Jumalaton kulttuurilehti 22
Godless Culture Magazine 22

Marraskuu NovemberHuhtikuu April 2007

Julkaisija: Suomen ateistiyhdistys ry Sähköposti: info@ateismi.fi



Publisher: Atheist Association of Finland E-mail: info@ateismi.fi



Sisällysluettelo Contents


Verkkojulkaisun vastaava toimittaja fil.maist. Erkki Hartikainen

Editor of the net magazine: Erkki Hartikainen, MA

Tämä on viimeksi päivitetty 1.2.2011.
Last uppdate 2/1/2011.


Important things: Tärkeät asiat:
15 books in Finnish 15 kirjaa suomeksi

Elämänkatsomustieto Life View (in Finnish)

Sanasto Sanasto
Peruskoulu et1-2 et1 et2 et3 et4 et5 et6 et7 et8 et9
Lukio et10 et11 et12 et13 et14
Elämänkatsomustieto, kotisivu etkirjat

Analytical Logical Empiricism: see

http://etkirja.pp.fi/ale.htm

Dictionary of Atheism
Atheists in action
Physics pages of Pekka T. Laakso

Tilaa kirja

Sisällysluettelo

 1. Pääkirjoitus
  1. Jumalaton - lehdestä
  2. Oikeaa ja kohtuullista
  3. Oikeuslaitoksesta
 2. In Germany
 3. In Pakistan
 4. Työläisten ja torpparien taivaaseen pääsy
 5. Miksi Pekka-Eric Auvinen ampui?
  1. Edustaako Auvinen kaikkien ateistien mielipiteitä?
  2. Ampujan tila kriittinen
  3. Sturmgeist89:n suomenkielinen manifesti, digitodayn sivuilta (ennen kuin se ilmeisesti poistettiin).
   1. Kollektiivinen Deindividualisaatio: Totalitarismi & Demokratian Harha
   2. Kolmenlaisia Ihmisiä 
   3. Totaalinen Sota Ihmiskuntaa Vastaan
 6. Ehdotus oopiumongelman ratkaisemiseksi
 7. Täydellinen nainen on olemassa
 8. Suuria ajattelijoita
 9. Einstein ja jumala
 10. Mikä on toisinajattelija?
 11. Kuukauden siveystehtävä
 12. Taivaassa tapellaan
 13. Ilkka Taipale kehui kirkkoa
 14. Mauno Koiviston aukio on avattu
 15. Markkinatalous: Mikä autokatsastuksessa maksaa?
 16. Kielenhuolto
  1. Loppu vasenkätisten sorrolle
 17. Kyldyyri
  1. Mistä elokuvia niille, jotka eivät usko kummituksiin?
 18. Mitä tiedekuntia?
  1. Kirkko ja kaupunki -lehdestä
  2. Lääketieteelliseen tiedekuntaan uusia tieteitä
 19. Platonin luolavertaus uusiksi
 20. Mihin katosivat Neanderthalin ihmiset?
  1. Uusi teoria
 21. Ateistin määrittelemä
 22. Agnostikon eli jumalaongelmaisen määritelmä
 23. Uskonnon määritelmä
 24. Raamatun ristiriidat
 25. Linkkejä

Pääkirjoitus

Jumalaton - lehdestä

Tämä lehti valmistuu lopullisesti marraskuun loppupuolella.

Oikeaa ja kohtuullista

Erkki Hartikainen 3.11.2007

Oikeaa ja kohtuullista olisi, että kaupat saisivat olla auki sellaisina kirkollisina juhlapäiviä, jotka eivät ole sunnuntaina. Tänään on sellainen kirkollinen juhlapäivä, "pyhäin päivä".

Myös julkisten kuluneuvojen pitäisi tällaisina päivinä kulkea normaalien arkiaikataulujen mukaan. Esimerkiksi jouluaattona ei pääse mihinkään muutoin kuin omalla autolla (taksiakin on vaikea saada). En ole kuullut ns. vihreiden puhuvan mitään tästä julkisten kulkuneuvojen syrjimisestä.

Jos meillä olisi kunnollinen kansa, kunnollinen eduskunta ja kunnolliset työmarkkinaosapuolet, ne poistaisivat kirkolliset juhlapäivät ja niitä koskevat rajoitukset kokonaan.

Oikeuslaitoksesta

Erkki Hartikainen 7.11.2007

Useimmat maailman valtiot ovat avoimen puolueellisia uskontojen puolesta. Alla kerrotaan englanniksi, että monissa Saksan liittotasavallan osavaltioissa kirkoista eroaminen on maksullista. On aivan mahdollista, että Suomen eduskunta keksii tulevaisuudessa ryhtyä perimään kirkostaeroamismaksua (valtiokirkkojen osalta).

Varsin nuorena opin, että korkeimmalta oikeudelta mutta myös eduskunnan oikeuasiamieheltä ja oikeuskanslerilta tulee evankelis-luterilaiselle kirkolle myötämielisiä päätöksiä. Toisin kuin eräät ystäväni, en ole enää vuosikymmeniin valittanut mistään.  Ainoa valitus, joka tuotti tulosta, oli valitus YK:n ihmisoikeustoimikunnalle Geneveen.

Kerran uhkasin erota Tradekan edeltäjän jäsenyydestä, kun Me -lehdessä herjattiin minua, ja jostain syystä eräs kyseisen laitoksen johtajista katsoi minut niin merkittäväksi henkilöksi, että hän tarjosi minulle lounaan, jolla hän selitti, ettei hän mahda niille naisille mitään. En ole koskaan kysynyt kunniani perään, ja aikoinaan (jättäessäni ensimmäisen kerran Vapaa-ajattelijain liiton johtotehtävät) sanoin liittohallituksessa, että en tarvitse kunniaa, koska sitä ei voi syödä, juoda eikä naida.

Viime vuosina olen saanut monelta taholta tietoja, joiden mukaan tuomareita (sekä naisia että miehiä) ympäripuhutaan oikeudenkäynnin aikana toisen osapuolet tietämättä. Joskus tuomarit jopa myöntävät saaneensa toiselta osapuolelta kaikenlaista tietoa. Kuulemissani tapauksissa päätökset ovat olleet evankelis-luterilaisen kirkon näkökulmasta mieluisia.

Melkein kaikki tuomarit kuuluvat evankelis-luterilaiseen kirkkoon. Harvinaisia poikkeuksia on, kuten ateistien hyvin tuntema kristiunuskon arvostelija, edesmennyt kihlakunnantuomari ja kirjailija Väinö Voipio.

Varsin monet ajattelevat, että ihmiskunta niin sanotusti edistyy. Kauan sitten seisoin nykyisen professori Arto Noron kanssa Riihimäen asemalla, ja mietimme, mistä olemme eri mieltä. Päädyimme siihen tulokseen, että olemme eri mieltä mahdollisuudesta rajattomaan edistykseen (lineaarinen historiankäsitys).

Kun ihmiskunta saattaa edistyä tai taantua ja tuhoutua (jopa lähitulevaisuudessa), toimintamenetelmistä ja mielikuvista (imagosta) kiisteleminen saattaa tuntua aika ajoin  surkuhupaisalta. Aina päteviä toimintamenetelmiä on vaikea löytää, jos niitä on ollenkaan, ja niistä kiistellään varmasti.

Melkein kaikki ihmiset pelaavat jonkinlaista valtapeliä, ja sitten he käyttävät milloin mitäkin päähän pälkähtävää toimintamenetelmää. Vain harvat pysähtyvät miettimään sitä, tuliko ajateltua hätäisesti (koska perustetaan Hätäisesti ajattelevien liitto?).

Mitä tulee ateismiin, mielestäni on tärkeää, että puhutaan oikeilla sanoilla. Tästä syystä tämän verkkolehden nimi on Jumalaton. Oikeastaan Suomessa pitäisi puhua jumalattoman paljon jumalattomista. Omalta osaltani pyrin käyttämään sanoja "ateisti" ja "ateismi" aina, kun se on mahdollista. Aina, kun se on mahdollista, pyrin kertomaan, että ateismi ei ole mitään muuta kuin väitelause "jumalaa tai jumalia ei ole olemassa". Minun mielipiteeni on, että vain tällä tavalla pystymme tunkeutumaan ihmisen varsin vahvan kallon kuoren sisään.

Valitusten tekeminen ja käräjöinti on melko usein turhaa, kun meillä on evankelis-luterilainen oikeuslaitos. Turhien paperien kirjoittamisen sijaan meidän on tunkeuduttava ihmisten tajuntaan. Tietysti myös mehevät jutut oikeuslaitoksesta voivat auttavat meitä tässä, mutta käy sääliksi evankelis-luterilaisen oikeuslaitoksen uhreiksi joutuneita.

In Germany

In Germany, there is a close relationship between state and churches. This has several consequences. One of them is that one has to jump through hoops if one wants to leave the church. One has to go to an office (usually the local court) and in most of Germany's states,
one has to pay a fee. (To be accurate, this is only true for churches which are public law corporations, which two big churches are)

IBKA considers this state of affairs a violation of the freedom of conscience and religion. We set up a fund to finance a lawsuit, and sought for somebody who wants to leave the church and is willing, with IBKA's support, to take action against the fee.

We succeeded in this, and last week a "constitutional complaint" was filed with the German Constitutional Court. Chances of success are probably not very high, but if we fail, we may bring the issue before the European Court of Human Rights.

Currently, information on the case is available on our website only in German. I hope that we can provide some detailed information in English within a few weeks.

René
www.ibka.org

In Pakistan

Much anxiety is being felt about the house arrest in Pakistan of Mrs Asma Jahangir, the , Special Rapporteur on Freedom of Religion or Belief to the UN General Assembly and president of the Pakistani Commission on Human Rights.

Työläisten ja torpparien taivaaseen pääsy

Erkki Hartikainen 8.11.2007

Kristinusko oli eräiltä osin muinaisen Rooman valtaapitävien yritys säilyttää valtansa yleisen (katolisen) kristinuskon suojissa. Eräässä mielessä Rooman valtakunta ei luhistunut vaan laajeni uudentyyppisenä. Rooman paavi jakeli eri valtioiden vallanpitäjille oikeuksia ottaa muita "pakanamaita" haltuunsa.  Näin Suomi joutui Ruotsin haltuun ja Rooman valtakunnan alaisuuteen.

Baltiassa ja Suomessa suomea ja Baltian kieliä osaamattomat ruotsalaiset tappoivat vahingossa melkoisen määrän kristittyjä, jotka pelkäsivät, että uudelleen kastaminen vie heidät helvettiin.

Valistuksen aikaan Suomen aatelisia syytettiin siitä, että he eivät käyneet kirkossa eivätkä edes määränneet palvelusväkeään menemään sinne. (Onko esimerkiksi Nokia saanut työläisensä käymään kirkossa nykyään?)

Torpparien ja maatyöläisten piti käydä kirkossa, mutta taivaaseen luvatiin vain isännät.

Torpparien pienviljelijöiksi muuttamisen jälkeen oli tarpeen saada myös köyhiä ihmisiä maalaisliiton kannattajiksi. Eräs ongelma oli, että hautajaisissa vanhasuomalaiset (kokoomuslaiset) papit lupasivat taivaaseen vain paikkakunnan merkkihenkilöt.

Vielä toisen maailmansodan jälkeen monet papit unohtivat luvata rtaivaaseen jopa ahkeria kirkossa kävijöitä. Nykyään kirkoissa käy niin vähän väkeä, että paikalliset papit tuntevat kirkossa kävijänsä ja muistavat tavallista painavammin luvata heidät taivaaseen. Kaupunkilaispapit puhuvat siinä määrin epäselvästi, että taivaaseen lupaaminen on menettänyt merkityksensä.

Vieläkin keskustapuolue (entinen maalaisliitto) ja kokoomus ovat selvimpiä taivaaseen pääsemispuolueita (esimerkiksi laestadiolaisilla oli aikoinaan määräys olla äänestämättä muita puolueita kuin näitä). Jopa nykyisen SKP:n sisällä on pappeja, joten kommunisteillakin lienee omat taivaaseen lupaajansa.  Niin maailma muuttuu.

Miksi Pekka-Eric Auvinen ampui?

Edustaako Auvinen kaikkien ateistien mielipiteitä?

Erkki Hartikainen 7.11.2007 klo 21.37

Eräs kristitty soitti minulle (nyt on 21.37) juuri, ja alkoi puhua siitä, että Jokelan ammuskelija oli (hän on ilmeisesti aivokuollut eli kuollut) ateisti.

Olin juuri lukenut alla olevan julistuksen, josta kyllä käy ilmi, että Pekka-Eric Auvinen vastusti kaikkia totalitaarisia laitoksia uskonto mukaan lukien.

Olimme soittajan kanssa yhtä mieltä siitä Ranskan vallakumouksen vapausperiaatteesta, että ihminen saa tehdä mitä tahansa, mutta hän ei saa vahingoittaa muita ihmisiä.

Olimme myös yhtä mieltä siitä, että kun palestiinalainen räjäyttää itsensä ihmisjoukossa ja aiheuttaa vahinkoa muille, teko on tuomittava.

Muistin tietysti mainita myös siitä, että syyskuun 11. päivän terroristit eivät olisi lentäneet päin rakennuksia ja tappaneet tuhansia ihmisiä, jos he eivät olisi uskoneet pääsevänsä heti paratiisiin.

Kun aikoinaan tutkittiin Yhdysvaltain vankien taustoja, havaittiin, että  suhteessa ihmisten määrään vankiloissa oli paljon vähemmän ateisteja kuin kristittyjä. Tietysti ateisteja on monenlaisia.

Hitler oli katolinen, Stalin oli ateisti. Molemmilla oli viikset. Pitäisikö meidän tehdä tästä johtopäätöksiä viiksekkäisen ihmisten suhteen?

Jotta ateistien ei tarvitse etsiä Per-Eric Auvisen mielipiteitä muualta (mahdollisesti ne poistetaan melkein joka paikasta), julkaisemme alla lyhyen uutisen tapahtumista ja Auvisen mielipiteistä kertovan julistuksen.  

Ampujan tila kriittinen

7.11.2007 19:24

Viranomaiset ovat vahvistaneet tiedon 8 kuolleesta, joiden joukossa oli 5 poikaa, 2 tyttöä ja koulun naispuolinen rehtori.

Poliisi piti tiedotustilaisuuden Jokelan ampumistapauksesta Tuusulan kunnantalolla tänään kello 18.

Jokelan koulusta vietiin sairaalaan myös 12 loukkaantunutta, joista vain yksi on haavoittunut luodista. Kenenkään loukkaantuneen tila ei ole hengenvaarallinen.

Poliisi sai hälytyksen Jokelan koululla tapahtuneesta ammuskelusta tänään kello 11.45 ja ensimmäinen partio saapui koululle kello 11.55. Poliisi sai heti katsekontaktin ampujaan ja käski tätä maahan. Syytetty vastasi käskyyn ampumalla poliisia kohti ja pakenemalla.

- Koululla vallitsi hysteerinen tila, opiskelijat juoksentelivat ympäriinsä, hyppivät ikkunoista ja olivat piiloutuneet kaappeihin, poliisi kertoi tiedotustilaisuudessa.

Viimeisen laukauksen poliisi kuuli koululta 12.04. Ilmeisesti ampuja ampui tällöin itseään päähän. Hän on kriittisessä tilassa Töölön sairaalan teho-osastolla. Hänellä on erittäin vakavia vammoja.

Poliisi on vahvistanut ampujaksi Pekka-Eric Auvisen, Jokelan koulun 18-vuotiaan abiturientin. Hänellä ei ole aiempaa rikosrekisteriä.

Auvinen ampui uhrinsa omalla, luvallisella .22-kaliberisella pienoispistoolillaan. Hän oli hankkinut aseenkantoluvan jokin aika sitten ja kuului ampumaseuraan.

Poliisi pitää seuraavan tiedotustilaisuuden asiasta huomenna torstaina kello 15.

Sturmgeist89:n suomenkielinen manifesti, digitodayn sivuilta (ennen kuin se ilmeisesti poistettiin).

        Tänään luonnonvalinnan prosessi on kokonaan väärillä raiteilla. Se on kääntynyt. Ihmiskunta on taantunut jo hyvin pitkään. Jälkeenjääneet ja tyhmät, heikkomieliset ihmiset lisääntyvät enemmän ja nopeammin kuin älykkäät, vahvamieliset ihmiset. Lait suojelevat jälkeenjäänyttä enemmistöä, joka valitsee yhteiskunnan johtajat. Nykyinen ihmisrotu ei ole pettänyt vain esi-isiään, vaan myös tulevat sukupolvet. Homo Sapiens, HAH! Enemmänkin Homo Idioticus minulle! Kun tarkkailen ihmisiä, joita näen joka päivä yhteiskunnassa, koulussa ja kaikkialla… en voi sanoa kuuluvani samaan rotuun kuin tämä kurja, ylimielinen ja itsekäs ihmisrotu. Ei! Olen kehittynyt askeleen ylemmäksi!
         Luonnollisuus on kriminalisoitu uskontojen, ideologioiden, lakien ja muiden massaharhajärjestelmien kautta. Yksilöllä, joka käy läpi luonnollista valtaprosessiaan ja yrittää elää luonnollisesti, mutta hänelle kerrotaan että tapa jolla hän toimii tai ajattelee on joko väärin tai tyhmää, todennäköisesti reagoi tavalla jota järjestelmässä pidetään ”mielenterveyshäiriöinä”. Todellisuudessa ne ovat vain luonnollisia reaktioita luonnollisen valtaprosessin häiriintymiseen. Heillä on jotakin seuraavista (riippuen yksilön persoonallisuudesta): alemmuuden / ylemmyyden tuntemuksia, vihamielisyyttä, aggressiota, turhautuneisuutta, masentuneisuutta, itsevihaa / vihaa muita ihmisiä kohtaan, itsemurha / murha –ajatuksia jne… ja se on kokonaan luonnollista.
         Ihmiset ovat vain laji muiden eläinten joukossa eikä maailma ole olemassa vain ihmisiä varten. Kuolema ja tappaminen ei ole tragediaa, sitä tapahtuu luonnossa koko ajan kaikkien lajien kesken. Kaikki ihmiselämät eivät ole elämän eikä pelastettavan arvoisia. Vain vahvojen (älykkäiden, itsetietoisten, vahvamielisten) yksilöiden tulisi elää kun taas heikkojen (tyhmien, jälkeenjääneiden, heikkomielisten) tulisi kuolla.
        Ongelmaan on myös toinen ratkaisu: tyhmät ihmiset orjina ja älykkäät vapaina. Tarkoitan tällä sitä, että niiden joilla on vapaa mieli, jotka kykenevät älykkääseen eksistentiaaliseen ja filosofiseen ajatteluun, ja tietävät mitä on oikeudenmukaisuus, tulisi elää vapaasti ja olla hallitsijoita… ja robottimaiset massat, he voivat olla orjia kun eivät nytkään siitä välitä ja koska heidän mielensä ovat niin jälkeenjääneellä tasolla. Gangsterit, jotka nyt hallitsevat yhteiskuntia, tulisivat saamaan sen, minkä he ansaitsisivat.
        Totta kai on myös lopullinen ratkaisu: koko ihmiskunnan kuolema. Se ratkaisisi kaikki ihmisyyden ongelmat. Mitä nopeammin ihmisrotu on hävitetty maailmasta, sen parempi… ketään ei tulisi jättää eloon. En tunne armoa maapallon saastalle, säälittävälle ihmisrodulle.  

Kollektiivinen Deindividualisaatio: Totalitarismi & Demokratian Harha

      Kollektiivinen deindividualisaatio on ilmiö, jossa yksilö koulutetaan osaksi aivotonta laumaa, jota hallitsee valtio, yhtiö, kirkko tai joku muu järjestö, ryhmä, ideologia, uskonto tai massaharhajärjestelmä, jonka säännöt, moraalisuuden ja käyttäytymismallit massa omaksuu. Tämä ilmiö on ollut tuttu kaikissa despoottisissa, autoritaarisissa, totalitaarisissa, monarkistisissa, kommunistisissa, sosialistisissa, kansallissosialistisissa, fasistisissa ja uskonnollisissa yhteiskunnissa kautta historian. Myös nykyajan länsimaisissa demokratioissa on sama ilmiö. Se vain tehdään niin, että ihmiset luulevat olevansa vapaita, mutta eivät tajua että heitä orjuutetaan. Enemmistö yhteiskunnan ihmisistä on heikkomielistä, tietämätöntä ja jälkeenjäänyttä massaa, jotka toimivat kuin ohjelmoidut robotit ja hyväksyvät orjuuden vapaaehtoisesti. Mutta en minä! Olen itsetietoinen ja tiedostan mitä yhteiskunnassa tapahtuu ja miten se toimii. Minulla on vapaa mieli! Ja minä valitsen mieluummin vapauden kuin elämän robottina tai orjana. Voitte toki sanoa, että minulla on jonkinlainen ”jumalakompleksi”, toki… teillä on sitten ”ryhmäkompleksi”! Verrattuna teihin jälkeenjääneisiin massoihin, olen todellisesti jumalankaltainen.
        Totalitaariset hallitukset hallitsevat ihmisiä koulutusjärjestelmän, massakulutusjärjestelmän, massamedian, väkivaltamonopolin (poliisi, armeija) ja lakien jotka kriminalisoivat ne yksilöt, jotka ajattelevat eri tavalla kuin enemmistö, avulla. Demokratia… tarkoittaako demokratia mielestänne vapautta ja oikeudenmukaisuutta? Olette väärässä. Demokratia on moraalisen enemmistön diktatuuria… ja enemmistöä manipuloi ja hallitsee valtiomafia. Nykyisellä länsimaisella demokratialla ei ole mitään tekemistä vapauden tai oikeudenmukaisuuden kanssa; se on totalitaarinen ja korruptoitunut järjestelmä. Lait asetetaan voimaan eduskunnan toimesta ja ihmiset aivopestään kannattamaan järjestelmää sekä kytketään institutionaalisiin rakenteisiin heti syntymänsä jälkeen. Yhteiskuntia hallitsee manipuloivat ja karismaattiset populistipoliitikot, jotka välittävät vain enemmistön eduista, eivätkä perusta päätöksiään järkeen vaan massojen tunteisiin. Massat antavat valtion auktoriteettien tehdä kaikki tärkeät päätökset heidän puolestaan. Massat hankkivat koulutuksen, opiskelevat, menevät töihin ja äänestävät vaaleissa. He luulevat olevansa vapaita eivätkä kyseenalaista tai kritisoi järjestelmää. Heistä on tullut robotteja. Se on kuin mielen sisään rakennettu mekanismi, joka jättää hyvin vähän valinnanvaraa yksilölle ajatella, puhua ja toimia itsenäisesti.

Kolmenlaisia Ihmisiä 

      Maailmassa on kolmenlaista persoonallisuustyyppiä:

      1) yksilöllinen ihminen (3% maailman väkiluvusta)
  
      2) manipuloiva ihminen (3% maailman väkiluvusta)
  
      3) massaihminen (94% maailman väkiluvusta)
        
        #1 & #2 tyypin persoonallisuudet ovat älykkäitä, luovia ja itsetietoisia. He ovat valinneet hieman erilaiset polut. #3 tyypin persoonallisuudet ovat vähemmän älykkäitä ja vähemmän luovia sekä heikkoja mieleltään ja heitä hallitseekin #2 tyypin persoonallisuudet. Prosentit ovat vain arvioita, mutta perustuvat Gaussin käyrään ja ihmiskunnan historiaan eli siihen kuinka ihmiset ovat järjestäytyneet yhteisöihin. Ja näin on ollut aina siitä lähtien, kun ihmiset kerääntyivät järjestäytyneisiin yhteiskuntiin.
       Toinen tapa jakaa ihmiset on hieman erilainen, mutta perustuu samoihin faktoihin, ihmisluonteeseen sekä historiaan. Jako tapahtuu älykkyyden ja mielen laadun mukaan seuraavasti:
  
      1) älykkäät (3% maailman väkiluvusta)
  
      2) lievästi henkisesti jälkeenjääneet, ns. normaalit tai ”robotit” (94% maailman väkiluvusta)
 
      3) vaikeasti henkisesti jälkeenjääneet, ”vihannekset” (3% maailman väkiluvusta)  

Totaalinen Sota Ihmiskuntaa Vastaan

      Viha, se on asia jota olen täynnä ja rakastan sitä. Se on yksi ainoista asioista jota rakastan. Jokin aika sitten uskoin ihmisyyteen ja halusin elää pitkän ja onnellisen elämän… mutta sitten heräsin. Aloin ajatella kaikkea syvemmin ja tiedostin asioita. Mutta eksistentiaalinen pohtiminen ei ollut helppoa… se, kuinka paljon tiedostan asioita, on tehnyt minut onnettomaksi, turhautuneeksi ja vihaiseksi. En vain voi olla onnellinen tässä yhteiskunnassa tai todellisuudessa, jossa elän. Pitkän olemassaolon pohtimisen, yhteiskunnan tarkkailun ja joidenkin muiden elämässäni tapahtuneiden asioiden seurauksena… olen tullut pisteeseen jossa en tunne muuta kuin vihaa ihmisyyttä ja ihmisrotua kohtaan.
        Elämä on vain tarkoituksetonta sattumaa… pitkän evolutiivisen kehityksen ja monien eri syiden ja tekijöiden tulosta. Kuitenkin elämä on myös sitä, mitä yksilö sillä haluaa tehdä. Ja minä olen oman elämäni diktaattori sekä jumala. Ja minä olen valinnut tieni. Olen valmistautunut taistelemaan ja kuolemaan ajatteluni puolesta. Minä, luonnollisena valitsijana, eliminoinen kaikki jotka näen epäsopiviksi, häpeäksi ihmiskunnalle sekä luonnonvalinnan virheeksi.
       Voitte kysyä itseltänne, miksi tein tämän ja mitä haluan. Noh, suurin osa teistä on liian ylimielisiä ja mieleltään sulkeutuneita, jotta voisitte ymmärtämää… Luultavasti sanotte, että olen ”mielenvikainen”, hullu”, ”psykopaatti”, ”rikollinen” tai muuta tämän tapaista roskaa. Ei, totuus on että olen vain eläin, ihminen, yksilö, toisinajattelija.
        Olen saanut tarpeekseni. En halua olla osa tätä kieroutunutta ja mätää yhteiskuntaa. Kuten jotkut viisaat miehet ovat sanoneet, ihmiskunta ei ole puolustamisen arvoinen… vain tappamisen. Mutta… Kun viholliseni juoksevat peloissaan ja piiloutuvat mainitessaan nimeni… Kun korruptoituneiden hallitusten gangsterit on ammuttu kaduilla… Kun idiokraattinen valta ja demokraattinen järjestelmä on korvattu oikeudenmukaisuudella… Kun älykkäät ihmiset ovat vihdoinkin vapaita ja hallitsevat yhteiskuntia idiokraattisen enemmistön sijasta… Sinä suurena vapautuksen päivänä, tiedätte, mitä minä haluan.
        Kauan eläköön vallankumous... vallankumous järjestelmää – joka orjuuttaa paitsi heikkomieliset massat, myös älykkäiden yksilöiden pienen vähemmistön – vastaan! Jos haluamme elää erilaisessa maailmassa, meidän tulee toimia. Meidän tulee nousta orjuuttavia, korruptoituneita ja totalitaarisia hallintoja vastaan ja syrjäyttää tyrannit, gangsterit ja idiokraattinen valta. En yksin voi muuttaa asioita paljon, mutta toivottavasti tekoni inspiroi kaikkia maailman älykkäitä yksilöitä jonkinlaiseen maailmanlaajuiseen sotaan ja vallankumoukseen vallitsevia järjestelmiä vastaan. Järjestelmä, joka kriminalisoi luonnollisuuden ja oikeudenmukaisuuden, on viholliseni. Ihmiset, jotka elävät harhamaailmassa ja kannattavat järjestelmää, ovat vihollisiani.
        Olen valmis kuolemaan asian puolesta… asian, jonka tiedät olevan oikein, oikeudenmukaista ja totuutta… vaikka häviäisinkin tai taistelu muistettaisiin vain pahana… Mieluummin taistelen ja kuolen kuin elän pitkän ja onnettoman elämän.
        Ja muistakaa että tämä on minun sotani, minun ideani ja minun suunnitelmani. Älkää syyttäkö ketään muuta teostani, kuin itseäni. Älkää syyttäkö vanhempiani tai ystäviäni. En kertonut kenellekään suunnitelmistani ja pidin aina ne omassa mielessäni. Älkää syyttäkö elokuvia, joita katson, musiikkia jota kuuntelen, pelejä joita pelaan tai kirjoja joita luen. Ei, niillä ei ole mitään tekemistä tämän kanssa. Tämä on minun sotaani: yhden miehen sotaa ihmisyyttä, hallituksia ja heikkomielisiä massoja vastaan! Ei armoa maapallon saastalle! INHIMILLISYYS ON YLIARVOSTETTUA! On aika laittaa LUONNONVALINTA & SOPEUTUVIMPIEN SELVIYTYMINEN takaisin raiteilleen!
  
      Jokaiselle se minkä hän ansaitsee.
 
      Kirjoittaja:
  
      NaturalSelector89, Natural Selector, Sturmgeist89 ja Sturmgeist. Käytän myös pseudonyymiä Eric von Auffoin kansainvälisesti.
  
      Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Ehdotus oopiumongelman ratkaisemiseksi

Opetetaan afganistanilaiset viljelemään oopiumin sijasta ohraa ja keittämään siitä pontikkaa. Pontikkaa he eivät saa muslimeina itse juoda, mutta pohjoisempana Venäjällä siitä saisi paljon paremman hinnan kuin oppiumin raaka-aineesta nyt.

Joku ilkeä sanoi, että kyllä afganistanilaiset pontikkaa joisivat, mutta Allahilta salaa.

Tämä edellyttää tietysti sitä, ettei Vladimir Putin keksi korottaa pontikan tullimaksuja.

Täydellinen nainen on olemassa



Täydellinen nainen ei olisi täydellinen, jos siltä puuttuisi olemassaolon ominaisuus. Tästä syystä täydellisen naisen täytyy olla olemassa.

Suuria ajattelijoita

Muslimisaarnaaja: Ryhtykää terroristeiksi niin pääsette paratiisiin!
Kristitty saarnaaja: Ryhtykää kristityiksi niin saatte juoda vinaa!

Einstein ja jumala



Albert Einstein on ilmaissut käsityksensä jumalasta mm. professori V. T. Aaltoselle lähettämästään kirjeessä. Kirjeen teksti löytyy vanhoista Vapaa Ajattelija - lehdistä.

Helpommin löytyvä lähde on Richard Dawkinsin teos Jumalharha.  Sivulla 33 sanotaan:

Uskonnollisista vakaumuksistanne lukemanne on tietysti valhe, jota toistetaan järjestelmällisesti. En usko henkilöityneeseen jumalaan enkä ole sitä koskaan kieltänyt vaan ilmaissut sen selvästi. Jos sisälläni on jotain, jota voidaan sanoa uskonnolliseksi, niin se on maailman rakenteen rajaton ihailu sellaisena kuin luonnontiede pystyy sen paljastamaan.

Mikä on toisinajattelija?

Toisinajattelija on tietysti se naapurimaan ajattelija, joka ajattelee samalla tavalla kuin me.

Kuukauden siveystehtävä



Suurehkon viisaustieteilijän Georg Henkik von Wrightin jalanjälkiä seuraten pohdimme hyvyyden ongelmaa. Aseta hyvyysjärjestykseen
 1. retku
 2. retale
 3. rökäle

Taivaassa tapellaan

Suuri joukko muslimimarttyyreita on vilahtanut viime vuosina kuollessaan suoraan Taivaaseen. Vasta siellä he ovat oppineet ryyppäämään, kun viini on kielletty muslimeilta Maan päällä.

Muslimimiehet tappelevat tummasilmäisistä neitsyistä harva se päivä. Muslimioppineet ovat viime aikoina miettineet ahkerasti, miten taivaaseen voitaisiin toimittaa muutamia poliiseja entisiä terroristeja rauhoittamaan.

Ilkka Taipale kehui kirkkoa



Lääketieteen tohtori Ilkka Taipaleen mukaan poliittisten puolueiden tulisi ottaa kirkosta mallia. Taipale puhui viime viikolla (17.10.) tiedotustilaisuudessa, jossa niin kutsuttu neljän viisaan työryhmä luovutti asunto- ja sosiaalipoliittisen linjauksensa asuntoministeri Jan Vapaavuorelle.

Mauno Koiviston aukio on avattu



Haastattelija aloitti ohjelman presidentin (Mauno Koivisto) perhetaustalla ja kodin lukuharrastuksella. Koivisto kertoi tulevansa työläisperheestä, jossa kodin ainut kirja oli Raamattu. Raamattua piti lukea ja se teki lapseen suuren vaikutuksen. Uskotteko Jumalaan, kysyi haastattelija.

"Kyllä. Vihaan ateisteja, koska he haluavat itse tulla jumaliksi ja luulevat ymmärtävänsä asioita, joita kukaan ei ymmärrä",

vastasi presidentti. Presidentti korosti, että on sellaista jota voi ymmärtää vain osittain. Kohtalon edessä on oltava nöyrä.

Markkinatalous: Mikä autokatsastuksessa maksaa?

Erkki Hartikainen 4.10.2007

Taloustoimittajat ovat kyllä selvillä siitä, mikä on lisännyt autokatsastuksen hintaa: Osakkeenomistajien pitää saada katsastuksen hinnasta oma osansa. Ammattitaitoisen henkilökunnan palkkojakaan ei voida pudottaa, liioin ei voida hälyttää katsastusmiehiä lisää paikalle vain silloín, kun on ruhkaa.

Taloustoimittajat ovat kyllä reilusti kertoneet, että S-ryhmän Prisma - ketjulla menee hyvin, koska välissä ei ole kauppiasta vetämässä omaa osuuttaan välistä. Kuten pääjohtaja Jere Lahti aikoinaan sanoi, S-ryhmän mahdollinen voitto on hinnoitteluvirhe, voittohan jaetaan bonuksina asiakasomistajille.

Veljeni on ollut koko uransa S-ryhmässä. Eräs työtoveri oli tullut Keskolta ja sanonut, että hän tuli kuin taivaaseen.

Itse olen ollut osuustoiminnan kanssa tekemiseissä viimeksi 1960 - luvulla, ensin tutkimassa silloisen Hankkijan myynninedistämispisteiden sijoittamista ja sitten silloisessa Vahinko-Pohjassa tutkimassa, miten asiakasomistajat voitaisiin suojata verokarhulta.

Autokatsastusketju voisi sopia S-ryhmän palveluvalikoimaan siinä kuin automarketit, huoltoasemat ja hotellitkin.  Olisi mukavaa, jos auton voisi katsastuttaa sillä aikaa kun kävisi ostoksilla. Jos samassa yhteydessä olisi huoltoasema, auton voisi mukavasti katsastuttaa myös huollon yhteydessä. Siihen aikaan, kun asuin Helsingin keskustassa, auton merkkihuolto kävi mielellään katsastuttamassa auton huollon jälkeen.

Nykyisessä asuinpaikassani laitakaupungilla on kyllä huolto ja katsastus lähekkäin, mutta muista palveluista en tiedä edes paikkaa, jossa voisin vaihdattaa talvirenkaat. Ilmeisesti tällaisen selkävaivaisenkin on väännettävä ne alkuviikosta itse paikoilleen.

Kielenhuolto

Loppu vasenkätisten sorrolle

Se käsi, jota ihminen eniten käyttää, on tästä lähtien käsi yksi, ja se, jota ihminen käyttää vähemmän, on käsi kaksi.  Tavallisessa puheessa siis puhutaan vastaisuudessa ykköskädestä ja kakkoskädestä.

Matemaatikot, keksikää pikaisestu uudet nimitykset oikeakätiselle ja vasenkätiselle.

Miten olisi "enemmistökätinen koordinaatisto"?

Kyldyyri

Mistä elokuvia niille, jotka eivät usko kummituksiin?

Kun noin kolmasosa amerikkalaisista uskoo kummituksiin, on selvää, että Hollywood tuottaa kummituselokuvia. Kun Suomen elokuvatarjonta tulee melkein kokonaan Hollywoodista, niillä suomalaisilla, jotka eivät usko kummituksiin tai muuhun amerikkalaiseen huuhaahan, on vaikeuksia löytää katsottavaa, vaikka kaapeliverkot ja satelliitit työntävät markkinoille elokuvia monilta kanavilta ympäri vuorokauden.

Kun kotimaassa tehdään lähinnä kyldyyrielokuvuia ja myös Ruotsin taloudelliset mahdollisuudet tuottaa elokuvia ovat rajalliset, eikö Norja voisi käyttää osaa öljymiljoonistaan hyvien rikoselokuvien tuottamiseen Niitähän voisi katsoa sittenkin, kun Norjan öljyvarat ovat loppuneet.

Mitä tiedekuntia?

Kirkko ja kaupunki -lehdestä

Teologikoulutus on lopetettava (30.10.2007)

Teologian osaamisella ei Helsingin seurakuntayhtymässä ole näköjään enää mitään väliä.

Sen osoittaa Usko, toivo ja rakkaus -kampanjassa ollut seurakunnan luonnehdinta: ”Kristinusko tarjoaa parhaimmillaan sinulle juuri tätä. Keskustelua, jossa jokainen näkemys on yhtä arvokas. […] Kun elämää, sen merkitystä ja arvoja pohdiskelevat ihmiset kerääntyvät yhteen keskustelemaan, syntyy seurakunta. […] Seurakunnalla on oikeus päättää, millaisessa kirkossa se haluaa keskusteluaan käydä. Ja siellä, missä nämä ihmiset kokoontuvat, on läsnä se voima, jota Jumalaksi kutsutaan.” (K&k   39).

Jos tuollainen tosiaan menee läpi, niin kirkko voi saman tien lopettaa vaatimuksensa siitä, että sen papeilla on oltava teologista koulutusta. Niin täydellistä tiedollista piittaamattomuutta Raamatun ja kaikkien kristillisten kirkkojen ajattelusta mainos edustaa.          

Säästäkäämme ihmisiä siltä tuskalta, jota yliopistollinen teologian opiskelu aiheuttaa, kun opittua joutuu peilaamaan seurakuntien varoilla ylläpidettyyn julkiseen diletantismiin. Kun se koulutus ei kuitenkaan pääse mitään vaikuttamaan, vaan kansankirkkomme itseymmärryksen muovaavat teologiasta kokonaan pihalla olevat valopäät.

Sammeli Juntunen
Savonlinna-Säämingin kirkkoherra
ekumeniikan dosentti

Lääketieteelliseen tiedekuntaan uusia tieteitä

Erkki Hartikainen 3.10.2007

Mietittyäni kuutisenkymmentä vuotta sitä, mitä olisi tehtävä, jotta jumaluustiede eli teologia ja viisaustiede eli filosofia eivät haittaisi ihmisparkojen elämää, olen päätynyt siihen, että jumaluustieteelliset tiedekunnat olisi lakkautettava ja lisäksi olisi perustettava lääketieteelliseen tiedekuntaan laitos, joka tutkisi jumalavammaisuutta. Sairauden nimi voisi olla toki teologia.

Lisäksi lääketieteelliseen tiedekuntaan olisi perustettava osasto, joka tutkii ongelmaongelmaisuutta eli ns. viisaustieteen takia vammautumista. Sairauden nimi voisi olla filosofia.

Platonin luolavertaus uusiksi

Erkki Hartikainen 5.10.2007

— Kuvittele joukko ihmisiä, jotka elävät jonkinlaisessa maanalaisessa luolamaisessa olinpaikassa, josta johtaa ulkoilmaan koko luolan levyinen pitkä käytävä. Täällä he ovat olleet lapsesta asti, jaloistaan ja kaulastaan samaan paikkaan kytkettyinä. He pystyvät katsomaan vain sisäänpäin, koska kahle estää heitä kääntämästä päätään. Ylempänä ja kauempana heidän selkänsä takana on full hd -videoprojekori, jolla heijastetaan luolan perällä olevalle suurelle valkokankaalle kaikkia mahdollisia satelliittikanavilla näkyviä televisio-ohjelmia.

— Näen mielessäni tämän kaiken.

— Kuvittele sitten, että elokuvissa esitetään kaikenlaisia esineitä, myös ihmisiä ja eläimiä, eläviä ja kuolleita, mykkäfilmejä, mustavalkofilmejä ja värillisiä laajakangaselokuvia dolby digital äänellä.

— Aika kummallinen näkymä. Ja kummallisia nuo vangitkin ovat.

— Samanlaisia kuin me. Ovatko he ilman peiliä ensinnäkään voineet nähdä itsestään ja toisistaan mitään muuta kuin ne varjot, jotka heittyvät tulen varjossa vastapäiselle luolan seinämälle?

— Eivät tietenkään, jos he eivät ole koko elämänsä aikana voineet liikuttaa päätään.

— Ja sama koskee kai niitä esineitä, joita on näytetty televisio-ohjelmissa?

— Niin tietysti.

— Entä jos he voisivat keskustella keskenään, eivätkö he luulisi puhuvansa juuri noista esineistä, vaikka puhuvatkin vain siitä, mitä ovat nähneet?

— Totta kai.

— Ja jos kaiuttimista tulisi ääniä, eivätkö he luulisi tuon äänen tulevan heidän näkemästään valkokankaasta?

— Tietysti, sehän on selvä.

— Kaiken kaikkiaan nämä vangit pitävät siis totuutena vain noita televisio-ohjelmia.

— Niin, pakostakin.

— Ajattelehan nyt miten heille luonnonmukaisesti kävisi, jos he vapautuisivat kahleistaan ja parantuisivat tietämättömyydestään. Kuvitellaanpa, että joku näistä ihmisistä päästetään kahleista irti ja hänet pakotetaan äkkiä nousemaan, kääntämään päätään, lähtemään liikkeelle ja katsomaan luolan aukkoon päin. Kaikki tämä tuottaisi hänelle kipua ja hän häikäistyisi niin ettei pystyisi näkemään esineitä, joiden kuvia hän on ennen katsellut. Mitä hän nyt mahtaisi sanoa, jos hänelle kerrottaisiin, että se mitä hän ennen näki oli pelkkää harhaa ja että hän on nyt lähempänä olevaista, kääntynyt kohti todemmin olevaa, ja näkee siksi oikeammin? Ja jos hänelle osoitettaisiin kutakin ohi kulkevaa esinettä ja  häntä vaadittaisiin sanomaan, mikä se on? Etkö usko, että hän menisi pyörälle päästään ja pitäisi kaikkea ennen näkemäänsä todempana kuin sitä mitä hänelle nyt näytetään?

— Varmasti, paljonkin.

— Ja jos hänet pakotettaisiin katsomaan suoraan ulkona olevaan valoon, hänen silmiään alkaisi särkeä ja hän yrittäisi väistää kääntymällä sitä päin, mitä hän voi katsella. Hän kuvittelisi tämän todellakin olevan selvempää, kuin se mitä hänelle näytetään.

— Niin juuri.

— Ja jos häntä sitten lähdettäisiin väkisin laahaamaan ylös tuota epätasaista ja jyrkkää käytävää pitkin eikä päästettäisi irti ennen kuin hänet on saatu kiskotuksi ulos auringonpaisteeseen, eikö hän kärsisi ja pyristelisi vastaan? Ja kun hän tulisi ulos aurinkoon, hänen silmänsä häikäistyisivät niin, ettei hän näkisi mitään kaikesta siitä, mitä me sanomme todelliseksi.

— Ei ainakaan niin yhtäkkiä.

— Hän tarvitsee siis totuttelua ennen kuin pystyy näkemään täällä ylhäällä. Ensin hän erottaa helpoimmin varjot, sitten vedestä heijastuvat ihmisten ja muiden olioiden kuvajaiset ja lopuksi oliot itsensä. Tämän jälkeen hän voi siirtyä katselemaan taivaan ilmiöitä ja itse taivasta. Kuitenkin hänen on helpompi katsoa yöllä tähtien ja kuun valoa kuin päivällä aurinkoa ja sen
loistetta.

— Se on selvä.

— Lopulta hän sitten voi varmaan katsoa ja tarkastella aurinkoa, eikä vain sen heijastuksia vedessä tai jossakin muussa vieraassa paikassa, vaan sitä itseään, sen oikealla paikalla.

— Varmasti.

— Tämän jälkeen hän jo päätyisikin siihen tulokseen, että juuri aurinko aiheuttaa vuodenajat ja vuoden kiertokulun, että se hallitsee kaikkea täällä näkyvässä maailmassa ja on jollakin tavoin myös kaikkien niiden ilmiöiden alkusyy, joita he ovat nähneet entisessä olinpaikassaan.

— Niin, varmasti hän sen jälkeen päätyisi tähän.

— Ja etkö usko, että kun hän muistelee entistä olinpaikkaansa, siellä vallinnutta viisautta ja entisiä vankitovereitaan, hän onnittelee itseään tämän muutoksen johdosta ja säälittelee tovereitaan?

— Kyllä totisesti.

— Olettakaamme edelleen, että heillä oli siellä tapana antaa kunniaa, kiitosta ja palkintoja sille, joka havaitsi tarkimmin kulloinkin näytetyt kohtaukset, muisti parhaiten millaiset kohtaukset yleensä edelsivät tai seurasivat niitä tai esiintyivät samanaikaisesti, ja pystyi tämän perusteella taitavimmin ennustamaan mitä oli tulossa. Luuletko nyt, että tämä miehemme himoitsee näitä
palkintoja ja kadehtii niitä, jotka nauttivat siellä kunniaa ja arvonantoa? Eikö hän, kuten Homeros sanoo, tahtoisi mieluummin raataa päiväläisenä vieraan ja köyhän isännän pellolla ja kestää mitä hyvänsä kuin elää tuolla tavoin, tuollaisten käsitysten vallassa?

— Olen varma, että hän suostuisi mieluummin mihin tahansa kuin tuollaiseen elämään.

— Ja ajattele tätäkin: jos hän laskeutuisi jälleen alas ja asettuisi entiselle paikalleen, eikö tämä äkillinen siirtyminen auringonpaisteesta takaisin saisi hänet näkemään pelkkää pimeää?

— Varmasti.

— Ja jos hänen näin sokaistuneena, ennen kuin hänen silmänsä ovat palautuneet ennalleen — ja viehän niiden totuttautuminen aikansa — pitäisi taas ruveta kilpailemaan noiden koko ikänsä vankeina olleiden kanssa siitä, kuka parhaiten erottaa kohtaukset, eikö hän joutuisi naurunalaiseksi? Eivätkö muut silloin sanoisi, että hän on käymällä ylhäällä tärvellyt silmänsä ja ettei kannata yrittääkään nousta ylemmäs? Ja jos joku yrittäisi vapauttaa heidät ja  viedä ylös, eivätkö he surmaisi häntä, jos vain saisivat hänet käsiinsä?

— Sen he juuri tekisivät.

— Tämä vertaus, hyvä Glaukon, soveltuu kaikin puolin siihen, mitä edellä on esitetty. Vankilamaista asuntoa vastaa näkyvä maailma, ja siinä esitettyä valkokangasta auringonvalon valaisema maailma. Ja jos ymmärrät, että ylös kiipeäminen ja ylhäällä avautuvien näkymien katseleminen kuvaa sielun kohoamista ajatuksella tavoitettavaan maailmaan, olet tulkinnut käsitykseni oikein. Senhän sinä halusit kuulla; pitääkö se sitten paikkansa, sen tietää jumala. Sellainen mielikuva minulla siis on, että ajatuksella tavoitettavassa maailmassa on viimeisenä ja vain vaivoin nähtävissä hyvä idea. Mutta kun se kerran on nähty, on pakko todeta, että se on kaikissa asioissa kaiken oikean ja hyvän aiheuttaja; näkyvässä maailmassa se synnyttää valon ja sen valtiaan, ajatuksella tavoitettavassa maailmassa se taas itse valtiaana synnyttää totuuden ja järjen. Ja on todettava myös, että sen, joka haluaa toimia järkevästi yksityisessä tai julkisessa elämässä, on täytynyt nähdä tämä idea.

— Olen samaa mieltä, sikäli kuin pystyn seuraamaan.

— Ja olet toki samaa mieltä myös seuraavasta etkä siis ihmettele, etteivät ne jotka ovat tähän asti päässeet, välitä tavallisista ihmisten puuhailuista vaan että heidän sielunsa pyrkivät aina oleilemaan yläilmoissa. Sehän on luonnollista, mikäli äskeinen vertauksemme pitää paikkansa tälläkin kohden.

— Niin on.

— Entä kun joku saatuaan katsella jumalallisia näkymiä palaa tänne inhimilliseen surkeuteen? Onko ihme jos hän käyttäytyy kömpelösti ja näyttää naurettavalta, kun hän vielä sokaistuneena ja tottumattomana täällä vallitsevaan pimeyteen joutuu tuomioistuimissa tai muualla kiistelemään oikeudelokuvista? Tai kun hän joutuu taistelemaan niitä käsityksiä vastaan, joita näistä asioista on sellaisilla ihmisillä, jotka eivät ole itse oikeudenmukaisuutta ikinä nähneetkään?

Mihin katosivat Neanderthalin ihmiset?

Uusi teoria

Tiedehenkilöt ovat päätyneet siihen tulokseen, että nykyihmiset söivät Neanderthalin ihmiset silloin, kun Neanderthalin ihmiset nukkuivat talviunta.

Ateistin määrittelemä

Ateisti on henkilö, jonka mielestä ateismi on tosi.

Agnostikon eli jumalaongelmaisen määritelmä

Agnostikko eli jumalaongelmainen on henkilö, joka ei mielestään tiedä, onko ateismi tosi vai onko teismi tosi.

Uskonnon määritelmä

Uskonto on järjestäytynyttä teismiä.

Ne käsitykset joissa ei ole jumalia, eivät ole tämän määritelmän mukaan uskontoja.

Raamatun ristiriidat

Lukeaksesi napauta tästä.

Linkkejä

Ateistien ehdotus lukion elämänkatsomustiedon opetussuunnitelmaksi
Ateistien ehdotus perusasteen elämänkatsomustiedon opetussuunnitelmaksi
Ateistifilosofi Pertti Lindforsin juhlakirja on ilmestynyt
Bill ja Melinda Gates’in säätiö antoi yli 10 miljoonaa dollaria Discovery Institute’lle, “älykkään suunnittelun jumalatodistuksen” propagandaan
Edvard Westermarck: Siveys ja kristinusko (1907)
Esitelmä ateismista 30.10.2003
Esitelmä posthumanismista 16.2.2004
Islam ja naiset
Jumalanpilkkasakot Suomessa
Lausunto uskonnonvapauskomitean  mietinnöstä
Lausunto vihkimisoikeuden laajentamisesta
Lavanam on terrorism
Lavanam: Let all of us search for new means
Lavanam's open letter to Naxalite (Maoist) friends
Ortodoksipappi aiheutti Suomessa naisen kuoleman ja peri hänen omaisuutensa
Rolf Lagerborg (1907) Kristinuskon opetusta vai maallista siveys­kasvatusta
Tunnettuja ”älykkään suunnittelun jumalatodistuksen” kannattajia ja vastustajia
Tätä Helsingin Sanomat ei julkaissut
Vapaa Ajattelijan päätoimittaja on erotettu kaikista tehtävistään
Vapaa-ajattelijain liiton liittovaltuuston kokous 27.11.2005
Vapaa-ajattelijain tiedottaja vastustaa ateismia
Wikipedia ateisteja vastaan
Write to Lavanam