Jumalaton kulttuurilehti

 Suomen ainoa kulttuurilehti

Maaliskuu 2017 March  2017

VAPAA-AJATTELIJAIN LIITON VALTIONAPU EDELLEEN ENNALLAAN (28.3.2017)

Lisätty 31.3.2017

http://www.ateistit.fi/uutiset/uuti170328.html

Prometheuksen julkilausuma

Lisätty 31.3.2017

Helsingin Yliopiston Vapaa-ajattelijayhdistys Prometheus ryn julkilausuma koskien Yliopiston hallituksen vaalia:

VALTIO-KIRKKO -KYTKYN PURKAUTUMISTA HELSINGIN YLIOPISTOSSA

Vapaa-ajattelijayhdistys Prometheus on vaalituloksen suhteen tyytyväisin siitä, että viimeinkin on uskonnolliset johtajat saatu syrjäytettyä Yliopiston hallitukseen kutsutuista jäsenistä, toteaa Helsingin Yliopiston Vapaa-ajattelijayhdistys Prometheus ryn puheenjohtaja Kim Sjöström.

Helsingin yliopiston hallituksen jäseninä on tähän saakka ollut luterilaisen kirkon johtohenkilöitä, esimerkiksi Kirkon Ulkomaanavun johtaja (Pentikäinen) ja Helsingin luterilainen piispa (Huovinen). Helsingin Yliopiston Vapaa-ajattelijayhdistys Prometheus ryn mielestä moinen kirkonmiesten pitäminen Yliopiston halltuksessa johtamassa tieteellistä Yliopistoamme, on ollut pahanlaatuista valtio-kirkko-sidoksen toisintamista ja yleisvahingollista kirkollisen vallan sallimista maallisissa, tieteellisissä asioissa.

Helsingin Yliopiston Vapaa-ajattelijayhdistys Prometheus ryn näkemyksen mukaan teologia eli jumaluusoppi ei edes ole tiede, vaan rinnastuu esimerkiksi astrologiaan ja muihin uskomushupsutuksiin.

Nyt tällaisia kirkollisia johtajia ei enää valittu maallisen, tieteellisen Yliopiston hallitukseen. Se on hyvä.

Muuta tuoreessa historiassa tapahtunutta: Helsingin yliopisto on muutama vuosi sitten luopunut Avajaisissaan vaihtoehdottomuudesta, jolloin menneinä aikoina avajaisiin kuului kulkue viereiseen luterilaiseen kirkkorakennukseen jumalanpalvontaa varten, eli jokasyksyinen Avajaisjumalanpalvelus.

Nykyään ohjelmassa on vaihtoehtona tunnustukseton tilaisuus ja kulkue Avajaisten osana tunnustuksettomaan, maalliseen tilaisuuteen. Kun Ilkka Niiniluoto oli yliopiston kansleri ensimmäisinä vuosina tunnustuksettoman tilaisuuden aikakaudella, juuri hän kanslerina johti kulkueen tunnustuksettomaan tilaisuuteen.

Vapaa-ajattelijayhdistys Prometheuksen puheenjohtaja Kim Sjöström onnittelee Helsingin Yliopistoa siitä että Yliopisto pääsi irti kirkonmiehistä, jotka on nyt eliminoitu Yliopiston hallituksesta. Kirkollista valtaa ei pidä sallia tieteellisissä asioissa.

Helsingin yliopiston Yliopistokollegio valitsi ulkopuolisiksi jäseniksi yliopiston hallitukseen seuraavat kuusi henkilöä:
 1. presidentti Tarja Halonen,
 2. suomen kielen dosentti ja Cargotec Oyn osaomistaja Ilona Herlin,
 3. Helsingin nuorisotoimenjohtaja Tommi Laitio,
 4. Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen,
 5. Tukholman yliopiston yksikönjohtaja ja fysiikan dosentti Ilona Riipinen sekä
 6. Ulkopoliittisen instituutin johtaja Teija Tiilikainen.
Vapaa-ajattelijayhdistys Prometheuksen julkilausuma 29.3.2017

Viskipuolue pyrkii irti päihteistä - mutta juopot eivät vaihdu vaan mokeltavat yhä puoluejohdossa

Lisätty 31.3.2017

Sisältää lainauksia YLE:n 30.3.2017 uutistekstistä:

Kun Liberaalipuolue-Vapaus Valittaa rp keräsi allekirjoituksia kannattajakortteihin, se kampanjoi samalla ”Suomen holhoavaa anniskelulainsäädäntöä” vastaan tarjoilemalla allekirjoittajille viskipaukut.

Puolueen nimikin oli aluksi Kansallinen Viskipuolue, mutta koska sen norminpurkutavoitteet koskivat paljon muutakin kuin alkoholipolitiikkaa, nimi muutettiin muotoon Liberaalipuolue - Vapaus valita.

Kaksiosaisen nimen tarkoitus on estää sekaannusta muun muassa todellisten Liberaalien kanssa.

Entinen Viskipuolue keskittyy vaaliohjelmassaan normien ja sääntelyn purkuun sekä vaatimaan mittavia tulo- ja yritysveron kevennyksiä.

Entisen Viskipuolueen edustajat eivät siis huolta siitä kanna, kuinka kerätään tarpeeksi verorahaa joilla
 1. heidänkin päihteidenkäyttönsä ja päihdeongelmiensa aiheuttamat terveyskulut,
 2. työkyvyttömyydet,
 3. vammaispalvelut,
 4.  juoppohulluusvahingot,
 5. kuivumistelakat,
 6. perheterapiat,
 7. alkoholistien saamien lasten huosta- ja sijaisperhekulut,
 8. juoppojen sairaalahoidot,
 9. spurguasuntolat,
 10. päihdevieroitushoidot ja
 11. AA-klinikat
sitten maksetaan tulevinakin vuosikymmeninä.

Emme tiedä aivan tarkkaan kuinka moni entisen Viskipuolueen ehdokkaista rahoittaa vaalikampanjansa keräämällä tyhjiä pulloja, mutta sitä vaalirahoituksena esiintyy.

Pienpuolueista Helsingin pormestariksi pyrkii kolme miestä 

Lisätty 31.3.2017

Kim Sjöström: "Helsingin asuntopulaa ei edes markkinatalous pelasta"

Markkinatalouden vahva kannattaja, Liberaalisen puolueen yhteislistalta pormestariksi halajava Kim Sjöström ajaa hieman yllättäen ilmaista joukkoliikennettä Helsingin keskustaan.

– Silloin ihmiset voisivat jättää autonsa kantakaupungin ulkolaidoille ja siirtyä ilmaiseen julkiseen liikenteeseen, eikä heidän tarvitsisi tuoda autoa kantakaupungille asti, ellei sen tuominen keskustaan ole todella tarpeen.

Helsingin asuntopolitiikka on Sjöströmin mukaan niin huonolla tolalla, ettei markkinatalouskaan voi sitä pelastaa.

– Liberaalina minun kuuluisi sanoa, että asuntotuotanto pitäisi rajoittaa yksityissektorille, mutta nyt on havaittu, että täällä metropolissa se ei onnistu. Asuntojen tarve on niin valtava, että minun mielestäni kaupungin pitäisi tarttua siihen hommaan.

Toimeen sopisi kaupungin vuokrataloyhtiö.

– En myöskään vastusta sitä, että valtio rakennuttaa jonkun verran asuntoja Helsinkiin, mutta mutta kyllä Helsingin kaupungin tulee niitä rakennuttaa.

Vaikka asuntotuotannossa liberaalin usko markkinatalouteen horjuu, kokonaan Sjöström ei ole toki valmis sitä kuoppaamaan.

– Markkinatalous ei ole kuollut ja se on parhaiten toimiva järjestelmä, mutta Helsingissä on eletty hankalassa, rajoittavassa tilanteessa jo niin pitkään, että se on aiheuttanut luonnottaman tilanteen. Silloin saatetaan tarvita korjaustoimia, jotka eivät pelkästään pohjaudu markkintalouteen tai yksityisiin markkiohin.

"Pakko tappaa motivaation"

Sjöström ei pelkää, että kaupungista tulisi asuntorakentamisessa kilpailijaa yrityksille samalla tavalla kuin silloin, jos se ryhtyisi harjoittamaan vaikkapa vähittäiskauppaa tai teollisuustuotantoa.

– Kyllähän kunnalle ainakin väliaikaisesti sopii esimerkiksi vuokra-asuntojen sijoitusrakentaminen ja kyllä kaupunki voi joksikin aikaa ryhtyä sijoitusomistajaksi.

Sjöström ei kuitenkaan yleensä usko pakkoihin: hänen mukaansa pakko tappaa motivaation.

– Jos niin sanottua pakkoruotsia ei olisi, uskon, että ruotsin kielen taito olisi paljon parempi suomalaisilla. Itse osaan hyvin ruotsia, mutta en pakottaisi muita sitä opiskelemaan.


VAPAA AJATTELIJA -LEHTI MENETTI LOPUTKIN KULTTUURILEHTITUESTAAN (27.3.2017)

Lisätty 30.3.2017

http://www.ateistit.fi/uutiset/uuti170327.html

"Upea uskonto"

islam Yllä oleva leike on MV-lehdestä.

Enkeli taivaan päin mäntyä

Erkki Hartikainen 30.3.2017

Tyttären perhe oli saanut kahdet kappaleet vanhoja koulujen laulukirjoja.

Olin jo unohtanut, että ne olivat täynnä kristillisiä lauluja. Kyllä uskontotunteja varten olisi pitänyt olla eri laulukirjat (kuten virsikirjat).

Jotain hauskaakin laulukirjoissa oli. Ekaluokkalaisten laulukirjassa oli nuotit väärin laulussa "Enkeli taivaan".

En ole kuitenkaan huomannut, että tätä Martin Lutherin tekemää laulua veisattaisiin väärin. Uskonnolliset laulut ovat siinä määrin Suomen kansan selkäytimessä, että kaikki jotka yleensäkin osaavat laulaa oikein laulavat oikein myös "Enkeli taivaan".

Sen sijaan uskontojen vastaisia lauluja ei ole tässä maassa juuri nähty. Eräs suuri harvinaisuus on vuonna 1970 säveltämäni "Uusi isämeidän", joka löytyy myös näiltä sivustoillta. Mukana on pdf - nuottien lisäksi myös konserttipianolla soitettu säestys, joten siitä vaan laulamaan.

Aion tehdä joihinkin lauluihin uskontojen vastaisia sanoja ja julkaista niitä tässä lehdessä. Aion aloittaa tekemällä uuden suomennoksen laulusta "Enkeli taivaan".

Teologian kysymyksiä

Lisätty 29.3.2017

pappijanunna

Mikä sakramentti on meneillään yllä olevassa kuvassa?

Jotta voisi saada synnit anteeksi, on tehtävä ensin syntiä.

Edistä tiedettä Suomessa, poista uskonnonopetus kouluista

Erkki Hartikainen 28.3.2017

Tämän lehden englanninkielisessä osiossa selostetaan tutkimusta, jonka mukaan uskonnon opetus vähentää valtion tieteen tasoa.

Jumaluustieteellinen tidekunta pitäisi siirtää pois Suomen yliopistoista

Erkki Hartikainen 27.3.2017

Jos näin meneteltäisiin, niistä tulisi kristillisiä oppilaitoksia. Tällöin voisi syntyä kiistoja siitä, mitä moraalia professorien on noudatettava.

Tämän lehden englanninkielisessä osiossa kerrotaan, että amerikkalainen kristillinen "yliopisto" on määrännyt prosessorin menemään naimisiin sen miehen kanssa, jolle hän odottaa lasta tai muutoin hän saa potkut.

Liittovaltion tuomari on todennut potkut laittomiksi.

Suomessa potkut kenelle tahansa ateistille ovat mahdollisia vaikka harvinaisia, mutta onkohan esimerkiksi kristillisisissä kansanopistoissa annettu potkuja yllä kuvatun tapaisissa tilanteissa? Kerro meille, jos on.

Minkä maan parlamentissa istuu piispoja erivärisillä tuoleilla?

Lisätty 26.3.2017

Tietysti Yhdistyneen Kuningaskunnan (UK) eli Iso-Britannian ylähuoneessa.

Ylähuone koostuu enimmäkseen nimitetyistä jäsenistä ("Lords of Parliament"). Niihin kuuluvat Englannin kirkon edustajat ("Lords Spiritual") ja päärien edustajat ("Lords Temporal").

Periaatteessa nämä säädyt ovat erillisiä, mutta ne kokoontuvat ja äänestävät yhdessä. Jäseniä ylähuoneessa on vuonna 2007 yhteensä 731, vähän enemmän kuin alahuoneessa (646).

Vuosien 1911 ja 1949 lakien säätämisen jälkeen ylähuoneen valta on ollut alahuoneeseen verrattuna erittäin pieni. Lähes kaikki lakiesitykset tosin kulkevat ylähuoneen äänestyksen kautta, mutta ylähuone kykenee ainoastaan viivyttämään lakiesityksen läpimenoa kahden parlamenttikäsittelyn tai yhden vuoden ajan.

Sen jälkeen alahuone voi ajaa lain läpi ilman ylähuoneen hyväksyntää. Näin on menetelty seitsemän kertaa vuoden 1911 lain säätämisen jälkeen, viimeksi vuonna 2004.

"Lords Spiritual" käsitti ennen kaikki Englannin kirkon vanhemmat kirkonmiehet, arkkipiispat, piispat, apotit ja priorit, mutta vuoden 1847 jälkeen vain 26 korkea-arvoisinta piispaa, joihin kuuluvat Canterburyn arkkipiispa, Yorkin arkkipiispa, Lontoon, Durhamin ja Winchesterin piispat, sekä 21 virka-asemaltaan vanhinta muiden hiippakuntien piispoista.

"Lords Temporaliin" kuuluvat ovat kaikki päärejä. Aiemmin he olivat perinnöllisiä päärejä, mutta useimpien perinnöllisten päärien ylähuoneoikeus vietiin vuoden 1999 reformilaissa.

Ylähuoneeseen valittiin kuitenkin 92 päärin arvon perintönä saanutta, arvonimien Earl Marshal ja Lord Great Chamberlain haltijat sekä 90 muuta, jolle myönnettiin lisäksi elinikäinen arvonimi.

Näistä 75 päärit valitsivat keskuudestaan, 15 koko parlamentti. Loput ylähuoneen jäsenet ovat päärin arvon eliniäksi saaneita.

Ylähuone tullaan luultavasti tulevaisuudessa korvaamaan kokonaan tai lähes kokonaan vaaleilla valittavalla kamarilla. Alahuone hyväksyi asiaa koskevan periaatepäätöksen 7. maaliskuuta 2007.

Murhattuja ateisteja muistetaan

Erkki Hartikainen 25.3.2017

Tunsin henkilökohtaisesti murhatut Madalyn Murray O'Hairin, hänen poikansa Jonin ja hänen pojantyttärensä Robinin. Heistä kerrotaan tämän lehden englanninkielisessä osiossa.

Muistoni heistä liittyvät heidän vierailuihinsa Suomessa, omaan vierailuuni Yhdysvalloissa, ateistikonferensseihin ja yhteiseen matkaamme silloiseen Neuvostoliittoon.

Madalynin saavutukset Yhdysvalloissa elävät yhä ja hänen perustamansa Amerikan Ateistit on edelleen olemassa. Madalynin oppilaiden Atheist Alliance International voi hyvin. Suomen Ateistiyhdistys on järjestön jäsen.

Päin vastoin kuin luullaan, Neuvostoliitto ei tukenut ollenkaan länsimaiden ateisteja. Olin itse läsnä, kun yhdessä Madalynin perheen kanssa neuvottelimme Neuvostoliiton kommunistisen puolueen keskuskomitan jäsenten kanssa.

Madalyn oli erinomainen radio- ja televisioesiintyjä. Minulla oli kunnia olla mukana eräissä ohjelmissa hänen kanssaan Yhdysvalloissa.

Kun Madalynin perhe katosi, jopa Helsingin Sanomat uutisoi, että perhe oli lähtenyt rahojen kanssa ulkomaille. Helsingin Sanomat ei koskaan pyynnöistä huolimatta korjannut uutistaan. Kateissa ei ollut kuin noin puoli miljoonaa, millä ei saa kuin kohtuullisen hintaisen asunnon Helsingistä.

Murhaaja paljastui sattumalta ja oli jo valmiiksi vankilassa muista rötöksistä. Varsin pian murhaaja kuoli vankilassa syöpään. Murhista häntä ei pantu koskaan syytteeseen.

Puoli miljoonaa oli murhaajan kidnappauksessa saama saalis. Se oli Amerikan Ateistien vararahasto, joka oli ainoa omaisuus, joka oli kidnappajien saatavissa. Nämäkin rahat varastettiin murhaajalta eikä tiedetä, mihin ne joutuivat.

Yhdysvalloissa ateistijärjestöjen johtajina on ollut naisia. Madalyn oli heistä ensimmäinen, mutta Madalynin naisoppilaita on ollut mm. Atheist Alliance Internationalin johdossa. Yleensä ateistijärjestöjä johtavat miehet (kuten minä).

Suomessakin on esitetty televisio-ohjelmia perheen kohtalosta. Tiedotusvälineemme eivät ole niitä mainostaneet.

Jos jossain on pimeää pohjolaa, sitä on Suomessa.

Suomessa on sentään uskontokuntiin kuulumattomia kansanedustajia, Yhdysvalloissa noin yksi

Lisätty 24.3.2017

Kirkkoon tai muuhun uskonnolliseen yhteisöön kuulumattomat edellisessä eduskunnassa

Edustaja Puolue Vaalipiiri
Wallinheimo, Sinuhe KOK 13 Keski-Suomen vaalipiiri
Halla-aho, Jussi PS 01 Helsingin vaalipiiri
Immonen, Olli PS 14 Oulun vaalipiiri
Lindström, Jari PS 08 Kymen vaalipiiri
Lohela, Maria PS 03 Varsinais-Suomen vaalipiiri
Louhelainen, Anne PS 06 Hämeen vaalipiiri
Soukola, Ismo PS 06 Hämeen vaalipiiri
Tolppanen, Maria PS 12 Vaasan vaalipiiri
Gästgivars, Lars Erik RKP 12 Vaasan vaalipiiri
Karhu, Saara SDP 07 Pirkanmaan vaalipiiri
Lindtman, Antti SDP 02 Uudenmaan vaalipiiri
Myller, Riitta SDP 11 Pohjois-Karjalan vaalipiiri
Arhinmäki, Paavo VAS 01 Helsingin vaalipiiri
Kyllönen, Merja VAS 14 Oulun vaalipiiri
Lapintie, Annika VAS 03 Varsinais-Suomen vaalipiiri
Modig, Silvia VAS 01 Helsingin vaalipiiri
Mustajärvi, Markus VAS 15 Lapin vaalipiiri
Pekonen, Aino-Kaisa VAS 06 Hämeen vaalipiiri
Uotila, Kari VAS 02 Uudenmaan vaalipiiri
Virtanen, Erkki VAS 10 Pohjois-Savon vaalipiiri
Haavisto, Pekka VIHR 01 Helsingin vaalipiiri
Sinnemäki, Anni VIHR 01 Helsingin vaalipiiri
Tynkkynen, Oras VIHR 07 Pirkanmaan vaalipiiri
Yhteensä 23 (11,5 %)

Eivät ole halunneet vastata tähän kysymykseen YLEn vaalikoneessa

Edustaja Puolue Vaalipiiri
Rauhala, Leena KD 07 Pirkanmaan vaalipiiri
Pekkarinen, Mauri KESK 13 Keski-Suomen vaalipiiri
Häkämies, Jyri KOK 08 Kymen vaalipiiri
Kiuru, Pauli KOK 07 Pirkanmaan vaalipiiri
Stubb, Alexander KOK 02 Uudenmaan vaalipiiri
Suutari, Eero KOK 14 Oulun vaalipiiri
Koskela, Laila PS 07 Pirkanmaan vaalipiiri
Mäkipää, Lea PS 07 Pirkanmaan vaalipiiri
Ruohonen-Lerner, Pirkko PS 02 Uudenmaan vaalipiiri
Turunen, Kaj PS 09 Etelä-Savon vaalipiiri
Nylund, Mats RKP 12 Vaasan vaalipiiri
Gustafsson, Jukka SDP 07 Pirkanmaan vaalipiiri
Guzenina-Richardson, Maria SDP 02 Uudenmaan vaalipiiri
Kumpula-Natri, Miapetra SDP 12 Vaasan vaalipiiri
Kuusisto, Merja SDP 02 Uudenmaan vaalipiiri
Rajamäki, Kari SDP 10 Pohjois-Savon vaalipiiri
Salonen, Kristiina SDP 04 Satakunnan vaalipiiri
Kalliorinne, Risto VAS 14 Oulun vaalipiiri
Kontula, Anna VAS 07 Pirkanmaan vaalipiiri
Yrttiaho, Jyrki VAS 03 Varsinais-Suomen vaalipiiri
Yhteensä 20 (10,0 %)

Eivät ole vastanneet YLEn vaalikoneessa

Edustaja Puolue Vaalipiiri
Kalli, Timo KESK 04 Satakunnan vaalipiiri
Holmlund, Anne KOK 04 Satakunnan vaalipiiri
Jurva, Johanna PS 02 Uudenmaan vaalipiiri
Kettunen, Pentti PS 14 Oulun vaalipiiri
Oinonen, Pentti PS 10 Pohjois-Savon vaalipiiri
Heinäluoma, Eero SDP 01 Helsingin vaalipiiri
Kärnä, Jukka SDP 08 Kymen vaalipiiri
Tuomioja, Erkki SDP 01 Helsingin vaalipiiri
Yhteensä 8 (4,0 %)

Ortodoksisen seurakunnan työntekijän epäillään kavaltaneen satojatuhansia

Hämeenlinnan ortodoksisen seurakunnan työntekijän epäillään kavaltaneen seurakunnalta huomattavan summan rahaa.
Asiasta tiedottaneen seurakunnan mukaan tarkkaa summaa ei ole tällä hetkellä tiedossa, mutta varoja on kadonnut ilmeisesti noin parisataatuhatta euroa vajaan vuoden aikana.

Seurakunnanvaltuuston puheenjohtajan Riitta Räntilän mukaan kavallusepäily tuli ilmi seurakunnan raha-asioita hoitavan pankin sisäisessä valvonnassa.

Räntilän mukaan asiasta tehtiin rikosilmoitus ja siitä on aloitettu poliisitutkinta. Hän sanoo, että kavalluksesta epäillyn työntekijän työsuhde on päätetty.

Vajarit ei vaadi kirkollisten juhlapyhien poistoa

Erkki Hartikainen 22.3.2017

Ateisteilta Suomen valtiovalta ei ole vaivaantunut  kysymään lausuntoa työaikalaeista. Todettakoon, että kaikki oikeat ateistit kannattavat kaikkien kirkollisten juhlapäivien poistamista. Tilalle annettakoon työläisille itse vapaasti valittavaa lomaa.

Vajarit eivä aja ateistien etuja missään asiassa. Heiltä näköjään kuitenkin kysytään lausuntoja. Evankelisluterilaiset virkahenkilöt syrjivät tällä tavalla tahallisesti ateisteja. Vajarit on vain kirkon bulvaani.

Vajarien mielestä kirkolliset juhlapyhät pitää säilyttää.

Venäjän ortodoksinen kirkko vahvistuu presidentin valvonnassa – "Kirkosta tullut Putinin perinteiden ministeriö"

Iisakin kirkko

Kiista Pietarin Iisakinkirkon asemasta on tuonut julkisuuteen Venäjän valtion ja ortodoksisen kirkon vaikean suhteen

21.3.2017

Käytännössä kirkon on tuettava täysin valtion politiikkaa.

Ortodoksinen kirkko on vahvistanut asemaansa nyky-Venäjällä, mutta samalla se on velvoitettu antamaan täyden tukensa presidentti Vladimir Putinin politiikalle.

– Putin käyttää kirkkoa hyväkseen, mutta samanaikaisesti on tärkeää, ettei kirkon valta riippumattomana instituutiona kasva, arvioi moskovalaisen Carnegie-keskuksen tutkija Aleksandr Baunov.

Baunov näkee Kremlin onnistuneen tavoitteessaan hyvin. Kirkosta on tullut hänen mukaansa Putinin perinteiden ministeriö, joka harjoittaa valtionjohdon sanelemaa uskonnollista diplomatiaa ja vastaa valtion ulkoisista rituaaleista.

Patriarkka poliittisen jännitteen liennyttäjänä

Aleksandr Baunovin mielestä hyvä esimerkki ortodoksisen kirkon roolista Venäjän johdon juoksupoikana on Moskovan patriarkka.

Aloitte Venäjän ortodoksista kirkkoa johtavan patriarkan ja paavin kohtaamiselle uskotaan tulleen Putinilta, joka halusi liennyttää Venäjän eristyneisyyttä läntisestä maailmasta.

Patriarkka Kirillille tapaaminen oli sen sijaan vahingollinen. Venäjän uskonnollisissa piireissä ei nimittäin katsota hyvällä tuhat vuotta vihanpitoa pitäneiden kirkkokuntien yllättävää lähentymistä.

"Käytännössä patriarkka Kirill tukee täysin presidentti Putinin politiikka."

uskontotieteilijä Sergei Filatov

Baunovin mukaan tapaus on syönyt patriarkka Kirillin kannatusta uskovaisten parissa Venäjällä.

Kirkolla tilaa politiikan ulkopuolella

Myös Venäjän tiedeakatemian tutkija, uskontotieteilijä Sergei Filatov näkee kirkon roolin Venäjän poliittisessa päätöksenteossa hyvin kapeana.

– Käytännössä patriarkka Kirill tukee täysin presidentti Putinin politiikka, Filatov arvioi.

Hän muistuttaa, että kehittymättömän kansalaisyhteiskunnan vuoksi kirkolla on kuitenkin suhteellisen suuri rooli Venäjällä.

Ammattiliittojen heikkous ja todellisten poliittisten puolueiden puute jättävät kirkolle tilaa toimia ja kasvattaa vaikutusvaltaansa politiikan ulkopuolella.

Kirkko vaatii omaisuutensa palauttamista

Vastalahjana varauksettomasta tuesta poliittiselle johdolle kirkko toivoo saavansa takaisin neuvostoaikana siltä riistettyä omaisuutta.

Toisinaan omaisuuden palauttaminen on herättänyt Venäjällä suurta vastustusta. Tästä on kyse myös Iisakin kirkon palauttamisyrityksessä:

1)    Ortodoksinen kirkko ei saane voittoa venäläisessä yhteiskunnassa - Venäjän väestö on maallistunut syvästi Neuvostoliiton aikana

2)    Kansalaisyhteiskunta on kehittymätön Venäjällä - valitettavasti siksi ortodoksisella kirkolla on institutionaalista selkänojaa

3)    Suurkaupunkien vapaamieliset asukkaat hylkäsivät Putinin vuosina 2011–2012 järjestettyjen Venäjän massamielenosoitusten aikana

Pietarin kuvernööri Georgi Poltavtšenko lupasi tammikuussa, että museona toimiva Iisakinkirkko luovutetaan valtiolta kirkon hallinnoitavaksi.

Tämä on herättänyt pietarilaisissa vastarintaa. Pietarissa on järjestetty mielenosoituksia, joissa vaaditaan päätöksen pyörtämisestä.

Kreml on puolestaan pessyt kätensä asiasta ja siirtänyt vastuun asiasta kuvernööri Poltavtšenkolle.

Arvovallan kasvattaminen vaatii aikaa

Omaisuuden lisäksi kirkko tavoittelee uskonnollisten arvojen palauttamista Venäjälle.

Ortodoksinen kirkko ajaa kouluihin laajaa uskonnon ja kirkkohistorian opetusta. Se pyrkii myös voimistamaan asemaansa niin armeijassa, sairaaloissa kuin vankienhoidossakin.

Carnegie-keskuksen tutkija Aleksandr Baunov ei povaa ortodoksiselle kirkolle pikavoittoja Neuvostoliiton aikana syvästi maallistuneessa venäläisessä yhteiskunnassa. Hän muistuttaa, että jumalanpalveluksiin ortodoksisissa kirkoissa osallistuu säännöllisesti vain pari prosenttia Venäjän väestöstä.

Uskonnon avulla haetaan kannattajia

Viime vuosien aikana Venäjällä on alettu poliittisessa päätöksenteossa vedota yhä enemmän perinteisiin arvoihin.

Presidentti Putin korostaa nykyään uskonnollisia hyveitä ja antaa ymmärtää venäläisen ajattelun nojaavan ortodoksiseen uskontoon.

Tutkija Aleksandr Baunov näkee ortodoksisuuden korostamisen lähinnä retorisena keinona, jolla johto pyrkii vetoamaan Venäjän alueiden eläkeläisiin ja matalasti koulutettuun väestöön.

Putin on kääntynyt hakemaan tukea konservatiivisten arvojen avulla sen jälkeen, kun suurkaupunkien liberaalit asukkaat hylkäsivät hänet vuosina 2011–2012 järjestettyjen massamielenosoitusten aikana.

Muslimit murhasivat intialaisen ateistin

Erkki Hartikainen 20.3.2017

Ateisteja on viime aikoina murhattu ennen kaikkea Pakistanissa. Tämän lehden englanninkielisessä osiossa kerrotaan, että nyt muslimit ovat murhanneet ateistin Intiassa.

Minun mielestäni muslimeja ei pidä päästää Suomeen. Murhatkoot ihmisiä muualla.

Pakistan pyytää Facebookia ilmiantamaan jumalanpilkkaajat

Lisätty 19.3.2017

Pakistan haluaa sosiaalisen median yhtiöiltä apua jumalanpilkkaajien kiinnisaamiseksi. Tarkoituksena on tunnistaa henkilöt, jotka sosiaalisessa mediassa, kuten Facebookissa ja Twitterissä, rienaavat islamia tai profeetta Muhammedia.

Pakistanin Washingtonin-suurlähetystö on pyytänyt apua yhteisöpalveluilta Facebookilta ja Twitteriltä, jotta ne auttaisivat tunnistamaan kotimaassa tai ulkomailla asuvia pakistanilaisia, jotka ovat viime aikoina jakaneet verkkoon islamia loukkaavaa sisältöä.

Sisäministeri Chaudry Nisar Ali Khan kertoo, että viranomaiset haluavat kuulustella 11 henkilöä, joita epäillään jumalanpilkasta. Pakistan haluaa nämä henkilöt luovutettavaksi kotimaahansa, jos he asuvat ulkomailla.

Facebook kertoo uutistoimisto AP:lle, että yhtiö tarkastelee kaikki hallitusten esittämät pyynnöt huolellisesti ja siten, että yhteisöpalvelun käyttäjien yksityisyys ja oikeudet toteutuvat.

– Paljastamme tietoja käyttäjätileistä ainoastaan siten, että ne noudattavat palveluehtojamme ja lakia. Keskinäinen oikeusapu tai muu virallinen pyyntö saattaa olla pakollinen kansainvälisille pyynnöille ja me otamme nämä mukaan vuosittain julkistettavaan hallituksen esittämien pyyntöjen raporttiin(siirryt toiseen palveluun), yhtiö kertoo lausunnossaan.

Twitter ei ole toistaiseksi kommentoinut asiaa AP:lle.

Lähteet: AP

Kristinuskon ensimmäinen käsky on: Valehtele hankkiaksesi uskonnolle kannatusta

Erkki Hartikainen 18.3.2017

Renessanssipaavi Leo X:n kerrotaan sanoneen, että taru kristuksesta on tuottanut meille paljon rahaa. Mikäli väite pitää paikkansa, maailmassa on elänyt jopa yksi rehellinen paavi.

Kirkko ja kaupunki, evankelisluterilainen lehti, on innostunut väittämään, että ihmisoikeudet ovat muka kristillistä alkuperää.

Ihmisoikeuksia poljettiin vuosituhansia uskontojen avulla. Pahimmat ihmisoikeuksien polkijat ovat olleet kolme "moosekselaista" uskontoa juutalaisuus, kristinusko ja islam.

Tästä syystä Ruotsin kaikille pakollinen uskonnon opetus sisältää pääasiassa näitä kolmea uskontoa. Suomalaiset vajaa-ajattelijat entisen taistolaisen Esa Ylikosken johdolla ajavat tätä moosestelua Suomeen kaikille pakolliseksi.

Ihmisoikeudet Euroopassa ovat puhtaasi Ranskan suuren vallakumouksen ateististien johtajien luomia. Voidaan sanoa, että ihmisoikeudet ovat ateistista alkuperää.

Itsetyydytystä tutkinut pappi pyrkii Helsingin piispaksi

Lisätty 17.3.2017

Kallion seurakunnan kirkkoherra Teemu Laajasalo, 42, on asetettu ehdolle Helsingin piispaksi. Piispanvaali käydään elokuussa. Laajasalo on ensimmäinen virkaan virallisesti ilmoittautunut hakija.

Suuri yleisö tuntenee Laajasalon parhaiten kommentaattorin roolista television viihdeohjelmassa YleLeaks, jossa hän esiintyi taiteilijanimellä Teemu Tammisalo.

Laajasalo on myös pitkän linjan tutkija, jota on kiinnostanut ihmisen seksuaalisuus. Vuonna 1997 teologian maisteriksi valmistuneen Laajasalon pro gradu -tutkielma käsitteli Wikipedian mukaan "itsetyydytystä uskonnonfilosofisesta näkökulmasta".

Kausaliteetti ja korrelaatio

Erkki Hartikainen 16.3.2017

Korrelaatio on todennäköisyyslaskennassa ja tilastotieteessä käytetty käsite, joka kuvaa kahden muuttujan välistä riippuvuutta. Tällöin jonkin muuttujan arvo määrätyy suurella todennäköisyydellä toisen muuttujan arvosta.

Jotta ilmiö olisi toisen ilmiön syy, ilmiöiden välillä on oltava vahva riippuvuus, mutta riippuvuus ei takaa sitä, että muuttujien välillä olisi syysuhde. Syysyhteessa on kyse ajallisesta riippuvuudesta.

Syy edeltää aina seurausta.

Ajallinen riippuvuuskaan ei takaa, että kyseessä olisi syysuhde.

Valitettavasti uutisoinnissa sotketaan hyvin usein korrelaatio ja syysuhde. Esimerkiksi väitetään, että tietyn tyyppisillä ihmisillä on taipumus tiettyihin sairauksiin. Ihmisen tyyppi ja hänen sairastuvuutensa voivat kuitenkin johtua kolmennesta, niin sanotusta väliin tulevasta muuttujasta.

Tietojenkäsittelytieteessä on kohtuullisen hyviä ohjelmia. joiden avulla voidaan selvittää mahdolliset syysuhteet annetuissa tiedostoissa.

Sen sijaan filosofit eivät ole päässeet syysuhteesta kovinkaan suureen yksimielisyyteen. Tätä kuvastaa se, että kesällä 2017 järjestään suuri konferenssi tästä asiasta:

JUNE 7-9, 2017|HOBOKEN, NJ

The Causality in the Sciences conference series brings together philosophers and scientists to explore various aspects of causality. This 12th conference in the series will focus on the relationship between time and causality.

KEYNOTE SPEAKERS:

Marc Buehner (Cognitive Science, Cardiff University)
Phil Dowe (Philosophy, Australian National University)
Jenann Ismael (Philosophy, University of Arizona)
Betsy Ogburn (Biostatistics, Johns Hopkins University)
more coming soon!

http://tacits.stevens.edu

Eräs tyypittely ateisteista

Lisätty 15.3.2015

http://www.ateistit.fi/uutiset/uuti170314b.html

Käytäntörikokset ristiriidassa KHO välinpitämättömyystuomion kanssa

Suomi ei ole sekulaari maa

Lisätty 14.1.2017

Mihin perustuu väite, että Suomi olisi "virallisesti sekulaari valtio"?  En ole kuullut tästä ennen.  Sekulaarissa valtiossa ei voi olla valtiokirkkoja.

Väite "uskontokuntaan (mitä tällä termillä yleensä tarkoitetaan?) kuuluville oman uskonnon opetus on pakollista" on väärä kaikkien muiden oppilaiden osalta paitsi niiden, jotka kuuluvat evankelis-luterilaiseen kirkkoon tai jotka kuuluvat ortodoksiseen kirkkoon, kun ortodoksista opetusta koulussa annetaan.  Jos ortodoksista opetusta ei anneta koulussa (oppilaita liian vähän), väite on väärä myös ortodoksien osalta.

Virheellinen tutkimus sanoo


Religion in Finnish Schools: A Human Rights Perspective
Tekijä: Merenmies, Matilda
Muu tekijä: Helsingin yliopisto, Oikeustieteellinen tiedekunta
https://helda.helsinki.fi/handle/10138/175458

Tiivistelmässä todetaan mm:


    "Tutkielman tulos viittaa suomalaisen käytännön puutteellisuuteen ihmisoikeusvelvoitteiden osalta, erityisesti KP-komitean linjausten osalta. Kristitty uskonto läpäisee suomalaiset koulut tavalla, joka ei vastaa valtion neutraliteettivaatimusta."

 Alla tiivistelmän kaksi viimeistä kappaletta:


    "Suomi on virallisesti sekulaari valtio mutta evankelis-luterilaisella kirkolla on valtion toiminnan piirissä erikoisasema. Ev.lut. kirkolla on edelleen merkittävä rooli yhteiskunnassa, erityisesti kouluissa. Suurin osa kirkon ja ev.lut. uskonnon roolista kouluissa perustuu perinteeseen ja sitä perustellaan kulttuurisilla perusteilla. Julkisuudessa on käyty huomattavaa keskustelua uskonnollisesta sisällöstä koulujen toiminnassa, mutta suurin osa keskustelusta on keskittynyt suvivirteen ja koulujen kevätjuhlaan. Pääasia ja tämän tutkielman aihe on kuitenkin paljon laajempi. Tässä tutkielmassa tarkastellaan uskonnollista sisältöä peruskouluissa kattaen uskonnonopetuksen, aamunavaukset sekä muita uskonnollisia käytäntöjä, joita koulujen toiminnassa ilmenee, sekä arvioidaan näiden toimintojen yhteensopivuutta kansainvälisten ihmisoikeusvelvoitteiden ja näin ollen perustuslain kanssa. Suomessa uskonnonopetus on järjestetty niin, että eri uskontokuntiin kuuluvat ja uskonnottomat saavat opetusta lähtökohtaisesti eri oppiaineissa ja eri ryhmissä. Uskontokuntaan kuuluville oman uskonnon opetus on pakollista. Vaikka lain nojalla tämä opetus on tunnustuksetonta, käytännössä näin ei useinkaan ole. Näin ollen opetuksen pakollisuus on negatiivisen uskonnonvapauden kannalta ongelmallista. Suomen koulujen moninainen uskonnollinen sisältö ja tästä johtuvat, lisääntyneet poikkeusjärjestelyt ovat johtaneet tilanteeseen, jossa kaikkien oppilaiden uskonnonvapauden suojaaminen kouluissa käy käytännön syistä mahdottomaksi.

    Tutkielman tulos viittaa suomalaisen käytännön puutteellisuuteen ihmisoikeusvelvoitteiden osalta, erityisesti KP-komitean linjausten osalta. Kristitty uskonto läpäisee suomalaiset koulut tavalla, joka ei vastaa valtion neutraliteettivaatimusta. Vaikuttaa tulosten perusteella siltä, että kotimaiset viranomaiset ja päättäjät ovat taipuvaisia luottamaan EIT:n laajaan harkintamarginaaliin uskonnonvapautta kouluissa koskevissa asioissa. KP-komitean päätöksille annetaan liian vähän painoarvoa, eikä sitä, että KP-sopimuksen soveltamista ei koske harkintamarginaali, juuri huomioida. Tähän tuntuu vaikuttavan se, ettei Suomea koskevia, juuri tätä asiaa koskevia valituksia, eikä spesifisti Suomen olosuhteita koskevia tapauksia ole viime aikoina ratkaistu. Perustuslakivaliokunta on taipuvainen suojaamaan nykytilaa ja perinteitä ja on haluton huomioimaan muutostarpeita huolimatta apulaisoikeuskanslerin viimeisimmistä suosituksista. Nykytilan säilyttämistä perustellaan perinteellä ja kulttuurilla kiinnittämättä juuri huomiota siihen, etteivät nämä ole perustuslain sallimia rajoitusperusteita. Erityishuomioita tulisi kohdentaa näihin ongelmakohtiin erityisesti siksi, että kyse on haavoittuvaisessa asemassa, pakollisen peruskoulun piirissä olevien lasten ihmisoikeuksien toteutumisesta."

Yhä useampi valitsee siviilivihkimisen

Lisätty 13.3.2016

Vuonna 2014 se ylitti ensimmäistä kertaa ikinä kirkkovihkimisten määrän 50,7 prosentilla. Toissavuonna 51,6 prosenttia kaikista solmituista avioliitoista oli siviilivihkimisiä.

Viime vuoden luvut eivät ole vielä tarkentuneet, mutta kirkkohallituksen asiantuntija Terhi Paananen uskoo, että siviilivihkimisiä on yhä enemmän. Varsinkin suurissa kaupungeissa vihkimiset hoidetaan yhä useammin ilman Raamattua.

–Jos haluaa kirkollisen vihkimisen, kummankin tulee kuulua kirkkoon ja sitä myötä kun ihmiset eivät kuulu kirkkoon, maistraattivihkiminen yleistyy.

Viimeisen kolmen vuoden aikana kirkosta on eronnut 173 660 henkeä siinä missä liittyneitä on 50 284.

Kirkon ovi käy tiuhaan. Jäsenten liikenne kulkee koko ajan ovesta sisään ja ulos.

Mukana on todennäköisesti myös jonkin verran heitä, jotka liittyvät kirkkoon ennen häitä ja eroavat sitten muutaman vuoden päästä kun jälkikasvu on kastettu.

Kirkkoon liittyminen ja kirkosta eroaminen on nykyään helppoa, eikä kirkkoon kuuluminen enää samalla tavalla sellainen elinikäinen ratkaisu kuin ennen.

Toiveena kirkkohäät ilman Jeesus-juttuja

Mitä jos ei luettaisi Raamattua? Jospa jätettäisiin ne Jeesus-jutut väliin ja onko pakko veisata niitä virsiä? Aina toisinaan papeille esitetään vihkimiseen liittyviä kysymyksiä, joiden takana on toive vähentää vihkimisen uskonnollisuutta.

Kirkon juhlava miljöö pauhaavine urkuineen ja valoa kauniisti heijastavine ikkunamaalauksineen sopisi hyvin monen pariskunnan häiden pirtaan, mutta kaavaan kuuluva uskonnollisuus tuntuu vieraalta. Että voisiko Raamatunkohdat vaihtaa vaikkapa niihin netissä vastaan tulleisiin ihaniin aforismeihin?

Jos haluaa kirkkohäät, niin nämä uskonnolliset asiat tulevat siinä sitten kaupan päälle. Tällaisiin uteluihin papeilla on ollut tapana vastata, että kirkkovihkimisen ydinjuttuja ovat nimenomaan rukoukset, Raamatun lukeminen ja Jeesuksesta puhuminen.

Kuka on Helsingin Sanomain "arvostettu professori"?

Erkki Hartikainen 12.3.2017

Helsingin Sanomain verkkosivuilla on otsikko, jonka mukaan "Arvostettu professori tyrmää psyykenlääkkeet ja vaatii niiden poistamista markkinoilta: enemmän haittaa kuin hyötyä
Tanskalaisen tutkija mukaan masennuslääkkeet lisäävät itsemurhariskiä ja aiheuttavat riippuvuutta."

Koska itse tekstä ei saa lukea kuin maksua vastaan, en tiedä, onko professori teologian, parapsykologian tai muun huuhaan professori.

Masennuslääkkeiden vastainen huuhaa on maailmanlaajuista. Suomessa siihen on massiivisesti osallistunut roskalehti Image.

Masennuslääkkeet eivät ole mikään uusi keksintö. Tärkeimpien masennuslääkkeiden patentit ovat vanhentuneet jo kauan sitten, eikä uusia ole tullut markkinoille. Tehokkaat masennuslääkkeet eivät maksa käytännöllisesti katsoen mitään, ja lääketehtaat eivät hyödy niistä. Lääketehtaat myyvät masennuslääkkeitä imagosyistä.

Amitriptyliini on trisyklinen masennuslääke, eli kemiallinen nimi on dibentsosykloheptadieeni. Lääkkeen toi markkinoille lääkeyhtymä Merck tuotenimellä Elavil vuonna 1961. Vähäisinä annoksina (n. 30-50 mg/vrk), amitriptyliiniä käytetään kipukynnyksen nostamiseen.

100 kpl 25 mg:n tabletteja maksaa 16,68 €. Täydentävänä lääkkeenä käytetään sitalopraamia, jota 100 kappaleen pakkaus maksaa 15,89 €.

Jos olet masentunut, pane yksi 25 milligramman amitriptyliinitabletti naamaasi, niin huomaat, että masennus on ohi. Ei tarvitse odottaa kahta viikkoa kuten uudemmat masennuslääkkeet mainostavat.

Erityisesti hermosäryssä amitriptyliini todistetusti nostaa kipukynnystä eli sen määrääminen pieninä annoksina kipulääkkeiden täydentäjäksi on perusteltua.

Kunnollisten kipulääkkeiden (esimerkiksi Tramadoli) saaminen on erittäin vaikeaa, koska kaikki kunnolliset kipulääkkeet ovat opioideja (Tramadoli on niin heikko opioid, ettei se juuri aiheuta riippuvuutta. Jos on kipujen lisäksi paha masennus, Tramadol poistaa senkin.)

Suomessa masennuslääkkeitä on jo pitkään tutkinut dosentti Antti Ahokas. Näissä tutkimuksissa on tullut ilmi erityisesti ikivanhan amitriptyliinin teho.

Jos juot riittävän paljon vettä, kuolet. Jos syöt kerralla 400 kpl 25 mg:n amitriptyliinitabletteja, kuolet.

Ihan aikuisten-oikeasti, eroa kirkosta jos haluat koulussa elämänkatsomustietoon

Lisätty 11.3.2017

On hyvä asia, että ihmiset eroavat kirkosta. Vastaavasti on huono asia, että ihmiset jäävät kirkon jäseniksi.

Niinpä asioita ei pidä tehdä turhan helpoiksi kirkon jäsenille.

Suomen Ateistiyhdistys ei kannata sitä että koulujen elämänkatsomustietoon pesiytyisi uskontoon kuuluvia. Etenkään Suomen Ateistiyhdistys ei kannata sitä että koulujen elämänkatsomustiedossa olisi oppilaina yhtään sellaista jonka valtakirkko, luterilainen kirkko, tietää olevan kirkon jäseniä. Tiedetään että kirkko on aina tunkemassa omia sisältövaatimuksiaan elämänkatsomustiedonkin opetukseen.

Vaikka elämänkatsomustiedossa ei nyt ole ollut oppilaana yhtään kirkon jäsentä, silti kirkon vaikutusvalta on tuntunut opetussuunnittelussa: uskonnollista hömppää on ollut todella työlästä torjua elämänkatsomustiedon sisällöistä ja kirjoista, eikä kaikkien koulujen ja koulukirjojen osalta siinä ole nytkään täysin onnistuttu. Tämä johtuu siitä että luterilaisen kirkon puolesta toimivia päättäjiä on niin usein mukana jossakin roolissa niissä elimissä joissa opetussuunnittelutyötä sitten tehdään ja kouluja johdetaan. He ovat soluttautuneina ja he soluttavat uskonnollista hömppäänsä.

Jo nyt elämänkatsomustiedon sisältö ja toteutus monissa kouluissa on uskonnollismielisyyteen päin niillä rajoilla, että monien uskonnottomien perheiden kieltäytyminen päästämästä lapsiaan sellaisen kouluaineen tunneille on aika lähellä.

Jos elämänkatsomustiedossa olisi kirkkoon kuuluvia oppilaita, niin nuo kirkkomieliset soluttajat ja kirkon operaattorit käyttäisivät sitä keppihevosenaan. Olisi vielä enemmän uskonnollisen hömpän soluttamista elämänkatsomustietoon.

Ne kirkkomieliset soluttajat vaatisivat kaiken aikaa että kyseisille kirkon nuorille jäsenille pitää elämänkatsomustiedossakin olla uskonnolle mieluista, uskontomyönteistä, kunnioittavaa uskontosisältöä - eli uskonnontuputusta.

Elämänkatsomustiedon oppilaaksi haluavan pitää vaan erota kirkosta.

Kirkkoon kuuluva koululainen ei voi lukea elämänkatsomustietoa. Emmekä halua kirkon soluttavan elämänkatsomustietoa yhtään enempää kuin se jo nykyään tekee.

Kelju-Maarit kuntavaaliehdokkaana

Lisätty 11.3.2017

SKDL, ei kun siis Vasemmistoliitto, on Helsingissä asettanut kuntavaaleihin ehdokkaakseen myös Keljun Maaritin, eli Maarit "Kieroutunut" Fredlundin.

Kelju-Maarit on jo joitakin vuosia toiminut Helsingin Seudun Vajakit Ajattelijat ry:n aktiivina ja toimiston höösääjänä. Jo vuosikymmenten ajan Helsingin Seudun VA on eräs natkuimmista, kelvottomimmista, sählimmistä VA-liikkeen paikallisyhdistyksistä.

Näin on harmittavasti ollut jo ainakin miesmuistin ajan, eli puoli vuosisataa.

Kelju-Maaritille on ollut ominaista että hän tekosillaan vääristää ja kieroaa mitä tahansa järjestöasioita, niin että hänen jäljiltään ne eivät enää edes näytä järjellisiltä.

Kelju-Maarit on ollut koko ikänsä varsin epäonninen pitämään mitään työpaikkaa: työnantajat ovat usein mielellään toivottaneet hänet tervemenneeksi, pois sotkemasta työpaikan toimivuutta. Kelju-Maaritin tyypillisin työpaikka on ollut kaupan osa-aikainen kassa.

Kirkkovaltuuston jäsen

Aseita ja huumeita - rikoksista tuomittu Cannonball-mies kokoomuksen ehdokkaana Seinäjoella

Lisätty 10.3.2017

Seinäjoen kirkkovaltuuston ja moottoripyöräkerho Cannonball MC:n jäsen Voitto Välimäki on ehdolla Seinäjoen kokoomuksen listalla huhtikuun kuntavaaleissa.


Facebook-sivuillaan Välimäki ilmaisee avoimesti sanoin ja kuvin olevansa Cannonballin jäsen. (JOHN PALMÉN)

Voitto Välimäki (1956) valittiin Seinäjoen kirkkovaltuustoon vuoden 2014 seurakuntavaaleissa sitoutumattomana kokoomuksen listoilta. Facebook-sivuillaan Välimäki ilmaisee avoimesti sanoin ja kuvin olevansa Cannonballin jäsen. Hän esimerkiksi poseeraa CMC Squad -jengiliivissä ja kertoo viettävänsä aikaa Seinäjoen Cannonball Mc:n tiloissa.

Keskusrikospoliisi määrittelee Cannonballin rikollisjärjestöksi. Helsingin käräjäoikeus määritteli Cannonballin rikollisryhmäksi helmikuussa 2015. Helsingin hovioikeus hyväksyi käräjäoikeuden tulkinnan viime marraskuussa.

Välimäellä on pitkä rikosrekisteri. Rikokset ajoittuvat pääasiassa vuosiin 2005-2007. Hänet on tuomittu mm. ampuma-aserikkomuksesta, amupuma-aserikoksesta, huumausainerikoksesta ja useista kätkemisrikoksista.

Viimeinen tuomio on vuodelta 2015. Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus tuomitsi Välimäen 3.3.2015 vapaudenriistosta 60 päiväsakkoon.

Sanomalehti Ilkka raportoi edellisvuoden muilutustapauksesta seuraavasti: "Haastehakemuksen teonkuvauksen mukaan Seinäjoella asuva, isokyröläistaustainen reilu kolmekymppinen mies ja Välimäki ovat yhdessä ja yksissä tuumin oikeudettomasti riistäneet helsinkiläistaustaisen miehen liikkumavapauden. Välimäen avuksi rientänyt mies on Välimäen aloitteesta yöllä puoli kolmen aikaan noutanut helsinkiläistaustaisen miehen vastoin hänen tahtoaan tämän asunnosta."

Tämän jälkeen uhri oli retuutettu Seinäjoen keskustasta sijaitsevasta asunnosta auton takaistuimelle, jossa häntä pahoinpideltiin.

"Autolla ajeltiin noin 20 kilometrin päähän Voitto Välimäen kiinteistölle, missä autoon pakotettua helsinkiläistä on pidetty noin tunnin ajan ja pahoinpidelty. Sen jälkeen pahoinpidelty mies on Välimäen ja hänen avukseen pyytämänsä miehen tahdosta kyyditty samalla autolla Seinäjoen rautatieasemalle, " sanomalehti Ilkka kirjoitti verkkosivuillaan 3.3.2015.

Seinäjoen kokoomus ry:n puheenjohtaja Jesse Luhtala kommentoi asiaa Iltalehdelle.

Pitääkö paikkansa, että rikoksista tuomittu Cannonball-jäsen Voitto Välimäki on ehdolla teidän listalla?

- Hänen taustoihin en osaa sillä lailla ottaa kantaa, että millä lailla hän on harrastustoiminnassa mukana, mutta kyllä kyseinen henkilö on meidän listalla.

Oletteko tietoinen hänen rikostuomioistaan?

- Siitä en kyllä ole tietoinen.

Onko ehdokasasettelussa tapahtunut jokin vahinko tai väärinkäsitys?

- En osaa nyt siihen ottaa kantaa ennen kuin tarkemmin tästä tulee tietoa. Ensimmäisen kerran kuulen tästä nyt. Hän on toiminut kyllä meillä kirkkovaltuustossa sitoutumattomana ryhmässä, aktiivisesti ottanut asiat tosissaan ja hoitanut hyvin kirkkovaltuutetun rooliaan, ja tämän pohjalta ei sitten ole mitään sen suurempia selvityksiä tehtykään.

Miten kommentoitte Välimäen ehdokkuutta?

- En nyt lähde sen kummemmin kommentoimaan tässä vaiheessa. Keskustellaan varmaan tästä keskenään kuntavaaleihin liittyvässä organisaatiossa, että aiheuttaako tämä jonkinlaisia toimenpiteitä meidän osalta.

Oletteko yhtään tarkistaneet teidän ehdokkaittenne taustoja?

- Ei sillä lailla. Meillä on tietysti iso määrä ehdokkaita. Järjestelmällisesti niitä ei sillä lailla käydä kuitenkaan läpi. Luotetaan siihen, että kuitenkin meillä on iso väkimäärä tietysti tekemässä täällä vaaleja ja hankkimassa ehdokkaita, että tällainen tulisi esiin. Mutta nyt on sitten tällainen asia päässyt menemään läpi. Yleensähän pienellä paikkakunnalla nämä nyt aika hyvin on tiedossa.

Välimäki on avannut ahkerasti Facebook-aikajanallaan Cannonball-elämäänsä. Viime perjantaina hän kirjoitti: "Kahta en vaihda, toinen on Cannonball Mc ja toinen??????"

Samana päivänä, jolloin kuntavaalien ehdokasasettelu päättyi eli 28.2., raamikkaan oloinen Välimäki poseerasi Facebook-sivullaan yläruumis paljaana. "Sitä joko on tai ei oo. 60, aika hyvin säilynyt ja mikäli valtuustoon pääsen tulevissa vaaleissa, niin tuskin kaltaistani löytyy, ja on helppo neuvotella asiasta kun asiasta," Välimäki kirjoitti.

Seuraavana päivänä hän kirjoitti tulevista vaaleista. Sen mukaan liikenneasiat ovat tärkeitä Välimäelle. "Yksi toive ja lupaus on, että julkisen liikenteen vuorojen lisäys on eräs tärkeä, sillä nykyisin se on riittämätöntä ja miten sitä rahoitetaan? Kyllä siihen keinot löytyy. Asukkaita on muuallakin kuin keskustassa, ja mikäli tarkoitus on, että reuna-alueen ihmiset ei häiritse keskustassa niin väärä luulo, sillä kaikki ei pysty ostamaan tulevia ja jo olevia asuntoja.

Liberaaleilla on  oma pornestariehdokas

Lisätty 9.3.2017

Helsingin kuntavaaleissa on mukana Liberaalisen puolueen yhteislista.

Liberaalien ehdokas Helsingin pormestariksi on dipl.ins, hum.kand Kim Sjöström, Suomen Sosiaaliliberaalisen Yhdistyksen puheenjohtaja.

Suomen islamilainen neuvosto vaikeuksissa: kymmenien tuhansien valtiontuet poikki taloudellisten epäselvyyksien vuoksi

Lisätty 8.3.2017

Opetus- ja kulttuuriministeriö on keskeyttänyt Suomen islamilaisen neuvoston tukemisen taloudellisten epäselvyyksien vuoksi. Muslimiyhteisöjen kattojärjestön talous on romahtanut, ja sen velat ovat ulosotossa.

Topias Haikala

Suomen islamilainen neuvosto (SINE) on vakavissa talousvaikeuksissa. SINE on monia suomalaisia muslimiyhteisöjä kokoava kattojärjestö, joka on saanut vuosina 2008–2014 valtionavustusta 53 000–92 500 euroa vuodessa. Tukia on myönnetty pääasiallisen toiminnan lisäksi muun muassa islamilaisen hautausmaan paikkaa koskeviin selvityksiin ja Umma-nuortenlehden tekemiseen.

Opetus- ja kulttuuriministeriö antoi kielteisen päätöksen SINE:n avustushakemukselle vuoden 2015 toimintaan. Syy oli se, ettei SINE onnistunut määräaikaan mennessä selvittämään ministeriölle, mihin oli käyttänyt aiempina vuosina saamiaan avustuksia.

Alamäki alkoi vuoden 2013 Islam-Exposta

Suomen islamilaisen neuvoston talous alkoi luhistua vuonna 2013. Vuoden taseessa yhdistyksen pääoma oli 32 941 euroa miinuksella. Pääsyy taloudelliseen ahdinkoon oli samana vuonna järjestetty kolmas Islam-Expo-tapahtuma, josta SINE jäi 51 941 euroa tappiolle. Yhdistyksen puheenjohtajana toimi tuolloin Suomen islamilaisen yhdyskunnan imaami Anas Hajjar, varapuheenjohtajana Pia Jardi ja rahastonhoitajana Mariam Varjonen.

Valtiontukien loppuminen romahdutti SINE:n ennestään poukkoilevan talouden.

Seuraavana vuonna ahdinko syveni.

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi SINE:lle 53 000 euron toiminta-avustuksen vuoden 2014 toimintaan, mutta vähensi siitä 9 244 euroa. Syy oli se, että SINE oli jättänyt käyttämättä aiemmin saamiaan tukia. SINE:n toimintakertomuksen mukaan kyse oli siitä, että vuoden 2011 nuorisoprojektit eivät toteutuneet.

SINE päätti hakea opetus- ja kulttuuriministeriöltä vielä lisäavustusta seuraavaan Islam-Expo-tapahtumaan, mutta avustusta ei myönnetty.

Tukien väheneminen oli isku, joka toimintakertomuksen mukaan "lamautti [yhdistyksen] toiminnan vuodelta 2014 melkein kokonaan", eikä esimerkiksi työntekijän palkkaamiseen ollut enää varaa. Raha kului edellisvuoden velkojen maksamiseen, mutta kymmenien tuhansien eurojen velat jäivät roikkumaan.Taloudelliset vaikeudet aiheuttivat väsymystä ja tappiomielialaa SINE:n hallituksessa vuonna 2014.

Taloudelliset vaikeudet aiheuttivat väsymystä ja tappiomielialaa SINE:n hallituksessa vuonna 2014.

SINE ei toimittanut selvityksiä avustusten käytöstä – ministeriö sulki rahahanat

Vuonna 2015 opetus- ja kulttuuriministeriö katkaisi tuet tyystin.

Kielteisen avustuspäätöksen syy oli, että SINE ei ollut toimittanut ministeriöön selvitystä vuoden 2014 toimintaan myönnetystä avustuksesta. Selvitys vuoden 2013 toiminta-avustuksesta oli toimitettu yli puolitoista vuotta myöhässä ja puutteellisesti täytettynä. Ministeriö pyysi SINE:ltä täydennyksiä vuoden 2013 selvitykseen, mutta SINE ei toimittanut niitä määräaikaan mennessä.

Opetus- ja kulttuuriministeriö hylkäsi SINE:n toiminta-avustushakemuksen vuodelle 2015, koska se ei ollut toimittanut selvityksiä edellisvuosina saamiensa avustusrahojen käytöstä.Opetus- ja kulttuuriministeriö hylkäsi SINE:n toiminta-avustushakemuksen vuodelle 2015, koska se ei ollut toimittanut selvityksiä edellisvuosina saamiensa avustusrahojen käytöstä.

Valtiontukien loppuminen romahdutti SINE:n ennestään poukkoilevan talouden. Yhdistys joutui luopumaan Etu-Töölössä Apollonkadulla sijainneesta toimitilastaan. Myös SINE:n nettisivut ovat olleet tammikuusta asti alhaalla. Vielä lokakuussa 2016 sivustolla oli viesti, jonka mukaan niitä oltiin uusimassa.

Opetus- ja kulttuuriministeriön vanhemman hallitussihteerin Joni Hiitolan mukaan SINE on sittemmin toimittanut vuosien 2013 ja 2014 talousselvitykset. Hiitola kertoo, että SINE on lähettänyt toiminta-avustushakemuksen myös vuodelle 2016, mutta sen käsitteleminen on vielä kesken, koska ministeriö odottaa SINE:ltä lisäselvityksiä taloudellisista toimintaedellytyksistä.

Hajjar: Islam-Expon näytteilleasettajat eivät maksaneet osuuksiaan

SINE:n puheenjohtajana toimi vuosina 2012–2015 imaami Anas Hajjar. Hän vahvistaa, että yhdistyksen ongelmat alkoivat vuoden 2013 Islam-Exposta.

– Vuoden 2013 tulos tappiollinen, kuittien kerääminen venyi ja seuraava vuosikokous halusi, että ulkopuolinen tarkastaja tarkastaa tilinpäätöksen, Hajjar kertoo.

Olemme tällä hetkellä kiertämässä jäsenjärjestöjämme ja kenttää ja selvittämässä, miten asiat menivät pieleen ja miten pääsemme uudelleen jaloillemme.

– SINE:n väliaikaisen hallituksen puheenjohtaja Abdi-Hakim Yasin Ararse

Tilinpäätös annettiin tilintarkastustoimisto Auditar Oy:n tarkastettavaksi. Hajjarin mukaan Auditarin tarkastus venyi, mutta vuosikokous ei antanut hallituksen lähettää opetus- ja kulttuuriministeriölle uutta hakemusta ennen sen valmistumista.

– Ja kun oli valmista ja laitoimme paperit, niin [opetus- ja kulttuuriministeriön virkamiehet] sanoivat, että on liian myöhäistä, eikä avustusta myönnetty.

Hajjar muistuttaa, että hän oli ollut SINE:n puheenjohtajana useita kausia ennen vuoden 2013 taloudellista katastrofia.

– Osa [Islam-Expon] näytteilleasettajista ei maksanut, mitä kuului. Olemme vasta nyt alkaneet saada rahoja perittyä heiltä, Hajjar selittää.

– Kun he olivat ulkomaisia, niin tavoitteleminen oli vähän hankalaa.

Puheenjohtaja uskoo nousuun, tilintarkastaja epäilee

Tällä hetkellä Suomen islamilainen neuvosto on pahasti veloissa.

Yhdistyksellä on vuosilta 2014–2016 21 maksuhäiriö- tai muuta luottotietomerkintää, ja sillä on kymmenien tuhansien eurojen velat. Yhdistys on todettu ulosotossa varattomaksi 3.9.2015. Suurin yksittäinen velka on Helsingin Messut Oy:n perimä 26 881 euroa helmikuulta 2016. SINE on järjestänyt Islam-Expo-tapahtumia Helsingin Messut Oy:n omistamassa Wanhan sataman messutilassa.

Joulukuussa 2015 allekirjoitettu tilintarkastuskertomus ei anna SINE:n tulevaisuudesta valoisaa kuvaa. Auditar Oy:n tilintarkastaja kirjoittaa: "Edellä kuvattu tilanne viittaa sellaiseen olennaiseen epävarmuuteen, joka saattaa antaa merkittävää aihetta epäillä yhdistyksen kykyä jatkaa toimintaansa, ja näin ollen yhdistys ei mahdollisesti pysty suorittamaan velkojaan tavanomaisessa toiminnassa."Ulkopuolinen tilintarkastaja pohti joulukuussa 2015, onko SINE:llä kykyä jatkaa toimintaansa.

Ulkopuolinen tilintarkastaja pohti joulukuussa 2015, onko SINE:llä kykyä jatkaa toimintaansa.

SINE:ä luotsaa tällä hetkellä väliaikainen hallitus, jonka puheenjohtajana toimii Abdi-Hakim Yasin Ararse. Hänen mukaansa SINE toimii veloista huolimatta normaalisti. Yhdistys on avaamassa uutta toimistoa Itäkeskukseen ja hakemassa toiminta-avustusta vuodelle 2017.

– Olemme tällä hetkellä kiertämässä jäsenjärjestöjämme ja kenttää ja selvittämässä, miten asiat menivät pieleen ja miten pääsemme uudelleen jaloillemme.

Yasin Ararsen mukaan SINE on maksanut tai maksamassa jo noin neljänneksen veloistaan. Muiden velkojien kanssa ollaan tekemässä maksusopimuksia.

Mikä on Suomen islamilainen neuvosto?

Suomen islamilainen neuvosto (SINE) perustettiin vuonna 2006 silloisen vähemmistövaltuutetun toimiston tukemana. SINE ilmoittaa tehtäväkseen olla Suomen islamilaisten yhteisöjen keskustelufoorumi ja edunvalvoja sekä keskustelukumppani viranomaisten kanssa.

SINE:n perustamisessa olivat mukana muun muassa Suomen suurin sunnalainen yhdyskunta, Suomen islamilainen yhdyskunta (Rabita), ja Suomen suurin shiialainen yhdyskunta, Resalat Islamilainen yhdyskunta. SINE:n jäsenenä on ollut kymmeniä islamilaisia järjestöjä.

Resalat erosi SINE:stä vuonna 2009. Yhdistyksen jäsenenä ei tällä hetkellä ole yhtään shiialaista järjestöä. Myös esimerkiksi sunnalaisten tataarien Suomen Islam-seurakunta jättäytyi alusta alkaen SINE:n ulkopuolelle.

SINE:n puheenjohtajat ja varapuheenjohtajat ovat olleet usein juuri Rabitan väkeä. Tämänhetkisen väliaikaisen hallituksen puheenjohtaja Abdi-Hakim Yasin Ararse on myös Rabitan hallituksen puheenjohtaja. SINE:n toinen pitkäaikainen puheenjohtajana Anas Hajjar on Rabitan imaami.

SINE on toiminut ahkerasti suomalaisella järjestökentällä. Se on uskontodialogia ajavan USKOT-foorumi ry:n perustajajäsen. SINE on järjestänyt kolmena vuonna Islam-Expo-nimisen tapahtuman.

SINE julkaisi vuonna 2010 myös Umma-nimistä nuorten muslimien lehteä. Lehden julkaisu lopetettiin kolmen numeron jälkeen.

Uskoon tulleet tietotekniikkamiljardöörit ovat vakava uhka ihmiskunnalle

Erkki Hartikainen 7.3.2017

Olen tuntenut uskovaisia tietotekniikkaihmisiä yhtä kauan kuin tietokoneita on ollut Suomessa. Suomessa heistä ei ole vakavaa haittaa.

Sen sijaan maailmanlaajuisesti he ovat vakava uhka ihmiskunnalle. Facebookin perustajan Mark Zuckerbergin viime vuonna tapahtunut uskoon tulo heijastuu jo Suomen facebookiin: Ateismi on täällä sensuroitu pois.

Muslimimaissa ateismi on sensuroitu pois jo aikaisemmin kuten tämän lehden englanninkielisessä osiossa kerrotaan.

Suomessa uskovaiset ovat jo kauan tuhonneet viestintää. Myös viestinnän laatu on muuttunut ala-arvoiseksi. Tärkeimpiä esimerkkejä tästä ala-arvoisuudesta ovat Yleisradio ja Helsingin Sanomat.

USKONNONVAPAUSLAKI ÄÄNESTYKSEN KOHTEENA (3.3.2017)

Lisätty 6.3.2017

Avioliittolain muutos sukupuolesta riippumattomaksi tuli voimaan 1.3.2017 yhdessä sen eräine liitännäislakeineen. Näitä liitännäislakeja oli uskonnonvapauslain parannus niin, että lapsen uskonnollisesta asemasta (tai oikeastaan sen muutoksista) päättävät huoltajat yhdessä. Siihen asti vuodesta 2003 saakka oli ollut voimassa kirkkoa suosinut lapsen äidille yksinvallan antanut poikkeussäännös.

Eduskunta käsitteli helmikuussa loppuun tämän avioliittolakimuutoksen kumoamista koskeneen kansalaisaloitteen (KAA 2/2016 vp). Lakivaliokunta ehdotti 15.2. mietinnössään kansalaisaloitteeseen sisältyvän lakiehdotuksen hylkäämistä. Asian hävinneet kolme perussuomalaista kansanedustajaa ja yksi kristillisdemokraattinen kansanedustaja liittivät valiokunnan mietintöön vastalauseen, jossa ehdotettiin lakia sukupuolesta riippumatonta avioliittoa koskevan lainsäädännön ja eräiden siihen liittyvien lakien, yhtenä tuon uskonnonvapauslain muuttamisesta annetun lain, kumoamisesta.

Ensimmäisessä käsittelyssä 17.2. mietintö voitti vastalauseen äänin 120-48 (tyhjiä 2; poissa 29). Keskustelussa ei uskonnonvapauslain muutosta mainittu. Toisessa käsittelyssä vastalauseen takana ollut taho ehdotti kahta lausumaa eli pontta, mutta niitä ei hyväksytty; kumpikaan lausuma ei koskenut uskonnonvapauslakia.

Uskonnonvapauslain parannus ei siis oikeasti ollut uhanalainen. Sen kumoaminen sen kerran voimaan tultua taas olisi tehtävä perustuslain säätämisen järjestyksessä kumoamisen merkitessä yhdenvertaisuuden vastaisuutta. Tämän saattoi päätellä perustuslakivaliokunnan lausunnosta.

Jouni Luukkainen

Pääkaupunkiseudun Ateistit ry.

Ateistivihamielinen Suomen facebook on poistanut minut

Lisätty 6.3.2017

Se on perustellut poistamista sillä, etten saa pitää suomalaista ja englanninkielistä sivua erikseen. Vastusta Facebookia. Se on kirkon kätyri.

Huutokaappaköriläs ee ossoo savvoo

Laetettu 5.3.2017

Sen paejassa lukkoo "hiljaa" mikä ee oo savvoo. Savolainen sannoo "hilijoo" tae "hiljenjempata siellä".

Kirkosta eroamisessa on meneillään selvä kasvu 

Lisätty 4.3.2017

Eroakirkosta.fi -sivuston tilastojen mukaan kolmen viime päivän aikana kirkosta on eronnut keskiviikkoiltaan mennessä 523 ihmistä.

Viime viikolla 505 ihmistä luopui kirkon jäsenyydestä palvelun kautta.

Savolainen balladi

Lisätty 3.3.2017

Pankinjohtaja Jääskeläinen Pohjois-Savosta, päätti ostaa rantapalstan ja perustaa huvilan. Kun ihminen on johtaja eikä omista huvilaa, se on melkein niin kuin pastori ilman upseerin arvoa.

Hän valitsi lahdenpoukaman ja kallioniemekkeen, jonka omisti muuan veteraani Veikko Tiihonen. Kun Jääskeläinen Tiihoselle kauppaa ehdotti. Se raivostui ja käski hänen suksia helvettiin.

Pankinjohtaja Jääskeläinen juoksi valittamaan pankinjohtaja Jalkaselle huonoa onneaan. Pankinjohtaja Jalkanen oli Metsäliiton mies, joka osti puuta itseltään ja kaikki temput ties.

Äläpäs huoli Jääskeläinen, sanoi Jalkanen. Tiihosen tila on kiinnitetty meiän pankille, pankki myö mehtän sinulle ja sinä myöt sen minulle ja minä poika myön sen Mehtäliitolle harvennushakkuuseen.

Kaupanpäälliseksi saat sen niemen ja poukaman, jossa kaislat huojuu ja laskeva aarinko kaaniisti ruskottaa. Sen kunniaksi ryypättiin ja sammui Jalkanen. Ja vihdoin sammui Jääskeläinen kylpyhuoneeseen.

Niin Tiihos-Veikon pankkivelka irtisanotaan ja Veikko huomaa olevansa puilla paljailla. Siihen päättyi isännyys sen Veikko Tiihosen, se veneensä otti ja katosi sitten pyssyineen, koirineen.

Ei jäänyt pystyyn puutakaan, kun kaikki hakattiin ja pöllit vietiin Metsäliiton sellutehtaisiin. Pankinjohtaja Jääskeläisen hirsimajalla rapuja syödään ja ryypätään ja lausutaan runoja.

Saapui syksy, jäiseen rantaan souti Tiihonen, saapui kiilto silmissänsä pyssyineen, koirineen. Pankinjohtaja Jääskeläinen istui saunassaan, kun Veikko häntä otsaan ampui yksipiippuisellaan.

Toinen pääsi vankilaan ja toinen taivaaseen. Ja huvilan osti kauppaneuvos Uolevi Jalkanen, siellä kesäilloin ryypätään ja lausutaan runoja. Ja Jääskeläisen haamu istuu saunan lauteilla.

Säv. Trad.
San. Matti Rossi
https://www.youtube.com/watch?v=Bgpt94GWjXE
Käyttölupa
Tavallinen YouTube-käyttölupa


Uskonnottomat EU-maissa (Eurobarometri 2010)

Lisätty 1.2.2017

Sija Maa Osuus %
1 Ranska 40
2 Tšekki 37
3 Ruotsi 34
4 Alankomaat 30
5 Viro 29
6 Norja 29
7 Saksa 27
8 Belgia 27
9 Slovenia 26
10 Iso-Britannia 25
11 Luxemburg 24
12 Tanska 24
13 Suomi x22
14 Unkari 20
15 Espanja 19
16 Islanti 1
17 Bulgaria 15
18 Slovakia 13
19 Portugali 12
20 Liettua 12
21 Itävalta 12
22 Latvia 11
23 Sveitsi 11
24 Irlanti 7
25 Kroatia 7
26 Italia 6
27 Puola 5
28 Kreikka 4
29 Kypros 3
30 Malta 2
31 Romania 1
32 Turkki 1

Laskuharjoitin lapsille löytyy osoitteesta

Laskuharjoitin

Gravitation

This is a link. Updated 5/7/2013.

Ateismin määritelmä

George H. Smithin ontologinen ateismin määritelmä:

Ateismi on väite: jumalaa tai jumalia ei ole olemassa

Tässä määritelmässä on määritelty olemassaoloa koskeva eli ontologinen käsitys. Jumala joko on olemassa tai ei ole olemassa. Mitään olemassaolon ja olemattomuuden välimuotoa ei ole.

Teismi on väite: jumala tai jumalia on olemassa

Deismi (jumala on olemassa, mutta ei puutu maailmanmenoon) ja panteismi (jumala on sama kuin maailmankaikkeus) ovat tämän mukaan teismiä

Inhimillinen tieto siitä, mitä on olemassa, on vajavaista. Joku saattaa pitää varmana, että jumalaa tai jumalia ei ole olemassa. Joku toinen saattaa pitää varmana, että jumala tai jumalia on olemassa. Joku kolmas voi olla epävarma siitä, onko jumalaa tai jumalia olemassa vai ei.

Ateistin määrittelemä

Ateisti on henkilö, jonka mielestä ateismi on tosi.

Agnostikon eli jumalaongelmaisen määritelmä

Agnostikko eli jumalaongelmainen on henkilö, joka ei mielestään tiedä, onko ateismi tosi vai onko teismi tosi.

Uskonnon määritelmä

Uskonto on järjestäytynyttä teismiä.

Ne käsitykset joissa ei ole jumalia, eivät ole tämän määritelmän mukaan uskontoja.

Raamatun ristiriidat

Lukeaksesi napauta tästä

Godless Culture Magazine

www.ateismi.fi

New book: Logicical empiricism 2016

An antirelativist postulate

Anti-relativist-postulate.html

Wainamoinen's Departure

Uusi Enkeli taivaan

Kopioi nuotit ja sanat tästä

Soita tästä

Julkaisija Suomen ateistiyhdistys ry
Sähköposti: info@ateismi.fi

Publisher: Atheist Association of Finland
E-mail: info@ateismi.fi

Exmuslims

http://ex-muslim.org.uk/

Last uppdate March 31, 2017
Päivitetty 31.3.2017


Sisällysluettelo
Contents
 1. Jumalaton kulttuurilehti
  1. Maaliskuu 2017 March  2017
 2. Prometheuksen julkilausuma
 3. Viskipuolue pyrkii irti päihteistä - mutta juopot eivät vaihdu vaan mokeltavat yhä puoluejohdossa
 4. Pienpuolueista Helsingin pormestariksi pyrkii kolme miestä
  1. Kim Sjöström: "Helsingin asuntopulaa ei edes markkinatalous pelasta"
  2. "Pakko tappaa motivaation"
 5. VAPAA AJATTELIJA -LEHTI MENETTI LOPUTKIN KULTTUURILEHTITUESTAAN (27.3.2017)
 6. "Upea uskonto"
 7. Enkeli taivaan päin mäntyä
 8. Teologian kysymyksiä
 9. Edistä tiedettä Suomessa, poista uskonnonopetus kouluista
 10. Jumaluustieteellinen tidekunta pitäisi siirtää pois Suomen yliopistoista
 11. Minkä maan parlamentissa istuu piispoja erivärisillä tuoleilla?
 12. Murhattuja ateisteja muistetaan
 13. Suomessa on sentään uskontokuntiin kuulumattomia kansanedustajia, Yhdysvalloissa noin yksi
  1. Kirkkoon tai muuhun uskonnolliseen yhteisöön kuulumattomat edellisessä eduskunnassa
  2. Eivät ole halunneet vastata tähän kysymykseen YLEn vaalikoneessa
  3. Eivät ole vastanneet YLEn vaalikoneessa
 14. Ortodoksisen seurakunnan työntekijän epäillään kavaltaneen satojatuhansia
 15. Vajarit ei vaadi kirkollisten juhlapyhien poistoa
 16. Venäjän ortodoksinen kirkko vahvistuu presidentin valvonnassa – "Kirkosta tullut Putinin perinteiden ministeriö"
  1. Kiista Pietarin Iisakinkirkon asemasta on tuonut julkisuuteen Venäjän valtion ja ortodoksisen kirkon vaikean suhteen
  2. Patriarkka poliittisen jännitteen liennyttäjänä
  3. Kirkolla tilaa politiikan ulkopuolella
  4. Kirkko vaatii omaisuutensa palauttamista
  5. Arvovallan kasvattaminen vaatii aikaa
 17. Muslimit murhasivat intialaisen ateistin
 18. Pakistan pyytää Facebookia ilmiantamaan jumalanpilkkaajat
 19. Kristinuskon ensimmäinen käsky on: Valehtele hankkiaksesi uskonnolle kannatusta
 20. Itsetyydytystä tutkinut pappi pyrkii Helsingin piispaksi
 21. Kausaliteetti ja korrelaatio
 22. Eräs tyypittely ateisteista
 23. Käytäntörikokset ristiriidassa KHO välinpitämättömyystuomion kanssa
  1. Suomi ei ole sekulaari maa
  2. Virheellinen tutkimus sanoo
 24. Yhä useampi valitsee siviilivihkimisen
 25. Toiveena kirkkohäät ilman Jeesus-juttuja
 26. Kuka on Helsingin Sanomain "arvostettu professori"?
 27. Ihan aikuisten-oikeasti, eroa kirkosta jos haluat koulussa elämänkatsomustietoon
 28. Kelju-Maarit kuntavaaliehdokkaana
 29. Kirkkovaltuuston jäsen
  1. Aseita ja huumeita - rikoksista tuomittu Cannonball-mies kokoomuksen ehdokkaana Seinäjoella
 30. Liberaaleilla on  oma pornestariehdokas
 31. Suomen islamilainen neuvosto vaikeuksissa: kymmenien tuhansien valtiontuet poikki taloudellisten epäselvyyksien vuoksi
   1. Alamäki alkoi vuoden 2013 Islam-Exposta
   2. SINE ei toimittanut selvityksiä avustusten käytöstä – ministeriö sulki rahahanat
   3. Hajjar: Islam-Expon näytteilleasettajat eivät maksaneet osuuksiaan
   4. Puheenjohtaja uskoo nousuun, tilintarkastaja epäilee
   5. Mikä on Suomen islamilainen neuvosto?
 32. Uskoon tulleet tietotekniikkamiljardöörit ovat vakava uhka ihmiskunnalle
 33. USKONNONVAPAUSLAKI ÄÄNESTYKSEN KOHTEENA (3.3.2017)
 34. Ateistivihamielinen Suomen facebook on poistanut minut
 35. Huutokaappaköriläs ee ossoo savvoo
 36. Kirkosta eroamisessa on meneillään selvä kasvu
 37. Savolainen balladi
 38. Uskonnottomat EU-maissa (Eurobarometri 2010)
 39. Laskuharjoitin lapsille löytyy osoitteesta
 40. Laskuharjoitin
 41. Gravitation
 42. Geometria
 43. Ateismin määritelmä
 44. Ateistin määrittelemä
 45. Agnostikon eli jumalaongelmaisen määritelmä
 46. Uskonnon määritelmä
 47. Raamatun ristiriidat
 48. Godless Culture Magazine
 49. New book: Logicical empiricism 2016
 50. An antirelativist postulate
 51. Wainamoinen's Departure
 52. Exmuslims
 53. Atheists Unveil a Dozen Billboards in Denver: “The Only Wall We Need Is Between Church and State”
 54. Indiana pastor Justin K White arrested over fake burglary
 55. ‘If my son was killed for being an atheist, I’ll become one too’
 56. Keep education and religion separate to boost science attainment, study suggests
 57. Pregnant professor ordered to marry or dump her boyfriend
 58. The Magical Spell of Faith
  1. God’s SatNav for Britain
  2. The House of Lords – God’s Meddling Finger
  3. Remembrance Sunday – Who’s Sent to Hell?
  4. Mrs May’s Divine Hotline
 59. How atheist campaigner Madalyn Murray O’Hair became America's most-hated woman
 60. 28 States of US Have An Entirely Christian Congressional Delegation (And Other Depressing Facts)
 61. Pakistan wants help to silence ‘blasphemers’ worldwide
 62. Save Muhammad and his family from Execution
 63. NSS awards Secularist of the Year prize to Yasmin Rehman
 64. Indian Atheist Hacked to Death After Posting Criticisms of Religion on Social Media
 65. Christian senator caught in motel room with underage boy
 66. This Atheist’s Obituary from 1889 Is Delightful: The “Infidel” Was “Perfectly Rational to the Last”
 67. You Don’t Need Faith To Be An Atheist
 68. US study shows that children fare better in secular families
 69. NYC Mayor Failed to Stop Rabbis from Sucking on Newborns’ Penises and Giving Them Herpes
 70. Uniting church has faced 2,500 reports of child sexual abuse, royal commission hears
 71. Brazilian pastor is behind bars after telling his flock that his penis contained ‘holy milk’
 72. Couple are being held in jail for violating UAE’s sharia law
 73. Christian School Bus Driver Lovingly Teaches Seven-Year-Old To Hate His Two Moms
 74. Scots cleric had a string of lovers before he killed himself
 75. These Brave Atheists Are Spreading the Gospel of Reason in the Philippines
 76. Five Indian nuns among eight arrested over teenager’s rape
 77. Row erupts after MP appears at Westminster with ash cross
 78. Mark Zuckerberg says he’s no longer an atheist, believes ‘religion is very important’
 79. Social networking site Facebook is facing heavy criticism after removing major atheist pages
 80. Facebook is a Criminal Christian Institution
 81. Irish Officials Confirm Mass Grave, Maybe Holding Remains of Hundreds of Children, at Nun-Run Home
 82. Christian Concern attacks new approach to sex education
 83. Contradictions of the Bible
 84. Arguments for atheism
 85. Filosofia ja elämänkatsomustieto
  1. Elämänkatsomustiedon opetussuunnitelma 2016
 86. Filosofi och livsåskådning
 87. Philosophy and Life View
  1. Constructed language misil
 88. Katsomusaineiden didaktiikkaa
  1. Yleistä didaktiikkaa
  2. Kristillinen dogmatiikka
  3. Filosofian, elämänkatsomustiedon ja uskonnon didaktiikkaa
 89. Lukion filosofia, Filosofi i gymnasiet
  1. Opetussuunnitelmat ja lisätietoa
  2. Ilmaiset filosofian oppikirjat
  3. Filosofian ylioppilastehtävät
 90. Elämänkatsomustieto, livsåskådning
  1. Opetussuunnitelmat ja lisätietoa
  2. Peruskoulu Grundskola
   1. Ilmaiset oppikirjat
   2. Opetussuunnitelmat ja lisätietoa
  3. Lukio Gymnasium
   1. Ilmaiset oppikirjat
   2. Opetussuunnitelmat ja lisätietoa
  4. Elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät
 91. Syksyn 2014 ylioppilaskirjoituksiin valmistautuminen
 92. Elämänkatsomustieto ainereaalissa
 93. Muuta tietoa
 94. Ehdotus lukion opetuksen järkiperäistämiseksi

Atheists Unveil a Dozen Billboards in Denver: “The Only Wall We Need Is Between Church and State”

Added March 31, 2017
by  

Set to coincide with the nomination of Neil Gorsuch to the Supreme Court, the Freedom From Religion Foundation along with their Metro Denver Chapter have unveiled a dozen billboards across the city with a simple message: “The only wall we need is between church and state.”

WallSeparationDenver

“We want the people of Denver and Colorado to know that there is an organization that will stand up and fight for the constitutional principle of the separation of church and state,” says Denver Chapter Director Claudette St.Pierre. “At no time in the history of the United States have our First Amendment rights possibly been more threatened than they are today.”

FFRF Co-President Annie Laurie Gaylor cites the Supreme Court nomination of Neil M. Gorsuch as a threat to secular government and individual liberties, given his “natural law” philosophy derived from religious principles. Denver residents are particularly familiar with Gorsuch and his judicial leanings, since he sits on the 10th U.S. Circuit Court of Appeals, which is based in the city.

The billboards will be up for the next month.

Indiana pastor Justin K White arrested over fake burglary

Added March 30, 2017

When pastor White, above, senior minister at the First Christian Church in Columbus, Indiana, announced that he had been burgled, kind-hearted people immediately rallied to support him and his family. They showered him with gifts, and two policemen even replaced his stolen TV.

But there was no real burglary.

And last week White was arrested on felony charges of insurance fraud and contributing to the delinquency of a minor. He stands accused of arranging with a juvenile to stage the December 18, 2016, burglary at his Skyview Estates home in order to file an insurance claim for the lost items.

White claimed his family was robbed of about $11,000 in cash and valuables while he was preaching at church.

White is accused of arranging the burglary to obtain money from his insurance company to pay off a drug debt. The charge of contributing to the delinquency of a minor relates to his obtaining drugs from a juvenile.

Two Columbus police officers, friends of the White family who did not want to be identified, replaced the family’s stolen living room television the same day of the burglary with a new one they purchased as a gift. Among the items White reported stolen were coins in his daughter’s piggy bank, jewelry with sentimental value, Xbox consoles and games and computers.

However, as Columbus Police detectives looked into the burglary allegation, they determined there were no signs of forced entry at the home. The front door and two other doors on the ground floor were unlocked and undamaged, they said. And the thief or thieves had left untouched wrapped gifts under the family’s Christmas tree.

Officers later learned after obtaining a search warrant that White made a claim for the burglary loss the same day he reported it through the Cincinnati Insurance Co, seeking $11,460.75 in compensation.

In an unrelated investigation, Columbus detectives obtained a search warrant for the home of the parents of the juvenile who was involved, who is only identified by his initials in the court documents. The juvenile told officers that he had an addiction problem and had just come out of rehabilitation. After repeatedly denying that he had burglarised White’s house, he told officers:

Justin has a very bad drug problem, too, and he’s been asking me to get him things for him since I was 15 years old.

The juvenile said the “things” were drugs, specifically pain pills and heroin,

The accused accomplice said he had met White for spiritual counseling when placed on house arrest at age 15 or 16 for possession of marijuana. White would come to the boy’s house at lunch time while both of his parents were at work.

On his second visit, White asked if the boy could get him some marijuana for his aunt who had cancer. During the third counseling session, White asked for prescription pain pills; and eventually, White asked the boy to obtain heroin for him.

At the time of the burglary, White owed the juvenile about $1,000, and had met with the juvenile in his car at a business parking lot to set up the burglary.

White originally wanted the juvenile to do the burglary on December 16 while he was in Ohio for his grandmother’s funeral, but the juvenile rejected the idea because of the short notice.

On the day of the burglary, the boy went to the White house with another juvenile, a female, who knocked on the door and the two walked in because it was unlocked. A pile of items was where White had told them it would be, except for a large television which was also part of the deal White had made with the youth.

When detectives called White in to tell him that they had recovered some of the family’s property, officers read him his rights and asked him about his relationship with the male juvenile.

White has resigned from the First Christian Church.

‘If my son was killed for being an atheist, I’ll become one too’

Added March 29, 2017

Those words were reportedly spoken by R Hameed, the Muslim father of H Farook, 31, above, an atheist who was murdered in India ten days ago, allegedly by members of a Muslim radical group,

Speaking to The Indian Express, 54-year-old Hameed said:

If the police version is true, that he was murdered by a radical Muslim group, then they killed my son using wrong interpretations of the Quran. The Quran is one holy book that insists on and allows the right of dissent since the time of the Prophet. If they killed him for being an atheist, I have decided to join his organisation and do what he did.

Hameed described his son, a father of two, as his:

Best friend. Even when he refused to attend the wedding of a close relative to avoid taking part in the religious rituals, I did not insist.

Farook’s father

Hameed, however, admitted that he was concerned about his son’s “assertive” atheism.

He was very assertive. He wouldn’t attend family functions as he would have had to pray there. I did not know that he was part of a movement for a long period. But my wife used to tell me to leave him alone as he never imposed his views on others, even his wife Rasheeda. He respected others.

Farook, a member of the Dravidar Viduthalai Kazhagam (DVK), was Hameed’s elder son and used to run a scrap business in Ukkadam, near Coimbatore. On March 16, the 31-year-old was hacked to death, 15 days after he posted a photo of one of his children holding a placard with the handwritten slogan “Kadavul illai, Kadavul illai, Kadavul illai (No God, No God, No God)”.

In an earlier report, Hameed, told a reporter:

I am a Muslim. I knew my son was an atheist. But he didn’t hate anyone. I believe that atheists too have a right to live in this world.

Friends fondly remembered him someone who stood against all forms of religious fundamentalism.

In a Facebook post on March 13, Farook said:

I am an enemy of god, enemy of religion and enemy of caste. But I am not an enemy of humans who believe in humanity.

According to Coimbatore police, six people have been arrested in the case, all daily-wage labourers, including the main accused Saddam Hussein, Abdul Munaf and Jaffer Ali, who were known to Farook. Police said all of them have confessed to their role in the murder.

Keep education and religion separate to boost science attainment, study suggests

Added Mar 28, 2017

Keep education and religion separate to boost science attainment, study suggests

A study by academics at Leeds Beckett University and the University of Missouri has found a strong "negative correlation" between time spent on religion in schools, and maths and science achievement.

The paper, published in Intelligence, demonstrates that more religious countries have lower educational performance in mathematics and science than less religious nations.

Researchers ranked 76 countries, including the UK, by their religiosity, using questionnaires carried out for the World Values Survey and the European Social Survey.

They found that time spent on religion in school has a negative correlation with educational performance in mathematics and science.

The academics suggested that an excess of religion in some country's curricula could lead to a "displacement of non-religious activities".

Professor Gijsbert Stoet of Leeds Beckett University, who led the research, said: "The findings support the idea of a 'displacement hypothesis' that when children spent more of their time on religion, they will spend less time on other things."

The study's authors suggested that this should be considered in the context of the UK government's plans for more faith-based free schools.

"Science and mathematics education [is] key for modern societies. Our research suggests that education might benefit from a stronger secular approach. In that context, the current UK policy of investing more money in faith-based [schools] should be reconsidered," Professor Stoet said.

"My advice for policy makers is to keep education and religion separate and take a secular approach to education and educational policy.

"The success of schools and education in general directly translates in more productive societies and higher standards of living. Given the strong negative link between religiosity and educational performance, governments might be able to raise educational standards and so standards of living by keeping religion out of schools and out of educational policy making."

He added that while it is "already known that faith schooling leads to segregation of communities", their research made clear that "religiosity is actually directly associated with lower performance."

Professor Stoet called for more research to be done into the impact of religiosity on education.

Read the paper, 'Students in countries with higher levels of religiosity perform lower in science and mathematics,' here.

Pregnant professor ordered to marry or dump her boyfriend

Pregnant professor ordered to marry or dump her boyfriend
Added March 27, 2017

Back in 2015, Coty Richardson, above, was sacked by administrators at a small evangelical Christian college in Oregon after she refused their demand to marry or dump her partner.

But this week a federal judge ruled that Northwest Christian University, a private, 700-student school in Eugene, had illegally discriminated against Richardson, who had been an assistant professor teaching biomechanics, human kinetics, nutrition and other science courses. She had been on the faculty since 2011.

Judge Ann Aiken wrote in her 33-page opinion and order:

This is the unusual employment discrimination case in which the facts are largely undisputed. At its heart, this lawsuit is about what happens when an employment policy based on an employer’s sincerely held religious belief conflicts with an employee’s rights under federal and state discrimination laws.

In late July 2015, Northwest Christian administrators fired Richardson via a letter from Dennis Lindsay, the Vice President for Academic Affairs. According to the lawsuit, the letter stated that:

Sexual relations outside of marriage is contrary to the university’s core values.

In a previous missive, Lindsay explained that “having a child out of wedlock while still continuing a relationship with the father” sets “a bad example” for the fully grown, adult students who attend Northwest Christian.

Richardson, now 37, informed officials at Northwest Christian of her pregnancy in the spring of 2015.

School officials told her she had to marry the father right away or else dump the unborn child’s father and declare the pregnancy an error, the lawsuit contended.

Richardson, already a mother of two, and the unidentified boyfriend had been together for 12 years at the time.

She chose neither alternative offered by school officials, she said. Instead, she asked for personal privacy.

When she filed her lawsuit, Richardson alleged that Northwest Christian has not fired male employees who have fathered children out of wedlock.

The summary judgment in Richardson’s favour on the marital status discrimination claim rejects Northwest Christian’s claim that the school is immune to employment discrimination claims. In a nutshell, the court ruled, Northwest Christian cannot discriminate any more than any other institution unless the hiring and firing is specifically related to ministers.

Judge Aiken decreed:

First, plaintiff’s title, assistant professor of exercise science, was secular. Second, plaintiff did not undergo any specialised religious training before assuming her position. Third, although there is ample evidence plaintiff held herself out as a Christian, there is no evidence she held herself out as a minister.

Richardson, Aiken noted:

Was expected to integrate her Christianity into her teaching and demonstrate a maturing Christian faith. But any religious function was wholly secondary to her secular role.

The judge ruled that a jury will have to decide several of Richardson’s other claims against Northwest Christian. There will also be a trial over damages. Richardson originally sought $650,000 for lost wages and for suffering discrimination.

The ex-professor holds a master’s degree from A T Still University, an osteopathic medical school in Missouri, and a bachelor’s degree from Oregon State University.

After she was fired, she had difficulty finding work commensurate with her education.

Northwest Christian University President Joseph Womack told Inside Higher Ed that the school does not yet have a public comment concerning the summary judgment decision.

Womack says on the college website:

I believe the best of what we do is manifest through a collegiate atmosphere that is transformative in experience, rigorous in study, and reverent in posture; an environment where students are encouraged to passionately seek God’s call on their lives and endowed with the knowledge, experiences, skills, and character to answer that call successfully.

Joseph Womack

Daniel Kalish, Richardson’s lawyer, suggested to Inside Higher Ed that the judge’s ruling means that religious schools “don’t get a free pass” to engage in employment discrimination.

According to the Northwest Christian student handbook:

The university expects that non-married students will not engage in sexual intercourse.

Spending the night in a dorm room inhabited by a member of the opposite sex is not allowed. Additionally, alcohol and tobacco are forbidden on campus. “Mooning, ‘streaking’ and public urination” are verboten. “Prolonged displays of physical affection” are “not considered appropriate.” And absolutely no pornography of any kind.

The law firm representing Richardson has created a petition asking Northwest Christian University to reinstate Richardson as a professor. It says:

Tell NCU it’s NOT OK to fire a woman for being pregnant!

The Magical Spell of Faith

God’s SatNav for Britain

Added March 26, 2017
By Willem Sander van Boxtel

The first time I set eyes upon the glorious House of Lords chamber, in the  summer of 2013, I was an ignorant tourist in the UK. With blissful awe I gazed on the golden decorations, the wooden benches, the leather seats, the red armrests. The red armrests which only seemed to be added to one bench. But the question why did not race through my fifteen-year old mind. Only much, much later did I find out the Bishops were granted those seats. The Bishops? Yes, the Bishops.

To a Dutchman, the notion of an unelected body of Parliament was a strange one – although after moving here, I have grown used to it – but the right of senior clergymen to help decide laws that apply to everyone, including non-Anglicans, is one I still cannot get behind. And I know I’m not alone. This tradition is but one of the examples that show faith, not just the Church of England, but faith in general, is still paid extraordinary deference in twenty-first century Britain, and beyond.

Moreover, in a type of Americanisation – and a bad type at that – we seem to be stuck with leaders who claim to feel inspiration from God; although, if the recent past is anything to go by, it could be argued God’s sense of direction is about as bad as the average tourist’s in Birmingham. Especially to relative newcomers like myself the strange and worrying excess of respect paid to bringing one’s religion into public life is an inexplicable concept.

The House of Lords – God’s Meddling Finger

The twenty-six Lords Spiritual, as the aging Bishops given the privilege of attending Parliament are called, have been in the House of Lords since its early days. One of them opens the House with prayers every day – perhaps an interesting, objectionable notion for another piece of writing – and their role in the Lords is, thank God, non-partisan. Although, perhaps the party of God is more limiting than any political grouping we know.

Interestingly, the Church of England website states the bishops represent “all people of faith.” I’m positive most Muslims would disagree. As a matter of fact, when Henry VIII founded the Church of England and allowed Bishops to remain in Parliament, he inevitably set the precedent for an inherently divisive Parliament. Putting representatives of the cult that burned multiple people alive on unprovable claims in your legislative is in itself a rather extraordinary move, but there we are.

Moreover, the Bishops’ intelligence, and their ability to govern us, is questionable. I would not want to insult any fellow primate, but when the Archbishop of Carlisle claimed the 2007 floods were God’s punishment for the “moral decadence” of our country, I can’t but doubt his judgement. God’s aim must have been slightly off, though; why else would these floods have hit largely rural areas, and not major cities, the centres of “arrogance” and “greed”? I don’t think Worcestershire is a hot-bed of explicit homosexuality, after all. But the Archbishop can dream. As can anyone. But dreamers should not decide matters of national importance.

When Parliament came to represent not just the English and Welsh, but also the Scottish and Irish, the Anglican bishops were already stuck in the limbo of having to represent a multi-denominational country. With the influx of migrants with other beliefs in modern times, no one can seriously argue the Bishops are in Parliament to make the case for people of faith. Religion is divisive, as we have seen countless times again. In Northern Ireland, people killed each other and each other’s children for what kind of Christian they were for decades. Do you think any Irish Catholic would be happy to have an Anglican bishop speak on behalf of them? What about our fellow Muslim citizens? And, more to the point, what about the most important minority in British society today: those of us who do not believe? Are we even a minority anymore?

I think it is more than evident these Bishops, however well-intended they may be, do not deserve to have a special say in how our laws are made. Not a bigger say than the rest of us, anyway. The refusal of successive governments to reform this antiquated arm of our legislative is worrying, and is yet another example of how religion still very much has its own way in this country.

Remembrance Sunday – Who’s Sent to Hell?https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/18/Her_Majesty_the_Queen_Lays_a_Wreath_at_the_Cenotaph_London_During_Remembrance_Sunday_Service_MOD_45152054.jpg/800px-Her_Majesty_the_Queen_Lays_a_Wreath_at_the_Cenotaph_London_During_Remembrance_Sunday_Service_MOD_45152054.jpg

The annual ceremony held at the Cenotaph in honour of military dead is, to any benevolent human being, a worthwhile cause and something we must continue to adhere value to. Unfortunately, this occasion, too, has been poisoned by God’s meddling finger. In remembrance ceremonies around the world, the dead are remembered and their names passed on to posterity in a secular way. But not here.

The Cenotaph ceremony is “enriched” by the presence of a squadron of patriarchs, priests, bishops, imams, rabbis, and other religious prelates who seem to convey a general aura of “look at us, we’re so co-operative.” Let’s not mention the fact that presumably each one of them believes servicemen belonging to any of the other representatives’ religions are now in their imaginary hells, but oh well. Moreover, the service is partially led by the Bishop of London, surprise surprise.

The main issue with this, of course, is one of inclusivity. Not only are not all religious denominations represented at the Cenotaph – I bet Scientologists would love to commemorate the dead – but far more importantly, there is no secular presence attending. When the Cenotaph was built in 1920, King George V intentionally refused to add religious symbols to the statue. It was designed to be an irreligious monument, commemorating servicemen and women of all faiths and, importantly, none. Why have our leaders forsaken the intended sentiment of this national monument?

Here, too, God’s breath seems to infect our national ceremonies without anyone – except the religious themselves – having any say in it. I would ask him to eat a mint or spray some mouth freshener and allow us to conduct our memorial services, and our state politics, taking everyone’s views into account. Not just those of a limited amount of religious people. War dead commemoration is too much of an important issue to be left to religious men.

Mrs May’s Divine Hotline

https://s23.postimg.org/79zhanyuz/maygod.pngA rare interview opportunity by the Sunday Times exposed Prime Minister Theresa May as a theist stateswoman. “I am a practising member of the Church of England and so forth, that lies behind what I do”, the woman in charge of Britain during one of its most turbulent times in recent history claimed. Whatever one might think of Brexit – the beauty of atheism is that it rises above politics as far as issues like this are concerned – I don’t think God is going to have a positive influence on the exit process.

Interestingly, the Prime Minister then went on to say about decisions she makes with help of her God Hotline: “I’ll think it through, have a gut instinct, look at the evidence, work through the arguments.” The evidence? I don’t want to claim Mrs May is unintelligent, but stressing the importance of evidence whilst being a practising Church of England member is one of the most self-imploding and self-refuting positions I have ever heard.

The idea of having a Church of England-inspired government is in itself a rather scary one. The church “founded on the family values of Henry VIII”, as Christopher Hitchens aptly put it, isn’t one I would base my morals off. God sending himself as his son down to earth to be hideously maimed doesn’t provide a decent example to our politicians. Nor, more to the point, does the man who was prepared to viciously murder his own child to show devotion to a deity (Genesis 22:2-13). Will the divine injunctions to murder entire peoples guide our negotiations with the EU? (Genesis 19:24-5; Exodus 14:28; Numbers 11:1-2-33; 16:35; 49; 1:7; 25:8-9; Joshua 10:10-11; I Samuel 6:19; I could go on, and on, and on…)

Many heads will roll before Article 50, it seems, if God’s example is anything to go by.


In short, the obviously fake guidance from God some politicians seem to enjoy, and the privileges they demand from it, should be met with strong opposition. Are there any reasons that prevent politicians from saying they’re not religious? From saying they derive their decision-making from factual evidence, from experience, from learned instinct? I cannot think of any. Religion, therefore, seems to still enjoy this special status in the minds of most people. Extraordinary deference is paid to those who claim to be inspired by blood myths and masochistic worship. By slaughter, murder, torture, and belief without evidence. This is the twenty-first century. It is high time to stop this medieval chain of thought and focus on the material world, which is the only world we have.

How atheist campaigner Madalyn Murray O’Hair became America's most-hated woman

Added March 25, 2017

Melissa Leo stars in Netflix’s upcoming biopic of the contentious figure who was ridiculed and largely forgotten about – but who often talked sense.

This week, the film The Most Hated Woman in America comes to Netflix, with Melissa Leo playing Madalyn Murray O’Hair, the atheist who campaigned against the church’s influence in public and political life (the title comes from the headline on a 1964 interview with her in Life magazine). While Murray O’Hair is not widely known outside of the US, she had an extraordinary life.

Long before the likes of Richard Dawkins, she gained notoriety for helping to push bible readings out of schools, and in 1963 she founded American Atheists. It’s a group that is still going today, campaigning against Donald Trump’s plan to abolish the rule that forbids religious institutions, among other charitable organisations, from getting involved in political activity and funding).

For the next few decades, Murray O’Hair devoted her life to campaigning against the church’s power. She was a contentious figure, and when she disappeared in 1995, along with her son and granddaughter from their home in Austin, Texas, that too was controversial.

People wondered whether there could be a sinister explanation. With still no sign of the family eight months on, a piece in the New York Times suggested that there were “two widely discussed explanations about the disappearances”. The first was that the trio had gone on the run with money they’d embezzled from the organisation. “The other,” they reported, “is that Mrs O’Hair, 77, diabetic and in declining health, was taking action on her desire to die without others praying over her corpse.”

Neither proved to be true: in 2001, their bodies were found, dismembered and hidden on a ranch in Texas, not murdered by one of the many enemies Murray O’Hair had made (death threats were common and she had been physically attacked), but by a former employee at American Atheists and two accomplices. It was a horrific end for one of the most interesting women of the second half of the 20th century.

In life, Murray O’Hair was funny, foul-mouthed and abrasive; she once said her favourite pastime was “thinking and beer drinking”. She described herself as a “militant feminist” (in, ironically, an interview with Playboy; she also wrote articles for pornographer Larry Flynt’s Hustler magazine, and wrote speeches for his presidential bid). She went on to call herself “an anarchist … and an integrationist and an internationalist – and all the other ‘ists’ that people seem to find so horrible these days. I embrace all of them.” She wasn’t a communist, although she was regularly accused of being one. Her response? She named her dogs Marx and Engels. Later, she was criticised for being a self-publicist, money-hungry, and was disowned by her older son who became an evangelical Christian. But, although her fame dwindled, her victories were lasting. The requirement for prayers in schools had been ended in 1962 after a supreme court decision, but the following year another case Murray O’Hair was involved in led the supreme court to rule that bible readings were unconstitutional. In God-fearing America in the 1960s, this was a big deal (in schools in the UK, there is still a requirement for daily “collective worship” which should be “wholly or mainly of a broadly Christian character”). The landmark ruling made her famous, and she regularly appeared on TV and the radio, pushing her subsequent campaigns, which included attempting to sue the pope and trying to get the words “In God we Trust” removed from US currency.

She was ridiculed, dismissed as a crank and then largely forgotten about, but she often talked sense. “There’s an absolute steady retreat,” she said in an interview in 1989, “into what I call neofascism – but it’s really old-time fascism – into a robber-baron society and a religiously dominated society, and that’s not cyclical because they have new weapons at hand now, mainly communications technology with which they can rapidly disperse ideas.” You might call Madalyn Murray O’Hair prophetic, if that wasn’t a word she would have hated.

The Most Hated Woman In America is available on Netflix from 24 Mar

28 States of US Have An Entirely Christian Congressional Delegation (And Other Depressing Facts)

March 24, 2017
by  

We already know there’s no openly atheist representation in Congress. The Secular Caucus on Capitol Hill has a single member — Rep. Kyrsten Sinema (D-AZ) — while ten members didn’t bother answering the religion question at all. Meanwhile, 90.7% of Congress is some variety of Christian.

ReligiousMakeup115

The Pew Research Center, which always does a nice job reporting on that information every two years, just did a more in-depth analysis of each individual state and the results may be even more depressing.

They found that more than half the states in the country (28) have a congressional delegation made up entirely of Christians while six of them are entirely Protestant.

These delegations range in size from three members (as with Alaska, Delaware, North Dakota, South Dakota, Wyoming and Montana) to 38 (Texas). In none of these states is the general population more than 86% Christian. (Alabama is 86% Christian.) In several of the states on this list, such as Massachusetts, the share of Christians in the general population is roughly six-in-ten.

[Protestant-only] states are Alabama (nine members of Congress), Delaware (three), Kansas (six), Montana (three), Oklahoma (seven) and Wyoming (three)…

There’s only one state with no Christian representation at all. (Any guesses?)

While 63% of adults in Hawaii are Christian, Hawaii’s delegation is made up of two Buddhists, one Hindu and one Jew.

I suppose if there’s any silver lining to take from this, it’s that some of the states that send only Christians to D.C. have very few representatives at all, while others are the ones you’d expect (hello, Texas). Those states may, paradoxically, be places where open atheists could run for public office and make a name for themselves. It’s not like anyone else had a chance either, you know?

But let this be another reminder that elections matter, and the past decade’s demographic shift away from religion doesn’t matter unless we can translate that into political power. It’s not that Christians shouldn’t be elected — plenty of them are excellent progressive representatives. It’s that non-Christians will have more of a chance of getting elected if non-religious voters got their shit together like the Religious Right has done for so long.

Pakistan wants help to silence ‘blasphemers’ worldwide

Added March 23, 2017

Satirists have jumped at the opportunity to point and laugh at Pakistan’s plan to to launch a worldwide hunt to identify and punish ‘blasphemers’ who use Facebook and Twitter to insult Islam.

Pakistan Today, for example, ran a piece entitled “Facebook to add ‘Kafir! Kafir!’ emoji reaction amidst clampdown on blasphemous content.”

In a major development, the Facebook administration has agreed to add a ‘Kafir! Kafir!’ emoji reaction to its six existing choices … following the Federal Interior Ministry’s clampdown on blasphemous content on social media.

Pakistan has asked Facebook and Twitter to help identify Pakistanis suspected of blasphemy so it can prosecute them or, if they are living outside the country, have them extradited for punishment.

Under the country’s strict blasphemy laws, anyone found to have insulted Islam or the “prophet” Mohammed can be sentenced to death.

The interior minister, Chaudhry Nisar Ali Khan, said an official in Pakistan’s Washington embassy had approached the two social media companies in an effort to identify Pakistanis, either within the country or abroad, who recently shared material deemed offensive to Islam.

He said Pakistani authorities had identified 11 people for questioning over alleged blasphemy and would seek the extradition of anyone living abroad.

Facebook said it reviews all government requests carefully:

With the goal of protecting the privacy and rights of our users. We disclose information about accounts solely in accordance with our terms of service and applicable law. A mutual legal assistance treaty or other formal request may be required for international requests, and we include these in our government requests reports.

Facebook has often struggled to deal with the varying cultural norms around censorship in the hundred-plus countries where it operates.

In a sprawling manifesto released in February, the company’s chief executive, Mark Zuckerberg, set out a plan in which FB
would ask users all over the world to vote on what sort of content they found acceptable to see on their social media feeds.

Content which breached those personal and national standards would then be automatically flagged by an artificial intelligence, and removed without the need for human intervention.

Twitter declined to comment.

The BBC adds that Pakistan has often blocked access to pornographic sites and sites with anti-Islamic content and in 2010 a Pakistani court blocked Facebook over caricatures of the Mohammed.

Ironically, Pakistan heads a list of ten countries that watch the most porn on the Internet. Egypt comes second, and Saudi Arabia is seventh on the list.

This suggests that the Islamic world is full of wankers, some of whom appear in the picture used to illustrate this piece. It was taken at an anti-Charlie Hebdo protest in Pakistan in 2015.

Save Muhammad and his family from Execution

Muhammad Rehan from Pakistan left Islam in 1992 and become Atheists with whole family mother ,wife , 3 daughter , 1 son .

He believed that Islam is a major threat to the contemporary human being long life. I try to tell my community and relatives if you want Peace in Pakistan and whole universe please leave this fighter Religion.
Mostly I criticised the infamous blasphemy laws of Pakistan openly.

This appears to have attracted some local attention. One night on 31 December 2016 a number of clerics and neighbours turned up at my house in Tajpura, Lahore, protesting what they took to be an insult to religion.

Clerics looking my family and me for killing due to Apostasy of Islam.I have been forced to leave the country out of fear for my life. I also maintains a Facebook page under the pseudonym Michael Smith; which has been running since January 2017.Now he is in Palau and UNHCR team will be coming from Canberra, Australia next week for his Asylum Interview.

NSS awards Secularist of the Year prize to Yasmin Rehman

Added March 21, 2017

The Irwin Prize of £5000 for Secularist of the Year 2017 was awarded in London yesterday by the National Secular Society to Yasmin Rehman, the secular campaigner for women’s rights. 

Rehman has spent much of the past two years to get the Government to recognise the dangers faced by ex-Muslims and Ahmadi Muslims from Islamic extremists. She has used her own home as a shelter for women at risk of domestic abuse. She and her family have received death threats from Muslim extremists because of her activities.

Accepting the prize, Rehman thanked the Society for recognising her work and said she was “incredibly humbled” to be nominated among other figures who were “personal heroines.”

She said there were two women, Maryman Namazie and Gita Sahgal, whom she couldn’t have campaigned without, and that she was honoured to stand beside them.

Secularism was not opposed to faith, she said, before describing how she had been shut down as “Islamophobic” and “racist” despite being a Muslim herself. There is anti-Muslim sentiment in society, she said, but “Islamophobia” was being used to silence and curtail speech.

Rehman said she didn’t know if she could ever go back to Pakistan because of her work in the UK, while in the UK it was “impossible” to get funding her secularist work. She asked where women could possibly turn if they faced religiously-justified abuse.

Muslim women were left with nothing but religious, sharia arbitration, while faith healing was spreading, with ill women being controlled by male relatives and religious leaders and told to pray instead of seeking medical treatment.

FGM and honour-based violence were being dismissed as “cultural”, while in fact polygamist and temporary marriages were Islamic practises, she said. There is a slippery road from this to child marriage, and there should be “no space” in the UK for these practises.

“Great powers within the community” were holding women back, and low rates of Muslim female employment could not be attributed entirely to discrimination by employers.

Terry Sanderson, President of the National Secular Society, said:

I’m particularly pleased that this afternoon we have a secularist [Yasmin Alibhai-Brown] who is also a Muslim to present our prizes. She is living proof that secularism and Muslims can co-exist if given half a chance and co-founded British Muslims for Secular Democracy in 2006.

Sanderson described how secularism protected the rights of all and said it and democracy were “interdependent”.

Alibhai-Brown said:

The thing I find interesting and frightening at the moment is when I talk to young Muslims is how little they understand what secularism means.

She said the Society’s most important work was in explaining what secularism meant for young people, particularly Muslims, and demonstrate that secularism was not atheism.

She warned of the growth of Muslim “exceptionalism” and that:

Universalism needs to be promoted.

The Society was joined at the central London lunch event by previous winners of the prize including Maryam Namazie who was the inaugural Secularist of the Year back in 2005. Peter Tatchell, who won the prize on 2012 also attended.Turkish parliamentarian and 2014 Secularist of the Year Safak Pavey was unable to join the Society, but sent a message to attendees:

I wish I could be with you but we have the critical referendum approaching and we are very busy with the campaign. Each and every one of your shortlisted nominees is a very distinguished members of the secular society without borders.

I wholeheartedly thank all of them for their courageous and precious contributions in defence and support of secularism and congratulate this year’s Secularist while looking forward to work together for our shared cause.

Sanderson praised her for working in “increasingly dangerous” circumstances to resist the Islamisation of Turkey.

Other campaigners were thanked for their work and Sanderson singled out Dr Steven Kettell, who was shortlisted for the prize, for his “excellent response” to the Commission on Religion and Belief in Public which had advocated expanding many religious privileges.

He thanked Dr Kettell for pointing out the many injustices that CORAB’s recommendations would have introduced, in his “excellent” report.

Scott Moore, the founder of Let Schools Choose, was thanked for his campaign work.


Scott Moore with Yasmin Rehman

He said that, as an 18 year old, he had been campaigning for his entire adult life to separate religion and state, after religion was forced on him and taught as “absolute fact” during his childhood. He said the education system in Northern Ireland “robbed” pupils of their religious freedom.

All belief systems should be treated equally, but they are not.

He was applauded for his hard-fought campaign work and Sanderson said Moore gave him:

Hope for the future.

Nominee Houzan Mahmoud of the Kurdish Culture Project, spoke powerfully about the important of universal rights and freedoms.

Houzan said:

For the work in activism that I have done for nearly two decades against Islamism and Sharia Law in Kurdistan, Iraq, the UK and beyond, to be recognised by the NSS is one of the greatest honours I could be conferred.

The Society’s volunteer of the year was named, Sven Klinge, and thanked for the many occasions in which he has photographed NSS events.

Indian Atheist Hacked to Death After Posting Criticisms of Religion on Social Media

March 20, 2017 by  

According to reports from India, a 31-year-old man named H. Farook was hacked to death on Thursday night by four men who were pissed off that he posted atheistic messages on a WhatsApp group and Facebook page.

17343063_1606920539319948_8165107527995331017_n

At 11.15pm on Thursday, [Farook] received a phone call summoning him out of the house. His wife advised him not to go out so late at night. However, he left home, saying he would be back in 10 minutes. He had gone to a sewage treatment plant near Ukkadam on a motorcycle, where a four-member gang waylaid him.

They waylaid Farook, who attempted to escape. However, he was assaulted with sickles by the gang and suffered deep cuts to his neck and abdomen. He succumbed to his injuries on the spot.

One man, a Muslim, has already been arrested for the murder (though his lawyer is appealing) while two others have been connected with it.

It’s a quicker response time than we saw with the murders of atheists in Bangladesh — how’s that for a silver lining? — but the underlying problem is still the same. Atheists in that part of the world continue to be murdered for the crime of criticizing bad ideas. The killers aren’t afraid of death, because they believe they are fighting an eternal battle of sorts. The only way this will ever change is if Muslim leaders commit themselves to reforming the religion from the inside.

Christian senator caught in motel room with underage boy

Added March 19, 2017

Oklahoma police have recommended three prostitution charges against a ‘crazy/stupid’ Christian conservative and Republican State Senator Ralph Shortey, 35, above, who was found with an underage male prostitute in his motel room.

According to this report, Shortey, a member of Donald Trump’s leadership team in Oklahoma, will be charged with soliciting prostitution of a minor, prostitution within 1,000 feet of a church, and transporting for the purpose of prostitution.

Shortey was found with the teenage boy in a motel in the town of Moore on the night of March 9, after an anonymous tip was made to police requesting for a welfare check on the motel room.

Lieutenant Kyle Dudley told NewsOK.com:

On March 9 … officers of the Moore Police Department were contacted in reference to a welfare check at a local hotel. Responding officers found a juvenile male in a hotel room which was also occupied by an adult male. The circumstances surrounding this incident are currently under investigation and no additional information can be released at this time.

Shortey, 35 – Chairman of the Trump Campaign for Oklahoma – represents Oklahoma City. Elected in 2010, the senator is a prominent Christian conservative in Oklahoma politics.

In September 2015, Shortey opposed the building of a community health centre in an Oklahoma City neighborhood that would offer programmes for youth and the elderly. The center was planned to offer mental health evaluations and family planning. He said:

Most of the people that take advantage of that are people that we really don’t want around an elementary school. As you know, in south Oklahoma City, we have a prostitution problem. How many prostitutes are going to come to this location, looking for family planning services that’s right next door to an elementary school?

Oh, the irony!

According to reports, Shortey “attended Heartland Baptist Bible College in Oklahoma City in preparation for mission work in Uganda”, before beginning a political career which saw him draw up a number of bills which made him a national laughing stock. In 2012 he advocated the open carrying of guns for defence against … turkeys!

Shortey argued that he shouldn’t be required to pay fees and get a licence to carry a weapon. Here’s how he justified that:

I was in oil and gas. I was out on a lease at one time and I got attacked by a turkey. Wait until you get attacked by a turkey. You will know the fear that a turkey can invoke in a person. And so I beat it with a club. That was all I could do.

He added:

I wish that I had a gun with me. And I started carrying a gun in my truck after that without a licence because I didn’t want to get attacked by a mountain lion. Turkeys are bad enough.

The Tulsa World opined:

Open-carry is needed to protect us from enraged turkeys? Seriously?

It added:

Wild animals can be aggressive, especially during mating season or while protecting their young. But this turkey frightened the senator enough that he had to beat it death with a club? We hope it was turkey season, because you can’t kill a turkey out of season. Maybe because the senator feared for his life there is a loophole in the law. Maybe Oklahoma’s stand-your-ground law covers turkey attacks.

Shortey is full of other daft ideas, and in 2014 made it to the Crazy/Stupid Republican of the Day spot.

He introduced a ludicrous and unnecessary bill that would prohibit the manufacturing and sale of food “which contains aborted human foetuses”. He also has proposed legislation to:

Abolish the state Court of Criminal Appeals and…to eliminate the Oklahoma Supreme Court’s power to review the constitutionality of laws.

Commenting on the current situation, State Democratic Chairman Mark Hammons has called for Shortey to suspend himself. In a statement Hammons said:

While a final resolution should await completion of the police investigation, Sen Ralph Shortey owes it to his constituents and all taxpayers to suspend himself from all official activities. This is far too embarrassing to have him speak, vote or represent Oklahoma on any issue.

It is reported here that the “family values” guy is married with two children.

This Atheist’s Obituary from 1889 Is Delightful: The “Infidel” Was “Perfectly Rational to the Last”

March 17, 2017 by  

While researching family history in 19th century Southern newspapers, I recently stumbled upon the most delightful atheist’s obituary I’ve ever seen. I’ve no idea who Gus M. Setzer of China Grove, North Carolina, was. But if his final act in the spring of 1889 and these sweet words about him are any guide, I wish I could have known old Gus:

SetzerObituary

He was a pronounced infidel, believing in neither God nor a future of any kind. Two weeks before his death, knowing his demise to be imminent, he went to a tree near the yard and under it marked a place for his grave, giving instructions as to how it should be dug and his mode of burial. He wanted a layer of cedar brush at the bottom of the grave, to be filled up with dirt. He said that when decomposition set in the sap of the tree would draw him up the limbs and he could perch on the top of the tree and view the surrounding scenery for ages to come.

Reading those words, my eyes welled from a profoundly felt connection with this old dissident, the ancient and spreading trees, and the glorious life inhabiting their gnarled branches.

Or so I hallucinated, because as we all know, atheists are incapable of feeling spiritual depth.

But it was the last line that really left me smiling in delight:

Setzer was perfectly rational to the last.

You Don’t Need Faith To Be An Atheist

March 16, 2017 by  

The Atheist Pig takes the welcome, sarcastic route when responding to someone who repeats the line about he “doesn’t have enough faith to be an atheist.”

tumblr_oms90aJzvw1rpw0zao1_1280

You can see the full strip right here.

The argument never made much sense. After all, if faith is the reason you’re an atheist, you’re atheisting wrong.

US study shows that children fare better in secular families

Added March 15, 2017

For almost 40 years, Vern L Bengtson, a USC professor of gerontology and sociology, has overseen the Longitudinal Study of Generations, which has become the largest study of religion and family life conducted across several generations in the United States.

According to Phil Zuckerman, writing for the LA Times, when Bengston noticed the growth of non-religious Americans becoming increasingly pronounced, he decided in 2013 to add secular families to his study in an attempt to understand how family life and intergenerational influences play out among the religionless.

He was surprised by what he found: high levels of family solidarity and emotional closeness between parents and non-religious youth, and strong ethical standards and moral values that had been clearly articulated as they were imparted to the next generation.

Many non-religious parents were more coherent and passionate about their ethical principles than some of the ‘religious’ parents in our study. The vast majority appeared to live goal-filled lives characterised by moral direction and sense of life having a purpose.

Zuckerman, above, author of Living the Secular Life, added:

My own ongoing research among secular Americans – as well as that of a handful of other social scientists who have only recently turned their gaze on secular culture – confirms that non-religious family life is replete with its own sustaining moral values and enriching ethical precepts. Chief among those: rational problem solving, personal autonomy, independence of thought, avoidance of corporal punishment, a spirit of ‘questioning everything’ and, far above all, empathy.

For secular people, morality is predicated on one simple principle: empathetic reciprocity, widely known as the Golden Rule. Treating other people as you would like to be treated. It is an ancient, universal ethical imperative. And it requires no supernatural beliefs.

The results of such secular child-rearing are encouraging. Studies have found that secular teenagers are far less likely to care what the ‘cool kids’ think, or express a need to fit in with them, than their religious peers. When these teens mature into ‘godless’ adults, they exhibit less racism than their religious counterparts, according to a 2010 Duke University study. Many psychological studies show that secular grownups tend to be less vengeful, less nationalistic, less militaristic, less authoritarian and more tolerant, on average, than religious adults.

And he pointed out:

Recent research also has shown that children raised without religion tend to remain irreligious as they grow older – and are perhaps more accepting. Secular adults are more likely to understand and accept the science concerning global warming, and to support women’s equality and gay rights.

One telling fact from the criminology field: Atheists were almost absent from our prison population as of the late 1990s, comprising less than half of 1% of those behind bars, according to Federal Bureau of Prisons statistics. This echoes what the criminology field has documented for more than a century – the unaffiliated and the non-religious engage in far fewer crimes.

Another meaningful related fact: Democratic countries with the lowest levels of religious faith and participation today – such as Sweden, Denmark, Japan, Belgium and New Zealand – have among the lowest violent crime rates in the world and enjoy remarkably high levels of societal well-being. If secular people couldn’t raise well-functioning, moral children, then a preponderance of them in a given society would spell societal disaster. Yet quite the opposite is the case.

Being a secular parent and something of an expert on secular culture, I know well the angst many secular Americans experience when they can’t help but wonder: Could I possibly be making a mistake by raising my children without religion? The unequivocal answer is no. Children raised without religion have no shortage of positive traits and virtues, and they ought to be warmly welcomed as a growing American demographic.

NYC Mayor Failed to Stop Rabbis from Sucking on Newborns’ Penises and Giving Them Herpes

Added March 14, 2017 by 

There’s a disturbing practice in the Ultra-Orthodox Jewish culture known as metzitzah b’peh in which a rabbi (mohel) sucks the blood from a baby boy who has just been circumcised. I repeat: The rabbi sucks the baby boy’s penis post-circumcision… because religion.

If that wasn’t disgusting enough, some of the mohels have had herpes simplex, passing the virus on to the children. Since 2000, more than a dozen infants have contracted herpes in this manner and at least two have died.

7xzhRUn

In some cases, parents weren’t even made aware the mohels were performing this ritual.

That’s why the New York City Board of Health decided a few years ago to make parents sign a consent form first. The thinking was: We can’t necessarily force the rabbis to stop the religious ritual, but we can at least make sure parents are aware of the potential health issues. But in 2015, the Board of Health reversed course, doing away with the consent forms. They gave the rationale that the forms simply weren’t working.

[Mayor Bill de Blasio] believes working closely with the community may be more effective at preventing babies from becoming infected with the virus than the consent form. Many ultra-Orthodox religious figures claim that the restrictions placed by the consent form, required under former Mayor Michael Bloomberg’s administration, have led to feelings of isolation in the community and noncompliance to the rule.

It’s a concession that should never have been made, even if it was pissing off the people it was supposed to be helping.

Mayor de Blasio didn’t do anything to fix the situation. With the consent forms gone, he met with a group of rabbis and came up with a pathetic alternative:

In exchange for abandoning the consent forms, the coalition of rabbis negotiating with City Hall agreed that if a baby is diagnosed with HSV-1, the community would identify the mohel in question and ask him to undergo testing. If the mohel tests positive for HSV-1, the city’s health department will test the DNA of the strain to see if it matches the infant’s.

If it does, the mohel will be banned from performing the ritual for life.

Rather than stopping this sick ritual entirely, the solution was to wait until a baby got herpes, link it to the mohel, and only then would that mohel be banned from performing the act again.

Meanwhile, the baby would still have the disease.

It was a bad policy then, and it turns out it’s a bad policy now. The New York Post reported over the weekend that de Blasio’s administration never enforced the agreement.

There have been six neonatal cases of herpes resulting from metzitzah b’peh since the deal was announced in 2015, and only two of the suspect mohels have been identified.

“Given how protective families are of mohels and the practice of metzitzah, working with families and the community when there is a new case of neonatal herpes continues to be our better option,” the [Health Department] said.

All of this was prompted by yet another case of baby herpes this month.

This is another example of religious freedom gone too far. When that phrase becomes an excuse for harming other people — whether it’s refusing to provide comprehensive health insurance to employees, or not taking kids to a doctor because you think prayer will heal them, or denying gay couples a marriage license, or refusing to bake lesbians a cake, or passing along herpes to a newborn baby — it must be stopped. Religious freedom can’t be an excuse to get away with something that would never be tolerated outside of the religious bubble.

And it’s shameful that a powerful Democrat didn’t do enough to prevent these crimes because (as one theory goes) he didn’t want to alienate a vocal voting bloc.

Uniting church has faced 2,500 reports of child sexual abuse, royal commission hears

Added March 13, 2017

Uniting church says it now has new policies, but Jehovah’s Witnesses fail to change two-witness rule or shunning in response to 1,008 allegations of abuse.

The Uniting church has been subject to about 2,500 allegations of child sexual abuse in its 40-year history, the royal commission has heard.

The child abuse royal commission also heard that there were 1,006 alleged perpetrators of abuse within the Jehovah’s Witnesses, but the congregation did not report a single one to police.

The Jehovah’s Witnesses, the inquiry heard, were still refusing to change a second century biblical rule requiring two witnesses to prove wrongdoing.


Jehovah's Witnesses 'fostered distrust' of secular authority – royal commission counsel
 
The royal commission returned to its examination of the Uniting church and the Jehovah’s Witnesses on Friday, seeking to understand how each had reformed its handling of child protection and abuse complaints.

Counsel assisting, Angus Stewart, SC, said the royal commission had analysed data provided by the Uniting church on 2,504 child abuse complaints since 1977.

Of those allegations, 133 related to abuse that occurred in places of worship.

The church had paid out about $17.5m to survivors, and had been the subject of 255 civil claims, Stewart said.

The royal commission is exploring how the church’s complicated structure is affecting its ability to have consistent child protection measures and complaint handling mechanisms.

The Uniting church has 1,065,000 members, making it the third largest Christian denomination in Australia.

It has 40,000 employees and 30,000 volunteers, and runs 64 schools and 179 agencies providing services to children, youth, or the broader community.

It is governed by a series of non-hierarchical councils, including the assembly, known as the national council, and state and territory synods, regional presbyteries, and individual congregations.

The national assembly develops and promotes child safety policy and codes of conduct, but each of the various councils are responsible for implementing them.

The church has developed a national child safe policy framework, which is modelled on recommendations from the royal commission. That framework was approved last weekend.

The royal commission chair, Justice Peter McClellan, asked whether the church had used its considerable following to influence the federal government on implementing a national redress scheme.

The Uniting church president, Stuart McMillan, said churches had far less influence than they did in the 1950s and 60s. But McMillan said the church was helping to encourage governments to commit to the scheme.

“We’re certainly doing that your honour, I have facilitated meetings of our ecumenical partners to have conversations about redress and about redress schemes,” McMillan said.

“We had a meeting with the commonwealth only in January to talk about matters that needed to be explored if they are going to go ahead with the scheme,” he said.

“There’s certainly goodwill on the part of churches on this matter.”

Earlier, the royal commission heard evidence about the extent of abuse within the Jehovah’s Witnesses.

It heard there were at least 1,008 survivors of alleged abuse, and 579 Jehovah’s Witnesses members confessed.

About 400 alleged perpetrators were expelled from the congregation, and 230 later reinstated. The royal commission reported 514 perpetrators to police.

It also heard victims were still shunned if they left the organisation.

The Jehovah’s Witnesses in Australia consider that they are prohibited by scripture from altering the application of a two-witness rule that applies in all cases of complaints of wrongdoing, the royal commission heard.

The commission found the organisation wrongly relied on that rule in the context of child sexual abuse, saying complainants were subject to ongoing traumatisation if their allegation wasn’t corroborated by a confession by their abuser or a second “credible” eyewitness.

Stewart said the Jehovah’s Witnesses had failed to address many of the inquiry’s recommendations, including that they revise or modify the application of that rule.

He said the organisation had also failed to address the particularly devastating practice of shunning victims who disassociated from the Jehovah’s Witnesses because their abuser remained in the congregation, while maintaining it was not a policy.

The commission found the Jehovah’s Witnesses did not respond adequately to child sexual abuse complaints and did not adequately protect children from the risk of being abused.

But senior members of the Australian church dispute the commission’s finding that the organisation has a general practice of not reporting child sexual abuse allegations to police or authorities unless required to do so by law.

“We have never had a practice of not reporting,” Jehovah’s Witness Australian branch committee member Terrence O’Brien told the commission on Friday.

Jehovah's Witnesses did not protect children from abuse, inquiry finds.

O’Brien said hundreds were reported, although not by the organisation because it was left to the elders handling the case or the parents.

The commission heard the Jehovah’s Witnesses had referred 15 of 17 child abuse allegations to police that had arisen since the commission hearings, noting that in two cases the adult survivors did not want it reported.

Rodney Spinks, who advises church elders on how to handle child sexual abuse cases, said victims or their parents were told they had the absolute right to report abuse to authorities and that the elders would fully support them.

Brazilian pastor is behind bars after telling his flock that his penis contained ‘holy milk’

Added March 12, 2017

Pastor Valdeci Sobrino Picanto pictured in a paddy-wagon on his was to jail


‘Come all ye faithful’: Pastor Valdeci Sobrino Picanto pictured in a paddy-wagon on his was to jail

EVANGELICAL pastor Valdeci Sobrino Picanto hit on a crafty way of getting blowjobs. He convinced his followers that his semen was “holy milk” and, according to one of his flock:

He has convinced us that only God could come into our lives through our mouth and that’s why he would do what he did. Often, after worship, pastor Valdeci would take us to the where the funds were kept at the back of the Church and asked us to have oral sex with him until the Holy Spirit would come through ejaculation.

Picanto said after his arrest that he intended sharing his sacred semen with fellow inmates.

See the original Spanish report here.

Couple are being held in jail for violating UAE’s sharia law

Added March 11, 2017

A motion was presented in the South African parliament yesterday condemning the incarceration of Emlyn Culverwell, 29, and his pregnant fiancée‚ Iryna Nohai, 27,  who are being held in a United Arab Emirates prison for having had an elicit sexual relationship.

The motion was presented by Democratic Alliance MP and deputy shadow environmental minister Terry Stander.

Whether this will have the effect of freeing the Culverville, a South African, and Ukrainian Nohai, is anyone’s guess.

Earlier, according to this report, South African officials said there was nothing they can do to free the pair.

The SA Department of International Relations and Cooperation media liaison spokesman Nelson Kgwete that the department was aware of the matter but the South African government was unable to interfere.

Standard consular assistance is being provided to the couple but the South African government cannot interfere in the judicial process in another sovereign country. Pregnant unmarried expatriate women are at risk of getting arrested‚ which happens from time to time as it is regarded as an offence in the UAE.

Culverwell’s mother Linda and his family have been fighting for the release of the couple for the last six weeks.

The couple were arrested in an Abu Dhabi hospital when a doctor revealed Nohai’s pregnancy. They were arrested when they could not provide a marriage certificate and for “acting immorally”. They were taken to Yas Police Station and then later to Al Wathba Prison.

Culverwell moved to the UAE five years ago to work as a water rescue operative at Yas Waterworld. It was in Abu Dhabi that he met Nohai‚ who worked as an administration officer‚ and the couple started their courtship.

On January 29‚ the couple’s world shattered when Nohai complained of stomach cramps. Being concerned for his fiancée’s well-being‚ Culverwell took her to the Medeor Medical Centre in Yas Mall for a check-up. It is then when the doctor broke the news that Nohai was pregnant.

People found guilty of flouting the country’s strict morality laws can be flogged and locked up for months to years under the Sharia-based legal system.

Since their arrest‚ no one‚ including employers and family members‚ has been able to make contact with the couple.

Linda Culverwell‚ who has gleaned information from her son’s colleagues‚ said the couple appeared before a judge once but were denied bail‚ denied any state appointed legal representation and were not charged.
The couple requested to be married in prison‚ but the same judge denied the request.

A Christian Church in Yas said that it was willing to marry the couple‚ at a substantial fee‚ but the same judge refused.

Culverwell’s mother said:

Our embassy is not doing enough. We hear nothing back from them‚ phone calls go unanswered‚ vague responses are given and even the emergency numbers don’t work. We have tried going through the consulate. The woman said she was going to see Emlyn after the second week after arrest‚ but never gave feedback. We have tried Amnesty International‚ Foreign Affairs and Human Rights‚ but we are nowhere closer to having word of them.

In the meantime‚ a colleague at Yas Waterworld‚ received word that part of the reason why the couple hasn’t been charged or allowed to marry is that Nohai is still undergoing tests to determine the paternity of the baby‚ to determine their HIV status as well as to see how long Noahi has been sexually active.

Linda Culverwell said:

I find it so degrading‚ I have worked my whole life in the medical field and I know there is no such test. The poor girl gave no consent for this. She must feel so violated‚ she must feel raped. At least the Ukraine embassy is trying hard to intervene and is pushing for them to get married.

I wish they would just deport them. Emlyn knows nothing. He probably doesn’t even know we are trying to get them out.

The UAE’s penal code criminalises Zina offences‚ especially for “guilty” women‚ with a minimum sentence of one year in prison. Zina offences include consensual sexual relations outside heterosexual marriage and other breaches of  “morality”. Hundreds of women‚ most foreign‚ are locked up in the UAE every year for having sex outside of marriage – including pregnant women and rape victims. According to Human Rights Watch‚ the UAE’s Zina codes violate international human rights law which the UAE have signed treaties for.

Christian School Bus Driver Lovingly Teaches Seven-Year-Old To Hate His Two Moms

Added March 10, 2017
by  

School bus drivers have two jobs. One, to drive kids to and from school. Two, to make sure no kids kill each other on the way. However, Violeta Jacobo, a school bus driver in Polk County, Florida, also seems to believe it is her job to tell kids they’ll burn in hell for all eternity for accepting their lesbian mothers.

shutterstock_314871770

According to parent Natalie Encarnacion, her son missed his usual bus and was taken home in another bus, driven by Jacobo. That’s when the trouble began.

“He mentioned [to the bus driver] he was hoping his two mom’s wouldn’t be upset that he was home so late,” Encarnacion said. “She said ‘whoa God doesn’t like that,’ then she went on and on telling him how he wouldn’t make it into heaven and there is a such thing as hell.”

Since then, Encarnacion says that, as a result of his encounter with Jacobo, he is now rebelling against his mothers’ relationship and has tried to tell them they shouldn’t be together. “It has put hate in his heart,” she told reporters.

Now, most likely, her son will get over this and it will be an incredibly awkward story for future Thanksgiving dinners. But we really need to question why this woman still has a job.

According to Encarnacion, she contacted the school board and never heard back. When News Channel 8 contacted them, a spokesperson said they are reviewing the matter and have told Jacobo that she has to follow the ethical code of conduct.

Take a moment and imagine if her statements to Encarnacion’s son had been of a non-Christian nature and were unrelated to his parents being lesbians. If she had just said, “Hey kid, you need to reject your parents, or else you will be set on fire and tortured.” Or if she had imposed her beliefs on a child in another way — for instance, telling hemophiliac children they’d go to hell for getting blood transfusions. I don’t think she’d be driving a school bus anymore.

Her comments would likely be viewed as a threat and Jacobo would be considered a danger to children. The fact that saying something like this is a being viewed as a mere violation of an ethical code of conduct rather than a completely psychotic thing to say to a child is astounding.

Scots cleric had a string of lovers before he killed himself

Added March 9, 2017

The Free Church in Scotland has launched an investigation into allegations that one of its top clerics – Reverend Dr Iain D Campbell, above – may have had affairs with as many as five women on the Isle of Lewis before he committed suicide in January.

According to this report, the allegations of adultery against Campbell, a former moderator of the Free Church General Assembly, were made by his wife Anne, and the church – known for its strict stance on adultery – has confirmed it was taking the allegations “very seriously”.

A spokesman for the church said:

We can confirm that the Free Church of Scotland are investigating allegations made in connection with the late Rev Dr Iain D Campbell. The Western Isles Presbytery are taking these allegations very seriously and acting on them in accordance with the stated practice of the Free Church of Scotland.

Glowing tributes were paid to the father of three after he died aged 53.

Widow Anne, 54, is understood to have confronted her husband after discovering deleted emails from members of his congregation.

Rev Campbell and his wife Anne

It is thought that several married women – possibly as many as five – have been named in the allegations.

Campbell tried to take his own life in hospital in Stornoway after an earlier failed suicide attempt.

He was transferred from the Western Isles Hospital to Glasgow for specialist treatment but later died.

Campbell grew up on the Isle of Lewis and studied at the University of Glasgow. He was ordained on Skye in 1988. He spent seven years on the island before returning to Lewis.

He became moderator in 2012 and was also well-known in the Free Church of Scotland as a theological writer.

The minister was pastor of Point Free Church, and of the nearby Knock Free Church on Lewis, and played a major role in reuniting the congregations following a 57-year-long split.

An obituary by Reverend James Maciver said the minister’s sudden death had:

Numbed the Western Isles Free Presbytery, and the tremors from the shock extended through the Free Church and well beyond. Such was his fitness, vigour and drive that none could have expected his demise at 53 years of age.

In 2015, the Free Church of Scotland urged MSPs not to abolish adultery laws because it would lead:

To the absolute abandonment of the institution of marriage in our culture today.

Anne Campbell declined to comment, but a statement issued on the family’s behalf said they were grieving Rev Campbell’s loss. It said:

The family have lost a husband and father. This is a personal matter and the family have requested that they be allowed to grieve in private.

The accused women are believed to be denying the allegations and consulting lawyers.

A report in The Telegraph claims that Campbell had had affairs with SEVEN women, and quoted a church source as saying:

There was never a whisper of a rumour about affairs until after he died – on such a close-knit island they would have been very difficult to keep secret. Yet Anne has supplied names of these alleged mistresses to the church. If she is right, he had been leading an extraordinary double life for years.

These Brave Atheists Are Spreading the Gospel of Reason in the Philippines

Added March 8, 2017
by  

In a country where more than 80% of the population is Roman Catholic and less than 0.1% of people have no religion, it’s tough to be an atheist in the Philippines. But Michael French shares some of their stories in a recent article for the Atlantic.

What’s really fascinating is the way some of them are using the tactics of the Religious Right to spread their beliefs, by educating students and bringing them food before teaching them about Humanism.

13603731_10153734177672686_1111089235025849370_o

“I got this idea from the Baptist Church,” [Jahziel Tayco] Ferrer told me, with a smile suggesting she appreciated the irony of borrowing from the missionary playbook. “They’re helping the community and, while helping, they’re also spreading the gospel. So as humanists, if they can do it, why can’t we?”

Besides that, though, creating an environment for atheists to gather and meet each other is always important in areas where religion is so prevalent. And that’s happening more than ever before.

Speaking at machine-gun pace, [Red] Tani explained the purpose of the [Filipino] Freethinkers. “We don’t promote atheism, but what we do promote are the ideas that would make atheists feel safe in a country.” His aim, he said, is to make sure that Filipinos who are questioning their beliefs realize they are not alone. “More than a handful of times, there will be someone who will attend a meet-up and say: ‘If you guys did not exist, I would have killed myself a long time ago.’”

These are brave atheists who dare to speak out in a nation full of believers, and they’re providing an incredibly useful service for those who don’t have that luxury. In many ways, the same principles that hold true in the Bible Belt are also taking shape in the Philippines. You can learn more about Red Tani’s group right here.

Five Indian nuns among eight arrested over teenager’s rape

Five Indian nuns among eight arrested over teenager’s rape

Father Robin Vadakkumcherry*, above, along with five nuns and two doctors, have been arrested in connection with the rape of a 16-year-old girl.

The vicar at the St Sebastian Catholic Church in Kottiyoor, was allegedly trying to flee India when Kerala police swooped.

According to this report, the eight were arrested on suspicion of covering up the alleged rape. The girl later gave birth to a baby boy in a hospital and the child was shifted to an orphanage controlled by the church.

All the accused face charges under India’s POCSO (Protection of Children from Sexual Offences).

During investigation, police found that there was an alleged attempt to cover up the whole incident and bail out the priest.

Though the hospital in  which the baby was born claimed that it was not aware of the rape, police reportedly found out that two doctors and a few staff members knew about the incident.

Two days after the delivery, the baby was discreetly shifted to an orphanage controlled by nuns. The superintendent of the orphanage is also among the accused. Instead of reporting the incident to police, all the accused entered into a conspiracy to hush up the case, police claimed.

Meanwhile, the Mananthawady diocese, under which the accused priest worked, tendered an apology to the girl and her family.

Said Mananthawady Bishop Mar Jose Porunnedam in his apology.

I endure your pain and agony. And I am also in pain … The loss of self-respect and spiritual damage caused to the church by this incident is huge. I don’t know how to pacify the child and her parents. I too join in their tears. I can only apologise to you.

Soon after the incident came to light, the diocese had removed the priest from all posts.

The girl’s mother had filed on a complaint with Childline that the priest had “sexually exploited” her daughter last year. The offence came to light after the girl gave birth to a baby at the hospital in Koothuparamba on February 7.

The Class 11 student was studying in a school in which the priest was also the manager, police said.

Row erupts after MP appears at Westminster with ash cross

Row erupts after MP appears at Westminster with ash cross

Glasgow MP Carol Monaghan was attacked for ‘promoting sectarianism’ after she appeared at a Westminster committee with an Ash Wednesday cross daubed on her forehead.

This prompted Scott Nicholson, a Labour parliamentary candidate at the 2016 Holyrood elections and until last week a member of its National Executive, to accuse the Scottish National Party MP of attempting to stir sectarianism.

Nicholson, according to this report, was in turn accused of displaying:

A frightening level of intolerance.

In a social media post, Nicholson linked an image of Monaghan wearing ashes on her forehead with religious bigotry.

Ash Wednesday is the first day of Lent and many Christians attend a church service at which their foreheads are marked with ash in the shape of a cross.

Nicholson, a senior figure in the Fabian Society, tweeted:

The SNP’s actions aim to foster grievance with UK but I believe there are members who plan to promote sectarianism.

He later deleted the tweet and apologised:

For any offence that may have been caused by my previous tweet regarding the SNP.

But Monaghan, who represents Glasgow North West, said:

This is not an apology. This was a personal attack on me and in doing this man has sought to politicise my faith for his agendas. Ashes are not a political symbol and this has absolutely nothing to do with the SNP.

I went to Mass as I do every year and got my ashes as I do every year. I was not making any point or any attempt to get a reaction. The overwhelming reaction I have had though has been wholly positive and from people of all faiths and none. To attempt to make a political point and accusations of sectarianism is really desperate stuff.

Nicholson’s comments have sparked fury among party colleagues, with one nationally prominent member stating:

I’m really taken aback by this. Why would you have a problem with someone having been to Mass on Ash Wednesday? This is pretty distasteful.

A spokesman for the Bishops’ Conference of Scotland said:

To suggest that a Catholic MP wearing ashes on her forehead on Ash Wednesday is an act of sectarianism displays a profound ignorance of Christian tradition and a frightening level of intolerance. Presumably, Theresa May’s decision to host a reception for Christian leaders at 10 Downing Street 24 hours earlier when she talked about her planned Lenten sacrifices was also an act of sectarianism?

Theresa May said at the reception that people must feel able:

To speak about their faith, and that absolutely includes their faith in Christ.

A Scottish Secular Society spokesman added:

There is no problem with people making displays of their faith at work or on particular days. It is not a call for sectarianism, attempts to create splits or create a dark shadow or religious bigotry. This is about someone attempting to tie a political party to religious divisions and that cannot be welcomed.

Labour MSP Elaine Smith said her party colleague’s comments breached equalities expectations, adding:

Mr Nicholson should apologise and reflect on what is a deeply offensive comment about Catholics who have been witness to their faith.

A Scottish Labour spokesman said:

Scott Nicholson has apologised for the offence he has caused with his inappropriate comment. Scottish Labour is very clear that all members have a responsibility to conduct themselves respectfully at all times.

This generation can be the one that stamps out sectarianism for good, and Scottish Labour firmly supports a renewed push towards tackling sectarianism in classrooms and the communities.

Mark Zuckerberg says he’s no longer an atheist, believes ‘religion is very important’

Added March 6, 2017

By Julie Zauzmer

The founder of Facebook has found religion, it seems, according to a cheery holiday message he posted on the social network he created.

On Christmas Day, Zuckerberg indicated in a Facebook status that he was “celebrating Christmas.”

“Merry Christmas and Happy Hanukkah from Priscilla, Max, Beast and me,” he wrote, naming his wife, daughter and dog. Then a commenter asked him: Aren’t you an atheist?

Zuckerberg identified himself as an atheist for years, but on Facebook on Christmas he wrote back: “No. I was raised Jewish and then I went through a period where I questioned things, but now I believe religion is very important.”

Social networking site Facebook is facing heavy criticism after removing major atheist pages

Added March 6, 2017

Facebook removed more than six Arabic-speaking atheist pages due to “violations” of Community Standards in the middle of April, reports The News Hub.

However, this was not the first time that the social networking site censored atheists and freethinkers in the MENA region.

Following the matter, the Atheist Alliance – Middle-East and North Africa (AA-MENA) demanded that Facebook changes its way of addressing violation reports in order to preserve members’ freedom of speech.

Ten Arabic-speaking atheist groups were deactivated in February 2016 for the same reason : heavy reporting campaigns that are organized by “cyber jihadist” fundamentalist Islamic groups, especially for the removal of any anti-Islamic group or page.

Facebook is a Criminal Christian Institution

Erkki Hartikainen March 5, 2017

Facebook of Finland has deleted my English pages.

It has several pleas but the fact is that all my English speaking friends are deleted.

I will delete the stub page and I will try the page which is only English. It will take time but I have less work without friends.

Irish Officials Confirm Mass Grave, Maybe Holding Remains of Hundreds of Children, at Nun-Run Home

Added March 4, 2017

In mid-2014, several media outlets ran a disturbing story about how two boys stumbled upon a septic tank in Tuam, Ireland (near Galway City), only to discover human bones in them.

Researcher Catherine Corless, who had been looking into a home in the same region once run by the Bon Secours nuns, realized that many of the children who had died in their care (up to 800 of them over several decades) had no records of public burials. She wondered if all those children had been “buried” inside the septic tank.

shutterstock_438121651

It was a devastating realization that came decades too late for anyone to do anything about it. But what was also troubling was how no one knew about this until 2014. Did the nuns really get away with all this maltreatment? Did they really toss aside the human remains so callously?

It didn’t help matters when Father Fintan Monaghan, a Catholic Church official whose archdiocese included that region, told reporters:

I suppose we can’t really judge the past from our point of view, from our lens. All we can do is mark it appropriately and make sure there is a suitable place here where people can come and remember the babies that died.”

Oh, hell yes, we can judge the past. It’s not like this happened so long ago, and the Catholic Church is hardly blameless when it comes to scandals.

Later that month, however, the Associated Press reported that the story, which by then had made headlines all over the world, was greatly exaggerated. The septic tank may not have been a burial site at all, and the number of children who died in the nuns’ care may not have been close to 800 at all.

Contrary to the allegations of widespread starvation highlighted in some reports, only 18 children were recorded as suffering from severe malnutrition.

That’s 18 too many, of course, but a far cry from what initial reports suggested.

Well, a Commission was assigned to investigate the matter and they just issued their final report today, nearly three years later after the story first broke.

It turns out the facts really are as disturbing as we always feared:

The Commission has completed two test excavations of the Galway site and today confirmed that “significant quantities of human remains have been discovered” in a structure which appears to be “related to the treatment/containment of sewerage and/or wastewater”.

There were remains found in at least 17 of the 20 chambers. A small number of the remains were recovered for testing. A scientific analysis has put the ages of the deceased at between 35 foetal weeks to two to three years old.

Radiocarbon dating suggests that they are from the time the Bon Secours home was in operation between 1925 and 1961. A number of the samples are likely to be from the 1950s.

Investigators will continue their work and justice will depend on what they find. But it’s deeply upsetting to realize that Corless may have been right this whole time, and these children, so poorly cared for by a group of Catholic nuns over several decades, were tossed aside so carelessly both in life and after it.

Christian Concern attacks new approach to sex education

Added March 3 Mar 2017

Christian Concern attacks new approach to sex education

Ahead of yesterday’s announcement by the UK Government that children will be taught about healthy adult relationships from the age of four – with sex education made compulsory in all secondary schools – Christian Concern’s Andrea Williams, above, railed against the plan.

CC’s Chief Executive, according to The Telegraph,  said that teaching Sex and Relationships Education (SRE) to four-year-olds would be “devastating” and risks:

Robbing them of their innocence.  Children of four are should not be introduced to this. Schools need to be safe places where the innocence of children is protected.

Very often sex education introduces children to concepts far too soon, destroying their innocence. This is not something that the state should be laying down. We are very concerned about this.

This puts her at odds with the Church of England, which has backed SRE. One of its senior bishops and leading authority on education has said that the sexualisation of children means they can no longer be “shielded”.

The Bishop of Ely, the Rt Revd Stephen Conway, has urged Christians to move with the times and accept that “what might have held in previous eras” is no longer the most effective way of keeping our children safe and preparing them for life in the modern world.

He said that while it is “only natural” to want to “shield children as long as we possibly can”, but added that parents must not ignore the reality that “even primary school children are becoming exposed to online pornography.”

In a written statement on Wednesday, the Education Secretary, Justine Greening, said existing statutory guidance made no mention of modern issues.

The statutory guidance for sex and relationships education was introduced in 2000 and is becoming increasingly outdated. It fails to address risks to children that have grown in prevalence over the last 17 years, including cyberbullying, ‘sexting’ and staying safe online.

Sex education is compulsory only for secondary school pupils in local authority-run schools. Now all secondary schools, including academies, private schools and religious free schools, must make the age-appropriate sex and relationship education mandatory.

Parents will continue to have a right to withdraw their children from the lessons. Schools will have flexibility in how they deliver the subjects and they can develop an approach that is “sensitive to the needs of the local community” and religious beliefs.

Stephen Evans, the campaigns director of the National Secular Society, said:

This sounds like children from minority faith groups will be totally left behind by the government’s proposals. Under this approach, children who happen to be born into conservative religious groups will still be without proper sex and relationships education.

The British Humanist Association said the announcement was a step in the right direction, but added that the government should ensure children in faith schools were not deprived of age-appropriate sex and relationships education.

The BHA’s chief executive, Andrew Copson said:

Andrew Copson

A child’s access to accurate, evidence-based and relevant information, designed for the simple purpose of keeping them safe, should not be dependent on their religious or non-religious background, nor on the type of school to which they happen to have been sent. It should be clear to everyone that either all children have a right to this education, or no such right exists.

According to the BBC, Laura Hannah, the Education and Training manager for leading UK sexual health charity Brook, says the new ruling will impact greatly on children from communities where sex is a taboo subject in school and at home.

We work in lots of faith school where young people tell us sex isn’t spoken about at home. We respect their values but what we want to do is give them information so that when they are ready to have a relationship they can understand the risks and they understand what’s available to them.

Brook provides sex education that is tailored specifically to faith schools, avoiding certain topics when talking to students. Said Hannah:

If we are working within a faith school, we are often requested not to talk about contraception or condom use. What we will do is talk about sexual health services that are available to young people in their area and what’s there, so if they chose to use it they’re able to access that information.

Hannah is keen for a change in language to include LGBTQ pupils in the conversation.

Contradictions of the Bible

Added December 9, 2016

http://infidels.org/library/modern/jim_meritt/bible-contradictions.html

Arguments for atheism

Added December 10, 2016

http://www.argumentsforatheism.com/

Filosofia ja elämänkatsomustieto

Last update 03.03.2017

Yleistietoa, opetussuunnitelmia, oppikirjoja ja linkkejä.


Elämänkatsomustiedon opetussuunnitelma 2016

Tutustuaksesi opetushallituksen versioon elämänkatsomustiedon opetussuunnitelmasta napauta tästä (pdf) tai tästä (doc).

Html muodossa opetussuunnitelman löydät napauttamalla tästä.

Syksyn 2016 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä

Syksyn 2016 filosofian ylioppilastehtävät html-muodossa saat näkyviin napauttamalla tästä.


Kevään 2016 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä 

Kevään 2016 filosofian ylioppilastehtävät html-muodossa saat näkyviin napauttamalla tästä


Syksyn 2015 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä

Syksyn 2015 filosofian ylioppilastehtävät html-muodossa saat näkyviin napauttamalla tästä.


Kevään 2015 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä

Kevään 2015 filosofian ylioppilastehtävät html-muodossa saat näkyviin napauttamalla tästä.


Syksyn 2014 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä.

Kevään 2014 filosofian ylioppilastehtävät html-muodossa saat näkyviin napauttamalla tästä.

Kevään 2014 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä.

Syksyn 2013 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä.

Syksyn 2013 filosofian ylioppilastehtävät html-muodossa saat näkyviin napauttamalla tästä. ja pdf -muodossa napauttamalla tästä.

Kevään 2013 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä.

Kevään 2013 filosofian ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä.

Filosofi och livsåskådning

20 läroböcker och vokabulär

Philosophy and Life View

20 books and dictionary in Finnish

Constructed language misil

misil

Katsomusaineiden didaktiikkaa

Yleistä didaktiikkaa

Ilmaista didaktiikkaa

Kristillinen dogmatiikka

http://etkirja.pp.fi/dogmatiikka.html

Filosofian, elämänkatsomustiedon ja uskonnon didaktiikkaa

Motivaatio, kv sopimukset, totuus jne...

Lukion filosofia, Filosofi i gymnasiet

Opetussuunnitelmat ja lisätietoa

Mitä filosofia on?
Vad är filosofi?
Opetussuunnitelma
Läroplan
Yliopistofilosofian sivustot
Filosofi.fi på svenska
Svenska material
Philosophy links in Internet
Logiikan alkeet Internetissä
Palautelomake

Ilmaiset filosofian oppikirjat

FI1 , FI2 , FI3 , FI4

Normatiivinen etiikka
Sukupuolietiikka
Metaetiikka
Deskriptiivinen etiikka

Filosofian ylioppilastehtävät

S 2012 K 2012 S 2011 K 2011
Vanhoja ylioppilastehtäviä
Vanhojen tehtävien sanaluettelo lukumäärineen
Ylioppilaskirjoitusten filosofit
Ylioppilaskirjoitusten sivistyssanat
Palautelomake

Elämänkatsomustieto, livsåskådning

Opetussuunnitelmat ja lisätietoa

Elämänkatsomustieto vai uskonto?
Mitä elämänkatsomustieto on?
Miksi evankelis-luterilaiset eivät pääse et:n opetukseen
Elämänkatsomustiedon opetussuunnitelmat
Grunderna för läroplanen för den grundläggande utbildningen
Koululait ja muut säädökset
Kysymyksiä ja vastauksia
Keskeiset ongelmat opetuksessa
Elämänkatsomustiedon opetusaineistoa ja linkkejä
Ohjeita kouluille
Dosentti Jouni Luukkaisen kantelut
Elämänkatsomustiedon stipendit
Kilpailut
Uskonnottomien uutisia
Religionskunskap i Sverige
Svenska material
Palautelomake

Peruskoulu Grundskola

Ilmaiset oppikirjat

et1 et2 et3 et4 et5 et6 et7 et8 et9

Opetussuunnitelmat ja lisätietoa

Elämänkatsomustiedon opetussuunnitelmat
Grunderna för läroplanen för den grundläggande utbildningen
Opetusvihjeitä: 1-5, 5-9
Verkkomateriaalia
Vähemmistöuskontojen oppikirjat
Palautelomake

Lukio Gymnasium

Ilmaiset oppikirjat

et10 et11 et12 et13 et14

Opetussuunnitelmat ja lisätietoa

Elämänkatsomustiedon opetussuunnitelmat
Grunderna för läroplanen
Sanasto
Opinnot Helsingin yliopistossa
Uskontojen vertailutaulukko
Palautelomake

Elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät

S 2012 K 2012 S 2011 K 2011
Vanhoja tehtävä
Vanhojen tehtävien sanaluettelo lukumäärineen
Ylioppilaskirjoitusten sivistyssanat

Syksyn 2014 ylioppilaskirjoituksiin valmistautuminen

Sekä elämänkatsomustiedon että filosofian ylioppilaskirjoituksiin kannattaa valmentautua lukemalla tämän oppiaineiston sanastoa sanasto.

Elämänkatsomustiedon kokeeseen lue myös ainakin kerran viikossa Elämänkatsomustiedon (opetushallituksen) opetussuunnitelmaohjeen sanat aakkosjärjestyksessä.

Filosofian kokeeseen lue ainakin kerran viikossa Filosofian(opetushallituksen) opetussuunnitelmaohjeen sanat aakkosjärjestyksessä.

Elämänkatsomustieto ainereaalissa

Elämänkatsomustieto on eräs lukion reaaliaineista. Elämänkatsomustiedon ainereaalissa kokelas valitsee vastattavakseen kuusi kysymystä kymmenestä vaihtoehdosta.

Reaaliaineiden sijoittuminen koepäivien kesken: Samana koepäivänä järjestetään evankelis-luterilaisen uskonnon, ortodoksisen isen uskonnon, elämänkatsomustiedon, yhteiskuntaopin, kemian, maantieteen ja terveystiedon kokeet.

Muuta tietoa

Esitelmä ateismista 9.2.2012 (pdf)
Maailmanuskonnot
Wienin piiri
Valtion ja kirkon ero
Java kielen perusteet versio 0.7
Palautelomake
Jäsenlomakkeet ja palautelomakkeet tekstinä ohjelmoijille

Ehdotus lukion opetuksen järkiperäistämiseksi

Suomen Ateistiyhdistys ry. kannattaa kaikkien mielipideaineiden poistamista kouluista. Erityisesti oman uskonnon opetus on mielipideopetusta.

Suomen ateistiyhdistys vastustaa kuitenkin jyrkästi kaikille yhteiseen "elämänkatsomustiedon" opetukseen siirtymistä lukioissa. Se merkitsisi Ruotsin mallin mukaista uskonnon opetusta eli sitä, mitä Kulosaaren yhteiskoulussa nyt opetetaan.

Kulosaaren yhteiskoulun kaikille pakollisen opetussuunnitelman löydät napauttamalla tästä.

Koska peruskoulun järkeistäminen on Suomen äärivanhoillisessa mielipideilmastossa mahdotonta, ehdotamme että järkeistäminen aloitetaan lukiosta.

Kun oman uskonnon tai elämänkatsomustiedon opetusta on peruskoulussa 9 vuotta, on kohtuutonta, että sitä on lukiossa.

Koska lukion elämänkatsomustiedon opetus oli aikoinaan filosofian opetusta ja nykyään huuhaata, ehdotamme, että oma uskonto ja elämänkatsomustieto poistetaan lukiosta ja muutetaan filosofian opetusta niin, että lukioissa filosofian nykyiset kurssit 2, 3 ja 4 ovat pakollisia. Samalla on päätettävä, että näiden kurssien sisältöjä ei muuteta lisäämällä niihin uskontotietoa.

Koska lukioissa on paljon evankelis-luterilaisia uskonnonopettajia, ehdotan, että heitä varten luodaan lakkautuspalkkajärjestelmä siirtymisajaksi. Vastaavasti teologikoulutusta vähennetään niin, että lukioiden evankelis-luterilaisen uskonnon opettajat voivat siirtyä joustavasti evankelisluterilaisen kirkon tehtäviin.

Nykyisin pätevät elämänkatsomustiedon opettajat katsottakoon päteviksi lukion filosofian opettajiksi.

Siirtymäajaksi myös opettajakoulutusta vailla olevat, joilla on yliopistossa suorittettu vähintään keskimmäinen oppimäärä filosofiassa, katsottakoon päteviksi lukion filosofian opettajiksi.

Lakkautuspalkka lisää menoja, mutta teologikoulutuksen keskeyttäminen pienentää menoja.

Kun joukko teologian professoreja joutuu lomautetuiksi, tämä on vain osoitus siitä, että kansalaisia lomautetaan tasapuolisesti kaikissa yhteiskuntaluokista.

Todellisiä hyötyjiä ovat lukiolaiset.

Mainittakoon, että ylempää löytyvät täysin ilmaiset lukion filosofian oppikirjat.