Jumalaton kulttuurilehti

Helmikuu 2016

Suomen ainoa kulttuurilehti

Sisällysluettelo

Tämä kiertotähti ei ole laadullisesti ainutlaatuinen

Erkki Hartikainen 29.2.2016

Carl Sagan oli merkittäviä tutkimustuloksia tuottanut tähtitieteilijä.  Hänen kansantajuiset kirjansa ovat kuitenkin tuottaneet suuren joukon taivastelijoita. Saganilla itsellään oli huonosti muotoiltuja ajatuksia, hän ei esimerkiksi tajunnut, että ns. luonnonlait ovat puhtaasti inhimillisiä ajatusrakennelmia.

Valitettavasti David Attenboroughin seuraajiksi BBC:ssä on pyrkimässä näitä pahanlaatuisia taivastelijoita.

Ihmisillä ei ole ollut voimavaroja, älyä eikä mielikuvitusta luoda elämää keinotekoisesti. Pyrkimykset suurin piirtein lopahtivat Oparinin ja Millerin kokeisiin, joissa tuotettiin aminohappoja alkuaineista.

Ihmisillä ei ole liioin ollut mielenkiintoa rakentaa itseään kopioivia robotteja. Nykyinen tietotekniikka kyllä mahdollistaaa sen.

Jo puoli vuosisataa sitten sitten näin, että teollisuurobotit hitsasivat auton rungon, mutta kaiken muun teki halpa ihmistyövoima. Tähän omituisuuteen oli seuraava syy: Halpatyövoima ei tehnyt oleellisen tärkeää hitsaustyötä yhtä huolellisesti ja hyvin kuin robotit.

Itseään kopioivan robotin, joka voisi mennä Kuuhun ja rakentaa siellä itsensä kaltaisia robotteja, rakentaminen on hyvin paljon vaikeampaa kuin itseään teollisuuden tuottamista aineista kopioivan robotin rakentaminen.

Itseään monistavan robotin pitäisi myös pystyä Kuusta löytyvillä aineilla valmistamaan avaruusaluksia.

Jos robotit tulisivat hyvin toimeen Kuussa, niillä tuskin olisi mielenkiintoa laskeutua Maan kaltaisille kiertotähdille, joilla ne ruostuvat käyttökelvottomiksi.

Koska yhtään itseään monistavaa robottia ei ole tehty tällä planeetalla, ja koska Kuussa itsenäisesti itseään kopiovan robotin valmistaminen tuntuu hyvin epätodennäköiseltä, älkäämme antako taivastelijain hämätä  meitä väitteellä, että jos Linnunradassamme olisi muualla elämää, Linnunrata olisi täynnä itseään monistavia robotteja.

Emme tiedä, kuinka paljon ja millaista elämää muualla Linnunradassamme on. Taivastelijain laskemista ei pidä tehdä mitään myönteisiä  tai kielteisiä johtopäätöksiä.

Onko peruskoulu turmellut nykyiset poliitikot lopullisesti ja peruuttamattomasti?

Erkki Hartikainen 28.2.2016

Kun minä olin lapsi, ei ollut muita eläkkeitä kuin kansaneläke ja yritysten ja virastojen sisäiset eläkkeet. Työeläkkeet saatiin aikaan siihen aikaan kun olin nuorena matemaatikkona vakuutusyhtiössä. Juuri siitä syystä muistan sen, milloin ne saatiin.

Menneinä aikoina ei ollut mitään eläkkeitä, vaan lapset elättivät vanhempansa. Jos lapsia ei ollut, vanhus joutui "hoitolaan" tai huutolaiseksi.

Nykyiset vakuutusmatemaatikot obat laskeneet, että nykyiset valtavat eläkerahastot riittävät noin kolmenkymmenen vuoden eläkkeisiin. Se aika, että lapset joutuisivat elättämään vanhempansa, ei ole ollenkaan palaamassa.

Myös sellaine eläkejärjestelmä, jossa eläkerahat kerätään tyäläisiltä ja maksetaan saman tien eläkeläisille, on täysin mahdollinen. On ollut maita, joissa näin on menetelty.

Ihmettelen, että jopa sosialidemokraattisen puolueen pää-äänenkannataja ei tiedä riittävästi puolen vuosisadan takaisesta elämästä.

Kouluissa ei opeteta, millaista elämä Suomessa toisen maailmansodan jälkeen oli.

LAUSUIMME TUOMARIN- JA VIRKAVALOISTA (24.2.2016)

Lisätty 28.2.2016

http://www.ateistit.fi/uutiset/uuti160224.html

Romaanin seksikohtaukset aiheuttivat ”sydämentykytyksiä ja ahdistusta” – egyptiläiskirjailijalle kaksi vuotta vankeutta

Lisätty 28.2.2016

Egyptiläinen kirjailija Ahmed Naji tuomittiin siveellisyyden loukkaamisesta valtion omistaman kirjallisuuslehden julkaistua katkelmia hänen romaanistaan.

Egyptin oikeus tuomitsi viime lauantaina kirjailija Ahmed Najin kahdeksi vuodeksi vankeuteen. Egyptin valtion omistama kirjallisuuslehti julkaisi 30-vuotiaan Najin romaanista katkelmia, joiden oikeus katsoi loukanneen siveellisyyttä.

Syytteet kirjailijaa vastaan nosti mies, joka kertoi Najin kirjoittamien katkelmien aiheuttaneen hänelle sydämentykytyksiä ja ahdistusta.

Katkelmat olivat romaanista Istikhdam al-Hayat, jonka nimi tarkoittaa elämän käyttöohjetta. Romaanin päähenkilö muun muassa polttaa hasista ja harrastaa seksiä itseään vanhemman naisen kanssa.

Syytteet hylättiin tammikuussa alemmalla oikeusasteella, mutta vankeustuomio tuli syyttäjän valitettua päätöksestä.

Kaksi vuotta on Egyptissä maksimivankeusrangaistus siveellisyyden loukkaamisesta. Katkelmat julkaisseen lehden päätoimittaja sai 10 000 Egyptin punnan eli noin 1 150 euron sakot. Tuomiosta voi vielä valittaa.

Najin puolustus sanoi oikeudessa, ettei hänen romaaninsa sisältänyt mitään, mitä ei olisi myös yleisesti islamilaiseen kaanoniin luetuissa teoksissa. Najin mukaan myös maan sensuurilautakunta oli aiemmin hyväksynyt teoksen.

Monet sananvapausjärjestöt ja egyptiläiset kirjailijat pitävät tuomiota hyökkäyksenä sananvapautta vastaan.

Sanomalehti al-Maqalin kolumnisti ja talkshow-juontaja Ibrahim Eissa on yksi tuomiosta järkyttyneistä. Hän kritisoi lehden etusivulla voimakkaasti maan presidentti Abdel Fattah al-Sisia.

”Sinun johtamasi valtiovalta vihaa intellektuelleja, ajattelevia ja luovia ihmisiä, aivan kuten edeltäjäsi Muhammed Mursin hallinto. Se pitää vain tekopyhistä ja mielistelijöistä, jotka nuoleskelevat hallintoa”,

Eissa kirjoitti kolumnissaan.

Egyptin armeija syrjäytti al-Sisin johdolla Mursin vuonna 2013. Tuolloin hän syytti Mursia islamismin tuomisesta maan vallankäyttöön, mutta al-Sisin valtakaudella toisinajattelijoiden, toimittajien ja opposition kannattajien vangitseminen on edelleen ollut yleistä.

Uskonto mutkistaa aids-työtä Ugandassa

Kondomikielto

Lisätty 26.2.2016

Ugandan presidentti Yoweri Museveni jatkaa 30 vuotta kestänyttä valtakauttaan. Tämä varmistui lauantaina, kun Museveni "voitti" presidentinvaalit.
 
Opposition ehdokas, vaalien aikaan kotiarestissa ollut Kizza Besigye piti vaalitulosta huiputuksena.

Uusien hi-virustartuntojen määrä kasvoi Ugandassa kolmanneksella vuodessa 1980-luvun puolivälissä, mutta kasvu laantui 6,1 prosenttiin vuonna 2004. Nyt luku on noussut yli 6,4 prosenttiin, Ugandan aids-komitea kertoo.

Kasvu johtuu Ugandan hallituksesta ja mahtavien yhdysvaltalaisten uskonnollisten järjestöjen vaikutusvallasta Ugandassa.

Perustava kysymys kondomeista on tyystin sivuutettu. Kirkoille annettava raha on korvamerkitty moralistisiin tarkoituksiin, joten hivin leviäminen kiihtyy tässä maassa.

Seksistä pidättymiseen ja uskollisuuden korostamiseen käytetyn rahan osuus Ugandan aids-avusta nousi 50:stä p 60 prosenttiin vuosina 2004-2006. 

Uskonnon valta kasvussa

Taustalla on myös uskonnollisten järjestöjen vaikutusvallan kasvu Ugandassa. Presidentti Yoweri Musevenin Janet-puoliso kuuluu uudestisyntyneiden kristittyjen kirkkoon, ja perheen tytär toimii pastorina uskolla parantamista harjoittavassa lahkossa.

Ugandan uudestisyntyneiden kirkkojen neuvoston johtaja Alex Mitala väitti viime vuonna, että joitakin ihmisiä on parannettu rukouksen avulla. Hän kuitenkin vakuutti, että ne, joihin rukous ei tepsi, ohjataan terveydenhuollon huomaan.

Ugandan aids-komitean tiedottaja James Kigozi myöntää, että uskonnolliset ryhmät pyrkivät vaikuttamaan politiikkaan. Hänen mukaansa komitea kuitenkin korostaa edelleen kondomin käyttöä pidättyvyyden ja uskollisuuden rinnalla. Komitea jakaa myös yhdistelmälääkettä osalle aids-potilaita.

Kampalan Mildmay International -sairaalan lääkäri Steven Watiti kertoo, että Ugandan 1,2 miljoonasta hivin kantajasta lääkitystä kaipaa 350 000, mutta lääkkeitä saa vain 150 000 ihmistä.

Umberto Eco ja älykkään suunnittelun todistus

Umberto Eco (5. tammikuuta 1932 Alessandria, Italia – 19. helmikuuta 2016)

Ruusun nimi

Lisätty 25.2.2016

Ruusun nimi (ital. Il nome della rosa) on vuonna 1980 ilmestynyt Umberto Econ kirjoittama dekkarimuotoinen romaani. Kirjan tapahtumat sijoittuvat keskiajalle vuoteen 1327, kuvitteelliseen italialaiseen luostariin. Teoksen on suomentanut Aira Buffa, ja suomennoksen on julkaissut WSOY vuonna 1983.

Romaani sai osakseen maailmanlaajuisen suosion, ja se käännettiin kymmenille kielille. Murhamysteerin suosiota ei haitannut teoksen vaikea ja tiivis sisältö. Eco tuo kansanomaistettuna esiin semiologiset näkemyksensä ja teoriansa kielestä, samat joita hän oli opettanut Torinon yliopistossa.

Kirja kuvaa 1300-luvun luostarielämää hyvin pikkutarkasti. Tapahtumat sijoittuvat benediktiiniläisluostariin aikana, jolloin benediktiinien ja fransiskaanien välillä oli suuria ristiriitoja.

Kirja valaisee keskiajan kristinuskossa vallinneita jännitteitä: uskonnollista köyhyyttä korostaneet fransiskaanit olivat katolisen kirkon vallalle suurempi uhka kuin monet harhaoppiset lahkot, kuten apostolici ja dolcinolaiset, joita tuona aikana myös oli paljon.

Jos kirkko olisi seurannut fransiskaaneja, sen olisi tullut luopua rikkauksistaan ja maaomaisuuksistaan, jolloin se olisi menettänyt valtansa. Osa kirjassa esiintyvistä henkilöistä, kuten inkvisiittori Bernardo Gui ja minoriitti Michael de Cesena, ovat todellisia historiallisia henkilöitä.

Kaikesta uskontokriittisyydestään huolimatta Umberto Eco uskoi älykkään suunnittelun argumenttiin

Älykäs suunnittelu (engl. intelligent design) on näennäistieteellinen käsitys, jonka mukaan

"tietyt kaikkeuden ja elollisten olentojen ominaisuudet ovat parhaiten selitettävissä älyllisellä syyllä, ei ohjaamattomalla tapahtumasarjalla kuten luonnonvalinnalla".

Se on nykyaikainen muoto kreationisisesta jumalatodistuksesta, (luomisopista) mutta eroaa tästä siten, että argumentti määrittelee suunnittelijan tuntemattomaksi.

Väitteen historia on kreationismissa. Barbara Forrestin mukaan älykäs suunnittelu on yhdysvaltalaisten kreationistien keksintö, jolla pyritään kiertämään kreationismin opetuksen kieltäviä tuomioistuinpäätöksiä.

Älykkään suunnittelun kannatajien mukaan ajatuksen historia kuitenkin ulottuu kreationismioikeudenkäyntejä kauemmas, ja uskomus perustuu totuudenetsintään ja tieteen kritiikkiin.

Jotkut älykkään suunnittelun puolustajista, kuten Michael Behe, ovat teistisiä evolutionisteja kuin kreationisteja, mutta esimerkiksi Behen tuomioistuimessa antamassa todistuksessa hän toteaa että hänen määrittelynsä tieteelle sallisi myös tähdistä ennustamisen tieteeksi.

Älykkään suunnittelun liikkeen keskeisimmät puolustajat, jotka kaikki ovat taloudellisessa yhteydessä yhdysvaltalaiseen Discovery Instituteen, ovat henkilökohtaisesti sitä mieltä, että suunnittelija on kristinuskon Jumala.

Suunnittelua puolustavia argumentteja ovat heidän mukaansa erityisesti palautumattomasti monimutkaiset biokemialliset rakenteet, joiden täsmennettyä monimutkaisuutta pidetään merkkinä älyllisestä alkuperästä, sekä maailmankaikkeuden kosminen hienosäätö, jonka tarkkuus mahdollistaa ihmisten olemassaolon.

Älykkään suunnittelun kannattajat väittävät, että kyseessä on tieteellinen teoria. Tehdessään näin he pyrkivät myös määrittelemään tieteen niin, että se voisi sisältää myös yliluonnollisia selityksiä.

Tiedeyhteisön ylkivoimaisen enemmistön mukaan älykäs suunnittelu ei ole tiedettä, koska siltä puuttuvat tieteen keskeiset piirteet.

Yhdysvaltain kansallisen tiedeakatemian mukaan

”kreationismi, älykäs suunnittelu ja muut väitteet yliluonnollisesta väliintulosta elämän tai lajien synnyssä eivät ole tiedettä, koska ne eivät ole testattavissa tieteen menetelmillä”.

Yhdysvaltain kansallinen tiedeaineiden opettajien yhteisö (NSTA) ja American Association for the Advancement of Science ovat kutsuneet älykästä suunnittelua näennäistieteeksi eli valetieteeksi.

Älykäs suunnittelu syntyi vastauksena Yhdysvaltain korkeimman oikeuden vuoden 1987 päätökseen Edwards v. Aguillard, joka liittyi kirkon ja valtion eroon. Sitä käytettiin ensi kertaa merkittävästi vuonna 1989 ilmestyneessä toisen asteen biologian opetukseen tarkoitetussa oppikirjassa Of Pandas and People.

Zikavirus nosti esille kristillisen tabun Latinalaisessa Amerikassa

Lisätty 24.2.2016

Zikavirus on nostanut keskusteluun Latinalaisessa Amerikassa kristillisen tabun: abortin.

Useimmissa alueen maissa abortti on laiton tai sallittu vain poikkeustapauksissa. Zikaviruksen uskotaan olevan yhteydessä vauvojen pienipäisyyden eli mikrokefalian lisääntymiseen.

Monissa maissa naisia on suositeltu lykkäämään lapsenhankintaa. El Salvador, jossa naisia on tuomittu vankilaan jopa keskenmenon vuoksi, suositteli pidättäytymään raskaudesta vuoteen 2018 asti.

Osa virallisista reaktioista zikaviruksen herättämiin pelkoihin on ollut hämmentäviä.

Brasilian aiempi terveysministeri oli kokenut julkisen terveydenhuollon asiantuntija. Sitten presidentti Dilma Rousseff antoi puoluepoliittisista syistä salkun liittolaispuolueelle.

Uusi terveysministeri Marcelo Castro on ehtinyt ilmoittaa, että ”seksi on amatööreille, raskaus ammattilaisille”. Hän toivoi myös, että naiset saisivat zikaviruksen ennen kuin tulevat lisääntymisikään, niin että heille kehittyisi vastustuskyky taudille eikä rokotetta tarvittaisi. Hän sanoi myös, että virus voi johtaa kokonaisen sen seurauksista kärsivän sukupolven syntyyn Brasiliassa.

Tähän mennessä Brasiliassa on vahvistettu 508 mikrokefaliatapausta. Noin 4 000 tapausta on tutkinnassa.

Brasiliassa abortti on poikkeustapauksia lukuun ottamatta laiton. Toistaiseksi ei ole merkkejä, että lainsäädäntöä oltaisiin viruksen vuoksi muuttamassa.

Kolumbiassa on jo tehty abortti 32. raskausviikolla sikiön epämuodostumien ja mikrokefalian vuoksi.

Kolumbian laki sallii raskaudenkeskeytyksen esimerkiksi raiskauksen tai vakavien kehityshäiriöiden vuoksi. Osa lääkäreistä sanoo mikrokefalian olevan peruste abortille.

Abortti zikaviruksen vuoksi ei silti ole yksinkertainen päätös. Kolumbiassa, johon virus tuli Brasiliaa myöhemmin, ei ole virallisesti vahvistettu yhtään siihen liittyvää mikrokefaliatapausta. Joidenkin mielestä vammaisen sikiön abortoiminen on eettisesti väärin.

Lisäksi mikrokefalian aiheuttamat aivojen kehityshäiriöt näkyvät harvoin tutkimuksissa ennen 20. raskausviikkoa. Se on Suomessakin yleensä abortin takaraja. Pitäisikö abortti tehdä ihan vain varmuuden vuoksi?

Moni tekee. Aborttipillereitä internetin kautta jakava Women on Web -järjestö sanoo, että virusepidemian jälkeen pyynnöt Latinalaisesta Amerikasta ovat selvästi lisääntyneet.

Monet turvautuvat puoskareihin tai abortoiviksi uskottuihin lääkeaineisiin. Jotkut ruiskuttavat syövyttäviä kemikaaleja kohtuunsa. Osa selviää, osa kuolee. Arviolta parituhatta naista kuolee Latinalaisessa Amerikassa vuosittain laittomiin abortteihin.

Kuten niin usein tässä maailmassa, heikoimmilla ovat köyhät ja kouluttamattomat. Hyvätuloisilla naisilla on varaa hankkia abortti verrattain turvallisesti paremmilla klinikoilla. Asiasta ei puhuta usein edes omalle lähipiirille, mutta tarpeen tullen naisten kesken kokemuksia ja neuvoja jaetaan.

Tunnettu brasilialainen lääkäri Drauzio Varella sanoi BBC Brasilialle, ettei kyse ei ole moraalista vaan epätasa-arvosta. Abortteja tehdään Brasiliassa jo nyt paljon. ”Kielto rankaisee niitä, joilla ei ole rahaa”, hän sanoo.

Näillä naisilla on yleensä myös heikoimmat taloudelliset edellytykset selvitä vaikeasta aivovauriosta kärsivän ja jatkuvaa apua tarvitsevan lapsen kanssa.

Erica Jong ja uskonnot

Lisätty 23.2.2016

Erica Jong (o.s. Mann, s. 26. maaliskuuta 1942 New York Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen kirjailija. Teos Lennä, uneksi (1973) nosti hänet ilmestyttyään julkisuuteen niin kotimaassa kuin Euroopassakin. Teos on kirjoitettu minä-muodossa, ja se muistuttaa huomattavasti hänen kahta ensimmäistä avioliittoaan. Jong kuvaa teoksessa avoimesti tunne- ja seksuaalielämää

Erica Jong on kasvanut maallistuneessa juutalaisessa perheessä. Hänellä ei ole uskonnosta mitään hyvää sanottavaa.

”Minusta mikä tahansa uskonto on hirveä taakka ihmiskunnalle. Haluaisin nähdä maailman ilman uskontoja. Inhoan ja vihaan uskontojen tuomaa verenvuodatusta – ihan kaikkien uskontojen.”

HALLITUKSEN ESITYS POISTAA TUOMARINVALAN (18.2.2016)

Lisätty 22.2.2016

http://www.ateistit.fi/uutiset/uuti160218.html

Eräs lista maailman ateistisimmista maista

Lisätty 21.2.2016

Ruotsi
Vietnam
Tanska
Norja
Japani
Tsekin tasavalta
Suomi
Ranska
Etelä-Korea
Viro
Saksa
Venäjä
Unkari
Hollanti
Englanti
Belgia
Bulgaria
Slovenia
Israel
Kanada
Latvia
Slovakia
Sveitsi
Itävalta
Australia
Taiwan
Espanja

Evoluutioteoria on vankimmin todistettu tieteellinen teoria

Se on vankemmin todistettu kuin mikään painovoimateoria

Erkki Hartikainen 20.2.2016

Suomalaisessa keskustelussakin löytyy änkyröitä, jotka eivät pidä evoluutioteoriaa todistettuna. Suomesta löytyy niitäkin, jotka uskovat yhden tai toisen jumalan luoneen kaikkeuden noin kuusituhatta vuotta sitten.

Itse asiassa evoluutioteoria on vankemmin todistettu kuin esimerkikiksi painvoimateoriat. Tämä johtuu siitä, että evoluutioteorian todisteet näemme katselemalla ympärillemme kotiplaneetalla, mutta painovoimateorioiden pitäisi päteä myös Linnunradan ulkoisessa avaruudessa.

Koska kosmologia on onnistunut vakuuttamaan muut tieteilijät siitä, että kosmologia on tiede, painovoimateorioiden pelastukseksi on keksitty haamuainetta (pimeää ainetta) ja haamuenergiaa (pimeää energiaa).

Kaikkein innokkaimmat haamuenergian kannattajat jopa hihkuvat löytäneensä syyn näkyvän kaikkeuden syntyyn, se syy on heidän mielestää pimeä energia. Hyvä että hihkuvat, siinähän meni luojajumala. Myös enemmän tao väheemmän kummallinen säiteoria siirtää luojajumalan romukoppaan.

Kansalaisaloite epäonnistui: Uskontoja ja elämän­katsomus­tietoa korvaavaa yhtä ainetta ei tule

Onneksi nimiä ei kertynyt tarpeeksi uutta oppiainetta kannattamaan

19.2.2016

Koulujen yhteistä katsomusainetta korvaamaan elämänkatsomustiedon ja uskontojen opetusta kokonaan ei tule, ainakaan vielä. Peruskouluihin katsomusainetta tavoitelleeseen kansalaisaloitteeseen ei kertynyt tarpeeksi nimiä. Aloitteen allekirjoitti lopulta reilut 13 000 ihmistä, kun eduskuntaan päästäkseen aloite olisi tarvinnut 50 000 kannattajaa.

Tällainen opetus olisi ollut YK:n kansalais- ja poliittisia oikeuksia koskevan yleissopimuksen vastainen.

Tanskalainen avustus­työntekijä pelasti 2-vuotiaan nigerialaispojan, jota syytettiin noidaksi

Afrikassa toimivat avustustyöntekijät ovat joutuneet todistamaan, kuinka lapset voivat joutua kristillisen noitavainon kohteeksi asuinseuduillaan, kertoo muun muassa The Independent -lehti.

Tanskalainen Anja Ringgren Loven pelasti lehden mukaan kaksivuotiaan Hope -nimisen nigerialaispojan, jonka hän löysi vaeltamassa pitkin katuja nälkiintyneenä ja ilman vaatteita.

Poika oli joutunut elämään pelkillä tähteillä, joita ohikulkijat olivat hänelle heitelleet. Kotoaan Hope karkotettiin, koska hänen uskottiin olevan noita. Anja Ringgren Loven kääri matoja täynnä olleen pojan huopaan ja vei hänet sairaalaan hoitoon.

Ringgren Loven on perustanut säätiön (African Children´s Aid Education and Development Foundation) auttamaan noidiksi leimattuja lapsia, joista ei pidetä huolta ja jotka joskus tapetaan. Lisäksi tanskalaisnainen ylläpitää keskusta, jossa noitavainolta pelastetuille lapsille annetaan lääkkeitä, ruokaa ja koulutusta.

”Tuhansia lapsia syytetään noidiksi, ja olemme nähneet lasten kiduttamista, kuolleita lapsia ja peloissaan olevia lapsia”, hän kirjoitti Facebookissa pyytäen lahjoituksia Hope-pojan sairaalahoidon rahoittamiseksi.

Vetoomus tuotti nopeasti tulosta: kaksi päivää avunpyynnön jälkeen Hopen hoitoon lahjoitettiin eri puolilta maailmaa yhteensä miljoona dollaria.

”Tällä rahalla voimme antaa Hopelle parhaan mahdollisen hoidon ja sen lisäksi rakentaa lääkäriklinikan ja pelastaa monta muutakin lasta kidutukselta”, Ringgren Loven kirjoittaa.

Hän kertoo Hopen tilan olevan tällä hetkellä vakaa.

Ateistit Alankomaissa

Lisätty 17.2.2016

Alankomaissa neljännes ihmisistä ei usko jumalaan. Yli puolet kertoi tutkimuksessa olevansa agnostikkoja tai epävarmoja kannastaan. Hollantilaisnuoret uskovat jumalaan yleisemmin kuin heitä vanhemmat sukupolvet.

Ateistien määrä ohitti teistien määrän Hollannissa, todettiin Ipsos-tutkimusjärjestön kyselytutkimuksessa. NL Times -verkkolehden mukaan 25 prosenttia Ipsoksen kyselyyn vastaajista ilmoitti olevansa ateisteja, kun Jumalan olemassaoloon uskoi vain 17 prosenttia.

60 prosenttia vastaajista sijoitti itsensä teismin ja ateismin välimaastoon joko agnostikoiksi tai niin epävarmoiksi, etteivät osanneet sijoittaa itseään uskon ja epäuskon välille ollenkaan. Muutos on ollut nopea, sillä vielä vuonna 2012 teistien määrä ylitti ateistien määrän.

53 prosenttia vastaajista ilmoitti  uskovansa kuoleman jälkeiseen elämään, ja 40 prosenttia määritteli itsensä ”hengelliseksi ihmiseksi”.

Huomenna juhlitaan ystävänpäivää, mutta ei Pakistanissa – presidentti ja viranomaiset tuomitsevat ”säädyttömyyden”

Kohatin paikallishallinnon johtaja sanoi länsimaisen juhlan vieton voivan rohkaista siveettömään käytökseen

Lisätty 16.2.2016

Pakistanin pääkaupungissa Islamabadissa oli vielä perjantaina myynnissä ystävänpäivätuotteita.

Pakistanissa ollaan huolissaan länsimaisen hapatuksen saapumisesta islamilaiseen yhteiskuntaan. Sunnuntaina lukuisissa maissa vietettävä ystävänpäivä on tuonut myös Pakistanin katukuvaan sydämiä, nallekarhuja ja muita ystävänpäivätuotteita myyvät kauppiaat.

Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoi perjantaina, että Pakistanin luoteisosassa sijaitsevan Kohatin paikallishallinto on kehottanut poliiseja poistamaan myynnistä ystävänpäivään liittyvät tuotteet.

USKONNONVAPAUSLAIN PARANNUS LÄPÄISI EDUSKUNNAN ENSIMMÄISEN KÄSITTELYN (12.2.2015)

Lisätty 15.1.2016

http://www.ateistit.fi/uutiset/uuti160212.html

Jubmel ja Berkel

Lisätty 14.1.2016

Jällivaarassa Ruotsissa uskottiin, että taivaan jumala Jubmel oli luonut maailman yhdessä paholaisen Berkelin kanssa. Jubmel halusi maailmaan kaikkea hyvää, mutta Berkel esti sen. Tästä syystä maailma on sellainen kuin se on.

Ennen maailman luomista oli vedenpaisumus, jossa vain yksi tyttö ja yksi poika jäivät henkiin pyhällä vuorella. Heistä saivat alkunsa kaikki muut ihmiset.

Lundmark, Bo, 1982: Skapelse och början i samisk saga och sägen, i Samefolket nr. 10.

SEURAKUNTIEN TULOVEROPROSENTIT VUONNA 2016 (9.2.2015)

Lisätty 13.1.2016

http://www.ateistit.fi/uutiset/uuti160209.html

HELSINKILÄISISTÄ 55,5 PROSENTTIA KUULUU KIRKKOON (6.2.2015)

Lisätty 12.1.2016

http://www.ateistit.fi/uutiset/uuti160206.html

FreeLeaks

Vajarit vuotavat

Lisätty 11.1 2016

FreeLeaks voi kansainvälisesti tarkoittaa mitä tahansa, mutta joku on ryhtynyt keskustelupalstalle

keskustelu.suomi24.fi

tekemään uutisia vajarien möhläykistä. Puheenvuoroja löytyy Googlella hakusanalla FreeLeaks.

Kaikenlaista keskustelua vajareista

löytyy sivulta

http://keskustelu.suomi24.fi/yhteiskunta/uskonnot-ja-uskomukset/vapaa-ajattelu

Uskontotiedon ongelma

Lisätty 10.1.2016
Suomen Kuvalehti 5/5.2.2016/Kirjeitä

Arno Kotro ehdottaa (Puheenvuoro, SK 4/2016) kaikille sekä uskontotietoa että elämänkatsomustietoa. Jälkimmäisen tärkein tehtävä on kuitenkin sulkea tieteen vastaisten uskontojen oppien vaikuttamismahdollisuus oppilaan opetuksesta pois. Tämä tavoite ei enää toteutuisi, jos oppilas joutuisi näiden oppien kohteeksi uskontotiedossa, joka olisi väistämättä luterilaista uskonnonopetusta.

JOUNI LUUKKAINEN
puheenjohtaja,
Pääkaupunkiseudun ateistit ry

Sisäänpääsymaksu kirkkoon

Lisätty 9.1.2016

Pyhän Pietarin ja Pyhän Paavalin katedraalikirkko eli Kansallinen Katedraali sijaitsee Washington D.C:ssä.  Se on episkopaalisen kirkon alainen ja on maailman kolmanneksi suurin kirkko, joka rakennettiin 1907-1990.

Kirkko ei saa valtion tukea.  Pääsymaksu sinne on 11 dollaria.

Suomessa valtio avustaa kirkkoa vanhojen kirkkorakennusten ylläpidossa, vaikka kirkon pitäisi maksaa nämä kulut itse.  Kun Suomesta tulee sekulaari valtio, valtiontuki lakkaa.

Unicef: Ainakin 200 miljoonaa tyttöä ja naista joutunut sukuelinten silpomisen uhriksi

8.1.2016

Määrä on huomattavasti aiemmin arvioitua suurempi. Unicef vaatii lisää toimia silpomisen lopettamiseksi.

Maailmanlaajuisesti ainakin 200 miljoonaa tyttöä ja naista on joutunut sukuelinten silpomisen kohteeksi, YK:n lastenjärjestö Unicef arvioi uudessa raportissaan.

Silvottujen määrä on noin 70 miljoonaa suurempi kuin vuoden 2014 arviossa. Unicefin mukaan määrän kasvu johtuu Indonesiasta saaduista uusista tiedoista sekä väestönkasvusta osassa maita.

Raportin tiedot kattavat 30 maata, mutta puolet kaikista silpomisen kohteeksi joutuneista elää Egyptissä, Etiopiassa ja Indonesiassa. Indonesia ei ollut mukana aiemmassa arviossa, koska maasta ei silloin ollut saatavilla luotettavia tietoja.

Unicef kuvailee arviotaan silvottujen määrästä varovaiseksi. Raportista puuttuu yhä maita, joissa silpomista harjoitetaan, kuten Intia, Malesia ja Saudi-Arabia.

Unicef varoittaa, että nykykehityksen jatkuessa silpomisen kohteeksi joutuvien määrä kasvaa merkittävästi seuraavan 15 vuoden aikana. Järjestö vaatii hallituksilta ja terveysalan ammattilaisilta sekä paikallisyhteisöiltä ja perheiltä tehokkaampia toimia silpomisen lopettamiseksi.

YK:n yleiskokous hyväksyi yksimielisesti joulukuussa 2012 päätöslauselman, joka vaatii maailmanlaajuista kieltoa naisten sukuelinten silpomiselle. Silpomisen lopettaminen sisältyy myös syyskuussa hyväksyttyihin YK:n uusiin kestävän kehityksen tavoitteisiin.

VAPAA AJATTELIJA- JA USKOMATON-LEHTIEN YHDISTÄMISTÄ POHDITAAN (4.2.2016)

Lisätty 7.2.2016

http://www.ateistit.fi/uutiset/uuti160204.html

KUINKA KIRKON 114 MILJOONAN EURON VALTIONAPU JAKAANTUU? (3.2.2016)

Lisätty 6.2.2016

http://www.ateistit.fi/uutiset/uuti160203.html

EROLIIKE KIRKOSTA ALKOI SURKEASTI 

Lisätty 5.2 2016

http://www.ateistit.fi/uutiset/uuti160201.html

Koululaitos on kirkon palkkapiika

Helsingissä kirkkoon kuuluu 55,5 prosenttia asukkaista

Lisätty 4.2.2016

Koko Suomessa kirkkoon kuuluu 72,8 prosenttia asukkaista.

Tiettävästi yli 90 prosenttia eroliikkeestä tapahtuu eroakirkosta.fi-palvelun avustuksella. Sitä hoitavat tamperelaiset vajaa-ajattelijat Meno oli aika surkeaa vuonna 2015 ja myös tammikuussa 2016.

Vuoden 2016 tammikuussa eroja tehtiin vain 2805, joka on aikavälin 2007-2016 toiseksi huonoin tulos. Sitä mukaa kuin kirkon ulkopuolella olevan väestön määrä kasvaa myös kirkkoon liittyy aikaisempaa enemmän ihmisiä. Tähän mennessä saadut tiedot kertovat, että v. 2015 kirkosta erosi 45200 henkeä ja siihen liittyi 17600.

Teologit ja kirkon tutkijat ovat useiden vuosien ajan kertoneet, että kirkon väkiluvun lasku pysähtyy. Perustetta ei ole kerrottu. Toistaiseksi pysähtymistä ei näy. Kirkossa on nyt yli kolme miljoonaa jäsentä ja kolmen miljoonan jäsenen rajan saavuttaminen kestää vielä monta vuotta.

Sillä, että kirkkoon kuuluvat antavat lastensa olla koulujen uskonnonopetuksessa, on merkittävä vaikutus siihen, että nuoria ihmisiä liittyy kirkkoon. Lakien mukaan uskontokuntiin kuulumattomille annetaan uskonnon opetuksen sijasta elämänkatsomustiedon opetusta, mutta lakeja rikotaan rangaistuksetta, ja vanhempia painostetaan siirtämään lapsensa uskonnon opetukseen.

Myös elämänkatsomustiedon opetus on huonoa, ja usein elämänkatsomustietoa opettavat uskonnon opettajat. Näiltä sivuilta löytyviä hyviä elämänkatsomustiedon oppikirjoja hyljeksitään.

Koululaitos on kirkon palkkapiika.

Keski-Porin seurakunta antaa äänen evoluution vastustajille

Lisätty 3.2.2016

Keski-Porin evankelis-luterilainen seurakunta järjestää tilaisuuden otsikolla "Raamatun luomiskertomus – tarua vai totta?". Tilaisuudessa luennoi kaksi tunnettua suomalaista evoluution vastustajaa, joiden käsitykset poikkeavat vahvasti myös kirkon nykyisistä käsityksistä.

Keski-Porin luterilainen seurakunta on päättänyt järjestää kirkon nykyoppeihin ja erityisesti tieteen tuloksiin hieman erikoisesti soveltuvan tilaisuuden. Seurakunta on kutsunut kaksi tunnetuinta suomalaista evoluution vastustajaa eli kreationistia luennoimaan seurakuntalaisille.

Luennoitsijat ovat kristillisdemokraattinen poliitikko ja lääkäri Pekka Reinikainen sekä bioprosessitekniikan emeritusprofessori Matti Leisola, jotka ovat molemmat tunnettuja puhujia eräiden herätysliikkeiden piirissä.

Kaksikon peruskäsitys on, että 200 viime vuoden luonnontieteelliset tutkimustulokset ja esimerkiksi koulubiologian opetus evoluutiosta eivät pidä paikkaansa.

Tutkimus: Amerikkalaiset eivät pidä Trumpia uskonnollisena

Lisätty 2.2.2016

Amerikkalaiset eivät pidä republikaanien ehdokkuutta tavoittelevaa miljardööri Donald Trumpia kovin uskonnollisena, kertoi keskiviikkona julkaistu mielipidemittaus. Tieto voi vaikeuttaa Trumpin pyrkimistä presidentiksi, sillä aikaisemmissa tutkimuksissa on todettu, ettei Yhdysvalloissa äänestetä hanakasti ehdokasta, joka on uskonnollinen.

Pew -tutkimuskeskuksen mielipidemittauksen mukaan liki 60 prosenttia amerikkalaisista oli sitä mieltä, ettei Trump ole riittävän uskonnollinen tai lainkaan uskonnollinen. Vain 30 prosenttia vastaajista piti Trumpia "riittävän uskonnollisena".

Uskonnollisuuden puute ei kuitenkaan haitannut niin paljoa, ettei reippaasti yli puolet, 56 prosenttia, kyselyyn vastanneista republikaaneista olisi pitänyt Trumpia joko "hyvänä" tai "loistavana" ehdokkaana.

Trump on presbyteeri. Hänen pahin kilpailijansa, senaattori Ted Cruz puolestaan on baptisti.

Uskonnottomat EU-maissa (Eurobarometri 2010)

Lisätty 1.2.2016

Sija Maa Osuus %
1 Ranska 40
2 Tšekki 37
3 Ruotsi 34
4 Alankomaat 30
5 Viro 29
6 Norja 29
7 Saksa 27
8 Belgia 27
9 Slovenia 26
10 Iso-Britannia 25
11 Luxemburg 24
12 Tanska 24
13 Suomi 22
14 Unkari 20
15 Espanja 19
16 Islanti 18
17 Bulgaria 15
18 Slovakia 13
19 Portugali 12
20 Liettua 12
21 Itävalta 12
22 Latvia 11
23 Sveitsi 11
24 Irlanti 7
25 Kroatia 7
26 Italia 6
27 Puola 5
28 Kreikka 4
29 Kypros 3
30 Malta 2
31 Romania 1
32 Turkki 1


Laskuharjoitin lapsille löytyy osoitteesta

Laskuharjoitin

Gravitation

This is a link. Updated 5/7/2013.

Ateismin määritelmä

George H. Smithin ontologinen ateismin määritelmä:

Ateismi on väite: jumalaa tai jumalia ei ole olemassa

Tässä määritelmässä on määritelty olemassaoloa koskeva eli ontologinen käsitys. Jumala joko on olemassa tai ei ole olemassa. Mitään olemassaolon ja olemattomuuden välimuotoa ei ole.

Teismi on väite: jumala tai jumalia on olemassa

Deismi (jumala on olemassa, mutta ei puutu maailmanmenoon) ja panteismi (jumala on sama kuin maailmankaikkeus) ovat tämän mukaan teismiä

Inhimillinen tieto siitä, mitä on olemassa, on vajavaista. Joku saattaa pitää varmana, että jumalaa tai jumalia ei ole olemassa. Joku toinen saattaa pitää varmana, että jumala tai jumalia on olemassa. Joku kolmas voi olla epävarma siitä, onko jumalaa tai jumalia olemassa vai ei.

Ateistin määrittelemä

Ateisti on henkilö, jonka mielestä ateismi on tosi.

Agnostikon eli jumalaongelmaisen määritelmä

Agnostikko eli jumalaongelmainen on henkilö, joka ei mielestään tiedä, onko ateismi tosi vai onko teismi tosi.

Uskonnon määritelmä

Uskonto on järjestäytynyttä teismiä.

Ne käsitykset joissa ei ole jumalia, eivät ole tämän määritelmän mukaan uskontoja.

Raamatun ristiriidat

Lukeaksesi napauta tästä

Godless Culture Magazine

February 2016

Contents

New book: Logicical empiricism 2016

Julkaisija Suomen ateistiyhdistys ry
Sähköposti: info@ateismi.fi

Publisher: Atheist Association of Finland
E-mail: info@ateismi.fi


Last uppdate 02/29/2016.
Tämä on viimeksi päivitetty 29.2.2016.

Member of

http://www.atheistalliance.org/secular-world/current-issue

Editor of the net magazine: Erkki Hartikainen
Verkkojulkaisun vastaava toimittaja Erkki Hartikainen


Sisällysluettelo
 1. Jumalaton kulttuurilehti
 2. Helmikuu 2016
  1. Suomen ainoa kulttuurilehti
 3. Sisällysluettelo
 4. Tämä kiertotähti ei ole laadullisesti ainutlaatuinen
 5. Onko peruskoulu turmellut nykyiset poliitikot lopullisesti ja peruuttamattomasti?
 6. LAUSUIMME TUOMARIN- JA VIRKAVALOISTA (24.2.2016)
 7. Romaanin seksikohtaukset aiheuttivat ”sydämentykytyksiä ja ahdistusta” – egyptiläiskirjailijalle kaksi vuotta vankeutta
 8. Uskonto mutkistaa aids-työtä Ugandassa
  1. Kondomikielto
  2. Uskonnon valta kasvussa
 9. Umberto Eco ja älykkään suunnittelun todistus
  1. Umberto Eco (5. tammikuuta 1932 Alessandria, Italia – 19. helmikuuta 2016)
   1. Ruusun nimi
   2. Kaikesta uskontokriittisyydestään huolimatta Umberto Eco uskoi älykkään suunnittelun argumenttiin
 10. Zikavirus nosti esille kristillisen tabun Latinalaisessa Amerikassa
 11. Erica Jong ja uskonnot
 12. HALLITUKSEN ESITYS POISTAA TUOMARINVALAN (18.2.2016)
 13. Eräs lista maailman ateistisimmista maista
 14. Evoluutioteoria on vankimmin todistettu tieteellinen teoria
  1. Se on vankemmin todistettu kuin mikään painovoimateoria
 15. Kansalaisaloite epäonnistui: Uskontoja ja elämän­katsomus­tietoa korvaavaa yhtä ainetta ei tule
  1. Onneksi nimiä ei kertynyt tarpeeksi uutta oppiainetta kannattamaan
 16. Tanskalainen avustus­työntekijä pelasti 2-vuotiaan nigerialaispojan, jota syytettiin noidaksi
 17. Ateistit Alankomaissa
 18. Huomenna juhlitaan ystävänpäivää, mutta ei Pakistanissa – presidentti ja viranomaiset tuomitsevat ”säädyttömyyden”
  1. Kohatin paikallishallinnon johtaja sanoi länsimaisen juhlan vieton voivan rohkaista siveettömään käytökseen
 19. USKONNONVAPAUSLAIN PARANNUS LÄPÄISI EDUSKUNNAN ENSIMMÄISEN KÄSITTELYN (12.2.2015)
 20. Jubmel ja Berkel
 21. SEURAKUNTIEN TULOVEROPROSENTIT VUONNA 2016 (9.2.2015)
 22. HELSINKILÄISISTÄ 55,5 PROSENTTIA KUULUU KIRKKOON (6.2.2015)
 23. FreeLeaks
  1. Vajarit vuotavat
  2. Kaikenlaista keskustelua vajareista
 24. Uskontotiedon ongelma
 25. Sisäänpääsymaksu kirkkoon
 26. Unicef: Ainakin 200 miljoonaa tyttöä ja naista joutunut sukuelinten silpomisen uhriksi
 27. VAPAA AJATTELIJA- JA USKOMATON-LEHTIEN YHDISTÄMISTÄ POHDITAAN (4.2.2016)
 28. KUINKA KIRKON 114 MILJOONAN EURON VALTIONAPU JAKAANTUU? (3.2.2016)
 29. EROLIIKE KIRKOSTA ALKOI SURKEASTI 
 30. Koululaitos on kirkon palkkapiika
  1. Helsingissä kirkkoon kuuluu 55,5 prosenttia asukkaista
 31. Keski-Porin seurakunta antaa äänen evoluution vastustajille
 32. Tutkimus: Amerikkalaiset eivät pidä Trumpia uskonnollisena
 33. Uskonnottomat EU-maissa (Eurobarometri 2010)
 34. Laskuharjoitin lapsille löytyy osoitteesta
 35. Laskuharjoitin
 36. Gravitation
 37. Geometria
 38. Ateismin määritelmä
 39. Ateistin määrittelemä
 40. Agnostikon eli jumalaongelmaisen määritelmä
 41. Uskonnon määritelmä
 42. Raamatun ristiriidat
 43. Godless Culture Magazine
 44. February 2016
 45. New book: Logicical empiricism 2016
 46. Saudi Cleric: Women Posting Pictures of Food on Snapchat Are Causing Cancer in Children
 47. Blasphemy
 48. Professor links high US crime rates to evangelical beliefs
 49. Islamists in Bangladesh slaughter a Hindu priest
 50. Catholic president John Pombe Joseph Magufuli to Tanzania
  1. Religion in Tanzania
  2. AIDS, key affected populations in Tanzania
 51. Deaf victims of Catholic abuse in Quebec get a huge pay-out
 52. Religion in Zimbabwe
  1. Ecumenical Peace Observation initiative takes peace campaign to Matabeleland
  2. Churches pray for peace 
  3. “God made the constitution making a success”, says President Mugabe
  4. “Mugabe is king” says Vapostori leader 
  5. 100 prophets claim Mugabe election win
  6. Mugabe in Rome teaches journalists, invites Pope to Africa
  7. Catholics speak on death penalty in Zimbabwe 
  8. An urgent letter to God: From a Zimbabwean in the year of elections
  9. MDC draws attention to African Apostolic Church leader’s ‘political’ prayers
  10. An open letter to Prophet Makandiwa 
 53. A Year After an Atheist Author Was Killed, Bangladeshi Police Are Still Arresting the Wrong People
 54. Godly Dutch company violated gay man’s human rights
 55. When People Change Religions, Logic and Reason Aren’t Always in the Picture
 56. Francisco sympathizes with Christian Atheism?
  1. For the Pope the true atheists are those who deny God, but to others
 57. Two-year-old Nigerian boy accused of being a witch rescued by aid workers
  1. 'Thousands of children are being accused of being witches and we've both seen torture of children, dead children and frightened children'
 58. Despite Birth Defects Caused by Zika Virus, Catholic Church Officials Still Oppose Contraception
 59. The Atheist Experience
 60. Pakistan district bans Valentine's Day celebrations
 61. Why Do So Many Smart People Believe in So Many Ridiculous Things?
 62. The Number of Victims of Female Genital Mutilation is Much Higher Than We Thought
 63. Christian Extremist: Atheist Books Should Be Burned Because “They’re Absolutely Dangerous”
 64. App launched to help Iranians dodge ‘morality police’ patrols
 65. UK Government says bishops in the Lords are here to stay
 66. Indian court rejects misogyny case against Hindu god Ram
 67. The minimal definition of the atheism
  1. The atheism is the following proposition
 68. Good Shepherd or No Shepherd?
 69. New Hampshire is Now the Least Religious State in the USA
 70. Black  Africa
  1. Atheists in Kenya are a ‘threat to peace and good order’
 71. President Obama visits gender apartheid, anti-gay mosque
 72. Zika epidemic puts Catholic Church in a difficult position
 73. Saudi Arabia drops death sentence on Palestinian poet
  1. Ashraf Fayadh, who Amnesty International called a 'prisoner of conscience', was sentenced to eight years in prison
 74. Holy crap! Bats are driving the faithful from UK churches
 75. Among presidential candidates, Trump seen as least religious
 76. Islam takes slavery for granted
 77. Contradictions of the Bible
 78. Arguments for atheism
 79. Filosofia ja elämänkatsomustieto
  1. Elämänkatsomustiedon opetussuunnitelma 2016
 80. Filosofi och livsåskådning
 81. Philosophy and Life View
  1. Constructed language misil
 82. Katsomusaineiden didaktiikkaa
  1. Yleistä didaktiikkaa
  2. Kristillinen dogmatiikka
  3. Filosofian, elämänkatsomustiedon ja uskonnon didaktiikkaa
 83. Lukion filosofia, Filosofi i gymnasiet
  1. Opetussuunnitelmat ja lisätietoa
  2. Ilmaiset filosofian oppikirjat
  3. Filosofian ylioppilastehtävät
 84. Elämänkatsomustieto, livsåskådning
  1. Opetussuunnitelmat ja lisätietoa
  2. Peruskoulu Grundskola
   1. Ilmaiset oppikirjat
   2. Opetussuunnitelmat ja lisätietoa
  3. Lukio Gymnasium
   1. Ilmaiset oppikirjat
   2. Opetussuunnitelmat ja lisätietoa
  4. Elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät
 85. Syksyn 2014 ylioppilaskirjoituksiin valmistautuminen
 86. Elämänkatsomustieto ainereaalissa
 87. Muuta tietoa
 88. Ehdotus lukion opetuksen järkiperäistämiseksi

Saudi Cleric: Women Posting Pictures of Food on Snapchat Are Causing Cancer in Children

Added February 29, 2016
By Hemant Mehta

We all know people who take pictures of their food to post on social media. But I had no idea those pictures caused cancer.

According to Saudi Cleric Sa’d Al-Ateeq, here’s how that works: Women decorate their food for social media (something they never do for their families). The result is that people who see the pictures become envious. And then people get cancer.

Can’t wait to see the peer-reviewed paper for that one…

[Read more…]

Blasphemy

Added February 29, 2016

The infamous 'blasphemy section' 166 in the German Criminal Code is rarely applied but just recently there was a conviction:

Germany fines man for 'blasphemous' car bumper stickers
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/germany/12174806/Germany-fines-man-for-blasphemous-car-bumper-stickers.html

IBKA commented on the case in a press release.

Professor links high US crime rates to evangelical beliefs

Added Debruary 28, 2016

A new book by criminologist Elicka Peterson Sparks, above, claims that Christianity is to blame for America’s high crime rates because its followers believe that the Bible gives God’s ‘blessing’ to violence.

According to this report, in The Devil You Know: The Surprising Link between Conservative Christianity and Crime, Sparks points out that the Christian Right thinks America is a “modern day Sodom and Gomorrah” and prefer vengeance to forgiveness.

She also says that typical Christian fundamentalists use religion to feel self-righteous and employs double standards in their thinking and judgment

Sparks, an associate professor of criminology at the Department of Government and Justice Studies at Appalachian State University in Boone, North Carolina, argues that, at its core, Christian ideology is close to fascism and is “criminogenic”, meaning that it actually causes crime.

She claims that fundamentalist Christian ideology has been the inspiration for terrorism and figures like radio host Rush Limbaugh are damaging America by helping “promote vengeance seeking”.

She writes:

The United States also has a very high rate of violent crime, and particularly high rates of lethal violence – compared to other similarly situated nations.

This is not a coincidence … this belief system, and the culture it inspires, lends itself to many types of criminal activity including the promotion of violent crimes against a variety of victims, terrorism against those of different faiths, and even crimes against the environment.

Sparks further argues that Christian fundamentalism has “set the United States on a dangerous course” that is creating a “tide of social problems”.

The book singles out leading figures of the Christian Right such as Limbaugh as having managed to “infiltrate American culture” and now wield disproportionate influence.

Christians who talk about family values are hypocrites as their family values are actually insulating themselves against non-believers.

Sparks says that “at its heart, Christian nationalism includes the language of war, theocracy, and even fascism.

In a chapter titled: “When did Christians get so mean (again)?”, She writes:

Conservative Christians got mean when they embraced political power as an instrument of religious coercion. They do not play well with others, because a significant feature of their ideology holds that others must convert to their views or perish.

In a review of the book in The New York Journal of Books, Sparks is quoted as saying

I clearly do not believe in God … do not view the Bible as the literal word of God . . . I view the Bible as fiction  …

Islamists in Bangladesh slaughter a Hindu priest

Added February 28, 2016

The Islamic State group has claimed responsibility for the hacking death of a Hindu priest during an attack on a temple in Bangladesh yesterday.

According to this report, Jogeshwar Roy, 55, who was organising prayers at the Deviganj temple near Panchagarh, about 300 miles north of the capital Dhaka, was attacked by five or six me.

The attackers stabbed Roy to death and also reportedly shot and wounded a devotee who tried to save the priest.
Panchagarh district police Chief Giasuddin Ahmed said that police had recently received several anonymous threats following which they ramped up security in Hindu temples and centers in the district.

IS said in a statement in Arabic, issued through the Telegram messaging app and Twitter:

In a security operation facilitated by the almighty God, soldiers of the Caliphate liquidated the priest Jogeshwar Roy, the founder and the head of the Deviganj temple that belongs to the infidel Hindus.

One of his companions was hurt after being targeted with light weapons in the area of Panchagar in Northern Bangladesh, and the Mujahideen returned to their positions unharmed, and all praise be to God.

However, police reportedly said that they suspect a local militant group to be behind the attack.

Monirul Islam, joint commissioner of the Bangladesh Police, said that the outlawed Islamic organization Jamaat-ul-Mujahideen Bangladesh is suspected to be behind the attack.

This group is responsible for most of the attacks on Shiite mosques, Hindu temples, churches and religious leaders across Bangladesh since October.

Police have so far arrested four people who are members of the local militant group, police official Humayun Kabir said, rejecting the claim by ISIS.

In recent months, Bangladesh has witnessed several attacks, including those on mosques and Hindu temples. Some of the attacks have been claimed by ISIS, but the government denies that the militant group, which controls large parts of Iraq and Syria, has a presence in the country of 160 million people.

The killing of the Hindu priest is the latest attack on minority religious figures and institutions in the Muslim-majority country in recent months.

In October, a Christian pastor was attacked in the country’s northwest, and in November, an Italian Catholic priest was attacked. Both men survived the attacks.

In November, a Shiite mosque was attacked in Bogra in northern Bangladesh, leaving one dead and three injured. The attack was claimed by IS.

Bangladesh has also experienced the killings of six secular writers since 2013.

Catholic president John Pombe Joseph Magufuli to Tanzania

Added February 27, 2016

Religion in Tanzania


Religion in Tanzania (2014)

Islam
   
35%
Christianity
   
30%
Indigenous beliefs
   
35%
Source: CIA World Factbook[1]

AIDS, key affected populations in Tanzania

Tanzania’s HIV epidemic is generalised, with pockets of concentrated epidemics among key populations such as people who inject drugs (PWID), men who have sex with men (MSM), mobile populations and sex workers. Heterosexual sex accounts for the vast majority (80%) of all HIV infections in Tanzania and women are particularly affected.

Bar chart of HIV prevalence among key affected populations in Tanzania

- See more at: http://www.avert.org/professionals/hiv-around-world/sub-saharan-africa/tanzania#sthash.FqOLYaAN.dpuf

Deaf victims of Catholic abuse in Quebec get a huge pay-out

Added February 26, 2016

A judge has ordered a Catholic religious order, the Clercs de St Viateur du Canada, and the church-run Montreal Insitute for the Deaf to pay $30 million to a group of former students who were sexually assaulted by priests.

According to this report, the settlement for sexual assault is the largest in Quebec history.

At least 60 deaf students were assaulted by members of the religious community and lay people working at the school between 1940 and 1982. The school changed its name to the Institut Raymond-Dewar in 1984.

The judgment brings to an end a long and painful process that began with the authorisation of a class action suit in 2012.
The plaintiffs include students who were as young as eight years old when they were repeatedly assaulted at the boys boarding school.

Twenty-eight religious staff and six lay people were named in the class action, of which only five or six are believed to still be alive

Religion in Zimbabwe

Added February 24, 2016
Robert Mugabe

Ecumenical Peace Observation initiative takes peace campaign to Matabeleland

May 27, 2013

The Ecumenical Peace Observation Initiative is this week engaging political parties and churches in Matabeleland. The organisation’s Director Peter Tendai Maregere told RelZim in a telephone interview from Bulawayo that they have taken their peace campaign initiative to Bulawayo, where they are scheduling to meet the region’s political heavy weights. ...


Churches pray for peace 

May 27, 2013

On Saturday churches from across the country congregated to pray for peace as the country goes towards elections. Since 1998, Intercessors for Zimbabwe, a grouping of churches, has dedicated May 25, as a national day for prayer, seeking repentance, reconciliation, revival and restoration of Zimbabwe which has fresh political wounds ...


God made the constitution making a success”, says President Mugabe


May 27, 2013

President Robert Mugabe praised the lord for making the constitution making process a success before assuring the church that the state values its role in uniting the nation. The Zimbabwean leader made the remarks at the State House on Wednesday when he was signing the draft constitution into law. The ...


Mugabe is king” says Vapostori leader 


May 14, 2013

The apostolic church in Zimbabwe is encouraging members to register as voters at the same time the sect leaders say President Robert Mugabe is a king who should not be contested in an election. The head of the Apostolic Christian Council of Zimbabwe (ACCZ) Johannes Nyamwa-Ndanga say Mugabe is God ...


100 prophets claim Mugabe election win


April 22, 2013

ROBERT Mugabe will win the next elections and his main rival Morgan Tsvangirai will lose leadership of his MDC-T party, Zimbabwe’s largest church organisation claimed on Sunday, citing “prophecies”. Bishop Johannes Ndanga, leader of the Apostolic Christian Council of Zimbabwe (ACCZ) – an ecumenical body of over 100 indigenous apostolic ...
Mugabe in Rome teaches journalists, invites Pope to Africa


March 24, 2013

President Robert Mugabe arrived in Italy recently for the inauguration of Catholic Pope Francis I. The Vatican spokesman, the Rev. Federico Lombardi, said the Vatican does not issue invitations. “Those who wish to come, can,” he said. “No one is refused. No one is invited. We welcome those who want ...


Catholics speak on death penalty in Zimbabwe 


March 7, 2013

Human rights groups are expressing grave concern at the news that the Zimbabwean prison service has employed a hangman. Currently there are believed to be 74 men and two women on death row. Zimbabwe’s last hangman retired in 2005. Noel Kututwa, Amnesty International’s Southern Africa director, said in a statement, ...


An urgent letter to God: From a Zimbabwean in the year of elections


February 22, 2013

I haven’t written to you before, although I always speak to you, I thought this time I would write you and I pray that you will reply my letter soon. Dear God, I want to thank you for the blessings that you have endowed upon Zimbabwe, my country. I want ...


MDC draws attention to African Apostolic Church leader’s ‘political’ prayers


February 21, 2013

A 95-year-old church leader commanding a million-plus flock of believers has crossed swords with Prime Minister Morgan Tsvangirai’s MDC, which accuses him of undermining the party amid concerns that Zanu-PF is abusing churches. The MDC is denouncing Paul Mwazha, leader of the massively-followed African Apostolic Church, for allegedly propping President ...


An open letter to Prophet Makandiwa 


January 31, 2013

Dear Apostle/Prophet Makandiwa, You were recently named the most influential young person of 2012. This was high praise indeed and a testimony to the force of your expanding influence. I am a religious woman and I too have flirted with the Pentecostal persuasion. I point this out for no other

A Year After an Atheist Author Was Killed, Bangladeshi Police Are Still Arresting the Wrong People

Added February 23, 2016
by Hemant Mehta

It was nearly a year ago that atheist author Avijit Roy was attacked and killed by Islamic extremists while leaving a Bangladeshi book fair.

Well, nobody is selling Roy’s books this year.
And one of the stalls has been shut down because owners were selling a book that questioned Islam, thereby offending “religious sentiments.”

Police yesterday shut down yet another stall at the Amar Ekushey Boi Mela for selling a book with content that could hurt “religious sentiments” and detained three people in this connection.

In a raid, conducted around 4pm, led by Shahbagh police station officer-in-charge (OC) Abu Bakar Siddique, the stall of Badwip Prakashan, located at the Suhrawardy Udyan part of the fair, was shut down.

They also seized copies of several books including Islam Bitorko (the Islam debate), which is a collection of essays compiled by Shamsuzzoha Manik, also owner of the publishing house.

Those three people were later arrested.

In short, police in Bangladesh are taking special precautions this year… by going after people who are critiquing religion, not the Muslim terrorists who might get so offended by their words that they resort to violence.
Sounds about right.

Godly Dutch company violated gay man’s human rights

Added February 22, 2016

The Dutch Human Rights Commission has ruled in favour of Bas van der Meer, above right, who was rejected for an internship at a garden and farming supplies centre in Friesland because he is gay.

When People Change Religions, Logic and Reason Aren’t Always in the Picture

Added February 21, 2016
by  

In a brief but fascinating interview with Staks Rosch at Publishers Weekly, authorSusan Jacoby talks about her new book Strange Gods: A Secular History of Conversion:

51pkElRrjCL

She explained why people change their faith — and wouldn’t you know it, logic and reason aren’t always the primary reasons.

People generally think about conversion only in terms of a spiritual journey, when in fact, there are a lot of secular factors involved. Sometimes it is simply that the political winds have shifted. Another factor is discrimination against minorities. That was a huge factor in my father’s family because of anti-Semitism — people perceived being a Jew as a disadvantage. Also, the history of conversion is rife with people who adopt religion or another religion because they think it will help them overcome a personal failing or some compulsion like alcoholism, and in many cases, it does. But the most powerful secular factor promoting religious conversion is religious inter-marriage.

That never made sense to me. I get the practical reasons for it (to appease your partner’s parents, for example), but I never understood how some people could genuinely just drop whatever their current beliefs are and magically adopt a new religion.

If they’re willing to change their faith at the drop of a hat, it suggests that even they don’t take religion very seriously.

Francisco sympathizes with Christian Atheism?

For the Pope the true atheists are those who deny God, but to others

Added February 20, 2016
by Juan Arias

It is increasingly clear that the pope Francisco is best understood with atheists and José Mujica and Raul Castro with some traditional Catholics who do not forgive him that has been stripped of all symbols, inherited from the Roman Empire Papal power, when the Church passed of being persecuted and hidden in the catacombs to state religion.

Will Francisco sympathizing with Christian Atheism? When the Vatican received in audience atheist politicians it seems comfortable conversing with them. And atheists and agnostics are attracted to the figure of the Pope, of which some members of the Curia say with disdain that "there seems Papa".

Those who know closely Francisco confirmed that when he was a cardinal of Buenos Aires always maintained a cordial relationship with unbelievers and atheists as well as with leaders of other religions.

Francisco is reminding his Church there is another religious way of looking at things and life, and is not essential to faith in God to sacrifice for others

In his book of conversations with Rabbi Abraham Skorka between heaven and earth, then Argentine archbishop said that when someone approached him to talk not asked him whether he believed in God. The important thing, he said, was whether his interlocutor "doing something for others" it was like asking if he believed in humanity.

For Francis, the true atheists are those who deny God, but to others. It must have been that his stance, reminding the Christian Atheism or Christianity atheist, theorized by theologians like Paul von Buren, C.Lyas, Thomas Ogletree or Altizer among many others, which is attracting the attention of unbelievers. For followers of atheistic Christianity "the word God itself is meaningless and misleading", as claimed by one of their theologians.

According to this Christian Atheism "ecclesiastical traditionalism has ceased to be a Christian" and remember that Jesus was a layman, a layman, not a member of the priestly caste.

It is precisely what some traditional Catholics accuse Francisco have forgotten to be Pope, ecclesiastical, and talk and worry more about men and their anxieties, their poverty and injustices perpetrated against him, that of God.

The Cuban leader, under whose communist regime were persecuted and ostracized thousands of Christian faithful, said as he left a hearing of an hour with the Pope: "If this continues to pray and return back to the Church."

The Cuban leader said after leaving a one-hour hearing with the Pope: "If this continues to pray and return back to the Church"

Undoubtedly, Francisco did not speak of God the Cuban, but the need for Cubans to make their wishes for happiness and freedom leader.

The same conversation was that Francis had with the then president of Uruguay, Jose Mujica, who after leaving the audience confided that although he was an atheist, he had misunderstood the Pope in the struggle for the defense of the poor and humiliated from the earth.

There is no doubt that Francis, in his speeches and in his actions, is Christianity's origins the medieval theologies. His credo is to this Jewish prophet who went to search for the caravan disinherited society of his time either cornered or despised.

There is a passage of the landmark Gospels when Jesus said to heal the sick and cast out demons because "could not bear to see people suffer." It was to do good for the sake, not for even a heavenly reward.

The Christian Atheism says precisely that "there is no need to threaten or seduce hell with paradise for good." A concept that emphasizes Francisco every day in his speeches and conversations with reporters.

Some people do not see with good eyes, within Catholicism of Rome, the Pope, while wearing an austere and simple life, without the old papal funeral, do not despise the small pleasures of life. Those of all mortals, from a good coffee or enthusiasm for their football team at the same cook a chicken. It is a Pope who is not afraid to touch, kissing, passionately embraces and cultivates friendships.

And it is the Christian Atheism, for whom there is no divinity humanity itself, which has put aside the so-called "Pauline hatred of the body," that fear that the Apostle Paul, demonstrated by sexuality and led him to relegate women in the hierarchy of the Church, despite it been the promoter of the early Christian communities.

What some accuse Francisco have forgotten to be Pope and worry over the men of God

Pope Francisco is best understood with atheists than many of his predecessors. He always rejected the idea that being an atheist entails being immoral, because without faith there would be no ethics. The idea is so cultivated by the Old Catholics that "If God does not exist, everything is permitted."

Francisco is reminding his Church there is another religious way of looking at things and life, and is not essential to faith in God to sacrifice for others. He knows very well that the Church represents both atheists always feared, was able to kill in God's name. By contrast, the atheist Christianity recognizes that the commandment "Thou shalt not kill" is still valid and reasonable without gods prohibit it.

Pope Francisco is insistently repeating bishops and cardinals that faith should start them from their palaces to go to the outskirts of cities, where power has created new ghettos of those facing poverty. He asked not to be afraid to "touch" to the poor. He does not ask you to pray to God for them, but they are a good for them god.

Is not this emphasis more in men than in God that Francisco attracts the curiosity and sympathy of atheists and agnostics, as well as certain distance from traditionalist Catholics?

Francisco is doing somehow endorsed the philosophy of the Christian theologians who argue that atheism is not possible to believe in a god if it is not believed before and embraces the marginalized and helpless humanity.

Two-year-old Nigerian boy accused of being a witch rescued by aid workers

'Thousands of children are being accused of being witches and we've both seen torture of children, dead children and frightened children'

Added February 19, 2016

A Nigerian boy was rescued after being discovered naked and wandering the streets because his family thought he was a witch.

The boy, who has been named Hope, was found emaciated and riddled with worms after being forced to live off scraps of food thrown to him by passersby for eight months.

He was rescued by Anja Ringgren Loven, a Danish woman living in Africa who bent down and began feeding the boy and giving him water.

She then wrapped the boy in a blanket and took him to the nearest hospital.

She runs a children's centre where the children she saves receive medical care, food and schooling.

"Thousands of children are being accused of being Christian witches and we've both seen torture of children, dead children and frightened children," she wrote in Danish on Facebook, making an appeal for donations to help pay the young boy's medical fees.

Hope was given medication to remove the worms from his belly and daily blood transfusions to give him more red blood cells, Ms Loven wrote.

"Hope's condition is stable now. He's taking food for himself and he responds to the medicine he gets."

Muslim jihadists burn many children to death in brutal attack on village

Baga is still 'deserted' one year on from deadly Boko Haram attack
She said the "strong little boy" even plays with her own son.

Two days after asking for help with Hope's medical fees, she received $1 million in donations from around the world.

"With all the money, we can, besides giving Hope the very best treatment, now also build a doctor clinic on the new land and save many more children out of torture!" she wrote.

Despite Birth Defects Caused by Zika Virus, Catholic Church Officials Still Oppose Contraception

Added February 18, 2016
by Hemant Mehta

In Latin America, where the Zika virus is spreading quickly, we know it can cause serious birth defects.

The rational thing to do here would be to prevent mothers from getting pregnant in the first place by promoting contraception or make sure they have access to abortions.

But the Catholic Church isn’t exactly known for being a rational institution:

[Read more...]

The Atheist Experience

Added February 17, 2016

https://player.fm/series/the-atheist-experience

Pakistan district bans Valentine's Day celebrations

Added 16 February 2016
 
A district in north-western Pakistan has banned Valentine's Day celebrations.

The local government in Kohat, in Khyber Pakhtunkhwa, has told police officers to stop shops from selling Valentine's Day cards and items.

Kohat district is run by a religious political party and borders Pakistan's conservative tribal areas.

Valentine's Day is popular in many cities in Pakistan, but religious groups have denounced it as decadent.

The Kohat district administrator Maulana Niaz Muhammad told the BBC Urdu's Azizullah Khan: "Valentine's Day has no legal grounds, and secondly it is against our religion, therefore it was banned."

While giving cards and flowers was not in itself a bad thing, linking this to a specific day was not appropriate, Mr Muhammad said. He added that he felt such practices could encourage obscene behaviour.

Religious groups have held protests against the day
There are about 30 shops in Kohat city selling gifts, cards and flowers for Valentine's Day, although no action appears to have been taken against them so far, our correspondent says.
Earlier this week, there were unconfirmed media reports that Valentine's Day gifts had been banned in the capital Islamabad - although this was subsequently denied by the government.
Religious groups have protested against Valentine's Day celebrations in previous years, calling it immodest.

In 2013, human rights activist Sabeen Mahmud held a campaign in support of Valentine's Day, but subsequently had to go into hiding after receiving death threats.

She was killed in a drive-by shooting in 2015.

Why Do So Many Smart People Believe in So Many Ridiculous Things?

Added February 15, 2016
by Hemant Mehta

We know intelligent people believe in God… but why? How do smart people end up accepting so many forms of irrational dogma?

DarkMatters2525 shows us how these bad ideas can propagate.

The Number of Victims of Female Genital Mutilation is Much Higher Than We Thought

Added February 15, 2016
by Hemant Mehta

Well, this will ruin your day.

We’ve been underestimating the number of females who are victims of genital mutilation. By at least 70,000,000.

Robin Wright of the New Yorker explains:

A new trove of data — the first survey from Indonesia, the world’s fourth most populous country, plus population growth in other countries where the practice continues, often despite being outlawed — led to the revision. Nearly half of all Indonesian females under the age of twelve have undergone female genital mutilation or cutting, as it’s formally known.

The new numbers bump up the worldwide total to at least two hundred million women and girls, alive today, who have undergone genital mutilation — some just a few weeks after birth, the vast majority before the age of ten.

And this is still an underestimate since we just don’t have access to the necessary information from all countries. The blame falls on religion, culture, and tradition.

President Obama issued a statement on the issue last week:

Some people say that [Female Genital Mutilation/Cutting] is a rite of passage — something families do to help prepare girls for adulthood or marriage. In my travels last year, I made clear my view that “there’s no reason that young girls should suffer genital mutilation.” Just because this is a tradition in some places does not make it right. This practice is harmful, and therefore wrong wherever it occurs.

None of this is done for health reasons. It’s entrenched bullshit that takes a village to overcome. That won’t happen until it’s clear to people everywhere that FGM is a human rights violation in every context.

Christian Extremist: Atheist Books Should Be Burned Because “They’re Absolutely Dangerous”

Added February 14, 2916
by 

Theodore Shoebat, a Christian extremist last seen on this site explaining how dissenters in his future theocracy would be put to death, now wants to put an end to that whole religious freedom idea.

And that means burning all the atheist books.

App launched to help Iranians dodge ‘morality police’ patrols

Added February 13, 2016

A range of punishments face ‘inappropriately dressed’ young Iranians who fall foul of Iran’s notorious ‘morality police’, known in Persian as ‘Ershad’.

Ershad personnel, according to this report, have a very extensive list of powers. These range from issuing warnings and forcing those they accuse of violating Iran’s Islamic code of conduct to make a written statement pledging to never do so again, to fines or even prosecuting offenders.

But now an anonymous team of Iranian app developers have come up with a solution to help young fashion conscious Iranians avoid Ershad patrols.

The new phone app which is called “Gershad” (probably meaning get around Ershad instead of facing them), will alert users to checkpoints and help them to avoid them by choosing a different route.

The data for the app is crowdsourced. It relies on users to point out the location of the Ershad vans on maps and when a sufficient number of users point out the same point, an alert will show up on the map for other users. When the number decreases, the alert will fade gradually from the map.
app.

In a statement on their web page the app’s developers explain their motives in this way:

Why do we have to be humiliated for our most obvious right which is the right to wear what we want? Social media networks and websites are full of footage and photos of innocent women who have been beaten up and dragged on the ground by the Ershad patrol agents.

Police need to provide security for the citizens not to turn into a factor for fear. A while ago, angry with such unreasonable oppressions, we looked for a solution to find a practical way to resist the volume of injustices peacefully with low risk level, to restore part of our freedom.

The app has rapidly become a hot topic on Iranian social media, with users generally welcoming it as an innovative way to avoid a potentially unpleasant encounter with the guardians of national virtue.

Ershad’s mobile checkpoints which usually consist of a van, a few bearded men and one or two women in black chadors, are deployed in towns across Iran and appear with no notice.
According to the designers of Gershad, in 2014 alone, around three million people were issued with official warnings, 18,000 were prosecuted and more than 200,000 were made to write formal pledges of repentance.

The range of offences which Ershad patrols deal with are extensive – from wearing too much makeup in public to wearing too little Hijab or head cover for women, to what is called Western influenced hair styles and trendy clothing for men.

Just exactly what amounts to immoral dress can be widely open to the interpretation of Ershad agents. Buying one’s clothes and or makeup from authorised shops won’t necessarily keep you out of trouble. If an Ershad agent sees the combination unfit according the Sharia code of conduct, one can still end up being warned or even prosecuted.

Also, if you’re caught walking or riding with your opposite sex friend, you still could end up being stopped, questioned and prosecuted by Ershad because that’s another violation of Islamic code of conduct.

If the app lives up to the claims made for it, Gershad will be a lifesaver for the growing numbers of young Iranians who are pushing the boundaries of what is allowed and finding themselves on the wrong side of what an Ershad agent sees as acceptable.

UK Government says bishops in the Lords are here to stay

Added February 12, 2016

In a response to a petition calling for the removal of Church of England bishops from the House of Lords, the Government has responded by saying that it has no plans to dislodge a babble of unelected Anglican bishops because they ‘provide an important independent voice and spiritual insight into the work of the Upper House’.

Indian court rejects misogyny case against Hindu god Ram

Added February 11, 2016

Indian lawyer Chandan Kumar Singh, above, has been heavily criticised for bringing a court action against the god Ram, hero of the Ramayana, the Sanskrit epic of 24,000 stanzas.

Singh Singh told the BBC that he took the action because he felt “Lord Ram was unjust to his wife Sita”, and he wanted a court in the eastern state of Bihar to “acknowledge this fact” told the BBC that he took the action because he felt “Lord Ram was unjust to his wife Sita”, and he wanted a court in the eastern state of Bihar to “acknowledge this fact”.

The court wasn’t convinced with his argument and rejected his plea one of them has sued him for defamation.

Singh is undeterred by the criticism, and strongly believes he has a valid case. He quotes from religious scriptures to support his argument.

It’s well known that Ram asked Sita to prove that she was pure after he rescued her from the clutches of the demon king Ravana. He did not trust Sita. Ram’s treatment of Sita shows that women were not respected even in ancient times.

I am aware that the case may sound ridiculous to many, but we have to discuss this part of our ancient religious history. I will file a case again because I really believe that Indians have to acknowledge that Ram mistreated Sita.

Singh also rejected allegations that he was merely seeking publicity.

I filed the case because we cannot talk about respecting women in modern day India when we know that one of our most revered gods did not treat his own wife with respect.

But he admits the reactions have taken him by surprise.

I expected some objection but did not anticipate that my colleagues would turn against me. I was only talking about justice and had no intention of hurting anybody’s religious sentiments.

And he asked:

Is it wrong to seek justice for women? The court’s acceptance of my plea would have sent a good message that respecting women was important to Indians.

But lawyer Ranjan Kumar Singh told the BBC that the plea:

Insulted Hindus. He has a history of filing publicity-seeking pleas. But this time he has gone too far. He has hurt our sentiments.

Ranjan Kumar Singh has also filed a defamation case against his colleague. He added:

We have also requested the bar council to cancel his licence to practice law. All lawyers are united against Chandan, he needs to learn a lesson.

We see Ram and Sita as one and worship them as a couple, there is no question of us believing that Ram mistreated Sita.

But Chandan Kumar Singh insists that his fight:

Isn’t against Ram. I too worship Ram. I am a practising Hindu. I apologise to people if they feel hurt, but I cannot ignore the fact that Sita wasn’t respected.

The minimal definition of the atheism

The atheism is the following proposition

The proposition "there is no god or there are no gods" is true.

Added February 10, 2016

Pantheism is the belief that the Universe (or nature  as the totality of everything) is identical with the god. Pantheism has a wrong definition of the god.

Deism is the belief that the god created the world but has since remained  indifferent to it. The deism is wrong because the theism is wrong.

An agnostic is a person who does not have a definite belief about whether the god exists or not. There are no grounds for the agnosticism because the theism is wrong.

Theism is the belief that a god exists or that many gods exist. Theism is empirically wrong.

Wikipedia has wrong dedinitions. Good definitions for the different forms of theism you will find in

http://www.merriam-webster.com/dictionary/

Good Shepherd or No Shepherd?

Added February 9, 2016
By Klym

Iam sitting here typing on my keyboard with only my left, non-dominant hand. It's quite a challenge, I must admit, after spending sixty years using my right hand to do most everything. At this very moment, my husband and I should be on a jet, flying to Florida to spend the night and then leaving tomorrow for a seven day cruise in theCaribbean. But, here I sit, with my right arm in a cast, broken in two places, with one surgery behind me and another surgery looming in my future. All because two weeks ago when I was on my daily walk/run through my lovely neighborhood, I tripped on a curb and landed on my right elbow and my face. After a lifetime of daredevil activities, including water & snow skiing, hiking in mountains, river rafting, zip-lining in tropical forests, hot-air ballooning, and a blue belt in Taekwondo, I was downed by the edge of a concrete driveway in cahoots with gravity!! Ironic, huh?

A couple of days before my unfortunate accident, I attended the funeral of a very dear friend's dad. I dreaded it, because the deceased attended the southern Baptist church I was brought up in, and which I have not set foot in for 33 years. Luckily his service was in a chapel at a local funeral home--whew! But still, I knew I would have to listen to Baptist babbling about eternal life, the pearly gates, being saved, etc. So I set my jaw firmly, sat down in the front of the chapel, and prepared to be insulted and belittled by fundamentalist theology. All for the love of my friend who had just lost her 91 year old father, who, in spite of being a lifelong Baptist, was one of the kindest, gentlest, and sweetest men I ever knew. Somehow he missed out on the memo that his religion called for him to be a narrow minded, bigoted, judgmental prick, because he was the antithesis of the typical Baptist fundamentalist man here in the Bible Belt. He was a true gentleman in every way.

The minister who officiated the service used the 23rd Psalm as the basis for his message. As far as the Bible goes, this is one of my favorite passages. The metaphor of the shepherd protecting his sheep is a comforting one and creates a lovely mental picture in my mind. The preacher explained it from the sheep's point of view. He was mostly kind in his assessment of Jesus being the loving shepherd. Of course, he had to point out that the deceased had accepted Jesus as his Savior at the age of 16, so we were all assured that his name was written in the "Book of Life" and that he was now in Heaven with Jesus. He never commented on whether the deceased was enjoying eternity with his first wife, who died 20 years earlier, or his second wife, who he married a few years after the first wife died. He did say that the deceased, whose favorite pastime was playing dominoes, had probably already challenged god to a couple of games.

Other than the three hymns that were played, which were filled with Jesus' blood shedding, and having to walk past the open casket at the end, it was a fairly painless farewell. If I were still a believer, I would have left feeling comforted by my shepherd.

Instead I left feeling sad (of course) and a bit amused that anyone still believes that Psalm 23 is anything more than a fairy tale. It's a lovely piece of literature, sure; but when all is said and done, my friend's dad is dead, and she will have to learn to live in the world without him. There is no Good Shepherd and human beings are not sheep. Death comes to all, whether their name is in the Book of Life or not.

A few days later, I fell and broke my arm. All my friends and family rallied around me to offer me comfort and encouragement. Everyone was especially sad that I had to cancel the cruise my husband and I had planned months ago in order to celebrate my recent retirement from public school teaching and counseling. I always buy travel insurance, so we at least lost only about 200 dollars on a several thousand dollar trip. We will plan another cruise when i get well and back on my feet again.

I only had two people say that I broke my arm for a "reason". One of my cousins said maybe I wasn't supposed to be on that ship, or maybe the plane might crash. My husband's doctor that he sees for his hearing loss told him that I broke my arm because us going on that cruise "was not meant to be." When my husband returned from the doctor's office with that news, I just had to laugh out loud. I told my husband that there was no deep, dark mysterious "reason" why I broke my arm. It was a random accident caused by me walking way too fast and not paying attention. If I had lifted my right foot only one inch higher, I would not have fallen and I would be on that plane to Florida instead of sitting here typing an article for Ex-C.

Do I wish I could hit the rewind button and change the course of past events? You're damn right I do! Do I wish I had walked on home that day instead of deciding to power walk for ten more minutes? You betcha! But, I didn't. I decided to continue walking---to keep my heart rate up for a few more minutes---and I fell down, HARD!!! My momentum was such that I had no time to respond--I landed on my left knee, my right elbow, and then my face, chipped off the edge of a front tooth, busted my top lip, and shredded the huge protective sunglasses I had on, thankfully, over my prescription glasses. It was cold, so I had on several layers of clothing which also prevented the skin on my left knee from being ripped open. Instead it was just badly bruised.

For about 48 hours after my first surgery to fix the two broken bones below my elbow, I was in severe pain. I thought about the "good shepherd" and how it would be nice to believe in his protection and presence. But, I don't believe in any of that anymore, and to be honest, I did fine on my own. Was I scared and did I cry a few times? Yes, but I trusted in the pain pills, and the nerve block, my doctor prescribed and I took the pills faithfully, and as time passed, the pain began to subside and my fears quieted. My husband and my friends and family brought good food to eat and encouraging words to sustain me. Everyone pitched in to make sure I was never alone during the critical hours of my recovery. That sure beat the heck out of depending on an imaginary shepherd to watch over me!

I left feeling sad and a bit amused that anyone still believes that Psalm 23 is anything more than a fairy tale.Anyway, I am grateful that I was not injured worse than I was. Everyone keeps telling me how much worse it could have been. I have thought a lot about the good shepherd and how, if I were still a Christian, I might view my accident differently. Would I believe that there was a Divine purpose for my fall? Would I think the shepherd had been protecting me from some future unforeseen calamity? Would I thank God for making this miserable broken arm a part of his life plan for me? It's interesting to contemplate.

I do believe that each experience in life is an opportunity to grow and to learn from. This accident has brought to the forefront my taking for granted being able to do everything with my right arm and hand working in sync with the rest of my body. Simple daily habits have become major challenges.

I am fiercely independent and I have had to let that go. I'm learning that it's OK to accept help from others. This is not at all easy for me. I have had the good fortune to have been in good health all my life. Being temporarily disabled is something I never thought much about. It is a humbling experience.

In summary, I've concluded that there is no good, bad, or indifferent shepherd looking out for us. And, surprisingly, I am OK with that. I LIKE randomness better---A WHOLE LOT BETTER! Living life one day at a time, doing the best we can, treating other beings on this planet with respect and dignity---seems to me the best and most sane way to live out our limited time here on earth. Besides, I'm not a sheep or a lamb anyway---although I do enjoy wearing wool sweaters every now and then!

New Hampshire is Now the Least Religious State in the USA

by
Added February 8, 2916
 

Congratulations, New Hampshire! You have overtaken Vermont as the least religious state in the country.

yuoniqerwkiloplhqlsw7q
[Read more...]

Black  Africa

Atheists in Kenya are a ‘threat to peace and good order’

Added February 7, 2016

A group of Kenyan atheists say they have suffered ‘blatant discrimination’ after the authorities refused to register their society.

According to the BBC, they were told the application was turned down because of concerns that registration could affect the “peace… [and] good order” in the country.

The 60-member Atheists In Kenya applied for official recognition last year.

Head of Atheists In Kenya (AIK) Harrison Mumia has accused the official registrar Maria Nyariki of running her office “through guesswork”, as she cannot possibly know what impact registration would have.

He also complained that there are “church leaders who have defiled minors” who have been allowed to register.
AIK does have the right to appeal against the decision but Mumia told the BBC that he will be taking the issue to court because he argues the constitutional right to freedom of association had been violated.

AIK believes that official recognition would allow it to participate more fully in public affairs, as well as allow it to do things like open a bank account.

Mumia added that as an atheist in a religious society, he has personally suffered discrimination.
Last year, AIK failed in its court attempt to overturn the government’s decision to have a public holiday coinciding with Pope Francis’ visit.

More than 97 percent of Kenyans indentify themselves with a religion, according to Pew Research.

President Obama visits gender apartheid, anti-gay mosque

Added February 6, 2016

When President Obama made his first visit to a US mosque, he recited bits from the Koran and praised American Muslims as a crucial part of America’s history and vital to the nation’s future.
And so if we’re serious about freedom of religion – and I’m speaking now to my fellow Christians who remain the majority in this country – we have to understand an attack on one faith is an attack on all our faiths.

But Asra Q Nomani, a former Wall Street Journal reporter and co-founder of the Muslim Reform Movement was less than impressed by Obama’s outreach, describing it here as a “step backwards” and attacked the mosque for its policy of “gender apartheid”.

As President and Michelle Obama argued decades ago in the context of the US civil rights movement, separate is indeed unequal.

To Muslim women’s rights activists fighting for equal access to mosques as part of a broader campaign for reform – from equal education for women and girls to freedom from so-called “honor killings” – the president’s visit to a mosque that practices such blatant inequity represents a step backwards.
While it may be meant to convey a message of religious inclusiveness to American Muslims,  the visit demonstrates tacit acceptance of a form of discrimination that amounts to gender apartheid.

She added:

Today, in an estimated two-thirds of mosques around the United States, women and girls are segregated in dark basements, sparse balconies, separate rooms and even behind shower curtains in the “sisters’ section”, listening to Friday sermons piped in through shaky sound systems and watching them, if we are lucky, via TV screens.

It’s too often only on “interfaith” occasions like the President’s visit that women and girls get to step forward into the “brothers’ section”.

Raheel Raza, a Pakistani-Canadian activist, author and co-founder of the Muslim Reform Movement said:

While the free world awaits a Muslim reformation, the leader of the free world shows blatant disregard for gender equality by visiting a mosque that treats females like second-class citizens. This makes our work as activists extremely difficult because equality is one of the main tenets of our reform movement.

According to this report, Obama met with  the mosque’s Imam Yaseen Shaikh, above, who spits each time the word “gay” gets mentioned.

Shaikh, who was hired in  to serve as the head of Islamic teaching or Islamic “scholar” for the Islamic Society of Baltimore and its nearby Al-Rahmah school, is on record as saying that being a homosexual:

Is an immoral act, it is a shameful act, it is despised act, it is haram, it is forbidden in Islam, completely, absolutely, from the Koran, the Hadith and by consensus of the scholars from the beginning of Islam.

So all the sources of Islamic law are very, very accurate and very open and clear about this, without any ambiguity, without any ambiguity.

He added in a videoed paranoid rant:

It is no secret that everywhere you look into society today, at every level, you find a representation of this community. On a social level, on a political level, on the educational boards, everywhere you look today you will find a representation of this community. They are an extremely powerful group.

And he claimed that he LGBT movement is attempting to get Muslims to:

Have some sympathy for them. Have some empathy. To start accepting them, that this is okay.

Shaikh was particularly scathing about “progressive Muslims” who want to accept homosexuality and who claim it “doesn’t bother me”.

The Islamic Society of Baltimore, where Imam Shaikh now preaches, has also been criticised because Shaikh’s predecessor condoned suicide bombings. Mohamad Adam el-Sheikh, who led the institution for 18 years, has ties to radical groups.

Zika epidemic puts Catholic Church in a difficult position

Added February 5, 2016

The Catholic catechism states that besides ‘natural family planning’, anything else that works to render procreation impossible is ‘intrinsically evil’.

The Rev Father Frank Pavone, National Director of Priests for Life, an anti-abortion outfit in the US, said that means birth control is wrong no matter what.

That prohibition doesn’t change based on circumstances. So couples have a responsibility to live according to the Church’s teachings in whatever circumstances they find themselves.
Pavone was quoted in a CNN report about the spread of  the Zika virus in Latin American countries where health officials have advised women not to get pregnant because the virus has been linked to an incurable and often devastating neurological birth defect.

Said the Rev John Paris, a bioethicist and Catholic priest at Boston College:

I’ve never seen this advice before, and when you hear it, you think, ‘What are the bishops going to do?’

Daniel Ramirez, an assistant Professor of History and American Culture at the University of Michigan and an expert on Latin American religious culture added:

It’s going to present a lot of problems for the bishops to sort out. They’re going to have to really thread a fine theological needle here.

In December, authorities in Brazil urged women not to get pregnant. Then last month came the warning from Colombia to delay pregnancy until July. Then in an interview, a health official in El Salvador recommended that women:

Try to avoid getting pregnant this year and the next.

Rev James Bretzke, a Professor of Theology at Boston College warned that:

The polemical approach, that contraception is devious or demonic in origin or the smoke of Satan, may ultimately not be the best pastoral approach.

He said in the face of such consequences – in this case, a baby who could suffer greatly – he thinks the Church might not be so hard line, especially under the leadership of Pope Francis, who has taken a more merciful stance on many social issues from abortion to homosexuality and is himself from South America, where Zika has taken such a heavy toll.

In Catholic Church teaching, some would say it would be acceptable to try to prevent conception in cases like this.
Representatives of the Latin American Bishops Council did not respond to inquiries from CNN. But Pavone said he expects the bishops will at some point issue a statement instructing Catholics not to use “artificial” birth control.

But Bretzke and Paris, who like Pope Francis are Jesuits, said they think the Church will likely remain silent on the issue.
Ramirez, the historian from the University of Michigan, noted that practically speaking, it might not matter. As in the United States, many Catholics in Latin America don’t follow the Church’s advice on birth control anyway.

According to a survey by the Spanish-language television network Univision, 88 percent of Mexicans, 91 percent of Colombians and 93 percentof Brazilians support the use of contraceptives.

Ramirez said he thinks the Catholic Church might weigh in on Zika and birth control, perhaps at the highest level.
I think the message will be that whatever you as married Catholics decide to do, we will walk with you. That we’ll encourage you to follow the Church’s precepts, but when you don’t, we will still love and accept you.

Saudi Arabia drops death sentence on Palestinian poet

Ashraf Fayadh, who Amnesty International called a 'prisoner of conscience', was sentenced to eight years in prison

Added Feebruary 4, 2016
by Jenifer Fenton

A court in Saudi Arabia dropped the death sentence against Palestinian poet and artist Ashraf Fayadh, along with the charge of “apostasy” for which it had been imposed. But the court did convict Fayadh of having "inappropriate relations with the other gender," for which it sentenced him to eight years in prison and 800 lashes over a protracted period of separate sessions.

Fayadh was originally sentenced to death on Nov. 17 last year for alleged blasphemous statements he made in a discussion group, and in a volume of his poetry entitled "Instructions Within" and published in 2008. One of the poems in the collection was alleged to have shown that the poet had renounced Islam. He was also accused of using his poetry to spread atheist thinking.

Fayadh denied the charges, and claimed that he was a victim of false accusations made to the religious police by another man following a personal dispute.

Fayadh had been designated by Amnesty International as a “prisoner of conscience”, and the human rights organization had lobbied for his release. His lack of proper legal representation at his trial, Amnesty claimed, had violated both international and Saudi law.

“Our relief that Ashraf no longer faces beheading is diminished by the extended injustice and mercilessness of the new sentence dealt to him for the simple human act of artistic expression,”

said Karin Deutsch Karlekar, Director of Free Expression Programs at PEN America, in a press release. 

“Words do not constitute crimes. World leaders must stand firmly behind this principle in pressing Saudi authorities to release immediately Fayadh and others imprisoned in the Kingdom for peaceful acts of expression.”

Fayadh was born to Palestinian refugee family in Saudi Arabia and grew up in Abha. In 2004, the Shatta artist group, of which he had been a member, organized the Kingdom’s first public exhibition of contemporary art. In 2013, before his arrest, Fayadh curated

"Mostly Visible," “an underground event, self-organized by artists ... to highlight the ‘real’ art currently produced in Saudi Arabia, the artworks and thoughts that are directly rooted in our society,”

Fayadh wrote. He also contributed an artwork of his own to the show — a video projection called "Damage."

At the 55th Venice Biennale in 2011, he co-curated “Rhizoma,” an exhibition of contemporary Saudi artists, writing at the time:

"We aim to provide a clear vision of the radical transformation in Saudi art.”

Holy crap! Bats are driving the faithful from UK churches

Added February 3, 2016

A while back the National Churches Trust ran a poll that said ‘bats in churches is an issue which divides opinion. What do you think?’

Bats are a protected species.

Now a vicar has said that bats ‘showering’ parishioners with faeces and urine at a Norfolk church appear to have ‘more rights that the worshipping community’.

A 300-strong colony of Natterer’s bats roost in the roof of St Andrew’s Church in Holme Hale but cannot be removed as they are a protected species. Rev Stephen Thorp said the bats are ‘off-putting’ and have made couples look elsewhere for their wedding.

Among presidential candidates, Trump seen as least religious

Added February 2, 2016

Among presidential candidates, Trump seen as least religious

Islam takes slavery for granted

Added February 1, 2016

A few days ago Deutsche Welle started a story on women in Islam by introducing us to one generator of fatwas in Saudi Arabia:

Muhammad Salih al-Munajjids not really old. Nevertheless, despite being born to Palestinian refugees living in Syria in 1960, and having lived in Saudi Arabia since he was a child, the opinions issued by this religious scholar read like documents from a time long, long ago.

He publishes his opinions on ‘IslamQA.info’, the most popular Salafist website in the Arab speaking world. There, for instance, a young man asks him for the answer to a seemingly difficult question: What is the status of the many ‘slaves’ that live in his home of Saudi Arabia? Can one have sexual intercourse with them? Even if one is married?

The questioner himself does not define a ‘slave’ – he assumes that this is common knowledge. In Saudi Arabia the term refers to the many Southeast Asian housemaids that work in the country.

The religious expert knows the answer:

‘Islam allows a man to have sexual intercourse with a slave, no matter whether the man is married or single.’

As justification, the scholar recites Koran passages, the biography of the prophet Mohammed and the opinions of leading sheikhs. ‘The scholars,’ he summarizes, ‘are unanimous in this assessment, and no one is permitted to view this act as forbidden, or to forbid it. Whoever does so, is a sinner, and is acting against the consensus of the scholars.’

You’d be hard pressed to find a richer, more thorough case study in why obedience to a putative god is such a horrendous way of addressing moral questions. It makes about as much sense as asking “what would Stalin (or Hitler or Pol Pot) say” about whether or not we can kill all the undesirables. They would say yes, of course, because that’s who they were and how they saw things.

It’s much the same with asking God or Mohammed or even  Jesus; they’re all part of the same system, the One Man In Charge system, so they come up with the thoughts that fit that system. It’s a terrible, rotten system, so it produces terrible, rotten morality in people who think it’s perfection. It produces command morality, and the commands are mostly horrific.

Let’s start with the first sentence:

Islam allows a man to have sexual intercourse with a slave, no matter whether the man is married or single.

Muhammad Salih al-Munajjid doesn’t stop to ask what a slave is, or why Saudi Arabia has slaves. Why should anyone listen to anything else he says, when he takes slavery for granted? What’s the matter with him? Never mind whether or not men are allowed to “have sexual intercourse” with slaves or not; no one should be allowed to have slaves at all. That question should be right off the table.

Yet the moral system al-Munajjid is working in apparently sees slavery as perfectly fine. This shows us that al-Munajjid lacks the most rudimentary sense of fairness, of what is owed to other people, of the wrongness of doing harm to other people for one’s own profit or convenience. How then can he have anything of interest to say about whether men are allowed to rape their slaves?

Or were we supposed to think he and the questioner were talking about consensual sex, friendly sex, sex between equals? Well no, how could we, since the question is about sex with slaves? If the men who ask this question see Southeast Asian housemaids as slaves, and call them that, then how can sex with them be consensual? Slavery by definition deprives the slave of the ability and the right to refuse.

So this “scholar” takes slavery for granted, and affirms that Islam allows a man to rape a slave. Slavery is so halal that there’s no need even to ask about it, and how convenient: as long as you have this foreign woman in the house to scrub the toilets and sweep the floors, you can also use her as a fuck toy. “You” of course are a man, because who answers questions from women?

Then there’s the second sentence, that says the scholars are unanimous, and no one is permitted to view this act as forbidden, or to forbid it. So slavery is fine, and raping slaves is fine, and saying otherwise is forbidden. Could there be a tidier inversion of morality?

“Yes, Mr Man, you are allowed to rape your subhuman foreign slave, and no one is allowed to remind you that the ‘slave’ is a person too and so you should not rape her.”

In the third sentence al-Munajjid says it’s a sin to say raping a slave is forbidden. The morally bad thing to do is to say rape is a bad thing to do – the rape itself is “permitted.”
It all boils down to what is “permitted” and what is “forbidden,” according to what one guy said many centuries ago. Consideration, fellow feeling, kindness, concern for others – all that is left aside in favour of “scholarly” parsing of a set of rules.

Annie Kelly and Hazel Thompson reported in the Guardian in October that:

In the Gulf, the International Trade Union Confederation says that 2.4 million domestic workers are facing conditions of slavery. Yet moving abroad to find work as a domestic worker is a calculated risk that millions of women such as Marilyn take every year … There are 1.5 million domestic workers in Saudi Arabia alone, and recruitment agencies fly in 40,000 women a month to keep up with demand.

That’s a lot of “permitted” fuck toys.

Contradictions of the Bible

Added December 9, 2016

http://infidels.org/library/modern/jim_meritt/bible-contradictions.html

Arguments for atheism

Added December 10, 2016

http://www.argumentsforatheism.com/

Filosofia ja elämänkatsomustieto

Last update 01.11.2016

Yleistietoa, opetussuunnitelmia, oppikirjoja ja linkkejä.


Elämänkatsomustiedon opetussuunnitelma 2016

Tutustuaksesi opetushallituksen versioon elämänkatsomustiedon opetussuunnitelmasta napauta tästä (pdf) tai tästä (doc).

Html muodossa opetussuunnitelman löydät napauttamalla tästä.


Syksyn 2015 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä

Syksyn 2015 filosofian ylioppilastehtävät html-muodossa saat näkyviin napauttamalla tästä.


Kevään 2015 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä

Kevään 2015 filosofian ylioppilastehtävät html-muodossa saat näkyviin napauttamalla tästä.Syksyn 2014 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä.

Kevään 2014 filosofian ylioppilastehtävät html-muodossa saat näkyviin napauttamalla tästä.

Kevään 2014 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä.

Syksyn 2013 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä.

Syksyn 2013 filosofian ylioppilastehtävät html-muodossa saat näkyviin napauttamalla tästä. ja pdf -muodossa napauttamalla tästä.

Kevään 2013 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä.

Kevään 2013 filosofian ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä.

Filosofi och livsåskådning

20 läroböcker och vokabulär

Philosophy and Life View

20 books and dictionary in Finnish

Constructed language misil

misil

Katsomusaineiden didaktiikkaa

Yleistä didaktiikkaa

Ilmaista didaktiikkaa

Kristillinen dogmatiikka

http://etkirja.pp.fi/dogmatiikka.html

Filosofian, elämänkatsomustiedon ja uskonnon didaktiikkaa

Motivaatio, kv sopimukset, totuus jne...

Lukion filosofia, Filosofi i gymnasiet

Opetussuunnitelmat ja lisätietoa

Mitä filosofia on?
Vad är filosofi?
Opetussuunnitelma
Läroplan
Yliopistofilosofian sivustot
Filosofi.fi på svenska
Svenska material
Philosophy links in Internet
Logiikan alkeet Internetissä
Palautelomake

Ilmaiset filosofian oppikirjat

FI1 , FI2 , FI3 , FI4

Normatiivinen etiikka
Sukupuolietiikka
Metaetiikka
Deskriptiivinen etiikka

Filosofian ylioppilastehtävät

S 2012 K 2012 S 2011 K 2011
Vanhoja ylioppilastehtäviä
Vanhojen tehtävien sanaluettelo lukumäärineen
Ylioppilaskirjoitusten filosofit
Ylioppilaskirjoitusten sivistyssanat
Palautelomake

Elämänkatsomustieto, livsåskådning

Opetussuunnitelmat ja lisätietoa

Elämänkatsomustieto vai uskonto?
Mitä elämänkatsomustieto on?
Miksi evankelis-luterilaiset eivät pääse et:n opetukseen
Elämänkatsomustiedon opetussuunnitelmat
Grunderna för läroplanen för den grundläggande utbildningen
Koululait ja muut säädökset
Kysymyksiä ja vastauksia
Keskeiset ongelmat opetuksessa
Elämänkatsomustiedon opetusaineistoa ja linkkejä
Ohjeita kouluille
Dosentti Jouni Luukkaisen kantelut
Elämänkatsomustiedon stipendit
Kilpailut
Uskonnottomien uutisia
Religionskunskap i Sverige
Svenska material
Palautelomake

Peruskoulu Grundskola

Ilmaiset oppikirjat

et1 et2 et3 et4 et5 et6 et7 et8 et9

Opetussuunnitelmat ja lisätietoa

Elämänkatsomustiedon opetussuunnitelmat
Grunderna för läroplanen för den grundläggande utbildningen
Opetusvihjeitä: 1-5, 5-9
Verkkomateriaalia
Vähemmistöuskontojen oppikirjat
Palautelomake

Lukio Gymnasium

Ilmaiset oppikirjat

et10 et11 et12 et13 et14

Opetussuunnitelmat ja lisätietoa

Elämänkatsomustiedon opetussuunnitelmat
Grunderna för läroplanen
Sanasto
Opinnot Helsingin yliopistossa
Uskontojen vertailutaulukko
Palautelomake

Elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät

S 2012 K 2012 S 2011 K 2011
Vanhoja tehtävä
Vanhojen tehtävien sanaluettelo lukumäärineen
Ylioppilaskirjoitusten sivistyssanat

Syksyn 2014 ylioppilaskirjoituksiin valmistautuminen

Sekä elämänkatsomustiedon että filosofian ylioppilaskirjoituksiin kannattaa valmentautua lukemalla tämän oppiaineiston sanastoa sanasto.

Elämänkatsomustiedon kokeeseen lue myös ainakin kerran viikossa Elämänkatsomustiedon (opetushallituksen) opetussuunnitelmaohjeen sanat aakkosjärjestyksessä.

Filosofian kokeeseen lue ainakin kerran viikossa Filosofian(opetushallituksen) opetussuunnitelmaohjeen sanat aakkosjärjestyksessä.

Elämänkatsomustieto ainereaalissa

Elämänkatsomustieto on eräs lukion reaaliaineista. Elämänkatsomustiedon ainereaalissa kokelas valitsee vastattavakseen kuusi kysymystä kymmenestä vaihtoehdosta.

Reaaliaineiden sijoittuminen koepäivien kesken: Samana koepäivänä järjestetään evankelis-luterilaisen uskonnon, ortodoksisen isen uskonnon, elämänkatsomustiedon, yhteiskuntaopin, kemian, maantieteen ja terveystiedon kokeet.

Muuta tietoa

Esitelmä ateismista 9.2.2012 (pdf)
Maailmanuskonnot
Wienin piiri
Valtion ja kirkon ero
Java kielen perusteet versio 0.7
Palautelomake
Jäsenlomakkeet ja palautelomakkeet tekstinä ohjelmoijille

Ehdotus lukion opetuksen järkiperäistämiseksi

Suomen Ateistiyhdistys ry. kannattaa kaikkien mielipideaineiden poistamista kouluista. Erityisesti oman uskonnon opetus on mielipideopetusta.

Suomen ateistiyhdistys vastustaa kuitenkin jyrkästi kaikille yhteiseen "elämänkatsomustiedon" opetukseen siirtymistä lukioissa. Se merkitsisi Ruotsin mallin mukaista uskonnon opetusta eli sitä, mitä Kulosaaren yhteiskoulussa nyt opetetaan.

Kulosaaren yhteiskoulun kaikille pakollisen opetussuunnitelman löydät napauttamalla tästä.

Koska peruskoulun järkeistäminen on Suomen äärivanhoillisessa mielipideilmastossa mahdotonta, ehdotamme että järkeistäminen aloitetaan lukiosta.

Kun oman uskonnon tai elämänkatsomustiedon opetusta on peruskoulussa 9 vuotta, on kohtuutonta, että sitä on lukiossa.

Koska lukion elämänkatsomustiedon opetus oli aikoinaan filosofian opetusta ja nykyään huuhaata, ehdotamme, että oma uskonto ja elämänkatsomustieto poistetaan lukiosta ja muutetaan filosofian opetusta niin, että lukioissa filosofian nykyiset kurssit 2, 3 ja 4 ovat pakollisia. Samalla on päätettävä, että näiden kurssien sisältöjä ei muuteta lisäämällä niihin uskontotietoa.

Koska lukioissa on paljon evankelis-luterilaisia uskonnonopettajia, ehdotan, että heitä varten luodaan lakkautuspalkkajärjestelmä siirtymisajaksi. Vastaavasti teologikoulutusta vähennetään niin, että lukioiden evankelis-luterilaisen uskonnon opettajat voivat siirtyä joustavasti evankelisluterilaisen kirkon tehtäviin.

Nykyisin pätevät elämänkatsomustiedon opettajat katsottakoon päteviksi lukion filosofian opettajiksi.

Siirtymäajaksi myös opettajakoulutusta vailla olevat, joilla on yliopistossa suorittettu vähintään keskimmäinen oppimäärä filosofiassa, katsottakoon päteviksi lukion filosofian opettajiksi.

Lakkautuspalkka lisää menoja, mutta teologikoulutuksen keskeyttäminen pienentää menoja.

Kun joukko teologian professoreja joutuu lomautetuiksi, tämä on vain osoitus siitä, että kansalaisia lomautetaan tasapuolisesti kaikissa yhteiskuntaluokista.

Todellisiä hyötyjiä ovat lukiolaiset.

Mainittakoon, että ylempää löytyvät täysin ilmaiset lukion filosofian oppikirjat.