Ateistiuutiset

Päivitetty 21.9.2017

Sisällysluettelo

Julkaisija: Suomen ateistiyhdistys ry

Sähköposti: info@ateismi.fi

Koska omistan kasan akustisia kitaroita (20.9.2017)

päätin säveltää jotain plektralla soitettavalle akustiselle kitaralle. Tämäkin tehtävä osoittautui vaikeaksi. Lopputulokseen en ole ollenkaan tyytyväinen.

Sitä voi kuunnella midi- muodossa tämän lehden  musiikkiosastosta tai linkistä etkirja.pp.fi/Guitar.mid

PASTORI KAI SADINMAAN TAPAUS KIIHDYTTI KIRKOSTA EROAMISTA (16.9.2017)

Kun Muse Score 2.1:n syntetisaattorista loppuivat äänet

Erkki Hartikainen 19.9.2017

Päätin säveltää espanjalaistyylisen sävellyksen, kun entiset sävellykseni kuulostavat lällärimusiikilta.

Tehtävä osoittautui oletettua vaikeammaksi. Säestys pitää säveltää niin, että se kuuluu.

Käytin tietysti pianosyntetisaattoria, ja onnistuin lopulta saamaan sävellyksen valmiiksi. Siihen meni monta päivää, kun lällärimusiikkia tekee ainakin yhden sävelmän päivässä.

Seuraavaksi piti muuntaa se espanjalaisille kitaroille. Ei onnistunut kunnolla. Yritin vaihtaa diskanttisoitinta, mutta ukulelestä loppuivat kielet. Banjo soi, mutta sävelmä ei kuulostanut banjolla soitettuna ollenkaan espanjalaiselta.

Myös viulu kuulosti lällärisoittimelta ja peitti kitaran.

Täytyi palata pianoon. Siitä eivät kielet lopu eikä se kuulosta lällärisoittimelta.

Uusi sävelmä The New Song löytyy tämän lehden musiikkisosastolta midinä ja myös edellisellä rivillä olevasta linkistä. Hanki Muse Score 2.1 jos haluat nuotit ulos.

Puhemies Maon

sanotaan olleen oikeassa 70 %:ssa asioita. Tämä on kiinalainen tapa sanoa, että Puhemies Mao oli tavallinen ihminen.

Ruokarukous vaihtui loruun tänä syksynä – päiväkodeista katosi uskontokasvatus

Opetushallituksen uusi ohje vaatii, ettei varhaiskasvatuksessa enää harjoiteta uskontoja. Sen sijaan lapset tutustuvat kaikenlaisiin katsomuksiin, myös uskonnottomuuteen.

Todettakoon, että entinen meno on ollut koko ajan laitonta. On toki hyvä, että opetushallituksessakin on tämä laiton tila huomattu.

Kuka enkeleistä raiskasi Neitsyt Marian

Gabriel.

KSML: Ehtoollisviinien verokohtelu muuttuu – EU-laki ei jousta

Nykyinen verottomuus ei ole mukana hallituksen esityksessä uudeksi alkoholilaiksi.

Windowsin monopoli ja Ubuntun vastaisku

Erkki Hartikainen 14.9.2016

Olen opiskellut paljon tietojenkäsittelytiedettä ja hallinnut mikrotietokoneet siitä asti, kun ensimmäiset niistä tulivat Suomeen.

Valitettavasti mikrotietokoneiden käyttöjärjestelmät ovat edelleen surkeita.

Tässä koneessa on onneksi Ubuntu 16.04, joka toimii kohtuullisen hyvin: kaatuu harvoin ja ilmoittelee ongelmistaan vain noin kerran päivässä. Tässä koneessa on rinnalla myös Ubuntu 17.04, mutta sitä en ole millään keinolla saanut toimimaan kunnolla (deb -paketit eivät toimi kunnolla, apua on luvattu versioon Ubuntu 18.04).

Toisen koneen päätin eilen muuttaa pelkäksi Windows koneeksi, koska minulla on laillinen Windosin lisenssi (hinta 135 euroa). Kaikki meni pieleen.

Maailman mikrotietokoneet käyttävät enimmäkseen Windowsia siitä syytä, että se tulee valmiiksi asennettuna koneen mukana. Jos Windows 10:tä ryhtyy asentelemaan, kaikki menee pieleen.

Ensimmäisenä törmäsi Ubuntun vastaiskuun: grub - käynnistysohjelmaa ei voi poistaa koneesta muuten kuin poistamalla kaikki Linuxin hallitsemat kiintolevyjen osiot. Tämän opin vasta eilen. Joskus aikaisemmin olen pystynyt toimimaan toisin.

Jos tietokonetta käyttää oikeasti eikä vain arkipäiväisiä ohjelmia, Windowsin kanssa ei tahdo tulla mitään. Microsoft tutki aikoinaan sitä, voitaisiinko Windows muuttaa Unix - pohjaiseksi, mutta tehtävä osoittautui mahdottomaksi. Windows on surkeasti ohjelmoitu käyttöjärjestelmä, jossa kaikki on tårta på tårta.

Tämän lisäksi Windows on epäjohdonmukainen ja sen hakemistorakenteet ovat sekavia. Jopa kunnollinen varmuuskopiointi on hankalaa. Huomautan tässä, että olen aikoinaan vuosikausia opettanut ihmisille Windowsia.

Loppujen lopuksi sain kaiken Linuxin poistettuani Windowsin yhteen osioon, jossa sattui olemaan entisiä Windowseja. Valitettavasti onnistuin myös saamaan osion melkein täyteen, joten Windowsin käyttämisessä tulee ongelmia (vanhoja Windowseja en voi poistaa, koska niissä saattaa ollla tarpeellisia tiedostoja).

Yritin muuttaa osiointia, mutta Windows ei suostu suurentamaan C: - osion kokoa.

Internetistä löytyi ilmaisia osion suurennusohjelmia, mutta en saanut niitä toimimaan.

Jos käyttäisin asiaan toisen päivän, saisin Windowsin kuntoon, mutta kun päiviä on jäljellä niukasti (olen 75 -vuotias), kirjoitin mieluummin tällaisen jutun.

Helsingin Sanomat taas ateisteja vastaan

Erkki Hartikainen 13.9.2017

Helsingin Samomain mielipappi on taas sivun kokoisella jutulla kannattamassa ateistien ihmisoikeuksien vähentämistä eli poistamassa elämänkatsomustiedon opetusta.

Ihmisoikeuksia vastustavat lehdet kuten Helsingin Sanomat pitäisi lakkauttaa. Minun mielestäni Suomen kansainvälisiä sopimuksia pitäisi ryhtyä noudattamaan myös lehdistön suhteen.

Helsingin Sanomain uutisointi on yllytystä kansanryhmää vastaan. Kaius Niemi vankilaan ha heti!

Pikkukaupungista on vaikeaa löytää tavaroita

Erkki Hartikainen 10.8.2017

On sadepäivä (sunnuntai). Prisma on auki, mutta ei oikea rautakauppa. Tänään pitää käydä Prsmassa ja huomenna rautakaupassa. 40 km turhaa autolla ajoa.

Tässä paikassa tietoliikenne toimii huonosti

Erkki Hartikainen 7.9.2017

Kirjoitan tätä omistamassani entisessä kotitalossani Iisalmessa.

Täällä hallitusten tietoliikennepolitiikka on täydellisesti epäonnistunut, lähin antenni on sijoitettu väärälle puolelle mäkeä ja sen takana olevissa metsissä on hyvät tietoliikenneyhteydet.

Elisan WIFI - yhteys pätkii koko ajan, ja on onnesta kiinni saanko tämän kirjoituksen Internetiin.

Valokaapeli kulkee tien vartta laskien 700 metrin päässä, eikä yhteyttä siihen kannata hankkia, kun  olen täällä vain osan kesää. En tiedä kylällä ketään, joka käyttäisi tuota kallista valokaapelia.

Myös asuintalooni Helsingissä tulee valokaapeli, mutta ainakin minä toimin   edelleen puhelinlankaa pitkin. Ehkä taloyhtiön hallituksessa on joku, joka käyttää valokaapelia. Todennäköisesti valokaapeli tulee samaan koppiin, mihin minun puhelinlankani menee.

Helsingissä myös WIFI toimii lähes moitteettomasti.

Kirjoitan tätä Ubuntu 16.04:llä, johon olen onnistunut asentamaan kaikki tarvitsemani ohjelmat. Ubuntu 17.04:ään asentaminen on valitettavasti koneen laadusta kiinni. Uusiin nopeisiin koneisiin ei tahdo saada kaikkia sovelluksia toimimaan. Tämä tietokone on viisasti poimittu roskiksen vierestä.

Tässä koneessa on myös Winows 10, mutta se ilmoitti, että se lopettaa toimintansa ensi maanantaina, jos en maksa Microsoftille yli sataa euroa. En maksa, koska tämän koneen kanssa tulen mainiosti toimeen Ubuntu 16.04:llä. Jopa WIFIn pätkiminenkin hoituu Ubuntulla helpommin kuin Windowsilla.

Ubuntua käytän ilmeisesti siitä syystä, että minulla on ylempi arvosana tietojen käsittelytieteessä ja osaan käyttää myös Unixin komentotulkkia. Ubuntuun tullee versiossa 18.04 nykyistä parempi debianin pakettien hallinta, jolloin ei tarvitse koko ajan etsiä ohjelmien muita paketteja

VALTION YLEISAVUSTUKSET USKONNOLLISILLE YHDYSKUNNILLE 2017 (31.8.2017)

Opetus- ja kulttuuriministeriö jakoi 16.6.2017 vuoden 2017 valtion yleisavustukset rekisteröidyille uskonnollisille yhdyskunnille. Tänä vuonna hakuaika oli 1.3.2017-12.4.2017. Avustuksen saaja saa käyttää yleisavustuksen harkintansa mukaan, kuitenkin yhdyskunnan toimintaan, ei esimerkiksi investointeihin. Yhdistysmuotoiset uskonnolliset yhteisöt eivät voi saada näitä avustuksia, eivät myöskään uskonnollisten yhdyskuntien paikallisyhteisöt.

Yleisavustusten jako alkoi vuonna 2008. Määräraha oli vuosina 2008-2015 vuosittain 200.000 euroa, mutta vuonna 2016 532.000 euroa. Vuonna 2017 määrärahan suuruus on 524.000 euroa. Koko määräraha on jaettu aina. Avustuksista päättää opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen.

Avustusta sai 28 yhdyskuntaa

Avustusta saaneiden yhdyskuntien lukumäärät ovat olleet: 19 (vuonna 2008), 20 (2009), 29 (2010), 18 (2011), 25 (2012), 27 (2013), 24 (2014), 23 (2015), 23 (2016) ja 28 (2017).

Avustus jaetaan väestötietojärjestelmässä olevien yhdyskuntien jäsenmäärien perusteella. Tänä vuonna jako tapahtui 31.12.2016 mukaisten jäsenmäärien perusteella.

Avustuksen saajista kristillisiä yhdyskuntia on 12, islamilaisia 11, buddhalaisia 4 ja juutalaisia 1.

Neljä hakemusta hylättiin. Yksi hakija ei ollut rekisteröity uskonnollinen yhdyskunta, yksi hakemus saapui myöhässä ja kaksi hakemusta oli puutteellisia eikä pyydettyjä täydennyksiä toimitettu määräaikaan mennessä.

Suomen Adventtikirkko ei hakenut avustusta vuonna 2016. Tänä vuonna se haki ja sai avustusta.

Jako-osuus 9,05 euroa/jäsen

Jako-osuudeksi muodostui 9,05 euroa/jäsen (2016: 9,94 euroa/jäsen; 2015: 3,68 euroa/jäsen).

Kristillisille yhdyskunnille 83,0 prosenttia

Kristillisille yhdyskunnille määrärahasta meni 435.091 euroa (83,0 prosenttia; 2016 82,2 prosenttia), islamilaisille yhdyskunnille 72.720 euroa (13,9 prosenttia; 2016 15,8 prosenttia), buddhalaisille yhdyskunnille 7.040 euroa (1,3 prosenttia; 2016 0,1 prosenttia) ja juutalaiselle yhdyskunnalle 9.149 euroa (1,7 prosenttia; 2016 31,9 prosenttia).

Suurimman avustuksen (136.934 euroa) sai Suomen Vapaakirkko, pienimmän (181 euroa) islamilainen Al-Furqaan - islamin ja arabian opetuskeskus. Viime mainittu on vuonna 2015 rekisteröity yhdyskunta, jonka jäsenmäärä Tilastokeskuksen mukaan oli 31.12.2016 alle 20 jäsentä.

Islamilaisista yhdyskunnista Suomen Islamilainen Yhdyskunta on se, jolla on ollut läheisimmät suhteet Muslimiveljeskuntiin. Muslimiveljeskunnista vanhin perustettiin maaliskuussa 1928 Ismaliassa, Egyptissä (ks. tarkemmin <Muslimiveljeskunta on laaja verkosto länsimaissa – islamistisen järjestön aktivisteja on tuomittu rahanpesusta terrorismille>).

3[Linkki yllä olevaan: https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/muslimiveljeskunta-on-vuosikymmenia-rakentanut-verkostoa-lansimaihin-liikkeen-aktivisteja-on-tuomittu-rahanpesusta-terrorismille]

Avustuksia saamattomat yhdyskunnat

Avustusta voi saada vain hakemuksesta, mutta avustus ei ole harkinnanvarainen. Näin avustuksetta jääneet yhdyskunnat eivät halua hakea avustusta, olivat unohtaneet jättää kokonaan tai määräajassa hakemuksensa tai hakemus oli puutteellinen ja hylättiin.

Suomen suurimmista rekisteröidyistä yhdyskunnista Jehovat todistajat (jäsenmäärä 31.12.2016 17 979), Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen kirkko (mormonit) (3 235) ja Suomen Islam-seurakunta (perinteinen Suomen tataarien yhdyskunta; 502) eivät halua hakea valtion yleisavustuksia. Ne katsovat pärjäävänsä omillaan. Jos Jehovan todistajat olisi 3hakenut avustusta, sen osuus olisi ollut noin 124.000 euroa.

Jos yllä mainitut kolme yhdyskuntaa (yhteinen jäsenmäärä 21 716) olisivat hakeneet yleisavustusta, jako-osuus oli pienentynyt noin 6,60 euroon.

Tampereen Islamin Yhdyskunta, joka vuonna 2016 sai avustusta 14.290 euroa, ei saanut avustusta tänä vuonna. Yhdyskunnan hakemusta ei saapunut siihen mennessä, kun avustuspäätökset tehtiin. Yhdyskunta sanoo lähettäneensä hakemuksen ajoissa. Mahdollisesti posti hukkasi sen?

Yhdyskunnan nimi

Jäsen-Avustus Suhteellinen määrä (euroa) prosentuaalinen nen osuus

31.12.2016 (%)

1. Suomen Vapaakirkko 15 132 136 934 26,13

2. Katolinen kirkko Suomessa 13 528 122 419 23,36
3. Suomen Helluntaikirkko 8 548 77 353 14,76
4. Suomen Adventtikirkko 3 205 29 003 5,53
5. Ortodoksinen Pyhän Nikolauksen Seurakunta 3 165 28 641 5,47
6. Helsinki Islam Keskus 2 611 23 628 4,51
7. Suomen Babtistikirkko 1 623 14 687 2,80
8. Suomen Islamilainen Yhdyskunta 1 615 14 615 2,79
9. Helsingin juutalainen seurakunta 1 011 9 149 1,75
10. Pohjois-Suomen Islamilainen Yhdyskunta 892 8 072 1,54
11. Finlands svenska baptistsamfund 853 7 719 1,47
12. Resalat Islamilainen Yhdyskunta – Suomen
Ähl-e Beit 756 6 841 1,31
3
13. Suomen vietnamilaisten buddhalaisten yhdyskunta 646 5 846 1,12
14. Turun Islamilainen Yhdyskunta 638 5 773 1,10
15. Finlands svenska metodistkyrka 603 5 457 1,04
16. Suomen evankelis-luterilainen seurakuntaliitto 482 4 362 0,83
17. Helsingin Islam Seurakunta 452 4 090 0,78
18. Ortodoksinen Pokrovan seurakunta 402 3 638 0,69

19. Suomen Bosnjakkien Islam-yhdyskunta 378 3 421 0,65
20. Espoon Islamilainen Yhdyskunta Suomessa 356 3 221 0,61
21. Suomen Kristiyhteisö 283 2 561 0,49
22. Uuden toivon seurakunnat 256 2 317 0,44
23. Turun Bosnjakien Islam-yhdyskunta 131 2 018 0,39

24. Itä-Vantaan Islamilainen Yhdyskunta 95 860 0,16

25. Danakosha Finland 49 443 0,08
26. Timanttipolku 23 389 0,07
27. Suomalais-Vietnamilainen Buddhadamma Yhteisö 40 362 0,07
28. Al-Furqaan – islamin ja arabian opetuskeskus alle 320 181 0,03

Yhteensä n. 57 790 524 000  n. 100,00. 

Yhdyskuntien jäsenmäärät on esitetty taulukossa 31.12.2016 mukaisina. Laskutoimitus antaa jako-osuudeksi 9,07 euroa/jäsen (2016: 9,93 euroa/jäsen). Ministeriö ilmoitti jako-osuudeksi noin 9,05 euroa, joka on käytännössä sama luku. Jako-osuuden pienentyminen johtuu siitä, että momentille kohdennettiin hallitusohjelman mukaisia järjestötukisäästöjä 8.000 euroa ja 3hakijayhdyskuntien yhteinen jäsenmäärä on kasvanut.

Vertailua

Valtionavustus (suora budjettituki) vuonna 2017 Suomen ortodoksiselle kirkolle (58 044 jäsentä 31.12.2016; Tilastokeskus) on 2.543.000 euroa eli 43,81 euroa/jäsen. Vuonna 2016 avustus oli 43,65 euroa/jäsen.

Valtion yleisavustus vuonna 2017 Vapaa-ajattelijain liitto ry:lle (1 494 maksavaa jäsentä vuonna 2016) on 22.000 euroa eli 14,73 euroa/jäsen. Vuonna 2016 avustus oli 14,29 euroa/jäsen. Yleisavustus Vapaa-ajattelijain liitolle ei määräydy maksavien jäsenten perusteella ja on harkinnanvarainen. Avustus on pysynyt vuosina 2015-2017 samansuuruisena.

Ateistijärjestöt eivät saa valtionavustuksia.

Kimmo Sundström

Lähteet

Huttunen, Juhani Muslimiveljeskunnalla on laaja verkosto länsimaissa – islamistisen järjestön aktivisteja on tuomittu rahanpesusta terrorismille. Muslimiveljeskunta on islamistinen herätysliike, joka esiintyy demokratian ystävänä. Liike toimii myös Suomessa. - Kirkko ja kaupunki 24.8.2017.

Lue myös

http://www.ateistit.fi/uutiset/index.html

<Totuuden Ystävät ei kannata valtion yleisavustusten jakoa uskonnollisille yhdyskunnille

(23.6.2005)>

<Valtionavustusta uskonnollisille yhdyskunnille (20.12.2007)>

<Opetusministeriö jakoi avustuksia uskonnollisille yhdyskunnille (28.8.2008)>

<Uskonnolliset yhdyskunnat saivat valtion yleisavustusta (14.7.2009)

<Valtion yleisavustukset uskonnollisille yhdyskunnille jaettiin (24.1.2011)>

<Valtion yleisavustukset uskonnollisille yhdyskunnille 2011 (11.1.2012)>

<Valtion yleisavustukset uskonnollisille yhdyskunnille 2012 (15.11.2012)>

<Valtion yleisavustukset uskonnollisille yhdyskunnille 2013 (12.10.2013)>

<Valtion yleisavustukset uskonnollisille yhdyskunnille 2014 (24.6.2014)>

HARRY A. SIITONEN ON POISSA (6.8.2017)

Junes ja Sundström

Amerikansuomalainen Harry Antero Siitonen (18.3.1926-7.5.2017) kuoli Kalifornian Berkeleyssä, USA:ssa, 91-vuotiaana. Hän oli monipuolinen kulttuurihenkilö, runoilija, kääntäjä, näyttelijä, historioitsija, rauhan- ja ihmisoikeusaktivisti, ateisti, kasvissyöjä, raittiusmies, vapaudenhenkinen sosialisti, anarkisti ja anarkosyndikalisti sekä ammattiyhdistysaktiivi.

3Harry Siitonen

ticle by BY ALISON LESLEY

ticle by BY ALISON LESLEY

Kuten yhdysvaltalaiset usein, Harrykin oli välitön, iloinen ja huumorintajuinen. Hän oli lisäksi laaja-alainen kulttuurintuntija, jolla oli pitkä ja hyvä muisti.

Nuorena Harry oleskeli usein Raivaaja-lehden toimituksessa. Lehden päätoimittaja oli Oskari Tokoi. Muistan Harryn kertoneen, että Tokoi oli hautauspuhujana.

ULLA-MAIJA EEROLA TEKI RIKOSILMOITUKSEN LIITTOKOKOUS-KIRJOITUKSESTA – POLIISI EI TIEDÄ ASIASTA MITÄÄN (31.7.2017)

Kotkalainen Ulla-Maija Eerola oli Vapaa-ajattelijain liiton liittohallituksen (LH) jäsen liittokokouskauden 2014-2017, 11.6.2017 saakka. Hän ei pyrkinyt uudistamaan paikkaansa. Hän hoiti kesäkuun Oulun liittokokouksen (LK) jälkeenkin liiton maksuliikennettä yms. asioita.

ticle by BY ALISON LESLEY

Eerola soitti tämän kirjoittajalle 7.7.2017 kertoen tehneensä minusta rikosilmoituksen Helsingin poliisille. Aiheena on LK-uutinen <Oulun liittokokous antoi tukensa imagofasisteille Vapaa-ajattelijain liitossa (16.6.2017)>. Hän kiistää kirjoituksessa mainitun, vuoden 2014 Tampereen LK:ssa esillä olleen sen junttalistan olemassaolon, joka valittiin LH:ksi ja sen, että hän olisi tullut valituksia tältä listalta. Eerola ei itse osallistunut tuohon kokoukseen, ei myöskään viime kesäkuussa pidettyyn LK:een. Hän kertoi olevansa juristi ja että minä saan haasteen 10.7.2017 alkavalla viikolla.

Kuinka junttalista syntyy

Vastasin, etten ollut moittinut kirjoituksessa Eerolaa enkä hänen yhdistystään, Kotkan Vapaa-ajattelijat ry:tä, vaan listavaalimenettelyä. Lista tulikin sellaisenaan valituksia tuossa LK:ssa.

Vaalitapa ei sovi Vapaa-ajattelijain liittoon. Siinä kenenkään ehdokkaan henkilökohtaista kannatusta ei päästä mittaamaan. Valituiksi tulee myös kelvottomia henkilöitä muiden siivellä. Itse ehdokkaan ja jäsenyhdistyksen moitittavaksi menettelyksi jää se, että he suostuvat liiton valtaryhmän asettamien junttamiesten pelinappuloiksi. Näin he edesauttavat imagofasistien junttavaaliperinteen jatkumista. Oppositio on moittinut tätä vuosien 2011, 2014 ja 2017 liittokokousten osalta. Oppositio ei ole myöskään asettanut vaaliin omaa junttalistaansa missään LK:ssa.

Poliisi tutkii rikoksia

Kirjoitukseni tätä asiaa koskevat kohdat olivat Eerolan mielestä valheellisia ja vääriä. Ihan selväksi ei kuitenkaan käynyt, mikä rikos nyt olisi kyseessä. Rikosten tutkinta on Suomessa annettu poliisille, sikäli osoite on oikea. Tämän kirjoittaja on saanut useita rikosilmoituksia vajaa-ajattelijain taholta, muttei vielä yhtään kristittyjen taholta.

Olen ateisti, joka tietääkseni on kirjoitustensa takia saanut eniten rikosilmoituksia tällä vuosisadalla. Ei niitä sentään joka vuosi tule. Edellisen rikosilmoituksen teki 8.2.2008 Vapaa-ajattelijain liiton toiminnanjohtaja Paula Vasama-Everest-Phillips <Paula Vasama teki rikosilmoituksen (9.6.2008)>. Kyse oli kunnianloukkauksesta. Tämä rikosilmoitus ei johtanut mihinkään <Paula Vasama veti vesiperän rikosilmoituksellaan 3(14.7.2010)>.

Kuinka tiedonvälitystä voidaan sensuroita

Tämä Eerolan menettely on hieman erikoista siksi, että ensin kerrotaan tehdyn rikosilmoitus ja sitten vaaditaan muokkaamaan ja sensuroimaan kirjoitusta. Ehkä rikosilmoitusta käytetään jonkinlaisena painostuskeinona, ajatellaan sen vaikuttavan kirjoittajan käyttäytymiseen. Rikosilmoitus antaa pallon kuitenkin poliisille.

Kerroin kyllä, että Vapaa-ajattelijain liitossa tunnetaan menettely, kun jotakin kotisivua tahdotaan sensuroida. Esimerkiksi liiton entinen pääsihteeri ja puheenjohtaja Juha Kukkonen vaati Vantaan käräjäoikeutta sensuroimaan ilmaisun ”kukkoslovakia” Pääkaupunkiseudun ateistit ry:n kotisivulta. Ilmaus ei viittaa Juha Kukkoseen, mutta tietysti se olisi poistettu kotisivulta, jos käräjäoikeus olisi suostunut Kukkosen vaatimukseen. Näin ei tapahtunut.

Viimeksi Vapaa-ajattelijain liiton varapuheenjohtaja Marko Lakkala vaati 6.5.2017 erään uutisen poistamista PAT:n kotisivulta <Vapaa-ajattelijain liiton toiminnanjohtaja ja taloudenhoitaja pitkällä lomalla (5.5.2017)>.

Eerolan menettely, jossa hän itse ilmoittaa tehdystä rikosilmoituksesta poikkeaa Juha Kukkosen menettelystä. Kukkosen tapana oli aina ensimmäisen LK-päivän aamuna kurvata poliisilaitoksen kautta ja jättää rikosilmoitus. Sitten hän saattoi kokouksessa uutisoida siitä, mitä nyt taas oli vajaa-ajattelun puolesta tehty ilman, että muilla olisi ollut asiasta mitään tietoa. Kun rikosilmoitus tehdään LK:n jälkeen, sen kohdetta ei voida mollata kokouksessa.

Poliisin menettely

Kun poliisi saa rikosilmoituksen, se kirjataan poliisin rekistereihin myös sen henkilön kohdalle, jota ilmoitus koskee. Poliisi ei oma-alotteisesti kerro mitään ilmoituksen kohteelle. Jos poliisi on sitä mieltä, että on aihetta epäillä rikosta, poliisi ottaa jälkeenpäin yhteyttä ilmoituksen kohteeseen. Jos ilmoituksen kohde menee itse kysymään asiaa poliisilta, poliisin menettely vaihtelee. Joskus poliisi sanoo ”ei tietoa, ei kerrota”. Toisinaan taas poliisi sanoo ”ei näy mitään, puhdasta on”. Miksei tässä voisi olla jokin yhtenäinen linja?

Yleensä rikosilmoitus sinänsä ei aiheuta mitään toimia. Odotellaan, mitä poliisi sanoo. Poliisilla on laaja harkintavalta sen suhteen, mitä se pitää rikoksina ja mitä asioita se hyllyttää. Jos asia etenee poliisissa, tapahtuu esitutkinta ja sen jälkeen syyttäjä miettii asiaa. Vasta tämän jälkeen juttu siirtyy tuomioistuimeen tuomarien ja poliittisten lautamiesten käsiteltäväksi.

PAT:n kotisivulla käy kuukausittain tuhansia eri tietokoneita käyttäneitä lukijoita. Sivuhakuja on kymmeniä tuhansia. Jos rikosilmoituksia tulee, se on merkki kirjoitusten vaikuttavuudesta.

Joskus jälkeenpäin tulee kyllä mieleen, että jonkun kohdan kirjoituksista olisi voinut muotoilla hieman eri tavalla, jos olisi arvannut, mitä hysteriaa se herättää. Olen kuitenkin ylisummaan aika tyytyväinen kirjoituksiin eikä katumisen aihetta ei ole. Minkä kirjoitin, sen kirjoitin.

Joskus totuus loukkaa, muttei koskaan ilman syytä.

Kimmo Sundström

Miksi Helsingin Sanomia ei lakkautettu toisen maailmansodan jälkeen

Siksi, että ryssät ryssivät.

Monopolikapitalistisen imperialismin pää-äänitorvena Helsingin Sanomat aiheuttaa Suomen kansalle suuria kärsimyksiä.

Erityisesti lääketieteen alalla Helsingin Sanomat on aiheuttanut paljon  vahinkoa. Helsingin Sanomiin ei tiettävästi pääse toimittajaksi, jos on vaikkapa apusairaanhoitajan yleissivistys.

Helsingin Sanomain toimituksella on oma lääkemytologiansa. Sen pääväite on, että lääkkeiden käyttö pitäisi jos ei kokonaan kieltää niin ainakin eduskunnan tahdon mukaisesti vähintään puolittaa.

Toimittajan ohjesääntöhän on, että puolet jutusta pois, jottei liikaa asioita paljastu kansalle.

Vaimoni, joka ei koskaan ole pitänyt minusta (olen ollut lähinnä tulolähde), sai jälleen uutta pontta 31.8. lehdestä.

Siinä toimittaja oli väittänyt, että tsopikloni (vanhuksille tieteellisissä tutkimuksissa hyväksi todettu nukahtamislääke) olisi betsodiatsepaamin sukuinen yhdiste.

Tutkimustuloksia löytyy suomeksi tästä.

Tsopiklonin kemiallinen kaava on C17H17ClN6O3.

Minulla on pätevyys opettaa kemiaa.

Sekaannus johtuu jopa Wikipediatasolla siitä, että tsopikloni vaikuttaa aivoissa mm. samoihin reseptoreihin kuin betsodiatsepaami. Toisaalla Wikipediassa on paikkansapitävä luettelo betsodiatsepaamiyhdisteistä

https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_bentsodiatsepiineist%C3%A4

Mitä tulee betsodiatsepamiiniin, se on hyvä lääke lihasjännitykseen ja melko välttämätön meille selkävaivaisille. Minut on kannettu sängystä selkä suorana sairaalaan, ja siellä ei tehty muuta kuin annettiin pieni annos bentsodiatsepamiinia.

Mitä tulee lääkeriippuvuuksiin, niitä syntyy siihen taipuvaisille ihmiselle vaikkapa syötettäessä kapseleissa perunajauhoa.

En ole kemikaaliriippuvainen, en tarvitse alkoholia enkä tupakoi. Minulla on lääkekaapissa pieni määrä benstodiatsepamiinia, mutta minusta ei ole suinkaan tullut väsyttävän 3aineen joka päivä popsijaa.

Itse asiassa eilen lojuin selän takia sängyssä pitkään ja otin loppujen lopuksi särkylääkettä, joka on elimistölle huomattavasti vaarallisempaa kuin bentsodiatsepaami. En muistanut, että onhan minulla bentsodiatsepamiinia.

Mitä tulee siihen juttuun, jonka mukaan Valium (=betsodiatsepamiini) olisi tappanut Elvis Presleyn, todettakoon, että Presley kuoli 14 eri lääkettä samanaikaisesti nautittuaan.

VAPAA-AJATTELIJAIN LIITON UUSI LIITTOHALLITUS JÄRJESTÄYTYI (6.7.2017)

Vapaa-ajattelijain liiton Oulun liittokokouksessa (<Oulun liittokokous antoi tukensa imagofasisteille Vapaa-ajattelijain liitossa (16.6.2017)> valittu hallitus järjestäytyi 2.7.2017.

Hallituksen varapuheenjohtajaksi valittiin Antti Värri ja pääsihteeriksi Esa Ylikoski.

3Taloustyöryhmään valittiin nimenkirjoittajat, mutta liiton tiedote ei mainitse heitä nimeltä.

Taloustyöryhmän ”vastaavan” ja uskonnonvapaus.fi-sivuston ”vastaavan” valintaa sekä liiton työryhmiä ja muita toimintavastuita käsitellään liittohallituksen seuraavassa kokouksessa. Tulevan kokouksen ajankohtaa ei kerrottu.

Jäsenyhdistysten saaman tiedotuskirjeen mukana tuli myös jostakin syystä liittohallituksen 29.4.2017 päivätty liiton toimintakertomusesitys vuodelta 2016.

3Kimmo Sundström

Muslimiveljeskunnalla on laaja verkosto länsimaissa – islamistisen järjestön aktivisteja on tuomittu rahanpesusta terrorismille

Musiikkipölvästit ja tietotekniikka

Erkki Hartikainen 28.8.017

Käytän nykyään paljon Muse Score 2.1 sävellysohjelmaa, joka on ilmainen. Sillä voi myös soittaa Internetistä löytyviä midi-tiedostoja.

Muse Scoressa ei ole kuitenkaan valmiita soivia kitarasointuja. Tämä on täysin mitatön puute, sillä tietokoneella on helppo kopioida soinnut toisesta tiedostosta, jossa ne on esitetty.

Valitettavasti en löytänyt Internetistä valmista midi-tiedostoa, jossa tärkeimmät soinnut olisivat.

Osaan tietysti itse tehdä sellaisen tiedoston, mutta ihmettelen sitä, millaisia idiootteja muusikot ovat, kun he eivät tarjoa tällaista tiedostoa Internetissä.

3Minä ainakaan en tarvitse tietoa siitä, miten sormet asetetaan kitaran otelaudalle tai pianon näppäimistölle. Sen sijaan tarvitsen valmiita soivia midi-sointuja.

Kyllä muusikoiden olisi syytä opetella tuntemaan nuotit.

Amerikkalaisprofessori: Sosialidemokratia oli modernia luterilaisuutta

Hengellinen johtaja tuomittiin syylliseksi kahden kannattajansa raiskauksesta Intiassa – Jopa kymmeniä ihmisiä kuollut protesteissa

Osastossa Music on uutta musiikkia

Ovela sarjamurhaaja­kysely paljasti ihmisten ennakkoluulot ateisteista:

Ateistia pidetään moraalittomampana kuin uskovaa, Suomi tutkimuksen ainoa poikkeus

Lahjovatko huumeparonit

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskusta (FIMEA)

Erkki Hartikainen 13.8.2017

Minulle on kymmenkunta vuotta sitten tehty iso selkäleikkaus. Selvisin sen jälkeen pitkään ilman kipulääkkeitä, mutta nyt tyttärenpojan  lattialle 3heittelemät tavarat ovat tuoneet saman vaivan takaisin. Oireethan varsin hyvin muistan.

Ennen leikkausta selvisin ortopedin määräämällä tramadolilla, mutta nyt en tiedä, mistä sitä saisi.

Julkinen terveydenhoito ei poista edes varpaanvälin känsiä. Ei ole kuulemma koskaan poistanutkaan.  Nyt känsä oli irronnut huomaamatta itsestään, ja kolosta vuoti verta. Olen nyt sekä selkä- että jalkavaivainen.

Olen joutunut hoitamaan tyttärenpoikaa viikon, kun Vantaan   kaupunki ei järjestänyt koulun iltavalvontaa. Toivottavasti sellainen on saatavilla huomenna.

Tänään joudun kuitenkin hoitamaan poikaa koko illan, kun vanhemmat eivät ota häntä mukaan mennessään tuttavien luo kylään.

Espoolainen Eva ei pelkää mitään muuta niin paljon kuin naapurissa asuvaa ex-miestään –

”Minun kulttuurissani ajatellaan, että miehellä on oikeus lyödä naistaan”

Jumalattomat ohje: Älä koskaan mene naimisiin muslimin kanssa.

Avast virustentorjuntaohjelma on virus, joka rahastaa sinua

Erkki Hartikainen 7.8.2017

Olen juuri ostanut Avast viruksentorjuntaohjelman. Tilaus tuli näyttöön, mutta ei tulostunut. Sitä ei liioin voinut tallentaa. Loppujen lopuksi se hävisi näytöltä ja rahat olivat mennyttä.

Älä haaskaa rahojasi huijausohjelmistoihin kuten Avast vaan käytä Ubuntua. Se saatta kaatuilla, 3mutta huijareiden viruksentorjuntaohjelmia se ei tarvitse.

Muita huijjaussivustoja:

Monet seuranhakusivustot ovat rahastuskoneita

Sivujen pitäjä (esimerkiksi 40 plus support@40plusseuraa.com) lähettelee muka viestejä ja rahastaa koko ajan vastauksista.

Jari Leino kertoo Soinista näin

Timo Soini kertoi Jussille ja kaikille pöydässä istuneille sisulaisille ehdokkaille ja tukiryhmäläisille seikkaperäisesti, että politiikassa on tärkeintä pitkäjänteisyys ja oman 3vuoron odottaminen. Pitää mennä kunnallisvaalien kautta. Kaupunginvaltuutettuna saa niin-ja-niin paljon rahaa ja etuja. Sitten pääsee eduskuntaan ja saa niin-ja-niin paljon rahaa ja etuja ja valiokuntapaikkoja ja hallintoneuvostopaikkoja ja eläkkeitä. Jos on oikein hyvä säkä, niin pääsee ministeriksi, ja silloin saa niin-ja-niin paljon rahaa ja etuja ja ministerimersun ja suojatyöpaikkoja. Tai jos pääsee mepiksi, saa niin-ja-niin paljon rahaa ja etuja ja eurosuojatyöpaikkoja.

Timo Soini piti pöydässä istuneille pitkän puheen, jossa hän korosti rahaa ja etuja ja oman vuoronsa odottamisen tärkeyttä, jotta pääsee hillotolpalle. Minua nauratti silloin, koska ajattelin, että toihan on aivan tyhmä äijä kun tulee Suomen Sisun kansallismielisen eliitin ykkösjätkille ja syvimmille aatteen miehille luennoimaan rahoista ja hillotolpista. Soinin puheet kuulostivat aivan siltä kuin helvetin huono lomaosakekauppias olisi myymässä isänmaataan. Minun mielestäni kansallisuusaatteen läpitunkemille aktivisteille 3olisi tietenkin pitänyt luennoida vaikutusmahdollisuuksista ja isänmaan pelastamisesta eikä omasta perseestä ja rahasta.

Todistetusti Timo Soini oli oikeassa: samassa pöydässä istuneet sisulaiset ehdokkaat kuulivat nämä samat puheet ja noudattivat Timon ohjeita. He ovat nyt hyvinkin korkeissa ja kovapalkkaisissa asemissa. Minä olin väärässä: isänmaata ei ole pelastettu vaan se on tuhottu.

Minulle oli tuon illan (v. 2007) jälkeen ilmiselvää, että Timo Soinilla ei ole minkäänlaisia aatteellisia arvoja tai tavoitteita, joten häneen ei voi luottaa missään asiassa. Mutta ei Timo Soini minua ole pettänyt: hän on toiminut täsmälleen niin kuin jo vuonna 2007 kertoi tulevansa toimimaan eli haalinut rahaa ja henkilökohtaista 3valtaa itselleen häikäilemättä.

Tuo siis oli Leinon kirjoittamaa tekstiä helmikuulta 2016 - ja jonka joku oli lainannut uuteen ketjuun. Se alkuperäinen kirjoitus jatkui tuosta vielä seuraavasti:

Alkuperäinen kirjoittaja

Puhuessani Soinin petoksesta tarkoitan vuoden 2015 hallitusneuvotteluja, joissa Soini (puhuttuaan ensin Sipilän ja Stubbin kanssa ja tietoisena siitä, että Stubb on sopinut EU:n isojen poikien kanssa, että Suomi tulee ottamaan rikkautta rajattomasti) jätti ottamatta hankalan sisäministerin salkun ja pakeni itse ulkoministeriksi ja laittoi lellikkipoikansa Niinistön puolustusministeriksi.

Kaikkien paukkujen keskittäminen persuihin oli Jussi Halla-ahon strateginen valinta, jota fanit suuresti noudattivat. Tavoitteena oli päästä yhdessä puolueessa sellaiseen asemaan, josta käsin poliittinen vaikuttaminen olisi mahdollista. Ajatus oli ihan perusteltu, mutta minä näin heti alusta asti, että suunnitelmassa olisi ainakin yksi heikko lenkki: Timo Soini, joka tulisi aivan takuuvarmasti pettämään.

Jussi Halla-ahon mestarillinen suunnitelma toimi siinä mielessä, että PS todellakin pääsi hallitukseen ja nuivat todellakin pääsivät lähes vaikuttavaan asemaan puolueen sisällä. Timo Soini piti kuitenkin hallitusneuvotteluissa ja harjauksella huolta siitä, että mitään todellista vaikuttamista ei ole tapahtunut eikä tule tapahtumaan.

Jos PS olisi vaatinut sisäministerin salkun, 3sisäministerinä olisi saattanut tiukan paikan tullen olla sellainen henkilö, joka olisi pistänyt rajat kiinni syksyllä edes viikoksi. Tällä olisi saattanut olla ratkaiseva vaikutus Suomeen tulleiden määrään.

Teko olisi saattanut käynnistää ketjureaktion, joka olisi kaatanut koko EU:n, joten siitäkään syystä kukaan EU:n tulevaisuudesta taloudellisesti riippuvainen ihminen tai meppi ei ehkä olisi halunnut tätä.

Jussi Halla-ahon mestarillinen suunnitelma on johtanut tilanteeseen, jossa PS on hallituksessa Stubbin ja Sipilän kansainvaelluspolitiikan takuumiehenä. Oppositiossa ei ole yhtään puoluetta, jonka kannatuksen lisääntymistä hallituksen tarvitsisi pelätä.

PS on siis hallituksessa panttivankina syömässä omaa kannatustaan ja edistämässä Suomen tuhoa. Yksittäisten PS- kansanedustajien hyvätkin aloitteet ovat vain surullinen muistutus siitä, että Soini harjaa loppupeleissä kaiken.

Jossittelu on tietenkin turhaa. Emme voi tietää, olisiko mikään vaihtoehtoinen toimintamalli johtanut erilaiseen lopputulokseen. Ehkä ei.

Nyt pitäisi miettiä, miten tästä eteenpäin. Minun mielestäni kaikkien itseään kunnioittavien nuivien kansanedustajien pitäisi tehdä väyryset ja pistää painetta Soinin suuntaan, jotta PS ryhtyisi puolueena viimeinkin tekemään sitä mitä äänestäjät ovat halunneet.

Mutta kaikki tiedämme, että niin ei koskaan tapahtunut... (eli että Soini olisi toiminut - kritiikkiä kuultiin joiltakin edustajilta tuossa keväällä ainakin).

Jumalanpilkkapäivää vietetään 30. syyskuuta

Jumalanpilkkapäivä on 30. syyskuuta pidettävä kansainvälinen juhlapäivä. Kampanjan perustajien mukaan päivän tarkoitus on ”muistuttaa maailmaa siitä, että uskonnon ei tule enää koskaan olla avoimen ja rehellisen keskustelun ulkopuolella”.

Korkeasti palkittu iranilaismatemaatikko rikkoi rajoja

Väärä kuva polkupyörävarkaasta

Internetissä oli väärä kuva polkupyörävarkaasta. Ei voimapihdeillä saa poikki U-lukkoa. Sen saa parhaiten poikki akkukäyttöisellä rälläkällä ja timanttilaikalla. Muuten olen sitä mieltä, että huumeväki on otettava kiinni, jotta polkupyörävarkaudet loppuvat.

Silpominen on ehkäistävä

Somevideo minihameessa kävelystä johti poliisitutkintaan Saudi-Arabiassa – videolla ollut nainen vapautettiin ilman syytteitä

Nainen tunnusti olleensa historiallisessa kylässä vierailulla, mutta kielsi julkaisseensa videon.

Munkit ryvettyvät skandaaleissa – Thaimaa alkaa seurata munkkien rikoshistoriaa älykorteilla

Taas laiton vannoja Saarikko oikeuskanslerin syynissä

Novaja Gazeta: Tšetšenian viranomaiset teloittivat 27 ihmistä ilman oikeudenkäyntiä – osa teloitetuista oli pidätetty homoseksuaalisuuden takia

Isisin aivopesemiä lapsia piinaavat kauhukuvat valveillakin – ponnistelut Irakissa ovat vielä edessä

Prideorgiat suvaitsevaisessa vatikaanissa

Kuinka kauan kirkko kestää jäsenkatoa? "Vuoden 2025 jälkeen alkaa todella tuntua"

Suomen Ateistiyhdistyksen sivulle on murtauduttu

Erkki Hartikainen 7.7.2017

Koska tarkistan sivun sisältöä äärimmäisen harvoin, murtautuminen on saatettu tehdä kauan sitten.

Html - kielistä koodia oli muutettu niin, että sivu pyöritti yhdellä rivillä koko ajan ilkeyttä.

Koska ilkeys on tehty vaikeasti havaittavaan paikkaan, jota ei juuri kukaan lue, asialla on ollut asiantuntija.

Epäiltyjä on yhden käden sormilla laskettava 3määrä, ja he kaikki uskovat olevansa ateisteja.

Määrä on näin pieni, koska ilkivalta on vaatinut ajatustyötä. Sivua ei esimerkiksi voida siirtää toiseen paikkaan, koska hakukoneet eivät enää löytäisi sitä.

Pappi Ateistiuutisille

Mitä minäkin tekisin, jos ihmiset eivät tyhmyyksissään maksaisi kirkollisveroja. Minulla ei ole muuta koulutusta kuin tylsien vanhojen satujen luennoiminen ikääntyneille ihmisille.

Uutiskanava Al-Jazeerasta tuli osa valtakiistaa

VALTIONAVUSTUKSET USKONTOJEN VUOROPUHELUN EDISTÄMISEEN JAETTIIN (29.6.2017)

Turkki kielsi Trans Pride -marssin järjestämisen Istanbulissa

Wikpedian suhde ateisteihin

Vatikaanin talouspäällikköä syytetään useista seksuaalirikoksista Australiassa – Kiistää syytteet pedofiliasta

Ateismin näkyvyys heikkoa tänä kesänä

Erkki Hartikainen 27.6.2017

Tähän lehteen on juuri nyt vaikeaa löytää uutisia, kun pohjoinen pallonpuolisko viettää kesää.

Tämä lehti korvaa aikaisemmin ilmestyneen Jumalaton -lehden

Erkki Hartikainen 25.7.2017

Tämä lehti sisältää kaikki ne oheisaineistot, jotka olivat koko ajan Jumalaton -lehdessä, mutta Jumalaton lakkaa olemasta kuukausittain ilmestyvä lehti.

Tämän lehden toimintaperiaate on hieman sama kuin Pääkaupunkiseudun Ateistien uutispalsta.

Uutisten otsikot ovat tällä sivulla päivämääräjärjestyksessä, ja lisäksi uutisista julkaistaan aakkosjärjestyksessä oleva linkkilista.

Jotta kolme palstaa riittäisi, aakosellinen uutislista on erillisenä tiedostona, johon on näiltä sivuilta vain linkki.

Tärkein ero edeltäjään verrattuna on se, ettei uutisia julkaista välttämättä joka päivä, vaan tyydytään julkaisemaan niitä uutisia, joilla on suurta merkitystä ateisteille.

Linkki tähän lehteen pannaan sekä Jumalattoman vanhojen uutisten luettelon alkuun että Suomen Ateistiyhdistyksen suomen ja englannin kielisille sivuille.

Itse tämä lehti ilmestyy osoitteessa:

http://etkirja.pp.fi/ateistiuutiset.html.

Aineistojen linkitystä parannetaan.

Tärkeat uutiset kuten esimerkiksi Turkin kielto opettaa kouluissa kehitysoppia julkaistaan molemmilla kielillä.

Uuutisten pituutta lyhennetään.

Minä oplen edelleen vastaavana toimittajana eli minut viedään linnaan, jos lehti saa jumalanpilkkatuomion,.

Uskonnottomat EU-maissa (Eurobarometri 2010)

Lisätty 1.2.2017

Sija Maa Osuus %
1 Ranska 40
2 Tšekki 37
3 Ruotsi 34
4 Alankomaat 30
5 Viro 29
6 Norja 29
7 Saksa 27
8 Belgia 27
9 Slovenia 26
10 Iso-Britannia 25
11 Luxemburg 24
12 Tanska 24
13 Suomi x22
14 Unkari 20
15 Espanja 19
16 Islanti 1
17 Bulgaria 15
18 Slovakia 13
19 Portugali 12
20 Liettua 12
21 Itävalta 12
22 Latvia 11
23 Sveitsi 11
24 Irlanti 7
25 Kroatia 7
26 Italia 6
27 Puola 5
28 Kreikka 4
29 Kypros 3
30 Malta 2
31 Romania 1
32 Turkki 1

Laskuharjoitin lapsille löytyy osoitteesta

Laskuharjoitin

Gravitation

This is a link. Updated 5/7/2013.
Atheist Culture

Ateismin määritelmä

George H. Smithin ontologinen ateismin määritelmä:

Ateismi on väite: jumalaa tai jumalia ei ole olemassa

Tässä määritelmässä on määritelty olemassaoloa koskeva eli ontologinen käsitys. Jumala joko on olemassa tai ei ole olemassa. Mitään 3olemassaolon ja olemattomuuden välimuotoa ei ole.

Teismi on väite: jumala tai jumalia on olemassa

Deismi (jumala on olemassa, mutta ei puutu maailmanmenoon) ja panteismi (jumala on sama kuin maailmankaikkeus) ovat tämän mukaan teismiä

Inhimillinen tieto siitä, mitä on olemassa, on vajavaista. Joku saattaa pitää varmana, että jumalaa tai jumalia ei ole olemassa. Joku toinen saattaa pitää varmana, että jumala tai jumalia on olemassa. Joku kolmas voi olla epävarma siitä, onko jumalaa tai jumalia olemassa vai ei.

Ateistin määrittelemä

Ateisti on henkilö, jonka mielestä ateismi on tosi.

Agnostikon eli jumalaongelmaisen määritelmä

Agnostikko eli jumalaongelmainen on henkilö, joka ei mielestään tiedä, onko ateismi tosi vai onko teismi tosi.

Uskonnon määritelmä

Uskonto on järjestäytynyttä teismiä.

Ne käsitykset joissa ei ole jumalia, eivät ole tämän määritelmän mukaan uskontoja.

Raamatun ristiriidat

Lukeaksesi napauta tästä 

Atheist News

Last update September 21, 2017

Contents

Publisher: Atheist Association of Finland
 
E-mail: info@ateismi.fi    

In Brazil a mad judge rules that homosexuality is a ‘disease’

In Brazil a mad judge rules that homosexuality is a ‘disease’

Abuse in the Catholic Church: seven priests to go on trial

Turkey is Teaching Students About Evolution and Darwin for the Last Time

Christian Man Sentenced to Death in Pakistan for Supposedly Insulting Islam

Those Bible Stories Sound Very Familiar…

Hindu woman abducted and forced to marry a Muslim

The CIA Is Becoming More White, Male, and Christian, and That’s Bad for America

Nuns buried hundreds of children in unmarked graves"

Pastor Lance Wallnau: I Command Hurricane Irma To Go Back Into Ocea

Statement from American Atheists President on Trump Administration Plan to End DACA

Grace-free ceremony: Belfast’s new mayor upsets faith-heads

Watch Matt Dillahunty Describe What It Would Take to Change His Mind About God

New case shows that the Irish State directly imposes a Catholic ethos in ETAtheist NewsB Schools

Pakistani school drops John Lennon’s ‘Imagine’ over blasphemy law fears

Priest’s anger with God caused him to download child porn

Guru’s rape case: religious sects must be better controlled

New Mexico cult: four more ‘aggressive’ Christians arrested

Belly-dancing Egyptian prof accused of ‘glorifying Satan’

‘Cowardly, evil’ Catholic brother jailed in Brisbane for 8 years

Trump Will Cut Funding for Obama’s Program Lowering Teen Pregnancy Rates

Protest in Coventry halts circumcision of boy aged 14

Finland killings: Knifeman 'targeted women in Turku terror attack'

Atheists Condemn White-Supremacist Demonstration in Charlottesville3

Pastor’s hand ‘accidentally’ slipped into a woman’s panties

Black Velvet

Alannah Myles33
Alanna Myles.

I have had long time midi file of melody Black Velvet. Internet is speaking of the singer Alanna Myles (58, a woman in the best age), but I have had two problems:
 1. Who is the compositor
 2. Why the melody is in my ear (I have not heard it earlier)

Today I know that the compositor  is Alanna Myles who sings it. The composition is a set of guitar chords.

The melody is in my ear because I have a big heap acoustic guitars.

Jawi to investigate alleged involvement of Muslims in atheist group

‘Plain stupid’: separate cups for Muslim and non-Muslim kids

Richard Dawkins Has a Lot of Sensible Advice for Donald Trump

Christian Pastor: I’m Not Worried About North Korea Because Trump Listens to God

Malaysian Government Official: “We Need to Hunt Down” Atheists

Rapper Who Once Said “God Made Me Bulletproof” Dies in Shooting

Christian Activists: It’s “Unconscionable” That Gay Couples Can Adopt Children

How to Get Someone to Doubt His Faith (in Just 15 Minutes)

Atheists in Muslim world: Silent, resentful and growing in number

Ubuntu needs our help

If you are using Ubuntu you understand that you can not begin to use Windows.  Ubuntu 17.04 has some problems. Some debian packed programs have difficulties in my best computer. There are some crashing problems in this computer.

My best computer has two operating systems, Ubuntu and Windows. Windows is almost impossible for me (I have been teaching Windows several decades when I was young.)

Please give donations for Ubuntu!                                          

Knoxville (TN) Mayor Finally Admits Police Dept.’s Christian Sign Was Illegal

Seth Meyers Explores Donald Trump’s Weird (and Disturbing) Embrace of Religion

Jordan activists celebrate repeal of 'marry the rapist' law

Blasphemy Day

International Blasphemy Day encourages individuals and groups to openly express criticism of religion and blasphemy laws. It was founded in 2009 by the Center for Inquiry.

Indian court rejects abortion for 10-year-old rape victim

Inside Bangladesh’s killing fields: bloggers and outsiders targeted by fanatics

Atheists Should Call Out Even Minor Church/State Separation Violations

Pastor’s wife was treated as a ‘sex slave’ and frequently raped

Is the U.S. a Christian Nation? Not At All, and This Video Explains Why

Richard Dawkins Event in Berkeley Canceled Due To His “Abusive,” “Hurtful” Words

‘Marginalised’ Christians: new study paints a bleak picture

Jihad’ in, evolution out in Turkey’s new education plans

Two Worshipers Have Reportedly Drowned During a River Baptism in Tanzania

Jesus Showed Up at a Korean Pride Parade to Counter His Bigoted Followers

What it's like to be an atheist in the world today

A Muslim Mom Attended Her Gay Son’s Wedding. Now She’s Being Punished For It

Malaysian woman slammed over video of her pet dog Bubu

A Majority of Republicans Think Higher Education is Bad for the Country

Somali Pirates Are Helping Islamic Terrorists Smuggle Weapons and Cargo

Gay orgy in the Vatican: the truth about Luigi Capozzi

Iowa Bible Reading Marathon Cancelled Due to Lack of Interest

Muslim leader calls for a boycott of pro-gay Starbucks

The White House Office of Science and Tech Policy Has No Science Division 

Now Holy See ‘regrets’ charges against Cardinal George Pell

EU is a Tribune of the pope ( 2.7 billion dollars fines for Google)

Wikipedia is dead

‘Jesus freak’ destroys another 10 Commandment monument

No Religion is the Biggest Group in Australia

A Comment by  Erkki Hartikainen

Canadians Would Rather See an Atheist Prime Minister Than an Evangelical One

DID YOU KNOW A CHRISTIAN PRIEST CREATED THE BIG BANG THEORY?

Article by BY ALISON LESLEY

GEORGE LEMAITRE, A BELGIAN, DISCOVERED THE COSMIC EVENT IN 1947. The church is still in a quandary about a particular scientific hypothesis: the Big Bang Theory.

They may have forgotten that the idea itself was first thought of and then proved by Monsignor George Lemaitre, a Christian priest from Belgium.

Lemaitre, in addition to being a priest, was also a known physicist. Monsignor George Lemaitre proposed the Big Bang Theory in 1927.

The Vatican celebrated Lemaitre's legacy with a full-fledged cosmology conference. The program united science and the church. His work is helping people to comprehend the universe's many mysteries.

George Lemaitre was a citizen of Belgium. He was born in the town of Charleroi in 1894. He earned his mathematics Ph.D. from the Catholic University of Louvain in 1920. He entered the church through the seminary of Maison Saint Rombaut. In 1923, he was ordained as a Catholic priest.

The science-student-turned-priest subsequently studied astronomy with Arthur Eddington at Cambridge University, England, and also at Harvard College Observatory in America.
Publisher: Atheist Association of Finland

E-mail: info@ateismi.fiPublisher: Atheist Association of Finland

E-mail: info@ateismi.fi
After earning his second doctorate at M.I.T., Lemaitre went back to Belgium and took up a professorship at Louvain.

A Comment by  Erkki Hartikainen

I am not convinced that the big bang theory is true.

If it is true it is possible that our big bang universe is only a part of the real universe.

Contradictions of the Bible

Added December 9, 2016

http://infidels.org/library/modern/jim_meritt/bible-contradictions.html

Arguments for atheism

Added December 10, 2016

http://www.argumentsforatheism.comwhich he has endowed us.”

A Comment by  Erkki Hartikainen

I am not convinced that the big bang theory is true.

If it is true it is possible that our big bang universe is only a part of the real universe.

Atheist Culture

Music

Sisällysluettelo

Filosofia ja elämänkatsomustieto

Last update 01.04.2017

Yleistietoa, opetussuunnitelmia, oppikirjoja ja linkkejä.


Elämänkatsomustiedon opetussuunnitelma 2016

Tutustuaksesi opetushallituksenversioon elämänkatsomustiedon opetussuunnitelmasta napauta tästä (pdf) tai tästä (doc).

Html muodossa opetussuunnitelman löydät napauttamalla tästä.

Kevään 2017 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä

Kevään 2017 filosofian ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä

Syksyn 2016 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä

Syksyn 2016 filosofian ylioppilastehtävät html-muodossa saat näkyviin napauttamalla tästä.


Kevään 2016 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä

Kevään 2016 filosofian ylioppilastehtävät html-muodossa saat näkyviin napauttamalla tästä


Syksyn 2015 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä

Syksyn 2015 filosofian ylioppilastehtävät html-muodossa saat näkyviin napauttamalla tästä.


Kevään 2015 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä

Kevään 2015 filosofian ylioppilastehtävät html-muodossa saat näkyviin napauttamalla tästä.


Syksyn 2014 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä.

Kevään 2014 filosofian ylioppilastehtävät html-muodossa saat näkyviin napauttamalla tästä.


Kevään 2014 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä.

Syksyn 2013 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä.

Syksyn 2013 filosofian ylioppilastehtävät html-muodossa saat näkyviin napauttamalla tästä. ja pdf -muodossa napauttamalla tästä.

Kevään 2013 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä.

Kevään 2013 filosofian ylioppilaste

htävät saat näkyviin napauttamalla tästä.

Filosofi och livsåskådning

20 läroböcker och vokabulär

Philosophy and Life View

20 books and dictionary in Finnish

Constructed language misil

misil

Katsomusaineiden didaktiikkaa

Yleistä didaktiikkaa

Ilmaista didaktiikkaa

Kristillinen dogmatiikka

http://etkirja.pp.fi/dogmatiikka.html

Filosofian, elämänkatsomustiedon ja uskonnon didaktiikkaa

Motivaatio, kv sopimukset, totuus jne...

Lukion filosofia, Filosofi i gymnasiet

Opetussuunnitelmat ja lisätietoa

Mitä filosofia on?
Vad är filosofi?
Opetussuunnitelma
Läroplan
Yliopistofilosofian sivustot
Filosofi.fi på svenska
Svenska material
Philosophy links in Internet
Logiikan alkeet Internetissä
Palautelomake

Ilmaiset filosofian oppikirjat

FI1 , FI2 , FI3 , FI4

Normatiivinen etiikka
Sukupuolietiikka
Metaetiikka
Deskriptiivinen etiikka

Filosofian ylioppilastehtävät

Vanhoja ylioppilastehtäviä
Vanhojen tehtävien sanaluettelo lukumäärineen
Ylioppilaskirjoitusten filosofit
Ylioppilaskirjoitusten sivistyssanat
Palautelomakefile:///home/erkki/

Elämänkatsomustieto, livsåskådning

Opetussuunnitelmat ja lisätietoa

Elämänkatsomustieto vai uskonto?
Mitä elämänkatsomustieto on?
Miksi evankelis-luterilaiset eivät pääse et:n opetukseen
Elämänkatsomustiedon opetussuunnitelmat
Grunderna för läroplanen för den grundläggande utbildningen
Koululait ja muut säädökset
Kysymyksiä ja vastauksia
Keskeiset ongelmat opetuksessa
Elämänkatsomustiedon opetusaineistoa ja linkkejä
Ohjeita kouluille
Dosentti Jouni Luukkaisen kantelut
Elämänkatsomustiedon stipendit
Kilpailut
Uskonnottomien uutisia
Religionskunskap i Sverige
Svenska material Contents
Palautelomake

Peruskoulu Grundskola

Ilmaiset oppikirjat

et1 et2et3 et4et5 et6et7 et8et9

Opetussuunnitelmat ja lisätietoa

Elämänkatsomustiedon opetussuunnitelmat
Grunderna för läroplanen för den grundläggande utbildningen
Opetusvihjeitä: 1-55-9
Verkkomateriaalia
Vähemmistöuskontojen oppikirjat
Palautelomakefile:///home/erkki/

Lukio Gymnasium

Ilmaiset oppikirjat

et10 et11et12 et13et14

Opetussuunnitelmat jalisätietoa

Elämänkatsomustiedon href="http://freethinker.co.uk/tag/blasphemy/">Blasphemy / 9opetussuunnitelmat
Grunderna för läroplanen
Sanasto
Opinnot Helsingin yliopistossa
Uskontojen vertailutaulukko
Palautelomake

Elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät

S 2012 K 2012 S 2011 K 2011

Vanhoja tehtävä
Vanhojen tehtävien sanaluettelo lukumäärineen
Ylioppilaskirjoitusten sivistyssanat

Ylioppilaskirjoituksiin valmistautuminen

Sekä elämänkatsomustiedon että filosofian ylioppilaskirjoituksiin kannattaa valmentautua lukemalla tämän oppiaineiston sanastoa sanasto.

Elämänkatsomustiedon kok Contentseeseen lue myös ainakin kerran viikossa Elämänkatsomustiedon (opetushallituksen) opetussuunnitelmaohjeen sanat aakkosjärjestyksessä.

Filosofian kokeeseen lue ainakin kerran viikossa Filosofian(opetushallituksen) opetussuunnitelmaohjeen sanat aakkosjärjestyksessä.

Elämänkatsomustieto ainereaalissa

Elämänkatsomustieto on eräs lukion reaaliaineista. Elämänkatsomustiedon ainereaalissa kokelas valitsee vastattavakseen kuusi kysymystä kymmenestä vaihtoehdosta.

Reaaliaineiden sijoittuminen koepäivien kesken: Samana koepäivänä järjestetään evankelis-luterilaisen uskonnon, ortodoksisen isen uskonnon, elämänkatsomufile:///home/erkki/stiedon, yhteiskuntaopin, kemian, ma antieteen ja terveystiedon kokeet.

Muuta tietoa

Esitelmä ateismista 9.2.2012 (pdf)
Maailmanuskonnot
Wienin piiri
Valtion ja kirkon ero
Java kielen perusteet versio 0.7
Palautelomake
Jäsenlomakkeet palautelomakkeet tekstinä ohjelmoijille

Ehdotus lukion opetuksen järkiperäistämiseksi

Suomen Ateistiyhdistys ry. kannattaa kaikkien mielipideaineiden poistamista kouluista. Erityisesti oman uskonnon opetus on mielipideopetusta.

Suomen ateistiyhdistys vastustaa kuitenkin jyrkästi kaikille yhteiseen "elämänkatsomustiedon" opetukseen siirtymistä lukioissa. Se merkitsisi Ruotsin mallin mukaista uskonnon opetusta eli sitä, mitä Kulosaaren yhteiskoulussa nyt opetetaan.

Kulosaaren yhteiskoulun kaikille pakollisen opetussuunnitelman löydät napauttamalla tästä.

Koska peruskoulun järkeistäminen on Suomen äärivanhoillisessa mielipideilmastossa mahdotonta, ehdotamme että järkeistäminen aloitetaan lukiosta.

Kun oman uskonnon tai elämänkatsomustiedon opetusta on peruskoulussa 9 vuotta, on kohtuutonta, että sitä on lukiossa.

Koska lukion elämänkatsomustiedon opetus oli aikoinaan filosofian opetusta ja nykyään huuhaata, ehdotamme, että oma uskonto ja elämänkatsomustieto poistetaan lukiosta ja muutetaan filosofian opetusta niin, että lukioissa filosofian nykyiset kurssit 2, 3 ja 4 ovat pakollisia. Samalla on päätettävä, että näiden kurssien sisältöjä ei muuteta lisäämällä niihin uskontotietoa.

Koska lukioissa on paljon evankelis-luterilaisia uskonnonopettajia, ehdotan, että heitä varten luodaan lakkautuspalkkajärjestelmä siirtymisajaksi. Vastaavasti teologikoulutusta vähennetään niin, että lukioiden evankelis-luterilaisen uskonnon opettajat voivat siirtyä joustavasti evankelisluterilaisen kirkon tehtäviin.

Nykyisin pätevät elämänkatsomustiedon opettajat katsottakoon päteviksi lukion filosofian opettajiksi.

Siirtymäajaksi myös opettajakoulutusta vailla olevat, joilla on yliopistossa suorittettu vähintään keskimmäinen oppimäärä filosofiassa, katsottakoon päteviksi lukion filosofian opettajiksi.

Lakkautuspalkka lisää menoja, mutta teologikoulutuksen keskeyttäminen pienentää menoja.

Kun joukko teologian professoreja joutuu lomautetuiksi, tämä on vain osoitus siitä, että kansalaisia lomautetaan tasapuolisesti kaikissa yhteiskuntaluokista.

Todellisiä hyötyjiä ovat lukiolaiset.

Sisällysluettelo
 1. Ateistiuutiset
 2. Kuka enkeleistä raiskasi Neitsyt Marian
 3. KSML: Ehtoollisviinien verokohtelu muuttuu – EU-laki ei jousta
 4. Windowsin monopoli ja Ubuntun vastaisku
 5. Helsingin Sanomat taas ateisteja vastaan
 6. Pikkukaupungista on vaikeaa löytää tavaroita
 7. Tässä paikassa tietoliikenne toimii huonosti
 8. VALTION YLEISAVUSTUKSET USKONNOLLISILLE YHDYSKUNNILLE 2017 (31.8.2017)
 9. Lue myös
 10. HARRY A. SIITONEN ON POISSA (6.8.2017)
 11. ticle by BY ALISON LESLEY
 12. ticle by BY ALISON LESLEY
 13. ULLA-MAIJA EEROLA TEKI RIKOSILMOITUKSEN LIITTOKOKOUS-KIRJOITUKSESTA – POLIISI EI TIEDÄ ASIASTA MITÄÄN (31.7.2017)
 14. ticle by BY ALISON LESLEY
 15. Miksi Helsingin Sanomia ei lakkautettu toisen maailmansodan jälkeen
 16. VAPAA-AJATTELIJAIN LIITON UUSI LIITTOHALLITUS JÄRJESTÄYTYI (6.7.2017)
 17. Muslimiveljeskunnalla on laaja verkosto länsimaissa – islamistisen järjestön aktivisteja on tuomittu rahanpesusta terrorismille
 18. Musiikkipölvästit ja tietotekniikka
 19. Amerikkalaisprofessori: Sosialidemokratia oli modernia luterilaisuutta
 20. Hengellinen johtaja tuomittiin syylliseksi kahden kannattajansa raiskauksesta Intiassa – Jopa kymmeniä ihmisiä kuollut protesteissa
 21. Osastossa Music on uutta musiikkia
 22. Ovela sarjamurhaaja­kysely paljasti ihmisten ennakkoluulot ateisteista:
  1. Ateistia pidetään moraalittomampana kuin uskovaa, Suomi tutkimuksen ainoa poikkeus
 23. Lahjovatko huumeparonit
  1. Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskusta (FIMEA)
 24. Espoolainen Eva ei pelkää mitään muuta niin paljon kuin naapurissa asuvaa ex-miestään –
 25. ”Minun kulttuurissani ajatellaan, että miehellä on oikeus lyödä naistaan”
 26. Avast virustentorjuntaohjelma on virus, joka rahastaa sinua
 27. Muita huijjaussivustoja:
  1. Monet seuranhakusivustot ovat rahastuskoneita
 28. Jari Leino kertoo Soinista näin
 29. Jumalanpilkkapäivää vietetään 30. syyskuuta
 30. Korkeasti palkittu iranilaismatemaatikko rikkoi rajoja
 31. Väärä kuva polkupyörävarkaasta
 32. Silpominen on ehkäistävä
 33. Somevideo minihameessa kävelystä johti poliisitutkintaan Saudi-Arabiassa – videolla ollut nainen vapautettiin ilman syytteitä
 34. Munkit ryvettyvät skandaaleissa – Thaimaa alkaa seurata munkkien rikoshistoriaa älykorteilla
 35. Taas laiton vannoja Saarikko oikeuskanslerin syynissä
 36. Novaja Gazeta: Tšetšenian viranomaiset teloittivat 27 ihmistä ilman oikeudenkäyntiä – osa teloitetuista oli pidätetty homoseksuaalisuuden takia
 37. Isisin aivopesemiä lapsia piinaavat kauhukuvat valveillakin – ponnistelut Irakissa ovat vielä edessä
 38. Prideorgiat suvaitsevaisessa vatikaanissa
 39. Kuinka kauan kirkko kestää jäsenkatoa? "Vuoden 2025 jälkeen alkaa todella tuntua"
 40. Suomen Ateistiyhdistyksen sivulle on murtauduttu
 41. Pappi Ateistiuutisille
 42. Uutiskanava Al-Jazeerasta tuli osa valtakiistaa
 43. VALTIONAVUSTUKSET USKONTOJEN VUOROPUHELUN EDISTÄMISEEN JAETTIIN (29.6.2017)
 44. Turkki kielsi Trans Pride -marssin järjestämisen Istanbulissa
 45. Wikpedian suhde ateisteihin
 46. Vatikaanin talouspäällikköä syytetään useista seksuaalirikoksista Australiassa – Kiistää syytteet pedofiliasta
 47. Ateismin näkyvyys heikkoa tänä kesänä
 48. Tämä lehti korvaa aikaisemmin ilmestyneen Jumalaton -lehden
 49. Uskonnottomat EU-maissa (Eurobarometri 2010)
 50. Laskuharjoitin lapsille löytyy osoitteesta
 51. Laskuharjoitin
 52. Gravitation
 53. Geometria
 54. Ateismin määritelmä
 55. Ateistin määrittelemä
 56. Agnostikon eli jumalaongelmaisen määritelmä
 57. Uskonnon määritelmä
 58. Raamatun ristiriidat
 59. Atheist News
 60. Those Bible Stories Sound Very Familiar…
 61. Hindu woman abducted and forced to marry a Muslim
 62. The CIA Is Becoming More White, Male, and Christian, and That’s Bad for America
 63. Nuns buried hundreds of children in unmarked graves"
 64. Pastor Lance Wallnau: I Command Hurricane Irma To Go Back Into Ocea
 65. Statement from American Atheists President on Trump Administration Plan to End DACA
 66. Grace-free ceremony: Belfast’s new mayor upsets faith-heads
 67. Watch Matt Dillahunty Describe What It Would Take to Change His Mind About God
 68. New case shows that the Irish State directly imposes a Catholic ethos in ETAtheist NewsB Schools
 69. Pakistani school drops John Lennon’s ‘Imagine’ over blasphemy law fears
 70. Priest’s anger with God caused him to download child porn
 71. Guru’s rape case: religious sects must be better controlled
 72. New Mexico cult: four more ‘aggressive’ Christians arrested
 73. Belly-dancing Egyptian prof accused of ‘glorifying Satan’
 74. ‘Cowardly, evil’ Catholic brother jailed in Brisbane for 8 years
 75. Trump Will Cut Funding for Obama’s Program Lowering Teen Pregnancy Rates
 76. Protest in Coventry halts circumcision of boy aged 14
 77. Finland killings: Knifeman 'targeted women in Turku terror attack'
 78. Atheists Condemn White-Supremacist Demonstration in Charlottesville3
 79. Pastor’s hand ‘accidentally’ slipped into a woman’s panties
 80. Black Velvet
 81. Jawi to investigate alleged involvement of Muslims in atheist group
 82. ‘Plain stupid’: separate cups for Muslim and non-Muslim kids
 83. Richard Dawkins Has a Lot of Sensible Advice for Donald Trump
 84. Christian Pastor: I’m Not Worried About North Korea Because Trump Listens to God
 85. Malaysian Government Official: “We Need to Hunt Down” Atheists
 86. Rapper Who Once Said “God Made Me Bulletproof” Dies in Shooting
 87. Christian Activists: It’s “Unconscionable” That Gay Couples Can Adopt Children
 88. How to Get Someone to Doubt His Faith (in Just 15 Minutes)
 89. Atheists in Muslim world: Silent, resentful and growing in number
 90. Ubuntu needs our help
 91. Knoxville (TN) Mayor Finally Admits Police Dept.’s Christian Sign Was Illegal
 92. Seth Meyers Explores Donald Trump’s Weird (and Disturbing) Embrace of Religion
 93. Jordan activists celebrate repeal of 'marry the rapist' law
 94. Blasphemy Day
 95. Indian court rejects abortion for 10-year-old rape victim
 96. Inside Bangladesh’s killing fields: bloggers and outsiders targeted by fanatics
 97. Atheists Should Call Out Even Minor Church/State Separation Violations
 98. Pastor’s wife was treated as a ‘sex slave’ and frequently raped
 99. Is the U.S. a Christian Nation? Not At All, and This Video Explains Why
 100. Richard Dawkins Event in Berkeley Canceled Due To His “Abusive,” “Hurtful” Words
 101. ‘Marginalised’ Christians: new study paints a bleak picture
 102. ‘Jihad’ in, evolution out in Turkey’s new education plans
 103. Two Worshipers Have Reportedly Drowned During a River Baptism in Tanzania
 104. Jesus Showed Up at a Korean Pride Parade to Counter His Bigoted Followers
 105. What it's like to be an atheist in the world today
 106. A Muslim Mom Attended Her Gay Son’s Wedding. Now She’s Being Punished For It
 107. Malaysian woman slammed over video of her pet dog Bubu
 108. A Majority of Republicans Think Higher Education is Bad for the Country
 109. Somali Pirates Are Helping Islamic Terrorists Smuggle Weapons and Cargo
 110. Gay orgy in the Vatican: the truth about Luigi Capozzi
 111. Iowa Bible Reading Marathon Cancelled Due to Lack of Interest
 112. Muslim leader calls for a boycott of pro-gay Starbucks
 113. The White House Office of Science and Tech Policy Has No Science Division
 114. Now Holy See ‘regrets’ charges against Cardinal George Pell
 115. EU is a Tribune of the pope ( 2.7 billion dollars fines for Google)
 116. Wikipedia is dead
 117. ‘Jesus freak’ destroys another 10 Commandment monument
 118. No Religion is the Biggest Group in Australia
 119. A Comment by  Erkki Hartikainen
 120. Canadians Would Rather See an Atheist Prime Minister Than an Evangelical One
 121. DID YOU KNOW A CHRISTIAN PRIEST CREATED THE BIG BANG THEORY?
  1. Article by BY ALISON LESLEY
 122. A Comment by  Erkki Hartikainen
 123. Contradictions of the Bible
 124. Arguments for atheism
 125. A Comment by  Erkki Hartikainen
 126. Atheist Culture
 127. Filosofia ja elämänkatsomustieto
  1. Elämänkatsomustiedon opetussuunnitelma 2016
 128. Filosofi och livsåskådning
 129. Philosophy and Life View
  1. Constructed language misil
 130. Katsomusaineiden didaktiikkaa
  1. Yleistä didaktiikkaa
  2. Kristillinen dogmatiikka
  3. Filosofian, elämänkatsomustiedon ja uskonnon didaktiikkaa
 131. Lukion filosofia, Filosofi i gymnasiet
  1. Opetussuunnitelmat ja lisätietoa
  2. Ilmaiset filosofian oppikirjat
  3. Filosofian ylioppilastehtävät
 132. Elämänkatsomustieto, livsåskådning
  1. Opetussuunnitelmat ja lisätietoa
  2. Peruskoulu Grundskola
   1. Ilmaiset oppikirjat
   2. Opetussuunnitelmat ja lisätietoa
  3. Lukio Gymnasium
   1. Ilmaiset oppikirjat
   2. Opetussuunnitelmat jalisätietoa
  4. Elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät
 133. Ylioppilaskirjoituksiin valmistautuminen
 134. Elämänkatsomustieto ainereaalissa
 135. Muuta tietoa
 136. Ehdotus lukion opetuksen järkiperäistämiseksi


Mainittakoon, että ylempää löytyvät täysin ilmaiset lukion filosofian oppikirjat.