Jumalaton kulttuurilehti

Lokakuu 2015

Suomen ainoa kulttuurilehti

Sisällysluettelo


vaalijulisteSuurentaaksesi yllä olevan kuvan napauta hiiren oikeaa painiketta ja valitse avautuvasta valikosta Näytä kuva.

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan hallintovaalissa 3.-4.11.2015

Filosofian, historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitoksen laitosneuvosto

Vaaliliittojen ulkopuoliset ehdokaslistat

Nro Jäsen          Varajäsen
18  Timo Andersson Kim Sjöström


Artikkeli:

http://etkirja.pp.fi/akateemiset_liberaalit.html

Kiinassa uskonnollisen kultin johtaja sai elinkautisen raiskauksesta ja petoksesta

Lisätty 31.10.2015

Kiinalainen oikeus on tuominnut uskonnollisen kultin johtajaksi syytetyn miehen elinkautiseen vankeuteen raiskauksesta ja petoksesta.

Oikeusistuin eteläisessä Zhuhain kaupungissa määräsi myös kolmelle miehen seuraajista 1–4 vuoden vankeustuomiot.

Virallisen tiedotteen mukaan Wu Zehengiä syytettiin kultin organisoimisesta, raiskauksesta, petoksesta ja haitallisten elintarvikkeiden myymisestä.

Valtiollinen media on kertonut, että hän vietteli kymmeniä naisia kertomalla, että he saisivat yliluonnollisia voimia harrastamalla seksiä hänen kanssaan. Lisäksi Wu pyöritti ravintolaa, joka väitti, että ruokiin oli käytetty "kallisarvoisia" raaka-aineita.

Virallisen uutistoimisto Xinhuan mukaan poliisitutkinnassa selvisi, että Wu oli koonnut laittomasti lähes miljoonan euron omaisuuden. Wu on uutistoimisto AP:n mukaan syyttänyt viranomaisia uskonnollisen, hyväntekeväisyyttä tekevän ryhmän vainoamisesta.

YK:n tutkija: Iranin teettämät teloitukset ovat kasvaneet räjähdysmäisesti

Lisätty 29.10.2015

Tutkija Ahmeed Shaheed arvioi, että tänä vuonna teloitettavien määrä voi nousta jopa tuhanteen.

Iranin teettämät teloitukset ovat nousseet räjähdysmäisesti kymmenessä vuodessa, sanoo YK:n tutkija. Tutkija Ahmeed Shaheed arvioi, että tänä vuonna teloitettavien määrä voi nousta jopa tuhanteen.

Tutkijan mukaan Iran tappaa enemmän ihmisiä asukasta kohden laskettuna kuin mikään muu maa maailmassa. Lisäksi suurin osa teloituksista rikkoo kansainvälisiä lakeja.

Uutistoimisto AP:n mukaan suurin osa Iranin telotuksista määrätään huumerikoksista.

Yhdysvallat ja Syyrian sota

100 miljoonaa yhden sotilaan koulutukseen

Lisätty 28.10.2015

http://fi.sott.net/article/316-Maailman-Holmoin-Valtakunta

Sotatoimialueen päämajan (USCENTCOM) komentaja kenraali Lloyd J. Austin III kertoi senaatin paneelille, kuinka vain murto-osa Yhdysvaltain kouluttamista syyrialaisista taistelijoista oli enää mukana taistelussa—heitä oli ehkä jäljellä vain viisi.

Heidän kouluttamisensa ja varustelunsa maksoi 500 milj. dollaria. Tämä on 100milj. dollaria taistelijaa kohti, mutta tämä on OK, sillä se on pelkästään hyvä asia niin kauan kuin sotilasurakoitsijat saavat rahansa.

Asiat muuttuivat yhä hölmömmiksi, kun myöhemmin selvisi kuinka nämä muutamat taistelijat joutuivat autoryöstön kohteeksi ISIS/al Qaeda-järjestön (tai miksi he nykyään itseään kutsuvat) toimesta, menettäen ajoneuvonsa ja aseensa.

Seuraava hölmö hetki koitti YK:n yleiskokouksessa New Yorkissa. Obama, pitäen 30 minuuttia pitkän puheen jaetun 15 minuutin sijasta (eikö herra Hölmö Presidentti osaa katsoa kelloa?), onnistui käyttämään kaiken tämän ajan kertoakseen asioita, joissa ei ollut mitään järkeä kenenkään mielestä.

Asia, joka kuitenkin asetti Valtakunnan hölmöyden kaikkien nähtäville oli Putinin puhe, jossa hän nuhteli Yhdysvaltoja sen tehtyä Lähi-idästä verisen sekasotkun tökeröillä interventioillaan. Usein toistettu lainaus Putinin puheesta on "Ymmärrättekö mitä olette tehneet?" Tämä ei kuitenkaan ole täysin oikea käännös. Venäjän «Вы хоть понимаете теперь, чего вы натворили?» on oikeammin käännettynä: "Kuinka te ette voi vieläkään ymmärtää minkälaisen sotkun olette saaneet aikaiseksi?"

Sanoilla on merkitystä: näin ei puhutella toista supervaltiota maailman johtajien kokoontuessa; näin puhutellaan typerää ja kuritonta lasta. Koko maailman silmissä, tämä sai Valtakunnan näyttämään varsin hölmöltä.

© Reuters/Mike Segar

Vladímir Putin YK:n yleiskokouksessa: "Kuinka te ette voi vieläkään ymmärtää minkälaisen sotkun olette saaneet aikaiseksi?"

Mitä seuraavaksi tapahtui oli Venäjän ilmoitus pommituskampanjan aloittamisesta kaikkia Syyrian terroristeja vastaan (ehkä myös Irakin; Irakin pyyntö on Putinin saapuneet-kansiossa).

Mikä on huomattavaa tässä pommituskampanjassa on, että se on täysin laillinen. Syyrian valittu ja laillinen hallitus pyysi Venäjän apua; kampanja hyväksyttiin Venäjän lainsäädäntöelimen toimesta.

Yhdysvaltojen Syyrian pommituskampanja on sen sijaan täysin laiton. On olemassa täsmälleen kaksi laillista tapaa pommittaa toisen maan alueita:
 1. kyseisen maan hallituksen kutsumana ja
 2. YK:n turvallisuusneuvoston päätöksellä.
Yhdysvallat ei ole hankkinut näistä kumpaakaan.

Miksi tämä on tärkeää? Koska YK:n turvallisuusneuvosto perustettiin estääkseen sotia, tekemällä vaikeaksi valtioiden hyökätä sotilaallisesti toistensa kimppuun ilman että tästä seuraisi joukko kansainvälistaloudellisia ja poliittisia seuraamuksia.

Toisen maailmansodan jälkeen ajateltiin sotien olevan varsin inhottavia, ja että jotakin tulisi tehdä näiden estämiseksi.

Yhdysvaltojen mielestä tämä on kuitenkin varsin turhaa. Erään venäläisen toimittajan (RT:n Gayane Chichakyan) kysyessä valkoisen talon lehdistösihteeriltä millä laillisella oikeudella Yhdysvallat pommitti Syyriaa, tämä ensin teeskenteli ettei hän ymmärrä kysymystä.

Tämän jälkeen lehdistösihteeri löperteli epäselvästi, näyttäen varsin hölmöltä. Yhdysvallat pitää näet sodankäynnistä (tai pikemminkin sen sotilasurakoitsijat, koska näin he tekevät rahaa—omistaen suuren osan Yhdysvaltojen hallituksesta). Yhdysvallat ei kuitenkaan kykene voittamaan yhtään sotaa ja tämä tekee koko sotayrityksestä varsin hölmön (murhaavalla tavalla).

Yhdysvaltojen niskoittelusta huolimatta, YK kuitenkin itse asiassa estää sotia. Se esti vastikään Yhdysvaltoja aloittamasta "rajoitetun hyökkäyksen Assadin hallitusta vastaan, vastauksena kemiallisten aseiden röyhkeään käyttöön" (tai näin ainakin Obama sanoi YK-puheessaan).

Tämän mahdollisti näppärä venäläinen diplomatia, jonka seurauksena Syyria vapaaehtoisesti luopui kemiallisten aseiden varastoistaan.

Diplomatiaa pelkäämättömänä Yhdysvallat laittoi kuitenkin menemään muutaman risteilyohjuksen Syyrian suuntaan, mutta venäläiset ampuivat nämä nopeasti alas taivaalta, aiheuttaen suurta päänvaivaa Pentagonissa ja tietenkin saaden Yhdysvallat näyttämään varsin hölmöltä.

Mutta kun olet tehnyt itsestäsi hölmön, miksi lopettaa? Obamalla ei todellakaan näytä olevan mitään aikeita lopettamisesta. Likimain koko YK:n yleiskokouksen yleisö tiesi että Syyrian kemiallista hyökkäystä sen omaa väestöä kohtaan ei koskaan tapahtunut.

Saudit toimittivat nämä kemikaalit, joita Syyrian kapinalliset käyttivät tietämättään itseään kohti. Valehtelu, kun kaikki tietävät sinun valehtelevan, ja kun kaikki tietävät että tiedät valehtelevasi: mikä voisikaan olla hölmömpää?

YK:n asiantuntijat tutkimassa kemiallisen hyökkäyksen näytteitä vuonna 2013

Myöhemmin hyökkäykset paljastuivat kapinallisten tekemiksi. Uhrien joukossa oli useita Assadia tukevia henkilöitä. Venäjä esti Syyrian pommitukset tuolloin diplomaattisella ratkaisullaan, jossa Syyria luopui vapaaehtoisesti kemiallisista aseistaan.

Ok, entäs jatkuva jaarittelu "vapaudesta ja demokratiasta"—Lähi-idässä, sen jälkeen kun koko alue on saatettu kaaokseen järjettömillä interventioilla? Ainoa järjen ääni Yhdysvalloissa näyttää olevan Donald Trump, joka vastikään julisti Lähi-idän olleen vakaampi Saddam Husseinin, Muammar Gaddafin ja Bashar al Assadin valtakausina.

Näin tosiaankin oli. Se, että ainoa jäljellä oleva ei-hölmö poliitikko Yhdysvalloissa on Trump—tuo mahtipontinen rahasäkki—asettaa kokonaishölmöystason varsin korkealle koko maassa.

Jaarittelu "vapaudesta ja demokratiasta" Lähi-idässä on hölmöä myös tietäen, kuinka koko alue koostuu heimoista—se on ollut heimojohtoinen jo muutama tuhat vuotta ja se tulee olemaan sellainen muutama tuhat vuotta jatkossakin.

Jokaista aluetta johtaa jokin heimo. Jos halutaan paloitella maa riippumattomiin alueellisiin yksiköihin (yksikään näistä ei olisi valtio, sillä jokainen olisi osa monikansallista kokonaisuutta), niin jokaista alueellista yksikköä asettuisi johtamaan jokin heimo toisten heimojen tyytyessä marmattaen osaansa.

Jos kompuroit maahan ja yrität käyttää hyväksesi tätä marmatusta saadaksesi aikaan "vallanvaihdon"—koko paikka palaa poikkeuksetta poroksi.

Hyvä esimerkki on Israel: sillä on pomoheimo—juutalaiset, jotka voivat ampua tai pommittaa ketä tahansa ilman rangaistusta. Maan katsotaan olevan "demokraattinen" juutalaisten saadessa äänestää, mikä on erittäin kivaa juutalaisille. Syyrian alaviitit saavat myös äänestää—äänestäen Bashar al Assadia—joten miksi tämä ei ole hyväksyttävää? Yhdysvaltojen tekopyhyyden ja kaksinaismoraalin tähden.

Näin tapahtuu kaiken aikaa. Saudia-Arabian omistaa yksi heimo—Saudien kuningasperhe ja kaikki muut ovat vailla äänioikeutta. Irakia johti aiemmin sunnit Saddam Husseinin heimosta, mutta amerikkalaiset siirsivät heidät syrjään. Nykyään maata, tai mitä siitä on jäljellä, johtavat etelän shiat sunnien paettua ja liityttyä ISIS-järjestön riveihin.

Tämä kaikki saattaa vaikuttaa superyksinkertaiselta, mutta ei amerikkalaisille, sillä se on heidän ideologiansa vastaista, joka sanelee kuinka koko maailma tulee muuttaa Amerikan kaltaiseksi. Joten näin he jatkavat yrityksiään (tai teeskentelevät yrittävänsä, sillä tuloksilla ei ole väliä niin kauan kuin sotilasurakoitsijat saavat rahansa), välittämättä pätkääkään siitä, että tämä saa heidät näyttämään varsin hölmöiltä.

Tyypillinen kuvio on ollut tämä: Yhdysvallat pommittaa maan sirpaleiksi, aloittaa sitten maavoimien hyökkäyksen, asentaa nukkehallituksen ja vetää heti tai ei niinkään heti joukkonsa pois.

Nukkehallitus hajoaa, jonka jälkeen maassa vallitsee hallitsematon kaaos tai sitten maata johtaa jokin uusi, erityisen ilkeä, diktatuuri. Tai sitten vähän molempia: muodostuu epäonnistunut valtio, kuten Libya, Jemen ja suurin osa Afganistania, Irakia ja Syyriaa.

Tällä tuloksella ei ole paljoa merkitystä (niin kauan kuin sotilasurakoitsijat saavat rahansa), sillä amerikkalaisten motto vaikuttaa olevan "Näytä Hölmöltä ja Jatka Entiseen Tapaan". Tuhotaan tuo maa— siirtykäämme sitten seuraavaan pommituskampanjaan.

Tässä vaiheessa kaikki muuttuu meta-hölmöksi: Syyriassa he eivät edes pääse tähän tulokseen. Amerikkalaiset ovat pommittaneet ISIS-järjestöä nyt jo vuoden; sillä välin ISIS on vahvistunut ja valloittanut lisää alueita. He eivät ole kuitenkaan onnistuneet syrjäyttämään Assadia; sen sijaan ISIS-pojat ovat ahkeroineet keikistelemällä aavikolla mustine päärätteineen ja koristossuineen ottaen selfieitä, räjäyttämällä arkeologisia kohteita, orjuuttamalla naisia sekä mestaamalla kenet tahansa josta he eivät pidä.

Nyt vaikuttaa kuitenkin siltä kuin venäläiset olisivat viiden päivän pommituksilla saavuttaneet sen, johon amerikkalaiset eivät kyenneet yhdessä vuodessa. ISIS-pojat ovat pakenemassa Jordaniin; toiset haluavat turvapaikan Saksasta. Tämä on järkyttänyt amerikkalaisia, sillä venäläiset pommittivat näet "heidän" terroristejaan—amerikkalaisten itsensä värväämiä, aseistamia ja kouluttamia terroristeja...ja heitä pommitetaan? Tiedän, hölmöä—mutta totta. Venäläiset eivät suvaitse mitään tämäntapaista, sillä heidän lähestymistapansa on: jos se näyttää terroristilta ja kaakattaa kuin terroristi, niin se on terroristi—joten pommittakaamme sitä.

Venäläiset ovat saaneet muutamassa päivässä enemmän aikaan Syyriassa, kuin amerikkalaiset puolessatoista vuodessa. Onko Yhdysvallat pommittanut aavikkoa (ja Syyrian infrastruktuuria) koko tämän ajan?

On kuitenkin ymmärrettävää että tämä lähestymistapa ei ole amerikkalaisten suosiossa: he olivat juuri huolellisesti pumpanneet paikan täyteen aseita ja varusteita, pommittaen huolellisesti vain alueen reunojen ympäri etteivät he vain vahingossa räjäyttäisi näitä [aseita ja varusteita], ja sitten venäläiset vain pöllähtävät paikalle räjäyttäen kaiken!

Saudit ovat täydellisen raivoissaan, sillä he maksoivat näistä suuren osan. Terroristit ovat myös heidän omia wahhabi-takfiri veljiään—juuri niitä, joilla on tapana vakuutella toisille muslimeille kuinka he eivät tietenkään nauti vääräuskoisena olemisesta, rikkoen muslimien sharia-lakia. Muistuttaako tämä sinusta ketään? Osaatko sanoa "hölmöä"?

Ei kuitenkaan vaikuta siltä, että Yhdysvallat kykenisi tekemään mitään estääkseen venäläisiä tai kiinalaisia, jotka myös haluavat palan ISIS:tä täytettäväksi ja seinälle ripustettavaksi. Tai iranilaisia ja Hizbollahin taistelijoita, jotka ovat valmiit marssimaan paikalle ja luuttuamaan ISIS-järjestön jäänteet pommitusten tuhottua kaikki tämän järjestön keräämät sotamateriaalit. Joten amerikkalaisten on aika aloittaa informaatiosota, syyttäen venäläisiä siviiliuhrien aiheuttamisesta.

Tietysti, ollessaan amerikkalaisia, heidän täytyy jatkaa tätä informaatiosotaa hölmöimmällä mahdollisella tavalla. Ensin otat esille väitteesi siviiliuhreista ennen kuin venäläiset ovat tehneet edes ainuttakaan lentoa. Hupsista! Sitten tunget sosiaalisen median täyteen väärennettyjä, haavoittuneiden lapsien kuvia, jotka on tuotettu etukäteen Georg Sorosin valkoisten kypärien [white helmets] näytteleminä. Ja kun sitten kysytään todisteita, kieltäydyt toimittamasta yhtäkään.

Aikamoista hölmöilyä tähän saakka, mutta ryhtykäämme vielä hölmömmiksi. Huudeltuaan äänekkäästi venäläisten aiheuttavan siviiliuhreja, räjäyttävät amerikkalaiset heti perään "Lääkärit ilman rajoja" (Médecins sans Frontières)-järjestön johtaman sairaalan Afganistanissa, huolimatta tulleensa informoiduksi sen sijainnista sekä ennen pommitusta että sen aikana. "Älä tapa siviilejä...kuten näin!" Voiko tämä enää muuttua hölmömmäksi?

Tietysti voi: Yhdysvallat aloittaa peittelemättä ja avoimesti valehtelemaan tapahtumasta: "Sairaalassa piileksi talebaanitaistelijoita!" - ei, ei piileskellyt; "Afgaanit käskivät meitä pommittamaan tuota sairaalaa!"—ei, eivät käskeneet. Sairaalan pommittaminen oli tosiasiallinen sotarikos—näin sanoo YK. Tulevatko venäläiset kuuntelemaan kritiikkiä sotarikollisilta? Älä ole hölmö!

On vaikea sanoa, mutta kaikki vaikuttaa nyt mahdolliselta. Yhdysvalloilla ei esimerkiksi enää vaikuta olevan ulkopolitiikkaa: valkoinen talo sanoo yhtä, ulkoministeriö toista, Pentagon kolmatta, YK:n Samantha Power harjoittaa omaa ulkopolitiikkaansa käyttäen Twitteriä ja John McCain haluaa aseistaa Syyrian kapinalliset, jotta nämä voisivat ampua alas venäläisiä koneita. (Kaikki viisi kapinallistako? John, älä ole hölmö!)

Vastauksena kaikkeen tähän sekasortoon ovat Yhdysvaltojen poliittiset sätkynuket EU:ssa alkaneet nykimään holtittomasti, poiketen käsikirjoituksesta, koska Washingtonin hermokeskus ei enää lähetä heille selkeitä signaaleja.

Miten tämä kaikki tulee päättymään? No, koska olemme kaikki vain hölmöjä, esitän tässä nöyrän ehdotuksen: Yhdysvaltojen tulisi pommittaa kaikkea Washingtonin kehätien sisäpuolella, sekä myös muutamaa Virginian piirikuntaa. Tämän pitäisi alentaa merkittävästi maan valmiutta äärimmäiseen hölmöyteen. Ja jos tämä ei auta—mitä sitten? Loppujen lopuksi on selvää, että tuloksilla ei ole väliä. Kaikki on hyvin niin kauan kuin sotilasurakoitsijat saavat rahansa.

USKOMATON ILMESTYI VIIDENNEN KERRAN (24.10.2015)

http://www.ateistit.fi/uutiset/uuti151024.html

Lisätty 27.10.2015

Sinisilmäiset jesidit suomalaisia jotka palaavat äitiensä maahan?

Länsisuomen sekageenistö johtuu kauppiaista, miehittäjistä, raiskauksista

Lisätty 26.10.2015

http://www.uusisuomi.fi/tiede-ja-ymparisto/68287-suomen-vaiettu-historia-pikkupoikia-ja-tyttoja-vietiin-luksusorjiksi#comments

Keskiajalla ja vielä uuden ajan alussa useita tuhansia suomalaisia joutui orjuuteen. Erityisen haluttuja olivat vaaleahiuksiset, sinisilmäiset suomalaiset pikkutytöt- ja pojat. Heitä päätyi useita satoja ”luksusorjiksi” Välimerelle, Keski-Aasiaan tai Lähi-Idän alueiden suurvaltoihin.

Orjiksi kaapattujen kohtalo ei kuitenkaan ollut karmein mahdollinen, kertoo Itä-Suomen yliopiston professori Jukka Korpela.

Korpela on tutkinut Suomea koskenutta orjakauppaa 1100-1500-luvuilla. Asiaa käsittelevä artikkeli ilmestyi tässä kuussa arvostetussa amerikkalaisessa Russian history –tiedejulkaisussa.

- Ensimmäiset merkinnät orjakaupasta olivat viikingeiltä 1100-luvulta, Korpela kertoo Uuden Suomen haastattelussa.

- Uusimmat kaappaukset tapahtuivat 1560-luvulla, jolloin tataarit vangitsivat joitain satoja suomalaisia.

Aiemmin tiedot Suomeen kohdistuneesta orjakaupasta ovat olleet hataria. Korpela kuitenkin selvitti suomalaisten kohtaloita venäläisistä kronikoista, sotakirjoituksista ja orjakaupan keskusten kirjanpidoista.

Vaikka yksittäisten henkilöiden kohtaloista ei ole olemassa merkintöjä, orjanhakumatkojen tiedetään ulottuneen Suomessa Lappiin ja Pohjanmaalle asti. Yleisimmin orjat vangittiin eteläisestä Suomesta ja Venäjän Karjalasta.

Suomi-orjat kuljetettiin Korpelan tutkimuksen mukaan useimmiten Novrogodiin ja Volga-joen varrelle Kazaniin. Näiltä markkinoilta orjia myytiin eteenpäin. Venäjän ja Keski-Aasian orjakaupan verkosto ulottui jopa Goalle ja Malediiveille asti.

Kauas päätyneet suomalaiset olivat pääasiassa lapsia.

- Vaikkapa Kemistä maksaa tolkuttomasti rahaa raahata ihmistä toiselle puolelle Eurooppaa. Silloin ne olivat erikoisen värisiä ja päätyivät luksusorjiksi, Korpela kertoo.

- Orjakauppa oli taloudellisesti kannattavaa bisnestä. Jos Novrogodissa suomalainen orja maksoi muutaman kolikon, kauempana hänen hintansa oli useampituhatkertainen.

Korpela kertoo orjiksi joutuneiden sisäisestä kastijaosta. Pakkotyöhön joutuivat nuoret miehet, eksoottiset lapset puolestaan luokiteltiin ”luksustapauksiksi”.

Keskiajalla orjien rooli Euroopassa ja Lähi-idässä sekä Keski-Aasiassa oli erilainen verrattuna yleisiin mielikuviin puuvillapeltojen pakkotyössä raataviin afrikkalaisiin.

Esimerkiksi Persiassa ja Keski-Aasiassa yhteiskunnat perustuivat klaaneihin. Hallitsijat halusivat välttää hallintonsa riippuvuutta paikallisista, joten he hankkivat orjamarkkinoilta orjia virkamiehiksi ja sotilasjohtoon.

- Persiassa sotilaseliitti oli keskiajalla orjia, Korpela kertoo.

Jos suomalainen pikkutyttö tai –poika olisi todella päätynyt Persiaan hallitsijan käsiin, hänen elämänsä olisi mullistunut – eikä välttämättä huonoon suuntaan.

- Se ei olisi ollut kovin huono kohtalo orjalle. Suomalainen orjapoika olisi ollut kallis, sai koulutuksen ja päätyi hyviin tehtäviin. Tytöt puolestaan olisivat päätyneet Persiassa haaremeihin sulttaanien vaimoiksi.

Valitettavasti historian lehdiltä ovat jo haalistuneet orjien elämäntarinat. Korpela ei kyennyt selvittämään lähteistään yksittäisten suomalaisten orjien määränpäätä, vaikka todennetut orjakaupan ketjut ulottuivat pisimmillään Suomesta Tsetseniaan.

Korpela valmistelee parhaillaan artikkelia ja kirjaa suomalaisen orjakaupan historiasta.

Krimi oli aikoinaan orjakaupan keskus, orjia kerättiin nyky-venäjältä ja ukrainasta, varmaan kauempaakin.

1600 luvulla ruotsissa hävitettiin lähes kaikki Suomen aluetta koskevat tiedot jotka olivat Upsalassa. Näin minulle on kerrottu. Vain sellaiset jäivät joissa ruotsi oli mukana pääosassa. Joitan hajanaisia tietoja Ruotsissa on jäljellä muualla.

Mika Waltarin "Mikael Hakim" ("Mikael Karvajalan" jatko) on tarina suomalaismiehen päätymisestä Turkin sulttaanin orjaksi.

Orjuuden lakkauttaminen oli tuottavuutta lisäävä rakennemuutos.

Orjia oli ruokittava ympäri vuoden, mutta pätkätyöläisiä vain sadonkorjuun aikana.

Suomen ylpeytenä on, ettei meillä ollut koskaan orjuutta.

Oli vain renkejä ja piikoja, joita käskytettiin 24/7. Vaikeaa kuvitella kuinka se erosi orjuudesta. Kerran vuodessa, kekrin aikaan oli muutama päivä vapaata ja mahdollisuus vaihtaa uuden isännän palvelukseen.

Työaika lyhentyi kahdeksan tuntiseksi vasta vähän yli sata vuotta sitten.

Historioitsija: Synkkyyden Suomi kärsi orjuudesta jopa enemmän kuin mikään Afrikan maa

Suomen sotahistorian verisin yksittäinen päivä oli Isovihan aikainen helmikuinen päivä vuonna 1714. Näin arvioi historioitsija Teemu Keskisarja Helsingin kirjamessuilla. Suomelle karmivan ajan seurauksena Venäjä kuitenkin vakiinnutti suurvalta-asemansa Euroopassa.

– Yhdessä ainoassa talvipäivässä kuoli Napuen kylän lumisille pelloille pari tuhatta suomalaista, Keskisarja sanoi.

– Isoviha todella oli iso viha – Suomen historian raain sota monista ehdokkaista. Kyllä siinä vanha kansa on osunut asian ytimeen.

Raakuuksia eivät tuolloin rajoittaneet mitkään Geneven sopimukset ja Venäjän kidutuskomppaniat Keskisarjan mukaan sokaisivat ja paistoivat uunissa Pohjanmaan asukkaita. Miehiä oli kylissä enää niin vähän, että Keskisarja hämmästelee, kuinka suvut ylipäätään jatkuivat. Mutta kasakat ”auttoivat” raiskaamalla, hän murjaisee sarkastisesti.

– Toki Ruotsin suurvallan armeija oli äärimmäisen julmasti riehunut Saksanmaalla, Venäjällä, Puolassa ja Ukrainassa yli kymmenen vuotta ennen Isoavihaa. Mutta se tasapuolisuusnäkökulma tuskin vähääkään lohdutti Pohjanmaan asukkaita, Keskisarja sanoo.

”Ihmiset meinasivat loppua”

400 000 asukkaan Suomesta myös vietiin jopa 30 000 naista ja lasta myytäväksi. Kyse oli aivan suoraan orjuudesta, Keskisarja toteaa ja väittää, että väkilukuun suhteutettuna Suomi kärsi orjuudesta pahimpina vuosina enemmän kuin yksikään Afrikan maa.

– Isoviha meinasi loppua siihen, että pahimmin kärsineiltä alueilta meinasivat loppua ihmiset, Keskisarja tokaisee.

Lopulta ”lopen uupuneen Ruotsin” oli solmittava rauha vuonna 1721. Tutkija Hanna Smith Helsingin yliopiston Aleksanteri-instituutista kertoo, että rauhan solmiminen merkitsi uuden aikakauden alkua Venäjälle.

– Ratkaisu oli sillä tavalla merkittävä, että jos mietitään, mikä Venäjän rooli on ollut sitten tämän jälkeen Euroopan historiassa, niin tästä lähti Venäjän vahva suurvaltapolitiikka eteenpäin. Kansainvälisen politiikan tutkijat näkevät, että vuonna 1721 Venäjän suurvaltapolitiikka lähti liikkeelle, Smith sanoo.

Keskisarja yhtyy arvioon ja lisää, että toinen merkittävä asia Venäjän suurvalta-aseman vakiinnuttamisessa oli Pietarin kaupungin perustaminen. Se tapahtui Keskisarjan mukaan käytännössä Ruotsin maaperälle.

– Pietarin kaupungin perustamisen jälkeen Suomen ja Venäjän välinen suhde ei ikinä ollut enää entisensä, Keskisarja sanoo

Maalaisliitto-keskustapuolueen tuottamat vainajat ulkomailla

Lisätty 25.10.2015
Lähteet: Wikipedia ja Erkki Hartikainen

Leningradin piiritys (ven. блокада Ленинграда, blokada Leningrada) toisessa maailmansodassa kesti syyskuusta 1941 tammikuuhun 1944, lähes 900 päivää. Leningradia (nyk. Pietari) Neuvostoliitossa piiritti Saksan armeija ja Suomen puolustusvoimat.

Piirityksen aikana kaupungissa kuoli ainakin 641.000 ihmistä, joidenkin arvioiden mukaan jopa yli 800.000.

Noin puoli miljoonaa piirityksen uhria on haudattu Leningradin liepeillä olevalle Piskarjovin hautausmaalle. Piirityksestä hengissä selvinneistä on käytetty nimitystä blokadnik (блокадник).

Jos Maalaisliitto-keskustapuolue olisi suostunut rauhaan Rytin, Tannerin ja Mannerheimin ajatusten mukaan, piiritys olisi keskeytynyt ja satoja tuhansia ihmisiä olisi säästynyt.

Sodan jatkamista kannatti Väinö Tannerin muistelmien mukaan erityisesti Maalaisliitto
-keskustapuolue, jonka tavoittena oli Itä-Karjalan liittäminen pysyvästi Suomeen.

Kos Suomi ei olisi ollenkaan Hitlerin liittolaisena hyökännyt Neuvostoliittoon, Leningradissa olisi jäänyt henkiin vielä enemmän ihmisiä.

Joka tuntee Suomen rannikon, tietää, ettei Saksa olisi pystynyt tekemään maihinnousua Suomeen, koska saariston karikkoisuus olisi estänyt maihinnousun. Saksa olisi ehkä vallannut Norjasta käsin Lapin, mutta senhän esimerkiksi Mannerhein olisi antanut venäläisille, mutta se ei kelvannut venäläisille.

Ehdotus Yleisradion pääuutisiksi

Erkki Hartikainen 24.10.2015
 1. STT:n ulkomaan uutiset (5 min)
 2. STT:n kotimaan uutiset (5 min)
 3. STT:n paikallisuutiset (5 min)
 4. Ilmatieteen laitoksen sääuutiset (5 min)
 5. Ylen toimituksen mielipideuutiset (5 min)
 6. Ylen toimituksen kulttuurimielipiteet (5 min)
 7. Ylen urheilu-uutiset (5 min).

Älä osta irlantilaisia tuotteita

Erkki Hartikainen 23.10.2015

Toisaalla tässä lehdessä kerrotaan englanniksi, että katolinen kirkko ja vähemmistöuskonnot hallitsevat Irlannin koululaitosta niin, että uskonnottoman on melkein mahdoton saada lastaan kouluun. 90 % kouluista on katolisia.

Ateistien ei ole syytä ostaa irlantilaisia tuotteita tai matkustaa Irlantiin. Matkakohteiksi löytyy maita, joissa on oaremmat ihmisoikeudet.

Maailman ongelma numero yksi on katolinen kirkko ja maailman ongelma numero kaksi on islam.

Maalaisliitto-keskustapuolue on tuottanut suhteellisesti eniten vainajia

Erkki Hartikainen 22.10.2015

Maalaisliitto-keskustapuolue täyttää ensi vuonna 110 vuotta.

Tänä aikana se on tuottanut enemmän vainajia kuin mikään muu puolue. Jo ennen sisällissotaa maalaisliittolaiset olivat jahtaamassa työväenpuolueiden ihmisiä.

Sisällissodassa puolue oli kaikkein innokkain lahtari.

Sisällissodan jälkeen jatkui sama meininki kuin ennen sisällissotaa. Kyösti Kallion johdolla lakkautettiin kokonainen vasemmistopuolue, ja sen johto pantiin lahtareilta vapautuneeseen Tammisaaren leiriin. Kuten Arvo (Poika) Tuominen oin muistelmissaan ansiokkaasti esittänyt, vankilaan pantiin ihmisiä täysin kaikkien Suomen lakien vastaisesti (myös Arvo Tuominen joutui vankilaan lakien vastaisesti).

Kaikkein hupaisin tilanne oli Tuomisen itsensä osalta. Hän oli yli neljä vuotta vankilassa siitä syystä, että hänen väitettiin vierailleen Neuvostoliiton suurlähetystössä.

Kun hänen myöhemmin yritettiin panna vankilaan siillä perusteella, että hän oli vieraillut Moskovassa, ilmeni, että aikaisemman tuomion  mukaan hän oli samaan aikaan vieraillut Neuvostoliiton suurlähetystössä. Koska Tuominen ei voinut olla yhtä aikaa Nevostoliiton suurlähetystössä Suomessa ja Moskovassa, uusi tuomio jouduttiin hylkäämään, koska aikaisemman tuomion todistajat olisi pitänyt panna  vankilaan väärästä todistuksesta tuomioistuimessa.

Väinö Tannerin mukaan Risto Ryti, Väinö Tanner ja C. G. Mannerheim olisivat lopettaneet toisen maailmansodan Suomen osalta heti, kun kävi ilmi, että Saksa häviää sodan. Maalaisliiton vaatimuksesta sotaa kuitenkin jatkettiin vielä monta vuotta, ja tuli paljon vainajia, leskiä ja sotaorpoja.

Jos joku ihmettelee sitä, miksi pääministeri Juha Sipilä haluaa köyhät kyykkyyn, muistelkaapa maalaisliitto-keskustapuolueen historiaa.

Oikeassa demokratiassa ei olisi tällaista puoluetta. Oikeistopuolueita olisivat konservatiivinen puolue ja (oikeasti) liberaalinen puolue, ja vasemmistopuolueita olisivat sosialidemokraattinen puolue ja kommunistinen puolue.

Käsitteet sosialidemokratia ja kommunismi Karl Marx määritteli seuraavasti:
 1. Sosialidemokraatit vaativat kaikilta kykyjensä mukaan ja antavat kaikille ansioidensa mukaan.
 2. Kommunistit vaativat kaikilta kykyjensä mukaan ja antavat kaikille tarpeidensa mukaan.
Jo määritelmistä nähdään, että sosialidemokraattien tavoite on mahdoton, koska
ansiot ovat mielipidesidonnaisia.

Kommunistien tavoite on mahdollinen, sillä periaatteessa on mahdollista vaatia kaikilta kykyjensä mukaan ja antaa kaikille (kohtuuden rajoissa) tarpeittensa mukaan.

Kommunismi on tässä suhteessa arvoneutraalimpi kuin sosialidemokratia.

Tietysti se, että köyhille pitäisi antaa edes jotain, on arvosidonnainen kysymys.

Se, että yhteiskunnat ovat sellaisia kuin ne ovat, johtuu siitä, että ihmisillä on lähinnä simpanssien yhteiskunnalliset vaistot.

TÄRKEÄ OPETUSNEUVOKSEN VIRKA HAETTAVANA (17.10.2015)

Lisätty 21.10.2015

http://www.ateistit.fi/uutiset/uuti151017.html

LAUSUIMME HALLITUKSEN ESITTÄMÄSTÄ USKONNONVAPAUSLAIN PARANNUKSESTA (16.10.2015)

Lisätty 20.10.2015

http://www.ateistit.fi/uutiset/uuti151016.html

Tutkimus: Ihmisen uskoa jumalaan voidaan vähentää aivoja stimuloimalla

Hautapatsas

Lisätty 19.10.2015

Testissä tutkittiin koehenkilöiden suhtautumista uskonnollisuuteen ja kansallismielisyyteen. 

Ihmisen jumaluskoon ja nationalistisiin tunteisiin voidaan vaikuttaa stimuloimalla aivoja magneettikentällä, ilmenee brittiläisen Yorkin yliopiston ja yhdysvaltalaisen UCLA-yliopiston yhdessä toteuttamasta tutkimuksesta.

Tutkimuksesta kertoo Redorbit-nettisivusto.

Kokeessa otsalohkon tiettyjä alueita stimuloitiin niin, että ne saatiin väliaikaisesti toimimattomiksi. Stimuloidun alueen tiedetään keskittyvän ongelmien havaitsemiseen ja niiden ratkaisemiseen.

Testiin osallistuneen vertailuryhmän aivoja stimuloitiin alhaisemmalla magneettikentällä, jolla ei ollut ollut vaikutusta aivojen toimintaan. 

Koehenkilöistä, joiden aivoalueen toiminta oli estetty, noin kolmannes uskoi vähemmän jumalaan, enkeleihin ja taivaaseen kuin vertailuryhmän jäsenet. Sen sijaan heidän uskonsa saatanan tai helvetin olemassaoloon ei kasvanut. Ennen kysymyksiä koehenkilöiden uskonnollisia ajatuksia heräteltiin laitettamalla heidät ajattelemaan omaa kuolemaansa.

Tutkimuksessa selvitettiin myös koehenkilöiden suhtautumista maahanmuuttajiin, jotka olivat arvostelleet Yhdysvaltoja. Voimakasta stimulaatiota saaneiden tuntemukset tällaisia maahanmuuttajia kohtaan olivat lähes 30 prosenttia myönteisemmät kuin vertailuryhmän.

Molemmissa ryhmissä oli sekä miehiä että naisia. Yhteensä heitä oli 38.

Eroa kirkosta heti

Lisätty 18.10.2015

Tämän vuoden kirkosta eroaminen jää liian alhaiseksi, jos et eroa kirkosta heti. Kirkosta eroaminen on tehokkain keino vaikuttaa suomalaiseen yhteiskuntaan.

https://eroakirkosta.fi/dynamic/index.php/

Ei tunnustanut syntejään - 19-vuotias hakattiin kirkossa kuoliaaksi

Lisätty 17.10.2015

NEW HARTFORD POLICE DEPARTMENT / AP

19-vuotias mies on kuollut ja hänen 17-vuotias veljensä toimitettu sairaalaan heidän jouduttuaan vakavan pahoinpitelyn uhreiksi New Hartfordissa sijaitsevassa kirkossa New Yorkin osavaltiossa Yhdysvalloissa.

Veljekset yritettiin saada "tunnustamaan syntejään". Pahoinpitelyn pääepäillyt ovat nuorukaisten omat vanhemmat.

Lucas Leonard, 19, julistettiin maanantai-iltana kuolleeksi. Hänen veljensä Christopher Leonard oli keskiviikkona paikallista aikaa kriittisessä tilassa.

- Molempia veljeksiä rangaistiin fyysisesti useiden tuntien ajan sen toivossa, että he tunnustaisivat aiempia syntejään ja pyytäisivät anteeksiantoa, New Hartfordin poliisipäällikkö Michael Inserra sanoi tiedotustilaisuudessa.

Poikien isä Bruce Leonard ja äiti Deborah Leonard on pidätetty taposta epäiltyinä. Lisäksi neljää muuta Word of Life Christian Church -seurakunnan jäsentä epäillään osallisuudesta rikokseen. Kiinniotetut ovat iältään 26-54-vuotiaita, yksi heistä on uhrien sisko.

Hartfordin poliisin mukaan kirkko oli järjestänyt sunnuntai-iltana "neuvontatilaisuuden", joka muuttui väkivaltaiseksi. Lucas Leonard toimitettiin maanantaiaamuna sairaalaan, kun seurakunnan jäsenet huomasivat, ettei hän enää hengittänyt.

Poliisi uskoo, että pidätyksiä tulee vielä lisää. Seitsemän lasta otettiin välittömästi huostaan.

Lähteet: NBC News, CNN
NINA DALE
nina.dale@ilmedia.fi

Tutkijat löysivät keinon tuottaa huumeiden ja liikunnan aiheuttamaa mielihyvää – ilman huumeita ja liikuntaa

Lisätty 16.10.2015
Urheiluhullut juoksijarotat laiskistuivat, kun niiden aivojen mielihyväkeskusta manipuloitiin. Löydös voi auttaa kehittämään uusia hoitoja narkomaaneille.

Huumeiden käyttäjiä on viime vuosina yritetty hoitaa pistämällä käyttäjät urheilemaan. Ajatus on ollut tämä: koska huumeet aktivoivat saman aivojen mielihyväkeskuksen kuin liikuntakin, liikunnalla voisi korvata huumeiden käytön tuoman humalan.

Tuoreessa tutkimuksessa kokeiltiin, voisiko mielihyväkeskuksen aktivointi tuoda saman mielihyvän kuin huumehumala tai suuri määrä liikuntaa. Selvisi, että ainakin rotilla tämä onnistuu.

Tutkijat aloittivat työnsä jalostamalla sekä erityisen aktiivisia juoksijarottia että huomattavan laiskoja rottia. Sen jälkeen he antoivat rotille kemikaaleja, jotka joko aktivoivat tai vaimensivat mielihyvähormoni dopamiinin eritystä.

Laiskoihin rottiin tämä ei vaikuttanut, mutta urheilijarottien käytöksessä havaittiin suuri ero. Kun dopamiinin eritystä aktivoitiin, aiemmin lähes jatkuvasti juoksupyörässä juosseet urheilijarotat laiskistuivat selvästi.

Tutkijat päättelivät, että rotat saivat tarpeeksi mielihyvähormonia juoksemattakin, joten ne jäivät tyytyväisinä makoilemaan.

Mitä tämä sitten tarkoittaisi narkomaanien hoidossa? Tutkijoiden mukaan mielihyväkeskukseen vaikuttamalla ja dopamiinin eritystä säätelemällä voitaisiin aiheuttaa narkomaanin aivoissa hyvä olo ilman huumeita.

Matka tähän on kuitenkin vielä pitkä. Vaikka rottien ja ihmisten mielihyväkeskus toimii samalla periaatteella, ei rottakokeista vielä voi vetää kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä siitä, toimisiko sama ihmisillä. Sen selvittämiseen kuluu vielä vuosia.

Tutkimus: Aivojen magneettistimulaatio vähensi uskoa jumalaan ja kriittisyyttä maahanmuuttoon

Lisätty 15.10.2015

Pieni osa aivokuorta näyttää vaikuttavan voimakkaasti ihmisten ideologisiin asenteisiin. Kun tämän osan toimintaa vaimennettiin magneettistimulaatiolla, vapaaehtoisten maahanmuuttajia koskevat asenteet lieventyivät ja he kokivat vähemmän tarvetta hakea lohtua uskonnosta.

Brittiläisen Yorkin yliopiston ja Kalifornian yliopiston Los Angelesin kampuksen tutkimuksen tarkoituksena ei ollut niinkään selvittää ihmisten asenteita, vaan kyseisen etuaivokuoren osan osuutta ongelmien ratkaisussa ja uhkatekijöihin vastaamisessa. Aiemmin on tiedetty, että tämä osa on aktiivinen, kun ihmiset ratkovat konkreettisia ongelmia, kuten miten ohittaa tielle tullut este.

Tutkijoilla oli epäilys, että tällä aivoalueella olisi roolinsa myös abstraktimpien ongelmien ratkomisessa.

He kysyivät vapaaehtoisilta käsityksiä kuolemasta ja mahdollisesta kuolemanjälkeisestä elämästä. Kun kuolemanpelko oli näin aktivoitu, heiltä kyseltiin lisäkysymyksiä jumalasta, paholaisesta, helvetistä ja sielun pelastumisesta.

Tutkimuksen toisessa osassa ihmisille luettiin kaksi esitelmää, joiden väitettiin olevan peräisin maahanmuuttajilta. Ensimmäinen ylisti uutta kotimaata, toinen oli erittäin kriittinen uutta kotimaata kohtaan. Kaikki vapaaehtoiset saivat magneettikäsittelyn, mutta lumeryhmässä se oli niin heikko, ettei sillä ollut mitään vaikutusta aivojen toimintaan.

Tulokset osoittivat, että oikeaa magneettistimulaatiota saaneet raportoivat 32 prosenttia vähemmän tarvetta hakea kuolemanpelolleen uskonnollista lohtua. Toisessa tutkimuksessa magneettistimulaatiota saaneet raportoivat 28 prosenttia enemmän positiivisia asenteita kriittistä kirjoitusta kohtaan.

Tutkijoiden mukaan jälkimmäinen tulos on erityisen merkittävä, sillä normaalisti tällainen kritiikki aiheuttaa ryhmäsolidaarisuuden tunteen, jossa kritisoijaa itseään kohtaan kohdistuu kaksinkertaisesti kritiikkiä.

"Kun vaimensimme aivoalueen, joka auttaa tunnistamaan uhkia ja vastaamaan niihin, näimme vähemmän negatiivisia ja ideologisesti motivoituneita reaktioita kriittisiä mielipiteitä kohtaan", sanoo tutkija Keise Izuma Yorkin yliopistosta.

Tutkijoiden mukaan tulokset viittaavat siihen, että aivoalueet, jotka alunperin kehittyivät ratkomaan konkreettisia ongelmia ja vastaamaan uhkiin, on rekrytoitu myös abstraktimpien ja ideologisten ongelmien ratkaisuun.

Tutkimuksen julkaisi Social Cognitive and Affective Neuroscience.

UUSI LOPS-LUONNOS (13.10.2015)


Lisätty 14.10.2015

http://www.ateistit.fi/uutiset/uuti151013.html

74-vuotiaalle brittimiehelle 360 raipaniskua Saudi-Arabiassa kotiviinin hallussapidosta

Lisätty

74-vuotiaalle brittimiehelle määrättiin vankeutta ja 360 raipaniskua, koska poliisi löysi miehen autosta kotiviiniä, Britannian yleisradio BBC kertoo.

Brittimies on jo viettänyt vankilassa yli vuoden. Miehen tytär kertoi BBC:lle, että hänen isänsä ei voi selvitä hengissä raipaniskuista.

Britannian ulkoministeriö "yritti etsiä keinoja hänen vapauttamisekseen niin nopeasti kuin mahdollista". Miehen sukulaisille on annettu ymmärtää, että raipparangaistus voitaisiin jättää panematta täytäntöön miehen korkean iän ja heikon terveyden vuoksi.

Alkoholi on Saudi-Arabiassa kielletty, ja lievistäkin rikoksista määrätään ankaria rangaistuksia. Huumeiden salakuljetuksesta määrätään usein kuolemanrangaistuksia, ja jumalanpilkaksi tulkittavista kirjoituksista voidaan määrätä raippoja ja vuosikausien vankeusrangaistuksia.

BBC:n mukaan brittimiehen autossa oli kotiviiniä, kun hänet pysäytettiin ja pidätettiin elokuussa 2014.

Noituuteen liittyvät lasten pahoinpitelyt lisääntyneet Britanniassa

Lisätty 12.10.2015

Tänä vuonna poliisin tietoon on tullut jo 60 noituuteen liittyvää lasten pahoinpitelyrikosta, kun koko viime vuonna niitä paljastui 46.

Britanniassa noituussyytöksiin ja manaukseen liittyvät lasten pahoinpitelyt ovat lisääntyneet, kertoo Suur-Lontoon poliisitoimi.

Lontoon poliisin erikoisyksikkö "Project Violet" sai käsiteltäväkseen 46 noituuteen liittyvää lasten pahoinpitelyjuttua vuonna 2014. Se on kaksikertainen määrä kuin vuotta aiemmin.

Erikoisyksikön mukaan kasvava trendi jatkuu, koska tänä vuonna tapauksia on ilmoitettu poliisille jo 60 kappaletta. Rikoskonstaapeli Terry Sharpen mukaan tapausten määrä on toistaiseksi edelleen pieni, mutta kasvu on huomattavaa.

Sharpen mukaan eräässä tapauksessa vanhemmat kutsuivat 9-vuotiasta poikaa "paholaislapseksi" ja heittivät hänet ulos kodista. Toisessa tapauksessa äiti uskoi poikansa olevan noita. Äiti yritti purra poikaa ja tukehduttaa hänet.

Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan puolet Britannian poliisilaitoksista ei merkkaa noituussyytöksiin liittyviä rikoksia. Siksi tapausten todellisesta lukumäärästä on vaikea saada tietoa.

Africans Unite Against Child Abuse -järjestön perustaja Debbie Ariyo kertoo BBC:lle, että kirkoilla on usein taloudellinen motiivi esittää syytöksiä noituudesta.

– Pastori sanoo, että kirkossa on tänään noita ja osoittaa lasta. Se on julkinen häpeä perheelle. Seuraava askel on manaus, jota ei tehdä ilmaiseksi. Kyseessä on rahastushuijaus, Ariyo kuvailee.

Normatiivisesta etiikasta eli kantaa ottavasta siveydestä

Erkki Hartikainen 11.10.2015

Kantaa ottavan siveyden kolme suurta koulukuntaa ovat

 1. Seuraussiveys
 2. Velvollisuussiveys
 3. Hyvesiveys

On vaikeaa kuvitella edes avaruuden älyllisiä olentoja, jotka eivät huomioisi toimenpiteiden seurauksia. Myös huomattavan suuri määrä eläimiä pohtii koko ajan toimenpiteidensä seurauksia.

Jonkinlaisia velvollisuuksia voi syntyä vain laumaeläimillä kuten simpansseilla ja susilla, joihin viimeksi mainittuihin kuuluvat myös koirat.

Monet ihmiset eivät ole erityisen ihastuneita simpanssilauman elämän menoon. Velvollisuussiveys riippuu yhteisöstä, ja meidän on vaikea kuvitella sitä, millaisia velvollisuuksia avaruuden älyllisillä olennoilla voisi olla.

Tieteiskirjailijat ovat kuvailleet avaruuden älyllisiä olentoja lähinnä ihmisten kaltaisina eläiminä.

Mitä taas tulee hyveisiin, edes simpanssit eivät niistä kivin paljon piittaa. Lauman johtajan melkein ainoa hyve lienee raaka voima.

On mahdollista, että jotkin lauma-eläimet (leijonalauma?) osaavat arvostaa jonkin verran yksilöiden kykyjä.

Tosiasiat eroavat arvoista siinä suhteessa, että avaruuden älykkäät oliot - sikäli kuin ne aikovat menestyä - pyrkivät saamaan selville tosiasioita ja käyttämään niitä toimenpiteiden seurauksia arvioidessaan.

Ateistit parempia vanhempia kuin uskovaiset

Lisätty 10.10.2015, osa kirjoituksesta

21.8.2015 20:35 Jarmo Pulkkinen

Noin 40 vuotta yhdysvaltalaisia perheitä tutkinut sosiologi Vern Bengtson vahvistaa omia havaintojani: ei-uskovaisissa perheissä on vahvempi solidaarisuus, emotionaalinen  yhteenkuuluvuus sekä vahvempi moraali ja etiikka kuin uskovaisissa perheissä.

Lähde: http://www.latimes.com/opinion/op-ed/la-oe-0115-zuckerman-secular-parenting-20150115-story.html

Hyvä yhteenveto videomuodossa: http://youtu.be/rYXbXadAT6o

Itse tulin järkiinä tässä uskonasiassa vasta yliopistossa. Maapallolla on tuhansia erilaisia uskontoja, miten joku voi olla niin ylimielinen, että kuvittelee juuri sen oman uskonnon olevan se ainoa ja oikea? Vai olisiko niin, että kun on lapsesta asti aivopesty johonkin uskontoon, aikuisena usein jatkaa samaa rataa. Korrelaatio vanhempien ja heidän lapsien uskonnon välillä on vahva.

Lisäksi: negatiivista ei voi todistaa aukottomasti todeksi (kukaan ei voi esim. todistaa ettei joulupukkia varmasti ole olemassa). Siksi todistustaakka korkeammasta voimasta on uskovilla, ei agnostikoilla/ateisteilla.

.....

Minusta uskovaiset ovat pelottavia. Jos heidän moraalinsa perustuu vain johonkin pyhään kirjaan, mitä jos usko alkaa horjua, miten käy moraalin? Kohtele muita niin kuin haluaisit toisten kohtelevan sinua, siinä on käypä elämänohje joka ei vaadi uskoa taivasukkoihin tai lähdeviitettä.

Sääliksi käy myös monet uskovaiset, jotka esim. kuvittelevat oikean elämän vasta alkavan kuoleman jälkeen, jää ainoa ja ainutkertainen mahtava elämä elämättä.

.....

Miettikää kuinka onnekkaita me elossa olevat ihmiset olemmekaan. Meille on yli 13 miljardin vuoden aikana käynyt mieletön lottovoitto, että olemme kerran syntyneet ja saamme elää hetken maapallolla mm. kirjoittelemassa netin keskustelufoorumeille. 


(Tämä on editoitu repost eilisestä kommentistani, jonka blogisti eilen poisti)

EROA KIRKOSTA -PALVELUN MITTARIIN 500000 EROA (30.9.2015)

Lisätty 8.10.2015


Eroa kirkosta -palvelun eromittari ohitti iltapäivällä 30.9.2015 500000 eron rajapyykin. Mittari alkoi raksuttaa 21.11.2003.

Mittari on raksuttanut 4331 päivää eli keskimäärin päivässä on eronnut noin 115 seurakuntalaista.

Kuluvana vuonna eroaminen on ollut heikonlaista, mutta tahti on hieman kiihtynyt 3.9.2015 lukien. Siitä alkaen sadan eroajan raja on ylitetty jokaisena päivänä. 

Kimmo Sundström

Puuttuva juttu

Erkki Hartikainen 5.10.2015

Tästä lehdestä jää puuttumaan yksi juttu, koska olin unohtanut, että ilmaisohjelma Kompozer kaataa koneen, jos tekstille yrittää antaa väriä.

Lääketieteen ihmeitä Helsingin Sanomien mukaan

Erkki Hartikainen 4.10.2015

Helsingin Sanomat vaati, että potilaiden makuuhaavat pitäisi todeta ajoissa.

On älyllinen ihme, etteivät toimittajat osanneet esittää muuta kuin sen, että makuuhaavat pitäisi todeta ajoissa.

On lääketieteen ihme, ettei potilaita pestä, koska jos heidät pestään edes kerran viikossa, makuuhaavat havaitaan ajoissa.

On poliittinen ihme, ettei potilaille kustanneta sänkyjä, joissa ei tule makuuhaavoja.

Painehaavojen ehkäisyyn riittää Tempur - patja, koska se mukautuu ruumiinlämmön vaikutuksesta potilaan muotoihin. Sellainen patja maksaa noin 1000 euroa eli vähemmän kuin metaliputkisänky muilta osin.

EI SYYTETTÄ HUPPUSELLE USKONRAUHAN RIKKOMISESTA (2.10.2015)

http://www.ateistit.fi/uutiset/uuti151002.html

Supo pois langalta

oli meillä ennen tapana sanoa, kun puhelun seasta kuului outoja ääniä. Supohan kuunteli siihen aikaan jopa Suomen kansanedustajia, ja Supolla oli laaja kommunistirekisteri. Kekkonen ei nimittänyt ketään korkeaan virkaan ilman Supon suostumusta.

Viimeaikaiset salakuunteluepäilyt olivat tietysti naurettavia. Kukaan ei ollut sanonut konservatiivisille poliitikoille, että nykyinen puhelun salakuntelu ei aiheuta mitään häiriöitä itse puheluun. Sen sijaan ulkoiset häiriöt sotkevat puhelua pahasti. Älä soita tärkeistä asioista bussissa, sillä puhelun vastaanottaja ei välttämättä saa selvää siitä, mitä sanot.

Supo tai mikä tahansa vakoiluverkosto pystyy kuuntelemaan langattomia yhteyksiä. Sen sijaan langalle pääsy on vaikeaa, ja nyt Supo haluaa siihen oikeuden. Liekö Supo edes älynnyt palkata hakkereita, jotka tunkeutuvat mielenkiintoisiin tietokoneisiin?

Suomeenkin on viimein saatu salakirjoituksen eli kryptologian professori.

Täysin murtamaton salakirjoitus on mahdollinen.  Tällöin avain on yhtä pitkä kuin sanoma. Neuvostoliittolainen Richard Sorge käytti suunnilleen tätä menetelmää Japanissa. Avain vaihtui joka kerta ja oli muistaakseni jokin tilastokirja, josta otettiin joka kerta yksi pätkä avaimeksi.

Sorge mm. lähetti Stalinille tiedon siitä, koska toinen maailmansota alkaa, mutta Stalin ei uskonut vakoojaansa.

Myös Yhdysvaltain standardisoimaa AES:ää pidetään hyvin vaikeana murtaa.

Sähköpostien lajittelun estoon riittävät kuitenkin paljon yksinkertaisemmat menetelmät. Varsinkin poliitikkojen (joiden yksityiselämää voidaan käyttää kiristämiseen) on syytä lähettää sellaiset viestit, joita ei halua Supon lukevan, salattuina liitteinä. Wordilla salattu liite riittää, ja salasanat on syytä sopia jo ennen kuin langellepääsylaki tulee voimaan.

Supo ei pysty purkamaan yksinkertaisiakaan salauksia, jos niitä on langalla riittävän paljon.

Erkki Hartikainen 4.10.2015

Edelleenlähetä roskapostisi suojelupoliisille

Erkki Hartikainen 3.10.2015

Kun suojelupoliisi ilmeisesti saa oikeuden lukea kenen tahansa sähköpostia, auta sitä saamaan luettavaa edelleenlähettämällä roskapostisi sinne.

suojelupoliisi@poliisi.fi

Eikös suopjelupoliisin uusi tehtävä ole suojella meitä roskaposteilta?

Onko Euroopan ihmisoikeustuomioistuin nykyään pelleilyä?

Erkki Hartikainen 2.10.2015

Alla olevassa artikkelissa mainittu Jussi Pajuoja vihjailee, että Euroopan ihmisoikeustuomioistuin antaa nykyään valtioiden tehdä melkein mitä tahansa.

Nyt asiantilan syytkin alkavat selvitä. Ensi vuoden alussa tuomioistuimen jäsenenä aloittaa Suomen ylin byrokraatti ja elinkeinoelämän ystävä Pauliine Koskelo.

Kokoamalla eri maiden korkeimmat byrokraatit oikeuden jäseniksi, oikeus ei astu yhdenkään ihmisoikeuksia rikkovan jäsenmaan varpaille.

Eduskunnan apulaisoikeusasiamies tulkitsee kansainvälisiä sopimuksia virheellisesti

Apulaisoikeusasiamies Jussi Pajuoja hyväksyy Kulosaaren yhteiskoulun yhdistetyn uskonnon- ja elämänkatsomustiedon opetuksen

Erkki Hartikainen 1.10.2015

Pajuoja yrittää harhauttaa ratkaisun lukijoita selittelemällä laajasti Suomen lakeja ja suomalaisia käytäntöjä.

Pajuoja tuntee Euroopan ihmisoikeussopimuksen, mutta hän ei tiedä, että Norja on saanut Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen tuomion yhdistetystä katsomusopetuksesta. Euroopan sopimuksen mukaan vanhemmilla tai laillisilla holhoojilla on ensisijainen oikeus määrätä lapsensa uskonnollisesta ja moraalisesta kasvatuksesta yhdenmukaisesti oman vakaumuksensa kanssa.

Tätä oikeutta ei ole opetushallituksella tai yksittäisellä koululla.

Pajuoja ei hiisku sanaakaan siitä, että Suomen kansainväliset ihmisoikeussopimukset ylittävät Suomen perustuslain tavallisista laeista puhumattakaan.

Pajuoja ei tunne YK:n kansalais- ja poliittisia oikeuksia koskevaa yleissopimusta, jonka mukaan vanhemmillla tai laillisilla holhoojilla on ensisijainen oikeus määrätä lapsensa uskonnollisesta ja moraalisesta kasvatuksesta yhdenmukaisesti oman vakaumuksensa kanssa. Myös tämä sopimus ylittää sitovuudellaan Suomen perustuslain.

Pajuoja ei liioin tiedä, että minä ja ystäväni olemme valittaneet uskontojen historian ja siveysopin opetuksesta YK:n Genevessä toimivaan toimikuntaan, jonka tehtävänä on valvoa kansalais- ja poliittisia oikeuksia koskevaa yleissopimusta.

Vielä huonommin Pajuoja tietää sen, että kun toimikunnasta tuli tuomio, minä ja edesmennyt opetusneuvos Pekka Elo kouluhallituksesta korjasimme opetussuunnitelman yhdessä illassa ja silloinen kouluhallitus joutui seuraavana päivänä hyväksymään laatimamme opetussuunnitelman.

Päinvastoin kuin Pajuoja väittää, viranomaisten vuosikausia miettimä opetussuunnitelma voi mennä nurin kansalais- ja poliittisia oikeuksia koskevan sopimuksen perusteella.

Norja on mieluummin pysynyt Euroopan häpeätahrana kuin muuttanut merkittävästi opetussuunnitelmia. Valitettavasti valtiot voivat, jos niillä on riittävän fasistinen hallitus (kuten nyt Suomessa) olla piittaanatta kansainvälisistä sopimuksista.

Pajuoja on kuitenkin nyt möhlännyt pahasti. Valituksen tehneiden ortodoksien tarvitsee vain valittaa Geneveen ja Pajuojan päätös kaatuu. Valitettavasti kolmen ässän hallitus ei piitanne tuomiosta yhtään enempää kuin edesmennyt SS.

Todettakoon, että Pajuojan puheet "yhdestä koulusta" ovat myös harhautusta. Jopa yhden ainoan ihmisen ihmisoikeuksien loukkaaminen voi johtaa tuomioon. Itse asiassa ihmsoikeustuomioistuimet käsittelevätkin mieluiten yksittäistapauksia, koska niissä tapauksissa näyttö on selvä ja epäilyksetön.

Ovatkohan ortodoksit niin tyhmiä, että äänestävät kolmea ässää seuraavissa vaaleissa?

Laskuharjoitin lapsille löytyy osoitteesta

Laskuharjoitin

Gravitation

This is a link. Updated 5/7/2013.

Ateismin määritelmä

George H. Smithin ontologinen ateismin määritelmä:

Ateismi on väite: jumalaa tai jumalia ei ole olemassa

Tässä määritelmässä on määritelty olemassaoloa koskeva eli ontologinen käsitys. Jumala joko on olemassa tai ei ole olemassa. Mitään olemassaolon ja olemattomuuden välimuotoa ei ole.

Teismi on väite: jumala tai jumalia on olemassa

Deismi (jumala on olemassa, mutta ei puutu maailmanmenoon) ja panteismi (jumala on sama kuin maailmankaikkeus) ovat tämän mukaan teismiä

Inhimillinen tieto siitä, mitä on olemassa, on vajavaista. Joku saattaa pitää varmana, että jumalaa tai jumalia ei ole olemassa. Joku toinen saattaa pitää varmana, että jumala tai jumalia on olemassa. Joku kolmas voi olla epävarma siitä, onko jumalaa tai jumalia olemassa vai ei.

Ateistin määrittelemä

Ateisti on henkilö, jonka mielestä ateismi on tosi.

Agnostikon eli jumalaongelmaisen määritelmä

Agnostikko eli jumalaongelmainen on henkilö, joka ei mielestään tiedä, onko ateismi tosi vai onko teismi tosi.

Uskonnon määritelmä

Uskonto on järjestäytynyttä teismiä.

Ne käsitykset joissa ei ole jumalia, eivät ole tämän määritelmän mukaan uskontoja.

Raamatun ristiriidat

Lukeaksesi napauta tästä

Godless Culture Magazine

October 2015

Contents

Julkaisija Suomen ateistiyhdistys ry
Sähköposti: info@ateismi.fi

Publisher: Atheist Association of Finland
E-mail: info@ateismi.fi


Last uppdate 10/31/2015.
Tämä on viimeksi päivitetty 31.10.2015.

Member of

http://www.atheistalliance.org/secular-world/current-issue

Editor of the net magazine: Erkki Hartikainen
Verkkojulkaisun vastaava toimittaja Erkki Hartikainen


Sisällysluettelo
 1. Jumalaton kulttuurilehti
 2. Lokakuu 2015
 3. Suomen ainoa kulttuurilehti
 4. Sisällysluettelo
 5. Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan hallintovaalissa 3.-4.11.2015
  1. Filosofian, historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitoksen laitosneuvosto
 6. Kiinassa uskonnollisen kultin johtaja sai elinkautisen raiskauksesta ja petoksesta
 7. YK:n tutkija: Iranin teettämät teloitukset ovat kasvaneet räjähdysmäisesti
 8. Yhdysvallat ja Syyrian sota
  1. 100 miljoonaa yhden sotilaan koulutukseen
  2. Vladímir Putin YK:n yleiskokouksessa: "Kuinka te ette voi vieläkään ymmärtää minkälaisen sotkun olette saaneet aikaiseksi?"
  3. YK:n asiantuntijat tutkimassa kemiallisen hyökkäyksen näytteitä vuonna 2013
 9. USKOMATON ILMESTYI VIIDENNEN KERRAN (24.10.2015)
 10. Sinisilmäiset jesidit suomalaisia jotka palaavat äitiensä maahan?
  1. Länsisuomen sekageenistö johtuu kauppiaista, miehittäjistä, raiskauksista
  2. Historioitsija: Synkkyyden Suomi kärsi orjuudesta jopa enemmän kuin mikään Afrikan maa
  3. ”Ihmiset meinasivat loppua”
 11. Maalaisliitto-keskustapuolueen tuottamat vainajat ulkomailla
 12. Ehdotus Yleisradion pääuutisiksi
 13. Älä osta irlantilaisia tuotteita
 14. Maalaisliitto-keskustapuolue on tuottanut suhteellisesti eniten vainajia
 15. TÄRKEÄ OPETUSNEUVOKSEN VIRKA HAETTAVANA (17.10.2015)
 16. LAUSUIMME HALLITUKSEN ESITTÄMÄSTÄ USKONNONVAPAUSLAIN PARANNUKSESTA (16.10.2015)
 17. Tutkimus: Ihmisen uskoa jumalaan voidaan vähentää aivoja stimuloimalla
 18. Eroa kirkosta heti
 19. Ei tunnustanut syntejään - 19-vuotias hakattiin kirkossa kuoliaaksi
 20. Tutkijat löysivät keinon tuottaa huumeiden ja liikunnan aiheuttamaa mielihyvää – ilman huumeita ja liikuntaa
 21. Tutkimus: Aivojen magneettistimulaatio vähensi uskoa jumalaan ja kriittisyyttä maahanmuuttoon
 22. UUSI LOPS-LUONNOS (13.10.2015)
 23. 74-vuotiaalle brittimiehelle 360 raipaniskua Saudi-Arabiassa kotiviinin hallussapidosta
 24. Noituuteen liittyvät lasten pahoinpitelyt lisääntyneet Britanniassa
 25. Normatiivisesta etiikasta eli kantaa ottavasta siveydestä
 26. Ateistit parempia vanhempia kuin uskovaiset
 27. EROA KIRKOSTA -PALVELUN MITTARIIN 500000 EROA (30.9.2015)
 28. Puuttuva juttu
 29. Lääketieteen ihmeitä Helsingin Sanomien mukaan
 30. EI SYYTETTÄ HUPPUSELLE USKONRAUHAN RIKKOMISESTA (2.10.2015)
 31. Supo pois langalta
 32. Edelleenlähetä roskapostisi suojelupoliisille
 33. Onko Euroopan ihmisoikeustuomioistuin nykyään pelleilyä?
 34. Eduskunnan apulaisoikeusasiamies tulkitsee kansainvälisiä sopimuksia virheellisesti
  1. Apulaisoikeusasiamies Jussi Pajuoja hyväksyy Kulosaaren yhteiskoulun yhdistetyn uskonnon- ja elämänkatsomustiedon opetuksen
 35. Laskuharjoitin lapsille löytyy osoitteesta
 36. Laskuharjoitin
 37. Gravitation
 38. Geometria
 39. Ateismin määritelmä
 40. Ateistin määrittelemä
 41. Agnostikon eli jumalaongelmaisen määritelmä
 42. Uskonnon määritelmä
 43. Raamatun ristiriidat
 44. Godless Culture Magazine
 45. October 2015
 46. Stop Calling the Bible a 2,000-Year-Old Book
 47. Thomas Jefferson’s Struggle with Islamic Brutality
 48. There’s a Reason Non-Christians Don’t Share Evangelical Morals
 49. Why I speak out against Islamism
 50. Majority of Icelanders Support Church/State Separation
 51. The Latest Compilation of Sam Harris’ Best Arguments and Comebacks
 52. Angry Christians attack atheists
 53. 31% of Americans Reject Evolution, According to New Report
 54. No baptism, no school: Irish parents fight for equal access to education
 55. Singapore church leaders guilty of fraud
 56. Zambia needs thought, not prayer
 57. New Book by Hans Atrott
  1. Cross and Crime - Jesus Came to Crucify the World (The Gospel of Philip)
 58. Magnetic brain stimulation makes you less likely to believe in God
 59. Sharia Law and Child Protection – Report
 60. Scientists: Earth Endangered by New Strain of Fact-Resistant Humans
 61. Faith-Healing, Child-Killing Christian Parents Will Finally Go to Prison
 62. Neuromodulation of Group Prejudice and Religious Belief
 63. Priest sought sex in schoolboys’ toilet
 64. UK pensioner Karl Andree faces 360 lashes over Saudi wine   
  1. A punishment his family say would kill him
  2. 'Not very well'
  3. 'Severe' punishments
 65. 'Witchcraft' abuse cases on the rise
  1. Ibidapo's story: 'I felt like a nobody'
  2. 'Thrown out of home'
  3. 'Lack of awareness'
  4. 'Horrifying cruelty'
 66. Normative ethics (life position, taking the chastity)
 67. Dadri: Secularism, Democracy and entire Social fabric of this nation is on stake!
 68. Hindu dentist was branded a ‘witch’
 69. PM warns ‘poisonous’ religious schools
 70. “Atheist in Foxholes” Monument in Madison Honors Non-Religious Veterans
 71. Free speech prize for jailed Saudi blogger
 72. Transgender Woman Attacked and Killed As Baptists Advocate Curing “Transgenderism” with Prayer
 73. Death list secularist asks ‘why me?’
 74. Spiritual man (not an atheist) in college shooting
 75. HOW TO MAKE NONES AND LOSE MONEY: STUDY SHOWS COST OF CATHOLIC SEX ABUSE SCANDALS
 76. They stoned father till death: Daughter of man accused of cow slaughter
 77. Filosofia ja elämänkatsomustieto
  1. Elämänkatsomustiedon opetussuunnitelma 2016
 78. Filosofi och livsåskådning
 79. Philosophy and Life View
  1. Constructed language misil
 80. Katsomusaineiden didaktiikkaa
  1. Yleistä didaktiikkaa
  2. Kristillinen dogmatiikka
  3. Filosofian, elämänkatsomustiedon ja uskonnon didaktiikkaa
 81. Lukion filosofia, Filosofi i gymnasiet
  1. Opetussuunnitelmat ja lisätietoa
  2. Ilmaiset filosofian oppikirjat
  3. Filosofian ylioppilastehtävät
 82. Elämänkatsomustieto, livsåskådning
  1. Opetussuunnitelmat ja lisätietoa
  2. Peruskoulu Grundskola
   1. Ilmaiset oppikirjat
   2. Opetussuunnitelmat ja lisätietoa
  3. Lukio Gymnasium
   1. Ilmaiset oppikirjat
   2. Opetussuunnitelmat ja lisätietoa
  4. Elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät
 83. Syksyn 2014 ylioppilaskirjoituksiin valmistautuminen
 84. Elämänkatsomustieto ainereaalissa
 85. Muuta tietoa
 86. Ehdotus lukion opetuksen järkiperäistämiseksi

Stop Calling the Bible a 2,000-Year-Old Book

Added October 31, 2015
by

This is a guest post written by Cameron Filas. He is an author, usually of short fiction, who occasionally finds time to write about atheism and the claims of religion.

You’ve probably heard it before, and perhaps you’ve even uttered the phrase yourself. Atheists are fond of proclaiming their unwillingness to believe in some silly “2,000 year old book,” an argument which is meant to show how outdated the morals and societal codes taught in the Christian holy book are. The New Testament is certainly outdated and its rules have no business in the 21st century, but atheists are still wrong to use the phrase “2,000-year-old book” to dismiss the Bible.

It is believed by most biblical scholars that Jesus was likely born around 4 BCE and died around the year 30 CE. From our present year, 2015, you can perhaps already see the concern with saying “2,000-year-old book” in reference to the Christian New Testament.

Two thousand years prior to this year would land us square in the middle of Jesus’ life, before he even began preaching as the “Son of God.” Is it likely that a book detailing Jesus’ many parables, miracles, divinity, and death would be circulating before he himself had even begun his prophetic apocalyptic crusade? No. In fact no such book would have been circulating, or ever did so, even immediately following his death in 30 CE.

Paul’s letters, or epistles, were written around 50 CE. The first New Testament Gospel, written by “Mark” (though the actual authors of the Gospels are anonymous and unknown), is believed to have originated between 65 – 80 CE. Matthew and Luke’s Gospels followed around 80 – 100 CE. The Gospel of John was the last to be written, between 90 – 120 CE.

So what’s the big deal, you might be asking. So what if “technically” it’s a 1,950-year-old book instead of a 2,000-year-old book? We still have the same problems! Therein lies the rub. While the Gospels were only written 35 to 90 years after the death of Jesus (only, ha!), the actual oldest surviving copies of these texts date to around the mid-2nd century onwards. In fact, the absolute oldest scrap of Christian writing that has been recovered to date is a fragment of the Gospel of John, written around 125 CE. To be clear, this is indeed a “scrap” which is barely as big as a credit card, with text on the front and back. This leaves us with bits and pieces of copies of the originals.

Why does that matter? At that time every text that was to be copied had to be tediously done so by scribes, letter by letter, word by word. This reproduction process resulted in countless variants including spelling mistakes, overlooked words (sometimes even whole passages), creative additions, and theologically inclined editing. So the surviving copies that we have, because we don’t have the originals, were the result of a century or more of handwritten copying. It has been argued that because we are left with copies of copies of copies, filled with errors, separated by so much time from the originals, that the true “original” versions intended by the authors can never be known. For the sake of argument, however, let us assume that the oldest copies we have, from around 150 CE or later, are essentially true to the originals.

So now we have a 1,865-year-old book instead of a 2,000-year-old one? Not quite. Although these writings were produced early on, then copied for years, they were not actually originally meant to be or distributed as a set of canonical scripture. Indeed, the New Testament is comprised of 27 books written by about 16 authors who had intended to address specific audiences at the time rather than create a collection that would serve as some timeless how-to guide.

When did these separate Gospels, individual letters, and additional books actually get drawn together into one distinct “New Testament”?

It seems that early Christians, at least those who were literate, may have recognized the bulk of the texts of what are today called the New Testament perhaps in the mid-2nd or early-3rd century. However debate over certain “books” like Revelations meant a complete canon, as we know it today, was not achieved until after this. There also does not exist any complete “book” from this period showing all of the Gospels and letters and additional chapters as one. The oldest complete New Testament manuscript we have wasn’t written until the mid-4th century, the Codex Sinaiticus. That’s roughly more than 300 years after the death of Jesus and original Gospel writings!

We are now more accurately talking about a book that is about 1,665 years old. Further still, this Codex Sinaiticus does not represent the final version of the Bible as we now know it. There are about 5,700 surviving manuscripts of the New Testament. These “manuscripts” range from the tiny credit card-sized fragment from the Gospel of John to entire copies of the New Testament. Of these manuscripts, the vast majority, something like 90% or more, come from the Middle Ages, generally from the 9th century or later. The revered King James Version of the Bible wasn’t produced until the early 17th century. The New International Version came about in the 1970s, or late 20th century, with its most recent update in 2011.

So what’s the point of all this? Who cares if we say the New Testament is 2,000 or 1,600 or 400 years old? You should care. Because by flippantly saying “I don’t believe in some 2,000-year-old mythological book,” you immediately grant Christians (who you may be debating with) a falsely earned upper hand and you lose the opportunity to educate them. If you incorrectly grant that the New Testament is 2,000 years old, then you’re admitting that the book was written and compiled within Jesus’ lifetime or immediately thereafter. In reality, none of the writers of the Gospels knew Jesus personally or were first-hand witnesses to the miracles claimed in their texts.

Some Christians may be well aware of the decades between the life of Jesus and the first written tales about it. Many, however, are likely unaware that in addition to the 35 to 90 year gap between life and biography we also have a massive gap between the original texts and the oldest copies of such. Even these copies that we have are incomplete fragments and it is not until centuries after the first writings about Jesus that we actually have complete versions (they are “versions” because they often disagree with one another and even with other copies of the “same” text). Even still, it is not until over 300 years later that we have a complete New Testament and nearly a thousand years later that we see a more “accurate” production of the Bible. These 9th century and later copies, while generally having less variations amongst each other, show stark differences when compared to the earliest manuscripts.

That’s why the next time you feel inclined to tell a Christian just how much you disagree with their holy book, don’t say it’s 2,000 years old. At the very least, say it’s a 1,600-year-old book, referring to the mid-4th century when the complete canon was officially adopted. If they have a look of puzzlement on their face, this is a great opportunity to share with them the long and dubious process by which their “divinely inspired” text was created.

Thomas Jefferson’s Struggle with Islamic Brutality

October 30, 2015
 by

This is an article by Eric Wojciechowski. It appears in the current issue of American Atheist magazine. American Atheist magazine is available at Barnes & Noble and Book World bookstores in the U.S. and at Chapters/Indigo bookstores in Canada. Go to Atheists.org to subscribe or to join American Atheists. Members receive free digital subscription. It’s also available from iTunes.

On September 11, 2001, the United States was given a taste of what Europe and the Middle East has been suffering, in one form or another, for the past thousand years: the unbending wrath of religious extremists. Religious conflict is what drove settlers to New World in the first place, and up until 9/11, America managed to leave the overseas religious disputes and violence behind. The U.S. does have its own soiled background of anti-Catholicism during the influx of Irish immigrants in the 1800s, as well as a history of less-than-welcoming attitudes toward Jewish newcomers. More recently, the assassinations and clinic-bombings committed by anti-abortion activists have been carried out in the name of religious extremism. But otherwise, America’s pre-9/11 mindset has been that religious violence generally happened “over there.” So when planes piloted by hijackers with a seventh-century ideology came crashing into the Twin Towers and the Pentagon, the world got a little smaller and America entered into the conflict that today shows no signs of stopping.

This contemporary conflict is actually the second time that the United States has been troubled by terrorism justified by the tenets of Islam. For decades before its founding, as well as for some years after, the United States was plagued with the same enemy it faces today, and the first leader to take the necessary steps to try and end it once and for all was Thomas Jefferson.

Before the British Colonies became the United States, colonial merchant vessels were protected from pirates by British and French ships. But after winning its independence, the U.S. was on its own. America’s first loss to Islamic terrorism came in 1784, when Muslim pirates from North Africa seized the Betsey in Mediterranean waters. It was a practice that had been going on against European vessels since the sixteenth century. As coincidence would have it, 1784 was also the year that Thomas Jefferson took up his position as Minister of France, settled into his new European home, and began to negotiate a deal to stop these seizures.

The European solution to North African piracy was to pay a tribute to the sovereign of the Barbary (present-day Morocco, Algeria, Libya, and Tunisia). In return, they’d leave Europe’s shipping trade alone. But it was up to each country to settle its own treaties and payments, and if a country fell behind on a payment, it risked losing its ships to seizure. With no financial power to pay the tributes demanded by the Barbary, the Unites States found itself helpless. The only alternative was to wage war, but the young country didn’t have a navy yet.

In 1785, Jefferson met up with John Adams (the first U.S. ambassador to Britain) in England and was introduced to Abd al-Rahman, the ambassador of Tripoli. It was first of only two times that Jefferson was knowingly in the company of a Muslim. Jefferson and Adams took the occasion to ask on what grounds Tripoli was seizing American merchant ships. In a letter to Secretary of Foreign Affairs John Jay, Jefferson and Adams explained, “the Ambassador answered us, that it was founded on the law of their great Profet: that it was written in the Koran, that all Nations who should not have acknowledged their Authority were sinners: that it was their right & duty to make war upon them whenever they could be found, & to make slaves of all they could take as prisoners; & that every Mussalman [Muslim] who should be slain in battle was sure to go to Paradise.”

Jefferson attempted to create a coalition of tribute-paying European countries who would each contribute one or more war ships and jointly patrol the Mediterranean for Barbary pirates. Sometime before July 4, 1786, Jefferson drafted the Proposed Convention against the Barbary States to arrange the matter. It would be the first formal attempt at what is today advocated by Atheist activist Ayaan Hirsi Ali. In a 2010 Wall Street Journal commentary, Hirsi Ali called for the media “to do stories of Muhammad where his image is shown as much as possible. These stories do not have to be negative or insulting, they just need to spread the risk. The aim is to confront hypersensitive Muslims with more targets than they can possibly contend with.” Jefferson’s proposal to spread the risk was met with a lack of interest from both the American Congress and European nations. As a result, America continued to lose ships to Barbary piracy for several more years.

It wasn’t until Jefferson became president that the U.S. ceased paying tribute and quietly launched the newly formed American navy to combat, particularly, the aggression from Tripoli. Thus began the first Barbary War in 1801, which ended in 1805 with a treaty that put a stop to the tributes and cleared the Mediterranean for the safe passage of American merchant ships. (In 1807, Algiers started taking American ships again, and it took until 1815 for America to address it militarily. This second Barbary War lasted two days and finally put an end to piracy from North Africa.)

Yet despite being told by the Ambassador of Tripoli in 1785 that all of it was justified by the tenets of Islam, Jefferson didn’t take him at his word. Jefferson felt the real reason was just good old-fashioned economics and geopolitics. In Jefferson’s autobiography, he simply referred to them as “lawless pirates,” not Muslims obeying their holy book. Whether Jefferson was right or wrong, the ambassador said their piracy was justified by divine will, and there’s no reason not to take the ambassador at his word.

Jefferson was the only founding father to take an active interest in Islam. He purchased his own copy of the Koran long before America’s encounters with the Barbary. His copy of George Sale’s English translation of the Koran was shipped from London in 1765 and can be viewed today at the Library of Congress. There is some speculation that this is a second copy because Jefferson possibly lost his first copy in the May 26, 1771, fire at his mother’s home. The Koran in the Library of Congress contains no written notes or comments by Jefferson (possibly because it’s a second copy), and his initials are his only inscription, although they appear curiously close to some verses regarding warfare.

Jefferson wrote no essays or letters on Islam, and he did not do to the Koran what he did to the New Testament, which was to literally cut out all the miracles and hocus-pocus parts. His re-write of the New Testament, commonly called the Jefferson Bible, was completed around 1819 and is currently held at the Smithsonian National Museum of American History. Considering his in-depth interest in religion, his near silence on Islam is interesting. This does not mean he had no opinion of Islam. According to Denise A. Spellberg, author of Thomas Jefferson’s Qur’an: Islam and the Founding Fathers, Jefferson “did subscribe to the anti-Islamic views of most of his contemporaries, and in politics he made effective use of the rhetoric they inspired.”

By 1776, most Americans considered Islam to be a made-up religion by Muhammad, a false prophet. One of the passages that Jefferson copied into his Legal Commonplace Book is Voltaire’s insistence that “the Saracens [Muslims] wanted no science except the Alcoran [Koran].” In a 1785 letter to John Page, Jefferson wrote that the Ottomans were “…a set of Barbarians with whom an opposition to all science is an article of religion.” Jefferson also believed Islam to be a stifler of free inquiry. Spellberg seems mystified by this stance, given the fact that Jefferson was well aware of the many contributions Islamic adherents had made to science. My speculation is that Jefferson wasn’t contemplating what Islam used to be, but what Islam was in his time. Scientific inquiry had been on the decline in Islamic nations for over two hundred years when Jefferson began his work separating church from government in the United States. Like creationism today, when facts start interfering with scripture, sometimes the facts have to go. So perhaps that’s why Jefferson and Voltaire were characterizing Islam as anti-science and anti-free inquiry.

Despite Jefferson being told by the ambassador of Tripoli that the Koran justified their piracy, and despite his own opinion of Islam, Jefferson did not consider every Muslim to be a threat. I suspect this was based on his belief that a person’s morality is not based on their religion. In an August 6, 1818, letter to Mrs. M. Harrison Smith, he wrote, “I never told my own religion, nor scrutinized that of another. I never attempted to make a convert, nor wished to change another’s creed. I have ever judged of the religion of others by their lives…For it is in our lives, and not from our words, that our religion must be read. By the same test the world must judge me.”

And in the first volume of his Memoir, Correspondence, and Miscellanies, Jefferson wrote about the debates in the Virginia General Assembly when drafting the Virginia Statute of Religious Freedom, which was passed in 1789. He had this to say about an amendment that was proposed for the preamble to mention Jesus Christ as the author of their religion: “[It] was rejected by a great majority, in proof that they meant to comprehend within the mantle of its protection the Jews and the Gentile, the Christian and Mahometan, the Hindoo, and infidel of every denomination.”

Jefferson understood what many of us know today: Islam is the problem, not Muslims. The two can be separated. In a 1788 letter to James Madison, he wrote, “The declaration that religious faith shall be unpunished does not give immunity to criminal acts dictated by religious error.” Looking at the First Barbary War, it now becomes clear. The piracy of the Barbary States, regardless of reasoning, needed to be met with a repelling force. The opinions of Muhammad as written in the Koran were beside the point.

The First Barbary War, Jefferson’s handling of the situation, and his attitude about Islam in general is an excellent lesson for today. Whereas the events of September 11, 2001, were launched by a small group of nineteen hijackers and their handlers with a budget of only $400,000, this new menace holds large swaths of land, resources, and money. It’s beginning to look like a Barbary redux, but on a scale that has the potential to be massively more destructive than anything those states ever accomplished. Last summer, the civil war in Syria spawned the monster that would become the Islamic State of Syria and Iraq (ISIS). Formerly allied with al-Qaeda, this faction has grown far beyond small groups hiding in caves. As of this writing, they control huge areas of Syria and Iraq while claiming provinces in Libya, Egypt, Yemen, and Algeria with more to surely follow if they continue their aggressions. Boko Haram of Nigeria has pledged its allegiance to ISIS. So have other groups from Afghanistan, Pakistan, Chechnya, Indonesia, and the Philippines. But unlike the Barbary, which was content to expand its territory no further than North Africa, ISIS recognizes no borders and proclaims it a duty to Allah to continue these assaults and seizures until the entire world is under its control.

We face the same danger today as then by assuming the worst of all Muslims. Even before the Barbary Wars, Americans (and Europeans) did not have a favorable opinion of them or Islam. After the First Barbary War, the first American edition of the Koran was published. Perhaps because of the war, an audience was made to want to know more. The introduction to that edition begins, “This book is a long conference of God, the angels, and Mohomet, which that false prophet very grossly invented” and ends with, “Thou wilt wonder that such absurdities have infected the best part of the world, and wilt avouch, that the knowledge of what is contained in this book, will render that law contemptible.” Clearly, the opinion of Islam remained quite negative in a Protestant-dominated population.

With history as our best teacher, how should we steer into the future? Do we start appeasing the Islamic State with payments of ransom when they take hostages? The Obama Administration validated this option in June. No matter what, we must be tolerant of Muslims at home who participate in American secular society. We should open up, encourage conversations, and join with those who are a part of our free and democratic society. The first step begins with any neighbors you already have. What would Jefferson do? We already know.

Eric Wojciechowski writes from his home state of Michigan, where he lives with his wife and two children. He has engaged in the study of religion, mythology, and other woo-woo topics for over twenty-five years.

There’s a Reason Non-Christians Don’t Share Evangelical Morals

Added October 29, 2015
by  

Christianity Today, a publication whose editorial board believes committed gay and lesbian couples are “destructive to society,” published an article all about how Christians should expect non-Christians to share their morals.

As if the rest of us would ever stoop that low.[Read more...]

Why I speak out against Islamism

Added October 28, 2015

maryam

Maryam Namazie

Criticism of Islamism is much needed. It’s time for the left to support the many who, like me, refuse and resist

Warwick University Student Union’s reversal of its initial decision to bar me from speaking about Islam and Islamism on campus, at the invitation of Warwick Atheists, Secularists and Humanists Society, has been widely celebrated as a small win for free speech. But it has also ruffled the feathers of Islamists and their apologists.

Historically, criticism of religion has been a crucial aspect of free expression and intrinsically linked with anti-clericalism and the dismantling of that which is deemed taboo and sacred by the gatekeepers of power. Such criticism has been key for social progress.

It is also a matter of life and death for many living under Islamist rule, such as in those areas where Isis has seized power, Saudi Arabia, or in Iran where criticism of religion and the state are analogous. There, anything from demanding women’s equality or trade union rights to condemning sexual jihad and the “Islamic cultural revolution” (which banned books and “purified” higher education) can be met with arrest, imprisonment and even the death penalty.

Where Islamists are not in power but have influence – I include Britain here – critics face accusations of racism and Islamophobia to deflect legitimate outrage against Islamism, which I regard as a killing machine and a network with global reach. Atheist bloggers have been hacked to death by Islamists in Bangladesh while UK-based Bangladeshi bloggers have been placed on death lists.

The labelling of much-needed criticism of Islamism as antisocial, even dangerous by left apologists sees dissent through the eyes of Islamists and not the many who refuse and resist. How else are we to show real solidarity with those who struggle against the theocracies we have fled from – if not through criticism? The fight against Islamism and the need for international solidarity apparently does not enter into their calculation.

Even their paternalistic “concern” for British Muslims is incoherent. After all, aren’t many critics of Islamism Muslims too? In fact, Muslims or those labelled as such are often the first victims of Islamism and are at the forefront of resistance.

Also, not everyone in what’s referred to as the Muslim “community” is a Muslim, and even if they are, religion is not the only characteristic that defines them. Moreover, the rise of Islamism has brought with it a corresponding rise in the demand for atheism, secularism and women’s liberation.

At its core, this is a global fight between theocrats and the religious right on the one hand, and secularists and those fighting for social justice on the other. It’s a fight taking place within and across communities and borders. Notwithstanding, the “concern” of this “left” only encompasses the “authentic Muslim”, which to them is the Islamist.

It has become their go-to catchphrase to deflect all criticism by dishonestly conflating condemnation of Islamists with the demonisation of ordinary Muslims, so as to justify siding with the religious right at the expense of dissenters. In fact, conflating ordinary Muslims with Islamists does nothing to challenge anti-Muslim bigotry but in fact reinforces it.

In their “anti-colonialist” worldview, which unsurprisingly coincides with that of the ruling classes in the “Islamic world” or “Muslim community”, dissenters are either “native informants” or contributing to the “demonisation of Muslims”.

For those who have bought into the Islamist narrative, there are no social and political movements, class politics, dissenters, women’s rights campaigners, socialists – just homogenised “Muslims” (read Islamists) who face “intimidation” and “discrimination” if an ex-Muslim woman speaks on a university campus.

This politics of betrayal ends up denying universalism, seeing rights, equality and secularism as “western”, justifying the suppression of women, apostates and blasphemers under the guise of respect for other “cultures” – imputing on innumerable people the most reactionary elements of culture and religion, which is that of the religious right. According to this view, the oppressor is victim, the oppressed “incite hatred”, and any criticism is bigotry.

Ironically, these postmodernist “leftists” have one set of progressive politics for themselves (they rightly want gay marriage, women’s equality and the right to criticise the pope and Christian right) and another for us. We are merely allowed to make demands within the confines of Islam and identity politics and only after taking note of the “power imbalance”. (By the way, an ex-Muslim migrant woman like me is a minority within a minority but that “power imbalance” does not concern them.)

Islamism must be challenged by an enlightenment, not a reformation. (Some would argue that Isis is Islam’s reformation.) For this, the right to criticise religions and the religious right (including the Christian right, Buddhist right, Hindu right and Jewish right) is crucial, as is international solidarity and an unequivocal defence of migrant rights, secularism, equality and citizenship.

Those in the business of defending Islamism make a mockery of traditional left values and are incapable of fighting for social justice on multiple fronts – these include fighting against the religious right, racism and xenophobia, fascism of all stripes, the UK government’s restrictions on civil liberties, as well as for free expression.

Now is the time to reclaim the left and the values it represents for us all – irrespective of “community”, beliefs and borders. In the age of Isis, this is an historical task and necessity.

Majority of Icelanders Support Church/State Separation

October 27, 2015
by

In Iceland, support for church/state separation is at an all-time high of 55% according to a new Gallup poll. At the same time, only 24% are against it (the rest had no opinion):

Perhaps the best part about the results is that the greatest support for separation of church and state (79%) comes from supporters of the Pirate Party — the same group that got the nation’s blasphemy laws repealed a few months ago.

[Read more...]

The Latest Compilation of Sam Harris’ Best Arguments and Comebacks

Added October 26, 2015
by  

Here’s the latest compilation of Sam Harris‘ best arguments and comebacks.[Read more...]

Angry Christians attack atheists

Added October 25, 2015

A group of atheists in Bogotá, Colombia, last week decided that they had had enough of religious rallies being staged in a local park without proper authorisation.

So, “in defence of public space”, members of the Asociación de Ateos de Bogotá unfurled a banner that stated “Ninguna iglesia por encima de las leyes” (“No church above the laws”) – and all hell broke loose. An angry mob tried several times to destroy the banner, as the video below shows. The event was organised by celebrity Catholic priest Jesús Hernán Orjuela – popularly referred to as “Padre Chucho” – and his church. “Chucho”, according to Elisaul Rodriguez of Ateístas de Puerto Rico:

Has a history of conducting mass in that park even when the authorities haven’t authorized such activities.

On the other hand, ‘Chucho’, (who in the past has said that atheists ‘are terrorists’ and ‘cannot love’), alleged that protesters not only initiated the violence but also followed him and attacked him inside the church.

This was patently bullshit, and was, of course, vehemently denied by Ferney Rodríguez, spokesman of the Corporación Bogotana para el Avance de la Razón y el Laicismo (Corporation for the Advancement of Reason and Secularism in Bogotá).

The guitar-strumming Padre Chucho

The guitar-strumming Padre Chucho

Now I’d never heard of Jesús Hernán Orjuela until Rodriguez alerted me to this incident, and I decided to investigate further. What I learned was that this colourful, charismatic and “camp” priest is no stranger to controversy, and that, until 2011, was a popular TV personality. Colombia Reports wrote:

Padre Chucho, the Catholic priest that advised Colombian housewives on exorcism, cheating and other pressing moral issues, has apparently been taken off the air by television network RCN.

‘Cura para el alma’ (Cure for the soul) was never officially canceled, but is no longer seen on RCN’s morning show ‘Muy Buenos Dias’ (Very good morning).

“Muy Buenos Dias” was later described as Colombia’s “stupidest TV program”.

The Google headlines below show that Columbia Reports regarded “Chucho” – referred to in one of its reports as “Chuchu train” – with very little reverence.

headlinesI could not help but to chuckle over the hospital report that said:

Horribly upsetting times for Colombian housewives and lovers of camp television personalities; Padre Chucho, RCN’s own television priest, was taken to hospital after he was STUNG BY AN UNKNOWN INSECT.

Father Jesus ‘Chucho’ Orjuela was admitted to hospital after the sting of an unknown insect caused the television personality/ Catholic superhero to become SERIOUSLY UNWELL.

31% of Americans Reject Evolution, According to New Report

Added October 24, 2015
by  

Most of the headlines regarding a new report from the Pew Research Center involve the conflict (or lack thereof) between science and religion.

If you’re not a frequent churchgoer (*waves hello*), you probably think there’s a conflict. But if you go to church often, you’re more likely to find ways to reconcile science with your religious beliefs.

No baptism, no school: Irish parents fight for equal access to education

Added October 23, 2015

Guardian, Harriet Sherwood Religion correspondent
@harrietsherwood

Instead of starting school last month, Reuben Murphy found himself back in his Dublin nursery for another year as his mother, Nikki, re-embarked on her quest to find a place at a local state primary for her four-year-old son.

She has already applied to 15 schools. But, following rejections from nine last year, Murphy is far from confident that a place will be found for Reuben. In a country where more than 90% of state schools are run by the Catholic church, unbaptised children like him are at the bottom of their admissions lists.

“I’m desperate,”

said Murphy.

“I’ve met tons of parents who’ve baptised their children just to get a school place. We thought about it, but it goes against our conscience. I feel it would be an abuse of other people’s deeply held religious beliefs.”

A drive to repeal the legislation that allows Irish schools to operate admissions criteria based on faith is gathering momentum. More than 16,000 people have backed a petition to be presented to parliament in the next couple of weeks, and campaigners are determined to raise the issue of unbaptised children in next year’s general election.

According to Paddy Monahan, a Dublin barrister who launched the petition, the law is an unconstitutional anachronism in a country that saw the second biggest drop globally in those claiming to be religious in recent years. A WIN-Gallup global poll (pdf) found that 47% of Irish respondents identified themselves as religious in 2011, compared with 69% in 2005 – a drop of 22%, exceeded only by the fall in Vietnam. Non-Catholic immigration to Ireland has further diluted the church’s hegemony.
Advertisement

But religion is still firmly entrenched in the country’s education system, with nine out of 10 schools run by the Catholic church (another 6% are managed by other denominations and religions). All are required to follow a standard curriculum with 30 minutes a day ringfenced for religious instruction.

Schools are permitted to set admissions criteria, which usually place local Catholic children at the top and unbaptised children at the bottom, with as many as half a dozen categories in between. In Dublin and other cities where good schools are over-subscribed, the parents of unbaptised children are forced to search in ever-widening circles.

“When my son was born, I realised he won’t get into our local school as the law stands,”

said Monahan, father of seven-month-old Cormac.

“Ninety-six percent of schools are entitled to discriminate. In a 21st-century democracy, this is a shambles.”

In making a case for repeal of the law, Monahan cites article 44.2.3 of the Irish constitution (pdf):

“The state shall not impose any disabilities or make any discrimination on the ground of religious profession, belief or status.”

An Ipsos MORI poll earlier this year found the vast majority of respondents agreed that all children should have equal access to school places, whether or not they had been baptised. It also found that, while 93% of parents had their children baptised, only a third took their children to mass or prayed with them regularly. For parents under the age of 35 – those most likely to have pre-school children – just 14% took them to mass regularly.
Advertisement

“The state is more or less forcing people to have their children baptised in order to get a school place,”

said Monahan. His petition had

“touched a nerve. This is an issue that’s not going away.”

Roopesh Panicker, a Hindu originally from India, applied to seven schools for his daughter Eva last year. The only offer came from a school almost four miles from the family’s Dublin home.

“Eva has asked me why is she going to a different school from all her friends. I don’t want to say it’s because she’s not a Catholic, I don’t want to use a word like discrimination, but eventually we’ll have to tell her.”

Panicker complained about schools’ admissions policies to the government and the office of the archbishop of Dublin. He said an official from the archdiocese suggested he baptise Eva.

“I said, you’re asking me to change religion to get my daughter into school?”

According to Michael Nugent of Atheist Ireland, access on its own does not solve the problem.

“There is no point in getting access to a school that discriminates against you once you get in, and that also discriminates against teachers who are atheists or minority faith members. Most of the complaints that Atheist Ireland gets from parents are about religious discrimination within the school, particularly problems with opting out of religious education that is integrated throughout the entire curriculum.”

Eight UN and Council of Europe human rights bodies have told Ireland that its schools breach the human rights of atheist and minority faith families, according to Nugent.

The main alternative to religious schools in Ireland are run by Educate Together, which has no religious affiliation but manages only 74 out of 3,200 primaries. In Dublin, its schools have more than four times the number of applicants than places.

“Currently there are not enough school places to cater for the growing number of families seeking an alternative to denominational education across Ireland,”

it says.

The Department of Education in Dublin said schools promoting religious values were exempt from anti-discrimination laws in admissions policies if

“the refusal is essential to maintain the ethos of the school”.

A church spokesperson said it was

“not the function of the Catholic church to provide education for all of Irish society”

and it was

“unfortunate that Catholic schools are simply not big enough to cater for the numbers who wish to enrol”.

The Irish government should consider building more schools or extending existing ones, said a spokesperson.

Singapore church leaders guilty of fraud

Added October 22, 2015

The head of Singapore’s City Harvest Church, Kong Hee, pictured above with his pop star wife Ho Yeow Sun, was among six CHC leaders found guilty today of misappropriating millions of pounds from the church’s coffers.

The six faced varying counts of criminal breach of trust and falsifying accounts. They were accused of misappropriating $24 million (£15.5 million) used to fund Ho Yeow Sun’s singing career. Later, a further $26 million (£16.8 million) was used to cover their tracks.

Delivering the verdict to a packed courtroom, Judge See said the main background facts were undisputed, namely that Kong and three of his co-accused each clearly played a substantial role in conceiving and executing the plan to channel CHC’s Building Fund through music firm Xtron, which manages Ms Ho, for the Crossover Project. The project was launched by the church in 2002 to evangelise through Ms Ho’s pop music.

The church leaders knew that the Building Fund was a restricted fund to be used only for specific purposes of building or investment, said the judge.

Ms Ho’s music career was initially funded directly by the church. But in 2003, a church member made public allegations that funds were being misused to bankroll her music projects. The accused subsequently poured millions from the church’s Building Fund into Ms Ho’s career, through a series of sham bond investments.

According to this report, City Harvest – considered a megachurch – is one of Singapore’s wealthiest evangelical churches, with an estimated 30,000 members in Singapore.

It says it has 48 affiliates in countries including Malaysia, Indonesia, India, Taiwan, Brunei and Australia.

In a statement posted on the church’s website, Ms Ho said they were “disappointed by the outcome” and the six were taking further legal advice.

She thanked church members for their:

Unwavering faithfulness in loving God and loving one another.

Sentencing will be at a later date.

Zambia needs thought, not prayer

Added October 20, 2015

Edgar-Lungu-home-624x582

Footballers in Zambia will not be slugging it out this Sunday because authorities have ordered Zambians to pray, not to play.

Matches fixed for this weekend have been postponed because Zambians will be observing a national day of prayer.

In a typical Taliban style, entertainment has been banned. And bar owners have been asked to close their shops because the government thinks that their businesses would corrupt the supplications of Zambians on this ‘sacred’ day.

The country’s President, Edgar Lungu, above, has made it clear that this Southern African nation needed a “prayer-ful’”day ‘to ask forgiveness and reconciliation’. He thinks “forgiveness and reconciliation” are the defining canons of the solutions to national problems particularly the economic challenges which Zambia is facing at the moment.

But my question to President Edgar is this: What is the connection between economic difficulties and prayers? Which nation in the world has solved its problems by praying? Which economic challenge does prayer solve?

He said that this prayer project was meant to ask for forgiveness. And I ask: Forgiveness for which sins? Sins by who and against who? Sins Against God? Which God? Is he saying that the economic difficulties are forms of punishments from God and that we should not look to the politicians to fix the economy of the country? Is Lungu saying that the economic challenges which Zambia is facing are due sins which God has refused to forgive?

I mean, in which ways are prayers going to help in revamping the economy? Will prayer help raise the value of the Zambia Kwacha currency? Or will God increase the price of the copper exports in the international market? What is the economic value of prayer to warrant a national day devoted to this “business”?

If prayers could add value in terms of solving national problems, why declare only a national day for it? Why not order a national week of prayer or better a national month of prayer? In fact a national year of prayer will be most appropriate so that at the end of the day, all the economic problems facing Zambia must have been solved and fixed.

And if prayer was not an effective strategy to tackle national issues, why waste the time and energy of Zambians? Why devote even national second to it? Why cause this embarrassment? Why make this great country an object of ridicule by implying that prayers can fix issues relating to a country’s economy and football?

Kalusha-Bwalya

Just think about the statement which the President of the Country’s Football Association, Kalusha Bwalya, above, made endorsing the national day of prayer. He said:

It’s a time for all of us to rededicate ourselves to God, to re-energise our relationship with him and beseech him to take the lead in our lives, our game and our country.

I mean this is the kind of statement that one should expect from one of these prowling pentecostal pastors, not a football administrator.

Now think about this: What does Mr Bwalya mean by Zambians rededicating themselves to God? Why does he think Zambians need this rededication to the divine – whatever it means? How will that change the game of football in the country? Will the rededication to God make the teams win their matches? What does he mean by re-energizing the relationship with God? What does he mean by beseeching God to lead the game of football in the country?

Is he saying that lack of divine leadership is responsible for the poor performance of the national team or the local teams? If God was not leading the game in Zambia, is it the devil that has been the captain of the teams? What have God and the Devil got to do with the game of football?

Well, I think Zambia does not need a day of prayer; the people of this country have no business indulging in further beseeching of God. Zambians are already very religious people and say lots of prayers every day. That alone shows that prayers are not working and that the country needs less of it, not more. So the idea of a national day of prayer is an exercise in redundancy or better an exercise in futility.

What Zambia needs is a national day of thought – a day that is devoted to critical and creative thinking, a day of generating new ideas which the country urgently needs to recreate itself.

A national day of prayer is inimical to the project of economic recovery in Zambia because it will keep Zambians on their knees while the country needs a national programme that will keep it on its feet. The cup of prayer is empty and a country that drinks from it in order to satiate the thirst for development and progress will continue to famish and stagnate.

What Zambia needs to address its economic challenges is inventive and innovative ideas, imaginative and adventurous thinking, and the logic of discovery, experimentation and exploration.

What Zambia needs is a national day of practical and productive thinking, not prayers.

New Book by Hans Atrott

attrot

Cross and Crime - Jesus Came to Crucify the World (The Gospel of Philip)

Added October 19, 2015

The aim of “Christ” and the “Christian shepherds” is to take “the first place in everything” (Col 1:18), i.e., the invincible human (homo invictus). For this goal, they accept each crime. "Jesus Christ" denied that there is a "Last Judgement," "heaven" or "hell" (to come), (see: Lu 17:20-21). "Religion," "truths" and "love" etc. are that what one makes others believe according to the credo (of megalomania) a) faith shifts mountains (see: Mt 17:20) and the truths anyway and b) "do not resist the evil" (Mt 5:39).

Since the sinners, cannot comply with the notions of god, truths, ethics, love, and religion, they shall adapt those terms corresponding to their depravities. So, those wanting to crucify the world introduce themselves as the “prosecuted” or “crucified” and their victims completely become defenseless to the cross criminals.

Hence, the only thing that came and always is going to occur is the enlargement of the Christians' criminal record but no heaven. Consequently, Christianity is the top threat of criminality and terror on all humankind since its “god," “truths” and “morals” made according to their folly: faith shift mountains and the knowledge about the Christians’ flaws and foul play, anyway…

Published by:

America Star Books, Frederick MD, U.S.A.

ISBN-13: 978-1635084535,

ISBN-10: 1635084539,

eBook: 9781635087062

In order to grant a fast delivery, besides by the US-publisher, "Cross and Crime" is printed in India by (Repro India Limited), China (China National Publications Import & Export Corporation) and in the EU (Rotomailin Italy).

 The author Hans Henning Atrott, also called: Hans Atrott, was born 12 January 1944 in Klaipéda (Lithuania). He studied philosophy, political science and sociology (of medicine). Atrott is the founder and the first president of the German society for voluntary euthanasia (D.G.H.S.) and former secretary (executive director) of the “World Federation of Right to Die Societies."

In 2009, he published the book, Jesus’ Bluff. He is mentioned in many languages of Wikipedia. Famousbirthday.com renowned for ranking worldwide celebrities puts him among the 25 most significant personages stemming from Lithuania.  Hotbirthdays.com ranks him among the 50 most eminent philosophers of all human history.

Cross is crime,
All the time!

Magnetic brain stimulation makes you less likely to believe in God

It has been said that nothing shakes someone’s belief in a higher power more than a personal tragedy, but researchers from UCLA and the University of York have found something which may have close to the same effect–transcranial magnetic brain stimulation.

York psychologist Dr. Keise Izuma and his colleagues conducted an unusual experiment that temporarily halts functions in specific regions of the brain by directing magnetic energy into the posterior medial front cortex–a part of the brain located near the surface of the forehead which has been linked to detecting problems and triggering the appropriate response.

Half of the subjects received a low-level procedure that did not affect their brains, while the other half received enough energy to effectively shut-off the target area. Next, the participants were asked a series of questions about death, their religious viewpoints, and how they felt about immigrants.

As the researchers reported recently in the journal Social Cognitive and Affective Neuroscience, those men and women who had activity in their posterior medial front cortex temporarily shut down reported a 32.8 percent reduced belief in God, angels, or heaven. In addition, their feelings towards an immigrant who criticized their country were 28.5 percent more positive.


Read more at http://www.redorbit.com/news/health/1113409914/magnetic-brain-stimulation-makes-you-less-likely-to-believe-in-god-101515/#I2l544KW85SgM1sj.99

Sharia Law and Child Protection – Report

Added October 18, 2015

Scientists: Earth Endangered by New Strain of Fact-Resistant Humans

Added October 17, 2015


MINNEAPOLIS (The Borowitz Report) – Scientists have discovered a powerful new strain of fact-resistant humans who are threatening the ability of Earth to sustain life, a sobering new study reports.

The research, conducted by the University of Minnesota, identifies a virulent strain of humans who are virtually immune to any form of verifiable knowledge, leaving scientists at a loss as to how to combat them.

“These humans appear to have all the faculties necessary to receive and process information,”

Davis Logsdon, one of the scientists who contributed to the study, said.

“And yet, somehow, they have developed defenses that, for all intents and purposes, have rendered those faculties totally inactive.”

More worryingly, Logsdon said,

“As facts have multiplied, their defenses against those facts have only grown more powerful.”

While scientists have no clear understanding of the mechanisms that prevent the fact-resistant humans from absorbing data, they theorize that the strain may have developed the ability to intercept and discard information en route from the auditory nerve to the brain.

“The normal functions of human consciousness have been completely nullified,”

Logsdon said.

While reaffirming the gloomy assessments of the study, Logsdon held out hope that the threat of fact-resistant humans could be mitigated in the future.

“Our research is very preliminary, but it’s possible that they will become more receptive to facts once they are in an environment without food, water, or oxygen,”

he said.

Faith-Healing, Child-Killing Christian Parents Will Finally Go to Prison

Added October 16, 2015
by  

It was nearly four years ago when Dale and Shannon Hickman were first sentenced to prison.

As members of the Followers of Christ Church (in Oregon), they believed in prayer as an alternative to doctors, a belief that resulted in the death of their newborn son. According to a pediatric expert who testified against the Hickmans, their son had a 99.9% chance of survival if only they had sought out proper medical care.

A judge found them guilty of second-degree manslaughter and gave them a prison sentence of more than six years — the longest one ever issued to faith-healing parents who killed their own child.

So why bring them up again?

The Hickmans appealed the ruling and it’s been going through the legal system for years now. But the Oregon Court of Appeals as well as the Oregon Supreme Court affirmed the decision and there’s no way to appeal it now.

The Hickmans are finally going to jail.

Writing for the en banc court, Judge Virginia Linder noted that, though Hickmans did not bring their religious beliefs into their defense, they were relevant to the case.

“Even with the state’s medical experts’ testimony, a looming question remained: Why? Why would any parent, seeing his or her three-and-a-half pound newborn child in the obvious distress that the experts described, not call for medical help?” Linder wrote.

Their earliest release date from prison in Jan. 29, 2018, according to state penitentiary records. Dale is being held at Oregon State Penitentiary in Salem, while Shannon is at Coffee Creek Correctional Facility in Wilsonville.

This is religious dogma at its worst, convincing you to do something you instinctively know is wrong because you believe it’s what God wants.

They’ll have plenty of time to rethink their delusions while sitting in their prison cells.

Neuromodulation of Group Prejudice and Religious Belief

Added October 15, 2015

People cleave to ideological convictions with greater intensity in the aftermath of threat. The posterior medial frontal cortex (pMFC) plays a key role in both detecting discrepancies between desired and current conditions and adjusting subsequent behavior to resolve such conflicts.

Building on prior literature examining the role of the pMFC in shifts in relatively low-level decision processes, we demonstrate that the pMFC mediates adjustments in adherence to political and religious ideologies.

We presented participants with a reminder of death and a critique of their in-group ostensibly written by a member of an out-group, then experimentally decreased both avowed belief in god and out-group derogation by down-regulating pMFC activity via transcranial magnetic stimulation.

The results provide the first evidence that group prejudice and religious belief are susceptible to targeted neuromodulation, and point to a shared cognitive mechanism underlying concrete and abstract decision processes. We discuss the implications of these findings for further research characterizing the cognitive and affective mechanisms at play.

Colin Holbrook, Keise Izuma, Choi Deblieck, Daniel M. T. Fessler and Marco Iacoboni

Priest sought sex in schoolboys’ toilet

Added October 14, 2015

Back in  2013, Minnesota Catholic priest Curtis Wehmeyer, above, was jailed for five years for criminal sexual conduct and possession of child pornography.

But his sentence was not the end to the sorry saga. In a dramatic new turn last Friday, the Roman Catholic Archdiocese of St Paul and Minneapolis was hit with criminal charges related to Wehmeyer’s conduct.

Charging documents allege that archdiocese officials knew Wehmeyer used a boys’ toilet at a parish elementary school instead of the staff restroom; tried to give an elementary-age boy a tour of the rectory in violation of policy; and took camping trips with boys where some of the sexual abuse was said to have occurred.

Prosecutors also accused church leaders of mishandling repeated complaints of sexual misconduct against the priest and failing to follow through on pledges to protect children and root out paedophile clergymen.

The six criminal charges filed on Friday – misdemeanors with a maximum fine of $3,000 each – accuse the archdiocese of failing to protect children.

Ramsey County prosecutor, John J Choi also filed a civil petition against the archdiocese that he said was intended to provide legal remedies to prevent similar inaction from happening again.

The charges stem from accusations by three male victims who say that from 2008 to 2010, when they were under age, Wehmeyer, gave them alcohol and drugs before sexually assaulting them.

The criminal case amounts to a sweeping condemnation of the archdiocese and how its leaders have handled the abuse allegations – even after reforms were put in place by church leaders to increase accountability – and the charges are among the most severe actions taken by American authorities against a Catholic diocese.

Choi said on Friday:

Today, we are alleging a disturbing institutional and systemic pattern of behavior committed by the highest levels of leadership of the Archdiocese of St Paul and Minneapolis over the course of decades.

The 44-page criminal complaint states that concerns about Wehmeyer date back to the 1990s, when he was in seminary.

Supervisors suggested that his past sexual promiscuity and alcohol abuse made him a poor candidate for the priesthood and fellow clergy members and parishioners voiced repeated concerns about Wehmeyer after his ordination in 2001.

But the archdiocese allowed him to continue as a priest, and even placed him in charge of his own parish, despite learning about his attempts to pick up young men at bookstores and his encounters with law enforcement at known “cruising” spots where men were known to meet other men for anonymous sexual encounters.

The archdiocese placed Wehmeyer in a monitoring programme for priests facing complaints of abuse or other problems, but prosecutors said in court documents that the supervision and follow-through was, according to Choi:

Lax or nonexistent. The archdiocese’s failures have caused great suffering by the victims and their family and betrayed our entire community.

An auxiliary bishop for the diocese, Andrew Cozzens, said in a statement on Friday:

We deeply regret the abuse that was suffered by the victims of Curtis Wehmeyer and are grieved for all victims of sexual abuse.

He added that the archdiocese would continue to cooperate with prosecutors.

We all share the same goal: to provide safe environments for all children in our churches and in our communities.

Criminal prosecution of an entire Catholic archdiocese is rare, but not entirely unprecedented, in American courts.

An Ohio judge in 2003 convicted the Archdiocese of Cincinnati of failing to report sexually abusive priests in the 1970s and 1980s. The judge fined the archdiocese $10,000, the maximum allowed, after the archbishop entered a no-contest plea.

But the Minnesota allegations are especially serious because the sexual abuse is said to have occurred relatively recently, long after sexual misconduct by priests had been widely reported and after Catholic institutions implemented programs aimed at preventing further abuse.

UK pensioner Karl Andree faces 360 lashes over Saudi wine   

A punishment his family say would kill him

Added October 13, 2015

Karl Andree, 74, has already spent more than a year in prison since being arrested by Saudi religious police.

His daughter Kirsten Piroth told the BBC her father - who has suffered from three types of cancer - "would not survive" the punishment lashes.

Kirsten Piroth said: "I cannot believe that they would administer that to an old man because he wouldn't survive it"

The Foreign Office said it was "seeking his release as soon as possible".

Alcohol is illegal in Saudi Arabia and Mrs Piroth said her father was transporting homemade wine in his car in August 2014 when he was pulled over and arrested.

'Not very well'

Mr Andree's one-year prison sentence is now complete and Mrs Piroth said her family had been "led to believe" the lashes would not be given due to her father's age and health.

But she said there now "seems to be some question mark" over that.

"He's an old man, he's 74, he's survived three types of cancer with very strong cancer treatments, he's asthmatic, he has gout - he's not very well," she said.

"He's got a great spirit but his bodily health is not great and I just feel like he received his sentence and he did his time and I just want him home now."

She said time was "of the essence" due to her father's age, adding that he had "paid for what he did" in Saudi Arabia and should now be released.

Asked if she was happy with the help given by UK authorities, she said: "I don't really understand why it's taking so long because it's my understanding in that system that it needs... a phone call to the right person and he could be released."

Mr Andree's son Simon told the BBC his father had "enjoyed living in Saudi Arabia for 25 years and has been very happy there".

He said he understood the laws and regretted what had happened.

"But he should be released," he said. "My mother has dementia and is deteriorating quite rapidly and my father really wants to come back and see her."

'Severe' punishments

A Foreign Office spokesman said: "Our embassy staff are continuing to assist Mr Andree, including regular visits to check on his welfare, and frequent contact with his lawyer and family.

"Ministers and senior officials have raised Mr Andree's case with the Saudi government and we are actively seeking his release as soon as possible."

The Foreign Office website warns that penalties for possessing alcohol in Saudi Arabia are "severe".

It also warns of Saudi laws against women driving, adultery, homosexuality and drug smuggling - with the last punishable by death.

Last month Labour leader Jeremy Corbyn called on UK Prime Minister David Cameron to press Saudi authorities to reduce the sentence of a protester sentenced to death in the country.

Meanwhile, Tuesday's Times reports a disagreement in the UK cabinet over a £5.9m deal to provide "training-needs analysis" to the Saudi penal system.

According to the newspaper, Justice Secretary Michael Gove wants to "pull out of the agreement" because he believes the government should not assist a regime that uses beheading, stoning, crucifixion and lashing as punishments.

'Witchcraft' abuse cases on the rise

Added October 12, 2015

 

Child abuse linked to exorcism and witchcraft accusations is on the rise, figures obtained by the BBC suggest.

The Metropolitan Police said there had been 60 crimes linked to faith in London so far this year. It saw reports double from 23 in 2013 to 46 in 2014.

Half of UK police forces do not record such cases and many local authorities are also unable to provide figures.

The NSPCC said authorities "need to ensure they are able to spot the signs of this particular brand of abuse".

London is unique in having a police team, Project Violet, dedicated to this type of abuse.

Its figures relate to crime reports where officers have flagged a case as involving abuse linked to faith or belief. Many of the cases involve children.


Ibidapo's story: 'I felt like a nobody'

Ibidapo was trafficked to the UK from Nigeria in 2007, to work as a servant for relatives in the North of England. They accused her of being a witch, stopped her going to school and physically assaulted her. She escaped with the help of a Nigerian woman living nearby.

"I started living with my aunty at the age of 10, to help her to look after the baby. If my aunty went to work I'd be left with the baby, to do all the housework, wash clothes, cook the food.

"Each time the children got sick my aunty would accuse me of being the one responsible for their illness, start calling me a witch, start beating me up, and there was a time that she took me down to church, to a pastor. They were calling me a witch, they were using a broom to beat me.

"Sometimes my aunty would look into my eyes and call me a witch. It made me feel rejected, like I'm nobody."


Figures obtained by the BBC under a Freedom of Information (FoI) request reveal that half of UK police forces do not routinely record cases.

Only two forces other than the Met have reported incidents over the last three years: Greater Manchester and Northamptonshire each had one case.

A separate FoI request to local councils across the UK revealed 31 cases where a child had been accused of witchcraft or possession by spirits in 2014 - 30 in England and one in Wales.

This compares with 21 cases in 2013 and 10 in 2012. However 88 councils, 40% of those that responded, were unable to provide figures.

'Thrown out of home'

This is despite a 2006 recommendation in a government-commissioned report that cases of child abuse linked to accusations of "possession" and "witchcraft" should be recorded centrally.

Terry Sharpe, from the Project Violet team, said cases remained small in number, but there had been a significant increase, covering a spectrum of seriousness.

"You'll get the actual physical abuse and injuries taking place, and, in the worst-case scenario, we've had some homicides as well," he said.

"We've had a case within the last year where a nine-year-old boy had been called a devil child and thrown out of his address by his parents and was found by social services standing in his bare feet."

In another case a child was attacked by his mother, who bit him on the face and tried to smother him, because she believed he was a "witch possessed by evil spirits".

Image copyright PA
Image caption The death of Victoria Climbie in 2000 as a result of abuse linked to witchcraft led to an overhaul in child protection

Debbie Ariyo, founder of Africans Unite Against Child Abuse, said accusations were often made when families experienced problems: "Children are blamed - especially stepchildren."

She added that within churches there was often a financial motivation behind accusations.

"The pastor says there's a witch in this church today; looks around and points to a child.

"That means public humiliation for the family. The next step is exorcism which is not done for free. It's a money-making scam."

'Lack of awareness'

She warned against viewing the issue as solely affecting the African community, as her organisation has supported victims from other faiths and cultural backgrounds, including the South Asian community.

She is concerned about the lack of awareness among childcare professionals in the UK.

"We did a training event in July for social workers, teachers, and lawyers. Most of them didn't know anything about witchcraft and juju but they had dealt with [such] cases," Ms Ariyo said.

"It is very important to know the background, so that if a child comes to school on Monday and says 'the pastor called me a witch', they treat it as a safeguarding issue and don't dismiss it."

'Horrifying cruelty'

An NSPCC spokesman said: "While the number of child abuse cases involving witchcraft is relatively small, they often include horrifying levels of cruelty.

"The authorities which deal with these dreadful crimes need to ensure they are able to spot the signs of this particular brand of abuse and take action to protect children before a tragedy occurs."

The government said its statutory guidance made it clear that anyone who had concerns about a child's welfare "should report this to children's social care or the police.

Normative ethics (life position, taking the chastity)

Erkki Hartikainen 10/11/2015

Carries host of chastity three major schools of thought are

 1. the consequence of chastity
 2. chastity duty
 3. virtue chastity


It is hard to imagine even the intellectual space creatures who do not would take into account the consequences of the measures.

Also, a considerable number of animals ponders the consequences of their actions all the time.

Arguably the obligations can only be a herd of animals such as chimpanzees and wolves, which the latter also includes dogs.

Many people are not especially fond of the cost of a chimpanzee herd life. Chasity duty depends on the community, and we find it hard to imagine the kind of responsibilities that the intellectual space beings could have.

Science fiction writers have described the  intelligent space beings mainly people like animals.

As for the virtues, even chimpanzees do not care much about them with stones. Horde leader's almost only virtue is probably the brute force.

It is possible that some of the herd animals (lions?) can appreciate some abilities of individuals.

The facts are different from the values ​​in that intelligent space creatures - as far as they are going to be successful - attempt to find out the facts and use them in assessing the consequences of the measures.

Dadri: Secularism, Democracy and entire Social fabric of this nation is on stake!

Added October 10, 2015

No enough words to condemn the cold blooded murder in subsequent lynching of Mohammed Akhlaq

Hyderabad (7 October 2015): Civil Liberties Monitoring Committee expresses its anguish over the wild Hindutva mob attack incident on Mohammed Akhlaq’s house and his cold blooded murder in subsequent lynching. His son Danish is still struggling for his life in the local hospital, while their whole family became target of the violence and grief stroke by the loss of their loved one. As absurd as it sounds a person lost his life and his whole house and family shattered only because of the rumors that he ate and had preserved beef in refrigerator.

This committee feels that the there are no enough words to condemn such a shameful and barbaric incident. The cruel mindset of Hindutva was once again reflected in Bisara village of Dadri in western Uttar Pradeshjust 50 Kms away from New Delhi. This Nation proud itself by proclaiming itself largest secular democracy of the world but heinous communal crimes just outside the national capital goes on to reflect the poison brewing in ‘secular and democratic’ India which is becoming a threat to its very essence. The lynching of Mohammed Akhlaq and the attack on his mother and son is not the lone incident during these years, it is happening all over the country with a regular stream and every time the intensity of the vindictiveness is increasing to a new height.

This committee strongly believes that the mob attack on deceased Mohammed Akhlaq’s was a pre-planned act with political motivation close to Assembly elections in Bihar. Hindutva ideologues that are running the ruling party BJP lost the mandate on development and now wants to get back of old habits of instigation on communal lines against the Muslim community to polarize Hindu vote banks in the name of COW. The silence of Prime Minister Narendera Modi on this attack is bizarre and the statements of his Cabinet Ministers and Members of Parliament of his political party are just playing to flame up the hatred. 

The irony is the self proclaimed ‘nationalist’ Hindutva vigilantes who carried out this shameful act of violence has targeted a serving Indian Air Force Corporal’s family as its happened in the year 2008  in Andhra pradesh where 6 family members of security person of ITBP were massacred .

This incident should not be seen in isolation, attacks on Muslims near National Capital Territory of Delhi, from Gopalgarh riots in Rajasthan, Muzaffarngar and Shamli riots in Uttar Pradesh, to Atali riots in Haryana, and now Dadri lynching near Greater Noida has shown one same disturbing pattern. These communal attacks resulted in creating fear psychosis among minority Muslims population near Capital Territory often leading to exodus of Muslims from the NCTD region.

Indian Security Agencies who are seem to be hyperactive on keeping tab on Minorities and Civil Rights groups whose opinions are found inconvenient with the state, give a lose grip to the venomous Hindutva organizations which gives an impression that the government is in concurrence with the actions of this extremist groups.     

This communal rhetoric building around beef is not some sudden phenomenon, it has its roots in 2014 parliamentary elections when than BJP PM Candidate Narendra Modi cunningly invoked terms like ‘pink revolution’ ‘Gau Hatya’, to instigate communal passions to polarize votes. The Dadri incident is just another dot in already drawn line which is planning to get stretched further.    

The role of the Uttar Pradesh Samajwadi Party Government under Akhilesh Yadav should also be put under scanner. Since SP took power in the state communal attack on Muslims is on rise and fringe Hindutva elements are acquiring mainstream positions. Mr.  Yadav continuously showed his insensitivity towards Muslims victims after every communal incident, by throwing a seven digit figure amount he believes to buy out the dissent of the whole community. Already Akhilesh Yadav government by sending recovered meet from Akhlaq’s refrigerator to forensic laboratory for testing to establish whether it’s a beef or not just went on to showed his party’s soft Hindutva line which is giving wait to fringe elements claims. Sending the meat to forensic laboratory became more important than to arrest the culprits and take action against those who brutally murdered Mohammed Akhlaq and beat his son mercilessly. Moreover, calling victims at his house, instead of visiting the incident spot further goes on to show the coldness of his regime on such serious burning issues.

The opposition Congress is also morally responsible for such heinous crimes, had it passed Communal Violence bill when it was in power the hands of fringe elements would have been tied and such incidents could have been avoided.

Civil Liberties Monitoring Committee demand to president of India:

1.  To intervene into the situation and take necessary measures to ensure that   Government of India respect and adhere to the Constitution it has sworn upon.

2.  CLMC demand Union Government and all political parties to urgently pass Communal Violence Prevention and Rehabilitation of Victims bill in parliament and to save this country from any adverse effects by keeping its minorities and vulnerable communities protected.

3. CLMC demand both Central and State Governments to monitor the activities of the right wing Hindutva groups which are transforming itself from a social menace to a threat to entire social fabric of this nation.

 

Lateef Mohd Khan

G. Secretary. CLMC

Civil Liberties Monitoring Committee. India

Amberpet, Hyderabad, A.P, India - 500013

Phone: 09391051586, 09347853843Fax: 040-27427860

Email: clmci@hotmail.com Website: www.civillibertiesindia.org

Hindu dentist was branded a ‘witch’

Added October 9, 2015

Whilst working as a contractor at a ‘devoutly Christian’ US Air Force dental clinic at Fort Meade, Maryland, Deborah Schoenfeld, above, was allegedly branded a ‘witch’ and subjected to harassment over her Hindu faith – and was then sacked after she complained.

According to Air Force Times, two of her former co-workers – speaking on condition of anonymity – confirmed Schoenfeld’s account and said that other employees at the clinic were devoutly Christian and deeply suspicious of Hinduism. One of them confirmed that she was referred to as a “Hindu witch”.

Schoenfeld said that one co-worker prayed for her to find Jesus, told her that meditation summons demons and that:

All the soldiers who are doing meditation and yoga to help their PTSD, they are getting infected also.

When her requests for help through the chain of command went nowhere, she filed a formal complaint on September 2. That day, she was fired for allegedly using profanity against a co-worker, although she was not allowed to know who had accused her of doing so, she said.

Schoenfeld, who wishes to return to her job, turned to the Military Religious Freedom Foundation (MRFF), which sent a letter to the commander of  what The Daily Kos called “this modern day Salem”.

The letter from Michael L “Mikey” Weinstein, Founder and President of the MRFF  was addressed to Clinical Dentistry Flight Commander Dennis Holt and begins:

Got witches?

Are you and your staff quite out of your Constitutionally derelict minds?

It has been brought to the attention of the Military Religious Freedom Foundation (MRFF), that an incredibly volatile, hostile and toxic evangelical Christian work environment under your direct command has resulted in the pernicious harassment, disenfranchisement, and firing of a once valued member of your team, Ms Deborah Schoenfeld.

We are writing you today in order to inform you that we will be immediately providing aggressive advocacy services for Ms Schoenfeld as a MRFF client pursuant to her resolute quest to obtain a just resolution to her shocking complaints which have now been officially filed through the appropriate military Equal Employment Opportunity (EO) channels.

For the record, Ms Schoenfeld practices the Hindu religion and has interest in Wiccan practices.

The Air Force District of Washington has received Weinstein’s letter and is looking into the allegations raised, said spokesman Major Joel Harper.

The Air Force thoroughly reviews all instances in which airmen report concerns regarding religious freedoms or accommodations. Mutual respect is an essential part of the Air Force culture. Supporting the right of free exercise of religion relates directly to the Air Force core values and the ability to  maintain an effective team.

PM warns ‘poisonous’ religious schools

Added October 9, 2015

UK Prime Minister David Cameron issued a warning today that religious supplementary schools in England that teach children intolerance will be investigated and closed down.

“Atheist in Foxholes” Monument in Madison Honors Non-Religious Veterans

Added October 8, 2015 by

Now outside the Freedom From Religion Foundation’s headquarters is this 4,743-pound granite monument:[Read more...]

Free speech prize for jailed Saudi blogger

Added October 7, 2015

Raif Badawi, languishing in jail in Saudi Arabia for ‘insulting Islam’, has won the Pen Pinter Prize for championing free speech.

Badawi is serving a 10-year sentence and received 50 of 1,000 lashes that formed part of his punishment. He was also fined £175,000.

He shares the prize with British poet and journalist James Fenton.

Accepting the award for Badawi, Wikipedia founder Jimmy Wales said the British government should “show moral leadership” and seek his release.

Raif should have been honoured for founding a website that allowed healthy public discourse in Saudi Arabia; he should not have been held behind bars, facing flogging.

Saudi Arabia enforces a strict version of Islamic law and does not tolerate political dissent. It has some of the highest social media usage rates in the region, and has cracked down on domestic online criticism.

Badawi was convicted of insulting Islam in 2012. He received his first 50 lashes in January, but subsequent floggings have been postponed.

In June, Saudi Arabia’s Supreme Court upheld the verdict despite foreign outcry.

Badawi’s wife Ensaf Haidar, who has campaigned for his release, said she was “honoured” by the award, and added:

Raif is just a peace-loving intellectual who was not content to be part of the flock or to follow men of religion who are out of touch with the real world and who rule through laws that are unjust and despotic.

The award was established in 2009 in memory of playwright and Nobel Laureate Harold Pinter.

It is awarded annually to one British writer and one international writer, who show:

A fierce intellectual determination … to define the real truth of our lives and our societies.

Fenton, who was awarded the UK element of the prize earlier this year, said:

What moved me was the contrast between the simplicity of Mr Badawi’s liberal aims – their modesty, almost – and the ferocity of the punishments they have brought down on him. Imprisonment, astonishing fines, corporal punishment designed to break either the spirit or the body first and to act as a chill warning to others.

It is a world of inconceivable cruelty, but intimately linked to ours by business, strategic interests, military and diplomatic ties. For our part, then, protest has a purpose and – who knows? – perhaps even a chance of some sort of success.

Previous winners of the Pinter Prize include Tom Stoppard, Carol Ann Duffy, Hanif Kureishi and last year’s winner, Salman Rushdie.


Transgender Woman Attacked and Killed As Baptists Advocate Curing “Transgenderism” with Prayer

Added October 6, 2015
 by  

In the early hours of the morning in Philadelphia today, Kiesha Jenkins, a black transgender woman and activist, was brutally attacked by a group of five men before being shot twice execution-style. She is the 19th confirmed trans person death this year.

In a time when Laverne Cox is killing it and Caitlyn Jenner is making waves, it’s easy to pat ourselves on the back when it comes to transgender issues, but visibility is far from equality or security. As it stands, transgender individuals face discrimination in housing, healthcare, the workforce, and the legal system. Hate-motivated violence against transgender individuals rose by 13% last year, which is significant for a population already four times as likely to be murdered as the general population with one in two sexually assaulted at some point in their lives. And those numbers are likely low due to police reporting tactics. For transgender people of color, this reality is even worse.

Transphobia is real and deadly. Activists are working hard to counter its lethal impacts, but Christianity, in particular, is making things hard for them in the U.S.

Many churches have not adopted a formal stance on transgender individuals, but that might be because they often confuse gender identity with sexuality and haven’t felt the need to offer a distinctive position. The ones that have, unfortunately, are rather terrifying in their hateful and abusive rhetoric. Take, for instance, the recent conference hosted by the Association of Certified Biblical Counselors. As ThinkProgress reports:

A day-long ACBC preconference held Monday on transgender issues demonstrated just how harmful their beliefs still are. Like some of the messaging shared at last year’s ERLC conference, Southern Baptist leaders still reject “transgenderism” as a disorder that can be fixed through faith in Christ — similarly always referring to trans people as “struggling” and “distressed.” Denny Burk, the SBC’s chief opponent of trans equality, claimed “the grace of Jesus is sufficient” to address gender identity conflict. Trans people should “reshape their thinking to conform to the word of God,” he said during his keynote Monday.

Addressing a question about if a child insists on embracing their transgender identity, James Hamilton, a professor of biblical theology at SBTS, answered that parents have no responsibility for continuing to support them. It’s the transgender child, he insisted, who severed the relationship with their family. Mohler similarly suggested that it’s polite to respect the name and gender transgender strangers may use when introducing themselves, but that doesn’t mean parents should respect the name and gender their own children assert. “No,” he asserted, there is never a justifiable reason to affirm transgender kids’ “confusion.” These things aren’t “negotiable,” he said.

There is so much wrong with this sort of position. Being a transgender individual is not a disorder or a function of confusion; it’s embracing who you are. The idea that it’s something that can be “cured” brings to mind the despicable practice of gay conversion therapy. But taking it a step further, Hamilton actually suggests parents turn their backs on their children. He’s literally advocating child abuse under the guise of Christian compassion. When this is what children are taught, it’s no surprise that 80% of transgender individuals report being harassed in school. When this is how we treat them, it’s no wonder that 50% of transgender individuals will attempt suicide at least once before the age of 20.

Not that you would have heard those statistics at the conference. As we noted last week, the gathering included no transgender speakers.

Kiesha Jenkins’ death is an unspeakable tragedy in a long list of unspeakable tragedies. But as long as we have public figures advancing these sorts of transphobic ideas, there will be people who feel justified in lashing out at individuals different from themselves. You can’t tolerate that and still call yourself a compassionate Christian.

Death list secularist asks ‘why me?’

Added October 5, 2015

Dr Rumana Hashem, above, is amazed to have found herself on a hit-list targeting ‘enemies of Islam’.

The London-based, post-doctoral researcher and lecturer is quoted in this report as saying:

I am not a blogger and have never written a word to question any god, let alone Allah, anywhere. I am known for my feminist work and as an organiser for environmentalist, anti-corporation, anti-racist and secularist activism.

Hashem, who has been in the UK for eight years and has indefinite leave to remain, is one of nine UK-based academics and activists named in a recently published death list, reportedly issued by a Bangladeshi group called the Ansarullah Bangla Team (ABT).

The group has been blamed for a recent spate of murders of bloggers and activists in Bangladesh, all of whom were prominent critics of extremist religious doctrines.

Those named on the new hit-list say it represents a deliberate targeting of intellectuals and people who are fighting to keep Bangladesh a secular country.

Said Hashem:

I have argued that religion cannot interfere with public political life and that it should be separated from the state.

Hashem is a member of Nari Diganta, a group for Bangladeshi women in the UK which is campaigning for a complete ban on sharia courts in the UK as they believe their aim is:

To restrict and deny rights, particularly those of women and children.

Hashem also believes that academics should play a role in trying to tackle extremism within the UK, including monitoring students in danger of being radicalised.

Ajanta-Deb-Roy-397082

Another of those on the list is Ajanta Deb Roy, above, a London-based activist. She has had to cancel plans to return to Bangladesh for her wedding due to death threats.

She believes she has been targeted for campaigning for Chowdhury Mueen Uddin, one of the founders of the East London Mosque, to be extradited back to Bangladesh where he has been convicted of war crimes. She said:

The language of this list is extremely threatening and violent and cannot be taken lightly. None of us are safe. They know how to find us.

And she points out that:

Hundreds of British citizens went to join IS, many of whom are of Bangladeshi origin, which proves jihadi sentiment is very much present among some of the people here.

I was planning to go to Bangladesh this year. My parents were planning my wedding. All my relatives’ friends were so excited. But now, after all these killings, everyone is advising me not to go, in fear of attacks.

Bangladesh, which gained independence from Pakistan in 1971, is officially a secular country, although more than 90 per cent of its 160 million people are Muslim.

A rise in extremism has led to the murders of a number of atheist bloggers, including Dr Avijit Roy. He and his wife, Bonya Ahmed, were attacked in February; he was stabbed to death, Ms Ahmed survived.

As well as the UK targets, the hit-list includes seven people in Germany, two in the US, one in Canada and one in Sweden.

A statement accompanying the list says:

Cancel the Bangladeshi citizenship of enemies of Islam … and atheists, apostates, unbelievers, anti-Islamic … bloggers, agents of India … otherwise they will be killed wherever they can be found in the Almighty’s world.

Professor Kaberi Gayen, a prominent mass communications and journalism academic at Dhaka University on sabbatical in the UK, was put on an Ansarullah hit-list in May. Professor Gayen has been outspoken about the oppression of minorities and on gender inequality in Bangladesh, but has been careful never to criticise religion in her work.

She believes intellectuals are being deliberately targeted in a way that echoes the systematic executions during the Bangladesh liberation war of 1971 by the Pakistan Army. She said:

The government is not taking appropriate action against any of the killings in Bangladesh. But whether this is a failure of the police or the government not wanting to punish perpetrators, I don’t know.

Another London-based activist who is also on the hit-list but who does not want to be named, said:

Neither the UK or Bangladesh are safe for us. The Islamists have carried out many physical attacks against us here in the UK. The UK police have failed to do anything … and in some cases have colluded with them.

Ajanta Deb Roy, who was forced to move out of her home in East London in 2013 after receiving death threats, says that being put on the list:

Has only strengthened my motivation of fighting against them. I will not be able to tolerate seeing my country turning into another Pakistan or an Afghanistan and a breeding grou

Spiritual man (not an atheist) in college shooting

Added October 4, 2015

Reports emerging in the wake of the shooting yesterday at Oregon’s Umpqua community college say that the gunman – 26-year-old Chris Harper Mercer, above – demanded to know whether his victims were Christians before opening fire of them.

Ten people, including British-born Mercer, died in the horrific incident, and at least seven others were injured.

The Guardian reports that the father of Anastasia Boylan, 18, who was one of those injured, said that Mercer started asking people one by one what their religion was.

‘Are you a Christian?’ he would ask them, and ‘if you are a Christian then stand up’ and they would stand up. He’d say ‘because you are a Christian you’re going to see God in about one second’ and then he shot and killed them. And he kept going down the line doing this to people.

In this Guardian report, Mercer described himself on an on-line dating site as as  a 26-year-old, mixed-race “man looking for a woman”. He said he was “not religious, but spiritual”, was a “teetotaler” living with his parents and was a conservative Republican.

By the way, if Mercer really said things like, “I’ll see you soon,” it also suggests he believed in the afterlife. Not really what you’d expect from an atheist.

HOW TO MAKE NONES AND LOSE MONEY: STUDY SHOWS COST OF CATHOLIC SEX ABUSE SCANDALS

Added October 2, 2015

BY KAYA OAKES
 
It doesn't take more than a glance at the recent Reuters report to see that the American Catholic church doesn't just have a crisis in the rising number of former Catholics. Unsurprisingly, those same Catholics took their money when they walked. The resulting closures of multiple parishes and a drain on the retirement fund for priests have added to the $3 billion cost of the clergy sex abuse scandal, leaving the American church with a massive money problem and shrinking numbers of parishioners on the eve of Pope Francis' arrival.
 
A recent study by Nicholas Bottan and Ricardo Perez-Trugila in the Journal of Public Economicsrevealed that, unsurprisingly,

"a scandal causes a persistent decline in the local Catholic affiliation and church attendance."

Continue Reading

They stoned father till death: Daughter of man accused of cow slaughter

Added October 1, 2015

Greater Noida, India - September 29, 2015: A man was killed and his son critically injured by a mob over an allegation of cow slaughtering late night on Monday, in Bisada village in Greater Noida, India, on Tuesday September 29, 2015. Police and PAC were immediately deployed in the village to maintain law and order. Six persons were arrested in connection with the killing of man. (Photo by Burhaan Kinu / Hindustan Times

Family members of the victim who was killed by a mob on Monday night rubbished the calf-slaughter theory and alleged that it was a planned attack that resulted in murder.

The family members alleged that a call from the loudspeaker mounted on a village temple incited the mob to attack their house.

“After dinner, my father went to sleep in his room on the first floor. We heard the announcement from the village temple in our vicinity calling the villagers to assemble at our house as he had slaughtered a calf. At 10:30pm, more than 100 people armed with sticks and bricks surrounded my house. They abused and broke the main gate to enter our house. They mercilessly thrashed my brother who was studying on the ground floor and damaged the furniture. Thereafter, they went upstairs and attacked my father,”

said Mehraaj, daughter of the victim.

Danish, the victim’s 21-year-old son, was critically injured in the attack and is on ventilator support in Kailash Hospital, Noida, the police confirmed.

The mob also misbehaved with the women in the house, Mehraaj added.

Mehraaj said the mob dragged her father to the main road of the village.

“They tore my father’s clothes. We pleaded with them to leave him but they did not listen. They kept hitting on my father’s head and chest with stones and sticks till he died. The mob dispersed after they heard the siren of the police vehicles,”

she said.

She did not know who informed the police but the area police officials said that they got a phone call about the attack.

Senior citizens of the village say Ikhlaq’s family has been living in the village for the past 70 years and they had a good reputation among the villagers. He was a blacksmith and used to help everyone in the village that has never witnessed any communal tension in the past.

“He was very happy when his elder son Sartaj got recruited in Indian Air Force around two years ago. His younger son Danish was studying in a college and was preparing for competitive exams for a government job. The incident is very unfortunate for the entire village,” said Dharam Pal, a villager.

The Bisada village falls under Dadri tehsil in Greater Noida. It has a population of 9,000 people, most of whom belong to the Thakur community. The village has only two houses belonging to Muslims.

Ikhlaq’s neighbours have been missing since the incident and have abandoned the village.

The victim’s cousin Toufiq Khan, who managed to flee from the spot after the mob attack told police that the mob tried to beat him as well.

Superintendent of police (rural) Sanjay Singh said six of the 10 accused named in the FIR, all in their late 20s, were arrested and the situation was under control. Those arrested have been identified as Rupender, Vivek, Sri Om, Sandeep, Saurabh and Gaurav while a manhunt has been launched to nab the rest.

Angry over the arrest of six youths from Bisada village, some villagers from neighbouring Oocha Amirpur village clashed with the police on Tuesday morning. However, no curfew has been imposed in the area, said Kiran Sivakumar, SSP, Gautam Budh Nagar.

Read: One dead in communal violence in Greater Noida village


Filosofia ja elämänkatsomustieto

Last update 01.10.2015

Yleistietoa, opetussuunnitelmia, oppikirjoja ja linkkejä.


Elämänkatsomustiedon opetussuunnitelma 2016

Tutustuaksesi opetushallituksen versioon elämänkatsomustiedon opetussuunnitelmasta napauta tästä (pdf) tai tästä (doc).

Html muodossa opetussuunnitelman löydät napauttamalla tästä.


Syksyn 2015 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä

Syksyn 2015 filosofian ylioppilastehtävät html-muodossa saat näkyviin napauttamalla tästä.


Kevään 2015 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä

Kevään 2015 filosofian ylioppilastehtävät html-muodossa saat näkyviin napauttamalla tästä.Syksyn 2014 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä.

Kevään 2014 filosofian ylioppilastehtävät html-muodossa saat näkyviin napauttamalla tästä.

Kevään 2014 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä.

Syksyn 2013 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä.

Syksyn 2013 filosofian ylioppilastehtävät html-muodossa saat näkyviin napauttamalla tästä. ja pdf -muodossa napauttamalla tästä.

Kevään 2013 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä.

Kevään 2013 filosofian ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä.

Filosofi och livsåskådning

20 läroböcker och vokabulär

Philosophy and Life View

20 books and dictionary in Finnish

Constructed language misil

misil

Katsomusaineiden didaktiikkaa

Yleistä didaktiikkaa

Ilmaista didaktiikkaa

Kristillinen dogmatiikka

http://etkirja.pp.fi/dogmatiikka.html

Filosofian, elämänkatsomustiedon ja uskonnon didaktiikkaa

Motivaatio, kv sopimukset, totuus jne...

Lukion filosofia, Filosofi i gymnasiet

Opetussuunnitelmat ja lisätietoa

Mitä filosofia on?
Vad är filosofi?
Opetussuunnitelma
Läroplan
Yliopistofilosofian sivustot
Filosofi.fi på svenska
Svenska material
Philosophy links in Internet
Logiikan alkeet Internetissä
Palautelomake

Ilmaiset filosofian oppikirjat

FI1 , FI2 , FI3 , FI4

Normatiivinen etiikka
Sukupuolietiikka
Metaetiikka
Deskriptiivinen etiikka

Filosofian ylioppilastehtävät

S 2012 K 2012 S 2011 K 2011
Vanhoja ylioppilastehtäviä
Vanhojen tehtävien sanaluettelo lukumäärineen
Ylioppilaskirjoitusten filosofit
Ylioppilaskirjoitusten sivistyssanat
Palautelomake

Elämänkatsomustieto, livsåskådning

Opetussuunnitelmat ja lisätietoa

Elämänkatsomustieto vai uskonto?
Mitä elämänkatsomustieto on?
Miksi evankelis-luterilaiset eivät pääse et:n opetukseen
Elämänkatsomustiedon opetussuunnitelmat
Grunderna för läroplanen för den grundläggande utbildningen
Koululait ja muut säädökset
Kysymyksiä ja vastauksia
Keskeiset ongelmat opetuksessa
Elämänkatsomustiedon opetusaineistoa ja linkkejä
Ohjeita kouluille
Dosentti Jouni Luukkaisen kantelut
Elämänkatsomustiedon stipendit
Kilpailut
Uskonnottomien uutisia
Religionskunskap i Sverige
Svenska material
Palautelomake

Peruskoulu Grundskola

Ilmaiset oppikirjat

et1 et2 et3 et4 et5 et6 et7 et8 et9

Opetussuunnitelmat ja lisätietoa

Elämänkatsomustiedon opetussuunnitelmat
Grunderna för läroplanen för den grundläggande utbildningen
Opetusvihjeitä: 1-5, 5-9
Verkkomateriaalia
Vähemmistöuskontojen oppikirjat
Palautelomake

Lukio Gymnasium

Ilmaiset oppikirjat

et10 et11 et12 et13 et14

Opetussuunnitelmat ja lisätietoa

Elämänkatsomustiedon opetussuunnitelmat
Grunderna för läroplanen
Sanasto
Opinnot Helsingin yliopistossa
Uskontojen vertailutaulukko
Palautelomake

Elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät

S 2012 K 2012 S 2011 K 2011
Vanhoja tehtävä
Vanhojen tehtävien sanaluettelo lukumäärineen
Ylioppilaskirjoitusten sivistyssanat

Syksyn 2014 ylioppilaskirjoituksiin valmistautuminen

Sekä elämänkatsomustiedon että filosofian ylioppilaskirjoituksiin kannattaa valmentautua lukemalla tämän oppiaineiston sanastoa sanasto.

Elämänkatsomustiedon kokeeseen lue myös ainakin kerran viikossa Elämänkatsomustiedon (opetushallituksen) opetussuunnitelmaohjeen sanat aakkosjärjestyksessä.

Filosofian kokeeseen lue ainakin kerran viikossa Filosofian(opetushallituksen) opetussuunnitelmaohjeen sanat aakkosjärjestyksessä.

Elämänkatsomustieto ainereaalissa

Elämänkatsomustieto on eräs lukion reaaliaineista. Elämänkatsomustiedon ainereaalissa kokelas valitsee vastattavakseen kuusi kysymystä kymmenestä vaihtoehdosta.

Reaaliaineiden sijoittuminen koepäivien kesken: Samana koepäivänä järjestetään evankelis-luterilaisen uskonnon, ortodoksisen isen uskonnon, elämänkatsomustiedon, yhteiskuntaopin, kemian, maantieteen ja terveystiedon kokeet.

Muuta tietoa

Esitelmä ateismista 9.2.2012 (pdf)
Maailmanuskonnot
Wienin piiri
Valtion ja kirkon ero
Java kielen perusteet versio 0.7
Palautelomake
Jäsenlomakkeet ja palautelomakkeet tekstinä ohjelmoijille

Ehdotus lukion opetuksen järkiperäistämiseksi

Suomen Ateistiyhdistys ry. kannattaa kaikkien mielipideaineiden poistamista kouluista. Erityisesti oman uskonnon opetus on mielipideopetusta.

Suomen ateistiyhdistys vastustaa kuitenkin jyrkästi kaikille yhteiseen "elämänkatsomustiedon" opetukseen siirtymistä lukioissa. Se merkitsisi Ruotsin mallin mukaista uskonnon opetusta eli sitä, mitä Kulosaaren yhteiskoulussa nyt opetetaan.

Kulosaaren yhteiskoulun kaikille pakollisen opetussuunnitelman löydät napauttamalla tästä.

Koska peruskoulun järkeistäminen on Suomen äärivanhoillisessa mielipideilmastossa mahdotonta, ehdotamme että järkeistäminen aloitetaan lukiosta.

Kun oman uskonnon tai elämänkatsomustiedon opetusta on peruskoulussa 9 vuotta, on kohtuutonta, että sitä on lukiossa.

Koska lukion elämänkatsomustiedon opetus oli aikoinaan filosofian opetusta ja nykyään huuhaata, ehdotamme, että oma uskonto ja elämänkatsomustieto poistetaan lukiosta ja muutetaan filosofian opetusta niin, että lukioissa filosofian nykyiset kurssit 2, 3 ja 4 ovat pakollisia. Samalla on päätettävä, että näiden kurssien sisältöjä ei muuteta lisäämällä niihin uskontotietoa.

Koska lukioissa on paljon evankelis-luterilaisia uskonnonopettajia, ehdotan, että heitä varten luodaan lakkautuspalkkajärjestelmä siirtymisajaksi. Vastaavasti teologikoulutusta vähennetään niin, että lukioiden evankelis-luterilaisen uskonnon opettajat voivat siirtyä joustavasti evankelisluterilaisen kirkon tehtäviin.

Nykyisin pätevät elämänkatsomustiedon opettajat katsottakoon päteviksi lukion filosofian opettajiksi.

Siirtymäajaksi myös opettajakoulutusta vailla olevat, joilla on yliopistossa suorittettu vähintään keskimmäinen oppimäärä filosofiassa, katsottakoon päteviksi lukion filosofian opettajiksi.

Lakkautuspalkka lisää menoja, mutta teologikoulutuksen keskeyttäminen pienentää menoja.

Kun joukko teologian professoreja joutuu lomautetuiksi, tämä on vain osoitus siitä, että kansalaisia lomautetaan tasapuolisesti kaikissa yhteiskuntaluokista.

Todellisiä hyötyjiä ovat lukiolaiset.

Mainittakoon, että ylempää löytyvät täysin ilmaiset lukion filosofian oppikirjat.