si 
Jumalaton kulttuurilehti
toukokuu-kesäkuu 2014
Sisällysluettelo

karhu


Pölvästi Petri Karisma on lähdössä kirkkopuolue demareiden ääntenkerääjäksi Eduskuntavaaleissa

karisma
Lisätty 27.6.2014

Vapaa-ajattelijoiden johtohenkilönä esiintyvä Petri Karisma Tampereelta on julkistanut suunnitelmansa ensi eduskuntavaaleihin. Hän on pölvästi ja käyttää uskonnottomien ääniä väärin.  Älä äänestä Karismaa - jos äänestät Karismaa, niin äänesi menee kirkkomielisten hyväksi.

Karisma ilmoitti että ryhtyy demareiden niin sanotuksi sitoutumattomaksi ehdokkaaksi Pirkanmaan vaalipiirissä.

Sitoutumattomana ehdokkaana demarien listantäytteenä, Karisma jatkaa samoissa jalanjäljissä kuin toisetkin kaltaisensa narsistit ja lahkolaistyypit, esimerkiksi pölvästi pullero "Isä Mitro". Mitro-pallerohan oli demareiden sitoutumattomana ehdokkaana eurovaaleissa, menetti valtavasti kannatustaan, jäi valitsematta, mutta keräsi ääniä demareiden yhteiseen äänipottiin.

Petri Karisma on oikeasti niin ällötys että hänellä ei ole mitään mahdollisuuksia kerätä edes läpimenoon oikeuttavaa määrä ääniä eduskuntavaaleissa. Eihän hän onnistunut keräämään läpimenoääniä kuntavaaleissakaan, kun oli ehdokkaana.

Demarit ovat nykyään yleishaitallinen kirkkopuolue. Niin moni demari on seurakunnissa ja seurakuntavaaleissa mukana. Kirkolliset piirit ovat jo ajat sitten vallanneet demarien tärkeät paikat ja kirkkomieliset istuvat kuin junttilan-tuvan seinässä nauttimassa demareille annettujen äänien tuomasta asemasta. Vain hyväuskoiset höppänät enää nykyään äänestävät demareita.

Demareiden kirkkomielisyys on itse asiassa ihan luonnollista. Työväenpuolueena, demareita kannattavien joukko on keskimääräistä väestökoostumusta hieman tyhmempää. Jos oloisivat lahjakkaampia ja fiksumpia, eivät niin todennäköisesti olisi demareiden kannattajia.
Viimeaikaiset tutkimukset ovat paljastaneet, että tyhmemmät ihmiset ovat filksumpia ihmisiä uskonnollisempia ja kirkkomielisempiä. Tästä suoraan johtuu että keskimääräisesti väestökoostumusta tyhmempiin demareihin kuuluu keskimääräistä enemmän uskovaisia ihmisiä.

Lisäksi uskonnonvastaiset työväenihmiset hakeutuvat selvästi enemmän vasemmistoliittoon, joten demarit jäävät uskonnollisempien tyhmien konsentroitumissammioksi. Valikoituminen vie vähäisetkin uskonnottomat  poispäin demareista.
Sinne se Karisma on nyt menossa. Kirkon sylikoira jo valmiiksi.

Demareista pääsee eduskuntaan lävitse keskimääräistä kirkkomielisempiä. Kirkkovaltuutettuja ja sen semmoisia. Niiden hyväksi Pirkanmaan äänipottia se Petri Karisma aikoo nyt kasvattaa.

Hupakko Jungner törppäilee aina ja urakalla

Lisätty 27.6.2014

Jo usean vuoden ajan hysteerisyydestä arvostelemamme demarikansanedustaja Mikael Jungner on jälleen käyttäytynyt kuin  hupakko.

Voihan olla että monissa asioissa Jungner on hieman vapaamielisyyden puolella, mutta kyllä hänen henkilökohtaiset elämäntapansa ja holtittomuutensa aiheuttavat vahinkoa hoidettaville asioille. On sellainen tapahupsusti mieltäänpahoittava hysteerikko, hupakko, luja kuin hahtuvahiutale, keitetty makaroni, on sekoilija, seinäkello, usein pihalla kuin lumiukko. Melkein kuin Jani Toivola. Ei kansalaisvapaudet ja ihmisoikeudet siitä edisty, että Jungner on milloin poissa ja milloin sen verran sekaisin ettei saa hoidettua mitään kunnolla.

Ongelman ydin on siinä että Jungner pitää hallussaan sellaista äänivaltaista paikkaa jolla joku toinen, tunnollisempi, holtillisempi henkilö saisi paljon enemmän hyödyllistä aikaan ja tapahtuisi paljon vähemmän vahinkoa ja laiminlyöntejä.

Itseymmärtämättömyydestä kovin tunnettu Jungner on hieman kuin sellaiset holhouksenalaisuuden tarpeessa olevat höppänät jotka eivät ymmärrä omaa höppänyyttään ja siksi vastustelevat laittamistaan holhoukseen.

Kokoomuslaiset jarruttajakieroilijat esittävät lakiteknisiä tekosyitä - todellisuudessa syynä on uskonnollishenkinen homovastaisuus

Lisätty 27.7.2014

Lakivaliokunnan kokoomuslainen, taantumuksellinen puheenjohtajatar Anne Holmlund, tunnettu myös Kökkötraktori-Holmlundina, on selostanut että Avioliittolain muutokseen tähtäävässä kansalaisaloitteessa on hänen mielestään teknisiä virheitä, joiden takia hänen mielestään avioliittolakia ei voisi muuttaa, ei sitten ollenkaan.

Anne Holmlund on jo valmiiksi vanhoillisista arvoistaan, siis huonoista arvoistaan, johtuen homoavioliiton vastustajia.  Mutta nyt hän on suojaverhokseen kyhäämässä jotain lakiteknisiä vaikeuksia.

holmlund

Kökkötraktori-Holmlund, kehityksen tukkona ja jarruna.

Nämä väitetyt tekniset syyt ovat pelkkiä tekosyitä. Kyllä se hyvin tiedetään, että uusi laki kumoaa samantien sen kanssa ristiriidassa olevat aiemmat lait ja etenkin kumoaa aiempien lakien sellaiset tulkinnat jotka ovat ristiriidassa uuden lain voimaanpaneman linjan kanssa.
Kokoomuksen Holmlund kuitenkin haluaa käyttää tekosyitä, jotta hänen oma ihmisoikeusvastainen, uskonnollismielinen kantansa ei näyttäisi ihan niin pahalta kuin se todellisuudessa on.

Kaikki järkevät ihmiset ymmärtävät että Holmlundin päpätys on pelkkää tekosyytä. Holmlundin höpinät olisi hylättävä.

Vanha juttu. Jo niin moneen kertaan nähty. Jarruttajat ryhtyvät keksimään teknisiä ongelmia sinnekin missä niitä ei ole. Tyhjästä keksivät. Todellisuudessa olemattomia ongelmia. Kyhäämistä. Tekosyyn kehittelyä. Kun kyse on vain siitä että he eivät halua hyväksyä.
"Kyllä sika syitä keksii..."

Asiasta haastateltu toinen vanhoillinen kokoomuslainen kansanedustaja Kari Tolvanen, "Tolvana-Tolvanen", ammatiltaan poliisi ja muutenkin fasisti, kertoo tämän melko rehellisesti. Tolvanen sanoi haastattelussa että joka tapauksessa vastustaa homojen avioliittoja, että uskoo siihen hupsuun höpinään että avioliitto muka olisi pelkästään miehen ja naisen välinen.

Tolvanen haastattelussaan paljasti että ryhtyi mielellään käyttämään väitteitä lakiteknisistä ongelmista syynään vastustamiseen. Hän nimittäin lopulta tivattuna paljasti että vastustaisi joka tapauksessa, vaikkei lakiteknisiä ongelmia olisi.

Uusi puheenjohtaja Puppe-Stubb on pelkkä heittopussi näissä kuvioissa. Ei hän pysty tekemään kokoomusta yhtään vapaamielisemmäksi. Puppe-Stubb, pelkkä keulakuva, on muun muassa Tolvasen armoilla, sillä patakonservatiivi Tolvanen oli eräs niistä kokoomuksen taustahenkilöistä jotka veivät Stubbin lävitse kokoomuksen keulakuvaksi.

Kokoomus on nyt osoittanut jälleen kerran, että todellisuudessa on vanhoillinen, fasistinen, uskonnollisen oikeiston puolue. Noin kolme neljästä kokoomuslaisesta päättäjästä todellisuudessa vastustaa homojen tasa-arvoisia ihmisoikeuksia.

Tekniset ongelmat eivät kaada homoliittolakia, katsovat asiantuntijat

Lisätty 27.6.2014

Helsingin Sanomat hankki asiantuntijoiden arviot väitetyistä lakiteknisistä ongelmista.
Asiantuntijoiden mukaan Homoliittolaki ei kaadu teknisiin ongelmiin.

Lakialoitetta vastustaneet Kokoomuksen Kari Tolvanen ja Anne Holmlund (kok.) sekä kepun Arto Pirttilahti vetosivat perusteluissaan arvokysymysten lisäksi vahvasti lakiteknisiin syihin. Asiantuntijat tyrmäävät kuitenkin sen, että tämä olisi kohtalokasta. Asiantuntijoiden mukaan kyseiset ongelmat eivät riitä hylkäämiseen, vaan johdonmukaisesti olisi silloin kannatettava jatkovalmistelua ja ongelmien korjaamista lainsäädännössä.

Kansalaisaloitteessa tasa-arvoisesta avioliittolaissa on lakiteknisiä ongelmia, mutta ne eivät ole ylitsepääsemättömiä. Näin voi tiivistää lakiasiantuntijoiden kommentit aloitteesta, joka takaisi homo- ja lesbopareille yhdenvertaiset avioliitto-oikeudet heteroparien kanssa.

"Ei kansalaisaloite voikaan olla valmis. Täytyy kiitellä, että se on hyvin valmisteltu aloite",

toteaa sosiaali- ja terveysministeriön hallitussihteeri Annika Juurikko. Juurikko oli yksi viimeisistä lakiasiantuntijoista, joita valiokunta kuuli ennen keskiviikkoista äänestystään. Valiokunta äänesti aloitteen hylkäämisen puolesta äänin 10–6.  Äänestys ei tarkoita lain kaatumista. Lain kohtalon ratkaisee syksyllä eduskunnan täysistunto.

Toinen viimeisten joukossa kuultu asiantuntija oli valtiosääntöoikeuden emeritusprofessori Mikael Hidén. Hän muistuttaa, että valiokunnan hylkäämä, aloitetta kannattava äänestysvaihtoehto oli sekin ehdollinen. Siinä todettiin näin:  

"Mietintö valmistellaan siltä pohjalta, että kansalaisaloitteeseen sisältyvät lakiehdotukset hyväksytään osittain, lausumaehdotuksella edellytetään valtioneuvoston antavan eduskunnalle esitykset tarvittavista muista lainsäädäntömuutoksista ja hyväksyttävä lakiehdotukset ja myöhemmin valmisteltavat säännökset tulevat voimaan myöhemmin samanaikaisesti."

"Lainsäädännössä ei ole epätavallista, että tällainen vaativa jatkohiominen jää ministeriöiden tehtäväksi",

Hidén toteaa.  Hidéninkin mielestä aloite oli huolella valmisteltu, muttei suinkaan täydellinen. 

"Eivät ne tietenkään ylitsepääsemättömiä asioita ole",

hän lisää.

Hylkäämistä kannattivat kokoomuksesta Anne Holmlund, Kari Tolvanen ja Markku Mäntymaa, keskustasta Arto Pirttilahti, Eeva-Maria Maijala ja Ari Torniainen, perussuomalaisista Mika Niikko ja Kaj Turunen, kristillisdemokraateista Peter Östman ja Muutos 2011 -puolueesta James Hirvisaari.

Perussuomalaiset Niikko ja Turunen perustelivat valintaansa arvoilla. Eli he myönsivät avoimesti olevansa uskonnollisia hupsuja, ja tekevänsä homofobisesti lainsäädäntöratkaisuja.

Sen sijaan keskustan Arto Pirttilahti ja etenkin kokoomuksen Anne Holmlund ja Kari Tolvanen vetosivat perusteluissaan arvokysymysten lisäksi vahvasti lakiteknisiin syihin. Kun halusivat tekosyyllä sumuttaa ihmisiä eivätkä kehdanneet myöntää että ovat homofobisia.

Professori Mikael Hidénin mielestä teknisten syiden vuoksi aloitetta vastustava olisi voinut äänestää myös hankkeen jatkovalmistelun puolesta, varsinkin kun otetaan huomioon tuon äänestysvaihtoehdon muotoilu. Siispä ne kansanedustajat (10 edustajaa) jotka eivät äänestäneet jatkovalmistelun puolesta, ovat lukkiutuneet ilmeisen uskonnollisperäiseen kielteiseen kantaan joka on motiiveiltaan nähtävän homofobinen.

Mitä nämä kansanedustajien mainitsemat tekniset ongelmat sitten ovat?

Juurikon ja Hidénin mukaan ne liittyvät tasa-arvoisen avioliittolain "heijastevaikutuksiin" – siis siihen, miten uudenlainen avioliittokäsitys vaikuttaa muuhun lainsäädäntöön. Sosiaali- ja terveysministeriön antamassa lausunnossa mainitaan näistä heijastevaikutuksista esimerkkinä kotihoidon tukeen liittyvät kysymykset. Vanhempain- ja perhevapaat määräytyvät eri tavoin riippuen siitä, onko lapsi adoptoitu rekisteröityyn parisuhteeseen vai avioliittoon.

Lisäksi lausunnossa on lähdetty avioliiton ulkopuolelle, pohtimaan avoliiton käsitettä. Ministeriön mukaan lainvalmistelun yhteydessä olisi syytä ottaa kantaa myös siihen, pitäisikö samaa sukupuolta olevien rekisteröimätön parisuhde rinnastaa vastaisuudessa miehen ja naisen väliseen avoliittoon.

Tähän asti yhdessä asuvaa homoparia ei ole lain silmissä katsottu avopuolisoiksi, jos he eivät ole rekisteröineet parisuhdettaan.  Tulkinnan muuttuminen vaikuttaisi tarveharkintaisiin etuuksiin, joissa otetaan huomioon puolison tulot. Tällaisia etuuksia ovat muun muassa kansaneläke, lapsilisän yksinhuoltajakorotus, lasten kotihoidon tuki ja opintotuen asumislisä.

Huijarit taantumukselliset veivät välierävoiton Lakivaliokunnassa avioliittolakiäänestyksessä

Lisätty 26.6.12014

Eduskunnan lakivaliokunta on antanut mietinnön täysistunnolle, ehdottaen avioliittolain sukupuolineutraalistamista koskevan kansalaisaloitteen hylkäämistä. Mietintö ratkesi valiokunnassa äänestyksen tuloksena.

Lopullisesti asian päättää, äänestämällä, eduskunnan täysistunto. Tämä oli välierä.

Lakivaliokunnan mietinnön lopputulos johtui siitä, että Valiokunnan joidenkin lakia kannattaneiden varsinaisten jäsenten sijaan valiokunnan äänestykseen oli tuppautunut lakia vastustavia vanhoillisia roistokansanedustajia, varajäsenten paikoilta.

Kuten ennestään tiedetään, uskonnollismielisillä ja taantumuksellisilla on taipumusta yrittää esittää olevansa isompia ja enemmän kuin todellisuudessa ovatkaan, "esiintyä suuta suuremmalla".

Uskovaisilla ja muilla perstuntumaisilla järkirajoitteisilla on taipumusta nostaa älyttömän isoäänistä ja muka-enemmistöltä kuulostavaa älämölöötä, vaika he ovat yleensä kuitenkin vähemmistö.

He eivät anna itseään järkevämmille suunvuoroa vaan täyttävät tyhmällä mölinällään mielipidetilaa.

Tässäkin äänestyksessä uskonnollismieliset kansalaisaloitteen vastustajat olivat käyttäneet hyväkseen joidenkin varsinaisten jäsenten satunnaista poissaoloa tai myöhästymistä sekä kiihdyttäneet valiokuntakäsittelyä niin että ennättivät äänestää ennen varsinaisten jäsenten saapumista.

Valiokunnan tällaisen satunnaisen enemmistön mietintö siis esittää hylkäämistä.

Kansalaisaloitetta kannattaneiden valiokunnanjäsenten antama Vastalause puolestaan sisältää avioliittolain oikean muuttamisen sukupuolineutraaliksi. Tulossa olevassa täysistunnossa, kansalaisaloitetta kannattavat kansanedustajat tulevat äänestämään Vastalauseen sisältämän lainmuutoksen puolesta.

Valiokunnan äänestyksessä nähtiin erittäin selvästi, että kolmeneljäsosaa Kokoomuksen valiokuntaedustajista vastusti Kansalaisaloitetta.

Siitä tiedämme että Kokoomuksen suuri enemmistö valitettavasti on uskonnollista oikeistoa, ja vievät yhteiskuntaamme taaksepäin. Kokoomus ei pysty uskottavasti esiintymään vapaamielisten ihmisten puolueena, ei ollenkaan.

Ei pidä uskoa Kokoomuksen joidenkin kiiltokuvahenkilöiden uskotteluihin, sanahelinään, sillä totuus siitä puolueesta on että vastustavat vapaamielisyyttä.

Kepu äänesti valiokunnassa kokonaisuudessaan Kansalaisaloitetta vastaan. Kepu on taantumuksellinen puolue. Älä ikinä usko mitään sellaista että Kepu ikinä toimisi vapaamielisyyden hyväksi.

Demaritkin tyrivät valiokunnassa, poissaoloilla ja hölmöilyillä. Vaikka enemmistö demareista on Kansalaisaloitteen puolella, heidän törppönsä ovat aiheuttaneet vahinkoa.

Persut, kaikki paikallaolleet, äänestivät Kansalaisaloitetta vastaan. Persut ovat uskonnollinen seurakunta ja uskontopuolue, jonka äänestyskäyttäytymisen sanelee persujen taantumuksellinen roomalaiskatolinen ällö-johtaja.

Uskonto ratkaisi" lakivaliokunnan äänestyksen

Helsingin Sanomat selostaa:

Eduskunnan lakivaliokunnan enemmistö päätti keskiviikkoaamuna torjua kansalaisaloitteen tasa-arvoisesta avioliittolaista. HS kysyi valiokunnan jäseniltä, miksi he äänestivät lakia vastaan tai sen puolesta.

Kaj Turunen (ps) sanoi vastustaneensa valiokunnassa aloitetta siihen sisältyvän adoptio-oikeuden vuoksi.

"Siinä ei ole enää kysymys aikuisen oikeudesta, vaan lapsen oikeudesta."

Ilman adoptio-oikeutta esitys olisi hänelle saattanut kelvata.

Arto Pirttilahti (kesk) äänesti myös vastaan adoptio-oikeuden vuoksi. Hänen mukaansa adoptio-oikeuden salliminen homoille estäisi adoption ulkomailta myös heteroille, koska eräät maat ovat kieltäytyneet antamasta lapsia jos Suomi hyväksyy tämän aloitteen.

Myös perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini oli tyytyväinen äänestystulokseen. 

”Olen erittäin tyytyväinen lakivaliokunnan päätökseen. Kansan syvät rivit ovat juuri tätä mieltä”,

hän sanoi.

Lakivaliokunnan jäsenet Aino-Kaisa Pekonen (vas), Kristiina Salonen (sd) ja Jaana Pelkonen (kok) olivat pettyneitä.

"Kysymys on ihmisoikeuksista, yhdenvertaisuudesta ja tasa-arvosta. En näe syytä miksi sitä ei voisi hyväksyä, yhteistä sukunimeä ja adoptio-oikeutta. Tässä asiassa ollaan jo jäljessä muista Pohjoismaista, olisin toivonut että se olisi saatu maaliin tällä vaalikaudella",

Pekonen sanoi.

Lakivaliokunta käsitteli asiaa neljä kuukautta ja kuuli noin 60 asiantuntijaa.

"Kuulemisissa nousi hyvin esille, että kysymys on tasa-arvoisista oikeuksista, ihmisoikeuksista",

Salonen sanoi.

"Ainut katsantoero syntyi uskonnon kautta. Ne jotka katsoivat asiaa uskonnon kautta, vastustivat, muut katsoivat että kansalaisaloite olisi hyväksyttävissä."

"Alusta lähtien on ollut selvää, että asialla ei ole mitään tekemistä kirkon kanssa",

Pelkonen lisäsi. 

"Tärkeintä minusta on, että tasa-arvoinen avioliittoasia saadaan suureen saliin äänestykseen ja jokainen kansanedustaja silloin pääsee äänestämään asiasta. Saadaan lopullinen selvyys asiaan tämän vaalikauden kansanedustajakokoonpanon osalta."

Kokoomuksen jumalaapelkäävät ministerit - Orpo, Räty ja Toivakka

kokoomusvala

Lisätty 26.6.2014

Tiistaina 24.6.2014 kokoomuksen uudet ministerit tekivät ministerinvalan. Kristityt jumalaapelkäävät höppänät Petteri Orpo, Laura Räty ja Lenita Toivakka.

He vannoivat "kaikkivaltiaan jumalan edessä" uskonnollisen valan.

He asettivat jumaluutensa suoraan ylitse maallisen lainsäädännön ja ylitse perustuslainkin.

Kristillisdemokraattien puolue-eliitti haluaa eroon Päivi Räsäsestä

päivi-räsänen
Lisätty 26.6.2014

Päivi Räsänen on aiheuttanut paljon vahinkoa kirkolle ja paljon vahinkoa uskovaisten teokraattisille tavoitteille.

Jo jonkin aikaa on ollut nähtävissä että kristillisdemokraattisen puolueen eliittihenkilöt haluaisivat heittää Räsäsen pois.

Ensin Päivi Räsänen yritettiin hienovaraisesti siirtää Brysseliin, laittamalla hänet ehdokkaaksi eurovaaleihin. Puolueen eliitti yritti järjestää hänelle äänet, jotka olisivat pakottaneet hänet Brysseliin, pois Suomesta.

He epäonnistuivat: Kristillisdemokraatit jäivät suorastaan ilman europarlamenttipaikkaa. Hienovaraisesti eivät päässeet eroon Päivi Räsäsestä.

Otteet puolueen sisällä ovat koventuneet, kun hienovarainen suunnitelma meni myttyyn. Nyt puoluehallitus aikoo muutattaa puolueen säännöt niin, että jo puolta vuotta ennen ensi kesää, Kristillisdemokraateilla olisikin puoluekokous joka vaihtaisi ennenaikaisesti puolueen puheenjohtajan.

Päivi Räsänen on Suomen inhotuimpia poliitikkoja. Räsänen on kansalaisgallupeissa saanut muutaman kerran kaikkein eniten niitä vastauksia että hän on kaikkein inhottavin puoluejohtaja.

Siksi hän on meidän kannaltamme juuri hyvä Kristillisdemokraattien puolueen johtaja.

Toivoa sopii että Kristillisdemokraattien tyhmät äänestäjäjoukot huolehtivat edelleen Päivi Räsäsen pysymisen puolueensa puheenjohtajana.

Muslimien ramadan osuu tänä vuonna valoisimpaan aikaan

Lisätty 25.6.2014

Ramadan on islamilaisen kuukalenterin yhdeksäs kuukausi. Kuukausi alkaa uuden kuun noustessa ja vuosi on kuukalenterissa lyhyempi kuin aurinkokalenterissa.

Ramadan aikaistuu joka vuosi noin kymmenellä päivällä. Reilussa 30 vuodessa islamilainen kalenteri on kiertänyt aurinkokalenterin ympäri.

Tänä vuonna ramadan alkaa joko 28. tai 29. päivä kesäkuuta uuden kuun määrittelystä riippuen.

Koko päivänä ei juoda edes pisaraa vettä. Kun muslimien paastokuukausi ramadan käynnistyy viikonloppuna, muslimit syövät ja juovat  vasta auringon laskettua.

Oikeaoppinen muslimi ei voi matkustaa Pohjois-Suomeen, koska siellä aurinko paistaa koko ajan.

Silpomisia voi olla Suomessakin


Pääkirjoitus
24.6.2014
Helsingin Sanomat

Keski-Ruotsin Norrköpingissä paljastui viime viikolla peräti 30 koulutytön silpomistapausta. Lähes kaikkien tyttöjen sukupuolielinten silpomiset oli tehty vakavimmalla mahdollisella tavalla.

Kyseessä on sekä rikos että henkilökohtainen tragedia. Sukuelinten silpominen aiheuttaa pahoja fyysisiä ja henkisiä ongelmia, jotka kestävät koko eliniän.

Ruotsalaisviranomaiset arvelevat, että tytöt oli silvottu 4–14-vuotiaina, ennen kuin he muuttivat Ruotsiin. Ruotsin lain mukaan silpominen on ollut rangaistava teko jo 1980-luvulta lähtien. 1990-luvun lopulta saakka ulkomaillakin tehdyt silpomiset ovat olleet rangaistavia.

Norrköpingin tapaus osoittaa, kuinka vaikea ihmisoikeuksia loukkaavaa silpomiskäytäntöä vastaan on taistella. YK:n arvion mukaan ainakin 125 miljoonan naisen ja tytön sukupuolielimet on silvottu. Vaikka ongelmaan on pikkuhiljaa herätty, uhrien määrän puolittamiseen menee vielä 60 vuotta, arvioi YK:n ihmisoikeuskomissaari Navi Pillay viime viikolla. Erityisen paha tilanne on Somaliassa ja Egyptissä, joissa silvottujen naisten osuus on yli 90 prosenttia.

Ei ole mitään syytä olettaa, että Suomi säästyisi silpomistapauksilta. Ongelman tunnistaminen ja silpomisten ehkäisy vaatii erityistä valppautta kouluilta ja terveydenhuollon ammattilaisilta.

Kirkon Kotimaa -lehti julkaiseen Vapaa-ajattelijain liiton tiedotteita

Erkki Hartikainen 17.6.2014

Eilisen Kotimaa -lehden verkkoversiossa oli laajahkosti selostettu Vapaa-ajattelijain liiton liittokokousta.

Vapaa-ajattelijain liiton puheenjohtaja ja arkkipiispa näköjään kannattavat täsmälleen samoja asioita.

Internetissä Karismasta

Lisätty 21.6.2014

Nyt lähes jokainen vapaa-ajattelijoiden lausunto uutisoidaan, aivan kuin kirkko itse markkinoisi vastapuolta. Nimet kuten Petri Karisma, joka tulee Raamatun sanoista kallio (kr. petros= apostoli Pietari) ja armolahja (kr. karisma).

Jori Mäntysalo valehtelee

Erkki Hartikainen 21.6.2014

Päivitetty juhannusyönä

Hänen mielestään Karisma on saanut enemmän aikaan kuin jokin oikea vapaa-ajattelija.

Sopisi mainita yksikin saavutus. Sellaista ei ole tullut tietooni.

Tiettävästi Karisma on pyrkinut hävittämään nykymuotoisen elämänkatsomustiedon mutta ei onnistu siinä, koska evenkelisluteriliaisen kirkon johto pitää nykyistä järjestelmää hyvänä.

On hyvä, etteivät Petri Karisma ja Esa Ylikoski ole saanet aikaan kovin paljon pahaa.

Nykyistä Vapaa-ajattelijan liittoa johtavat tosiasiassa (kulisseissa) itse itsensä nimittänyt politrukki Jori Mäntysalo ja hänen partiolaisvaimonsa. Jori Mäntysalo kirjoittaa blogeja korkeakirkolliseen Kotimaa -lehteen.

Minulle on arvoitus, miksi teknisesti osaava ja monipuolinen Mäntysalo on erikoistunut toisinajattelevien ateistien vainoamiseen. Toki on muistettava, että Stalinkin oli osaava ihminen, joka teki töitä jopa öisin niin, että Otto Wille Kuusisen oli pakko yrittää hankkia jostain kahvia, että pysyi hereillä.

Kuusinen toimi Stalinin kirjurina ainakin sen ajan, jonka Arvo (Poika) Tuominen ja hänen vaimonsa asuivat Kuusisen kotona.

Mitä tulee vasemmistoliittolaisiin, joita Mäntysalo on nimittänyt Karisman uuteen hallitukseen, kannatta muistaa se, että vasemmistoliittolaiset olivat pahin este silloin, kun yritin saada uskontojen historian ja siveysopin opetusta kuntoon.

Vasemmistoliittolaiset väittivät, että sellainen uudistus ei ole ollenkaan mahdollinen, ja he toimivat minua vastaan siihen saakka, kun YK:n Genevessä toimivalta Ihmisoikeustoimikunnalta tuli ohje saattaa asia Kansalais- ja poliittisia oikeuksia koskevan sopimuksen 18 artiklan edellyttämään muotoon (Tapaus Hartikainen vastaan Suomen valtio - hirveää radikalismia, joka ei ainakaan Vapaa-ajattelijain liitossa toistu).

Opetussuunnitelma muuttuikin yhdessä yössä. Sain olla sitä edellisenä iltana tekemässä, kun Pekka Elo ilmoitti, ettö huomenna hyväksytään uusi opetussuunnitelma.

Pekka Elo oli sopinut evankelis-luterilaisen kirkon kanssa, että kaikille evankelisluterilaiseen kirkkoon kuukumattomille opetetaan vastaisuudessa etiikkaa.

Vasemmistoliittolainen ministeri Kalevi Kivistö antoi eduskunnalle lakiesityksen siitä. Hän on jälkeen päin väittänyt, että edellisen ministerin esitystä ei sopinut muuttaa. Sellainen mies on lapsena arkkipiispan virasta haaveillut Kalevi Kivistö.

Elämänkatsomustieto saatiin uskonrtokuntiin kuulumattomílle vasta sen jälkeen, kun olin Kalevi Sorsan tähän tarkoitukseen myöntämällä avustuksella tehnyt vuoden töitä virkavapaalla. Lopullisesti sovin asian eduskunnan kahviossa sivistysvaliokunnan silloisen puheenjohtajan Mikko Ekorren (vas.) kanssa siitä, millainen lakipykälä tehdään.

Ekorrelta sain tietää, että Pekka Elo edelleen juonitteli ehdotusta vastaan.

Nyt samat juonittelijat johtavat Vapaa-ajattelijain liittoa.

Kim Sjöströmin puhe sunnuntaina 15.6.2014 vapaa-ajattelijjain liiton liittokokouksessa Tampereella

Lisätty 17.6.2014

Tänä keväänä on nähty useita viranomaisratkaisuja uskonnonvapaudesta koulujen arjessa. Nähdäkseni parasta turvaa suomalaisille tarjoaa tätä nykyä Euroopan ihmisoikeustuomioistuin. Kotimaiset tahot (kuten perustuslakivaliokunta) eivät ole olleet halukkaita tarjoamaan niin hyvää suojaa uskonnottomille ihmisille. Mielestäni kannattaa tuoda esille etenkin EITn ratkaisujen linjaa ja ennakkotapauksia, kotimaassa.

Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen ratkaisulinjoissa korostuu, meille uskonnottomille hyödyllisesti, oikeus uskontoihin liittyvissä asioissa yksityisyyteen. Se on hyödynnettävä ja tärkeä asia nyt lähiaikojen edunvalvonnassa.
EIT-linjaukset estävät julkista valtaa, pakkovaltaa, käyttämästä viranomaisvaltaa pakottamalla koululaisia ja heidän perheitään paljastamaan vakaumuksensa, uskonnottomuus tai uskonnollisuuden laji.

Näkemykseni mukaan Euroopan ihmisoikeustuomioistuin noudattaa ratkaisuissaan tätä linjaa sen vuoksi että pitää tarpeellisena kieltää julkiselta vallalta toimia kerettiläisinkvisitiona.

Kerettiläisinkvisitiosta on monien vuosisatojen ajalta Euroopassakin todella huonoja kokemuksia, jonka historian valossa on hyvin ymmärrettävää että EIT pitää inkvisition kieltoa uskonnonvapauden tärkeänä osana.

Suomessa itse asiassa tälä hetkellä jopa uskonnonopetuksen järjestämismuoto, jakautuminen vakaumuskohtaisiin ryhmiin, on Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen linjausten valossa laitonta, ihmisoikeusvastaista tasa-arvon rikkomista, erottelua ja inkvisitiota uskonnollisen jäsenyyden yksilökohtaisten tietojen esittelyksi julkisen vallan toimesta muille ihmisille.

Kun se kuitenkin perustuu kotimaiseen lakiin, on se hankalammin puututtavissa, ja vaatisi EIT-tuomion hakemista siitä asiasta Ihmisoikeustuomioistuimelta itseltään, jota voitaisiin kyllä yrittää tehdä.

Sen sijaan koulujen arjen uskonnonharjoittamiselle ei ole ollenkaan lakiperustaa. Uskonnonharjoittamisen tuotteena kouluissa kerätyt rekisteritiedot koululaisten osallistumattomuudesta ja osallistumisesta sekä kieltäytymisestä uskonnonharjoittamisesta eivät perustu mihinkään muuhun kuin Opetushallituksen antamaan tiedotteeseen, johon toimenpiteeseen Opetushallitus on ollut koko ajan toimivaltaa vailla.

Se rekisteröinti ei perustu lakiin. Uskonnonharjoitus kouluissa ei sekään perustu mihinkään lakiin.

Uskonnollisiin tilaisuuksiin osallistumisten rekisteröinti kouluissa on nimenomaan kerettiläisinkvisitiota. Siihen on puututtava. Sellainen tulee moittia ja paljastaa laittomana toimintana viranomaisille.

Tunnustuksettomuus on vaarassa nyt Opetushallituksessa. Toistakymmentä vuotta voimassa ollut velvoite, että koulun kaikkien oppiaineiden opetus tulee pitää uskonnollisesti tunnustuksettomana, on nyt ikävästi Opetushallituksen valmisteluissa poistumassa normistosta. Onko kyseessä yhteiskunnan ja poliittisten ryhmien jonkinasteinen taantumuksellistuminen?

Opetushallitus ainakin tuntuu asettuvan yhä taantumuksellisempaan suuntaan. Sille pitää asettaa stoppi ja uskonnollisen tunnustuksettomuuden velvoite tulee pitää voimassa.

Minun linjani on, että päävaatimuksena uskonnonopetuksen suhteen tulee olla se, että kaikki katsomusopetus pitää poistaa kouluista kokonaan.

Tulee olla kehityksen eturintamassa. Tulee tavoitella, että uskonnonopetus ja sen rinnakkaisaineet poistetaan kokonaan kouluista.
Turhaa tinkeröintiä nykyisten katsomusaineiden pyörittelyssä pitää välttää. Tulee vaatia kaiken uskonnonopetuksen lopettamista.

Tällaisia linjoja minä vedän ja näitä ajan.

Kim Sjöström
 - - - - - -
Puhe löytyy liittokokouksen pöytäkirjasta, kohdan 17 liitteenä (pöytäkirjan liite 9).

Vapaa-ajattelijain liiton liittokokous kannatti elämänkatsomustiedon opetuksen muuttamista Ruotsin mallin mukaiseksi uskonnonopetukseksi

Erkki Hartikainen 16.6.2014

Elämänkatsomustiedon opetuksen muuttaminen Ruotsin mallin mukaiseksi uskonnonopetukseksi sai myös paikalla olleiden vasemmistolaisten kannatuksen.

Kun järjestön kristillismielinen johto ja erityisesti entinen taistolainen Esa Ylikoski on avoimesti kuuluttanut lukion elämänkatsomustiedon opetuksen muuttamista lukiossa kaikille avoimeksi, liittokokous asettui kannattamaan samaa myös peruskouluun.

Olen inhonnut Esa Ylikoskea kohta lähes puoli vuosisataa, mutta en ole kuin vasta viime vuosina havahtunut huomaamaan, millainen iljetys hän on.

Mainittakoon, että liiton touhuista poissa oleva karkkilalainen "vasemmistolainen" Eino Huotari on ollut tärkeässä asemassa tekemässä entisestään huononnettua elämänkatsomustiedon opetussuunnitelmaluonnosta.

Teologi, opetusneuvos Pekka Iivonen tietysti pitää kiinni siitä, että lopullinen opetussuunnitelma on vähintään yhtä huono kuin luonnos.

Jos Karkkilan vapaa-ajattelijat eivät olisi eronneet liitosta, liittohallitukseen olisi todennäköisesti tullut Eino Huotari, joka olisi ollut pikemminkin huononnus kuin parannus.

Luulen, että Karkkilan vapaa-ajattelijat ilmestyvät liittoon seuraavaan liittokokoukseen mennessä. Se ei paranna nykyistä tilannettaa vaan pikemminkin huonontaa sitä.

Karisman kannattajat on valittu Vapaa-ajattelijain liiton johtoon

Päivitetty 20.6.2014

Puheenjohtaja

Petri Karisma itse

Liittohallitus

Esa Ylikoski / Miika Heino
Marko Lakkala / Timo Karjalainen
Heidi Friman / Marjo Kulmala
Kimmo Laine / Maarit Fredlund
Timo Mykrä / Tomi Pinomäki
Johanna Sauna-aho / Kirsi Koskenkorva
Ulla-Maija Eerola / Hannu Väisänen
Pertti Periniva / Niko Saarinen

Liittovaltuusto

Puheenjohtaja  Olavi Korhonen

Puheenjohtaja Olavi Korhonen
Robert Brotherus / Anneli Aurejärvi-Karjalainen
Jani Hinkka / Jori Mäntysalo
Tapio Pilli / Jari Peltonen
Kerttu Loukola / Sarita Vihersalo-Karén
Arvid Saarinen / Tauno Perkiö
Aki Räisänen / Kari Pasanen
Juha Toivonen / Sirpa Pöyhönen
Risto Nikula / Anneli Laakkonen
Reijo Raappana / Tuula Raappana
Marianne Ikävalko / Antti Värri

Kommentti: Joukossa ei ole ketään, joka vastustaisi elämänkatsomustiedon tuhoamista.

Liittokokouspöytäkirja

Moskeijan pekonilla häpäissyt kaksikko sai vankeustuomion

18-vuotias nainen ja 39-vuotias mies laittoivat sianlihaa Edinburghin moskeijan sisälle ja ovenkahvoihin.
Ulkomaat

Sianlihasta vankilaan Skotlannissa

Jo on muslimien hyysäys huipussaan!


Skotlannin Edinburghissa sijaitsevan moskeijaan sianlihaaa tuoneet mies ja nainen on tuomittu vankilaan. 18-vuotias nainen sai vuoden ja 39-vuotias mies yhdeksän kuukauden vankeustuomion. Samaan islaminuskon vastaiseen iskuun osallistunut 25-vuotias mies sai jo viime syksynä kymmenen kuukauden vankeustuomion.

Patakonservatiivilla Kokoomuksella ei ole ikinä ollut naista puoluejohtajana

Lisättu 28.6.2014

Kokoomuksen puoluekokous valitsi puolueen puheenjohtajaksi Alex Stubbin. Hän voitti vaalissa naisen, ministeri Paula Risikon.

Konservatiiveille on ominaista että naisia ei ikinä suostuta valitsemaan johtotehtäviin, nimellisestä tasa-arvosta huolimatta. Kokoomuspuolueella ei ole koskaan ollut naista puheenjohtajana.

Naisten tosiasiallisella syrjinnällä on uskonnollista taustaa. Kokoomus ei myöskään ikinä ole uskonnottomien puolella, vaan aina uskonnollista oikeistoa.

Joissakin muissa konservatiivipuolueissa, kuten kepussa, smp-persuissa ja kristillisdemokraateissa, konservatiivinen miesten suosinta on ainakin kerran epäonnistunut, ja kerran on nainenkin kussakin niistä valittu puolueen johtajaksi. Mutta ei koskaan Kokoomuksessa.

Kokoomuksen syvin henki käy kuvaavasti ilmi sellaisten prototyyppi-kokoomuslaisten kansanedustajien kuin Esko Kurvinen ja Tapani Mäkinen toiminnan kautta. Kurvinen halusi kieltää uskonnottomien edunvalvontajärjestötoiminnan sen takia että toiminta on kirkon vastaista. Tapani Mäkinen sai Lahdessa iltayöstä kuonoonsa nyrkkiä kadunmiehiltä näiden kuullessa Mäkisen olevan kokoomuslainen ja seuraavana iltana Tapani Mäkinen ryhtyi lähes raiskaamaan naiskollegaansa kokoomusjuhlassa tanssilattialla.

Hävettäviä hetkiä, Stubbin karmaisevaa

Lisätty 18.6.2014

stubb

Alex Stubb antoi ministerivalan, sormet kristittyjen raamatulla, niinsanotun kaikkivaltiaan jumalan kautta.

Helsingin Sanomat selkävaivaisten kimpussa

Lisätty 15.6.2014
Erkki Hartikainen

Tämän päivän Helsingin Sanomissa oli laaja juttu, jossa selkävaivainen Helsingin Sanomien toimittaja on löytänyt selkävaivaisen psykologin, joka vastustaa selkävaivojen syiden selvittämistä, koska siihen voi mennä yhteiskunnan rahaa. Juttu osuu oivasti samalle päivälle oikeistoliberaalin juhlanumeron kanssa.

Minä kuulun ihmisiin, jolla on selkävaivaisen perintötekijät. Voisin kirjoittaa aiheesta paljon pitemmän jutun kuin Helsingin Sanomain toimittaja, mutta keskityn muutamiin tärkeinä pitämiini asioihin.

Selkävaiva haittasi jo koulunkäyntiäni ja sen jälkeen opiskelua. Ensimmäisen vakinaisen työpaikkani lääkäri, joka oli puolustuvoimien lääkäreitä ja myöhemmin puolustusvoimien ylilääkäri, sanoi pelkästään selkää kopeloimalla, että tämä selkä saattaa aiheuttaa ongelmia.

Siinä työpaikassa selviydyin makailemalla välillä lattialla, koska minulla oli oma työhuone.

Opetustehtävissä hankalinta oli kokeiden korjaaminen. Sitä en voinut tehdä lattialla makaamalla, koska minun niskani osana selkääni ei siedä makuulla työskentelyä. Jatko-opintoja suoritin makaamalla oikealla kyljelläni.

Kun siirryin opettamaan pelkkää tietotekniikkaa, vaikeinta oli aineiston tekeminen, sehän piti tehdä pelkästään istuallaan.

Tilasto-ohjelmoijana minulla oli oman huone, jossa oli poikkeuksellisesti lukko. Saatoin lepuuttaa selkää olemalla lattialla vatsallaan. Kerran kuulin oven läpi, kun esinainen kysyi työtoverilta, että mitähän Erkki siellä tekee, johon työtoveri vastasi, että sitä sinun pitää kysyä Erkilta itseltään. Ei kysynyt (tiesi asian).

Lopulta, kun olin taas opetustehtävissä, ei auttanut muu kuin jäädä osa-aikaeläkkelle, sitten sairauslomalle ja 63 -vuotiaana eläkkeelle.

Paljon aikaisemmin, kun vielä asuin pikkupaikkakunnalla ja en päässyt lihaskrampin vuoksi välillä sängystä ylös, jotta olisin saanut housut jalkaan, yritin saada apua paikallisilta lääkäreiltä. Röntgenkuvia otettiin ja sanottiin, että siellä oli kulumia ja että selän kanssa pitää oppia elämään. Tosiasiassa röntgenkuvistakaan kukaan ei ollut sillä paikkakunnalla älynnyt mitään, ja kaikille muillekin sanottiin samaa ja käskettiin syödä tulehduskipulääkkeitä, jotka ovat tärvelleet myös minun sisäelimiäni (vauriot näkyvät kuvista), mutta onneksi ne eivät tärvele niitä enää lisää.

Lopulta tilasto-ohjelmoijana toimiessani menin yksityiselle ortopedille, joka määräsi minulle ensin tavanomaista kipulääkettä, mutta kun se ei tehonnut mitään, menin uudestaan hänen vastaanotolleen. Sain oikeaa kipulääkettä.

Lopulta tämä yksityinen ortopedi lähetti minut yksityiseen magneettikuvaukseen. Maksoin melko suuren omavastuun.

Kun en enää pystynyt tekemään työtä, yksityinen ortopedi antoi minulle lähetteen Töölön sairaalaan. Kesti melko kauan, ennen kuin pääsin selkäleikkaukseen. Se oli pitkä leikkaus, sillä ortopedi oli poistanut luuta enemmän kuin hän aluksi lupasi.

Leikkauksen jälkeen olen tarvinnut kipulääkkeitä vain satunnaisesti. Eilen jouduin kantamaan selälle sopimattoman määrä tavaraa, joten oikea kipulääke oli sen jälkeen tarpeen. Nyt ei koske selkään ollenkaan.

Mitä tulee masennuslääkkeisiin, selkävaivaisen on syötävä niitä ainakin vähäisiä määriä, koska ne nostavat kipukynnystä. Masennuslääkkeet itse asiassa riittävät vähäisten kipujen lievittämiseen.

Jos pakaroihin, jalkoihin jne. koskee tai pistelee, vika on siinä, että hermot joutuvat jossain kohden puristukseen.

Koska selkävaivat aiheuttavat lihasjännitystä, lihasjännitystä lievittävää lääkettä on syytä ottaa silloin, kun lihasjännitystä on.

Jotkin selkävaivat, kuten tavallinen iskiaskohtaus, menevät ohi muutamassa päivässä. Myös välilevyn pullistumat saattavat parantua itsestään ja uusiutua itsestään. Joskus välilevyn pullistumaakin saatetaan joutua leikkaamaan.

Koska ainoat selkäkipua oikeasti lievittävät ja sisäelimiä turmelemattomat lääkkeet samoin kuin lihasjännitystä alentavat lääkkeet luokitellaan huumeiksi, selkävaivaisen on vaikea saada edes vähemmän myrkyllisiä kipulääkkeitä.

Suuri määrä selkävaivaisia kärsii tässä maassa koko ajan turhaan. Julkinen terveydenhoito ei pääsääntöisesti tutki vaivojen syitä (eikä hoida selkävaivaisia kunnolla).

Ihmismyönteinen yksityinen fysiatrian professori määräsi minut aikoinaan KELAn harmiksi kuntoutukseen. Käyn edeleen kuntosalilla ja maksan kaiken itse pienestä eläkkeestäni.

Kun presidentti Niinistö  valtiovarainministerinä lopetti oikeuden tutkinnon suorittaneena opiskeluun (onnistuin opiskelemaan ennen Niinistön ministerikautta) ja pääsi pressidentiksi, Stubb kunnianhimoisena voisi kieltää selkävaivaisten hoidon ja päästä seuraavaksi presidentiksi.

Jos selkävaivaisia kohdeltaisiin jossain muussa EU-maassa hyvin, he saattaisivat matkustaa muaalle ja näin lisätä kapitalistien voittoja Suomessa, mutta valitettavasti kohtelu on yhtä tylyä kaikkialla.

Sen sijaan RAHALLA saa hyvää hoitoa missä tahansa.

Vapaa-ajattelijain liiton sääntömuutosesitys kaatui

Lisätty 14.6.2014

Esitys oli niin kelvoton, etteivät imagofasistit edes päästäneet sitä äänestykseen.

Kyllä marxilaiset luontevasti totalitaristisen fasistin kanssa pystyvät yhteistyöhön

Karisman uusi lista on kuin Molotov-Ribbentrop-sopimus

Lisätty 14.6.2014

Kotimaa - lehti mainostaa Karisman-Ylikosken "Vapaa-ajattelijain liittokokousta"

Lisätty 14.6.2014

Tampereella viikonloppuna liittokokoukseen kokoontuvat vapaa-ajattelijat ilmaisevat tyytyväisyytensä yhteiskunnallisen keskustelun suuntaan.

Karisman lista antaa puolet liittohallituspaikoista vasemmistoliittolaisille


Lisätty 13.5.2014

Petri Karisman  uusin yritelmä säilyttää fasistinen asemansa on vienyt hänet diilaamaan marxilaisten kanssa. Seuraavan kolmen vuoden kaudeksi valittavan liittohalituksen junttalistalleen Karisma on päästänyt puolet paikoista vasemmistoliittolaisille.

Näköpiirissä on että tämä on Karisman lopun alku, sillä hän joutuu huomaamaan että vasemmistoliittolaiset muodostavat hiljaisesti sisäpiirinsä joka turhauttaa päätöksenteon.

Karisma pääsee jatkossa tekemään itsevaltaisia konnuuksiaan vain jos se sopii vasemmistoliittolaiselle sisäpiirille. Karismasta tulee siis joissakin suhteissa sätkynukke, jota hän ei kestäne vaan ryhtyy sekopääksi ja räjähtää hakkaamaan.

Omalle linjalleen uskollisena Karisma pysyy kuitenkin siinä, että hänen nyt listalleen päästämänsä vasemmistoliittolaiset ovat yhtä työkyvyttömiä kuin Karisman tähänastisetkin vasallit.

Vasemmistoliittolaisten ei van voi odottaa toimivan kaikissa suhteissa Karisman vasalleina, ei vaikka mitä olisivat luvanneet Karismalle.

Nykyisessä Karisman liittohallituksessa vasemmistoliittolaiset ovat olleet nurkkaan sysättyjä, sillä vain Ylikoski näistä on vasemmistoliittolainen. Jos Karisman uusi lista tulee valituksi, tilanne muuttuu dramaattisesti.

Britannian uskonnon opetus

Erkki Hartikainen 13.6.2014

Paljon puhuttu Britannian uskonnonopetus ei ole pakollista oppilaille. Vanhemmat tai 18 vuotta vanhemmat oppilaat voivat kokonaan tai osittain ottaa lapsen pois uskonnonopetuksesta.

Opetuksen tarjoaminen on vain pakollista kouluille, mutta varsin suuri osa kouluista ei vaivaudu tarjoamaan sitä.

Muslimit ovat kaapanneet joillakin alueilla opetuksen haltuunsa.

Opetussuunnitelmat ovat uskontokuntien ja joidenkin Vapaa-ajattelijain liiton kaltaisten puoliuskonnollisten järjestöjen hyväksymiä.

Tiettävästi Vapaa-ajattelijain liiton junttalistan ihmiset kannattavat Suomeen kaikille pakollista uskonnonopetusta jollain peitenimellä.

Sjöström:  Pakolliset katsomusaineet kokonaan pois kouluista

Maanantaina, 2. kesäkuuta 2014

Minä ajan linjaa, että kaikki katsomusopetus poistettaisiin kokonaan kouluista. Ainakin pakollisista. Siis että uskonto lopetetaan kokonaan pakollisena oppiaineena, eikä sen tilalle tule mitään. Ei mitään uskontotietoa eikä maailmanetiikkaa eikä mitään katsomusainetta. Kun pakollinen uskonto poistetaan kouluista, samalla siis poistuu tarpeettomana pakollinen elämänkatsomustietokin.

Näin linjaan

Mielestäni, uskonnottomien edunvalvonnassa tulisi ryhtyä johdonmukaisesti ajamaan tätä linjaa. Aion itse tehdä niin.

Minun mielestäni on virhe yrittää keplotella jotakin katsomusaineversiota tai joitakin katsomusaineversioita edelleen kouluopetukseen.

Minun mielestäni, uskonnottomien edunvalvojien ja järjestöjen tulisi tässä(kin) asiassa olla kehityksen eturintamassa ja jo siksikin ryhdikkäästi vaatia katsomusopetuksen kokonaan lopettamista kouluista.

Nykyään eturintamaa ei enää ole Elämänkatsomustiedon turvaaminen tai pyörittely, vaan semmoinen on kyllä juuttuneisuutta ja on toimintaa kirkon ehdoilla. Edunvalvontajärjestöjemme ei pitäisi suostua toimimaan kirkon ehdoilla, vaan kulkea kohti todellista edistystä.

Sitä paitsi kokemus osoittaa, että mikäli kouluopetuksessa on jokin katsomusaine, niin jäsenistönään valtaenemmistöä hyödyntävät kirkonmiehet ja valtaenemmistön edustajiksi itsensä kuvittelevat luterilaisuuden tuputtajat tulevat aina vääntämään jotakin ja vaivihkaa yhä enemmän uskonnollista sisältöään sellaisiin oppiaineisiin.

On havaittu tuskastuttavan monta kertaa että he eivät kunnioita täysin edes oppiaineiden erillisyyttä, vaan heillä on ollut vedätystä, vääntöä ja tuputettavaa jopa kirkkoon kuulumattomienkin oppiaineen sisällöiksi.

Nykyinenkään elämänkatsomustieto ei ole vapaa kristittyjen tuputtamista turhista sisällönosasista.

Näen asian niin että minkään katsomuksen opettamisen ei pidä olla veronmaksajien rahoittaman koulun tehtävä. Periaatteellisesti on mielestäni väärin, että valtio tarjoaa alaikäisille yhtään mitään katsomusta.

Itse pidän uskonnottomasta katsomuksesta, mutta periaatteessa olen sitä mieltä että senkään opettaminen ei kuuluisi valtion tehtäviin veronmaksajien rahoilla - joskin onhan se hyödyllisempi katsomus opetettavaksi kuin ainakaan minkään uskonnon katsomus.

Siis valtion ei pitäisi pitää mitään katsomusopetusta.

Kim Sjöström

Sjöström vaatii:  Luterilaiset seurakunnat eivät suoriudu asiallisesti omimistaan väestörekisterihallinnon viranomaistehtävistä

- luterilaisilta seurakunnilta pitää ottaa väestörekisterit pois

http://suku.genealogia.fi/showthread.php?t=31186
 
Kim Sjöström kirjoittaa:

http://sjostro.vuodatus.net/lue/2014/06/kirkko-ei-oikeasti-suoriudu-asiallisesti-vaestorekisteriroolista

Petri Karisma on muuttanut mieltään ja näppiksen takaa kohtaamisten sijasta yrittää epätoivoisesti kohti ihmisten kohtaamista oikeasti kasvotusten

4.6.2014

Puheenjohtajakampanjansa pääviestissä (VA 2/2014 sivu 17)  Petri Karisma ilmoittaa yhtäkkiä että nyt hänen mielestään onkin tärkeää kohdata ihmisiä kasvotusten. Karisma, jolle ihmisten kohtaaminen kasvotusten on ollut aika tuntematonta, haluaa löytää keinoja miten kohdata ihmisiä kasvotusten.

Jo useita vuosia sitten (katso VA 3/2011 sivu 11) Kim Sjöström piti tärkeänä että kyetään toimimaan ihmisten kanssa.

Jo ajat sitten Karisman vastainen oppositio on ilmoittanut tärkeäksi että ihmisiä kyetään kohtaamaan kasvotusten. Eikä pelkkien monitorien ja näppisten takaa, jota Karisma junttajoukkoineen silloin halusi.

Lehtemme kirjoitti toukokuussa 2011 (Jumalaton 62):

"Vamma joka liittyy ihmisten kohtaamiseen
Jotkut ovat viime vuosina olleet aika sairaastikin keskittämässä Vapaa-ajattelijain Liiton kokouksia pelkästään internetissä tapahtuviksi.
Istuvassa liittohallituksessa on muutama henkilö, joita tiettävästi häiritsee kasvokkain kokoukset muiden kanssa.

Taaskohan kuulemme jonkun vammaisen valittavan liittokokouksen tuloksena, kuinka joku muu liittokokousosallistuja häiritsee hänen tunnelmaansa.

Tähän mennessä olemme jo kuulleet vaatimuksia että liiton hallintoelimiin saisi valita pelkästään ihmisiä jotka ovat kavereita keskenään"

Petri Karisma on siis nyt havahtunut todellisuuteen näppismaailmastaan ja jälkijunassa ryhtyy nyt kannattamaan mitä fiksummat ja järkevämmät sanoivat jo vuosia sitten.

Karisman saaman uuden älykkyyden vaikutelman vain hieman pilaa se, että ensimmäisenä keinonaan ihmisten kohtaamiseen kasvotusten hän tarjoaa että paikallisyhdistykset ryhtyisivät kohtaamaan ihmisiä paikallisyhdistyskohtaisten uusien nettisivujen muodossa (VA 2/2014 sivu 17 Karisman vastaus numero 2).

Voisi jopa ajatella niinkin, että ihmisten kohtaaminen kasvotusten on Karismalle valjennutta edunvalvontatyön aitoa tarvetta, jota hän kuitenkin itselleen vain puppusananomaisesti hypettää, mutta ei todellisuudessa edes osaa  eikä tajua mitä se on. Vaan Karisman todelliset ajatukset kääntyvät aina tietokoneen sisälle ja nettisivukohtaamisiin näppisten takaa.
Emme luota siihen että Karisma pystyisi täyttämään tarvetta kohdata ihmisiä kasvotusten.

Ihmisten kohtaaminen kasvotusten on joka tapauksessa aika mahdotonta Karisman lähimmille kätyreille ja apuriulle, Kari Pasaselle ja Jori Mäntysalolle.  Hehän eivät kykene tulemaan toimeen monien toisten ihmisten kanssa. Neuroottisesti välttelevät ihmisten kohtaamista kasvotusten. Karisman ja hänen kätyreidensä aikana kokouksia on jouduttu pitämään paljon sähköpostitse ja nettiruutujen välityksellä, kun keskeiset apurit eivät kykene/halua kohdata muita ihmisiä kasvotusten.

Karisma näyttääkin yrittävän nykyään siirtää ihmisten kohtaamisen kannalta haitallisia apureitaan jonnekin kauas syrjään: Pasanen on joutumassa pois liittohallituksesta ja Mäntysaloa ei ole valittu mihinkään liiton luottamustehtäviin enää moneen vuoteen.

Karisma yrittääkin löytää paremmin järjissään olevia ja otaksuttavasti paremmin ihmisiä kohtaamaan kykeneiä uusia apureita, silläkin tavoin että on ryhtynyt ottamaan vastaan ikään kuin työhakemuksia liitohallituksen jäsenpaikkojen täyttämiseksi junttalistallaan.

Tältä osin Petri Karisma tosiaan näyttääkin pyrkivän kohti mahdollisuuksia kohdata ihmisiä oikeasti kasvotusten. Eri asia onnistuuko mikään tuossa. Näppiksen takaa toimimaan rajoittuneen on varmasti vaikea saada ketään järkeviä ihmisiä suostumaan uusiksi kättyreikseen.

VAPAA AJATTELIJAN LIITTOKOKOUSNUMERO (4.6.2014)

Lisätty 5.6.2014

http://www.ateistit.fi/uutiset/uuti140604.html

Petri Karisman kykenemättömyys linjakkuuteen on sotkenut paljon - Karisma ei ole sekoilevilta hölinöiltään kyennyt minkään järkevän sanoman esillesaamiseen

4.6.2014

Pääkirjoituksessaan Vapaa Ajattelijassa (VA 2/2014 sivu 3)  Petri Karisma tunnustaa rivien välissä, että häneltä ja junttaporukaltaan ei oikein ole onnistunut julkisuudessa hölistessään sen viestin esiintuominen mikä pitäisi tuoda esille.

Karisman mediaesiintymisiä ovat sävyttäneet lukuisat hölmöilyt. Karisma on ihan itse onnistunut antamaan itsestään ja vapaa-ajattelijaliikkeestä oudon ja halveksittavan kuvan.

Karisma ja kumppanit eivät median tuoksinassa ole kyenneet pitämään linjakkuudesta kiinni. Tarkoitettu sanoma suurelle yleisölle on kerta toisensa jälkeen peittynyt Karisman ja kätyreiden liitännäisten torveilujen varjoon.

Karisma on itse onnistunut antamaan julkisuuteen ja tiedostusvälineille sen kuvan, että on aika tärähtänyt trolli joka on hakannut isäänsä verille ja nyt hakkaa hulluna verille mitä sattuu ja miten sattuu.

Epälinjakkaana olemme pitäneet muun muassa sitä että hölmö Petri Karisma meni pöhköyksissään sanomaan että Suvivirren laulattaminen pitää sallia kouluissa. Järjestön oikea sanoma ei tietenkään mennyt perille, kun Karisma irtosi linjalta ja ryhtyi tekemään suvivirsipölinöitä puheissaan. Olisi edes kieltäytynyt kommentoimasta suvivirttä, jos ei mitään järjissään olevaa osaa sanoa.

Karisman kehno pääsihteeri Esa Ylikoski on yhtä hölmö, sortuilee linjakkuudesta. Ylikoski on luvannut milloin mitäkin, presidentti-viranomaiselle ihan positiivista uskonnonharjoitusta ja lapsille karnevaaleina taikamenoja. Emmekö voisi päästä lopullisesti eroon moisista typeristä mielistelijöistä ja populisteista jotka yleisön eteen päästessään päästelevät suustaan mitä sattuu.

Samaa rivienvälistä tunnustustaan linjattomista törttöilyistään Petri Karisma jatkaa sivulla 17 etenkin kohdassa 1.  Olisi tosiaan hyvä että toiminnalla olisi linja. Mutta pääasia on että edustajana julkisuudessa ei olisi Karisma joka aina törttöilee jollakin tavalla. Linjakkuudesta on mahdoton pitää kiinni, kun siitä ei osata pitää kiinni, vaan Karisma ja kumppanit hölisevät.

Petri Karisma on kolmen vuoden aikana epäonnistunut julkisuudessa ja tiedotusvälineissä kaiken aikaa.

Ihan hyvä havainto häneltä, nyt kolmen vuoden osaamattoman pelleilynsä jälkeen, on ryhtyä ikävöimään että olisi jokin kunnon linjakas linja. Sitähän hän ei ole tähänkään mennessä osannut.

Jos Petri Karisma valitaan jatkamaan johdossa, ennustamme että seuraavat kolme vuotta kuluu kun hän yrittää pyöritellä kasaan jotain linjakkuutta. Sillä välin hän ei tietenkään edelleenkään osaa mitään ja törttöilee jatkossa takuuvarmasti.

Suvivirren laulaminen koulujen kevätjuhlissa on toivottavaa

Lisätty 30.5.2014

Näin sanoo opetushallituksen pääjohtaja Aulis Pitkälä (SDP).

Hänen mielestään virren laulaminen on kulttuuriperinnön siirtämistä sukupolvelta toiselle. Pitkälällä ei ole lisättävää perustuslakivaliokunnan huhtikuiseen linjaukseen, jonka mukaan yksittäisen virren laulaminen ei tee koko tilaisuudesta uskonnollista.

– Linja on harvinaisen selvä. Omasta mielestäni kyse on perinteestä ja sen noudattamisesta. Se on jo sinänsä arvokasta, Pitkälä sanoo.

Pitkälä pitää keskustelua sinänsä hyvänä asiana mutta olisi valmis viheltämään pelin poikki suvivirren suhteen. Hänen mielestään pitäisi käydä laajempaa keskustelua koulutuksesta yleensä.

Kristitty professori Mikael Hidén puolustaa, professori Veli-Pekka Viljanen pitää ongelmallisena virsien opetusta yli oppiainerajojen.

Lisätty 28.5.2015

– Virret ovat selkeästi uskonnollista materiaalia. On mahdotonta ajatella, että esimerkiksi liikunnan tunneille voisi tuoda virsiä. Silloin tulee ongelmia uskonnonvapaus- ja neutraliteettikysymysten kanssa, hän sanoo Helsingin Sanomissa.

Valtiosääntöoikeuden professorin Liisa Niemisen mukaan vapaaehtoisuus mutkistuu, jos virsien opetus laajenee uskonnontuntien ulkopuolelle ja sitä on ohjelmassa usein.

Edesmenneiden kommunistien Kansan Uutiset mainostaa tässä asiassa täysin hampaatonta Vapaa-ajattelijain liittoa.

Tutustu virsivisaan napauttamalla seuraavaa linkkiä

Virsivisa.

Petri Karisman kansalaisaloite on epäsuosittu

17.5.2014

Tammikuussa Petri Karisma ja kumppanit höösäsivät isolla sisäpiirien metelillä liikkeelle Kansalaisaloitteen.

Kun nyt noin neljä kuukautta on kulunut, aloitteella ei edelleenkään ole edes täyttä 7000 allekirjoittajaa.

Jotta kansalaisaloite pääsisi Eduskuntaan asti, sille tarvittaisiin 50 000 allekirjoittajaa. Näiden keräämiseen on enää pari kuukautta aikaa.

Toistaiseksi Karisma ei ole kyennyt saamaan mitään kunnon joukkoja liikkeelle. 7000 kannattajaa on aivan liian vähän. Se on vain noin promille Suomen väestöstä. 

Petri Karisma kykenee siis vetoamaan vain promilleen ihmisistä. Ei siis ollenkaan karismaattista.

Karisman joukkue on uhrannut paljon työtä kansalaisaloitteen mainostamiseen. Etenkin kansalaisaloitepöhköilyyn on uhrattu Vapaa-ajattelijain Liiton rahaa.

Petri Karisman kansalaisaloitetetta on mainostettu muun muassa videoina joissa Karisma itse esiintyy ja esittää vetoomuksen.

Jo videoiden sisällössä näkyy aika kammottavan trollin näköinen Karisma, millä on luotaantyöntävä vaikutus. Epäilemättä 999 ihmistä tuhannesta pitää Petri Karismaa ällönä.

Otaksumme että sellaisten allekirjoitusten saaminen onnistuisi paljon helpommin, joiden tarkoituksena olisi vaikkapa heittää Petri Karisma vessanpönttöön. Hyvin moni voisi innostua.
Tai edes miinusäänen antaminen Petri Karismalle.

Vapaa-ajattelijain Liiton johdossa pyrkii jatkamaan väkivaltainen, tärähtäneeltä vaikuttava Karisma

Lisätty 15.5.2014

Petri Karisma on kasvatettu hakkaamalla

....jäi Petriltä lapsuudessa puuttumaan. ....Petri Karisma ei ole antanut anteeksi isälleen, joka löi.

Helsingin Sanomat julkaisi Petri Karisman haastattelun, josta käy ilmi:

Karisman perhe muutti Ruotsista Suomeen, kun Petri oli seitsemän vanha. He asuivat vuokralla valkoiseksi rapatussa pienessä omakotitalossa
Heinolassa.

Uusi elämä Suomessa ei ottanut sujuakseen. Petrillä oli koulussa vaikeuksia oppia lukemaan suomeksi, joka oli tähän asti ollut vain kotikieli. Turhautuminen purkautui levottomuutena ja tappelemisena.

Kaksi vuotta Suomeen muuton jälkeen vanhemmat erosivat isän alkoholismin takia. Vanhempien välit kuitenkin säilyivät. Isä kävi silloin tällöin kylässä, ja silloin kotisohvalla istui usein alkoholilta haiseva ja tappelujen kolhima mies.

Murrosikään mennessä Petrin koulu alkoi sujua, mutta kotona sen sijaan meni huonommin. Isä halusi esiintyä perheen päänä, vaikkei asunutkaan enää kotona. Ensin riidat ratkesivat huutamalla, mutta muutaman kerran ne päättyivät siihen, että isä huitaisi tai tönäisi Petriä. Samalla tavalla isäkin oli kasvatettu.

Peruskoulun päättötodistus oli tyydyttävä, ja sillä pääsi ammattikouluun. Petri päätti valmistua isänsä ammattiin, koneistajaksi. Hän valmistui 80 tunnin poissaoloista huolimatta.

Petri Karisma löi isänsä verille

Viimeisen kerran Karisma tappeli isänsä kanssa 20-vuotiaana. Hän oli silloin vierailemassa äitinsä luona. Koko perhe istui ruokapöydässä, kun
Karismalla keitti yli. Nuorimies nousi ruokapöydästä ja otti isäänsä
"riveleistä kiinni".

Äiti ja sisko katsoivat järkyttyneinä vierestä, kun
Petri heitti isänsä sohvalle ja löi tätä kerran kasvoihin. Petrin rannekello raapaisi isän silmäkulmaa, ja veri valui norona pitkin tämän
kasvoja. Isä suojasi päätään ja vaikeroi, että älä nyt enää lyö.

Tapauksen muisteleminen saa Karisman äänen värähtämään.

"Se siinä eniten hämmästyttää, että miten hän oli muka niin kova mies."

Välikohtaus paljasti, että isä "putinistinen voimankäyttö" oli pelkkä kuori.

"Sen jälkeen hän vanheni tosi nopeasti. Hän ei suhtautunut minuun enää
poikanaan."

Isä ja poika kohtasivat enää kymmenisen kertaa ennen kuin isä kuoli alkoholin aiheuttamiin vaivoihin vuonna 2000.

Petri Karisma ei ole antanut anteeksi isälleen, joka löi.

Vasta muutaman vuoden ajan Petri on pystynyt puhumaan isästään. Anteeksi hän ei silti ole antanut.

"Sen asian kanssa on nyt vaan sinut. Se on osa mun henkilöhistoriaani."

Petri Karisma on hakannut vapaa-ajattelijaliikkeen hajalle

Karisman kieroonkasvaneisuus ja kelvottomuus näkyvät hänen aikaansaannoksissaan vapaa-ajattelijoissa.

Petri Karisman toimintatapa ei ole avointa eikä jätä mahdolliseksi mitään aitoa valinnan vapautta

Lisätty 9.5.2014

karisma
Petri Karisma.

Petri Karisma ja hänen erityisen roistomainen politrukkinsa Jori Mäntysalo pyörittävät jälleen pohjoiskorealaismallista vaalitapaansa.
Useat ihmiset ovat kyselleet edes tietoa ketä liiton luottamustehtäviin ehdotetaan.

Petri Karisma on kertomansa mukaan kasaamassa itselleen listaa hallituksesta ja valtuustosta. Kasaamisen luonteeseen kuuluu öykkäri-Karisman ikioman luonteen mukaisesti, että mitään siitä ei saa sanoa ja mitään tietoa ei siitä saa, vaan itse Karisma lyö lukkoon kaiken sen joka liiton sääntöjen mukaan tulisi olla liittokokouksen päätettävissä.

Ihmetystä lähinnä herättää se, miksi kukaan tervejärkinen ihminen ylipäänsä sietää Petri Karismaa. Onhan niin, että Karisman toimintatavoista pitävien ihmisten täytyy olla perinjuurin masokistisia ja toivoa itselleen elämää vangin asemassa. Juuri sen takia ei olekaan kovin outoa että nimenomaan Jori Mäntysalo haluaa toimia Karisman tukena.

Onkin jo kuultu Karisman ja kumppaneiden toimintatapaa moottiva: "avoimeen, demokraattiseen toimintatapaan kuuluu nimenomaan se avoimuus ja aito valinnan vapaus".

Sjöströmin ja Karisman linjoissa on se ero että Karisma ei siedä eri mieltä olevia ihmisiä

Lisätty 9.5.2014

Petri Karisma kirjoittaa:

"Minun ja Kim Sjöströmmin linjat ovat erilaiset - molemmat keräävät omanlaiset ihmiset taaksensa".

Karisman linja tiedetään vanhastaan: se linja on että Karisman kanssa samoihin päättäviin toimielimiin ei Karisman mielestä saa kuulua kukaan sellainen jota Karisma ei ole listannut sinne. Petri Karisma tunnetaan pakkovaltaisesta pakotuksesta "Karisman lista".

Petri Karisman linjan on havaittu olevan sellainen että Karisman mielestä toisten pitää totella häntä. Karisman "omanlainen ihminen" tarkoittaa Karismalle tottelevaista.

Imagofasismia tämäkin

Lisätty 21.5.2014

saarinen

VAPAA-AJATTELIJAIN LIITTOON LIITTYNEET JA SIITÄ POISTUNEET

JÄSENYHDISTYKSET VUODESTA 2000 LUKIEN (18.5.2014)

Lisätty 21.5.2014

http://www.ateistit.fi/uutiset/uuti140518.html

Pitäisikö poliisit lähettää virsiä hoilaavien kimppuun pitämään kuria yleisemminkin?

http://www.iltasanomat.fi/viihde/art-1288700386424.html

Virsilaulajat ovat usein fanaattisia eivätkä itse sitä tajua.

Länsi-Uudenmaan Ateistit huomasivat että Suomen peruskouluihin ollaan mahdollistamassa kreationismia

Lisätty 13.5.2013

Opetushallitus on uudistamassa Peruskoulujen opetussuunnitelmaa, niin että uusi tulisi voimaan vuonna 2016. Opetushallituksessa pääjohtajana on nyt Aulis Pitkälä, jonka on havaittu suosivan uskonnollisia tahoja. Pitkälä on ollut sallimassa seurakuntavaalien äänestyspaikkojen tuomista maamme kouluihin koulupäivien sisällekin. Pitkälä on tehnyt yhteistyösopimuksiakin seurakuntien kanssa.

Opetushallituksen tämänkertaisissa uusimmissa luonnosversioissa ollaan tällä hetkellä pudottamassa pois peruskoulun arvojen joukossa pitkään ollutta vaatimusta että oppiaineiden opetuksen tulee olla uskonnollisesti tunnustuksetonta, sen sijaan olisi nyt tulossa kelvoton sanamuoto "uskonnollisesti sitoutumatonta".

6.5.2014 Opetushallitukselle antamassaan kommentissa, Länsi-Uudenmaan Ateistit ry kiinnitti huomion siihen että muutos mahdollistaisi kreatonisminkin oppiaineisiin:

"Arvoperustaan nyt kaavaillut huononnukset mahdollistavat valitettavasti jopa intelligent design -ideologisen kreationismin opettamisen jos jokin kunta päättää niin ryhtyä tekemään, ja vastaavaa muuta jumaluskoisuuteen johdattavaa (indoktrinoivaa) sisältöä eri oppiaineisiin.

Tällaiset mahdollisuudet pitää poistaa kirjoittamalla selkeämmiksi vaatimukset pysyä kaikessa opetuksessa irti uskontojen oppeihin indoktrinoimisesta ja uskontojen oppien sovelluksista."

Näin siis kirjoitti Länsi-Uudenmaan Ateistit ry.

9.5.2014 huomasi sitten tämän Esa Ylikoskikin, joka sinänsä ei kykene tuottamaan omia uutuusarvoisia ideoita, mutta innokkaasti ryhtyy kyllä toistelemaan toisten hyviä ideoita heti kun vaan ehtii.

Vapaa-ajattelijoiden johtohenkilöihin kuuluvana esiintyvä Ylikoski nimittäin kirjoittaa Opetushallitukselle 9.5.2014:

"...se voi ilmetä myös vaikka biologiassa tai fysiikassa tavallaan sitoutumattomana uskonnollisena oppina, jolla pyritään kumoamaan opetuksen luonnontieteelliset perusteet (kreationismi)".

Näin siis papukaijana toistelee Esa Ylikoski.

Kim Sjöström kommentoi Karisman 'linjaa'

Lisätty 9.5.2014

Vapaa-ajattelijoiden puheenjohtajaksi ehdotettu Kim Sjöström toteaa että hänen mielestään Petri Karisman linja ei ole toimiva, sillä enimmät Karisman listalta valitut luottamushenkilöt on havaittu aika työkyvyttömiksi. Sjöströmin mukaan Karisman johtaman liittohallinnon henkilöistä suurin osa ei ole saanut liitossa tehtyä itse mitään järkevää. Liiton toiminnasta ovat jäljellä vain ontot kuoret.

Petri Karisman väitteestä että Karisman linja olisi riidaton, Kim Sjöström toteaa että riidattomuus on yhtäältä näennäistä ja toisaalta sokeaa kuuliaisuutta johtajalle.

Kim Sjöströmin näkemyksen mukaan vapaa-ajattelijoiden toimintaa ja julkisia esiintymisiä koskevaa tarpeellista pohdintaa ei Karisman toimielimissä edes voi toteutua, sillä Karisma vaatii väärää riidattomuutta ja tosiasiassa sokeaa kuuliaisuutta. Sjöström vertaa Karisman ylläpitämää niinkutsuttua riidattomuutta eräiden uskonnollisten yhdyskuntien pakotettuun harmoniaan ja Karisman toimintatapoja niihin joista viimeksi jehovantodistajat ovat saaneet julkista pahaa mainetta.

Lehtemme muistuttaa, että jo kolme vuotta sitten todettiin että Karisman syrjiessä liiton toimielimistä pois ne jotka Karisman mielestä ovat yhteistyökyvyttömiä, Karisman listalta tulokseksi tulee työkyvyttömiä. Työkyvyttömät ovat kuitenkin Petri Karisman mieleisiä "yhteistyökykyisiä", eli tottelevaisia.

Jo vuosia sitten Tampereen Vapaa-ajattelijoiden toiminnasta jäi jäljelle vain ontot kuoret, kun Vakaumusten Tasa-arvo ry:n Petri Karisma oli ryhtynyt johtamaan Tampereen Vapaa-ajattelijoita. Nykyään Vapaa-ajattelijain liiton hallinnossa on hyvin  vähän työkykyisiä eikä liitto ole toimiva.

iltarusko

Vapaa-ajattelun iltarusko

Edesmenneen Vapaa-ajattelijain liiton huomiotta jätetty lausunto lähetettiin Suomen Ateistiyhdistyksen nimissä opetushallitukselle

Lisätty 6.5.2014

pekka.iivonen@oph.fi

Suomen Ateistiyhdistys r.y. lähettää sekä tässä asiakirjassa että sen liitteenä lausuntonsa peruskoulun elämänkatsomustiedon opetussuunnitelmaluonnoksesta.

Suomen Ateistiyhdistyksen mielestä opetussuunnitelmaluonnos on puolueellinen ja sisältää pääasiassa toteen näyttämätöntä kasvatuspropagandaa.

Kun tunnen melkoisen osan luonnoksen tekijöistä, en kuitenkaan herättele minkäänlaisia toiveita siitä, että luonnokseen tulisi parannuksia.

Tuskin Pekka Elokaan olisi hyväksynyt niitä huononnuksia, joita opetussuunnitelmaan on tulossa.

Kunnioittavasti

Erkki Hartikainen
Filosofian maisteri (opettaja)
Suomen ateistiyhdistyksen puheenjohtaja
Käsityöläisentie 17 A 1
00750 Helsinki

Puhelin 040-565 1271

Sähköposti; info@ateismi.fi

Lausunto:

Ateistien ehdotus elämänkatsomustiedon perusopetuksen opetussuunnitelmaksi

VAPAA-AJATTELIJAIN LIITON LIITTOHALLITUKSEN SÄÄNTÖMUUTOSESITYS: VAPAA-AJATTELUSTA LUOVUTAAN (3.5.2014)

Lisätty 4.5.2015

http://www.ateistit.fi/uutiset/uuti140503.html

Vapaa-ajattelijain liitto siirtyy "demokraattiseen uussentralismiin"

Erkki Hartikainen 2.5.2014

Demokraattinen sentralismi oli Stalinin Neuvostoliiton hallintamuoto. Kommunistisen puolueen keskuskomitea päätti kaikista asioista, ja Stalin päätti siitä, mitä keskuskomitea saa päättää.

Stalin piti keskuskomiteaa kurissa väkivallan uhalla (vielä Stalinin kuoleman jälkeen kaikilla keskuskomiean jäsenillä oli Hrustsevin mukaan pyssy taskussa), mutta kun Vapaa-ajattelijain liiton puheenjohtaja ei voi uhata väkivallalla liittohallituksen jäseniä, on otettu käyttöön demokraattinen uussentralismi.

Tämä tarkoittaa sitä, että liittohallitus päättää kaikista asioista, mutta liittohallitukseen ei uusien sääntöjen mukaan valita ketään, joka on eri mieltä Petri Karisman kanssa. 

karisma
Eihän tästä miehestä saa millään ilveellä Stalinin näköistä mutta...

Liiton omaisuus siirretään sopivan suuruisissa erissä Karisman omalle yhdistykselle Vakaumusten tasa-arvo VATA ry:lle.

Yhteinen kevätjuhla kaikille lapsille ja nuorille

Lisätty 9.5.2014

http://www.dlc.fi/~etkirja/uusimaa.htm#mozTocId359339

VAPAA-AJATTELIJAIN LIITON LIITTOHALLITUKSEN LAUSUNNOT LIITTOKOKOUSESITYKSISTÄ (6.5.2014)

Lisätty 9.5.2014

http://www.ateistit.fi/uutiset/uuti140506.html

KOTKAN VAPAA-AJATTELIJAT LUOPUU TOIMISTOSTAAN (8.5.2014)

Lisätty 9.5.2014

http://www.ateistit.fi/uutiset/uuti140508.html

Uusi roolipeli rippikouluun

Lisätty 13.6.2014

Kun Yleisradio on ryhtynyt mainostamaan evankelis-luterilaisia rippikoulua näyttävästi roolipeleillä (Yleisradio on huolissaan siitä, että rippikoulujen suosio laskee), ehdotamme uutta vetonaulaa.

Roolipelissä ruotsalaiset kastavat suomalaisia, ja ne, jotka eivät suostu kastettaviksi, tapetaan.

Jälkeen päin huomataan, että osa on kieltäytynyt kastamisesta siksi, että on luullut joutuvansa Helvettiin, jos joutuu uudestaan kastetuiksi.

Rippikoululaiset pohtivat sitä, olisivatko uudestaan kastetut joutuneet oikeasti Helvettiin.

Presidentti Niinistön lääkärien pitäisi huolellisesti tarkistaa

Lisätty 1.6.2013
31.5.2014

Koulujen päättäjäispäivän riemuksi on istuva Tasavallan Presidentti, oikeustieteen kandidaatti Sauli Niinistö, antanut haastattelun YLE:lle.

Niinistö kritisoi apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalaista, että tämä on käyttänyt ponnekkaasti aikaa ja resursseja tiettyyn asiaan.

Niinistön kannanotossa on huolestuttavaa se, että hän kuvittelee että tämä asia oli Suvivirsi, kun todellisuudessa hyvin tiedetään ja Puumalaisen päätöksen normaaliälyisesti lukevat tietävät että asia oli uskonnonharjoittaminen koulujen arjessa, ei juhlissa.

Paljonkohan aikaa ja resursseja Niinistö itse käytti väärinkäsityksensä tekemiseen.

Presidentti Niinistö on itsekin juristi ja jos hänellä olisi normaali älyllinen kapasiteetti jäljellä, tietäisi kyllä mistä Puumalaisen päätöksessä oli kyse ja mistä ei ollut kyse. Toimihan Niinistö itse aikanaan jopa Hovioikeuden Tuomarina, joka on tarkkuutta ja juridiikan hienovaraistenkin yksityiskohtien tajuamista vaatinutta työtä.

Se että seitsemääkymmentä lähestyvä iäkäs presidentti Niinistö nyt Puumalaisen päätöstä lukiessaan on ottanut itselleen käsityksen että siinä kyse on Suvivirrestä, asettaa huolestuttavaksi sen tärkeän seikan, onkohan presidentti enää älyllisiltä kyvyiltään tarpeeksi terve. Presidentin virassakin voi tulla hoidettavaksi asioita joissa pitää tajuta tilanne ja jotkin yksityiskohdat oikein tarkoin. Vaikkapa diplomatiassa tai ylipäällikkönä eräissä tilanteissa.

Kolme vuosikymmentä sitten presidentti Kekkosella ennätti tulla vakavat aivorappeumat jo virkakaudella. Iäkkäät ihmiset voivat alkaa kärsiä vaikkapa Alzheimerin tai dementian ensivaiheista tai muuten muistisairauksista.

Kyllä Suvivirren sekaannus Niinistön aivoissa päätelmäksi Puumalaisen päätöksenteossa ponnekkaasta ajankäytöstä on niin huolestuttava oire vanhan  ihmisen käsityskyvyn heikentymisestä, että presidentin terveyttä valvovien lääkärien tulisi ryhtyä ponnekkaisiin toimiin Niinistön älyllisen kompetenssin huolelliseksi tarkistamiseksi.

Oikeuslaitoksen ja laillisuusvalvonnan kannalta Niinistön aivopieru, ehkä aivorappeumasta johtuva mutta kuitenkin, on raunioittava. Presidentti Niinistö ei toimeenpanovallan johtohenkilönä näköjään osaa pysyä irti laillisuusvalvontaratkaisuista. Kuinka kukaan enää voi muutenkaan luottaa tehtyihin syyteratkaisuihin ja tuomioihin, kun asioita väärin käsittävä arvovaltainen vanha Tasavallan Presidentti ohjaa julkisilla höpötyksillään siihen suuntaan että jokin tutkiminen on hänen mielestään turhaa ajankäyttöä.

Keskiaika on palaamassa joidenkin takia, varoitti Helsingin Sanomissa Elina Grundstöm 3.6.

Lisätty 11.6.2014

Äärimuslimit yrittivät  ottaa hallintaansa Birminghamin kouluja, tiedottavat kansainväliset uutislähteet.

Jonkin aikaa sitten brittikoomikko Terry Jones (Monty Python) sanoi:

"Monty Python would think twice about making Life of Brian today because religious fervour is “back with a vengeance” in Britain,"
Myös Suomen ev.lut-kirkko käy vastahyökkäykseen järjellistä maailmankuvaa vastaan, kustantamissaan lehdissä kuten Kirkko ja Kaupunki.

http://www.kirkkojakaupunki.fi/kannanotot/mista-johtuu-ateistien-aggress...

Huolestuttaa kovasti aikuisten ihmisten  lisääntyvä halu nojautua mielikuvituskavereihin, noitatohtoreihin ja taikauskoihin. Ainakin pitävät kovempaa meteliä ja käyttävät rajumpia painostuskeinoja pakottaakseen yhteiskuntaa noudattamaan heidän harhakuviaan.

Olkaa valppaina, ja käykää vastaväittelyyn, postatkaa kirjoituksia, haistakaa epäjohdonmukaisuuksia kun kohtaatte pimeitä voimia jotka yrittävät tuhota demokratian, tieteen ja humanismin saavutuksia.

Dennis Holm, Espoo

Opetushallitus kehottaa opettajia laulattamaan virsiä luokassa

Opetushallituksen viesti syksyllä järjestettävästä Virsivisasta on aiheuttanut hämmennystä kouluissa

Lisätty 26.5.2014

1 § VIRSIVISAN TARKOITUS

Virsivisalla halutaan innostaa koululaisia virsien laulamiseen ja suomalaisen virsiperinteen monipuoliseen tuntemiseen. Virsivisalla tuetaan koulussa tapahtuvaa virsikasvatusta ja edistetään koulun ja seurakunnan yhteistyötä.

2 § VIRSIVISAN JÄRJESTÄJÄT
Virsivisan järjestää Seurakuntien Lapsityön Keskus ry (SLK) yhdessä kirkkohallituksen, PTK – poikien ja tyttöjen keskuksen, Opetushallituksen, hiippakuntien, seurakuntien ja koulujen kanssa.

3 § VIRSIVISAN OSALLISTUJAT
Virsivisaan voivat osallistua peruskoulun kolmansien ja neljänsien luokkien oppilaat. Visaan ilmoittaudutaan luokittain, ja virsiin tutustutaan luokittain.

Luokan edustajaksi visavaiheisiin valitaan luokan oppilaista kolmen hengen joukkue, jonka jäsenistä kahden on oltava samat visan kaikissa vaiheissa (jos joukkue pääsee visassa eteenpäin).

Virsivisan kouluvaiheeseen luokasta voi osallistua useita joukkueita.

Joukkueet muodostetaan ja nimetään ennen kouluvisaa.

4 § ILMOITTAUTUMINEN VIRSIVISAAN

Virsivisan ilmoittautumisaika on 1.9.–30.11.2014.

Ilmoittautuminen tapahtuu

a) täyttämällä ilmoittautumislomake verkko-osoitteessa www.virsivisa.fi, ja lähettämällä se verkon kautta eteenpäin  tai

b) täyttämällä verkosta tulostettava ilmoittautumislomake ja postittamalla se Seurakuntien Lapsityön Keskukseen osoitteeseen Seurakuntien Lapsityön Keskus / Torri-Tuominen, Itälahdenkatu 27 A , 00210 Helsinki

5 § VIRSIVISAN ETENEMINEN

Toukokuu 2014

Virret julkaistaan verkkosivuilla; niihin voi jo tutustua.

Syyslukukausi 2014 

Virsien opettelu aloitetaan koulussa.

1.9. – 30.11.2014

Virsivisaan ilmoittautuminen luokittain.

Kevätlukukausi 2015

Viikko 5:

KOULUVISA, jossa valitaan koulua edustava joukkue paikallisvisaan eli seurakuntavaiheeseen.

Viikko 11:

PAIKALLISVISA seurakunnittain, jossa valitaan seurakuntaa edustava joukkue aluevisaan eli hiippakuntavaiheeseen.

Kappeli/alueseurakunnat voivat halutessaan osallistua visaan itsenäisesti.

15.4.

ALUEVISA hiippakunnittain, jossa valitaan hiippakuntaa edustava joukkue finaaliin.
Hiippakunta voi halutessaan jakaa oman visansa kahdessa eri paikassa toteutettavaksi.

22.5.

Virsivisan finaali Kouvolassa Kirkkopäivien yhteydessä.

6 § VISAN JÄRJESTÄMINEN
Valtakunnallinen Virsivisa -työryhmä vastaa visan yleisestä suunnittelusta, koordinoinnista ja visan eri vaiheiden tehtävistä.

Luokkien opettajat vastaavat luokastaan.  Seurakunnan työntekijä vastaa omalta osaltaan virsivisayhteistyöstä koulun kanssa.

Visan eri vaiheiden toteuttamiseen tarvitaan paikalliset yhdyshenkilöt.

Yhdyshenkilö

on opettaja tai seurakunnan työntekijä
ilmoittaa SLK:een kaikki koulusta Virsivisaan osallistuvat luokat järjestää kouluvisan
vastaanottaa tehtävät ja muun materiaalin SLK:sta kutsuu tuomariston lähettää kouluvisan tulokset SLK:een ilmoittaa tarvittaessa kouluvisan tulokset seurakunnan yhdyshenkilölle.

Yhdyshenkilö

on seurakunnan työntekijä järjestää seurakuntavisan vastaanottaa tehtävät ja muun materiaalin SLK:sta kutsuu tuomariston
lmoittaa seurakuntavaiheen tulokset SLK:een.

Yhdyshenkilö

on hiippakuntakanttori, hiippakuntasihteeri tai muu hiippakunnan työntekijä järjestää hiippakuntavisan joko yhdellä tai useammalla, samanaikaisella tapahtumalla vastaanottaa tehtävät ja muun materiaalin SLK:sta kutsuu tuomariston lähettää hiippakuntavisan tulokset SLK:een.
 
Finaalin järjestämisestä ja finaalin tuomariston valinnasta vastaa valtakunnallinen Virsivisa -työryhmä.

7 § VIRSIVISAN TEHTÄVÄT


Virsivisan tehtävät liittyvät mukaan valittuihin virsiin.

Koulu- ja seurakuntavaiheessa visassa on 20 virttä.  Hiippakuntavaiheeseen tulee viisi virttä lisää (yht. 25) ja finaaliin vielä viisi (yht. 30).  Laulamisen lisäksi visassa tarvitaan valittujen virsien monipuolista tuntemista sekä virsikirjan käytön osaamista. Tehtävät ovat mm. virren sisältöön liittyviä ja erilaista nokkeluutta mittaavia.

8 § TUOMARISTO VISAN ERI VAIHEISSA
Virsivisan koulu-, paikallis- ja aluevaiheeseen nimetään kolmihenkinen tuomaristo. Kunkin vaiheen yhdyshenkilö kutsuu tuomariston, joka valitsee keskuudestaan puheenjohtajan. Finaalin tuomariston kutsuu valtakunnallinen työryhmä.
Ennen visaa pidettävässä tuomaripalaverissa selvitetään visassa noudatettavat periaatteet, säännöt ja muut tuomarityöskentelyyn vaikuttavat tekijät sekä perehdytään visan tehtäviin ja niiden ohjeistuksiin.

Paikallinen tuomaristo ratkaisee mahdolliset epäselvyydet kunkin vaiheen yhteydessä.

9 § JÄRJESTÄJIEN OIKEUDET
Virsivisan järjestäjillä on oikeus kuvata, radioida, televisioida ja äänittää visan eri vaiheita ja käyttää niitä visan viestinnässä.

Järjestäjillä on oikeudet perusteltuihin sääntömuutoksiin/sääntötarkennuksiin.

10 § PALKINNOT

Kouluvisan ja paikallisvisan järjestäjät voivat miettiä itsenäisesti visojen palkinnot.

Kaikille visaan osallistujille on mahdollista hankkia Lasten Keskuksen myymä Virsivisa-kangasmerkki.

Finaalin parhaat kolmasluokkalaiset saavat kunniamaininnan.Kiertopalkintona visan voittajat saavat Koistisen Wing 5 -kanteleen. Palkinnot koskevat koko luokkaa.

Pekka Iivosen osuus asiantilassa

Opetushallituksen viesti syksyllä järjestettävästä Virsivisasta on aiheuttanut hämmennystä kouluissa.

Viestissä kerrotaan kilpailusta, jonka tarkoituksena on tutustuttaa oppilaat virsiin ja virsikirjaan "monipuolisesti ja mukavasti". Viestin otsikon mukaan "virret kuuluvat suomalaiseen kulttuuriperintöön".

Opetushallitus on visan järjestäjän yhteistyökumppani. Kisa on tarkoitettu 3. ja 4. luokkien oppilaille, ja Opetushallituksen viesti lähetettiin rehtoreille ja näiden luokkien opettajille.

Visan järjestelyistä vastaa Suomen evankelisluterilaisten seurakuntien lapsityön keskus.

Kouluissa on tuoreessa muistissa apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalaisen päätös, jonka mukaan koulussa järjestettävät uskonnolliset tilaisuudet ovat ongelmallisia uskonnonvapauden ja yhdenvertaisuuden kannalta.

Puumalainen muistuttaa, että julkisen vallan on oltava neutraali. Sen vuoksi olisi perusteltua, ettei kouluissa järjestettäisi lainkaan tietyn vakaumuksen mukaista sisältöä.

Opetushallituksen viestin mukaan Virsivisa on "luonteva osa koulun ja seurakunnan yhteistyötä". Visan nettisivuilla opettajia kehotetaan laulattamaan virsiä luokassa.

Opetusneuvos Pekka Iivosen mukaan apulaisoikeuskanslerin päätöksellä ei ole suoraan tekemistä visan kanssa.

"Kyseessä on opetuksellinen ja pedagoginen asia, ei uskonnon harjoittaminen. On kyse virsien opiskelusta ja kilpailusta niiden osaamisessa."

Eikö virsi ole uskonnollinen?

"Virsi voi olla uskonnollinen, jos sitä käytetään sellaiseen tarkoitukseen. Tässähän ei ole siitä kysymys, vaan tässä on kyseessä suomalaiseen kulttuuriin ja yhteiskuntaan kuuluva perinne", Iivonen toteaa.

Evankelisluterilaisen kirkon mukaan virsi on laulettu rukous.

Iivonen muistuttaa, että perustuslakivaliokunta otti uskonnollisten tilaisuuksien järjestämiseen eri kannan kuin Puumalainen.

Perustuslakivaliokunta ei pitänyt ongelmallisina uskonnon harjoittamiseksi katsottavia tilaisuuksia, joista tiedotetaan etukäteen ja joihin osallistuminen on kaikille vapaaehtoista.

"Puumalaisen päätös on yksittäinen kannanotto. Toivon, että tätä asiaa ei tarkastella Puumalaisesta vaan perustuslakivaliokunnasta lähtien", Iivonen sanoo.

Virsivisan ohjeiden mukaan virret liittyvät useisiin oppiaineisiin.

Äidinkielen tunnilla voidaan esimerkiksi näytellä virsiä niin, että kolmen hengen joukkueet esittävät vuorotellen virsiä pantomiimina ja muut arvaavat, mistä virrestä on kyse.

Kuvaamataidon tunnilla virsien säkeistöjä voidaan piirtää sarjakuvamaisesti. Liikuntatunnille ehdotetaan pyhiinvaeltaja-askellusta, jossa liikutaan piirissä virren tahtiin.

Iivonen korostaa, että visa on kaikille vapaaehtoinen.

"Opetushallitus ei velvoita ketään siihen osallistumaan, vaan se on mahdollisuus, johon voi lähteä mukaan, jos haluaa", Iivonen painottaa.

Hänen mukaansa koulu päättää itse, miten visaan osallistuminen järjestetään. Jos kaikki oppilaat ovat mukana, visaan voidaan käyttää oppitunteja.

Iivosen mukaan käytännön järjestelyissä ei ole ollut ongelmia niiden parinkymmenen vuoden aikana, jolloin visaa on järjestetty.

Visaan on aiemmin osallistunut 3 000–5 000 oppilasta eri puolilta Suomea.

KOTKAN VAPAA-AJATTELIJAT LUOPUU TOIMISTOSTAAN (8.5.2014)

Lisätty 5.6.2014
Päivitetty 3.6.2014

http://www.ateistit.fi/uutiset/uuti140508.html

Älä äänestä tätä lakiehdostusta kannattaneita

Laki perusopetuslain 3 §:n muuttamisesta

Lisätty 25.5.2014

Eduskunnan päätöksen mukaisesti

muutetaan perusopetuslain (628/1998 ) 3 §:n 2 momentti, sellaisena kuin se on laissa 477/2003 , seuraavasti:

3 §
Opetuksen järjestämisen perusteet

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Opetus järjestetään oppilaiden ikäkauden ja edellytysten mukaisesti ja siten, että se edistää oppilaiden tervettä kasvua ja kehitystä. Opetuksen tueksi peruskouluissa on niiden järjestämissä tapahtumissa otettava tarpeellisella tavalla huomioon suomalaiseen kulttuuriperintöön kuuluvien kulttuurikristillisten traditioiden vaaliminen.
_______________

Tämä laki tulee voimaan 1 päivänä tammikuuta 2015.
_______________

Helsingissä 3 päivänä huhtikuuta 2014


Vesa-Matti Saarakkala /ps
Timo Soini /ps
Reijo Tossavainen /ps
Olli Immonen /ps
Jussi Niinistö /ps
Reijo Hongisto /ps
Jussi Halla-aho /ps
Ismo Soukola /ps
Mika Niikko /ps
Jari Lindström /ps
Anne Louhelainen /ps
Ari Jalonen /ps
Hanna Mäntylä /ps
Johanna Jurva /ps
Maria Lohela /ps
Ville Vähämäki /ps
Pentti Oinonen /ps
Kimmo Kivelä /ps
Tom Packalén /ps
Arja Juvonen /ps
Pirkko Mattila /ps
Maria Tolppanen /ps
Lauri Heikkilä /ps
Juha Väätäinen /ps
Laila Koskela /ps
Anssi Joutsenlahti /ps
Lea Mäkipää /ps
Pirkko Ruohonen-Lerner /ps
Martti Mölsä /ps
Esko Kiviranta /kesk
James Hirvisaari /m11
Kaj Turunen /ps
Kauko Tuupainen /ps
Pentti Kettunen /ps
Osmo Kokko /ps
Teuvo Hakkarainen /ps
Pietari Jääskeläinen /ps

tärkeys vain keskinkertainen

Arkkipiispa Mäkinen loukkasi Itämeren kansojen historiaa

Suomen luterilaisen kirkon arkkipiispa Kari Mökinen puhui Itämeri-seminaarissa. Hän halusi ihan välttämättä väittää että Itämeri olisi muka kristinuskon sisämeri.

Historiallisesti, Itämeren useat rannikkokansat pysyivät ei-kristillisinä oikeastaan kaikkein pisimpään Euroopassa. Olisikin pitänyt muistittaa että Itameri ja sen kansat ovat kunnostautuneet kristinuskoa vastaan taistelemisessa.

Kristinuskon miekkalähetys pakotti viimeisetkin Itämeren rannikkoalueet vastenmielisen kristinuskon ulkonaiseen jäsenyyteen vähän yli kuusi vuosisataa sitten.

Tiettävästi pisimpään Euroopassa kristinuskoa vastustellut itsenäinen kansa olivat liettualaiset. Kristittyjen inhottavat ristiritarit olivat taistelleet liettualaisia vastaan yli vuosisadan, kunnes liettualaisten hallitsija katsoi parhaaksi ryhtyä teeskentelemään kristiunuskoa - mutta kuitenkin voitti taistelussa inhottavat ristiritarit, joita tapatti joukoittain.

Suomalaiset joutuivat ahdinkoon suunnilleen jo 1200-lvulla, kun Ruotsista tulevat miekkalähetyksen sotilaat pakotivat suurimman osan suomalaisia.

Saamelaisilla säilyi shamaanitraditio aivan viime vuosisadoille saakka. Inhottavat kristityt pakottivat muun muassa koulujen ja vainojen avulla saamelaisetkin luopumaan noitarummuistaan ym.

Arkkipiispan mukaan "Itämerestä on vuosien mittaan muodostunut kristityn maailman sisämeri". Olisikin ihan toivottavaa, että Itämeren kansat olisivat ensimmäisiä, jotka ajaisivat ällöttävän kristinuskon ulos mailtaan.

Suomen tunnetuimpiin karismaatikkoihin kuuluvaa "kaatajapastoria" Seppo Juntusta epäillään rahankeräysrikoksesta

Iltalehti kertoo 25.5.2014

juntunen

Seppo Juntunen (KARI PEKONEN)

Lisätty 26.5.2015

Iltalehden tietojen mukaan rikosepäily liittyy Juntusen perustaman Rukouspalvelu-yhdistyksen toimintaan viime vuosina. Juntunen toimii rukoustyöhön ja sielunhoitoon keskittyvän yhdistyksensä toiminnanjohtajana. Juntusen mukaan kyseessä on harmillinen "kömmähdys".

Poliisihallituksen arpajaishallintoyksiköstä vahvistetaan Iltalehdelle, ettei Juntusen yhdistyksellä ole tällä hetkellä voimassa olevaa rahankeräyslupaa.

Poliisihallituksen mukaan yhdistykselle myönnettiin rahankeräyslupa vuosille 2006-2008 ja 2008-2010, mutta uusi lupahakemus hylättiin marraskuussa 2011.

Poliisiylijohtaja Mikko Paateron allekirjoittamassa hylkäyspäätöksessä todetaan, ettei Juntusen yhdistykselle voida myöntää uutta rahankeräyslupaa, koska yhdistys on jatkanut luvatonta rahankeräystä internetsivuillaan ja laiminlyönyt lisäksi lakisääteisen tilityksen antamisen lupaviranomaiselle määräajassa.

Samaisessa päätöksessä todetaan myös, että yhdistystä on toistuvasti kehotettu lopettamaan luvaton rahankeräys, mutta se ei ole reagoinut kehotuksiin.

Poliisihallitus teki Juntuselle selväksi jo helmikuussa 2011, että luvaton rahankeräys täyttää rikoslaissa säädetyn rahankeräysrikoksen tunnusmerkistön.

Rikoslain mukaan rahankeräysrikoksesta on tuomittava sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Asiaa käsitellään Helsingin käräjäoikeudessa vasta 17. syyskuuta, joten kihlakunnansyyttäjä Katri Lyytikäinen ei kommentoi asiaa vielä tässä vaiheessa.

"Kömmähdys"

Juntusen mukaan koko asiassa on kyse "kömmähdyksestä", jossa yhdistyksen internetsivuille päätyi umpeutuneen rahankeräysluvan aikainen vetoomus.

Juntusen mukaan yhdistys oli ensin poistanut vanhat tiedot sivuiltaan poliisin pyynnöstä, mutta palauttanut ne erään lahjoittajan kyseltyä tilinumeron perään.

- Myönnän kömmähdyksen, mutta kiistän ehdottomasti syyllisyyteni mihinkään rikokseen, Juntunen sanoo.

Juntusen mukaan asiassa ei voi olla kyse "kovin suurista summista".

- Liikutaan muutaman tuhannen euron alueella, Juntunen arvelee.

Juntunen kertoo nostaneensa alusta alkaen samaa papin palkkaa, vaikka "hulluina vuosina" hänellä olisi ollut mahdollisuus paljon korkeampiinkin tienesteihin.

Jalovaaran aisapari

jalovaara

Maallikkosaarnaaja Pirkko Jalovaara

Hulluilla vuosilla Juntunen viittaa aikaan, jolloin hän kiersi yhdessä maallikkosaarnaaja Pirkko Jalovaaran kanssa Suomen kirkkoja ristiin rastiin.

Muun muassa Helsingin Alppilan seurakunnassa pastorina toimineen Juntusen järjestämissä rukousilloissa on nähty kaatumisia ja koettu "ihmeparantumisia".

Juntusen ja Jalovaaran jo 1980-luvulla alkanut yhteistyö päättyi vasta 2000-luvun alussa.

Välirikon jälkeen Juntunen jatkoi rukoustoimintaa Rukouspalvelu-yhdistyksensä ja Jalovaara perustamansa Rukousystävät-yhdistyksensä kautta.

Myös Jalovaara on ollut hiljattain esillä oman yhdistyksensä rahankeräykseen liittyvien epäselvyyksien takia.

MARKO-OSKARI LEHTONEN
marko-oskari.lehtonen@ilmedia.fi

Uskovaisten mielestä ateistit vähenevät maailmassa

Erkki Hartikainen 5.5.2014

Suomen kristityt ovat viime aikoina usein esitelleet erään ns. lähetysjärjestön tilastoja, jonka mukaan ateisteja olisi maailmassa enää vain 2 %.

Samojen tilastojen mukaan uskonnottomia, jotka siis eivät näiden tilastojen mukaan ole ateisteja, olisi 10 %.

Molemmat tilastot ovat tietysti sekä harhaanjohtavia että virheellisiä.

Mitä tulee Vapaa-ajattelijain liittoon, joka on poistanut ateistit säännöistään ja vapaa-ajattelu säilyy uusimpien sääntäehdotusten mukaan enää vain järjestön nimessä, ateistien on syytä pikaisesti erota Vapaa-ajattelijain liitosta.

Pääkaupunkiseudulla ateistien on luontevaa liittyä Pääkaupunkiseudun ateisteihin, joka on oikea ateistijärjestö.

Miksi jumala rankaisi poikaa autismilla äidin abortin takia?

Erkki Hartikainen 23-5-2014

tini

Tämä kirkkokuorossa uransa aloittanut amerikkalainen laulajatar ajattelee, että jumala on rankaissut häntä abortista antamalla hänelle autistisen pojan.

Kumpaa kristittyjen jumala tässä rankaisi? Kyllä se taisi olla täysin äitinsä aikaisempaan aborttiin syytön autistinen poika.

Pääkirjoitus

Maalaiskansakoulun laskentokirjasta

Erkki Hartikainen 23.6.2014

Löysin useita kokonaisia K. Merikosken Maalaiskansakoulun laskentokirjoja, joista ehyin oli edesmenneen tätini laskentokirja vuodelta 1927.

Johdatus pani minut avaamaan kirjan sivulta 258 ja silmiin pisti seuraava laskutehtävä:

3010. Opettaja Huovinen osti 10 kpl. Raamatun historioita á 7,85 mk, sekä 10 kpl. Katekismuksia á 1,8 mk. Paljonko ne yhteensä maksoivat?

Olen lukenut kaksi Sofi Oksasen kirjaa

Erkki Hartikainen 9.6.2014

Viimeisen sijasta olisi ollut syytä lukea mieluummin entisen esimieheni kirjoittama Viron historia. Mutta enpähän tarvitse enää lukea uteliasuuttani lisää tämän kuuluisuuden kirjoja.

Kirjasta opin sen, että henkilöllä, joka lienee tosiasiassa ollut Sofi Oksasen äiti, oli vain yksi mekko. Sofi Oksanen syntyi 7. tammikuuta 1977.

Hän ei ollut vielä syntynyt silloin, kun minä elin sodanjälkeisen Suomen syrjäseudulla. Siellä lapsilla oli yksi mekko, mutta esimerkiksi vaimoni sisar oli syyslukukauden poissa koulusta siksi, ettei hänellä ollut kenkiä. Kevätlukukaudeksi opettaja lahjoitti hänelle yhdet vanhat kenkänsä. Sittemmin maaseudun köyhille lapsille jaettiin koulussa kumisaappaita.

Kun itse opiskelin Helsingin Yliopistossa 1960-luvulla, minulla oli yhdet kengät ja yksi puku (joka tosin oli kulunut). Olin tyytyväinen siihen, että Helsingissa, toisin kuin korpiseudulla, saattoi kulkea talvellakin kesäkengissä.

Sodan jälkeenkin Suomen sosiaalitointa hoitivat maaseudulla maalaisisännät, ja sukulaislesken suurelle perheelle tällainen körttiläisisäntä antoi ostoluvan kahteen kiloon silakoita ja ilmoitti, että tällä pitää tulla toimeen pitkään. Köyhät tekivät pikkuvarkauksia päästäkseen talveksi vankilaan.

Eräs toinen perhe söi perunoita suolan kanssa, kun ei ollut edes silakoita. Nämä eivät ole kaskuja. Sittemmin isäni toimi paikallisena sosiaaliviranomaisena ja yritti tinkiä köyhille muutakin kuin suolaa ja perunoita (muistan asian, koska "valvojien" kokouksia pidettiin meillä).

Sofi Oksasen vihaamien kommunistien kaaduttua maailma on alkanut siirtyä kovaa vauhtia kohti menneiden aikojen olosuhteita. Koska väestön liikakasvun hillitsemistä vastustavat jopa punavihreät, mitään muutosta parempaan ei ole maailman mittakaavassa odotettavissa.

Tutustuin aikoinaan perinpohjaisesti pysähtyneisyyden ajan alun (1973) Nevostoliittoon. Elämä oli vaatimatonta, mutta parempaa kuin sodanjälkeisessä Suomessa.

Kun olen melkein toinen jalka haudassa, voin lohduttautua sillä, että sain nähdä ihmiskunnan kehityḱsen taitekohdan, mutta minun ei onneksi tarvitse nähdä sen tulevaisuutta.

Miksi meille jaetaan normeja eikä tietoa

Erkki Hartikainen 8.6.2014

Olin kiinnostunut tietämään, minkä verran eri pituiset ihmiset tosiasiassa painavat.

Löysin Internetistä vain suuren joukon normeja siitä, mikä on alipainoa, mikä on ylipainoa jne.

Tietoa siitä, mitä eri pituiset aikuiset ihmiset tosiasiassa painavat esimerkiksi Suomessa, ei löydy Internetistä.

Helsingin Sanomain älymystö tänään

Erkki Hartikainen 7.6.2014

Olen viime aikoina ihmetellyt sitä, minne Helsingin Sanomain älymystö on hävinnyt. Olen myös ihmetellyt sitä, että Helsingin Sanomista on tullut Yleisradion tapaan rikkaan yläluokan äänenkannattaja.

Tänään asia selvisi. Helsingin Sanomissa on laaja kirjoitus, jonka mukaan älymystö onkin oikeasti rikkaat. Toimittaja on saanut väitteilleen tukea peräti psykologian professoreilta ja ulkomaisista julkaisuista.

Joskus ns. älykkyyttä on yritetty mitata jonkin laisella logiikalla ja laskutaidolla. Kun molemmat ovat itse asiassa ulkoa opeteltavia asioita, mittareita on jouduttu muuttamaan.

Loogisen päättelyn sijaan mitataan päättelyä, joka ei ole logiikan mukaan yleispätevää (analogiapäättely ei ole yleispätevää, ja logiikan koulutuksessa jopa varoitetaan luottamasta analogiapäätelniin). Lisäksi mitataan avaruudellista hahmottamiskykyä.

Kaikesta tästä jää käteen lähinnä se, että älykäs ihminen ei ole yhtä herkkä eksymään metsään kuin vähemmän älykäs. Oletko sinä eksynyt metsään? Jos olet, menepä mittauttamaan älykyytesi. Osta kuitenkin mieluummin navigaattori. Ne ovat viime aikoina halventuneet.

Älyääkö suklaaoligarkki

että Itä-Ukrainan väestön laajamittainen tappaminen voi nostaa työvoimakuluja?

MOT - ohjelma pitäisi pikaisesti lakkauttaa

Masentavin masennusohjelma, jonka olen ikinä nähnyt

Erkki Hartikainen 27.5.2014

Eilen näkemäni ohjelma masennuslääkkeistä oli käsittämättömin lääkeohjelma mitä olen ikinä nähnyt.

Toimittaja oli löytänyt yhden psykologin (ei siis edes psykiatria), joka vastusti masennuslääkkeiden käyttöä ja yhden potilaan, joka syystä tai toisesta oli melkein parantunut sairaudesta, jota ensin luultiin masennukseksi.

En muuten vaivautuisi sormellanikaan koskemaan moiseen likaämpäriin, mutta satun tuntemaan ihmisiä, jotka ovat oikeasti tehneet laajoja tutkimuksia masennuslääkkeistä.

FIMEA ja vastaava kansainvälinen valvoja pitäisi mielestäni lakkauttaa, ei siitä syystä, että ne hyväksyvät liikaa lääkkeitä, vaan siitä syystä, että ne ovat liittyneet polittisen oikeiston kuolleisuuden lisäämiskampanjaan.

Kaikkein hulluinta ohjelmassa oli se, että melkein masennuksesta parantunut potilas oli alun perinkin sairastanut kaksisuuntaista mielialahäiriötä, mutta häntä oli kauan lääkitty pelkillä masennuslääkkeillä.

Kyseessä ei siis ollut ensinkään masennuspotilas.

Surullisinta asiantuntemattomassa psykologissa oli se, että hän on ilmeisen vaikutusvaltaisessa asemassa Mehiläinen -yhtymässä ja voi haitata valtakunnallisestikin masennuspotilaiden hoitoa.

Kuka tahansa oikea psykiatri olisi voinut ohjelmassa sanoa, että tehokkaita masennuslääkkeitä on ollut jo vuosikymmeniä ennen sitalopraamia ja sen muunnoksia.

Trisykliset masennuslääkkeet on vanhin masennuslääkkeiden ryhmä joka otettiin käyttöön maailmalla 1950-luvulla ja Suomessa 1960-luvun lopulla.

Esimerkiksi amitriptyliini tehoaa sekä lievään että vaikeaan masennukseen. Se tehoaa heti eikä kahden viikon päästä.

Nykyään amitriptyliiniä käytetään lähinnä kipukynnyksen nostamiseen. Vaikka sillä on masentuneelle ihmiselle joitain haittavaikutuksiakin, sen teho kipujen lievitykseen on ilmainen hyötyvaikutus.

Masennuslääkkeet yleisestikin nostavat kipukynnystä.

Masennuslääkkeet ovat piristeitä. Kahvia lukuunottamatta nykyisin vastustetaan sekä kaikkia piristeitä että kaikkia tehokkaita kipulääkkeitä.

Itse asiassa eräät tehokkaat kipulääkkeet toimivat piristeinä, ja siksi niiden saantia on kohtuuttomasti vaikeutettu.

Taipumus masennukseen, kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön, ja eräisiin muihin mielen häiriöihin on vahvasti perinnöllistä. Ja köyhien ihmisten perinnöllisiä sairauksia ei yläluokan mielestä saa hoitaa, vaikka esimerkiksi masennuslääkkeet ovat patenttien rauettua aikoja sitten hyvin halpoja.

Ohjelman pääpuhujat eivät sanoneet ollenkaan oikeita tarkoitusperiään. Yksi viittasi vieroitusoireisiin (joita tosin on jopa kahvilla). Onneksi psykiatrit ovat onnistuneet puolustamaan potilaiden oikeuksia sen verran, ettei masennuslääkkeiden myönteisiä vaikutuksia leimata huumevaikutuksiksi.

Masennuslääkkeet muuttavat ihmisen aivojen toimintaa, kuten eräs ohjelman masennuslääkkeiden vastustaja sanoi. Hän jätti sanomatta, että ne muuttavat aivojen toimintaa myönteiseen suuntaan. Ne esimerkiksi lisäävät elämänhalua, parantavat keskittymiskykyä ja jopa nostavat äkykkyyttä ja sosiaalisuutta.

Mitä tulee piristeisiin sinänsä, eräs sukulainen on päässyt hoitoon, jota suoritetaan piristeellä. Tämä huippuälykäs lapsi kenties selviytyy hoidon avulla tässä läpimädässä yhteiskunnassa.

Ministeri Haavisto! Myy äkkkiä Yleisradio ja jätä muun omaisuuden ilmaiseksi jakaminen sikseen.

Olisipa Pekka Haavistosta tehty presidentti...

niin hän ei olisi lahjoittamassa valtion omaisuutta pahimman lajin suomenruotsalaiselle kapitalistisuvulle

Erkki Hartikainen 27.5.2014

En juuri nyt muista Suomesta enkä mistään muualta yhtään tapausta, jolloin valtion omaisuutta olisi myyty käypään hintaan eli yrityksen reaaliarvosta.

Vaikka reaalihinnan saanti valtion yrityksestä ei kenties ole kapitalistisessa tai yksityistetyssä yhteiskunnassa mahdollinenkaan, yrityksiä kannattaisi laittaa pörssiin ja myydä osakkeita silloin, kun niiden hinnat ovat hyvät. Valtio on niin iso toimija, että se voisi aivan hyvin tehdä näin.

Suomen tilanne on surkea. Kuten Katainen vaali-iltana kehui, kokoomus on Suomessa yksinään suurempi kuin vasemmisto.

Jos suomalaiset olisivat oikeasti viisaita, heillä olisi evoluutioteorian mukaan viisaat esi-isät. Olisivatko viisaat esi-isät muuttaneet näin luonnonolosuhteiltaan surkeaan maahan?

Lääketeollisuuden huikeat tarinat

Patenttiriitoja, tuotannon lopettamisia ja maailman laajuinen epäselvyys

Olen aikaisemmin kirjoittanut psoriasislääke Daivonexin korvattavuusriidoista. Ensin lääkkeeltä meni kelakorvaus, ja sitten sen ostaminen tehtiin luvanvaraiseksi.

Lopulta sain monien käänteiden jälkeen lääkärin kirjoittaman lupa-anomuksen, mutta pahoin pelkään, ettei lääkettä enää löydy ollenkaan. Leo Pharma lopetti sen valmistamisen jo useita vuosia sitten.

Vaikuttava aine on kalsipotrioli, joka on sukua D-vitamiinille.

Leo Pharma ja Sandoz ovat kiistelleet aineen eri muotojen patenteista useissa Euroopan maissa. Joisain on voittanut Leo Pharma ja joissain Sandoz. Joissain oikeudenkäynti lienee kesken. Sandozin valmiste on Suomessa reseptilääke, mutta apteekki ei ainakaan viimeksi asiaa kysyttäessä tuntenut rinnakkaisvalmistetta Daivonexille.

Aine ei ole aivan vaaraton, vaan se on koirille tappavan myrkyllinen. Mainittakoon, että myös suklaa on koirille erittäin myrkyllinen.

Leo Pharmalla on valtava maailmanlaajuinen myyntikoneisto, mutta vain muutama lääke. Leo Pharman aikaisempien ohjeiden mukaan kalsipotriolia ei saanut sekoittaa muiden psoriasislääkkeiden kanssa, mutta nyt yhtiö on ryhtynyt sekoittamaan sitä beetametasoniin ja myy tuotetta nimellä Daivobet.

Ihmettelin, miksi tätä uutta ainetta myydään vain 15 milligramman tuubeissa, vaikka psoriasis voi vaivata ihmisen koko ihopinta-alaa. Tuubi on suojattu tinalla, ja ilmeisesti sekoituksen kestoaika on huomattavasti alle vanhan Daivonexin, jonka sanottiin kestävän avattuna kolme kuukautta. Tosin Daivobetin laatikossa sanotaan, että lääke on käytettävä vuoden kuluessa tuubin avaamisesta.

Lähipäivinä Yliopiston apteekki saa minusta hankalan asiakkaan. Ellei ainetta saa mistään, lienee pakko pyytää lääkäriltä uusi resepti Daivobetille.

Tarkoitukseni oli kokeilla luonnonlääkitystä eli nokkosta liuotettuna kookosöljyyn. Nokkosia kasvaa ympäriisä, mutta lähimmästä tavaratalosta myös kookosöljy oli loppu.

Onko lääketiede siirtynyt pysyvästi huuhaahan

Erkki Hartikainen 23.5.2014

Väitöskirjatehtailu on taas tuottanut väitöskirjan, joka on huuhaata. Kuten tavallista, huuhaata esintyy eniten pienissä yliopistoissa, tällä kertaa Turussa.

Väittelijä väittää, että unilääkkeet ja rauhoittavat lääkkeet heikentävät pysyvästi vanhusten muistia ja toimintakykyä.

Eihän tällaista asiaa edes voida tutkia kaksoissokkotutkimuksilla. Pitäisi näet syöttää unilääkkeitä ja rauhoittavia lääkkeitä täysin terveille ja lääkettä tarvitsemattomille, ja puolelle heistä pitäisi syöttää placeboa.

Kyse taitaa olla samasta asiasta kuin jäätelön syönnin aiheuttamassa hukkumisten lisääntymisessä.

Itse asiassa useimmat psykiatrit ovat nykyään sitä mieltä, että hyvä uni on tarpeen muistin säilymiselle.

Ei vanhuksille eikä muillekaan syötetä nykyään Suomessa unilääkkeitä. Tilastojen mukaan ihmisille määrärään vain pieniä annoksia nukahtamislääkkeitä.

tsopokloni

Nukahtamislääkkeistäkin käytössä on lähinnä tsopikloni, jaka on mieto valmiste. Oikea nukahtamisääkekin nukuttaa vaikka istualleen, jos ei älyä mennä äkkiä sänkyyn.

Rauhoittavia lääkkeitä ei kenenkään pidä syödä muuhun kuin todelliseen tarpeeseen kuten lihasjännitykseen.

Eikö lääketieteellisiä tiedekuntia voitaisi velvoittaa tarkastuttamaan tilastoihin perustuvat väitöskirjat tilastotieteen laitoksilla?

Kirjoittaja täyttää 72 vuotta 24.6.2014

Vihreä kapitalismi

Erkki Hartikainen 20.5.2014

Eräs oikeistolainen tuttavani yritti selittää minulle, että jos rautatiet olisivat yksityiset, junaliput olisivat halpoja. Tämä tapahtui aivan äskettäin. En väittänyt vastaan.

Koulukortteerin sosialidemokraattinen isäntä selitti minulle 60 vuotta sitten, että jos rautatiet olisivat yksityiset, täällä kuljettaisiin hienosti sähköjunalla. Pidin viisaimpana olla väittämättä vastaan.

Oikeassa kapitalismissa eli Yhdysvalloissa rautatiet ovat olleet aina yksityiset, ja siellä ei käytännöllisesti katsoen olenkaan kulje henkilöjunia. Rautatiet ovat huonossa kunnossa, eikä niillä voi käyttää ollenkaan eurooppalaisilla nopeuksilla. Juuri ja juuri joissain paikoissa voidaan kuljettaa junalla tavaraa.

Ainoa toimiva julkinen liikenne silloin, kun kävin Yhdysvalloissa 1980- luvulla, oli Chicagon ilmametro.

Vihreä kapitalismi tarkoittaa sitä, että kun kapitalismissa jätevuorille ei voida mitään, vihreät pyrkivät siihen, että tuotteet hajoavat nopeasti kaatopaikalla. Usko tai älä, mutta kengät valmistetaan nykyään niin, että niiden pohjat automaattisesti hajoavat.

Myös Sievi, joka valmistaa kenkiä Suomessa, oli tehnyt yhden sarjan miesten kävelykenkiä, joiden kannat oli valmistettu sellaisella tekniikalla, että kantalappuja ei voinut vaihtaa ja muutoinkin koko kantapää hajosi. Tiettävästi kantalappuja ei voi ostaa Suomessa edes suutarien käyttämistä tukkuliikkeistä.

Liimasin tänään toista kertaa kiinni tyttärenpojan kosketinsoittimesta irronneen koskettimen. Muovinen kosketin oli kiinni hyvin ohuella muovikaistalla. Aivan ilmeisesti kosketin oli valmistettu näin siitä syystä, että laite joutuisi pikaisesti kaatopaikalle ja tilalle voitasiin myydä jokin hieman eri nimellä varustettu.

Joka tapauksesa elektronisten kosketinsoitinten hienot hiilikytkennät hajoavat jossain vaiheessa.

Aito kuluttajasuoja on kapitalistisessa yhteiskunnassa mahdoton. Ainoa asia, josta esimerkiksi lapsille myytävän tavaran heikko laatu voidaan päätellä, on tuotteen suuret myyntiluvut, ja nekin ovat vain tahallaan rikkoontuvia tuotteita valmistavien tiedossa.

Ilman vihreitä edes jotkut vastuulliset yrittäjät voisivat valmistaa tuotteita, jotka on tarkoitettu kestämään.

Vihreässä kapitalismissa kuluttajat eivät määrää, mitä tuotteita he ostavat, koska heille ei myydä mitään muuta kuin niitä tuotteita, joita suuret kauppaketjut ovat päättäneet myydä.

Postimyynnistä voi ostaa sellaisia varaosia, joita ei saa kaupoista, mutta kun postimaksu on sama tai suurempi kuin tuotteen hinta ja tavaran noutaminen postista on hankalaa, postimyynti soveltuu vain kalliille tavaroille eli niille, joihin ei saa varaosia.

Kapitalismi ei ole tuottanut edes sellaista kuljetuspalvelua, joka kilpailisi aidosti postin kanssa.

Robotit eivät koskaan yleisty kapitalismissa. Kapitalismi huolehtii siitä, että vaikka Suomessa ei ole väestön liikakasvua, sitä on jossain muualla. Aina löytyy maita, joissa ihmistyö on halvempaa kuin robottien tekemä työ. Itse asiassa tämän planeetan tuhoutumisen estäminen ei ole mahdollista kapitalismissa.

Kuitenkin vihreät ovat muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta hyvin kovia oikeistolaisia.

Vihreissä on nykyään runsaastu uskovaisia, mutta kaikkein haitallisimpia ovat vihreät puoliuskovaiset, jotka esimerkiksi ajavat Ruotsin mallin mukaista kaikille pakollista uskonnon opetusta.

Uskonto ja kapitalismi ovat erottamattomat. Jopa kommunistien johtama kiinalainen kapitalismi on johtanut oligarkkien kääntymiseen kristinuskoon, koska oligarkit ajattelevat, että kun uskovaiset amerikkalaiset menestyvät, kristittyjen jumala auttaa heitä menestymään. Kuten tunnettua, kristittyjen jumala on aina taannut joillekin yhteiskuntaluokille menestyksen.

Jopa yleiradion konservatiivinen taloustoimitus töppäilee

Erkki Hartikainen 17.5.2014

Yleiradion taloustoimituksen mukaan tätä maata hallitsevat pääekonomistit ja EK. Saattaa olla asiassa perääkin.

Taloustoimituksen uutiset ovat useimmiten pelkkää konservatiivista propagandaa.

Eilen taloustoimitus töppäili harvinaisen pahasti selostaessaan Sveitsin kansanäänestystä minimipalkasta.

Luultavasti uutinen oli tahallaan täysin virheellinen. Propagandaksihan kelpaa mikä tahansa, mikä johtaa kansaa harhaan.

Jonkin verran talousasioista perillä oleva älysi kyllä heti, että kyse oli pelkästään Sveitsin frangin virheellisistä valuuttakursseista.

Uutistoimituksella ei tietenkään ollut halua ryhtyä selvittämään sellaisia valuuttakursseja, joissa hintataso olisi otettu huomioon. Tyhmä paljon työtä tekee, viisas elää vähemmälläkin. Ja lisäksi vielä EsiKunta eli EK on tyytyväinen.

Teesit moraalisesta kasvatuksesta

Erkki Hartikainen 1.5.2014
 1. Moraalista kasvua voidaan mitata.
 2. Moraalista kasvua ei voida edistää moraalikasvatuksella.
 3. Moraalinen kasvu voidaan pysäyttää moraalikasvatuksella.
 4. Uskonnot ovat tehokkain keino pysäyttää moraalinen kasvu.
 5. Tästä syystä uskontoja on olemassa.

Kun Octave ja wxMaxima eivät riittäneet

Erkki Hartikainen 12.5.2014

Kehitellessäni avaruusgeometriaa vektoreilla minulle kävi niin, että Octave ja wxMaxima eivät riittäneet.

Haluttu toiminto oli ollut aikaisemmin vapaata koodia, mutta MatLab'in omistava liikeyritys oli ostanut kilpailijat pois markkinoilta.

Pisimmälle pääsin Octavella ja C³:lla, mutta sitten wxMaxima ei osannut tehdä tarpeellista kaavaa Octavelle, ja ohjelman teko näytti pysähtyvän yhteen ainoaan kohtaan.

Silloin muistin, että Wolframin Alphan ilmainen onlineversio saattaisi osata tehdä kaavan. Se osasi, ja nyt kyseisen ohjelman ongelmat on ratkaistu.

Julkistan ohjelman laskuharjoitin -sivulla lähipäivinä.

Napauta tästä.

Matematiikalla rahastetaan

Erkki Hartikainen 14.5.2014

Lukiotason numeerisen tehtävän symbolinen ratkaisu maksaakin yllättäen rahaa. Pitäisikö ottaa kynä käteen? Näin ikääntyneen matemaatikon on vaikeaa laskea kovin mutkikkaita kaavoja oikein.

Nyt yli viisikymppinen lapsinero Stephen Wolfram on ollut näyttävästi mukana matematiikan tietokoneistamisessa, mutta sekä Mathematica että Wolfram Alpha rahastavat.

Tietysti myös muiden tekemä MatLab rahastaa. Siinäpä ne ovat ne ohjelmistot, jotka pystyvät tehokkaaseen symboliseen laskentaan. Tässä tarkoitan peräti lukiotason numeeristen ongelmien symbolista ratkaisua.

Tietokoneohjelmille valmiit kaavat ovat lineaaristen yhtälöryhmien yli menevissä ongelmissa lähes välttämättömiä.

Lähipäivinä näemme, keksinkö maksuttoman ratkaisun tähän ongelmaan.

Onnistuin sieventämään ongelmaa niin, että Wolframin Alphan ilmaisversio suostui tekemään kaavat.

Valitettavasti kaavat ovat monta A4 - sivua, ja olisin halunnut ratkaisun, joka ei vie paljoa tietokoneaikaa.

Lähipäivinä näemme, onnistunko sieventämään kaavoja niin, että niistä on jotain hyötyä.

Napauta tästä.

Algoritmi löytyi

Erkki Hartikainen 16.5.2015

Tietokoneohjelmaksi kirjoitettavissa oleva algoritmi edellä mainitsemaani ongelmaan löytyi amerikkalaisen matemaatikon pro gradu työstä vuodelta 1903.

Lisään algoritmin octave-ohjelmiin ensi viikon alussa.

Algoritmi on melko monimutkainen, mutta siitä voidaan kirjoittaa tietokoneohjelma, joka ei vie kovin paljon laskenta-aikaa.

Algoritmi on alun perin julkistettu 1800 - luvun collegealgebran oppikirjoissa.

Nykyään algebralla tarkoitetaan melko erilaisia asioita kuin toista sataa vuotta sitten.

Ainoa paikka, josta algoritmi löytyi Internetistä, oli JSTOR.

Vain hyvin vanhojen lehtien vuosikertoja saa tavallinen ihminen lukea JSTOR:ista.

Oneksi saa lukea edes vanhoja lehtiä.

On ilmeistä, että jopa matematiikkaa katoaa kumpujen yöhön, ja saatavuus vain yliopistoeliitille ja rahaa maksaville pahentaa tilannetta.

Yksinkertaisen lukion matematiikkaan kuuluvan asian algoritminen ratkaiseminen on jo hävinnyt kumpujen yöhön, mutta saatan sen taas julkisuuteen lähiaikoina.

Kun Suomen tieteen virallinen kriitikko dosentti Pertti Lindfors on kuollut, kukahan olisi riittävän hullu ryhtyäkseen hänen seuraajakseen? Minulla ei ole edes tohtorin arvoa, ja minäkin kuolen lähivuosina, niin ettei minusta ole tähän tehtävään.

Napauta tästä.

Lisätty osaratkaisu edellä olevaan ongelmaan: toisen asteen kahden muuttujan yhtälöpari octavella

Erkki Hartikainen 17.5.2014

Kaikkialla maailmassa lukiolaiset ratkovat käsityönä erikoistapauksia toisen asteen kahden muuttujan yhtälöpareista käsityönä.

Kuten tiedämme, initiaatioriitit voivat olla melkein mitä tahansa.

Koska neljännen asteen yhtälölle on ratkaisukaava, sellainen on myös toisen asteen yhtälöparille.

Ratkaisukaavalla vain harva jaksaa yhtälöpareja ratkoa. Matemaattisten ongelmien ratkaisuun tarkoitetuilla ohjelmointikielillä on kuitenkin mahdollista kirjoittaa ohjelmanpätkä, joka säästää meitä hankalien kaavojen tuijottelulta. Ohjelmanpätkä antaa meille myös keinon tarkistaa kotitehtäviä.

Online ohjelmia löytyy, mutta kun haluamme sijoittaa yhtälöparin ratkaisun ohjelmaamme, tarvitsemme oman ohjelmanpätkän.

laskuharjoitin -ohjelmaan lisätty ohjelmanpätkä joka ratkaisee sekä y:n että x:n arvot.

Ohjelmassa oli aamupäivällä vielä kaksi indeksivirhettä x:n laskemisessa mutta nyt indeksivirheet on korjattu.

Napauta tästä.

Välityö: Kolmannen asteen yhtälö

Erkki Hartikainen 18.5.2014

Välityönä olen lisännyt laskuharjoittimeen kolmannen asteen yhtälön opettelua, ratkaisukaavan octave-algoritmina ja suoran ratkaisemisen octavella.

Napauta tästä.

Välityö: Neljännen asteen yhtälön ratkaiseminen

Erkki Hartikainen 20.5.2014

Välityönä olen lisännyt laskuharjoittimeen neljännen asteen yhtälön opettelua, ratkaisemisen octavella.

Napauta tästä.

Välityö: Käänteisfunktio

Erkki Hartikainen 21.5.2014

Välityönä olen lisännyt laskuharjoittimeen käänteisfunktion.

Napauta tästä.

Välityö: rajoittuma, yhdistetty, pariton ja symmetrinen funktio on lisätty

Erkki Hartikainen 22.5.2014

Rajoittuma, yhdistetty, parillinen, pariton ja symmetrinen funktio lisätty.

Napauta tästä.

Välityö: Lähtöjoukko (määrittelyjoukko), maalijoukko, arvojoukko, injektio, surjektio ja bijektio

Erkki Hartikainen 23.5.2014

Lähtöjoukko (määrittelyjoukko), maalijoukko, arvojoukko, injektio, surjektio ja bijektio lisätty.

Napauta tästä.

Välityö: avaruuskolmion ala, kun kolmion kolme pistettä tunnetaan

Erkki Hartikainen 24.5.2014

Lisätty avaruuskolmion ala, kun kolmion kolme pistettä tunnetaan.

Napauta tästä.

Lisätty lukuja osioon C³ alkeet

Erkki Hartikainen 25.5.2014

Lisätty lukuja osioon C³ alkeet.

Napauta tästä.

Lisätty octave -ohjelmia

Erkki Hartikainen 29.5.2015

Koska octave on ilmainen ja kohtuullisen helppo ohjelmointieli, laskuharjoittimeen on lisätty octave -ohjelmia. Lähipäivinä niitä vielä lisätään.

Napauta tästä.

Lisätty toisen, kolmannen ja neljännen asteen yhtälön online laskin

Erkki Hartikainen 31.5.2014

Lisätty toisen, kolmannen ja neljännen asteen yhtälön online laskin.

Napauta tästä.

Lisätty geometrisen trigonometrian alkeet

Lisätty 1.6.2014

Aksiomaattisen trigonometrian perään on lisätty geometrisen trigonometrian alkeet, mikä sisältää mm. trigonometrisen yhtälöt ja epäyhtälöt.

Napauta tästä.

Lisätty polynomin arvojen laskin

Lisätty 1.6.2014

Lisätty polynomin arvojan laskin, joka laskee 0-7 asteen polynomien f(x):n arvoja. Ohjelmaa voidaan helposti laajentaa ylemmille asteluvuille, mutta koululaiset ja opiskelijat eivät toistaiseksi tarvitse sellaista laajennosta.

Napauta tästä.

Lisätty mielivaltaisen funktion taulukoija ja juurten etsiminen haarukoimalla (bisection)

Lisätty 2.6.2014

Taulukoija taulukoi mielivaltaisen funktion annetulla välillä mielivaltaisin yhtäsuurin välein. Juurten etsiminen haarukoimalla ei ole mitenkään erityisen tehokasta, mutta koululaisille ja opiskelijoille se on kelpo menetelmä tarkistaa juuria.

Napauta tästä.

Lisätty laskimia

Lisätty 7.6.2014

lisätty numeerisen integroinnin online - laskin
laskimia sekä edellisen täydennykseksi yhden yhden muuttujan funktion kuvaaja.

Lisätty 9.6.2014

Monta funktion kuvaaja samassa kuvassa,

Pienimmän neliösumman käyrät todennäköisyyslaskentaan.

Lisätty 10.6.2014

Lisätty funktiopiirturi, jolla voi piirtää myös derivaattojen kuvaajia. Funktiona voidaan antaa funktion erotusosamäärä muodossa

(f(x+h)-f(x-h))/(2*h)

Esimerkiksi funktiolle f(x) = x² erotusosamäärä voidaan antaa esimerkiksi muodossa

(pow((x+0.001),2)-pow((x-0.001),2))/(2*0.001)

Jotkon funktiopiirturit on ohjelmoitu estämään pienet erotukset.

Ohjelman alkuperäinen tekijä kehottaa käyttäjiä kopioimaan ohjelman itselleen, jottei javascript aiheuta ongelmia.

Kopiointi tapahtuu selaimessa komennolla Tallenna nimellä, ja jos hyväksyt alkuperäisen nimen, kopiointiohjelma tekee oikean nimisen alikansion, jossa on lisätiedostoja.

Et siis tarvitse derivaatan yhtälöä derivaatan kuvaajan piirtämiseen.

Napauta tästä.

Opetushallitusta kutistetaan - ansaitusti

Lisätty 21.5.2014

Uskonnon tuputusta kouluissa edistänyt ja uskonnottomien oikeuksia polkenut Opetushallitus kärsii määrärahapulasta. Opetushallituksessa käynnistetään YT-menettely. Opetushallituksen täytyy löytää jopa noin 3 miljoonan euron säästöt.

Opetushallitus on liian kristinuskoisissa tuputtavissa käsissä. Niinpä Opetushallitus on esimerkiksi tehnyt aivan lakiin perustumattoman päätöksen antaa tiedotteellaan kouluille "oikeus" järjestää kristillistä uskonnonharjoittamista.

Samoin on Opetushallitus yllyttänyt kouluja pitämään rekistereitä osallistuvatko lapset vai ei luterilaisiin uskonnonharjoittamisiin kouluissa - vaikka juuri sellaisten rekisterien pitäminen ei perustu mihinkään lakiin vaan on pelkästään Opetushallituksen tekemää yllytystä.

Valitettavasti Opetushallituksen säästötoimista johtuvat potkut monille virkamiehille eivät todennäköisesti osu haitallisimpiin virkamiehiin eli uskonnontuputtamisen edistäjiin, sillä näitä todennäkäisesti suojelee liikaa heidän uskovaisten hyvien siskojensa ja veljiensä korruptiivinen tuki kun näillä on liikaa valtaa Opetushallituksessa.

Me olemme sitä mieltä että uskonnollismielisille virkamiehille olisi syytä antaa ensimmäisinä potkut.

Erkki Hartikaisen kommentti

Lisätty 21.5.2015

iivonen

Mielestäni uskonnon opetusneuvoksen (Pekka Iivonen) virka on pikaisesti lakkautettava.

Näin opetushallituksen ohjeiden mukaan menetellään

Uskonnolliset aamunavaukset

"Olen peruskoulun 8. luokalla, ja koulussamme (kuten ilmeisesti valitettavan monissa muissakin kouluissa) pidetään kerran viikossa seurakunnan järjestämä uskonnollinen aamunavaus. Aamunavauksen kuunteleminen on pakollista, koulu ei tarjoa paikkaa johon aamunavaus ei kuulu.

Olen keskustellut asiasta rehtorin kanssa pari kertaa. Ensimmäisellä kerralla hän vain pyysi minua hankkimaan korvatulpat. Sanoin etten halua hankkia korvatulppia saadakseni perustuslailliset oikeuteni. Eiväthän ne paljoa maksaisi, mutta menetys se on pienikin menetys, ja tämä on tietysti myös periaatekysymys.

Toisella kerralla luin rehtorille laista kohdat joiden perusteella ketään ei voi pakottaa osallistumaan uskonnon harjoittamiseen. Silloin hän vain vastasi tylysti "joopa joo" ja poistui.

Laitoin asiasta sähköpostin sivistystoimenjohtajalle, joka oli nimittänyt rehtorin. En kuitenkaan saanut vastausta. Keskusteltuani asiasta jälleen rehtorin kanssa, hän soitti vanhemmilleni ja kertoi 'asiattomasta käytöksestäni'."

Huomattava osa Kirkon eläkerahaston sijoitusvaroista veroparatiiseissa

Lisätty 22.5.2014

Kotimaa24.fi Johannes Ijäs
Kolmannes Kirkon eläkerahaston sijoitusvaroista sijaitsee veroparatiiseissa. Asia käy ilmi Finnwatchin selvityksestä, jossa tarkasteltiin työeläkelaitosten rahastosijoituksia.

Kristillinen laukoo: kyllä ihmisten tietoinen huijaaminen ja puutteellisen asiantuntemuksen hyväksikäyttö valheellisilla väitteillä pitäisi lailla kieltää!

Lisätty 19.5.2014

Ensilukemalla tulee etsimättä mieleen että nyt kristinusko halutaan kiellettäväksi lailla. Nimitäin, kristillisdemokraattien kansanedustaja ja euroehdokas Sauli Ahvenjärvi on ladannut jyrkän vaatimuksen:

"...kyllä ihmisten tietoinen huijaaminen ja tavallisten kadunmiesten ja -naisten puutteellisen asiantuntemuksen hyväksikäyttö valheellisilla väitteillä on väärin ja pitäisi lailla kieltää!"

Tarkemmin lukemalla paljastuu, että ei sentään Ahvenjärvi siinä ajatellut että hän samalla haluaa kristinuskon kiellettäväksi lailla. Hänhän on niitä päättömiä kanoja jotka eivät näe edes ilmeisen selvää asiaa nokkansa edessäkään.

Kyseessä on joka tapauksessa mielenpurkaus sitä vastaan, että jotkut poliitikot hyväksikäyttävät äänestäjistä niitä tyhmänpuoleisia. Konservatiiveja äänestäjiä. Hyväksikäyttäjinä Kristillisdemokraattien kilpailijat nimittäin ja niin että äänet eivät päätyisikään Kristillisdemokraattien plakkariin.

Ymmärrettäväksi Ahvenjärven mielenpurkaus käy, kun oivaltaa että he kristityt pitävät tyhmien kusettamista omana etuoikeutenaan ja suuttuvat, jos jotkut toiset kilpailevat tyhmistä äänestäjistä joillakin toisilla huijauksilla kuin Kristillisdemokraatit itse tekevät.

Kristinusko on valhetta ja sen käyttö on tietoista huijaamista ja uskontoon taipuvaisten tyhmien puutteellisuuden hyväksikäyttämistä.

Me olemme ihan valmiita ajamaan vaatimusta että ihmisten tietoinen huijaaminen kristinuskolla ja tavallisten kadunmiesten ja -naisten puutteellisen asiantuntemuksen hyväksikäyttö valheellisilla väitteillä, kuten kristinuskolla, on väärin ja pitäisi lailla kieltää - etenkin jos Sauli Ahvenjärvi ryhtyy ajamaan täsmälleen samaa.

Urpilainen saarnaa Helsingin Tuomasmessussa

Lisätty 14.5.2014

Sdp:n entinen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Jutta Urpilainen saarnaa Helsingin Agricolan kirkossa ensi sunnuntaina 18.5. järjestettävässä Tuomasmessussa.

Epäpätevä opetusministeri häpäisi itsensä Eduskunnan pakkoruotsikeskustelussa

Lisätty 16.5.2015

Opetusministeri Krista Kiuru, joka on toiminut epäpätevänä uskonnonopettajana ja on uskonnonkin tuputtamisen kannattajia, osoitti itsensä niin kovin arvostelukyvyttömäksi kun torstaina 15.5.2014 eduskunta kävi lähetekeskustelun pakkoruotsin poistamisesta.

Epäpätevä uskonnonopettaja Krista Kiuru käytti ministeripuheenvuoroissaan niin pölvästejä perusteluita ruotsin pakollisuutta ajavalle kannalleen, että jotkut luonnehtivat Kiurua keskustelun kuultuaan aika vähämieliseksi. Demaripuolueen  moni kansanedustaja leikki muutenkin aika tyhmää eduskuntakeskustelussa.

Krista Kiuru kertoi kannattavansa pakkoruotsia kouluissa kaikkien muiden riesaksi, koska hän itse ihastui koululaisena ruotsinkieliseen poikaan ja sai tämän hetkeksi seurustelemaan kanssaan. Tästä Krista Kiurulle on jäänyt sellaiset painaumat psyykeen että hänen mielestään kaikkien muiden pitää olla pakko opiskella ruotsia.

Jokin ihastuminen saa Krista Kiurun tekemään riemuidiootteja tekoja vielä vuosikymmentenkin jälkeen.

Emme ihmettele että Krista Kiuru on toiminut uskonnonopettajana ja emme sitäkään ihmettele, että Krista Kiuru on ollut uskonnonkin opetukseen epäpätevä.

Puolueiden suhteutumisessa uskonnonvapauteen erottuvat taantumukselliset puolueet niistä puolueista joissa on edes jotakin järkeä

Lisätty 16.5.2014

Kirkollinen Kotimaa -lehti tutki eurovaalien alla suomalaisia puolueita uskonnonvapausteemoista näille tekemällään kysymyspatterilla. Kahdeksan suurinta puoluetta valitsi kukin yhden itseään edustvan euroehdokkaan esittämään puoluetta karakterisoivan kannan.


Kysymys "Uskonnonvapaus on myös vapautta uskonnosta" erotteli ehkä parhaiten puolueet toisistaan niin että patakonservatiiviset näkyvät selkeästi.

Vastauksissaan kolme puoluetta ei hyväksynyt asiallisesti toteamusta että uskonnonvapaus tarkoittaa myös vapautta uskonnosta. Heille uskonnonvapaus ei tarkoita juuri muuta kuin vapautta uskontoon. Nämä kolme puoletta ovat Kristillisdemokraatit, Perussuomalaiset ja Keskustapuolue.

Viisi puoluetta hyväksyi molemmat väitteet: heille uskonnonvapaus on sekä vapautta uskontoon että myös vapautta uskonnosta. Nämä tosiasioiden suhteen paremmin järjissään olevat puolueet ovat RKP, SDP, Kokoomus, Vihreät ja Vasemmistoliitto. Toki kullakin näistäkin on uskovaisia rasitteita sisällään.

Uskonnottomien puolelle ei asettunut kunnolla mikään näistä kahdeksasta puolueesta.

Saudiaktivisti tuomittiin islamin loukkaamisesta - 10 vuotta vankeutta ja tuhat raipaniskua

Raef Badawi piti nettisivustoa, jossa keskusteltiin uskonnon roolista konservatiivisessa sunninkuningaskunnassa.

Lisätty 8.5.2014

Saudi-Arabiassa ihmisoikeusaktivisti Raef Badawille on langetettu kymmenen vuoden vankeustuomio ja tuhat raipaniskua islamin loukkaamisesta, maan tiedotusvälineet kertovat. Badawi määrättiin myös maksamaan yli 190 000 euron sakot.

Badawi on pitänyt netissä sivustoa, jossa keskustellaan uskonnon roolista Saudi-Arabiassa. Konservatiivisessa sunnikuningaskunnassa on voimassa islamilainen sharia-laki.

Sivustolla on ollut muun muassa artikkeleja, joissa suhtaudutaan kriittisesti johtaviin uskonnollisiin hahmoihin, kuten Saudi-Arabian suurmuftiin. Badawi on myös arvostellut uskonnollista poliisia.

Badawi tuomittiin jo viime heinäkuussa seitsemän vuoden vankeuteen ja 600 raipaniskuun, mutta vetoomustuomioistuin määräsi uuden oikeudenkäynnin. Myös tuoreesta tuomiosta voi valittaa.

Badawin nettisivusto on ollut suljettuna ensimmäisestä oikeudenkäynnistä lähtien.

Lähteet:
AFP, Reuters
Yle Uutiset

Miksi Ukrainan parlamentti ei säädä lakia venäjän kielen ja venäläisten asemasta Ukrainassa

Erkki Hartikainen 5.5.2014

Tiettävästi Ukrainassa on parlamentti, joka mm. määräsi pääministerin matkustamaan Odessaan.

Koska Ukrainassa on laillinen vaaleilla valittu ja toimiva parlamentti, miksi se ei ratkaise maan tilannetta säätämällä Venäjän kieltä viralliseksi kieleksi ja säätämällä lakia Itä-Ukrainan autonomiasta?

Mielestäni syynä on se, että Ukrainaa ei tällä hetkellä johda parlamentti, vaan sitä johtaa itse itsensä presidentiksi nimittänyt helluntailaispastori, joka tekee päätöksiä siten kuin Obama ja Kiovassa neuvonantajina toimivat CIA:n agentit määräävät.

Paljon on mätää myös Suomen tiedotusvälineissä. Eivät toimittajat ole niin tyhmiä, etteivät he älyäisi sitä, minkä kirjoitin yllä, vaan he ovat pelkureita (potkut tulevat, jos ryhtyy ajattelemaan omilla aivoillaan. Maailman aivothan sijaitsevat nykyään Yhdysvalloissa).

Älä kirjoita tietokoneen näytöltä käsin vaan kopioi ja liitä

Erkki Hartikainen 1.4.2014

Viimeistään ohjelmoijana toimiminen opettaa ihmisen kopioimaan ja liittämään.

Jokainen meistä tekee lyöntivirheitä, ja jo kauan sitten on tiedetty, että lyöntivirheitä ei kukaan voi oppia kokonaan välttämään.

Etenkin matematiikassa lyöntivirheet ovat hyvin haitallisia.

Erilaisia lausekkeita voi käsitellä matematiikkaohjelmissa niin, että tekee sijoituksia kopioimalla ja liittämällä. Sievennysohjelmilla voi poistaa syntyneet sulkeet.

Onnettomimpia ovat kuvat. Wikipedian kaavojen taustatekstit saa usein auki valitsemalla kaavan ja valitsemalla vaihtoehdon Näytä valinnan lähdekoodi.

Toisen asteen yhtälön ratakaisukaavasta tuli näkyviin seuraavaa:

x=\frac{-b\pm\sqrt{b^2-4ac}}{2a}.

Useimmiten (kuten nyt) koodi on LaTeX:ia. Olen kopioinut tämän ratkaisukaavan Wikipediasta ja liittänyt sen LyX:iin LaTeX - tekstinä sekä antanut komennon View Other Format ja valinnut  HTML:n, ja tässä on sieltä lähdekoodista kopioitu kaava (Wysiwygistä ei kopioitunut vaikka näkyi oikein):

x=(  − b±(b2  − 4ac))/(2a).

Wolfram Alphassa taustatekstit saa auki valitsemalla kaavan ja valitsemalla vaihtoehdon Näytä valinnan lähdekoodi. Eräs lauseke tuli näkyviin seuraavan näköisenä:

<img style="" src="http://www4b.wolframalpha.com/Calculate/MSP/MSP36911fb0fh02f48i4i51000036bfg76di329c4g8?MSPStoreType=image/gif&amp;s=50&amp;w=419.&amp;h=18." id="i_0200_2" alt="x^2-1.48556 x+y^2-0.74278 y+z^2-1.11418 z+1.9286x10^-6" title="x^2-1.48556 x+y^2-0.74278 y+z^2-1.11418 z+1.9286x10^-6" usemap="#map-0200_237" data-attribution="" height="18." width="419.">

Kyllähän tästä saa lausekkeen irti leikkaamalla seuraavan palan:

x^2-1.48556 x+y^2-0.74278 y+z^2-1.11418 z+1.9286x10^-6

Tätä lauseketta voi käyttää tietojen edelleen käsittelyssä sellaisenaan.

Matematiikkaohjelmilla voi tietysti kirjoittaa myös kokonaisia ohjelmia.

Ohjelmointiin perehtymätön voi käyttää matematiikkaohjelmia laskimina, mutta ei pidä kopioida seuraavaan vaiheeseen likiarvoja, vaan on syytä tallentaa tulokset muuttujiin ja jatkaa käsittelyä muuttujilla, jotta tarkkuus säilyy.

Seuraavassa on esimerkki viimeksi mainitusta:

octave:1> a = [1 2 3]
a =

   1   2   3

octave:2> b = norm(a)
b =  3.7417
octave:3>

Octavelle on annettu vektori a = i + 2j + 3k.

Vektorin pituutta laskettaessa ei ole tyydytty likiarvoon, vaan tarkka arvo on samalla kopioitu muuttujaan b.

Pahimmassa tapauksessa on käytettävä Print Scrn:ää, mutta sen käytöstä ja jatkotoimenpiteistä kerron jollain toisella kerralla.

Laskuharjoitin 11.6 2014

Laskuharjoitinta on viimeksi päivitetty 11.6.2014

Uutiset

C³ alku - tiedostoon on lisätty kierto R³:ssa geometrisesti.

Tähän liittyvä esimerkki on ratkaistu ja tarkistettu.

Aloitettu uuden osion kirjoittaminen.

Octave-ohjelma, joka tekee R³:n kierron kolme yhtälöä, on julkaistu. Ohjelmaa on verrattu muihin vastaaviin ohjelmiin.

Lukuun Aksiomaattista trigonometriaa on lisätty sinin laskeminen nopeasti Hoüelin Kallion logaritmitauklukoiden tarkkuudella ja sinin tarkat arvot asteen välein 0-90o.

Lukuun Vektorilaskennan alkeita on lisätty vuorovaikutteinen octave - ohjelma joka laskee kolmen annetun pisteen kautta kulkevan tason yhtälön. Tein sen itseäni varten, mutta sitä saa vapaasti käyttää.

Lukuun Vektorilaskennan alkeita on lisätty vuorovaikutteinen octave -ohjelma Yksikkövektorin kierto origon ympäri yksikköpallon tasossa, joka kulkee origon kautta

Lukuun Vektorilaskennan alkeita on lisätty vuorovaikutteinen octave -ohjelma Avaruuden pistettä lähin avaruuden suoran piste.

Toisen asteen kahden muuttujan yhtälöparin ratkaiseminen on lisätty.

Kolmannen asteen yhtälö, opettelua, ratkaisukaava octave-algotitmina ja suora tarkistus octavella lisätty.

Neljännen asteen yhtälö, opettelua, harjoituksia ja niiden tarkistaminen octavella lisätty.

Lisätty käänteisfunktio.

Lisätty rajoittuma, yhdistetty, parillinen, pariton ja symmetrinen funktio funktio

Lisätty avaruuskolmion ala, kun kolme pistettä tunnetaan.

Lisätty lukuja osioon C³ alkeet.

Lisätty lukuja osioon C³ alkeet ja korjattu virhe kolmen pisteen kautta kulkevan suoran laskevassa ohjelmassa.

Lisätty octave -ohjelmia.

Lisätty toisen, kolmannen ja neljännen asteen yhtälön online laskin.

Lisätty geometrisen trigonometrian alkeet, mikä sisältää mm. trigonometriset yhtälöt ja epäyhtälöt.

Lisätty polynomin arvojen laskin, joka laskee 0-7 asteen polynomien f(x):n arvoja.

Napauta tästä.

Lisätty mielivaltaisen funktion taulukoija ja juurten etsiminen haarukoimalla (bisection).

Napauta tästä.

Lisätty
laskimia: lisätty numeerisen integroinnin online - laskin
laskimia: edellisen täydennykseksi yhden yhden muuttujan funktion kuvaaja.
lisätty monta yhden muuttujan funktiota piirtävä laskin.

Napauta tästä.

Lisätty todennäköisyyslaskentaan pienimmän neliösumman käyrät.

Napauta tästä.

Lisätty funktiopiirturi, jolla voi piirtää myös derivaattojen kuvaajia. Funktiona voidaan antaa funktion erotusosamäärä muodossa

(f(x+h)-f(x-h))/(2*h)

Esimerkiksi funktiolle f(x) = x² erotusosamäärä voidaan antaa esimerkiksi muodossa

(pow((x+0.001),2)-pow((x-0.001),2))/(2*0.001)

Jotkon funktiopiirturit on ohjelmoitu estämään pienet erotukset.

Ohjelman alkuperäinen tekijä kehottaa käyttäjiä kopioimaan ohjelman itselleen, jottei javascript aiheuta ongelmia.

Kopiointi tapahtuu selaimessa komennolla Tallenna nimellä, ja jos hyväksyt alkuperäisen nimen, kopiointiohjelma tekee oikean nimisen alikansion, jossa on lisätiedostoja.

Et siis tarvitse derivaatan yhtälöä derivaatan kuvaajan piirtämiseen.

Napauta tästä.

Lisätty Firefoxin JavaSript - konsolin esite.

Napauta tästä.

Tiedot

Löydät sen napauttamalla tästä.

Kun laskuharjoitusten tekijä on melkein edesmennyt matemaatikko, pyydän ilmoittamaan mahdollisista painovirheistä osoitteeseen

info@ateismi.fi

Yle uutisoi:  Perustuslakivaliokunnan puheenjohtajan mukaan koulujen uskonnollisia tilaisuuksia koskevia periaatteita noudatettava myös iltapäiväkerhoissa

Seurakuntien iltapäiväkerhoissa koululaiset osallistuvat muun muassa ruokarukoukseen  

Koulujen uskonnollisia tilaisuuksia koskevia periaatteita tulee soveltaa myös koululaisten iltapäiväkerhojen toimintaan, arvioi perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Johannes Koskinen.

Perustuslakivaliokunnan mukaan oppilaalle tai hänen huoltajalleen tulee antaa aito vapaus valita, osallistuuko lapsi kouluissa järjestettäviin uskonnollisiin tilaisuuksiin. Lisäksi vaihtoehtoisen toiminnan on oltava mielekästä.

Eduskunnan perustuslakivaliokunnan puheenjohtajan Johannes Koskisen mukaan nämä samat periaatteet, jotka koskevat varsinaista koulutyötä, on hyvä ottaa huomioon myös vapaaehtoisuuteen perustuvassa iltapäiväkerhotoiminnassa.

– Oleellistahan siinä on se, että jos tällaista kerhotoimintaa pyöritetään vaikkapa seurakunnan toimesta, niin kerrotaan vanhemmille, että mikä sen toiminnan sisältö on ja onko siellä sitten sellaista osuutta, jota voidaan pitää uskonnon harjoittamisena. Sitten varataan sen mukaan vanhemmille mahdollisuus ratkaista, osallistuuko lapsi vai ei, Koskinen toteaa.

Ohjelmassa ruokarukous ja kynttilähartauksia

Joissakin kunnissa seurakunta järjestää iltapäiväkerhoja, jolloin niissä voi olla osana uskonnon harjoittamisena pidettävää toimintaa. Esimerkiksi Kuopiossa evankelisluterilainen seurakunta järjestää koululaisten iltapäivätoimintaa viidessä koulussa.

Seurakunnan iltapäiväkerhoissa koululaiset osallistuvat päivittäin muun muassa ruokarukoukseen. Kuukausittain ohjelmassa on myös kynttilähartaus, jossa käsitellään muun muassa kaveruuteen ja käytöstapoihin liittyviä asioita.

Appelsin - neitseellinen syntymä appelsiininsiemenistä

Lisätty 2.6.2014

Mistä mädät appelsiinit tulivat maamme yhteiskuntaelämään?

Vuonna 1997 pariskunta Mika Hägg ja Ulla Hovi ottivat ihan simsalabim yhteiseksi sukunimekseen Appelsin.

Tiettävästi Mikan isästä ei ole tietoa. Tilanne on siis se jollaisista jopa jotkut uskonnot ovat kehittäneet ihan omia jumaltarujaan au-lapsien isyydestä. Neitsyt Mariankin au-lapselle sitä on suorastaan evankeliumeja kyhätty.

Ulla Hovin on nykyään havaittu toisinaan olevan pihalla kuin lintulauta. Taantumuksen riveissä persuleita ja muita patakonservatiiveja nuoleskelemassa.

Etenkin uskonnollisten palvontamenojen suhteen Ullalla on havaittu olevan taipumus olla melko sekaisin ja puhuvan aivan outoja. Sekä paitsi käsittävän asioita ihan väärin niin myöskin keksivän omiaan ilman mitään reaalimaailman perusteita.

Niin niitä uskonkulttejakin syntyy, ylivillistä mielikuvituksesta hulluja juttuja. Tehdyt tutkimukset ovat nyt tuoneet päivänvaloon, että aikana jolloin Ulla oli teini-ikäinen tyttö, hänen setänään oli sittemmin kuollut ansiokas ateisti, vapaa-ajattelijain liiton aktiivi Kari Saari. Vaikka Ullalla siis oli niin hyvä ja kelvollinen asiantuntija lähiomaisena, silti Ullan kasvu ja tiedot asioista näyttävät menneen kieroon.

Monta kertaa on maailmanhistoriassa havaittu, että sellainen ihminen on äärikonservatiivinen ja kunniallisuutta suorastaan väkisin hamuava, jonka alkuperä ja/tai taustat ovat todellisuudessa hyvin epämääräiset ja ikään kuin kunniattomat.

Kuuleman mukaan perheen alkuperämytologia nykyään tarjoaa kertomusta, että Appelsinit syntyivät neitseellisesti appelsiininsiementen (siis ei pyhänhengen) hedelmöittäessä naisen.
Todellisuudessa tämän on pakko olla vitsiä, sillä taitaa olla biologinen välttämättömyys että ne hedelmöittäneet siemenet olivat joltakulta ihmisenkaltaiselta urokselta.

Mutta hupsuja konservatiiveja eivät realiteetit ole ennenkään estäneet rakentelemasta uskomuksiaan ja saarnaamasta niitä muille. Ovat vielä syyttäjäjengeissään keksineet senkin, että rankaisevat tuomioistuimissa uskonrauhan rikkomisesta niitä jotka ovat epäkunnioittavia moisia ilmeisen perättömiä, hulluja tarinoita kohtaan.

Suomen europarlamenttidelegaatio maallistui läpikotaisesti

Lisätty 2.6.2014

Uskonnollisen vallan ajajille, uskovaisille ja uskonnollismielisille kävi kautta linjan heikosti europarlamenttivaaleissa Suomessa 2014.

Ensinnäkin, valtiollisen elämän viralliset teokraatit eli Kristillisdemokraattinen puolue jäi ilman paikkoja europarlamentissa - menetti ainoan edustajansa. Hyvä.

Uskonnollismielisiä hupsuja putosi pois parlamentista: kepulien ketkuli Hannu Takkula menetti paikkansa, kokoomuksen kristillinen Eija-Riitta Korhola putosi.

Toivottavasti kumpikaan heistä ei pääse edes varapaikalta kipuamaan edustajaksi myöhemminkään.

Pappismies Mitro Repo, demarien tähänastinen älyttömyys, putosi parlamentista ja menetti lähes kaikki äänensä.

Hihhuli Sari Essayah menetti paikkansa parlamentissa. Hänen kristityt äänensä menivät hukkaan.

Persuissa eivät erityisen uskovaiset keränneet kovin hyvin ääniä sielläkään. Lävitse pääsivät Halla-aho ja Terho, jotka eivät ole tunnettuja ainakaan uskonnollisesta hullusta paatoksesta.

Vihreissä, ruotsalaisissa ja vasemmistoliitossa, kristityt hupsut eivät keränneet paljoakaan ääniä.

Teokraattipuolueen johtaja Päivi Räsänen, joka pyrki parlamenttiin, jäi kovin pienelle äänisaaliille. Hän hävisi itse asiassa jopa oman puolueensa sisällä.

Kepulien ehdokkaana ollut uskonnollistaustainen Mikael Pentikäinen jäi vähälle äänisaaliille. Muutkaan hihhulit eivät kepuleissakaan juuri menestyneet.

Demarien entinen varapuheenjohtaja ja entinen piispa Ilkka Kantola jäi vähälle äänisaaliille.
Äänestäjät eivät suosineet kristittyjä.

Kaiken kaikkiaan, jopa kirkollinen media Kotimaa24 -portaali kommentoi lävitse kirkosta tuttujen ehdokkaiden epämenestykset. Kartoituksesta näkyy lävitse että kukaan heistä ei tosiaan tullut valituksi.

Europarlamenttivaalien äänestysprosentti oli pienehkö, vain noin 41%  On kuitenkin todettava, että suuri valtaosa juuri näistä äänestäjistä oli järkeviä ihmisiä, sillä he eivät juurikaan äänestelleet uskovaisia ja niinpä näissä vaaleissa uskovaiset tosiaan menettivät paikkansa ja jäivät vähille äänisaaliille.

Emme tosiaankaan toivo että vaaliuurnilla kävisi liikaa niitä äänestäjäpölvästejä jotka hölmöydessään tukisivat äänillään uskonnollisia hupsuja. Joskus pieni äänestysprosentti voi olla ihan hyväkin asia.

Älä missään tapauksessa äänestä persuja - he yrittävät tuputtaa kristillistä hihhuliuttaan kaikille lapsille kouluissa

Eduskunnassa käytiin 22.5.2014 lähetekeskustelu edustaja Vesa-Matti Saarakkalan lakialoitteesta lisätä kristillisten perinteiden tuputtaminen koulun velvollisuuksiin. Lakialoitetta kannattivat lähetekeskustelun puheenvuoroissa persut ja jotkut muut.

Persukansanedustajista vain Juho Eerola ja Veltto Virtanen eivät ole liittyneet Saarakkalan uskonnontuputus-lakialoitteeseen

Lisätty 24.5.2013

Vesa-Matti Saarakkalan vastenmielisellä lakialoitteella, jolla pyritään koulujen pakottamiseen kristillisen uskon tuputtamiseen lapsille, on kannattajina kaikki muut persukansanedustajat (36 kappaletta) paitsi Pertti Virtanen Pirkanmaan vaalipiiristä ja Juho Eerola Kaakkois-Suomen vaalipiiristä.

Lisäksi vastenmielistä lakialoitetta ovat persujen ulkopuolelta kansanedustajista liittyneet kannattamaan James Hirvisaari ja kepun Esko Kiviranta.

On syytä huomata, että kristinuskon tuputusta kouluissa kannattavat muun muassa kansanedustajat Olli Immonen, Jari Lindström, Maria Lohela, Arja Juvonen, Pirkko Ruohonen-Lerner, Kaj Turunen ja Jussi Halla-aho. He ovat siis myös niitä jotka haluavat vastenmieliseen persutyyliin pakottaa meidät muut takaisin jonnekin pimeille vuosisadoille, jonnekin uskonnollisen ylivallan aikakauteen.

Älä äänestä persuja.  On aivan varmaa että persuille annettu ääni todellisuudessa tukee jotakuta uskonnontuputtajaa.

Uskovais-moralistiset kaupankassat estävät alaikäisiä ostamasta kondomeita

YLE uutisoi, että alaikäisille ei välttämättä myydä kortsuja. Etenkin pojilla on vaikeuksia saada ostettua ehkäisyvälineitä.

Väestöliitto on huolissaan siitä, että kaikki kassat eivät myy nuorille kondomeja.

"Epäonnisista yrityksistä ostaa kondomeja kerrotaan Väestöliiton anonyymissä poikien puhelimessa lähes viikoittain".

Kondomien mielivaltainen ostokielto kassalla tietenkin vesittää seksivalistuksen pyrkimykset. Seksuaalikasvattajat kun haluavat edistää kondomien mutkatonta käyttöä.

"Kassalla myyjä saattaa todeta, että en myy. Sinä olet liian nuori, etkä vielä tarvitse näitä."

On ilmeistä että jotkut myyjät asettavat oman henkilökohtaisen vastenmielisen moralisointinsa jopa työssään valistuksen periaatteiden yläpuolelle.

Avoin kysely Suomen Sukututkimusseuralle

Lisätty 16.5.2014

Lehtemme lähetti Suomen Sukututkimusseuran hallitukselle vastattavaksi seuraavat kysymykset:

1. Onko Suomen sukututkimusseura päättänyt, että sen keskustelufoorumilla ei saa kritisoida väitöskirjoja eikä niissä esitettyjä tietoja?

2. Edustaako väitöskirjojen kritisoimisen kielto Suomen sukututkimusseuran arvoja ja toimintatapaa?

3. Miten perustelette, että tieteellinen seura kieltää kritisoimasta väitöskirjoja ja niissä esitettyjä tietoja?

4. Kannattaako Suomen sukututkimusseura tieteellisen kritiikin sensurointia?

5. Kyseisen väitöskirjan kirjoittajan esittämät uhkailut oikeustoimistakin: ovatko sellaiset uhkailut tai vihjailut johtaneet Suomen sukututkimusseuran asettamaan tuon kiellon?

6. Aikooko asettamastaan tästä sukutieteellisen kritiikin kiellosta huolimatta Suomen sukututkimusseura edelleenkin ottaa tieteellisille seuroille tarkoitettuja valtionapuja toimintaansa?

Lehtemme kiinnostui siitä seikasta että Suomen Sukututkimusseuran hallituksessa on tällä hetkellä poikkeuksellisen paljolta näyttävä määrä uskonnollisia henkilöitä.

Toista lienee ollut vielä nelisen vuotta sitten, jolloin Suomen Sukututkimusseura ryhdikkäästi valvoi sukututkijoiden etuja Luterilaisen valtionkirkon Kirkkohallitusta vastaan.

Sen jälkeen Suomen Sukututkimusseuran hallituksen puheenjohtajaksi on kiipinyt lapualainen kirkkovaltuutettu Teppo Ylitalo (puoluekanta kepu) ja useilla hallituksen nykyisillä jäsenillä on uskovaisen maine.

Voidaan uumoilla että kirkko ja sen kannattajat ovat viime vuosina soluttaneet Suomen Sukututkimusseuran johtoelimiin omaa väkeään, yrittäen estää kirkkohallituksen pakkovaltaan kohdistuvaa sukututkijoiden edunvalvontaa.

Uskovaisilla on myös taipumusta olla tiedevastaisia, tuhota tiedettä, soluttaa tieteeseen uskonnollista mytologista roskaa sekä haitata ja estää tieteellistä kritiikkiä. Ja myös taipumusta suosia tieteen kustannuksella uskonveljiensä tekemiä roskatutkimuksia ja antaa uskonveljilleen ansiottomia oppiarvoja.

Tämä nähtävissä oleva huono kehitys ja uskovaisten solutus Suomen Sukututkimusseurassa on ilmeisesti taustalla syynä Suomen Sukututkimusseuran foorumin ylläpitotiimin tuoreeseen tempaukseen, jossa he julistavat että Suomen Sukututkimusseura ei ole sopiva paikka genealogiaa sisältävien väitöskirjojen ja niissä esitettyjen tietojen kritisointiin.

Uskovaismieliset, tiedevastaiset yrittävät siis kanonisoida väitöskirjoissa esitettyä höpötystä kuin jotkin uskonnot. Kanonisoida ainoaksi oikeaksi totuudeksi. Niin paikkansapitämätöntä ja reaalimaailman todisteiden vastaista kuin jotkin höpötykset ja kyhäilyt ovatkin.

Suomen Sukututkimusseuran voimassa olevien sääntöjen 2 § b-kohdan mukaan kyseisen seuran tarkoituksena on myös toimia sukututkijoiden tieteellisenä seurana.

Lehtemme tulee setvimään aikanaan kysymysten vastauksista ja muusta hankittavasta tiedosta, onko Suomen Sukututkimusseurassa tieteellinen kritiikki aina sallittua. Pyrimme julkistamaan niiden nimiäkin, jotka tekevät tieteellisen kritiikin sensuuria.

Ja onko Suomen Sukututkimusseuran nykyisillä toimijoillaan joitakin kritiikiltä erityissuojeluksessa siellä olevia, esimerkiksi uskonveljien kyhäämiä väitöskirjoja ja uskonveljien hallitsemia yliopistollisia laitoksia.

Suomen sukututkimusseuran hallinto näyttää olevan laittomassa tilassa

17.5.2014

Ihan liittymättä mitenkään välttämättä siihen, kuinka uskovaisia on kiipinyt Suomen sukututkimusseuran johtotehtäviin - ehkä laittomissa vaalitoimituksissa:

Patentti- ja rekisterihallituksen käsittelytiedoista ja muista saaduista tiedoista voi päätellä että Suomen sukututkimusseuran hallitus on ainakin osittain valittu laittomasti, vastoin lain mukaan voimassa olevia sääntöjä.

Uskonnollismielisillä on taipumusta rikkoa maallisia lakeja.

Teologisia perusteluita sellaisen taparikollisuuteen tarjoili julkisesti viimeksi näyttävimmin Päivi Räsänen.

On aivan mahdollista että maallisten lakien rikkominen johtuu osaltaan siitä että uskonnollismielisillä on vääristynyt todellisuuskäsitys. Heidän järkensä ei riitä tajuamaan realiteetteja ja he uskovat harhoihinsa maallisissakin asioissa.

Kristityn epärehellisyyden ilmentymä

Lisätty 2.5.2014

Ihmetyttää seuraava asia: Jos ja kun Suvivirren laulaminen ei ole uskonnon harjoittamista, vaan suomalaista kulttuuriperinnettä, niin:kuinka sen laulamatta jättäminen voi loukata uskonnonvapautta.

Vai onko se uskonnon harjoittamista, jos se kielletään; ja suomalaista kulttuuriperinnettä silloin, kun ei-kristityt pakotetaan laulamaan se.

Päivi Räsäsen poistuminen Suomesta ei olisi menetys Kristillisdemokraattien puolueelle

Lisätty 20.5.2014

Kristillisdemokraattien Kymen piirijärjestön puheenjohtaja on ryhtynyt Totuuden Torveksi: "ei olisi menetys".

Lehtemme käsityksen mukaan Päivi Räsäsen lähtö pois kotimaan parrasvaloisata olisi pikemminkin menetys yhteiskuntamme maallistumisen ajamiselle. Erityisellä lämmöllä muistamme sitä kyselytutkimusten tulosta, jonka mukaan Päivi Räsänen on Suomen inhottavin poliitikko.

Liisa Jaakonsaari korosti puheenvuorossaan uskonnonopetuksen merkitystä

Lisätty 1.5.2014

Sirpa Pietikäinen ehdotti, että kirkkojen ja EU-parlamentin välistä vuoropuhelua voisi kehittää niin, että pari kertaa vaalikaudessa järjestettäisiin uskontojen välinen dialogi, jossa myös uskonnottomat voisivat olla mukana.

***
http://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/kotimaa/4495/tuomiokirkon_kryptassa_keskusteltiin_euroopan_arvoista

***
Uutisen mukaan siis kokoomuslainen Pietikäinen oli ainoa, joka mainitsi uskonnottomat.

TODISTAJAN JA TUOMARIN VAKUUTUKSISTA (30.4.2014)

Korjattu 30.4.2014

http://www.ateistit.fi/uutiset/uuti140430.html

Kuukauden kysymys

Mikä on Ukrainan pääministerin nimi

Lisätty 29.5.2014

Savon kielellä Porhohovi.

Vihreät: Valtio eroon kirkosta!

Lisätty 12.6.2014

Julkaistu: 29.5.2006 0:00

Vihreiden puoluekokous runnoi vastoin puolueen ja eduskuntaryhmän johtoa vaatimuksen erottaa kirkko kokonaan valtiosta.

- Tämä kannanotto tuli yllättäen ja tilaamatta, tunnusti kansanedustaja Osmo Soininvaara.

Puheenjohtaja Tarja Cronberg harmitteli periaateohjelmaan tehdyn lisäyksen luovan turhaa vastakkainasettelua. Cronbergin mukaan puolue ei aio edistää asiaa käytännössä.

Ilkka Partanen (Kok) tuomitsee teokraattisuuden

Lisätty 1.6.2014

Suomi on äärimmäisen teokraattinen maa. Kirkkoon kuuluu edelleenkin valtaosa ihmisistä, joskin vähemmistö uskoo sen opetuksiin.

Kirkon oppien ikävänä puolena kun on se että niissä on myös velvoittavia seikkoja, jotka nykyihminen mieluummin sivuuttaa jos ne eivät hänelle sovi ja moni nykykristitty taas käyttää niitä muiden rajaamiseksi armon ulkopuolelle.

Kummallakaan ei ole vilpitöntä pyrkimystä mihinkään, vaan kaikki tapahtuu ehdottomuuksien puitteissa.

Eräs tapaus jossa uskonto kelpaa kaikille, jopa uskonnottomillekin, ovat tietenkin palkalliset vapaapäivät. Näitä on uskontoon katsomatta kymmenen eli uudenvuodenpäivä, loppiainen, pitkäperjantai, 1. ja 2. pääsiäispäivä, Kristuksen taivaaseenastumisenpäivä, helluntaipäivä, juhannus eli Johannes Kastajan päivä, pyhäinpäivä, joulupäivä, 2. joulupäivä eli tapaninpäivä.

Näinä päivinä työskentely on rajoitettua tai korotetun palkkion piirissä.  Kauppojen osalta hengellisyys kasvaa neliöiden myötä, eivätkä suuremmat marketit saa olla auki esim. helatorstaina lainkaan, eikä myöskään valtion monopolisoima alkoholiliike, kasinotkin vain rajoitetusti, ravintolat maksavat ylimääräistä työtekijöilleen.

Minua tämä häiritsee lähinnä siksi että minkä vuoksi kaikki muut uskonnot joutuvat hakemaan vapaansa erikseen ja ottamaan sen joko pekkasina, joillain aloilla korvattavaksi myöhemmin tai kokonaan palkattomana?

Uskonnottomilla ei ole maassamme mitään oikeuksia heilläkään, koska kaikkia kohdellaan kuin hartaita uskovaisia joille pyhäpäivät ovat pakollisia viettää sapatteina koska muuten tekee syntiä eikä pääse taivaaseen.

Kirkko saisi saman tien lisää jäseniä kun se tajuaisi alkaa vaatia vastinetta sosialisoiduille etuisuuksilleen. Minä esimerkiksi olen uskonnoton ja pidän erittäin häiritsevänä että pääsiäisenä, jouluna, juhannuksena, loppiaisena joudun varautumaan siihen että taas on koko Suomi kiinni.

Viimeksi helatorstaina oli taas se tilanne kun lähes koko Suomen kattava hartaan uskonnollinen kansa viettää Kristuksen taivaaseenastumispäivää lähinnä krapulaa potien ja sen vuoksi kaikki liikkeet pienimpiä kioskeja lukuun ottamatta ovat kiinni.

Uskonnollisten juhlien merkitys on uskonnollisessa sisällössä, ei tästä pitäisi olla mitään epäselvää. Joulua voisi jatkossa viettää seurakuntaan kuulumatonkin vaikka palkattomana tai muista vapaista irrottaen tai korvaten etukäteen tai sovittaessa myöhemmin ne vapaapäivät joita siihen haluaa käyttää.

Pääsiäinen on lähinnä ylimääräinen miniloma jokaiselle vailla hengellistä sisältöä, helatorstaista puhumattakaan kun tämäkin perjantai on monella pekkaspäivä. Juhannuksen osalta sama juttu ja listaa voi jatkaa.

Joulukirkossa on usein paljonkin ihmisiä, pääsiäisjumalanpalvelukset lienevät enemmän sitten tosiuskovaisille.

Kirkon olettaisi myös asettavan jonkinlaisia velvoitteita jäsenilleen, eikä sallivan ihmisiä jotka kuuluvat siihen pelkkien perinteiksi muodostuneiden liturgioiden tai vapaapäivien vuoksi. Sellainen ajattelu loukkaa mitä tahansa uskontoa sekä niiden perimmäistä henkeä.

Jos haluamme kunnioitusta nimenomaan uskonnolle ja muille uskonnoille, niin meidän on siirryttävä arvostamaan aidosti näiden eroja sekä ymmärtämään uudelleen miten todellista sitoumusta tarkoittaa uskonnollinen vakaumus. Kristinuskon pyhäpäivät ovat jo kalenterissa, joskin muiden uskontojen edustajat voivat näiden lisäksi hakea vapaata omille juhlapäivilleen ja myöntämättä jättäminen tulkitaan herkästi syrjinnäksi.

Sen vuoksi yhä monipuolisemmaksi erilaisilta katsomuksiltaan muodostuvan valtion on tehtävä pesäero jokaiseen uskontoon ja nähtävä näiden harjoittajat kunkin uskonnon asettamien rajoitusten ja vapaapäivien kautta kerrallaan, ilman kumuloituvia etuisuuksia.

Ilkka Partanen
Kuopio

Oikeuslaitoksen korruptio

Helsingin Sanomat KRP:n talutusnuorassa

Lisätty 28.5.2015

Tutustu Mikko Niskasaaren blogeihin

http://mikkoniskasaari.fi/node/184

Kyseenalaista väitöskirjaa ohjasi Jukka Korpela

Lisätty 10.5.2014

Itä-Suomen yliopiston historianprofessori Jukka Korpela on professorinvirkansa ohella samanaikaisesti vapaa-aikanaan ortodoksisen kirkkokunnan hengelliseen tehtävään vihitty diakoni, jonkinmoinen alipappi.

Ristiritarihupsutuksia sisältävä Pölläsen ongelmallinen väitöskirja on tehty professori Jukka Korpelan ohjauksessa. Ja Korpela toimi väitöstilaisuuden valvojana.

Lehtemme on jo aiemmin tuonut esille käsityksen, että uskonnollisia henkilöitä ei pitäisi päästää mihinkään arvostelukykyä edellyttäviin päättäjäasemiin, koska uskonnollisella henkilöllä on ihan itse uskovaisuudellaan jo osoittama vakava taipumus käsitellä evidenssiä kuin päätön kana.

Pölläsen väitöskirjassa esiintyvät lukuisat asiavirheet ja omituisuudet heittävät ikävän varjon myös Itä-Suomen yliopiston väitöskirjaohjauksen ylle.

Historiantutkimusten ohjaus ei voi olla pätevää silloin kun yliopistossa päästetään väittelemään teoksella, jossa käytetään pohjatietoina kirjallisuutta jonka tietoja on uudemmassa standardikirjallisuudessakin osoitettu runsain määrin paikkansapitämättömiksi. Sellainen osoittaa jo syvää perehtymättömyyttä alan standardikirjallisuuteenkin.

Kyseessä ei ole tieteellinen koulukuntaero, vaan oikeastaan samankaltainen ero kuin on luonnontieteellisen lääketieteen ja uskomushoidoilla puoskaroinnin välillä. Pölläsen historian alan väitöskirjassa on selityksittä ja perusteluitta jätetty huomiotta alan olemassaoleva tieteellinen tieto. Nähtävästi se on tehty toisaalta ignoranssista ja toisaalta salaseuraperäisten uskomusten propagoimiseksi.

Yliopistoille jaetaan nykyisin merkittävä rahamäärä valtionavustusta suoraan tehdyn väitöskirjan palkinnoksi.

Kun kannustinjärjestelmää käynnistettiin, monet tahot ilmaisivat silloinkin julkisessa keskustelussa huolestuneisuuden, että joissakin yliopistoissa rahanhimo voi johtaa väitöskirjojen läpipäästämiseen ala-arvoisina, kunhan yliopisto saa valtiolta rahat ala-arvoisista.

Vaikka kuinka pitkään on julkisuudessakin kritoisoitu että joidenkin salaseurojen vaikutus viranomaistoiminnassakin on sellaista, että salaseuran jäsenet valta-asemissaan instituutioissa toimivat salaseurassa jäsenenä olevan hyvän veljensä eduksi, myöntäen tälle etuisuuksia. Onko objektiivisten laatuvaatimusten sijasta väitöskirjojenkin läpipäästämisessä vapaamuurariveljeyttä!

Itä-Suomen yliopisto on tämän väitöskirjan julkaisemisen myötä myös liittynyt salaseurafantasioiden edistäjien joukkoon. Sellaisten jotka aiemmin ovat kyhänneet Jeesukselle ranskalaisia jälkeläisiä, vapaamuurareille alkuperämyyttejä ristiretkiaikakaudelta, perillisjärjestöjä tuhotuille ritarikunnille, ritareiden kadonneita aarteita ja sellaisten löytymisiä, Graalin Malja -taikauskoja sekä salaseurojen asettumista eräiden maiden hallituksiksi. Kymmenen vuotta sitten kohuttiin Da Vinci Koodi -romaanista, konspiraatiokirjallisuuden mallinäytteestä.

Itä-Suomen yliopistossa oli temppeliritariksi laittautuneen väitöstilaisuus 12.4.2014

Lisätty 10.5.2014

Joensuussa 12.4.2014 oli väitöstilaisuus, jossa Pasi Pöllänen puolusti historian oppiaineeseen kuuluvaa väitöskirjatekelettään
Det lokala gamla frälset som den nordiska lokalförvaltningens stabiliserare i Sverige öster om Åbo Landsrätts doms 25.6.1415 rår och Ryssestenen under 1300–1600-talen.

Väitöskirjaa lukiessa tuntuu siltä että siinä ei oikein ole päätä eikä häntää.
 • Väitöskirjassa Pöllänen kirjoittaa muun muassa olettamistaan juutalaisista geneettisistä juurista kaakkoissuomalaisille maanomistajasuvuille,
 • pohjoismaisten ritarien yhteiskuntaluokan siteistä Jerusalemista siirtyneisiin ristiritareihin,
 • keskiaikaisesta Maria Magdaleenan Hospitaali -sairaalasta,
 • erään esi-isänsä mahdollisuudesta olla ehkä myöhäiskeskiaikainen looshimuurari ja muurarimestari,
 • ristiretkeläisten ym vaakunakuvioista,
 • ritarien hevosista,
 • sukuyhteyksistä Orkneysaarten jaarleihin ja normanniritareihin,
 • Rosslynin kappelin Sinclaireista, pyhimysten unennäöistä (hallusinaatioista),
 • amuleteista,
 • Andreas-risteistä,
 • papeista,
 • sekä alueen kirkkojen rakennus- ja koristelumuotojen oletetuista ritaritaustoista.
Julkistamansa CV:n mukaan Pasi Pöllänen kuuluu vuodesta 2006 lähtien nykyiseen OSMTH-järjestöön eli temppeliritarien perillisjärjestöksi itsensä julistaneeseen Ordo Supremus Militaris Templi Hierosolymitani  -seuraan (Jerusalemin temppelin ylimmäinen sotilaallinen kunta).

Julkaistun muun materiaalin ristiintarkistuksessa osoittautui löytyvän sama tieto, eli että hän on mukana "Temppeliherrain Ritarikunnan" Kotkan komentajakunnassa ja luottamustehtävissä.

Väitöskirjassaan Pöllänen on halunnut ehdottomasti kutsua Itä-Ruotsiksi alueita joita nykyihmiset kutsuvat Kaakkois-Suomeksi.

Tämä näkyy jo kirjan otsikosta alkaen, jossa paikkaa on ilmaistu käyttäen sanoja:

"... Turun maanoikeuden tuomion rajoista ja Ryssänkivestä itään olevassa Ruotsissa".

Tämä rajoiltaan hankalasti normaali-ihmiselle avautuva määrittely tarkoittaa todellisuudessa:  Kymijoesta itään oleva Ruotsi.

Pölläsen väitöskirjaa on julkisestikin arvosteltu ala-arvoiseksi.

Esimerkiksi, väitöskirjakäsikirjoituksen esitarkastajista professori Jorma Kalela vastusti lausunnossaan ehdottomasti edes väitttelyluvan myöntämistä.

Vastaväittäjä esittää kyseenalaiselle väitöskirjalle "armoviitosta"

Itä-Suomen yliopistossa 12.4.2014 esitetylle väitöskirjalle,  virallinen vastaväittäjä, professori Marko Lamberg, esittää monia huomautuksia ja lopuksi ehdottaa arvosanaa lubenter approbatur, joka käytännössä tarkoittaa armoviitosta.

Väitöskirjassa esiintyvät lukuisat asiavirheet ja omituisuudet merkitsevät, että tekele on käytännössä käyttökelvoton vakavasti otettavan tutkimuksen lähteenä.

Väitöskirja on historian alalla kuin uskomushoidoilla puoskarointia.

Yliopistoille jaetaan nykyisin merkittävä rahamäärä valtionavustusta suoraan tehdyn väitöskirjan palkinnoksi.

Kun kannustinjärjestelmää käynnistettiin, monet tahot ilmaisivat silloinkin julkisessa keskustelussa huolestuneisuuden, että joissakin yliopistoissa rahanhimo voi johtaa väitöskirjojen läpipäästämiseen ala-arvoisina, kunhan yliopisto saa valtiolta rahat ala-arvoisista.

Uskonnollinen professori valhettelee  - rahanahneuttaan

Lisätty 18.5.2014

Väitöskirjaa vastaan tehdyistä vastaväitteistä väitöskirjan ohjannut Jukka Korpela on kirjoittanut tiedekunnalle:

"sisällölliset huomiot... Kyse on yksityiskohdista, joista voi riidellä loputtomasti".

Tässä asiassa Korpela valehtelee. Hän vääjäämättä tietää valheitaan itsekin.

Kun lukee väitöskirjaa vastaan tehtyjä sisällöllisiä huomioita, näkee helposti että lukuisat huomiot puuttuvat aivan oikein tiedoin sellaisiin seikkoihin väitöskirjassa, joissa väitöskirja on väärässä - ja joita seikkoja koskien jo aikoja sitten on pätevissä tiedejulkaisuissa esitetty vankat todisteet että ne ovat faktuaalisesti vääriä.

Ei mitään riideltävää, ellei halua joutua täysin naurunalaiseksi, kuin jokin puoskari tai tupakkaprofessori. Professori Korpela tietää vääjäämättä ainakin osan niistä tiedejulkaisujen teksteistä ja niistä evidensseistä. Onhan hän itsekin viitannut omissa tutkimuksissaan.

Professori Jukka Korpelan epärehellisyys näyttää selittyvän sillä että hän on kristitty hengelliseen virkaan vihitty.

Pappeja ja kristinuskon johtajia on harjaannutettu vedättämään toisia ihmisiä. Vedättäminen, huijaaminen, valehtelu, on osa kristinuskon saarnaamisen välttämätöntä välineistöä.

Kukaanhan ei uskoisi moiseen hupsutukseen, ellei heitä vedätettäisi. Monilla papeilla, alipapeilla, diakoneilla ja kristinuskon saarnaajilla on suorastaan henkilökohtaista taipumusta huijata, valehdella, vedättää.

Väitöskirjan hyväksymisestä Korpelan laitos on saamassa tuntuvan rahallisen palkinnon veronmaksajien varoista. Rahanahneus näyttää olevan painava syy jonka takia kelvotontakin ajetaan lävitse.

Korpelan tässä suosiman väitöskirjan kelvottomuus on kovin silmiinpistävä. Sitä ei selitä hyväksymisen arvoiseksi edes oman lafkan professorikollegoille muuten kuin rankalla vedättämisellä.

Niinpä Korpela on kirjoittanut tiedekunnalle puolustelun, jossa hyväksytään iso joukko väitöskirjan virheitä jotka pystyy todistamaan kirkkaasti vääriksi.

Koululaitos tekee ihmeitä

Lisätty 7.6.2014

Se pystyy muuttamaan nuoren ihmisen aivot dementoituneen vanhuksen aivoiksi.

Ukrainan energiaongelma on ratkaistu

Lisätty 6.6.2014

Kun presidentti Putin ei ole noudattanut presidentti Niinistön neuvoja, Niinistö on löytänyt uuden neuvottavan: Ukrainan uuden suklaapresidentti Porhon.

Tiettävästi Niinistö on neuvonut presidentti Porhoa energia-ongelmissa seuraavasti.

Naton heillelle jätettyjä polkupyöriä viedään Ukrainaan, ja EU asentaa niihin dynamot. Itä-Ukrainan sodassa vangiksi saadut venäläiset laitetaan polkemaan energiaa Ukrainan tarpeisiin.

Tiettävästi presidetti Porho oli väittänyt vastaan, koska hän oli ajatellut tapattaa kaikki vangiksi saadut venäläiset terroristit.

Kuukauden mietelause


Lisätty 24.6.2014

Suuri henki haisee pahalle.

Gravitation

This is a link. Updated 5/7/2013.

Ateismin määritelmä

George H. Smithin ontologinen ateismin määritelmä:

Ateismi on väite: jumalaa tai jumalia ei ole olemassa

Tässä määritelmässä on määritelty olemassaoloa koskeva eli ontologinen käsitys. Jumala joko on olemassa tai ei ole olemassa. Mitään olemassaolon ja olemattomuuden välimuotoa ei ole.

Teismi on väite: jumala tai jumalia on olemassa

Deismi (jumala on olemassa, mutta ei puutu maailmanmenoon) ja panteismi (jumala on sama kuin maailmankaikkeus) ovat tämän mukaan teismiä

Inhimillinen tieto siitä, mitä on olemassa, on vajavaista. Joku saattaa pitää varmana, että jumalaa tai jumalia ei ole olemassa. Joku toinen saattaa pitää varmana, että jumala tai jumalia on olemassa. Joku kolmas voi olla epävarma siitä, onko jumalaa tai jumalia olemassa vai ei.

Ateistin määrittelemä

Ateisti on henkilö, jonka mielestä ateismi on tosi.

Agnostikon eli jumalaongelmaisen määritelmä

Agnostikko eli jumalaongelmainen on henkilö, joka ei mielestään tiedä, onko ateismi tosi vai onko teismi tosi.

Uskonnon määritelmä

Uskonto on järjestäytynyttä teismiä.

Ne käsitykset joissa ei ole jumalia, eivät ole tämän määritelmän mukaan uskontoja.

Raamatun ristiriidat

Lukeaksesi napauta tästä
Godless Culture Magazine
May-June  2014
Contents


See Manifesto of the Council of Ex-Muslims of Britain.

Julkaisija Suomen ateistiyhdistys ry
Sähköposti: info@ateismi.fi
Publisher: Atheist Association of Finland
E-mail: info@ateismi.fi


Last uppdate 6/26/2014.
Tämä on viimeksi päivitetty 26.6.2014.

Member of

http://www.atheistalliance.org/secular-world/current-issue

Editor of the net magazine: Erkki Hartikainen
Verkkojulkaisun vastaava toimittaja Erkki Hartikainen

Sisällysluettelo

 1. Pölvästi Petri Karisma on lähdössä kirkkopuolue demareiden ääntenkerääjäksi Eduskuntavaaleissa
 2. Hupakko Jungner törppäilee aina ja urakalla
 3. Kokoomuslaiset jarruttajakieroilijat esittävät lakiteknisiä tekosyitä - todellisuudessa syynä on uskonnollishenkinen homovastaisuus
 4. Tekniset ongelmat eivät kaada homoliittolakia, katsovat asiantuntijat
 5. Huijarit taantumukselliset veivät välierävoiton Lakivaliokunnassa avioliittolakiäänestyksessä
 6. Uskonto ratkaisi" lakivaliokunnan äänestyksen
 7. Kokoomuksen jumalaapelkäävät ministerit - Orpo, Räty ja Toivakka
 8. Kristillisdemokraattien puolue-eliitti haluaa eroon Päivi Räsäsestä
 9. Muslimien ramadan osuu tänä vuonna valoisimpaan aikaan
 10. Silpomisia voi olla Suomessakin
 11. Kirkon Kotimaa -lehti julkaiseen Vapaa-ajattelijain liiton tiedotteita
 12. Internetissä Karismasta
 13. Jori Mäntysalo valehtelee
  1. Päivitetty juhannusyönä
 14. Kim Sjöströmin puhe sunnuntaina 15.6.2014 vapaa-ajattelijjain liiton liittokokouksessa Tampereella
 15. Vapaa-ajattelijain liiton liittokokous kannatti elämänkatsomustiedon opetuksen muuttamista Ruotsin mallin mukaiseksi uskonnonopetukseksi
 16. Karisman kannattajat on valittu Vapaa-ajattelijain liiton johtoon
 17. Sianlihasta vankilaan Skotlannissa
  1. Jo on muslimien hyysäys huipussaan!
 18. Patakonservatiivilla Kokoomuksella ei ole ikinä ollut naista puoluejohtajana
 19. Hävettäviä hetkiä, Stubbin karmaisevaa
 20. Helsingin Sanomat selkävaivaisten kimpussa
 21. Vapaa-ajattelijain liiton sääntömuutosesitys kaatui
 22. Kyllä marxilaiset luontevasti totalitaristisen fasistin kanssa pystyvät yhteistyöhön
  1. Karisman uusi lista on kuin Molotov-Ribbentrop-sopimus
 23. Kotimaa - lehti mainostaa Karisman-Ylikosken "Vapaa-ajattelijain liittokokousta"
 24. Karisman lista antaa puolet liittohallituspaikoista vasemmistoliittolaisille
 25. Britannian uskonnon opetus
 26. Sjöström:  Pakolliset katsomusaineet kokonaan pois kouluista
  1. Näin linjaan
 27. Sjöström vaatii:  Luterilaiset seurakunnat eivät suoriudu asiallisesti omimistaan väestörekisterihallinnon viranomaistehtävistä
  1. - luterilaisilta seurakunnilta pitää ottaa väestörekisterit pois
 28. Petri Karisma on muuttanut mieltään ja näppiksen takaa kohtaamisten sijasta yrittää epätoivoisesti kohti ihmisten kohtaamista oikeasti kasvotusten
 29. VAPAA AJATTELIJAN LIITTOKOKOUSNUMERO (4.6.2014)
 30. Petri Karisman kykenemättömyys linjakkuuteen on sotkenut paljon - Karisma ei ole sekoilevilta hölinöiltään kyennyt minkään järkevän sanoman esillesaamiseen
 31. Suvivirren laulaminen koulujen kevätjuhlissa on toivottavaa
 32. Kristitty professori Mikael Hidén puolustaa, professori Veli-Pekka Viljanen pitää ongelmallisena virsien opetusta yli oppiainerajojen.
 33. Petri Karisman kansalaisaloite on epäsuosittu
 34. Vapaa-ajattelijain Liiton johdossa pyrkii jatkamaan väkivaltainen, tärähtäneeltä vaikuttava Karisma
  1. Petri Karisma on kasvatettu hakkaamalla
  2. Petri Karisma löi isänsä verille
  3. Petri Karisma on hakannut vapaa-ajattelijaliikkeen hajalle
 35. Petri Karisman toimintatapa ei ole avointa eikä jätä mahdolliseksi mitään aitoa valinnan vapautta
 36. Sjöströmin ja Karisman linjoissa on se ero että Karisma ei siedä eri mieltä olevia ihmisiä
 37. Imagofasismia tämäkin
 38. VAPAA-AJATTELIJAIN LIITTOON LIITTYNEET JA SIITÄ POISTUNEET
  1. JÄSENYHDISTYKSET VUODESTA 2000 LUKIEN (18.5.2014)
 39. Pitäisikö poliisit lähettää virsiä hoilaavien kimppuun pitämään kuria yleisemminkin?
 40. Länsi-Uudenmaan Ateistit huomasivat että Suomen peruskouluihin ollaan mahdollistamassa kreationismia
 41. Kim Sjöström kommentoi Karisman 'linjaa'
 42. Vapaa-ajattelun iltarusko
 43. Edesmenneen Vapaa-ajattelijain liiton huomiotta jätetty lausunto lähetettiin Suomen Ateistiyhdistyksen nimissä opetushallitukselle
  1. pekka.iivonen@oph.fi
  2. Lausunto:
 44. VAPAA-AJATTELIJAIN LIITON LIITTOHALLITUKSEN SÄÄNTÖMUUTOSESITYS: VAPAA-AJATTELUSTA LUOVUTAAN (3.5.2014)
 45. Vapaa-ajattelijain liitto siirtyy "demokraattiseen uussentralismiin"
 46. Yhteinen kevätjuhla kaikille lapsille ja nuorille
 47. VAPAA-AJATTELIJAIN LIITON LIITTOHALLITUKSEN LAUSUNNOT LIITTOKOKOUSESITYKSISTÄ (6.5.2014)
 48. KOTKAN VAPAA-AJATTELIJAT LUOPUU TOIMISTOSTAAN (8.5.2014)
 49. Uusi roolipeli rippikouluun
 50. Presidentti Niinistön lääkärien pitäisi huolellisesti tarkistaa
 51. Keskiaika on palaamassa joidenkin takia, varoitti Helsingin Sanomissa Elina Grundstöm 3.6.
 52. Opetushallitus kehottaa opettajia laulattamaan virsiä luokassa
  1. Opetushallituksen viesti syksyllä järjestettävästä Virsivisasta on aiheuttanut hämmennystä kouluissa
  2. Pekka Iivosen osuus asiantilassa
 53. KOTKAN VAPAA-AJATTELIJAT LUOPUU TOIMISTOSTAAN (8.5.2014)
 54. Älä äänestä tätä lakiehdostusta kannattaneita
  1. Laki perusopetuslain 3 §:n muuttamisesta
 55. Arkkipiispa Mäkinen loukkasi Itämeren kansojen historiaa
 56. Suomen tunnetuimpiin karismaatikkoihin kuuluvaa "kaatajapastoria" Seppo Juntusta epäillään rahankeräysrikoksesta
  1. Iltalehti kertoo 25.5.2014
  2. "Kömmähdys"
  3. Jalovaaran aisapari
 57. Uskovaisten mielestä ateistit vähenevät maailmassa
 58. Miksi jumala rankaisi poikaa autismilla äidin abortin takia?
 59. Pääkirjoitus
  1. Maalaiskansakoulun laskentokirjasta
  2. Olen lukenut kaksi Sofi Oksasen kirjaa
  3. Miksi meille jaetaan normeja eikä tietoa
  4. Helsingin Sanomain älymystö tänään
  5. Älyääkö suklaaoligarkki
  6. MOT - ohjelma pitäisi pikaisesti lakkauttaa
   1. Masentavin masennusohjelma, jonka olen ikinä nähnyt
  7. Olisipa Pekka Haavistosta tehty presidentti...
   1. niin hän ei olisi lahjoittamassa valtion omaisuutta pahimman lajin suomenruotsalaiselle kapitalistisuvulle
  8. Lääketeollisuuden huikeat tarinat
   1. Patenttiriitoja, tuotannon lopettamisia ja maailman laajuinen epäselvyys
  9. Onko lääketiede siirtynyt pysyvästi huuhaahan
  10. Vihreä kapitalismi
  11. Jopa yleiradion konservatiivinen taloustoimitus töppäilee
  12. Teesit moraalisesta kasvatuksesta
  13. Kun Octave ja wxMaxima eivät riittäneet
  14. Matematiikalla rahastetaan
  15. Algoritmi löytyi
  16. Lisätty osaratkaisu edellä olevaan ongelmaan: toisen asteen kahden muuttujan yhtälöpari octavella
  17. Välityö: Kolmannen asteen yhtälö
  18. Välityö: Neljännen asteen yhtälön ratkaiseminen
  19. Välityö: Käänteisfunktio
  20. Välityö: rajoittuma, yhdistetty, pariton ja symmetrinen funktio on lisätty
  21. Välityö: Lähtöjoukko (määrittelyjoukko), maalijoukko, arvojoukko, injektio, surjektio ja bijektio
  22. Välityö: avaruuskolmion ala, kun kolmion kolme pistettä tunnetaan
  23. Lisätty lukuja osioon C³ alkeet
  24. Lisätty octave -ohjelmia
  25. Lisätty toisen, kolmannen ja neljännen asteen yhtälön online laskin
  26. Lisätty geometrisen trigonometrian alkeet
  27. Lisätty polynomin arvojen laskin
  28. Lisätty mielivaltaisen funktion taulukoija ja juurten etsiminen haarukoimalla (bisection)
  29. Lisätty laskimia
 60. Opetushallitusta kutistetaan - ansaitusti
 61. Näin opetushallituksen ohjeiden mukaan menetellään
  1. Uskonnolliset aamunavaukset
 62. Huomattava osa Kirkon eläkerahaston sijoitusvaroista veroparatiiseissa
 63. Kristillinen laukoo: kyllä ihmisten tietoinen huijaaminen ja puutteellisen asiantuntemuksen hyväksikäyttö valheellisilla väitteillä pitäisi lailla kieltää!
 64. Urpilainen saarnaa Helsingin Tuomasmessussa
 65. Epäpätevä opetusministeri häpäisi itsensä Eduskunnan pakkoruotsikeskustelussa
 66. Puolueiden suhteutumisessa uskonnonvapauteen erottuvat taantumukselliset puolueet niistä puolueista joissa on edes jotakin järkeä
 67. Saudiaktivisti tuomittiin islamin loukkaamisesta - 10 vuotta vankeutta ja tuhat raipaniskua
  1. Raef Badawi piti nettisivustoa, jossa keskusteltiin uskonnon roolista konservatiivisessa sunninkuningaskunnassa.
 68. Miksi Ukrainan parlamentti ei säädä lakia venäjän kielen ja venäläisten asemasta Ukrainassa
 69. Älä kirjoita tietokoneen näytöltä käsin vaan kopioi ja liitä
 70. Laskuharjoitin 11.6 2014
  1. Uutiset
   1. Tiedot
 71. Yle uutisoi:  Perustuslakivaliokunnan puheenjohtajan mukaan koulujen uskonnollisia tilaisuuksia koskevia periaatteita noudatettava myös iltapäiväkerhoissa
  1. Seurakuntien iltapäiväkerhoissa koululaiset osallistuvat muun muassa ruokarukoukseen
   1. Ohjelmassa ruokarukous ja kynttilähartauksia
 72. Appelsin - neitseellinen syntymä appelsiininsiemenistä
 73. Suomen europarlamenttidelegaatio maallistui läpikotaisesti
 74. Älä missään tapauksessa äänestä persuja - he yrittävät tuputtaa kristillistä hihhuliuttaan kaikille lapsille kouluissa
 75. Persukansanedustajista vain Juho Eerola ja Veltto Virtanen eivät ole liittyneet Saarakkalan uskonnontuputus-lakialoitteeseen
 76. Uskovais-moralistiset kaupankassat estävät alaikäisiä ostamasta kondomeita
 77. Avoin kysely Suomen Sukututkimusseuralle
 78. Suomen sukututkimusseuran hallinto näyttää olevan laittomassa tilassa
 79. Kristityn epärehellisyyden ilmentymä
 80. Päivi Räsäsen poistuminen Suomesta ei olisi menetys Kristillisdemokraattien puolueelle
 81. Liisa Jaakonsaari korosti puheenvuorossaan uskonnonopetuksen merkitystä
 82. TODISTAJAN JA TUOMARIN VAKUUTUKSISTA (30.4.2014)
  1. Korjattu 30.4.2014
 83. Kuukauden kysymys
  1. Mikä on Ukrainan pääministerin nimi
 84. Vihreät: Valtio eroon kirkosta!
 85. Ilkka Partanen (Kok) tuomitsee teokraattisuuden
 86. Oikeuslaitoksen korruptio
  1. Helsingin Sanomat KRP:n talutusnuorassa
   1. Tutustu Mikko Niskasaaren blogeihin
 87. Kyseenalaista väitöskirjaa ohjasi Jukka Korpela
 88. Itä-Suomen yliopistossa oli temppeliritariksi laittautuneen väitöstilaisuus 12.4.2014
 89. Vastaväittäjä esittää kyseenalaiselle väitöskirjalle "armoviitosta"
 90. Uskonnollinen professori valhettelee  - rahanahneuttaan
 91. Koululaitos tekee ihmeitä
 92. Ukrainan energiaongelma on ratkaistu
 93. Kuukauden mietelause
 94. Gravitation
 95. Geometria
 96. Ateismin määritelmä
 97. Ateistin määrittelemä
 98. Agnostikon eli jumalaongelmaisen määritelmä
 99. Uskonnon määritelmä
 100. Raamatun ristiriidat
 101. CRITICAL THINKING: “Ignorance Begets Confidence: The Dunning-Kruger Effect”
 102. Nigerian Man Held Against Will in Psych Ward Due to His Atheism
 103. Another example of dangers facing Atheists especially Apostates from Islam
 104. Muslims can not eat or drink in Northern Finland
  1. Ramadan in 2014
   1. Sun is shining all the time.
 105. Saudi Arabia has no credibility as a member of the UN Human Rights Council
 106. Christian Singer Admits He’s Been An Atheist For Years: He lied to sell records
 107. More On The Madness Of Muslims: Globalizing Jihad
 108. Bacon Mosque Attack: Couple Jailed For Throwing Swine At Window
 109. Summer Solstice: How the World Will Celebrate the Longest Day of the Year
 110. Deviating from Tradition, Spain’s New King is Coronated in a Secular Ceremony
 111. A Gardiner man says that his boss pressured him to attend her church
 112. A New Website for Atheists Who Have Suffered the Death of a Loved One
 113. High Court of Australia Invalidates Federally-Funded School Chaplaincy Program
 114. Halal industry: It’s a ‘minefield’
 115. British Social Attitudes survey finds most people have no religion, just 41.7% are Christian
 116. Fired German teacher files EEOC complaint against Middlebury Community Schools
 117. Louie Gohmert tells Congress the ‘good news’ that non-Christians are ‘going to Hell’
 118. Atheists Reveal New Plan To Fight Christianity Through Television
 119. Atheists lobby for non-religious cemetery
 120. Australian News Program Looks Into Christian Indoctrination Taking Place in Public Schools
 121. A Documentary About Financial Corruption in Black Churches
 122. Qatar to tourists: ‘Leggings are not pants’
 123. St. Louis Archbishop Carlson claims to be uncertain if he knew sexual abuse was a crime
 124. RELIGION: “One of the Many Dangers of Religion” / Daniel Dennett
 125. Atheists in Kenya want Prophet Owuor to verify his miracles
 126. Atheist leader: ‘Mormonism demonstrates the power of indoctrination’
 127. BHA responds to BBC survey on charitable giving
 128. Christian Right Chaplain Says Atheists Are Possessed by Demonic Spirits but Don’t Know It Because… Satan
 129. Rania Alayed case: jealous husband jailed for 20 years for honour killing of his wife
 130. INTELLECTUAL CONVERSATION: “Richard Dawkins in Conversation with Peter Boghossian”
 131. Gallup Poll: 75% of Americans Think the Bible is the Word of God
 132. Center For Inquiry Launches Campaign to “Keep Health Care Safe and Secular”
 133. Two Years Later, the Indian Skeptic Who Debunked a “Miracle” is Still in Exile in Finland
 134. Mass Grave in Ireland Holds the Remains of 800 Out-of-Wedlock Children Who Died in the Care of Catholic Nuns
 135. Boko Haram: How Political Islam Has Underdeveloped Northern Nigeria
 136. US Christians: ‘Don’t lick this stamp. Spit on it instead!’
 137. Humans Evolved Weak Muscles to Feed Brain's Growth, Study Suggests
 138. U.S. states where there actually is a law in the state Constitution banning atheists from holding office
 139. Religious terror in U.S.
  1. Atheists lose latest legal fight over ‘In God We Trust’
  2. Religious summer hymn in the schools of Finland
 140. Obama has authorized a mass murder of Russians in Donetsk
  1. Putin will allow it for economical reasons
 141. How Many Atheists and Agnostics Are Graduating from Harvard…?
 142. Husband of Pakistani woman battered to death says family agreed to marriage
  1. Muhammad Iqbal claims father's greed motivated later change of heart and horrific 'honour killing' in Lahore
 143. Hercules–Corona Borealis Great Wall
  1. A Problem for Big Bang Cosmology
 144. BHA celebrates defeat of anti-choice European Citizen’s Initiative
 145. ATHEISM: “No Relationship With God and Never Wanted One” / Fernando Alonso
 146. Sudanese woman facing death for apostasy gives birth
 147. What is Hindu nationalism?
 148. Pope Francis issues dire warning to followers at Vatican Mass: Satan is real
 149. These Kentucky Officials Think They Can “Pray the Heroin Away”
 150. SEPARATION OF CHURCH AND STATE: “Support the Freedom From Religion Foundation” / Ron Reagan
 151. Breaking Down the “Nones,” the Most Unhelpful Term in Religion Research
 152. Prehistoric hunting scenes unearthed in Spanish cave
 153. When I was a kid...
 154. The floods were a punishment from God
 155. Drunk Fish Convince Sober Ones to Follow Them Around
 156. Release Saudi Blogger Raif Badawi
 157. LIBERACIÓN DEL BLOGUERO SAUDÍ RAIF BADAWI
 158. LIBERATION DU BLOGUEUR  SAOUDIEN RAIF BADAWI
 159. Young Iranians Arrested For Dancing In 'Happy' Pharrell Video
 160. Atheism to Defeat Religion by 2038
 161. New Survey Says Being an Atheist is the Most Negative Trait for a Presidential Candidate
 162. Young Girl’s Life Could Be Saved with Chemotherapy, but Her Parents Prefer a Faith-Based Alternative
 163. Ken Ham Is Furious That My Book Will Be Handed Out to High School Students in Kentucky
 164. School hacks girl’s phone to enforce ‘Islamic values’
 165. Witch-hunts
  1. Malawi president Joyce-Banda, please intervene
 166. The Unbelievers, Starring Lawrence Krauss and Richard Dawkins, Now Available to Watch Online
 167. Ukraine's parliament registers draft resolution on disbanding Communist Party faction
 168. New Study Shows That Americans Lie About How Often They Really Go to Church
 169. A Film About Atheism in Poland, 325 Years After a Soldier Was Executed for the “Crime” of Godlessness
 170. President Ronald Reagan’s Son Says in TV Ad That He’s a “Lifelong Atheist” and “Not Afraid of Burning in Hell”
 171. Women can keep the vote!
 172. Deep concern' over apostasy case in Islamist Sudan
 173. Dr Harry Stopes-Roe (1924-2014)
 174. Boko Haram Has Forcibly Converted Abducted Christian Nigerian Girls To Islam
 175. Who is a parasite?
 176. Nirvanaless: Asian Buddhism’s growing fundamentalist streak
 177. News And Links For Ex-Jehovah’s Witnesses: Video And Interview By Max Elfelt
 178. Atheist TV: Coming soon to a television near you
 179. Guest post by Leo Igwe: The menace of Boko Haram
 180. Spurious correlations
 181. LAW SOCIETY PROTEST
  1. One Law for All
  2. GENDER SEGREGATION AT UNIVERSITIES
  3. ISLAMISM IN SCHOOLS
  4. ONE LAW FOR ALL OPPOSES SHARIA WATCH CAMPAIGN
  5. 11-12 OCTOBER 2014 CONFERENCE
  6. NEW OFFICE
  7. SUPPORT US!
 182. Highlights from Sam Harris’ Interview with Ayaan Hirsi Ali:
  1. Islamophobia, Western Hypocrisy, and the Best Prank Ever
 183. How Saudi Arabia is seeking to censor the web
 184. Saudi activist sentenced to 10 years, 1,000 lashes for insulting Islam
 185. In Spite of the Law, Afghan ‘Honor Killings’ of Women Continue
 186. Normative & Descriptive Ethics
  1. Normative and descriptive ethics
   1. Normative ethics
   2. Descriptive ethics
  2. Evolution and ethics
  3. Cultural relativism
  4. Conclusion
  5. Related
 187. Aceh Rape Victim to Be Caned, Shariah Official Insists
 188. Supreme Court Disaster: In a 5-4 Ruling, Justices Approve of Christian Prayers in Greece, New York
 189. A Foreign Tongue can Morph your Soul
 190. Manifesto of the Council of Ex-Muslims of Britain
 191. Christian jerk-offs spark masturbation panic in Idaho
 192. Agenten von CIA &FBI beraten Kiew
 193. Why Liberals Are More Intelligent Than Conservatives
 194. Death toll in Odessa reaches 46 people
 195. Young Atheist's Handbooks sent to secondary schools
 196. A survey of the American general population (ages 18+)
 197. The equality of the beliefs
 198. United States
 199. CBS News Poll Shows That, When It Comes to Death, Americans Love Their Delusions
 200. Brunei introduces tough Islamic penal code
 201. Editorial
  1. Theses on moral education
 202. International Workers' Day
 203. Kidnapped Nigeria school girls reportedly sold as brides to Islamic Boko Haram militants
 204. Filosofia ja elämänkatsomustieto
 205. Filosofi och livsåskådning
 206. Philosophy and Life View
  1. Constructed language misil
 207. Katsomusaineiden didaktiikkaa
  1. Yleistä didaktiikkaa
  2. Kristillinen dogmatiikka
  3. Filosofian, elämänkatsomustiedon ja uskonnon didaktiikkaa
 208. Lukion filosofia, Filosofi i gymnasiet
  1. Opetussuunnitelmat ja lisätietoa
  2. Ilmaiset filosofian oppikirjat
  3. Filosofian ylioppilastehtävät
 209. Elämänkatsomustieto, livsåskådning
  1. Opetussuunnitelmat ja lisätietoa
  2. Peruskoulu Grundskola
   1. Ilmaiset oppikirjat
   2. Opetussuunnitelmat ja lisätietoa
  3. Lukio Gymnasium
   1. Ilmaiset oppikirjat
   2. Opetussuunnitelmat ja lisätietoa
  4. Elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät
 210. Syksyn 2014 ylioppilaskirjoituksiin valmistautuminen
 211. Elämänkatsomustieto ainereaalissa
 212. Muuta tietoa
 213. Ehdotus lukion opetuksen järkiperäistämiseksi

CRITICAL THINKING: “Ignorance Begets Confidence: The Dunning-Kruger Effect”

Added June 27, 2014

http://alwaysquestionauthority.com/2014/06/26/critical-thinking-ignorance-begets-confidence-the-dunning-kruger-effect-2/

Nigerian Man Held Against Will in Psych Ward Due to His Atheism

Added June 26, 2014

http://www.patheos.com/blogs/friendlyatheist/2014/06/25/nigerian-man-held-against-will-in-psych-ward-due-to-his-atheism/

Another example of dangers facing Atheists especially Apostates from Islam

Added June 25, 2014

Country: Nigeria
Atheist in Danger: Mubarak Bala
In Danger from: Islam
Reason: Apostasy & Blasphemy

And this from a country that wants a permanent seat on the UN Security Council.

Muslims can not eat or drink in Northern Finland

Ramadan in 2014

Sun is shining all the time.

midnight-sun


Added June 25, 2014

The sun never sets for about 73 days in the Utsjoki district of Northern Finland.

Ramadan in 2014 will start on Saturday, the 28th of June and will continue for 30 days until Sunday, the 27th of July.

Based on sightability in North America, in 2014 Ramadan will start in North America a day later - on Sunday, the 29th of June.

Note that in the Muslim calander, a holiday begins on the sunset of the previous day, so observing Muslims will celebrate Ramadan on the sunset of Friday, the 27th of June.

Although Ramadan is always on the same day of the Islamic calendar, the date on the Gregorian calendar varies from year to year, since the Gregorian calendar is a solar calendar and the Islamic calendar is a lunar calendar.

This difference means Ramadan moves in the Gregorian calendar approximately 11 days every year. The date of Ramadan may also vary from country to country depending on whether the moon has been sighted or not.

Saudi Arabia has no credibility as a member of the UN Human Rights Council

Added June 25, 2014

http://freethoughtblogs.com/pharyngula/2014/06/24/saudi-arabia-has-no-credibility-as-a-member-of-the-un-human-rights-council/

jesus-is-muslim

Christian Singer Admits He’s Been An Atheist For Years: He lied to sell records

Adde4d June 24, 2014

http://naturallymoi.com/2014/06/uncategorized/christian-singer-admits-hes-been-an-atheist-for-years-he-lied-to-sell-records/

More On The Madness Of Muslims: Globalizing Jihad

Added June 23, 2014

http://biblioblography.blogspot.fi/2014/06/more-on-madness-of-muslims-globalizing.html

Bacon Mosque Attack: Couple Jailed For Throwing Swine At Window

PA/Huffington Post UK

Added June 22, 2014

http://www.huffingtonpost.co.uk/2014/06/20/edinburgh-central-mosque-jail-for-couple-who-threw-bacon-at-window-and-wrapped-swine-around-door-handles_n_5515344.html

Summer Solstice: How the World Will Celebrate the Longest Day of the Year

Added June 21, 2014
Amena Chaudhri

The 2014 summer solstice, the longest day of the year, begins this Saturday, June 21 at 3:51 am PDT. Instead of treating this as just another natural phenomenon that comes and goes, places all over the world are taking advantage of the longest day of the year by celebrating this wonderful occasion. Because the summer solstice only happens once every year, cities around the world have come up with their own unique ways on how they will celebrate the longest day of the year.

The summer solstice occurs when the Earth tilts 23.5 degrees on its axis and the northern hemisphere is directly facing the sun. Those who live in the southern hemisphere will experience the winter solstice this Saturday, the shortest day of the year. Some places have even made the summer solstice a holiday to celebrate with parties, activities and lots of food.

New Orleans has prepared a host of activities to do this Saturday, and there will probably be more than enough time to get to them all. Some of these events include a Pho Festival, the Louisiana Catfish Festival, summer solstice parties, movie showings, a Chippendale performance and plenty more events full of music and food.

When it comes to the summer solstice in China there is only way to celebrate, by dog eating. That is right, dogs, not hot dogs. In an effort to shake off animal rights protestors, the residents of Yulin, China have taken their dog eating celebrations to the next level. Many city residents were photographed chopping and selling skinned and cooked dog carcasses. Other have been photographed sitting at a table full of dog meat and vegetables, all ready to dig in. While this may sound barbaric, residents of Yulin have been practicing this custom for years now. It is believed by these inhabitants that eating dog meat and drinking liquor during the summer solstice will provide them with proper health during the winter months. Some see China’s summer solstice tradition as one of the stranger ways of celebrating the longest day of the year in comparison to how the rest of the world will spend it.

A typical American way of celebrating the summer solstice is with backyard barbecues, pool parties, or spending the day at the beach. Portland, Ohio is having their own form of celebration for this day by having star parties at their state parks. There will also be the option of bonfires and belly dancers at the river. Greensboro, NC is having its summer solstice celebration by throwing a party in honor of the event at the Greensboro Arboretum. This will be Greensboro’s 10-year anniversary celebrating the summer solstice with this special celebration. 25 musical guests are scheduled to perform throughout the entire day. The celebration with also include face painting, dancing and hula-hooping. A fire is scheduled to go off at nine pm as soon as the sun sets, celebrating the end of the longest day of the year.

Even though the summer solstice is the longest day of the year, it is not necessarily the hottest. Cities all over the world will be celebrating the summer solstice this Saturday, June 21, all planning elaborate activities on how to spend the longest day of the year. Whether those plans are to eat dog meat, watch fire dancers, or to just relax at the beach, this year’s summer solstice will be celebrated all around the world in many unique ways.

By Amena S. Chaudhri

Read more at http://guardianlv.com/2014/06/summer-solstice-how-the-world-will-celebrate-the-longest-day-of-the-year/#rXwDBEZkqLYDCseE.99

Deviating from Tradition, Spain’s New King is Coronated in a Secular Ceremony

Added June 21, 2014

http://www.patheos.com/blogs/friendlyatheist/

A Gardiner man says that his boss pressured him to attend her church

The Associated Press, Added June 21, 2014

AUBURN – A former worker at a Lewiston sporting goods store has filed a lawsuit against the store and his former supervisor, saying she discriminated against him and harassed him because he is an atheist.

Jason Rines of Gardiner says in his complaint filed this week in Androscoggin County Superior Court that the harassment forced him to quit his job at the Olympia Sports store.

Rines says in the suit the supervisor made it clear she was a devout Christian and often interjected her beliefs into their conversations. He says she often pressured him to come to her church.

The Sun Journal reports that the suit seeks lost wages and compensatory and punitive damages under state law that bars religious discrimination.

A lawyer representing the store’s parent company said he had no comment.

A New Website for Atheists Who Have Suffered the Death of a Loved One

Added JUne 20, 2014

http://www.patheos.com/blogs/friendlyatheist/2014/06/19/a-new-website-for-atheists-who-have-suffered-the-death-of-a-loved-one/

High Court of Australia Invalidates Federally-Funded School Chaplaincy Program

Added June 20, 2014

http://www.patheos.com/blogs/friendlyatheist/2014/06/19/high-court-of-australia-invalidates-federally-funded-school-chaplaincy-program/

Halal industry: It’s a ‘minefield’

Added June 19, 2014

http://freethinker.co.uk/2014/06/18/halal-industry-its-a-minefield/

British Social Attitudes survey finds most people have no religion, just 41.7% are Christian

Added June 18, 2014

https://humanism.org.uk/2014/06/17/british-social-attitudes-survey-finds-people-religion-just-41-7-christian/

Fired German teacher files EEOC complaint against Middlebury Community Schools

Added June 17, 2014

http://www.goshennews.com/local/x1927799187/Fired-German-teacher-files-EEOC-complaint-against-Middlebury-Community-Schools?zc_p=0

Louie Gohmert tells Congress the ‘good news’ that non-Christians are ‘going to Hell’

Added June 16, 2014

http://www.rawstory.com/rs/2014/06/11/louie-gohmert-tells-congress-the-good-news-that-non-christians-are-going-to-hell/

Atheists Reveal New Plan To Fight Christianity Through Television

Added June 15, 2014

http://americannews.com/atheists-reveal-new-plan-to-fight-christianity-through-television/

Atheists lobby for non-religious cemetery

Added June 15, 2014

http://cphpost.dk/news/atheists-lobby-for-non-religious-cemetery.4558.html

Australian News Program Looks Into Christian Indoctrination Taking Place in Public Schools

Added June 14, 2014

http://www.patheos.com/blogs/friendlyatheist/2014/06/12/australian-news-program-looks-into-christian-indoctrination-taking-place-in-public-schools/

A Documentary About Financial Corruption in Black Churches

Added June 14, 2014

http://www.patheos.com/blogs/friendlyatheist/2014/06/13/a-documentary-about-financial-corruption-in-black-churches/

Qatar to tourists: ‘Leggings are not pants’

Added June 13, 2014

legginsit

http://www.washingtontimes.com/news/2014/may/28/qatar-tourists-leggings-are-not-pants/

St. Louis Archbishop Carlson claims to be uncertain if he knew sexual abuse was a crime

Added June 12, 2014

http://www.stltoday.com/lifestyles/faith-and-values/st-louis-archbishop-carlson-claims-to-be-uncertain-if-he/article_4215ecea-3409-53b3-813b-545c81a1b793.html

RELIGION: “One of the Many Dangers of Religion” / Daniel Dennett

Added June 12, 2014

http://alwaysquestionauthority.com/2014/06/11/religion-one-of-the-many-dangers-of-religion-daniel-dennett/

Atheists in Kenya want Prophet Owuor to verify his miracles

Added June 11, 2014

Read more at: http://www.standardmedia.co.ke/article/2000124240/atheists-in-kenya-want-prophet-owuor-to-verify-his-miracles/

Atheist leader: ‘Mormonism demonstrates the power of indoctrination’

Added June 10, 2014

http://www.sltrib.com/sltrib/news/57822743-78/atheists-atheist-lake-salt.html.csp

BHA responds to BBC survey on charitable giving

blackburn

Added June 9, 2014

https://humanism.org.uk/2014/06/08/bha-responds-bbc-survey-charitable-giving/

Christian Right Chaplain Says Atheists Are Possessed by Demonic Spirits but Don’t Know It Because… Satan

Added June 8, 2014

http://www.patheos.com/blogs/friendlyatheist/2014/06/07/christian-right-chaplain-says-atheists-are-possessed-by-demonic-spirits-but-dont-know-it-because-satan/

jesus-gallows

Rania Alayed case: jealous husband jailed for 20 years for honour killing of his wife

Added June 7, 2014

http://www.independent.co.uk/news/uk/crime/jealous-husband-jailed-for-20-years-for-honour-killing-of-his-wife-9487901.html

INTELLECTUAL CONVERSATION: “Richard Dawkins in Conversation with Peter Boghossian”

Added June 7, 2014

http://alwaysquestionauthority.com/2014/06/06/intellectual-conversation-richard-dawkins-in-conversation-with-peter-boghossian/

Gallup Poll: 75% of Americans Think the Bible is the Word of God

Added June 6, 2014

http://www.patheos.com/blogs/friendlyatheist/2014/06/05/gallup-poll-75-of-americans-think-the-bible-is-the-word-of-god/

Center For Inquiry Launches Campaign to “Keep Health Care Safe and Secular”

Added June 5, 2014

http://www.patheos.com/blogs/friendlyatheist/2014/06/04/center-for-inquiry-launches-campaign-to-keep-health-care-safe-and-secular/

Two Years Later, the Indian Skeptic Who Debunked a “Miracle” is Still in Exile in Finland

Added June 4, 2014

http://www.patheos.com/blogs/friendlyatheist/2014/06/03/two-years-later-the-indian-skeptic-who-debunked-a-miracle-is-still-in-exile-in-finland/

Mass Grave in Ireland Holds the Remains of 800 Out-of-Wedlock Children Who Died in the Care of Catholic Nuns

Added JUne 3, 2014

http://www.patheos.com/blogs/friendlyatheist/2014/06/02/mass-grave-in-ireland-holds-the-remains-of-800-out-of-wedlock-children-who-died-in-the-care-of-catholic-nuns/

Boko Haram: How Political Islam Has Underdeveloped Northern Nigeria

Added June 3, 2014

http://thehumanist.com/commentary/boko-haram-how-political-islam-has-underdeveloped-northern-nigeria

US Christians: ‘Don’t lick this stamp. Spit on it instead!’

Added June 2, 2014

tom-of-finland

http://freethinker.co.uk/2014/06/01/dont-lick-these-stamp-spit-on-them-instead/

Humans Evolved Weak Muscles to Feed Brain's Growth, Study Suggests

Added June 1, 2014

http://www.richarddawkins.net/news_articles/2014/6/1/humans-evolved-weak-muscles-to-feed-brain-s-growth-study-suggests#

U.S. states where there actually is a law in the state Constitution banning atheists from holding office

Added June 1, 2014

atheist-ban

Religious terror in U.S.

Atheists lose latest legal fight over ‘In God We Trust’

Added June 1, 2015

The phrase “In God we trust” first appeared on U.S. coins in 1864.

Atheists lost their case against the “In God We Trust” motto on the nation’s currency Wednesday (May 28).

It’s a battle they have lost several times before, as court after court has said that printing and engraving the country’s motto on its money does not violate the U.S. Constitution.

The plaintiffs, a group that included humanists and minor children, argued before a federal appeals court that the words amount to a government endorsement of religion, disallowed by the First Amendment’s Establishment Clause.

They further held that, forced to carry around a religious statement in their pockets and pocketbooks, their constitutionally guaranteed right to freely exercise religion is being violated.

The three-judge panel of the 2nd U.S. Circuit Court of Appeals in New York said that statement is a “reference to the country’s religious heritage.”

Religious summer hymn in the schools of Finland

suvivirsi

In Finland almost all schools had a religious program yesterday (religious summer hymn)

Obama has authorized a mass murder of Russians in Donetsk

Putin will allow it for economical reasons

Erkki Hartikainen May 31, 2014

But... who will pay the reconstruction of Donetsk?

donetsk

Donetsk currently has a population of over 982,000 inhabitants (2010) and has a metropolitan area of over 2,000,000 inhabitants (2011). According to the 2001 Ukrainian Census, Donetsk is the fifth-largest city in Ukraine. Donetsk is nicknamed "The City of a Million Roses".

How Many Atheists and Agnostics Are Graduating from Harvard…?

Added May 30, 2014

http://www.patheos.com/blogs/friendlyatheist/2014/05/29/how-many-atheists-and-agnostics-are-graduating-from-harvard/

Husband of Pakistani woman battered to death says family agreed to marriage

Muhammad Iqbal claims father's greed motivated later change of heart and horrific 'honour killing' in Lahore

Added May 30, 2014

http://www.theguardian.com/world/2014/may/28/husband-pakistani-woman-battered-to-death-family-agreed-marriage

Hercules–Corona Borealis Great Wall

A Problem for Big Bang Cosmology

Added May 29, 2014

http://en.wikipedia.org/wiki/Hercules%E2%80%93Corona_Borealis_Great_Wall

BHA celebrates defeat of anti-choice European Citizen’s Initiative

Added May 29, 2014

https://humanism.org.uk/2014/05/28/bha-celebrates-defeat-anti-choice-european-citizens-initiative/

ATHEISM: “No Relationship With God and Never Wanted One” / Fernando Alonso

Added May 29, 2014

http://alwaysquestionauthority.com/2014/05/28/atheism-on-the-fear-of-death-fernando-alonso/

Sudanese woman facing death for apostasy gives birth

Added May 29, 2014

BBC

A Sudanese woman awaiting the death penalty for abandoning her religious faith has given birth in jail near the capital, Khartoum, her lawyer has said.

Meriam Yehya Ibrahim Ishag married a Christian man and was sentenced to hang for apostasy earlier this month after refusing to renounce Christianity.

She is allowed to nurse her baby girl for two years before the sentence is carried out.

Born to a Muslim father, she was convicted by a Sharia court.

Sudan has a majority Muslim population, which is governed by Islamic law.
Hundred lashes

Ms Ibrahim was also convicted of adultery on the grounds that her marriage to a Christian man from South Sudan was void under Sudan's version of Islamic law, which says Muslim women cannot marry non-Muslims.

For this the judge sentenced her to 100 lashes, which will reportedly be carried out when she has recovered from giving birth.

Ms Ibrahim was raised as an Orthodox Christian, her mother's religion, because her father, a Muslim, was reportedly absent during her childhood.

According to Amnesty International, she was arrested and charged with adultery in August 2013, and the court added the charge of apostasy in February 2014 when she said she was a Christian and not a Muslim.
Protesters against the verdict confronted a crowd who backed the judge's decision outside the court - 15 May 2014 When she was sentenced, a crowd of protesters gathered outside the court to stand up for religious freedom

Lawyer Elshareef Ali said his 27-year-old client had given birth to a baby girl in the early hours of Tuesday morning in a hospital wing at the prison.

She also has her 20-month-old son with her as he has been held with her in prison since late February, he said.

Correspondents say death sentences are rarely carried out in Sudan.

Ms Ibrahim's legal team lodged an appeal on 22 May as Mr Ali says the verdict contravenes the constitution's enshrining of freedom of faith, the Bloomberg news agency reports.

Western embassies and rights groups have urged Sudan to respect the right of the woman to choose her religion

What is Hindu nationalism?

Added May 28, 2014

http://rationalist.org.uk/articles/4663/what-is-hindu-nationalism

Pope Francis issues dire warning to followers at Vatican Mass: Satan is real

Added May 27, 2014

The pontiff warned his followers to look out for the devil’s temptations

On the same day, he asked forgiveness from victims of sex abuse who were betrayed by pedophile priests.

These Kentucky Officials Think They Can “Pray the Heroin Away”

Added May 27, 2015

http://www.patheos.com/blogs/friendlyatheist/2014/05/26/these-kentucky-officials-think-they-can-pray-the-heroin-away/

SEPARATION OF CHURCH AND STATE: “Support the Freedom From Religion Foundation” / Ron Reagan

Added May 26, 2014

http://alwaysquestionauthority.com/2014/05/25/separation-of-church-and-state-support-the-freedom-from-religion-foundation-ron-reagan/

Breaking Down the “Nones,” the Most Unhelpful Term in Religion Research

Added May 25, 2014

http://www.patheos.com/blogs/friendlyatheist/2014/05/24/breaking-down-the-nones-the-most-unhelpful-term-in-religion-research/

Prehistoric hunting scenes unearthed in Spanish cave

Added May 25, 2014

http://www.theartnewspaper.com/articles/Prehistoric-hunting-scenes-unearthed-in-Spanish-cave/32718

When I was a kid...

Added May 24, 2015

When I was a kid I used to pray every night for a new bicycle. Then I realised that the Lord doesn't work that way so I stole one and asked Him to forgive me.

Emo Philips

The floods were a punishment from God

Added May 24, 2015

The Patriarch of the Serbian Orthodox Church and another senior churchman have used the floods to attack the country’s lesbian and gay community as well as Conchita Wurst, the bearded Austrian drag queen who won the Eurovison song contest on May 10th. They claim that the floods were a punishment from God for their vices.

Drunk Fish Convince Sober Ones to Follow Them Around

Added May 23, 2014

http://blogs.discovermagazine.com/inkfish/2014/05/19/drunk-fish-convince-sober-ones-to-follow-them-around/#.U34qeXKwA1w

Release Saudi Blogger Raif Badawi

raif-badawi

The International Association of Free Thought has learned with indignation of the increased criminal sanctions imposed against the Saudi liberal blogger Raif Badawi: ten years in prison, 1000 lashes and a fine of 1 million rials, for “insulting Islam.”


Saudi Arabia is a key part of the Western system of alliances in the region. Its allies do not burden themselves with the task of questioning this theocracy and its medieval practices.
In fact, the pronounced decree threatens all shades of freedom of expression since it considers as “terrorists” not only atheists, but also all those who dare to question the fundamentals of Islam as they form the basis of the Wahhabi monarchy. This can include Shiites, Sufis, Alawis, Ahmadiyya, indeed all Muslims, but also Christians and Hindus.


The IAFT considers that this decree is a measure directed primarily against Saudi men and women who are beginning to claim their fundamental rights as citizens or even challenge the Wahhabi dictatorship from a religious point of view. The decree constitutes the strengthening of Wahhabism and is above all a crime against freedom of thought, and first and foremost against the freedom of thought of Saudi men and women.


It is for this reason that the IAFT recommends that atheist and freethought associations address their country's minister of foreign affairs on this issue:


Release Raif Badawi!
Freedom of Speech for Saudis

LIBERACIÓN DEL BLOGUERO SAUDÍ RAIF BADAWI


La Asociación Internacional de Libre Pensamiento se ha enterado con indignación del incremento de las sanciones penales pronunciadas contra el bloguero liberal saudita Raif Badawi: diez años de prisión, 1000 latigazos y una multa de 1 millón de riales, por "insultar al Islam".
 
Arabia Saudita es una parte clave del sistema de alianzas en la región occidental. Sus aliados no se preocupan mucho por cuestionar esta teocracia y sus prácticas medievales.
 
En realidad el orden utilizado apunta contra todos los matices de la libertad de expresión desde llamar "terroristas" no sólo a los ateos, sino también a todos quienes ponen en entredicho los fundamentos del Islam, que sirven de base a la monarquía Wahabi. Esto puede aplicarse a Chiítas, Sufis,  Alauitas,  Ahmadia, y a otros Musulmanes, además también a Cristianos e Hindúes.
 
La AILP considera que este decreto es una medida dirigida principalmente contra hombres y mujeres Sauditas quienes estan comenzando a reclamar sus derechos fundamentales como ciudadanos o incluso desafiando la dictadura Wahhabi desde un religioso punto de vista. El decreto constituye el fortalecimiento del wahabismo y es, sobre todo, un crimen contra la libertad de pensamiento, y, ante todo, en contra de la libertad de pensamiento de los hombres y las mujeres saudíes.
 
Es por eso que la AILP recomienda a las asociaciones de ateos y de librepensadores solicitar a sus Ministerios de Relaciones Exteriores:
 
Liberación de Raif Badawi.
Libertad de expresión para los Sauditas.

LIBERATION DU BLOGUEUR  SAOUDIEN RAIF BADAWI

L'Association Internationale de la Libre Pensée a pris connaissance avec indignation de l'alourdissement des sanctions pénales prononcées contre  le blogueur libéral saoudien Raif Badawi   : Dix ans de prison, 1000 coups de fouet et 1 million de rials d'amende, pour «   insulte à l'Islam   ».

L'Arabie saoudite est un élément clé du système occidental d'alliances dans la région. Ses alliés  s'embarrassent peu de remettre en cause cette théocratie et ses pratiques médiévales.

En réalité le décret  utilisé vise toutes  les  nuances de la liberté d'expression puisqu'il qualifie de "terroristes" certes les athées, mais aussi  tous ceux qui remettent en question  les fondamentaux de l'Islam tels qu'ils servent de base à la monarchie  wahabbite. Cela peut s'appliquer aux chiites, aux soufis, aux alaouites, aux ahmadis, tous musulmans, mais aussi aux  chrétiens et aux hindouistes.

L'AILP considère  qu'il s'agit là d'une mesure avant tout dirigée contre les saoudiennes et  saoudiens  qui commencent à revendiquer leurs droits fondamentaux de citoyens ou même à contester d'un point de vue religieux la dictature wahabbite. Le décret qui organise le renforcement de cette expression est avant tout un crime contre la liberté de pensée, et en premier lieu celle des saoudiennes et des saoudiens.

C'est pourquoi l'AILP  recommande aux associations d'athées et de libres penseurs de saisir leur propre ministre des affaires étrangères   :

    Libération de Raif Badawi   !
    Liberté d'expression pour les Saoudiens.

Young Iranians Arrested For Dancing In 'Happy' Pharrell Video

Added May 22, 2014

http://www.huffingtonpost.com/2014/05/20/iranians-arrested-dancing-happy-pharrell_n_5360711.html

Atheism to Defeat Religion by 2038

Added May 21, 2014

http://www.psychologytoday.com/blog/the-human-beast/201204/atheism-defeat-religion-2038

New Survey Says Being an Atheist is the Most Negative Trait for a Presidential Candidate

Added May 20, 2014

http://www.patheos.com/blogs/friendlyatheist/2014/05/19/new-survey-says-being-an-atheist-is-the-most-negative-trait-for-a-presidential-candidate/

Young Girl’s Life Could Be Saved with Chemotherapy, but Her Parents Prefer a Faith-Based Alternative

Added May 20, 2014

http://www.patheos.com/blogs/friendlyatheist/2014/05/19/young-girls-life-could-be-saved-with-chemotherapy-but-her-parents-prefer-a-faith-based-alternative/

Ken Ham Is Furious That My Book Will Be Handed Out to High School Students in Kentucky

Added May 20, 2014

http://www.patheos.com/blogs/friendlyatheist/2014/05/19/ken-ham-is-furious-that-my-book-will-be-handed-out-to-high-school-students-in-kentucky/

School hacks girl’s phone to enforce ‘Islamic values’

Added May 19, 2015

http://freethinker.co.uk/2014/05/18/school-hacks-girls-phone-to-enforce-islamic-values/

Witch-hunts

Malawi president Joyce-Banda, please intervene

Added May 18, 2014

http://www.malawivoice.com/2014/05/17/witch-hunts-malawi-president-joyce-banda-please-intervene/

The Unbelievers, Starring Lawrence Krauss and Richard Dawkins, Now Available to Watch Online

Added May 17, 2014

http://www.patheos.com/blogs/friendlyatheist/2014/05/16/the-unbelievers-starring-lawrence-krauss-and-richard-dawkins-now-available-to-watch-online/

Ukraine's parliament registers draft resolution on disbanding Communist Party faction

World May 17,
© ИТАР-ТАСС/ Максим Никитин

KIEV, May 16 /ITAR-TASS/. Ukraine's Verkhovna Rada, the national parliament, has registered a draft resolution on disbanding “the faction of deputies of the Communist Party of Ukraine.” A notification on that was posted on the parliament's website on Friday.

Lawmakers of the Batkivshchina party, Leonid Yemets and Aleksandr Briginets, initiated the resolution that is not the first one registered in the Ukrainian parliament.

On March 18, a draft law on banning the Communist Party was registered upon a request from the Batkivshchina party lawmaker, Vyacheslav Kirilenko. In late February, far-right MP Oleh Lyashko initiated a resolution on disbanding the Party of Regions and the Communist Party. He said that “the members of the Party of Regions together with communists are to be blamed for the current situation in the country.”

On Tuesday, Ukraine’s parliament-appointed interim President Aleksander Turchinov, who is also the parliament speaker, during a plenary session called on the Justice Ministry to look into the Communist Party’s involvement in separatist activities and, if necessary, to ban it in a court of law.

Turchinov’s appeal followed Pyotr Simonenko’s speech in the Verkhovna Rada when the Communist Party leader urged the Kiev interim authorities “to stop the anti-terror operation in the country’s east” and to come to a decision on Ukraine’s federalisation.

In his comments on the possible ban the Communist Party of Ukraine, Simonenko said that “all the attempts of our political opponents to wipe the Communist Party out of the political scene are abortive.”

“These statements [to ban the party] have again testified to the fact that they [Kiev authorities] turned a deaf ear to opposite opinions,” Simonenko said. “The Communist Party’s programme is clear-cut and the party takes a principled stand and that’s why they are endeavouring to wipe it off the political arena.

New Study Shows That Americans Lie About How Often They Really Go to Church

Added May 17, 2014

http://www.patheos.com/blogs/friendlyatheist/2014/05/16/new-study-shows-that-americans-lie-about-how-often-they-really-go-to-church/

A Film About Atheism in Poland, 325 Years After a Soldier Was Executed for the “Crime” of Godlessness

Added May 16, 2015

http://www.patheos.com/blogs/friendlyatheist/2014/05/15/a-film-about-atheism-in-poland-325-years-after-a-soldier-was-executed-for-the-crime-of-godlessness/

President Ronald Reagan’s Son Says in TV Ad That He’s a “Lifelong Atheist” and “Not Afraid of Burning in Hell”

Added May 16, 2015

http://www.patheos.com/blogs/friendlyatheist/2014/05/15/president-ronald-reagans-son-says-in-tv-ad-that-hes-a-lifelong-atheist-and-not-afraid-of-burning-in-hell/

Women can keep the vote!

Added May 15, 2015

http://www.secularnewsdaily.com/2014/05/women-can-keep-the-vote/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+paliban%2FRDkF+%28Secular+News+Daily%29

Deep concern' over apostasy case in Islamist Sudan

Added May 15, 2014
 
Khartoum: Western embassies in Sudan on Tuesday expressed "deep concern" over the case of a woman who activists say risks a death sentence for apostasy.

Meriam Yahia Ibrahim Ishag, who says she is Christian, was convicted last Sunday in the Khartoum-area district of Haj Yousef.

"We call upon the government of Sudan to respect the right to freedom of religion, including one's right to change one's faith or beliefs,"
a the embassies of the United States, Canada, United Kingdom and the Netherlands said in a joint statement.

That right is included in Sudan's 2005 interim constitution as well as in international human rights law, they said.

The court has given Ishag, who is pregnant, until Thursday to recant her faith, Amnesty International says.

A refusal would put her at risk of the death penalty, and she also faces up to 100 lashes for adultery, the watchdog said in an "urgent action" notice about her case.

The embassies urged Sudanese legal authorities

"to approach Ms Meriam's case with justice and compassion that is in keeping with the values of the Sudanese people".

Sudan's Islamist regime introduced Sharia law in 1983 but extreme punishments are rare.

Amnesty said Ishag, 27, was raised as an Orthodox Christian, her mother's religion, because her Muslim father was absent.

"It's not only Sudan. In Saudi Arabia, in all the Muslim countries, it is not allowed at all for a Muslim to change his religion,"

Information Minister Ahmed Bilal Osman told AFP.

Dr Harry Stopes-Roe (1924-2014)

Added May 13, 2014

harry

Dr Harry Stopes-Roe, Vice President of the British Humanist Association

The British Humanist Association (BHA) is greatly saddened to hear of the death of its Vice-President, Dr. Harry Stopes-Roe on 10 May 2014.

Son of the birth control campaigner Marie Stopes, Dr Stopes-Roe was an influential figure in the British and international atheist movements, to both of which he gave decades of service.

He began his career with BSc and MSc degrees in physics from Imperial College, London, which he followed with a PhD in Philosophy from the University of Cambridge.

As lecturer, and then as senior lecturer in Science Studies at Birmingham University, his work spanned science and philosophy, and ultimately led him to reject god and to seek an alternative basis for morality.

Dr Stopes-Roe found in humanism a cogent expression of morality, and this motivated much of his work with the British Humanist Association and the International Humanist and Ethical Union (IHEU).

Over a distinguished career, Dr Stopes-Roe served as Chair of the British Humanist Association and was appointed Vice President in 2005.

He was heavily involved in the formulation of policy on religious and moral education over a number of years, and also played an active role in the Values Education Council UK and Religious Education Council of England and Wales.

His pioneering international work included chairing the IHEU working group that developed the ‘Minimum Statement’ on global humanism to unite the humanist associations of over forty countries in a common commitment. He also developed and popularised the term ‘life stance’, which did a tremendous job of communicating and establishing a clear identity.

Dr. Harry Stopes was participating numerous atheist conferences aroud the world.

Boko Haram Has Forcibly Converted Abducted Christian Nigerian Girls To Islam

Added May 14, 2014

http://www.patheos.com/blogs/friendlyatheist/2014/05/13/boko-haram-has-forcibly-converted-abducted-christian-nigerian-girls-to-islam/

Who is a parasite?

Added May 12, 2014

People who dismiss the unemployed and dependent as “parasites” fail to understand economics and parasitism.

A successful parasite is one that is not recognized by its host, one that can make its host work for it without appearing as a burden. Such is the ruling class in a capitalist society.

—Jason Re

BANGKOK (RNS) To many Americans, Buddhism is about attaining enlightenment, maybe even nirvana, through such peaceful methods as meditation and yoga.

But in some parts of Asia, a more assertive, strident and militant Buddhism is emerging. In three countries where Buddhism is the majority faith, a form of religious nationalism has taken hold:

News And Links For Ex-Jehovah’s Witnesses: Video And Interview By Max Elfelt

Added May 12, 2014

http://www.atheistgeeknews.com/news-and-links-for-ex-jehovahs-witnesses-video-and-interview-by-max-elfelt/123

Atheist TV: Coming soon to a television near you

Added May 10, 2014

http://www.religionnews.com/2014/05/07/atheist-tv-coming-soon-television-near/

Guest post by Leo Igwe: The menace of Boko Haram 

Added May 11, 2014

http://freethoughtblogs.com/butterfliesandwheels/2014/05/guest-post-by-leo-igwe-the-menace-of-boko-haram/

Spurious correlations

Added May 11, 2014

http://tylervigen.com/

LAW SOCIETY PROTEST

One Law for All

Added May 9, 2014

Southall Black Sisters, Centre for Secular Space and LSE SUASH organised a successful 28 April rally at the Law Society to oppose the Society’s legitimisation of discriminatory Sharia-compliant rules. The rally finished with protesters tearing pages from a copy of the Equality Act and pinning them to the fence of the Law Society, symbolising its contravention of the Act. More details can be found here:

http://www.onelawforall.org.uk/wills-without-bigotry-–-protest-against-the-law-society/.

The Law Society has yet to back down and is even organising a new training course to “highlight some basic concepts and requirements of the Islamic Shari’a applicable to” wills and inheritance and family and children! How utterly shameful! One Law for All will continue to demand the withdrawal of the Law Society guidance, which discriminates against Muslim women, “illegitimate” children and non-Muslims amongst others. The guidance sides with Islamist values at the expense of all others; some of the main references in it are Islamists who defend death by stoning and gender segregation:

http://www.huffingtonpost.co.uk/chris-moos/inspired-bigotry-meet-the_b_5185592.html.

We urge you to write to the Law Society at the below address calling on them to withdraw! The Law Society's Hall 113 Chancery Lane London WC2A 1PL Tel: +44 (0) 20 7242 1222 Fax: +44 (0) 20 7831 0344 You can also contact them via their website:

http://www.lawsociety.org.uk/get-in-touch/.

As I explain in a recent editorial, Sharia law is pure madness and should have no place in a modern legal system:

http://fitnah.org/fitnah_articles_english/M-Namazie_Sharia_Law_is_madness.html.

Whilst some groups and individuals insist that the opposition to the Law Society is a whole lot of fuss over nothing, Southall Black Sisters’ Director Pragna Patel explains why ‘equality before the law’ is not just an empty phrase:

http://fitnah.org/fitnah_articles_english/interview_with_Pragna_Patel.html.

GENDER SEGREGATION AT UNIVERSITIES

The Law Society protest is reminiscent of the recent fight against Universities UK’s discriminatory guidance legitimising gender segregation at universities:

http://www.onelawforall.org.uk/we-will-continue-our-fight-against-gender-apartheid-at-universities/.

UUK withdrew its guidance after our protests. One Law for All is currently working on a survey and report on the issue. If you have information on gender segregation at universities in the UK, please get in touch with us at

onelawforall@gmail.com.

ISLAMISM IN SCHOOLS

We recently met with an advisor to Michael Gove at the Department for Education to discuss our concerns over Islamism in schools after the “Trojan Horse” plot came to light.

At the meeting, One Law for All reiterated its concern about the increasing influence of Islamists at schools and universities and the adverse implications for children and the society at large. Given the Government’s misguided policies of multi-faithism and religion’s ever expansive role, it is not unsurprising that we are witness to increased segregation, discrimination and extremism.

One Law for All provided DfE with information on Islamism in schools and universities. If you know of any Islamist-influenced schools that should be brought to their attention, please email us the details as soon as possible. Whilst it is crucial to battle Islamism in our schools, the lasting and effective option would be to end faith schools and ensure that schools (and universities) are secular spaces for all irrespective of the beliefs of parents.

ONE LAW FOR ALL OPPOSES SHARIA WATCH CAMPAIGN

As you all know, Co-Spokesperson Anne Marie Waters resigned in November 2013. What you don’t know is that her resignation followed more recent political disagreements on some key issues, including

One Law for All’s refusal to collaborate with the members of racist and far-Right groups and our insistence on the need to distinguish between Muslims/immigrants and Islamists. “Walking a Tightrope: Between a Pro-Islamist Left and the far-Right” was written in response to the disagreements in question:

http://www.onelawforall.org.uk/walking-a-tightrope-between-the-pro-islamist-left-and-the-far-right/.

Given the context of Anne Marie’s resignation, her initiation of “Sharia Watch” and her leaving the Labour Party and joining UKIP as a candidate should be seen as an attempt at organising a “respectable” rightwing response to the issue of Sharia law and the furtherance of a politics that is diametrically at odds with One Law for All’s. As I mentioned in “Walking a Tightrope”, whilst frustration and a sense of betrayal at the Pro-Islamist Left

(http://www.onelawforall.org.uk/wp-content/uploads/SidingWithOpressor_Web.pdf)

is understandable, finding solace in and partnership with the racist Right and far-Right is not. Since its establishment last month, Sharia Watch has publicised links like “Muslim Rape Culture” from the ghastly Frontpage Magazine, given updates on the far-Right Robert Spencer and Pamela Geller and the English Defence League

(http://www.onelawforall.org.uk/new-report-enemies-not-allies-the-far-right/),

publicised videos like “Sacrificing our Daughters: On the Psychology of Islamic Rape Gangs”, and written a piece on how halal meat funds terrorism! We want to make very clear that we have no links with Sharia Watch, UKIP or Anne Marie Waters and will oppose their brand of racist hate politics every step of the way.

One Law for All is proud of the broad-based coalition of secular Muslim, ex-Muslim, non-Muslim, atheist... groups and individuals it has helped shape over nearly 6 years of organising and activism. As is very clear from our work, our fight is not just a fight against Sharia; it is first and foremost a fight against Islamism and the religious-Right as well as countering racism and for equality, universal and citizenship rights, international solidarity, and secularism.

11-12 OCTOBER 2014 CONFERENCE

We are busy organising what looks to be a historic two-day conference in London with secular activists from across the world, and particularly the Middle East and North Africa, who are fighting - often on the frontlines - for civil rights and secularism and against Islamism and the religious-Right.

Whatever you do, don’t miss the conference if you can help it. And get your tickets now before it is too late. You can register and pay for your tickets here:

http://www.secularconference.com.

For your information, on 11 October, there will be a banquet dinner and entertainment, including a performance from our Sounds of Freedom Music competition finalists:

http://www.onelawforall.org.uk/sounds-of-freedom/.

NEW OFFICE

Great news! We have moved into a new office space near Kings Cross, thanks to the fantastic support of the Richard Dawkins Foundation for Reason and Science UK. The office is shared with the Council of Ex-Muslims of Britain and Fitnah – Movement for Women’s Liberation.

We will have an official opening in the near future and will let you know about it when the time comes.

SUPPORT US!

If you like the work we do and want to help or continue helping us, please donate! Your support has been instrumental so far and will further our important work. A huge thanks to those of you who donate on a monthly basis; it has made a world of difference being able to depend on regular support.

We need a lot more help so please do join our small but important group of monthly donors or give us a one off donation if you can. Here’s information on how to donate:

http://www.onelawforall.org.uk/donate/.

We also still need more volunteers if you have some time to spare. We look forward to continuing – together – our fight for secularism, rights and equality and countering racism and cultural relativism in the months and years to come.

Warmest wishes Maryam Namazie
Spokesperson One Law for All
BM Box 2387, London WC1N 3XX,
UK tel: +44 (0) 7719166731
email: onelawforall@gmail.com web: http://www.onelawforall.org.uk/

Company limited by guarantee and registered in England and Wales under company number 8122621.

Highlights from Sam Harris’ Interview with Ayaan Hirsi Ali:

Islamophobia, Western Hypocrisy, and the Best Prank Ever

http://www.patheos.com/blogs/friendlyatheist/2014/05/08/highlights-from-sam-harris-interview-with-ayaan-hirsi-ali-islamophobia-western-hypocrisy-and-the-best-prank-ever/

How Saudi Arabia is seeking to censor the web

Added May 9, 2014

http://rationalist.org.uk/articles/4657/how-saudi-arabia-is-seeking-to-censor-the-web

Saudi activist sentenced to 10 years, 1,000 lashes for insulting Islam

Added May 8, 2014

By Mohammed Jamjoom, CNN

(CNN) -- Prominent Saudi activist Raif Badawi on Wednesday was sentenced to 10 years in prison and 1,000 lashes by a Saudi court for insulting Islam, said his wife and a source who followed the case closely.

Badawi had appealed his original 2013 conviction, which carried a sentence of seven years in prison and 600 lashes, for insulting Islam and violating the Kingdom's anti-cybercrime laws.

That verdict was overturned by an appeals court and a retrial was ordered.

Badawi plans to appeal this new decision, said the source, who wished to remain anonymous.

"This is terrible news and I'm absolutely shocked and devastated by it," said Badawi's wife, Ensaf Haider. "How is it possible they could take a sentence that was already so harsh and make it even harsher? Ten years in jail and 1,000 lashes? That's unimaginable. I'm extremely scared for my husband."

The judgment also included a 1 million riyal fine, which is equal to about $267,000.

Despite repeated attempts, CNN was unable to reach Saudi Arabia's Justice Ministry for comment.

Badawi, a respected rights activist in Saudi Arabia, first got into legal hot water with the Saudi government after starting a liberal website and forum where users could discuss religion.

His trial, guilty verdict, sentence and imprisonment has caused immense outrage among international rights groups like Human Rights Watch and Amnesty International, who accused Saudi authorities of cracking down on activism and attempting to quell dissent in the ultraconservative nation.

Amnesty International called Wednesday's judgment outrageous and called for the conviction to be overturned.

"He is a prisoner of conscience who is guilty of nothing more than daring to create a public forum for discussion and peacefully exercising the right to freedom of expression.," said Philip Luther, director of the Middle East and North Africa program at Amnesty International.

In the last few months, the Saudi government has passed a series of very strong anti-terror laws that many rights groups fear will be used, among other things, as a way to quash dissent

Last year, prominent rights and reform activists Mohammed Al-Qahtani and Abdullah Al-Hamid were each sentenced to 10 years in prison.

Badawi's appeal will be complicated because his attorney and brother-in-law, Waleed Abulkhair, recently was put on trial for undermining the image of the kingdom and breaking allegiance with the King.

Last month, he was detained without explanation during his trial and has been jailed since, according to numerous rights activists and his wife, Samar Badawi.

Samar Badawi said she has spoken to her husband but has not been allowed to see him. His next court hearing is May 28.

In Spite of the Law, Afghan ‘Honor Killings’ of Women Continue

Added May 7, 2014

http://www.nytimes.com/2014/05/04/world/asia/in-spite-of-the-law-afghan-honor-killings-of-women-continue.html?_r=0

Normative & Descriptive Ethics

Added May 6, 2014

JW Gray
Tags: , ,

I believe that one source of confusion can be solved by the distinction between normative and descriptive ethics. Whenever people talk about cultural relativism or evolutionary theories of ethics, I think they have descriptive ethics in mind, but they often jump to the conclusion that whatever they are talking about has certain obvious normative implications. In particular, some people claim that morality comes from evolution and others claim that morality is relative. What they have in mind often doesn’t actually make sense, as I will discuss in detail.

Normative and descriptive ethics

Normative ethics

Normative ethics is about intrinsic value, right and wrong, and/or virtues. The following are claims concerning normative ethics:

 1. It is wrong to kill people just because they make you angry.

 2. We should fight to free slaves when necessary, even when doing so is illegal.

 3. Pain is intrinsically bad—we ought not cause pain without a good reason to do so.

 4. It is reasonable for a person to give charity to those in need, even if no reciprocation should be expected.

Normative ethics is thought to have overriding importance for determining how we ought to act. Even if you want a million dollars, you ought not kill innocent people in order to get a million dollars in return. Etiquette is often said to be similar to normative ethics, except etiquette is not of overriding importance. Burping is considered to be rude, but it is not that big of a deal.

Descriptive ethics

Descriptive ethics is about what motivates pro-social behavior, how people reason about ethics, what people believe to have overriding importance, and how societies regulate behavior (such as by punishing people for doing certain actions). We know that empathy helps motivate pro-social behavior (such as giving to charity) and we know that our beliefs about what has overriding importance is somewhat based on the culture we live in.

What behaviors are punished in a society tells us something about what the people find to be of overriding importance, and the type of punishment I have in mind is basically just negative consequences. Punishment could even be social pressure, such as being criticized for doing something unethical. For example, Jonathan Haidt has talked about the importance of gossip and reputation for motivating ethical behavior. (See “New Synthesis in Moral Psychology” (PDF).)

There are certain predictable ways people reason about ethics (often in unreasonable ways). For example, people often overestimate the importance of consequences when considering how well reasoned people’s moral decisions are. (See information about the outcome bias (PDF).)

Evolution and ethics

People often claim that morality comes from evolution. I agree that we evolved an ability to reason about ethics, we evolved certain pro-social intuitions, and we evolved empathy. Scientists can explain quite a bit about why people often act ethically (in pro-social ways) and sometimes act unethically. That’s descriptive ethics.

I think it is clear that evolution and science in general has a lot to tell us about descriptive ethics, but what about normative ethics? Does evolution tell us that we ought not cause nonhuman animals needless suffering? Not everyone seems to have much empathy for nonhuman animals and I suspect we evolved that way precisely to make it easier for people to hunt nonhuman animals for food. I see no obvious way to jump from the results we get concerning descriptive ethics to reach conclusions concerning normative ethics. For example, it would be fallacious to think that anyone who didn’t evolve an automatic empathetic response towards nonhuman animals would therefore have no reason to care about the well being of nonhuman animals. (See this for more information.)

Some people might think evolution (and other scientific facts) somehow explain away normative ethics—perhaps every belief we have about right and wrong are actually false. Maybe we reason about morality and have empathy because that’s how we evolved, but there are no moral facts. That could be right, but obviously much more would need to be said. We can’t just assume that normative ethics should be rejected without argument. I think we do think we know certain things about normative ethics and it would not be appropriate to throw out those beliefs without a good reason.

Cultural relativism

Anthropologists have reported that different cultures have different moral beliefs (as did Herodotus thousands of years ago). It isn’t a big leap to realize that people’s beliefs about ethics have something to do with their cultural upbringing. This is sometimes described as “descriptive cultural relativism.” It is nothing more than the claim that our moral beliefs are influenced by our culture and that people of different cultures often disagree about certain moral issues. For example, some cultures think young girls should be circumcised and other cultures think it is child abuse.

However, the term “cultural relativism” tends to actually refer to “normative cultural relativism.” That view states that what is actually right or wrong is based on the culture we are in – whatever a culture says is right or wrong is true for that culture. In that case slavery might not be wrong for all people (because many people seemed to genuinely think it was ethical in the past) and it might not be unethical to cause nonhuman animals needless suffering for all people.

Some people have argued that morality is relative (with normative ethics in mind) by explaining how different cultures have different views about morality, but that argument doesn’t work. We can’t rationally jump to that conclusion about normative ethics by merely knowing that our moral beliefs are influenced by our culture.

How could anyone take normative cultural relativism seriously? Why think that “murder is wrong” is true for us only because your culture says it is wrong? The fact that cultures have different moral beliefs doesn’t guarantee that all cultures have true ethical beliefs.

Conclusion

I think that people have been confused and jump to strange conclusions because they have not properly differentiated normative and descriptive ethics. Some people seem to think that how we evolved can somehow tell us what we should believe about normative ethics, but our pro-social tendencies are actually a topic for descriptive ethics. Some people seem to think that morality is relative (in a normative sense), and people often argue for that position by talking about how descriptive ethics is relative (because different cultures have different views about ethics). I don’t think that their argument makes sense.

Related

Aceh Rape Victim to Be Caned, Shariah Official Insists

Added May 7, 2014

http://www.thejakartaglobe.com/news/aceh-rape-victim-caned-shariah-official-insists/

Supreme Court Disaster: In a 5-4 Ruling, Justices Approve of Christian Prayers in Greece, New York

Added May 7, 2014

http://www.patheos.com/blogs/friendlyatheist/2014/05/05/supreme-court-disaster-in-a-5-4-ruling-justices-approve-of-christian-prayers-at-city-council-meetings/

A Foreign Tongue can Morph your Soul

Added May 6, 2014

http://triangulations.wordpress.com/2014/05/05/a-foreign-tongue-can-morph-your-soul/

Manifesto of the Council of Ex-Muslims of Britain

Added May 5, 2014

We, non-believers, atheists, and ex-Muslims, are establishing or joining the Council of Ex-Muslims of Britain to insist that no one be pigeonholed as Muslims with culturally relative rights nor deemed to be represented by regressive Islamic organisations and ‘Muslim community leaders’.

Those of us who have come forward with our names and photographs represent countless others who are unable or unwilling to do so because of the threats faced by those considered ‘apostates’ – punishable by death in countries under Islamic law.

By doing so, we are breaking the taboo that comes with renouncing Islam but also taking a stand for reason, universal rights and values, and secularism.

Whilst religion or the lack thereof is a private affair, the increasing intervention of and devastation caused by religion and particularly Islam in contemporary society has necessitated our public renunciation and declaration. We represent a majority in Europe and a vast secular and humanist protest movement in countries like Iran.

Taking the lead from the Central Council of Ex-Muslims in Germany, we demand:

 1. Universal rights and equal citizenship for all. We are opposed to cultural relativism and the tolerance of inhuman beliefs, discrimination and abuse in the name of respecting religion or culture.
 2. Freedom to criticise religion. Prohibition of restrictions on unconditional freedom of criticism and expression using so-called religious ‘sanctities’.
 3. Freedom of religion and atheism.
 4. Separation of religion from the state and legal and educational system.
 5. Prohibition of religious customs, rules, ceremonies or activities that are incompatible with or infringe people’s rights and freedoms.
 6. Abolition of all restrictive and repressive cultural and religious customs which hinder and contradict woman’s independence, free will and equality. Prohibition of segregation of sexes.
 7. Prohibition of interference by any authority, family members or relatives, or official authorities in the private lives of women and men and their personal, emotional and sexual relationships and sexuality.
 8. Protection of children from manipulation and abuse by religion and religious institutions.
 9. Prohibition of any kind of financial, material or moral support by the state or state institutions to religion and religious activities and institutions.
 10. Prohibition of all forms of religious intimidation and threats.

Christian jerk-offs spark masturbation panic in Idaho

Added May 2014, 5

http://freethinker.co.uk/2014/05/04/christian-jerk-offs-spark-masturbation-panic-in-idaho/

Agenten von CIA &FBI beraten Kiew

04.05.2014

BILD am Sonntag
Von MARTIN S. LAMBECK und ALEXANDER RACKOW

Die ukrainische Übergangsregierung in Kiew wird von Dutzenden Spezialisten des US-Geheimdienstes CIA und der US-Bundespolizei FBI beraten. Das erfuhr BILD am SONNTAG aus deutschen Sicherheitskreisen.

Die Beamten sollen im Auftrag der US-Regierung Kiew dabei helfen, die Rebellion im Osten des Landes zu beenden und eine funktionsfähige Sicherheitsstruktur aufzubauen.

Die Agenten seien aber nicht direkt an den Kämpfen mit den prorussischen Milizen in der Ost-Ukraine beteiligt. Ihre Tätigkeit beschränke sich auf die Hauptstadt Kiew.

Why Liberals Are More Intelligent Than Conservatives

Added May 4, 2014

http://www.psychologytoday.com/blog/the-scientific-fundamentalist/201003/why-liberals-are-more-intelligent-conservatives

Death toll in Odessa reaches 46 people

May 03, 14:18 UTC+4

It was also reported that the member of the local regional council Vyacheslav Markin of the Party of Regions died in a hospital

odessa

ODESSA, May 3./ ITAR-TASS /. The death toll in the riots in Odessa provoked by  Right sector radicals and representatives of the so-called self-defense Maidan from Kiev, has reached 46 people. Prosecutor of Odessa region Igor Borshulyak told  reporters on Saturday.

"During the clashes and fire in the House of Trade Unions 46 people were killed, more than two hundred enlisted the help of health care providers. 20 of them  are the police. Eight people died from fall from height in the fire,"

said the prosecutor. It was also reported that the member of the local regional council Vyacheslav Markin of the Party of Regions died in a hospital. The exact cause of his death is still unknown.

The disturbance began in Odessa in the daytime on Friday with a mass brawl at Grecheskaya Street. It was instigated by football fans from Kharkov and Right Sector and Self-Defence radicals from Kiev, who decided to organize a march on Odessa streets.

They provoked clashes with federalization supporters. Forcing them out, radicals set fire to a camp at Kulikovo Field where activists collected signatures to hold a referendum on federalization of Ukraine and the official status of the Russian language.

Activists from the camp escaped to the nearby building of the regional House of Trade Unions, and radicals set fire to the building. When the fire reached the upper floors, many of the people there died from smoke. Others jumped from upper floors and died when falling. Those who survived were cruelly beaten by Kiev radicals with batons.

Young Atheist's Handbooks sent to secondary schools

Added May 3, 2014

young-atheist
After Michael Gove gave copies of the King James Bible to every school in England, the British Humanist Association is this week sending out copies of The Young Atheist's Handbook to secondary schools in England and Wales.

http://www.amazon.co.uk/The-Young-Atheists-Handbook-Lessons/dp/1849543119

A survey of the American general population (ages 18+)

Added May 3, 2014

http://surveys.ap.org/data%5CGfK%5CAP-GfK%20March%202014%20Poll%20Topline%20%20Final_SCIENCE.pdf

The equality of the beliefs

ego

Erkki Hartikainen May 2, 2014

We have two cases:

 1. Equality of propositional beliefs.
 2. Equality of opinions on norms.
There is no equality of propositional beliefs. False propositions are not equal with true propositions. There is no equality between beliefs "there is no god or no gods" and "there is a god or gods". The former is true and the later is false.

There is no equality of opinions on norms because there are natural norms and religious norms. Later norms are in general wrong.

United States

Added May 2, 2014

Powerful voices in the states have never been more critical than right now. These are just a few of the SCARY attacks on secularism happening in the states right now:

CBS News Poll Shows That, When It Comes to Death, Americans Love Their Delusions

Added May 1, 2014

http://www.patheos.com/blogs/friendlyatheist/2014/04/29/cbs-news-poll-shows-that-when-it-comes-to-death-americans-love-their-delusions/

Brunei introduces tough Islamic penal code

Added mMay 1, 2014

Brunei will introduce a tough Islamic penal code from Thursday, its leader has announced.

Sharia punishments that will include the severing of limbs for theft and death by stoning for adulterers will be brought in over three years.

In April, the UN voiced "deep concern" about the planned change.

Brunei already adheres to a stronger form of Islamic law than neighbouring Malaysia and Indonesia, banning the sale and consumption of alcohol.

The tiny state, on the island of Borneo, is ruled by Sultan Hassanal Bolkiah and has grown rich on oil and gas exports.

Almost three-quarters of those who live there are Malay Muslims, but there are sizeable Buddhist and Christian communities. >
The move - delayed from last week - came from the Sultan.

"Today... I place my faith in and am grateful to Allah the almighty to announce that tomorrow, Thursday 1 May 2014, will see the enforcement of Sharia law phase one, to be followed by the other phases,"

AFP news agency quoted him as saying.

The penal code will be introduced over three years, with offences in the first phase covered by fines and prison sentences, the Brunei Times reported.

About 70% of those in Brunei are Malay Muslims

Amputations come under the second phase, and stoning, for crimes including adultery and homosexual acts, under the third phase.

When he announced it last year the Sultan, 67, one of the world's wealthiest men, called the code "a part of the great history of our nation".

The move sparked a rare strong response on social media. In February the Sultan warned internet users to stop attacking his plans.

Officials have said in the past judges would be given discretion in sentencing. It is not clear to what extent the code will apply to non-Muslims.

"The law states that the Order shall apply to both Muslims and non-Muslims, except where expressly provided,"

the Brunei Times wrote.

Brunei's civil courts are based on British law, a leftover from the sultanate's days as a British protectorate. Its Sharia courts were previously limited to family matters like marriage and inheritance.

The UN in April urged Brunei to delay the changes so they could be reviewed to make sure they complied with international human rights standards.

"Under international law, stoning people to death constitutes torture or other cruel, inhuman or degrading treatment or punishment and is thus clearly prohibited,"

spokesman for the Office of the UN High Commissioner for Human Rights Rupert Colville told a news conference in early April.

Mr Colville added that the revised penal code "may encourage further violence and discrimination against women" due to "deeply entrenched" stereotypes.

Editorial

Theses on moral education

Erkki Hartikainen 1.5.2014

 1. It is possible to measure the moral growth.
 2. It is not possible to advance the moral growth using education.
 3. It is possible to stop the moral growth using education.
 4. The religions are the powerfullest
  mean to stop the moral growth.
 5. Therefore there are religions.

International Workers' Day

International Workers' Day (also known as May Day) is a celebration of the international labour movement and left-wing movements. May 1 is a national holiday in more than 80 countries. It is also celebrated unofficially in many other countries. 

Today is also the National Day of Reason, in the US. It celebrates the application of reason and the positive impact it has had on humanity, whether in developing new technologies or guiding reason-based public policy.

It  is an opportunity to reaffirm the constitutional separation of religion and government, which is especially relevant considering that the National Day of Prayer, which is held on the same day in the US, asks government officials to encourage their constituents to join them in prayer!

Kidnapped Nigeria school girls reportedly sold as brides to Islamic Boko Haram militants

Added May 1, 2014

LAGOS, Nigeria -- Scores of girls and young women kidnapped from a school in Nigeria are being forced to marry their Islamic extremist abductors, a civil society group reported Wednesday.

Parents say the girls are being sold into marriage to Boko Haram militants for 2,000 naira ($12), Halite Aliyu of the Borno-Yobe People's Forum told The Associated Press. She said the parents' information is coming from villagers in the Sambisa Forest, on Nigeria's border with Cameroon, where Boko Haram is known to have hideouts.

"The latest reports are that they have been taken across the borders, some to Cameroon and Chad,"

Aliyu said. It was not possible to immediately verify the reports.

The Nigerian government needs to get international help to rescue the more than 200 missing girls kidnapped in the northeast by the Boko Haram terrorist network two weeks ago, said a federal senator for the area in northeastern Nigeria. The government must do

"whatever it takes, even seeking external support to make sure these girls are released,"

Sen. Ali Ndume said.

"The longer it takes the dimmer the chances of finding them, the longer it takes the more traumatized the family and the abducted girls are."

About 50 of the kidnapped girls managed to escape from the captors in the first days after their abduction, but some 220 remain missing, according to the principal of the Chibok Girls Secondary School, Asabe Kwambura. They are between 16 and 18 years old and had been recalled to the school to write a physics exam.

The mass kidnapping came hours after a massive explosion in Abuja, the capital in the center of the country, killed at least 75 people and wounded 141.

The failure to rescue the girls is a massive embarrassment to Nigeria's government and the military, already confronted by mounting criticism over its apparent inability to curb the 5-year-old Islamic uprising despite having draconian powers through an 11-month state of emergency in three northeastern states covering one-sixth of the country.

The military trumpets a success in its "onslaught on terrorists" but then the extremists step up the tempo and deadliness of their attacks. More than 1,500 people have been killed in the insurgency so far this year, compared to an estimated 3,600 between 2010 and 2013.

Jonathan, who is from the predominantly Christian south of Nigeria, has been accused of insensitivity to the plight of people in the north, who are mainly Muslims.

The military's failure to rescue the girls also highlights that large parts of northeastern Nigeria remain beyond the control of the government. Until the kidnappings, the air force had been mounting near-daily bombing raids since mid-January on the Sambisa Forest and mountain caves bordering Chad.

Aliyu said that in northeastern Nigeria

"life has become nasty, short and brutish. We are living in a state of anarchy."

She said she will be among women marching in Abuja on Wednesday to protest the failure to rescue the kidnapped girls.


Filosofia ja elämänkatsomustieto

Last update 12.3.2014

Yleistietoa, opetussuunnitelmia, oppikirjoja ja linkkejä.

Kevään 2014 filosofian ylioppilastehtävät html-muodossa saat näkyviin napauttamalla tästä.

Kevään 2014 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä.

Syksyn 2013 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä.

Syksyn 2013 filosofian ylioppilastehtävät html-muodossa saat näkyviin napauttamalla tästä. ja pdf -muodossa napauttamalla

tästä.

Kevään 2013 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä.

Kevään 2013 filosofian ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä.

Filosofi och livsåskådning

20 läroböcker och vokabulär

Philosophy and Life View

20 books and dictionary in Finnish

Constructed language misil

misil

Katsomusaineiden didaktiikkaa

Yleistä didaktiikkaa

Ilmaista didaktiikkaa

Kristillinen dogmatiikka

http://etkirja.pp.fi/dogmatiikka.html

Filosofian, elämänkatsomustiedon ja uskonnon didaktiikkaa

Motivaatio, kv sopimukset, totuus jne...

Lukion filosofia, Filosofi i gymnasiet

Opetussuunnitelmat ja lisätietoa

Mitä filosofia on?
Vad är filosofi?
Opetussuunnitelma
Läroplan
Yliopistofilosofian sivustot
Filosofi.fi på svenska
Svenska material
Philosophy links in Internet
Logiikan alkeet Internetissä
Palautelomake

Ilmaiset filosofian oppikirjat

FI1 , FI2 , FI3 , FI4

Normatiivinen etiikka
Sukupuolietiikka
Metaetiikka
Deskriptiivinen etiikka

Filosofian ylioppilastehtävät

S 2012 K 2012 S 2011 K 2011
Vanhoja ylioppilastehtäviä
Vanhojen tehtävien sanaluettelo lukumäärineen
Ylioppilaskirjoitusten filosofit
Ylioppilaskirjoitusten sivistyssanat
Palautelomake

Elämänkatsomustieto, livsåskådning

Opetussuunnitelmat ja lisätietoa

Elämänkatsomustieto vai uskonto?
Mitä elämänkatsomustieto on?
Miksi evankelis-luterilaiset eivät pääse et:n opetukseen
Elämänkatsomustiedon opetussuunnitelmat
Grunderna för läroplanen för den grundläggande utbildningen
Koululait ja muut säädökset
Kysymyksiä ja vastauksia
Keskeiset ongelmat opetuksessa
Elämänkatsomustiedon opetusaineistoa ja linkkejä
Ohjeita kouluille
Dosentti Jouni Luukkaisen kantelut
Elämänkatsomustiedon stipendit
Kilpailut
Uskonnottomien uutisia
Religionskunskap i Sverige
Svenska material
Palautelomake

Peruskoulu Grundskola

Ilmaiset oppikirjat

et1 et2 et3 et4 et5 et6 et7 et8 et9

Opetussuunnitelmat ja lisätietoa

Elämänkatsomustiedon opetussuunnitelmat
Grunderna för läroplanen för den grundläggande utbildningen
Opetusvihjeitä: 1-5, 5-9
Verkkomateriaalia
Vähemmistöuskontojen oppikirjat
Palautelomake

Lukio Gymnasium

Ilmaiset oppikirjat

et10 et11 et12 et13 et14

Opetussuunnitelmat ja lisätietoa

Elämänkatsomustiedon opetussuunnitelmat
Grunderna för läroplanen
Sanasto
Opinnot Helsingin yliopistossa
Uskontojen vertailutaulukko
Palautelomake

Elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät

S 2012 K 2012 S 2011 K 2011
Vanhoja tehtävä
Vanhojen tehtävien sanaluettelo lukumäärineen
Ylioppilaskirjoitusten sivistyssanat

Syksyn 2014 ylioppilaskirjoituksiin valmistautuminen

Sekä elämänkatsomustiedon että filosofian ylioppilaskirjoituksiin kannattaa valmentautua lukemalla tämän oppiaineiston sanastoa sanasto.

Elämänkatsomustiedon kokeeseen lue myös ainakin kerran viikossa Elämänkatsomustiedon (opetushallituksen) opetussuunnitelmaohjeen sanat aakkosjärjestyksessä.

Filosofian kokeeseen lue ainakin kerran viikossa Filosofian(opetushallituksen) opetussuunnitelmaohjeen sanat aakkosjärjestyksessä.

Elämänkatsomustieto ainereaalissa

Elämänkatsomustieto on eräs lukion reaaliaineista. Elämänkatsomustiedon ainereaalissa kokelas valitsee vastattavakseen kuusi kysymystä kymmenestä vaihtoehdosta.

Reaaliaineiden sijoittuminen koepäivien kesken: Samana koepäivänä järjestetään evankelis-luterilaisen uskonnon, ortodoksisen uskonnon, elämänkatsomustiedon, yhteiskuntaopin, kemian, maantieteen ja terveystiedon kokeet.

Muuta tietoa

Esitelmä ateismista 9.2.2012 (pdf)
Maailmanuskonnot
Wienin piiri
Valtion ja kirkon ero
Java kielen perusteet versio 0.7
Palautelomake
Jäsenlomakkeet ja palautelomakkeet tekstinä ohjelmoijille

Ehdotus lukion opetuksen järkiperäistämiseksi

Suomen Ateistiyhdistys ry. kannattaa kaikkien mielipideaineiden poistamista kouluista. Erityisesti oman uskonnon opetus on mielipideopetusta.

Suomen ateistiyhdistys vastustaa kuitenkin jyrkästi kaikille yhteiseen "elämänkatsomustiedon" opetukseen siirtymistä lukioissa. Se merkitsisi Ruotsin mallin mukaista uskonnon opetusta eli sitä, mitä Kulosaaren yhteiskoulussa nyt opetetaan.

Kulosaaren yhteiskoulun kaikille pakollisen opetussuunnitelman löydät napauttamalla tästä.

Koska peruskoulun järkeistäminen on Suomen äärivanhoillisessa mielipideilmastossa mahdotonta, ehdotamme että järkeistäminen aloitetaan lukiosta.

Kun oman uskonnon tai elämänkatsomustiedon opetusta on peruskoulussa 9 vuotta, on kohtuutonta, että sitä on lukiossa.

Koska lukion elämänkatsomustiedon opetus oli aikoinaan filosofian opetusta ja nykyään huuhaata, ehdotamme, että oma uskonto ja elämänkatsomustieto poistetaan lukiosta ja muutetaan filosofian opetusta niin, että lukioissa filosofian nykyiset kurssit 2, 3 ja 4 ovat pakollisia. Samalla on päätettävä, että näiden kurssien sisältöjä ei muuteta lisäämällä niihin uskontotietoa.

Koska lukioissa on paljon evankelis-luterilaisia uskonnonopettajia, ehdotan, että heitä varten luodaan lakkautuspalkkajärjestelmä siirtymisajaksi. Vastaavasti teologikoulutusta vähennetään niin, että lukioiden evankelis-luterilaisen uskonnon opettajat voivat siirtyä joustavasti evankelisluterilaisen kirkon tehtäviin.

Nykyisin pätevät elämänkatsomustiedon opettajat katsottakoon päteviksi lukion filosofian opettajiksi.

Siirtymäajaksi myös opettajakoulutusta vailla olevat, joilla on yliopistossa suorittettu vähintään keskimmäinen oppimäärä filosofiassa, katsottakoon päteviksi lukion filosofian opettajiksi.

Lakkautuspalkka lisää menoja, mutta teologikoulutuksen keskeyttäminen pienentää menoja.

Kun joukko teologian professoreja joutuu lomautetuiksi, tämä on vain osoitus siitä, että kansalaisia lomautetaan tasapuolisesti kaikissa yhteiskuntaluokista.

Todellisiä hyötyjiä ovat lukiolaiset.

Mainittakoon, että alempaa löytyvät täysin ilmaiset lukion filosofian oppikirjat.