteen miehille luennoimaan rahoista ja hillotolpista. Soinin puheet kuulostivat aivan siltä kuin helvetin huono lomaosakekauppias olisi myymässä isänmaataan. Minun mielestäni kansallisuusaatteen läpitunkemille aktivisteille 3olisi tietenkin pitänyt luennoida vaikutusmahdollisuuksista ja isänmaan pelastamisesta eikä omasta perseestä ja rahasta.

Todistetusti Timo Soini oli oikeassa: samassa pöydässä istuneet sisulaiset ehdokkaat kuulivat nämä samat puheet ja noudattivat Timon ohjeita. He ovat nyt hyvinkin korkeissa ja kovapalkkaisissa asemissa. Minä olin väärässä: isänmaata ei ole pelastettu vaan se on tuhottu.

Minulle oli tuon illan (v. 2007) jälkeen ilmiselvää, että Timo Soinilla ei ole minkäänlaisia aatteellisia arvoja tai tavoitteita, joten häneen ei voi luottaa missään asiassa. Mutta ei Timo Soini minua ole pettänyt: hän on toiminut täsmälleen niin kuin jo vuonna 2007 kertoi tulevansa toimimaan eli haalinut rahaa ja henkilökohtaista 3valtaa itselleen häikäilemättä.

Tuo siis oli Leinon kirjoittamaa tekstiä helmikuulta 2016 - ja jonka joku oli lainannut uuteen ketjuun. Se alkuperäinen kirjoitus jatkui tuosta vielä seuraavasti:

Alkuperäinen kirjoittaja

Puhuessani Soinin petoksesta tarkoitan vuoden 2015 hallitusneuvotteluja, joissa Soini (puhuttuaan ensin Sipilän ja Stubbin kanssa ja tietoisena siitä, että Stubb on sopinut EU:n isojen poikien kanssa, että Suomi tulee ottamaan rikkautta rajattomasti) jätti ottamatta hankalan sisäministerin salkun ja pakeni itse ulkoministeriksi ja laittoi lellikkipoikansa Niinistön puolustusministeriksi.

Kaikkien paukkujen keskittäminen persuihin oli Jussi Halla-ahon strateginen valinta, jota fanit suuresti noudattivat. Tavoitteena oli päästä yhdessä puolueessa sellaiseen asemaan, josta käsin poliittinen vaikuttaminen olisi mahdollista. Ajatus oli ihan perusteltu, mutta minä näin heti alusta asti, että suunnitelmassa olisi ainakin yksi heikko lenkki: Timo Soini, joka tulisi aivan takuuvarmasti pettämään.

Jussi Halla-ahon mestarillinen suunnitelma toimi siinä mielessä, että PS todellakin pääsi hallitukseen ja nuivat todellakin pääsivät lähes vaikuttavaan asemaan puolueen sisällä. Timo Soini piti kuitenkin hallitusneuvotteluissa ja harjauksella huolta siitä, että mitään todellista vaikuttamista ei ole tapahtunut eikä tule tapahtumaan.

Jos PS olisi vaatinut sisäministerin salkun, 3sisäministerinä olisi saattanut tiukan paikan tullen olla sellainen henkilö, joka olisi pistänyt rajat kiinni syksyllä edes viikoksi. Tällä olisi saattanut olla ratkaiseva vaikutus Suomeen tulleiden määrään.

Teko olisi saattanut käynnistää ketjureaktion, joka olisi kaatanut koko EU:n, joten siitäkään syystä kukaan EU:n tulevaisuudesta taloudellisesti riippuvainen ihminen tai meppi ei ehkä olisi halunnut tätä.

Jussi Halla-ahon mestarillinen suunnitelma on johtanut tilanteeseen, jossa PS on hallituksessa Stubbin ja Sipilän kansainvaelluspolitiikan takuumiehenä. Oppositiossa ei ole yhtään puoluetta, jonka kannatuksen lisääntymistä hallituksen tarvitsisi pelätä.

PS on siis hallituksessa panttivankina syömässä omaa kannatustaan ja edistämässä Suomen tuhoa. Yksittäisten PS- kansanedustajien hyvätkin aloitteet ovat vain surullinen muistutus siitä, että Soini harjaa loppupeleissä kaiken.

Jossittelu on tietenkin turhaa. Emme voi tietää, olisiko mikään vaihtoehtoinen toimintamalli johtanut erilaiseen lopputulokseen. Ehkä ei.

Nyt pitäisi miettiä, miten tästä eteenpäin. Minun mielestäni kaikkien itseään kunnioittavien nuivien kansanedustajien pitäisi tehdä väyryset ja pistää painetta Soinin suuntaan, jotta PS ryhtyisi puolueena viimeinkin tekemään sitä mitä äänestäjät ovat halunneet.

Mutta kaikki tiedämme, että niin ei koskaan tapahtunut... (eli että Soini olisi toiminut - kritiikkiä kuultiin joiltakin edustajilta tuossa keväällä ainakin).

Jumalanpilkkapäivää vietetään 30. syyskuuta

Jumalanpilkkapäivä on 30. syyskuuta pidettävä kansainvälinen juhlapäivä. Kampanjan perustajien mukaan päivän tarkoitus on ”muistuttaa maailmaa siitä, että uskonnon ei tule enää koskaan olla avoimen ja rehellisen keskustelun ulkopuolella”.

Korkeasti palkittu iranilaismatemaatikko rikkoi rajoja

Väärä kuva polkupyörävarkaasta

Internetissä oli väärä kuva polkupyörävarkaasta. Ei voimapihdeillä saa poikki U-lukkoa. Sen saa parhaiten poikki akkukäyttöisellä rälläkällä ja timanttilaikalla. Muuten olen sitä mieltä, että huumeväki on otettava kiinni, jotta polkupyörävarkaudet loppuvat.

Silpominen on ehkäistävä

Somevideo minihameessa kävelystä johti poliisitutkintaan Saudi-Arabiassa – videolla ollut nainen vapautettiin ilman syytteitä

Nainen tunnusti olleensa historiallisessa kylässä vierailulla, mutta kielsi julkaisseensa videon.

Munkit ryvettyvät skandaaleissa – Thaimaa alkaa seurata munkkien rikoshistoriaa älykorteilla

Taas laiton vannoja Saarikko oikeuskanslerin syynissä

Novaja Gazeta: Tšetšenian viranomaiset teloittivat 27 ihmistä ilman oikeudenkäyntiä – osa teloitetuista oli pidätetty homoseksuaalisuuden takia

Isisin aivopesemiä lapsia piinaavat kauhukuvat valveillakin – ponnistelut Irakissa ovat vielä edessä

Prideorgiat suvaitsevaisessa vatikaanissa

Kuinka kauan kirkko kestää jäsenkatoa? "Vuoden 2025 jälkeen alkaa todella tuntua"

Suomen Ateistiyhdistyksen sivulle on murtauduttu

Erkki Hartikainen 7.7.2017

Koska tarkistan sivun sisältöä äärimmäisen harvoin, murtautuminen on saatettu tehdä kauan sitten.

Html - kielistä koodia oli muutettu niin, että sivu pyöritti yhdellä rivillä koko ajan ilkeyttä.

Koska ilkeys on tehty vaikeasti havaittavaan paikkaan, jota ei juuri kukaan lue, asialla on ollut asiantuntija.

Epäiltyjä on yhden käden sormilla laskettava 3määrä, ja he kaikki uskovat olevansa ateisteja.

Määrä on näin pieni, koska ilkivalta on vaatinut ajatustyötä. Sivua ei esimerkiksi voida siirtää toiseen paikkaan, koska hakukoneet eivät enää löytäisi sitä.

Pappi Ateistiuutisille

Mitä minäkin tekisin, jos ihmiset eivät tyhmyyksissään maksaisi kirkollisveroja. Minulla ei ole muuta koulutusta kuin tylsien vanhojen satujen luennoiminen ikääntyneille ihmisille.

Uutiskanava Al-Jazeerasta tuli osa valtakiistaa

VALTIONAVUSTUKSET USKONTOJEN VUOROPUHELUN EDISTÄMISEEN JAETTIIN (29.6.2017)

Turkki kielsi Trans Pride -marssin järjestämisen Istanbulissa

Wikpedian suhde ateisteihin

Vatikaanin talouspäällikköä syytetään useista seksuaalirikoksista Australiassa – Kiistää syytteet pedofiliasta

Ateismin näkyvyys heikkoa tänä kesänä

Erkki Hartikainen 27.6.2017

Tähän lehteen on juuri nyt vaikeaa löytää uutisia, kun pohjoinen pallonpuolisko viettää kesää.

Tämä lehti korvaa aikaisemmin ilmestyneen Jumalaton -lehden

Erkki Hartikainen 25.7.2017

Tämä lehti sisältää kaikki ne oheisaineistot, jotka olivat koko ajan Jumalaton -lehdessä, mutta Jumalaton lakkaa olemasta kuukausittain ilmestyvä lehti.

Tämän lehden toimintaperiaate on hieman sama kuin Pääkaupunkiseudun Ateistien uutispalsta.

Uutisten otsikot ovat tällä sivulla päivämääräjärjestyksessä, ja lisäksi uutisista julkaistaan aakkosjärjestyksessä oleva linkkilista.

Jotta kolme palstaa riittäisi, aakosellinen uutislista on erillisenä tiedostona, johon on näiltä sivuilta vain linkki.

Tärkein ero edeltäjään verrattuna on se, ettei uutisia julkaista välttämättä joka päivä, vaan tyydytään julkaisemaan niitä uutisia, joilla on suurta merkitystä ateisteille.

Linkki tähän lehteen pannaan sekä Jumalattoman vanhojen uutisten luettelon alkuun että Suomen Ateistiyhdistyksen suomen ja englannin kielisille sivuille.

Itse tämä lehti ilmestyy osoitteessa:

http://etkirja.pp.fi/ateistiuutiset.html.

Aineistojen linkitystä parannetaan.

Tärkeat uutiset kuten esimerkiksi Turkin kielto opettaa kouluissa kehitysoppia julkaistaan molemmilla kielillä.

Uuutisten pituutta lyhennetään.

Minä oplen edelleen vastaavana toimittajana eli minut viedään linnaan, jos lehti saa jumalanpilkkatuomion,.

Uskonnottomat EU-maissa (Eurobarometri 2010)

Lisätty 1.2.2017

Sija Maa Osuus %
1 Ranska 40
2 Tšekki 37
3 Ruotsi 34
4 Alankomaat 30
5 Viro 29
6 Norja 29
7 Saksa 27
8 Belgia 27
9 Slovenia 26
10 Iso-Britannia 25
11 Luxemburg 24
12 Tanska 24
13 Suomi x22
14 Unkari 20
15 Espanja 19
16 Islanti 1
17 Bulgaria 15
18 Slovakia 13
19 Portugali 12
20 Liettua 12
21 Itävalta 12
22 Latvia 11
23 Sveitsi 11
24 Irlanti 7
25 Kroatia 7
26 Italia 6
27 Puola 5
28 Kreikka 4
29 Kypros 3
30 Malta 2
31 Romania 1
32 Turkki 1

Laskuharjoitin lapsille löytyy osoitteesta

Laskuharjoitin

Gravitation

This is a link. Updated 5/7/2013.
Atheist Culture

Ateismin määritelmä

George H. Smithin ontologinen ateismin määritelmä:

Ateismi on väite: jumalaa tai jumalia ei ole olemassa

Tässä määritelmässä on määritelty olemassaoloa koskeva eli ontologinen käsitys. Jumala joko on olemassa tai ei ole olemassa. Mitään 3olemassaolon ja olemattomuuden välimuotoa ei ole.

Teismi on väite: jumala tai jumalia on olemassa

Deismi (jumala on olemassa, mutta ei puutu maailmanmenoon) ja panteismi (jumala on sama kuin maailmankaikkeus) ovat tämän mukaan teismiä

Inhimillinen tieto siitä, mitä on olemassa, on vajavaista. Joku saattaa pitää varmana, että jumalaa tai jumalia ei ole olemassa. Joku toinen saattaa pitää varmana, että jumala tai jumalia on olemassa. Joku kolmas voi olla epävarma siitä, onko jumalaa tai jumalia olemassa vai ei.

Ateistin määrittelemä

Ateisti on henkilö, jonka mielestä ateismi on tosi.

Agnostikon eli jumalaongelmaisen määritelmä

Agnostikko eli jumalaongelmainen on henkilö, joka ei mielestään tiedä, onko ateismi tosi vai onko teismi tosi.

Uskonnon määritelmä

Uskonto on järjestäytynyttä teismiä.

Ne käsitykset joissa ei ole jumalia, eivät ole tämän määritelmän mukaan uskontoja.

Raamatun ristiriidat

Lukeaksesi napauta tästä 

Atheist News

Last update November 24, 2017 

Publisher:     Atheist Association of Finland  
E-mail:         info@ateismi.fi

I am stopping to update the page "music" in this magazine (today November 9, 2017)

This is the order of my wife Toini. The last composition was "Toini".

I have decided that the the song is not for my wife. It is for Norwegian singer Toini Merete Knudtsen.

Atheist News

Women arrested for procuring young girls for S African pastor

Malaysian Deputy Minister Says Atheism is “Unconstitutional”

Robert Mugabe enjoyed God’s protection says Catholic priest

Indian politician wants an actress and filmmaker killed

Turkish authorities have just ramped up their war on gays

Bigots Say Starbucks Is Promoting Lesbianism, Somehow, On Its Holiday Cups

Ohio-family-values-politician-resigns

Egypt ‘unfortunately’ has 866 atheists says TV presenter

Australia overwhelming says ‘Yes’ to same-sex marriage

Christian school teacher in Iowa faces 140 abuse charges

Val

This is Excellent Advice for Coming Out as an Atheist

Texas church massacre was God’s way of answering prayers

Republican Rep. Says God Forgave Him For Sexual Harassment Scandal

Man Kills Eight People in NY Terror Attack While Shouting “Allahu Akbar”

Vicious Christian mum jailed for attack on daughter

Breaking Down Nothing

Prominent US anti-abortionist told mistress to get an abortion

Four dimensional sphere

Erkki Hartikainen  4.10.2017

There is no concensus of the optical form of the four dimensional sphere. The equation of the four dimensional sphere is of course

(x - xo)² + (y - yo)² + (z - zo)² + (u - uo)² = r².

The problem is the place of the fourth coordinate uo.  It is easy to calculate a big set of the points of the four dimensional sphere but you have no place to draw them.

The orthogonal projections of the sphere to the plane are circles and other projections to the plane are ellipses. We can think that the projections of the four dimensional sphere are three dimensional spheres or ellipsoids.

From the equation

(x - xo)² + (y - yo)² + (z - zo)² = -(u - uo)² + r².

we see that |u - uo| must be less than r.

The conclusion is that the set of the four dimensional spheres is inside of the three dimensional sphere

(x - xo)² + (y - yo)² + (z - zo)² = r².

The expanding universe can not be this set.

Greek Orthodox Leaders Won’t Meet with Prime Minister Because He’s an Atheist

The Christians Who Support Donald Trump Have No Business Criticizing Hugh Hefner

Atheists are nicer to Christians compared to the other way around if their religious identity is known, study claims

Ireland Will (Finally) Hold a Referendum on Its Absurd Blasphemy Law Next Year

Atheists Get School Official to Remove “Hebrews 6:19” from Email Signature

Pakistan’s secret atheists

Saudi Cleric: Women Can’t Drive Since They Only Have a Quarter of a Man’s Brain

Pastor Rick Joyner: Natural Disasters Occur Because We Kicked God Out of America

US cult leader faces lawsuit over alleged slave labour

In Brazil a mad judge rules that homosexuality is a ‘disease’

In Brazil a mad judge rules that homosexuality is a ‘disease’

Abuse in the Catholic Church: seven priests to go on trial

Turkey is Teaching Students About Evolution and Darwin for the Last Time

Those Bible Stories Sound Very Familiar…

Hindu woman abducted and forced to marry a Muslim

The CIA Is Becoming More White, Male, and Christian, and That’s Bad for America

Nuns buried hundreds of children in unmarked graves"

Pastor Lance Wallnau: I Command Hurricane Irma To Go Back Into Ocea

Statement from American Atheists President on Trump Administration Plan to End DACA

Grace-free ceremony: Belfast’s new mayor upsets faith-heads

New case shows that the Irish State directly imposes a Catholic ethos in ETAtheist NewsB Schools

Pakistani school drops John Lennon’s ‘Imagine’ over blasphemy law fears

Priest’s anger with God caused him to download child porn

Guru’s rape case: religious sects must be better controlled

New Mexico cult: four more ‘aggressive’ Christians arrested

Belly-dancing Egyptian prof accused of ‘glorifying Satan’

‘Cowardly, evil’ Catholic brother jailed in Brisbane for 8 years

Trump Will Cut Funding for Obama’s Program Lowering Teen Pregnancy Rates

Protest in Coventry halts circumcision of boy aged 14

Finland killings: Knifeman 'targeted women in Turku terror attack'

Atheists Condemn White-Supremacist Demonstration in Charlottesville3

Pastor’s hand ‘accidentally’ slipped into a woman’s panties

Black Velvet

Alannah Myles33
Alanna Myles.

I have had long time midi file of melody Black Velvet. Internet is speaking of the singer Alanna Myles (58, a woman in the best age), but I have had two problems:
 1. Who is the compositor
 2. Why the melody is in my ear (I have not heard it earlier)

Today I know that the compositor  is Alanna Myles who sings it. The composition is a set of guitar chords.

The melody is in my ear because I have a big heap acoustic guitars.

Jawi to investigate alleged involvement of Muslims in atheist group

‘Plain stupid’: separate cups for Muslim and non-Muslim kids

Richard Dawkins Has a Lot of Sensible Advice for Donald Trump

Christian Pastor: I’m Not Worried About North Korea Because Trump Listens to God

Malaysian Government Official: “We Need to Hunt Down” Atheists

Rapper Who Once Said “God Made Me Bulletproof” Dies in Shooting

Christian Activists: It’s “Unconscionable” That Gay Couples Can Adopt Children

How to Get Someone to Doubt His Faith (in Just 15 Minutes)

Atheists in Muslim world: Silent, resentful and growing in number

Ubuntu needs our help

If you are using Ubuntu you understand that you can not begin to use Windows.  Ubuntu 17.04 has some problems. Some debian packed programs have difficulties in my best computer. There are some crashing problems in this computer.

My best computer has two operating systems, Ubuntu and Windows. Windows is almost impossible for me (I have been teaching Windows several decades when I was young.)

Please give donations for Ubuntu!                                          

Knoxville (TN) Mayor Finally Admits Police Dept.’s Christian Sign Was Illegal

Seth Meyers Explores Donald Trump’s Weird (and Disturbing) Embrace of Religion

Jordan activists celebrate repeal of 'marry the rapist' law

Blasphemy Day

International Blasphemy Day encourages individuals and groups to openly express criticism of religion and blasphemy laws. It was founded in 2009 by the Center for Inquiry.

Indian court rejects abortion for 10-year-old rape victim

Inside Bangladesh’s killing fields: bloggers and outsiders targeted by fanatics

Atheists Should Call Out Even Minor Church/State Separation Violations

Pastor’s wife was treated as a ‘sex slave’ and frequently raped

Is the U.S. a Christian Nation? Not At All, and This Video Explains Why

Richard Dawkins Event in Berkeley Canceled Due To His “Abusive,” “Hurtful” Words

‘Marginalised’ Christians: new study paints a bleak picture

Jihad’ in, evolution out in Turkey’s new education plans

Two Worshipers Have Reportedly Drowned During a River Baptism in Tanzania

Jesus Showed Up at a Korean Pride Parade to Counter His Bigoted Followers

What it's like to be an atheist in the world today

A Muslim Mom Attended Her Gay Son’s Wedding. Now She’s Being Punished For It

Malaysian woman slammed over video of her pet dog Bubu

A Majority of Republicans Think Higher Education is Bad for the Country

Somali Pirates Are Helping Islamic Terrorists Smuggle Weapons and Cargo

Gay orgy in the Vatican: the truth about Luigi Capozzi

Iowa Bible Reading Marathon Cancelled Due to Lack of Interest

Muslim leader calls for a boycott of pro-gay Starbucks

The White House Office of Science and Tech Policy Has No Science Division 

Now Holy See ‘regrets’ charges against Cardinal George Pell

EU is a Tribune of the pope ( 2.7 billion dollars fines for Google)

Wikipedia is dead

‘Jesus freak’ destroys another 10 Commandment monument

No Religion is the Biggest Group in Australia

A Comment by  Erkki Hartikainen

Canadians Would Rather See an Atheist Prime Minister Than an Evangelical One

DID YOU KNOW A CHRISTIAN PRIEST CREATED THE BIG BANG THEORY?

Article by BY ALISON LESLEY

GEORGE LEMAITRE, A BELGIAN, DISCOVERED THE COSMIC EVENT IN 1947. The church is still in a quandary about a particular scientific hypothesis: the Big Bang Theory.

They may have forgotten that the idea itself was first thought of and then proved by Monsignor George Lemaitre, a Christian priest from Belgium.

Lemaitre, in addition to being a priest, was also a known physicist. Monsignor George Lemaitre proposed the Big Bang Theory in 1927.

The Vatican celebrated Lemaitre's legacy with a full-fledged cosmology conference. The program united science and the church. His work is helping people to comprehend the universe's many mysteries.

George Lemaitre was a citizen of Belgium. He was born in the town of Charleroi in 1894. He earned his mathematics Ph.D. from the Catholic University of Louvain in 1920. He entered the church through the seminary of Maison Saint Rombaut. In 1923, he was ordained as a Catholic priest.

The science-student-turned-priest subsequently studied astronomy with Arthur Eddington at Cambridge University, England, and also at Harvard College Observatory in America.
Publisher: Atheist Association of Finland

E-mail: info@ateismi.fiPublisher: Atheist Association of Finland

E-mail: info@ateismi.fi
After earning his second doctorate at M.I.T., Lemaitre went back to Belgium and took up a professorship at Louvain.

A Comment by  Erkki Hartikainen

I am not convinced that the big bang theory is true.

If it is true it is possible that our big bang universe is only a part of the real universe.

Contradictions of the Bible

Added December 9, 2016

http://infidels.org/library/modern/jim_meritt/bible-contradictions.html

Arguments for atheism

Added December 10, 2016

http://www.argumentsforatheism.comwhich he has endowed us.”

A Comment by  Erkki Hartikainen

I am not convinced that the big bang theory is true.

If it is true it is possible that our big bang universe is only a part of the real universe.

Atheist Culture

Music
Always new items

Filosofia ja elämänkatsomustieto

Last update 01.04.2017

Yleistietoa, opetussuunnitelmia, oppikirjoja ja linkkejä.


Elämänkatsomustiedon opetussuunnitelma 2016

Tutustuaksesi opetushallituksenversioon elämänkatsomustiedon opetussuunnitelmasta napauta tästä (pdf) tai tästä (doc).

Html muodossa opetussuunnitelman löydät napauttamalla tästä.

Kevään 2017 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä

Kevään 2017 filosofian ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä

Syksyn 2016 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä

Syksyn 2016 filosofian ylioppilastehtävät html-muodossa saat näkyviin napauttamalla tästä.


Kevään 2016 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä

Kevään 2016 filosofian ylioppilastehtävät html-muodossa saat näkyviin napauttamalla tästä


Syksyn 2015 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä

Syksyn 2015 filosofian ylioppilastehtävät html-muodossa saat näkyviin napauttamalla tästä.


Kevään 2015 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä

Kevään 2015 filosofian ylioppilastehtävät html-muodossa saat näkyviin napauttamalla tästä.


Syksyn 2014 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä.

Kevään 2014 filosofian ylioppilastehtävät html-muodossa saat näkyviin napauttamalla tästä.


Kevään 2014 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä.

Syksyn 2013 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä.

Syksyn 2013 filosofian ylioppilastehtävät html-muodossa saat näkyviin napauttamalla tästä. ja pdf -muodossa napauttamalla tästä.

Kevään 2013 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä.

Kevään 2013 filosofian ylioppilaste

htävät saat näkyviin napauttamalla tästä.

Filosofi och livsåskådning

20 läroböcker och vokabulär

Philosophy and Life View

20 books and dictionary in Finnish

Constructed language misil

misil

Katsomusaineiden didaktiikkaa

Yleistä didaktiikkaa

Ilmaista didaktiikkaa

Kristillinen dogmatiikka

http://etkirja.pp.fi/dogmatiikka.html

Filosofian, elämänkatsomustiedon ja uskonnon didaktiikkaa

Motivaatio, kv sopimukset, totuus jne...

Lukion filosofia, Filosofi i gymnasiet

Opetussuunnitelmat ja lisätietoa

Mitä filosofia on?
Vad är filosofi?
Opetussuunnitelma
Läroplan
Yliopistofilosofian sivustot
Filosofi.fi på svenska
Svenska material
Philosophy links in Internet
Logiikan alkeet Internetissä
Palautelomake

Ilmaiset filosofian oppikirjat

FI1 , FI2 , FI3 , FI4

Normatiivinen etiikka
Sukupuolietiikka
Metaetiikka
Deskriptiivinen etiikka

Filosofian ylioppilastehtävät

Vanhoja ylioppilastehtäviä
Vanhojen tehtävien sanaluettelo lukumäärineen
Ylioppilaskirjoitusten filosofit
Ylioppilaskirjoitusten sivistyssanat
Palautelomakefile:///home/erkki/

Elämänkatsomustieto, livsåskådning

Opetussuunnitelmat ja lisätietoa

Elämänkatsomustieto vai uskonto?
Mitä elämänkatsomustieto on?
Miksi evankelis-luterilaiset eivät pääse et:n opetukseen
Elämänkatsomustiedon opetussuunnitelmat
Grunderna för läroplanen för den grundläggande utbildningen
Koululait ja muut säädökset
Kysymyksiä ja vastauksia
Keskeiset ongelmat opetuksessa
Elämänkatsomustiedon opetusaineistoa ja linkkejä
Ohjeita kouluille
Dosentti Jouni Luukkaisen kantelut
Elämänkatsomustiedon stipendit
Kilpailut
Uskonnottomien uutisia
Religionskunskap i Sverige
Svenska material Contents
Palautelomake

Peruskoulu Grundskola

Ilmaiset oppikirjat

et1 et2et3 et4et5 et6et7 et8et9

Opetussuunnitelmat ja lisätietoa

Elämänkatsomustiedon opetussuunnitelmat
Grunderna för läroplanen för den grundläggande utbildningen
Opetusvihjeitä: 1-55-9
Verkkomateriaalia
Vähemmistöuskontojen oppikirjat
Palautelomakefile:///home/erkki/

Lukio Gymnasium

Ilmaiset oppikirjat

et10 et11et12 et13et14

Opetussuunnitelmat jalisätietoa

Elämänkatsomustiedon href="http://freethinker.co.uk/tag/blasphemy/">Blasphemy / 9opetussuunnitelmat
Grunderna för läroplanen
Sanasto
Opinnot Helsingin yliopistossa
Uskontojen vertailutaulukko
Palautelomake

Elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät

S 2012 K 2012 S 2011 K 2011

Vanhoja tehtävä
Vanhojen tehtävien sanaluettelo lukumäärineen
Ylioppilaskirjoitusten sivistyssanat

Ylioppilaskirjoituksiin valmistautuminen

Sekä elämänkatsomustiedon että filosofian ylioppilaskirjoituksiin kannattaa valmentautua lukemalla tämän oppiaineiston sanastoa sanasto.

Elämänkatsomustiedon kok Contentseeseen lue myös ainakin kerran viikossa Elämänkatsomustiedon (opetushallituksen) opetussuunnitelmaohjeen sanat aakkosjärjestyksessä.

Filosofian kokeeseen lue ainakin kerran viikossa Filosofian(opetushallituksen) opetussuunnitelmaohjeen sanat aakkosjärjestyksessä.

Elämänkatsomustieto ainereaalissa

Elämänkatsomustieto on eräs lukion reaaliaineista. Elämänkatsomustiedon ainereaalissa kokelas valitsee vastattavakseen kuusi kysymystä kymmenestä vaihtoehdosta.

Reaaliaineiden sijoittuminen koepäivien kesken: Samana koepäivänä järjestetään evankelis-luterilaisen uskonnon, ortodoksisen isen uskonnon, elämänkatsomufile:///home/erkki/stiedon, yhteiskuntaopin, kemian, ma antieteen ja terveystiedon kokeet.

Muuta tietoa

Esitelmä ateismista 9.2.2012 (pdf)
Maailmanuskonnot
Wienin piiri
Valtion ja kirkon ero
Java kielen perusteet versio 0.7
Palautelomake
Jäsenlomakkeet palautelomakkeet tekstinä ohjelmoijille

Ehdotus lukion opetuksen järkiperäistämiseksi

Suomen Ateistiyhdistys ry. kannattaa kaikkien mielipideaineiden poistamista kouluista. Erityisesti oman uskonnon opetus on mielipideopetusta.

Suomen ateistiyhdistys vastustaa kuitenkin jyrkästi kaikille yhteiseen "elämänkatsomustiedon" opetukseen siirtymistä lukioissa. Se merkitsisi Ruotsin mallin mukaista uskonnon opetusta eli sitä, mitä Kulosaaren yhteiskoulussa nyt opetetaan.

Kulosaaren yhteiskoulun kaikille pakollisen opetussuunnitelman löydät napauttamalla tästä.

Koska peruskoulun järkeistäminen on Suomen äärivanhoillisessa mielipideilmastossa mahdotonta, ehdotamme että järkeistäminen aloitetaan lukiosta.

Kun oman uskonnon tai elämänkatsomustiedon opetusta on peruskoulussa 9 vuotta, on kohtuutonta, että sitä on lukiossa.

Koska lukion elämänkatsomustiedon opetus oli aikoinaan filosofian opetusta ja nykyään huuhaata, ehdotamme, että oma uskonto ja elämänkatsomustieto poistetaan lukiosta ja muutetaan filosofian opetusta niin, että lukioissa filosofian nykyiset kurssit 2, 3 ja 4 ovat pakollisia. Samalla on päätettävä, että näiden kurssien sisältöjä ei muuteta lisäämällä niihin uskontotietoa.

Koska lukioissa on paljon evankelis-luterilaisia uskonnonopettajia, ehdotan, että heitä varten luodaan lakkautuspalkkajärjestelmä siirtymisajaksi. Vastaavasti teologikoulutusta vähennetään niin, että lukioiden evankelis-luterilaisen uskonnon opettajat voivat siirtyä joustavasti evankelisluterilaisen kirkon tehtäviin.

Nykyisin pätevät elämänkatsomustiedon opettajat katsottakoon päteviksi lukion filosofian opettajiksi.

Siirtymäajaksi myös opettajakoulutusta vailla olevat, joilla on yliopistossa suorittettu vähintään keskimmäinen oppimäärä filosofiassa, katsottakoon päteviksi lukion filosofian opettajiksi.

Lakkautuspalkka lisää menoja, mutta teologikoulutuksen keskeyttäminen pienentää menoja.

Kun joukko teologian professoreja joutuu lomautetuiksi, tämä on vain osoitus siitä, että kansalaisia lomautetaan tasapuolisesti kaikissa yhteiskuntaluokista.

Todellisiä hyötyjiä ovat lukiolaiset.

Sisällysluettelo
 1.  Ateistiuutiset
 2. Luther vipua käyttäen voi todistaa kuinka läpeensä mätä kristillinen katollinen kirkko oli.  (Ja kenties on vieläkin)
 3. Oikea uskonpuhdistus
 4. KATOLINEN KIRKKO SUOMESSA SAI TYÖSUOJELUA KOSKEVAN KEHOTUKSEN JA TOIMINTAOHJEITA (27.10.2017)
 5. Tyhmyyskoulutusta saa Suomessakin
 6. Ohjeita aloittelevalle säveltäjälle
 7. Mitä ovat elämän valttikortit
 8. Säveltäminen on minulle vaikeaa
 9. Onnistuin sittenkin asentamaan LibreOfficen Ubuntu 17.10:een
 10. Ubuntu 17.10 kanssa tuli vaikeuksia
 11. Miten voit testata MuseScore -taitosi
 12. Tarpeeton psykoterapia ja tarpeellinen tulehdusten hoito
 13. Ubuntu 17.10 toimii tässä koneessa
 14. Koodaajistako muka pula
 15. Nälkämaa löytyy sivustustani
 16. Nälkämaa maksaa paljon
 17. Bill Gates oli vähällä tuhota tämän päivän työni
 18. 40+ -seuraa on huijausta
 19. Jos olisi olemassa
 20. Miksi partavettä on vaikea ostaa
 21. MIGRI palauttaa ateisteja hirtettäviksi arabimaihin
 22. Emme elä totuudenjälkeisessä yhteiskunnassa
  1. vaan tuhansia vuosia vanhassa totuudenvastaisessa yhteiskunnassa
 23. Miten juotin kaksi verkkokaapelin päätä yhteen
 24. Mitä Raamattu opettaa?
 25. Mihin vallakumouslaulut ovat kadonneet?
 26. Varšavjanka
 27. Mikä on musiikkia?
 28. Miksi lukion oppikirjat maksavat?
 29. Voiko tutkimuksia totella?
 30. KANTELU AIKUISTEN PERUSOPETUKSESTA SIIRRETTIIN MINISTERIÖLLE (29.9.2017)
 31. Kulttuuri-ihmisten järjenjuoksusta
 32. Muslimityttöjen silpominen
 33. Koska omistan kasan akustisia kitaroita (20.9.2017)
 34. PASTORI KAI SADINMAAN TAPAUS KIIHDYTTI KIRKOSTA EROAMISTA (16.9.2017)
 35. Kun Muse Score 2.1:n syntetisaattorista loppuivat äänet
 36. Puhemies Maon
 37. Ruokarukous vaihtui loruun tänä syksynä – päiväkodeista katosi uskontokasvatus
 38. Kuka enkeleistä raiskasi Neitsyt Marian
 39. KSML: Ehtoollisviinien verokohtelu muuttuu – EU-laki ei jousta
 40. Windowsin monopoli ja Ubuntun vastaisku
 41. Helsingin Sanomat taas ateisteja vastaan
 42. Pikkukaupungista on vaikeaa löytää tavaroita
 43. Tässä paikassa tietoliikenne toimii huonosti
 44. VALTION YLEISAVUSTUKSET USKONNOLLISILLE YHDYSKUNNILLE 2017 (31.8.2017)
 45. Lue myös
 46. HARRY A. SIITONEN ON POISSA (6.8.2017)
 47. ticle by BY ALISON LESLEY
 48. ticle by BY ALISON LESLEY
 49. ULLA-MAIJA EEROLA TEKI RIKOSILMOITUKSEN LIITTOKOKOUS-KIRJOITUKSESTA – POLIISI EI TIEDÄ ASIASTA MITÄÄN (31.7.2017)
 50. ticle by BY ALISON LESLEY
 51. Miksi Helsingin Sanomia ei lakkautettu toisen maailmansodan jälkeen
 52. VAPAA-AJATTELIJAIN LIITON UUSI LIITTOHALLITUS JÄRJESTÄYTYI (6.7.2017)
 53. Muslimiveljeskunnalla on laaja verkosto länsimaissa – islamistisen järjestön aktivisteja on tuomittu rahanpesusta terrorismille
 54. Musiikkipölvästit ja tietotekniikka
 55. Amerikkalaisprofessori: Sosialidemokratia oli modernia luterilaisuutta
 56. Hengellinen johtaja tuomittiin syylliseksi kahden kannattajansa raiskauksesta Intiassa – Jopa kymmeniä ihmisiä kuollut protesteissa
 57. Osastossa Music on uutta musiikkia
 58. Ovela sarjamurhaaja­kysely paljasti ihmisten ennakkoluulot ateisteista:
  1. Ateistia pidetään moraalittomampana kuin uskovaa, Suomi tutkimuksen ainoa poikkeus
 59. Lahjovatko huumeparonit
  1. Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskusta (FIMEA)
 60. Espoolainen Eva ei pelkää mitään muuta niin paljon kuin naapurissa asuvaa ex-miestään –
 61. ”Minun kulttuurissani ajatellaan, että miehellä on oikeus lyödä naistaan”
 62. Avast virustentorjuntaohjelma on virus, joka rahastaa sinua
 63. Muita huijjaussivustoja:
  1. Monet seuranhakusivustot ovat rahastuskoneita
 64. Jari Leino kertoo Soinista näin
 65. Jumalanpilkkapäivää vietetään 30. syyskuuta
 66. Korkeasti palkittu iranilaismatemaatikko rikkoi rajoja
 67. Väärä kuva polkupyörävarkaasta
 68. Silpominen on ehkäistävä
 69. Somevideo minihameessa kävelystä johti poliisitutkintaan Saudi-Arabiassa – videolla ollut nainen vapautettiin ilman syytteitä
 70. Munkit ryvettyvät skandaaleissa – Thaimaa alkaa seurata munkkien rikoshistoriaa älykorteilla
 71. Taas laiton vannoja Saarikko oikeuskanslerin syynissä
 72. Novaja Gazeta: Tšetšenian viranomaiset teloittivat 27 ihmistä ilman oikeudenkäyntiä – osa teloitetuista oli pidätetty homoseksuaalisuuden takia
 73. Isisin aivopesemiä lapsia piinaavat kauhukuvat valveillakin – ponnistelut Irakissa ovat vielä edessä
 74. Prideorgiat suvaitsevaisessa vatikaanissa
 75. Kuinka kauan kirkko kestää jäsenkatoa? "Vuoden 2025 jälkeen alkaa todella tuntua"
 76. Suomen Ateistiyhdistyksen sivulle on murtauduttu
 77. Pappi Ateistiuutisille
 78. Uutiskanava Al-Jazeerasta tuli osa valtakiistaa
 79. VALTIONAVUSTUKSET USKONTOJEN VUOROPUHELUN EDISTÄMISEEN JAETTIIN (29.6.2017)
 80. Turkki kielsi Trans Pride -marssin järjestämisen Istanbulissa
 81. Wikpedian suhde ateisteihin
 82. Vatikaanin talouspäällikköä syytetään useista seksuaalirikoksista Australiassa – Kiistää syytteet pedofiliasta
 83. Ateismin näkyvyys heikkoa tänä kesänä
 84. Tämä lehti korvaa aikaisemmin ilmestyneen Jumalaton -lehden
 85. Uskonnottomat EU-maissa (Eurobarometri 2010)
 86. Laskuharjoitin lapsille löytyy osoitteesta
 87. Laskuharjoitin
 88. Gravitation
 89. Geometria
 90. Ateismin määritelmä
 91. Ateistin määrittelemä
 92. Agnostikon eli jumalaongelmaisen määritelmä
 93. Uskonnon määritelmä
 94. Raamatun ristiriidat
 95. Atheist News
 96. Man Kills Eight People in NY Terror Attack While Shouting “Allahu Akbar”

 97. Vicious Christian mum jailed for attack on daughter

 98. Students Who Opt Out of Irish Religious Ed Classes Can’t Learn Anything Else
 99. Survey: Most Americans No Longer Believe You Need God To Be Good
 100. Christian Women Gathered in Washington To March Against Feminism and Abortion
 101. “Nothing Wrong in God’s Eyes”
  1. Breaking Down Nothing
 102. Prominent US anti-abortionist told mistress to get an abortion
 103. Four dimensional sphere
 104. Greek Orthodox Leaders Won’t Meet with Prime Minister Because He’s an Atheist
 105. The Christians Who Support Donald Trump Have No Business Criticizing Hugh Hefner
 106. Atheists are nicer to Christians compared to the other way around if their religious identity is known, study claims
 107. Ireland Will (Finally) Hold a Referendum on Its Absurd Blasphemy Law Next Year
 108. Atheists Get School Official to Remove “Hebrews 6:19” from Email Signature
 109. Pakistan’s secret atheists
 110. Saudi Cleric: Women Can’t Drive Since They Only Have a Quarter of a Man’s Brain
 111. Pastor Rick Joyner: Natural Disasters Occur Because We Kicked God Out of America
 112. US cult leader faces lawsuit over alleged slave labour
 113. In Brazil a mad judge rules that homosexuality is a ‘disease’
  1. Abuse in the Catholic Church: seven priests to go on trial
  2. Turkey is Teaching Students About Evolution and Darwin for the Last Time
 114. Christian Man Sentenced to Death in Pakistan for Supposedly Insulting Islam
 115. Those Bible Stories Sound Very Familiar…
 116. Hindu woman abducted and forced to marry a Muslim
 117. The CIA Is Becoming More White, Male, and Christian, and That’s Bad for America
 118. Nuns buried hundreds of children in unmarked graves"
 119. Pastor Lance Wallnau: I Command Hurricane Irma To Go Back Into Ocea
 120. Statement from American Atheists President on Trump Administration Plan to End DACA
 121. Grace-free ceremony: Belfast’s new mayor upsets faith-heads
 122. Watch Matt Dillahunty Describe What It Would Take to Change His Mind About God
 123. New case shows that the Irish State directly imposes a Catholic ethos in ETAtheist NewsB Schools
 124. Pakistani school drops John Lennon’s ‘Imagine’ over blasphemy law fears
 125. Priest’s anger with God caused him to download child porn
 126. Guru’s rape case: religious sects must be better controlled
 127. New Mexico cult: four more ‘aggressive’ Christians arrested
 128. Belly-dancing Egyptian prof accused of ‘glorifying Satan’
 129. ‘Cowardly, evil’ Catholic brother jailed in Brisbane for 8 years
 130. Trump Will Cut Funding for Obama’s Program Lowering Teen Pregnancy Rates
 131. Protest in Coventry halts circumcision of boy aged 14
 132. Finland killings: Knifeman 'targeted women in Turku terror attack'
 133. Atheists Condemn White-Supremacist Demonstration in Charlottesville3
 134. Pastor’s hand ‘accidentally’ slipped into a woman’s panties
 135. Black Velvet
 136. Jawi to investigate alleged involvement of Muslims in atheist group
 137. ‘Plain stupid’: separate cups for Muslim and non-Muslim kids
 138. Richard Dawkins Has a Lot of Sensible Advice for Donald Trump
 139. Christian Pastor: I’m Not Worried About North Korea Because Trump Listens to God
 140. Malaysian Government Official: “We Need to Hunt Down” Atheists
 141. Rapper Who Once Said “God Made Me Bulletproof” Dies in Shooting
 142. Christian Activists: It’s “Unconscionable” That Gay Couples Can Adopt Children
 143. How to Get Someone to Doubt His Faith (in Just 15 Minutes)
 144. Atheists in Muslim world: Silent, resentful and growing in number
 145. Ubuntu needs our help
 146. Knoxville (TN) Mayor Finally Admits Police Dept.’s Christian Sign Was Illegal
 147. Seth Meyers Explores Donald Trump’s Weird (and Disturbing) Embrace of Religion
 148. Jordan activists celebrate repeal of 'marry the rapist' law
 149. Blasphemy Day
 150. Indian court rejects abortion for 10-year-old rape victim
 151. Inside Bangladesh’s killing fields: bloggers and outsiders targeted by fanatics
 152. Atheists Should Call Out Even Minor Church/State Separation Violations
 153. Pastor’s wife was treated as a ‘sex slave’ and frequently raped
 154. Is the U.S. a Christian Nation? Not At All, and This Video Explains Why
 155. Richard Dawkins Event in Berkeley Canceled Due To His “Abusive,” “Hurtful” Words
 156. ‘Marginalised’ Christians: new study paints a bleak picture
 157. ‘Jihad’ in, evolution out in Turkey’s new education plans
 158. Two Worshipers Have Reportedly Drowned During a River Baptism in Tanzania
 159. Jesus Showed Up at a Korean Pride Parade to Counter His Bigoted Followers
 160. What it's like to be an atheist in the world today
 161. A Muslim Mom Attended Her Gay Son’s Wedding. Now She’s Being Punished For It
 162. Malaysian woman slammed over video of her pet dog Bubu
 163. A Majority of Republicans Think Higher Education is Bad for the Country
 164. Somali Pirates Are Helping Islamic Terrorists Smuggle Weapons and Cargo
 165. Gay orgy in the Vatican: the truth about Luigi Capozzi
 166. Iowa Bible Reading Marathon Cancelled Due to Lack of Interest
 167. Muslim leader calls for a boycott of pro-gay Starbucks
 168. The White House Office of Science and Tech Policy Has No Science Division 
 169. Now Holy See ‘regrets’ charges against Cardinal George Pell
 170. EU is a Tribune of the pope ( 2.7 billion dollars fines for Google)
 171. Wikipedia is dead
 172. ‘Jesus freak’ destroys another 10 Commandment monument
 173. No Religion is the Biggest Group in Australia
 174. A Comment by  Erkki Hartikainen
 175. Canadians Would Rather See an Atheist Prime Minister Than an Evangelical One
 176. DID YOU KNOW A CHRISTIAN PRIEST CREATED THE BIG BANG THEORY?
  1. Article by BY ALISON LESLEY
 177. A Comment by  Erkki Hartikainen
 178. Contradictions of the Bible
 179. Arguments for atheism
 180. A Comment by  Erkki Hartikainen
 181. Atheist Culture
 182. Filosofia ja elämänkatsomustieto
  1. Elämänkatsomustiedon opetussuunnitelma 2016
 183. Filosofi och livsåskådning
 184. Philosophy and Life View
  1. Constructed language misil
 185. Katsomusaineiden didaktiikkaa
  1. Yleistä didaktiikkaa
  2. Kristillinen dogmatiikka
  3. Filosofian, elämänkatsomustiedon ja uskonnon didaktiikkaa
 186. Lukion filosofia, Filosofi i gymnasiet
  1. Opetussuunnitelmat ja lisätietoa
  2. Ilmaiset filosofian oppikirjat
  3. Filosofian ylioppilastehtävät
 187. Elämänkatsomustieto, livsåskådning
  1. Opetussuunnitelmat ja lisätietoa
  2. Peruskoulu Grundskola
   1. Ilmaiset oppikirjat
   2. Opetussuunnitelmat ja lisätietoa
  3. Lukio Gymnasium
   1. Ilmaiset oppikirjat
   2. Opetussuunnitelmat jalisätietoa
  4. Elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät
 188. Ylioppilaskirjoituksiin valmistautuminen
 189. Elämänkatsomustieto ainereaalissa
 190. Muuta tietoa
 191. Ehdotus lukion opetuksen järkiperäistämiseksi


Mainittakoon, että ylempää löytyvät täysin ilmaiset lukion filosofian oppikirjat.