Jumalaton kulttuurilehti

 Suomen ainoa kulttuurilehti

Helmikuu 2017 February 2017

mikael
Arkkienkeli Mikael pahoinpitelee veljeään Saatanaa.

Janne Riiheläinen opetti yliopistossa teologian opiskelijoille pelkkää sotapropagandaa!

http://mvlehti.net/2017/02/27/janne-riihelainen-opetti-yliopistossa-teologian-opiskelijoille-pelkkaa-sotapropagandaa/
Janne Riiheläinen opetti yliopistossa teologian opiskelijoille pelkkää sotapropagandaa!
Ylioppilas Janne ”Rysky” Riiheläinen opetti Itä-Suomen yliopistossa loppuvuodesta 2016 ”teologin viestintätaidot” –nimisellä kurssilla. Teologian opiskelijoista valmistuu teologian maistereita sekä sen myötä mahdollisesti pappeja ja uskonnonopettajia. Kurssilla Riiheläinen häikäilemättömästi jopa nimeltä mainiten mustamaalasi tiettyjä suomalaishenkilöitä.

Janne Riiheläinen itse ei ole suorittanut teologian opintoja. Hänellä ei ole muiltakaan aloilta lisensiaatin tai tohtorin tutkintoja, jollainen yliopiston opettajalla olisi suotavaa olla. Riiheläisellä ei ole edes maisterin perustutkintoa. Hänen korkein suoritettu tutkinto on ylioppilastutkinto.

Janne Riiheläisen opetus teologin viestintä -kurssilla teologian opiskelijoille oli järkyttävää sotapropagandaa ja suoranaista joidenkin suomalaisten henkilöiden mustamaalaamista.
Vähintään yhtä hämmentävää oli, että pappisviran toivossa opiskelevat teologian opiskelijat suorittivat teologin viestintätaidot –nimistä kurssia tällaisessa sotapropagandakurssin hengessä.

KAKSI JÄSENYHDISTYSTÄ KATSOTTIIN ERONNEIKSI VAPAA-AJATTELIJAIN LIITOSTA (24.2.2017)

Lisätty 28.2.2017

Jäsenyhdistysten määrä jatkaa laskuaan Vapaa-ajattelijain liitossa. Vuoden 2016 lopussa jäsenyhdistyksiä oli 25. Liittohallitus päätti 21.1.2017 katsoa eronneiksi liitosta Porvoon seudun vapaa-ajattelijat – Borgånejdens fritänkare r.y:n (132279) ja Varkauden Vapaa-ajattelijat ry:n (64212). Päätös tehtiin liiton sääntöjen 5 §:n nojalla. Sen mukaan jäsenyhdistys voidaan katsoa eronneeksi liitosta, jos se ei ole maksanut liitolle liittomaksuja kolmena peräkkäisenä vuotena.

Molempien yhdistysten toiminta oli lakannut. Porvoon yhdistys oli perustettu 21.10.1979 ja rekisteröity 18.5.1981. Sen perustajajäseniä ja ensimmäinen puheenjohtaja oli Erkki Tapio Tukiainen. Hän oli viimeksi Pääkaupunkiseudun ateistit ry:n hallituksen jäsen ja kuoli 10.8.2016 (ks. tarkemmin Jätimme jäähyväiset Tapio Tukiaiselle (18.11.2016).

Varkauden yhdistys oli perustettu 25.10.1953 ja rekisteröity 3.12.1953.

Eriarvoista kohtelua

Porvoon yhdistys tilitti viimeksi 20 liittomaksua vuodelta 2013. Se voitiin katsoa eronneeksi 1.1.2017 lukien. Varkauden yhdistys tilitti viimeksi kuusi liittomaksua vuodelta 2012. Se voitiin katsoa eronneeksi 1.1.2016.

Yhdistyslain mukaan yhdistyksen jäseniä tulee kohdella yhdenvertaisesti. Vapaa-ajattelijain liiton hallitus ei välitä tästäkään määräyksestä. Kun Vaasan Vapaa-ajattelijat ry (56419) oli jättänyt liittomaksut tilittämättä vuosilta 2011-2013, se katsottiin eronneeksi liitosta liittohallituksen kokouksessa 25.1.2014. Nyt tehdyistä päätöksistä Porvoon yhdistyksen katsominen eronneeksi tehtiin siis asianmukaisesti, mutta Varkauden yhdistystä koskeva päätös vuoden myöhässä. Jos Varkauden yhdistys olisi tahtonut pysyä liiton jäsenyhdistyksenä, se olisi kenties voinut välttää eronneeksi katsomisen, jos se olisi tilittänyt liittomaksuja vuodelta 2016.

Yhdistysten aikaisemmalla toiminnalla ”kukkoslovakian” rakentelun puolesta tai sen torjumiseksi ei ollut enää merkitystä. Varkauden yhdistys ei koskaan kannattanut ”kukkoslovakiaa”. Sen sijaan Porvoon yhdistyksessä Juha Kukkonen kävi itsekin propagoimassa sitä ”kukkoslovakian” kannattajaksi menestyksellä. Silti Porvoon yhdistys katsottiin nyt eronneeksi nopeasti sen jälkeen, kun se oli tullut siihen kelpoiseksi. Kun yhdistysten toiminta oli lakannut, niistä ei ollut enää hyötyä liiton nykyjohdolle.

Tulevaisuuden näkymät

Vapaa-ajattelijain liiton nykyhallitus ei ole lukenut liiton sääntöjä vaan määritellyt tehtävänsä oman mielensä mukaan. Erityisesti järjestötyö, yhteistoiminta kaikkien jäsenyhdistysten kanssa ja eritoten heikkojen yhdistysten tukeminen ei kuulu liiton toimintaan.

Lue myös -kohdassa mainitussa jälkimmäisessä kirjoituksessani pidin mahdollisena, että lisää jäsenyhdistyksiä poistuu liitosta. Kun liiton johtoelimissä ei ole tapahtunut oleellista muutosta parempaan, pysytän vanhan arvioni voimassa .

Kimmo Sundström

Muutama sana Albert Einsteinista

Erkki Hartikainen 28.2.2017

Albert Einsteinin väitetään sanoneen, että nerouden ja tyhmyyden ero on se, että nerous on rajallista.

Albert Einsteinin nerous piilee siinä, että hän esitti ihmisten todistettaviksi mahdottomia väitteitä ja sai ns. tieteen kannattamaan niitä.

On ihmiselle mahdotonta mitata valon yksisuuntainen nopeus. Näin ollen emme tiedä, onko valon yksisuuntainen nopeus minkään suhteen vakio.

Valon kaksisuuntainen nopeus on kyllä vakio, ja minä olen esittänyt englanniksi, että valon yksisuuntainen nopeus on vakio absoluuttisen avaruuden suhteen. Absoluuttinen avaruus puolestaan on tila, jossa valon yksisuuntainen nopeus on vakio.

Galaksien välinen tila on lähes absoluuttinen avaruus. Sitä, onko absoluuttista avaruustta tarkasti ottaen missään, emme tiedä.

Ihmisoikeusrikollisia

Lisätty 28.2.2017

Oikeusneuvokset Matti Halén, Outi Suviranta, Anne Nenonen, Antti Pekkala ja Maarit Lindroos, korkeimman hallinto-oikeuden esittelijä Riitta Kreula, Itä-Suomen  hallinto-oikeuden jäsenet Veijo Tarukannel, Mirjami Paso ja Anu Koivuluoma, ja Itä-Suomen hallinto-oikeuden esittelijä Toni Nykänen ovat ihmsoikeusrikollisia ja heille pitäisi langettaa ankarat rangaistukset uudessa Nurnbergin tuomioistuinkäsittelyssä rikoksistaan ihmisyyttä, ihmisoikeuksia vastaan

Kyseiset tuomarit ja tuomarinvastuulla toimineet ovat kuin olivat aikanaan keskitysleirien vartijat ym ihmisoikeusrikolliset.  Nämä tuomarit ovat tekosellaan vartioineet että alaikäiset lapset suljetaan kuin keskitysleirille eli pakotetaan uskonnonharjoittamiseen, vastoin lasten omaa nimenomaista tahtoa.
Nurnbergissa ja myöhemminkin keskitysleirioikeudenkäynneissä, keskitysleirien vartijoita on tuomittu ankariin rangaistuksiin. Niin nämäkin tuomarit pitäisi tuomita.
Nämä tuomarit ovat olleet täysin tietoisia siitä että heille tuomioistuimissaan selityksen antanut koulun rehtori oli selityksessään myöntänyt eli kertonut asioiden tapahtuvan niin että koulussa lapsia pakotetaan osallistumaan uskonnonharjoittamiseen.
Pahimpien ällötysten tapaan, nämä tuomarit ovat tahallaan sulkeneet silmänsä siltä ihmisoikeuksien rikkomiselta ja ovat päinvastoin hyväksyneet että lapsille kuuluu pakko osallistua niihin koulun tunteihin, vaikka nämä tuomarit ovat jo rehtorin kertomuksesta olleet täysin tietoisia siitä että oppitunneilla lapsia pakotetaan ihmisoikeuksien vastaisesti.
Rehelliset, ihmisoikeuksia kunnioittavat tuomarit olisivat tietenkin lopettaneet kyseisen koulun tuon menettelyn. Ja rehelliset, ihmisoikeuksia kunnioittavat tuomarit eivät tietenkään olisi antaneet mitään sellaista päätöstä jolla pakotetaan lapset sellaisille oppitunneille osallistumaan.
Mutta nämä tuomarit ryhtyivät kuin keskitysleirin vartijoiksi.

KHO valehtelee

Lisätty 27.2.2017

http://uskonnonvapaus.fi/2017/pakko-opetus.html

"Terve Helsinki" -kansalaispuolueliike on todellisuudessa sairasta - Väyrynen osoittaa sekomaisuutensa liittoutumalla Kristillisten kanssa

Lisätty 26.2.2017
Kristillisdemokraatit ovat yleensä menestyneet heikosti pääkaupungin sivistyneemmän äänestäjäväestön keskuudessa. Nyt hönttien kaksi kuppikuntaa liittoutuvat pöhköyden toiseen potenssiin korottavaan kokoonpanoon.

Paavo Väyrynen ja hänen moskova-mielinen joukkionsa liittyy Helsingin kuntavaaleissa Kristillisten valmiiksi hullutusta täynnään olevaan puoluejoukkioon. Ei Väyrynenkään mikään Helsingin asukkaiden suosikki ole ollut. Väyrysen poliittinen ryhmä osoittaa olevansa sairas - niin kuin on syytäkin ajatella, kun he valitsivat itselleen sairaudestaan kertovan propagandanimen nimen "Terve Helsinki".
Jos Helsingillä jo olisi tullimuuri ja rajavartiokontrolli kaupunkiinmuuttavia ääliöitä vastassa, niin selvää olisi että Väyrynen karahtaisi torjuntamuuriin eikä häntä päästettäisi Helsinkiin. Ainakin joku maalainen on syytä pitää suurkaupungin ulkopuolella, siis Väyrynen.

Pappeja ei päästetty turmelemaan YLE:n A-talkin eutanasiakeskustelua

Lisätty 25.2.2017

Jotakin järkeä näkyvillä YLE:nkin toimitustyössä: 23.2.2017 eutanasiakeskusteluun ei pappia kutsuttu.

Uskovaiset sähläävät asiat aina, koska he edustavat hullutusta. Niinpä hullutuksen edustajia ei pidä päästääkään mihinkään, hehän tekevät epäjärkevyyttä eli järjenvastaisuutta.

Populistijohtaja Le Pen kieltäytyi huivista Libanonin-vierailulla ja tapaaminen suurmuftin kanssa peruuntui

Lisätty 24.2.2017

Ranskan kansallisen rintaman johtaja Marine Le Pen peruutti tiistaina tapaamisen libanonilaisen suurmuftin kanssa, koska uskonnollinen johtaja edellytti vieraaltaan huivin käyttöä.

NAISPOLIITIKOLLE islamilaiset maat ovat hankala paikka: pukeuduitpa huiviin tai et, aina joku valittaa. Tiistaina Ranskan populistijohtaja kieltäytyi huivista, ja toissa viikolla ruotsalaisministeri suututti laittamalla huivin päähänsä.

Ranskan kansallisen rintaman johtaja Marine Le Pen peruutti tiistaina tapaamisen libanonilaisen suurmuftin kanssa, koska uskonnollinen johtaja edellytti vieraaltaan huivin käyttöä.

”Voitte välittää suurmuftille kunnioittavat terveiseni, mutta en peitä itseäni”,

Le Pen sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Libanonissa ei ole huivipakkoa, mutta uskonnollinen johtaja voi toki määrätä omien vieraidensa pukukoodin.

RUOTSISSA nähtiin hiljattain päinvastainen episodi. Liberaaleimmat ruotsalaiset suuttuivat, kun ulkomaankauppaministeri Ann Linden Iranin-matkalta levisi kuvia huivipäisestä ministeristä.

”Huivi on naisten alistamisen symboli”,

paheksui liberaalipuolueen puheenjohtaja Jan Björklund Aftonbladet-lehdessä. Hänen mielestään huivikuvat olivat onnettomuus Ruotsin ”feministiselle ulkopolitiikalle.”

Linde puolustautui huomauttamalla, että huivin käytöstä määrää Iranissa laki. Myös Suomen entinen ulkomaankauppaministeri Lenita Toivakka noudatti lakia vuonna 2015.

SIIS HUIVILLA VAI ILMAN? Suomen ulkoministeriöllä on suositus, jonka mukaan Suomen edustajat käyttävät huivia silloin, kun se kuuluu isäntämaan tapoihin.

Virallista linjaa tai ohjeistusta ulkoministeriöllä ei ole. Matkustustiedotteet muistuttavat kuitenkin Iranin huivipakosta ja Saudi-Arabian kohdalla muistutetaan, että naisten tulee käyttää nilkkoihin ulottuvaa pitkähihaista mustaa vaatetta.

VAIKKA RUOTSALAISMINISTERI Ann Lindeä haukuttiin huivin käytöstä feministisin perustein, ei huivista kieltäytyvä Marie Le Penkään ole niitä naisia, joihin liberaalimieliset feministit mielellään rinnastavat itsensä.

Mutta entä Michelle Obama, Laura Bush, Hillary Clinton, Barbara Bush, Rosalynn Carter ja Condoleezza Rice?


He ovat kaikki esiintyneet huivitta Saudi-Arabiassa, listaa Buzzfeed.

Tanskan kruununprinsessa Mary jätti viime vuonna päänsä paljaaksi Saudi-Arabiassa ja sai Expressenin mukaan moitteet anopiltaan, kuningatar Margareetalta.

Suomen Facebook huomauttelee toisinajattelijain ystävien keruusta

Erkki Hartikainen 23.2.2017

Olen vasta aloittanut ateistien ystävätoiminnan kun Suomen Facebook on alkanut huomautella "tunnetko tämän ihmisen". Olen kyllä Yhdysvalloissa huomattavasti tunnetumpi kuin kyseinen huomauttelija. Olen mm. esiintynyt American Atheistin kannessa, televisio-ohjelmissa ja radio-ohjelmissa. Lisäksi olen kierrellyt maata esitelmöimässä.

Pääkaupunkiseudun Ateistit: EHDOTIMME MÄÄRÄRAHAA YKSITYISILLE HAUTAUSMAILLE (18.2.2017)

Lisätty 21.2.2017

Yhdistyksemme esitti valtiovarainministeriölle, että valtion talousarvioon otetaan yhden miljoonan euron määräraha yksityisten hautausmaiden tukemiseksi. Tuki jaettaisiin hakemusten perusteella vuosittain opetus- ja kulttuuriministeriön kautta ja olisi harkinnanvarainen. Ks. esityksemme [PDF]. 

Esityksemme perustuu Kimmo Sundströmin näkemykseen yksityisistä hautausmaista, joista hän on laatinut laajan, edelleen jatkuvan artikkelisarjan yhdistyksemme sivuille. Ks. artikkeleista viimeisintä [HTML] ja sen lopun luetteloa.

Jouni Luukkainen

Tiesitkö, että

Lisätty 20.2.1017

Halla on allah takaperin.

Demarien teologi Ville Jalovaara on uskontohirmu Pirkko Jalovaaran poika

Lisätty 19.2.2017

Kun uskonnon varjolla paljon rahaa yleisöltä kerännyt Pirkko Jalovaara on nyt syytettynä rahankeräysrikollisuudesta, niin jutun todisteista kävi ilmi sekin että Pirkko Jalovaara on rahallisesti tukenut poikansa Ville Jalovaaran demarina tekemää vaalikampanjointia.

Teologi Ville Jalovaara toimi esimerkiksi Tytti Tuppuraisen näkyvänä tukijana tämän kampanjassa päästä demaripuolueen puheenjohtajaksi.

Helsingin Sanomat erehtyi puhumaan totta

Perussuomalaisten militaristi kiihtyi

Erkki Hartikainen 18.2.2017

Helsingin Sanomat erehtyi julkaisemaan kaavion, josta ilmeni, että Venäjän puolustusmenot ovat varsin mitättömät. Hyökkäysmenoiksi niistä ei ole. Ei Vladimin Putin ole niin tyhmä mies, että hän alkaisi heikolla armeijalla hyökkäillä varsinkaan kun siitä ei olisi Venäjälle yhtään mitään hyötyä.

Putinin ja Donald Trumpin (Miksi ei Donald Duck?) vertailujen luulisi hävettävän vertailijoita itseään. Putin on oikea presidentti, mutta Trump vain amerikkalaisen militarismin juoksupoika. Yhdysvaltain presidenttinä ei pärjää sellainen henkilö joka ei tue vahvasti amerikkalaista aseteollisuutta.

Perussuomalainen puolustusministeri hiiltyi siitä, että suomalsiten venäläisten pelko saattaa laskea, kun osa kansalaisista älyää, ettei Venäjä hyökkää yhtään mihinkään.

Suomen itsenäisyyden aikana hyäkkäystilasto Suomen jan Venäjän välillä on edelleen 1-1. Talvisota käytiin siitä syystä, ettei Venäjä halunnut tapattaa Leningradin asukkaita sodassa, jonka se tiesi Hitlerin pian aloittavan. Ansiokkaan vakoilijansa ansiosta Venäjällä oli tiedossa etukäteen jopa Hitlerin hyökkäyspäivä.

Jatkosodan Suomi kävi avoimesti Hitlerin liittolaisena, ja joidenkin arvioiden mukaan Leningradin piirityksen aikana kuoli 700.000 ihmistä. Jos puolet niistä pannaan Suomen tilille, se on 350.000.

Vuoden 1918 kansanmurhan lukuun 50.000 (Väinö Tannerin arvio) verrattuna Suomi ylitti itsensä toisessa maailmansodassa.

Mitä Suomessa voitaisiin tehdä 10 miljardilla eurolla, jonka perussuomalainen militaristi Jussi Niinistö aikoo panna amerikkalaisiin hävittäjiin? Arvaa, voitaisiinko köyhien, sairaiden ja eläkeläisten asema korjata tällä summalla.

Kommunismin pelossa Suomen rikkaat ja evankelis-luterilainen kirkko kouluttivat suomalaiset ryssävihaan, jota on onnistuttu pitämään yllä tähän päivään asti.

Mitä tulee Helsingin Sanomain mainostamaan isoon vihaan, se on vain kopio ruotsalaisten ryöstöretkistä kaikkialle Ruotsin ympärysmaihin. Hirveimpiä ryöstöretkiä lienevät olleet 30-vuotinen sota ja Kaarle XII ryöstöretket.

Syyttäjä vaatii saarnaajalta yli 600 000 euron rikoshyötyä – osa keräysrahoista uuteen autoon ja matkoihin

Lisätty 17.2.2016


Käräjäoikeus

Rukousystävät ry:tä johtanut maallikkosaarnaaja Pirkko Jalovaara vastaa käräjäoikeudessa syytteeseen rahankeräysrikoksesta.
Pirkko Jalovaaran julistustyön tueksi perustetun Rukousystävät ry:n epäillään käyttäneen satoja tuhansia euroja keräysvaroja keräyslupien vastaisiin tarkoituksiin vuosina 2010–2013.

Lääninhallituksen ja sittemmin Poliisihallituksen myöntämät luvat sallivat rahankeräykset esirukoustapahtumien järjestämiseen ja hyväntekeväisyyslahjoituksiin koti- ja ulkomaille. Yhdistyksen omaan toimintaan kuten palkka- tai toimistokuluihin niitä ei olisi saanut käyttää.

– Päätös on ollut selkeä ja yksityiskohtainen. Ei ole ollut epäselvää mihin varoja saa käyttää ja mihin ei, kihlakunnansyyttäjä Miia Ljungqvist sanoi Helsingin käräjäoikeudessa.

Oikeudenkäynti 69-vuotiasta Jalovaaraa ja Rukousystävien taloushallinnosta vastannutta 68-vuotiasta miestä vastaan alkoi torstaina. Käsittelylle on varattu kaksi päivää.

Hyväpalkkainen saarnaaja

Syyttäjä on laskenut saaduksi rikoshyödyksi 605 864 euroa. Hän vaatii sen menettämistä valtiolle. Lisäksi syyttäjä vaatii 30 000 euron yhteisösakon tuomitsemista Rukousystävät ry:lle.

Syyttäjän mukaan keräysvaroista hyväntekeväisyyteen päätyi vain roposia: vain noin kuusi prosenttia käytettiin aineellisiin lahjoituksiin.

Sen sijaan yhdistys järjesti rukousiltoja kirkoissa, Radio Deissä ja TV7:llä.

Leijonanosa keräysvaroista päätyi syyttäjän mukaan kuitenkin yhdistyksen johtokaksikon hyödyksi. Jalovaara nautti huomattavaa palkkaa, joka enimmillään oli syyttäjän mukaan 133 000 euroa vuodessa.

Lisäksi Jalovaara sai 62 000 euroa palkkaa Rukousystävä-lehden kustannusyhtiöltä. Talouden ja hallinnon palvelut yhdistys puolestaan osti 68-vuotiaan varapuheenjohtajan yhtiöiltä.

Jalovaaralla oli Rukousystävät ry:ltä myös vapaa autoetu. Yhdistys osti hänen käyttöönsä 23 000 euron henkilöauton ja maksoi sen kulut.

Syyttäjän mukaan yhdistys käytti keräyslupien vastaisesti kymmeniä tuhansia euroja myös muun muassa ammattikirjallisuuteen, matkakuluihin ja GodTV:n perustamiseen Intiaan.

Talo ja mökki vaarassa

Jalovaara ja varapuheenjohtaja kiistävät syytteet ja rikoshyötyvaatimukset. Heidän mukaansa kaikki rahaa lahjoittaneet tiesivät, mihin varat käytetään. Keräysluvissa ei puolustuksen mukaan ollut prosenttirajoja, vaan 95 prosenttia rahoista saatiin käyttää rukousiltatapahtumien järjestämiseen.

Rukousystävät ry:n toiminta on puolustuksen mukaan käytännössä loppunut elokuussa 2014, jolloin rikostutkinta alkoi. Yhteistyökumppanit ovat pelästyneet julkisuutta.

Jalovaara itse puolestaan on vaarassa menettää omakotitalonsa Helsingissä ja kesämökkinsä Loviisassa, jos syyttäjän hyötyvaatimukset menevät läpi.

Maajussien lehti Maaseudun tulevaisuus pitäisi saattaa rikosvastuuseen

Erkki Hartikainen 16.2.2017

Valitettavasti Suomessa saa yllyttää eräisiin Suomessa rikollisiin tekoihin niissä maissa, joissa kyseisiä asioita ei ole määritelty rikollisiksi. Toisaalta Suomessa on tuomittu samoissa maissa tehdyistä rikoksista Suomen lakien mukaan. Väite, että oikeuslaitoksemme on kansanomaisten ennakkoluulojen yläpuolella, on vahvasti liioiteltu.

Vuonna 1916 Venäjä lopetti uhanalaisen suden tapporahat. Maaseudun Tulevaisuus- lehti kirjoitti suurin otsikoin, että susien määrä Venäjällä räjähtää kasvuun ja että uhanalaisten eläinten lisääntyminen on aivan hirveä asia.

Susia on Venäjän Karjalassa 350, Suomessa 200 ja Ruotsissa 150. Ei siis voida tuudittautua siihen uskoon, että Venäjältä tulee edes Suomeen lisää susia. Suomessa ja Venäjällä susien määrää ei arvioida tieteellisin menetelmin.

Myös metsästäjien lehdet käyvät armotonta susien vastaista propagandaa.

Susien tappamiseen saa yllyttää Suomessa, mutta muslimien arvostelusta kansalais- ja poliittisia oikeuksia koskevan YK:n sopimuksen (joka on Suomessa perustuslain yli menevä säädös) rikkomisesta saa Suomessa vähintään sakkoja. Peräti valtakunnansyyttäjät nostavat kanteita muslimien rikosten arvostelusta.

Helsingin Sanomat ei tunne edes moraalifilosofian sanastoa

Erkki Hartikainen 15.2.2017

Eilisen Helsingin Sanomat otsikoi "positiivisesta diskriminaatiosta". Tällaista Suomessa keksittyä vierasperäistä käsitettä ei ole olemassa. Moraalifuilosofian käsite on suomeksi "käänteinen syrjintä", englanniksi "reverse diskrimination".

Helsingin Sanomain metatyö

Erkki Hartikainen 15.2.2017

Metatyö on työn teettämää työtä.

Helsingin Sanomat kirjoittaa Internetissä:

Lasten vaatteista huolehtiminen on ”äitien näkymätöntä metatyötä”.

Tästä voimme päätellä, ettei Helsingin Sanomat tunne filosofiassa ja erityisesti tieteenfilosofiassa käytettyä käsitettä meta.

Pääkaupunkiseudun ateistit

TAUNO WALLENDAHR ON POISSA (12.2.2017)

Lisätty 14.2.2017

Pääkaupunkiseudun ateistit ry:n perustajajäsen ja alkuvuosien (1999-2001) varapuheenjohtaja Tauno Johannes Wallendahr kuoli 88-vuotiaana 20.1.2017 Kustaankartanon vanhusten-keskuksessa, Helsingissä. Hän oli syntynyt 5.4.1928.

Vainajan toivomuksen mukaisesti hautaustilaisuutta tai muistotilaisuutta ei järjestetä.

Pääkaupunkiseudun vapaa-ajattelijat ry:n perustajajäsen

Pääkaupunkiseudun ateistit ry perustettiin syyspäiväntasauksena 23.9.1999 nimellä Pääkaupunkiseudun vapaa-ajattelijat ry (PKV). Yhdistyksen perustivat Tauno Wallendahr, Timo Meltti ja Kimmo Sundström. Yhdistyksen perustamiselle syntyi tarve, kun Juha Kukkonen oli pilannut liiton ilmapiiriä ja alkanut hajottaa liittoa. Toiminta oli ryöstäytynyt uusiin mittoihin Kukkosen tultua valituksi liittoneuvoston kokouksessa 25.10.1997 liiton puheenjohtajaksi.

PKV:hen siirtyi paljon jäseniä Helsingin Vapaa-ajattelijat ry:stä (HVA), josta Kukkonen ja HVA:n hallitus olivat tekemässä ”kukkoslovakiaa”. HVA:n jättäneille oli helpompaa vaihtaa yhdistystä vuosikymmentenkin jäsenyyden jälkeen kuin hylätä omia arvojaan ja periaatteitaan kuten suvaitsevaisuus ja antiautoritaarisuus. Näitä vapaa-ajattelijat tavallisesti kannattivat.

Vaikka Kukkonen sai lähtöpassit liiton puheenjohtajan paikalta jo liittokokouksessa 20.6.1999, hän jatkoi sabotaasiaan vielä kuusi vuotta tultuaan valituksi liiton pääsihteeriksi samassa kokouksessa 20.6.1999.

”Kukkoslovakit” tahtoivat estää uusien jäsenyhdistysten hyväksymisen liittoon. Perusteena oli mm. se, että uudet yhdistykset olivat Erkki Hartikaisen, Kimmo Sundströmin, Janne Vainion ja Jari Hakkaraisen perustamia, tietysti paikallisten vapaa-ajattelijoiden kanssa ja tuella. Uudet jäsenyhdistykset olisivat uhka Kukkosen myyräntyölle silmällä pitäen vuoden 2002 liittokokousta.

Liittohallituksen kokouksessa 16.10.1999 Kukkonen, karkkilalainen Eino Huotari ja lahtelainen Sirkku Sievänen vastustivat Pääkaupunkiseudun vapaa-ajattelijat ry:n hyväksymistä liiton jäseneksi. Hanke epäonnistui. Liitto pystyi puolustamaan itseään vielä koko tämän liittokokouskauden 1999-2002 ja aina syksyyn 2002 saakka.

Jäsenhuippu 98 jäsentä

Pääkaupunkiseudun vapaa-ajattelijat oli antiautoritaarinen yhdistys ja kasvoi nopeasti. Toiminta oli vilkasta. Vuoden 1999 lopussa jäseniä oli vasta kuusi, vuoden 2005 lopussa jo 98. Vapaa-ajattelijain liitossa 98 jäsentä on paljon. Liitto laiminlöi luotettavan jäsentilaston laatimisen vuodelta 2005, mutta vuonna 2006 liitossa oli vain neljä yhdistystä, joiden jäsenmäärä oli yli 98: Helsingin yhdistys (292), Karkkilan yhdistys (283), Kemin yhdistys (99) ja Tampereen yhdistys (162).

Järjestötoimintaa: Vapaa Ajattelijan postitus

Heti vuonna 1999 PKV alkoi postittaa talkootöinä liiton julkaisemaa Vapaa Ajattelija -lehteä. Tuotimme osoitelaput, liimasimme ne lehtiin, kimputimme lehdet ja kuljetimme ne Pasilan postikeskukseen. Tauno Wallendahr oli mukana talkoissa. Veimme lehdet hänen autollaan Pasilaan. Vuonna 1999 postitimme lehden numerot 5/1999 ja 6/1999.

Yhdistys sai työstään pienen palkkion liitolta, mutta liitto säästi paljon rahaa, koska kaupallinen lehden postitus oli huomattavan kallista.

Vuonna 2000 postitimme numerot 1/2000, 2/2000 ja 3/2000. Sinä vuonna ei ilmestynytkään enempää numeroita. Liiton ilmapiirin tuhoaminen johti lehden rytmihäiriöihin. Vuonna 2001 postitimme vielä numerot 4-5/2000 ja 6/2000.

Kukkonen ja hänen käskyläisensä Arto Tiukkanen kävivät liiton toimistossa ihmettelemässä, mitä kummaa vapaaehtoiset oikein huhkivat. He kävelivät ympäriinsä luimistellen ynseästi, tervehtimättä ketään talkoolaisista ja sanomatta meille mitään. Sabotaasi kohdistui erityisesti PKV:hen.

Kukkosen ehdotuksesta PKV:n tämä toiminta haluttiin tuhota. Ensin ajateltiin, että Kukkonen tahtoo siirtää postittamisen HVA:lle. Kun Kukkonen ei osannut itse tehdä mitään konttoritöitä, hän painosti toimistosihteeri Janne Vainiota tulostamaan osoitetarrat. Vainio kuitenkin kieltäytyi. ”Se oli yksi niitä ensimmäisiä asioita, joiden seurauksena Kukkonen alkoi vähitellen hiiltyä minuun”, Vainio sanoi.

Kukkonen tekikin Karkkilan Vapaa-ajattelijat ry:lle (KAVA) esityksen, että KAVA ottaisi huolehtiakseen lehden postituksesta.

Liittohallitus hyväksyi Karkkilan yhdistyksen tekemän tarjouksen. Koska operaatio oli sabotaasia, postitus Karkkilasta käsin jatkui vain vähän aikaa palaten sitten paljon kalliimpaan kaupalliseen uomaan. Näin ”kukkoslovakia” pani liiton itsensä maksamaan liiton hajottamiskustannuksia. Liitto kaivoi omaa hautaansa.

Tauno Wallendahr oli myös paljon kysytty ja pitkäaikainen juhlapuhuja siviilihautajaisissa. Kukkonen antoi kaikille HVA:n juhlapuhujille potkut. Hän tahtoi, että juhlapuhujatoiminta luovutetaan Prometheus-seremoniat Oy:lle. HVA ryhtyi yhtiön osakkaaksi ja Kukkonen itse yhtiön juhlapuhujaksi. Yhdistyksen juhlapuhujia houkuteltiin mukaan yhtiön talliin. Kukaan heistä ei suostunut siihen. Wallendahr toimi kuitenkin itsenäisesti, sai puhujatoimeksiannot muuta kautta, eikä HVA onnistunut vahingoittamaan häntä.

Uskonnottomat juhlapuhujat ry:n hallituksen jäsen

Uskonnottomat juhlapuhujat ry ja Järvenpään Vapaa-ajattelijat ry järjestivät Järjestötalo Kiurulassa, Järvenpäässä, 27.1.2001 juhlapuhujakurssin. Tauno Wallendahr käväisi tässäkin tilaisuudessa. Hän toimitti kurssilaisten saataville kyselylomakkeensa, jonka avulla hän hankki tietoja juhlapuheitaan varten. Lisäksi saatavilla oli hänen pitämiään autenttisia ja muunneltuja juhlapuheita.

Puhujakurssin jälkeen pidettiin Uskonnottomat juhlapuhujat ry:n kokous, jossa Wallendahr valittiin yhdistyksen ainoaksi helsinkiläiseksi hallituksen jäseneksi.

Vapaa-ajattelijain liitto välitti vuosina 1988-1998 219 juhlapuhujatoimeksiantoa juhlapuhujille. Näistä vain kaksi oli nimijuhlapuheita, loput hautauspuheita. Nimijuhlapuheet olivat tuolloin vasta yleistymässä. ”Kukkoslovakit” onnistuivat lopettamaan toiminnan oikeastaan kokonaan. Vuonna 1999 välitettiin vain kuusi toimeksiantoa ja vuonna 2000 enää kaksi toimeksiantoa.

Kimmo Sundström

Kuuluisia huijauksia

Lisätty 13.2.2017

Maailmassa on tehty petoksia rahan, kunnian tai kuuluisuuden vuoksi – jotkut taas ovat halunneet muuttaa käsitystä historian kulusta. Keinoja kaihtamatta kekseliäät huijarit ovat tehtailleet väärennettyjä päiväkirjoja, taideteoksia, muinaisesineitä, valokuvia ja muita todisteita keksityistä tapahtumista.

MTV Uutiset julkaisee artikkelin yhteistyössä Tieteen Kuvalehden Historia-julkaisun kanssa.

Konstantinuksen lahja

Kirkko yritti huijata, 700-luvulla paavi varmisti tekaistulla lahjakirjalla kirkolle vallan Roomassa. Kun huijaus paljastui 800 vuotta myöhemmin, oli jo liian myöhäistä.

Vuonna 756 frankkien kuningas Pipin Pieni luovutti Rooman kaupungin katolisen kirkon haltuun.

Suojautuakseen tulevilta vaatimuksilta paavi kaipasi todisteita siitä, että kirkolla oli laillinen ja historiallinen oikeus kaupunkiin. Ihme tapahtui – samana vuonna paavinistuimen arkistoista löytyi 400 vuotta vanha lahjakirja keisari Konstantinus Suurelta.

Lahjakirjasta ilmeni, että keisari oli jo vuonna 330 luovuttanut Rooman kaupungin ja Länsi-Rooman alueet paavin vallan alaisuuteen kiitokseksi siitä, että paavi Sylvester oli parantanut hänet spitaalista. Eleellään Pipin siis vain palautti kirkolle tälle jo kuuluvaa omaisuutta.

Monista vastalauseista huolimatta Konstantinuksen lahjakirjan lainvoimaa ei kumottu, ja kirkko sai rakentaa ahkerasti Vatikaaniaan. Keskelle Roomaa nousi virastorakennuksia, luostareita ja kirkkoja, ja paavi vahvisti valtaansa ja rikastui entisestään.

Moni kuitenkin epäili lahjakirjan aitoutta.

Renessanssin aikana, kun monet kirkon dogmeista kyseenalaistettiin, italialainen humanisti Lorenzo Valla tutki kirjaa tarkemmin ja huomasi, että se sisälsi mm. ajallisia ristiriitaisuuksia. Kuinka Konstantinus oli esimerkiksi voinut nimetä Roomassa sijaitsevia kirkkoja, joita ei vuonna 330 ollut vielä rakennettu?

1600-luvulla lahjakirja todistettiin väärennökseksi.

Kirkko vakuutti vuosia kirjan aitoutta, mutta taipui lopulta myöntämään, että se oli tekaistu. Lahjakirjan olivat todennäköisesti laatineet paavin ovelat virkamiehet vuonna 756. Eikä Konstantinus historioitsijoiden mukaan koskaan edes sairastanut spitaalia.

Vermeer-väärennökset: Väärentäjä vedätti Göringiä

Väärentäjä todisti oikeudessa maalanneensa itse teokset, joita oli myynyt aitoina Vermeereinä.

Onko vihollisen huijaaminen maanpetos? Siinä Hans van Meegerenin puolustuksen ydin, kun häntä syytettiin arvokkaan hollantilaisen kansallisaarteen myymisestä marsalkka Hermann Göringille Hollannin natsimiehityksen aikana.

Hänen myymänsä teoksen nimi oli Kristus ja avionrikkoja, ja sitä pidettiin 1600-luvun kuuluisan taiteilijan Johannes Vermeerin unohdettuna teoksena.

Van Meegeren oli taulua myydessään väittänyt saaneensa sen käsiinsä onnekkaan sattuman kautta.

Todellisuudessa hän oli maalannut sen itse – samoin kuin lukuisia muita vanhan mestarin töitä, jotka hän oli myynyt suurilla summilla. Jouduttuaan oikeuteen vuonna 1947 nokkelan väärentäjän piti todistaa syyttömyytensä maanpetokseen maalaamalla oikeudessa Vermeerin teoksen Jeesus ja kirjanoppineet.

Tuomio tuli pelkästään petoksesta.

Draken laatta: Käytännön pilasta pitkäikäinen valhe

75 vuotta sitten viisi ystävystä päätti tehdä jekun historian-professorille. Juoni onnistui lopulta niin hyvin, ettei kukaan enää rohjennut paljastaa petosta.

Totuus tuli julki vasta vuonna 2003.

Vuonna 1933 viisi kalifornialaisystävystä päätti tehdä pilan yhteiselle tutulleen, historianprofessori Herbert Boltonille.

Tämän pakkomielteenä oli löytää historiallinen messinkilaatta, jonka englantilaisen merenkävijän Francis Draken uskotaan jättäneen jälkeensä, kun hän kävi vuonna 1579 Kaliforniassa esittämässä aluevaatimuksia kuningatar Elisabet I:n puolesta.

Ystävykset työstivät Draken kuvauksia vastaavan messinkilaatan ja jättivät sen kuljeksimaan. Laatta löydettiin vasta neljä vuotta myöhemmin, sopivasti säänsyömänä, ja Bolton innostui kovasti.

Teknisissä tutkimuksissa laatta todettiin aidoksi, minkä jälkeen siitä kerrottiin oppikirjoissa ja siitä tehtiin kopioita matkamuistoiksi. Vuonna 1977 perusteellisempi tutkimus paljasti kuitenkin, että metalli ei voinut olla 1500-luvun Englannista.

Vasta vuonna 2003 salaliittolaiset paljastivat huijauksensa ja kertoivat, että kun pila oli karannut käsistä, he eivät enää rohjenneet paljastaa sitä. Bolton oli tuolloin jo kuollut – uskoen vakaasti Draken laatan löytyneen.

Hitlerin muistelot: Taiteilija väärensi Hitlerin päiväkirjat

Vuonna 1983 saksalainen Stern-lehti julkaisi Hitlerin päiväkirjat, jotka osoittautuivat väärennöksiksi.

Ajatella, jos pystyisi tietämään, mitä Adolf Hitlerin päässä oikein liikkui! Saksalainen Stern luuli saaneensa sen selville vuonna 1983, kun ilmoille tuli uskomaton historiallinen aarre: Hitlerin päiväkirjat.

Taiteilija Konrad Kujau väitti päiväkirjojen löytyneen alasammutusta Luftwaffen lentokoneesta. Lehti osti päiväkirjat 9,9 miljoonalla Saksan markalla, ja löytö pääsi otsikoihin.

Pian tutkijat huomasivat, että päiväkirjojen paperi oli valmistettu sodan jälkeen ja että monet kappaleet oli jäljennetty suoraan Hitlerin puheita sisältävästä kirjasta. Kirjoituksissa oli myös ilmauksia, joita ei Hitlerin aikana vielä tunnettu.

Kujau paljastui päiväkirjojen kirjoittajaksi. Hän sai kepposestaan neljä vuotta vankeutta, ja samalla linnaan lähti Sternin toimittaja Gerd Heidemann, joka luuli saaneensa elämänsä jutun mutta tuomittiinkin osallisuudesta petokseen.

Piltdownin ihminen: Kallo osoitti Darwinin teoriat tosiksi

Ei varmuudella tiedetä, kuka keksi yhden kaikkien aikojen suurimmista tieteellisistä huijauksista, johon monet ihmislajin kehityksen teoriat perustuivat 40 vuoden ajan.

Vuonna 1912 lakimies ja amatööriarkeologi Charles Dawson löysi mielenkiintoisia kallon kappaleita pienestä englantilaisesta Piltdownin kylästä. Itse kallolla oli korkea otsa kuten ihmisellä, mutta leuka muistutti lähinnä ihmisapinan leukaa.

Löydön iäksi arveltiin puoli miljoonaa vuotta. Uutinen pääsi heti lehtien etusivuille: Piltdownin ihminen oli todennäköisesti kauan kaivattu ”puuttuva lenkki”, todiste ihmisen ja apinan välisestä sukulaisuudesta.

Charles Dawson sai arvostusta ja kuuluisuutta, ja kuollessaan muutama vuosi myöhemmin häntä pidettiin ansioituneena tiedemiehenä.

1950-luvun alussa kallolöytöä tutkittiin tarkemmin, ja Piltdownin ihminen pääsi taas etusivuille. Kallon todettiin olevan vanha, mutta arkelogisessa mielessä nuori: se oli kuulunut nykyihmiselle. Kallon yhteydessä löydetty leuka oli puolestaan kuulunut orangille. Ajan patinaa kalloon oli saatu tavallisella maalilla.

Dawsonia pidettiin huijauksen todennäköisenä isänä. Hänellä oli motiivi, sillä löytö oli tuonut hänelle arvostusta ja julkisuutta. Lisäksi selvisi, että monet muut hänen aiemmista ”löydöistään" olivat väärennöksiä – osa niistä oli jopa ostettu matkamuistomyymälästä.

Toisaalta on huomautettu, että Piltdownin väärennöksen laatiminen edellytti anatomian ja kehitysopin tuntemusta, jollaista Dawsonilla tuskin oli. On siis myös mahdollista, että hän on itse joutunut huijatuksi tai että hänellä on ollut huijauksessa mukana taitava rikostoveri.

Cottingleyn keijut: Tytöt ja keijut kujeilivat aikuisten kustannuksella

10- ja 16-vuotiaat serkukset herättivät aikalaistensa kiinnostuksen henkiolentoja kohtaan, kun he vuonna 1917 julkaisivat ottamiaan valokuvia keijukaisista.

Jotain maagista tapahtui englantilaisessa Cottingleyn kylässä kesällä 1917. 10- ja 16-vuotiaat serkukset Frances Griffith ja Elsie Wright riensivät juosten puutarhasta kertomaan, että olivat nähneet keijuja ja jopa leikkineet niiden kanssa.

Heidän vanhempansa kuittasivat puheet mielikuvituksen höpinänä, mutta tytöillä oli näyttää valokuvia uusista siivekkäistä ystävistään.

Pian Cottingleyn keijukaiset olivat kaikkien huulilla. Jopa itse mestarietsivä Sherlock Holmesin luoja sir Arthur Conan Doyle kirjoitti kahdessa lehtiartikkelissa vakuuttuneensa valokuvien aitoudesta.

Hän piti kuvia selvänä todisteena siitä, että materiaalisen ja järjellisen maailman alta löytyy henkimaailman kerroksia.

Kenenkään epäilyksiä ei herättänyt edes se, että 16-vuotias Elsie tunnettiin taitavana taiteilijana, joka oli jopa työskennellyt valokuva-laboratoriossa ja työstänyt kuvamanipulaatioita kaatuneiden sotilaiden ja näiden rakkaiden kuvista.

Monet asiantuntijat tutkivat kuvia mutta eivät pystyneet todistamaan niitä väärennöksiksi. Keijut jakoivat kansan uskojiin ja epäilijöihin.

Serkukset pysyivät salaperäisinä kuvien suhteen. Kului yli 50 vuotta, ennen kuin eräs tutkija huomasi, että keijut olivat kuin suoraan erään vuodelta 1915 olevan lastenkirjan kuvituksesta. Serkukset myönsivät vihdoin, että keijut oli leikattu paperista ja kiinnitetty neuloilla paikoilleen.

Tasaday-heimo: Kivikautinen heimo löydettiin vuonna 1971

Vietnamin sodan aikoihin Filippiineiltä löytyi eristynyt alkukantainen heimo, joka eli luonnonmukaista elämää ja jonka kielessä ei ollut vastinetta sanalle ”sota”. Koko heimo saattoi kuitenkin olla keksitty.

Vuonna 1971 uutinen sensaatiomaisesta löydöstä kiiri ympäri maailmaa. Filippiineiltä oli löytynyt alkukantainen ja rauhanomainen heimo, joka eli eristyksissä muusta maailmasta.

Antropologit ja toimittajat riensivät tutkimaan heimon elämäntapoja. He kertoivat, että tasaday-heimo ei viljellyt maata eikä pitänyt kotieläimiä vaan asui luolissa ja pysyi hengissä syömällä pikkueläimiä ja luonnonmarjoja.

Heimo ei käyttänyt vaatteita, sillä ei ollut aseita eikä sen kielessä ollut vastinetta sanalle sota. Vierailut heimon luo tehtiin Filippiinien hallituksen tiukassa valvonnassa, ja vuonna 1972 kontaktit ulkomaailmaan lopetettiin täysin.

Länsimaiset toimittajat tapasivat heimon jäseniä uudelleen vasta vuoden 1986 vallankumouksen jälkeen, mutta nyt heimolaiset asuivat majoissa ja pukeutuivat länsimaisiin vaatteisiin. Monet uskovat, että koko heimo oli ollut vain hallituksen poliittisista syistä keksimä huijaus.

Ossianin laulut: Opettaja koosti runoelman

Sukupolvi eurooppalaisia taiteilijoita sai innoitusta sankarirunoelmasta.

Ainutlaatuinen löytö kohahdutti kirjallisuusmaailmaa 1760-luvun lopulla. Skotlantilainen opettaja James Macpherson oli saanut haltuunsa kelttiläisen runoilijan Ossianin säkeitä, jotka oli kirjoitettu 200-luvulla.

Macpherson käänsi laulut englanniksi, ja ”skottien Homeroksen” eeppisistä runoista tuli kansainvälinen menestys.

Goethe käytti niitä teoksessaan, Schubert antoi niille sävelet ja Euroopan porvaristo alkoi nimetä lapsiaan Ossianin henkilöhahmojen mukaan.

Alkuperäiskäsikirjoituksista kysyttäessä Macpherson vaikeni, mikä herätti epäilyjä. Hänen lähteitään päästiin tutkimaan vasta hänen kuoltuaan.

Hänellä oli ilmeisesti ollut käytössään kelttiläisiä alkutekstejä, mutta ne koostuivat hajanaisista tekstinpätkistä, joita Macpherson oli yhdistellyt ja muokannut.

Osin hänen aineistonsa oli suullista perimätietoa, joka oli peräisin Skotlannin ylämaan asukkailta. Macpherson paljastui itse runoilija Ossianiksi.

Siionin pöytäkirjat: Venäjän salainen poliisi panetteli juutalaisia

Juutalaisten maailmanlaajuinen salaliitto paljastui 1900-luvun alussa, kun Venäjällä tuli esiin kirjoituksia, jotka todistivat juutalaisten havittelevan maailmanherruutta.

”Siionin viisaiden pöytäkirjoissa” kuvattiin kokouksia, joissa juutalaiset suunnittelivat länsimaisen kristityn yhteiskunnan alistamista.

Suunnitelmiin kuului maailmantalouden romahduttaminen ja poliittisen järjestyksen horjuttaminen sosialismin ja anarkismin avulla. Moraalin turmelijoina toimisivat alkoholi ja pornografia.

Pöytäkirjat julkaistiin 1903, mikä johti juutalaisvastaisten hyökkäysten ja tihutöiden aaltoon Venäjällä. Vuonna 1921 pöytäkirjat paljastuivat kuitenkin todennäköisesti Venäjän salaisen poliisin tekeleeksi vuodelta 1865.

Vahinko oli kuitenkin jo tapahtunut niin Euroopassa kuin Yhdysvalloissakin.

Yhdysvaltalainen teollisuusmies Henry Ford viittasi omistamassaan lehdessä ”juutalaisten salaliittoon”, ja natsi-Saksa käytti pöytäkirjoja yhtenä perusteluna juutalaisvainoilleen. Vielä nykyäänkin juutalaisvastaiset tahot hyödyntävät näitä muinoin sepitettyjä pöytäkirjoja omien tarkoitusperiensä tukemiseksi.

Michelangelon Nukkuva Amor: Taiteilijan debyytti väärentäjänä

Michelangelo sai renessanssin ajan Roomassa kuuluisuutta kepposellaan. Hän väitti itse tekemänsä veistoksen olevan antiikin ajalta ja keräsi hyvät rahat – etenkin paljastuttuaan.

Renessanssin aikaan väärennöksillä tehtiin bisnestä. Klassisen taiteen ja kirjallisuuden suosio teki antiikin Rooman ja Kreikan ajalta säilyneistä teoksista haluttua tavaraa.

Monet taiteilijat harjoittivat tuottoisaa liiketoimintaa tekemällä kirjoituksia ja veistoksia antiikin tyyliin ja myymällä niitä keräilijöille aitoina teoksina.

Michelangelo Buonarroti oli vasta 21-vuotias taiteilijanalku vuonna 1496, kun hän päätti kokeilla omia väärentäjäntaitojaan. Hän ryhtyi puuhaan talttoineen ja vasaroineen ja valmisti veistoksen, joka kuvasi nukkuvaa Amoria.

Saadakseen veistoksen näyttämään uskottavan vanhalta, hän hautasi sen patinoitumaan happameen maahan. Sitten hän myi sen jonkin ajan kuluttua eräälle kardinaalille klassisena mestariteoksena.

Huijaus paljastui lopulta, mutta samalla se aukaisi mesenaattien silmät näkemään Michelangelon lahjakkuuden.

Seuraavana vuonna Michelangelo ryhtyi veistämään tilaustyönä kuuluisaa Pietá-veistostaan, jossa Maria pitelee sylissään kuollutta Jeesusta. Nukkuva Amor on valitettavasti tyystin kadonnut.

Ulkoistettakoon pappien koulutus

Lisätty 12.2.2017

Yliopisto ulkoistaa koulutustaan ammattikorkeakouluihin. Miksi se ei ulkoista pappien koulutusta?

Ruotsin kirkosta erosi viime vuonna yhteensä lähes 86.000 jäsentä


Lisätty 11.2.2017

Koskaan aikaisemmin kirkko ei ole menettänyt yhtä paljon jäseniä yhden vuoden aikana.

Ruotsin luterilaisessa kirkossa nähtiin vuonna 2016 massiivinen jäsenkato. Lähes 86 000 ruotsalaista erosi Ruotsin luterilaisesta kirkosta. Edellisvuonna eroajia oli 46 895. Arkkipiispa Antje Jackelén on  Svenska Dagbladetin mukaan huolestunut korkeista eroluvuista, mutta ei kuitenkaan yllättynyt. Arkkipiispan mukaan sama kuvio on nähtävissä muissakin yhteiskunnan organisaatioissa kuten esimerkiksi poliittisissa puolueissa. Monet vakiintuneet organisaatiot menettävät tasaisesti jäseniään. Lisäksi jäsenkadosta kärsivät myös sisarkirkot muissa Pohjoismaissa.

Viime kesänä Ruotsin kirkkoa koetteli suuri mediakohu, kun Ruotsin radio julkisti tietoja kirkon edustajien ylellisistä ulkomaanmatkoista. Kirkon edustajien tuhlaileva rahankäyttö on todennäköisesti ollut yhtä syynä suureen eroaaltoon.

Kolmen kesäkuukauden aikana kirkosta erosi 27 000 jäsentä, mikä on huomattavasti enemmän kuin aikaisempina kesinä.

Lisäksi ruotsalaisten suhde kirkkoon on varsin heikko. Pienikin sysäys voi aikaansaada ison eropiikin.


Pääkaupunkiseudun ateistit

Lisätty 10.2.2017

Lisätty uutiset 
Helsinkiläisistä 54,3 prosenttia kuuluu kirkkoon [HTML] ja Harmillinen unohdus 16-17-vuotiaiden perusopetuksessa [HTML] .

Halla-aho ei lähtenyt Rukousaamiaiselle

Lisätty 9.2.2017

Europarlamentaarikko Jussi Halla-aho ei lähtenyt Yhdysvaltoihin rukousaamiaiselle helmikuun alussa. Hihhulien rukousaamiaiselle kulkee vuosittain Suomestakin joitakin ongelmallisia uskovaisia johtopoliitikkoja, ja he yleensä tekevät ison numeron menostaan. Persuista esimerkiksi Laura Huhtasaari ja Timo Soini kävivät tämänvuotisella rukousaamiaisella ja julistivat sitä höppänyyttään mediassakin.

Se että Halla-aho jätti Rukousaamiaisen väliin, on myönteinen asia.

Halla-aho näyttää olevan tarjolla Persujen seuraavaksi puoluejohtajaksi.

Vajarit torkkuvat

Lisätty 8.2.2017

Pakkovaltaisten junttalistojan takapiruna Vapaa-ajattelijain liitossa tunnettu Tampere ajaa nyt liiton uudeksi puheenjohtajaksi jotakuta Kai Torkkulaa.

Jos jäsenistölle aika tuntematon Kai valittaisiin vapaa-ajattelijoiden keulahahmoksi, niin vaikutelma hänestä sitten tiedotusvälineissä on arvattavissa: vapaa-ajattelijoiden Torkkupeite Torkkula.

Öykkärinä ja hidasjärkisenä tunnetuksi tullut Petri Karisma, joka ei pärjännyt liiton johdossa, niin kuin ei ole pärjännyt missään muussakaan, toteutti liitossakin itselleen ja kaveripiirilleen ominaista fasisminkaltaista johtamista.
On syytä muistaa että Karisman ehdotti johtotehtäviin Jori Mäntysalo, Tampereelta. Mäntysalo intoutuu aina kannattamaan öykkäreitä.

Petri Karisman johtajanura liitossa on ollut aika samanlaista kuin Erdoganin, Puinin ja Trumpin johtajuudet. Nyt kun on tuollaisista fasististyylisistä johtajista kertynyt useita esimerkkejä maailmaltakin, pystyy havaitsemaan samankaltaisuuksia.

Karisman johtamistyyli perustui öykkäröintiin, sortamiseen ja tottelevaisten lakeijoiden käyttämiseen fasismin toimeenpanossa.
Kun nyt on kuusi vuotta kulunut siitä kun Petri Karisma julkisti oman ideologiansa "Karisman linjan" liiton johtamiseksi, niin nyt tiedetään että se on ollut kuin Trumpin puheet konsanaan. Höyrykuplia ja kuumaa ilmaa, mutta ei todellisuutta eikä aikaansaannoksia.

Kai Torkkula on uusin tyrkky johtajaksi. Torkkula on Karisman työtovereita ja ottaa mallia Karismasta. Torkkulan tuleva linja on varmasti ihan yhtä höyrypäistä ja yhtä työkyvytöntä kuin Karisman.


4 444 uhria – Australian katolisen kirkon lastenhyväksikäytön laajuus paljastui


Lisätty 7.2.2017

Lasten seksuaalista hyväksikäyttöä on tapahtunut kuudella vuosikymmenellä, paljastaa Australian tutkimuskomissio.
John Taggart / EPA

Australian tutkimuskomission uusien tietojen mukaan seitsemän prosenttia Australian katolisen kirkon papeista on hyväksikäyttänyt lapsia kuuden vuosikymmenen ajan, vuodesta 1950 lähtien, kirjoittaa The Guardian -lehti(siirryt toiseen palveluun).

Komissio julkaisi maanantaina tilastoja, jotka osoittavat kriisin mittavuutta katolisen kirkon sisällä.

Joissakin hiippakunnissa jopa 15 prosenttia papeista on väitetty hyväksikäyttäneen lapsia vuosina 1950-2015. Pahimmassa tapauksessa hiippakunnan papeista jopa 40 prosenttia oli hyväksikäyttänyt lapsia.

Vuosien 1890-2015 välillä hyväksikäytettyjä uhreja on kaiken kaikkiaan 4 444. Hyväksikäyttöä väitetään tapahtuneen yli tuhannessa laitoksessa. Uhrien keski-ikä tytöillä oli 10,5 vuotta ja pojilla 11,6 vuotta. Valtaosa uhreista oli poikia.

Lähes 1 900 hyväksikäyttäjää tunnistettiin ja 500 heistä jäi tunnistamatta. Komission mukaan tekijöistä 5 prosenttia oli naisia.

Onkohan mitään järkeä

Lisätty 6.2.2017

Sain tänään käteeni neljäsluokkalaisen uskonnonkoepaperin. En voinut kuin "taivastella" ihmeissäni. Eka tehtävässä oli kymmenen väitettä, joihin oppilaan oli pitänyt vastata onko väite totta vai ei.

Tässä väitteet, joihin oppilaan tuli vastata:

1. Pietari kalasti koko yön ja sai silloin valtavan saaliin

2. Jeesus kutsui tavallisia miehiä oppilaikseen

3. Jeesuksen lähimpiin oppilaisiin kuului 20 miestä

4. Jeesukseen uskovia kutsuttiin kristityiksi

5. Apostolit liikkuivat tavallisesti kävellen

6. Opetuslapset tunsivat heti veden päällä kävelevän Jeesuksen

7. Sakkeus oli ammatiltaan puunkaataja

8. Jeesus paransi halvaantuneen miehen antamalla hänen syntinsä anteeksi

9. Jeesus ei raivostunut koskaan

10. Jeesus kehotti aikuisia ottamaan mallia lapsista.

sakkeus

Tällaisia asioita pitää lasten päntätä päähän. Kysyn vaan, että ovatkohan nämä tarpeellisia. Eiköhän siellä koulussa voisi pohtia tärkeimpiäkin asioita, kuin oliko Sakkeus puunkaataja ja niin edelleen.

Uskokoot itsekukin vaikka aidanseipääseen ja lukekoot Raamattua niin paljon kuin huvittaa. Tällaisia pitää lasten päntätä koulussa päähän on todella järjetöntä.


LUKIOASETUKSEEN SEURAUKSILTAAN ARVAAMATON MUUTOS (31.1.2017)

Lisätty 5.2.2017

http://www.ateistit.fi/uutiset/uuti170131.html

Donald Trumpin käyttäytymisestä tulee mieleen Juha Kukkosen käyttäytyminen Vapaa-ajattelijoiden liitossa

Lisätty 5.2.2017

Juha Kukkonen toimi vuosikymmen ja pari vuosikymmentä sitten Vapaa-ajattelijoissa. Hän käyttäytyi kuin hirviö. Helsingin Vapaa-ajattelijoissa hän oli päässyt heidän "presidentikseen".
Juha Kukkosella oli taipumusta ryhtyä riehumaan ja raivoamaan, kun joku uskalsi vastustaa häntä. Juha Kukkonen ei kyennyt vastaanottamaan asiallista kritiikkiä.
Yhdysvalloissa presidentiksi itsensä huijannut Donald Trump osoittaa monia samankaltaisia luonteenpiirteitä. Häneltä lähtee raivoisaa twiittiä kun hänen toimenpiteitään joku kritisoi.

Jumalinen enkeli

Erkki Hartikainen 4.2.1017

Tiesitkö, että itäsaksalaisen papin tyttären Angela Merkelin nimi on varsin jumalinen.

Angela tarkoittaa naispuolista enkeliä, mutta kuten tiedetään, kaikki enkelit ovat miespuolisia kuten Gabriel, Mikael ja Rafael (Kaapro, Mikko ja Rafu).

Sanan Merkel loppuosa el tarkoittaa jumalaa. Alkuosa Merk on saksaa ja tarkoittaa merkkiä. Merkel on siis jumalan merkki.

Älyvapaat ajattelijat

Vapaa-ajattelijat

Erkki Hartikainen 3.2.2017

Vapaa-ajattelijain liitto riehuu Esa Ylikosken johdolla kun monet suomalaiset kannattavat elämänkatsomustiedon opetuksen huonontamista.

Jo elämänkatsomuksentiedon opetukseen päästetään evankelisluterilaiset, oppiaineen opetussuunnitelmia muutetaan agnostikko Pekka Elon lesken Satu Elon (os,. Honkala) johdolla vielä nykyistä uskonnollisempaan suuntaan.

Varoitin aikoinaan naista Pekasta, mutta ilmeisesti nainen oli yhtä mieto kuin Pekka.

Avioliittolain muutos näkyy kirkoissa todennäköisesti hitaasti: ”Siihen voi mennä jopa 40 vuotta”

HS:n ja Kirkko ja kaupunki -lehden keskustelussa ei odotettu pikaisia muutoksia samaa sukupuolta olevien parien kirkkohäihin.

Avioliittolain muutos maaliskuun alussa näkyy vain muutamissa seurakunnissa Helsingin seudulla. Jos naispappeuden toteutumisesta voi päätellä jotain, kirkossa muutos näkyy vasta pitkän ajan kuluessa.

”Siihen voi mennä jopa 40 vuotta”, arveli Helsingin Haagan seurakunnan kirkkoherra Marja Heltelä keskustelutilaisuudessa tiistaina.

Heltelää hieman optimistisempi on Paavalin seurakunnan kirkkoherra Kari Kanala. Hän uskoo, että muutos näkyy seurakunnissa jo 2020-luvulla.

Jos Suomessa kirkko ei olekaan lähtenyt uudistamaan käytäntöjään, Norjassa on juuri hyväksytty uusi vihkikaava, jota voidaan käyttää samaa sukupuolta olevien parien vihkimisessä. Norjassa yksittäisiä pappeja ei ole velvoitettu vihkimään homoja tai lesboja, mutta seurakuntien on järjestettävä häihin pappi.

Suomessa avioliittolain muutos ei velvoita suomalaisia seurakuntia minkäänlaisiin muutoksiin. Helsingin Sanomien ja Kirkko ja kaupunki -lehden kyselyssä Helsingin, Espoon ja Vantaan 36 kirkkoherrasta vain kolme aikoo vihkiä samaa sukupuolta olevia pareja.

Ainoastaan kymmenen kirkkoherraa antaisi pappien itse päättää, vihkiikö samaa sukupuolta olevia. Homoja ja lesboja vihkiviä pappeja voi odottaa kantelu tuomiokapituliin.

Nykyisin kirkko hyväksyy sen, että pappi rukoilee avioi­tuneiden homojen ja lesbojen kanssa ja puolesta. Avioliiton siunaamista tai kirkollista vihkimistä ei hyväksytä.

Vaikka kirkollista vihkimistä kannattaa vain murto-osa Hel­singin seudun kirkkoherroista, kahdeksan olisi valmis luovuttamaan kirkollisia tiloja vihkikäyttöön, jos parit itse järjestävät papin paikalle.

Helsingissä Haagan, Munkkiniemen, Oulunkylän, Paavalin, Pakilan ja Vartiokylän kirkkoherrat luovuttaisivat tällaiseen käyttöön kirkkosalin tai muun sakraalitilan, kuten kappelin, kertoo Kirkko ja kaupunki -lehti.

Ruotsinkielisen Matteuksen seurakunnan kirkkoherra antaisi käyttöön muita kuin sakraalitiloja. Vantaalla vain Vantaan ruotsinkielisen seurakunnan kirkkoherra antaisi luvan käyttää tiloja. Espoossa kirkkoherrat eivät ole luovuttamassa kirkollisia tiloja homojen ja lesbojen vihkiäisiin.

Julkisuudessa on myös pohdittu, pitäisikö kirkon luopua avioparien vihkimisestä. Jos näin tapahtuisi, maistraatit ottaisivat vastuun avioliiton virallisesta puolesta ja seurakunnat voisivat siunata ne parit, jotka haluavat kirkollista siunaamista.

Tiistain keskustelussa valta­osa yleisöstä ja keskustelijoista halusi säilyttää kirkollisen vihkioikeuden. Pitäjänmäen seurakunnan kirkkoherra Arto Antturi olisi päinvastoin valmis patistamaan valtiota luopumaan vihkioikeudestaan.

Silti tuoreiden tilastojen mukaan vain puolet kirkkoon kuuluvista avioituneista on vihitty Helsingissä kirkollisin menoin.

Kaste on alun perin eksorkismia eli paholaisen häätämistä lapsesta

Kristillisen vauvakasteen ehdoksi molempien vanhempien tahto

Lisätty 1.2.2017

Uudistuvan avioliittolain myötä muokataan lakeja, joissa isä ja äiti on eroteltu. Eräs näistä on uskonnonvapauslain säädös, joka antaa äidille oikeuden viedä vauva kastettavaksi vastoin isän tahtoa: "Jos huoltajat eivät kuitenkaan lapsen syntymän jälkeen sovi lapsen uskonnollisesta asemasta, voi lapsen huoltajana toimiva äiti vuoden kuluessa lapsen syntymästä yksin päättää lapsen liittymisestä uskonnolliseen yhdyskuntaan."

Säädöstä ei voi soveltaa, jos vauvalla on kaksi äitiä. Luonnoksessa hallituksen esitykseksi ehdotetaan, että jatkossa uskonnolliseen yhdyskuntaan liitetään vauvoja vain molempien vanhempien tahdosta:

Esityksessä ehdotetaan säännöksessä olevan poikkeusmahdollisuuden poistamista, niin että edellytyksenä olisi aina huoltajien yhteinen päätös. Jos yksimielisyyttä ei olisi, eikä tuomioistuin olisi päättänyt huoltajien tehtävienjaosta tässä asiassa erikseen, lapsen kuuluminen uskonnolliseen yhdyskuntaan jäisi avoimeksi.

Uskonnottomat EU-maissa (Eurobarometri 2010)

Lisätty 1.2.2017

Sija Maa Osuus %
1 Ranska 40
2 Tšekki 37
3 Ruotsi 34
4 Alankomaat 30
5 Viro 29
6 Norja 29
7 Saksa 27
8 Belgia 27
9 Slovenia 26
10 Iso-Britannia 25
11 Luxemburg 24
12 Tanska 24
13 Suomi x22
14 Unkari 20
15 Espanja 19
16 Islanti 1
17 Bulgaria 15
18 Slovakia 13
19 Portugali 12
20 Liettua 12
21 Itävalta 12
22 Latvia 11
23 Sveitsi 11
24 Irlanti 7
25 Kroatia 7
26 Italia 6
27 Puola 5
28 Kreikka 4
29 Kypros 3
30 Malta 2
31 Romania 1
32 Turkki 1

Laskuharjoitin lapsille löytyy osoitteesta

Laskuharjoitin

Gravitation

This is a link. Updated 5/7/2013.

Ateismin määritelmä

George H. Smithin ontologinen ateismin määritelmä:

Ateismi on väite: jumalaa tai jumalia ei ole olemassa

Tässä määritelmässä on määritelty olemassaoloa koskeva eli ontologinen käsitys. Jumala joko on olemassa tai ei ole olemassa. Mitään olemassaolon ja olemattomuuden välimuotoa ei ole.

Teismi on väite: jumala tai jumalia on olemassa

Deismi (jumala on olemassa, mutta ei puutu maailmanmenoon) ja panteismi (jumala on sama kuin maailmankaikkeus) ovat tämän mukaan teismiä

Inhimillinen tieto siitä, mitä on olemassa, on vajavaista. Joku saattaa pitää varmana, että jumalaa tai jumalia ei ole olemassa. Joku toinen saattaa pitää varmana, että jumala tai jumalia on olemassa. Joku kolmas voi olla epävarma siitä, onko jumalaa tai jumalia olemassa vai ei.

Ateistin määrittelemä

Ateisti on henkilö, jonka mielestä ateismi on tosi.

Agnostikon eli jumalaongelmaisen määritelmä

Agnostikko eli jumalaongelmainen on henkilö, joka ei mielestään tiedä, onko ateismi tosi vai onko teismi tosi.

Uskonnon määritelmä

Uskonto on järjestäytynyttä teismiä.

Ne käsitykset joissa ei ole jumalia, eivät ole tämän määritelmän mukaan uskontoja.

Raamatun ristiriidat

Lukeaksesi napauta tästä

Godless Culture Magazine

New book: Logicical empiricism 2016

An antirelativist postulate

Anti-relativist-postulate.html

Wainamoinen's Departure

Julkaisija Suomen ateistiyhdistys ry
Sähköposti: info@ateismi.fi

Publisher: Atheist Association of Finland
E-mail: info@ateismi.fi


alternative

Last uppdate February 28, 2017
Päivitetty 28.2.2017


Sisällysluettelo
Contents


 1. Jumalaton kulttuurilehti
  1. Helmikuu 2017 February 2017
 2. Janne Riiheläinen opetti yliopistossa teologian opiskelijoille pelkkää sotapropagandaa!
 3. KAKSI JÄSENYHDISTYSTÄ KATSOTTIIN ERONNEIKSI VAPAA-AJATTELIJAIN LIITOSTA (24.2.2017)
 4. Muutama sana Albert Einsteinista
 5. Ihmisoikeusrikollisia
 6. KHO valehtelee
 7. "Terve Helsinki" -kansalaispuolueliike on todellisuudessa sairasta - Väyrynen osoittaa sekomaisuutensa liittoutumalla Kristillisten kanssa
 8. Pappeja ei päästetty turmelemaan YLE:n A-talkin eutanasiakeskustelua
 9. Populistijohtaja Le Pen kieltäytyi huivista Libanonin-vierailulla ja tapaaminen suurmuftin kanssa peruuntui
 10. Suomen Facebook huomauttelee toisinajattelijain ystävien keruusta
 11. Pääkaupunkiseudun Ateistit: EHDOTIMME MÄÄRÄRAHAA YKSITYISILLE HAUTAUSMAILLE (18.2.2017)
 12. Tiesitkö, että
 13. Demarien teologi Ville Jalovaara on uskontohirmu Pirkko Jalovaaran poika
 14. Helsingin Sanomat erehtyi puhumaan totta
  1. Perussuomalaisten militaristi kiihtyi
 15. Syyttäjä vaatii saarnaajalta yli 600 000 euron rikoshyötyä – osa keräysrahoista uuteen autoon ja matkoihin
  1. Käräjäoikeus
  2. Hyväpalkkainen saarnaaja
  3. Talo ja mökki vaarassa
 16. Maajussien lehti Maaseudun tulevaisuus pitäisi saattaa rikosvastuuseen
 17. Helsingin Sanomat ei tunne edes moraalifilosofian sanastoa
 18. Helsingin Sanomain metatyö
 19. Pääkaupunkiseudun ateistit
  1. TAUNO WALLENDAHR ON POISSA (12.2.2017)
  2. Pääkaupunkiseudun vapaa-ajattelijat ry:n perustajajäsen
  3. Jäsenhuippu 98 jäsentä
  4. Järjestötoimintaa: Vapaa Ajattelijan postitus
  5. Uskonnottomat juhlapuhujat ry:n hallituksen jäsen
 20. Kuuluisia huijauksia
  1. Konstantinuksen lahja
  2. Vermeer-väärennökset: Väärentäjä vedätti Göringiä
  3. Draken laatta: Käytännön pilasta pitkäikäinen valhe
  4. Hitlerin muistelot: Taiteilija väärensi Hitlerin päiväkirjat
  5. Piltdownin ihminen: Kallo osoitti Darwinin teoriat tosiksi
  6. Cottingleyn keijut: Tytöt ja keijut kujeilivat aikuisten kustannuksella
  7. Tasaday-heimo: Kivikautinen heimo löydettiin vuonna 1971
  8. Ossianin laulut: Opettaja koosti runoelman
  9. Siionin pöytäkirjat: Venäjän salainen poliisi panetteli juutalaisia
  10. Michelangelon Nukkuva Amor: Taiteilijan debyytti väärentäjänä
 21. Ulkoistettakoon pappien koulutus
 22. Ruotsin kirkosta erosi viime vuonna yhteensä lähes 86.000 jäsentä
 23. Pääkaupunkiseudun ateistit
 24. Halla-aho ei lähtenyt Rukousaamiaiselle
 25. Vajarit torkkuvat
 26. 4 444 uhria – Australian katolisen kirkon lastenhyväksikäytön laajuus paljastui
 27. Onkohan mitään järkeä
 28. LUKIOASETUKSEEN SEURAUKSILTAAN ARVAAMATON MUUTOS (31.1.2017)
 29. Donald Trumpin käyttäytymisestä tulee mieleen Juha Kukkosen käyttäytyminen Vapaa-ajattelijoiden liitossa
 30. Jumalinen enkeli
 31. Älyvapaat ajattelijat
  1. Vapaa-ajattelijat
 32. Avioliittolain muutos näkyy kirkoissa todennäköisesti hitaasti: ”Siihen voi mennä jopa 40 vuotta”
  1. HS:n ja Kirkko ja kaupunki -lehden keskustelussa ei odotettu pikaisia muutoksia samaa sukupuolta olevien parien kirkkohäihin.
 33. Kaste on alun perin eksorkismia eli paholaisen häätämistä lapsesta
  1. Kristillisen vauvakasteen ehdoksi molempien vanhempien tahto
 34. Uskonnottomat EU-maissa (Eurobarometri 2010)
 35. Laskuharjoitin lapsille löytyy osoitteesta
 36. Laskuharjoitin
 37. Gravitation
 38. Geometria
 39. Ateismin määritelmä
 40. Ateistin määrittelemä
 41. Agnostikon eli jumalaongelmaisen määritelmä
 42. Uskonnon määritelmä
 43. Raamatun ristiriidat
 44. Godless Culture Magazine
 45. New book: Logicical empiricism 2016
 46. An antirelativist postulate
 47. Wainamoinen's Departure
 48. Christian parents jailed for life for causing their son’s death
 49. Christian Writer Describes the Moment When the “Sneaky Squid Spirit Starts Stalking You”
 50. Christians say no to a condom factory on ‘holy’ ground
 51. The Story of King David (As Explained By An Atheist Who Actually Read the Bible): Part Two
 52. ‘You can’t touch saints’: zealots threaten to torch cinemas
 53. Muslim parents are allegedly ganging up on Oldham teacher
 54. What’s the Opposite of Theodicy?
 55. Anti-Pope posters reveal deep divisions in the Catholic Church
 56. Muslims voters told to support Labour or risk Allah’s wrath
 57. An Atheist Mother in Texas Wants Religious Displays Removed from Her Daughter’s Classroom
 58. Orthodox Jewish hooligans create havoc on easyJet flight
 59. Valentine’s Day in Indonesia sees condoms confiscated
 60. Malaysian ‘purity police’ swoop on pig bristle paint brushes
 61. Dr. Daniel Dennett, Author of From Bacteria to Bach and Back
 62. Action urged against rabbis who support abusive husband
 63. Donald Trump should be rapped with some Contempt Fine every time he tweets an insult against the judge in one of his court cases
 64. Fatal church beating: dead teen’s parents jailed in NY
 65. The Dangers of Dissent – Sanal Edamaruku
 66. Of any of her future lawlessnesses in office, Betsy DeVos should be sentenced to pay punitive damages to those who suffer
 67. Ralph Reed: Liberals Oppose Secretary of Education Nominee Betsy DeVos Because She’s a Christian
 68. RCC spokesman in tears over Australian abuse revelations
 69. Lock The Donald Up !
 70. Impeach Neil Gorsuch - as judge, by way of privileges, he makes law to respect establishment of religion
 71. Christian Right Leader: Forget Carbon. Climate Change Is Caused By Sin!
 72. Devout Ten Commandments sheriff faces jail in Tennessee
  1. Who shopped the sheriff?
 73. Rationalist Conference   Helsinki 12-14 May 2017
 74. Australian churches persist in efforts to ‘cure’ homosexuality
 75. Atheism has ancient roots and is not ‘modern invention’
 76. Contradictions of the Bible
 77. Arguments for atheism
 78. Filosofia ja elämänkatsomustieto
  1. Elämänkatsomustiedon opetussuunnitelma 2016
 79. Filosofi och livsåskådning
 80. Philosophy and Life View
  1. Constructed language misil
 81. Katsomusaineiden didaktiikkaa
  1. Yleistä didaktiikkaa
  2. Kristillinen dogmatiikka
  3. Filosofian, elämänkatsomustiedon ja uskonnon didaktiikkaa
 82. Lukion filosofia, Filosofi i gymnasiet
  1. Opetussuunnitelmat ja lisätietoa
  2. Ilmaiset filosofian oppikirjat
  3. Filosofian ylioppilastehtävät
 83. Elämänkatsomustieto, livsåskådning
  1. Opetussuunnitelmat ja lisätietoa
  2. Peruskoulu Grundskola
   1. Ilmaiset oppikirjat
   2. Opetussuunnitelmat ja lisätietoa
  3. Lukio Gymnasium
   1. Ilmaiset oppikirjat
   2. Opetussuunnitelmat ja lisätietoa
  4. Elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät
 84. Syksyn 2014 ylioppilaskirjoituksiin valmistautuminen
 85. Elämänkatsomustieto ainereaalissa
 86. Muuta tietoa
 87. Ehdotus lukion opetuksen järkiperäistämiseksi

Christian parents jailed for life for causing their son’s death

Added February 28, 2017
Christian parents jailed for life for causing their son’s death

Rather than seek medical help for their diabetic son Alexandru, above, a Calgary couple – Emil Radita, 60, and Rodica Radita, 54 – prayed for his recovery.

The result was that Alexandru Radita, 15, died a painful death in 2013 – and his parents, found guilty of first-degree murder, were jailed for life this week.

Justice Karen Horner found the Raditas, members of the Romanian Pentecostal Church, equally guilty of murdering 15-year-old Alexandru.

The boy, who was one of the Raditas’ eight children, weighed less than 37 pounds when he died in 2013 of complications due to untreated diabetes and starvation.

The judge said:

Mr and Mrs Radita intended to and did isolate Alex from anyone who could intervene or monitor his insulin treatment aside from themselves. Alex died as a result of bacterial sepsis brought on by extreme starvation. His physical condition at death was not a sudden or quick occurrence but rather took place over months and possibly, probably years.

Emil and Rodica Radita

Horner said by isolating Alex he was unlawfully confined and totally reliant on his parents. She said it was also clear that the Raditas knew what they were doing in denying him a sufficient amount of insulin and the long-term consequences.

The evidence underscores that the Raditas were well aware how ill Alex was and still refused to treat his medical condition with proper insulin protocol and medical care. They knew he was dying.

Sentencing the couple to life in prison with no chance of parole for 25 years, the judge said:

Your actions in starving your son Alex to death are beyond comprehension. You persisted in arrogant confidence … until he was dead.

Witnesses testified that the Raditas refused to accept that their son had diabetes and failed to treat his disease until he was hospitalised near death in British Columbia in 2003.

BC social workers apprehended Alexandru after his October 2003 hospital admission and placed him in foster care – where he thrived – for nearly a year before he was returned to his family, who eventually moved to Alberta.

Patricia MacDonald, the BC social worker who fought against Alex being returned to his parents, was in court for the verdict.

I’m happy with the verdict. I think that it really is justice for Alex. He went through a horrible ending to his life and I’m glad to see his parents being held accountable.

She said of the parents:

I just feel like they’re so empty. They’re void of any kind of emotion, any kind of feeling. I’ve never met parents like them in my life.

The trial heard that the parents’ religious beliefs included not going to doctors.

The day the Alexandru died, the family went to church and said that the boy had died, but that God had resurrected him.

Said Crown prosecutor Susan Pepper:

This was a really difficult case for all involved. The facts that Justice Horner found were such that you really did see the magnitude of Alex’s suffering, how long it was and how extensive it was. Certainly the evidence that was presented in court does show that the system and the social safety net in our province and in our country did fail Alex.

Pepper said she hopes that Alex’s case eventually leads to changes in how children in care are tracked in the future.

Christian Writer Describes the Moment When the “Sneaky Squid Spirit Starts Stalking You”

February 27, 2017 by  

Here’s one of the (many) problems with religious thinking: Even when there’s a perfectly rational explanation for something, you have to find a way to attribute it to the supernatural.

Even something as commonplace as a migraine headache has to be a sign from God.

Somehow, Jennifer LeClaire at Charisma found a way to make that connection sound even crazier than usual… and keep in mind she’s totally serious.

shutterstock_185295068

When my friend told me she saw a vision of herself with a big squid lodged atop her head, I knew enough about the unseen world to understand a spiritual attack was underway.

What I didn’t know was that a sneaky squid spirit would soon start stalking me.

After this squid spirit attacked my friend, I went to her home to help her battle it. The attack was severe, but when I laid hands on her and commanded the squid to be bound, the most violent symptoms would cease. Of course, when you stand in the gap, you often take a hit. That squid spirit started stalking me. I ended up with a migraine during the battle — a manifestation of that mind control spirit — and was attacked in my mind for days afterwards.

The good news here is a squid’s tentacles do not grow back once severed. If you get discernment that a squid spirit is attacking you, repent for any known open doors, grab some intercessors, and get that sneaky stalker with its manipulating suckers off your mind! Severe the tentacles, in the name of Jesus, and walk free.

I must have missed the part of the Bible where God attacks His critics with a giant cephalopod. Good thing I have Charisma to set me straight.

I would feel so much better about articles like this if the same kind of thinking wasn’t so pervasive in the White House right now, but it’s this brand of farcical conservative Christianity that has the ear of Donald Trump.

We don’t even have to make fun of them anymore. We just have to quote them verbatim.

Christians say no to a condom factory on ‘holy’ ground

Added February 25, 2017

At the end of last year, 120 Orthodox Christians in the village of Bogolyubovo (a name which means “lovers of God”) gathered to protest against a plan to turn an abandoned brick factory into a condom manufacturing plant.

According to this report, demonstrators prayed, holding icons, a large cross, and signs that said, “No condom manufacturing on a holy site!” and “Mother of God, save us from desecration!”

Protesters were especially offended at the location of the factory near a monastery and a school.

But supportive local officials insisted that the factory would create 200 jobs and would replace imported goods with a domestic product, and Pavel Spichakov, of Bergus, the company that owns the proposed factory, said:

I thought they would support the creation of jobs and tax revenue for the village.

Bergus agreed to meet with concerned citizens but was told at the meeting:

Purity is the instrument against ugly diseases. From Bogolyubovo, we should spread purity and holiness!

Opposition increased, and it been reported now that Spichakov has backed away from condoms.

Protesters confront Pavel Spichakov, right, at a town hall meeting.

At the meeting with locals the businessman was accused of being the destroyer of human life – because condoms are male “abortions”.

“It’s abortion, it’s abortion,” said one protester above the general din. Spichakov replied:

What are you talking about? What kind of abortion is this?

Came the reply from several of his opponents:

Our population is declining. It’s a male abortion. Condoms are male abortions.

The ringleader of the Bogolyubobo uprising, Tatyana Borovikova, said:

If there is a clean well somewhere, you can’t put a toilet next it because it will desecrate the water, you won’t be able to drink it. It’s the same with religion.

So Spichakov scrapped his condom-making plan. Instead, said he would make make bandages and nappies. Church members still are not happy. They claimed that nappies cause impotency in boys.

While some people in Russia are marching in favour of the Russian Orthodox Church, there have been dozens of demonstrations where participants rail against its growing influence.

In St Petersburg, thousands have gathered in the centre to protest against a decision by the local authorities to hand back the city’s grandiose cathedral, St Isaac’s, to the Church.

It was turned into a museum after the Russian revolution in 1917 and currently attracts some three-and-a-half million visitors a year.

Likewise, in northeast Moscow, angry residents have been protesting against plans to construct a new chapel in their local park. Every Sunday afternoon in sun, wind or blinding snow, they gather around a chain link fence and make their views known, while believers conduct an ad-hoc service on the inside.

By taking on the Orthodox Church, these demonstrators are taking a risk. Twelve of them had their homes stormed by riot police recently in an operation that was broadcast on national television under the headline: “Raid on the Neo-Pagans.”

What’s more, their chances of success are slim because church leaders have the backing of Vladimir Putin and in present-day Russia, the Church says that non-believers have to step aside.

The Story of King David (As Explained By An Atheist Who Actually Read the Bible): Part Two

February 24, 2017 by  

In a continuation of his most recent series, DarkMatter2525 retells the biblical story of King David. This time, he goes beyond the Goliath story to show us something far more disturbing…

As always, my favorite part are all the in-time citations so you can read the Bible passages for yourself as the story is told.

David200CyclopsSleeves

‘You can’t touch saints’: zealots threaten to torch cinemas

Added February 23, 2017

‘You can’t touch saints’: zealots threaten to torch cinemas

Orthodox Christians in Russia have began a campaign of intimidation against a movie it regards as ‘blasphemous’ – and one radical Christian group even sent hundreds of letters to cinemas, warning they would “burn” if they dared screen Matilda.

The film, according to the BBC, is based on the love story of Russia’s last tsar and ballerina Matilda Kshesinskaya, before Nicholas married and took to the throne. They met after her graduation performance from the Imperial Ballet School. The dancer herself wrote that the mutual attraction was instant.

But Nicholas II was canonised in 2000 by the Orthodox Church, so campaigners say that exposure of his personal life is an insult.

Natalia Poklonskaya, above, a fervent young MP leading the campaign to block the autumn release of the film, huffed:

You can’t touch saints. You can’t show them having sex because that offends the feelings of believers.

Her office is decorated with portraits and icons of the last tsar. There’s now a pile of complaint letters too, which the MP says grows every day.

This is not censorship, this is about the violation of people’s rights. Artistic freedom is not limitless, it cannot impede on the rights of others.

A group calling itself “Christian State, Holy Russia” told the BBC that its letter against Matilda was not a threat to attack cinemas, though it certainly reads that way. But a spokesman claimed that “society” was angry at a film he said “spat in the face” of believers.

The film’s director, Alexei Uchitel, above, points out that his film received state funding, which involved what he called “expert checks” of the script. He denies that Matilda is in any way insulting.

Yes, Nicholas II and his family are saints, but it doesn’t mean we can’t describe their lives before they were tragically killed.

He says he has chosen this topic because he is deeply interested in Nicholas II as a historical figure and argues that the life of the last of the Romanovs must be open to exploration by the arts.

If you put a label on someone and say you can’t touch him, that’s just absurd.

He points out that neither Natalia Poklonskaya nor any of his other critics have actually seen the film they claim to be insulted by. Only a short trailer is publicly available on YouTube. The picture above is a screenshot.

I think this is a precedent which needs to be stopped. If not, the prosecutors will soon only be dealing with complaints from MPs who say people have been insulted in films, books and art. Of course I think that’s wrong. Categorically!

The row surrounding Matilda is just the latest instance of Orthodox believers’ pressure on the arts, a growing trend which senior cultural figures warn is returning Russia to the days of state ideology and restrictions.

Late last year, Orthodox activists got a performance of the musical Jesus Christ Superstar shut down in Omsk. Before that, a Wagner opera in Novosibirsk was banned as offensive and the director sacked.

In September, men in military-type uniform blocked the entrance to an exhibition by an American photographer they decreed pornographic. Inside, a protester on a moral crusade sprayed urine over the walls, shouting that culture should be “Russian”.

That and similar attacks prompted one of Moscow’s best-known theatre directors to warn that Russia was living in:

Very difficult, dangerous and frightening times.

Konstantin Raikin argued that such groups hide behind talk of patriotism, motherland and morals. In a passionate speech in Moscow, he suggested that their lenient treatment by the authorities suggested someone was itching to turn back the clock to the days of official control of the arts, and censorship.

Muslim parents are allegedly ganging up on Oldham teacher

Muslim parents are allegedly ganging up on Oldham teacher

Fears that a new Trojan Horse plot has been hatched to Islamise a school in Oldham surfaced after a primary school headteacher claimed she was receiving death threats from Muslim parents.

According to this report,  Clarksfield Primary School headteacher Trish O’Donnell, above, is said to have endured “harassment and intimidation” and “aggressive verbal abuse” from parents promoting Muslim values.

In one case, she had a threat to blow up her car, according to a report by Oldham council.

She said that she believed her position was untenable and a “Trojan Horse” agenda was underway. Counter terrorism police have reportedly launched an investigation.

The teacher’s union, the NAHT, told The Sunday Times it was supporting a number of members with Trojan Horse issues in the area .

The paper said the council report on the school said the headteacher had been physically attacked by one parent.

Most of the students at the school are Pakistani.

The report said that in 2013 parent-governor Nasim Ashraf, above, hosted Islamic teaching sessions on school premises and lobbied against sex education and playing Hindi music in class.

His wife, Hafizan Zaman, meanwhile, had:

Made remarks to Asian staff members that they should, as Muslim women, be wearing a veil and covering their heads.

The couple had, the report said, sought to round up other parents and the wider community against Ms O’Donnell.

The council report, however, ruled out a Trojan Horse-style plot and said Ashraf was not an extremist.

Ashraf was Facebook friends with Tahir Alam, named as the leader of a Birmingham Trojan Horse plot two years ago, He has since been banned from teaching.

Ashraf denied a Trojan Horse plot but said:

It’s my duty to keep an eye on things. The school is still a failing school – we need to remove Mrs O’Donnell and replace her with a better head teacher.

The Sunday Times, however, reported that Ofsted’s latest report ranks Clarksfield as “good” and was positive towards O’Donnell’s leadership.

Meanwhile, Tahir Alam, above, has begun a crowdfunding campaign to legally challenge his ban. He has so far raised almost £9,000 of a £10,000 target.

He wrote on Crowdjustice:

In 2014, allegations surfaced in the media that several schools had been taken over by extremists and that the curriculum had been manipulated. This became known as the ‘Trojan Horse’ plot because an anonymous letter accused me and others of being those so-called ‘extremists’ who had secretly forced Islam into the curriculum and taken control of state schools. I and others have strongly refuted these allegations and will continue to do so until justice is served.

The allegations arose amidst a media feeding-frenzy – they took hold in an atmosphere where there were frequent unsubstantiated accusations of Muslims intent on taking over this country. After ‘investigations’ into these allegations, I became the first person to be banned by the Department for Education from having any involvement within education and schools.

I feel that I have been condemned and the decision to do so has been unfair, unjust and politically motivated … Despite running highly successful schools in deprived communities; having committed no crime and being a law abiding citizen, I find myself vilified, suffering massive reputational, professional and economic damage.

What’s the Opposite of Theodicy?

February 21, 2017 by  

Why does a good God let evil happen in the world? Forget that question. Maybe we should be asking why a decent world permits God to do evil things…

TheodicyOpposite

You can see how that plays out right here.
Is there a name for the opposite of theodicy?

Anti-Pope posters reveal deep divisions in the Catholic Church

20 FEB 2017 / CATHOLICISM / 
Anti-Pope posters reveal deep divisions in the Catholic Church

Earlier this month, authorities in Rome sprang into action to cover up a series of posters that sprang up all over the city.

The posters, according to Fox News, showed a scowling Pope above the words:

Ah Francis, you’ve taken over congregations, removed priests, decapitated the Order of Malta and the Franciscans of the Immaculate, ignored Cardinals … but where’s your mercy?

Italian police frantically searched security camera footage for the culprits. But there were been few leads and no group has claimed responsibility for the posters.

However some are pointing fingers at conservative factions within the Catholic Church because the posters, which had a message about the “decapitation” of the Knights of Malta, appeared on the same day that Francis appointed his own special delegate to that patrician order – a move his critics called called a hostile takeover.

The BBC pointed out today that, at roughly the same time the posters were plastered around the city’s walls, cardinals in Rome were opening their email inboxes to find a “fake” front page of the Vatican newspaper, L’Osservatore Romano. It had the traditional Latin motto which sits on the paper’s masthead beneath a papal coat of arms, and a list of questions sent to the Pope by a group of conservative cardinals, with the answer, in each case, “Sic et non!” – “Yes and no!”

The BBC’s man in Rome, Christopher Lamb, said:

This is the Pope being trolled on his home turf – and what’s more, in Latin.

While Francis enjoys huge popularity among many ordinary Catholics he’s facing resistance to his shake-up of the Vatican and he’s infuriating believers from the Church’s more traditional wing. The main source of tension has been – yes – sex.

Francis wants to give communion to divorcees who have married again; his opponents say this undermines the Church’s teaching on marriage, because second unions are adulterous. The questions shown on the spoof front page were all on this subject.

Lamb added that at the forefront of the opposition to Pope Francis is an American Cardinal, Raymond Burke, a stickler for the rules who once told John Kerry, when he was a presidential candidate, that he could not receive communion because of his previous support for abortion.

Cardinal Burke has dedicated much of his life to studying the church’s laws, and he wants to ensure they are enforced. He believes this Pope is tinkering dangerously with Christianity’s 2,000-year-old tradition and has even threatened to issue an “act of correction” against Francis. This would be a very bold, highly unusual move – it hasn’t happened for centuries.

Pope Francis’s progressive agenda on issues like migration, climate change and poverty has earned him global popularity – particularly among more liberal Catholics – that eluded his predecessor, Pope Benedict XVI. But he’s drawn scorn and sharp criticism among conservative members of the church because he’s marginalised or demoted many Vatican traditionalists and his controversial exhortation on family and divorce, Amoris Laetitia – (The Joy of Love) –lacked clarity.

Chad Pecknold, an associate professor of systematic theology at the Catholic University of America, told Fox News:

This is a symptom of not having a clear reform. There has been not clear consensus of understanding when it comes to Amoris Laetitia.

Muslims voters told to support Labour or risk Allah’s wrath

Added February 19, 2017

Muslim voters in Stoke-on-Trent have been urged to vote Labour in an upcoming byelection in order to keep out Ukip’s Paul Nuttall the party’s new leader.

According to The Guardian, the Lib Dems alerted the police after messages sent to some Muslim voters in Stoke-on-Trent suggested they could go to hell if they failed to vote Labour.

The anonymous message, distributed locally to some in the Muslim community by text and Whatsapp, called for people to vote Labour so as not to help “enemies of Islam”.

It said voting for the Lib Dem candidate, Dr Zulfiqar Ali, a Muslim, could help “far-right, anti-Muslim, anti-Islamic Ukip party” take the seat, which is being contested in a byelection triggered by the resignation of Labour MP Tristram Hunt.

It is not known how many people received the message, but the Lib Dems claimed it had been “distributed in large numbers” in support of the Labour candidate, Gareth Snell.

The Lib Dems demanded an apology from Labour on Thursday in a letter to the party’s election agent, copying in the police and Stoke returning officer.

Ian Horner, the Lib Dem election agent, wrote:

I am sure that you realise that the religious nature of one of these messages could also be deemed to be covered by the ruling on ‘undue spiritual influence’ in the matter of a mayoral election for the London borough of Tower Hamlets held on 22 May 2014, when the Labour party were the victims of such tactics.

The party also called on Labour to condemn:

The campaign of misinformation and intimidation currently under way in their name in Stoke-on-Trent.

Labour has said it has no idea who sent the messages. A campaign spokesperson said:

We were not aware of these text messages and we don’t condone the content. The campaign did not sanction the sending of these messages.

The contest is a bitter battle between Labour and Ukip. Nuttall was an early favourite to win but his chances have been dented by questions over his residency in the seat, his failure to name all six pottery towns and after he was forced to admit that claims on his website about losing close friends in the Hillsborough disaster were false.

Snell’s candidacy has also proved controversial after he was forced to apologise for making offensive remarks about women on ITV’s Loose Women. He also backed “remain” in the referendum and suggested Brexit was a “massive pile of shit”, despite Stoke having strongly voted to leave the EU last June.

The message sent to Muslim voters asked “Will you be able to answer for this in the Grave and on the Final Day???” if Nuttall were to win the byelection.

An Atheist Mother in Texas Wants Religious Displays Removed from Her Daughter’s Classroom

February 18, 2017 by  

If you’re an atheist parent, raising your kids without religion, at what point would you speak up if you knew their public school teachers were promoting religion in the classroom?

Would you say something if they were reading the Bible to students? If they prayed out loud to Jesus during a moment of silence?

What about if these signs were in the classroom?

PrayFaithSchool

Those are what prompted one parent to request the signs be removed. Unfortunately, that polite approach didn’t go so well.

Now the American Humanist Association’s Appignani Humanist Legal Center is involved. They just sent a letter to Quanah Independent School District in Texas to remind them of the law and, again, demand the signs’ removal from Reagan Elementary.

Affronted by these proselytizing displays in her daughter’s fourth-grade classroom, the parent promptly notified the administration of her concerns. But the administration refused to take action. Mrs. Jalomo informed the parent that the superintendent, Mr. [Ryan] Turner, told her that she is within her rights to have the displays in her room and that she would not have to remove them. Consequently, the parent contacted our office for assistance.

There’s bad information going around, then, since displays that promote religion are illegal. But if that’s too generic for your tastes, the student in question also pointed out to her mother that there were crosses in the room as well as a “fish.”

“The First Amendment’s Establishment Clause unequivocally prohibits public school teachers from using the classroom to proselytize Christianity and encourage young children to pray,” said Monica Miller, Senior Counsel at the American Humanist Association’s Appignani Humanist Legal Center. “The teacher’s religious signs and crosses promote religion and coerce young students to adopt religious views in violation of the Establishment Clause.”

There’s no reason the District should be fighting this battle when the law is so clearly against them. Take the religious signs down, put up some motivational posters like everyone else, and get back to work.

Orthodox Jewish hooligans create havoc on easyJet flight

Orthodox Jewish hooligans create havoc on easyJet flight

Back in 2014, bad behaviour by Orthodox Jewish men who refuse to sit next to women on planes prompted a pair of American comedians – the Levinson Brothers – to create a spoof safety video about the problem (the picture above is a still from that video).

Just how serious the problem has become was demonstrated this week in the UK when police had to board an easyJet flight from Tel Aviv when it arrived in Luton to prevent a possible “breach of the peace” by a group of black-hatted fanatics.

One angry passenger who spoke to the Jewish Chronicle said it was “absolute bedlam” on the plane. No arrests were made however.

Tempers are said to have flared prior to the departure of Monday’s 2.55pm flight from Israel, when a group of Charedi men refused to take their seats next to female passengers on religious grounds.

The flight was full, but the men refused to listen to stewards’ requests to take their seats so the plane could take off.

Eventually, after a 15 minute stand-off, during which the men were said to have blocked the aisles, some of the female passengers offered to move from their seats to allow the men to sit down.

The passenger told the JC:

A group of around 10 ultra-Orthodox men caused absolute bedlam on the flight. It was infuriating to witness both for passengers and for the stewards, who tried but failed to control them.

At one point there were about 10 men in black hats blocking the aisles and refusing to sit down.

It was impossible for the stewards to get these people to listen to them.

When some of the women got up and moved seats to ensure that the plane got to take off, some of these men never even thought about saying ‘thank you’.

Then after the plane took off one male plugged his phone into the control panel above the stewards’ area.

This caused the exit lights to come on, the passenger said.

As the exit lights went on, some of the stewards looked as though they were really quite panicked.

One cabin crew member eventually went over to the man and demanded he take his mobile and said he was responsible for a possible compromise of safety.

In a statement, easyJet confirmed the incident had taken place.

The airline said:

easyJet can confirm that flight EZY2084 from Tel Aviv to Luton on 13 February 2017 was met by police on arrival at London Luton due to a small group of passengers behaving disruptively by not complying with the captain and cabin crew’s request to take their seats both prior to departure from Tel Aviv and during the flight.

For the safety of all passengers easyJet’s crew must ensure that whenever the seat belt signs are illuminated all passengers are in their seats with their seatbelts fastened.

easyJet’s cabin crew are trained to assess and evaluate all situations and to act quickly and appropriately to ensure that the safety of the flight and other passengers is not compromised at any time.

Separately during the flight a passenger plugged a mobile device into a USB port on the crew control panel in the forward galley in a foolish attempt to charge it.

This led to the exit light above the panel being illuminated but did not in any way compromise the safety or security of the aircraft.

In a statement, Bedfordshire Police said:

We were called at around 5.55pm on Monday to reports of a group of disruptive men on a flight landing at London Luton Airport. Officers attended and escorted the men off the flight preventing a breach of the peace. No offences were found to have been committed.

Valentine’s Day in Indonesia sees condoms confiscated

Valentine’s Day in Indonesia sees condoms confiscated

Acting on complaints from residents, police in the city of Makassar on Sulawesi island, yesterday raided shops and seized condoms.

According to this report, a police official said:

These raids were done after we received reports from residents that the mini-marts were selling condoms in an unregulated way, especially on Valentine’s Day.

Indonesia’s highest Islamic clerical council declared Valentine’s Day forbidden by Islamic law in 2012, saying it was contradictory to Muslim culture and teachings.

The day before Indonesian Muslim school students from a school in the Indonesian city of Surabaya staged a protest against Valentine’s Day, denouncing what they said was a Western celebration that encourages casual sex.

The students, two of whom are pictured above, staged the noisy demonstration on Monday.

“Say no to Valentine!” chanted the students, who were aged between 13 and 15 and included many girls wearing headscarves.

Said Pandu Satria, organiser of the demonstration that was attended by scores of students.

This protest was organised as we have seen on television that Valentine’s Day tends to be associated with free sex. That makes us afraid.

Meanwhile, earlier this week, a court in Pakistan banned public celebrations of Valentine’s Day in the capital, Islamabad.

The Islamabad High Court’s order prohibited all Valentine’s Day festivities in government offices and public spaces with immediate effect.

It also directed the media not to promote or cover Valentine’s events.

The ban was a response to a private petition which argued that Valentine’s Day was contrary to Islamic teaching.

More Islamic lunacy manifested itself this week when its was reported that United Arab Emirates Football Association (UAEFA) has decided to crack down on football players sporting unIslamic hairstyles.

Former Sunderland striker Asamoah Gyan, above, is among a group of more than 40 players deemed to have “unethical hair” under UAEFA guidelines.

Some Islamic teachings ban “Qaza”hairstyles, where only part of the head is shaved.

UAEFA sends a player’s club a warning letter in the first instance, with punishments escalating to a fine and then a suspension if he does not comply.

Gyan is one of 46 players at the warning letter stage.

Malaysian ‘purity police’ swoop on pig bristle paint brushes

Added February 15, 2017

Malaysian ‘purity police’ swoop on pig bristle paint brushes

Thousands of paint brushes suspected of containing pig bristles were seized last week by Malaysian authorities after consumers in this Muslim-majority nation demanded a crackdown.

Pigs and dogs are considered unclean by many Muslims, who make up some 60 per cent of Malaysia’s 30 million people. It is illegal in the country to sell products made from any part of a pig or a dog, unless the goods are labelled and kept separately.

According to this report, Zarif Anwar, an enforcement official with the domestic trade and consumer ministry, said that since last Tuesday, officials nationwide have been inspecting shops selling paint brushes for art and commercial use.

He said the brushes seized were not labelled and found to have a different texture from other brushes and frayed ends, signs that they could be made from pig bristles.

In some cases, the brushes had a “halal” certification that had expired, he said. The halal tag is issued by an Islamic government body to certify products safe to be used by Muslims.

The seized brushes will be sent to a lab to be examined, Zarif said.

We want to protect consumers and we want traders to be aware of the religious sensitivity involved. This is a big offence.

He warned that traders who flout the rule face up to three years in jail, a fine of 100,000 ringgit (£18,000) or both.

Conservative attitudes have been on the rise in Malaysia. A wide range of products have been certified halal, from mineral water to a newly launched internet browser, to appeal to Muslims.

The Muslim Consumers Association of Malaysia called for stricter enforcement not just for paint brushes, but for other products as well. An official from the group, Mr Nadzim Johan, said the association also received complaints that culinary brushes used in eateries may also contain pig bristles.

The key issue here is about labelling. We want Muslim consumers to be forewarned. It’s not fair to deceive them.

In other news from Malaysia, it is reported here that the country’s Islamic authority has suggested in a video that individuals can leap from homosexuality to heterosexuality like a person on a horse. The daft video was produced by the Islamic Development Department Malaysia (Jakim). Jakim said to change one’s sexual orientation, one must intend to do so for God’s sake instead of being forced to.

It also urged a repentant homosexual to quell his homosexual desires through heterosexual marriage, or subdue such desires by fasting.

The video also advised Muslims to be patient, and to help their LGBT friends change and return to the straight path.

Conversion therapy which consists of psychological treatment or spiritual counseling to change a person’s sexual orientation from homosexual or bisexual to heterosexual, is widely seen by medical and scientific community as potentially harmful and a form of pseudo-science.

The practice is opposed and has been legally challenged, or even banned, in countries such as Australia, Brazil, Chile, China, Ecuador, Israel, Lebanon, Malta, South Africa, Switzerland, the United Kingdom and the United States.

The video has been watched more than 10,000 times, and received positive responses from Facebook users.

Azira Aziz wrote:

Congratulations Jakim for producing a video with no elements of hatred towards the LGBT. I hope Jakim’s missionary department can remind each state to not act rough towards the LGBT.

And Luq Harith wrote:

The video’s soft approach on advising, respect for privacy and emphasis on free will is definitely commendable. This is far better than saying they’re sinners, they’re going to hell.

The video however received criticisms for suggesting that homosexuality can be changed, such as by user Sheelabanu Sri Jaya who said:

This video is going to make people believe that there is a way to ‘change’ homosexuals into heterosexuals. No way you can do that.

And Huda Mutalib wrote:

I was not impressed by the video. And it’s very dangerous for them to encourage heterosexual marriage as a way to ‘fix’ the LGBT person, for the person, the spouse and the children they may bear.

Zulaikha Mohammad added:

Calling for reparative therapy is not exactly good intentions, let alone genuine respect that LGBT people should live their lives the way they want it to be.

Thousands of paint brushes suspected of containing pig bristles were seized last week by Malaysian authorities after consumers in this Muslim-majority nation demanded a crackdown.

Pigs and dogs are considered unclean by many Muslims, who make up some 60 per cent of Malaysia’s 30 million people. It is illegal in the country to sell products made from any part of a pig or a dog, unless the goods are labelled and kept separately.

According to this report, Zarif Anwar, an enforcement official with the domestic trade and consumer ministry, said that since last Tuesday, officials nationwide have been inspecting shops selling paint brushes for art and commercial use.

He said the brushes seized were not labelled and found to have a different texture from other brushes and frayed ends, signs that they could be made from pig bristles.

In some cases, the brushes had a “halal” certification that had expired, he said. The halal tag is issued by an Islamic government body to certify products safe to be used by Muslims.

The seized brushes will be sent to a lab to be examined, Zarif said.

We want to protect consumers and we want traders to be aware of the religious sensitivity involved. This is a big offence.

He warned that traders who flout the rule face up to three years in jail, a fine of 100,000 ringgit (£18,000) or both.

Conservative attitudes have been on the rise in Malaysia. A wide range of products have been certified halal, from mineral water to a newly launched internet browser, to appeal to Muslims.

The Muslim Consumers Association of Malaysia called for stricter enforcement not just for paint brushes, but for other products as well. An official from the group, Mr Nadzim Johan, said the association also received complaints that culinary brushes used in eateries may also contain pig bristles.

The key issue here is about labelling. We want Muslim consumers to be forewarned. It’s not fair to deceive them.

In other news from Malaysia, it is reported here that the country’s Islamic authority has suggested in a video that individuals can leap from homosexuality to heterosexuality like a person on a horse. The daft video was produced by the Islamic Development Department Malaysia (Jakim). Jakim said to change one’s sexual orientation, one must intend to do so for God’s sake instead of being forced to.

It also urged a repentant homosexual to quell his homosexual desires through heterosexual marriage, or subdue such desires by fasting.

The video also advised Muslims to be patient, and to help their LGBT friends change and return to the straight path.

Conversion therapy which consists of psychological treatment or spiritual counseling to change a person’s sexual orientation from homosexual or bisexual to heterosexual, is widely seen by medical and scientific community as potentially harmful and a form of pseudo-science.

The practice is opposed and has been legally challenged, or even banned, in countries such as Australia, Brazil, Chile, China, Ecuador, Israel, Lebanon, Malta, South Africa, Switzerland, the United Kingdom and the United States.

The video has been watched more than 10,000 times, and received positive responses from Facebook users.

Azira Aziz wrote:

Congratulations Jakim for producing a video with no elements of hatred towards the LGBT. I hope Jakim’s missionary department can remind each state to not act rough towards the LGBT.

And Luq Harith wrote:

The video’s soft approach on advising, respect for privacy and emphasis on free will is definitely commendable. This is far better than saying they’re sinners, they’re going to hell.

The video however received criticisms for suggesting that homosexuality can be changed, such as by user Sheelabanu Sri Jaya who said:

This video is going to make people believe that there is a way to ‘change’ homosexuals into heterosexuals. No way you can do that.

And Huda Mutalib wrote:

I was not impressed by the video. And it’s very dangerous for them to encourage heterosexual marriage as a way to ‘fix’ the LGBT person, for the person, the spouse and the children they may bear.

Zulaikha Mohammad added:

Calling for reparative therapy is not exactly good intentions, let alone genuine respect that LGBT people should live their lives the way they want it to be.Dr. Daniel Dennett, Author of From Bacteria to Bach and Back

Added February 14, 2017
by 

Our latest podcast guest is Dr. Daniel Dennett, author of the new book From Bacteria to Bach and Back, all about how our minds evolved.

SC_Dennett

Dr. Dennett is a philosopher, professor at Tufts University, and author of several books including Breaking the Spell and Darwin’s Dangerous Idea. His research also led to the formation of The Clergy Project, an online forum for closeted religious leaders who no longer believe in God.

I spoke with him about why our minds are like a loaded iPhone, what we would do if the internet broke, and his new art exhibit.

We’d love to hear your thoughts on the podcast. If you have any suggestions for people we should chat with, please leave them in the comments, too.

You can subscribe to the podcast on iTunes or Google Play, stream all the episodes on SoundCloud or Stitcher, or just listen to the whole thing below. Our RSS feed is here.
And if you like what you’re hearing, please consider supporting this site on Patreon and leaving us a positive rating!

Action urged against rabbis who support abusive husband

Added February 13, 2017

Action urged against rabbis who support abusive husband

Israeli women’s rights activist and lawyer Batya Kahane-Dror, above, has lodged a complaint against three rabbis who  refused a victim of domestic violence a religious divorce, known as a get.

According to the Independent, the woman is married to an abusive brute who was jailed when he assaulted her after she said she wanted to leave him. Since then he has been charged with attacking her on two more occasions.

At the beginning of February a group of three rabbis –  Yosef Goldberg, David Birdugo, and Mordechai Ralbag – rejected the wife’s motion to end the marriage. They said in a judgement:

Unquestionably, any harm the husband causes the wife is unjustifiable in any circumstances; any violence should be treated gravely and condemned, especially severe violence like that described in the indictment,

But on the other hand, there is also no doubt that the husband’s eruption was due to his difficult situation after his wife filed for divorce.

Despite the husband beating his wife on three separate occasions, the rabbi’s wrote that his behaviour had been an “aberration”, that he had admitted to his mistake and:

We can assume he won’t be repeating these deeds in the future. 

In a letter to the Attorney General, Batya Kahane-Dror and lawyer Hadas Grossman wrote that the rabbi’s ruling empowers men to beat their wives if they want a divorce in defiance of the man’s wishes.

The two vowed to appeal the verdict, which they said further weakened the public’s faith in the rabbinical justice system.

In 2012 Kahane-Dror co-wrote a bill which led to the introduction of a new law that stipulates that rabbinical courts must to follow through on all divorce cases from when the judgement is handed down until the divorce itself has been finalised. The law empowers the courts to impose sanctions on a spouse who refuses to grant a divorce, including forbidding to leave the country, blocking the person’s bank account, denying a driver’s license, or imprisonment.

‘Be proud of your bruises’


Meanwhile, it’s reported here that one of Russia’s most popular newspapers has told women to be “proud of their bruises”, as the country partially decriminalised domestic abuse.

The article, published by Komsomolskaya Pravda, came ahead of Russian President Vladimir Putin signing into law a new measure that will see offenders face fewer penalties.

Yaroslav Korobatov, a columnist for the paper, said:

For years, women who have been smacked around by their husbands have found solace in the rather hypocritical proverb, ‘If he beats you, it means he loves you!’

However, a new scientific study is giving women with irascible husbands new grounds to be proud of their bruises, insofar as women who are beaten, biologists confirm, have a valuable advantage: they’re more likely to give birth to boys!

The scientific study refers to research by Dr Satoshi Kanazawa, above, a controversial evolutionary psychologist at the London School of Economics.

In 2005 Kanazawa published an article titled “Violent men have more sons”, and three years later another titled “Why do some battered women stay?”, in which he stated:

Women may have been selected to tolerate a certain level of non-lethal violence in their mates.

He has also stated African countries suffer from poverty due to “low IQs”, and that black women are:

Objectively less attractive.

The move to partially decriminalise domestic violence in Russia has sparked worldwide anger.

The presidential action, which reduces the assault of a relative from a criminal offence to a civil one, has sparked fears it will send a signal that abuse is not a serious crime.

Donald Trump should be rapped with some Contempt Fine every time he tweets an insult against the judge in one of his court cases

Added February 12, 2017

Nowadays, the Donald seems to be a litigant party in judicial courts each week, possibly every day, because of his lawless orders as governmental executive. The Donald publishes insults all the time against the persons who happen to work as judges in cases the Donald is a party.

There is a legally penalized thing called Contempt of Court. Regular people get penalties on that basis: they are put to spend stints of time in prison or to pay fines. Donald Trump should not be permitted to have any privilege nor exemption compared with others who do contempt.

The Donald has some money - at least he so boasts. A commensurate Fine as sanction of every act of contempt the Donald publishes, such as every insulting tweet, should be the recipe for each Court to discipline Trump. A hefty fine, say a few Million Dollars per each. For Donald Trump's every act of contempt against a judge in case where Trump or any of his presidential acts is a litigant, the courts should levy such a sizable fine - and specify that it shall not be collected from the government money, but shall be garnished directly from Donald Trump's private, personal money. Of course it is wrong to take such fines from the money of the federal taxpayers, because the insults are made by the Donald by himself, in person.

It is quite obvious that the 70-year-old brat Donald Trump will no longer modify nor manage his own behavior. He is past the capability to learn, seemingly. But the above-proposed is a way the judicial branch of the government could make some needed money to the US treasury, when deservedly showing to the general public that the Donald should behave temperedly in court cases like everyone else, and showing that the Donald does not get privileges.

Fatal church beating: dead teen’s parents jailed in NY

Added February 11, 2017

Bruce Leonard, 66,  and his wife Deborah, 60.  were sentenced this week to 10 and five years in prison following the death of 19-year-old Lucas Leonard who received fatal injuries at the Word of Life Christian Church in New Hartford.

Lucas’s brother Christopher, who was 17 at the time of the beating was severely severely injured. The parents had pleaded guilty to assault prior to their sentencing.

Authorities said the parents were part of a group of church leaders and members who beat the brothers after they discussed leaving the insular Word of Life Christian Church in New Hartford.

They were the last of nine defendants to be sentenced for the attack on the teens which formed part of a “counseling session” at the church.

According to this report, the couple’s attorney David Longeretta said of Bruce Leonard:

He’s truly a kind and compassionate and caring person. This is a tragedy that never should have occurred. When I said his top emotion is remorse, which is followed by deep grief, that doesn’t do justice to what Mr Leonard actually goes through.

He added:

It’s a terrible tragedy. The man lost his family and he might not outlive his sentence. I don’t know, he’s (66 years old). I think you can see from what everybody said he’s a good man who did a bad thing and failed to perceive the risk and that cost him his son. I hope that he outlives his sentence and someday he can get his family back together again.

Deborah Leonard expressed her “extreme sorrow” over what occurred, and took a moment to apologise to her “church family”,  a group that included all of her co-defendants.

Weeping, she said:

I apologise for bringing all of you into this. I love you all very much and ask for your forgiveness. Again, I want to apologise to my boys (Christopher and Lucas) for not recognising the warning signs and not getting help and for the environment you were raised in. You deserve much better.

Last year we reported on the case here, here and here.

The Dangers of Dissent – Sanal Edamaruku

Added February 10, 2017

By ANSHUMANTH
An article from MIT Post - 7 February 2017

Sanal Edamaruku leading a Rationalist march in Warsaw, Poland, along with Maryam Namazie, Nina Sankari and Michael.

In 1970, a young nationally acclaimed athlete died of blood cancer when her deeply religious family refused to seek medical aid, believing instead in the power of prayer. A fifteen-year-old boy, named Sanal Edamaruku, who lived in that neighborhood was deeply shaken by this death. To him, this was an example of how dangerous blind beliefs could be and was perhaps what set the boy off on the path of rationalism. Edamaruku went on to become one of the country’s most prominent rationalists. With his relentless tirade against superstition and belief in the supernatural, he became a magnet for trouble. This finally resulted in blasphemy charges against him, and his consequent exile to Finland.

Rationalism is defined by Rationalist International, the organization founded by Edamaruku in 1995, as a “world view based on scientific attitude and a humane value system free from any religion, dogma and arbitrary assumption of authority”. Simply put, it means prioritizing knowledge and reasoning above unsubstantiated beliefs. Sanal Edamaruku worked towards its promotion in the 1990s with several village campaigns. During these, a technique called Rationalist Reality Theatre was developed. Several of the illusions that god-men used, to make themselves look like wielders of supernatural powers were replicated in front of audiences. After this, the trick behind the illusions was explained, exposing them for the mere theatrics that they were. This would, the hope was, encourage people to treat such claims with skepticism in the future.

Edamaruku’s popularity soared in 2008 due to a live program on India TV. Pandit Surinder Sharma, a guest on the show, claimed that he could use magic to kill anybody in under three minutes. Sanal Edamaruku – who was also present there – immediately challenged the pandit to prove what he’d said and offered himself up as the test subject. With no way out, Surinder Sharma accepted and began chanting his mantras. Three minutes later, Edamaruku was still alive. With viewership going through the roof, the channel extended the show, offering Sharma more time to achieve the kill. Edamaruku was left chuckling in amusement at the pandit’s desperation. With the tantras failing him, the priest resorted to physical contact eliciting protests as he pressed down on Edamaruku’s eyes and temples hoping to achieve with force what his prayers couldn’t.

At the end of two hours, Edamaruku showed no signs of any discomfort. When the anchor of the show declared him a failure, the pandit asked for another round. In this “Great Tantra Challenge”, he planned to perform the “ultimate destruction ceremony” under the open night sky. The pandit brought in several sidekicks to help. They carried out elaborate rituals, none of them yielding any more success than his previous efforts. It might seem absurd that people actually expected the rationalist to drop dead, but the fact is that several people in India still live in fear of men like Surinder Sharma.

The biggest controversy involving Edamaruku occurred in 2012. A statue of Jesus Christ in Mumbai was found to have a mysterious steady drip of water from its toe. It was soon hailed as a miracle, with hundreds of devotees flocking to the statue to witness it. Several lapped up the “holy water” in their religious fervor, even producing bottles to fill it with.

Unable to resist the opportunity to bust this miracle, Sanal Edamaruku went to Mumbai. As is the case for all such instances, there was a rational explanation for it. Upon investigation, he found the source of the water to be an overflowing drain nearby. The water was making its way up a wall through capillary action and then flowing off the statue.

Several reports of the incidents say that the blasphemy charges that were filed against him were in response to this revelation on TV. The truth, however, is slightly more complicated. As Sanal Edamaruku explained the findings on TV, he accused the church of being anti-science and manufacturing miracles like these to make money. In the live debate that followed on TV9, Bishop Agnelo Gracias, several church officials, and leaders of Christian groups maintained that the church had never claimed that the dripping water was a miracle and that Edamaruku’s accusations were baseless. They demanded an apology and a withdrawal of his statements, threatening legal action against him. Edamaruku welcomed the prospect, declaring that he would love to debate the issue in court.

When charges under section 259a of the Indian Penal Code, that deals with “deliberate and malicious acts, intended to outrage religious feelings” were made in police stations, he filed for and was denied anticipatory bail. In a later interview, he said that he wasn’t worried about the outcome of the trial itself. However, in blasphemy cases, the police could arrest him without any investigation and jail him until his trial, which would take years. This risk he did not want to take, and so he left for his European lecture tour earlier than scheduled. Facing the prospect of arrest upon return to India, Edamaruku was forced into exile in Finland where he still lives.

“Sanal should realize that his right to expression should not encroach on my right to freedom of faith, of belief, of religion,” said Joseph Dias, then General Secretary of the Catholic Secular Forum.  One of the fundamental duties listed in the constitution is “to develop the scientific temper, humanism and the spirit of inquiry and reform”. Edamaruku argues that this is exactly what the Indian Rationalist Association aims to encourage and that is exactly what he has done in Mumbai.  Human Rights lawyer Colin Gonsalves further points out that the act requires a deliberate and malicious act, which has not been committed here. In 1957, the Supreme Court too had noted that the law does not penalize every insult to religion.

The Catholic Church of Mumbai, in its press release, has said that the FIRs were filed by groups of individuals offended by his statements and it was not their doing. Cardinal Oswald Gracias of Mumbai offered a compromise, directing the Catholic groups to drop the FIR and Sanal Edamaruku to apologize for his statement. Edamaruku however maintains that he has no reason to apologize since he has not done anything wrong, and the cases remain filed.

Regardless of whether Sanal Edamaruku crossed a few lines, the issue here is a far greater one. Section 295a seeks to put a restriction on our fundamental right to free speech. It is hardly worth having the right to free speech if the right does not extend to things that others disagree with. Regressive blasphemy laws like ours have been used throughout history to hound free-thinkers and intellectuals. Incidents like these serve as reminders that there are still quite a few obstacles, even within our own legal framework, that stop us from achieving an ideal democracy. These obstacles require bold men like Sanal Edamaruku to step up and question the things that most wouldn’t dare to.

Article source: http://www.themitpost.com/the-dangers-of-dissent-sanal-edamaruku/

SANAL EDAMARUKU IS A SPEAKER
AT THE RATIONALIST INTERNATIONAL CONFERENCE


Rationalist, Humanist, Freethought, Atheist, Skeptic organisations who plan to send a team of their members to attend the Rationalist Conference at Helsinki, the  beautiful archipelago city of islands, please write to us for group discounts. info@RationalistConference.com

EARLY BIRD REGISTRATION WILL CLOSE SOON.
Buy your registration ticket today
Visit Conference web site for updates: www.RationalistConference.com

A list of hotels and guest houses near the venue, with special reduced rates, will be sent to all registered participants so that they can book their accommodation in advance.

If you are a registered participant of the Rationalist International Conference, and if you think you have an important presentation to make during the conference, please let us know. We may be able to consider your proposal. Write to info@RationalistConference.com

Of any of her future lawlessnesses in office, Betsy DeVos should be sentenced to pay punitive damages to those who suffer

Added February 9, 2017

After all, Betsy DeVos has money, lots of money. The injured parties actually will now have such an oppressor whose pockets are not empty. Instead her wealth can be used to compensate harmful effects of her lawless mistakes - which she is bound to make.
A mandate to pay punitive damages is a tool of judicial proceedings for the express purpose of giving the oppressor some motivation not to continue nor to repeat her lawless conduct. Such financial punishment just might motivate Betsy DeVos to refrain from harming others by her unconstitutional and lawless desires.

Betsy DeVos, despite of her clear ignorance and incompetence, managed narrowly to win the position of US Secretary of Education - she got votes from her low-quality buddies of religious conservatism and corrupted business, and the narrowly tie-breaking vote from  the fantically religious theocratic Mr Pence. 50 enlightened Senators voted against her, 50 benighted senators voted for her, and in addition, she received the vote of Mr Pence.

Betsy DeVos wanted to get the position of the Secretary of Education, in order to make true her benighted, theocratic ideas of favoring religious schools and to oppress secular schools. Such agenda will cause much harm to many children and on the other hand, will give privileges to DeVos' religious cronies, contrary to Constitutional prohibitions about religion.

Ralph Reed: Liberals Oppose Secretary of Education Nominee Betsy DeVos Because She’s a Christian

Added February 8, 2017

 

As Democrats put up their last stand against Donald Trump‘s disastrous nominee for Secretary of Education, Betsy DeVos, it’s important to remember why they think she’s so awful: She decimated public schools in her home state of Michigan, she wants to use taxpayer money to fund religious schools, she doesn’t understand major issues in the educational world, she has no experience with public schools (having never attended one nor ever sending her children to one), etc.

DeVosBetsy

But if you’re Christian Right leader Ralph Reed, you ignore all those facts to make up your own reason liberals oppose DeVos: They hate the fact that she’s a Christian.

In opposing Mrs. DeVos for being a Christian who supports providing children with access to private and charter schools, the Democrats are doubling down on a failed strategy of demonizing people of faith. This is a losing argument on the merits, and it will only further drive evangelicals and faithful Roman Catholics further away.

Opposition to DeVos’ nomination has nothing to do with her faith. There are plenty of Christians in government — including in the Democratic Party — who would do a fine job overseeing education in this country. DeVos, the Republican donor with no real qualifications for the Secretary position, isn’t one of them. Her desire to build up private Christian schools with taxpayer funds at the expense of public schools that serve everyone would be a problem regardless of the nominee’s faith.

Democrats oppose her because she’s a bad nominee with bad ideas, not because she’s a Christian.

Reed just wants to create another martyr for the cause so he can raise money off of her if and when she doesn’t get the votes she needs.

RCC spokesman in tears over Australian abuse revelations

Added February 7, 2017

The enormity of child sexual abuse within the Australian Catholic Church has been revealed after years of investigations – and prompted a tearful senior Church official say today (Monday):

These numbers are shocking. They are tragic and they are indefensible.


According to this report, between 1950 and 2015, seven percent of Australian priests were accused of abusing children, according to the Royal Commission into Institutional Responses to Child Sexual Abuse. Over 40 percent of priests in some orders have been accused of abuse.

The commission’s findings provide yet more evidence of a global epidemic of sex abuse and cover-up within the Church. Previous reports have documented widespread abuse in the United States, Ireland, Brazil, the Netherlands and Germany, among other countries.

The Vatican established a commission to investigate claims of sex abuse in 2013, while in 2015 Pope Francis created a church tribunal to judge bishops who failed to protect children from predatory priests.

As she delivered the findings Monday, Senior Counsel Gail Furness said victims’ accounts were:

Harrowing. The accounts were depressingly familiar. Children (who came forward) were ignored or worse, punished. Allegations were not investigated.

Priests who had been accused of abuse were moved to other communities that “knew nothing of their past,” Furness said.

Documents were not kept or they were destroyed. Secrecy prevailed as did cover-ups.

The commission has conducted 50 hearings since it was founded in 2013, and the history of sex abuse within the Australian Catholic Church has been well documented.

However, much of the evidence to date has been anecdotal and didn’t quantify the extent of the problem.

The commission found, between January 1980 and February 2015, there were 4,444 victims of alleged sex abuse.

From three separate data surveys and witness testimonies, the commission found seven percent of priests, belonging to 75 Catholic Church authorities, were alleged perpetrators.

The average age of victims at the time of abuse was 10.5 for girls and 11.6 for boys.

At least 1,880 alleged perpetrators were identified, according to the commission.

Of the alleged perpetrators, 32 percent were religious brothers, 30 percent were priests, 29 percent were lay people and five percent were religious sisters.

Within religious orders, the frequency was higher. Over 40 percent of St John of God Brothers were accused of abuse. The Order set up schools for boys with learning difficulties in the Australian states of New South Wales and Victoria, as well as New Zealand.

In a statement, Sullivan – who heads the church’s Truth, Justice and Healing Council – said leaders of the church had committed themselves:

To repairing the wrongs of the past. Let us not forget that every person who has come forward carries with them the suffering, damage and loss, which child sexual abuse inevitably causes.

The fact that child sexual abuse has been perpetrated by those holding privileged positions of trust within the Church and the fact that many Church leaders then compounded the damage in various ways including in some cases covering up the truth, is a tragedy in itself.

Over the next three weeks, the hearing will hear testimony from six archbishops. In a letter to parishioners around the country last week, President of the Australian Catholic Bishops Conference Archbishop Denis Hart warned that the hearing:

May be a difficult and even distressing time. Deeply mindful of the hurt and pain caused by abuse, I once again offer my apology on behalf of the Catholic Church.

Lock The Donald Up !

Added February 6, 2017

Mr. Donald Trump has, in his businesses for decades, repeatedly made money to himself by defrauding both his customers and his contractors. Undoubtedly, there are plenty of instances Trump has made criminal fraud and there surely exists evidence of much of it.

Trump should be immediately incarcerated for the duration of investigations, and no possibility to bail because he is so obvious to make new acts of fraud all the time. Besides, his presence in the forthcoming fraud trials cannot be ensured if he gets released.

Trump's suspected fraud and business corruption crimes should be prosecuted with full vigor.

Impeach Neil Gorsuch - as judge, by way of privileges, he makes law to respect establishment of religion

Added February 5, 2017

Judge Neil Gorsuch has already in several instances given decisions which create privileges from the general law to religious persons on basis of their religion-based desires.
It should be clear to any sane individual that a business corporation cannot have religious beliefs. Only sentient individuals (such as human beings) are capable of having a religious belief.
However, judge Neil Gorsuch wants to give privileges to his co-religionists and therefore makes some legal fiction that a business corporation believes in god.

Judicial powers are an expression of government. Similarly as any other gvernmental power (such as, executive and legislative), judicial power is constitutionally barred to make any law to work in a way that the law gives respect to any doctrine of any religion. To make any piece of religious teachings to be basis for having exception from the general law, is contrary to the constitutional principle of separation of state and church.
However, judge Neil Gorsuch has used his position as judge for creation of privileges, in form of exceptions from the general law, to his co-religionists, on explicit basis of religious belief. Gorsuch has inserted religious doctrines as part of law.
The Gorsuch provilege-making in favor of his co-religionists is an ongoing work of his. Already some of his such acts are grave in terms of making damage to those affected by his judicial decisions, and analyzed by a holistic perspective, the Gorsuch transgressions of religious privilege creation do form a high crime against the constitution and law.

Sooner or later, Neil Gorsuch shall be impeached for such transgressions against the law, and removed from the judicial positions, and barred for life from any positions in the judiciary and other governmental power-use.

Christian Right Leader: Forget Carbon. Climate Change Is Caused By Sin!

Added February 4, 2017  

What causes climate change? There are people who deny it’s changing at all (or that the changes are negligible). There are people (who know what they’re talking about) who say it has to do with greenhouse gas emissions and our burning of fossil fuels contributes to that.

And then there’s Joseph Farah of right-wing website WND, who says something else entirely.

FarahWND

Instead, I have concluded that previous climate catastrophes have been the result of another activity of man — the commission of sin.

While Al Gore and the carbon-phobes have no evidence to support their dire predictions of imminent doom other than computer modeling, those who take my position actually have more than 6,000 years of biblical and historical patterns along with the inerrant Word of God.

So maybe it’s time for a new bumper sticker — “SIN, NOT CARBON, CAUSES CLIMATE CHANGE.”

It was bound to happen: A Christian radical found a way to blame gay people for global warming.

That said, ignorance is a sin, and not caring about the environment is presumably a sin, and letting God’s Creation rot is probably a sin, too… so maybe Farah’s on to something!

Don’t read the comments on that website, though. They’re even worse than the article.

Devout Ten Commandments sheriff faces jail in Tennessee

Added February 3, 2016

A few years back, the County Sheriff in Rutherford, Tennessee – Robert Arnold posted a framed copy of the Ten Commandments inside the lobby of the sheriff’s department, which also serves as a jail.

He also adorned the premises with the Declaration of Independence and Bill of Rights.

At least one resident  – Cindy Wallace– was ecstatic:

I love it. I am so proud that people are finally standing up for our religion. Thank God we have a sheriff with enough guts to put that in the lobby.

In an interview with The Tennessean, Arnold, a Republican, argued that such documents should be allowed to be displayed on public property because they are:

Documents this country was founded on. My job is to enforce the laws of the land, and those are three documents of laws of the land.

Those words should be thrown back in Arnold’s face when, later this year, he will be sentenced for wire fraud, honest services fraud and extortion.

The now sacked sheriff recently pleaded guilty to three of 14 counts of illegally profiting from inmates through a company selling electronic cigarettes.

Each count carries up to 20 years in prison, a $250,000 fine, supervised release of not more than three years and a $52,500 restitution payment to the county from electronic cigarettes revenues from a business called  JailCigs.

The sentencing date was set for May 8, but US District Court Judge Kevin Sharp said he’d make it earlier if possible in response to a request of one of Arnold’s attorneys. Arnold is currently in custody.

Other defendants in the trial are Joe Russell, a former sheriff’s administration chief, who was fired in November, and Arnold’s uncle John Vanderveer.

Who shopped the sheriff?

The criminal JailCigs investigation began around February 2015 when Rutherford County Mayor Ernest Burgess and County Finance Director Lisa Nolen met with District Attorney Jennings Jones about the sheriff’s involvement with JailCigs.

Jones asked the Tennessee Bureau of Investigation and the Tennessee Comptroller to investigate. The FBI joined the investigation and led a search-warrant raid on the homes and offices of Arnold, Russell and Vanderveer in May 2015, about a year before the three were indicted on 14-counts in May of last year.

Russell and Vanderveer are the owners of JailCigs, according to Georgia Secretary of State records.

Arnold disclosed that he and his wife had earned investment income from JailCigs on a conflict-of-interest form filed January 2015 with the Tennessee Ethics Commission, but this came after he had lied to state auditors in 2014 about making money from the business,  lead prosecuting attorney Cecil VanDevender told the judge while summarising the case against Arnold.

Arnold and his wife received a combined $66,790 from JailCigs from December 2013 through April 2015, and Russell received $52,234.41 from the company over that same period, according to a Tennessee Comptroller report released last November 16.

The report also accused Arnold and Russell of violating county purchasing policies by circumventing the process and failing to solicit bids.

Rationalist Conference  
Helsinki 12-14 May 2017

A festival of ideas
It's time now to plan your Helsinki trip in May. It will be Spring then and a there will be great gathering of meaningful people. Are you ready to go?

Maryam Namazie is a speaker
namazie

Listen Maryam Namazie and other great rationalists of our times at the Rationalist International Conference 2017.

You are invited to join us at Helsinki from 12th to 14th May 2017.

Early Bird registration is open now. 

Australian churches persist in efforts to ‘cure’ homosexuality

Added February 1, 2017

Last year Victorian Health Minister Jill Hennessy promised parliament that legislation would be introduced to outlaw quack therapies used almost exclusively by Christian organisations to cure gay people – and this week a powerful new watchdog will be launched to in Victoria to crack down on dodgy health practitioners.

According to this report, the current Health Services Commissioner will be replaced by a new Health Complaints Commissioner (HCC) who will have greater powers to investigate unregistered health practitioners and can receive a complaint from anyone, not just the person treated.

Researchers have found that this form of treatment is more widely practiced in Australia than people thought, because practitioners have gone underground.

The HCC, Hennessy said, will have the power to:

Investigate and crack down on anyone making dangerous and unproven claims that they can ‘convert’ gay people.

This move will particularly please Geoff Ahern, a clinician within a specialised Victoria police unit for mental health emergencies. Ahern, 46, deals with people who are suicidal, acting erratically, or in a state of crisis.

But 10 years ago, he was in a mental health crisis of his own.

Years of gay conversion therapy, which began when Ahern was just 15, had left him in a state of inescapable self-loathing.

Convinced he could be “straight” if he tried – and prayed – hard enough, Ahern underwent numerous counselling sessions at a Sydney Christian Life Centre, part of a group of churches associated with today’s Pentecostal Australian Christian Churches.

In his early twenties, he married a woman, encouraged by the idea that if he settled down and got married, everything would be OK.

But it wasn’t, and Ahern crumbled into a “state of despair”.

He would get home from work and cry himself to sleep in a similar mental state to the people he had just spent hours helping.

I became suicidal myself. I thought, this has got to stop. I can’t do this any more. If you can work so hard and ask God to change you and fix you and he doesn’t, there are two outcomes of that: one, he’s a cold-hearted bastard; or two, there’s actually nothing wrong with me.

Counsellor Matt Glover, who specialises in treating LGBTI people from church backgrounds, said the underground nature of ex-gay ideology is particularly concerning when young people are involved.

Glover said Victoria’s expanded powers to tackle conversion therapy will “knock off some of the rougher edges”, but that the insidious nature of ex-gay therapy is tougher to tackle.

It will help, but I don’t know that there’s any way to get into the core of religious communities that place their belief in ideas that are anti-gay.

Victoria’s crackdown on conversion therapy is unprecedented in Australia, and comes after calls in recent years to make the practice illegal.

Conversion therapy is opposed by the Australian Psychological Association, the Australian Medical Association, and the United Nations, among numerous other professional health and human rights bodies. It is deemed ineffective, unethical, and actively harmful.

A Columbia Law School project collating conversion therapy research found that among people who had undergone such treatment, there was a prevalence of depression, anxiety, social isolation, decreased capacity for intimacy, and suicidal thoughts and behaviours.

The researchers concluded:

There is powerful evidence that trying to change a person’s sexual orientation can be extremely harmful.

Ahern is well-acquainted with the problems that can manifest from stoking this particular inner shame – even if there’s no formal conversion therapy involved.

I assessed a young man a couple of years ago who comes from a conservative, typically Aussie, blue-collar family. When we got to the bottom of his alcoholism and other issues, it was because he was gay and hadn’t told anyone. He said to me, ‘If I told my dad, he would beat the shit out of me.’

Timothy Jones, a researcher at La Trobe University in the final stages of a study into conversion therapy, said he was surprised by how common the practice is in Australia.

It is much more widespread than we thought it was, and much more pervasive than we would have expected.

While most formal conversion therapy groups – such as Exodus or Living Waters – have closed, Jones and co-researcher Liam Leonard found the practice of gay conversion therapy in Australia has continued, mostly in Protestant churches.

The study found a range of therapies, including pastoral counselling, sessions with professional psychologists, online counselling, and group activities. One study participant received electroshock therapy.

What we actually found was that a lot of groups have reorganised themselves, renamed themselves, so looking at them from the outside you wouldn’t know they are doing conversion therapy.

People growing up in the church, at some stage realise they are attracted to people of the same sex, or realise they identify with the gender they were not assigned and want to transition. They will seek advice from a pastor, and the pastor will know someone to refer them to.

Atheism has ancient roots and is not ‘modern invention’

Added April 1, 2016

Atheism is not a modern invention from the western Enlightenment, but actually dates back to the ancient world, according to a new book by a Cambridge academic – which challenges the assumption that humanity is naturally predisposed to believe in gods.

In Battling the Gods, Tim Whitmarsh, professor of Greek culture at Cambridge University, lays out a series of examples showing that atheism existed in polytheistic ancient Greece. It is, according to its author, partly “an attempt to excavate ancient atheism from underneath the rubble heaped on it by millennia of Christian opprobrium”.

Early atheists were making what seem to be universal objections about the paradoxical nature of religion. Disbelief in the supernatural is as old as the hills. It is only through profound ignorance of the classical tradition that anyone ever believed that 18th-century Europeans were the first to battle the gods.

“We tend to see atheism as an idea that has only recently emerged in secular western societies. The rhetoric used to describe it is hyper-modern. In fact, early societies were far more capable than many since of containing atheism within the spectrum of what they considered normal,” said Whitmarsh.

“Rather than making judgments based on scientific reason, these early atheists were making what seem to be universal objections about the paradoxical nature of religion – the fact that it asks you to accept things that aren’t intuitively there in your world. The fact that this was happening thousands of years ago suggests that forms of disbelief can exist in all cultures, and probably always have.”

In the fourth century BC, he points to Plato, as the philosopher imagines a believer chastising an atheist:

“You and your friends are not the first to have held this view about the gods! There are always those who suffer from this illness, in greater or lesser numbers.”

“We may balk at his disease imagery,”

writes Whitmarsh,

“but Plato was surely right in his general point. There have been many throughout history and across all cultures who have resisted belief in the divine.”

Because you disbelieved things that are not unbelievable, your name from now on shall be Disbeliever (Apistos)
The god Asclepius, to a man who mocked miracle cures
These range from Carneades, head of the Platonic academy in the second century BC, who argued that

“belief in gods is illogical”,

to the Epicureans, who were often called atheoi in antiquity, and the atheistic writings of Xenophanes of Colophon.

Whitmarsh argues that the diversity of ancient Greece’s polytheistic societies meant there was no such thing as religious orthodoxy, and no clergy laying out how people should live. This meant, he said, that while atheism could be viewed as mistaken, it was usually tolerated – although not in the case of Socrates, who was executed in Athens for “not recognising the gods of the city.

Contradictions of the Bible

Added December 9, 2016

http://infidels.org/library/modern/jim_meritt/bible-contradictions.html

Arguments for atheism

Added December 10, 2016

http://www.argumentsforatheism.com/

Filosofia ja elämänkatsomustieto

Last update 01.01.2017

Yleistietoa, opetussuunnitelmia, oppikirjoja ja linkkejä.


Elämänkatsomustiedon opetussuunnitelma 2016

Tutustuaksesi opetushallituksen versioon elämänkatsomustiedon opetussuunnitelmasta napauta tästä (pdf) tai tästä (doc).

Html muodossa opetussuunnitelman löydät napauttamalla tästä.

Syksyn 2016 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä

Syksyn 2016 filosofian ylioppilastehtävät html-muodossa saat näkyviin napauttamalla tästä.


Kevään 2016 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä 

Kevään 2016 filosofian ylioppilastehtävät html-muodossa saat näkyviin napauttamalla tästä


Syksyn 2015 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä

Syksyn 2015 filosofian ylioppilastehtävät html-muodossa saat näkyviin napauttamalla tästä.


Kevään 2015 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä

Kevään 2015 filosofian ylioppilastehtävät html-muodossa saat näkyviin napauttamalla tästä.


Syksyn 2014 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä.

Kevään 2014 filosofian ylioppilastehtävät html-muodossa saat näkyviin napauttamalla tästä.

Kevään 2014 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä.

Syksyn 2013 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä.

Syksyn 2013 filosofian ylioppilastehtävät html-muodossa saat näkyviin napauttamalla tästä. ja pdf -muodossa napauttamalla tästä.

Kevään 2013 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä.

Kevään 2013 filosofian ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä.

Filosofi och livsåskådning

20 läroböcker och vokabulär

Philosophy and Life View

20 books and dictionary in Finnish

Constructed language misil

misil

Katsomusaineiden didaktiikkaa

Yleistä didaktiikkaa

Ilmaista didaktiikkaa

Kristillinen dogmatiikka

http://etkirja.pp.fi/dogmatiikka.html

Filosofian, elämänkatsomustiedon ja uskonnon didaktiikkaa

Motivaatio, kv sopimukset, totuus jne...

Lukion filosofia, Filosofi i gymnasiet

Opetussuunnitelmat ja lisätietoa

Mitä filosofia on?
Vad är filosofi?
Opetussuunnitelma
Läroplan
Yliopistofilosofian sivustot
Filosofi.fi på svenska
Svenska material
Philosophy links in Internet
Logiikan alkeet Internetissä
Palautelomake

Ilmaiset filosofian oppikirjat

FI1 , FI2 , FI3 , FI4

Normatiivinen etiikka
Sukupuolietiikka
Metaetiikka
Deskriptiivinen etiikka

Filosofian ylioppilastehtävät

S 2012 K 2012 S 2011 K 2011
Vanhoja ylioppilastehtäviä
Vanhojen tehtävien sanaluettelo lukumäärineen
Ylioppilaskirjoitusten filosofit
Ylioppilaskirjoitusten sivistyssanat
Palautelomake

Elämänkatsomustieto, livsåskådning

Opetussuunnitelmat ja lisätietoa

Elämänkatsomustieto vai uskonto?
Mitä elämänkatsomustieto on?
Miksi evankelis-luterilaiset eivät pääse et:n opetukseen
Elämänkatsomustiedon opetussuunnitelmat
Grunderna för läroplanen för den grundläggande utbildningen
Koululait ja muut säädökset
Kysymyksiä ja vastauksia
Keskeiset ongelmat opetuksessa
Elämänkatsomustiedon opetusaineistoa ja linkkejä
Ohjeita kouluille
Dosentti Jouni Luukkaisen kantelut
Elämänkatsomustiedon stipendit
Kilpailut
Uskonnottomien uutisia
Religionskunskap i Sverige
Svenska material
Palautelomake

Peruskoulu Grundskola

Ilmaiset oppikirjat

et1 et2 et3 et4 et5 et6 et7 et8 et9

Opetussuunnitelmat ja lisätietoa

Elämänkatsomustiedon opetussuunnitelmat
Grunderna för läroplanen för den grundläggande utbildningen
Opetusvihjeitä: 1-5, 5-9
Verkkomateriaalia
Vähemmistöuskontojen oppikirjat
Palautelomake

Lukio Gymnasium

Ilmaiset oppikirjat

et10 et11 et12 et13 et14

Opetussuunnitelmat ja lisätietoa

Elämänkatsomustiedon opetussuunnitelmat
Grunderna för läroplanen
Sanasto
Opinnot Helsingin yliopistossa
Uskontojen vertailutaulukko
Palautelomake

Elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät

S 2012 K 2012 S 2011 K 2011
Vanhoja tehtävä
Vanhojen tehtävien sanaluettelo lukumäärineen
Ylioppilaskirjoitusten sivistyssanat

Syksyn 2014 ylioppilaskirjoituksiin valmistautuminen

Sekä elämänkatsomustiedon että filosofian ylioppilaskirjoituksiin kannattaa valmentautua lukemalla tämän oppiaineiston sanastoa sanasto.

Elämänkatsomustiedon kokeeseen lue myös ainakin kerran viikossa Elämänkatsomustiedon (opetushallituksen) opetussuunnitelmaohjeen sanat aakkosjärjestyksessä.

Filosofian kokeeseen lue ainakin kerran viikossa Filosofian(opetushallituksen) opetussuunnitelmaohjeen sanat aakkosjärjestyksessä.

Elämänkatsomustieto ainereaalissa

Elämänkatsomustieto on eräs lukion reaaliaineista. Elämänkatsomustiedon ainereaalissa kokelas valitsee vastattavakseen kuusi kysymystä kymmenestä vaihtoehdosta.

Reaaliaineiden sijoittuminen koepäivien kesken: Samana koepäivänä järjestetään evankelis-luterilaisen uskonnon, ortodoksisen isen uskonnon, elämänkatsomustiedon, yhteiskuntaopin, kemian, maantieteen ja terveystiedon kokeet.

Muuta tietoa

Esitelmä ateismista 9.2.2012 (pdf)
Maailmanuskonnot
Wienin piiri
Valtion ja kirkon ero
Java kielen perusteet versio 0.7
Palautelomake
Jäsenlomakkeet ja palautelomakkeet tekstinä ohjelmoijille

Ehdotus lukion opetuksen järkiperäistämiseksi

Suomen Ateistiyhdistys ry. kannattaa kaikkien mielipideaineiden poistamista kouluista. Erityisesti oman uskonnon opetus on mielipideopetusta.

Suomen ateistiyhdistys vastustaa kuitenkin jyrkästi kaikille yhteiseen "elämänkatsomustiedon" opetukseen siirtymistä lukioissa. Se merkitsisi Ruotsin mallin mukaista uskonnon opetusta eli sitä, mitä Kulosaaren yhteiskoulussa nyt opetetaan.

Kulosaaren yhteiskoulun kaikille pakollisen opetussuunnitelman löydät napauttamalla tästä.

Koska peruskoulun järkeistäminen on Suomen äärivanhoillisessa mielipideilmastossa mahdotonta, ehdotamme että järkeistäminen aloitetaan lukiosta.

Kun oman uskonnon tai elämänkatsomustiedon opetusta on peruskoulussa 9 vuotta, on kohtuutonta, että sitä on lukiossa.

Koska lukion elämänkatsomustiedon opetus oli aikoinaan filosofian opetusta ja nykyään huuhaata, ehdotamme, että oma uskonto ja elämänkatsomustieto poistetaan lukiosta ja muutetaan filosofian opetusta niin, että lukioissa filosofian nykyiset kurssit 2, 3 ja 4 ovat pakollisia. Samalla on päätettävä, että näiden kurssien sisältöjä ei muuteta lisäämällä niihin uskontotietoa.

Koska lukioissa on paljon evankelis-luterilaisia uskonnonopettajia, ehdotan, että heitä varten luodaan lakkautuspalkkajärjestelmä siirtymisajaksi. Vastaavasti teologikoulutusta vähennetään niin, että lukioiden evankelis-luterilaisen uskonnon opettajat voivat siirtyä joustavasti evankelisluterilaisen kirkon tehtäviin.

Nykyisin pätevät elämänkatsomustiedon opettajat katsottakoon päteviksi lukion filosofian opettajiksi.

Siirtymäajaksi myös opettajakoulutusta vailla olevat, joilla on yliopistossa suorittettu vähintään keskimmäinen oppimäärä filosofiassa, katsottakoon päteviksi lukion filosofian opettajiksi.

Lakkautuspalkka lisää menoja, mutta teologikoulutuksen keskeyttäminen pienentää menoja.

Kun joukko teologian professoreja joutuu lomautetuiksi, tämä on vain osoitus siitä, että kansalaisia lomautetaan tasapuolisesti kaikissa yhteiskuntaluokista.

Todellisiä hyötyjiä ovat lukiolaiset.

Mainittakoon, että ylempää löytyvät täysin ilmaiset lukion filosofian oppikirjat.