Ateistiuutiset

Päivitetty 21.2.2018

Sisällysluettelo - Contents

Julkaisija:        Suomen ateistiyistys ry
Sähköposti:     info@ateismi.fi

Suomalaisia uutisia on lehdessä

http://www.ateistit.fi/uutiset/index.html

Vajarit ajavat Esa Ylikosken johdolla elämänkatsomustiedon tuhoamista

Erkki Hartikainen 23.2.2018

Eli sama kaiku on askelten. Luterilaiset ateistit valtasivat Vapaa-ajattelijain liiton, mutta onneksi järjestöstä on tullut näkymätön ja onneksi sen nimikään ei viittaa ateisteihin.

Propagandaa on joka paikassa

sitä soosissa on sekä saikassa

Erkki Hartikainen 22.2.2018

Suomen tikedotusvälineissä tuo propaganda on ja on ollut pitkään amerikkalaista propagandaa.

Yllättäen olen törmännyt eräiden valheiden oikaisuun englanninkielisessä Facebookissa. Ilmeisesti sitä ei ehditä sensuroimaan yhtä hyvin kuin muita tiedon lähteitä.

Olkoon esimerkkinä tapaus, josta sekä englanninkielinen että suomenkielinen Wikipedia valehtelevat rajusti.

Tämä tapaus ovat artikkelit Muammar Gaddafista.

Muammar Gaddafin väitetään mm varastaneen kaikki Libyan öljyrahat.

Kumma kyllä tämä suuri rosvo ja murhaaja pystyi järjestämään Libyaan maailman kaikkien aikojen parhaan sosiaaliturvan. Esimerkiksi työttömät saivat samaa palkkaa kuin olisivat saaneet töissä onmassa ammatissaan.

Gaddafi ja melkein koko hänen perheensä ja sukunsa murhattiin eri tahojen toimesta. Takana oli maailman suurin ja mahtavin roistovaltio Yhdysvallat.

Helmikuun mietelause

Autuaita ovat terroristit, sillä he eivät kelpaa Helvettiin.

Ympäristöasioista

Erkki Hartikainen 19.2.2019

Pörsänmäen feministeihin kuuluva vaimoni tunkeutui luvatta imuroimaan minun puoliskoani asunnostamme ja motkotti minun liioista tavaroistani.

Tyttärenpoikani on perinyt jostain muusta suvusta kuin minun suvustani omanlaisensa yhdistelmän Aspergeria ja ADHD-H:ta. Tästä syystä olen säästänyt hänen harrastusaloihinsa kuuluvaa tavaraa. Nyt 12 - vuotiaana hän on siirtynyt elektroniikasta tietotekniikkaan, joten siivottavaa riittää.

Elektroniikkaromua yritetään kerätä, koska tonnista sitä saadaan kolme ja puoli kiloa hopeaa. Tosin ensimmäinen  jalostuslaitos on vasta rakenteilla.

Pieni elektroniikkajäte sopii aivan hyvin sekajätteeseen, koska melkoinen osa siitä palaa Vantaan Energian polttolaitoksessa. En tiedä, minne palamaton jäte viedään, mutta arvaan, että johonkin  sellaiseen kaatopaikkaan, joka ei ole Vantaan ympäristöviranomaisten tiedossa. Entisenä Vantaan kaupungin keskushallinnon työntekijänä minulla on jonkilainen käsitys siitä, miten siinä kaupungissa toimitaan.

Omistan Iisalmen kaupungissa kaksi asumiskelpoista mutta tyhjillään olevaa omakotitaloa, En aikoinaan kelvannut Iisalmeen töihin, koska minua pidettiin kommunistina, vaikka olin sosialidemokraattisen puolueen jäsen. Tieto on peräisin Iisalmen kommunistivaikuttajilta.

Voisimme muuten asua kesät Iisalmessa, mutta tyttärenpoika tarvitsee apua nimenomaan kesällä, jolloin  ei ole koulua.

Tämä maa on siirtymässä koko ajan kehityksessään taaksepäin SS-hallituksen johdolla. Osaan arvioida asiaa, koska muistan kotiseudultani ajat, jolloin joillain köyhillä perheillä ei ollut muuta syötävää kuin perunoita ja suolaa.

Ateistisia tv-ohjelmia kuutosella

Erkki Hartikainen 18.2.2018

Tarkoitan tiede-ohjelmia mm. maailmankaikkeudesta ja maapallon katastrofeista. Jumalat eivät niissä luoneet yhtään mitään ja massatuhotkin johtuivat luonnonilmiöistä eivätkä paholaisista.

Nallen pankki sotkien köyhien laskujen maksun

Erkki Hartikainen 17.2.2018

Jotta osinkoja saataisiin jaettua mahdollisimman paljon, ei käytetä koko ajan toiminnassa olevaa tietokonejärjestelmää, vaan ns. huoltokatkot sotkevat tällaisen köyhän eläkeläisen maksuliikenteen.

Windows ihmiskunnan riesana

Erkki Hartikainen 16.2.2018

Tömäsin tähän riesaan yllättäen, kun tyttärenpoikani asensi sen yhteen koneeseen. Hän siirsi varsinaisen Windowsini palvelimeen (jota en mielestäni tarvitse), ja asensi entiseen Ubuntu - koneeseen Windowsin.

Tämä Windows tietysti valittaa koko ajan laillistamisestaan, ja kiintolevy meni sillä tavalla jumiin, että en saa asennettua sinne Ubuntua enkä saa edes formatoitua levyä.

Tätä kirjoitan koneella, jossa on pelkkä Ubuntu 18.04. Yritän varjella tätä konetta tyttärenpojan asennuksilta.

Uskonnollisten teloitustapojen kehitys

Erkki Hartikainen 10.2.2018

Juutalaiset käyttivät vielä pari tuhatta vuotta sitten alun perin esi-isiemme apinain kehittämää kivittämistä.

Kun kristityt halusivat maailman suurimmaksi uskonnoksi, he keksivät käyttää hakkkuujätettä ihmisten polttamiseen roviolla.

Muslimeilla oli käytettävissä vain vähän puuta, joten he ryhtyivät käyttämään hyvin kestävää hirsipuuta.

Vaikeus löytää suoraan ajettavia ohjelmia

Erkki hartikainen 9.2.2018

Olen tänään löytänyt suoraan toimivan voronoi - kaavion ohjelman mutta en delaynay - ohjelmaa. Kumma juttu.

Elinkeinoelämä kannattaa orjuuden palauttamista

Erkki Hartikainen 9.2.2018

Ainakin elinkeinoelämän lyhyt ja soperteleva "asiantuntija" kannattaa sitä.

Soperteleva mies ei taida tietää sitä, että orjia on kohdeltava paremmin kuin työttömiä.

Uskontojen pääsanomat

 1. Kristinuskon pääsanoma on, että köyhiä pitää kyykyttää
 2. Islamin pääsanoma on, että rikkaat saavat tehdä mitä haluavat.
 3. Buddhalaisuuden pääsanoma on, että köyhien pitää tyytyä vähään.

Insinöörit eivät edes tiedä mistä kysyä neuvoa

eettisissä kysymyksissä. Olen edelleen Tekniikan akateemisten seniorijäsen, koska kaksi pääainettani olivat matematiikka ja tietotekniikka.

Kolmas pääaineeni olikin filosofia, josta TEK ei ole kuullut uudessa numerossaan. Mitään ei älytty kysyä filosofeilta, vaikka eräs filosofi on jopa kirjoittanut tekniikan etiikasta kirjan.

Puutteen he voivat korjata tutustumalla näiden sivujen sisältöön. Sieltä löytyy useita laajoja filosofian kursseja.

Erkki Hartikainen

Maahanmuuttajat eivät tunne ihmisoikeuksia

Erkki Hartikainen 6.2.2018


Olen tässä lehdessä esittänyt, että maahanmuuttajat pitäisi tutustuttaa ihmisoikeuksiin. Kuten alta näkyy, edes Suomen viranomaiset eivät tunne niitä.Eräänä päivänä nainen asioi Kristiinankaupungin Lapväärtissä sijaitsevassa liikkeessä, jossa myytiin käytettyjä vaatteita. Nainen vaihtoi vauvalle vaippaa kaupassa olevalla hoitopöydällä, kun häntä lähestyi englantia puhunut, valkoihoinen mies.

– Mies tuli sanomaan, että eikö afrikkalaisia poikalapsia normaalisti ympärileikata.

– Kerroin hänelle, mitä neuvolassa oli kerrottu, ja siihen hän totesi, että voi auttaa minua. Hän kertoi, että hän tietää paikan Vaasassa, missä tämä voidaan tehdä.

– Luulin, että hän tarkoitti, että toimenpide suoritettaisiin Vaasan sairaalassa, nainen väitti poliisikuulusteluissa.

Nainen antoi miehelle puhelinnumeronsa, ja tämä soitti naiselle viikkoa myöhemmin tuntemattomasta numerosta. He sopivat tapaamisen ruokakaupan eteen Lapväärtissä 1. elokuuta 2015.

Mies ajoi Vaasaan, missä he saapuivat yksityiseen omakotitaloon, eivät sairaalaan.

– Mies tuli meidän kanssa sisälle ja siellä odotti yksi noin 45–50-vuotias mies. Hän puki lääkärin vaatteet päälle ja selitti, että hän on tehnyt näitä toimenpiteitä monta kertaa ja ettei minun tarvitsisi olla huolissani. Hän sanoi, etten ollut ensimmäinen asiakas, nainen sanoi poliisille.

– Hän käytti kyllä jotain puudutusainetta. Se annettiin injektiona. Hän selitti, että lapsi ei tunne mitään kipua ja silloin myös pysyy paremmin paikoillaan. Hän käytti itsestään sulavia ompeleita, nainen sanoi.

Leikkaus tehtiin ilmeisesti talon olohuoneen pöydällä. Nainen antoi ”lääkärille” noin 220 euroa. Leikkauksen tehneen miehen henkilöllisyys jäi poliisitutkinnassa epäselväksi.

Pieleen meni

Nainen sai leikkauksen tehneeltä mieheltä voidetta, mitä pitäisi käyttää vaipanvaihdon yhteydessä.

Ympärileikkaus meni kuitenkin pahasti pieleen. Yli pari viikkoa myöhemmin haava tulehtui, ja Helsingissä ollut nainen vei pojan sairaalaan, jossa hän sai suonensisäistä antibioottihoitoa.

– Komplikaatio on ollut vakava. (Pojalle) saattaa aiheutua virtsaamisongelmia ja hänet joudutaan mahdollisesti leikkaamaan uudelleen, syyttäjän haastehakemuksessa lukee.

Sairaalassa ollut lääkäri ilmoitti asiasta poliisille, ja tapauksesta alkoi rikostutkinta.

Syyttäjän mukaan teko täyttää pahoinpitelyn tunnusmerkistön, koska leikkaukselle ei ollut lääketieteellistä perustetta. Syyttäjän mukaan syytteen puolesta puhuvat lapsen vammat. Syyttäjä vaatii 30-vuotiaalle äidille pahoinpitelystä ehdollista vankeutta tai tuntuvaa sakkoa. Lapsen etuuksia oikeudessa puolustanut asianajaja vaatii äidille pahoinpitelyn lisäksi rangaistusta vammantuottamuksesta. Hänen mukaansa ympärileikkaukselle ei ollut kulttuurillisia, uskonnollisia eikä lääketieteellisiä perusteita.

– Ympärileikkaus vaikuttaa haitallisesti muun muassa seksuaaliseen itsemääräämisoikeuteen. Ja siitä on muutakin terveydellistä haittaa, asianajaja sanoo IS:lle.

IS ei tavoittanut syyttäjää kommentoimaan asiaa torstaina eikä perjantaina.

Pohjanmaan käräjäoikeus antaa asiassa tuomion 15. helmikuuta.

Uskonnollisia kansanlauluja, jotka voidaan tanssia tangona

on ilmestynyt tämän lehden music - osastoon. Kyllä Saksa on merkillinen maa!

Mikä on halpa käsidesi

Erkki Hartikainen 5.1.2018

Kun olen suomalainen, käytän kallista käsidesiä käsiin ja halpaa käsihuudetta likaisten pintojen puhdistamiseen.

Halpa käsihuuhde sisältää lähinnä isopropanolia, ja ainakin sitä myydään melko halvalla. Ebolaa hoitavien sairaaloiden tuskin kannattaa ryhtyä keittämään pontikkaa, sillä jotain teollisuusalkoholia voidaan viedä Afrikkaan vaikka tankkilaivalla

Jo nuoruudessani havaitsin, että Suomen satamissa oli sellaista alkoholin kuljetusta.

Kampradin kuolinilmoitus


Kamprad
Tulipalo

Erään pikkupojan kotona

- Oletko jo pessyt hampaasi?
- Ei ole vielä pakotettu.

Lumesta on tullut lähinnä kustannus

Erkki Hartikainen 1.2.2018

Kun olin pikkupoika korpiseudulla, lumi oli elämälle välttämätöntä. Lumessa voitiin hoitaa suuri määrä hevoskuljetuksia, ja järvien jäät toivat oikoteitä.

Traktorit ovat korvanneet hevoset sekä maanviljelys- että metsätöissä. Lumesta on tullut haitta, joka lähinnä lisää kustannuksia.

Tietokoneen tuottama lisälämpö on tarpeen kerrostalossa

Kuten tunnettua, kerrostaloissa yritetään säästää lämmityskustannuksissa.

Uusin terveydenhoito-opas

 • Jos menee hyvin, menee hyvin.
 • Jos menee huonosti, menee huonosti.
 • Jos menee taju, soita terveysasemalle.

Vuoden 1918 kansanmurha

Erkki Hartikainen 28.1.2018

En muuten kirjoittelisi tästä asiasta, mutta muualla maailmassa vuoden 1918 tapahtumien kaltaisia kutsutaan kansanmurhiksi.

Väinö Tannerin muistemien mukaan silloin tapettiin punavankeja noin 50 000. Jos verrataan jopa nälkään ja huonoon kohteluun kuolleiden ja teloitettujen määrää Suomen asukaslukuun, kansanmurha on maailman suurimpiin kuuluva.

Presidentinvaaleissa voi äänestää Niinistöä vastaan, mutta ketä voi enää äänestää eduskuntavaaleissa, kun Suomen vasemmistokin vakuuttaa yhteisymmärrystä silloin valtansa tappamalla varmistaneen oikeiston kanssa.

Politiikan perusolemus on vallan hankkiminen ja sen säilyttäminen valehtelemalla.

Vuoden 1918 Iisalmessa oikeisto ammuskeli vielä sodan jälkeen taloa, jossa oli vankileireiltä palanneita yöpymässä väliaikaisesti. Onneksi joku asiasta tietävä kehotti rakennuksessa olijoita olemaan yöllä lattialla, ja niin lisäuhreja ei enää silloin tullut.

Köyhien tappaminen ei tehnyt Suomesta rikasta, vaan vasta kommunismin pelko toisen maailmansodan jälkeen pakotti porvarit vähittäiseen siirtymiseen hyvinvointivaltiota kohti.

En muista yhtään hyvinvointivaltion piirrettä, jota Suomen porvarit eivät olisi vastustaneet.

Uskon vakaasti, että työttömien ja köyhien kyykyttäminen lisääntyvät lähivuosikymmeninä.

Kun edesmennyt isäni oli sodan jälkeen pitkään sosiaalilautakunnan paikallisena jäsenenä ja periaatteessa hoiti ilmaiseksi nykyisten viranomaisten tehtäviä, isännät aina yrittivät jarruttaa jopa ravinnon antamista köyhimille. Muistan isän aina sanoneen kylän "valvojille", ettei Suomessa saa ketään tappaa nälkään. Purnaus oli aina siltä kertaa ohi.

1918

Erkki Hartikainen 27.1.2018

Vastaan kysymykseen vuodesta 1918. Äidin isää oltiin viemässä ammuttavaksi, koska hän kuului ammattiyhsistykseen, mutta naapuri esti viennin (kylän paras kirvesmies).

Isän isä oli liian vanha sotaan, mutta hän pelasti yhden naapurin neuvomalla teloittajat väärään suuntaan.

Tämä alkaa jo olla pelottavaa fasismin nousua!

Nyt ollaan jo pitkällä menossa poliisivaltion suuntaan. Tuossa lakiesityksessä lukee mm. näin:
    
"Tiedonhankinnan kohteena oleva toiminta ei välttämättä olisi rangaistavaksi säädettyä tai edennyt niin pitkälle, että siihen voitaisiin kohdistaa konkreettinen ja yksilöity rikosepäily."
    
Tuo mahdollistaa "väärää" mieltä olevien tarkkailun, mikä on tietysti koko jutun tarkoitus.
   
Puhuminen kansallisesta turvallisuudesta on hämäystä, jolla laittomuuksien laillistamista perustellaan.

Nykyisen perustuslain mukaan kirjeen, puhelun ja muun luottamuksellisen viestin salaisuus on loukkaamaton. Muutoksella halutaan tuo periaate mitätöidä.

PEP

Uskonnot ovat uhkapelin kieroutunein muoto

Kun lotossa on sentään pienen pieni mahdollisuus saada iso voitto, kaikki uskontoihin sijoitettu raha on menetettyä.

Intel on joutunut lisäämään yhdinten määrää tehosuorittimissa

kun AMD: Ryzen -suorittimet ajoivat Intelin suoritinten ohi.

Nyt Intelilla on huippusuorittimia, mutta niiden hinnat ovat hyvin korkeita.

Teemunpalatsi odottaa Ullanlinnassa

kriminaalipsykologivaimoa ja 3 lasta. Mahtuu pari aupairiakin

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005535098.html

Seurakunta remontoi Teemu Laajasalon tulevaa virka-asuntoa 100 000 eurolla – uusi parketti, kodinkoneita, seinät, sauna...

Helsingin piispa Teemu Laajasalo muuttaa perheineen Helsingin Ullanlinnassa sijaitsevaan arvokiinteistöön. Noin 100000 euron remontin maksaa Helsingin seurakuntayhtymä.

PIISPAN ASUNTO

Törsäyksestä syytetty Teemu Laajasalo muuttaa perheineen Helsingin Ullanlinnan arvokiinteistössä sijaitsevaan asuntoon maaliskuussa.

Helsingin piispa Teemu Laajasalo muuttaa maaliskuun alussa piispan edustusasuntoon Helsingin Ullanlinnaan. 230 neliön kuusihuoneiseen asuntoon tehdään parhaillaan isoa remonttia. Remontista kertoi ensimmäisenä Kirkko ja Kaupunki.

Helsingin seurakuntayhtymän kiinteistöjohtaja Kai Heinonen sanoo, että joulukuussa aloitettu remontti valmistunee helmikuun loppuun mennessä. Noin 100 000 euron remontin maksaa Helsingin seurakuntayhtymä.

– Kaikki pinnat laitetaan uusiksi. Parketti oli jo niin ohutta, että korkokengät menivät läpi. Lattiassa oli jo reikiä, Heinonen kuvailee.

Kiinteistöjohtajan arvion mukaan remontti oli tarpeen, sillä huoneistoa ei ole hänen mukaansa remontoitu noin 20 vuoteen. Heinonen sanoo, että asunto oli edellisen piispan Irja Askolan jälkeen siistissä kunnossa, mutta ratkaisuiltaan vanhanaikainen ja iän myötä kulunut.

”Kyse ei mistään pröystäilystä”

Parketin lisäksi kaikki pinnat maalataan ja kylpyhuone sekä saunatilat laitetaan Heinosen mukaan uusiksi. Myös kodinkoneita ja kaapistoja uusitaan. Remontissa on hänen mukaansa huomioitu se, että huoneistoon muuttaa perhe.

Kylpyhuoneeseen tulee toinen suihku ja muun muassa saunan lauteet vaihdetaan uusiin.

Helsingin Piispa Teemu Laajasalo muuttaa täysin remontoituun 230 neliön asuntoon Helsingin Ullanlinnaan maaliskuun alussa.
Heinonen painottaa, ettei Laajasalo ole vaikuttanut mihinkään kohteen kunnostukseen liittyvään asiaan.

– Minä olen esittänyt ja seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto on hyväksynyt toimet, joita kohteeseen tehdään.

Mistään pröystäilystä remontissa ei kiinteistöjohtajan mukaan ole kyse. Hänen mukaansa suurin yksittäinen kuluerä on parketin uusiminen isolle pinta-alalle. Hän kuvailee kunnostustyötä normaaliksi huoneistoremontiksi isossa kohteessa.

– Ajattelin, että nyt on kohtuullinen aika remontoida kohde, kun ajatellaan, että Laajasalo tulee asumaan siinä reilut parikymmentä vuotta, jos hän jatkaa eläkkeelle siinä virassa.

Askola maksoi vuokraa 1 147,86 euroa

Piispan edustusasunnon omistaa Helsingin seurakuntayhtymä. Se vuokraa asunnon Kirkkohallitukselle, joka luovuttaa asunnon piispan käyttöön. Laajasalo maksaa asunnosta vuokraa niistä neliöistä, jotka hän ottaa asuinkäyttöönsä, sanoo kiinteistösijoituspäällikkö Minna Jokinen kirkon keskushallinnosta.

Vuokra määräytyy Jokisen mukaan verotusarvon ja henkilökohtaisessa käytössä olevien neliöiden mukaan. Edellisen vuokralaisen, Helsingin emerituspiispa Irja Askolan henkilökohtaisiksi asuinneliöiksi laskettiin Jokisen mukaan 67 neliöltä.

– Niistä hän maksoi vuokraa 1 147,86 euroa kuukaudessa.

Jokinen ei halunnut ottaa kantaa siihen, kuinka suureksi Laajasalon vuokra nousee.

Vuokrasumma riippuu hänen mukaansa siitä, kuinka paljon asuinneliöitä uudelle piispalle lasketaan. Kirkkohallituksen kiinteistöpäällikön Juha Kääriäisen mukaan Laajasalolta on kysytty tietoa siitä, paljonko asuinneliöitä hän viisihenkiselle perheelleen haluaa.

– Emme ole saaneet vielä vastausta.

Laajasalo ilmoitti sihteerinsä välityksellä IS:lle, ettei hän kommentoi asiaa. Kääriäinen sanoo, että laskutusperiaate on sama kuin Askolan tapauksessa: jos Laajasalo ottaa käyttöönsä viisihenkiselle perheelleen esimerkiksi 134 neliötä 230 neliön asunnosta, hänen pitäisi maksaa periaatteessa kaksinkertainen määrä vuokraa Askolaan nähden, eli 2 295,72 euroa kuukaudessa.

– Varmasti samoja neliöhintataulukoita noudatetaan. Mutta kun tilanne on kesken ja vuokrasopimusta ei ole tehty, en osaa sanoa tämän enempää. Vain Laajasalo osaa tässä vaiheessa sanoa, mitkä tilat hän ottaa käyttöönsä.

Edustusasunnossa on ennen Askolaa asunut Helsingin emerituspiispa Eero Huovinen.

Laajasalon rahankäyttö on puhuttanut viime aikoina. Hän maksatti seurakuntalaisilla muun muassa kalliin hotelliyöpymisen ja vaihtoi edullisesta laivahytistä parvekkeelliseen luksushyttiin. Lisäksi piispan luottokorttimenoissa on lukumäärällisesti runsaasti ravintola- ja taksikuluja.

Mukana on myös Flow-festivaalin lippuja, kukkaostoksia, Coca-Colaa ja samppanjaa Alkosta.

Miehet eivät ole enää puuta vaan sahajauhoa

Erkki Hartikainen 24.1.2018

Olen toipunut sen verran, että olen villapaidassa nukutun yön jälkeen hionnut.

Etsin pitempivartisia villasukkia sahajauhosta tehdystä kaapistosta, ja tietysti vetolaatikko hajosi, ties kuinka monennen kerran. Kaapistossa olivat puuta ainoastaan puutapit, mutta kuten tunnettua, puutappien liimaukset eivät pidä ja lisäksi laitettu vaatimaton metallikiinnike hajoaa.

Suutuin sen verran, että terveydentilasta välittämättä korjasin laatikon. Järeillä ruuveilla siitä tuli mielestäni hyvin kestävä. Ruuvien kannat jätin avoimesti näkyviin.

Rälläkkä on maalla, joten pitää ostaa yksi kulmahiomakone lisää, jotta saan ruuvien piikit pois.

Keitä puuttuu presidentinvaaliehdokkaista?

Erkki Hartikainen 23.1.2018

Ne, jotka ovat realisoimassa palkkioitaan köyhien kurittamisesta (kuten Esko Aho).

Suomen ylitiukka lääkevalvonta pettää käsikauppatuotteiden kohdalla

Erkki Hartikainen 23.1.2018

En muuten tietäisi asiasta mitään, mutta minulle onnistuttiin myymään valmistetta, jota ei pitäisi myydä kenellekään.

Kyseessä on kotimaisen Orionin valmistama ylivahva Fidus -niminen maitohappovalmiste.

Tuotteessa on kymmenkertainen määrä bakteereita, mutta niitä on vain yhtä lajia.

Virhe on siinä, että niitä on vain yhtä lajia. Kun se laji pääsee tappamaan muut, seurauksena ovat (minulla aikajärjestyksessä):
 1. Ilmavaivat ja tiheä ulostaminen.
 2. Pahoja lihaskipuja (eivät siis hermokipuja).
 3. Ruumiinlämpötilan lasku alle 35 asteen.
 4. Kylmä ja väsynyt olo.
 5. Heräily yöllä.

Vasta ruumiinlämmön aleneminen liikaa sai minut tutkimaan sitä, mistä on kysymys.

Kun suolistossa ei ole vähintään kolmea tärkeää erilaista maitohappobakteeria, tapahtuu immuunijärjestelmän romahtaminen. Se johtaa yllä mainittuihin seurauksiin.

Tänään ostin Italiassa valmistettuja maitohappotabletteja nimeltä Maitohappobakteeri + BCD.

Ne kolme tarpeellista bakteeria ovat:

 1. Lactobasillus bulgaricus
 2. Lactobacillus acidofidus
 3. Bifidobakterium (kahta lajia).

Tuotteessa on vähintään puolitoista miljardia elävää bakteeria.

Olen nauttinut vasta ensimmäisen kapselin, mutta olo on paranemaan päin.

Vajarien touhuista

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005532699.html

Radikaaliopas, vajareille opittavaa

Jos äänestämisellä tosiaan voitaisiin vaikuttaa asioihin, niin se kiellettäisiin heti!

Ei ihminen närkästy siihen, että häntä petetään, vaan sille, joka sen hänelle kertoo.

- tarkoittaako Niemelää?

Anter Yaşa on pettynyt paikassa

Suomen johtavana islamin kritiikkona olen päättänyt erota Helsingin seudun vapaa-ajattelijat ry:stä.

Liiton entinen puheenjohtaja erosi samasta syystä. Hänet leimattiin islamin kritiikistä. Liitto sotii maailman liberaaleinta ev. lut kirkkoa vastaan taukoamatta, mutta hiljentää islamin kriitikot, eikä näytä edustavan kaltaisiani Lähi-Idän ateisteja ja liberaaleja.

Liiton jäsenet syyttävät islamin kritiikistä rasistiksi, äärioikeistolaiseksi ja jopa uskovaiseksi kristilliseksi. Minä? Uskovainen kristitty? Hyvä vitsi.

Olin aktiivinen liitossa Petri Karisman ollessa puheenjohtajana ja koin vihdoinkin löytäneeni järjestön, mikä tukisi aktivismiani ihmisoikeuksien puolesta ilman muslimivihaa ja rasismia. Olin hyvin väärässä.

Tarkoitukseni ei ole antaa ammuksia kristityille, vaan kertoa faktoja. Liiton nykyisen hallinnon pitää muuttua dramaattisesti, ennen kun haen uusiksi jäsenyyttä.

Liitto ei tukenut, kun olin jihadistien vainoama (ja olen vieläkin), liitto ei tukenut, kun ehkäisin 500,000 euroa al-Qaedalta, liitto ei tukenut aktivismia Suurmoskeijaa vastaan ja liiton jäsenet vain syyllisti gay-muhammed kyltistä viime pride kulkueessa.

Liiton jäsenistö jopa ylistää islamia ja romantisoi Koraania liiton Facebook-ryhmissä.

Liittoa ei kiinnosta Suomen suurin maahanmuuttaja ateistien ja sekulaarien ryhmittymä Suomen Sekulaarit Maahanmuuttajat. Liitto silti esittää puhuvansa puolestamme.

Liiton nykyistä puheenjohtajaa ei kiinnosta huoleni ja kritiikkini liiton toimia kohtaan. Puheenjohtaja on päättänyt että hän on täysin oikeassa kaikessa.

"Uskonnottomien etu-, oikeusturva- ja kulttuurijärjestö" - Niinpä niin. Missä minun etu-, ja oikeusturva oli, kun islamistit leimasivat natsiksi tuhansien edessä ja jouduin piilottamaan kotiosoitteeni jihadistien uhan takia?

Vapaa-ajattelijain liitto on vain länsimaalaisille kristinuskon kritisoijille. Islamin kritiikille ei ole sijaa samalla tavalla. Ei edes Lähi-idästä kotoisin oleville ateisteille. Eihän haluta olla rasisteja, eihän? Islamhan on tunnetusti etninen ryhmä, eikö vain?

Pelkurit. Korjatkaa liittonne. Puolustakaa vainottuja, ei vainoajia. Ei mikään ihme että liitossa on jäsenkato ja yhä useampi eroaa.

---------------------------------------

Oot tänään huijannut Esa ihan tarpeeksi. Islamin mielistelijä esittämässä vapaa-ajattelijaa. Huijasit Petrin kokemuksista, huijasit edustavasi sekulaareja maahanmuuttajia ja huijasit kirjoituksieni ehkäisyn lehdessä. Säälittävää touhua.

---------------------------------------

Esa Ylikoski Lisäksi voi mainita, että Antar ei ole minkään Vapaa-ajattelijain jäsenyhdistyksen henkilöjäsen, joten sikäli hän ei voi erota.

--------------------------------------


Anter Yasa Ehei Esa, älä tajua kritiikkiä ja itse maahanmuuttaja ateistien huolia. Ei missään nimessä. Näe kaikki hyökkäyksenä ja syyllistä Lähi-Idän ateistit. Esa tietää kaiken. Oot jo kolmesta eri jutusta jäännyt tänään valehtelusta kiinni. Toivottavasti älykkäämmät näkevät.

Vanhus,

haittaako Sipilän hallitus elämääsi?

Mitä jos äänestäisit jo presidentin vaaleissa jotain muuta kuin Niinistöä?

Minä olen 75,5 vuotta vanha, ja minulta on hoidettu pois koko joukko huomattavan kalliita tauteja. Kalleimmat niistä olivat iso selkäleikkaus ja muovilinssit silmiin.

Tämä kyllä tapahtui edellisten hallitusten aikana.

Tietotekniikkosaamiseni on kuitenkin nyt auttanut minua tunnistamaan itsessäni harvinaisen sairauden, jota tutkiviä lääkäreitä ei ole tässä maassa ollenkaan.

Jostainhan säästetään, ja myös lääkärikoulutuksessa säästetään.

Kun muovilinsseilläni näkee ajaa autoa, mutta ei lukea pientä tekstiä, minun oli hankittava silmälasit.

Huomautin silmälääkärille siitä, että vasen silmäni näkee tarkasti, mutta se näkee kaikki pystyviivat kahtena. Lääkäri rauhoitteli minua väittäen, että asia paranee laseilla. Ei parane.

Tänä aamuna näen myös vasemmalla silmälläni kohtuullisesti, mutta se kuuluu taudin kuvaan.

Valitettavasti minulla on nyt ollut myös muita taudin oireita. Sormia oli herättyä vaikea saada toimimaan. Eilen ja toissapäivänä oli pahaa lihassärkyä. Se ei ollut hermosärkyä, jota neurologit hoitavat, vaan sellaista särkyä, johon auttoi ihille levitetty Voltaren Forte. Pahaan hermosärkyyn auttavat vain opiaatit.

Kahtena näkemiseen sormien toimintaan vaikuttaa molempiin harvinainen lihassairaus. Toivottavasti se ei pahene, jotta elän siihen asti, kun kuolen.

Onneksi minulla on muita sairauksia (esimerkiksi psoriasis), joiden lääkkeet tehoavat tähän uuteen tautiin.

Erkki Hartikainen 21.1.2017

Myös Suomessa suojellaan hyväksikäyttöön syyllistyneitä pappeja

https://kaisadinmaa.wordpress.com/2017/11/28/avoin-kirje-piispa-luomalle/

Sain yhteydenoton teologian opiskelijalta, naiselta, joka oli kokenut tulleensa seksuaalisesti hyväksikäytetyksi Espoon hiippakuntaan kuuluvan papin toimesta. Nainen oli kertonut asiasta Espoon piispa Tapio Luomalle. Julkistan alla hänen avoimen kirjeensä Luomalle.

Olen kuullut äänitteen naisen ja Luoman välisestä puhelinkeskustelusta. Luoman suhtautuminen naiseen oli kylmäävää. Hän oli keskustellut asiasta po. papin kanssa. Luoma totesi äänitteellä, että jos ihminen kertoo hänelle jotain, niin hän uskoo, että se mitä hän kertoo on totta. Tällä piispa ei siis viitannut naiseen ja naisen kertomukseen.

Naisen kertomukseen Luoma ei uskonut, vaan pappiin joka kiisti kaiken ja syytti naista viettely-yrityksestä. Vaikka Luoma totesi, ”ettei hänen tartte vielä tässä vaiheessa ottaa kantaa puoleen eikä toiseen”, hän oli selkeästi valinnut puolensa.

Hän totesi naiselle kylmästi, ettei voi mitenkään auttaa asiassa. Siis piispa, jonka johtaman hiippakunnan papistoon po. pappi kuului, ei kokenut tarpeelliseksi pyrkiä selvittämään asiaa.

Naiselle, joka oli kertonut tulleensa hyväksikäytetyksi, piispa ei tarjonnut mitään tietä eteenpäin.

Kirkon virkaan valmistuvalle naiselle kirkon johtavan auktoriteetin suhtautuminen oli täystyrmäys. Puhelu oli järkyttävää kuultavaa. Luomalla ei ollut mitään empatiaa naista kohtaan.

Tästä osoituksena irvokas yksityiskohta: puhelun lopussa Luoma vaihtoi yhtäkkiä puheenaihetta ja alkoi rennosti kysellä naisen teologian opinnoista vaikka nainen oli jo ilmiselvässä sokissa.

Kaiken kruunasi Luoman siunauksen toivotukset ja kevyt lausahdus: ”Kyllä nämä tästä selviää. Voimia ja jaksamista sinulle.”

Sadinmaan julkistettua ylläolevan piispa on käskenyt asessorin panna Sadinmaa syytteeseen toisella tekosyyllä:

https://kaisadinmaa.wordpress.com/2017/12/28/vastaukseni-tuomiokapitulin-syytokseen/

Kirkollisveroasia

Hiippakuntadekaani Kai Peltonen Espoon tuomiokapitulista sanoi, että hänen mielestään kirkon pitäisi olla aloitteellinen kirkollisverosta luopumisessa eikä odottaa sitä, että päätös tulee muualta. Peltonen muistutti, että valtaosa maailman kirkoista elää kirkollisverottomassa todellisuudessa.

Miltä Helsingin seurakuntien rahakirstuissa näyttää?

Presidenttiehdokkaista Huhtasaari, Kyllönen ja Torvalds eivät kuulu kirkkoon

Erkki Hartikainen 19.1.2017
Kuvahaun tulos haulle kypäräpappi

Ilmeisesti kypäräpappi Niinistön valintaa tasavallan presidentiksi ei voi estää millään

Tämä on surullista, sillä vain noin 71 % suomalaisista kuuluu enää kirkkoon.

Presidentti on Suomessa olevinaan arvojohtaja, ja jos osakin hänen arvoistaan perustuu muinaisiin satuihin, tilanne on huono.

Oikeastaan ainoa ehdokas, jota oikea ateisti voi äänestää on Merja Kyllönen. Hän ei esimerkiksi kannata Ruotsin mallin mukaista kaikille pakollista uskonnon opetusta.

Kun tuleva presidentti ei kunnioita YK:n Kansalais- ja poliittisia opikeuksia koskevaa yleissopimusta, joka sitoo Suomea, asiat ovat todella huonosti.

Ongelmia Ubuntun kanssa

Erkki Hartikainen 18.1.2017

Osa alempana kirjoitetusta ei ilmeisesti pidä paikkaansa. Vika taitaa olla Ubuntu 18.04:ssä. Kun koneen käynnistää uudelleen, ohjelmat alkavatkin toimia.

Tietotekniikkamonopolit ihmiskunnan riesana

Erkki Hartikainen 18.1.2018

Tarkasti ottaen riesat ovat suurus- ja haitallisuusjärjestyksessä
 1. IBM (ison mittakaavan tietotekniikka)
 2. Microsoft (pienen mittakaavan tietotekniikka ja
 3. Intel (suorittimet).

Ainoastaas Intelillä on merkittävä kilpailija AMD, joka valmistaa Inteliä halvemmalla kaikkia tavallisen kuluttajan tarvitsemia suorittimia.

Minulla on tällä hetkellä kotona kolme toimivaa tietokonetta, joissa on kaikissa käyttöjärjestelmänä Ubuntu 18.04. Ainoan siirrettävän Windowsin lisenssin siirsin tyttären perheen pelitietokoneelle. Sekin onnistui vain laittamalla Microsoftin edustajan puhelimessa luettelemia lukuja tietokoneeseen (olen valitettavasti joutunut käyttämään tätä puhelinpalvelua aikaisemminkin).

Ison mittakaavan tietotekniikkaan on ilmestymässä jonkin verran järkeä. Kaikki 500 maailman tehokkainta tietokonetta käyttävät Linuxia.

Maailman tehokkain tietokone on Kiinassa, ja siinä on jopa kiinalaisten itsensä suunnittelemat ja tekemät suorittimet. Kiinalaiset ovat näköjään murtamassa eräitä kapitalismin hankalimmista monopoleista.

Tähän listaan on lisättävä vielä, että valitettavasti myös AMD on amerikkalainen yhtiö.

Pedon luku 666

Erkki Hartikainen 17.1.2018

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/33/N%C3%BAmeros_triangulares.png/250px-N%C3%BAmeros_triangulares.png
Yllä on esitetty ns. kolmiolukujen laskentamenetelmä. Kolmioluku on luonnollista lukua oleva määrä pisteitä, jotka pinnalle tasavälein aseteltuna muodostavat tasasivuisen kolmion. Kymmenen ensimmäistä kolmiolukua ovat 1, 3, 6, 10, 15, 21, 28, 36, 45 ja 55.

Kolmioluvut lasketaan laskemalla yhteen lukuja ykkösestä alkaen.

666 = 1 + 2 + 3 + ...+36.

Keksin tämän aikoinaan itse, kun eräät helluntailaiset kehuivat, että Pedon luku on binomikerroin. Siitä sain itse asiassa selville, että Pedon luku on kolmioluku.

Laskentakaava toki tunnetaan yleisesti, poikkeuksena taitaa olla Yleisradion uutistoimitus.

Heprean kielessä luvut ilmaistaan aakkosilla. Heillä oli tapana laskea ihmisille lukuja laskemalla yhteen nimen kirjaimet. Tällöin myös joistain kuuluisista ihmisistä tuli sopivalla laskentatavalla Johanneksen Ilmestyskirjan Petoja.

Ote  Johanneksen ilmestyksen kolmannestatoista luvusta (Ilm. 13:16–18) on seuraavanlainen:

    »16. Se pakottaa kaikki, pienet ja suuret, rikkaat ja köyhät, vapaat ja orjat, ottamaan oikeaan käteensä tai otsaansa merkin.

    17. Kenenkään ei ole lupa ostaa eikä myydä mitään, ellei hänellä ole tätä merkkiä, joka on pedon nimi tai sen nimen luku.

    18. Tässä vaaditaan viisautta. Se, jolla on ymmärrystä, laskekoon pedon nimen lukuarvon: se on erään ihmisen luku, ja se luku on kuusisataakuusikymmentäkuusi.»

Vantaan koululaitos rötösten teillä

Erkki Hartikainen 17.1.2018

Vantaan kaupungin koululaitoksen ja keskushallinnon pitkäaikaisena työntekijänä minun on vaikea keksiä yhtään asiaa, missä Vantaan kaupunki ei olisi rötöstellyt. Rötöstely erityisesti Suomen kunnallishallinnossa on kyllä muutenkin varsin yleistä.

Koululaitoksen velvollisuus on antaa koulua käyville oppilaille opetusta. Nyt useille oppilaille on annettu opetusta vain yksi tunti päivässä. Erityisopetukseen ei ole annettu määrärahoja, sehän on kallista (ryhmät ovat pieniä).

Muutoin en jaksaisi enää kertailla näitä rötöksiä, mutta kun ne ovat kohdistuneet älykkääseen ja hyvämuistiseen tyttärenpoikaani en enää voi vaieta.

Sen verran tilannetta on parannettu, että nyt tyttärenpoikani saa joinakin päivinä viikossa peräti kaksi tuntia opetusta.

Tilanne on edelleen lainvastainen. Opetuksen antovelvollisuutta ei voida kiertää antamalla opetusta vain aivan vähän.

Onneksi tyttärenpoikani on älykkäämpi kuin kukaan Vantaan kaupungin johdossa. Hän oppii itse kaikki tarvitsemansa asiat, ja koulussa oleminen on pelkkää lapsen säilyttämistä, jotta vanhemmat voisivat käydä töissä. Halvaksi säilyttämispaikaksi koulua kutsui jo kymmeniä vuosia sitten eräs silloisen kouluhallituksen ylijohtaja (sosialidemokraattisen puolueen tilaisuudessa Lohjalla). Tosin tyttäreni tekee tilanteen takia vain kuusituntista työpäivää.

Matematiikan kirjojen läpi laskemisessa poika lienee edelleen noin puoli vuotta edellä normaalioppilaisiin nähden. Erityisen hyvin hän hallitsee tietotekniikan ja elektroniikan. Hän esimerkiksi kasaa pelitietokoneen nopeammin kuin minä. Ehkäpä niillä aloilla löytyy osaavalle töitä tulevaisuudessakin.

En muuten uskaltaisi esittää yllä olevaa arviota, mutta olen opettanut huomattavan osan työurastani matematiikkaa ja tietotekniikkaa. Osaan vieläkin toistakymmentä ohjelmointikieltä. Jos elän vanhaksi, voin opettaa tyttärenpojalleni myös ohjelmointia tavanomaislla ohjelmointikielillä, jotka eivät ole muuttuneet töissäoloajoistani ollenkaan.

Internetin uutisia yritetään pakolla muuttaa maksullisiksi

Erkki Hartikainen 16.1.2018

Olen tottunut lukemaan uutisotsikot Internetistä sekä YLE:n että Helsingin Sanomain kautta.

Helsingin Sanomat, huono lehti, meille tulee kotiin, mutta sen ilmaiset Internet- uutiset olivat vielä joku aika sitten oikein toimitettuja. Nyt ne on kokonaan pilattu.

Mistähän Sanoman suurin omistaja Antti Herlin lukee uutisensa vai lukeeko hän uutisia ollenkaan? Isona maanviljelijänä hän varmaan lukee Maaseudun Tulevaisuutta.

Maksullisia uutisia en ryhdy Internetistä hakemaan.

Nyt jäljellä ovat lähinnä YLEN verkkouutiset. Niitäkin on sotkettu kuvilla, mutta onneksi kuvat saa pois päältä.

Maailman uutiset voi tietysti lukea vaikka The Guardianista.

Onko Taivaassa onkilieroja

Erkki Hartikainen 15.1.2018

Tietysti on. Onhan siellä maailman kuuluisin kalastaja Pyhä Pietari.

Taistelua tietokoneen johtojen kanssa

Erkki Hartikainen 12.1.2018

Tyttärenpoika haluaa purkaa ja tutkia kaikkia elektronisia laitteita, joihin tietokonekin kuuluu.

Hän onnistui vääntämään jollain esineellä vahingossa suorittimen kannan piikkejä, jotka ovat emolevyssä.

Emolevyn valmistaja kehui emolevyään kaikkia kolhaisuja kestävänä. Piikkien osalta tämä ei pidä paikkaansa, ja syy ei ole emolevyjen valmistajan vaan suoritinten valmistajan. Molemmat suorittimien valmistajat (Intel ja AMD) käyttävät piikkejä. Piikeistä ei siis päästä eroon.

Onneksi tietokoneisiin on saatavana ssd- kiintolevyjä, jotka kestävät kolhaisuja, varsinkin jos ostaa niitä koteloituina, mikä hieman hidastaa niiden toimintaa.

Tyttäreni korvasi emolevyn hinnan, mutta asennustyö jäi minulle. Tyttärenpoika (n. 12 v) on kuulemma kyllästynut tietokoneiden kasaamiseen. Sehän on helppoa rutiinihommaa, mutta tällaisen vanhan miehen kädet jo vapisevat. Onneksi minulla on magneettinen taltta, jolla saan ruuvit jotenkin kiinni.

Uusissa emolevyissä ei ole enää ollenkaan VGA - liitäntää. Vanhat sovittimetkaan eivät käy uuteen liitäntään. Kirjoitan tätä käyttäen oikukasta vanhaa näytönohjainkorttia.  Kaupassa käydessäni ostan taas johtoja, myös verkkojohtoja, joista yksi teki lakon. Valitettavasti kaikkia johtoja ei myydä tavarataloissa. Onneksi asun lähellä Bilteemaa, joka myy myös tarvitsemiani johtoja.

Tällä päydällä on kolme tietokonetta, koska minulla on kaksi tyttärenpoikaa. Kahden koneista on oltava myös nopeita, itse tulen väliaikaisesti toimeen myös hitaalla.

Pöydän takaosa on täynnä johtoja, ja johdot menevät aina sekaisin. Kauko-ohjattavat hiiret ja näppäimistöt syövät paristoja, joten en ole siirtynyt niihin.

Eli kuten sananlasku sanoo, suo siellä, vetelä täällä.

Tasa-arvoinen korttipeli

Erkki Hartikainen 11.1.2018

Tavallinen korttipeli eli neljän kuninkaan kirja voidaan helposti tasa-arvoistaa seuraavilla toimenpiteillä.

 1. Poistetaan korteista ihmisten kuvat. Jokerit olkoot puhtaan valkoisia kortteja.
 2. Uskonnollinen risti muutetaan rastiksi. Rastin symboli voisi olla vaikka neliapila.
 3. Vanha pappivitsi muutetaan seuraavaan muotoon: Pappi pudottaa saarnastuolissa vahingossa hihastaan sinne piilottamansa pataässän. Hän jatkaa: Pata on valttia, mutta ristin ne pakanan perkeleet veivät korttipakastakin.

Musta Pekka peliä voidan pelata tavallisella korttipakalla, jossa on vain yksi jokeri. Jokeri on Musta Pekka.

Tällainen Musta Pekka -peli on suomalaisille tarpeellinen, koska Musta Pekka -pelin suomalainen valmistaja on muuttanut pelin nimen Pekka -peliksi. Tämä on törkeää Pekkojen syrjimistä.

Musta Pekka -pelin säännöt ovat suunnilleen seuraavat,

Alussa kortit jaetaan tasan pelajien kesken. Sitten kortteja voidaan nostaa muilta pelaajilla joko matematiikan tai sille vastakkaisella kiertojärjestyksellä. Se joka saa eniten neljän saman numeron korttijoukkoa voittaa ja se, jolle jää Musta Pekka häviää.

Mustan Pekan voi tehdä korttipelipakkaan liimaamalla Mustan Pekan kuvan johonkin jokeriin. Laidoilla olevia tekstejä ei tarvita, koska kortti muuttuu liian erilaiseksi käsitellä jaossa, ja koska kuvasta näkee suoraan, että kyseessä on Musta Pekka.

Musta Pekka

Mustan Pekan kuvan saa helposti tulostamalla tämän sivun ja leikkaamalla Mustan Pekan siitä irti. Kannattaa käyttää ohuinta paperia, mitä tulostin sietää ja ohutta liimaa. Kuvan kokoa voi säätää, ohjeet löytää Internetistä.

Musta Pekka voidaan tasa-arvoistaa seuraavalla muunnoksella:

Korttipakasta poistetaan kuvakortit lukuun ottamatta yhtä kuningatarta. Sitä kutsutaan nimellä vanhapiika. Se, jolle jää vanhapiika, on hävinnyt pelin. Tämä peli on itse asiassa Mustan Pekan esikuva (Old Maid).

Miten lauha talvi hyödyttää Sipilän hallitusta?

Erkki Hartikainen 10.1.2017

Köyhien voi antaa asua siltojen alla.

Ymmärrys hoi, äly älä jätä!

Erkki Hartikainen 9.1.2018

Otsikkolauseessa on kaksi käsitettä, joiden merkityksestä ei ole mitään yksimielisyyttä: ymmärrys ja äly. Muinainen tietokonemonopoli oli selventänyt lausetta laittamalla toimistojensa seinille kehotteen "think" eli "ajattele".

Huijausta harrastavia yhtiöitä ei pidä päästää konkurssiin

Erkki Hartikainen 6.1.2018

Jos näin annetaan tapahtua, yrittäjät joutuvat herkästi syyllistymään laittomaan huijaukseen.

Helsingin kaupunki kaatoi minut

Erkki Hartikainen 4.1.2018

Kaaduin pahasti ensimmäistä kertaa eläessani Puistolassa. Olen 75 -vuotias ja erittäin hyväkuntoinen.

Minulla oli jalassani elämäni ensimmäiset nastakengät, ja käytin niitä ensimmäistä kertaa.

Muutkin olivat kaatuneet samassa paikassa. Autojen jalakäytäville ajoa varten Helsingin kaupunki oli asentanut ajotielle päin kaltevat halvat betonista tehdyt reunakivet.

Ministerien uskonnollinen vala on säilytettävä, jotta typerykset paljastuvat

Evankelis-luterilaisesta kirkosta eroaminen jatkuu

Evlut kirkosta eroaminen 2017, tilastoja

Eroakirkosta.fi-palvelussa raakaluku, josta on poistettu ortodoksit, vuodelta 2017 oli 49814. Tämän ja kirkon julkaiseman luvun perusteella arvioin, että viime vuonna evlut kirkosta erosi 51750..52000 jäsentä.

Määrä olisi kaikkien aikojen 5. suurin, mutta voi olla myös 4. suurin jos arvioni on karvan alakantissa.

Eroajien mediaani-ikä oli 33,2 vuotta, puoli vuotta vähemmän kuin vuonna 2016.

Naisia eroajista oli 46,1 % eli heidän osuutensa kasvoi noin prosenttiyksikön.


Eroajista 18-vuotiaita oli 5,7 %, ja toisaalta 19,9 % oli jo täyttänyt 50 vuotta. Sattumalta osuudet olivat aivan samat myös vuonna 2016.

Edes eläkeläisten osuus ei ole enää vallan mitätön, vaan 4,3 % oli täyttänyt jo 65 vuotta.

Paikkakunnista tietysti suurimmat olivat isoja kaupunkeja, esim. Helsinki 12,2 %, Turku 5,1 %, Tampere 4,6 % jne. Tässä olisi analyysin paikka jollekulle: millä tavoin eroliike etenee aaltona isoista kaupungeista maaseudulle. Kirkko tiedotti taas totuutta varsin joustavasti käyttäen:


Lukujen perusteella tammi-marraskuussa eroakirkosta.fi-palvelun osuus on ollut karvan vajaa 95 %. Sen mukaan laskien jo nyt olisi 48500 eroa ylitetty kokonaiseroluvuissa, olettaen että sama 95 % pätee joulukuussakin.

Eronneiden määrä tulee kasvamaan viime vuodesta. Vuoden lopussa on monen vuoden ajan ollut selkeä eropiikki, niin on nytkin, ja kirkko tietää sen kyllä.

Jos tiedotteessa kerrotun kirkkoon liittyneiden määrän kertoo mekaanisesti luvulla 12 ja jakaa luvulla 11, saa tulokseksi 16909. Liittyneiden määrä siis näinkin arvioiden laskisi.

Todellisuudessa liittymisiä on vähän enemmän kesällä, joten oikeasti liittyneiden määrä laskee enemmän. Toisaalta totta lienee, että eroaminen kasvaa aika vähän, ja liittyminen vähenee maltillisesti.

Kastettujen määräksi kerrotaan 31000. Vuonna 2016 koko vuoden luku oli 36586. Jälleen 12/11 -kertoimella arvioiden saan 33818. Vähentymää olisi 7,6 prosenttia.

Syntyvyys on laskenut arviolta 5,6 % eli vähennys kastettujen osuudessa olisi pari %-yksikköä. Tämä arvio on epävarma.

Evoluutiotiede hävitti Euroopasta paholaisen mutta ei uskonnollista huijausta

Erkki Hartikainen 1.1.2018

Valitettavasti maailmassa on jäljellä islam, jonka oikea nimi olisi paholainen.

Mistä löytyy hitler, joka sulkee Välimeren ja Bosporin salmen?

Miksi Sipilän hallituksen ihmisoikeusrötökset eivät vaikuta hallituspuolueiden kannatukseen?

Erkki Hartikainen 30.12.2017

Edustuksellinen "demokratiahan" tarkoitaa sitä, että edustajat syövät ja juovatkin meidän puolestamme.

Olen edustuksellisen järjestelmän kehnoudesta samaa mieltä Sampo -kirjan kirjoittajan kanssa.

Olen kuitenkin eri mieltä siitä, voidaanko ihmiskunnan perusrakenteita muuttaa.

Koko ihmiskunnan tunnetun historian ajan ihmisiä on sekä aivopesty että huijattu. Tähän ei ole ketään persoonallista syypäätä, sillä evoluutio tekee sellaisia olentoja, joiden elämä ja kilpailukyky ovat tällä planeetalla mahdollisia.

Monet evoluution ratkaisevat vaiheet ovat riippuneet melko satunnaisista luonnonolosuhteista.

Sattumia ei ole

Minulle tuli nimettömän kirjoittajan kirja Sampo. Se on ajatuskokoelma.

Internetissä väitetään, että kirja on lähetetty tuhannelle satunnaisesti valitulle ihmiselle. Se ei pidä paikkaansa. Suomen Ateistiyhdistys ei ole satunnaisesti valittu henkilö, vaikka Erkki Hartikainen osuu joskus satunnaisotokseen.

Ensin muistin huhun, jonka mukaan hyvä ystäväni olisi kirjoittanut omalla kustannuksellaan uuden kirjan. Sitten löysin Internetistä ihmisen, joka kertoo sivullaan, että juuri sellainen kirja pitäisi kirjoittaa. Arvaukseni kallistuu jälkimmäisen henkilön suuntaan.

Kirjoittajan ajatus on ollut, että ajatusten esittäminen nimettömänä vaikuttaa enemmän kuin niiden esittäminen lainauksina tai omissa nimissään.

Kirjasta kerrotaan, että se aiotaan julkaista englanniksi. Kirjoittaja on siis englannin kielen taitoinen. Ainakin jälkimmäinen arvaus on täydellisen englannin kielen taitaja.

Se, ettei hän vielä ole julkaissut kirjaansa englanniksi, kertoo sen, ettei kirjoittaja ole eläkeläinen. Tämäkin puhuu jälkimmäisen arvauksen puolesta.

Yllä oleva jossittelu on tietysti täysin turhaa. Jossittelemalla ei synny ajatuksia. Parhaiten ajatuksia syntyy Tempur - sängyssä oikealla kyljellä maaten. Kenellä tahansa ei ole varaa tällaiseen sänkyyn. Ajatuksia voi toki keksiä muulloinkin, esimerkiksi suihkussa.

Olen vaihtanut New habaneran

Tästä ei kannattaisi tehdä muuten uutista, mutta laulussa on kahden osan siteenä pätkä veäläistä kansanlaulua.

Kansanlaulujen käyttäminen sävelmien osina ei ole mitenkään harvinaista. Kaikki kuuluisimmat säveltäjät ovat tehneet niin.

Erityisesti kannattaa mainita G. H. Matos Rodriguez, La Cumparsitan säveltäjä. Hän oli nuori musiikin opiskelija Montevideossa. Hän sai harjoitustyökseen tehdä tangon karnevaalimarssi La Cumparsitasta ja kahdesta tangon pätkästä, jotka hän sai lahjaksi vanhemmilta säveltäjiltä

Hän hieman oikaisi ja kirjoitti kolme valmista sävelmää peräkkäin. Siinä on siis maailman kuuluisin tango.

Tapaninpäivän iltana televisiossa oli suuri yllätys: Hyvä musiikkiohjelma

Erkki Hartikainen 27.12.2019

Ohjelman suorittajina olivat pääasiassa venäläiset taiteilijat, ja musiikki oli pääasiassa venäläistä. Huonoin esiintyjä oli Suomen Jari Sillanpää, ja tästä voi jo päätellä esiintyjien laadun.

Olen tänään tehnyt yhden uuden sävellyksen, joka löytyy tämän lehden music - osastosta. Ernesto Nazarethin (Brasilian kansallissäveltäjä) muistoksi annoin sävellykselleni nimen Tango-habanera.

Jälkeen päin kuuntelin Ernesto Nazarethin soittamana hänen Tango-habaneransa. Vähän hävetti oma sävellykseni, kun se oli hyvin paljon huonompi kuin Nazarethin esitys omasta tangostaan.

MIDI - tiedostona Nazarethin tango ei kuulostanut kovin loistavalta, mutta aivan eri asia oli kuulla se edesmenneen säveltäjän soittamana. Se kuuluu ehdottomasti kaikkien aikojen parhaimpiin sävellyksiin.

Olen kuitenkin sen verran laiska, että en viitsi vaihtaa oman tangoni nimeä.

Kuten tämän lehden lukijat ovat ehkä huomanneet, kansanlaulukokoelmani alkaa näkyä myös internetissä. Vähän hävettää sekin, että olen laittanut niiden sekaan myös omia sävellyksiäni

Jos eläinohjelmien tekijät tekisivät rikoselokuvia

niissä olisi ḱaikissa ihmissyöntiä.

Tein joululaulun Siggelle

Erkki Hartikainen 25.12.2012

Hän on eräs niistä harvoista elossa olevista ihmisistä, joita jäin syvästi kaipaamaan.

Laulu on julkaistu midi - muodossa tämän lehden osastossa Music. Se näkyy ylhäällä otsikon alla oikeanpuoleisessa palstassa.

Midi - muotoisia lauluja voi kuunnella, jos on asentanut tietokoneeseensa Muse Score 2.1 ilmaisohjelman.

Kulman kolmiajako harpilla ja viivaimella on osoitettu mahdolliseksi

Erkki Hartikainen 24.12.2017

Löydät sen osoitteesta

http://www.wseas.us/e-library/conferences/2012/CambridgeUSA/MATHCC/MATHCC-44.pdf

Windows - tietokoneeseeni tuli jouluvirus

Erkki Hartikainen 23.12.2017
Tästä syystä kirjoitan tätä Ubuntu -koneella.

Käyttöjärjestelmien ongelmia

Erkki Hartikainen 21.12.2017

Käytän mieluiten Ubuntua, koska se on aito Unix käyttöjärjestelmä eikä sellaista sotkua kuin Windows.

Valitettavasti Ubuntullakin on ongelmia. Erityisen herkästi se kaatuu MuseScore 2.1 musiikinteko-ohjelman kanssa.

Windows ei kaadu yhtä herkästi, mutta siinä on täysin järjetön valmiiksi tehty tiedostojärjestelmä. Tallennan tiedoston, mutta en löydäkään sitä mistään. Windowseja ja niiden päivityksiä on suurena sekasotkuna ja tiedostot tallentuvat näköjään mihin sattuvat.

Tätä kirjoitan Ubuntulla, mutta teen sitä suoraan lähdekoodi-ikkunassa. Onneksi osaan HTML-kielen niiltä ajoilta, jolloin olin tietotekniikan opettaja.

Jotain voi tehdä WYSIWYG- muodossa Bluegriffonilla, mutta jostain syystä tämä ohjelma on muuttunut hankalaksi käyttää. Hätätilassa käytän Bluefish- ohjelmaa, joka osaa värittää lähdekielisen koodin.

Miksi Suomessa ei joulukuussa myydä edes kengänpohjien nastoja

nastakengistä puhumattakaan?

Tekoälystä puhuminen on huuhaata

niin kauan kuin ei ole mitään yksimielisyyttä siitä, mitä äly on.

Mikä ero in byrokraatilla ja idiootilla

Erkki Hartikainen 17.12.2017

Idiootti on muulle yhteiskunnalle vaarattomampi kuin byrokraatti.

Muse Score 2,1 kaatuu sekä Windowsissa että Ubuntussa

Erkki Hartikainen 16.12.2017

Windowsissa se kaatuu niin nerokkaasti, ettei Windows saa lähetettyä viestiä Microsoftille.

Muse Score on ainoa ilmainen ohjelma, jolla voi säveltää. Sillä voi myös soittaa sävelmiä siten, että nuotit näkyvät koko ajan näytössä ja kohdistin seuraa sävelmän kulkua.

Miten sain tulostettua KELAn lomakkeen SV 178

Erkki Hartikainen 15.12.2017

On aika lähettää syyskuun alun lääkekuitit KELA:an. Olen kuitenkin kadottanut lomakkeet, joita on peräti neljä sivua. Onneksi en ole kadottanut kuitteja.

KELA:n sivuilta löytyy kyllä aivan suoralla haulla kyseinen lomake SV 178.

Valitettavasti sitä ei voinut tulostaa minun huipputason laitteistollani. Tuli sotkua pystytulostukseen, ja vaakatulostuskaan ei näyttänyt hyvältä.

Luin sivut yksi kerrallaan kuvankäsittelyohjelma Gimp:iin ja tallensin ne sieltä yksi sivu kerrallaan pdf:nä.

Nyt tulostuivat, tosin hieman harmaina mutta käyttökelpoisina.

Tutkimattomat ovat suomalaisen byrokratian tiet.

Toinen kone piti laittaa kokonaan Windows 10:lle

Erkki Hartikainen 13.12.2017

Tämän koneen Ubuntun grub- tiedosto tuhoutui eikä sitä saatu korjattua. Tavallisesta Internetistä löytyy korjausmenetelmä, mutta nyt mikään ohje ei tehonnut. Mainittakoon, että kaikissa koneissani on ssd-kiintolevyt, joissa ei ole mitään liikkuvia osia.

Toinen kone jää pelkästään Ubuntulle. Jos Ubuntu 18.04 lakkaa siellä toimimasta, asennan sinne jonkin vanhemman version.

Nopein koneeni on nyt kokonaan Windows 10:n hallussa. En yritä asentaa tähän koneeseen Ubuntua ainakaan ennen kuin lopullinen versio Ubuntu 18.04:stä julkaistaan.

Ubuntu 18.04:ssä on monia sellaisia piirteitä, jotka Ubuntussa olisi pitänyt olla jo kauan sitten.

Ohjelmien asennus on nyt tasan yhtä helppoa kuin Windowsissa.

Siirryin kokonaan Ubuntu 18.04:ään

Erkki Hartikainen 11.12.2017

Monien ubuntujen kanssa alkoi tulla vaikeuksia, kun minulla on vain 256 gigan ssd-levyt.

Tähän koneeseen jätin vain Ubuntu 18.04:n ja Windows 10:n. Toisessa koneessa ja kolmannessa koneessa on vain Ubuntu 18.04.

Kun se ilmestyy vasta ensi vuonna, ainakin päivitysten luulisi toimivan.

Jos komento

sudo apt-get update

ei suostu toimimaan kunnolla, järjestelmässä on jotain vikaa.

Ubuntu on tullut hyvin tarkaksi vikaa aiheuttavien ohjelmien suhteen. Pasrasta on käyttää vain niitä ohjelmia, jotka tämä "majava" asentaa itse.

Minulla tuli vaikeuksia etenkin MuseScoren kanssa. Nyt aion käyttää sitä vain tämän koneen Windowsista, joka sietää kyseistä ohjelmaa Ubuntua paremmin (ts ei kaadu tai lakkaa tekemästä päivityksiä).

Kun olen 75 vuotta ihmetellyt

sitä, miksi tiedeihmiset sotkevat puheeseensa vieraiden kielten sanoja, olen päätynyt seuraavaan johtopäätökseen. Heillä on puutteellinen suomen kielen taito.

Ubuntu 18.04 toimii

Ostin kolmesta koneesta vanhimpaan ssd -kiintolevyn. Ubuntu 17.10 asennus sujui hyvin nopeasti, mutta valitettavasti se toimi huonosti. Päivitykset lakkasivat heti toimimasta ilmaisohjelmista johtuen.

Nyt asensin koneeseen Ubuntu 18.10. Sen päivitykset toimivat ainakin nyt.

Kun jumalat ovat enimmäkseen miehiä,

he voivat kansansaduissa saada lapsia naisten kanssa. Suomessa tätä satua juhlitaan talvipäivän seisauksen aikaan, mutta kun uskovaisten kalenteri on jäänyt ajastaan jälkeen, sitä juhlitaan muutamia päiviä talvipäivän seisauksen jälkeen.

Varsinkin profeetat ovat syntyneet neitseellisesti, vaikka tämä ei ole miehille mahdollista.

Milloin Suomen lippua ja vaakunaa vaihdetaan?

Erkki Hartikainen 3.12.2017

Risti poistetaan lipusta nsitten, kun eduskunnassa on vankka ateistienemmistö. Kannatan Donnerin tricoloria.

Vaakunaksi voitaisiin heti vaihtaa  Karhu -oluen karhu. Siinä olisi venäläisillä ihmettelemistä.

Helsingin Sanomat jatkaa kipulääkityksen vastaista kampanjaansa

Erkki Hartikainen 2.12.2017

Nyt asialla on viikkoliite 12/2017. Huhaatoimittaja on saanut sinne pitkän jutun ja paljon rahaa.

Yksi hyvä asia jutusta ilmenee. Suomessa huumeiksi katsotuista lääkeaineista ylivoimaisesti eniten jaetaan kodeiinia. Jos minulta olisi kysytty asiaa ennen tilaston näkemistä, olisin arvannut oikein.

Kodeiini on kipupotilaille plasebokääke. Ainetta myydään mimellä Panacod yms., ja kipua lievittävä aine on parasetamoli eikä kodeiini.

Pahin Helsingin Sanomain huuhaatoimittajan virhe oli se, ettei hänellä ollut mitään tilastoa siitä, kuinka paljon ihmisiä parasetamoli ja ibuprofeiini tappavat. Lääketehtaat voivat koko ajan suuresti mainostaa näitä ilman reseptejä myytäviä kipulääkkeitä siksi, että lääkkeiden yliannostukseen ei kuole ihmisiä, mutta sivuvaikutuksiin kuolee. Etenkin ibuprofeiini haittaa pitkään käytettynä vakavasti vatsan toimintaa.

Kodeiinia eli panacodia myydään paljon, koska lääkärien on Suomessa vältettävä kaikkien opioidien, myös tramadolin, myyntiä.

Toimittaja ei liioin puhunut mitään siitä, kuinka paljon ihmisiä tupakka tappaa. Keuhkosyöpätilastoistahan asia  selviäisi nopeasti.  Tupakka vaatii kallita keuhkoleikkauksia ja tappaa niistä huolimatta. Miksi tupakkaa ei ole kielletty lailla?

Tupakkaa voidaan viljellä myös Suomessa, Toisen maailmansodan jälkeen tupakoijilla oli maaseudulla tupakkaviljelmiä. Nyt kaikki ostavat tupakkansa ruokatavarakaupoista, mikä on tuotteen vaarallisuuteen verrattuna omituista.

Minä en tupakoi enkä ole koskaan ollut tupakoija. Tiedän kuitenkin sen, kuinka nopeasti tupakka koukuttaa ihmisen. Opioidit eivät tässä pärjää tupakalle.

Myös alkoholi tappaa maailmassa paljon ihmisiä, enemmän kuin kaikki huumeet yhteensä. Miksi ei saada aikaan maailmanlaajuista kieltolakia? Nyt olisi sen aika, kun pontikan keittäjiä asuu metsissämme hyvin vähän. Siellä asuu paljon emnemmän karhuja kuin pontikan keittäjiä. Myös alkoholin salakuljetuksen valvominen on paljon helpompaa kuin entisinä aikoina.

Ihmisen hyvinvointi on hyvin moniulotteinen. Lääkärit kyllä tietävät, että kivun lievitykseen voidaan määrätä myös masennuslääke amitriptyliiniä, mutta sitä määrätään kivun lievitykseen  niin pieniä annoksia, ettei aine vahingossakaan kohota potilaan mielialaa. Kyse on puhtaasta plasebolääkitykse stä.  Jos lääke ei kohota mielialaa, se ei torju kipuakaan.

Mielialalääkitystä tukee nukahtamislääkitys. Tsopiklonia lääkärit sentään uskaltavat määrätä.

Lihasjännitys on merkittävä kipujen aiheuttaja. Siihen auttaa varsin pieni annos diapamia. Väitetään, että Elvis Presley olisi kuollut tähän aineeseen (kauppanimellä Valium), mutta tiettävästi hän kuoli niihin kymmeniin muihin aineisiin, joita hänen verestään löytyi.

Minulla oli kerran niin paha selän jännitystila, etten päässyt sängystä mihinkään enkä edes saanut housuja jalkaan. Minut kannettiin selkä suorana yläkerrasta ambulanssiin, ja sillä minut vietiin parin kilometrin päässä olevaan aluesairaalaan. Pieni annos diapamia poisti selän lihasjännityksen.

Minusta on omituista, että tällaista väsyttävää ainetta popsitaan muka huumeena. Eikö olisi viisaampaa nauttia jotain piristettä? Kahvikin tehoaa ja on viimein todettu terveelliseksi.

Lihasjännitys selässä johtaa selkäkipuihin, vaikka ne voitaisiin tässä tapauksessa estää mitättömällä määrällä diapamia.

Huuhaatoimittajat ihmettelevät sitä, että (halpojen) mielialalääkkeiden lääkekorvaukset ovat kasvaneet Suomessa merkittävästi. Olisiko parempi, että juoppous ja huumeiden käyttö olisivat lisääntyneet?

Koska tähän maahan saadaan laki, jolla Helsingin Sanimien huuhaajutut kielletään? Kyllä ihmisiä tappavat jutut voidaan kieltää.

Mitä tehdä huuhaalääketiedetoimittajille?

Erkki Hartikainen 30.11.2017

Suomessa lääkärin määräämiä lääkkeitä saa mainostaa vain lääkäreille. Osittain tästä johtuu siitä, että Helsingin Sanomain ja Yleisradion toimittajat eivät tiedä lääkkeistä juuri mitään.

Toimittajakoulutus opetttaa toimittajat välttämään tiedon hakua esimerkiksi englannin kielisestä Internetistä. Toimittajien pitää haastatella tavallisia ihmisiä, joilla ei edes tarvitse olla kyseistä sairautta.

Jos lääkäreiltä kysytään jotain, löytyy aina huuhaalääkäri, jolta saa muutaman toimittajan mielipiteen mukaisen lauseen.

Uusin ja häpeällisin juttu on tämän päivän Helsingin Sanomissa. Toimittaja on oitis löytänyt kipulääkitystä vastustavan lääkärin, Itse asiassa tavallisten lääkärien enemmistö on Suomessa kipulääkityksen vastustajia.

Apteekeista ilman reseptiä myytävät kipulääkkeet ibuprofeeni ja parasetamoli tappavat pitkään käytettyinä enemmän ihmisiä kuin monet sairaudet.

Olisi syytä säätää laki, jonka mukaan lääketieteeliset jutut olisi annettava kyseisen lääketieteen alan professorin tarkastettaviksi. Tämä maksaisi, mutta jutut eivät enää tappaisi yhtä paljon ihmisiä kuin nykyään.

Mitä tulee kipulääkkeisiin, esimerkiksi tramadoli on heikko opiaatti, joka ei aiheuta riippuvuutta. Minä ja veljeni söimme sitä ennen selkäleikkausta ja sen jälkeen emme ole sitä tarvinneet.

Maailmanennätys tehtiin eilisessä Yleisradion Akuutti- ohjelmassa. Siinä masennusta käsiteltäessä mainittiin lääkkeet vain muutamassa sivulauseessa, ja niissäkin väitettiin, ettei masennuslääkkeitä ole apua.

Satun itse sairastamaan masennusta ja tunnen hyvin masennuslääkkeitä tutkivan Helsingin yliopiston dosentin. Hän olisi voinut kertoaa erilaisten masennuslääkkeiden tehon prosentin kymmenesosan tarkkuudella.

Muistutan toimittajia prosenttilaskusta, koska olen eläkkeellä oleva matemaatikko ja tilastotieteilijä.

Masennusta on monta tyyppiä. Olosuhteiden aiheuttamaan masennukseen auttaa parhaiten olosuhteiden parantaminen mikä on kiinni säästeliäistä sosiaaliviranomaisista. Kyllä lääkkeetkin auttavat olosuhteiden aiheuttamaan masennukseen, mutta elleivät olosuhteet muutu, lääkkeitä on syötävä koko ajan ja riittävinä määrinä.

Niistä masennuslääkkeistä, joita ei luokitella huumeiksi Suomessa tehokkain on amitriptyliini. Sen haittavaikutuksia liioitellaan. Pieninä määrinä sillä ei ole haittavaikutuksia ja se lieventää myös kipuja vaikka ei ole opioidi.

Tavallisesti määrätään uudempaa sitalopraamia, jonka teho on kyseenalainen. Jos sinulle on määrätty sitä, pureskele ja laita se kielen alle. Sieltä sen pitäisi imeytyä verenkiertoon. Jos et näin tehtynä tunne mitään, pyydä lääkäriltä amitriptyliiniä.

Jo amitriptyliini ei auta, mene lääeaineiden dosentin puheille, hän uskaltaa määrätä jotain vielä tehokkaampaa. Suomessa kyseiset aineet luokitellaan huumeiksi.

Löysin Internetistä masennuslääkkeiden käyttökokemustutkimuksen. Tramadoli oli saanut arvosanan 9, mikä oli minulla tiedossa niiltä ajoin, jolloin odotin selkäleikkausta. Tramadolin arvioineita oli paljon joten tuloksella on merkitystä.

Laukaassa kasvatussihteeri saa palkkaa sekä seurakunnalta että kunnalta

https://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/laukaassa-kasvatussihteeri-saa-palkkaa-seka-seurakunnalta-etta-kunnalta/

Miksi en pelaa tietokoneilla?

Erkki Hartikainen 27.11.2017

Alkuperäinen syy oli se, että silloin olisin poissa muusta pahanteosta.

Kun varsinaisen elämäntyöni eli ateismin edistäminen jäi varsin tuloksettomaksi, olen nykyään ollut poissa pahanteosta harrastamalla musiikkia Muse Score 2.1 tietokoneohjelmalla.

Yleensä vaimo nalkuttaa siitä kerran päivässä, koska hän luulee, että pidän siitä, mutta ainakin saan aikani jotenkin kulumaan kun minusta ei ole poistumaan tästä maailmasta omatoimisesti.

Miksi Joulupukki on lihava?

Coca Cola
       Joulupukki
Se johtuu siitä, että Joulupukki tekee töitä vain yhtenä päivänä vuodessa.

Kummat ovat parempia, ei mitään tietävät vai kaikkitietävät?

Jos kyse on ihmisiä avustavista virkahenkilöistä, ei mitään tietävät ovat parempia siinä tapauksessa, että he ymmärtävät toimittaa asiakkaan oikeasti tietävien luo.

Satavuotisjuttu

Kun isänmaalliset lukijat odottavat satavuotisjuttua, se tulee tässä.

Kun Juhani oli liian itsepäinen ja Aapo liian varovainen, tehtävä annettiin Toukolan pojille.

Muunnos amerikkalaisille

Kun Roopesetä oli liian saita ja Aku liian köyhä, tehtävä annettiin Karhukoplalle.

Jäi itse kiinni

Kuukauden mietelause

Olen taipuvainen ajattelemaan.

Tietokoneiden kanssa on aina ongelmia

Ensimmäinen näkemäni tietokone oli Helsingin Yliopiston ensimmäinen tietokone.  Sitä piti hallussaan yliopiston matematiikan laitos, ja koska satuin opiskelemaan kyseisessä laitoksessa, pääsin myös tutustumaan siihen.
Mitään alkeellisia ohjelmointikieliä en jaksanut opiskella, mutta Fortrania ryhdyin käyttämään ollessani vakuutusmatemaatikkona.

Ennen eläkkeelle jäämistäni opetin yli kymmentä ohjelmointikieltä, joiden mieliin palauttaminen olisi koettelemus
jota en juuri nyt halua.

Koska istun Ubuntu 17.10 käyttähjärjestelmää käyttävän nelisuorittimisen ja ssd-muistisen tietokoneen ääressä, vaikeuksia aiheuttaa vain uusi mekaanisen näppäimistön opettelu.  Markkinoille väärin perustein tungetut kalvonäppäimistöt alkoivat olla liikaa 75-vuotiaan sormille.

Ongelmat ohjelmistojen kanssa valitettavasti jatkuvat, Jopa Bluegriffonin Ubuntu-versioon tuli viruksia, mikä lienee toistaiseksi maailmanennätys.

Tänään selaimet alkoivat sekoilla. Luultavasti tämä johtui siitä, että kehittämistä on kehitetty liikaa.

Ubuntukin on viime vuosina alkanut kaatuilla (jopa tehokoneiden kanssa), mutta onneksi se on harvinaista. Muutamia hyvin tarpellisia ilmaisohjelmia (kuten Muse Scrore 2.1) kehittämässä on vain muutamia ihmisiä, joten jopa välitallennuksista joutuu huolehtimaan.

Tietokoneiden ongelmat eivät lopu minun eläessäni, mutta huomattavan pitkälle on päästy niistä ajoista, jolloin näin ensimmäisen kerran tietokoneen.

Miten poistan Bluegriffonin Ubuntusta

Komennolla
sudo apt-get remove bluegriffon

Helsingin Sanomilla on raskas vastuu

niistä ihmisistä, jotka lukevat lehteä.

Vielä raskaampi vastuu lehdellä on niistä ihmisistä, jotka uskovat sen juttuja. Jotkut terveysjutut saattavat pahimmillaan tappaa ihmisiä.

Perheessäni vaimo valmistaa ruuat siitä syystä, että hän on entiseltä ammatiltaan kokki. Valitettavasti hän yrittää syöttää minulle liikaa ruokaa, koska hän on Helsingin Sanomista lukenut, että lievä ylipaino voi olla vanhuksille terveellistä.

Valitettavasti lehden neuvo pätee vain terveisiin vanhuksiin, Minulla on iso joukko sairauksia ja toinen joukko perinnöllisiä riskejä, jotka vaativat painon pitämistä keskitasolla.

Islam ja orjuus:

CNN: Libyassa myydään Eurooppaan pyrkiviä afrikkalaissiirtolaisia orjiksi huutokaupalla – ”Kuka tarvitsee vahvaa kaivajaa?”

Satu hyvän ja pahan tiedon puusta

Erkki Hartikainen 10.11.2017

Useimmille suomalaisille on kouluissa opetettu Raamatun satu hyvän ja pahan tiedon puusta.

Jo sadun nimi on virheellinen. David Hume ( 1711 -1776) osoitti, ettei tosiasioista voida johtaa (loogisessa mielessä) arvoja. Erityisesti tässä asiassa sekoilevat poliitikot.

Siis tieto ei ole hyvää eikä pahaa. Riippumatta siitä, mitä hyvällä tai pahalla tarkoitetaan, kyseessä on mielipideasia. Tietysti tietoa voidaan käyttää hyväksi sellaisten tekojen tekemisessä, joita jotkut pitävät hyvinä tai jotkut pitävät pahoina.

Sävellajeista

Erkki Hartikainen 8.11017

Ihmisillä on monenlaisia musiikkimakuja. Tämä pätee myös sävellajeihin. Minä pidän korotusmerkeillä varustetuista sävellajeista.

Jotkin sävelet näyttävät tuottavan midien kirjoittajille vaikeuksia. Useimmiten ne on helppo korjata vaihtamalla sävellajia.

Kaksi säveltä on muodostanut minulle pitkään ongelman. Tänään sain erään sävelmän kuntoon pelkästään valitsemalla viisi korotusmerkkiä. Tähän asti ongelmalliset g ja a lakkasivat olemasta ongelmallisia.

Sävellyksiä, jotka tuntuvat surumielisilltä, kutsutaan mollisävelmiksi. On kuitenkin erityisen vaikeaa löytää tunnettuja sävelmiä, jotka eivät ole surumielisiä. Jopa Finlandia on surumielinen. Olen yrittänyt korjata Finlandiaa pirteäksi, mutta en ole onnistunut.

Korotusmerkit ja sopivasti valittu ääniala saattavat kuitenkin tehdä sävelmästä minun mielestäni neutraalin. Kuten täällä julkaisemiani sävelmiä tarkastelevat ovat ehkä huomanneet, pidän suurta osaa sävelmistäni neutraaleina.

Erityisesti pidän sellaisista soittimista, jotka saavat sävelmät kuulostamaan neutraaleilta. Ehkä selkein neutralisoija on sähkökitara, joka riittävän ylhäältä soitettuna saa kenet tahansa hereille. Sähköisillä soittimilla varustetyt yhtyeet olisivat muuten hyvä asia, mutta musiikin ei tarvitsisi olla hirveää pauketta, hyppimistä ja hoilaamista.

En pidä tekopirteydestä.

Vanhanakin oppii

Erkki Hartikainen 8.11.2017

Säveltäjä Toivo Kärjestä (3.12 1915 30.4 1992) kerrottiin, että hän oli niin tarkka, että yksi ylimääräinen bassoääni piti poistaa levylle menevästä äänestä, jos se oli Kärjen mukaan liikaa.

Nuorempana ajattelin, että kyseessä on liiallinen tarkkuus.

Nyt huomasin, että minun on kerta kaikkiaan poistettava yksi ylimääräinen pamaus Internetiin laittamastani sävellyksestäni. Poistin sen heti asian havaittuani.  

Kuka ei tarvitse taivasten valtakunnan avaimia?

Lukkoseppä.

Luther vipua käyttäen voi todistaa kuinka läpeensä mätä kristillinen katollinen kirkko oli.  (Ja kenties on vieläkin)

Aihetta käsitellään tällaisessa englannin kielisessä kirjassa joka kertoo pankkiirista:

The Richest Man Who Ever Lived: The Life and Times of Jacob Fugger.   by Greg Steinmetz.

Jacob Fugger eli 1459.. 1525 Augsburissa ja oli kirjan mukaan varakkaampi kuin Rockefeller, jos omaisuus suhteutetaan aikansa talouden kokoon.

Kirjassa selitetään miten tekstiilikaupasta Jacob laajensi toimiaan pankkiiriksi ja nimenomaan hallitsijoiden ja paavin pankkiiriksi.   Hänen avullaan hallitsijat saivat maksettua palkkasotureille ja naimakauppojen kulut ja Habsburgien valtakausi sai alun.  Lainojen vastineeksi Jacob sai Euroopan suurimman hopeakaivoksen liisattua. Jakob myös ymmärsi monopolihinnoittelun, kun möi Unkarin kuparikaivosten tuotteet.  Liiketoimet ulottuivat myös Portugalin kautta maustekauppaan jne.  Hän otti vastaan suuria talletuksia ja maksoi niille 5% koron, ja kaikki tämä aikana, jolloin koron ottaminen oli aluksi syntiä ja varma tie kadotukseen ja kiirastuleen.  Hän lahjoi paavin ja monet muut.  Hänellä oli konttoriverkosto, jossa rahaa saattoi lähettää 3% korvausta vastaan maasta toiseen.

Erään juonittelun päätteeksi keksittiin myydä aneita, ja varat jaettiin puoliksi pankkiirin ja paavin kesken, ja keräyskohteena Vatikaanin Pyhän Pietarin Basilica.  Martti Luther hermostui anekaupasta.  Ulrich von Hutten innostui myös ja kohta talonpojat olivat kapinassa, jonka hävisivät mm. sen takia, että pankkiiri Jacob Fugger pani rahansa toiselle puolelle.   Engels mainitaan tällä kohdin myös.

Kirja kertoo yhden ihmisen tarinan kautta miten feodalismista siirryttiin kapitalismiin ja miten rahattomat hallitsijat halusivat sotia toisiaan vastaan.  Edelleen miten ritariarmeijat korvautuivat kanuunoilla varustetuilla palkka-armeijoilla ja miten Hansa liitto toimi.  Ja miten aateliston ulkopuolelta Jacob nousi keisarin kumppaniksi.  Miten pankkiirit pyörittivät rahapajoja ja muotoilivat politiikkaa.  Tuohon aikaan raha oli vielä metallirahaa. Ja tosiaan kirjapainokeksinnön ansiosta saatettiin painaa pieniä vihkosia ja levittää niitä vaikka talonpoikien keskuuteen.

Oikea uskonpuhdistus

Erkki Hartikainen

Oikea uskonpuhistus olisi ihmisten puhdistaminen uskonnoista.

Nyt jopa uutisissa puhutaan uskonpuhdistuksesta Martin Lutherin fundamentalismista puhuttaessa.

Reformaation sijaan pitäisi puhua regressiosta, mikä on suomeksi taantumus.

Lutherin "uskonpuhdistus" lisäsi mm. ihmisten polttamista roviolla noituudesta syytettyinä. 

Martin Luther todella teki matkan Roomaan eikä ollenkaan käsittänyt sitä, että uskonnolla ei koko ajan ruoskittu ihmisiä.

Suomen valtio rikkoo koko ajan YK:n kansalais- ja poliittisia oikeuksia koskevaa yleissopimusta siitä huolimatta, että sopimus on jopa perustuslakia sitovampi.

KATOLINEN KIRKKO SUOMESSA SAI TYÖSUOJELUA KOSKEVAN KEHOTUKSEN JA TOIMINTAOHJEITA (27.10.2017)

Tyhmyyskoulutusta saa Suomessakin

Erkki Hartikainen 2.11.2017

Spede haikaili aikoinaan sitä, ettei ole olemassa tyhmyyskoulutusta.

Mies kohelsi niin, ettei hän ehtinyt lukea Helsingin Sanomia.

Tämä  tuli mieleen, kun luin Helsingin Sanomain sunnuntailiitettä. Vieläköhän se toimittajakoulu on olemassa?

Tietääkseni ainakin Tampereen yliopisto (lieneekö oikea nimi) on antanut pitkään informaatikkokoulutusta. Lisäksi monet ovat hankkineet tyhmyyskoulutusta Lontoosta.

Akateeminen tyhmyyskoulutus ei tuota riittävän tyhmiä, ja siitä syystä yliopistossa koulutetut tyhmät kelpaavat lähinnä kirjastonhoitajiksi.

Entisenä liikkeenjohdon konsultointia harjoittaneen yrityksen työntekijänä pidän kuitenkin aiheellisena huomauttaa, että tyhmyyskoulutus olisi osakkeenomistajien (Antti Herlin mukaan lukien) edun vastaista.

Tyhmyyskoulutuksen välttämättömyys on se kapitalismin rautainen laki, joka jäi Karl Marx -paralta kokonaan huomaamatta.

Jotta marxilaiset lukijat ymmärtäisivät, todettakoon vielä, että kulloisenkin yläluokan (olkoon se aatelisto, porvaristi tai kommunistinen puolue) sisällä on aina tymyyskoulutettu osa, joka tosiasiassa määrää siitä, mitä järjestelmässä tehdään

Ohjeita aloittelevalle säveltäjälle

Erkki Hartikainen 29.10.2017

Aloittelevan säveltäjän ei kannata kuunnella kokeneiden säveltäjien ohjeita. He sanovat, mitä sylki suuhun tuo. Säveltäjiä on maailma niin pullollaan, että entiset säveltäjät eivät halua uusia.

Tällaisen aloittelevan säveltäjän (kuten minä) ohjeita sen sijaan kannattaa kuunnella:

 1. Sävelmiin ei pidä kirjoittaa taukoja. Kyllä muusikoiden on tehtävä työtä palkkansa edestä.
 2. Pitkiä nuotteja ei pidä käyttää, sillä muusikoiden on turha antaa laiskotella.
 3. Bassonuottien tekeminen on parasta aloittaa kirjoittamalla bassonuottien viivastolle kopio diskanttinuoteista.
 4. Saatua kopiota pudotetaan sellainen määrä oktaaveja, että nuotit mahtuvat viivastolle ja soittimet pystyvät soittamaan ne.
 5. Muutetaan kaikki bassonuotit musescorella saman pituisiksi.
 6. Jos kyseessä ei ole suomalainen tango, bassonuotit muutetaan sävelmän perusrytmin mukaisiksi.
 7. Lopuksi tarkistetaan, että diskanttinuotit ja saadut bassonuotit eivät ole liikaa riitasointuisia.

MuseScore auttaa sinua noudattamaan näitä sääntöjä. Se merkitsee sellaiset nuotit, joita ei voi soittaa kyseisellä soittimella, punaisella.

On mahdollista, että jollain toisella soittimella ne voi soittaa. Tässä suhteessa piano on ylivoimainen soitin. Siinä on riittävästi näppäimiä kuulon alarajalta kuulon ylärajalle.

Mitä ovat elämän valttikortit

Erkki Hartikainen 28.10.2017

Joku hoilasi radiossa (kuului television kautta) elämän valttikortteja.

Eräs edesmennyt varakas mies on sanonut, että vahinko ei ole vahinko, jos sen voi korvata rahalla.

Hyvin sanottu. Elämän valttikortit ovat suuria seteleitä, joita ei pidä antaa muiden tallennella.

Tämä varakas mies lähti tästä maailmasta hyvin komeasti. Koska olen kertonut sen aikaisemmin tässä lehdessä, en toista sitä. Toistan vain sen, että minulla on paikalla olleen todistus asiasta.

Säveltämisen lopetan, koska vaimo kielsi sen, vaikka teen sitä kuulokkeet korvilla. Hän kielsi sen ilkeyttään.

Säveltäminen on minulle vaikeaa

Erkki Hartikainen 27.10.2017

Voidaan tietysti kysyä sitä, että miksi sitä teen.

Tämä on vanhan miehen tapa pystyä istumaan tietokoneen ääressä, kun toinen vaihtoehto olisi sängyssä lojuminen.

Kun vasemman jalan nimettömässä varpaassa oleva irronneen känsän jättämä kolo on saatu parannetuksi, alan tietysti ulkoilla ja käydä kuntosalilla.

Säveltämään ei pidä ryhtyä ihmisen, jolla on

 • hyvä rytmitaju
 • absoluuttinen sävelkorva.

Tämä omituinen väite on peräisin omasta kokemuksestani. Loppujen lopuksi aloittamastani sävellyksestä tulee yhdentekeviä juoksutuksia ylös ja alas, ja on syytä aloittaa kokonaan uuden sävellyksen tekeminen ja sekin vasta seuraavana päivänä.

Onnistuin sittenkin asentamaan LibreOfficen Ubuntu 17.10:een

Erkki Hartikainen 26.10.2017

Ubuntun väki on auttavaista. Löysin komentotulkin komennon, joka asentaa LibreOfficen Open Officesta välittämättä. Se komento on:

sudo snap install libreoffice

Nyt en tarvitse käyttää kahta tietokonetta vaan voin tehdä pdf - tiedostot tämän koneen LibreOfficella.

Ubuntu 17.10 kanssa tuli vaikeuksia

Erkki Hartikainen 25.10.2017

Toimisto-ohjelmaksi asentui lähes suoraan valikosta Open Office.

Valitettavasti ohjelma ei minun koneessani tee kunnollisia pdf - tiedostoja.

Minulla on toisessa koneessa Ubuntu 16.04, jonka Libre Offife tekee niitä.

Valitettavasti joudun samaa työtä tehdessä käyttämään kahta konetta.

Open officea en saa poistetuksi millään, ja koska sillä on yhteisiä osia Libre Officen kanssa en saa asennettua Libre Officea rinnalle.

Yksinkertaisimmat Ubuntun tekstinkäsittelyohjelmat eivät tee pdf - tiedostoja.

Firefoxilla noudetut  pdf- tiedostot kyllä aukevat mainiosti ja myös niiden linkit aukeavat hyvin.

Miten voit testata MuseScore -taitosi

Erkki Hartikainen 23.10.2017

Katso kellosta, kuinka nopeasti voit muuttaa humppavalssin tangoksi.

Sen sijaan Säkkijärven polkan muutin tangoksi kirjoittamalla basson uudelleen ja hidastamalla tahtia.

Tarpeeton psykoterapia ja tarpeellinen tulehdusten hoito

Erkki Hartikainen 22.10.2017

Helsingin Sanomat julkaisee taas huuhaatutkimusten tuloksia masennuksen muka kymmenistä lajeista.

Pitkäaikaisena masennuspotilaana voin vakuuttaa, että jos kyse on masennuksesta, ikivanha amitriptyliini auttaa aina.

Nuorempana en piitannut muiden ihmisten keljuilusta, mutta nyt olen alkanut masentua vaimoni keljuilusta, jota on komea lajia:

 • aamukeljuilua
 • päiväkeljuilua ja
 • iltakeljuilua.

Ennen en välittänyt keljuilusta, mutta nykyään en pysty olemaan välittämättä.

Lieviä tulehduksia minulla on aina, mutta kun antibioottihoito tulehduksiin kiellettiin, ne eivät parane edes välillä.

Väitetään myös, että refluksitaudin lääkkeet altistavat maksatulehduksille. Toistaiseksi olen selvinnyt ilman maksatulehduksia, eikä minulla ole varaa mahalaukun portin leikkaukseen, joten joskus se maksatulehduskin tulee. Kyllähän SS-hallitus tällaisen 75 -vuotiaan kuolemaa jo odottaakin.

Ubuntu 17.10 toimii tässä koneessa

Erkki Hartikainen 21.10.2017

Ubuntu 17.04:n kanssa minulla oli jatkuvia ongelmia siitä syystä, että en saanut asennettua siihen kaikkia tarvitsemiani ohjelmia.

Ubuntu 17.10:ssä en saanut Libre Officea toimimaan, mutta onneksi Open Office toimii tässä koneessa hienosti.

Tämä on toiseksi nopein koneeni. Suorittimia on toki neljä, mutta niiden nopeudessa olisi párantamisen varaa.

Nopeammassa koneessa en ole saanut kaikkia Ubuntun tarpeellisia ohjelmia asennettua, mutta käytän sitä silloin, kun jostain syystä tarvitsen Wondows 10:tä. Onneksi niitä tapauksia tulee hyvin harvoin.

Koodaajistako muka pula

Erkki Hartikainen  21.10.2017

Television valehtelu on tällä kertaa saavuttanut uuden maailmanennätyksen. Ensimmäinen valhe on puhe "koodaajista". Sellaista ammattikuntaa ei ole ollut olemassakaan toisen maailmasodan jälkeen. Siihen aikaan koodaajat olivat salakirjoituskoneen käyttäjiä.

Televisiossa ei puhuta tietokoneohjelmoijista, joita on työttöminä vaikka kuinka paljon.

Koska olen vuosikymmeniä opettanut ohjelmointia 11-111 -vuotiaille ja osaan toistakymmentä ohjelmointikieltä sekä tilasto-ohjelmointijärjestelmä SAS:in, voin sanoa, että yksittäisen ohjelmointikielen oppii iltakursseilla vuodessa eikä seitsemässä, kuten televisio väitää.

Kuten tunnettua seitsemän on valehtelijan luku.

Se, että ohjelmointiyritysten johtajat, jotka eivät osaa ohjelmoida itse riviäkään, saadaan mukaan television valehtelukampanjaan, johtuu siitä, että ohjelmointiyritykset haluavat alentaa ohjelmoijien palkkoja siten, että koulutetaan heitä vielä lisää.

Sikäli kuin he tarvitsevat todella halpaa työvoimaa, he teettävät ohjelmat Intiassa, jossa niitä tehdään käytännöllisesti katsoen ilmaiseksi. Koska intialaiset ohjelmoijat osaavat vain englantia, Suomessa käytettävien ohjelmien näytössä olevat tekstit pitää suomentaa, ja se on se, joka maksaa. Muutenhan ohjelmistoyritykset eivät huhuilisi halpaa kotimaista työvoimaa.

Itse suoritin tietojenkäsittelytieteen opinnot kokopäivätyön ohella kolmessa vuodessa, joten se seitsemästä vuodesta.

Leipätyökseni opetin aikuisille ohjelmointia, ja se oli siihen aikaan paskahommaa, kun oppimateriaalit piti kirjoittaa itse. Tästä syystä jäin eläkkeelle 63- vuotiaana eikä minua ole kukaan kaivannut. Olen Suomessa epähenkilö siitä syystä, että teen koko ajan Evankelis-luterilaisen kirkon vastustamia ilmaisia oppikirjoja.

Matematiikkaan tein jopa opetteluohjelmiston, mutta ei sekään ole kelvannut nihinkään, kun minä olen epähenkikilö. Koulujen digiloikka tarkoittaa sitä, että liiduista on siirrytty tussikyniin.

Enää en tee mitään, mitä joku työnantaja saattaisi pyytää, vaikka vaimoni ilkeyttään moittii minua liiallisesta rahan käytöstä vähintään kerran viikossa.

Nälkämaa löytyy sivustustani

Sieltä löytyy myös paljon muuta äskettäin lisättyä musiikkia.

Erkki Hartikainen

Nälkämaa maksaa paljon

Erkki Hartikainen 17.10.2017

Yritin löytää Oskar Merikannon Nälkämaan laulun midinä tai edes nuotteina. Mistään ei löydy midiä. Nuotit maksavat tai ne on noudettava kirjastosta.

Suomalaisen musiikin rappiotilaa kuvannee parhaiten tämä tosiasia. Kun musiikkia annetaan vain isosta rahasta, sitä ei maailmalla tunneta.

Löytyisikö tästä maasta joku urhoollinen nuori, joka laittaisi midin jollekin sellaiselle ulkomaiselle palvelimelle, jolle Suomen valtion tsaarinvenäläläisen byrokratian koura ei ulotu?

PS

Tilasin kirjan, joka sisätää laulun nuotit. Se maksoi postikuluineen 30 euroa.

Bill Gates oli vähällä tuhota tämän päivän työni

Erkki Hartikainen 16.10.2017

Tarkasti otaen sen yritti tuhota Microsoftin Windows 10.

Tyttärenpojat olivat nopeilla koneillani ja minä vanhalla tietokoneella makuuhuoneessani. Ilmeisesti vahingossa olin käynnistänyt koneessa olevan Windows 10 käyttöjärjestelmän. Tein sävellyksen ohjelmalla Muse Score 2.

Sitten Windows teki lakon. Se ilmoitti, että se on aktivoitava. Ryhdyin etsimään Windows 10:tä, mihin minulla on toista sataa euroa maksanut lisenssi. Tyttärenpoika, joka pyysi lainaksi Ubuntua, oli lainannut myös Windowsin.

Onneksi sain tiedoston pelastettua, kun Windows toimi vielä hetken päivityksen jälkeen. Siirsin tiedoston Internetissä olevaan levytilaani ja sieltä tähän koneeseen, jossa käytän taatusti pelkkää Ubuntua. Huomenna jatkan sävellyksen viimeistelyä Ubuntulla. Mitään kovin kehnoa sävellystä en ilkeä laittaa sivustooni.

40+ -seuraa on huijausta

Erkki Hartikainen 18.10.2017

Esitellyt ihmiset ovat kaikki tekaistuja.

Sensuurin välttämiseksi olen lähettänyt 10 tarjolla olleelle viestin, jossa on ollut automaattisensuurilta piilotettu suora sähköpostini. Ei siis ät merkkiä tai muuta viittausta sähköpostiin.

Vastauksia tuli, mutta ne olivat palstanpitäjän vastauksia, joita ei voinut edes lukea ilman lisärahaa.

Älä maksa huijareille!

Sihteeriopistosta saa nuorta naista satasella ja vanhempia jopa halvemmallakin. Kirjoita vain nhakukoneeseen sana "sihteeriopisto".

Jos olisi olemassa

kaikkiviisas, kaikkitietävä ja kaikkivaltias jumala, hän

 1. ei olisi siirtänyt juutalaisia pappeja Babyloniaan, missä he sepittivät Mooseksen kirjat
 2. hän olisi pitänyt Neitsyt Marian hedelmättömänä, jolloin meillä ei olisi kristinuskoa ja
 3. Muhammed ei olisi mistään voinut oppia juutalaisten ja kristinuskon oppeja ja meillä ei olisi islamia.

Meillä olisi kokonaan toisenlainen maailma, jota hallitsisivat sivistyneet ihmiset roomalaisen oikeuskäsityksen hengessä.

Miksi partavettä on vaikea ostaa

Erkki Hartikainen 17.10.2017

Jos partavesi olisi naisille tarkoitettu tuote, sitä olisivat kemikaaliosastojen hyllyt pullollaan. Sähköparranajokoneella parran voi toki ajaa saamatta näkyviä haavoja, mutta vasta partavesi paljastaa sen, onko tullut pieniä haavoja.

Minulla on tyhjiä kolinapulloja (Eau de Cologne, kölninvesi), ja olen joutunut laittamaan apteekeissa myytävää käsienpesuun tarkoitettua isopropanolia kolinapulloihin, koska aitoa kölninvettä saa kaupoista vain satunnaisesti.

Minua nimittäin vaivaavat korkeasta iästä huolimatta finnit, ja puhdistan ihon huokoset kaksi kertaa päivässä kolinapulloissa olevalla isopropanolilla.

Isopropanoli on juotuna tappavaa, ja siksi sitä uskalletaan myydä eri tarkoituksiin.

Puliukot eivät juoneet edes aitoa kolinaa, vaan yrittivät erottaa alkoholin kiillotusaineesta (pulituurista). Kun olin kesämyyjänä Helsinginkadun Renlundissa, pulituuria ei mielellään saanut myydä ollenkaan.

Sitä kyllä oli takahuoneessa, jos joku päältäpäin hienolta vaikuttava rouva tarvitsi sitä oikeasti huonekalujen kiilloittamiseen.

MIGRI palauttaa ateisteja hirtettäviksi arabimaihin

Erkki Hartikainen 16.10.2017

Islamistimaat teloittavat ateistit hirttämällä. Tämä säädös perustuu Koraaniin. Minulle on tullut viime aikoina useita tiedusteluja siitä, voiko Suomen Ateistiyhdistys auttaa näitä ihmisiä. Tavallisesti paluulento on ollut jo tiedossa. Toivottavasti ehdimme pelastaa uusimman tapauksen.

MIGRIN edustaja esiintyy usein televisiossa, ja hän on jo ulkonäöltään nainen, johon en koskisi sormellanikaan. 

Tätä en yhtään ihmettele, onhan meillä ulkoministerinäkin mies, joka kannattaa jopa naisten lähettämistä hirtetäviksi arabimaihin.

Mistä johtuu se, että Suomessa jonkin virallisen tahon pitää todistaa, että jollain henkilöllä on jokin vakaumus? Itse olin aikoinaan kuultavana lautakunnassa,joka pohti sitä, onko minulla riittävästi vakaumusta, jotta pääsisin siviilipalvelukseen.

Onneksi olin jo siihen aikaan tunnettu mielipidevaikuttaja, ja pääsin siviilipalvelukseen. Sittemin tällainen kuulustelu lopetettiin.

Myös MIGRIN toiminta on Suomen ratifioimien kansainvälisten sopimusten vastaista. Suomessa tällaista naista ei eroteta, vaan ennustaan, että hän saa Sauli Niinistöltä korkean kunniamerkin jonain itsenäisyyspäivänä.

Toisin kuin suomalaisten enemmistö en voi kuvitella äänestäväni Niinistöä seuraavissa presidentinvaaleissa. 

Valitusten tekeminen ihmisoikeustuomioistuimiin ei auta, jos valittaja on jo tiistaina hirtetty.

Emme elä totuudenjälkeisessä yhteiskunnassa

vaan tuhansia vuosia vanhassa totuudenvastaisessa yhteiskunnassa

Erkki Hartikainen 15.10.2017

Suomessa totuudenvastaista yhteiskuntaa pitää yllä yhden käden sormilla laskettava määrä kokoomuslaisia. He päättävät siitä, mitä koulumme opettavat.

Totuuden vastainen yhteiskunta on tämän lisäksi vahvistettu Suomen perustuslaissa ja Suomen ratifioimissa kansainvälisissä sopimuksissa.

Miten juotin kaksi verkkokaapelin päätä yhteen

Erkki Hartikainen 13.10.2017

En suosittele hommaa heikkohermoisille.

Minulta juotos onnistui vasta toisella yrityksellä.

Johtojen kuoriminen ei onnistu normaaleilla kuorintapihdeillä.

Kuorinta onnistuu sellaisella hedelmäveitsellä, joka ei ole liian terävä eikä liian tylsä.

Varo käyttämästä kalliita suojattuja verkkokaapeleita, sillä ne on tehty liian kovasta ja sitkeästä muovista.

Kuori riittävän pitkä matka ja kierrä johdonpäitä pitkältä matkalta yhteen.

Käytä hyvin ohutta tinauslankaa ja kierrä se kolmanneksi johtoparin kanssa yhteen.

Huolehdi siitä, että itse johto kuumenee niin, että tina tarttuu kiinni.

Jos sinulla on juotostahnaa, käytä sitä. Minä jouduin ostamaan kolvin kaupasta, jossa ei ollut juotostahnaa. Kolvin jouduin ostamaan siitä syystä, että elektroniikkaa harrastavalla 11 vuotiaalla tyttärenpojallani on tapana pölliä minun kolvini.

Kierrä juotetut langat yhteen ja kokeile, toimiiko Internet. Laita johdot koteloon vasta sitten, kun uusi johto varmasti toimii.

Huolehdi uuden johtokotelon vedonpoistosta, jotta et joudu kohta uudestaan juottamaan johtoja. Koteloksi sopii parhaiten muovinen tyhjä tablettipurkki, siinähän on kierrekorkki, joten et tarvitse ollenkaan ruuvineisseliä.

Parasta ostaa pitkiä verkkokaapeleita, koska niitä voi useammin korjata.

Älä ryhdy puuhaan ollenkaan jos et ole tällainen pienituloinen eläkeläinen.

Mitä Raamattu opettaa?

Erkki Hartikainen 9.10.2017

Sen, että jo muinaiset juutalaiset osasivat tehdä ihmisoikeusrikoksia.

Mihin vallakumouslaulut ovat kadonneet?

Erkki Hartikainen 8.10.2017

En löytänyt Internetistä kunnon MIDIä laululle Varšavjanka. Internetistä kyllä löytyy koko joukko Puna-armeijan kuoron esityksiä laulusta. Joitakin hyvin sekavia midejä löytyy.

Niinpä päätin tehdä lopulta jotain hyödyllistä ja tein itse laulusta midin. Se löytyy tämän lehden musiikkiosastosta.

En löytänyt Internetistä edes laulun nuotteja. Onneksi minulla sattui olemaan vanha Kansan laulukirja, josta löytyi nuotti, jolla laulua voi laulaa. Tein nuotista itse midin.

Kun sentään suomenkieliset sanat löytyivät, julkaisen ne tässä:

Varšavjanka

Riistäjät ruoskaansa selkäämme soittaa,
vastassa valkoinen armeija on.
Pakko on taistella, kuolla tai voittaa,
ratkaisu eessä on tuntematon.
Mutta me nostamme salkoon purppuravaatteen,
taistoon mi työläiset kutsua voi.
Rohkeina puolesta veljeysaatteen käymme
ja laulumme kaikille soi.

Aatteemme ainoan, kalliin ja oikean,
puolesta raatajat eespäin mars,
Aatteemme ainoan, kalliin ja oikean,
puolesta raatajat eespäin mars.

Vankilat veljemme tyrmiinsä sulkee,
kostaja kultaakin kalliimman vei.
Roistot ja ryövärit ilkkuen kulkee
sellaista kauemmin sallita ei
Vääryyttä vastaan nyt taistelon tiellä
käymme ja kaikille laulumme soi
yksilöt vaikka jos sortuisi siellä
muistonsa koskaan kuolla ei voi.

Aatteemme ainoan...

Kruunut ja valtikat pirstoiksi lyömme,
orjuuden kahlehet katkomme me.
Kauhea joskin on puhdistustyömme,
ihmisten onnen on ehtona se.
Siksipä säälittä nyt taistelon tielle,
voitto on työväen, tiedämme me.
Porvarit, keisarit, helvetti heille
olkoon nyt töistänsä armollinen!

Aatteemme ainoan...

Tejuijänoikeudet voivat olla vielä jossain voimassa, mutta en usko, että tekijänoikeuksien haltija ilkeää ryhtyä käräjöimään.   

Mikä on musiikkia?

Erkki Hartikainen 7.10.2017

Tästä asiasta on hyvin erilaisia mielipiteitä.

Ihmisen synnyinseuduilla Afrikassa meteli on musiikkia. Meteliä saadaan aikaan rummuilla ja tanssi on hyppimistä.

Minun mielestäni meteli ei ole musiikkia.

En ole koskaan pitänyt Rock -musiikista, vaikka se tuli Suomeen silloin, kun olin koulupoika.

En ole koskaan pitänyt nuotin vierestä laulamisesta. En liioin pidä laulajan vääntelehtimisestä. Jos ääntä ei tahdo muuten tulla, laulunopettajat suosittelevat mieluummin pientä hypähtelyä.

Ainoa soitin, jota osaan soittaa kunnolla on Muse Score 2 syntetisaattoriohjelma. Eläkkeellä olevana tietotekniikan ammattilaisena osaan editoida sillä musiikkia ennätysvauhtia.

Minulla on kyllä täällä kotona kasa soittimia, joista enemmistö on akustisia kitaroita. Sen jälkeen, kun Muse Score tuli markkinoille olen tyytynyt lähinnä virittämään kitaroita, koska olisihan se häpeällistä, jos kotonani olisi virittämättömiä kitaroita.

Kun melkein mitä tahansa musiikkia on saatavana MIDI - muodossa, en viitsi tietokoneella kuunnella tai sovittaa muuta musiikkia kuin MIDI - tiedostoina annettuja.

Sovituksissa voi laittaa sopivia soittimia sopiviin kohtiin.

Muse Scorella ei voi toistaiseksi laittaa kitarasointuja sointumerkein siten, että ne soisivat. Onnettomuudeksi MIDIen tekijät laittavat niitä nuotteina. Kun mukana on lisäksi rummut, pauke on usein täysin hirvittävä, ja melodiasta saa selvää vasta sitten, kun on poistanut nuoteista pahimmin metelöivät soittimet.

Olen aina ollut latinalaisamerikkalaisen musiikin ystävä. Löysin äskettäin hienon sivuston, jolla on mideinä suuri määrä tangoja. Valitettavasti  MIDIen tekijät olivat käsittäneet tangon hirveäksi nelitahtipaukkeeksi, jota ei voi kuunnella poistamatta pauketta.

Kun tango on nykyään vähintään yhtä hienoa kuin pasodoble ennen, jopa bandoneonin soittajat lurittelevat sivusta omiaan niin, ettei melodiasta tahdo saata selvää. Ehkä myös piano pitäisi jättää pois, sillä pianolla saa aikaan hirveitä riitasointuja ja paljon meteliä.

Toista se oli ennen vanhaan, kun Tauno Kattainen soitti yksin tavallisella harmonikalla iltamissa Länsi-Iisalmen nuorisoreuran talolla. Myös kuuluisammalla eli Pörsänmäen seurojen talolla soitettiin varsin kohtuullisesti. Vaikka suatolle oel pitkä matka, mukaan tuppautui myös nykyinen vaimoni.

Miksi lukion oppikirjat maksavat?

Erkki Hartikainen 6.10.2017

Ne maksavat siksi, että Suomen kouluissa pitää valehdella koululaisille. Suuret kustantajat osaavat valehdella opetushallituksen hyväksymällä tavalla (oppikirjasensuuria ei kuitenkaan enää ole).

Osittain ne maksavat myös siksi, etteivät edes ilmaiset täysin samanlaiset kuin markkinoilla olevat kirjat kelpaa kunnille.

Näiltä sivuilta löytyvät täysin ilmaiset lukion filosofian oppikirjat. Oppikirjat eivät juuri ollenkaan eroa suurten kustantamojen myymistä kirjoista. Syynä siihen, ettei niitä käytetä, on, että niiden kirjoittaja, minä, Erkki Hartikainen olen tässä maassa epähenkilö.

Huolimatta siitä, etteivät kirjani kelpaa, jouduin elättämään itseni vuosikymmeniä opettajana. Olisivat edes siirtäneet minut lakkautuspalkalle (minulla oli entisenä valtion virkamiehenä siihen oikeus), niin olisin ollut tyytyväinen.

Ainoat opetussuunnitelmaa vastaavat peruskoulun ja lukion elämänkatsomustiedon oppikirjat löytyvät näiltä sivustoilta. Niitä ei ole saatu käyttöön ensiksi siksi, että ylitarkastaja Pekka Elo ei ollut ateisti (minulla on Pekan allekirjoittama paperi asiasta, Pekan toinen vaimo ei usko, että minulla on sellainen paperi).

Pekan toinen vaimo (nykyinen ylitarkastaja) on kyllä ateisti, mutta minun kirjani eivät kelpaa tälle ylitarkastajalle siksi, että hän on konservatiivi (hän on ollut kokoomuksen ehdokkaana valtuustoon, mutta ei ole juurikaan saanut ääniä).

Sivustoillani on myös laaja aineisto matematiikan opetukseen, mutta sekään ei kelpaa, vaikka olen ollut vuosikymmeniä myös matematiikan opettajana. Paskatyön tekeminen kelpaa muttei ilmainen hyvien tuotteiden tekeminen.

Voiko tutkimuksia totella?

Erkki Hartikainen 2.10.2015

Ei voi. David Humen mukaan tosiasioista ei voida johtaa arvoja. Miksi Helsingin Sanomat ei opeta tätä toimitussihteereilleen, jotka tekevät otsikoita?

Jälleen kerran, herästys, Kaius Niemi. Humen giljotiini toimittajien valintahaastatteluun.

KANTELU AIKUISTEN PERUSOPETUKSESTA SIIRRETTIIN MINISTERIÖLLE (29.9.2017)

Kulttuuri-ihmisten järjenjuoksusta

Erkki Hartikainen 24.9.2017

Kulttuuri on niin epämääräinen käsite, että Eino Leino pilkkasi sitä sanomalla sitä kyldyyriksi.

Kyldyyrin avulla hoidetaan herraskaista versiota toimeentulotuesta.

Kyldyyri-ihmisille on tyypillistä se, että he eivät ole koskaan kuulleet Humen giljotiinista.

Eräs kyldyyri-ihminen sanoi itsellään olevan vääriä tunteita. Taustalla saattoi olla joko verbaalinen kyvyttömyys tai omaksuttu kyldyyrifraasi.

Tunteet eivät ole oikeita tai vääriä vaan

 1. Hyödyllisiä,
 2. Tarpeettomia
 3. Haitallisia tai
 4. Hölmöjä.

Ihmisille ja ihmiskunnalle on viisainta pyrkiä suosimaan ensimmäisen ryhmän tunteita (itsekuria tunteiden suhteen voi todistettavasti oppia).

Muslimityttöjen silpominen

Selvitys: Suomalaistyttöjä viedään ulkomaille silvottaviksi – "Olen kuullut, että silpomista tehtäisiin Suomessakin"

Sukupuolielinten silpominen on laitonta Suomessa, mutta perinne elää joissakin maahanmuuttajayhteisöissä.

Koska omistan kasan akustisia kitaroita (20.9.2017)

päätin säveltää jotain plektralla soitettavalle akustiselle kitaralle. Tämäkin tehtävä osoittautui vaikeaksi. Lopputulokseen en ole ollenkaan tyytyväinen.

Sitä voi kuunnella midi- muodossa tämän lehden  musiikkiosastosta tai linkistä etkirja.pp.fi/Guitar.mid

PASTORI KAI SADINMAAN TAPAUS KIIHDYTTI KIRKOSTA EROAMISTA (16.9.2017)

Kun Muse Score 2.1:n syntetisaattorista loppuivat äänet

Erkki Hartikainen 19.9.2017

Päätin säveltää espanjalaistyylisen sävellyksen, kun entiset sävellykseni kuulostavat lällärimusiikilta.

Tehtävä osoittautui oletettua vaikeammaksi. Säestys pitää säveltää niin, että se kuuluu.

Käytin tietysti pianosyntetisaattoria, ja onnistuin lopulta saamaan sävellyksen valmiiksi. Siihen meni monta päivää, kun lällärimusiikkia tekee ainakin yhden sävelmän päivässä.

Seuraavaksi piti muuntaa se espanjalaisille kitaroille. Ei onnistunut kunnolla. Yritin vaihtaa diskanttisoitinta, mutta ukulelestä loppuivat kielet. Banjo soi, mutta sävelmä ei kuulostanut banjolla soitettuna ollenkaan espanjalaiselta.

Myös viulu kuulosti lällärisoittimelta ja peitti kitaran.

Täytyi palata pianoon. Siitä eivät kielet lopu eikä se kuulosta lällärisoittimelta.

Uusi sävelmä The New Song löytyy tämän lehden musiikkisosastolta midinä ja myös edellisellä rivillä olevasta linkistä. Hanki Muse Score 2.1 jos haluat nuotit ulos.

Puhemies Maon

sanotaan olleen oikeassa 70 %:ssa asioita. Tämä on kiinalainen tapa sanoa, että Puhemies Mao oli tavallinen ihminen.

Ruokarukous vaihtui loruun tänä syksynä – päiväkodeista katosi uskontokasvatus

Opetushallituksen uusi ohje vaatii, ettei varhaiskasvatuksessa enää harjoiteta uskontoja. Sen sijaan lapset tutustuvat kaikenlaisiin katsomuksiin, myös uskonnottomuuteen.

Todettakoon, että entinen meno on ollut koko ajan laitonta. On toki hyvä, että opetushallituksessakin on tämä laiton tila huomattu.

Kuka enkeleistä raiskasi Neitsyt Marian

Gabriel.

KSML: Ehtoollisviinien verokohtelu muuttuu – EU-laki ei jousta

Nykyinen verottomuus ei ole mukana hallituksen esityksessä uudeksi alkoholilaiksi.

Windowsin monopoli ja Ubuntun vastaisku

Erkki Hartikainen 14.9.2016

Olen opiskellut paljon tietojenkäsittelytiedettä ja hallinnut mikrotietokoneet siitä asti, kun ensimmäiset niistä tulivat Suomeen.

Valitettavasti mikrotietokoneiden käyttöjärjestelmät ovat edelleen surkeita.

Tässä koneessa on onneksi Ubuntu 16.04, joka toimii kohtuullisen hyvin: kaatuu harvoin ja ilmoittelee ongelmistaan vain noin kerran päivässä. Tässä koneessa on rinnalla myös Ubuntu 17.04, mutta sitä en ole millään keinolla saanut toimimaan kunnolla (deb -paketit eivät toimi kunnolla, apua on luvattu versioon Ubuntu 18.04).

Toisen koneen päätin eilen muuttaa pelkäksi Windows koneeksi, koska minulla on laillinen Windosin lisenssi (hinta 135 euroa). Kaikki meni pieleen.

Maailman mikrotietokoneet käyttävät enimmäkseen Windowsia siitä syytä, että se tulee valmiiksi asennettuna koneen mukana. Jos Windows 10:tä ryhtyy asentelemaan, kaikki menee pieleen.

Ensimmäisenä törmäsi Ubuntun vastaiskuun: grub - käynnistysohjelmaa ei voi poistaa koneesta muuten kuin poistamalla kaikki Linuxin hallitsemat kiintolevyjen osiot. Tämän opin vasta eilen. Joskus aikaisemmin olen pystynyt toimimaan toisin.

Jos tietokonetta käyttää oikeasti eikä vain arkipäiväisiä ohjelmia, Windowsin kanssa ei tahdo tulla mitään. Microsoft tutki aikoinaan sitä, voitaisiinko Windows muuttaa Unix - pohjaiseksi, mutta tehtävä osoittautui mahdottomaksi. Windows on surkeasti ohjelmoitu käyttöjärjestelmä, jossa kaikki on tårta på tårta.

Tämän lisäksi Windows on epäjohdonmukainen ja sen hakemistorakenteet ovat sekavia. Jopa kunnollinen varmuuskopiointi on hankalaa. Huomautan tässä, että olen aikoinaan vuosikausia opettanut ihmisille Windowsia.

Loppujen lopuksi sain kaiken Linuxin poistettuani Windowsin yhteen osioon, jossa sattui olemaan entisiä Windowseja. Valitettavasti onnistuin myös saamaan osion melkein täyteen, joten Windowsin käyttämisessä tulee ongelmia (vanhoja Windowseja en voi poistaa, koska niissä saattaa ollla tarpeellisia tiedostoja).

Yritin muuttaa osiointia, mutta Windows ei suostu suurentamaan C: - osion kokoa.

Internetistä löytyi ilmaisia osion suurennusohjelmia, mutta en saanut niitä toimimaan.

Jos käyttäisin asiaan toisen päivän, saisin Windowsin kuntoon, mutta kun päiviä on jäljellä niukasti (olen 75 -vuotias), kirjoitin mieluummin tällaisen jutun.

Helsingin Sanomat taas ateisteja vastaan

Erkki Hartikainen 13.9.2017

Helsingin Samomain mielipappi on taas sivun kokoisella jutulla kannattamassa ateistien ihmisoikeuksien vähentämistä eli poistamassa elämänkatsomustiedon opetusta.

Ihmisoikeuksia vastustavat lehdet kuten Helsingin Sanomat pitäisi lakkauttaa. Minun mielestäni Suomen kansainvälisiä sopimuksia pitäisi ryhtyä noudattamaan myös lehdistön suhteen.

Helsingin Sanomain uutisointi on yllytystä kansanryhmää vastaan. Kaius Niemi vankilaan ha heti!

Pikkukaupungista on vaikeaa löytää tavaroita

Erkki Hartikainen 10.8.2017

On sadepäivä (sunnuntai). Prisma on auki, mutta ei oikea rautakauppa. Tänään pitää käydä Prsmassa ja huomenna rautakaupassa. 40 km turhaa autolla ajoa.

Tässä paikassa tietoliikenne toimii huonosti

Erkki Hartikainen 7.9.2017

Kirjoitan tätä omistamassani entisessä kotitalossani Iisalmessa.

Täällä hallitusten tietoliikennepolitiikka on täydellisesti epäonnistunut, lähin antenni on sijoitettu väärälle puolelle mäkeä ja sen takana olevissa metsissä on hyvät tietoliikenneyhteydet.

Elisan WIFI - yhteys pätkii koko ajan, ja on onnesta kiinni saanko tämän kirjoituksen Internetiin.

Valokaapeli kulkee tien vartta laskien 700 metrin päässä, eikä yhteyttä siihen kannata hankkia, kun  olen täällä vain osan kesää. En tiedä kylällä ketään, joka käyttäisi tuota kallista valokaapelia.

Myös asuintalooni Helsingissä tulee valokaapeli, mutta ainakin minä toimin   edelleen puhelinlankaa pitkin. Ehkä taloyhtiön hallituksessa on joku, joka käyttää valokaapelia. Todennäköisesti valokaapeli tulee samaan koppiin, mihin minun puhelinlankani menee.

Helsingissä myös WIFI toimii lähes moitteettomasti.

Kirjoitan tätä Ubuntu 16.04:llä, johon olen onnistunut asentamaan kaikki tarvitsemani ohjelmat. Ubuntu 17.04:ään asentaminen on valitettavasti koneen laadusta kiinni. Uusiin nopeisiin koneisiin ei tahdo saada kaikkia sovelluksia toimimaan. Tämä tietokone on viisasti poimittu roskiksen vierestä.

Tässä koneessa on myös Winows 10, mutta se ilmoitti, että se lopettaa toimintansa ensi maanantaina, jos en maksa Microsoftille yli sataa euroa. En maksa, koska tämän koneen kanssa tulen mainiosti toimeen Ubuntu 16.04:llä. Jopa WIFIn pätkiminenkin hoituu Ubuntulla helpommin kuin Windowsilla.

Ubuntua käytän ilmeisesti siitä syystä, että minulla on ylempi arvosana tietojen käsittelytieteessä ja osaan käyttää myös Unixin komentotulkkia. Ubuntuun tullee versiossa 18.04 nykyistä parempi debianin pakettien hallinta, jolloin ei tarvitse koko ajan etsiä ohjelmien muita paketteja

VALTION YLEISAVUSTUKSET USKONNOLLISILLE YHDYSKUNNILLE 2017 (31.8.2017)

Opetus- ja kulttuuriministeriö jakoi 16.6.2017 vuoden 2017 valtion yleisavustukset rekisteröidyille uskonnollisille yhdyskunnille. Tänä vuonna hakuaika oli 1.3.2017-12.4.2017. Avustuksen saaja saa käyttää yleisavustuksen harkintansa mukaan, kuitenkin yhdyskunnan toimintaan, ei esimerkiksi investointeihin. Yhdistysmuotoiset uskonnolliset yhteisöt eivät voi saada näitä avustuksia, eivät myöskään uskonnollisten yhdyskuntien paikallisyhteisöt.

Yleisavustusten jako alkoi vuonna 2008. Määräraha oli vuosina 2008-2015 vuosittain 200.000 euroa, mutta vuonna 2016 532.000 euroa. Vuonna 2017 määrärahan suuruus on 524.000 euroa. Koko määräraha on jaettu aina. Avustuksista päättää opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen.

Avustusta sai 28 yhdyskuntaa

Avustusta saaneiden yhdyskuntien lukumäärät ovat olleet: 19 (vuonna 2008), 20 (2009), 29 (2010), 18 (2011), 25 (2012), 27 (2013), 24 (2014), 23 (2015), 23 (2016) ja 28 (2017).

Avustus jaetaan väestötietojärjestelmässä olevien yhdyskuntien jäsenmäärien perusteella. Tänä vuonna jako tapahtui 31.12.2016 mukaisten jäsenmäärien perusteella.

Avustuksen saajista kristillisiä yhdyskuntia on 12, islamilaisia 11, buddhalaisia 4 ja juutalaisia 1.

Neljä hakemusta hylättiin. Yksi hakija ei ollut rekisteröity uskonnollinen yhdyskunta, yksi hakemus saapui myöhässä ja kaksi hakemusta oli puutteellisia eikä pyydettyjä täydennyksiä toimitettu määräaikaan mennessä.

Suomen Adventtikirkko ei hakenut avustusta vuonna 2016. Tänä vuonna se haki ja sai avustusta.

Jako-osuus 9,05 euroa/jäsen

Jako-osuudeksi muodostui 9,05 euroa/jäsen (2016: 9,94 euroa/jäsen; 2015: 3,68 euroa/jäsen).

Kristillisille yhdyskunnille 83,0 prosenttia

Kristillisille yhdyskunnille määrärahasta meni 435.091 euroa (83,0 prosenttia; 2016 82,2 prosenttia), islamilaisille yhdyskunnille 72.720 euroa (13,9 prosenttia; 2016 15,8 prosenttia), buddhalaisille yhdyskunnille 7.040 euroa (1,3 prosenttia; 2016 0,1 prosenttia) ja juutalaiselle yhdyskunnalle 9.149 euroa (1,7 prosenttia; 2016 31,9 prosenttia).

Suurimman avustuksen (136.934 euroa) sai Suomen Vapaakirkko, pienimmän (181 euroa) islamilainen Al-Furqaan - islamin ja arabian opetuskeskus. Viime mainittu on vuonna 2015 rekisteröity yhdyskunta, jonka jäsenmäärä Tilastokeskuksen mukaan oli 31.12.2016 alle 20 jäsentä.

Islamilaisista yhdyskunnista Suomen Islamilainen Yhdyskunta on se, jolla on ollut läheisimmät suhteet Muslimiveljeskuntiin. Muslimiveljeskunnista vanhin perustettiin maaliskuussa 1928 Ismaliassa, Egyptissä (ks. tarkemmin <Muslimiveljeskunta on laaja verkosto länsimaissa – islamistisen järjestön aktivisteja on tuomittu rahanpesusta terrorismille>).

3[Linkki yllä olevaan: https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/muslimiveljeskunta-on-vuosikymmenia-rakentanut-verkostoa-lansimaihin-liikkeen-aktivisteja-on-tuomittu-rahanpesusta-terrorismille]

Avustuksia saamattomat yhdyskunnat

Avustusta voi saada vain hakemuksesta, mutta avustus ei ole harkinnanvarainen. Näin avustuksetta jääneet yhdyskunnat eivät halua hakea avustusta, olivat unohtaneet jättää kokonaan tai määräajassa hakemuksensa tai hakemus oli puutteellinen ja hylättiin.

Suomen suurimmista rekisteröidyistä yhdyskunnista Jehovat todistajat (jäsenmäärä 31.12.2016 17 979), Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen kirkko (mormonit) (3 235) ja Suomen Islam-seurakunta (perinteinen Suomen tataarien yhdyskunta; 502) eivät halua hakea valtion yleisavustuksia. Ne katsovat pärjäävänsä omillaan. Jos Jehovan todistajat olisi 3hakenut avustusta, sen osuus olisi ollut noin 124.000 euroa.

Jos yllä mainitut kolme yhdyskuntaa (yhteinen jäsenmäärä 21 716) olisivat hakeneet yleisavustusta, jako-osuus oli pienentynyt noin 6,60 euroon.

Tampereen Islamin Yhdyskunta, joka vuonna 2016 sai avustusta 14.290 euroa, ei saanut avustusta tänä vuonna. Yhdyskunnan hakemusta ei saapunut siihen mennessä, kun avustuspäätökset tehtiin. Yhdyskunta sanoo lähettäneensä hakemuksen ajoissa. Mahdollisesti posti hukkasi sen?

Yhdyskunnan nimi

Jäsen-Avustus Suhteellinen määrä (euroa) prosentuaalinen nen osuus

31.12.2016 (%)

1. Suomen Vapaakirkko 15 132 136 934 26,13

2. Katolinen kirkko Suomessa 13 528 122 419 23,36
3. Suomen Helluntaikirkko 8 548 77 353 14,76
4. Suomen Adventtikirkko 3 205 29 003 5,53
5. Ortodoksinen Pyhän Nikolauksen Seurakunta 3 165 28 641 5,47
6. Helsinki Islam Keskus 2 611 23 628 4,51
7. Suomen Babtistikirkko 1 623 14 687 2,80
8. Suomen Islamilainen Yhdyskunta 1 615 14 615 2,79
9. Helsingin juutalainen seurakunta 1 011 9 149 1,75
10. Pohjois-Suomen Islamilainen Yhdyskunta 892 8 072 1,54
11. Finlands svenska baptistsamfund 853 7 719 1,47
12. Resalat Islamilainen Yhdyskunta – Suomen
Ähl-e Beit 756 6 841 1,31
3
13. Suomen vietnamilaisten buddhalaisten yhdyskunta 646 5 846 1,12
14. Turun Islamilainen Yhdyskunta 638 5 773 1,10
15. Finlands svenska metodistkyrka 603 5 457 1,04
16. Suomen evankelis-luterilainen seurakuntaliitto 482 4 362 0,83
17. Helsingin Islam Seurakunta 452 4 090 0,78
18. Ortodoksinen Pokrovan seurakunta 402 3 638 0,69

19. Suomen Bosnjakkien Islam-yhdyskunta 378 3 421 0,65
20. Espoon Islamilainen Yhdyskunta Suomessa 356 3 221 0,61
21. Suomen Kristiyhteisö 283 2 561 0,49
22. Uuden toivon seurakunnat 256 2 317 0,44
23. Turun Bosnjakien Islam-yhdyskunta 131 2 018 0,39

24. Itä-Vantaan Islamilainen Yhdyskunta 95 860 0,16

25. Danakosha Finland 49 443 0,08
26. Timanttipolku 23 389 0,07
27. Suomalais-Vietnamilainen Buddhadamma Yhteisö 40 362 0,07
28. Al-Furqaan – islamin ja arabian opetuskeskus alle 320 181 0,03

Yhteensä n. 57 790 524 000  n. 100,00. 

Yhdyskuntien jäsenmäärät on esitetty taulukossa 31.12.2016 mukaisina. Laskutoimitus antaa jako-osuudeksi 9,07 euroa/jäsen (2016: 9,93 euroa/jäsen). Ministeriö ilmoitti jako-osuudeksi noin 9,05 euroa, joka on käytännössä sama luku. Jako-osuuden pienentyminen johtuu siitä, että momentille kohdennettiin hallitusohjelman mukaisia järjestötukisäästöjä 8.000 euroa ja 3hakijayhdyskuntien yhteinen jäsenmäärä on kasvanut.

Vertailua

Valtionavustus (suora budjettituki) vuonna 2017 Suomen ortodoksiselle kirkolle (58 044 jäsentä 31.12.2016; Tilastokeskus) on 2.543.000 euroa eli 43,81 euroa/jäsen. Vuonna 2016 avustus oli 43,65 euroa/jäsen.

Valtion yleisavustus vuonna 2017 Vapaa-ajattelijain liitto ry:lle (1 494 maksavaa jäsentä vuonna 2016) on 22.000 euroa eli 14,73 euroa/jäsen. Vuonna 2016 avustus oli 14,29 euroa/jäsen. Yleisavustus Vapaa-ajattelijain liitolle ei määräydy maksavien jäsenten perusteella ja on harkinnanvarainen. Avustus on pysynyt vuosina 2015-2017 samansuuruisena.

Ateistijärjestöt eivät saa valtionavustuksia.

Kimmo Sundström

Lähteet

Huttunen, Juhani Muslimiveljeskunnalla on laaja verkosto länsimaissa – islamistisen järjestön aktivisteja on tuomittu rahanpesusta terrorismille. Muslimiveljeskunta on islamistinen herätysliike, joka esiintyy demokratian ystävänä. Liike toimii myös Suomessa. - Kirkko ja kaupunki 24.8.2017.

Lue myös

http://www.ateistit.fi/uutiset/index.html

<Totuuden Ystävät ei kannata valtion yleisavustusten jakoa uskonnollisille yhdyskunnille

(23.6.2005)>

<Valtionavustusta uskonnollisille yhdyskunnille (20.12.2007)>

<Opetusministeriö jakoi avustuksia uskonnollisille yhdyskunnille (28.8.2008)>

<Uskonnolliset yhdyskunnat saivat valtion yleisavustusta (14.7.2009)

<Valtion yleisavustukset uskonnollisille yhdyskunnille jaettiin (24.1.2011)>

<Valtion yleisavustukset uskonnollisille yhdyskunnille 2011 (11.1.2012)>

<Valtion yleisavustukset uskonnollisille yhdyskunnille 2012 (15.11.2012)>

<Valtion yleisavustukset uskonnollisille yhdyskunnille 2013 (12.10.2013)>

<Valtion yleisavustukset uskonnollisille yhdyskunnille 2014 (24.6.2014)>

HARRY A. SIITONEN ON POISSA (6.8.2017)

Junes ja
       Sundström

Amerikansuomalainen Harry Antero Siitonen (18.3.1926-7.5.2017) kuoli Kalifornian Berkeleyssä, USA:ssa, 91-vuotiaana. Hän oli monipuolinen kulttuurihenkilö, runoilija, kääntäjä, näyttelijä, historioitsija, rauhan- ja ihmisoikeusaktivisti, ateisti, kasvissyöjä, raittiusmies, vapaudenhenkinen sosialisti, anarkisti ja anarkosyndikalisti sekä ammattiyhdistysaktiivi.

3Harry
        Siitonen

ticle by BY ALISON LESLEY

ticle by BY ALISON LESLEY

Kuten yhdysvaltalaiset usein, Harrykin oli välitön, iloinen ja huumorintajuinen. Hän oli lisäksi laaja-alainen kulttuurintuntija, jolla oli pitkä ja hyvä muisti.

Nuorena Harry oleskeli usein Raivaaja-lehden toimituksessa. Lehden päätoimittaja oli Oskari Tokoi. Muistan Harryn kertoneen, että Tokoi oli hautauspuhujana.

ULLA-MAIJA EEROLA TEKI RIKOSILMOITUKSEN LIITTOKOKOUS-KIRJOITUKSESTA – POLIISI EI TIEDÄ ASIASTA MITÄÄN (31.7.2017)

Kotkalainen Ulla-Maija Eerola oli Vapaa-ajattelijain liiton liittohallituksen (LH) jäsen liittokokouskauden 2014-2017, 11.6.2017 saakka. Hän ei pyrkinyt uudistamaan paikkaansa. Hän hoiti kesäkuun Oulun liittokokouksen (LK) jälkeenkin liiton maksuliikennettä yms. asioita.

ticle by BY ALISON LESLEY

Eerola soitti tämän kirjoittajalle 7.7.2017 kertoen tehneensä minusta rikosilmoituksen Helsingin poliisille. Aiheena on LK-uutinen <Oulun liittokokous antoi tukensa imagofasisteille Vapaa-ajattelijain liitossa (16.6.2017)>. Hän kiistää kirjoituksessa mainitun, vuoden 2014 Tampereen LK:ssa esillä olleen sen junttalistan olemassaolon, joka valittiin LH:ksi ja sen, että hän olisi tullut valituksia tältä listalta. Eerola ei itse osallistunut tuohon kokoukseen, ei myöskään viime kesäkuussa pidettyyn LK:een. Hän kertoi olevansa juristi ja että minä saan haasteen 10.7.2017 alkavalla viikolla.

Kuinka junttalista syntyy

Vastasin, etten ollut moittinut kirjoituksessa Eerolaa enkä hänen yhdistystään, Kotkan Vapaa-ajattelijat ry:tä, vaan listavaalimenettelyä. Lista tulikin sellaisenaan valituksia tuossa LK:ssa.

Vaalitapa ei sovi Vapaa-ajattelijain liittoon. Siinä kenenkään ehdokkaan henkilökohtaista kannatusta ei päästä mittaamaan. Valituiksi tulee myös kelvottomia henkilöitä muiden siivellä. Itse ehdokkaan ja jäsenyhdistyksen moitittavaksi menettelyksi jää se, että he suostuvat liiton valtaryhmän asettamien junttamiesten pelinappuloiksi. Näin he edesauttavat imagofasistien junttavaaliperinteen jatkumista. Oppositio on moittinut tätä vuosien 2011, 2014 ja 2017 liittokokousten osalta. Oppositio ei ole myöskään asettanut vaaliin omaa junttalistaansa missään LK:ssa.

Poliisi tutkii rikoksia

Kirjoitukseni tätä asiaa koskevat kohdat olivat Eerolan mielestä valheellisia ja vääriä. Ihan selväksi ei kuitenkaan käynyt, mikä rikos nyt olisi kyseessä. Rikosten tutkinta on Suomessa annettu poliisille, sikäli osoite on oikea. Tämän kirjoittaja on saanut useita rikosilmoituksia vajaa-ajattelijain taholta, muttei vielä yhtään kristittyjen taholta.

Olen ateisti, joka tietääkseni on kirjoitustensa takia saanut eniten rikosilmoituksia tällä vuosisadalla. Ei niitä sentään joka vuosi tule. Edellisen rikosilmoituksen teki 8.2.2008 Vapaa-ajattelijain liiton toiminnanjohtaja Paula Vasama-Everest-Phillips <Paula Vasama teki rikosilmoituksen (9.6.2008)>. Kyse oli kunnianloukkauksesta. Tämä rikosilmoitus ei johtanut mihinkään <Paula Vasama veti vesiperän rikosilmoituksellaan 3(14.7.2010)>.

Kuinka tiedonvälitystä voidaan sensuroita

Tämä Eerolan menettely on hieman erikoista siksi, että ensin kerrotaan tehdyn rikosilmoitus ja sitten vaaditaan muokkaamaan ja sensuroimaan kirjoitusta. Ehkä rikosilmoitusta käytetään jonkinlaisena painostuskeinona, ajatellaan sen vaikuttavan kirjoittajan käyttäytymiseen. Rikosilmoitus antaa pallon kuitenkin poliisille.

Kerroin kyllä, että Vapaa-ajattelijain liitossa tunnetaan menettely, kun jotakin kotisivua tahdotaan sensuroida. Esimerkiksi liiton entinen pääsihteeri ja puheenjohtaja Juha Kukkonen vaati Vantaan käräjäoikeutta sensuroimaan ilmaisun ”kukkoslovakia” Pääkaupunkiseudun ateistit ry:n kotisivulta. Ilmaus ei viittaa Juha Kukkoseen, mutta tietysti se olisi poistettu kotisivulta, jos käräjäoikeus olisi suostunut Kukkosen vaatimukseen. Näin ei tapahtunut.

Viimeksi Vapaa-ajattelijain liiton varapuheenjohtaja Marko Lakkala vaati 6.5.2017 erään uutisen poistamista PAT:n kotisivulta <Vapaa-ajattelijain liiton toiminnanjohtaja ja taloudenhoitaja pitkällä lomalla (5.5.2017)>.

Eerolan menettely, jossa hän itse ilmoittaa tehdystä rikosilmoituksesta poikkeaa Juha Kukkosen menettelystä. Kukkosen tapana oli aina ensimmäisen LK-päivän aamuna kurvata poliisilaitoksen kautta ja jättää rikosilmoitus. Sitten hän saattoi kokouksessa uutisoida siitä, mitä nyt taas oli vajaa-ajattelun puolesta tehty ilman, että muilla olisi ollut asiasta mitään tietoa. Kun rikosilmoitus tehdään LK:n jälkeen, sen kohdetta ei voida mollata kokouksessa.

Poliisin menettely

Kun poliisi saa rikosilmoituksen, se kirjataan poliisin rekistereihin myös sen henkilön kohdalle, jota ilmoitus koskee. Poliisi ei oma-alotteisesti kerro mitään ilmoituksen kohteelle. Jos poliisi on sitä mieltä, että on aihetta epäillä rikosta, poliisi ottaa jälkeenpäin yhteyttä ilmoituksen kohteeseen. Jos ilmoituksen kohde menee itse kysymään asiaa poliisilta, poliisin menettely vaihtelee. Joskus poliisi sanoo ”ei tietoa, ei kerrota”. Toisinaan taas poliisi sanoo ”ei näy mitään, puhdasta on”. Miksei tässä voisi olla jokin yhtenäinen linja?

Yleensä rikosilmoitus sinänsä ei aiheuta mitään toimia. Odotellaan, mitä poliisi sanoo. Poliisilla on laaja harkintavalta sen suhteen, mitä se pitää rikoksina ja mitä asioita se hyllyttää. Jos asia etenee poliisissa, tapahtuu esitutkinta ja sen jälkeen syyttäjä miettii asiaa. Vasta tämän jälkeen juttu siirtyy tuomioistuimeen tuomarien ja poliittisten lautamiesten käsiteltäväksi.

PAT:n kotisivulla käy kuukausittain tuhansia eri tietokoneita käyttäneitä lukijoita. Sivuhakuja on kymmeniä tuhansia. Jos rikosilmoituksia tulee, se on merkki kirjoitusten vaikuttavuudesta.

Joskus jälkeenpäin tulee kyllä mieleen, että jonkun kohdan kirjoituksista olisi voinut muotoilla hieman eri tavalla, jos olisi arvannut, mitä hysteriaa se herättää. Olen kuitenkin ylisummaan aika tyytyväinen kirjoituksiin eikä katumisen aihetta ei ole. Minkä kirjoitin, sen kirjoitin.

Joskus totuus loukkaa, muttei koskaan ilman syytä.

Kimmo Sundström

Miksi Helsingin Sanomia ei lakkautettu toisen maailmansodan jälkeen

Siksi, että ryssät ryssivät.

Monopolikapitalistisen imperialismin pää-äänitorvena Helsingin Sanomat aiheuttaa Suomen kansalle suuria kärsimyksiä.

Erityisesti lääketieteen alalla Helsingin Sanomat on aiheuttanut paljon  vahinkoa. Helsingin Sanomiin ei tiettävästi pääse toimittajaksi, jos on vaikkapa apusairaanhoitajan yleissivistys.

Helsingin Sanomain toimituksella on oma lääkemytologiansa. Sen pääväite on, että lääkkeiden käyttö pitäisi jos ei kokonaan kieltää niin ainakin eduskunnan tahdon mukaisesti vähintään puolittaa.

Toimittajan ohjesääntöhän on, että puolet jutusta pois, jottei liikaa asioita paljastu kansalle.

Vaimoni, joka ei koskaan ole pitänyt minusta (olen ollut lähinnä tulolähde), sai jälleen uutta pontta 31.8. lehdestä.

Siinä toimittaja oli väittänyt, että tsopikloni (vanhuksille tieteellisissä tutkimuksissa hyväksi todettu nukahtamislääke) olisi betsodiatsepaamin sukuinen yhdiste.

Tutkimustuloksia löytyy suomeksi tästä.

Tsopiklonin kemiallinen kaava on C17H17ClN6O3.

Minulla on pätevyys opettaa kemiaa.

Sekaannus johtuu jopa Wikipediatasolla siitä, että tsopikloni vaikuttaa aivoissa mm. samoihin reseptoreihin kuin betsodiatsepaami. Toisaalla Wikipediassa on paikkansapitävä luettelo betsodiatsepaamiyhdisteistä

https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_bentsodiatsepiineist%C3%A4

Mitä tulee betsodiatsepamiiniin, se on hyvä lääke lihasjännitykseen ja melko välttämätön meille selkävaivaisille. Minut on kannettu sängystä selkä suorana sairaalaan, ja siellä ei tehty muuta kuin annettiin pieni annos bentsodiatsepamiinia.

Mitä tulee lääkeriippuvuuksiin, niitä syntyy siihen taipuvaisille ihmiselle vaikkapa syötettäessä kapseleissa perunajauhoa.

En ole kemikaaliriippuvainen, en tarvitse alkoholia enkä tupakoi. Minulla on lääkekaapissa pieni määrä benstodiatsepamiinia, mutta minusta ei ole suinkaan tullut väsyttävän 3aineen joka päivä popsijaa.

Itse asiassa eilen lojuin selän takia sängyssä pitkään ja otin loppujen lopuksi särkylääkettä, joka on elimistölle huomattavasti vaarallisempaa kuin bentsodiatsepaami. En muistanut, että onhan minulla bentsodiatsepamiinia.

Mitä tulee siihen juttuun, jonka mukaan Valium (=betsodiatsepamiini) olisi tappanut Elvis Presleyn, todettakoon, että Presley kuoli 14 eri lääkettä samanaikaisesti nautittuaan.

VAPAA-AJATTELIJAIN LIITON UUSI LIITTOHALLITUS JÄRJESTÄYTYI (6.7.2017)

Vapaa-ajattelijain liiton Oulun liittokokouksessa (<Oulun liittokokous antoi tukensa imagofasisteille Vapaa-ajattelijain liitossa (16.6.2017)> valittu hallitus järjestäytyi 2.7.2017.

Hallituksen varapuheenjohtajaksi valittiin Antti Värri ja pääsihteeriksi Esa Ylikoski.

3Taloustyöryhmään valittiin nimenkirjoittajat, mutta liiton tiedote ei mainitse heitä nimeltä.

Taloustyöryhmän ”vastaavan” ja uskonnonvapaus.fi-sivuston ”vastaavan” valintaa sekä liiton työryhmiä ja muita toimintavastuita käsitellään liittohallituksen seuraavassa kokouksessa. Tulevan kokouksen ajankohtaa ei kerrottu.

Jäsenyhdistysten saaman tiedotuskirjeen mukana tuli myös jostakin syystä liittohallituksen 29.4.2017 päivätty liiton toimintakertomusesitys vuodelta 2016.

3Kimmo Sundström

Muslimiveljeskunnalla on laaja verkosto länsimaissa – islamistisen järjestön aktivisteja on tuomittu rahanpesusta terrorismille

Musiikkipölvästit ja tietotekniikka

Erkki Hartikainen 28.8.017

Käytän nykyään paljon Muse Score 2.1 sävellysohjelmaa, joka on ilmainen. Sillä voi myös soittaa Internetistä löytyviä midi-tiedostoja.

Muse Scoressa ei ole kuitenkaan valmiita soivia kitarasointuja. Tämä on täysin mitatön puute, sillä tietokoneella on helppo kopioida soinnut toisesta tiedostosta, jossa ne on esitetty.

Valitettavasti en löytänyt Internetistä valmista midi-tiedostoa, jossa tärkeimmät soinnut olisivat.

Osaan tietysti itse tehdä sellaisen tiedoston, mutta ihmettelen sitä, millaisia idiootteja muusikot ovat, kun he eivät tarjoa tällaista tiedostoa Internetissä.

3Minä ainakaan en tarvitse tietoa siitä, miten sormet asetetaan kitaran otelaudalle tai pianon näppäimistölle. Sen sijaan tarvitsen valmiita soivia midi-sointuja.

Kyllä muusikoiden olisi syytä opetella tuntemaan nuotit.

Amerikkalaisprofessori: Sosialidemokratia oli modernia luterilaisuutta

Hengellinen johtaja tuomittiin syylliseksi kahden kannattajansa raiskauksesta Intiassa – Jopa kymmeniä ihmisiä kuollut protesteissa

Osastossa Music on uutta musiikkia

Ovela sarjamurhaaja­kysely paljasti ihmisten ennakkoluulot ateisteista:

Ateistia pidetään moraalittomampana kuin uskovaa, Suomi tutkimuksen ainoa poikkeus

Lahjovatko huumeparonit

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskusta (FIMEA)

Erkki Hartikainen 13.8.2017

Minulle on kymmenkunta vuotta sitten tehty iso selkäleikkaus. Selvisin sen jälkeen pitkään ilman kipulääkkeitä, mutta nyt tyttärenpojan  lattialle 3heittelemät tavarat ovat tuoneet saman vaivan takaisin. Oireethan varsin hyvin muistan.

Ennen leikkausta selvisin ortopedin määräämällä tramadolilla, mutta nyt en tiedä, mistä sitä saisi.

Julkinen terveydenhoito ei poista edes varpaanvälin känsiä. Ei ole kuulemma koskaan poistanutkaan.  Nyt känsä oli irronnut huomaamatta itsestään, ja kolosta vuoti verta. Olen nyt sekä selkä- että jalkavaivainen.

Olen joutunut hoitamaan tyttärenpoikaa viikon, kun Vantaan   kaupunki ei järjestänyt koulun iltavalvontaa. Toivottavasti sellainen on saatavilla huomenna.

Tänään joudun kuitenkin hoitamaan poikaa koko illan, kun vanhemmat eivät ota häntä mukaan mennessään tuttavien luo kylään.

Espoolainen Eva ei pelkää mitään muuta niin paljon kuin naapurissa asuvaa ex-miestään –

”Minun kulttuurissani ajatellaan, että miehellä on oikeus lyödä naistaan”

Jumalattomat ohje: Älä koskaan mene naimisiin muslimin kanssa.

Avast virustentorjuntaohjelma on virus, joka rahastaa sinua

Erkki Hartikainen 7.8.2017

Olen juuri ostanut Avast viruksentorjuntaohjelman. Tilaus tuli näyttöön, mutta ei tulostunut. Sitä ei liioin voinut tallentaa. Loppujen lopuksi se hävisi näytöltä ja rahat olivat mennyttä.

Älä haaskaa rahojasi huijausohjelmistoihin kuten Avast vaan käytä Ubuntua. Se saatta kaatuilla, 3mutta huijareiden viruksentorjuntaohjelmia se ei tarvitse.

Muita huijjaussivustoja:

Monet seuranhakusivustot ovat rahastuskoneita

Sivujen pitäjä (esimerkiksi 40 plus support@40plusseuraa.com) lähettelee muka viestejä ja rahastaa koko ajan vastauksista.

Jari Leino kertoo Soinista näin

Timo Soini kertoi Jussille ja kaikille pöydässä istuneille sisulaisille ehdokkaille ja tukiryhmäläisille seikkaperäisesti, että politiikassa on tärkeintä pitkäjänteisyys ja oman 3vuoron odottaminen. Pitää mennä kunnallisvaalien kautta. Kaupunginvaltuutettuna saa niin-ja-niin paljon rahaa ja etuja. Sitten pääsee eduskuntaan ja saa niin-ja-niin paljon rahaa ja etuja ja valiokuntapaikkoja ja hallintoneuvostopaikkoja ja eläkkeitä. Jos on oikein hyvä säkä, niin pääsee ministeriksi, ja silloin saa niin-ja-niin paljon rahaa ja etuja ja ministerimersun ja suojatyöpaikkoja. Tai jos pääsee mepiksi, saa niin-ja-niin paljon rahaa ja etuja ja eurosuojatyöpaikkoja.

Timo Soini piti pöydässä istuneille pitkän puheen, jossa hän korosti rahaa ja etuja ja oman vuoronsa odottamisen tärkeyttä, jotta pääsee hillotolpalle. Minua nauratti silloin, koska ajattelin, että toihan on aivan tyhmä äijä kun tulee Suomen Sisun kansallismielisen eliitin ykkösjätkille ja syvimmille aatteen miehille luennoimaan rahoista ja hillotolpista. Soinin puheet kuulostivat aivan siltä kuin helvetin huono lomaosakekauppias olisi myymässä isänmaataan. Minun mielestäni kansallisuusaatteen läpitunkemille aktivisteille 3olisi tietenkin pitänyt luennoida vaikutusmahdollisuuksista ja isänmaan pelastamisesta eikä omasta perseestä ja rahasta.

Todistetusti Timo Soini oli oikeassa: samassa pöydässä istuneet sisulaiset ehdokkaat kuulivat nämä samat puheet ja noudattivat Timon ohjeita. He ovat nyt hyvinkin korkeissa ja kovapalkkaisissa asemissa. Minä olin väärässä: isänmaata ei ole pelastettu vaan se on tuhottu.

Minulle oli tuon illan (v. 2007) jälkeen ilmiselvää, että Timo Soinilla ei ole minkäänlaisia aatteellisia arvoja tai tavoitteita, joten häneen ei voi luottaa missään asiassa. Mutta ei Timo Soini minua ole pettänyt: hän on toiminut täsmälleen niin kuin jo vuonna 2007 kertoi tulevansa toimimaan eli haalinut rahaa ja henkilökohtaista 3valtaa itselleen häikäilemättä.

Tuo siis oli Leinon kirjoittamaa tekstiä helmikuulta 2016 - ja jonka joku oli lainannut uuteen ketjuun. Se alkuperäinen kirjoitus jatkui tuosta vielä seuraavasti:

Alkuperäinen kirjoittaja

Puhuessani Soinin petoksesta tarkoitan vuoden 2015 hallitusneuvotteluja, joissa Soini (puhuttuaan ensin Sipilän ja Stubbin kanssa ja tietoisena siitä, että Stubb on sopinut EU:n isojen poikien kanssa, että Suomi tulee ottamaan rikkautta rajattomasti) jätti ottamatta hankalan sisäministerin salkun ja pakeni itse ulkoministeriksi ja laittoi lellikkipoikansa Niinistön puolustusministeriksi.

Kaikkien paukkujen keskittäminen persuihin oli Jussi Halla-ahon strateginen valinta, jota fanit suuresti noudattivat. Tavoitteena oli päästä yhdessä puolueessa sellaiseen asemaan, josta käsin poliittinen vaikuttaminen olisi mahdollista. Ajatus oli ihan perusteltu, mutta minä näin heti alusta asti, että suunnitelmassa olisi ainakin yksi heikko lenkki: Timo Soini, joka tulisi aivan takuuvarmasti pettämään.

Jussi Halla-ahon mestarillinen suunnitelma toimi siinä mielessä, että PS todellakin pääsi hallitukseen ja nuivat todellakin pääsivät lähes vaikuttavaan asemaan puolueen sisällä. Timo Soini piti kuitenkin hallitusneuvotteluissa ja harjauksella huolta siitä, että mitään todellista vaikuttamista ei ole tapahtunut eikä tule tapahtumaan.

Jos PS olisi vaatinut sisäministerin salkun, 3sisäministerinä olisi saattanut tiukan paikan tullen olla sellainen henkilö, joka olisi pistänyt rajat kiinni syksyllä edes viikoksi. Tällä olisi saattanut olla ratkaiseva vaikutus Suomeen tulleiden määrään.

Teko olisi saattanut käynnistää ketjureaktion, joka olisi kaatanut koko EU:n, joten siitäkään syystä kukaan EU:n tulevaisuudesta taloudellisesti riippuvainen ihminen tai meppi ei ehkä olisi halunnut tätä.

Jussi Halla-ahon mestarillinen suunnitelma on johtanut tilanteeseen, jossa PS on hallituksessa Stubbin ja Sipilän kansainvaelluspolitiikan takuumiehenä. Oppositiossa ei ole yhtään puoluetta, jonka kannatuksen lisääntymistä hallituksen tarvitsisi pelätä.

PS on siis hallituksessa panttivankina syömässä omaa kannatustaan ja edistämässä Suomen tuhoa. Yksittäisten PS- kansanedustajien hyvätkin aloitteet ovat vain surullinen muistutus siitä, että Soini harjaa loppupeleissä kaiken.

Jossittelu on tietenkin turhaa. Emme voi tietää, olisiko mikään vaihtoehtoinen toimintamalli johtanut erilaiseen lopputulokseen. Ehkä ei.

Nyt pitäisi miettiä, miten tästä eteenpäin. Minun mielestäni kaikkien itseään kunnioittavien nuivien kansanedustajien pitäisi tehdä väyryset ja pistää painetta Soinin suuntaan, jotta PS ryhtyisi puolueena viimeinkin tekemään sitä mitä äänestäjät ovat halunneet.

Mutta kaikki tiedämme, että niin ei koskaan tapahtunut... (eli että Soini olisi toiminut - kritiikkiä kuultiin joiltakin edustajilta tuossa keväällä ainakin).

Jumalanpilkkapäivää vietetään 30. syyskuuta

Jumalanpilkkapäivä on 30. syyskuuta pidettävä kansainvälinen juhlapäivä. Kampanjan perustajien mukaan päivän tarkoitus on ”muistuttaa maailmaa siitä, että uskonnon ei tule enää koskaan olla avoimen ja rehellisen keskustelun ulkopuolella”.

Korkeasti palkittu iranilaismatemaatikko rikkoi rajoja

Väärä kuva polkupyörävarkaasta

Internetissä oli väärä kuva polkupyörävarkaasta. Ei voimapihdeillä saa poikki U-lukkoa. Sen saa parhaiten poikki akkukäyttöisellä rälläkällä ja timanttilaikalla. Muuten olen sitä mieltä, että huumeväki on otettava kiinni, jotta polkupyörävarkaudet loppuvat.

Silpominen on ehkäistävä

Somevideo minihameessa kävelystä johti poliisitutkintaan Saudi-Arabiassa – videolla ollut nainen vapautettiin ilman syytteitä

Nainen tunnusti olleensa historiallisessa kylässä vierailulla, mutta kielsi julkaisseensa videon.

Munkit ryvettyvät skandaaleissa – Thaimaa alkaa seurata munkkien rikoshistoriaa älykorteilla

Taas laiton vannoja Saarikko oikeuskanslerin syynissä

Novaja Gazeta: Tšetšenian viranomaiset teloittivat 27 ihmistä ilman oikeudenkäyntiä – osa teloitetuista oli pidätetty homoseksuaalisuuden takia

Isisin aivopesemiä lapsia piinaavat kauhukuvat valveillakin – ponnistelut Irakissa ovat vielä edessä

Prideorgiat suvaitsevaisessa vatikaanissa

Kuinka kauan kirkko kestää jäsenkatoa? "Vuoden 2025 jälkeen alkaa todella tuntua"

Suomen Ateistiyhdistyksen sivulle on murtauduttu

Erkki Hartikainen 7.7.2017

Koska tarkistan sivun sisältöä äärimmäisen harvoin, murtautuminen on saatettu tehdä kauan sitten.

Html - kielistä koodia oli muutettu niin, että sivu pyöritti yhdellä rivillä koko ajan ilkeyttä.

Koska ilkeys on tehty vaikeasti havaittavaan paikkaan, jota ei juuri kukaan lue, asialla on ollut asiantuntija.

Epäiltyjä on yhden käden sormilla laskettava 3määrä, ja he kaikki uskovat olevansa ateisteja.

Määrä on näin pieni, koska ilkivalta on vaatinut ajatustyötä. Sivua ei esimerkiksi voida siirtää toiseen paikkaan, koska hakukoneet eivät enää löytäisi sitä.

Pappi Ateistiuutisille

Mitä minäkin tekisin, jos ihmiset eivät tyhmyyksissään maksaisi kirkollisveroja. Minulla ei ole muuta koulutusta kuin tylsien vanhojen satujen luennoiminen ikääntyneille ihmisille.

Uutiskanava Al-Jazeerasta tuli osa valtakiistaa

VALTIONAVUSTUKSET USKONTOJEN VUOROPUHELUN EDISTÄMISEEN JAETTIIN (29.6.2017)

Turkki kielsi Trans Pride -marssin järjestämisen Istanbulissa

Wikpedian suhde ateisteihin

Vatikaanin talouspäällikköä syytetään useista seksuaalirikoksista Australiassa – Kiistää syytteet pedofiliasta

Ateismin näkyvyys heikkoa tänä kesänä

Erkki Hartikainen 27.6.2017

Tähän lehteen on juuri nyt vaikeaa löytää uutisia, kun pohjoinen pallonpuolisko viettää kesää.

Tämä lehti korvaa aikaisemmin ilmestyneen Jumalaton -lehden

Erkki Hartikainen 25.7.2017

Tämä lehti sisältää kaikki ne oheisaineistot, jotka olivat koko ajan Jumalaton -lehdessä, mutta Jumalaton lakkaa olemasta kuukausittain ilmestyvä lehti.

Tämän lehden toimintaperiaate on hieman sama kuin Pääkaupunkiseudun Ateistien uutispalsta.

Uutisten otsikot ovat tällä sivulla päivämääräjärjestyksessä, ja lisäksi uutisista julkaistaan aakkosjärjestyksessä oleva linkkilista.

Jotta kolme palstaa riittäisi, aakosellinen uutislista on erillisenä tiedostona, johon on näiltä sivuilta vain linkki.

Tärkein ero edeltäjään verrattuna on se, ettei uutisia julkaista välttämättä joka päivä, vaan tyydytään julkaisemaan niitä uutisia, joilla on suurta merkitystä ateisteille.

Linkki tähän lehteen pannaan sekä Jumalattoman vanhojen uutisten luettelon alkuun että Suomen Ateistiyhdistyksen suomen ja englannin kielisille sivuille.

Itse tämä lehti ilmestyy osoitteessa:

http://etkirja.pp.fi/ateistiuutiset.html.

Aineistojen linkitystä parannetaan.

Tärkeat uutiset kuten esimerkiksi Turkin kielto opettaa kouluissa kehitysoppia julkaistaan molemmilla kielillä.

Uuutisten pituutta lyhennetään.

Minä oplen edelleen vastaavana toimittajana eli minut viedään linnaan, jos lehti saa jumalanpilkkatuomion,.

Uskonnottomat EU-maissa (Eurobarometri 2010)

Lisätty 1.2.2017

Sija Maa Osuus %
1 Ranska 40
2 Tšekki 37
3 Ruotsi 34
4 Alankomaat 30
5 Viro 29
6 Norja 29
7 Saksa 27
8 Belgia 27
9 Slovenia 26
10 Iso-Britannia 25
11 Luxemburg 24
12 Tanska 24
13 Suomi x22
14 Unkari 20
15 Espanja 19
16 Islanti 1
17 Bulgaria 15
18 Slovakia 13
19 Portugali 12
20 Liettua 12
21 Itävalta 12
22 Latvia 11
23 Sveitsi 11
24 Irlanti 7
25 Kroatia 7
26 Italia 6
27 Puola 5
28 Kreikka 4
29 Kypros 3
30 Malta 2
31 Romania 1
32 Turkki 1

Laskuharjoitin lapsille löytyy osoitteesta

Laskuharjoitin

Gravitation

This is a link. Updated 5/7/2013.
Atheist Culture

Ateismin määritelmä

George H. Smithin ontologinen ateismin määritelmä:

Ateismi on väite: jumalaa tai jumalia ei ole olemassa

Tässä määritelmässä on määritelty olemassaoloa koskeva eli ontologinen käsitys. Jumala joko on olemassa tai ei ole olemassa. Mitään 3olemassaolon ja olemattomuuden välimuotoa ei ole.

Teismi on väite: jumala tai jumalia on olemassa

Deismi (jumala on olemassa, mutta ei puutu maailmanmenoon) ja panteismi (jumala on sama kuin maailmankaikkeus) ovat tämän mukaan teismiä

Inhimillinen tieto siitä, mitä on olemassa, on vajavaista. Joku saattaa pitää varmana, että jumalaa tai jumalia ei ole olemassa. Joku toinen saattaa pitää varmana, että jumala tai jumalia on olemassa. Joku kolmas voi olla epävarma siitä, onko jumalaa tai jumalia olemassa vai ei.

Ateistin määrittelemä

Ateisti on henkilö, jonka mielestä ateismi on tosi.

Agnostikon eli jumalaongelmaisen määritelmä

Agnostikko eli jumalaongelmainen on henkilö, joka ei mielestään tiedä, onko ateismi tosi vai onko teismi tosi.

Uskonnon määritelmä

Uskonto on järjestäytynyttä teismiä.

Ne käsitykset joissa ei ole jumalia, eivät ole tämän määritelmän mukaan uskontoja.

Raamatun ristiriidat

Lukeaksesi napauta tästä 

Atheist News

Last update February 21, 2018 

Publisher:     Atheist Association of Finland  
E-mail:         info@ateismi.fi

creationism

I am continuing to update the page "music"

I have made a new arrangement of "Black Velvet" by Alannah Myles. It is tango.

The words are:

Black Velvet

Mississippi in the middle of a dry spell
Jimmy Rogers on the Victrola up high
Mama's dancin' with baby on her shoulder
The sun is settin' like molasses in the sky
The boy could sing, knew how to move, everything

Always wanting more, he'd leave you longing for
Black velvet and that little boy's smile
Black velvet with that slow southern style
A new religion that'll bring you to your knees
Black velvet if you please

Up in Memphis the music's like a heatwave
White lightning, bound to drive you wild
Mama's baby's in the heart of every school girl
"Love me tender" leaves 'em cryin' in the aisle
The way he moved, it was a sin, so sweet and true

Always wanting more, he'd leave you longing for
Black velvet and that little boy's smile
Black velvet

I am stopping to update the page "music" in this magazine (today November 9, 2017)

This is the order of my wife Toini. The last composition was "Toini".
I have decided that the the song is not for my wife. It is for Norwegian singer Toini Merete Knudtsen.

Naked and bound, man is found in car with a pastor

An Ex-Muslim Describes Her Escape from Islam in This Powerful 

Magistrate Who Refused to Perform Gay Marriages Wins $325,000 Settlement

Atheists Denounce Trump Administration’s New “Religious Freedom” Office and Dangerous Rules Promoting Discrimination

German right-winger converts to Islam. Gays are the reason

Good news: hate preacher is barred from entering Jamaica

High Court Ends Unwarranted Suspension of Atheists in Kenya Group

Greek atheists protest ‘Holy Light’ funding

This Program Protects Persecuted Atheists Around the World

Humanist denied UK asylum

Abuse scandals put a damper on Pope’s first visit to Chile

In Uganda 99% of people are strongly religious

In Uganda 99% of people are strongly religious conservatives and superstitious, they believe everything happening and the way it has happened is the will of God and no question about that.

Anyone who believes the contrary is abnormal, immoral and devilish with no space in society.

For the case of same sex marriage the punishment is by death and LGBTI community faces a maximum of 15 years in incarceration if found or caught in acts of intimate relationship.

The atheists in Uganda are faced with systematic discrimination, due to the scale of discrimination and negative criticism from conservative religious leaders and especially those in born again faith the atheists individuals cannot openly express their options and rights.

At FREEDOM CENTRE- UGANDA (FCU) we are an atheists group that has tried to break the salience and exercise our right to free thinking and challenge the statusquo. However we are faced with discrimination, labeled devil worshipers, agents of the beast and so on. We denied space to openly discuss and debt our atheist conscious a case in point is my personal experience and others.

Am 29 years old Ugandan and in 2016 Because of my atheist views my fiancée was forced by her family to turn down our proposed marriage or else she risked being denounced and cursed way, a situation she could not risk but turn the proposed marriage down. The family further even threatened to kill me if I went are head to wow and marry their daughter.

Another member of our atheist’s community Mr Gerald Musiime has had his 3 year child taken away from him and denied access because of the father’s “devilish affiliation” and this was fueled by a local church leader on the pretext that the child deserved to be baptized.

On 15th 04/2016 one of our meeting was disrupted by police and our members arrested and trumped-up charges of promoting a cult and ant-society values were place against us but lucky enough the police lacked evidence to incriminate us. With Uganda now have COMPUTER MISUSE ACT even certain content could lead on in trouble. The list goes on and on.

However, Uganda has basic laws to challenge the statusquo but we lack the capacity to legally engage the system and those against our choice of free thinking and conscious.

We intend to connect and collaborate with likeminded people in other communities to share experience and get the necessary advice and support where possible to enable us create an enabling environment which accommodates individual with atheists view point in Uganda. We hope this could empower us to be free and publically discuss our atheists view point, contribute positively to society development and challenge unfounded societal beliefs and norms on atheists view point.

We believe we can achieve our goal if we built a strong institution.

(FREEDOM CENTRE-UGANDA) so that our growing membership is empowered to stand and challenge and defend their rights to free thinking in matters of religion.

We welcome every one and our community will be so grateful to connect and learn from each other.

Yours sincerely

Kamugasha M Louis
FREEDOM CENTRE-UGANDA Tel: +256752993625
Email: kamlouis67@gmail.com

A Menstruating Woman in Nepal Died as a Result of an Irrational Hindu Ritual

Why Is Anyone Surprised That This Catholic Church Fired Three Gay Choir Members?

Philly priest jailed: Catholic ‘morality’ takes another hit

Roy Moore’s Jewish Attorney Has Been Found… and He’s Actually a Christian

Human rights activist faces death threats in the Maldives

81% of white evangelicals voted for Donald Trump in 2016

Utah Teacher Fired After Allowing Kids to See Classical Artwork with Nudity

The most erroneus proposition of Karl Marx

Erkki Hartikainen December 29, 2917

Karl Marx was thinking that the economical substructure defines the ideological superstructure.

If he had been right we had no Isis and no wars.

GOP Candidate for TX Gov.: “I’d Gladly Execute” Gay People (Like the Bible Says)

Egypt to ban atheism, believing it endangers mental health

The BBC’s top radio man, James Purnell, is an atheist

Grace Cathedral accused of swindling a mentally ill woman

Christian Dad, Who Mocked Atheist Son as “Moron,” Eventually Shed His Religion

elf

Saudi Arabian Sisters Risk “Honor” Violence If Forced to Return Home 

New definition for Christmas

Erkki Hartikainen December 18, 2017
The Christmas is the birthday of elfs.

Employment tribunal rules in favour sacked Jewish teacher

Canada: Liberals are becoming an ‘anti-Christian hate group’

The inverse of the naturalistic fallacy

Erkki Hartikainen December 4, 2017

English Wikipedia says:

A naturalistic fallacy is or inferring how the world ought to be from the way it is or was in the past. Hume's law (sometimes called "Hume's Guillotine"[1]), addressing what is referred to as the "is-ought" problem, states that you can't derive an "ought" from an "is". The law is also a rebuttal of the Moralistic fallacy.

The last sentence is not good. The rebuttal of the naturalistic fallacy is the opinionistic fallacy.

Atheist News

AA

A Bunch of Patheos Atheist Bloggers Just Published an Excellent Book of Essays

Partial Sunday shopping ban displeases Polish Catholics

http://freethinker.co.uk/2017/11/27/partial-sunday-shopping-ban-displeases-polish-catholics/

It’s a Church Choir… Minus the Church

http://www.patheos.com/blogs/friendlyatheist/2017/11/25/its-a-church-choir-minus-the-church/

Women arrested for procuring young girls for S African pastor

Malaysian Deputy Minister Says Atheism is “Unconstitutional”

Robert Mugabe enjoyed God’s protection says Catholic priest

Indian politician wants an actress and filmmaker killed

Turkish authorities have just ramped up their war on gays

Bigots Say Starbucks Is Promoting Lesbianism, Somehow, On Its Holiday Cups

Ohio-family-values-politician-resigns

Egypt ‘unfortunately’ has 866 atheists says TV presenter

It’s a Church Choir… Minus the Church

Australia overwhelming says ‘Yes’ to same-sex marriage

Christian school teacher in Iowa faces 140 abuse charges

This is Excellent Advice for Coming Out as an Atheist

Texas church massacre was God’s way of answering prayers

Republican Rep. Says God Forgave Him For Sexual Harassment Scandal

Man Kills Eight People in NY Terror Attack While Shouting “Allahu Akbar”

Vicious Christian mum jailed for attack on daughter

Breaking Down Nothing

Prominent US anti-abortionist told mistress to get an abortion

Four dimensional sphere

Erkki Hartikainen  4.10.2017

There is no concensus of the optical form of the four dimensional sphere. The equation of the four dimensional sphere is of course

(x - xo)² + (y - yo)² + (z - zo)² + (u - uo)² = r².

The problem is the place of the fourth coordinate uo.  It is easy to calculate a big set of the points of the four dimensional sphere but you have no place to draw them.

The orthogonal projections of the sphere to the plane are circles and other projections to the plane are ellipses. We can think that the projections of the four dimensional sphere are three dimensional spheres or ellipsoids.

From the equation

(x - xo)² + (y - yo)² + (z - zo)² = -(u - uo)² + r².

we see that |u - uo| must be less than r.

The conclusion is that the set of the four dimensional spheres is inside of the three dimensional sphere

(x - xo)² + (y - yo)² + (z - zo)² = r².

The expanding universe can not be this set.

Greek Orthodox Leaders Won’t Meet with Prime Minister Because He’s an Atheist

The Christians Who Support Donald Trump Have No Business Criticizing Hugh Hefner

Atheists are nicer to Christians compared to the other way around if their religious identity is known, study claims

Ireland Will (Finally) Hold a Referendum on Its Absurd Blasphemy Law Next Year

Atheists Get School Official to Remove “Hebrews 6:19” from Email Signature

Pakistan’s secret atheists

Saudi Cleric: Women Can’t Drive Since They Only Have a Quarter of a Man’s Brain

Pastor Rick Joyner: Natural Disasters Occur Because We Kicked God Out of America

US cult leader faces lawsuit over alleged slave labour

In Brazil a mad judge rules that homosexuality is a
       ‘disease’

In Brazil a mad judge rules that homosexuality is a ‘disease’

Abuse in the Catholic Church: seven priests to go on trial

Turkey is Teaching Students About Evolution and Darwin for the Last Time

Those Bible Stories Sound Very Familiar…

Hindu woman abducted and forced to marry a Muslim

The CIA Is Becoming More White, Male, and Christian, and That’s Bad for America

Nuns buried hundreds of children in unmarked graves"

Pastor Lance Wallnau: I Command Hurricane Irma To Go Back Into Ocea

Statement from American Atheists President on Trump Administration Plan to End DACA

Grace-free ceremony: Belfast’s new mayor upsets faith-heads

New case shows that the Irish State directly imposes a Catholic ethos in ETAtheist NewsB Schools

Pakistani school drops John Lennon’s ‘Imagine’ over blasphemy law fears

Priest’s anger with God caused him to download child porn

Guru’s rape case: religious sects must be better controlled

New Mexico cult: four more ‘aggressive’ Christians arrested

Belly-dancing Egyptian prof accused of ‘glorifying Satan’

‘Cowardly, evil’ Catholic brother jailed in Brisbane for 8 years

Trump Will Cut Funding for Obama’s Program Lowering Teen Pregnancy Rates

Protest in Coventry halts circumcision of boy aged 14

Finland killings: Knifeman 'targeted women in Turku terror attack'

Atheists Condemn White-Supremacist Demonstration in Charlottesville3

Pastor’s hand ‘accidentally’ slipped into a woman’s panties

Black Velvet

Alannah Myles33
Alanna Myles.

I have had long time midi file of melody Black Velvet. Internet is speaking of the singer Alanna Myles (58, a woman in the best age), but I have had two problems:
 1. Who is the compositor
 2. Why the melody is in my ear (I have not heard it earlier)

Today I know that the compositor  is Alanna Myles who sings it. The composition is a set of guitar chords.

The melody is in my ear because I have a big heap acoustic guitars.

Jawi to investigate alleged involvement of Muslims in atheist group

‘Plain stupid’: separate cups for Muslim and non-Muslim kids

Richard Dawkins Has a Lot of Sensible Advice for Donald Trump

Christian Pastor: I’m Not Worried About North Korea Because Trump Listens to God

Malaysian Government Official: “We Need to Hunt Down” Atheists

Rapper Who Once Said “God Made Me Bulletproof” Dies in Shooting

Christian Activists: It’s “Unconscionable” That Gay Couples Can Adopt Children

How to Get Someone to Doubt His Faith (in Just 15 Minutes)

Atheists in Muslim world: Silent, resentful and growing in number

Ubuntu needs our help

If you are using Ubuntu you understand that you can not begin to use Windows.  Ubuntu 17.04 has some problems. Some debian packed programs have difficulties in my best computer. There are some crashing problems in this computer.

My best computer has two operating systems, Ubuntu and Windows. Windows is almost impossible for me (I have been teaching Windows several decades when I was young.)

Please give donations for Ubuntu!                                          

Knoxville (TN) Mayor Finally Admits Police Dept.’s Christian Sign Was Illegal

Seth Meyers Explores Donald Trump’s Weird (and Disturbing) Embrace of Religion

Jordan activists celebrate repeal of 'marry the rapist' law

Blasphemy Day

International Blasphemy Day encourages individuals and groups to openly express criticism of religion and blasphemy laws. It was founded in 2009 by the Center for Inquiry.

Indian court rejects abortion for 10-year-old rape victim

Inside Bangladesh’s killing fields: bloggers and outsiders targeted by fanatics

Atheists Should Call Out Even Minor Church/State Separation Violations

Pastor’s wife was treated as a ‘sex slave’ and frequently raped

Is the U.S. a Christian Nation? Not At All, and This Video Explains Why

Richard Dawkins Event in Berkeley Canceled Due To His “Abusive,” “Hurtful” Words

‘Marginalised’ Christians: new study paints a bleak picture

Jihad’ in, evolution out in Turkey’s new education plans

Two Worshipers Have Reportedly Drowned During a River Baptism in Tanzania

Jesus Showed Up at a Korean Pride Parade to Counter His Bigoted Followers

What it's like to be an atheist in the world today

A Muslim Mom Attended Her Gay Son’s Wedding. Now She’s Being Punished For It

Malaysian woman slammed over video of her pet dog Bubu

A Majority of Republicans Think Higher Education is Bad for the Country

Somali Pirates Are Helping Islamic Terrorists Smuggle Weapons and Cargo

Gay orgy in the Vatican: the truth about Luigi Capozzi

Iowa Bible Reading Marathon Cancelled Due to Lack of Interest

Muslim leader calls for a boycott of pro-gay Starbucks

The White House Office of Science and Tech Policy Has No Science Division 

Now Holy See ‘regrets’ charges against Cardinal George Pell

EU is a Tribune of the pope ( 2.7 billion dollars fines for Google)

Wikipedia is dead

‘Jesus freak’ destroys another 10 Commandment monument

No Religion is the Biggest Group in Australia

A Comment by  Erkki Hartikainen

Canadians Would Rather See an Atheist Prime Minister Than an Evangelical One

DID YOU KNOW A CHRISTIAN PRIEST CREATED THE BIG BANG THEORY?

Article by BY ALISON LESLEY

GEORGE LEMAITRE, A BELGIAN, DISCOVERED THE COSMIC EVENT IN 1947. The church is still in a quandary about a particular scientific hypothesis: the Big Bang Theory.

They may have forgotten that the idea itself was first thought of and then proved by Monsignor George Lemaitre, a Christian priest from Belgium.

Lemaitre, in addition to being a priest, was also a known physicist. Monsignor George Lemaitre proposed the Big Bang Theory in 1927.

The Vatican celebrated Lemaitre's legacy with a full-fledged cosmology conference. The program united science and the church. His work is helping people to comprehend the universe's many mysteries.

George Lemaitre was a citizen of Belgium. He was born in the town of Charleroi in 1894. He earned his mathematics Ph.D. from the Catholic University of Louvain in 1920. He entered the church through the seminary of Maison Saint Rombaut. In 1923, he was ordained as a Catholic priest.

The science-student-turned-priest subsequently studied astronomy with Arthur Eddington at Cambridge University, England, and also at Harvard College Observatory in America.
Publisher: Atheist Association of Finland

E-mail: info@ateismi.fiPublisher: Atheist Association of Finland

E-mail: info@ateismi.fi
After earning his second doctorate at M.I.T., Lemaitre went back to Belgium and took up a professorship at Louvain.

A Comment by  Erkki Hartikainen

I am not convinced that the big bang theory is true.

If it is true it is possible that our big bang universe is only a part of the real universe.

Contradictions of the Bible

Added December 9, 2016

http://infidels.org/library/modern/jim_meritt/bible-contradictions.html

Arguments for atheism

Added December 10, 2016

http://www.argumentsforatheism.comwhich he has endowed us.”

A Comment by  Erkki Hartikainen

I am not convinced that the big bang theory is true.

If it is true it is possible that our big bang universe is only a part of the real universe.

Atheist Culture

Music
Always new items

Filosofia ja elämänkatsomustieto

Last update 01.04.2018

Yleistietoa, opetussuunnitelmia, oppikirjoja ja linkkejä.


Elämänkatsomustiedon opetussuunnitelma 2016

Tutustuaksesi opetushallituksenversioon elämänkatsomustiedon opetussuunnitelmasta napauta tästä (pdf) tai tästä (doc).

html muodossa opetussuunnitelman löydät napauttamalla tästä.

Kevään 2017 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä

Kevään 2017 filosofian ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä

Syksyn 2016 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä

Syksyn 2016 filosofian ylioppilastehtävät html-muodossa saat näkyviin napauttamalla tästä.


Kevään 2016 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä

Kevään 2016 filosofian ylioppilastehtävät html-muodossa saat näkyviin napauttamalla tästä


Syksyn 2015 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä

Syksyn 2015 filosofian ylioppilastehtävät html-muodossa saat näkyviin napauttamalla tästä.


Kevään 2015 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä

Kevään 2015 filosofian ylioppilastehtävät html-muodossa saat näkyviin napauttamalla tästä.


Syksyn 2014 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä.

Kevään 2014 filosofian ylioppilastehtävät html-muodossa saat näkyviin napauttamalla tästä.

Kevään 2014 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä.

Syksyn 2013 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä.

Syksyn 2013 filosofian ylioppilastehtävät html-muodossa saat näkyviin napauttamalla tästä. ja pdf -muodossa napauttamalla tästä.

Kevään 2013 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä.

Kevään 2013 Contentsfilosofian ylioppilaste

htävät saat näkyviin napauttamalla tästä.

Filosofi och livsåskådning

20 läroböcker och vokabulär

Philosophy and Life View

20 books and dictionary in Finnish

Constructed language misil

misil

Katsomusaineiden didaktiikkaa

Yleistä didaktiikkaa

Ilmaista didaktiikkaa

Kristillinen dogmatiikka

http://etkirja.pp.fi/dogmatiikka.html

Filosofian, elämänkatsomustiedon ja uskonnon didaktiikkaa

Motivaatio, kv sopimukset, totuus jne...

Lukion filosofia, Filosofi i gymnasiet

Opetussuunnitelmat ja lisätietoa

Mitä filosofia on?
Vad är filosofi?
Opetussuunnitelma
Läroplan
Yliopistofilosofian sivustot
Filosofi.fi på svenska
Svenska material
Philosophy links in Internet
Logiikan alkeet Internetissä
Palautelomake

Ilmaiset filosofian oppikirjat

FI1 , FI2 , FI3 , FI4

Normatiivinen etiikka
Sukupuolietiikka
Metaetiikka
Deskriptiivinen etiikka

Filosofian ylioppilastehtävät

Vanhoja ylioppilastehtäviä
Vanhojen tehtävien sanaluettelo lukumäärineen
Ylioppilaskirjoitusten filosofit
Ylioppilaskirjoitusten sivistyssanat
Palautelomakefile:///home/erkki/

Elämänkatsomustieto, livsåskådning

Opetussuunnitelmat ja lisätietoa

Elämänkatsomustieto vai uskonto?
Mitä elämänkatsomustieto on?
Miksi evankelis-luterilaiset eivät pääse et:n opetukseen
Elämänkatsomustiedon opetussuunnitelmat
Grunderna för läroplanen för den grundläggande utbildningen
Koululait ja muut säädökset
Kysymyksiä ja vastauksia
Keskeiset ongelmat opetuksessa
Elämänkatsomustiedon opetusaineistoa ja linkkejä
Ohjeita kouluille
Dosentti Jouni Luukkaisen kantelut
Elämänkatsomustiedon stipendit
Kilpailut
Uskonnottomien uutisia
Religionskunskap i Sverige
Svenska material Contents
Palautelomake

Peruskoulu Grundskola

Ilmaiset oppikirjat

et1 et2et3 et4et5 et6et7 et8et9

Opetussuunnitelmat ja lisätietoa

Elämänkatsomustiedon opetussuunnitelmat


It’s a Church Choir… Minus the Church

Grunderna för läroplanen för den grundläggande utbildningen
Opetusvihjeitä: 1-55-9
Verkkomateriaalia
Vähemmistöuskontojen oppikirjat
Palautelomakefile:///home/erkki/

Lukio Gymnasium

Ilmaiset oppikirjat

et10 et11et12 et13et14

Opetussuunnitelmat jalisätietoa

Elämänkatsomustiedon href="http://freethinker.co.uk/tag/blasphemy/">Blasphemy / 9opetussuunnitelmat
Grunderna för läroplanen
Sanasto
Opinnot Helsingin yliopistossa
Uskontojen vertailutaulukko
Palautelomake

Elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät

S 2012 K 2012 S 2011 K 2011

Vanhoja tehtävä
Vanhojen tehtävien sanaluettelo lukumäärineen
Ylioppilaskirjoitusten sivistyssanat

Ylioppilaskirjoituksiin valmistautuminen

Sekä elämänkatsomustiedon että filosofian ylioppilaskirjoituksiin kannattaa valmentautua lukemalla tämän oppiaineiston sanastoa sanasto.

Elämänkatsomustiedon kok Contentseeseen lue myös ainakin kerran viikossa Elämänkatsomustiedon (opetushallituksen) opetussuunnitelmaohjeen sanat aakkosjärjestyksessä.

Filosofian kokeeseen lue ainakin kerran viikossa Filosofian(opetushallituksen) opetussuunnitelmaohjeen sanat aakkosjärjestyksessä.

Elämänkatsomustieto ainereaalissa

Elämänkatsomustieto on eräs lukion reaaliaineista. Elämänkatsomustiedon ainereaalissa kokelas valitsee vastattavakseen kuusi kysymystä kymmenestä vaihtoehdosta.

Reaaliaineiden sijoittuminen koepäivien kesken: Samana koepäivänä järjestetään evankelis-luterilaisen uskonnon, ortodoksisen isen uskonnon, elämänkatsomufile:///home/erkki/stiedon, yhteiskuntaopin, kemian, ma antieteen ja terveystiedon kokeet.

Muuta tietoa

Esitelmä ateismista 9.2.2012 (pdf)
Maailmanuskonnot
Wienin piiri
Valtion ja kirkon ero
Java kielen perusteet versio 0.7
Palautelomake
Jäsenlomakkeet palautelomakkeet tekstinä ohjelmoijille

Ehdotus lukion opetuksen järkiperäistämiseksi

Suomen Ateistiyhdistys ry. kannattaa kaikkien mielipideaineiden poistamista kouluista. Erityisesti oman uskonnon opetus on mielipideopetusta.

Suomen ateistiyhdistys vastustaa kuitenkin jyrkästi kaikille yhteiseen "elämänkatsomustiedon" opetukseen siirtymistä lukioissa. Se merkitsisi Ruotsin mallin mukaista uskonnon opetusta eli sitä, mitä Kulosaaren yhteiskoulussa nyt opetetaan.

Kulosaaren yhteiskoulun kaikille pakollisen opetussuunnitelman löydät napauttamalla tästä.

Koska peruskoulun järkeistäminen on Suomen äärivanhoillisessa mielipideilmastossa mahdotonta, ehdotamme että järkeistäminen aloitetaan lukiosta.

Kun oman uskonnon tai elämänkatsomustiedon opetusta on peruskoulussa 9 vuotta, on kohtuutonta, että sitä on lukiossa.

Koska lukion elämänkatsomustiedon opetus oli aikoinaan filosofian opetusta ja nykyään huuhaata, ehdotamme, että oma uskonto ja elämänkatsomustieto poistetaan lukiosta ja muutetaan filosofian opetusta niin, että lukioissa filosofian nykyiset kurssit 2, 3 ja 4 ovat pakollisia. Samalla on päätettävä, että näiden kurssien sisältöjä ei muuteta lisäämällä niihin uskontotietoa.

Koska lukioissa on paljon evankelis-luterilaisia uskonnonopettajia, ehdotan, että heitä varten luodaan lakkautuspalkkajärjestelmä siirtymisajaksi. Vastaavasti teologikoulutusta vähennetään niin, että lukioiden evankelis-luterilaisen uskonnon opettajat voivat siirtyä joustavasti evankelisluterilaisen kirkon tehtäviin.

Nykyisin pätevät elämänkatsomustiedon opettajat katsottakoon päteviksi lukion filosofian opettajiksi.

Siirtymäajaksi myös opettajakoulutusta vailla olevat, joilla on yliopistossa suorittettu vähintään keskimmäinen oppimäärä filosofiassa, katsottakoon päteviksi lukion filosofian opettajiksi.

Lakkautuspalkka lisää menoja, mutta teologikoulutuksen keskeyttäminen pienentää menoja.

Kun joukko teologian professoreja joutuu lomautetuiksi, tämä on vain osoitus siitä, että kansalaisia lomautetaan tasapuolisesti kaikissa yhteiskuntaluokista.

Todellisiä hyötyjiä ovat lukiolaiset.

Sisällysluettelo
 1.  Ateistiuutiset
 2. Suomalaisia uutisia on lehdessä
 3. Vajarit ajavat Esa Ylikosken johdolla elämänkatsomustiedon tuhoamista
 4. Propagandaa on joka paikassa
  1. sitä soosissa on sekä saikassa
 5. Helmikuun mietelause
 6. Ympäristöasioista
 7. Ateistisia tv-ohjelmia kuutosella
 8. Nallen pankki sotkien köyhien laskujen maksun
 9. Windows ihmiskunnan riesana
 10. Uskonnollisten teloitustapojen kehitys
 11. Vaikeus löytää suoraan ajettavia ohjelmia
 12. Elinkeinoelämä kannattaa orjuuden palauttamista
 13. Uskontojen pääsanomat
 14. Insinöörit eivät edes tiedä mistä kysyä neuvoa
 15. Maahanmuuttajat eivät tunne ihmisoikeuksia
 16. Uskonnollisia kansanlauluja, jotka voidaan tanssia tangona
 17. Mikä on halpa käsidesi
 18. Kampradin kuolinilmoitus
 19. Erään pikkupojan kotona
 20. Lumesta on tullut lähinnä kustannus
 21. Tietokoneen tuottama lisälämpö on tarpeen kerrostalossa
 22. Uusin terveydenhoito-opas
 23. Vuoden 1918 kansanmurha
 24. 1918
 25. Tämä alkaa jo olla pelottavaa fasismin nousua!
 26. Uskonnot ovat uhkapelin kieroutunein muoto
 27. Intel on joutunut lisäämään yhdinten määrää tehosuorittimissa
 28. Teemunpalatsi odottaa Ullanlinnassa
  1. kriminaalipsykologivaimoa ja 3 lasta. Mahtuu pari aupairiakin
 29. Miehet eivät ole enää puuta vaan sahajauhoa
 30. Keitä puuttuu presidentinvaaliehdokkaista?
 31. Suomen ylitiukka lääkevalvonta pettää käsikauppatuotteiden kohdalla
 32. Vajarien touhuista
  1. Radikaaliopas, vajareille opittavaa
  2. Anter Yaşa on pettynyt paikassa
 33. Vanhus,
  1. haittaako Sipilän hallitus elämääsi?
 34. Myös Suomessa suojellaan hyväksikäyttöön syyllistyneitä pappeja
 35. Kirkollisveroasia
 36. Miltä Helsingin seurakuntien rahakirstuissa näyttää?
 37. Presidenttiehdokkaista Huhtasaari, Kyllönen ja Torvalds eivät kuulu kirkkoon
  1. Ilmeisesti kypäräpappi Niinistön valintaa tasavallan presidentiksi ei voi estää millään
 38. Ongelmia Ubuntun kanssa
 39. Tietotekniikkamonopolit ihmiskunnan riesana
 40. Pedon luku 666
 41. Vantaan koululaitos rötösten teillä
 42. Internetin uutisia yritetään pakolla muuttaa maksullisiksi
 43. Onko Taivaassa onkilieroja
 44. Taistelua tietokoneen johtojen kanssa
 45. Tasa-arvoinen korttipeli
 46. Miten lauha talvi hyödyttää Sipilän hallitusta?
 47. Ymmärrys hoi, äly älä jätä!
 48. Huijausta harrastavia yhtiöitä ei pidä päästää konkurssiin
 49. Helsingin kaupunki kaatoi minut
 50. Ministerien uskonnollinen vala on säilytettävä, jotta typerykset paljastuvat
 51. Evankelis-luterilaisesta kirkosta eroaminen jatkuu
  1. Evlut kirkosta eroaminen 2017, tilastoja
 52. Evoluutiotiede hävitti Euroopasta paholaisen mutta ei uskonnollista huijausta
 53. Miksi Sipilän hallituksen ihmisoikeusrötökset eivät vaikuta hallituspuolueiden kannatukseen?
 54. Sattumia ei ole
 55. Olen vaihtanut New habaneran
 56. Tapaninpäivän iltana televisiossa oli suuri yllätys: Hyvä musiikkiohjelma
 57. Jos eläinohjelmien tekijät tekisivät rikoselokuvia
 58. Tein joululaulun Siggelle
 59. Kulman kolmiajako harpilla ja viivaimella on osoitettu mahdolliseksi
 60. Windows - tietokoneeseeni tuli jouluvirus
 61. Käyttöjärjestelmien ongelmia
 62. Miksi Suomessa ei joulukuussa myydä edes kengänpohjien nastoja
 63. Tekoälystä puhuminen on huuhaata
 64. Mikä ero in byrokraatilla ja idiootilla
 65. Muse Score 2,1 kaatuu sekä Windowsissa että Ubuntussa
 66. Miten sain tulostettua KELAn lomakkeen SV 178
 67. Toinen kone piti laittaa kokonaan Windows 10:lle
 68. Siirryin kokonaan Ubuntu 18.04:ään
 69. Kun olen 75 vuotta ihmetellyt
 70. Ubuntu 18.04 toimii
 71. Kun jumalat ovat enimmäkseen miehiä,
 72. Milloin Suomen lippua ja vaakunaa vaihdetaan?
 73. Helsingin Sanomat jatkaa kipulääkityksen vastaista kampanjaansa
 74. Mitä tehdä huuhaalääketiedetoimittajille?
 75. Laukaassa kasvatussihteeri saa palkkaa sekä seurakunnalta että kunnalta
 76. Miksi en pelaa tietokoneilla?
 77. Miksi Joulupukki on lihava?
 78. Kummat ovat parempia, ei mitään tietävät vai kaikkitietävät?
 79. Satavuotisjuttu
 80. Jäi itse kiinni
 81. Kuukauden mietelause
 82. Tietokoneiden kanssa on aina ongelmia
 83. Miten poistan Bluegriffonin Ubuntusta
 84. Helsingin Sanomilla on raskas vastuu
 85. Islam ja orjuus:
  1. CNN: Libyassa myydään Eurooppaan pyrkiviä afrikkalaissiirtolaisia orjiksi huutokaupalla – ”Kuka tarvitsee vahvaa kaivajaa?”
 86. Satu hyvän ja pahan tiedon puusta
 87. Sävellajeista
 88. Vanhanakin oppii
 89. Kuka ei tarvitse taivasten valtakunnan avaimia?
 90. Luther vipua käyttäen voi todistaa kuinka läpeensä mätä kristillinen katollinen kirkko oli.  (Ja kenties on vieläkin)
 91. Oikea uskonpuhdistus
 92. KATOLINEN KIRKKO SUOMESSA SAI TYÖSUOJELUA KOSKEVAN KEHOTUKSEN JA TOIMINTAOHJEITA (27.10.2017)
 93. Tyhmyyskoulutusta saa Suomessakin
 94. Ohjeita aloittelevalle säveltäjälle
 95. Mitä ovat elämän valttikortit
 96. Säveltäminen on minulle vaikeaa
 97. Onnistuin sittenkin asentamaan LibreOfficen Ubuntu 17.10:een
 98. Ubuntu 17.10 kanssa tuli vaikeuksia
 99. Miten voit testata MuseScore -taitosi
 100. Tarpeeton psykoterapia ja tarpeellinen tulehdusten hoito
 101. Ubuntu 17.10 toimii tässä koneessa
 102. Koodaajistako muka pula
 103. Nälkämaa löytyy sivustustani
 104. Nälkämaa maksaa paljon
 105. Bill Gates oli vähällä tuhota tämän päivän työni
 106. 40+ -seuraa on huijausta
 107. Jos olisi olemassa
 108. Miksi partavettä on vaikea ostaa
 109. MIGRI palauttaa ateisteja hirtettäviksi arabimaihin
 110. Emme elä totuudenjälkeisessä yhteiskunnassa
  1. vaan tuhansia vuosia vanhassa totuudenvastaisessa yhteiskunnassa
 111. Miten juotin kaksi verkkokaapelin päätä yhteen
 112. Mitä Raamattu opettaa?
 113. Mihin vallakumouslaulut ovat kadonneet?
 114. Varšavjanka
 115. Mikä on musiikkia?
 116. Miksi lukion oppikirjat maksavat?
 117. Voiko tutkimuksia totella?
 118. KANTELU AIKUISTEN PERUSOPETUKSESTA SIIRRETTIIN MINISTERIÖLLE (29.9.2017)
 119. Kulttuuri-ihmisten järjenjuoksusta
 120. Muslimityttöjen silpominen
 121. Koska omistan kasan akustisia kitaroita (20.9.2017)
 122. PASTORI KAI SADINMAAN TAPAUS KIIHDYTTI KIRKOSTA EROAMISTA (16.9.2017)
 123. Kun Muse Score 2.1:n syntetisaattorista loppuivat äänet
 124. Puhemies Maon
 125. Ruokarukous vaihtui loruun tänä syksynä – päiväkodeista katosi uskontokasvatus
 126. Kuka enkeleistä raiskasi Neitsyt Marian
 127. KSML: Ehtoollisviinien verokohtelu muuttuu – EU-laki ei jousta
 128. Windowsin monopoli ja Ubuntun vastaisku
 129. Helsingin Sanomat taas ateisteja vastaan
 130. Pikkukaupungista on vaikeaa löytää tavaroita
 131. Tässä paikassa tietoliikenne toimii huonosti
 132. VALTION YLEISAVUSTUKSET USKONNOLLISILLE YHDYSKUNNILLE 2017 (31.8.2017)
 133. Lue myös
 134. HARRY A. SIITONEN ON POISSA (6.8.2017)
 135. ticle by BY ALISON LESLEY
 136. ticle by BY ALISON LESLEY
 137. ULLA-MAIJA EEROLA TEKI RIKOSILMOITUKSEN LIITTOKOKOUS-KIRJOITUKSESTA – POLIISI EI TIEDÄ ASIASTA MITÄÄN (31.7.2017)
 138. ticle by BY ALISON LESLEY
 139. Miksi Helsingin Sanomia ei lakkautettu toisen maailmansodan jälkeen
 140. VAPAA-AJATTELIJAIN LIITON UUSI LIITTOHALLITUS JÄRJESTÄYTYI (6.7.2017)
 141. Muslimiveljeskunnalla on laaja verkosto länsimaissa – islamistisen järjestön aktivisteja on tuomittu rahanpesusta terrorismille
 142. Musiikkipölvästit ja tietotekniikka
 143. Amerikkalaisprofessori: Sosialidemokratia oli modernia luterilaisuutta
 144. Hengellinen johtaja tuomittiin syylliseksi kahden kannattajansa raiskauksesta Intiassa – Jopa kymmeniä ihmisiä kuollut protesteissa
 145. Osastossa Music on uutta musiikkia
 146. Ovela sarjamurhaaja­kysely paljasti ihmisten ennakkoluulot ateisteista:
  1. Ateistia pidetään moraalittomampana kuin uskovaa, Suomi tutkimuksen ainoa poikkeus
 147. Lahjovatko huumeparonit
  1. Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskusta (FIMEA)
 148. Espoolainen Eva ei pelkää mitään muuta niin paljon kuin naapurissa asuvaa ex-miestään –
 149. ”Minun kulttuurissani ajatellaan, että miehellä on oikeus lyödä naistaan”
 150. Avast virustentorjuntaohjelma on virus, joka rahastaa sinua
 151. Muita huijjaussivustoja:
  1. Monet seuranhakusivustot ovat rahastuskoneita
 152. Jari Leino kertoo Soinista näin
 153. Jumalanpilkkapäivää vietetään 30. syyskuuta
 154. Korkeasti palkittu iranilaismatemaatikko rikkoi rajoja
 155. Väärä kuva polkupyörävarkaasta
 156. Silpominen on ehkäistävä
 157. Somevideo minihameessa kävelystä johti poliisitutkintaan Saudi-Arabiassa – videolla ollut nainen vapautettiin ilman syytteitä
 158. Munkit ryvettyvät skandaaleissa – Thaimaa alkaa seurata munkkien rikoshistoriaa älykorteilla
 159. Taas laiton vannoja Saarikko oikeuskanslerin syynissä
 160. Novaja Gazeta: Tšetšenian viranomaiset teloittivat 27 ihmistä ilman oikeudenkäyntiä – osa teloitetuista oli pidätetty homoseksuaalisuuden takia
 161. Isisin aivopesemiä lapsia piinaavat kauhukuvat valveillakin – ponnistelut Irakissa ovat vielä edessä
 162. Prideorgiat suvaitsevaisessa vatikaanissa
 163. Kuinka kauan kirkko kestää jäsenkatoa? "Vuoden 2025 jälkeen alkaa todella tuntua"
 164. Suomen Ateistiyhdistyksen sivulle on murtauduttu
 165. Pappi Ateistiuutisille
 166. Uutiskanava Al-Jazeerasta tuli osa valtakiistaa
 167. VALTIONAVUSTUKSET USKONTOJEN VUOROPUHELUN EDISTÄMISEEN JAETTIIN (29.6.2017)
 168. Turkki kielsi Trans Pride -marssin järjestämisen Istanbulissa
 169. Wikpedian suhde ateisteihin
 170. Vatikaanin talouspäällikköä syytetään useista seksuaalirikoksista Australiassa – Kiistää syytteet pedofiliasta
 171. Ateismin näkyvyys heikkoa tänä kesänä
 172. Tämä lehti korvaa aikaisemmin ilmestyneen Jumalaton -lehden
 173. Uskonnottomat EU-maissa (Eurobarometri 2010)
 174. Laskuharjoitin lapsille löytyy osoitteesta
 175. Laskuharjoitin
 176. Gravitation
 177. Geometria
 178. Ateismin määritelmä
 179. Ateistin määrittelemä
 180. Agnostikon eli jumalaongelmaisen määritelmä
 181. Uskonnon määritelmä
 182. Raamatun ristiriidat
 183. Atheist News
 184. I am continuing to update the page "music"
  1. Black Velvet
  2. I am stopping to update the page "music" in this magazine (today November 9, 2017)
 185. Naked and bound, man is found in car with a pastor
 186. An Ex-Muslim Describes Her Escape from Islam in This Powerful 
 187. Magistrate Who Refused to Perform Gay Marriages Wins $325,000 Settlement
 188. This Ex-Muslim Was Betrayed By His Family Before He Escaped
 189. Atheists Denounce Trump Administration’s New “Religious Freedom” Office and Dangerous Rules Promoting Discrimination
 190. German right-winger converts to Islam. Gays are the reason
 191. Good news: hate preacher is barred from entering Jamaica
 192. High Court Ends Unwarranted Suspension of Atheists in Kenya Group
 193. Greek atheists protest ‘Holy Light’ funding
 194. This Program Protects Persecuted Atheists Around the World
 195. Humanist denied UK asylum
 196. Abuse scandals put a damper on Pope’s first visit to Chile
 197. In Uganda 99% of people are strongly religious
 198. A Menstruating Woman in Nepal Died as a Result of an Irrational Hindu Ritual
 199. Why Is Anyone Surprised That This Catholic Church Fired Three Gay Choir Members?
 200. Philly priest jailed: Catholic ‘morality’ takes another hit
 201. Roy Moore’s Jewish Attorney Has Been Found… and He’s Actually a Christian
 202. Human rights activist faces death threats in the Maldives
 203. 81% of white evangelicals voted for Donald Trump in 2016
 204. Utah Teacher Fired After Allowing Kids to See Classical Artwork with Nudity
 205. The most erroneus proposition of Karl Marx
 206. GOP Candidate for TX Gov.: “I’d Gladly Execute” Gay People (Like the Bible Says)
 207. Egypt to ban atheism, believing it endangers mental health
 208. The BBC’s top radio man, James Purnell, is an atheist
 209. Grace Cathedral accused of swindling a mentally ill woman
 210. Christian Dad, Who Mocked Atheist Son as “Moron,” Eventually Shed His Religion
 211. Saudi Arabian Sisters Risk “Honor” Violence If Forced to Return Home 
 212. New definition for Christmas
 213. Employment tribunal rules in favour sacked Jewish teacher
 214. Canada: Liberals are becoming an ‘anti-Christian hate group’
 215. The inverse of the naturalistic fallacy
  1. Atheist News
 216. A Bunch of Patheos Atheist Bloggers Just Published an Excellent Book of Essays
 217. Partial Sunday shopping ban displeases Polish Catholics
 218. It’s a Church Choir… Minus the Church
 219. Women arrested for procuring young girls for S African pastor
 220. Malaysian Deputy Minister Says Atheism is “Unconstitutional”
 221. Robert Mugabe enjoyed God’s protection says Catholic priest
 222. Indian politician wants an actress and filmmaker killed
 223. Turkish authorities have just ramped up their war on gays
 224. Bigots Say Starbucks Is Promoting Lesbianism, Somehow, On Its Holiday Cups
 225. Ohio-family-values-politician-resigns
 226. Egypt ‘unfortunately’ has 866 atheists says TV presenter
 227. It’s a Church Choir… Minus the Church
 228. Australia overwhelming says ‘Yes’ to same-sex marriage
 229. Christian school teacher in Iowa faces 140 abuse charges
 230. This is Excellent Advice for Coming Out as an Atheist
 231. Ken Ham is Trying to Spread His Creationism Nonsense to Canadian Homeschoolers
 232. Texas church massacre was God’s way of answering prayers
 233. Republican Rep. Says God Forgave Him For Sexual Harassment Scandal
 234. A Catholic Hospital Pushed Women to Bury Their Fetuses No Matter the Situation
 235. Man Kills Eight People in NY Terror Attack While Shouting “Allahu Akbar”
 236. Vicious Christian mum jailed for attack on daughter
 237. Students Who Opt Out of Irish Religious Ed Classes Can’t Learn Anything Else
 238. Survey: Most Americans No Longer Believe You Need God To Be Good
 239. Christian Women Gathered in Washington To March Against Feminism and Abortion
 240. “Nothing Wrong in God’s Eyes”
  1. Breaking Down Nothing
 241. Prominent US anti-abortionist told mistress to get an abortion
 242. Four dimensional sphere
 243. Greek Orthodox Leaders Won’t Meet with Prime Minister Because He’s an Atheist
 244. The Christians Who Support Donald Trump Have No Business Criticizing Hugh Hefner
 245. Atheists are nicer to Christians compared to the other way around if their religious identity is known, study claims
 246. Ireland Will (Finally) Hold a Referendum on Its Absurd Blasphemy Law Next Year
 247. Atheists Get School Official to Remove “Hebrews 6:19” from Email Signature
 248. Pakistan’s secret atheists
 249. Saudi Cleric: Women Can’t Drive Since They Only Have a Quarter of a Man’s Brain
 250. Pastor Rick Joyner: Natural Disasters Occur Because We Kicked God Out of America
 251. US cult leader faces lawsuit over alleged slave labour
 252. In Brazil a mad judge rules that homosexuality is a ‘disease’
  1. Abuse in the Catholic Church: seven priests to go on trial
  2. Turkey is Teaching Students About Evolution and Darwin for the Last Time
 253. Christian Man Sentenced to Death in Pakistan for Supposedly Insulting Islam
 254. Those Bible Stories Sound Very Familiar…
 255. Hindu woman abducted and forced to marry a Muslim
 256. The CIA Is Becoming More White, Male, and Christian, and That’s Bad for America
 257. Nuns buried hundreds of children in unmarked graves"
 258. Pastor Lance Wallnau: I Command Hurricane Irma To Go Back Into Ocea
 259. Statement from American Atheists President on Trump Administration Plan to End DACA
 260. Grace-free ceremony: Belfast’s new mayor upsets faith-heads
 261. Watch Matt Dillahunty Describe What It Would Take to Change His Mind About God
 262. New case shows that the Irish State directly imposes a Catholic ethos in ETAtheist NewsB Schools
 263. Pakistani school drops John Lennon’s ‘Imagine’ over blasphemy law fears
 264. Priest’s anger with God caused him to download child porn
 265. Guru’s rape case: religious sects must be better controlled
 266. New Mexico cult: four more ‘aggressive’ Christians arrested
 267. Belly-dancing Egyptian prof accused of ‘glorifying Satan’
 268. ‘Cowardly, evil’ Catholic brother jailed in Brisbane for 8 years
 269. Trump Will Cut Funding for Obama’s Program Lowering Teen Pregnancy Rates
 270. Protest in Coventry halts circumcision of boy aged 14
 271. Finland killings: Knifeman 'targeted women in Turku terror attack'
 272. Atheists Condemn White-Supremacist Demonstration in Charlottesville3
 273. Pastor’s hand ‘accidentally’ slipped into a woman’s panties
 274. Black Velvet
 275. Jawi to investigate alleged involvement of Muslims in atheist group
 276. ‘Plain stupid’: separate cups for Muslim and non-Muslim kids
 277. Richard Dawkins Has a Lot of Sensible Advice for Donald Trump
 278. Christian Pastor: I’m Not Worried About North Korea Because Trump Listens to God
 279. Malaysian Government Official: “We Need to Hunt Down” Atheists
 280. Rapper Who Once Said “God Made Me Bulletproof” Dies in Shooting
 281. Christian Activists: It’s “Unconscionable” That Gay Couples Can Adopt Children
 282. How to Get Someone to Doubt His Faith (in Just 15 Minutes)
 283. Atheists in Muslim world: Silent, resentful and growing in number
 284. Ubuntu needs our help
 285. Knoxville (TN) Mayor Finally Admits Police Dept.’s Christian Sign Was Illegal
 286. Seth Meyers Explores Donald Trump’s Weird (and Disturbing) Embrace of Religion
 287. Jordan activists celebrate repeal of 'marry the rapist' law
 288. Blasphemy Day
 289. Indian court rejects abortion for 10-year-old rape victim
 290. Inside Bangladesh’s killing fields: bloggers and outsiders targeted by fanatics
 291. Atheists Should Call Out Even Minor Church/State Separation Violations
 292. Pastor’s wife was treated as a ‘sex slave’ and frequently raped
 293. Is the U.S. a Christian Nation? Not At All, and This Video Explains Why
 294. Richard Dawkins Event in Berkeley Canceled Due To His “Abusive,” “Hurtful” Words
 295. ‘Marginalised’ Christians: new study paints a bleak picture
 296. ‘Jihad’ in, evolution out in Turkey’s new education plans
 297. Two Worshipers Have Reportedly Drowned During a River Baptism in Tanzania
 298. Jesus Showed Up at a Korean Pride Parade to Counter His Bigoted Followers
 299. What it's like to be an atheist in the world today
 300. A Muslim Mom Attended Her Gay Son’s Wedding. Now She’s Being Punished For It
 301. Malaysian woman slammed over video of her pet dog Bubu
 302. A Majority of Republicans Think Higher Education is Bad for the Country
 303. Somali Pirates Are Helping Islamic Terrorists Smuggle Weapons and Cargo
 304. Gay orgy in the Vatican: the truth about Luigi Capozzi
 305. Iowa Bible Reading Marathon Cancelled Due to Lack of Interest
 306. Muslim leader calls for a boycott of pro-gay Starbucks
 307. The White House Office of Science and Tech Policy Has No Science Division 
 308. Now Holy See ‘regrets’ charges against Cardinal George Pell
 309. EU is a Tribune of the pope ( 2.7 billion dollars fines for Google)
 310. Wikipedia is dead
 311. ‘Jesus freak’ destroys another 10 Commandment monument
 312. No Religion is the Biggest Group in Australia
 313. A Comment by  Erkki Hartikainen
 314. Canadians Would Rather See an Atheist Prime Minister Than an Evangelical One
 315. DID YOU KNOW A CHRISTIAN PRIEST CREATED THE BIG BANG THEORY?
  1. Article by BY ALISON LESLEY
 316. A Comment by  Erkki Hartikainen
 317. Contradictions of the Bible
 318. Arguments for atheism
 319. A Comment by  Erkki Hartikainen
 320. Atheist Culture
 321. Filosofia ja elämänkatsomustieto
  1. Elämänkatsomustiedon opetussuunnitelma 2016
 322. Filosofi och livsåskådning
 323. Philosophy and Life View
  1. Constructed language misil
 324. Katsomusaineiden didaktiikkaa
  1. Yleistä didaktiikkaa
  2. Kristillinen dogmatiikka
  3. Filosofian, elämänkatsomustiedon ja uskonnon didaktiikkaa
 325. Lukion filosofia, Filosofi i gymnasiet
  1. Opetussuunnitelmat ja lisätietoa
  2. Ilmaiset filosofian oppikirjat
  3. Filosofian ylioppilastehtävät
 326. Elämänkatsomustieto, livsåskådning
  1. Opetussuunnitelmat ja lisätietoa
  2. Peruskoulu Grundskola
   1. Ilmaiset oppikirjat
   2. Opetussuunnitelmat ja lisätietoa
 327. It’s a Church Choir… Minus the Church
  1. Lukio Gymnasium
   1. Ilmaiset oppikirjat
   2. Opetussuunnitelmat jalisätietoa
  2. Elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät
 328. Ylioppilaskirjoituksiin valmistautuminen
 329. Elämänkatsomustieto ainereaalissa
 330. Muuta tietoa
 331. Ehdotus lukion opetuksen järkiperäistämiseksi


Mainittakoon, että ylempää löytyvät täysin ilmaiset lukion filosofian oppikirjat.