Jumalaton kulttuurilehti

Maaliskuu 2016
Suomen ainoa kulttuurilehti

Vapaa-ajattelijain liiton pääsihteeri Esa Ylikoski murehtii kirkon palamista

Erkki Hartikainen 31.3.2016

Olen inhonnut Esa Ylikoskea ensimmäisestä tapaamisesta lähtien. Tuo tapaaminen tapahtui kymmeniä vuosia sitten Turussa.

En aio osallistua vanhan ystäväni Sanal Edamarukun Tallinnassa järjestämään rationalistikokoontumiseen siitä syystä, että herrat Esa Ylikoski, Petri Karisma ja Robert Brotherus osallistuvat siihen. En halua nähdä noita kolmea herraa ollenkaan.

Sanal Edamarukun isä Joseph Edamaruku esitteli minulle aikoinaan Taj Mahalin, Gagnes -joen ja paikan, jossa Buddhan väitetään pitäneen ensimmäisen saarnansa. Minulla on edelleen tallella kaitafilmi apinajumala Hanumanin papin haastattelusta.

Kuka korvaa suurten tulipalojen vahingot

Erkki Hartikainen 30.3.2016

Olen toiminut kolme ja puoli vuotta keskinäisen vahinkovakuutusyhtiö Pohjan vahinkovakuutusmatemaatikkona. Minulla on matemaatikon loppututkinto, johon kuuluvat mm. riskiteoria, todennäköisyyslaskenta ja matemaattinen tilastotiede. Minulla on myös tilastotieteen arvosana.

Siihen aikaan puisia osuuskauppoja paloi runsaanpuoleisesti, mutta palovakuutusinsinöörit eivät pystyneet osoittamaan, että mikään tulipaloista olisi ollut tahallaan sytytetty.

Sosiaali-ja terveysministeriön vakuutusosasto valvoo, että vahinkovakuutusyhtiössä on vakuutusmatemaatikko, ja ministeriölle tehdään laskelmia yhtiön tasoitusvarausrahastosta ja sen riittävyydestä.

Suuret kiinteistöt on yleensä jälleenvakuutettu kansainvälisissä jälleenvakuutusyhtiöissä, jotta tasoitusvarausrahasto voidaan pitää kohtuullisen kokoisena.

Vakuutustarkastajat valvovat, että sammutusjärjestelmät ovat kunnossa.

Ylivieskan kirkon sammutusjärjestelmän tarkasteneet vakuutustarkastajat ja sammutusjärjestelmän rakentaja pitäisi tuomita korvauksiin huolimattomuudesta. He ovat olleet vaikuttamassa siihen, että kirkko paloi. Oliko pidätetty henkilö osallistunut sammutusjärjestelmän rakentamiseen?

Ylivieskan kirkko on hyvin todennäköisesti jälleenvakuutettu, joten riskit jakaantunevat ympäri maailmaa.

Evankelisluterilainen kirkko saa valtion eli veronmaksajien rahoitusta yli sata miljoonaa euroa vuodessa. Lisäksi kirkolle tulee rahaa melkein joka hanasta.

On aivan hölmöä, että upporikas kirkko vaukuuttaa kaiken omaisuutensa. Kirkko pääsee halvemmalla, jos se jättää jättiomaisuutensa vakuuttamatta. Eivät valtiotkaan vakuuta omaisuuttaan.

Monien yritysten vakuutusmaksut määritellään yhtiön itsensä vahinkokehityksen perusteella. Tällainen yritys oli minun matemaatikkoaikanani mm. S-ryhmä. Vakuutus itse asiassa vain tasasi vahinkukuluja eri osuuskauppojen kesken.

Miksi uskolla ei ole sijaa politiikassa

Lisätty 29.3.2016

David Cameron väittää, että Britannia on kristillinen maa.

Mitattuna pelkästään numeroilla tämä ei ole totta. Britanniassa on enemmän ihmisiä, jotka identifioivat itsensä joksikin muuksi kuin kristityksi, mutta luvut ovat melko tiukat, 51% ja 49%.

Cameron väittää, että  "vastuu, kova työ, hyväntekeväisyys, myötätunto ja työ yhteisen hyvän puolesta" ovat kristillisiä arvoja.

Ne taitavat olla yhteisiä arvoja lähes kaikille uskonoille ja myös ateisteille.

Näistä puheista voi päätellä, ettei uskolla ole sijaa edes konservatiivien politiikassa.

Olemmeko seurakunta, joka kuuntelee johtajaa, koska hän on valtion edustaja maan päällä?

Raamattutieto

Lisätty 28.3.2016

Vaikka teidän syntinne ovat veriruskeat, tulevat ne lumivalkeiksi; vaikka ne ovat purppuranpunaiset, tulevat ne villanvalkoisiksi.

Jesaja 1:18

Kotitehtävä: Miten veruruskea voidaan muuttaa vitivalkoiseksi?

Helsinki pilaa elämänkatsomustiedon

Lisätty 27.3.2016

http://www.ateistit.fi/julkaisu/JUTTU90.html

Elokuva avioerosta ja luvattomat lyriikat toivat vankeutta ohjaajalle ja kahdelle muusikolle Iranissa

Valitustuomioistuin piti viime vuonna annetun tuomion voimassa, vaikka kukaan tuomituista ei saanut käyttää asianajajaa ja tunnustukset saatiin kiduttamalla.

Lisätty 26.3.2016

Janne Puumalainen

Iranin valitustuomioistuin piti voimassa kolmen taiteilijan viime vuonna saaman vankeustuomion, kertoo The Guardian.

Iranin valitustuomioistuin piti voimassa kolmen taiteilijan viime vuonna saaman vankeustuomion, kertoo The Guardian.Veljekset Mehdi ja Hossein Rajabian, 26 ja 31, sekä heidän ystävänsä Yousef Emadi, 35, tuomittiin vähintään kolmen vuoden vankeusrangaistuksiin pyhyyden loukkaamisesta, järjestelmän vastaisen propagandan levittämisestä ja laittomasta audiovisuaalisesta toiminnasta. Tuomion pituus on kokonaisuudessaan kuusi vuotta, mutta kolmen vuoden jälkeen heidät voidaan vapauttaa hyvän käytöksen perusteella.

Amnesty Internationalin mukaan alkuperäinen oikeudenkäynti kesti kolme minuuttia ja syytetyillä ei annettu oikeutta asianajajaan. Kolmikko oli saatu allekirjoittamaan tunnustukset kiduttamalla heitä muun muassa sähkösokeilla.

Hossein Rajabianin tuomion uskotaan johtuvan hänen ohjaamastaan elokuvasta The Upside Down Triangle, joka käsitteli naisten oikeutta avioeroon Iranissa.

Muusikot Mehdi Rajabian ja Yousef Emadi syytteet liittyivät luvattoman musiikin jakeluun Rajabianin perustamalla sivustolla. Monen kappaleen lyriikoiden katsottiin loukkaavan Iranin valtiota tai islamia. Maassa musiikin julkaisemiseen tarvitaan jokaisen kappaleen kohdalla erillinen viranomaisten myöntämä lupa.

Iranissa on yleistä, että mielipidevangeilta evätään oikeus asianajajaan tai asianajaja ja syytetty tapaavat vasta oikeudenkäyntipäivänä. Kansainväliset ihmisoikeusjärjestöt ovat huolissaan jatkuvista Iranin ihmisoikeusloukkauksista, joihin mielipidevankeus lukeutuu.

”Nämä tuomiot osoittavat Iranin oikeusjärjestelmän absurdiutta. Järjestelmä leimaa ihmisiä rikollisiksi, vain koska he käyttävät rauhanomaisesti oikeuttaan vapaaseen ilmaisuun elokuvien ja musiikin kautta”, kommentoi Amnesty Internationalin Lähi-Idän osaston apulaisjohtaja Said Boumedouha.

TERHO MIETTINEN USKONTOJEN UHRIEN TUEN PUHEENJOHTAJAKSI (22.3.2016)

Lisätty 25.03.2016

http://www.ateistit.fi/uutiset/uuti160322.html

Lähtisikö Jeesus traktorimarssille?

Liberan toiminnanjohtaja VTT Heikki Pursiainen on työskennellyt Valtion taloudellisessa tutkimuskeskuksessa VATT:issa, jossa on toiminut julkisten palvelujen ja kilpailututkimuksen parissa erikoistutkijana.

Ennen tätä Heikki on toiminut erikoistutkijana Turun yliopiston Julkisen valinnan teorian huippuyksikössä sekä Kilpailuvirastossa.

Lisäksi Heikki on ollut vuodesta 2007 osakkaana Sigma-Hat Economics -nimisessä taloustieteellistä konsultointia harjoittavassa yrityksessä.

Kirkko julkaisi taannoisen traktorimarssin yhteydessä maataloustuottajia koskevan kannanoton. Kannanotto vaikuttaa omituiselta, suorastaan epäkristilliseltä.

Kannanotossa todetaan, että maataloustuottajilla on kristillisessä etiikassa “erityistehtävä”, koska “he varjelevat yhteistä puutarhaamme”. Tämän vuoksi Suomen ja Euroopan unionin tulee huolehtia siitä, että “maatalouden tuet ovat riittävät”. Kirkon mukaan maataloustukiaisten maksaminen näyttää siis olevan kristillinen velvollisuus. Maataloustuottajilla on pyhä oikeus harjoittaa kannattamatonta liiketoimintaa, koska he ovat kristikunnan puutarhureita.

Ajatus vaikuttaa entisestä kirkon jäsenestä erikoiselta. Luulin, että kristillinen etiikka velvoittaa auttamaan köyhiä ja heikkoja. Maataloustuet sen sijaan tarkoittavat sitä, että julkiset varat käytetään köyhien auttamisen sijasta kannattamattoman liiketoiminnan pönkittämiseen.

Maataloustukia maksetaan yhden arvion mukaan Suomessa vuosittain 2,7 miljardia. Kuten aiemmassa blogikirjoituksessa totesin, tällä summalla voitaisiin korottaa jokaisen köyhimpään 10 %:iin kuuluvan suomalaisen perheen elintasoa 50 %. Aivan totta: tukirahoilla voitaisiin antaa kullekin Suomen köyhimmistä perheistä puolet lisää tuloja joka vuosi. Suomalaista köyhyyttä voitaisiin siis vähentää todella merkittävästi maataloustukiin käytetyillä rahoilla.

Kristillisen etiikan mukaan kaikki ihmiset ovat lähimmäisiä. Lähimmäisyys ei katso maiden rajoja. Entä jos maataloustuet käytettäisiin kirkon kehitysyhteistyöhön? Yksi merkittävistä Kirkon ulkomaanavun kohteista on Eritrea. Suomen maataloustukiin käytetyillä varoilla jokaisen 6 miljoonan eritrealaisen elintasoa voitaisiin nostaa 80 % .

Kirkko siis käytännössä vaatii kannanotossaan, että 600 vuoden yhteisvastuukeräysten tuottoa vastaava summa pitää käyttää tukiaisiin, sen sijaan että niillä autettaisiin köyhiä Suomessa tai maailmalla.

Kirkko ei jätä köyhien rokottamista tukiaisten pyhittämiseen. Kannanotossa vaaditaan julkista ruoan hintoihin puuttumista. Oletettavasti tällä tarkoitetaan hintojen nostamista julkisten toimenpiteiden avulla. Ruoan hintojen nostaminen olisi kuitenkin myrkkyä pienituloisille. Mitä köyhempi perhe, sen suurempi nimittäin on ruokamenojen osuus kulutuksesta.

Pienituloisia kotitalouksia on Suomessa paljon, maataloustuottajia vähän. Ruoan hinnan nostaminen on siis politiikkaa, joka iskee suureen joukkoon pienituloisia suomalaisia ja hyödyttää pientä vähemmistöä. Ruoan hinnan nostaminen vaikuttaa aivan yhtä epäkristilliseltä kuin tukiaisten maksaminenkin.

Eurooppalaisen maataloustuki- ja tullipolitiikan seuraukset kehitysmaissa ovat myös tunnetusti hyvin kielteisiä. Kotimaisten tuottajien suojelu tapahtuu kehitysmaiden viljelijöiden kustannuksella. Paitsi että kehitysmaiden tuottajat ovat suomalaisia paljon köyhempiä, he lienevät aivan yhtä lailla yhteisen puutarhamme varjelijoita. Mutta kirkko ei tunnu olevan huolissaan näiden köyhien lähimmäisten hyvinvoinnista.

Kirkon ajama politiikka tarkoittaa sitä, että julkiset varat käytetään köyhien auttamisen sijasta tukiaisiin, että suomalaisia köyhiä rangaistaan korkeilla ruoan hinnoilla ja että kehitysmaiden viljelijät pidetään köyhinä.

Järjestelmän korvaaminen markkinataloudella kuulostaisi paljon kristillisemmältä. Se johtaisi köyhien perheiden pienempään ruokalaskuun, ihmisten tasavertaisempaan kohteluun, tukivarojen vapautumiseen parempaan käyttöön ja kehitysmaiden asukkaiden elämän parantumiseen.

Seurauksena olisi varmaankin maataloustuotannon vähentyminen Suomessa. Mutta tämä on aivan luonnollista kansainvälistä työnjakoa. Suomessa ei kannata tuottaa kaikkea. Sen sijaan kannattaa erikoistua sellaiseen toimintaan, joka täällä on ilmasto- ja muut olosuhteet huomioonottaen järkevää. Maatalouden alueellinen tuottavuusvaihtelu oli tuttua jo Jeesukselle, joka hyödynsi sitä kuuluisassa kylväjävertauksessaan.

Ainakin maallikosta kirkon maatalouspoliittista kannanottoa on hyvin vaikea perustella kristillisillä arvoilla. Suopea tulkinta sekoilulle on se, että piispat ovat tempautuneet mukaan traktorimarssin herättämään yleiseen maataloushurmokseen. Siihen samaan, joka saa poliitikot puoluekantaan katsomatta itkemään tai valokuvauttamaan itsensä traktorin kyydissä. 

Synkempi tulkinta on se, että kirkkokin on omaksunut täydellisesti suomalaisen eturyhmäpolitiikan tympeän ajattelutavan.

VAPAA AJATTELIJA -LEHTI MENETTI KOLMANNEKSEN KULTTUURILEHTITUESTAAN (21.3.2016)

Lisätty 24.3.2016

http://www.ateistit.fi/uutiset/uuti160321b.html

Tomppeliaukion kirkkoon kaavaillaan pääsymaksua

Lisätty 24.3.2016

Maksu aiotaan upottaa osaksi matkatoimistojen järjestämien kiertoajeluiden lipun hintaa.

Suosittuna matkailukohteena tunnettuun Temppeliaukion kirkkoon suunnitellaan turistiryhmiltä perittävää pääsymaksua. Töölön seurakunnan seurakuntaneuvosto päätti keskiviikkona puoltaa hanketta, johon odotetaan päätöksiä ensi syksyyn mennessä.

Töölön seurakunnan kirkkoherran Auvo Naukkarisen mukaan yksittäisten turistien pääsy kirkkoon halutaan kuitenkin pitää vapaana.

– Kesäisin Temppeliaukion kirkossa käy joka päivä tuhansia turisteja. 70–80 prosenttia heistä tulee matkatoimistojen asiakkaina, Naukkarinen sanoo.

– Olemme tilanteessa, jossa ei enää ole perusteltavissa, että suurten, bussilasteittain tulevien turistiryhmien aiheuttamat kirkon ylläpitokustannukset katettaisiin seurakuntalaisten maksamilla kirkollisverorahoilla, Naukkarinen sanoo.

Pääsymaksu aiotaankin upottaa osaksi matkatoimistojen järjestämien kiertoajeluiden lipun hintaan. Naukkarisen mukaan hankkeella halutaan myös viestiä, että Temppeliaukion kirkko on matkailunähtävyys, jossa kannattaa käydä.

 

On kuitenkin itsestään selvää, että hiljentyminen ja uskonnon harjoittaminen kirkossa on taattava kaikille ilman pääsymaksua. - Töölön seurakuntaneuvoston jäsen Anna Munsterhjelm

 

– Pääsymaksusta tulee vastikkeellinen. Se tulee sisältämään laadukasta musiikkia, asianmukaisen kirkkoesittelyn sekä turisteille jaettavan esittelylehtisen, Naukkarinen sanoo.

– Yksittäisille turisteille tarjotaan mahdollisuutta osallistua tällaiseen ohjelmaan vapaaehtoisesti.

Helsingin seurakuntayhtymä aikoo seuraavan kolmen vuoden kuluessa vähentää seurakunnille jakamaansa kehysmäärä rahaa yhteensä 15 miljoonaa euroa. Töölön seurakuntakuntaneuvoston jäsenen Anna Munsterhjelmin mielestä on tärkeää käydä arvokeskustelua kirkon toiminnoista. Samalla tulopohjan laajentaminen on välttämätöntä.

– On kuitenkin itsestään selvää, että hiljentyminen ja uskonnon harjoittaminen kirkossa on taattava kaikille ilman pääsymaksua, Munsterhjelm sanoo.

– Opastetut turistiryhmät taas maksavat kirkkokäynnistään matkatoimistolle. Mielestäni näiltä matkanjärjestäjiltä voisi periä vierailumaksun, jolla tuettaisiin kirkon ylläpitoa.

Pääsymaksuhankkeesta aiotaan tehdä päätöksiä jo ensi syksynä, kun matkatoimistot myyvät vuoden 2017 kiertoajelupaketteja. Arvonlisäverollinen pääsymaksu tullee olemaan noin 2,50 euron luokkaa.

- See more at: http://www.valomerkki.fi/uutiset/temppeliaukion-kirkkoon-kaavaillaan-paasymaksua#sthash.I7OVPIg3.dpuf

HUMANISTI-LEHTI MENETTI KULTTUURILEHTITUKENSA (21.3.2016)

Lisätty 23.3.1016

http://www.ateistit.fi/uutiset/uuti160321.html

Presidentiltä vaadittavia ominaisuuksia

Erkki Hartikainen 22.3.2016

Yhdysvaltain presidentiksi pyrkivä Hillary Clinton toi esiin kampanjassaan, että jos hänet valitaan presidentiksi, hän istuu presidentin työhuoneessa ja allekirjoittaa papereita.

Tässä Hillary Clinton toi esille sen, että hän osaa kirjoittaa ainakin omen nimensä.

Rukoilemalla miljonääriksi - huijatut vaativat miljoonakorvauksia

Lisätty 21.3.2016

Amerikkalainen liikemies Benjamin Rogovy on tuomittu miljoonakorvauksiin. Hänen liikeideansa oli rukoilla maksua vastaan. Rukoilun suoritti pastori John Carlson. Asiasta kertoi verkkosivusto Raw Story.

Jutun takana oli Rogovyn lisäksi Carlsonin puulaaki, Christian Prayer Center (CPC). Rukouspyynnöt käsittelivät kaikkea AIDSista lottovoittoon. Vain mielikuvitus oli rajana.

Huijarisivusto suljettiin tällä viikolla. Raw Story kertoo Rogovyn keränneen 7 miljoonaa dollaria vähintään 125 000 ihmiseltä.

Washingtonin osavaltion korkein oikeusviranomainen, Ben Ferguson, joka itsekin sattuu uskomaan rukousten tehokkuuteen, katsoi Rogovyn syyllistyneen virheelliseen markkinointiin ja katteettomiin lupauksiin. Sinänsä suoraselkäistä toimintaa Fergusonilta. Tällä kertaa konservatiivi ei pelastanut toista kaltaistaan.

Rukousten hinnat vaihtelivat yhdestä 35 dollariin per rukous. Lopulta Rogovyn oli luonut olemattomia henkilöjä, joille maksulliset rukouspyynnöt ohjattiin. Yksi tällainen oli ”pastori Eric Johnson”.

Christian Prayer Center ei ollut ainoa Rogovyn huijaus. Hän toimi muissakin yhteyksissä järjestelmällisen huijarin tavoin.

Huijatuilla ihmisillä on nyt alkukesään asti aikaa hakea korvauksia. Milloin vastaavat suomalaiset versiot aiheesta joutuvat tilille tekemisistään?

Raw Storyn jutun voi käydä lukemassa tuolta:


http://www.rawstory.com/2016/03/judge-orders-seattle-man-to-repay-7-8-million-for-running-pay-to-pray-website-scam/

Miten Suomen kansaa estetään saamasta uusia lääkkeitä

Erkki Hartikainen 20.3.2016

Eräs pikkupoika sairastaa Touretten oireyhtymää.

Touretten oireyhtymä (usein Touretten syndrooma, TS) eli yhtäaikainen äänellinen ja motorinen monimuotoinen nykimishäiriö on neurologinen tai neurokemiallinen oireyhtymä, jonka keskeisinä oireina ovat tic-liikkeet eli äkilliset ja nopeat nykäykset ja liikkeet sekä äänet, jotka toistuvat samalla tavalla lyhyiden jaksojen ajan. 

Oireyhtymään saattaa liittyä ylivilkkautta ja äkkipikaisuutta.

Viimeksi mainittuja ominaisuuksia hoidetaan Yhdysvalloissa ja Kanadassa ADHD-PH:n lääkitykseen tarkoitetuilla kahdella verenpainelääkkeillä.

Suomessa hoitoon käytetään väärän sairauden eli ADHD-PI:n hoitoon tarkoitettuja amfetamiinin sukuisia piristeitä, jotka pitkällä tähtäyksellä tappavat yhtä varmasti kuin amfetamiini.

Lääkkeet ovat juuttuneet EU:n byrokratiaan, mutta myös Suomen johtava lääkintäviranomainen on ilmoittanut, ettei lääkkeitä sallita ADHD-PH:n lääkitykseen Suomessa siitä syystä, että näyttö lääkkeiden tehosta perustuu pelkästään lääketehtaiden omiin kokeisiin.

Minusta Suomen lääkintäviranomainen edustaa pikemminkin nykyisen hallituksen köyhien ja kipeiden tappolinjaa kuin lääketiedettä.

VAPAA AJATTELIJA -LEHTI ILMESTYI ILMAN TEEMAA (18.3.2016)

Lisätty 19.3.2016

http://www.ateistit.fi/uutiset/uuti160318.html

Sisällysluettelo

Venla Kokkonen: Maailman pahuus kumpuaa uskonnoista

Venla Kokkonen jatkaa maanantaina 29.2.2016 Yle Puheella aloitettua uskontokeskustelua henkilökohtaisella näkemyksellään. Battle-keskustelua moniäänistetään torstaisin Yle TV2:lla klo 22 aina 31.3.2016 saakka.

”Anteeksi, saanko häiritä. Onko kukaan kertonut sinulle, että Jumala rakastaa sinua?”

Primäärireaktioni tämän satunnaisen nuoren miehen keskustelunavaukseen on räkäinen nauru. Huudahdan nauruni seasta, että "väärä kohde, kivaa päivän jatkoa!"

Raukka ei tiedä, että Jumalaa ei ole olemassa ja että Raamattu on maailman vanhin satukirja.

Olin muistaakseni kuusi, kun tajusin olevani ateisti. En tiennyt vielä silloin sanaa ateisti, mutta uskoni Jumalaan kuitenkin menetin: Kissanpentuni kuoli, eikä pieneen päähäni voinut mahtua, että mitään näin julmaa voi tapahtua. Kuollut kissanpentu! Että jos jossain on Jumala, niin ei se kissanpentuja kyllä tappaisi, tuosta vaan. Tapauksen jälkeen juoksin pihamaan ison kiven päälle ja heristin nyrkkiäni taivaaseen. Ja siitä asti olen ollut hyvin vakaumuksellinen ateisti.

Vuosien saatossa olen toki tajunnut, että maailmanlopulta tuntuva kissanpennun kuolema ei sitten ollutkaan maailman julmin asia. Kyllä kaikki tietävät maailman sodat ja kriisit, nälänhädät ja luonnonkatastrofit, tautiepidemiat ja rikokset, rasismin, homofobian, tuotantoeläinten kärsimykset ja ilmastonmuutoksen. Muun muassa. Jos Jumala on hyvä ja olemassa, ei maailma olisi näin kamala ja pelottava paikka elää.

Jos Jumala on hyvä ja olemassa, ei maailma olisi näin kamala ja pelottava paikka elää.

Älä tapa. Paitsi tietty jos teet sen uskonnon nimissä ja isot kirjat niin käskee. Räjäytä satoja ihmisiä ja itsesi siinä mukana. Kunnioitettava marttyyri. Kiitos uskontojen, ympärillämme tapahtuu niin paljon terrori-iskuja. Ja jos ei suoraan uskonnon nimissä tehtyjä, niin taustalla jylläävät uskonnot ja niiden luoma kulttuuri ovat niihin joka tapauksessa iso syy. Ylipäätään kulttuurien yhteensovittaminen maailmassa olisi helpompaa, jos uskonnot eivät muovaisi kulttuureja niin paljon.

Uskonnot ovat kaksinaismoralistisia, aiheuttavat ennakkoluuloja ja vahvistavat stereotypioita. Kristitty mies saa hakata vaimonsa ja raiskata naapurin teinitytön. Mutta älkää yleistäkö! Se on vain yksilö, kaikki kristityt eivät tee niin. Mutta jos muslimi on osallisena terrorismiin, tarkoittaa se kristityn silmissä kaikkien muslimien olevan terroristeja. Surullista ja säälittävää vähämielisyyttä, uskonnon nimissä.

Ja naiset. Kyllä asemamme maailmassa olisi parempi, jos emme olisi ”miehen kylkiluusta tehtyjä”. Ei meitä niin alempiarvoisena suhteessa mieheen koettaisi, ei kivitettäisi eikä kaapuun piiloon puettaisi. Naispapit ovat edelleen poikkeus eikä sääntö. Kuka nainen haluaa tukea tällaista instituutiota? Ja silti naiset ovat tutkimuksen mukaan – uskontokuntaan katsomatta – kautta maailman uskonnollisempia kuin miehet.

Apua naiset, sanokaa vielä että olette sovinistejakin! Tosin osoittavathan tutkimukset myös, että miehet ovat todennäköisemmin fundamentalisteja. Hyvä että tätä tosiaan on tutkittu – pedofiilejä kuhiseva vatikaani ja paavi eivät olisikaan meidän antaneet näin olettaa. Mies uskontopäällikkönä, nainen huivin ja kivityskiven välissä alempiarvoisena. Hyvä. Uskokaa toki naiset vielä enemmän.

Ja vaikka Darwin on tieteellisesti todistanut maailman synnyn evoluutioteoriallaan, pelottavan suuri osa ihmisistä luulee, että maailma syntyi, poks vaan, parrakkaan miehen taianomaisesta käskystä. Ootko koskaan tutkinut avaruutta? Tai opiskellut biologiaa? Tai vaan ajatellut omilla aivoillasi? Jep. Missään uskonnossa ei yksinkertaisesti ole mitään järkeä – eikä mitään perusteita sille, että ihmisen kannattaisi olla uskossa.

Jos edes hetken miettii miten paljon kuolemaa, kipua ja tuhoa uskonnot viljelevät, niin pitää olla hullu ja idiootti, että sellaisiin jumaliin uskonsa naulitsee. Jotkut väittävät, että ihminen tarvitsee elämäänsä hengellisyyttä ja jotain mihin uskoa. Mutta tarvitseeko sen olla uskonto? Usko itseesi, läheisiisi ja maailman piilossa olevaan hyvyyteen. Ole hengellinen, mutta älä uskonnollinen.

Usko itseesi, läheisiisi ja maailman piilossa olevaan hyvyyteen. Ole hengellinen, mutta älä uskonnollinen.

Uskonnon tyrkyttäminen ja sanan julistus yleisillä paikoilla on masentavinta paskaa ikinä. Hei ihminen, tule uskoon, antaudu Jumalan rakkaudelle ja ota Herra sydämeesi. Samalla sulje silmäsi kaikelle pahalle, jota uskonnot aiheuttavat. Tai vaihtoehtoisesti rakenna oma ständi: ”Sano ei uskonnoille, astu ateismin auvoiseen laivaan”.

Ehkä tästä alkaa ateistin ristiretki uskontojen turmelemassa maailmassa. Kaikki uskonnot tulisi kieltää. Se on askel parempaan maailmaan

Miksi Venäjä sotii

Erkki Hartikainen 17.3.2016

Tästä syystä:

Suurimmat asetuojat ja -viejät

Suurimmat aseiden viejät vuosina 2010–14:
– Yhdysvallat, 31 prosenttia.
– Venäjä, 27 prosenttia.
– Kiina, 5 prosenttia.
– Saksa, 5 prosenttia.
– Ranska, 5 prosenttia.
– Britannia, 4 prosenttia.
– Espanja, 3 prosenttia.
– Italia, 3 prosenttia.
– Ukraina, 3 prosenttia.
– Israel, 2 prosenttia.
– Ruotsi, 2 prosenttia.

Kymmenen suurinta ostajaa:
– Intia, 15 prosenttia.
– Saudi-Arabia, 5 prosenttia.
– Kiina, 5 prosenttia.
– Arabiemiraatit, 4 prosenttia.
– Pakistan, 4 prosenttia.
– Australia, 4 prosenttia.
– Turkki, 3 prosenttia.
– Yhdysvallat, 3 prosenttia.
– Etelä-Korea, 3 prosenttia.
– Singapore, 3 prosenttia.

Teresa julistetaan pyhimykseksi

Lisätty 16.3.2016

Vatikaani katsoo osoitetuksi, että kahden kriittisesti sairaan ihmisen paraneminen johtui Teresan kuolemanjälkeisistä ihmeteoista. Hänet julistetaan pyhimykseksi.  Pyhimykseksi julistaminen edellyttää kahta ihmettä.

Nykyisessä Makedoniassa syntynyt Agnese Gonxha Bojaxhiu, nunnanimeltään Teresa, perusti 1950-luvulla nunnajärjestön, joka ryhtyi toimimaan Kolkatassa (entiseltä nimeltään Kalkutta) Intiassa.

Kolkatan surkea tilanne johtuu osittain siitä, että tämä pyhimys asettui sinne. Kolkata on maailman hirveimpiä paikkoja.

Kolera tappaa varsinkin köyhiä lapsia, ja Kalkutassa on maailman toiseksi eniten koleraa Mosambikin Beiran jälkeen.  Ilmansaasteet ovat vakava terveyshaitta, ja noin 70 % kaupunkilaisista kärsii saasteiden aiheuttamista terveysongelmista. Kalkutassa on enemmän keuhkosyöpää (18,4 tapausta 1 000 asukasta kohti) kuin missään muussa Intian kaupungissa.

Teresa vastusti voimakkaasti aborttia maassa, jossa liiallinen väestönkasvu on pahin ongelma.

Teresa käytti häikäilemättömästi hyväntekeväisyyttä uskonnollisen käännytyksen välineenä. Apua ei tullut, jos ei kääntynyt katoliseksi.

HELSINGIN PERUSOPETUSSSUUNNITELMA (11.3.2016)

Lisätty 15.3.2016

http://www.ateistit.fi/uutiset/uuti160311.html

KAUHEAA, HELSINKI SALLII ET:N JA USKONNON YHTEISOPETUKSEN (10.3.2016)

Lisätty 14.03.2016

http://www.ateistit.fi/uutiset/uuti160310.html

Marko Grönroos: "Uskonnolliset konservatiivit ovat ymmärrykseltään vähän vajaita"

Lisätty 13.3.2016

Yksi ehkä osuva analogia sosiaalisen kamppailun osalta ovat koulukiusaajat, jotka yhtä lailla kamppailevat asemastaan lasten sosiaalisessa hierarkiassa alistamalla heikompia. Kiusaamisen kohteiksi valitaan yleensä ne, jotka ovat paitsi puolustuskyvyttömiä myös jollain tapaa erilaisia. Ja erilaisiahan homot ovat.

Kiusaaminen nähdäkseni oikeasti toimii silloin, kun se kohdistuu sellaisiin henkilöihin ja piirteisiin, jotka vähän ärsyttävät kaikkia muita. Tällöin kiusaaja saa arvostusta tekemällä sellaista alistamista, mitä muut vähän ehkä katsovat kohteen ansaitsevankin. Erilaisuuteen puuttuminen lisää ryhmän koheesiota ja erilaisille näytetään paikkansa hierarkian alapäässä.

Kiusaaminen kuitenkin edellyttää tarkkaa sosiaalista vainua siitä, mihin henkilöihin sitä kannattaa kohdistaa. Jos vaikkapa erehtyy kiusaamaan koiranpentua tai erilaisuudestaan huolimatta pidettyä tai säälittyä henkilöä, yritys iskee takaisin. Sikäli jos ymmärrykseltään hieman vajaita usein kiusataankin, ryhtymällä itse kiusaamaan he helposti alentavat omaa asemaansa itseaiheutetusti.

Suomalaisen yhteiskunnan kuvassa uskonnolliset konservatiivit ovat tällaisia kakkostyypin kiusaajia, sosiaaliselta ymmärrykseltään vähän vajaita. Homot ovat nykyään jo lähes koiranpentujen asemassa ja valtaosalta suomalaisia tulee tippa silmään kun kuulee tunnetun julkkishomon häistä. Sellaista ryhmää ei siten oikein kannattaisi kiusata.

Tietenkin uskonnollisten konservatiivien omissa porukoissa siitä varmasti saa arvostusta. Ehkä vähän kuten hylkiöiden katujengissä voi saada arvostusta koiranpentujen kiduttamisesta – tai homojen hakkaamisesta.

Marko Grönroos, Turku

Älä osta ilmapatjakenkiä

Erkki Hartikainen 12.3.2016

Ilmapatjakenkien kannat tuhoutuvat nopeasti. Toisin kuin ilmapatjattomat kengät ilmapatjakengät on vaikeaa korjata. Tavallisia kenkiä voi korjata mm. raakakumilla (kallista) tai liimoilla (Pattex, Sika).

Kalliit ilmapatjakengät kuten GoreTex -kengät tai Sievin nahkaiset kävelykengät sisältävät ilmapatjana vaahtomuovia, ja korjaaminen on melkein mahdotonta.

Halvat ilmapatjakengät kuten eräät lenkkarit sisältävät oikeasti ilmaa, ja jos lisäksi sisäpohja on tehty pahvista, pohjat voidaan korjata laittamalla esimerkiksi mustaa Sika -liimaa ilmalokeroihin.

Mitkä tahansa kengät voisi korjata, jos tavallisille ihmisille myytäisiin miesten kenkien kantalappuja kuten ennen vanhaan. Valitettavasti kantalappuja myydään Suomessa vain suutareille.

Kummallista uutisointia Helsingin Sanomissa

Seuraava uutinen on yöllä julkaistu uudestaan ja samalla on pyyhitty pois mm. Jouni Luukkaisen asialliset kommentit

Lisätty 11.3.2016

Uskonnon ja ET:n lukijat voivat päästä samoille tunneille Helsingin peruskouluissa

Helsinki sallii, että osa oppitunneista istutaan samassa porukassa, jos koulu niin haluaa

Kaupunki 8.3.2016 14:26

Maija Aalto
Helsingin Sanomat
Milla Takala

Helsinki sallii ensi syksystä alkaen, että elämänkatsomustietoa ja eri uskontoja opettelevat peruskoululaiset voivat istua osan oppitunneista samoissa luokissa. Opetuslautakunnan suomenkielinen jaosto päätti asiasta viime kokouksessaan, kun se hyväksyi tulevan opetussuunnitelman kuntakohtaisen osuuden.

Kyse ei ole oppiaineiden yhdistämisestä kokonaan. Koulut voivat halutessaan päättää, että ryhmät opiskelevat yhdessä silloin, kun tavoitteet ja sisältöalueet ovat yhteisiä. Siis esimerkiksi silloin, kun käsitellään etiikkaa tai vaikka oppilaalle itselleen vieraita uskontoja.

Päätösvalta on jokaisella koululla erikseen, kaikkia kaupungin koululaisia koskevia muutoksia tämä päätös ei siis vielä tuo.

Espoo teki aiemmin samansuuntaisen päätöksen. Osa oppitunneista on jo pitkään Helsingissä pidetty yhdessä esimerkiksi Kulosaaren yhteiskoulussa, joka on yksityinen koulu. Sen sijaan oppiaineiden yhdistämiseksi kokonaan tehty kansalaisaloite ei kerännyt lopulta tarpeeksi nimiä eikä siten etene eduskunnan käsiteltäväksi.

Helsinkiläiskoululaisista vain 68 prosenttia opiskelee koulussa evankelilais-luterilaista uskontoa. ET:n osuus on liki 17 prosenttia, islamin kahdeksan ja ortodoksisuuden lähes neljä. Pienempiä ryhmiä on lukuisia.

Helsingin päätöksestä kirjoitti aiemmin Kotimaa24.
..........

Jouni Luukkainen 10:45

Vastustan! Hankkeella vain pyritään tuhoamaan elämänkatsomustieto (ET) omana itsenäisenä oppiaineenaan ja uskonnollistamaan kaikki oppilaat.

Uusissa perusopetuksen opetussuunnitelman perusteissa 2014 elämänkatsomustiedossa uskonto-sanaa ei edes esiinny vuosiluokkien 1-2 ja 3-6 yhteydessä, vaan vasta vuosiluokilla 7-9, jolloin opetuksen tavoitteita ovat (T3) "ohjata oppilasta tuntemaan erilaisia uskonnottomia ja uskonnollisia katsomuksia, niiden keskinäistä vuorovaikutusta sekä tiedon ja tutkimuksen roolia katsomusten arvioinnissa" ja (T4) "ohjata oppilasta tuntemaan uskonnollisen ajattelun ja uskontokritiikin perusteita".

Pienille oppilaille uskontojen opeista kertominen on niiden julistamista totuutena. Siksi sitä ET:ssä vältetään. Tarvittaisiin nimittäin rinnalle läpikotainen uskontokritiikki selittämään saman tien nuo opit puhtaaksi pödyksi. Mutta toisaalta sekin ET:ssä halutaan välttää.

Voidaan kyllä kertoa eri uskontojen olemassaolosta.

Vanhemmille oppilaille historian opetuksessa mahdollisesti opetetaan esimerkiksi antiikin Kreikan jumalmaailmasta tuottamatta silti Zeus-uskovia. Sama ote uskontoihin on syytä pitää myös ET:ssä.

HS:n uutisessa puhutaan oppilaalle vieraista uskonnoista. Mutta myös ev.-lut. uskonto olisi vierasta ET:n oppilaalle. Sitäkö sitten käytettäisiin perusteluksi yhdistämään ET ev.lut. uskonnonopetukseen?

Erityisesti etiikan opiskelu ei kaipaa uskontoja, vaan on sille haitaksi. Uudessa lukion tuntijaossa toteutettiin yhteinen etiikan kurssi filosofiassa eli etiikan oikeassa ympäristössä. Vuosiluokilla 1-2 ET:ssä opetuksen tavoitteita on (T6) "rohkaista oppilasta pohtimaan oikean ja väärän eroa sekä hyvyyttä". Uskontojen ymppääminen siihen yhteyteen tarkoittaisi niiden oppien julistamista.

Koulujen olisi nyt mahdollista erikoistua puolustamaan rationaalista maailmankuvaa ja turvaamaan erillinen ET:n opetus. Koulun valinta ja koulun vaihto tulisi sallia ottamaan huomioon uskonnonvapaus tässä suhteessa.
..........

Jouni Luukkainen  13:56

ET:n oppilaiden osalta otsikon sana "päästä" on pilkallinen väännös oikeasta termistä "joutua". Oikea kysymyshän on, kuinka oppilaat voisivat päästä pois uskonnonopetuksesta. Edelleenkin uskonnonvapauslaissa kirkosta omalla päätöksellä eroamisen ikäraja on 18 vuotta, kun sen tulisi olla 12 vuotta.

Ikärajat ovat juuri uskonnonopetuksella motivoidut. Jo se kertoo uskontojen epäeettisyydestä niiden tunkiessa julkisen vallan kouluun tieteen todellisuuskäsityksessä pitäytymättömän opetuksen.

Helsingin koulutulokkaan tietojen lomakkeessa on ruutu tekstein "Ei uskontokuntaa, osallistuu ET-opetukseen (elämänkatsomustieto)" ja kaksi allekirjoituskohtaa huoltajille.

Kuitenkin uskonnollisiin yhdyskuntiin kuulumaton lapsi kuuluisi suoraan ET-opetukseen.

Poikkeuksen toisi vain huoltajien yhteinen ilmoitus uskonnon, lähinnä ev.lut. uskonnon opetuksesta.

Ortodoksiseen kirkkoon kuuluvan oppilaan osalta lomakkeessa taas ei tyrkytetä ev.lut. opetusta. Kaksi kanteluani (2003 ja 2006) eduskunnan oikeusasiamiehelle eivät poistaneet Hgin lomakkeiden virheellisyyksiä. Tämän kerron osoitukseksi Hgin opetustoimen vallitsevasta väärästä asenteesta ET:tä kohtaan.

Toivon, että Hgissä säilyisi peruskouluja, joissa ET:tä ei osaksikaan yhdistettäisi uskonnonopetuksen kanssa. Huoltajien tulisi voida ilmoittaa koulutulokas sellaiseen  kouluun koko kaupungin alueelta tai saada siirtää jo koulunsa aloittanut oppilas sellaiseen kouluun. Ratkaisuksi kävisi myös pelkän ET:n opiskelu noissa kouluissa.

Lohduttomalta vaikuttaa Suomen tulevaisuus sellaisen uskonnonvapautta uskonnosta vapauden muodossa vaalivan silmissä, joka olisi tai ainakin kuvittelisi olevansa kouluikäisen lapsen vanhempi. Katse - ja solidaarisuuden tunne - kääntyy lahden taakse Viroon, jossa ei kouluissa juuri ole uskonnonopetusta, ei ainakaan pakollista, ja joka näin näyttäytyy valoisan tulevaisuuden maana lasten kasvatuksen kannalta.

Eduskunnan oikeusasiamies ja oikeuskansleri vastustavat ihmisoikeussopimuksia

Erkki Hartikainen 10.3.2016

Suomessa YK:n ihmisoikeussopimusten vastustamista varten on kaksi virkamiestä, eduskunnan oikeusasiamies ja oikeuskansleri.

Mielestäni ihmisoikeuksien vastustamiseen riittäisi yksi virkamies.

Törkeitä laittomuuksia pääkaupunkiseudulla

Lisätty 9.3.2016

Uskonnon ja ET:n lukijat voivat päästä samoille tunneille Helsingin peruskouluissa.

Helsinki sallii, että osa oppitunneista istutaan samassa porukassa, jos koulu niin haluaa

Espoo teki aiemmin samansuuntaisen päätöksen.

Helsinkiläiskoululaisista vain 68 prosenttia opiskelee koulussa evankelilais-luterilaista uskontoa. ET:n osuus on liki 17 prosenttia, islamin kahdeksan ja ortodoksisuuden lähes neljä. Pienempiä ryhmiä on lukuisia.

Helsingin ja ERspoon päätökset ovat Suomen lakien sekä YK:n kansalais- ja poliittisia oikeuksia koskevan sopimuksen 18. artiklan vastaisia.

Artiklan mukaan vanhemmilla tai laillisilla holhoojilla on oikeus määrätä lastensa uskonnollisesta ja moraalisesta kasvatusta.

Tätä oikeutta ei ole ollenkaan kouluilla.

YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon HS:n mielipidepalstalla: Tyttövauvat joutuvat liian usein kokemaan silpomisen

Pääsihteeri pitää sukupuolten tasa-arvoa ihmiskunnan tärkeimpänä investointina. Siihen vaikuttaa lapsuudenmuisto sodanjälkeisestä Koreasta

HS
ZOHRA BENSEMRA / Reuters
YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon puhuu sukupuolten tasa-arvosta, missä liikkuukin. Lauantaina hän tapasi sahrawi-koulutyttöjä Algeriassa.
YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon puhuu sukupuolten tasa-arvosta, missä liikkuukin. Lauantaina hän tapasi sahrawi-koulutyttöjä Algeriassa.

 YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon kehoittaa HS:n mielipidesivun kirjoituksessaan ihmiskuntaa investoimaan sukupuolten tasa-arvoon. Hänen mukaansa tyttövauvat joutuvat yhä liian usein kokemaan silpomisen. Naisten vartalot muuttuvat konfliktien keskellä sotatantereiksi. Äitiyskuolemia voi estää ennalta nykyistä tehokkaammin.

Ollessani lapsi sodanjälkeisessä Koreassa kysyin huomaamastani perinteestä: synnytykseen lähtevät naiset tapasivat jättää kenkänsä kynnykselle , ja he katsoivat usein taakseen pelkoa silmissään. ”He miettivät, astuvatko he enää koskaan noihin kenkiin”, äitini selitti.

Yli puoli vuosisataa myöhemmin muisto vainoaa minua yhä. Maailman köyhimmillä alueilla naiset ovat edelleen kuolemanvaarassa saattaessaan maailmaan uuden elämän. Äitiyskuolleisuus on yksi monista ennalta ehkäistävistä uhista. Tyttövauvat joutuvat liian usein kokemaan silpomisen. Naisten vartalot muuttuvat konfliktin keskellä sotatantereeksi.

Voimme ratkaista nämä ongelmat vain, jos vahvistamme naisten asemaa muutoksentekijöinä.

Yli yhdeksän vuoden ajan olen toimeenpannut tätä periaatetta YK:n sisällä. Olemme rikkoneet niin monia lasikattoja, että niiden sirpaleista muodostuu jo matto. Olen nimittänyt ensimmäisen YK-joukkojen naiskomentajan. Olen nostanut naisten määrän organisaatiomme korkeimmissa tehtävissä ennätyksellisen korkealle.

Naiset ovat nyt johtajia rauhan ja turvallisuuden keskiössä – keskiössä, joka ennen oli yksinomaan miesten valtakunta. Yli neljäsosa kaikista YK:n operaatioista on nykyisin naisten johtamia.

Olen allekirjoittanut melkein 150 nimityskirjettä naisille, myös korkeisiin virkoihin kuten apulaispääsihteerin tai alipääsihteerin paikalle. He kaikki ovat yhdessä auttaneet minua todistamaan, miten usein nainen on paras valinta tehtävään.

Aikaisemmin sukupuolten tasa-arvoa pidettiin kauniina tavoitteena. Nyt se on vakaa toimintaperiaate.

Kungfutse opetti, että meidän täytyy aloittaa omista piireistämme saadaksemme maailman takaisin raiteilleen.

Olen puhunut kaikkialla naisten vaikutusvallan puolesta, varustettuna todisteilla YK:n naisjohtajien tärkeydestä. Olen puoltanut naisten tasa-arvoa parlamenteissa, yliopistoilla, mielenosoituksissa, yksityisissä keskusteluissa maailman johtajien ja yritysmaailman toimitusjohtajien kanssa sekä tiukoissa keskusteluissa vanhoillisten, patriarkaalisten yhteiskuntien autoritaaristen johtajien kanssa.

Kun aloitin työni, maailmassa oli yhdeksän parlamenttia, joissa ei ollut yhtäkään naisedustajaa. YK:n avulla määrä on laskenut neljään. Käynnistin naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisen kampanjan (UNiTE to End Violence against Women) vuonna 2008. Nykyisin useat johtajat ja ministerit, sadat parlamentaarikot ja miljoonat kansalaiset tukevat kampanjaa.

Olin ensimmäinen mies, joka allekirjoitti HeForShe-kampanjamme. Sen jälkeen miljoonat muut ovat tehneet samoin.

Tuen niitä, jotka tietävät naisten voivan edistää kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamista sekä Pariisin ilmastosopimuksen toimeenpanoa.

Olen yhä järkyttynyt naisten ja tyttöjen oikeuksien kieltämisestä – mutta samalla näen toivoa kaikissa niissä yhteisöissä, jotka ymmärtävät naisten tärkeyden osana yhteiskunnan edistystä.

Omistautukaamme rohkealle politiikalle, vahvalle rahoitukselle sekä taipumattomalle poliittiselle tahdolle saavuttaaksemme sukupuolten välisen tasa-arvon kaikkialla maailmassa. Sen tärkeämpää investointia yhteistä tulevaisuuttamme varten ei ole.

Ban Ki-moon

YK:n pääsihteeri

Tutkijat erehtyivät puhumaan ”Luojasta” tieteellisessä julkaisussa – syntyi nolo tiedekohu

Mikko Puttonen, Helsingin Sanomat

Peruttu tutkimus käsittelee käden biomekaniikkaa.

Tieteen tekijät ja seuraajat hieroivat äsken silmiään, kun lukivat tutkimusta arvostetusta tieteellisestä julkaisusta Plos Onesta. Artikkelissa tutkimuksen tekijät puhuvat ”Luojasta” ja suunnittelusta tavalla, joka näyttää viittaavan epätieteelliseen luomisoppiin. Tästä nousi tieteellinen somekohu, kertoo Phys.org-uutissivusto.

Tutkimuksen on tehnyt neljä kiinalaistutkijaa, ja se käsittelee käden biomekaniikkaa. Tutkijat kuvailevat, miten nivelten ja lihasten arkkitehtuuri on ”Luojan suunnittelua” jokapäiväisten askareiden suorittamiseksi. Englanniksi kohta kuuluu: ”...is the proper design by the Creator...”

Kuten tieteellisissä julkaisuissa yleensä myös Plos Onessa toimii vertaisarviointi eli alan kollegat arvioivat, kelpaako tutkimus julkaistavaksi. Nyt näyttää siltä, että Plos Onessa tämä laadunvarmistus petti nolosti.

Jotkut kommentaattorit ovat tosin epäilleet, että kiinalaistutkijoiden englanninkielen hallinta ei vain ollut riittävää. Tutkijoiden kerrotaan halunneen käyttää luontoa tarkoittavan ”nature”-sanan synonyymiä mutta olivakin vahingoissa päätyneet ”Creator”-sanaan.

Oli miten oli, Plos One on nyt vetänyt artikkelin takaisin. Se on yhä lehden verkkosivulla, mutta siihen on lisätty mainita, jossa lehti sanoutuu siitä irti.

Lehti tunnustaa, että vertaisarviointi oli vuotanut. Vikaa ei ollut vain artikkelin sanavalinnoissa vaan myös tutkimuksen päämäärissä ja löydöksissä.

Henkirikos, varkaus, huoruus – näistä tuli kuolemantuomio 1600-luvun Suomessa

Lisätty 7.3.2016

Hirtto- tai mestaustuomion saattoi 1600-luvun Ruotsi-Suomessa saada yhtä lailla ihmisen tappamisesta kuin avioliiton ulkopuolisesta suhteesta. Toisaalta tappotuomiosta saattoi selvitä sakoilla. Vankilatuomioita ei tuolloin käytetty.

Rikoksentekijän henki saattoi olla herkässä 1600-luvun Suomessa. Esimerkiksi syrjäisessä Kemin kihlakunnanoikeudessa annettiin vuosien 1633–1700 aikana yhteensä 19 kuoleman-tuomiota, selviää kansallisarkisoton ylläpitämästä Tuomiokirjakortistosta (Tuokko).

Kemin kihlakunnan alue kattoi koko Kemijoen vesistön aina Kemijärvelle saakka. Saman tuomiovallan alle kuului myös laajoja alueita Simojoen suuntaan.

Vaikka Kemin kihlakunta oli syrjäisen Suomen syrjäisintä seutua, ei lainkäyttö siellä poikennut muusta Suomesta.

– Yleisellä tasolla voi sanoa, että merkittävää eroa pohjoisilla takamailla verrattuna muuhun maahan ei ollut, sanoo Turun yliopiston oikeushistorian professori Mia Korpiola.
Koko maan kattavaa tutkimusta 1600-luvun lainkäytöstä ei ole Suomessa tehty. Esimerkiksi Torniossa annetut rangaistukset etenivät Svean hovioikeuteen eikä niistä löydy tietoa Tuomiokirjakortistosta.

Ruotsin hallitsija saattoi pelastaa hengen
Kemin kihlakunnanoikeudessa annetuista kuolemantuomion saaneista kuusi oli syyllistynyt henkirikokseen, lapsenmurhaan. Varkauden vuoksi päivänsä päättämään tuomittiin viisi ihmistä, erilaisista aviorikoksista tai avioliiton ulkopuolisista sukupuolisuhteista kuolemanrangaistus langetettiin viidelle. Kolmeen 1600-luvun lopulla annettuun kuolemantuomioon ei tuomiokirjakortistoon ole merkitty syytä.

Ruotsin valtakunnassa kaikki kihlakunnanoikeudessa annetut ankarat rangaistukset alistettiin hovioikeuden vahvistettaviksi. Kemissä langetetut tuomiot vahvistettiin vuonna 1623 perustetussa Turun hovioikeudessa.

Tuomituilla oli hovioikeuden jälkeen vielä mahdollisuus anoa armoa Ruotsin hallitsijalta.

– Emme voikaan tietää tarkasti, kuinka moni näistä hovioikeuden vahvistamista kuolemantuomioista laitettiin lopulta täytäntöön, sanoo Ruotsin vallanaikaista oikeushistoriaa tutkinut Korpiola.

Yksinkertaisesta huoruudesta saattoi joutua kujanjuoksuun

Esimerkiksi yksinkertaisesta huoruudesta – eli naimissa olevan ja naimattoman seksisuhteesta – saattoi tuomio olla sakkorangaistusta.

Aviorikoksen osapuolina saattoivat olla isäntä ja piika. Isännällä saattoi olla varaa maksaa määrätyt sakot, piialla todennäköisesti ei. Lisäksi tuomitut joutuivat kärsimään kirkko-rangaistuksen.

– Jos ei rahaa ollut, voitiin rangaistus muuttaa esimerkiksi piiskaukseksi tai kujanjuoksuksi. Niiden seurauksena saattoi tulla vakava vamma, jopa kuolema, kertoo Korpiola.

Kujanjuoksussa tuomittu joutui juoksemaan kahden miesrivin välistä. Miehet löivät tuomittua raipoilla tai kartuilla. Vankeusrangaistusta ei Ruotsin, ja näin ollen Suomenkaan, lainsäädännössä tunnettu kuin vasta 1700-luvulla.

Sukupuolirikoksesta annetun kuolemanrangaistuksen toteuttamisen todennäköisyys oli Korpiolan mukaan suurin, jos rikokseen liittyi raskauttavia tekijöitä, kuten insestiä tai lapsenmurha.

Muita laittomia sukupuolisuhteita olivat kaksinkertainen huoruus - jossa molemmat osapuolet olivat tahoillaan naimisissa - sekä salavuoteus, joka oli kahden naimattoman suhde.

Hopean ja esiliinan varkaus vei nihdin hirteen

Tuomiokirjakortistosta löytyy tieto, kuinka vuonna 1634 hovioikeus vahvisti nihdille annetun kuolemantuomion. Hän oli varastanut tädiltään hopeaesineitä ja esiliinan.

Ruotsi oli läpi 1600-luvun sotaa käyvä maa, jossa rahan jalometalliarvoa vähennettiin. Ruotsissa, johon nykyisen Suomenkin alue kuului, koettiin inflaatio.

– Hopeaesineitä hankittiin vanhuudenpäivien varalle. Varkaus oli tuohon aikaan vakava rikos, josta täytäntöön pantu kuolemantuomio oli hyvin mahdollinen, sanoo Korpiola, joka on muun muassa kirjoittanut Svean hovioikeuden 400-vuotishistorian.

Kemin kihlakunnanoikeudessa annettiin vuosina 1633–1645 seitsemän kuolemantuomiota varkauden takia. Vuonna 1646 kihlakunnan oikeudessa annettiin hirttotuomio varkaudesta, sen jälkeen ei 1600-luvulla varkaudesta kuolemantuomioita jaettu. Yleisin mestaustapa Suomessa oli ilmeisesti kaulankatkaisu kirveellä.

1600-luvun henkirikoksista annetut Kemin kihlakunnassa annetut kuolemantuomiot puolestaan ajoittuvat kaikki vuosisadan jälkipuoliskolle. Niistä ensimmäinen oli vuonna 1650 annettu tuomio lapsenmurhasta. Kaikki henkirikokset eivät johtaneet kuoleman-rangaistukseen, vaan usein tekijä selvisi sakkotuomiolla.

Kemin kihlakunnassa ei annettu 1600-luvun aikana yhtään kuolemanrangaistusta noituudesta, mutta muualla tuomio oli ahkerassa käytössä.

Tuomiokirjakortiston mukaan Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalla annettiin yhteensä kahdeksan kuolemantuomiota noituudesta, epäjumalan palvomisesta tai jumalanpilkasta. Pohjoisin tuomioista on Oulusta vuodelta 1654.

Vuonna 1825 viimeinen teloitus rauhan aikana

Kuolemanrangaistus pysyi yleisenä tuomiona aina 1700-luvun lopulle saakka. Viimeinen rauhan aikana tapahtunut teloitus on vuodelta 1825, jonka jälkeen Venäjän alusmaaksi joutuneessa Suomessa kuolemantuomio vaihtui Siperiaan karkotukseksi.

Kuolemantuomioita on jaettu ja toteutettu kuitenkin sota-aikoina, niin vuoden 1918 sisällissodassa kuin toisen maailmansodan aikaankin. Viimeinen siviilioikeuden päätöksellä teloitettu oli vankikarkuri Toivo Koljonen, joka surmasi kirveellä kuusi ihmistä Huittisissa vuonna 1943.

Ajoittain Suomessa on esitetty kuoleman-tuomioiden käyttöönottoa. Mutta edes 1930-luvun Suomessa ajatus ei saanut tarpeeksi tukea. Lakitekstistä kuolemantuomio poistettiin Suomessa vuonna 1972.

Hautaustoimilaki on kumottava

Palveluseteli hautaustoimeen

Erkki Hartikainen 6.3.2016

Vapaata kilpailua rajoittava hautaustoimilaki on kumottava, ja yli sadan miljoonan euron vuosittainen lapiointi upporikkaalle evankelis-luterilaiselle kirkolle on lopetettava.

Erityisesti on kumottava säädös, jonka mukaan hautausmaa ei saa tuottaa voittoa.  Jos hautaustoimi saisi tuottaa voittoa, syntyisi mittava yksityisten ja  yhdistysten pitämä hautausmaaverkko, ja hautauksen maksut romahtaisivat.

Valtio voisi näin säästyvillä rahoilla jakaa vainajien perikunnalle, tai jos sellaista ei ole kunnalle, palvelusetelin, jolla voisi ostaa hautapaikan keneltä tahansa, yhteiskunnalta, yksityisiltä tai muilta.

Itse asiassa EU:n pitäisi antaa direktiivi, joka takaisi tämän käytännön kaikissa EU -maissa.

PROMETHEUS-SEREMONIAT OY:N LYHYTAIKAISET MYYNTISAAMISET JA VELAT II (3.3.2016)

Lisätty 5.3.2016

http://www.ateistit.fi/uutiset/uuti160303.html

Ryssät aikovat panna ateistin vankilaan

koska hän on sanonut keskustelupalstalla, että jumalaa ei ole olemassa. Englanninkielisessä osiossa on tarkemmat tiedot.
Lisätty 4.3.2016

Järjestö: Neitsyystestit ovat yleisiä Afganistanissa

Lisätty 3.3.2016

Petteri Tuohinen HELSINGIN SANOMAT

Naisille tehtävät nöyryyttävät neitsyystestit ovat edelleen yleisiä Afganistanissa.

Viranomaisten tekemiä testejä käytetään oikeudessa todisteina, jos naisen on epäilty syyllistyneen avioliiton ulkopuoliseen sukupuolisuhteeseen. Rikoksesta voidaan tuomita 15 vuodeksi vankeuteen, kertoo ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch.

Afganistanilainen ihmisoikeusjärjestö AIHRC haastatteli 53 naista, joita syytettiin ”moraalirikoksista”. Heistä 48:lle oli tehty testi, jolla yritettiin todistaa sukupuoliyhteys. Valtaosalle testit tehtiin ilman naisten suostumusta.

Ihmisoikeusjärjestöt muistuttavat, että avioliiton ulkopuolisesta sukupuoliyhteydestä tuomittu nainen joutuu kärsimään yhteiskunnassa monin tavoin. Hän altistuu väkivallalle ja joutuu syrjityksi esimerkiksi työpaikoilla, kouluissa ja suvussa. Epäoikeudenmukaista on sekin, ettei niin sanotulla ”kahden sormen testillä” voida edes todeta neitsyyttä. Esimerkiksi 2014 maailman terveysjärjestö WHO totesi, ettei neitsyystesteillä ole tieteellistä pohjaa.

AIHRC:n mukaan viime vuosina naisten karkaaminen kotoa on yleistynyt ilmiö Afganistanissa. Naiset pakenevat muun muassa kotiväkivaltaa sekä pakotettuja avioliittoja. Jos viranomaiset saavat karanneet naiset kiinni, heille tehdään testi sukupuoliyhteyden todistamiseksi.

Afganistanissa on noudatettu kulttuuria, jonka mukaan miehen on naitava neitsyt. Hääyön jälkeen tapana on ollut, että pariskunta esittelee verisen lakanan todisteena vaimon neitsyydestä. Ellei immenkalvo ole sukupuoliyhteydessä revennyt ja siitä tullut verta, on naisen kuviteltu jo menettäneen neitsyytensä. Tällöin nainen lähetetään takaisin perheensä luokse ja pahimmassa tapauksessa nainen tapetaan, kertoo AIHRC.

Neitsyystestit ovat olleet käytössä myös monissa maissa esimerkiksi Lähi-idässä, Pohjois-Afrikassa sekä Indonesiassa ja Kiinassa.

Katsomusopetusta yhdistellään laittomasti

Lisätty 2.3.2016

Kotimaa24 uutisoi

"Etelä-Pohjanmaalla siirrytään syksyllä 2016 katsomusopetuksen malliin, jossa katsomusaineiden opetus järjestetään osin kaikille yhteisissä opetusryhmissä."

"Vuosiluokilla 1.-2. ja 5.-6. opetus järjestetään osin erikseen ja osin yhdessä. Se, missä määrin ollaan yhdessä ja erikseen, riippuu siitä, minkälaisen katsomuksellisen taustan omaavia oppilaita ryhmässä on. Kolmannella luokalla opiskellaan kokonaan yhdessä ja neljännellä kokonaan erikseen."

"- Ekaluokkalaisten ilmoittautumisen yhteydessä huomasin ilmiön, joka viittaa positiiviseen vastaanottoon: koskaan aikaisemmin ne vanhemmat, jotka olisivat oikeutettuja valitsemaan lapselleen elämänkatsomustiedon opetusta, eivät ole sitä näin laajasti tehneet. Nyt uskalletaan rohkeammin
valita oman katsomuksen mukainen opetus, kun se ei enää tarkoita, että lapsi joutuu erilleen luokkakavereistaan.

- Pieni osa omia uskonnonopettajiamme vastustaa muutosta. He näkevät, että tässä oltaisiin yhden katsomusaineen tiellä. Emme tavoittele yhteistä katsomusainetta, vaan sitä, että eri katsomuksia opiskellaan osittain yhdessä."

Erkki Hartikainen 2.3.2016

Malli on laiton. Laissa sanotaan, että koulussa opetetaan sekä elämänkatsomustietoa että uskontoa. Opetushallituksen malliopetussuunnitelmien mukaan evankelis-luterilaisessa uskonnonopetuksessa ja elämänkatsomustiedon opetuksessa ei ole juuri mitään yhteisiä asioita. Opetussuunnitelma on alun perin laadittu edesmenneen opetusneuvos Pekka Elon johdolla niin, että elämänkatsomustiedossa ei esitettäisi mitään uskontojen ihmisoikeuksien vastaisia piirteitä. Ihmisoikeuksilla tarkoitan YK:n kansalais- ja poliittisia oikeuksia koskevassa sopimuksessa määriteltyjä ihmisoikeuksia.

Mainittakoon, että Pekka Elo sanoi minulle lähettämässään kirjeessä, että hän ei ole ateisti vaan hän uskoo johonkin korkeampaan voimaan. Kirjeestä olen tunnistanut Pekka Elon allekirjoituksen vertaamalla sitä muihin hänen allekirjoituksiinsa. Vajarit eivät tätä usko, mutta vajarithan ovat eriuskoisia kuin ateistit.

Kun oppiaineissa ei ole mitään yhteistä, mitään yhteistä opiskeltavaa ei ole.

Jos opetussuunnitelmaa muutetaan niin, että yhteisiä osioita on, opetus olisi näiden yhteisten osioiden osalta uskontoja ihannoivaa kuten Ruotsin vastaava opetus. Uskontojen ihmisoikeuksien ja terveen järjen vastaisista piirteitä vaiettaisiin.

Näistä syistä Suomen Ateistiyhdistys ry. vastustaa jyrkästi Pohjanmaan mallia.

Miksi ateismi on tosi

Erkki Hartikainen 1.3.2016

Ateismi on tosi siitä syystä, että mitään tieteen mittapuiden mukaan päteviä todisteita jumalien olemassaolosta ei ole koskaan esitetty.

Jumalat ovat myös fysiikan perusteiden vastaisia.

Joku voi väittää, että sellaisia todisteita ilmaantuu tulevaisuudessa. Sama henkilö ei todennäköisesti usko, että todisteita esimerkiksi useimmista listan

http://mysticinvestigations.com/supernaturalbeings/

olioista koskaan ilmaantuisi.

Sitkeä usko yliluonnollisiin olioihin johtuu kasvatuksesta ja liiallisesta määrästä eräitä aivojen välittäjäaineita (sveitsiläisten tutkimusten mukaan mm. dopaamiini).

Uskonnottomat EU-maissa (Eurobarometri 2010)

Lisätty 1.2.2016

Sija Maa Osuus %
1 Ranska 40
2 Tšekki 37
3 Ruotsi 34
4 Alankomaat 30
5 Viro 29
6 Norja 29
7 Saksa 27
8 Belgia 27
9 Slovenia 26
10 Iso-Britannia 25
11 Luxemburg 24
12 Tanska 24
13 Suomi 22
14 Unkari 20
15 Espanja 19
16 Islanti 18
17 Bulgaria 15
18 Slovakia 13
19 Portugali 12
20 Liettua 12
21 Itävalta 12
22 Latvia 11
23 Sveitsi 11
24 Irlanti 7
25 Kroatia 7
26 Italia 6
27 Puola 5
28 Kreikka 4
29 Kypros 3
30 Malta 2
31 Romania 1
32 Turkki 1

Laskuharjoitin lapsille löytyy osoitteesta

Laskuharjoitin

Gravitation

This is a link. Updated 5/7/2013.

Ateismin määritelmä

George H. Smithin ontologinen ateismin määritelmä:

Ateismi on väite: jumalaa tai jumalia ei ole olemassa

Tässä määritelmässä on määritelty olemassaoloa koskeva eli ontologinen käsitys. Jumala joko on olemassa tai ei ole olemassa. Mitään olemassaolon ja olemattomuuden välimuotoa ei ole.

Teismi on väite: jumala tai jumalia on olemassa

Deismi (jumala on olemassa, mutta ei puutu maailmanmenoon) ja panteismi (jumala on sama kuin maailmankaikkeus) ovat tämän mukaan teismiä

Inhimillinen tieto siitä, mitä on olemassa, on vajavaista. Joku saattaa pitää varmana, että jumalaa tai jumalia ei ole olemassa. Joku toinen saattaa pitää varmana, että jumala tai jumalia on olemassa. Joku kolmas voi olla epävarma siitä, onko jumalaa tai jumalia olemassa vai ei.

Ateistin määrittelemä

Ateisti on henkilö, jonka mielestä ateismi on tosi.

Agnostikon eli jumalaongelmaisen määritelmä

Agnostikko eli jumalaongelmainen on henkilö, joka ei mielestään tiedä, onko ateismi tosi vai onko teismi tosi.

Uskonnon määritelmä

Uskonto on järjestäytynyttä teismiä.

Ne käsitykset joissa ei ole jumalia, eivät ole tämän määritelmän mukaan uskontoja.

Raamatun ristiriidat

Lukeaksesi napauta tästä

Godless Culture Magazine

March 2016
Contents

New book: Logicical empiricism 2016

Julkaisija Suomen ateistiyhdistys ry
Sähköposti: info@ateismi.fi

Publisher: Atheist Association of Finland
E-mail: info@ateismi.fi


Last uppdate 03/31/2016.
Tämä on viimeksi päivitetty 31
.3.2016.

Member of

http://www.atheistalliance.org/secular-world/current-issue

Editor of the net magazine: Erkki Hartikainen
Verkkojulkaisun vastaava toimittaja Erkki Hartikainen


Sisällysluettelo
 1. Jumalaton kulttuurilehti
 2. Vapaa-ajattelijain liiton pääsihteeri Esa Ylikoski murehtii kirkon palamista
 3. Kuka korvaa suurten tulipalojen vahingot
 4. Miksi uskolla ei ole sijaa politiikassa
 5. Raamattutieto
 6. Helsinki pilaa elämänkatsomustiedon
 7. Elokuva avioerosta ja luvattomat lyriikat toivat vankeutta ohjaajalle ja kahdelle muusikolle Iranissa
  1. Valitustuomioistuin piti viime vuonna annetun tuomion voimassa, vaikka kukaan tuomituista ei saanut käyttää asianajajaa ja tunnustukset saatiin kiduttamalla.
 8. TERHO MIETTINEN USKONTOJEN UHRIEN TUEN PUHEENJOHTAJAKSI (22.3.2016)
 9. Lähtisikö Jeesus traktorimarssille?
 10. VAPAA AJATTELIJA -LEHTI MENETTI KOLMANNEKSEN KULTTUURILEHTITUESTAAN (21.3.2016)
 11. Tomppeliaukion kirkkoon kaavaillaan pääsymaksua
 12. HUMANISTI-LEHTI MENETTI KULTTUURILEHTITUKENSA (21.3.2016)
 13. Presidentiltä vaadittavia ominaisuuksia
 14. Rukoilemalla miljonääriksi - huijatut vaativat miljoonakorvauksia
 15. Miten Suomen kansaa estetään saamasta uusia lääkkeitä
 16. VAPAA AJATTELIJA -LEHTI ILMESTYI ILMAN TEEMAA (18.3.2016)
 17. Sisällysluettelo
 18. Venla Kokkonen: Maailman pahuus kumpuaa uskonnoista
 19. Miksi Venäjä sotii
 20. Teresa julistetaan pyhimykseksi
 21. HELSINGIN PERUSOPETUSSSUUNNITELMA (11.3.2016)
 22. KAUHEAA, HELSINKI SALLII ET:N JA USKONNON YHTEISOPETUKSEN (10.3.2016)
 23. Marko Grönroos: "Uskonnolliset konservatiivit ovat ymmärrykseltään vähän vajaita"
 24. Älä osta ilmapatjakenkiä
 25. Kummallista uutisointia Helsingin Sanomissa
  1. Seuraava uutinen on yöllä julkaistu uudestaan ja samalla on pyyhitty pois mm. Jouni Luukkaisen asialliset kommentit
  2. Jouni Luukkainen 10:45
  3. Jouni Luukkainen  13:56
 26. Eduskunnan oikeusasiamies ja oikeuskansleri vastustavat ihmisoikeussopimuksia
 27. Törkeitä laittomuuksia pääkaupunkiseudulla
 28. YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon HS:n mielipidepalstalla: Tyttövauvat joutuvat liian usein kokemaan silpomisen
  1. Pääsihteeri pitää sukupuolten tasa-arvoa ihmiskunnan tärkeimpänä investointina. Siihen vaikuttaa lapsuudenmuisto sodanjälkeisestä Koreasta
 29. Tutkijat erehtyivät puhumaan ”Luojasta” tieteellisessä julkaisussa – syntyi nolo tiedekohu
 30. Henkirikos, varkaus, huoruus – näistä tuli kuolemantuomio 1600-luvun Suomessa
 31. Hautaustoimilaki on kumottava
  1. Palveluseteli hautaustoimeen
 32. PROMETHEUS-SEREMONIAT OY:N LYHYTAIKAISET MYYNTISAAMISET JA VELAT II (3.3.2016)
 33. Ryssät aikovat panna ateistin vankilaan
 34. Järjestö: Neitsyystestit ovat yleisiä Afganistanissa
 35. Katsomusopetusta yhdistellään laittomasti
 36. Miksi ateismi on tosi
 37. Uskonnottomat EU-maissa (Eurobarometri 2010)
 38. Laskuharjoitin lapsille löytyy osoitteesta
 39. Laskuharjoitin
 40. Gravitation
 41. Geometria
 42. Ateismin määritelmä
 43. Ateistin määrittelemä
 44. Agnostikon eli jumalaongelmaisen määritelmä
 45. Uskonnon määritelmä
 46. Raamatun ristiriidat
 47. Godless Culture Magazine
 48. New book: Logicical empiricism 2016
 49. Lawsuit claims Navajo children were abused by Mormons
 50. Before the Wisconsin Primaries, “I’m an Atheist and I Vote” Billboards Go Up Around Madison
 51. Prominent Saudi journalist jailed over ‘insulting tweets’
 52. Chinese researchers develop novel aluminum–graphite dual-ion battery
 53. Poland to ban prescription-free emergency contraception
 54. The why factor
 55. After Calling God “Evil” and “Utterly Monstrous” in Interview, Stephen Fry Nominated for Award
 56. Norway religion study makes for encouraging reading
 57. More young folk in Singapore are proving resistant to religion
 58. Lawsuit alleges that Christian charity misspent millions
 59. Gender segregation: breaking the law to appease Islamism
 60. A rise in atheist funerals shows that fewer of us need to rely on faith when confronted with mortality
 61. Atheist Group Wants to Put Up “Genocide and Incest Park” Billboard Outside Ark Encounter
 62. Alabama Biology Textbooks Will Continue to Have Disclaimer Saying Evolution is “Controversial”
 63. Three former friars charged over paedophile cover-up
 64. The International Association of Freethought demands that responsibles and accomplices to sexual crimes perpetrated by Catholic Church answer for their acts
 65. The Son of a Pakistani Politician Killed by a Muslim Extremist Reflects After a Disturbing Funeral
 66. 17 MARCH RALLY FOR FREE EXPRESSION ON UNIVERSITY CAMPUSES
 67. All Scientists Should Be Militant Atheists
 68. The Atheist Experience
 69. Child-abuse missionaries jailed in separate American trials
 70. The space does not exist
  1. The space is a human illusion
 71. Atheism quotes
 72. Without Referring to the Bible, Can You Prove…
 73. Two sisters die in Pakistan’s latest ‘honour’ killing
 74. UK imam praises executed killer of Pakistani governor
 75. Peter Fonda Will Co-Star in Netflix Movie About American Atheists Founder Madalyn Murray O’Hair
 76. Russian atheist faces year in jail for denying existence of God during webchat
  1. Viktor Krasnov being prosecuted under a controversial law after being accused of ‘offending the sentiments of Orthodox believers’
 77. New study exposes shocking rulings of UK Sharia courts
 78. Catholic abuse movie wins Best Picture Oscar award
 79. Atheism has ancient roots and is not ‘modern invention’
 80. Contradictions of the Bible
 81. Arguments for atheism
 82. Filosofia ja elämänkatsomustieto
  1. Elämänkatsomustiedon opetussuunnitelma 2016
 83. Filosofi och livsåskådning
 84. Philosophy and Life View
  1. Constructed language misil
 85. Katsomusaineiden didaktiikkaa
  1. Yleistä didaktiikkaa
  2. Kristillinen dogmatiikka
  3. Filosofian, elämänkatsomustiedon ja uskonnon didaktiikkaa
 86. Lukion filosofia, Filosofi i gymnasiet
  1. Opetussuunnitelmat ja lisätietoa
  2. Ilmaiset filosofian oppikirjat
  3. Filosofian ylioppilastehtävät
 87. Elämänkatsomustieto, livsåskådning
  1. Opetussuunnitelmat ja lisätietoa
  2. Peruskoulu Grundskola
   1. Ilmaiset oppikirjat
   2. Opetussuunnitelmat ja lisätietoa
  3. Lukio Gymnasium
   1. Ilmaiset oppikirjat
   2. Opetussuunnitelmat ja lisätietoa
  4. Elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät
 88. Syksyn 2014 ylioppilaskirjoituksiin valmistautuminen
 89. Elämänkatsomustieto ainereaalissa
 90. Muuta tietoa
 91. Ehdotus lukion opetuksen järkiperäistämiseksi

Lawsuit claims Navajo children were abused by Mormons

Added March 31, 2016

Spencer W Kimball was a Mormon “prophet” who masterminded a programme that placed thousands of young Native Americans in the homes of members of the Church of Jesus Christ of Latter-day Saints between 1947 and 2000.

The Indian Student Placement Programme that drew in some 40,000 children stemmed from the Mormon belief that America’s indigenous people had fled from Israel in the year 600 BCE and had split up into two groups: the Nephites, a righteous and civilised people; and the Lamanites, an “idle, savage and bloodthirsty” people who, after hardening their hearts, were cursed by God with a “skin of blackness” and thus became “loathsome.”

Kimball, raised in southeastern Arizona, was called as an apostle – or one of the top leaders – of the Mormon Church in 1943. Then-president George Albert Smith gave Kimball a special assignment to:

Watch after the Indians in all the world.

Kimball served as the 12th President of the Church from 1973 until his death in 1985.

The Mormon Church, founded in upstate New York in 1830, believed it had a sacred obligation to convert and redeem the Lamanites. Their programme, also known as the Lamanite Placement Programme, was not just about education; it was also a way to instill in students the religious principles of the church.

In 1977 a federal investigation was launched to study accusations that the church was using its influence to push children into joining the programme. The government ultimately rejected the accusations, finding that the programme was largely positive and that it enjoyed enthusiastic support from Native parents and white foster parents.

But the programme faces fresh scrutiny as a result of a lawsuit launched last week by two members of the Navajo Nation against The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints. It alleges that the church placed Native American children in Mormon foster homes where they were sexually abused and that LDS leaders did not take adequate steps to protect those children

The lawsuit, filed in Navajo Nation District Court on March 22, names The Corporation of the President of the LDS Church, The Corporation of the Presiding Bishop of the LDS Church, LDS Family Services and the LDS Church itself.

The two plaintiffs, a brother and sister, state they and another sibling experienced abuse while in the programme in Utah from 1976-1983.

Said Craig Vernon, one of the attorneys for the plaintiffs:

It was kind of a series of ongoing sexual abuse situations of varying degrees while in this programme.

The brother, named in the lawsuit as “RJ” to protect his privacy, reportedly suffered abuse that included fondling, sexual molestation and rape during his years in the programme.

The sister, “MM”, was placed in an LDS home in Utah in 1976. The girl was allegedly raped by a friend of her stepbrother, who was 40 years old at the time.

A few years later in 1983, after being placed in a different foster home in Centerfield, Utah, “MM” said she was again allegedly abused sexually, this time by her foster-father.

The lawsuit alleges the LDS Church did not take reasonable steps to protect the children – even after abuse was reported.

The lawsuit also alleges that LDS Church policies are designed to protect the church and its leaders from culpability rather than ensure that abuse is reported to authorities and justice pursued.

The lawsuit cites a Mormon policy that states:

‘To avoid implicating the Church in legal matters to which it is not a party, Church leaders should avoid testifying in civil or criminal cases or other proceedings involving abuse.’ (Handbook 1, Stake Presidents and Bishops 2010, section 17.3.2).

It also cites another policy that encourages church leaders to contact an LDS Bishop about abuse first rather than the police.

Said Vernon:

We want clear policy changes… that the Church is not going to investigate its own sexual abuse, it’s going to report it immediately and direct its members and leaders to report it immediately to police.

The lawsuit also asks the Church to create a policy to remove any leader named in abuse allegations from contact with children. Plus, the attorneys request that the LDS Church change their policy about directing leaders not to testify in civil or criminal cases involving abuse.

The lawsuit seeks damages for the injury caused to the plaintiffs, though no amount is specified.

And, Vernon said, the plaintiffs want to see the LDS Church write a formal apology for harms caused and to restore Navajo culture, which they allege was damaged by years of efforts to assimilate native children into white, Mormon culture.

The LDS Church released a statement last Thursday in response to the lawsuit through spokeswoman Kristen Howey:

The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints has zero tolerance for abuse of any kind and works actively to prevent abuse. The Church will examine the allegations and respond appropriately.

Before the Wisconsin Primaries, “I’m an Atheist and I Vote” Billboards Go Up Around Madison

Added March 30, 2016
by  

When the Wisconsin primaries take place next Tuesday, April 5, candidates who visit Madison will see these billboards reminding them that atheists vote and shouldn’t be ignored:

1Calli


[Read more…]

Prominent Saudi journalist jailed over ‘insulting tweets’

Added March 29, 2016

Alaa Brinji, above, has been jailed for five years and handed an eight-year travel ban for posting a series of tweets about human rights. He was also fined 50,000 riyals (£9,410).

According to this report, his tweets were in support of prisoners of conscience, human rights defenders and support for women’s right to drive cars.

Brinji was arrested in May 2014, held in solitary confinement and was denied access to a lawyer.
According to the country’s strict Specialized Criminal Court (SCC), Brinji was charged with “insulting the rulers of the country”, “inciting public opinion” and “accusing security officers of killing protesters in Awamiyya”.

He was also charged with “ridiculing Islamic religious figures” and “violating Article 6 of the Anti-Cyber Crime Law”.

James Lynch, deputy director of Amnesty International’s Middle East and North Africa Programme called the sentencing “utterly shameful”.

He told Amnesty International:

He [Brinji] is the latest victim of Saudi Arabia’s ruthless crackdown on peaceful dissent, where the aim appears to be to completely wipe out any and all voices of criticism.

Meanwhile, it is reported here that a Saudi doctor has been arrested for flying a rainbow pride flag above his home in Jeddah.
rainbow
He reportedly had no idea that the flag represented gay pride, saying that he had bought it from an online retailer after one of his children found the colours pretty.

The Saudi religious police, known as the Committee for the Promotion of Virtue and the Prevention of Vice, arrested the man after he raised the flag on a three-meter pole above his home.

He was reportedly bailed after an investigation, and the flag was removed.

Chinese researchers develop novel aluminum–graphite dual-ion battery

Added March 28, 2016

A team from the Shenzhen Institutes of Advanced Technology (SIAT) of the Chinese Academy of Sciences has developed a novel, environmentally friendly low-cost battery. The new aluminum-graphite dual-ion battery (AGDIB) offers significantly reduced weight, volume, and fabrication cost, as well as higher energy density, in comparison with conventional LIBs.

The battery shows a reversible capacity of ≈100 mAh g−1 and a capacity retention of 88% after 200 charge–discharge cycles. A packaged aluminum–graphite battery is estimated to deliver an energy density of ≈150 Wh kg−1 at a power density of ≈1200 W kg−1—≈50% higher than most commercial lithium-ion batteries. A paper on the work is published in the journal Advanced Energy Materials.

LIBs are widely used in portable electronic devices, electric vehicles and renewable energy systems. Battery disposal creates major environmental problems, since most batteries contain toxic metals in their electrodes. According to the Freedonia Group, world battery demand is expected to rise 7.7% annually, reaching US$120 billion in 2019.

The AGDIB’s electrode materials consist of environmentally friendly low-cost aluminum and graphite only, while its electrolyte is composed of conventional lithium salt and carbonate solvent.

Compared with conventional LIBs, this battery (AGDIB) shows an advantage in production cost (~ 50% lower), specific density (~1.3-2.0 times), and energy density (~1.6-2.8 times).

—Yongbing Tang, leader of the research team

The AGDIB mechanism follows a dual ion intercalation/alloying process. Upon charging, anions in the electrolyte intercalate into the graphite cathode, while the Li+ ions in the electrolyte deposit onto the aluminum counter electrode to form an Al–Li alloy.

W020160325389133333918
Schematic structure of the AGDIB (Image by Professor TANG Yongbing).

The discharge process is the reverse of the charging process, where both anions and Li+ ions diffuse back into the electrolyte. Since the Al counter electrode in the AGDIB acts as the anode and the current collector at the same time, the dead load and dead volume of the AGDIB is significantly reduced, making a battery with both high specific energy density and high volume energy density.

The team estimated the specific energy density and power density of the AGDIB according to the configuration of a packaged battery. Results show that the AGDIB can deliver a specific energy density of ~222 Wh kg−1 at a power density of 132 W kg−1, and ~150 Wh kg−1 at 1200 W kg−1. Compared with commercial LIB (~200 Wh kg−1 at 50 W kg−1, and ~100 Wh kg−1 at 1000 W kg−1) and electrochemical capacitors (~5 Wh kg−1 at 5000 W kg−1), the AGDIB showed significantly improved performance.

The volume energy density of the AGDIB can reach ~560 Wh/L, which is much higher than traditional batteries (~350 Wh/L for Tesla Model S and ~200 Wh/L for BYD E6).

For example, a 500 kg AGDIB-based power battery could reach a recharge mileage of ~550 km (~425 km for Tesla Model S and ~225 km for BYD E6), and a 200 L AGDIB-based power battery could deliver range of about 560 km.

The AGDIB shows real potential for large-scale application in both electronic devices and electric vehicles, the researchers said.

This research was supported by the Guangdong Innovation Team and the National Natural Science Foundation of China.

Resources

Poland to ban prescription-free emergency contraception

Added March 27, 2016

REUTERS/KACPER PEMPEL
Poland's ruling conservatives plan to reinstate a prescription requirement for "morning after" emergency contraceptive pills, a move critics say reflects Catholic Church pressure and may lead to unwanted pregnancies.

Since sweeping to power last October, the right-wing Law and Justice party (PiS) has taken steps to redesign Poland's young democracy to reflect the country's traditional Catholic values and more independence from Brussels.

The party has already said it will end state funding for in-vitro fertilization (IVF), saying it is too expensive. The powerful Polish Catholic Church strongly opposes IVF, as well as morning after pills.

There is now just one morning after pill available in Poland without a prescription to women 15 and over. It became available over the counter early last year, following a decision of the European Commission to authorize its prescription-free sale.

The Polish health ministry wants to reinstate the prescription requirement about the next three months.

"This steps seems justified out of concern for women's well-being, especially that of the youngest women," spokeswoman Milena Kruszewska said.

Critics of the plan to ban prescription-free morning after pills say it will make it more expensive and more difficult for women to obtain them, especially in smaller towns.

"This is a politically and ideologically motivated decision not based on the concern for women' heath and safety," said Natalia Broniarczyk, spokeswoman for the Federation for Women and Family Planning.

"In all countries that curb access to contraception and legal and safe abortion, the black market grows," Broniarczyk said.

Morning after pills, which are most effective when taken in the first few hours following unprotected sex or after the failure of other contraception measures, are available without a prescription in most EU countries.

The availability of the pills reflects recommendations from the European Medicines Agency which has said they can be used safely and effectively without medical prescription and that removing the prescription requirement would speed up women's access to the medicine.

However, the Polish Roman Catholic Church considers using a morning after pill a serious sin.

Jaroslaw Kaczynski, the leader of PiS who analysts say exerts large influence over government policies, said last year there are no other moral guideposts in Poland apart from the teachings of the Catholic church.

Polish Deputy Prime Minister Jaroslaw Gowin said last year that using morning after pills amounts to "express abortion".

Poland remains one of Europe's most Catholic nations, with about 90 percent of citizens declaring allegiance to the church. Yet the clergy's sway over the hearts and souls of regular churchgoers had been waning and church attendance falling.

The why factor

Added March 26, 2016

Listen this week's BBC World radio programme on dangerous superstitions across the globe.

They are called juju, evu, witchcraft, tantra, the evil eye, voodoo or black magic.

There are many names for the belief that supernatural forces can be harnessed by people who are out to cause harm. Harm to someone’s health, social life or finances.

These superstitions are bizarre and dangerous. And the victims are many.  In many societies, the proponents of these superstitious rituals and celebrations violate Human Rights and indulge in awful crimes and violence.

How mainstream religions go hand in hand with these superstitions and how the masters of superstition-business try to defend what they do behind religious shields are serious issues that are to be discussed. '

Sanal Edamaruku, President of Rationalist International and of Indian Rationalist Association is also interviewed in this BBC World radio programme. Listen to this week's The Why Factor.

After Calling God “Evil” and “Utterly Monstrous” in Interview, Stephen Fry Nominated for Award

Added March 25, 2016

by  

In February of 2015, comedian Stephen Fry sat down for an interview with host Gay Byrne for the Irish state RTÉ One’s The Meaning of Life.

It produced one of the most memorable exchanges about religion in recent memory:

BYRNE: … Suppose it’s all true, and you walk up to the Pearly Gates, and you are confronted by God. What will Stephen Fry say to Him, Her, or It?

FRY: … I’ll say, “Bone cancer in children? What’s that about? How dare you! How dare you create a world in which there is such misery that is not our fault? It’s not right. It’s utterly, utterly evil.” Why should I respect a capricious, mean-minded, stupid God who creates a world which is so full of injustice and pain? That’s what I would say.

BYRNE: And you think you’re going to get in?

FRY: No, but I wouldn’t want to. I wouldn’t want to get in on His terms. They’re wrong. Now, if I died and it was Pluto, Hades, and if it was the 12 Greek gods, then I would have more truck with it. Because the [Greeks] were — they didn’t pretend not to be human in their appetites, and in their capriciousness, and in their unreasonableness. They didn’t present themselves as being all-seeing, all-wise, all-kind, all-beneficent. Because the God who created this universe, if it was created by God, is quite clearly a maniac. An utter maniac. Totally selfish. We have to spend our life on our knees, thanking Him? What kind of God would do that?

Yes, the world is very splendid, but it also has in it insects whose whole life-cycle is to burrow into the eyes of children and make them blind. That eat outwards from the eyes. Why? Why did he do that to us? He could easily have made a creation in which that didn’t exist. It is simply not acceptable.

… Atheism is not just about not believing there’s a God, but on the assumption that, [if] there isone, what kind of God is He? It’s perfectly apparent: He is monstrous, utterly monstrous, and deserves no respect whatsoever. The moment you banish him, your life becomes simpler, purer, cleaner, and more worth living, in my opinion.

BYRNE: That sure is the longest answer to that question that I’ve ever got in this entire series.

For that conversation, Fry has been shortlisted for the “Interview of the Year” award by the Sandford St Martin Trust, a group that honors religious programming.

His comments were watched millions of times and Fry later clarified that his remarks were not directed at one particular religion, saying he was “astonished by the response”. He told BBC Radio 4 at the time: “I’m most pleased I think that it’s got people talking. I’d never wish to offend anybody who is individually devout or pious and goes about their religious ways.”

The awards will be given out on June 8.

Norway religion study makes for encouraging reading

Added March 24, 2016

The image above was taken tonight from a poll conducted by the Independent in a report about the rapid decline of faith in Norway.

The report claims Norwegians who say they do not believe in God has reached an all-time high. Non-believers now eclipsed those who do believe for the first time ever.

An annual survey answered by 4,000 Norwegians revealed that those replying “no” or “don’t know” to the question “Do you believe in God?” now comfortably outweighed those who said “yes”.

Thirty-nine percent said “no” when asked whether they believed, compared to 37 per cent who said “yes”, while the remaining 23 percent said they did not know.

When the question was first asked in 1985, a full 50 per cent said they believed in God while only one-fifth said they did not.

Jan-Paul Brekke of Ipsos Norway, who led the survey, said that since they started asking 30 years ago “the percentage of those who said they aren’t sure has been about the same”.

The figures mark a clear change from just two years ago, when the number of believers versus non-believers was still equal.

In the country’s capital, Oslo, only 29 percent said they were believers, while the sparsely-populated county of Vest-Agder in the north-west had the most believers at 44 percent.

Brekke noted that not all religious groups were strongly represented in the country-wide assessment, and that “God” was not defined in the question.

It could be the Christian god, an independent god or one from other faiths. There are quite a few immigrants included, but the majority of them come from Western religious traditions. We have only a few Muslims in our material.

Meanwhile, only two in five British people now identify as Christian, according to a two-year inquiry which recommended that state ceremonies and the House of Lords needed to be more representative of the country.

More young folk in Singapore are proving resistant to religion

Added March 23, 2016

The Catholic Church, along with other denominations, have apparently hit a brick wall in Singapore, where increasing numbers of savvy young people are shunning religion.

According to a this report, a new study shows that those who said they had no religious affiliation constituted 18.5 per cent of the resident population in 2015 – up from 17 per cent in 2010.

Of this group, many were young. About 65 per cent were aged between 15 and 44, and about 23 per cent between 15 and 24, compared with 14.6 per cent among residents aged 55 and above.

graph

Academics and religious leaders said the trend of non-religious affiliation is in tandem with an increasingly educated populace, some of whom might move away from religion if it does not connect with their lives and needs.

The Catholic Church said traditional religions have also been slow to engage young people and help them appreciate their faith.

Singapore Buddhist Federation president Seck Kwang Phing believes the youthful face of the non- religious group ties in with a change in attitudes among the young, who have become more independent in their thinking.

They ask and argue and do not simply allow their parents to select their faiths on their behalf.

Young people today are also exposed to a range of ideologies, which results in a spectrum of views within the non-religious category. The segment therefore includes atheists and agnostics; humanists and secularists; as well as freethinkers and other individuals who might not necessarily be anti-religion.

National University of Singapore political science undergraduate Bertrand Seah, 21, grew up Christian in a Methodist school environment, but began doing his own research on religion in junior college.

He became influenced by religious critics and scientific scepticism advocates such as American Sam Harris. Seah said he believes in a “rational” approach.

I don’t think I need divine guidance to make a right or wrong decision. Reason alone can guide such decision-making.

Experts said the relative stability of a country also means there is less concern about the future because the present is “non-threatening”. When this is the case, there is less incentive to look to religion for divine intervention or for security.

Young people might also be doing their own research before eventually committing to a particular faith, experts said.

Some suggested that the multi- religious make-up of Singapore and the open-door policy of religious institutions here facilitate “shopping” for a religion.
Some young people could also be identifying more with liberal ideologies that clash with religious teachings on topics such as homosexuality.

Social anthropologist Lai Ah Eng of the National University of Singapore (NUS) said this group might therefore find religions:

Variously limiting, irrational, oppressive, unreasonable and unscientific.

Youth and religious experts interviewed noted the high-profile failures of institutional religions to uphold their credibility as a moral voice, which may also have turned some people away from religion. Some cited high-profile incidents such as the City Harvest case, where church leaders were found guilty of misusing around $50 million in church funds.

Not surprisingly, several religious leaders said they are concerned about the shift.

Reverend Father Jude David, co-chaplain of the Catholic Church’s Office for Young People, believes that without religion:

Singapore would certainly lose a part of her soul or spirit.

Reverend Dominic Yeo, the general superintendent of the Assemblies of God of Singapore, agreed. He said religion teaches its followers to be moral, adding:

We need to guard our nation, our children and the next generation against moral decadence.

Others are concerned about solidarity in households where the parents or grandparents are deeply religious. NUS sociologist Paulin Straughan said disparities in religious ideology could result in intergenerational fault lines and a widening gap:

Because religion, when it is functional, pulls families together.

But the Buddhist Federation’s Venerable Seck is not worried about the growing pool of non-religious Singaporeans. To him, good values and morals are more important. He said:

As long as there is moral education and the ability to differentiate between what is right and wrong, there will always be common ground among the religious and non-religious.

Lawsuit alleges that Christian charity misspent millions

Added March 22, 2016

The creator of a multinational Christian charity, K P Yohannan, above, and his cohorts alleged used millions of dollars in donations for personal gain.

Yohannan, who founded the Gospel for Asia charity, is one of three people named in a class-action lawsuit filed in an Arkansas court last month. The racketeering and fraud lawsuit alleges that almost $94 million in charitable donations purportedly sent to India in the past eight years by the Canada-based charity can’t be properly accounted for by either the Indian or Canadian governments.

According to this Hamilton Spectator report, the other defendants are Gisela Punnose, Daniel Punnose, David Carroll and Pat Emerick. Emerick is the head of Gospel for Asia Canada.

Gospel for Asia Canada’s filings with the Canada Revenue Agency (CRA) show that $93.5 million was transferred to India between 2007 and 2014, but Indian government documents show that no money from Canada was received by the charity’s Indian affiliates during the same period.

Gospel for Asia was created and is controlled by Yohannan, who was born in the southern Indian state of Kerala and is now based in Wills Point, Texas, about 30 kilometres east of Dallas. Yohannan is also listed as the founder and President of the board of Gospel for Asia Canada.

Much of Gospel for Asia’s international work is focused on Kerala and a significant part of the charity’s stated mission is to help the Dalits, members of India’s lowest caste.

In written responses to a lengthy list of questions submitted by The Spectator, Emerick strongly denied Gospel for Asia Canada is involved in any financial impropriety. Emerick stated:

This is entirely false, even absurd. For more than 30 years, this ministry – with its partners overseas – has provided humanitarian assistance and spiritual hope to millions upon millions of people

Bruce Morrison, a Nova Scotia pastor whose church has raised money for Gospel for Asia for more than 20 years, conducted a meticulous review of Indian financial documents filed by Gospel for Asia conducted with the help of an American auditor. He alleges that for some of the charitable categories cited by the organisation, less than one per cent of money donated from developed countries was used for the stated intentions.

In a detailed 21-page financial analysis of Gospel for Asia prepared in November, Morrison alleges as much as $128 million US in worldwide donations over an eight-year period went “missing” in India. Morrison claims in one of his reports:

K P Yohannan has taken hundreds of millions of dollars from Western donors and put a majority of those funds in expensive profit-generating properties in Kerala and also let tens of millions of dollars accumulate in Indian banks, while continuing to beg for more on pretences that are simply not true.

Garry Cluley, a recently-ousted board member of Gospel for Asia Canada, has also filed a complaint with the CRA. Cluley alleges he was dumped from Gospel for Asia’s board in December when he asked to see copies of documents that would show how the charity’s donations were being governed and spent.

Morrison and Cluley, along with the US lawsuit, allege Gospel for Asia, either directly or through Indian affiliates, has used its charitable donations to build an extensive for-profit corporate empire in India that includes:

• Caarmel Engineering College in Kerala.
• The 500-bed, for-profit Believers Church Medical College Hospital in Kerala.
• Six for-profit primary schools in Kerala.
• A 900-hectare rubber plantation in Kerala.
• A professional soccer team in the Myanmar National League.

Church

In addition, the lawsuit alleges Gospel for Asia spent $45 million US to build its new state-of-the-art headquarters in Texas, pictured above, with nearly half of the money coming from donations that had originally gone to India and were then sent back to the US.

But according to this report, Yohannan is not a fan of expensive churches. He is quoted as saying:

A friend in Dallas recently pointed out a new church building that cost $74 million. While this thought was still exploding in my mind, he pointed out another $7 million church building going up less than a minute away.

These extravagant buildings are insanity from a Two-Thirds World perspective. The $74 million spent on one new building in the United States could build thousands of average-sized churches in South Asia. The same $74 million would be enough to guarantee that the Good News of Jesus Christ could be proclaimed to a whole Indian state – or even some of the smaller countries of Asia.

In its literature and on its website, Gospel for Asia pledges a guarantee to donors that:

100% of what you give toward sponsorship goes to the field.

Emerick suggested Morrison’s accusations are:

Based upon conspiracy theories and do not – by any means – reflect reality.

Morrison estimates there are about 10,000 Canadian donors to Gospel for Asia.

Some of them are on very fixed incomes and they believe they’re doing a great thing by contributing to Gospel for Asia. They’re responding to the appeals that come, assuming the gifts they give will be spent on those appeals.

If there’s an ever an institution that you should be able to trust, it should be the Christian church.

On February 8, Matthew and Jennifer Dickson of Rogers, Arkansas, were named as the lead plaintiffs in the lawsuit launched against Gospel for Asia.
They were donors to the charity who now allege they’ve been duped. The opening statement of the lawsuit reads:

Soliciting charitable donations to benefit the poorest of the poor while covertly diverting the money to a multi-million-dollar personal empire is reprehensible.

Using a Christian organization as a front to attract and exploit the goodwill and generosity of devout Christians is a particularly vile scheme. But that is exactly what K P Yohannan and the organization he controls — Gospel for Asia Inc — have been getting away with for years.

None of the lawsuit’s allegations have so far been proven in court.

Gospel for Asia and the other defendants have been given an extension to April 15 to file their responses to the lawsuit. Said Emerick:

Gospel for Asia intends to vigorously and fully defend itself against these false accusations. The defendants are not guilty of the accusations being levelled against them.

You can rest assured that in the meantime the organisation will continue serving some of the world’s most desperate people in some of its most complex environments. We hope our friends will pray for us, for these challenges are certainly also challenges and distractions to our mission.

The lawsuit alleges Gospel for Asia raised $450 million US between 2007 and 2013 in the US alone.

However, despite repeated, explicit guarantees from GFA to donors, only a fraction of the donated money supports the people and causes for which it was donated.

Gender segregation: breaking the law to appease Islamism

Added March 21, 2016

gender

Students and staff at the London School of Economics (LSE) are accustomed to being in the limelight. Whether it is taking money from North-African dictators, promoting anti-Muslim and homophobic charities or harassing atheist students for their ‘blasphemous’ t-shirts – LSE is often at the centre of controversy.

Now, another facet has been added to the picture. The London School of Economics Students’ Union Islamic Society recently held a gender segregated dinner.

The legal situation is clear. In their guidance on ‘Gender segregation at Events and Meetings: guidance for Universities and Students’ Unions’, the Equality and Human Rights Commission (EHRC) states that:

Gender segregation is not permitted in any academic meetings or at events, lectures or meetings provided for students, or at events attended by members of the public or employees of the university or the students’ union (EHRC, 2014: 2).

And yet, an alliance of university administrators, Students’ Unions representatives in the person of the LSESU General Secretary Nona Buckley-Irvine, and Islamist apologists have been defending, condoning and justifying the gender segregation, or their lack of action against it. As I will show, their arguments are in direct contravention to the guidance of the EHRC and the existing equality legislation.

 1. “This was a private event outside the university premises – hence equality legislation does not apply”

The first claim is that the event was organised by the Students’ Union outside of LSE premises. Hence, a “private” event would not be covered by equality legislation.

An employer cannot evade responsibility for events held outside its premises, for example in the case of sexual harassment at office parties. In the same vein, simply moving an event down the road to the next best facility to circumvent equality legislation does not lead to the creation of a space devoid of equality law. Universities have a duty of care for students, whether or not the events organised through the university or students’ union take place on the premises of the university.

This is confirmed by the EHRC, which states that:

Equality law applies to meetings or events on the premises of the university, or in premises used by the students’ union (including outside the university’s premises)” (EHRC, 2014: 4).

Equality legislation thus applies to this event.

2. “The event was an act of worship – hence equality legislation does not apply”

Acts of worship are excluded from equality legislation. Exemptions apply, and gender segregation is permissible in communal accommodations, toilets or changing facilities, or for the purpose of sport or welfare provision. However, as the evidence shows, the event was a dinner featuring guest speakers, including non-Muslim guests in the form the General Secretary of the Students’ Union – not an act of worship.

Knowing this, some have now started to claim the event did include a prayer, and therefore as a whole would fall under the exemption from the equality law. The inclusion of a prayer does however not make a social event an act of worship.

The EHRC has accounted for that possibility, and states that:

Where religious worship is followed by a guest speaker, or a meeting to which others are invited, it is recommended that information is requested [by the university] about the purpose of the meeting and about the seating arrangements (as segregation is not permissible unless an exception [see above] applies)(EHRC, 2014: 9).

As the advertised purpose of the event was not worship, but dinner, even if it may have included a prayer, the segregation was thus not permissible.

3. “The gender segregation was voluntary – hence equality legislation does not apply”

Genuinely voluntary segregation is legal, in the same sense as people choosing freely where to sit in a public space is legal. Some have however claimed that the segregation at the event was “entirely voluntary”, or that there was “no evidence” that attendees were forced to comply with segregation. This is untrue, as students have been reported to have found the segregation “intimidating”.

Whether or not this is accurate, the related claim is that those critical of the segregation would need to prove that attendees were involuntarily segregated, and that those uncomfortable with segregation would have needed to air their disapproval for it to become involuntary. This places the burden of proof on the victim of segregation, not the organiser or facilitator.

Victims of discrimination do not lose their rights when, understandably, they do not speak up. Neither is failure to air disapproval of discrimination evidence for the absence of discrimination. Equality legislation applies whether or not victims of discrimination feel comfortable to publicly speak up against a discriminatory provision or not.

Importantly, this claim also ignores that gender segregation is taking place in a religious setting where challenging alleged religious rules is depicted as “un-islamic” in order to portray non-compliant women or men as deviant or traitors to their community. Given the hypersexualised environment of some Islamic groupings, Muslim women who challenge gender segregation are viciously abused by Islamists, while men are smeared as getting gratification out of sitting next to Muslim women.

Thus, the burden of proof that gender segregation is entirely voluntary lies with the organiser and the university, not the victim, as the EHRC explicitly states:

In order to protect themselves from liability in relation to a claim for discrimination, universities and students’ unions would need to satisfy themselves thoroughly that any gender segregation was wholly and demonstrably voluntary, both at the booking stage and during the event, and should be mindful of the impracticability of attaining in this regard a level of certainty which would be likely to satisfy a court (EHRC, 2014: 5).

Therefore:

To be voluntary, all attendees would need to be at liberty freely to choose where they wished to sit without any direction, whether explicit or merely an implicit expectation (EHRC, 2014: 6).

Separate tickets and phone numbers for contacting the organisers for “brothers” and “sisters”, and a seven foot screen to segregate genders clearly demonstrate that at the very least there was some degree of direction and expectation as to the seating arrangements.

The EHRC considers this a clear case of violation of the equality laws, as:

Segregation is not voluntary where any one individual feels that their choice is constrained due to a pressure to conform to separate seating arrangements of any form in the venue, regardless of whether they have been explicitly directed or instructed as to where they can sit (EHRC, 2014: 6).

As neither the Students’ Union nor LSE can prove that the gender segregation was entirely voluntary, without direction, instruction or expectation, this constitutes a clear violation of equality legislation.

4. “LSE did not know that the LSESU Islamic Society was gender segregating their events, so did not have the duty to prevent it from happening”

As the press statements show, LSE is trying to suggest that it had no knowledge about the gender segregation, or could not have known that gender segregation has been a regular feature of LSE events in the past.

When I was a student at LSE, I have myself reported a total of nine occasions that I had come across where the LSESU Islamic Society organised gender segregated social events, similar to the dinner of last week. In several emails to LSE Pro-Director Paul Kelly and Director Craig Calhoun between December 2014 and February 2015, I pointed out that the LSE was in clear violation of equality legislation. My concerns were dismissed, and no precautions were taken to ensure that gender segregation did not reoccur.

Yet, the guidance of the EHRC states that:

If the university only learnt of the compulsory gender segregation after the event, then it would need to take steps to ensure that it did not re-occur in the future, in order to avoid infringement of the [Equality] Act (EHRC, 2014:10).

The fact that LSE Students’ Union has condoned the discriminatory nature of this event, and that the LSE has been fully aware that gender segregation has been regularly occurring at their events aggravates this matter. Both the Students’ Union and the University have not only shown disregard for the rights and welfare of their students, but also for the Equality Act 2010.

It thus does not take a lot of legal expertise to see LSE is in clear breach of equality legislation.

As I have argued before, this is not a surprise. Universities around the country are breaking the law, sacrificing gender equality in order to appease the demands of increasingly extreme and sexist religious student groups. Will it take homosexuals or the non-religious to disappear behind seven foot separation walls for universities to understand that as much as racial equality, gender equality is a basic human right?

Tehmina Kazi, Director of British Muslims for a Secular Democracy and LSE alumni, is worried about this development:

I am saddened and appalled that our successors at the LSE seem to have prioritised cultural relativism above equality and human rights. Whether they realise it or not, they are doing a tremendous disservice to dissenters within minority religious communities.

We must be very clear: when it comes to university events that fall outside the (narrow) Equality Act exemptions, separate is never equal.

When will the LSE and their Students’ Union stop breaking equality legislation designed to protect students, and start listening to women like Tehmina?

• Chris Moos is a secularist activist. He has successfully campaigned for the right to free expression and against gender segregation at universities, as well as the accommodation of religious codes in the British legal system.

A rise in atheist funerals shows that fewer of us need to rely on faith when confronted with mortality 

Added March 20, The Guardian


For centuries, the Christian church wrote the script for how westerners deal with death. There was the deathbed confession, the last rites, the pallbearers, the obligatory altar call, the burial ceremony, the stone, the angels-and-harps imagery. Yet that archaic and stereotypical vision of death, like a mossy and weather-worn statue, is crumbling – and in its place, something new and better has a chance to grow.

Traditional funerals and burials are declining in popularity (to the point where churches are bemoaning the trend), in favor of alternatives like green burial and cremation. Personalized humanist funerals and secular celebrants are becoming more common, echoing a trend that’s also occurring with weddings.

As younger generations turn away from religion, the US is slowly but surely becoming more secular. As mortician and “good death” advocate Caitlin Doughty writes in her book, Smoke Gets In Your Eyes & Other Lessons from the Crematory, America is seeing a sea-change in traditions and rituals surrounding mortality.

Doughty and others see this shift not as something to be lamented, but to be embraced. Instead of following a script that’s been written for us, we can create our own customs and choose for ourselves how we want to be remembered. We can design funerals that emphasize the good we did, the moments that made our lives meaningful and the lessons we’d like to pass on.

Rather than the same handful of biblical passages, we can have readings from any book, poem or song in the whole broad tapestry of human culture. Rather than mourning, gloom and sermons on sin, we can have ceremonies that are joyful celebrations of the deceased person’s life.

But the rise of humanism isn’t just influencing what funerals look like; it’s changing how we die. For ages, when the church’s word was law, suicide was deemed a mortal sin. Even today, studies find that more fervent religious devotion correlates to more desire for aggressive and medically futile end-of-life intervention, not less.

The most famous case in recent years was Brittany Maynard, a 29-year-old woman with terminal brain cancer who ended her life in 2014 under Oregon’s death-with-dignity law. Maynard’s story put a sympathetic public face on the right-to-die movement, which proved decisive when California Governor Jerry Brown, a former Jesuit seminarian, signed a similar bill the next year despite heavy pressure from religious groups. He, too, cited the value of autonomy and freedom from suffering:

“In the end, I was left to reflect on what I would want in the face of my own death,” Brown wrote in a signing message. “I do not know what I would do if I were dying in prolonged and excruciating pain” he added.

In California and elsewhere, the staunchest adversaries of the right to die are churches and religious believers who assert that the time, place and manner of each person’s death is chosen by God, and that we have no right to change that regardless of the human cost.

And yet, almost without notice, that’s become a minority position. Gallup polls now find that as many as 70% of Americans now support a right to aid in dying. This position entails that, when people are suffering without hope of recovery, they should be allowed to end their lives painlessly, with medical help, at a time of their choosing.

This, too, is a deeply humanist conception of death. It springs from the idea that needless suffering is the greatest evil there is and that autonomy is the supreme value. If we’re the ultimate owners of our own lives, then we have the right to lay them down when we judge they’ve become unbearable.

Even as religious trappings linger in our rituals and attitudes around death, society is coming to adopt the humanist viewpoint on mortality, neither fearing nor denying it, but gracefully accepting it as an inevitable part of the human experience.

The sooner we bury our religious past, the better.

Atheist Group Wants to Put Up “Genocide and Incest Park” Billboard Outside Ark Encounter

Added March 19, 2016
by  

The Tri-State Freethinkers are frustrated that there’s a museum perpetuating the Noah’s Ark story opening up in Kentucky this summer. So they’re responding in their own way by raising money for a billboard reminding everyone what the story also represents:

njprlwecqzcgfegticcp

While they have a legal right to celebrate their mythology, we find it immoral and highly inappropriate as family entertainment. Help us remind the surrounding community and potential patrons that the biblical story of Noah’s Ark is immoral and should not be encouraged as a family fun day.

$2,000 will pay for one billboard for one month. And a donation of $500 will lead to your picture getting placed on the billboard itself — as drowning under the Ark.

The fundraiser also points out that for $150,000,000, the group will build their “very own Genocide & Incest Park.” Which sounds frightening. Though now I can’t get the idea out of my mind.

As of this writing, they’ve raised about half their $2,000 goal.

Stay tuned for an angry response from Ken Ham.

Alabama Biology Textbooks Will Continue to Have Disclaimer Saying Evolution is “Controversial”

Added March 18, 2016
by  

The good news is that Alabama’s science standards make clear that evolution is “substantiated with much direct and indirect evidence.”

The bad news is that the state’s Board of Education decided this week to keep a disclaimer in all biology textbooks that suggests the theory is “controversial.”

shutterstock_237218767

A version of the disclaimer has been around since 1996, and the current version is no less irresponsible. It reads in part:

The theory of evolution by natural selection is a controversial theory that is included in this textbook. It is controversial because it states that natural selection provides the basis for the modern scientific explanation for the diversity of living things. Since natural selection has been observed to play a role in influencing small changes in a population, it is assumed that it produces large changes, even though this has not been directly observed. Because of its importance and implications, students should understand the nature of evolutionary theories. They should learn to make distinctions between the multiple meanings of evolution, to distinguish between observations and assumptions used to draw conclusions, and to wrestle with the unanswered questions and unresolved problems still faced by evolutionary theory.

Of course, that whole disclaimer is bullshit.

Evolution isn’t controversial among people who understand it. It’s only “controversial” among Christians who don’t.

The only reason it’s there is not because there’s any scientific reason for it, but because ignorant Christians in the state want to discredit evolution in any way they can. Since the facts aren’t on their side, they’ll use politics to get their way. And the Board of Education, setting aside what’s best for students in the state, voted unanimously to keep the one-page disclaimer in there.

If only scientists could place this warning inside the front cover of every Bible…

BibleDisclaimer

At least that one would have some merit.

Three former friars charged over paedophile cover-up

Added March 17, 2016

Three former leaders of a Franciscan religious order in Pennsylvania were yesterday charged with aiding a known serial abuser, Brother Stephen Baker, above, who committed suicide in 2013.

According to The New York Times, the charges, filed by the state’s Attorney General, Kathleen Kane, allege that Giles A Schinelli, 73, Robert J D’Aversa, 69, and Anthony M Criscitelli, 61 – leaders of the Franciscan Friars, Third Order Regulars – knew about accusations of abuse against Baker, but did not report him to the police or remove him from positions where he had access to children.

While the church has faced thousands of lawsuits over sexual abuse by members of the clergy in the past decade, criminal prosecutions of the supervisors accused of covering up for abusers have been rare.

Kane said at a news conference:

They were more concerned with protecting the image of the order and more concerned with being in touch with lawyers than with the flock that they served.

Lawyers and victims groups said the prosecutions were a stark warning to the Church that covering up abuse could lead to jail time.

David Clohessy, the Director of the Survivors Network of those Abused by Priests (SNAP) said:

This is the missing piece. For years, there have been pledges of reform, but we still see the same deceitful practices because those who stay silent or lie to cover up have not been held accountable.

Brother Baker, who is accused of assaulting more than 100 children, stabbed himself to death in 2013, leaving a note apologising for his actions.

The charges against his supervisors came two weeks after the Attorney General released a scathing report by a grand jury, which found at least 50 priests and other church employees molested hundreds of children in a small Roman Catholic diocese in central Pennsylvania over four decades.

In many cases, the report said, their superiors, prosecutors and the police knew of the abuses but did not act.

Baker joined the order in the early 1970s and was a teacher, coach and athletic trainer in Roman Catholic schools in Michigan, Minnesota and Ohio before coming to Bishop McCort High School in Johnstown, Pa., in 1992.

Father Schinelli, the minister provincial there from 1986 to 1994, was notified of past accusations of sexual abuse against Baker in Ohio, and recommendations to keep him away from children, but assigned him to the high school anyway, the grand jury found.

Said Richard M Serbin, a lawyer who has represented 88 victims of Brother Baker’s abuse:

They knew who he was, and yet they put him in a place where he was like a kid in a candy store.

The next minister provincial, Father D’Aversa, removed Brother Baker from the school in 2000 after new allegations, the report said, but did not notify school officials or law enforcement.

Father Criscitelli took over in 2002. He allowed Brother Baker to hold overnight retreats at a local college even though, the complaint said, the supervisor knew Brother Baker was to have no contact with children.

The three accused live out of state, and investigators expect their preliminary arraignments to be scheduled in the coming days. The current minister provincial and a lawyer for the province did not respond to interview requests.

For decades, prosecutors in Pennsylvania were hesitant to go after sexual abusers and their abettors in the church, longtime lawyers in the field say.

In 2012, however, the state convicted Msgr William J Lynn, a high-ranking official in the Archdiocese of Philadelphia, of child endangerment for covering up a priest sexual abuse case.

Lynn appealed the conviction to the State Supreme Court, which ruled against him in 2015, broadening the definition of child endangerment in a ruling last April to include even officials who had no direct supervision. That case opened the door for the grand jury to bring charges in this case, said Marci A Hamilton, a professor at the Benjamin N Cardozo School of Law at Yeshiva University.

Kane concluded:

There was a time when the Catholic Church put a lot of pressure on prosecutors. A prosecutor didn’t want to be seen as going against the Church or going against God. Times have changed.

The International Association of Freethought demands that responsibles and accomplices to sexual crimes perpetrated by Catholic Church answer for their acts

Added March 16, 2016

A French judge is investigating the “failure to report a crime” after the alleged victims of priest Bernard Preynat said top officials in the Catholic diocese of Lyon, including its Archbishop Cardinal Philippe Barbarin, had failed to report the priest to the police, as required under French law (the ommission of report is punished in France with 3 years' imprisonment and a 45 000 € fine). It had known about the alleged crimes since 1991. The priest has admitted he sexually abused young Scouts in 1986-1991 in the group he had run for twenty years.

According to AFP, the Vatican had earlier given the cardinal its backing, saying it had confidence he would deal with the matter “with great responsibility”. A source close to the cardinal said “This comment does not in any way target Cardinal Barbarin who quite rightly suspended Father Preynat after meeting a first victim and taking advice from Rome, and this, even before a first official complaint was made”.

The Executive Director of the (UK) National Secular Society, Keith Porteous Wood, also one of the spoke persons of International Association of Freethought, which has studied clerical abuse for many years and given evidence at the United Nations, commented:

I call on the investigating judge to make an example of the diocese and prosecute both the alleged perpetrator and those who believe they can flout the law with impunity.

The Vatican's Pontifical Commission for Protection of Minors reiterated in mid-February that bishops had an obligation to ‘signal cases of sexual abuse to civil authorities’, but every announcement by the Pope on this is weaker than the one before. Last year the Pope announced a Church Tribunal (rather than law enforcement) to deal with such bishops, but this Tribunal has never met. On his recent return from Mexico, the Pope declared, even more weakly, that such bishops should resign – not even saying he would force them to do so.# The implicit support for Barbarin suggests that even pretensions that bishops should follow the law has been abandoned.

In 2014 the United Nations castigated the Vatican for a Cardinal congratulating a French bishop for defying the law by refusing to report child abuse.

In most countries, such reporting is not mandatory, although the United Nations has recommended its introduction, for example in Ireland.

The Son of a Pakistani Politician Killed by a Muslim Extremist Reflects After a Disturbing Funeral

Added March 15, 2016
by  

In 2009, a Christian woman named Aasiya Noreen (a.k.a. Asia Bibi, below) got in a fight with Muslim co-workers over shared water. They said it was unclean because Noreen was Christian. An argument ensued during which Noreen said she would not covert to Islam, a statement her co-workers took as an insult to their faith and the Prophet Muhammad.

It wasn’t long before a Pakistani judge sentenced her to death. I repeat: They said she should die because some Muslim women felt she insulted their faith. (Thankfully, her execution hasn’t taken place yet, as her appeals process is still ongoing. The next hearing is scheduled for later this month.)

That brings us to Salmaan Taseer, a Pakistani businessman and politician, who was one of the people on Bibi’s side this whole time. He publicly criticized the blasphemy law and condemned the archaic thinking that led to her sentencing. And on January 4, 2011, Taseer was assassinated.

His own bodyguard, Malik Mumtaz Hussain Qadri, shot him 27 times with an AK-47. All in the name of Islam, of course.

Qadri himself was soon given the death penalty.

And that raised an interesting questions for the people of Pakistan: If Qadri was sentenced to death, was the country finally on the side of human rights?

His execution was carried out earlier this month… and we learned very quickly that Pakistan was still stuck in the Dark Ages. Instead of celebrating justice in honor of Bibi, an estimated 100,000 people attended his funeral and cheered in the streets. That is: they were celebrating the life of a murderer who killed in defense of Islam.

Let that disturbing idea sink in for a bit…

Over the weekend, in a piece for the New York Times, Aatish Taseer, the son of the slain Salmaan Taseer, wrote about the conflict in Pakistan and what he takes from the whole horrific situation:

… Was this the first funeral on this scale ever given to a convicted murderer? Did the men who took to the street in such great numbers come out of their hatred of my father or their love of his killer? They hardly knew Mr. Qadri. The only thing he had done in all his life, as far as they knew, was kill my father. Before that he was anonymous; after that he was in jail. Was this the first time that mourners had assembled on this scale not out of love but out of hate?

And finally, I wondered, what happens when an ideology of hate is no longer just coming from the mouths of Saudi-funded clerics but has infected the body of the people? What do you do when the madness is not confined to radical mosques and madrasas, but is abroad among a population of nearly 200 million?

And this is really the problem with the ideology of Islam, isn’t it? The virus has infected so many people who believe even assassinations are justified in defense of the faith. Of course there are many Muslims who reject all that, but the extremists are not just a fringe group.

You can blame the Qur’an, you can blame religion itself, you can blame the culture, and you can blame the political dogma surrounding it all. No matter where the blame lies, though, the point is that these people exist in large numbers and it’ll be damn near impossible to reason them out of their faith-based beliefs.

As the deceased Taseer showed, those with the courage to repudiate these outdated blasphemy laws may be fatally punished for speaking out. If that’s the case, what hope is there for the country?

17 MARCH RALLY FOR FREE EXPRESSION ON UNIVERSITY CAMPUSES

Added March 14, 2016

As you know, Islamists are often free to speak at universities whilst those of us providing a progressive counter-narrative are repeatedly denied or restricted from speaking.

We are wrongly accused of Islamophobia and "incitement to hatred" when we are in fact challenging the Islamists’ hatred of apostates, women, Muslim dissenters and others. Warwick University Student Union, for example, initially barred our spokesperson, Maryam Namazie, from speaking to the Atheist Society using these very accusations: http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/oct/13/islamism.
 
You might also have heard about what happened at Goldsmiths University where the Islamic Society tried but failed to intimidate and cancel Maryam's talk by misusing the concept of safe spaces: http://freethoughtblogs.com/maryamnamazie/2015/12/01/goldsmith-isoc/. 
 
Clearly, the National Union of Students' no platforming and safe space policies are being used to restrict the free expression of an increasing number of feminists and rights campaigners, including Julie Bindel, Peter Tatchell and Kate Smurthwaite.
 
On 17 March, Right2Debate and CEMB are organising a protest rally at the NUS in London to call for the reform of policies that restrict free expression. Please join us if you can from 5-6pm at Macadam House, 275 Gray’s Inn Road, London, WC1X 8QB.
 
We have been informed that a counter-demonstration is being planned.
 
Please also:


* Tweet “I call on @nusuk to revise safe space and no platform policies to facilitate not restrict free expression and thought” or on Facebook:

https://www.facebook.com/nationalunionofstudents/ or other social media


* Take part in the thunderclap campaign:

https://www.thunderclap.it/projects/38257-nus-defendfreeexpression?locale=en 


* Email the NUS office@nus.org.uk to register your protest
 
Please also email us

(exmuslimcouncil@gmail.com)

with your name and a description as well as any organisational affiliation if you would like to sign on to the statement calling for reform:

http://ex-muslim.org.uk/2016/02/nus-revise-safe-space-and-no-platform-policies-to-facilitate-not-restrict-free-expression-and-thought/

The statement will be sent to the NUS after the protest.
 
We look forward to your solidarity and support in this important fight.
 
GET YOUR TICKETS NOW FOR 30 APRIL DAY CONFERENCE ON SHARIA LAW, LEGAL PLURALISM AND ACCESS TO JUSTICE
 
On 30 April, 11:30am-5:30pm, in Central London, near Kings Cross Station, One Law for All will be organising a day-conference on Sharia Law, Legal Pluralism and Access to Justice.
 
At the conference, author Elham Manea will present the findings of her new book "Women And Sharia Law: The Impact Of Legal Pluralism In The UK."
 
Women’s rights groups that led successful campaigns preventing public authorities such as the governing body of UK Universities and the Law Society from incorporating aspects of Sharia laws into their public policies will further present their case against Sharia courts and the Beth Din, legal aid cuts, and the denial of access to equality and human rights.
 
Other confirmed Speakers include:

For more information and to purchase tickets to the conference, visit:

http://www.onelawforall.org.uk/30-april-day-conference-on-sharia-law-legal-pluralism-and-access-to-justice/.
 
For more information on the protest on 17 March, contact: Benjamin David,

benjamin.david@hotmail.co.uk

Haydar Zaki,

Haydar.zaki@quilliamfoundation.org

maryam

Maryam Namazie,

maryamnamazie@gmail.com
 
Thanks again and warm wishes

Spokespersons

Council of Ex-Muslims of Britain
BM Box 1919, London WC1N 3XX, UK
tel: +44 (0) 7719166731
email: exmuslimcouncil@gmail.com
web: http://ex-muslim.org.uk/
 
CEMB is a company limited by guarantee and registered in England and Wales under company number 8059509 and depends on donations from its members and supporters to carry out its work. You can join, donate and register for our free e-mailings.

All Scientists Should Be Militant Atheists

Added March 13, 2016, The New York Times
By Lawrence M. Krauss  

As a physicist, I do a lot of writing and public speaking about the remarkable nature of our cosmos, primarily because I think science is a key part of our cultural heritage and needs to be shared more broadly. Sometimes, I refer to the fact that religion and science are often in conflict; from time to time, I ridicule religious dogma. When I do, I sometimes get accused in public of being a “militant atheist.” Even a surprising number of my colleagues politely ask if it wouldn’t be better to avoid alienating religious people. Shouldn’t we respect religious sensibilities, masking potential conflicts and building common ground with religious groups so as to create a better, more equitable world?

I found myself thinking about those questions this week as I followed the story of Kim Davis, the county clerk in Kentucky who directly disobeyed a federal judge’s order to issue marriage licenses to gay couples, and, as a result, was jailed for contempt of court. (She was released earlier today.) Davis’s supporters, including the Kentucky senator and Presidential candidate Rand Paul, are protesting what they believe to be an affront to her religious freedom. It is “absurd to put someone in jail for exercising their religious liberties,” Paul said, on CNN.

The Kim Davis story raises a basic question: To what extent should we allow people to break the law if their religious views are in conflict with it? It’s possible to take that question to an extreme that even Senator Paul might find absurd: imagine, for example, a jihadist whose interpretation of the Koran suggested that he should be allowed to behead infidels and apostates. Should he be allowed to break the law? Or—to consider a less extreme case—imagine an Islamic-fundamentalist county clerk who would not let unmarried men and women enter the courthouse together, or grant marriage licenses to unveiled women. For Rand Paul, what separates these cases from Kim Davis’s? The biggest difference, I suspect, is that Senator Paul agrees with Kim Davis’s religious views but disagrees with those of the hypothetical Islamic fundamentalist.

The problem, obviously, is that what is sacred to one person can be meaningless (or repugnant) to another. That’s one of the reasons why a modern secular society generally legislates against actions, not ideas. No idea or belief should be illegal; conversely, no idea should be so sacred that it legally justifies actions that would otherwise be illegal. Davis is free to believe whatever she wants, just as the jihadist is free to believe whatever he wants; in both cases, the law constrains not what they believe but what they do.

In recent years, this territory has grown murkier. Under the banner of religious freedom, individuals, states, and even—in the case of Hobby Lobby—corporations have been arguing that they should be exempt from the law on religious grounds. (The laws from which they wish to claim exemption do not focus on religion; instead, they have to do with social issues, such as abortion and gay marriage.) The government has a compelling interest in insuring that all citizens are treated equally. But “religious freedom” advocates argue that religious ideals should be elevated above all others as a rationale for action. In a secular society, this is inappropriate.

The Kim Davis controversy exists because, as a culture, we have elevated respect for religious sensibilities to an inappropriate level that makes society less free, not more. Religious liberty should mean that no set of religious ideals are treated differently from other ideals. Laws should not be enacted whose sole purpose is to denigrate them, but, by the same token, the law shouldn’t elevate them, either.

In science, of course, the very word “sacred” is profane. No ideas, religious or otherwise, get a free pass. The notion that some idea or concept is beyond question or attack is anathema to the entire scientific undertaking. This commitment to open questioning is deeply tied to the fact that science is an atheistic enterprise. “My practice as a scientist is atheistic,” the biologist J.B.S. Haldane wrote, in 1934. “That is to say, when I set up an experiment I assume that no god, angel, or devil is going to interfere with its course and this assumption has been justified by such success as I have achieved in my professional career.” It’s ironic, really, that so many people are fixated on the relationship between science and religion: basically, there isn’t one. In my more than thirty years as a practicing physicist, I have never heard the word “God” mentioned in a scientific meeting. Belief or nonbelief in God is irrelevant to our understanding of the workings of nature—just as it’s irrelevant to the question of whether or not citizens are obligated to follow the law.

Because science holds that no idea is sacred, it’s inevitable that it draws people away from religion. The more we learn about the workings of the universe, the more purposeless it seems. Scientists have an obligation not to lie about the natural world. Even so, to avoid offense, they sometimes misleadingly imply that today’s discoveries exist in easy harmony with preëxisting religious doctrines, or remain silent rather than pointing out contradictions between science and religious doctrine. It’s a strange inconsistency, since scientists often happily disagree with other kinds of beliefs. Astronomers have no problem ridiculing the claims of astrologists, even though a significant fraction of the public believes these claims. Doctors have no problem condemning the actions of anti-vaccine activists who endanger children. And yet, for reasons of decorum, many scientists worry that ridiculing certain religious claims alienates the public from science. When they do so, they are being condescending at best and hypocritical at worst.

This reticence can have significant consequences. Consider the example of Planned Parenthood. Lawmakers are calling for a government shutdown unless federal funds for Planned Parenthood are stripped from spending bills for the fiscal year starting October 1st. Why? Because Planned Parenthood provides fetal tissue samples from abortions to scientific researchers hoping to cure diseases, from Alzheimer’s to cancer. (Storing and safeguarding that tissue requires resources, and Planned Parenthood charges researchers for the costs.) It’s clear that many of the people protesting Planned Parenthood are opposed to abortion on religious grounds and are, to varying degrees, anti-science. Should this cause scientists to clam up at the risk of further offending or alienating them? Or should we speak out loudly to point out that, independent of one’s beliefs about what is sacred, this tissue would otherwise be thrown away, even though it could help improve and save lives?

Ultimately, when we hesitate to openly question beliefs because we don’t want to risk offense, questioning itself becomes taboo. It is here that the imperative for scientists to speak out seems to me to be most urgent. As a result of speaking out on issues of science and religion, I have heard from many young people about the shame and ostracism they experience after merely questioning their family’s faith. Sometimes, they find themselves denied rights and privileges because their actions confront the faith of others. Scientists need to be prepared to demonstrate by example that questioning perceived truth, especially “sacred truth,” is an essential part of living in a free country.

I see a direct link, in short, between the ethics that guide science and those that guide civic life. Cosmology, my specialty, may appear to be far removed from Kim Davis’s refusal to grant marriage licenses to gay couples, but in fact the same values apply in both realms. Whenever scientific claims are presented as unquestionable, they undermine science. Similarly, when religious actions or claims about sanctity can be made with impunity in our society, we undermine the very basis of modern secular democracy. We owe it to ourselves and to our children not to give a free pass to governments—totalitarian, theocratic, or democratic—that endorse, encourage, enforce, or otherwise legitimize the suppression of open questioning in order to protect ideas that are considered “sacred.” Five hundred years of science have liberated humanity from the shackles of enforced ignorance. We should celebrate this openly and enthusiastically, regardless of whom it may offend.

If that is what causes someone to be called a militant atheist, then no scientist should be ashamed of the label.

The Atheist Experience

Added March 12, 2016
 
The Atheist Experience is a weekly cable access television show in Austin Texas geared at a non-atheist audience.

https://player.fm/series/the-atheist-experience

Child-abuse missionaries jailed in separate American trials

Added March 11, 2016

Matthew Lane Durham, 21, and Joseph Maurizio Jr, 71, have begun combined sentences of almost 60 years for abusing children outside the US.

According to this report, a US federal court passed a 40 year prison sentence on Durham, a former missionary from Oklahoma for molesting children at a Kenyan orphanage. Durham, was accused of molesting eight children at the Upendo Children’s Home in  Nairobi, Kenya in 2014.

Although Durham claimed he did not molest the children, prosecutors revealed he told staff members at the children’s home that he had been possessed by an “evil spirit.” He also claims he doesn’t remember the crimes.

During a preliminary hearing, prosecutors revealed that a live-in caretaker at the orphanage said the children reported that Durham either touched them sexually or encouraged them to touch themselves while he watched.

According to a criminal affidavit, Durham was confronted by the founder of Upendo along with several church members, where he allegedly confessed to his crimes.

Despite pleading not guilty to 17 charges last June, a federal judge found Durham  guilty on seven counts, including engaging in illicit sexual conduct in foreign places.

According to records released by the US Attorney for the Western District of Oklahoma, Durham volunteered at the orphanage, which helps care for neglected and disabled children. In the affidavit, Durham engaged in sexual acts with multiple children, male and female, aged between 4 and 10 years, from April to June of 2014.

In an Oklahoma court on Monday, Durham said:

Judgment from God is central, not the judgment of man, I do not fear God’s judgment.

Judge David Russell called Durham a serial rapist and “kids’ worst nightmare.” In addition to 40 years of jail time, Durham was also fined $15,863.

Meeanwhile it is reported here that Maurizio, a suspended Pennsylvania priest convicted of sexually assaulting poor street children during missionary trips to Honduras was sentenced Wednesday to nearly 17 years in prison.

Federal prosecutors in Johnstown had sought up to 30 years in prison for Maurizio but defence attorneys argued for leniency based on the priest’s age, charitable works, his US Navy service during the Vietnam War, and other legal factors.

US District Judge Kim Gibson also fined Maurizio $50,000 and ordered him to pay $10,000 in restitution each to his two victims.

US attorney David Hickton said in a statement:

It is important to recognise the courage of the victims, the tenacity of the investigators and the resolve of the prosecutors to bring this child predator priest to justice.

This sentence ensures that Joseph Maurizio will never again have the opportunity to travel beyond our nation’s borders to victimise children.

Federal prosecutors revealed that Maurizio had created a charity – Honduras Interfaith Ministries – funded by the community and Our Lady Queen of Angels Church, which Maurizio pastored in Central City, about 75 miles southeast of Pittsburgh.

The charity paid for 13 trips to Honduras from 2004 and 2009, during which he molested the boys.

Maurizio has been suspended by the diocese since his rectory was raided and he was charged by federal Homeland Security Investigations agents in September 2014.

The sentencing came a day after the Pennsylvania Attorney General issued a report saying that two former bishops in the Altoona-Johnstown diocese covered up, or were slow to respond to, child-sex abuse by more than 50 priests over more than 40 years, with local law enforcement officials often deferring to church officials.

The space does not exist

The space is a human illusion

Erkki Hartikainen March 10, 2016

Albert Einstein said that there is a space and that the space is curved.

The supporters of Einstein say that the path of the light is a straight line.

I say that the path of the light is curved and that there is no space. The physical space is a human illusion.

Mathematics uses different spaces for different axiomatic systems. The space is the range of the objects of the axiomatic system (I am a mathematician).

Atheism quotes

Added March 9, 2016

When   you   understand  why   you   dismiss   all   the   other   possible   gods,   you  will understand why I dismiss yours.

Stephen  Roberts

When I was a kid I had an  imaginary  friend and I used to think that he went everywhere with me, and that I could talk to him and that he could hear me, and that he could grant me wishes and stuff. And then I grew up, and I stopped going to church.

Jimmy Carr

Believe nothing,
No matter where you read it,
Or who has said it,
Not even if I have said it,
Unless it agrees with your own reason
And your own common sense.

Buddha

To understand via the heart is not to understand.

 Michel de Montaigne

I don’t know if God exists, but it would be better for His reputation if He didn’t.

Jules Renard

Give a man a fish and he will eat for a day; teach a man to fish and he will eat for a lifetime; give a man religion and he will die praying for a fish.

Anonymous

Do not pass by my epitaph, traveler.
But having stopped, listen and learn, then go your way.
There is no boat in Hades, no ferryman Charon,
No caretaker Aiakos, no dog Cerberus.
All we who are dead below
Have become bones and ashes, but nothing else.
I have spoken to you honestly, go on, traveler,
Lest even while dead I seem talkative to you.

Ancient Roman tombstone

An atheist doesn’t have to be someone who thinks he has a proof that there can’t be a god. He only has to be someone who believes that the evidence on the God question is at a similar level to the evidence on the werewolf question.

John McCarthy

Men never commit evil so fully and joyfully as when they do it for religious convictions.

Blaise Pascal

Religion is regarded by the common people as true, by the wise as false, and by rulers as useful.

Anonymous

See more at:

 http://commonsenseatheism.com/?p=343#sthash.kmFW4XRx.dpuf

Without Referring to the Bible, Can You Prove…

Added March 8, 2016

By  

It’s the same old argument: Can you prove a biblical “fact” without using the Bible as evidence?

TheBibleSaysPig


[Read more…]

Two sisters die in Pakistan’s latest ‘honour’ killing

AddedMarch 7, 2016

Two days after a Pakistani filmmaker, Sharmeen Obaid-Chinoy, won an Oscar for a documentary on ‘honour’ attacks on women, police in  Pakistan were reportedly hunting a 29-year-old man who shot his two sisters dead in a suspected ‘honour’ killing.

According to this report, police named the suspect as Muhammad Asif, saying he went on the run after murdering his sisters Fozia Bibi, 22, and Suriya Bibi, 24, in the eastern province of Punjab.

Police officer Tariq Mehmood said:

Muhammad Asif killed his two sisters over their character and lifestyle, which he didn’t like. Fozia was shot in her chest and Suriya was shot in her waist.

Police said neighbors and relatives had told them the deaths were “honour” killings sparked by Asif’s suspicions that his sisters were having affairs.

Police said Asif was jailed after having murdered his mother four or five years ago, but set free after being pardoned by his family, but declined to provide details.

More than 500 men and women died in “honour” killings last year, the Human Rights Commission of Pakistan says. Many of these crimes, carried out by relatives who say their mostly female victims have brought shame on the family, are never prosecuted, observers say.

Pakistani law allows criminal cases against those charged with a killing to be dropped if the families of their victims forgive them, or accept a “blood money” offering instead.

The photo above shows Sharmeen Obaid-Chinoy and Daniel Junge, who co-directed Saving Face, which will air on HBO on March 8.

Their Oscar win prompted activists to call for changes in Pakistan’s laws to punish those who attack women deemed to have disgraced their families.

But earlier this week, a Muslim cleric condemned a new law passed in Punjab to protect women from violence, saying it would weaken men’s authority over females.

UK imam praises executed killer of Pakistani governor

Added March 6, 2016

British Imam Muhammad Asim Hussain has been slammed by the National Secular Society for praising Mumtaz Qadri, inset, who was executed last month for the murder of the former governor of Punjab, Salman Taseer.

Taseer was killed in Pakistan in 2011 after calling for reform of the country’s blasphemy laws.

Following Qadri’s execution, a post on Facebook by the Bradford-based imam said it was:

A dark day in the history of Pakistan; the day … Mumtaz [Qadri] was wrongfully executed and martyred in the way of Allah, when he did what he did in honour of the Prophet.

Stephen Evans, National Secular Society campaigns manager, said:

Salman Taseer was a brave and principled advocate for religious tolerance in Pakistan. Support for his murderer within Britain, and the religious fanaticism it reveals, paints a disturbing picture of the future of free expression and social cohesion.

It’s clear that freedoms we have long taken for granted are not universally supported and we’re going to need a strong civil society response, including from Muslims, against those promoting this sort of religious fanaticism.

Muhammad Asim Hussain is described as a “popular Imam and speaker amongst Muslim youth in the UK” and is the founder of a registered youth charity that aims to give young people:

A deeper, more positive awareness of their faith.

According to his website he:

Tirelessly travels throughout the UK to inspire the youth to the way of Islam through his lectures.

The imam told his over 100,000 Facbook followers that the murderer was a “true servant of Allah” and a “lion” of Islam and described him as a “ghazi” – a Muslim fighter against non-Muslims.

Nearly four thousand people ‘liked’ the post and many commented on it endorsing what the imam had said – though other Muslims challenged him.

One response said:

Stop teaching your version of Islam. The Islam I’ve learned promotes peace and love to Muslims and non-Muslims alike.

Another response said:

What a ridiculous thing to say. Glorifying a murderer is outrageous. This post is inciting extremism. Only Allah has the right to take a life.

Other comments said that the murder was wrong but that Salman Taseer, above, should have faced some form of punishment in Pakistan’s judicial system.

The preacher added later that:

To honour the Prophet … is the greatest of acts, to dishonour him … is the worst of acts.

Salman Taseer died in a hail of  a sub-machine gun bullets after he had
spoken out in support of Asia Bibi, a Christian woman sentenced to death for blasphemy.

Friends said that Taseer knew he was endangering his own life by criticising the blasphemy law.

In 2010 Taseer told the BBC that he wanted to see a “liberal” Pakistan rather than a Pakistan of:

Darkness and persecution and of cutting off hands and cutting off heads.

Peter Fonda Will Co-Star in Netflix Movie About American Atheists Founder Madalyn Murray O’Hair

Added March 5, 2016
by Hemant Mehta 1

As we learned last July, Netflix will be airing an original movie later this year based on the life of murdered American Atheists founder Madalyn Murray O’Hair:

And just announced yesterday? Actor Peter Fonda will join the cast:

Fonda will play Reverend Harrington, a con-artist preacher who partners with O’Hair to do a tour of revival meetings to prey on the God-fearing aspect of his followers. Leo will portray O’Hair, the outspoken and overbearing founder of American Atheists, whose eloquent, impassioned speeches in favor of separation of church and state were much at odds with her unethical business practices.
O’Hair was notable for her outspoken anti-religion rhetoric and for helping remove mandatory Bible readings from public schools.

Last year, Vanity Fair Confidential, a show on the Investigation Discovery network, aired a special focusing on the nature of her death.

Netflix hasn’t announced exactly when the movie will premiere, but Deadline says filming is slated to begin on Monday.

Russian atheist faces year in jail for denying existence of God during webchat

Viktor Krasnov being prosecuted under a controversial law after being accused of ‘offending the sentiments of Orthodox believers’

Added March 4, 2015

A Russian atheist faces a year in prison after denying the e

A man in southern Russia faces a potential jail sentence after he was charged with insulting the feelings of religious believers over an internet exchange in which he wrote that “there is no God”.

Viktor Krasnov, 38, who appeared in court Wednesday, is being prosecuted under a controversial 2013 law that was introduced after punk art group Pussy Riots was jailed for a performance in Moscow’s main cathedral, his lawyer Andrei Sabinin told AFP.

The charges – which carry a maximum one-year jail sentence – centre on an internet exchange that Krasnov was involved in in 2014 on a humorous local website in his hometown of Stavropol.

“If I say that the collection of Jewish fairytales entitled the Bible is complete bullshit, that is that. At least for me,” Krasnov wrote, adding later “there is no God!”

One of the young people involved in the dispute with Krasnov then lodged a complaint against him accusing him of “offending the sentiments of Orthodox believers”.

Krasnov, whose case began last month, spent one month in a psychiatric ward last year undergoing psychiatric examinations before he was finally deemed to be sane.

Krasnov’s lawyer insisted to AFP that his client was “simply an atheist” and that he had taken aim at both “Halloween and Yiddish holidays” in the same exchange.

New study exposes shocking rulings of UK Sharia courts

Added March 3, 2016

A book entitled Women And Sharia Law: The Impact Of Legal Pluralism In The UK written by Muslim academic Elham Malea, inset above, claims Sharia courts in the UK condone rape, wife-beating and the forced marriage of young girls.

According to this report, it also says some Islamic clerics support chopping off the hands of criminals while others are in favour of a father having the power to annul his daughter’s marriage if he does not approve of her partner.

The book was written following a four-year investigation into around 80 Islamic councils across London and the Midlands, in which disputes within Muslim communities are settled.
Manea, a Zurich University-based professor and expert on human rights, described the power held in these courts as “totalitarian” and said they were more extreme than in some parts of Pakistan.

She gave an example of a British woman who was forced to marry her cousin in Pakistan, where she was raped on her wedding night.

The woman returned to the UK and pleaded with a Sharia court for an annulment, which was dismissed outright.

Manea said in her book:

They did not care that she was forced to marry. They did not care that she is being raped in marriage, they do not see that as rape in marriage.

She also quoted an imam who supported girls getting married at extremely young ages, explaining there was “no particular age” limit but that:

Normally, the younger the better.

Her investigation also uncovered shocking attitudes among clerics towards physical punishment and wife beating.

A woman will be beaten in the name of religion. Beaten. And it will be legal.

One cleric was said to have told her:

A man should not be questioned why he hit his wife because this is something between them.

Manea added women from south Asia living in the UK were:

Up to three times more likely to kill themselves than women in the general population.

The book also claims that Sharia law courts base some inheritance decisions purely on gender. One cleric said:

We are very happy to give the woman half and the man double because I think this is a very fair way of dealing with the situation.

Conservative MP Nusrat Ghani told The Sunday Times she was “shocked and concerned” that women were being treated in such ways:

Just because if her gender by self-appointed community or faith leaders via Sharia courts.There is one law in the UK and that law is set by parliament. No faith-based law trumps the laws of our land.

In response to these allegations, the Muslim Council of Britain said the courts had:

No enforcement powers and operate only with consent of parties. They receive no public funding and perform an important function.

The Muslim Council of Britain is committed to ensure that the council apply rules of natural justice in their proceedings, treat parties with equal respect and fairness, have more women members on the council panels and all panel members are given training on judge craft.

Muslims must have the same right to see justice in accordance with their faith as other faiths have in the UK.

Catholic abuse movie wins Best Picture Oscar award

Added March 2, 2016

Hollywood star Mark Ruffalo, above left, star of Spotlight, was among protesters outside Los Angeles’ Cathedral of Our Lady of the Angels shortly before it was announced that the movie had won the big prize at the 88th Academy Awards last night.

According to this report, Ruffalo tweeted:

Standing with the survivors of priest sexual abuse.

Together with the movie’s co-writer Josh Singer he stood in solidarity with the Survivors Network of Those Abused by Priests (SNAP) demanding the public release of the names of paedophile members of the clergy.

Nominated for a total of six Oscars, Spotlight was also the big winner on Saturday at the Independent Spirit Awards.

The Open Road-distributed and Tom McCarthy-directed drama about the Boston Globe’s Pulitzer Prize-winning investigative team’s exposes of rampant sexual abuse of children by Catholic priests, and the subsequent cover-ups, was chosen as one of the top 10 films of 2015 by AFI.

Onstage at the Oscar ceremony, Spotlight producer Michael Sugar said:

This film gave a voice to survivors, and this Oscar amplifies that voice which we hope will become a choir that will resonate all the way to the Vatican.

Pope Francis, it is time to protect the children and restore the faith.

Meanwhile, it is reported here that, hours before the Oscar win was announced, one of the most senior officials within the Vatican hierarchy, Cardinal George Pell of Australia, above,  admitted under oath for the first time that he had heard that an Australian Catholic schoolteacher may have engaged in “paedophilia activity”, but he never followed up on the “one or two fleeting references” he heard about the “misbehaviour”.
The teacher in question, Edward Dowlan, a Christian Brother, was later convicted of abusing 20 boys and is serving a six-year prison sentence.

Pell, in an appearance by videolink before the Australian Royal Commission into institutional responses to sexual child abuse, sounded contrite as he testified, often using short sentences. He called the Church’s response to clerical sexual abuse of children by one serial offender, Gerald Ridsdale, “a catastrophe” for his victims but also for the Church.

Pell said:

I’m not here to defend the indefensible. The Church has made enormous mistakes, but is working to remedy them.

The testimony via videolink was arranged by the Royal Commission after Pell had said he could not travel to Australia because of a heart condition.

A Vatican official acknowledged that Pell had probably not foreseen that he would still have to testify in a public forum even though he remained in Rome: a banqueting hall in the Hotel Quirinale that included nearly 70 journalists, and 15 survivors of sexual abuse who made the journey from Australia.

The decision by Pell not to go to Australia and face intense media scrutiny there had an unintended consequence. Uncomfortable questions about criminal sexual acts committed by Catholic priests were asked being asked on the Pope’s own doorstep.

Evidence about priests kissing boys, swimming with them naked, and taking showers with them, had never before been presented in this way in the Vatican.

Robert Mickens, a veteran Vatican journalist, said:

This is in the Pope’s yard right now, and that has never happened. Historically, yes, this is something really big.
It was clear Pell was going to be very sullen; he had short answers and sounded repentant and ‘Gosh, I didn’t understand’.

But there was an admission, finally, that he heard the rumours. Before, he was saying this was all brand new to him.

Mickens said he believed that Pell was purposely:

Playing the kind of almost sorry old man who was beaten up a little bit. That is a difficult act for George. Whether the commission buys it or not … certainly here in Rome he looks like the object of a witch hunt.

Stephanie Kirchgaessner, reporting for the Guardian, wrote:

The big question now is not only how Pell will fare under the next few days of questioning, but whether renewed focus on clerical abuse and the Church’s handling of the problem will also receive more attention from the Pope.

Atheism has ancient roots and is not ‘modern invention’

Added March 1, 2016

Atheism is not a modern invention from the western Enlightenment, but actually dates back to the ancient world, according to a new book by a Cambridge academic – which challenges the assumption that humanity is naturally predisposed to believe in gods.

In Battling the Gods, Tim Whitmarsh, professor of Greek culture at Cambridge University, lays out a series of examples showing that atheism existed in polytheistic ancient Greece. It is, according to its author, partly “an attempt to excavate ancient atheism from underneath the rubble heaped on it by millennia of Christian opprobrium”.

Early atheists were making what seem to be universal objections about the paradoxical nature of religion. Disbelief in the supernatural is as old as the hills. It is only through profound ignorance of the classical tradition that anyone ever believed that 18th-century Europeans were the first to battle the gods.

“We tend to see atheism as an idea that has only recently emerged in secular western societies. The rhetoric used to describe it is hyper-modern. In fact, early societies were far more capable than many since of containing atheism within the spectrum of what they considered normal,” said Whitmarsh.

“Rather than making judgments based on scientific reason, these early atheists were making what seem to be universal objections about the paradoxical nature of religion – the fact that it asks you to accept things that aren’t intuitively there in your world. The fact that this was happening thousands of years ago suggests that forms of disbelief can exist in all cultures, and probably always have.”

In the fourth century BC, he points to Plato, as the philosopher imagines a believer chastising an atheist:

“You and your friends are not the first to have held this view about the gods! There are always those who suffer from this illness, in greater or lesser numbers.”

“We may balk at his disease imagery,”

writes Whitmarsh,

“but Plato was surely right in his general point. There have been many throughout history and across all cultures who have resisted belief in the divine.”

Because you disbelieved things that are not unbelievable, your name from now on shall be Disbeliever (Apistos)
The god Asclepius, to a man who mocked miracle cures
These range from Carneades, head of the Platonic academy in the second century BC, who argued that

“belief in gods is illogical”,

to the Epicureans, who were often called atheoi in antiquity, and the atheistic writings of Xenophanes of Colophon.

Whitmarsh argues that the diversity of ancient Greece’s polytheistic societies meant there was no such thing as religious orthodoxy, and no clergy laying out how people should live. This meant, he said, that while atheism could be viewed as mistaken, it was usually tolerated – although not in the case of Socrates, who was executed in Athens for “not recognising the gods of the city.

Contradictions of the Bible

Added December 9, 2016

http://infidels.org/library/modern/jim_meritt/bible-contradictions.html

Arguments for atheism

Added December 10, 2016

http://www.argumentsforatheism.com/

Filosofia ja elämänkatsomustieto

Last update 01.03.2016

Yleistietoa, opetussuunnitelmia, oppikirjoja ja linkkejä.


Elämänkatsomustiedon opetussuunnitelma 2016

Tutustuaksesi opetushallituksen versioon elämänkatsomustiedon opetussuunnitelmasta napauta tästä (pdf) tai tästä (doc).

Html muodossa opetussuunnitelman löydät napauttamalla tästä.


Syksyn 2015 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä

Syksyn 2015 filosofian ylioppilastehtävät html-muodossa saat näkyviin napauttamalla tästä.


Kevään 2015 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä

Kevään 2015 filosofian ylioppilastehtävät html-muodossa saat näkyviin napauttamalla tästä.Syksyn 2014 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä.

Kevään 2014 filosofian ylioppilastehtävät html-muodossa saat näkyviin napauttamalla tästä.

Kevään 2014 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä.

Syksyn 2013 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä.

Syksyn 2013 filosofian ylioppilastehtävät html-muodossa saat näkyviin napauttamalla tästä. ja pdf -muodossa napauttamalla tästä.

Kevään 2013 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä.

Kevään 2013 filosofian ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä.

Filosofi och livsåskådning

20 läroböcker och vokabulär

Philosophy and Life View

20 books and dictionary in Finnish

Constructed language misil

misil

Katsomusaineiden didaktiikkaa

Yleistä didaktiikkaa

Ilmaista didaktiikkaa

Kristillinen dogmatiikka

http://etkirja.pp.fi/dogmatiikka.html

Filosofian, elämänkatsomustiedon ja uskonnon didaktiikkaa

Motivaatio, kv sopimukset, totuus jne...

Lukion filosofia, Filosofi i gymnasiet

Opetussuunnitelmat ja lisätietoa

Mitä filosofia on?
Vad är filosofi?
Opetussuunnitelma
Läroplan
Yliopistofilosofian sivustot
Filosofi.fi på svenska
Svenska material
Philosophy links in Internet
Logiikan alkeet Internetissä
Palautelomake

Ilmaiset filosofian oppikirjat

FI1 , FI2 , FI3 , FI4

Normatiivinen etiikka
Sukupuolietiikka
Metaetiikka
Deskriptiivinen etiikka

Filosofian ylioppilastehtävät

S 2012 K 2012 S 2011 K 2011
Vanhoja ylioppilastehtäviä
Vanhojen tehtävien sanaluettelo lukumäärineen
Ylioppilaskirjoitusten filosofit
Ylioppilaskirjoitusten sivistyssanat
Palautelomake

Elämänkatsomustieto, livsåskådning

Opetussuunnitelmat ja lisätietoa

Elämänkatsomustieto vai uskonto?
Mitä elämänkatsomustieto on?
Miksi evankelis-luterilaiset eivät pääse et:n opetukseen
Elämänkatsomustiedon opetussuunnitelmat
Grunderna för läroplanen för den grundläggande utbildningen
Koululait ja muut säädökset
Kysymyksiä ja vastauksia
Keskeiset ongelmat opetuksessa
Elämänkatsomustiedon opetusaineistoa ja linkkejä
Ohjeita kouluille
Dosentti Jouni Luukkaisen kantelut
Elämänkatsomustiedon stipendit
Kilpailut
Uskonnottomien uutisia
Religionskunskap i Sverige
Svenska material
Palautelomake

Peruskoulu Grundskola

Ilmaiset oppikirjat

et1 et2 et3 et4 et5 et6 et7 et8 et9

Opetussuunnitelmat ja lisätietoa

Elämänkatsomustiedon opetussuunnitelmat
Grunderna för läroplanen för den grundläggande utbildningen
Opetusvihjeitä: 1-5, 5-9
Verkkomateriaalia
Vähemmistöuskontojen oppikirjat
Palautelomake

Lukio Gymnasium

Ilmaiset oppikirjat

et10 et11 et12 et13 et14

Opetussuunnitelmat ja lisätietoa

Elämänkatsomustiedon opetussuunnitelmat
Grunderna för läroplanen
Sanasto
Opinnot Helsingin yliopistossa
Uskontojen vertailutaulukko
Palautelomake

Elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät

S 2012 K 2012 S 2011 K 2011
Vanhoja tehtävä
Vanhojen tehtävien sanaluettelo lukumäärineen
Ylioppilaskirjoitusten sivistyssanat

Syksyn 2014 ylioppilaskirjoituksiin valmistautuminen

Sekä elämänkatsomustiedon että filosofian ylioppilaskirjoituksiin kannattaa valmentautua lukemalla tämän oppiaineiston sanastoa sanasto.

Elämänkatsomustiedon kokeeseen lue myös ainakin kerran viikossa Elämänkatsomustiedon (opetushallituksen) opetussuunnitelmaohjeen sanat aakkosjärjestyksessä.

Filosofian kokeeseen lue ainakin kerran viikossa Filosofian(opetushallituksen) opetussuunnitelmaohjeen sanat aakkosjärjestyksessä.

Elämänkatsomustieto ainereaalissa

Elämänkatsomustieto on eräs lukion reaaliaineista. Elämänkatsomustiedon ainereaalissa kokelas valitsee vastattavakseen kuusi kysymystä kymmenestä vaihtoehdosta.

Reaaliaineiden sijoittuminen koepäivien kesken: Samana koepäivänä järjestetään evankelis-luterilaisen uskonnon, ortodoksisen isen uskonnon, elämänkatsomustiedon, yhteiskuntaopin, kemian, maantieteen ja terveystiedon kokeet.

Muuta tietoa

Esitelmä ateismista 9.2.2012 (pdf)
Maailmanuskonnot
Wienin piiri
Valtion ja kirkon ero
Java kielen perusteet versio 0.7
Palautelomake
Jäsenlomakkeet ja palautelomakkeet tekstinä ohjelmoijille

Ehdotus lukion opetuksen järkiperäistämiseksi

Suomen Ateistiyhdistys ry. kannattaa kaikkien mielipideaineiden poistamista kouluista. Erityisesti oman uskonnon opetus on mielipideopetusta.

Suomen ateistiyhdistys vastustaa kuitenkin jyrkästi kaikille yhteiseen "elämänkatsomustiedon" opetukseen siirtymistä lukioissa. Se merkitsisi Ruotsin mallin mukaista uskonnon opetusta eli sitä, mitä Kulosaaren yhteiskoulussa nyt opetetaan.

Kulosaaren yhteiskoulun kaikille pakollisen opetussuunnitelman löydät napauttamalla tästä.

Koska peruskoulun järkeistäminen on Suomen äärivanhoillisessa mielipideilmastossa mahdotonta, ehdotamme että järkeistäminen aloitetaan lukiosta.

Kun oman uskonnon tai elämänkatsomustiedon opetusta on peruskoulussa 9 vuotta, on kohtuutonta, että sitä on lukiossa.

Koska lukion elämänkatsomustiedon opetus oli aikoinaan filosofian opetusta ja nykyään huuhaata, ehdotamme, että oma uskonto ja elämänkatsomustieto poistetaan lukiosta ja muutetaan filosofian opetusta niin, että lukioissa filosofian nykyiset kurssit 2, 3 ja 4 ovat pakollisia. Samalla on päätettävä, että näiden kurssien sisältöjä ei muuteta lisäämällä niihin uskontotietoa.

Koska lukioissa on paljon evankelis-luterilaisia uskonnonopettajia, ehdotan, että heitä varten luodaan lakkautuspalkkajärjestelmä siirtymisajaksi. Vastaavasti teologikoulutusta vähennetään niin, että lukioiden evankelis-luterilaisen uskonnon opettajat voivat siirtyä joustavasti evankelisluterilaisen kirkon tehtäviin.

Nykyisin pätevät elämänkatsomustiedon opettajat katsottakoon päteviksi lukion filosofian opettajiksi.

Siirtymäajaksi myös opettajakoulutusta vailla olevat, joilla on yliopistossa suorittettu vähintään keskimmäinen oppimäärä filosofiassa, katsottakoon päteviksi lukion filosofian opettajiksi.

Lakkautuspalkka lisää menoja, mutta teologikoulutuksen keskeyttäminen pienentää menoja.

Kun joukko teologian professoreja joutuu lomautetuiksi, tämä on vain osoitus siitä, että kansalaisia lomautetaan tasapuolisesti kaikissa yhteiskuntaluokista.

Todellisiä hyötyjiä ovat lukiolaiset.

Mainittakoon, että ylempää löytyvät täysin ilmaiset lukion filosofian oppikirjat.