Jumalaton kulttuurilehti

Tammikuu 2017

Suomen ainoa kulttuurilehti

Onko oikeita ja vääriä uutisia?

Erkki Hartikainen 31.1.2017

Humen giljotiini on Helsingin Sanomille tuntematon.

Humen giljotiinin eli Humen lain mukaan tosiasioista ei voi johtaa moraalisia sääntöjä.

Uutiset eivät ole oikeita tai vääriä vaan tosia tai epätosia.

Amerikkalainen uskontohumpuuki on leviämässä Suomeen

Erkki Hartikainen 30.1.2017

Areiopagi.fi esittää akateemisille lukijoille insinöörikysymyksiä Jumalasta

Ryhmä teologeja ja luonnontieteilijöitä on neljä vuotta pitänyt yllä nettisivua, joka argumentoi ateismia vastaan. Areiopagi.fi saa rahoituksensa Yhdysvalloista.

Autisteista harva uskoo persoonalliseen Jumalaan. Loisiko Jumala multiversumin? Ihmisillä on oikeus järjettömiin uskomuksiin.

Näin raflaavia otsikoita kirjoittaa ryhmä teologeja ja luonnontieteilijöitä nettiosoitteessa Areiopagi.fi. Se on Miikka Niirasen, Rope Kojosen ja kahdeksan muun henkilön huhtikuussa 2013 perustama sivusto, joka keskittyy uskonnollisen uskon ja luonnontieteen väliseen suhteeseen.

– Se on kysymys, joka on itseäni kiinnostanut paljon. Monet suuret luonnontieteen merkkihenkilöt, kuten Isaac Newton, olivat syvästi uskonnollisia, Niiranen sanoo.

Hän on itse viidesläisyyden vaikutuspiirissä lapsuutensa viettänyt diplomi-insinööri.

Niirasen mielestä tieteellisen maailmankuvan rationaalisuuden kuuluu olla harmoniassa uskonnollisen uskon kanssa.

Suomessa tämä puhetapa ei ole kovin suosittu eikä sillä ole pitkää historiaa täällä, mutta Yhdysvalloissa Jumalan olemassaolon todistaminen on tullut filosofiaan takaisin. Areiopagi haluaa tuoda tätä keskustelua Suomeen.

– Insinööritieteisiin suuntautuneena koen tällaiset kysymykset itselleni luonteviksi, Niiranen sanoo.

Mutta on tässä muutakin. Niirasen mukaan koko keskustelua ei ehkä käytäisi Suomessa, elleivät 2000-luvun populistiset uusateistit olisi argumentoineet uskonnottomuuden puolesta. Areiopagi on osittain vastaisku uusateismille.

– Historiallisesti ateismi on jossain määrin kristinuskon tuote. Kukaan ei keksinyt epäillä Jumalaa ennen kuin hänen olemassaoloaan alettiin todistella, Niiranen sanoo.

Ei olla poliittisia, mutta...

Areiopagi on hienostunut, jopa elitistinen alusta. Kirjoittajakaartin tittelit voivat aiheuttaa huimausta.

British Academyn tutkijatohtori Oxfordin yliopistossa. Dosentti. Espoon piispa. Teologian tohtori. Queenslandin yliopiston Centre of the History of European Discourses -keskuksen johtaja. Waterloon yliopiston fysiikan professori.

Jotkut tekstit ovat käännöksiä, mutta valtaosa kirjoittajista on Helsingin yliopiston kouluttamia teologian tohtoreita.

– Areiopagin kirjoitukset on suunnattu akateemisesti koulutetuille lukijoille, Niiranen sanoo.

Mitä edellä valehdeltiin

Amerikkalaisten filosofien enemmistö on edelleen ateisteja.

Suiomessa tiedetään huonosti, että Yhdysvalloissa on uskontokuntien ylläpitämiä yliopistoja, joiden filosofian priofessorien on pakko olla uskovaisia.

Kuuluinin näistä yliopistoista on Notre Damen yliopisto (nimi viittaa Neitsyt Mariaan). Sen kuuluisin professori on Alvin Plantinga, joka kahdessa paksussa kirjassaan yrittää todistaa jumalan olemassaolon käyttämällä Bayesin kaavaa juuri sillä tavalla virheellisesti kuin matemaattisen tilastotieteen professori Gustav Elfving varoitti meitä 1960- luvulla sitä käyttämästä.

Trumpin presidentiksi valinnan jälkeen kaikille pitäisi olla selvää, ettei ihmisillä ole oikeutta järjettömiin uskomuksiin. Na saattavat levitessään tuhota planeettamme.

Normi, jonka mukaan uskonnon ja tieteen pitäisi olla sopusoinnussa on järjetön, koska sellainen sopusointu on mahdoton. Toisaalta kyllä luonnonteilijätkin lipsuvat tieteellisyydestä.

Tiettävästi luonnontieteiden opiskelijain piirissä on ollut iät ja ajat jopa uskonnollisia järjestöjä. Hyvin tunnettu uskovainen luonnontieteilijä oli teoreettisen fysiikan professori Kalervo Laurikainen, joka katsoi jumalan vaikuttavan epämääräisyysperiaatteen sisällä.

Myös historiaa on käännetty päälaelleen. Demokritoksen esittämä ja Lucretius Caruksen kuvaama ateismi on kristinuskoa yli puoli tuhatta vuotta vanhempi. Itse asiassa kristinusko syntyi vasta eräiden kirkolliskokousten päätöksillä satoja vuosia ajanlaskumme alun jälkeen.

Kristinuskon vastustaja Celsus piti muinaisen Rooman uskontoa parempana kuin kristinuskoa. Kristinuskon (=katolisen kristinuskon eli yleisen kristinuskon) pyhimykset ovat muinaisen Rooman uskonnon jäljitelmä.

Tieteen kanta

Tieteen kanta on, että jos jumalien olemassaolosta ei ole mitään todisteita, jumalia ei ole olemassa (ontologinen materialismi).

Historian perusteella voidaan myös osoittaa, että uskonnot ovat muunnoksia tieteistä tietämättömien muinaisihmisten erilaisista kaskuista.

Kristinuskon jeesuskertomukset ovat muunnoksia muinaisten noitien urotöistä. Noituususko saattaa olla vahvempi kuin jumalausko kuten monet kiinalaiset esimerkit osoittavat. Olipa eräs kiinalainen miljardööri kääntynyt kristinuskoon siitä syystä, että hän arveli näin noituvansa itsensä yhtä rikkaaksi kuin amerikkalaiset miljardöörit.

Malmin srk luopuu

Lisätty 30.1.2017

Kirkko ja kaupunki 26.1.2017, Taneli Kylätasku.  Malmin srk luopuu Malmin seurakuntakodista, Malmin seurakunta luopuu Malmin seurakuntatalosta, Pihlajiston seurakuntakodista, Pukinmäen seurakuntakodista, Siltamäen seurakuntakodista ja Tapulin seurakuntakodista.  Malmin seurakuntaneuvosto päätti asiasta 17.1.2017.  

Tiloista luovutaan 31.12.2017 mennessä, Siltamäen tilasta myöhemmin.  Säästöä tulee miljoona euroa.  Seurakuntaneuvoston tehtävä on vähentää seurakunnan vuosibudjetista 15 prosenttia 31.12.2018 mennessä.
Syyt ovat taloudelliset, verotulot vähenevät. 

Ovatko Bosnian pyramidit ihmisten rakentamia?

Erkki Hartikainen 29.1.2017

Ihmisten rakentamia mäkiä löytyy jopa Suomen pääkaupunkiseudulta (täyttömäet). Muualla Suomessa on mäkiä, joita on käytetty puolustustarkoituksiin kuten Porvoon linnanmäki ja Lohjan neitsytkukkula.

Olen kiivennyt Yhdysvalloissa St. Louisin lähellä mäelle, joka on yksinään keskellä tasankoa. Minulle kerrottiin, että se on intiaanien (alkeellisilla menetelmillä) rakentama ja että sen käyttötarkoitusta ei tunneta. Itse keksin muodostelmalle heti kaksi käyttötarkoitusta. Sille saattoi kiivetä Missipin tulvia pakoon ja sitä saattoi käyttää puolustautumiseen muita intiaaniheimoja vastaan.

Bosniasta otetut kuvat osoittavat, että pyramidien ympärillä on puolustautumiseen tai tulvalta suojautumiseen sopivia vuoria, joten pyramidin rakentaminen näitä tarkoituksia varten ei olisi ollut tarpeellista.

Arkeologiksi lienee helppo päästä opiskelemaan. Arkeologien tutkimustulokset ovat mielestäni varsin usein menneisyyteen sijoittuvaa science fictionia, jonka tekemiseen tarvítaan pikemmin kirjallisia kuin älyllisiä taitoja.

Kaiken kaikkiaan kysymys siitä, ovatko Bosnian pyramidit ihmisten tekemiä ja missä määrin, ei ole erityisen tarpeellinen tieto.

Ehkä uusin ateistiyhdistys Atheos - ateistiteekkarit ry.

Lisätty 28.1.2017

Näin ateistiyhdistysten määrä kasvaa:

(1) Suomen Ateistiyhdistys ry

(2) Pääkaupunkiseudun ateistit ry

(3) Länsi-Uudenmaan ateistit ry

(4) Atheos - ateistiteekkarit ry

Myös Helsingin yliopiston vapaa-ajattelijayhdistys Prometheus ry on ateistiyhdistys, joskaan se ei ole vaihtanut vanhaa nimeään.

Uskontotieteilijä Janne Kontala esittelee väitöstään uskonnottomien toimijoiden maailmankatsomuksista

Lisätty 27.1.2017

Åbo Akademin Arken Parnassossalissa 17.2. klo 13-15.
Väitöskirja (englanninkielinen) PDF-tiedostona: http://www.doria.fi/handle/10024/125841Arken-kiinteistön osoite on Tehtaankatu 2, 20500 Turku. Sisäänkäynti pihan päädystä, pääovesta.

Suomeen ei koskaan saatu tasa-arvoista terveydenhoitoa

Erkki Hartikainen 26.1.2017

SOS-(Sipilä-Orpo-Soini) hallitus tekee koko ajan trumpeja eli pyrkii heikentämään kaikkia julkisia palveluja.

Eläkeläisenä olen äskettäin törmännyt kahteen kummallisuuteen. Hammaslääkäri ilmoitti, ettei kuluneita hampaita korjata, mutta suostui lopulta laittamaan yhteen kuluneeseen hapaaseen paikan. Yksityiset hammaslääkärit ovat laittaneet niitä aikaisemmin, mutta niitäkin on ajan oloon tippunut pois.

Terveydenhoitaja ilmoitti, ettei liikavarpaiden ja känsien hoito kuulu julkisen terveydenhoidon piiriin ja korosti sitä, etteivät ne ole koskaan kuuluneetkaan. Asia pitää hoitaa maksullisen yksityisen jalkojenhoitajan kanssa.

Suurten kustantajien elämänkatsomustiedon oppikirjat puolustavat jumalauskoa

Lisätty 25.1.2017

Otavan uudesta lukion oppikirjasta löytyy mm. jumaluskoa puolustava väite.

"Maailmankatsomus ja kriittinen ajattelu (ET1)", laaditun oppikirjan Lukion elämänkatsomustieto kurssi 1. Sen tekijöinä ovat Elisa Vehmanen (FM, Tampereen klassillisen lyseon psykologian ja elämänkatsomustiedon opettaja), Milla Suvikas (TM, toiminut uskonnon ja filosofian opettajana.

Väite "Jumalaa ei ole" on yhtä ongelmallinen kuin sille vastakkainenkin väite.

Näiltä sivustoilta löytyvät ilmaiset elämänkatsomustiedon oppikirjat, jotka eivät puolusta uskontoja eivätkä sisällä pelkkää hömppää.

Mielisairaat meillä on aina keskuudessamme

Lisätty 24.1.2017

Vapaa-ajattelijaorganisaatiossa näyttää aina olevan joitakuita mielisairauksia potevia henkilöitä.


Aivan kuten yhdysvaltalaisessa vaalijärjestelmässä ei nyt vuonna 2016 vaalijärjestelmä karsinutkaan yleisvahingollisesti narsistista pääsemästä presidentiksi saakka, on suomalaisessa vapaa-ajattelijaliikkeessä, ja junttalistavaaleissa, monien henkilöiden osalta jotenkin aika tavanomaista ja toistuvaa että mielisairautta poteva voi päästä organisaation johtoon ja johtoportaaseen - asemiin joissa tämä pystyy aiheuttamaan pakkomielteisyyttään tai muusta syystä vahinkoa monille ihmisille.

PÄÄKAUPUNKISEUDUN ATEISTIT RY TIEDOTTAA

SYYSKOKOUKSEN 2016 PÄÄTÖKSIÄ (21.1.2017)

Lisätty 23.1.2017

Yhdistyksen vuoden 2016 sääntömääräinen syyskokous 19.1.2017 valitsi yhdistyksen puheenjohtajaksi Jouni Luukkaisen sekä hallituksen muuksi jäseneksi Jari Hakkaraisen. Hallitus järjestäytyi 19.1.2017 niin, että yhdistyksen sihteeri on Hakkarainen ja taloudenhoitaja Luukkainen.

Toiminnantarkastajiksi syyskokous valitsi Kalevi Korpin ja Hannu Töyrin sekä varatoiminnantarjastajaksi Juhani Heinon.

Syyskokous päätti, että vuoden 2017 jäsenmaksu on K- eli kannattajajäseneltä 35 euroa ja varsinaiseksi eli A- eli aktiivijäseneksi hyväksytyltä 33 euroa. 


Jouni Luukkainen
puheenjohtaja

Auttaako kuntosaliharjoittelu selkäkipuihin?

Erkki Hartikainen 22.1.2017

Selkäleikkaus auttaa perinnöllisiin selkävikoihin. Minulle ja veljelleni on tehty selkäleikkaus.

Mikä tahansa kuntoharjoittelu ei auta selkäkipuihin. Selkävaivaisilta osa kuntoasalaitteista on kielletty.

Oikein suunniteltu kuntosaliharjoittelu auttaa selkäkipuihin ja tyydyttää liikuntatarpeen.

Päin vastoin kuin luullaan, selkälihaksia ei saa voimistaa ja selkää ei saa kiertää. Sen sijaan vatsalihasten harjoittelu on tärkeää ainakin niille, joilla on notkoselkä.

Lievällä kumaruudella tuskin on vaikutusta alaselän kipuihin. Kumaruus on synnynnäistä, se  ei johdu tuoleista.

Aiheesta on tehty yllä esitetystä poikkeaviin tuloksiin päätynyt väitöskirja. Kaikenlaisia väitöskirjoja tässä maassa hyväksytäänkin. On hyväksytty aina. Väitöskirja siitä, ettei Joonaa voitu kuljettää valaan vatsassa Mustallemerelle, koska valas ei mahtunut Dardaneillein salmesta, kuuluu tietysti komedian piiriin (Pastori Jussilainen).

Ekumeeninen neuvosto juonii sivilisaatiota vastaan

Lisätty 21.1.2017

Ekumenia tarkoittaa eri kristillisten kirkkojen ja tunnustuskuntien yhteistyötä ja pyrkimyksiä läheisempään yhteyteen.

"3.2. Vastaaminen negatiivisen sekularismin ja aggressiivisen ateismin asettamaan haasteeseen

Suomalaisessa poliittisessa kulttuurissa on pitäydytty sekularismin perinteeseen; julkinen ja yksityinen, uskonto ja politiikka on erotettu toisistaan. Asian selventämiseksi tulee erottaa negatiivinen sekularismi positiivisesta sekularismista. Negatiivisessa sekularismissa uskonnot ja vakaumukset on poistettu julkisuudesta, kun taas positiivisessa sekularismissa uskonnot ja vakaumukset saavat näkyä vapaasti julkisessa tilassa.  Julkisen vallan ei tule argumentoida uskonnollisesti, mutta sen tulee olla avoin ja antaa tilaa uskonnon julkiselle ja yhteisölliselle harjoittamiselle.

Negatiivinen sekularismi ja aggressiivinen ateismi ovat aiheuttaneet paineita uskonnon tai vakaumuksen vapauden rajoittamiseksi Suomessa. Tämä pyrkimys näkyy niin puolustusvoimissa, kouluissa, julkisissa laitoksissa, työpaikoilla, viranomaistahoilla ja jopa uskontopohjaisesti toimivien kehitysyhteistyö- ja ihmisoikeusjärjestöjen työssä. Pyrkimys uskontojen työntämiseksi pelkästään yksityiselle ja näkymättömälle alueelle koko yhteiskunnassa on vastaan kansainvälisiä uskonnonvapaussitoumuksia, joiden mukaan jokaisella on vapaus harjoittaa uskontoaan tai vakaumustaan yksin sekä yhdessä muiden kanssa, julkisesti tai yksityisesti (ulkoinen uskonnonvapaus: forum externum, ICCPR Art. 18 (1), 1981 Declaration of the General Assembly Art. 1 (1), Human Rights Committee general comment 22 Para. 4).

Valtion uskonnollisen neutraliteetin käsitettä ei tule tulkita yksinomaan negatiivisen sekularismin valossa eikä suojellen teoreettisesti vain yksilön sisäistä vapautta. Suomen viranomaisten tuleekin ottaa painokkaampi linja positiivisen uskonnon tai vakaumuksen vapauden turvaamiseksi. Kun uskonnon tai vakaumuksen vapaus toteutuu täysivaltaisesti osana laajempaa ihmisoikeuskehikkoa, jokaisella on oikeus harjoittaa uskontoa tai vakaumusta tai olla harjoittamatta ilman pakkoa tai painostusta. Tällöin uskontojen ja vakaumusten positiiviset voimavarat saadaan käyttöön yhteiskunnan hyväksi. Uskonnolliselle radikalismille tai ääriajattelulle on vähemmän tilaa, koska uskontojen ja vakaumusten arvoista voidaan keskustella demokraattisesti kaikkien kesken. Suomessa tulisikin aktiivisesti luoda kansainvälisten sitoumusten hengessä tilaa uskonnoille ja vakaumuksille osana yhteiskunnan elämää ja kuulla uskontojen ja vakaumusten edustajia yhteiskuntaan, uskontoihin sekä uskonnonvapauteen liittyvissä kysymyksissä.

Uskontojen häivyttäminen on kaikilla mittareilla epärealistista. Maailman väestöstä n. 84 % kuuluu johonkin uskontokuntaan. Uskonnoilla ja vakaumuksilla on aina ollut keskeinen rooli yhteiskuntien ja kulttuurien rakentamisessa, yhteenkuuluvuuden luomisessa sekä yksittäisten henkilöiden elämässä kantavana voimavarana. Uskontojen tai vakaumusten tukahduttaminen julkisuudesta on syrjintää, koska uskonto tai vakaumus on osa henkilön syvää identiteettiä. Kun uskontoasioita tai identiteettiä ei voi käsitellä julkisesti, syntyy helposti paineita, jotka purkautuvat myöhemmin negatiivisin seurauksin."

Kirkosta eroaminen Suomessa

Lisätty 20.1.2017

Saat kuvan suuremmaksi avaamalla sen uuteen välilehteen (valikko hiiren oikealla painikkeella).

Lisätietoja tästä.

kirkosta eronneet

Taas jumalanpilkkatuomio Suomessa

Lisätty 19.1.2017

OULUN käräjäoikeus tuomitsi maanantaina Perussuomalaisten nuorten entisen puheenjohtajan Sebastian Tynkkysen, 27, kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja uskonrauhan rikkomisesta.

Hän sai rangaistukseksi 50 päiväsakkoa, joista kertyy maksettavaa yhteensä 300 euroa.

Tuomio koskee Tynkkysen viime heinäkuussa julkaisemia julkisia Facebook-viestejä. Käräjäoikeus määräsi kirjoitukset poistettaviksi yleisön saatavilta ja hävitettäviksi.

Salailu

Lisätty 18.1.2017

Lisätty Raimo Toivosen kirjoitus Salailu. Viranomaistoiminta. Turkinkylävihko. [HTML].

Pääkaupunkiseudun Ateistit

Satakunnassa uskotaan jumaliin enemmän kuin muualla maassa

Lisätty 17.1.2017

Satakunnassa uskotaan Jumalaan enemmän kuin muualla maassa
Asta MatikainenPori

Eniten luterilaisen kirkon Jumalaan uskovia on maassamme Satakunnan ja Vaasan vaalipiireissä, kummassakin 44 prosenttia. Kaikkein vähiten heitä on Helsingissä, 27 prosenttia.

Oulun vaalipiirissä heitä oli seuraavaksi eniten eli 42 prosenttia. Erot eri vaalipiirien välillä eivät ole suuren suuria, vain muutamia prosentteja.

Varsinais-Suomessa, 32 prosenttia, ja Helsingissä, 31 prosenttia, on eniten niitä, jotka ilmoittivat, etteivät usko Jumalaan eivätkä muuhun korkeampaan voimaan.

Helsingin vaalipiirissä oli kuitenkin 26 prosenttia niitä, jotka ilmoittivat uskovansa johonkin muuhun korkeampaan voimaan kuin Jumalaan. Satakunnassa johonkin korkeampaan voimaan ilmoitti uskovansa 17 prosenttia, ja Jumalaan tai muuhun korkeampaan voimaan ei usko 21 prosenttia.

Yhdessäkään vaalipiirissä ei luterilaiseen Jumalaan uskovia ollut edes puolet väestöstä, vaikka mukaan laskettiin myös jonkun muun uskonnon oppien mukaiseen Jumalaan uskovat. Muun uskonnon edustajia oli eniten Savo-Karjalan vaalipiirissä, siellä on paljon ortodokseja.

Kaikki vaalipiirit mukaan laskien luterilaisen kirkon Jumalaan uskoo 37 prosenttia väestöstä ja kolme prosenttia jonkin muun uskonnon Jumalaan. Johonkin muuhun korkeampaan voimaan ilmoitti uskovansa 21 prosenttia. Niitä, jotka eivät usko Jumalaan eikä muuhun korkeampaan voimaan oli kaikkiaan 27 prosenttia, ja 11 prosenttia ei osannut vastata Uskotko Jumalaan tai korkeampaan voimaan-kysymykseen

Luvut käyvät ilmi Alma Median teettämästä tutkimuksesta, jossa oli vastaajia kaikista Manner-Suomen vaalipiireistä, kussakin 300. Kaikkiaan haastateltavia oli 3 600. Tutkimusaineisto on kerätty puhelinhaastatteluina ja verkkokyselyinä.

Kirkon tutkimuskeskuksen 40 vuoden ajan tekemien vastaavien kyselyjen mukaan kristillisessä jumalauskossa on nähtävissä aaltoliikettä. Alimmillaan kristinuskon Jumalaan on eri kyselyissä ilmoittanut uskovansa runsas neljäsosa, ylimmillään noin puolet suomalaisista.

Toisinajattelijat vaiennetaan nykyään Suomessa - mihin päädytään, ei näytä hyvältä!

Lisätty 16.1.2017

Kiirettä pitää oikeuslaitoksella:

Juuri oli Sebastian Tynkkysen sananvapausoikeudenkäynti. Viikko sitten oli Olli Sademiehen sananvapauskäräjät ja myöskin Teuvo Hakkaraisen sananvapauskäräjät. Joulukuussa oli Markus Janssonin sananvapauskäräjät. Marraskuussa oli Terhi Kiemunkin sananvapauskäräjät. Marraskuussa oli myös Pertti Nykäsen poliisikuulustelu sananvapausrikoksista. Lokakuussa oli Ilja Janitskin vangitsemioikeudenkäynti sananvapausrikoksista.
   
Eikä tuo lista ole täydellinen. Uusia tulee pian kuin liukuhihnalta.

Pääkaupunkiseudun Ateistit tiedottaa

Lisättty 15.1.2017

Lisätty uutinen

Vuonna 2016 rekisteröidyt uudet uskonnolliset yhdyskunnat [HTML].

Vantaan seurakuntien kirkollisverotulot laskivat vuonna 2016 [HTML] ja Valtiokirkkojen yhteiskunnallisten tehtävien valtionrahoitus ei kasva vuosina 2017-2019 [HTML].

Onko kieli luokkasidonnaista

Erkki Hartikainen 14.1.2017

On. Kun esimerkiksi Stalin esikuntineen oli kehittänyt uuden itselleen edullisen luokkasidonnaisen kielen, jota hänen tiedotusvälineensä käyttivät, hän ilmoitti, että kieli ei ole luokkasidonnaista.

Eniten uskonto- ja luokkasidonnaisia ovat Suomessa Yleisradion pääuutiset. Edellisten uutisten eroavuudet luokkaisonnaisuuteen nähden on niissä ehditty jo korjata.

Radiossa voi kyllä tapahtua tässä suhteessa möhläyksiä, mutta Suomessa otettanee köyhiltä radio pois Norjan tapaan siirtymällä kalliiseen digitaaliseen radioon.

Marokko kielsi burkien valmistuksen ja myynnin

Lisätty 13.1.2017

Kieltoa on perusteltu turvallisuussyistä. Toistaiseksi on epäselvää, koskeeko kielto myös silmät esiin jättäviä niqabeja.

Valtaosa marokkolaisnaisista käyttää vain hiukset peittävää hijabia.Braunger / AOP
Marokko on kieltänyt kasvot kokonaan peittävien burkien valmistuksen ja myynnin, kertovat paikalliset tiedotusvälineet.

Kiellosta ei ole annettu virallista ilmoitusta, mutta tiedotusvälineiden mukaan sisäministeriön määräys otetaan käyttöön tällä viikolla ja se koskee koko maata.

Sisäministeriön korkea-arvoisen virkamiehen mukaan kielto johtuu turvallisuussyistä. Kasvot kokonaan peittävää huntua on käytetty valeasuna rikoksissa, sanoi virkamies paikalliselle Le360-uutissivustolle (siirryt toiseen palveluun).

Valtaosa marokkolaisnaisista käyttää vain hiukset peittävää hijab-päähuivia. Vain silmät esiin jättävää niqabia puolestaan käytetään salafistipiireissä ja Marokon pohjoisosan konservatiivisemmalla seudulla.

Kauppiaita ja jälleenmyyjiä on ohjeistettu hankkiutumaan eroon varastoistaan 48 tunnin kuluessa.

Toistaiseksi ei ole selvää, aikooko Marokko kieltää kokopeittävät hunnut julkisella paikalla, kuten jotkut Euroopan maat ovat tehneet. Ei myöskään ole tiedossa, laajennetaanko kieltoa koskemaan myös silmäaukolliset niqabit.

Lähde: AFP

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin: Tyttöjen osallistuttava uimaopetukseen poikien kanssa

Lisätty 12.1.2017

Koulut ovat erityisen tärkeässä roolissa maahanmuuttajalasten kotouttamisessa eikä sosiaalista eriytymistä voida hyväksyä, tuomioistuin katsoi.

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin10.1.2017 klo 15:53päivitetty 10.1.2017 klo 15:59

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin (EIT) on määrännyt, että tyttöjen on osallistuttava samaan uimaopetukseen poikien kanssa.

EIT:n tiistainen päätös koskee Sveitsissä asuvaa muslimipariskuntaa, joka oli kieltänyt uskonnollisin perustein päästämästä kahta nuorta tytärtään koulun järjestämille uimatunneille. Tytöt ja pojat osallistuivat yhdessä opetukseen.

Päätös on ihmisoikeustuomioistuimen ensimmäinen, joka koskee koulun urheilusääntöjä ja uskonnollisia syitä. Tuomioistuimen mukaan opetus on uskonnollisten perusteiden yläpuolella.

Koulut ovat erityisen tärkeässä roolissa maahanmuuttajalasten kotouttamisessa, tuomioistuin katsoi. Erityisesti lasten ei saa antaa eristäytyä sosiaalisesti. Uimatunnit eivät ainoastaan opeta uimaan vaan ne ovat yhteistä aikaa muiden oppilaiden kanssa, tuomioistuin sanoi.

Tuomioistuin otti lisäksi huomioon sen, että koulu oli sallinut lasten käyttää tunneilla koko vartalon peittävää uima-asua burkinia.

Sveitsiläinen oikeusistuin oli määrännyt Baselissa asuvan turkkilais-sveitsiläisen pariskunnan 1 400 Sveitsin frangin (noin 1 300 euron) sakkoihin 2010 sen jälkeen kun he olivat kieltäytyneet päästämästä tyttöjä uimatunnille.

Vastaavia kiistoja on ollut kouluissa myös Saksassa ja Liechtensteinissa viime vuosina.

Lähteet: Reuters, AFP, AP

Jumaluustieteen tutkimuksia

Helsingin Sanomain jumaluustiede

Lisätty 11.1.2017

Helsingin Sanomain jumaluustieteilijät ovat nyt ryhtyneet tutkimaan sitä, mitkä ovat Raamatun satujen vanhimmat juutalaiset muodot.

Meiltä löytyy jo kasapäin arkeologeja, jotka voisivat kertoa, mistä Raamatun sadut on lainattu. Nehän ovat alusta lopuun muilta kansoilta lainattuja.

Lienee aika muistuttaa vanhasta mielilauseestani:

Kaikkein tarpeettomimmat "tieteet" ovat jumaluustiede, joka tutkii sellaista, mitä ei ole olemassa ja kasvatustiede, joka tutkii sellaista, mikä ei ole mahdollista.

Missä on Helvetin kuusi

Lisätty 10.1.2017

Suodenniemen laidalla on Helvetti-niminen suo, jonka laitamilla kasvaviin kuusiin vihamies kirotaan.

Oligarkian uskonsoturit

Anne Kuorsalo

Lisätty 9.1.2017

Uskonto on Venäjän uusi ideologia kommunismin tilalla.  

Uskonnolla voidaan kieltää ja rankaista, rajoitetaan keskustelua ja vaiennetaan kritiikkiä.

Kuudessa vuodessa on avattu 5.000 kirkkoa ja tuotettu 10.000 uutta pappia, oligarkit lahjoittelevat. 

2015 Putin nimitti apulaisjohtajansa  Olga Vasileva (ex kirkkohistorian tutkija) patrioottiseksi opetus-ja tiedeministeriksi joten uskonnonopetus tiivistyy kouluissa.

VAPAA-AJATTELIJAIN LIITTO KOMPUROI REKISTERI-ILMOITUSTEN KANSSA (5.1.2017)

Lisätty 8.1.2017

Vapaa-ajattelijain liiton puheenjohtaja, tamperelainen Petri Karisma erosi tehtävästään 27.10.2016 (ks. Vapaa-ajattelijain liiton puheenjohtaja Petri Karisma erosi tehtävästään (30.10.2016)).

Liittohallitus vaihtaa varapuheenjohtajan

Puheenjohtajan tehtävien hoito jäi jyväskyläläiselle varapuheenjohtaja Heidi Frimanille, joka ei kuitenkaan halunnut hoitaa tätä tehtävää. Liittohallitus vaihtoi kokouksessaan 5.11.2016 Frimanin tilalle oululaisen Marko Lakkalan (ks. Marko Lakkala Vapaa-ajattelijain liiton uudeksi puheenjohtajaksi (6.11.2016)).

Liittovaltuusto ei halua täyttää puheenjohtajan paikkaa

Liiton liittovaltuustolla on liiton sääntöjen 9 §:n mukaan oikeus täyttää liittohallituksen jäsenen paikka, jos paikan varajäsenenkin paikka on avautunut, valitsemallaan henkilöllä. Hallituksen puheenjohtajalla ei ole varajäsentä. Liittovaltuusto kokoontui sääntömääräiseen kokoukseensa 19.11.2016, muttei ottanut asialistalleen puheenjohtajan paikan täyttämistä.

Länsi-Uudenmaan ateistien esitys

Tämän jälkeen Länsi-Uudenmaan ateistit ry:n (liiton jäsenyhdistys) nimenkirjoittajat Jari Hakkarainen ja Kim Sjöström esittivät, että puheenjohtajan paikka täytetään (ks. Länsi-Uudenmaan ateistit ehdottaa Vapaa-ajattelijain liiton puheenjohtajan paikan täyttämistä (23.11.2016)).

Entinen puheenjohtaja Karisma allekirjoittaa muutosilmoituksen

Nyt liitossa pantiin kukkosvaihde päälle ja alkoi kompurointi. Nimenkirjoittajien muutosyritelmiä tehtiin viisi, kaksi 2.12.2016, kolmas 3.12.2016 ja vielä kaksi 5.12.2016. Näistä yksi maksettiin ja tuli vireille. Sen allekirjoitti oikeudettomasti entinen puheenjohtaja Karisma.

Tässä ilmoituksessa puheenjohtajaksi ilmoitettiin Karisma, varapuheenjohtajaksi Marko Lakkala ja muut nimenkirjoittajat jätettiin ilmoittamatta. Muut olivat pääsihteeri Esa Ylikoski ja taloudenhoitaja Maarit Fredlund, jotka liittohallitus oli aikaisemmin valinnut asianomaisiin tehtäviin.

Rekisterimerkintärikoksen yritys

Yhdistysrekisteri on valtion rekisteri. Valtio haluaisi, että sen rekisterit olisivat luotettavia ja suojaa niitä kovienkin rangaistusten uhalla. Rekisterimerkintärikoksesta voidaan tuomita kolme vuotta vankeutta. Myös rikoksen yritys on rangaistava.

Järjestelmä vuotaa, sillä se perustuu ilmoitukset allekirjoittavan puheenjohtajan luottamukseen. Mitään pöytäkirjanotteita tms. ei nykyisin vaadita ilmoituksen oikeellisuuden takeeksi. ”Kukkoslovakki” voi säveltää ilmoitukseen mitä haluaa. Esimerkiksi liiton entinen varapuheenjohtaja Robert Brotherus ilmoitti 3.12.2010 virheellisesti olevansa liiton ”vt. puheenjohtaja”, vaikkei liitossa ole tällaista toimihenkilöä.

Varapuheenjohtajan osalta Brotherus runoili, ettei sellaista ollut valittu, vaikka oli itse varapuheenjohtaja. Virhetiedot läpäisivät viranomaiskäsittelyn. 1.2.2011 Brotherus merkittiin virheellisesti rekisteriin liiton sääntömääräisenä puheenjohtajana. Kukaan ei moittinut asiaa poliisille. Brotherus ei joutunut vankilaan tai saanut sakkoja. Luottamus valtion ylläpitämän rekisterin oikeellisuuteen kärsi. Ei kannata uskoa kaikkea, mitä rekisterissä on.

Karisma lakkaa allekirjoittamasta ilmoituksia

Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) lähetti 16.12.2016 liitolle korjaus- ja täydennyskehotuksen. Siinä pyydettiin puheenjohtajaa allekirjoittamaan ilmoitus.

Karisma lakkasi allekirjoittamasta ilmoituksia. Hän ilmoitti itse PRH:lle omasta erostaan 20.12.2016. Viranomainen sai tiedon 22.12.2016. Tietojen rekisteröinti kestää eikä tätäkään uutta tietoa ehditty kirjata rekisteriin vuoden 2016 aikana.

Lakkala allekirjoittaa ilmoituksen


Korjattu ilmoitus palautui PRH:lle 30.12.2016 varapuheenjohtaja Marko Lakkalan allekirjoittamana. Siinä ilmoitettiin myös, että pääsihteeri Ylikoski ja taloudenhoitaja Fredlund jatkavat nimenkirjoittajina.

Yhdistysrekisterikäytännössä on poikkeuksellisesti hyväksytty myös varapuheenjohtajan allekirjoittamia muutosilmoituksia.

Jos liitossa olisi hallinto-osaamista, kompuroinnilta olisi vältytty. Karisman toimia ei olisi tarvittu lainkaan. Varapuheenjohtaja Friman tai hänen tilalleen valittu varapuheenjohtaja Lakkala olisivat voineet hoitaa rekisteriasiat kuntoon.

Liiton haavoittuvuutta asia ei korjaa, kun puheenjohtajaa ei ole valittu.

Kimmo Sundström, Pääkaupunkiseudun Vapaa-ajattelijat

Helsingin Sanomain filosofit huononevat vuosi vuodelta

Erkki Harikainen 7.1.2017

Nyt filosofina on jumaluusoppinut, joka saarnaa katolisen kirkon pääfilosofin Aristoteleen hyveoppia.

Jo antiikin aikoina kerrottiin kaskua siitä, että jos ihmisten pitäisi panna yhteen kasaan hyvät asiat ja toiseen kasaan pahat asiat, kasoista tulisi sama kasa, siinä määrin ihmisten mielipiteet vaihtelevat.

Jotta hyveistä voitaisiin puhua, on ilmeisesti puhuttava perinnöllisista ominaisuuksista, mutta sehän on punaviherpiipertäjien mukaan pahaa sosiaalidarvinismia.

Pitääkö meidän rakastaa lähimmäistä niin kuin itseämme?

Erkki Hartikainen 6.1.2017

Lähimmäisen mutta ei kauimmaisen rakkaus

Tätä meidän tavallisten ihmisten, jotka emme ole itserakkaita, ei tarvitse pohtia. Jotkut kuitenkin saarnaavat tätä, esimerkiksi Raamattu

Markus 11 luku:

28 Silloin tuli hänen luoksensa eräs kirjanoppinut, joka oli kuullut heidän keskustelunsa ja huomannut hänen hyvin vastanneen heille, ja kysyi häneltä: "Mikä on ensimmäinen kaikista käskyistä?"
29 Jeesus vastasi: "Ensimmäinen on tämä: 'Kuule, Israel: Herra, meidän Jumalamme, Herra on yksi ainoa;
30 ja rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta mielestäsi ja kaikesta voimastasi'.
31 Toinen on tämä: 'Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi'. Ei ole mitään käskyä, suurempaa kuin nämä."

Kultainen sääntö

Markusta myöhemmin kirjoitetuissa  ns. evankeliumeissa (Matt. 7:12) ja (Luuk. 6:31)
mainitaan myös ns. kultainen sääntö "tee toisille mitä toivoisit tehtävän itsellesi", mutta tämäkään sääntö ei ole erityisen hyvä.

Esimerkiksi Wikipedia sanoo siitä:

Kultaisen säännön arvostelua

Kultainen sääntö on hyvin pelkistetty moraalinen periaate, ja sitä on siksi pidetty riittämättömänä sovellettavaksi elämän kysymyksissä. Sitä on arvosteltu naiviksi ja idealistiseksi säännöksi, joka ei sovellu kilpailuntäyteiseen maailmaan. Kultaista sääntöä tiukasti noudattava voi myös päätyä seuraamaan miellyttämisen halussaan toista ajattelemattomasti ja kritiikittömästi.

Kultaista sääntöä on arvosteltu siitä, että se olettaa ihmisten olevan samanlaisia ja haluavan samaa kuin muutkin. Kirjailija George Bernard Shaw onkin sanonut: "Älä tee toisille kuten haluaisit heidän tekevän sinulle. Heillä voi olla erilainen maku."

Kultaisen säännön voidaan nähdä myös vihjaavan, että mitä haluamme itsellemme on myös hyvä meille ja sitä kautta hyvä myös toisille. Kultainen sääntö asettaa matalan tason moraalille tehdessään tavallisista haluista ja toiveista sen mittarin. Sääntö ei määrittele sitä, mitä ylipäätään tulisi haluta, vaan edellyttää vain moraalisten arvioiden johdonmukaisuutta.

Kirjaimellisesti otettuna kultaisessa säännössä on porsaanreikiä: sadomasokisti voi haluta päinvastaista kuin useimmat ihmiset, ja oikeuden tuomari voisi haluta säännön pohjalta antaa mahdollisimman lievän tuomion.

Kultaista sääntöä on myös arvosteltu siitä, että se käsitetään uskonnolliseksi säännöksi, vaikka moraali kuuluu myös uskonnon ulkopuoliseen ajatteluun.

Soveltamisen rajoitukset

Koska kultainen sääntö on pelkistetty ja yleisluontoinen, sen alkuperäisen tarkoituksen mukainen käyttö edellyttää ihmisten erilaisuuden huomioimista ja henkistä kypsyyttä. Sitä ei myöskään voi soveltaa rangaistuksissa.

Uskovaisia ryhmittymässä Tytti Tuppuraisen taakse

Haluavat demareille puoluejohtajan, joka äärettömän hirviömäisesti on omien lastensa huoltajuus- ja tapaamisoikeusjutuissa sortanut lasten isää eli ex-miestään

Lisätty 5.1.2017

Pahamaineinen omistus-obsessiivinen lasten ja ex-miehen henkinen rääkkääjä Tytti Tuppurainen ei vielä ole julistautunut puoluejohtaja-ehdokkaaksi, mutta hänen sanotaan harkitsevan.

Tietenkin on vaarallista päästää mihinkään johtotehtävään moista suorastaan hulluuteen asti omistushaluista, hirviömäisyytensä, itsekkyytensä takia muita henkisesti pahoinpitelevää henkilöä. Mutta demarit ovat juuri sellaisia että voivat niinkin valita.

Tuppuraisen ja lasten isän välistä tapaamisoikeusriitaa kommentoineet ovat sanoneet että "tekemänsä perusteella Tytti Tuppuraisen voi luokitella vähintäänkin minävaurioiseksi, ellei peräti psykopaatiksi..."

Lasten isä Mika Seppänen on joutunut kärsimään valtavasti siitä että Tuppurainen on rikkonut monia oikeudenmääräyksiäkin lasten tapaamisoikeuksista ja yhteishuoltamisesta. Demarien uudeksi puolejohtajaksi aiottu Tuppurainen on malliesimerkki omistusfriikistä henkilöstä joka vieraannuttaa tarkoituksella lapsia toisesta vanhemmasta.

Seppänen-Tuppurainen -oikeusjuttujen asiakirjat ovat käräjäoikeuksien arkistoissa enimmäkseen ihan julkisia.

tuppurainen

Kyllähän Tytti Tuppurainen muistuttaa jotenkin Donald Trumpia.

Tytti Tuppuraisen ominaisuudet ovat tuoneet hänen taakseen etenkin demarien uskovaista siipeä. Esimerkiksi helsinkiläinen  demarien kaupunginvaltuutettu, uskonmies, teologi Ville Jalovaara (joka on liian samanlainen kuin pahamaineinen Pirkko Jalovaara) on ryhtynyt jo tekemään "Hirviö" Tuppuraisen puoluejohtajakampanjaa.

Kansanedustaja Tytti Tuppurainen on toiminut tietenkin seurakunnan luottamustehtävissä, esimerkiksi kirkkovaltuutettuna ja seurakunta-neuvoston jäsenenä. Henkiset pahoinpitelijät keräytyvät niin helposti samaan seurakunta-toimintaan. Tytti Tuppurainen toimii samalla myös Demarinaisten puheenjohtajana.

Torkkula Tampereen uusi ehdokas vapaa-ajattelijoiden fasistiksi

Lisätty 4.1.2017

Pakkovaltaisten junttalistojan takapiruna Vapaa-ajattelijain liitossa tunnettu Tampere ajaa nyt liiton uudeksi puheenjohtajaksi jotakuta Kai Torkkulaa.

Jos jäsenistölle aika tuntematon Kai valittaisiin vapaa-ajattelijoiden keulahahmoksi, niin vaikutelma hänestä sitten tiedotusvälineissä on arvattavissa: vapaa-ajattelijoiden Torkkupeite Torkkula.

Öykkärinä ja hidasjärkisenä tunnetuksi tullut Petri Karisma, joka ei pärjännyt liiton johdossa, niin kuin ei ole pärjännyt missään muussakaan, toteutti liitossakin itselleen ja kaveripiirilleen ominaista fasisminkaltaista johtamista.

On syytä muistaa että Karisman ehdotti johtotehtäviin Jori Mäntysalo, Tampereelta. Mäntysalo intoutuu aina kannattamaan öykkäreitä.

Petri Karisman johtajanura liitossa on ollut aika samanlaista kuin Erdoganin, Putinin ja Trumpin johtajuudet. Nyt kun on tuollaisista fasististyylisistä johtajista kertynyt useita esimerkkejä maailmaltakin, pystyy havaitsemaan samankaltaisuuksia.

Karisman johtamistyyli perustui öykkäröintiin, sortamiseen ja tottelevaisten lakeijoiden käyttämiseen fasismin toimeenpanossa.

Kun nyt on kuusi vuotta kulunut siitä kun Petri Karisma julkisti oman ideologiansa "Karisman linjan" liiton johtamiseksi, niin nyt tiedetään että se on ollut kuin Trumpin puheet konsanaan. Höyrykuplia ja kuumaa ilmaa, mutta ei todellisuutta eikä aikaansaannoksia.

Kai Torkkula on uusin tyrkky johtajaksi. Torkkula on Karisman työtovereita ja ottaa mallia Karismasta. Torkkulan (Kaj Torrkulla) tuleva linja on varmasti ihan yhtä höyrypäistä ja yhtä työkyvytöntä kuin Karisman.

Pääkaupunkiseudun Vapaa-ajattelijat ry

Mitä uutta?

Lisätty 3.1.2017

1.1.2017
Lisätty uutiset
Kirkosta eroaminen kasvoi hieman vuonna 2016 [HTML] ja

Ateistien määrä kasvaa Britanniassa [HTML]
sekä päivitetty

Julkaisutoimintaa-osastossa Kimmo Sundströmin PAT:n kotisivulla julkaistujen kirjoitusten luettelo 2000-31.12.2016 [HTML].

31.12.2016
Lisätty uutinen
 
Varhaiskasvatussuunnitelman perusteet 2016: pelko säilyy [HTML].

Vastustamme uskontotieto-kansalaisaloitetta eli katsomusaloitetta

Lisätty 2.1.2017

ATEISTIT TAISTELEVAT, ETTEIVÄT HEIDÄN LAPSENSA JOUDU MIHINKÄÄN YHTEISEEN KATSOMUSAINEESEEN

Länsi-Uudenmaan Ateistit ry ynnä muut, ateistisia järjestöjä, toimijoita ja tahoja,
kieltäytyvät tukemasta Ritva Hujasen, Eeva Suhosen ja kumppaneiden vireille laittamaa huonoa kansalaisaloitetta.

Mikäli elämänkatsomustiedon ja uskonnollisten katsomusoppiaineiden sijaan muodostetaan yhtenäinen pakollinen katsomusaine, ateistit tulevat taistelemaan lastensa ja omasta puolestaan niin että jokainen pystyisi saamaan vapautuksen sellaisesta katsomusaineesta.
Me ateistit tavoittelemme siihen tukea etenkin kansainvälisiltä ihmisoikeuselimiltä.

Yhteinen katsomusaine tulee väistämättä loukkaamaan monien ateistien vakaumusta. On aivan selvää, että kansan enemmistön kirkkona esiintyvä luterilainen valtionkirkko saa lävitse joitakin omia hengellisyyksiään sellaiseen pakolliseen katsomusaineseen, ja sitä eivät ateistit siedä.

EMME HALUA PALUUTA MENNEESEEN

Yhteinen pakollinen katsomusaine olisi oleellisilta puolin aivan sama tilanne kuin vielä 1970-luvulla oli oppiaine nimeltä uskontojen historia ja siveysoppi. Enemmistökirkko oli vallannut omille hengellisyyksilleen tilaa sen oppiaineen sisälle. Silloin, sen aikakauden ateistit kapinoivat sitä vastaan ja kansainvälisten ihmisoikeuselinten kautta saivat lopulta turvattua ihmisoikeuksia lapsilleen ja itselleen.

Silloin syntyi elämänkatsomustieto -oppiaine.
Me ateistit korostamme edelleen että emme tule sietämään uskonnollisen sisällön tuputtamista kouluissa lapsillemme ja lapsenlapsillemme. Luterilaisten siveysoppi, uskontojen historia ja sen semmoiset eivät saa olla minkään yhteisen oppiaineen sisältöä.

Siksi yhteinen katsomusaine tulee jälleen poikimaan vaatimukset saada lapsi pois sellaisen oppiaineen tunneilta.

Mielestämme on yleisvahingollista jälleen kerran pyörittää tätä samaa pyörää: enemmistö määrää sisällön katsomusaineeseen, joka pakotetaan kaikille yhteiseksi - jolloin ateistit pyrkivät saamaan lapsensa pois siitä oppiaineesta, jolloin sitten tulee perustettavaksi rinnalle toinen oppiaine; ja jälleen on ainakin kaksi rinnakkaista oppiainetta. Jos pyörää pyöräytetään uudestaan, taas jotkut ryhtyvät yhdistämään niitä kahta oppianeitta yhdeksi yhteiseksi. Ja pyörä pyörähtää uudestaan.

Eeva Suhosen ja hänen asiakumppaneidensa vireillelaittama Kansalaisaloite merkitsee taantumusta, arvioi Länsi-Uudenmaan Ateistien varapuheenjohtaja Kim Sjöström. Me ateistit emme hyväksy, että taas palataan tilanteeseen jossa enemmistö määrää oman katsomuksensa sisältöjä opetettavaksi myös vähemmistölle.

LOPETETAAN KAIKKI KATSOMUSAINEET

Meidän ateistien tavoitteena on se järkevä lopputilanne, että katsomusaineita ei ole koulussa ollenkaan. Vaan että uskonnolliset tahot (ja uskonnollise perheet) itse hoitavat katsomusten opettamista mutta vain niille jotka sitä vapaaehtoisesti haluavat.

Tätä ideaalia ei ole nykyoloissa helppo saavuttaa, vielä, ja siksipä sitä odotellessa, me ateistit haluamme säilyttää Elämänkatsomustiedon erillisen opetuksen ja että elämänkatsomustieto pidetään täysin neutraalina kaikkiin uskontoihin nähdn. Neutraalina tietenkin myös enemmistöuskonnon (luterilaisen kristinuskon) tuputusta vastaan.

17.8.2015  Länsi-Uudenmaan Ateistit ry

Saatanallisen temppelin seitsemän sääntöä

Erkki Hartikainen 1.1.2017

Tämän lehden englanninkielisessä osiossa on Saatanallisen temppelin seitsemän sääntöä. En ryhdy tähän suomentamaan niitä, mutta ne sopisivat aivan hyvin ateismin seitsemäksi säännöksi. Saatanaa säännöissä ei mainita ollenkaan.

Se, että sääntöjä on vain seitsemän, selviää vertaamalla niitä Mooseksen kymmeneen käskyyn. Kolme ensimmäistä Mooseksen käskyä ovat täysin tarpeettomia:
 1. Minä olen Herra, sinun Jumalasi. Sinulla ei saa olla muita jumalia.
 2. Älä käytä väärin Herran, Jumalasi nimeä.
 3. Pyhitä lepopäivä.

Koska Saatana on muinainen enkeli, hänellä on siivet. Tietysti hän on saman näköinen kuin muutkin enkelit, esimerkiksi seuraavan näköinen:

satan

Saatanistien olisi siis syytä vaihtaa kuvia. Saatana on ilmiselvästi eräs arkkienkeleistä (perusenkeleistä).

Uskonnottomat EU-maissa (Eurobarometri 2010)

Lisätty 1.2.2016

Sija Maa Osuus %
1 Ranska 40
2 Tšekki 37
3 Ruotsi 34
4 Alankomaat 30
5 Viro 29
6 Norja 29
7 Saksa 27
8 Belgia 27
9 Slovenia 26
10 Iso-Britannia 25
11 Luxemburg 24
12 Tanska 24
13 Suomi x22
14 Unkari 20
15 Espanja 19
16 Islanti 1
17 Bulgaria 15
18 Slovakia 13
19 Portugali 12
20 Liettua 12
21 Itävalta 12
22 Latvia 11
23 Sveitsi 11
24 Irlanti 7
25 Kroatia 7
26 Italia 6
27 Puola 5
28 Kreikka 4
29 Kypros 3
30 Malta 2
31 Romania 1
32 Turkki 1

Laskuharjoitin lapsille löytyy osoitteesta

Laskuharjoitin

Gravitation

This is a link. Updated 5/7/2013.

Ateismin määritelmä

George H. Smithin ontologinen ateismin määritelmä:

Ateismi on väite: jumalaa tai jumalia ei ole olemassa

Tässä määritelmässä on määritelty olemassaoloa koskeva eli ontologinen käsitys. Jumala joko on olemassa tai ei ole olemassa. Mitään olemassaolon ja olemattomuuden välimuotoa ei ole.

Teismi on väite: jumala tai jumalia on olemassa

Deismi (jumala on olemassa, mutta ei puutu maailmanmenoon) ja panteismi (jumala on sama kuin maailmankaikkeus) ovat tämän mukaan teismiä

Inhimillinen tieto siitä, mitä on olemassa, on vajavaista. Joku saattaa pitää varmana, että jumalaa tai jumalia ei ole olemassa. Joku toinen saattaa pitää varmana, että jumala tai jumalia on olemassa. Joku kolmas voi olla epävarma siitä, onko jumalaa tai jumalia olemassa vai ei.

Ateistin määrittelemä

Ateisti on henkilö, jonka mielestä ateismi on tosi.

Agnostikon eli jumalaongelmaisen määritelmä

Agnostikko eli jumalaongelmainen on henkilö, joka ei mielestään tiedä, onko ateismi tosi vai onko teismi tosi.

Uskonnon määritelmä

Uskonto on järjestäytynyttä teismiä.

Ne käsitykset joissa ei ole jumalia, eivät ole tämän määritelmän mukaan uskontoja.

Raamatun ristiriidat

Lukeaksesi napauta tästä

Godless Culture Magazine

New book: Logicical empiricism 2016

An antirelativist postulate

Anti-relativist-postulate.html

Julkaisija Suomen ateistiyhdistys ry
Sähköposti: info@ateismi.fi

Publisher: Atheist Association of Finland
E-mail: info@ateismi.fi


alternative

Last uppdate January 31, 2017
Päivitetty 31.1.2017


Sisällysluettelo
Contents
 1. Jumalaton kulttuurilehti
  1. Suomen ainoa kulttuurilehti
 2. Onko oikeita ja vääriä uutisia?
 3. Amerikkalainen uskontohumpuuki on leviämässä Suomeen
  1. Areiopagi.fi esittää akateemisille lukijoille insinöörikysymyksiä Jumalasta
  2. Ei olla poliittisia, mutta...
  3. Mitä edellä valehdeltiin
  4. Tieteen kanta
 4. Malmin srk luopuu
 5. Ovatko Bosnian pyramidit ihmisten rakentamia?
 6. Ehkä uusin ateistiyhdistys Atheos - ateistiteekkarit ry.
 7. Uskontotieteilijä Janne Kontala esittelee väitöstään uskonnottomien toimijoiden maailmankatsomuksista
 8. Suomeen ei koskaan saatu tasa-arvoista terveydenhoitoa
 9. Suurten kustantajien elämänkatsomustiedon oppikirjat puolustavat jumalauskoa
 10. Mielisairaat meillä on aina keskuudessamme
 11. PÄÄKAUPUNKISEUDUN ATEISTIT RY TIEDOTTAA
  1. SYYSKOKOUKSEN 2016 PÄÄTÖKSIÄ (21.1.2017)
 12. Auttaako kuntosaliharjoittelu selkäkipuihin?
 13. Ekumeeninen neuvosto juonii sivilisaatiota vastaan
 14. Kirkosta eroaminen Suomessa
 15. Taas jumalanpilkkatuomio Suomessa
 16. Salailu
 17. Satakunnassa uskotaan jumaliin enemmän kuin muualla maassa
 18. Toisinajattelijat vaiennetaan nykyään Suomessa - mihin päädytään, ei näytä hyvältä!
 19. Pääkaupunkiseudun Ateistit tiedottaa
 20. Onko kieli luokkasidonnaista
 21. Marokko kielsi burkien valmistuksen ja myynnin
 22. Euroopan ihmisoikeustuomioistuin: Tyttöjen osallistuttava uimaopetukseen poikien kanssa
 23. Jumaluustieteen tutkimuksia
  1. Helsingin Sanomain jumaluustiede
  2. Missä on Helvetin kuusi
 24. Oligarkian uskonsoturit
 25. VAPAA-AJATTELIJAIN LIITTO KOMPUROI REKISTERI-ILMOITUSTEN KANSSA (5.1.2017)
 26. Helsingin Sanomain filosofit huononevat vuosi vuodelta
 27. Pitääkö meidän rakastaa lähimmäistä niin kuin itseämme?
 28. Uskovaisia ryhmittymässä Tytti Tuppuraisen taakse
  1. Haluavat demareille puoluejohtajan, joka äärettömän hirviömäisesti on omien lastensa huoltajuus- ja tapaamisoikeusjutuissa sortanut lasten isää eli ex-miestään
 29. Torkkula Tampereen uusi ehdokas vapaa-ajattelijoiden fasistiksi
 30. Pääkaupunkiseudun Vapaa-ajattelijat ry
  1. Mitä uutta?
 31. Vastustamme uskontotieto-kansalaisaloitetta eli katsomusaloitetta
  1. ATEISTIT TAISTELEVAT, ETTEIVÄT HEIDÄN LAPSENSA JOUDU MIHINKÄÄN YHTEISEEN KATSOMUSAINEESEEN
  2. EMME HALUA PALUUTA MENNEESEEN
  3. LOPETETAAN KAIKKI KATSOMUSAINEET
 32. Saatanallisen temppelin seitsemän sääntöä
 33. Uskonnottomat EU-maissa (Eurobarometri 2010)
 34. Laskuharjoitin lapsille löytyy osoitteesta
 35. Laskuharjoitin
 36. Gravitation
 37. Geometria
 38. Ateismin määritelmä
 39. Ateistin määrittelemä
 40. Agnostikon eli jumalaongelmaisen määritelmä
 41. Uskonnon määritelmä
 42. Raamatun ristiriidat
 43. Godless Culture Magazine
 44. New book: Logicical empiricism 2016
 45. An antirelativist postulate
 46. 'God bless Australia'?
 47. Orthodox Church says family violence is a Russian tradition
 48. Donald Trump Will Prioritize Christian Refugees to the U.S. (Everyone Else is Screwed)
 49. ‘Religious cabal’ holds fast to Lewis Sabbath swimming ban
 50. Theophysics
 51. Donald Trump’s Actions Push “Doomsday Clock” Closer to Midnight
 52. Three face jail over abuse at an Alabama Christian boot camp
 53. Child abuse pair claim ‘Bible is the only defence we need’
 54. Is Trump Atheist?
 55. Maggie Garrett, Legislative Director for Americans United
 56. This Must Be the Atheist Equivalent of “Bless Your Heart”
 57. Clocks back
 58. New Documents Show the CIA Once Believed Mentalist Uri Geller Really Had Special Psychic Powers
 59. Two US magazines blasted over gay and transgender folk
 60. Jilted Christian attacks former boyfriend with acid and scalpel
 61. South Dakota Republicans Propose Legislation to Weaken the Teaching of Evolution in Schools
 62. Spanish couples are rejecting Catholic Church weddings
 63. Religion around the world is on the decline
 64. Jail for critics of islam in Findand
 65. Religious jackass is Donald Trump’s choice to head the CIA
 66. 2017 is a prime
 67. Pastor jailed, Catholic teacher arrested over abuse and porn
 68. A Skeptic Reflects on President Obama’s Farewell Speech
 69. Social integration trumps religious freedom, says ECHR
 70. Charlie Hebdo has ‘gone soft’ on Islamic extremists
 71. Rationalist Conference 2017
 72. North Carolina pastor arrested over nine armed robberies
 73. Muslim school in London spied on pupils in its toilets area
 74. Shiva party poster censored in the wake of Hindu fury
 75. Pope Francis Saying There’s a “Zero Tolerance” Policy for Pedophile Priests is Too Little Too Late
 76. Muslim morality campaigner rids school of ‘satanic’ teacher
 77. Orthodox Jews: girl risks being ‘ostracised’ for eating burgers
 78. Rwanda takes serious steps to eradicate witchcraft in football
 79. Satanic Temple’s Seven Tenets Are Morally Superior To Ten Commandments
 80. Atheism has ancient roots and is not ‘modern invention’
 81. Contradictions of the Bible
 82. Arguments for atheism
 83. Filosofia ja elämänkatsomustieto
  1. Elämänkatsomustiedon opetussuunnitelma 2016
 84. Filosofi och livsåskådning
 85. Philosophy and Life View
  1. Constructed language misil
 86. Katsomusaineiden didaktiikkaa
  1. Yleistä didaktiikkaa
  2. Kristillinen dogmatiikka
  3. Filosofian, elämänkatsomustiedon ja uskonnon didaktiikkaa
 87. Lukion filosofia, Filosofi i gymnasiet
  1. Opetussuunnitelmat ja lisätietoa
  2. Ilmaiset filosofian oppikirjat
  3. Filosofian ylioppilastehtävät
 88. Elämänkatsomustieto, livsåskådning
  1. Opetussuunnitelmat ja lisätietoa
  2. Peruskoulu Grundskola
   1. Ilmaiset oppikirjat
   2. Opetussuunnitelmat ja lisätietoa
  3. Lukio Gymnasium
   1. Ilmaiset oppikirjat
   2. Opetussuunnitelmat ja lisätietoa
  4. Elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät
 89. Syksyn 2014 ylioppilaskirjoituksiin valmistautuminen
 90. Elämänkatsomustieto ainereaalissa
 91. Muuta tietoa
 92. Ehdotus lukion opetuksen järkiperäistämiseksi

'God bless Australia'?

Added January 31, 2017

Peter Lewis

While the separation of church and state is enshrined in the Australian constitution, the presence of religion has never been far beneath the surface of our political system.

The Australian Labor party is in many ways a creature of the Catholic church, emerging as it did from the devout Irish working classes of the 1850s.

On the other side, a conservative party built on the Protestant work ethic and increasingly influenced by a God-fearing fundamentalist flank inspired by the Pentecostal fervour that created the religious right in the United States.

On issues as diverse as marriage equality and IVF, euthanasia and the treatment of refugees, articles of faith have been both an anchor point and an organising tool for contentious political debates.

But as we have pointed out recently, with traditional membership of churches on the decline the impact of organised religion on the body politics is waning.

This week’s Essential Report attacks the faith issue from an alternate angle by asking people: what happens to us when we die? After all, the post-life condition is a fundamental marker of faith or its absence.


Where do you believe you go after you die?
Total Vote Labor Vote Lib/Nat Vote Greens Vote other
Nowhere 32% 32% 32% 40% 31%
To an afterlife 27% 30% 30% 11% 30%
You are reincarnated 9% 10% 8% 11% 11%
Somewhere else 7% 6% 8% 11% 10%
Don't know 25% 22% 23% 28% 19%

What we find is a strong atheist contingent who see nothing at the end of their mortal coil.

Orthodox Church says family violence is a Russian tradition

Added January 30, 2017

The Russian Orthodox Church was incensed last summer when lawmakers – acting upon a recommendation by the Supreme Court – criminalised domestic violence.

And when something happens in Russia to infuriate the Church, steps immediately have to be taken to soothe it, so on Wednesday, according to this report, Russian lawmakers moved to decriminalise some forms of domestic violence for first-time offenders who do not inflict “serious” physical harm to their victims.

Yelena B Mizulina, above, one of the initiators of the new legislation and author of a law that banned “gay propaganda” aimed at minors, said in this report:

In Russian traditional family culture, parent-child relationships are built on the authority of the parents’ power … The laws should support that family tradition.

And the Russian Orthodox Church, which has steadily increased its influence in social policy in recent years, said in a statement that physical punishment was a Russian tradition and thus should be protected as:

An essential right given to parents by God. There is absolutely no doubt that children should be defended against true criminal activities. But you cannot equate such criminal assaults with rational and moderate use of physical punishment by loving parents.

Members of the State Duma passed the controversial amendment to the Russian criminal code in its second reading, which essentially assures it will go to President Vladimir V Putin for his signature.

The amendment treats a first conviction for domestic battery as an administrative offence, carrying a penalty of a $500 (£400)  fine or 15 days in jail. If Putin signs the measure into law, only injuries like concussions or broken bones, or repeated offences committed in a family setting, would lead to criminal charges.

Defenders of the measure say it will protect parents’ rights to discipline their children and generally reduce the state’s role in domestic life.

Opponents called it a step back to medieval times and a licence for violent behavior by domestic tyrants.

Said Svetlana G Aivazova, a Russian specialist in gender studies:

It is clear that lawmakers recognised violence as a norm of family life. This shows that Duma deputies are not simply conservative or traditional, it shows that they are archaic.

Aivazova and other experts say that Russia has a serious problem with domestic violence. Citing data provided by Russia’s Interior Ministry, Aivazova told Putin in 2015 that:

Forty percent of all grave violent crimes are committed in families.

In 2013, she said, more than 9,000 women died in criminal assaults and more than 11,000 were badly injured. In 2014, she said:

More than 25 percent of all murders were committed in families.

In the United States, by comparison, 11,766 women were killed by a husband or boyfriend in the years 2001 to 2012, an average of about 1,000 a year in a country with about twice the population of Russia.

Aivazova asked Putin to support a special law on the prevention of domestic violence that had already been passed in 143 countries, including Russia’s post-Soviet neighbors Kazakhstan and Kyrgyzstan.

In the past, Putin has expressed concern about domestic violence, even in the absence of serious injury. He told journalists at his last news conference in December:

I think we should not slap children and justify it based on some old traditions. There is a short distance from slaps to beating.

Vyacheslav Volodin, speaker of the State Duma, said the new legislation was a sign of the state’s determination:

To make conditions for strong families to emerge.

Donald Trump Will Prioritize Christian Refugees to the U.S. (Everyone Else is Screwed)

Added January 29, 2017
by

Donald Trump rallied his base during the campaign by treating Muslims with a broad brush, acting as if damn near all of them were complicit in terrorism — even if they didn’t do anything themselves, surely they knew what was going on. That’s why he didn’t think twice before signing an Executive Order keeping “radical Islamic terrorists” out of our country by preventing Syrian refugees from coming to America.

But Trump is now going even further than that by giving Christian refugees preferential treatment, telling David Brody of The Brody File that he would help them get into the country:

[Christians have] been horribly treated. Do you know if you were a Christian in Syria it was impossible, at least very tough to get into the United States? If you were a Muslim you could come in, but if you were a Christian, it was almost impossible and the reason that was so unfair, everybody was persecuted in all fairness, but they were chopping off the heads of everybody but more so the Christians. And I thought it was very, very unfair. So we are going to help them.

How would he tell the Christians from the Muslims? How would he override his own Executive Order to extract Christians from the other refugees? Who the hell knows.

At least some Christians are calling foul on Trump’s comments, saying that Muslim refugees need just as much help as Christians in Islamic countries:

“We would resist that strongly,” Scott Arbeiter, president of World Relief, the humanitarian arm of the National Association of Evangelicals and one of nine agencies that partner with the federal government to resettle refugees.

“Some of the most vulnerable people in the world right now are Muslims. If we say no Muslim should be let in, we are denying the humanity and dignity of people made in the image of God.”

To be clear, the Executive Order doesn’t say “We’re selectively helping Christians.” What it actually says is that the government will…

prioritize refugee claims made by individuals on the basis of religious-based persecution, provided that the religion of the individual is a minority religion in the individual’s country of nationality.

So they’ll help religious minorities in Muslim countries… which is quite the euphemism for Christ followers. (It’s unclear whether atheists would be included in that mix.)

Vetting is obviously important. It’s not like refugees were coming to America before without it. But to tell a family looking for safety that we can’t help them because they come from a particular country — or to tell them that they’re not a priority to help because they believe in the wrong mythology — is contrary to the values so many of us hold.

As Sen. Chris Murphy said so succinctly this week,

‘Religious cabal’ holds fast to Lewis Sabbath swimming ban

Added January 29, 2017

When The National reported last December that Scotland’s Isle of Lewis Council had decided to reject a donation of over £11,000 intended to fund the opening of a popular swimming pool on Sundays, the Council denied that religion was a factor in keeping the pool closed on Sundays.

A council spokesman said:

The Comhairle considered this matter in October of this year [2016] and agreed not to proceed with a trial Sunday opening. This is a democratic decision by the local authority based on an objective assessment of the likely costs and the employment and operational issues involved – not just purely financial issues.

It is a local matter which should be determined locally by elected councillors who are best placed to assess the issues and the local demand for a service.

Some of the cash raised came from the National Secular Society, which said it was convinced that religion was the key reason for the closure of the pool, but the Council spokesman denied this.

The Secular Society is incorrect in its assumption and assertion that the sports centre is not open on a Sunday for Sabbatarian reasons.

Poppycock, wrote Iain Campbell beneath The National‘s report. He claimed the reasons being given for its closure:

Are a smokescreen for religious meddling in and control over the lives of those who don’t share Sabbatarian beliefs. Look South, to our Catholic communities, and you will find similar facilities open on Sundays.

The Comhairle nan Eilean Siar is under majority control by a feckless, fundamentalist cabal who run Harris & Lewis as if it were a cosy little theocracy, for the benefit of the Presbyterian faithful. Anyone who doesn’t like it, is told to move away. Anyone who does open on a Sunday is punished with boycotts. Yes, these things actually do happen. The National should look into just how many of the region’s councillors are currently the subjects of investigation by the Standards Commission for democratic and other lapses.

Our islands are undergoing possibly the worst rate of population decline in modern history, and this is beginning to have a negative effect on service delivery. Unless there is some genuinely creative thinking by our community leaders on how to halt and reverse this decline, our leaders may soon be managing no more than a Free Church commune, entirely reliant on state handouts. Maybe that’s the plan?

A compromise is possible, but they won’t engage or collaborate. The money for a trial has been found, but they refuse to accept it. The elections are coming up and I fear they’ll use re-election as a mandate to keep the centre closed. The Scottish Parliament appears to be disinterested in the fact that a de facto satellite government is making a mockery of Holyrood’s commitment to diversity and inclusivity.

Reporting this week that Families into Sports for Health (FiSH), which spearheaded the fundraising drive intended to hand the money over to the council on February 3, The National Secular Society pointed out that Alistair McBay, vice-president of the NSS, wrote to Hebrides News that the Council:

Seems to wilfully ignore the fact that its job is to cater for all its citizens on equal terms.

Councillors are supposed to represent all their electorate and not just those of a particular philosophical belief which they may happen to share.

The very least we should expect of our elected representatives is that they judge and decide on key issues having given them due consideration based on reason, rationalism and the wider public interest. When instead individual councillors appear to make decisions based on personal religious belief and narrow personal conscience, then there is a democratic deficit that needs to be addressed.

Earlier, The National quoted McBay as saying:

We are delighted to be able to support these families in the Western Isles and their health initiative. As secularists, we have no objection to Sabbatarians staying indoors on Sunday and observing the Sabbath according to their custom but they need to understand that not all islanders share their religious beliefs.

The local council now has no option but to open the leisure facility for the trial year.

Lewis has a long history of religious fundamentalists blocking services from opening or running on Sundays, and Cllr Neil Beaton said the council should distance itself from a ‘stifling sanctimonious Sabbatarian shroud.’ In 2010, there was strong opposition to the start of a Sunday ferry service between Stornoway on Lewis and Ullapool on the west Highland coast.

Theophysics

Added January 29,2017

theophysics

Donald Trump’s Actions Push “Doomsday Clock” Closer to Midnight

Added January 28, 2017
by

This is a guest post written by David G. McAfee. He is author, most recently, of Atheist Answers: Rational Responses to Religious Questions.

The Bulletin of the Atomic Scientists, chaired by theoretical physicist and actual atheist Lawrence M. Krauss, announced today that President Donald Trump’s actions have moved the group’s “Doomsday Clock” to two and a half minutes ‘til midnight.

DoomsdayClock

The Doomsday Clock, a symbol that represents a countdown to a possible global catastrophe, hasn’t been closer to midnight since 1953. It was two minutes until midnight after the United States and Russia began building and testing H-bombs, according to the bulletin.

Krauss, speaking before the National Press Club this morning, told reporters that we “can’t make sensible policy” unless we acknowledge that “facts are facts.” He cited Trump’s statements on nuclear weapons and actions regarding climate change as reasons for the group’s decision.

In a statement, Krauss also noted that facts are “indeed stubborn things.” They must be taken into account “if the future of humanity is to be preserved, long term,” he added.

Nuclear weapons and climate change are precisely the sort of complex existential threats that cannot be properly managed without access to and reliance on expert knowledge. In 2016, world leaders not only failed to deal adequately with those threats; they actually increased the risk of nuclear war and unchecked climate change through a variety of provocative statements and actions, including careless rhetoric about the use of nuclear weapons and the wanton defiance of scientific evidence. To step further back from the brink will require leaders of vision and restraint. President Trump and President Putin can choose to act together as statesmen, or as petulant children, risking our future. We call upon all people to speak out and send a loud message to your leaders so that they do not needlessly threaten your future, and the future of your children.

The Bulletin’s Science and Security Board said the 30-second move of the Doomsday Clock, something that has never been done before, reflects the fact that Trump “has been the U.S. president only a matter of days. His “disturbing comments” about nuclear weapons and climate change spurred the action, according to the board.

Krauss and the other board members also took questions from reporters, addressing issues related to technology and comparing today’s nuclear landscape to that of the Cuban Missile Crisis. The board stressed the gravity of the situation, encouraging Congress to act where it can.

As a skeptic, environmentalist, and secular activist, I took these words as a call to action not just for legislators but to citizens as well. Whether we are calling policymakers, protesting, or writing about these important issues, we have to do our part. It’s almost midnight, after all.

=-=-=-=-=-=-=-=
David G. McAfee is a Religious Studies graduate, journalist, and author of Atheist Answers: Rational Responses to Religious Questions, The Book of Gods, The Belief Book, Mom, Dad, I’m an Atheist: The Guide to Coming Out as a Non-believer, and Disproving Christianity and other Secular Writings. He is also the founder of The Party of Reason and Progress and a frequent contributor to American Atheist Magazine. McAfee, who writes about science, skepticism, and faith, attended University of California, Santa Barbara and graduated with bachelor’s degrees in English and Religious Studies with an emphasis on Christianity and Mediterranean religions.

Three face jail over abuse at an Alabama Christian boot camp

Added January 27, 2017

Alabama pastor ‘Bishop’ John David Young Jr, above, is due to be sentenced on February 22 for crimes committed against youngsters at a Christian boot camp.

According to this report, Young, along with two other defendants, were found guilty earlier this month on on multiple counts of aggravated child abuse at the Saving Youth Foundation, a bootcamp-style residential school in Mobile for troubled teens that was associated with Young’s Solid Rock Ministries church.

Aggravated child abuse is a Class B felony and comes with a sentencing range of 2-20 years per count.

Young’s biography says:

He is an anointed man of God with a unique gift to simplify and expound on the word in such a way that he is able to reach the highly educated, as well as a little child. He takes his assignment as an ordained Bishop very seriously, and cares for the people as a Shepherd for his sheep. His constant focus is to help people learn to live a victorious life through faith and prepare them for the coming of Christ.

The convictions were largely due to the testimony of five former students, who told the court about the physical and mental abuse they suffered at the school.

Despite multiple investigations by the Mobile County DA’s office, local law enforcement and the Alabama Department of Human Resources, it took officials five years to close down the school and another seven months to arrest the employees accused of the worst of the abuse.

On January 13, 55-year-old Young was convicted on five counts of aggravated child abuse. Two other school leaders, boys’ instructor William Knott, 48, and girls’ instructor Aleshia Moffett, 42, were convicted on three counts each of aggravated child abuse.

The prosecution built its case around specific instances of abuse involving isolation, handcuffs, and excessive exercise.

Keith Blackwood, Mobile County assistant district attorney said:

We were able to put in front of the jury a lot of good testimony and evidence about what these people were doing to these teenagers at the Saving Youth Foundation. The jury got to hear about the isolation chambers, kids being put in restraints for punishment and transport, and the excessive physical training over several hours with no breaks.

The five former students who testified at trial, now young adults, were all from out of state. Some have substance abuse problems, some have mental health disorders.

The Saving Youth Foundation operated without licence or regulation of any kind because Alabama laws allow church schools to operate free of state control. State law does not require church-affiliated schools to file any registration papers to let officials know they exist, how many students they have or who is teaching them.

Young originally opened a similar church-affiliated boot camp for troubled teens in Pritchard, Alamama called Restoration Youth Academy. Despite occasional investigation by local law enforcement, Young only closed the school in 2012 after being ordered to pay $27,000 in back rent to the city.

Within weeks, he reopened in Mobile, renaming the school and operating it under his church, Solid Rock Ministries. An investigation by the Mobile Press-Register in 2012 found that multiple school employees had criminal records.

Police raided Saving Youth Foundation in March 2015. Alabama DHR removed 36 children from two campuses – one for boys, one for girls – following allegations of child abuse and deplorable living conditions.

While Alabama does have a few basic reporting requirements for private schools, it exempts those that are church schools in every instance. Teachers don’t have to undergo background checks and schools don’t have to be inspected.

Blackwood said recruiting students from out of state is part of the reason these kinds of schools can operate without investigation.

It’s difficult for out-of-state parents to have a clear understanding of how their kids are being treated. If the schools are shut down, it can be an uphill battle to convict operators because prosecutors have to build a case around testimony from the students that are willing and able to come back to the state to testify.

These schools pop up all over the country and it’s the same sorts of people running them. They’ll open them as a quote ‘religious school,’ and there’s no licencing requirement in Alabama for them.

Their MO is to advertise themselves as something they’re not. The Saving Youth Foundation had a very sophisticated website where they advertised they had a full-time therapist on staff, full-time teachers.
Of course they had none of that. Their teacher was the janitor, and there was no therapy, period.

Blackwood told the jury that Young and his staff defrauded parents, charging them $20,000 a year for tuition. The staff supervised all communication in and out of the school so the children couldn’t tell their parents what was happening. If they did, they were punished.

That’s what it’s all about, keeping them here and cashing their cheques. They were bringing in hundreds of thousands of dollars a year keeping these kids down here. That’s a lot harder to do if you have local parents able to get in there and visit the facility.

William Knott

During the trial, Knott was caught tampering with one of the witnesses. The young man, from Texas, was at the school for years and is still friendly with Knott. Blackwood said after the school was shut down and the boy turned 18, he went back to live with Knott:

Very often the abused will start to identify with their abusers.

One day during the trial, on a lunch break Knott called the former student and told him to water down his testimony. The student then took the stand and minimised the testimony he had originally given police, making the abuse sound less serious.

When the prosecution learned of Knott’s call, they “got to the bottom of it, and the witness ended up testifying again and was truthful,” said Blackwood.

It took a lot of people, a lot of resources for us to do this [trial], and the jury did the right thing in sending the message we’re not going to tolerate a fake school like this in Mobile County. We’re not going to tolerate people hiding behind a church or anything else in order to abuse kids.

Child abuse pair claim ‘Bible is the only defence we need’

Added January 26, 2017

A father and son accused of child abuse are relying on their Bibles rather than on lawyers at a trial that began in Ohio yesterday.

According to this report, Esten Ciboro, 28, and his father Timothy Ciboro, 53, above, are charged with multiple counts of kidnapping, rape, and endangering children for allegedly shackling a 13-year-old girl by the ankle in their basement and sexually assaulting her and a younger child in their North Toledo home.

At a pretrial hearing on Friday, Lucas County Common Pleas Judge Linda Jennings agreed to allow the Ciboros to bring their Bibles with them as they act as their own attorneys in the case. But she cautioned them that they wouldn’t be able to use it to question witnesses.

It’s the court’s opinion that while the Bible is very important, it is not a law book in a court of law.

Esten Ciboro made the request, saying he believed the Bible was:

Vital to our defence. There’s a great deal of strategy in Scripture and I use those strategies in everything I do. It’s a vital part of everything I do.

Timothy said it would be like tying their hands behind their back if they:

Can’t use God’s holy word to ask questions, questions that we believe are absolutely vital to our case.

The pair have been in jail since May when a 13-year-old girl escaped from their home and reported that she had been shackled in the basement on and off for several years. They were subsequently indicted on charges they sexually abused her. Timothy also faces rape charges involving another child.

When the trial began yesterday, Jennifer Reed, an assistant county prosecutor, painted a dark picture of the Ciboros’ home where three young children had been left in Timothy’s care. She said the evil was uncovered last May 18 when Karen Loudermill saw a 13-year-old girl who had run away, talked with her, and contacted police.

[The girl] described a crime scene at 825 Noble Street, a scene that included her instruments of captivity …  In the house [police] found those handcuffs, those chains exactly where [the victim] said they would be — down in a basement with spider webs, a bucket of ammonia, and a bucket for the child to sit on.

The girl’s ankles were scarred around the ankles because of the ongoing shackling she endured, Ms Reed said.

Her prison was both physical and mental.

In his opening statement, Timothy Ciboro reminded the jury that anyone charged with a crime is presumed innocent until proven guilty.

When things are presented to the jury here, the truth needs to come out. The truth needs to come out, and we need you to know the facts. Are they the facts of what they’re saying happened or are they the truth? We want the truth to come out.

He and his son both made references to Bible stories they felt paralleled their own situation – stories in which things were not as they appeared. For example:

A long time ago, a man was brought before a judge, and the judge asked what he had done and the people that brought him said to the judge, if he wasn’t guilty we wouldn’t have brought him before you. The judge investigated the matter and he found no fault with him.

The trial is expected to last all week.

Is Trump Atheist?

Added January 25, 2017

He’s not a disbeliever in God. He thinks he is God.

Maggie Garrett, Legislative Director for Americans United

Added January 24, 2017

by  

Our latest podcast guest is Maggie Garrett, the Legislative Director for Americans United for Separation of Church and State.

SC_Maggie

Garrett leads the National Coalition for Public Education (NCPE), which opposes school voucher legislation, and is the chair of the Coalition Against Religious Discrimination (CARD), the national coalition fighting to repeal the Bush Faith-Based Initiative.

On the day of Donald Trump‘s inauguration, we spoke about the church/state issues affecting his Cabinet nominees, what a future Supreme Court might look like, and whether a right-wing government is good for groups like Americans United.

We’d love to hear your thoughts on the podcast. If you have any suggestions for people we should chat with, please leave them in the comments, too.

You can subscribe to the podcast on iTunes or Google Play, stream all the episodes on SoundCloud or Stitcher, or just listen to the whole thing below. Our RSS feed is here.
And if you like what you’re hearing, please consider supporting this site on Patreon and leaving us a positive rating!

This Must Be the Atheist Equivalent of “Bless Your Heart”

Added January 23, 2017

pilakuva

Clocks back


trump

New Documents Show the CIA Once Believed Mentalist Uri Geller Really Had Special Psychic Powers


January 22, 2017
by  

There are a number of magic tricks that involve a performer “reading your mind.” Maybe you pick a card and the magician figures it out — hell, maybe they even tricked you into picking a particular card.

Uri Geller, a self-proclaimed mentalist famous for bending spoons, was never satisfied with just being a magician. He built his career convincing gullible people that his powers were real. He wasn’t doing tricks, he said. He actually had psychic abilities. (His claims were repeatedly debunked.)

UriForkBend

What’s incredible is that, according to newly released documents that the CIA just declassified, Geller once had federal agents believing he really had supernatural powers.

Geller was taken to Stanford Research Institute in California between Aug 4 and Aug 11, 1973, and placed in an “opaque, acoustically and electrically shielded room” with two locked doors.

In the first experiment agents and scientists opened a dictionary and picked a word at random. The word was “fuse” and a scientist drew a firecracker.

“Geller was notified via intercom when the target picture was drawn and taped on the wall outside his enclosure,” the declassified documents stated.

“His almost immediate response was that he saw a ‘cylinder with noise coming out of it’.” He then drew an image that looked similar to the firecracker.

A second word was picked, which was “bunch” and a scientist drew a bunch of grapes.

Geller told them he saw “purple circles” and promptly drew a bunch of grapes.

GrapesFuse

The obvious problem with the experiment is that damn near anything can come to represent words like “bunch” after the fact. Even with the word “fuse,” Geller could’ve drawn the same picture as the grapes and later said those are firecrackers waiting to be lit.

There are a number of other ways the trick can be done, too. That’s not to say we know how he did it, only that a rational explanation is out there. Why the hell couldn’t the CIA figure that out?

Geller, of course, seized on the release of the documents to do some self-promotion, saying on Facebook that there’s plenty more “evidence” of his skills out there:

… the truth is, what was released is purely the tip of the iceberg! There is little point in me even talking about some of the things which happened back then, as I don’t think anyone would believe me!

The smart ones never did, Uri…

He also told reporters that his other acts of mentalism were just “cover” for his spy work with the CIA.

Following the release of the CIA documents he told The Daily Telegraph his spoon bending antics and role as a television entertainer had been a “good cover” for his espionage work.

“Vindicated? I don’t care about the sceptics,” he said. “I did many things for the CIA. They wanted me to stand outside the Russian Embassy in Mexico, and erase floppy discs being flown out by Russian agents.

You’ll have to take his word on all that. Which is to say, you shouldn’t believe a thing he says.

Two US magazines blasted over gay and transgender folk

Added Janyary 21, 2017

Recently the American Family Association found something new shriek about: the January issue of National Geographic which featured a nine-year-old transgender child on its cover.

So filled with fury was the AFA that it launched a petition demanding that the magazine stop “foisting unhealthy lifestyles” on its readers. The petitions says:

Susan Goldberg, the National Geographic editor, should be ashamed of herself for using a young child in such an abusive manner. The overwhelming majority of doctors and psychiatrists label what this child is going through as ‘gender dysphoria’ and National Geographic is lauding it as ‘beautiful’.

According to The Christian Post the controversy sprung from the magazine’s decision to feature Avery Jackson, who was born male but is transitioning to become a girl. Jackson says in the magazine:

The best thing about being a girl is, now I don’t have to pretend to be a boy.

Goldberg admitted in an editor’s note that the January cover has received heavily polarising feedback.

Since we shared photos of the cover of our special issue on gender on Instagram, Facebook, and Twitter, tens of thousands of people have weighed in with opinions, from expressions of pride and gratitude to utter fury. More than a few have vowed to cancel their subscriptions.

Goldberg insisted that National Geographic was only trying to shed a light on the challenges transgender people face, and to promote discussions.

We hope these stories about gender will spark thoughtful conversations about how far we have come on this topic — and how far we have left to go.

The AFA, which never lets up on bashing anyone who doesn’t fit in with its abhorrent right-wing Christian world view, argued that National Geographic has:

Abandoned what it does best to foist a lifestyle in the American public that the medical community identifies as unhealthy.

Imagine the pain and psychological trauma gender dysphoria causes children and adults. Rather than abandoning geography to shame Americans into embracing such a lifestyle, we should be helping individuals who struggle with this disorder. That is, helping confused individuals accept their wonderfully crafted and God-given biology.

Other conservative evangelicals, such as Michael Brown, host of the nationally syndicated Line of Fire radio programme, suggested that the magazine might be committing “child abuse” by:

Making a confused young child into an international celebrity.

The second magazine to spark fury is the children’s magazine Highlights.

On episode of his Generations radio programme, the rabidly anti-gay pastor Kevin “Cow Dung” Swanson said that Highlights was no better than ISIS because the magazine has announced that it will begin to feature same-sex parents in future editions.

Swanson said that while ISIS is releasing videos showing young children killing prisoners, Highlights is just as evil because it will:

Encourage the support for the sin of homosexuality among kids. So now, here’s Highlights magazine, an American kids’ magazine promoting homosexuality amongst kids, and now ISIS is teaching kids how to kill people. Now, I got to thinking: Which sin is worse? Homosexuality or murder? Which is worse? Are we really that much better than ISIS?

Jilted Christian attacks former boyfriend with acid and scalpel

Added January 20, 2017

Nurse Lidia Fisiba, 26, was arrested in India this week for allegedly spraying acid on her ex-boyfriend’s face and slashing his cheeks with a scalpel after he refused to marry her and convert to Christianity.

The victim, according to this report, is L Jayakumar, 32, a cloth merchant from Prakashnagar who is undergoing treatment at a private hospital. He is out of danger. He sustained burns on the neck and deep cuts on both cheeks, police said.

An investigation revealed that Fisiba, a resident of Srirampura and a nurse with a private hospital,  had carried the acid used to wash toilets in her hospital in a bottle and sprayed it on Jayakumar when he arrived at a temple in Vijayanagar on Monday evening. Lidia has been booked under IPC sections 341 (wrongful restraint) and 307b (attempt to murder).

Fisiba and Jayakumar fell in love in 2011 but parted ways last October. Their families were against their relationship. Jayakumar lives near Lidia’s residence and both studied in the same private school near Sehadripuram.

Jayakumar had promised Lidia that he would not marry any other woman. But differences cropped up between the couple when Fisiba began putting pressure on him to convert to Christianity before the marriage.

Police said:

Jayakumar told Lidia that he would marry her but would not change his religion. But Fisiba believed her family would accept the marriage only if Jayakumar converted.

Finally, Jayakumar ended the relationship, police quoted Fisiba as saying. After a few months, Fisiba learned that Jayakumar’s family was looking for a wife for him.

Fisiba tried to meet Jayakumar, but in vain. So she decided to attack him when he visited the temple in which he regularly worshipped. She went there in a car with her cousin Sunil Kumar. Around 5pm, Jayakumar and a family member arrived on his bike. Fisiba rushed towards him and sprayed acid on his face before attacking him with a surgical blade.

She fled the spot while passersby rushed Jayakumar to a nearby hospital, police said.

Meanwhile, it is reported from Pakistan that a woman has been sentenced to death for burning her daughter alive for marrying a man of her choice.

The sentence was imposed this week Parveen Bibi,  who set fire to her daughter  Zeenat Rafiq a week after her marriage to Hassan Khan last June.

The girl’s brother, Anees Rafique, was sentenced to life in prison for helping his mother kill the 18-year-old.

After the attack, Bibi ran outside and yelled:

I have killed my daughter for misbehaving and giving our family a bad name.

She told police:

I have no regrets.

Such “honour killings” are commonplace in Pakistan, where roughly 1,000 women are slain every year by relatives, most of them men, who believe they have disgraced their families.

In 2015, about 1,100 women died in “honour killings”, while another 900 suffered sexual violence and 800 attempted suicide or took their own lives, the country’s independent Human Rights Commission said in its 2015 report.

South Dakota Republicans Propose Legislation to Weaken the Teaching of Evolution in Schools

Added January 19, 2017

by  

If you put your money on South Dakota as the first state to propose legislation to weaken science standards in school, you win!

shutterstock_15906211

State Senator Jeff Monroe and five of his colleagues are joined by five State Representatives — all Republican, of course — to sponsor SB 55. It would amend existing law to include the following line:

No teacher may be prohibited from helping students understand, analyze, critique, or review in an objective scientific manner the strengths and weaknesses of scientific information presented in courses being taught which are aligned with the content standards established pursuant to § 13-3-48.

“Strengths and weaknesses” is just code for information that weakens confidence in science — specifically evolution. To be sure, if that information were actually out there, teachers should absolutely bring it up. However, it’s not out there, and this legislation is intended to create a way for teachers to promote Intelligent Design (which has no credibility among working scientists) in the classroom without consequence.

By the way, this isn’t Monroe’s first time trying to make this happen. In 2014, he sponsored Senate Bill 112 that said virtually the same thing, with one notable difference:

No school board or school administrator may prohibit a teacher in public or nonpublic school from providing instruction on intelligent design or other related topics.

You see what he did there? He explicitly promoted Intelligent Design. He gave away his hand. And the backlash was swift, since he scrapped his own legislation a week later, saying, “the amount of good that would have come from the bill would have been outweighed by all the misconceptions people have had.”

He was wrong about that. Nothing good would’ve come from the bill, and there were no misconceptions. Science advocates knew exactly what he was doing and they screamed it from the rooftops.

The new legislation avoids the “Intelligent Design” phrase and uses the “strengths and weaknesses” euphemism instead. But make no mistake: It’s not better legislation. It’s the same anti-science bill that doesn’t deserve to get out of committee.

Monroe wants the students of South Dakota to be as ignorant as he is.

Don’t let it happen. If you live in South Dakota, contact your representatives and urge them to vote against this legislation.

Spanish couples are rejecting Catholic Church weddings

Added January 18, 2017

Church weddings have hit an all time low in Spain.

Only 22.2 percent of 68,560 couples tied the knot in Spain’s dwindling number of Catholic Churches in the first half of 2016.

According to The Olive Press, this is a huge fall from the same period in the year 2000, when 75 percent had a Catholic ceremony.

Barcelona province had the lowest number of Christian ceremonies in mainland Spain, at only 10.5 percent.

Malaga saw the least in Andalucia, with 21.6 percent.

However, neighbouring Jaen had the highest in the country, at 53 percent.

Alfonso Pérez-Agote, a sociologist, says three main reasons explain the nosedive in Catholic weddings.

These are the impact of the economic crisis, which has left 34.4 percent of under 30s unemployed and a change in cultural views, which means marriage is not seen as important.

He added that growing secularisation also played a part.

The young people of today are the children of those disinterested in religion. When they think of getting married, they don’t think of doing so in the church.”

In 2015, The Local reported that more than half of Spaniards admit that they are either “not religious” or are “convinced atheists”, according to a global study that shows the dramatic loss of faith in the traditionally Roman Catholic nation.

In fact, with one in five Spaniards insisting that they are “convinced atheists” Spain ranks fifth on the global list of adamant non-believers.

Only 37 percent of Spaniards described themselves as “religious” while 35 percent  said they were “not religious” and 20 percent went even further and declared that they were “convinced atheists”.

Once the bastion of Roman Catholicism, Spain was responsible for the Inquisition and the birth of orders including the Dominicans, the Jesuits and Opus Dei. But religion has been on the wane since the death of dictator General Francisco Franco in 1975.

The last Pope, Benedict XVI, saw Spain as one of the principle nations ripe for evangelism and visited the country three times in his eight year as pontiff.

But the number of churchgoers has continued to fall.

According to the survey, only China (61 percent), Hong Kong (34 percent), Japan (31 percent) and the Czech Republic (30 percent) registered more “convinced atheists” that Spain.

In Western Europe, approximately half of the population described themselves as “not religious” or “a convinced atheist” in the survey.

Religion around the world is on the decline

Added January 17, 2017


For the first time ever, Norway now has more people who do not believe in God than do - with 39 per cent of atheists versus 37 per cent of believers.

In the US, meanwhile, a nation whose dollar bill signs states "In God We Trust", belief in the Christian deity is also at an all time low.

Research found that nearly twice as many Americans in 2014 said they did not believe in God as in 1980 - and that five times as many in 2014 said they never prayed, with millenials in particular accounting for the change in public opinion.

Now a map has shown degrees of religion around the world according to the countries with the most people saying they are "convinced atheists".

Yet despite a trend towards fewer people believing in God around the world, it appears only a few countries have more than 20 per cent of citizens who are comfortable about rejecting the notion of a diety entirely.

Here are six of the most atheist countries in the world, not including Norway:

1. China

china-wall.jpg
China has by far the highest percentage - and even then not quite half - of convinced atheists out of all the world's countries.

According to Win/Gallup, between 40 and 49.9 per cent of Chinese people identify as having no agnostic tendency when it comes to believing in a higher deity.

Communism, in which name the ruling party of China has governed since 1949, regards religion as a means of oppressing the proletariat, with religious movements suppressed under Mao Zedong throughout his 27 year reign until 1976.

One of the country's oldest philosophical worldviews, Confucianism, is also noteable for its lack of a belief in a supernatural deity.

2.  Japan

japan-plum-flower-alamy.jpg
China's neighbour is another of eastern nations with many people committed to a worldview without God in it.

Between 30 and 39 per cent of the people on the Japanese islands say they are "convinced atheists".

Religion in Japan has historically been centred around Shintoism, which is based on ritual and a mythology surrounding the ancient past of Japan, rather than an all-seeing god.

However, it remains spiritual in nature and could not be called atheistic. Yet Shintoism, like Buddhism in Japan, has seen a decline in followers in recent years.

3. Czech Republic

Olomouc,-Czech-Republic.jpg
A perhaps surprise third contender for least religious countries in the world, the Czech Republic has some 30 to 39 per cent of citizens who classify as atheists.

The weak support for traditional church religion could be the legacy of strong Czech nationalism throughout the 19th and 20th century.

Catholicism was seen as an Austrian import and was discouraged by the state, with Protestantism never really managing to fill the gap, according to historians.

The country's communist past also suppressed the revival of any religion, spanning from 1948 to 1989.

4. France

paris-rex.jpeg
The land of romance stands out from many of its European neighbours with at least one fifth of citizens saying they are "convinced atheists".

Similarly to China, France has a history of the state seeking to reduce the power of religious institutions within its borders.

The French Revolution in 1789 overthrew Roman Catholicism as the state religion and a law was brought in in 1905 to formally separate the church and the state.

In the UK, by contrast, the head of state is also the head of the Church - the Queen.

5.  Australia

sydney-opera-house-afp.jpg
Some 10 to 19 per cent of Australians say they are "convinced atheists", perhaps unsurprisingly for a country with a strong tradition of secular government.

A legal framework guaranteed religious equality within a few decades of colonialists first arriving in 1788, deposing the privilege of the Church of England.

Many other religious peoples joined the trade opportunities in Australia, including both Muslims and Jewish people.

Today, however, the majority belief in Christianity is in steady decline and more citizens identify as having no god.

6. Iceland

Keflavik-Iceland-press.jpg
Catholicism was outlawed in the northern European island in 1550, and religious freedom became a legal right in 1874.

Although many Icelanders consider themselves Lutheran, a small proportion follow folk religions, and the rest consider themselves "convinced atheists".

This is only some 10 to 19 per cent of the population, but it places Iceland among some of the most atheist countries in the world.

Jail for critics of islam in Findand

Aded January 16, 2017

There are several blasphemy trials in Finland and there are blasphemy sentences in Finland.

The judicial systemof Finland has moved hundred years back.

Religious jackass is Donald Trump’s choice to head the CIA

Added January 15, 2017
The Freethinker, UK

In Trump’s new administration, Mike Pompeo, above, a Kansas congressman, will feel right at home with the other Christian schizoids and psychopaths who will govern an America that’s lurched so far to the right that it’s in danger of sliding clear off the planet.

Last year, John Brennan, head of the CIA, suggested he would resign if a new president were to order his agency to restart the use of waterboarding.

I’m not going to be the director of CIA that gives that order. I think they’re going to need to find another director.

That issue, reported the Independent, became entirely moot after Donald Trump announced he had selected Pompeo, a hardline Republican who approves of the use of waterboarding, to head the agency.

In a statement posted on his website in September 2014, Pompeo criticised Obama for prohibiting the use of waterboarding and other harsh techniques, and during the 2016 election campaign, Trump said he approved of reintroducing waterboarding, which involves placing a cloth over a shackled suspect’s mouth and then pouring water over the cloth. The technique reportedly creates a sensation of drowning.

Speaking in South Carolina last February, Trump said:

Don’t tell me it doesn’t work – torture works … Believe me, it works.

In June 2015, Pomeo headlined a “God and Country Rally” at Wichita’s Summit Church. He declared:

To worship our lord and celebrate our nation at the same place is not only our right, it is our duty.

According to Michelle Goldberg, writing today for Slate, Pompeo’s speech was:

A mishmash of domestic culture war callouts and dark warnings about the danger of radical Islam.

He cited an inflammatory prayer that a pastor named the Rev Joe Wright once delivered before the Kansas State Legislature:

America had worshipped other Gods and called it multiculturalism. We’d endorsed perversion and called it an alternative lifestyle.

He lamented government efforts to “rip faith from our schools” and then segued immediately into a discussion of the jihadi threat: “This evil is all around us.” Pompeo concluded by describing politics as

A never-ending struggle … until the rapture.

However, ABC News reported that Pompeo vowed today that torture would “absolutely not” be renewed under his leadership.

2017 is a prime

Added January 14, 2017

Next prime is 2027.

Pastor jailed, Catholic teacher arrested over abuse and porn

Added January 13, 2017

Youth pastor Brandon Ernis Lee McDade, left, of Orange County, California, was sentenced to six years in prison this week for sexually assaulting two underage boys, while Daniel O’Connell, a teacher at a Catholic school in Los Angeles was arrested for allegedly possessing child pornography.

According to this report, McDade, 31, pleaded guilty to a count of committing lewd acts on a child younger than 14, two counts of committing lewd acts on a child between 14 and 15, all felonies, and a misdemeanor count of child annoyance.

McDade was also ordered to register as a sex offender for the rest of his life. The sentencing was handed down Monday.

McDade was a youth pastor at Grace Hills Church in Aliso Viejo when he met the victims, prosecutors said.

The molesting happened on church grounds and with one of the victims at a movie theater in Orange County.

Daniel O’Connell, a physics teacher at Mary Star of the Sea Catholic high school in San Pedro was taken into custody Tuesday morning after a warrant was served at his Rancho Palos Verdes home.

School officials and the Archdiocese of Los Angeles declined an interview, but shared a letter sent out a letter to parents and students alerting them of the arrest.

The Archdiocese was made aware last week that Mr. O’Connell was under investigation and has been cooperating fully with the police since that time. At this time, the police have indicated that Mr. O’Connell’s alleged activities do not involve any students at Mary Star of the Sea High School nor did they take place on the Mary Star campus.

The letter goes on to say that the school has reviewed its Internet filtering and safeguards, and determined that they are functioning appropriately.

O’Connell, 32, was in “full compliance” with requirements for the Archdiocese, including fingerprinting and a clear background check, according to school officials.

He is being held on $20,000 bail.

A Skeptic Reflects on President Obama’s Farewell Speech

Added January 12, 2017 by 

This is a guest post written by David G. McAfee. He is author, most recently, ofAtheist Answers: Rational Responses to Religious Questions.

Outgoing President Barack Obama reminded Americans Tuesday night that, despite the emerging political scandals and consumption of “fake news,” science and reason still matter.

Obama, giving his farewell address in Chicago, actually cautioned citizens to beware of confirmation bias when it comes to new ideas, saying the evidence, not the propaganda, is what matters.

And increasingly we become so secure in our bubbles that we start accepting only information, whether it’s true or not, that fits our opinions, instead of basing our opinions on the evidence that is out there.

Obama added that the trend toward confirmation bias represents a “threat to our democracy.”

That’s how our democracy was designed. In the course of a healthy debate, we prioritize different goals, and the different means of reaching them. But without some common baseline of facts, without a willingness to admit new information and concede that your opponent might be making a fair point, and that science and reason matter, then we’re going to keep talking past each other.

Obama’s comments came almost in tandem with President-elect Donald J. Trump‘s attempts to smear recent (unconfirmed) intelligence reports as “FAKE NEWS — A TOTAL POLITICAL WITH HUNT!” I responded to Trump’s tweet here and here, but this certainly isn’t the first time he has fostered a distrust in damning reports.

With Trump encouraging people to question only media that reports anything critical of him, there is no better time for Obama to remind Americans what true, reasonable skepticism looks like. He sprinkled in a note of optimism, too.

Let me tell you, this generation coming up — unselfish, altruistic, creative, patriotic — I’ve seen you in every corner of the country. You believe in a fair, and just, and inclusive America; you know that constant change has been America’s hallmark, that it’s not something to fear but something to embrace, you are willing to carry this hard work of democracy forward. You’ll soon outnumber any of us, and I believe as a result the future is in good hands.

Obama’s comments on reason, progress, science, and facts couldn’t have come at a better time. In the age of information, we have also seen the rise of disinformation like never before. From “Pizzagate” to Hillary Clinton’s alleged body doubles, we have seen how quickly simple false claims can turn into nonsense beliefs on a massive (and fatal) scale. I just hope Americans will heed Obama’s warnings and hold all politicians accountable for their false claims.

=-=-=-=-=-=-=-=

David G. McAfee is a Religious Studies graduate, journalist, and author of Atheist Answers: Rational Responses to Religious Questions, The Book of Gods, The Belief Book, Mom, Dad, I’m an Atheist: The Guide to Coming Out as a Non-believer, and Disproving Christianity and other Secular Writings. He is also the founder of The Party of Reason and Progress and a frequent contributor to American Atheist Magazine. McAfee, who writes about science, skepticism, and faith, attended University of California, Santa Barbara and graduated with bachelor’s degrees in English and Religious Studies with an emphasis on Christianity and Mediterranean religions.

Social integration trumps religious freedom, says ECHR

Added Janyary 11, 2017

The European Court of Human Rights (ECHR) ruled this week that Switzerland was justified in imposing fines on a pair of Muslim parents who refused to send their teenage daughters to compulsory mixed swimming lessons in the city of Basel.

The case was brought before the ECHR by two Swiss nationals, of Turkish origin, according to the BBC.

In 2010, after a long-running dispute, the parents were ordered to pay a combined fine of 1,400 Swiss Francs ($1,380, £1,136) “for acting in breach of their parental duty”.

They argued that such treatment was a violation of article nine of the European Convention on Human Rights, which covers the right to freedom of thought, conscience and religion.

In a statement, the ECHR said the refusal to exempt the girls had indeed interfered with the right to freedom of religion, but that the Swiss authorities were justified in giving precedence to enforcing “the full school curriculum” and the children’s “successful integration” into society.

Swiss Education officials had insisted that exemptions were available only for girls who had reached the age of puberty – which the girls had not reached at the time.

The ECHR found that the law was designed:

To protect foreign pupils from any form of social exclusion.

Switzerland, it said, was free to design its education system according to its own needs and traditions.

Schools, it added, played an important role in social integration, and exemptions from some lessons are:

Justified only in very exceptional circumstances. Accordingly, the children’s interest in a full education, thus facilitating their successful social integration according to local customs and mores, prevailed over the parents’ wish to have their children exempted from mixed swimming lessons.

The court also noted that “very flexible arrangements” had been offered as a compromise, including allowing the girls to wear burkinis during lessons rather than traditional swimwear, and allowing them to change clothes with no boys in the room.

Charlie Hebdo has ‘gone soft’ on Islamic extremists

Added January 10, 2016
Charlie Hebdo has ‘gone soft’ on Islamic extremists

Despite the fact that French satirical magazine Charlie Hebdo continues to flourish – it has just launched a German edition – it has been accused of surrendering to Islamic extremists by avoiding depictions of the ‘prophet’ Mohammed.

The accusation was made by one of its staff members, Zineb El Rhazoui, 35, above, who survived the deadly attack on the publication’s offices two years ago, on January 7, 2015.

She was out of the building when Islamist gunmen burst into the Paris offices with assault rifles and began firing. Twelve of her colleagues were killed.

Charlie Hebdo marked the anniversary of the atrocity with the cover below, which says:

2017, at last light at the end of the tunnel.

According to this report,  El Rhazoui – the “most protected woman” in France – said she was  said she’s resigning from Charlie Hebdo.

Charlie Hebdo died on January 7. Freedom at any cost is what I loved about Charlie Hebdo, where I worked through great adversity.

She added that the jihadists may as well be editing the magazine now, ensuring “that Mohammed is no longer depicted”.  El Rhazoui said she hasn’t actually written anything for the publication in about a year due to the direction it has taken.

Last October, El Rhazoui visited the Women in the World offices in New York City for a wide-ranging interview with reporter Emma-Kate Symons. She elaborated on the survivor’s guilt she grappled with after escaping the grim fate many of her colleagues met.

Straight after the attacks, like many of my colleagues I felt guilty for having stayed alive. I said to myself ‘Those who are dead are dead for all our work, and some are dead when it wasn’t even their work.’

But it was my work because I am a journalist and I am still here. And then you understand this is all part of survivor syndrome, which is normal when you survive a massacre like that.

El Rhazoui has been one of the most outspoken critics in the world about Islamic extremism, to the point where fatwas calling for her death have been issued and she routinely receives death threats. She travels with a constant security presence surrounding her. Her latest book, Destroy Islamic Fascism, is just as incendiary, if not more so, than anything she’s done in the past.

Rationalist Conference 2017

Added January 9, 2017    
   
Friday to Sunday AT THE ARCHIPELAGO CITY OF 330 ISLANDS

May 12 - 14, 2017 - Helsinki, Finland
   
Announcing the Rationalist International Conference 2017!
You are cordially invited.

Rationalist International Conference 2017 will be held at Helsinki, one of the most beautiful and clean cities of Europe.

On 12 - 14 (Friday - Sunday) May 2017.

Speakers and delegates from all over the world. Rationalists,

Freethinkers, Humanists, Skeptics, Atheists and Secularists join together. A festival of ideas.

Early Bird registration open now.

Visit: www.RationalistConference.com

For group discounts for your organisation, please write to rationalist@rationalists.net

North Carolina pastor arrested over nine armed robberies

Added January 8, 2017

North Carolina pastor John Thomas Lindsey, above, was arrested yesterday in connection with a spate of armed robberies.

According to this report, Lindsey, a pastor at True Love Church of Refuge in Charlotte, was charged with nine counts of robbery with a dangerous weapon, nine counts of conspiracy to commit robbery with a dangerous weapon, and possession of a firearm by a convicted felon.

Police say that Lindsey robbed the Family Dollar store in Northwest Charlotte and fired a shot while inside. He is also charged in connection with robberies from two 7- Eleven stores, two Sam’s Mart stores, and four Circle Ks.

The sorrowful church said on Facebook:

We, the leadership and membership of True Love Church of Refuge, are deeply saddened and disappointed that our leader and brother, John Thomas Lindsey, is facing charges associated with criminal activity.

Though we denounce any involvement he may have had, we love him and will continue to pray for him. The ministry will continue to stand strong despite the latest allegations and will continue to preach the Gospel of the Kingdom.

Said one local:

It’s something you wouldn’t expect from somebody supposedly a religious person.

Court records reportedly show Lindsey had previously been convicted twice for drug charges in the 1990s.

Lindsey is one of two men charged in connection with the robberies. The other is Fernando Carillo-Hernandez, 24, who was also charged with three counts of robbery with a dangerous weapon and three counts of conspiracy to commit robbery with a dangerous weapon.

Carillo-Hernandez does not appear to be affiliated with a church.

Muslim school in London spied on pupils in its toilets area

Added January 7, 2017

Sexism, poor hygiene and, disturbingly, a CCTV camera in the toilet area at the independent Darul Hadis Latifiah school for boys in Bethnal Green has led to its downgrading by education watchdog Ofsted.

According to the BBC, Ofsted inspectors pupils were not being:

Prepared for life in modern Britain.

In addition to the camera, Inspectors found “grimy” facilities and “inappropriate” literature.

The school, for boys aged 11 to 20, said it was “preparing a formal complaint” in response to the inspection which it branded:

Excessively negative.

It also claimed said the camera only viewed the “washing area”.

But Ofsted reported the camera was found “in the communal area of the toilets” and displayed images in “plain view” of the reception area.

Changing rooms and showers were labelled “grimy and disgusting” after mouse droppings and sharp metal were found on the floor.

During a two-and-a-half day inspection in October a book was found in the school library that:

Promoted inappropriate views of how girls and women should behave.

School leaders said they were “unaware” of the book’s presence, but claimed the book referred to the belief women should “dress modestly”.

Ofsted concluded that “there are too few opportunities to learn about women in modern society” at the school.

Very few pupils were able to name “the new British Prime Minister or were aware of the first female presidential candidate in the elections taking place in the United States of America” during the inspection.

Respect for women was taught, but was limited “to the roles of motherhood and families” during Islamic studies, the report added.

Some pupils told the inspector that if they asked questions about sex and relationships they would get a detention.

Inspectors concluded the government’s flagship counter-terrorism strategy was not being implemented at the school.

Failing to identify any risks to pupils in line with the government’s “Prevent strategy” left pupils “exposed to being drawn into situations which put them at risk of harm”, Ofsted concluded.

Badrul Islam, secretary to the school’s governing board, said the school did “not accept most of the findings”.

We know our whole mission is to prepare our pupils for life in British society as good British Muslims.

In a statement issued today, the school, set up to benefit pupils “both in this world and in Akhirah (the afterlife)” insists that it does prepare its pupils to be model British citizens, but, in line with other single-sex faith schools discourages social interaction with females.

We are currently preparing a formal complaint to Ofsted about the way the inspection was conducted and judgements were made. While we accept that there were a few failings affecting the judgement on safeguarding leading to an overall ‘inadequate’ judgement, we have good reason to believe that the report is excessively negative and does not give an accurate picture of our students’ attainment and progress. Nor does it give an accurate picture of the overall quality of teaching, and of parents’ views of the school’s performance.

When parents place their children in our single-sex school, they do not expect the school to plan opportunities for their sons to socialise with girls. One of their motives is to safeguard their children from what they see as the dangers of teenage culture in our society dominated by permissiveness. Parents in other faith schools hold the same views and share the opinion that teenagers work best in single-sex schools. We are not aware that Ofsted inspectors have made the same judgement about other single-sex schools.

As for the camera, the school says it has now been removed. It was only put there to watch pupils:

Perform their ritual ablutions (wudu) before prayers.

Shiva party poster censored in the wake of Hindu fury

Added January 6, 2017

Shiva party poster censored in the wake of Hindu fury

A grovelling apology has been issued to the Hindus in the UK after outrage was expressed over a poster advertising a Bollywood event in Manchester.

The poster,  for a party in February called “Bollywood themed chaos” at the Albert Hall, Manchester, shows the Indian god Shiva smoking and drinking.

The Albert Hall in Manchester has apologised for any offence caused and the picture has now been cropped and only displays the title of the night.

Hiten Mistry, the president of the Kings College London Hindu Society, told student newspaper The Tab:

The Elrow Bollywood picture is disrespectful and insulting to many, including the Hindu community. Shiva is one the principal deities of Hinduism and Elrow has depicted Shiva in an unacceptable manner with a party mask and cigarette.

Also, to use something that many people consider sacred for an event like this is inappropriate. In addition to this, Bollywood and Hinduism are two different things.

The Warehouse Project, The Albert Hall, Elrow and all other stakeholders should publicly apologise for this and should be more culturally aware. This depiction has damaged the brand of The Warehouse Project, The Albert Hall and Elrow. Members of the Hindu and non-Hindu community are angry about this.

Warehouse Project, which runs themed parties at the Manchester Albert Hall have also released an official statement apologising for any offence caused and Elrow, the Spanish company which is organising the event, has responded with an apology as well.

A spokesman for the club said:

We would like to apologise to anyone offended by the Elrow Bollywood artwork released yesterday. We have taken onboard the feedback and changed the Bollywood artwork across the board.

Carys Williams wrote on Twitter:

Just put my @elrow_ t shirt in the bin after that Bollywood poster sham. The ignorance and disrespect is beyond belief.

And Paula Pomroy said:

Elrow going to have a nightmare over their Bollywood event picture. I don’t follow any religion but if I did I would have been offended too.

Shiva – a supreme being in Hinduism – is believed to hold the power to create and transform the universe. He was depicted with a chicken beak with a cigarette hanging out his mouth.

The deity is also shown holding a mobile phone with an open Champagne bottle with “elrow” written across the top plus an inflatable hammer.

He is also surrounded by other images of a flamingo, an oil lamp and a tiger with a eye patch.

Pope Francis Saying There’s a “Zero Tolerance” Policy for Pedophile Priests is Too Little Too Late

Added January 5, 2016
 by 

Yesterday, we learned that Pope Francis sent a letter to bishops around the world letting them know that there was a “zero tolerance policy” for priests who abused children.

shutterstock_188022557

I would like us to renew our complete commitment to ensuring that these atrocities will no longer take place in our midst. Let us find the courage needed to take all necessary measures and to protect in every way the lives of our children, so that such crimes may never be repeated. In this area, let us adhere, clearly and faithfully, to ‘zero tolerance’,” he said.

A few thoughts about that…

1) If you still have to tell Catholic leaders that child abuse will not be tolerated, there’s still a very real problem within the Church.

2) Was zero tolerance ever not an option?!

3) Why not find some “divine inspiration” and change some of the archaic rules for priests that require celibacy, forbid marriage, and ban same-sex relationships? Those supposed “sins” are among the reasons some priests resort to abusing children. They need an outlet for their desires that is both legal and moral.

4) What is the Vatican doing to punish not just those who commit these crimes but anyone involved in covering them up?

5) When the Church does more to punish pedophile priests than it does to prevent women from having access to birth control and abortion clinics, then I’ll take the Pope more seriously. Until then, his rhetoric means nothing.

Muslim morality campaigner rids school of ‘satanic’ teacher

Added January 4, 2016

Music teacher Maria Shestopalova was forced to resign after a self-styled Russian campaigner for morality in schools sent a dossier to her school bosses in Krasnoyarsk, Siberia.

According to the BBC Timur Bulatov boasted of his success in getting the 21-year-old “purged” on Russia’s version of Facebook, vKontakte. He professes to be fighting decadence because he is a pious Muslim. He described Shestopalova as a “lesbian” and “satanist”.

Shestopalova told the BBC she had been summoned by the heads of Krasnoyarsk Further Education Centre No 4 immediately after Bulatov’s denunciation of her.

Without understanding the situation properly the director rang me on Monday evening and said, very unpleasantly, that she was expecting me in her office at 9:00am on Tuesday, and advised me to tender my resignation.

She said they spent six hours questioning her and applying pressure by citing the reputation of the school, the other teachers and her parents.
Evidently they had no desire to establish who was right and who was wrong. Having decided that this solution would be easier for them they pressurised me to make me quit.

She said the school had sent a letter to Bulatov, above, immediately after the meeting, telling him that she had been fired. She told the BBC that they had treated her:

Like a child – it was simply inhumane.

But school director Olga Etsel, interviewed by Russian news website Meduza, denied Ms Shestopalova’s allegation about psychological pressure. And she said the meeting had lasted 90 minutes, not six hours.

A Russian law passed in 2013 controversially banned the spreading of “gay propaganda” among minors.

Bulatov condemned her for wearing lip and ear piercings and for:

Supporting LGBT sexual deviants and promoting homosexuality.

He wages his “morality” campaign from St Petersburg. On vKontakte he claims to head a movement called “First Moral Russian Front”. He calls himself “Timur Bulatov (Isaev), social activist”.

Shestopalova accused the despicable homophobe of heaped abuse on her in a telephone conversation, and she is now taking legal action against him.

Russia’s ban on “gay propaganda” angered human rights activists and the international gay community. The law suggests that homosexuality – described as “non-traditional sexual relations” – is alien to life in Russia.

Many homophobic attacks have been documented in Russia.

Bulatov told Russian news website Tayga.info that he had “rescued” Russian children from 65 “immoral” teachers. On his site he posted the 31-page dossier on Shestopalova, with a long message denouncing her.

his teacher clearly does not meet the standards of her profession and can harm her pupils. We demand that Maria Shestopalova be sacked for amoral behaviour.

Shestopalova said she had worked at the Krasnoyarsk school for five years, for a salary of about 8,000 roubles (£107; $131) a month.

Orthodox Jews: girl risks being ‘ostracised’ for eating burgers

Added January 3, 2017

A court in London was told this week that a nine-year-old girl faces being ostracised by an ultra-Orthodox Jewish community after her mother allowed her to eat McDonald’s fast food and go to a mixed-sex gymnastics class.

According to the Telegraph, the girl’s father said that he feared his daughter would be shunned by relatives and friends.

Litigation began after the girl’s mother left her husband and moved away from an ultra-Orthodox sect in London after she became disillusioned and frustrated by the restrictions placed on her.

Sitting in the Family Court, Judge Laura Harris ruled that the girl should stay with her father but spend time with her mother.

But this did not satisfy the father who then complained about the lifestyle the girl led when with her mother, and objected to her being allowed to eat McDonald’s food and participate in a mixed-sex gymnastics.

He  also complained that his estranged wife had driven with the girl on the Sabbath, and had “dressed inappropriately” when picking the youngster up from her ultra-Orthodox Jewish school.

Detail of the case emerged in a ruling by Judge Harris, who did not identify the family involved.
She said the girl’s mom had promised not to allow her daughter to eat meat in future, but objected to her daughter being made to leave the gymnastics class.

Judge Harris ruled the woman should not be forced to remove the girl from the class.
The case was instigated by the father, who had hired a private investigator to follow his estranged wife.

The judge noted that the man had “repeatedly emphasised” his fear that the girl would be ostracised from her community, and said she was “very mindful” of that risk.

In November a ruling by another family court judge revealed that a Jewish man who left an ultra-orthodox community after splitting from his wife was accused of letting their two young children ride their bikes on the Sabbath and watch television.

The man’s estranged wife told Judge Judith Rowe of her concerns about what the children were allowed to do when they visited their father.
She said she was afraid of them being “exposed to an alien way of life” and of religious rules being broken.

The mother said the one of her children had been allowed to press a traffic light button on the Sabbath. The other had been “shown an electronic device”.

They had also had been allowed to eat non-kosher food, she said. The woman also accused her estranged husband of taking off his kippah on Sundays.

Judge Rowe said:

The whole family lived a Satmar ultra-Orthodox Jewish life until early 2013 when the father decided to leave the community …  this was a seismic event for the family.

Rwanda takes serious steps to eradicate witchcraft in football

Added January 2, 2017

One of Rwanda’s top football teams, Mukura Victory Sports, above, were recently involved in an incident at a match in which they, and rivals Rayon Sport, accused each other of using witchcraft.
The Rwanda Football Federation (FERWAFA), acted swiftly, according to this report.
At an extra-ordinary meeting FERWAFA’s executive committee and all first division club presidents ruled that any coach found guilty of using witchcraft will be banned for four matches and fined Rwf200,000 (£200).
Player found guilty of using witchcraft will receive a three-match suspension on top of a fine of Rwf100,000 (£100) and teams engaging in witchcraft will lose three points and pay a fine of Rwf500,000 (£500.)
The new measures were announced early this week in the wake of last Friday’s incident during the league match between Mukura Victory Sports and Rayon Sport at Huye stadium which saw players on both sides clash over alleged use of witchcraft.
According to FERWAFA Vice President Vedaste Kayiranga, all present unanimously agreed that the perception of believing in witchcraft is a big threat not only to football development but also to the image of the country.
Kayiranga noted:
Since there is no scientific way to prove the use of witchcraft, these measures will be based upon reports from match officials and anything that is deemed to incite witchcraft will be put under consideration.

Satanic Temple’s Seven Tenets Are Morally Superior To Ten Commandments

Added January 1, 2017

by Michael Stone

When it comes to morality, the Satanic Temple’s Seven Tenets are morally superior to the Bible’s Ten Commandments.

Based in Massachusetts, and with approximately 20 chapters across the U.S., The Satanic Temple’s seven fundamental tenets are as follows:

 1. Strive to act with compassion and empathy toward all creatures in accordance with reason.
 2. The struggle for justice is an ongoing and necessary pursuit that should prevail over laws and institutions.
 3. One’s body is inviolable, subject to one’s own will alone.
 4. The freedoms of others should be respected, including the freedom to offend. To willfully and unjustly encroach upon the freedoms of another is to forgo your own.
 5. Beliefs should conform to our best scientific understanding of the world. We should take care never to distort scientific facts to fit our beliefs.
 6. People are fallible. If we make a mistake, we should do our best to rectify it and resolve any harm that may have been caused.
 7. Every tenet is a guiding principle designed to inspire nobility in action and thought. The spirit of compassion, wisdom, and justice should always prevail over the written or spoken word.

Now compare the Satanic Temple’s Seven Tenets with the Bible’s Ten Commandments (King James Version):

 1. Thou shalt have no other gods before me.
 2. Thou shalt not make unto thee any graven image, or any likeness of anything that is in heaven above, or that is in the earth beneath, or that is in the water under the earth.
 3. Thou shalt not take the name of the Lord thy God in vain; for the Lord will not hold him guiltless that taketh his name in vain.
 4. Remember the sabbath day, to keep it holy.
 5. Honour thy father and thy mother.
 6. Thou shalt not kill.
 7. Thou shalt not commit adultery.
 8. Thou shalt not steal.
 9. Thou shalt not bear false witness against thy neighbour.
 10. Thou shalt not covet thy neighbour’s house, thou shalt not covet thy neighbour’s wife, nor his manservant, nor his maidservant, nor his ox, nor his ass, nor anything that is thy neighbour’s.

Note the first four of the Ten Commandments have nothing to do with human morality, and are instead all about how to worship God. Note also that those commandments that do have contact with human morality are for the most part all negative: “Thou shalt not…”

Compared to the Ten Commandments list of bad behaviors to be avoided, the Satanists offer a more moral, and more optimistic stance, emphasizing positive, pro social values.

Writing at Salon, Valerie Tarico explains the superiority of the Satanic Temple’s Seven Tenets when compared to the Bible’s Ten Commandments:

Recently the Satanic Temple made headlines after offering to escort Muslims who were afraid to leave their homes out of fear of a growing anti-Muslim backlash resulting from the last year’s Paris terrorist attacks.

In addition, the Satanic Temple has been on the front lines in defending a woman’s right to an abortion and promoting the separation of church and state guaranteed by the First Amendment to the U.S. Constitution.

Bottom line:

When it comes to morality, the Satanic Temple’s Seven Tenets are morally superior to the Bible’s Ten Commandments.

Atheism has ancient roots and is not ‘modern invention’

Added April 1, 2016

Atheism is not a modern invention from the western Enlightenment, but actually dates back to the ancient world, according to a new book by a Cambridge academic – which challenges the assumption that humanity is naturally predisposed to believe in gods.

In Battling the Gods, Tim Whitmarsh, professor of Greek culture at Cambridge University, lays out a series of examples showing that atheism existed in polytheistic ancient Greece. It is, according to its author, partly “an attempt to excavate ancient atheism from underneath the rubble heaped on it by millennia of Christian opprobrium”.

Early atheists were making what seem to be universal objections about the paradoxical nature of religion. Disbelief in the supernatural is as old as the hills. It is only through profound ignorance of the classical tradition that anyone ever believed that 18th-century Europeans were the first to battle the gods.

“We tend to see atheism as an idea that has only recently emerged in secular western societies. The rhetoric used to describe it is hyper-modern. In fact, early societies were far more capable than many since of containing atheism within the spectrum of what they considered normal,” said Whitmarsh.

“Rather than making judgments based on scientific reason, these early atheists were making what seem to be universal objections about the paradoxical nature of religion – the fact that it asks you to accept things that aren’t intuitively there in your world. The fact that this was happening thousands of years ago suggests that forms of disbelief can exist in all cultures, and probably always have.”

In the fourth century BC, he points to Plato, as the philosopher imagines a believer chastising an atheist:

“You and your friends are not the first to have held this view about the gods! There are always those who suffer from this illness, in greater or lesser numbers.”

“We may balk at his disease imagery,”

writes Whitmarsh,

“but Plato was surely right in his general point. There have been many throughout history and across all cultures who have resisted belief in the divine.”

Because you disbelieved things that are not unbelievable, your name from now on shall be Disbeliever (Apistos)
The god Asclepius, to a man who mocked miracle cures
These range from Carneades, head of the Platonic academy in the second century BC, who argued that

“belief in gods is illogical”,

to the Epicureans, who were often called atheoi in antiquity, and the atheistic writings of Xenophanes of Colophon.

Whitmarsh argues that the diversity of ancient Greece’s polytheistic societies meant there was no such thing as religious orthodoxy, and no clergy laying out how people should live. This meant, he said, that while atheism could be viewed as mistaken, it was usually tolerated – although not in the case of Socrates, who was executed in Athens for “not recognising the gods of the city.

Contradictions of the Bible

Added December 9, 2016

http://infidels.org/library/modern/jim_meritt/bible-contradictions.html

Arguments for atheism

Added December 10, 2016

http://www.argumentsforatheism.com/

Filosofia ja elämänkatsomustieto

Last update 01.01.2017

Yleistietoa, opetussuunnitelmia, oppikirjoja ja linkkejä.


Elämänkatsomustiedon opetussuunnitelma 2016

Tutustuaksesi opetushallituksen versioon elämänkatsomustiedon opetussuunnitelmasta napauta tästä (pdf) tai tästä (doc).

Html muodossa opetussuunnitelman löydät napauttamalla tästä.

Syksyn 2016 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä

Syksyn 2016 filosofian ylioppilastehtävät html-muodossa saat näkyviin napauttamalla tästä.


Kevään 2016 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä 

Kevään 2016 filosofian ylioppilastehtävät html-muodossa saat näkyviin napauttamalla tästä


Syksyn 2015 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä

Syksyn 2015 filosofian ylioppilastehtävät html-muodossa saat näkyviin napauttamalla tästä.


Kevään 2015 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä

Kevään 2015 filosofian ylioppilastehtävät html-muodossa saat näkyviin napauttamalla tästä.


Syksyn 2014 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä.

Kevään 2014 filosofian ylioppilastehtävät html-muodossa saat näkyviin napauttamalla tästä.

Kevään 2014 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä.

Syksyn 2013 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä.

Syksyn 2013 filosofian ylioppilastehtävät html-muodossa saat näkyviin napauttamalla tästä. ja pdf -muodossa napauttamalla tästä.

Kevään 2013 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä.

Kevään 2013 filosofian ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä.

Filosofi och livsåskådning

20 läroböcker och vokabulär

Philosophy and Life View

20 books and dictionary in Finnish

Constructed language misil

misil

Katsomusaineiden didaktiikkaa

Yleistä didaktiikkaa

Ilmaista didaktiikkaa

Kristillinen dogmatiikka

http://etkirja.pp.fi/dogmatiikka.html

Filosofian, elämänkatsomustiedon ja uskonnon didaktiikkaa

Motivaatio, kv sopimukset, totuus jne...

Lukion filosofia, Filosofi i gymnasiet

Opetussuunnitelmat ja lisätietoa

Mitä filosofia on?
Vad är filosofi?
Opetussuunnitelma
Läroplan
Yliopistofilosofian sivustot
Filosofi.fi på svenska
Svenska material
Philosophy links in Internet
Logiikan alkeet Internetissä
Palautelomake

Ilmaiset filosofian oppikirjat

FI1 , FI2 , FI3 , FI4

Normatiivinen etiikka
Sukupuolietiikka
Metaetiikka
Deskriptiivinen etiikka

Filosofian ylioppilastehtävät

S 2012 K 2012 S 2011 K 2011
Vanhoja ylioppilastehtäviä
Vanhojen tehtävien sanaluettelo lukumäärineen
Ylioppilaskirjoitusten filosofit
Ylioppilaskirjoitusten sivistyssanat
Palautelomake

Elämänkatsomustieto, livsåskådning

Opetussuunnitelmat ja lisätietoa

Elämänkatsomustieto vai uskonto?
Mitä elämänkatsomustieto on?
Miksi evankelis-luterilaiset eivät pääse et:n opetukseen
Elämänkatsomustiedon opetussuunnitelmat
Grunderna för läroplanen för den grundläggande utbildningen
Koululait ja muut säädökset
Kysymyksiä ja vastauksia
Keskeiset ongelmat opetuksessa
Elämänkatsomustiedon opetusaineistoa ja linkkejä
Ohjeita kouluille
Dosentti Jouni Luukkaisen kantelut
Elämänkatsomustiedon stipendit
Kilpailut
Uskonnottomien uutisia
Religionskunskap i Sverige
Svenska material
Palautelomake

Peruskoulu Grundskola

Ilmaiset oppikirjat

et1 et2 et3 et4 et5 et6 et7 et8 et9

Opetussuunnitelmat ja lisätietoa

Elämänkatsomustiedon opetussuunnitelmat
Grunderna för läroplanen för den grundläggande utbildningen
Opetusvihjeitä: 1-5, 5-9
Verkkomateriaalia
Vähemmistöuskontojen oppikirjat
Palautelomake

Lukio Gymnasium

Ilmaiset oppikirjat

et10 et11 et12 et13 et14

Opetussuunnitelmat ja lisätietoa

Elämänkatsomustiedon opetussuunnitelmat
Grunderna för läroplanen
Sanasto
Opinnot Helsingin yliopistossa
Uskontojen vertailutaulukko
Palautelomake

Elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät

S 2012 K 2012 S 2011 K 2011
Vanhoja tehtävä
Vanhojen tehtävien sanaluettelo lukumäärineen
Ylioppilaskirjoitusten sivistyssanat

Syksyn 2014 ylioppilaskirjoituksiin valmistautuminen

Sekä elämänkatsomustiedon että filosofian ylioppilaskirjoituksiin kannattaa valmentautua lukemalla tämän oppiaineiston sanastoa sanasto.

Elämänkatsomustiedon kokeeseen lue myös ainakin kerran viikossa Elämänkatsomustiedon (opetushallituksen) opetussuunnitelmaohjeen sanat aakkosjärjestyksessä.

Filosofian kokeeseen lue ainakin kerran viikossa Filosofian(opetushallituksen) opetussuunnitelmaohjeen sanat aakkosjärjestyksessä.

Elämänkatsomustieto ainereaalissa

Elämänkatsomustieto on eräs lukion reaaliaineista. Elämänkatsomustiedon ainereaalissa kokelas valitsee vastattavakseen kuusi kysymystä kymmenestä vaihtoehdosta.

Reaaliaineiden sijoittuminen koepäivien kesken: Samana koepäivänä järjestetään evankelis-luterilaisen uskonnon, ortodoksisen isen uskonnon, elämänkatsomustiedon, yhteiskuntaopin, kemian, maantieteen ja terveystiedon kokeet.

Muuta tietoa

Esitelmä ateismista 9.2.2012 (pdf)
Maailmanuskonnot
Wienin piiri
Valtion ja kirkon ero
Java kielen perusteet versio 0.7
Palautelomake
Jäsenlomakkeet ja palautelomakkeet tekstinä ohjelmoijille

Ehdotus lukion opetuksen järkiperäistämiseksi

Suomen Ateistiyhdistys ry. kannattaa kaikkien mielipideaineiden poistamista kouluista. Erityisesti oman uskonnon opetus on mielipideopetusta.

Suomen ateistiyhdistys vastustaa kuitenkin jyrkästi kaikille yhteiseen "elämänkatsomustiedon" opetukseen siirtymistä lukioissa. Se merkitsisi Ruotsin mallin mukaista uskonnon opetusta eli sitä, mitä Kulosaaren yhteiskoulussa nyt opetetaan.

Kulosaaren yhteiskoulun kaikille pakollisen opetussuunnitelman löydät napauttamalla tästä.

Koska peruskoulun järkeistäminen on Suomen äärivanhoillisessa mielipideilmastossa mahdotonta, ehdotamme että järkeistäminen aloitetaan lukiosta.

Kun oman uskonnon tai elämänkatsomustiedon opetusta on peruskoulussa 9 vuotta, on kohtuutonta, että sitä on lukiossa.

Koska lukion elämänkatsomustiedon opetus oli aikoinaan filosofian opetusta ja nykyään huuhaata, ehdotamme, että oma uskonto ja elämänkatsomustieto poistetaan lukiosta ja muutetaan filosofian opetusta niin, että lukioissa filosofian nykyiset kurssit 2, 3 ja 4 ovat pakollisia. Samalla on päätettävä, että näiden kurssien sisältöjä ei muuteta lisäämällä niihin uskontotietoa.

Koska lukioissa on paljon evankelis-luterilaisia uskonnonopettajia, ehdotan, että heitä varten luodaan lakkautuspalkkajärjestelmä siirtymisajaksi. Vastaavasti teologikoulutusta vähennetään niin, että lukioiden evankelis-luterilaisen uskonnon opettajat voivat siirtyä joustavasti evankelisluterilaisen kirkon tehtäviin.

Nykyisin pätevät elämänkatsomustiedon opettajat katsottakoon päteviksi lukion filosofian opettajiksi.

Siirtymäajaksi myös opettajakoulutusta vailla olevat, joilla on yliopistossa suorittettu vähintään keskimmäinen oppimäärä filosofiassa, katsottakoon päteviksi lukion filosofian opettajiksi.

Lakkautuspalkka lisää menoja, mutta teologikoulutuksen keskeyttäminen pienentää menoja.

Kun joukko teologian professoreja joutuu lomautetuiksi, tämä on vain osoitus siitä, että kansalaisia lomautetaan tasapuolisesti kaikissa yhteiskuntaluokista.

Todellisiä hyötyjiä ovat lukiolaiset.

Mainittakoon, että ylempää löytyvät täysin ilmaiset lukion filosofian oppikirjat.