Jumalaton kulttuurilehti

Helmikuu 2015

Suomen ainoa kulttuurilehti

Sisällysluettelo


abstrakti-1
Ekv07.pdf

Miten Suomen filosofia onnistui taantumaan 150 vuotta taaksepäin

Erkki Gartikainen 28.2.2014

kailaLuotettavana pitämäni todistaja on kertonut minulle nähneensä Helsingin yliopiston asiakirjan, jossa akateemikko Eino Kaila (kuvassa vasemmalla)  sanoo Urpo Harvasta ja Jaakko Hintikasta, että jos Urpo Harva valitaan, Suomen filosofia menee sata vuotta taaksepäin, ja jos Jaakko Hintikka valitaan, Suomen filosofia pysähtyy sadaksi vuodeksi.

hintikka
Jaakko Hintikka.

Jaakko Hintikka valittiin käytännöllisen filosofian prpfessoriksi, vaikka hänellä ei ollut mitään arvosanaa käytännöllisessä filosofiassa. Jaakko Hintikka kuitenkin osoittautui Eino Kailan sanduoppilaista ainoaksi, joka vei Suomen filosofiaa eteenpäin.

Valitettavasti Hintikka suoritti elämäntyönsä Yhdysvalloissa, ja ainoastaan Gabriel Sandu (kuvassa vasemmalla) pitää Helsingin Yliopistossa Jaakko Hintikan perintöä hengissä. Osa filosofian lehtoreista on kyllä aivan päteviä, mutta on vaikeaa ennustaa, kenestä tulee esimerkiksi Ilkka Niiniluodon (jonka arvostelijoihin kuulun) seutaaja.

Myös "kristitty humanisti" Urpo Harva on kuollut, ja rauha hänen muistolleen.

Neuvostoliiton romahtaminen vaihtoi maailmanlaajuisesti vielä hengissä olleen materialismin erilaisiin dualistisiin (aine ja sielu) filosofioihin.

On totta, että Hegelin dialektiikka reaalisosialististen maiden materialismissa oli täyttä humpuukia, mutta valitettavasti on käynyt niin, että et Internetistä löydä useiden tuntien etsimiselläkään yhtään materialismia puolustavaa kirjoitusta. Et edes Saksan kielellä.

Uskovaisten filosofien ja muiden sanaa "materialismi" pelkäävien filosofien into taistella materialismia vastaan on merkillistä, koska ei löydy ketään, joka edes ehdottaisi materialismia.

Ainoa laaja maksuton filosofian aineisto on

http://plato.stanford.edu/

Valitettavasti tämäkin aineisto on vahvasti puolueellinen ja siirtynyt ajattelussaan ainakin sata vuotta taaksepäin.

Myös kansainvälisesti menestyvät filosofian oppikirjojen tekijät ovat ryhtyneet ilmoittelemaan kirjoisaan, minkä koulukunnan he arvelevat voittavan (he sen verran pelkäävät vielä harvoja elossa olevia kunnon filosofeja, etteivät julista jotain koulukuntaa lopullisesti voittaneeksi).

Omassa ilmaisessa englanninkielisessä loogisen empirismin oppikirjassani aion kuitenkin kumota materialismin vastaisen filosofian merkilliset väitteet. Surkea englannin kieli on saanut aikaan sen, että hulluja väitteitä on helppo tehtailla. Hulluun englannin kieleen kaatui myös suomenruotsalaisen G. H. von Wrightin filosofia.

"Solvasi Erdogania" - Miss Turkkia uhkaa vankeus

Lisätty 29.2.2015

merve

Vuoden 2006 Miss Turkki Merve Büyüksaracia uhkaa pahimmillaan kahden vuoden vankeustuomio. Rikostutkinta häntä vastaan aloitettiin, kun hän jakoi Instagramissa satiirisen runon, jonka aiheena oli lahjonta. Presidentti Recep Tayyip Erdogania ja hänen poikaansa tutkittiin joulukuussa 2013 korruptioepäilyjen vuoksi.

Büyüksarac on kiistänyt syytteen ja pitää jakamaansa tekstiä harmittomana. Hän on sanonut, ettei tarkoituksena ollut solvata Erdogania. Büyüksarac pidätettiin ja otettiin poliisikuulusteluihin tammikuussa Instagram-päivityksensä vuoksi.

Ex-missin tapaus on yksi monien lakijuttujen sarjassa, jolla Turkin nykyjohto on viime vuosina horjuttanut sananvapautta ja mediavapauksia. Syyttäjät harkitsevat paraikaa syytteiden nostamista nykyisin mallina ja kirjailijana toimivaa Büyüksaracia vastaan.

Lähteet: The Daily Star, Der Spiegel

VAPAA-AJATTELIJAIN KUSTANNUSYHTIÖLLÄ JO NELJÄ YHTIÖKOKOUSTA KULUVANA VUONNA (26.2.2015)

Lisätty 28.2.2014

http://www.ateistit.fi/uutiset/uuti150226.html

Koraani käskee tappaa vääräuskoiset

Lisätty 27.2.2015

Koraani käskee tappaa vääräuskoiset tai alistaa heidät toisen luokan kansalaisiksi, dhimmeiksi, joiden tulee maksaa veroa eli suojelurahaa muslimeille voidakseen säilyttää henkensä ja vapautensa.

Suluissa olevat sanat eivät sisälly alkuperäiseen Koraaniin, vaan ne on lisätty tähän asian selventämisen vuoksi.

9:5. Kun rauhoitetut kuukaudet (islamilaisen kalenterin 1., 7., 11. ja 12. kuukausi) ovat kuluneet, tappakaa uskottomat missä heitä tapaattekin, vangitkaa ja saartakaa heidät ja väijykää heitä kaikkialla, mutta jos he katuvat, pitävät rukouksensa ja antavat almuja, antakaa heidän mennä rauhassa. Allah on Anteeksiantava.

9:29. Taistelkaa niitä Kirjan ihmisiä (juutalaisia ja kristittyjä) vastaan, jotka eivät usko Allahiin ja viimeiseen päivään, eivät pidä kiellettynä sitä, mitä Allah ja Hänen profeettansa ovat kieltäneet, eivätkä ota uskonnokseen totuuden uskontoa (ts. islamia). Taistelkaa heitä vastaan, kunnes he maksavat nöyrinä veronsa.

8:39. Taistelkaa heitä vastaan, kunnes epäjumalia ei enää palvota, vaan yksin Allahia {koko maailmassa}, mutta jos he herkeävät (palvomasta muita Allahin lisäksi), tietää Allah, mitä he tekevät.

Hollantilaisyhtiö kerää Suomen krematoriosta tekoniveliä

Lisätty 26.2.2015
Turun Sanomat

Hollantilaisen yrityksen pakettiauto käy pari kertaa vuodessa Pyhän Ristin kappelilla Turun Vasaramäessä. Se vie mukanaan ison astiallisen vainajien tuhkaamisesta jäljelle jääneitä tekoniveliä ja muita kirurgisia metalliosia.

Yritys kierrättää lähinnä titaania. Se kerää metallijätettä 450 krematorion tuhkasta eri puolilta maailmaa.

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän tapaan useimmat pidättyvät veloittamasta osista mitään. Vastineeksi yritys luovuttaa osan myyntituloista lahjoittajan valitsemaan hyväntekeväisyyskohteeseen.

Rahat siis päätyvät kirkolle ja oikea tapa olisi veloittaa rahat suoraan. Kirkko siis opettaa kansaa kiertämään veroja näyttämällä hyvää tarkoittavaa esimerkkiä.

Koraani luetaan kannesta kanteen Ylen kanavilla

Erkki Hartikainen 25.2.2015

Koraani luetaan kokonaisuudessaan Ylen tuottamassa radio-ohjelmasarjassa. Ohjelmasarja alkaa Yle Radio 1:ssä maaliskuun seitsemäntenä.

Suomen ateistiyhdistys vastustaa jyrkästi tällaista uskonnollisen propagandan tekoa Ylen kanavilla.

Koraanista on kaksi suomennosta, hyvä Armas Salosen tekemä suomennos ja kaunisteleva Jaakko Hämeen-Anttilan telemä suomennos.

Kaunistelevaa suomenosta voi ostaa kirjakaupoista. Toivoisin, että Armas Salosen suorasukaisesta suomennoksesta otettaisiin uusi painos taskukirjana.

Eikö köyhien velkaa rikkaille voitaisi leikata ensi vaalikaudella?

Erkki Hartikainen 25.2.2015

Perheeni kuuluu melkein niihin, joiden tuloja ei Soinin mukaan saa vähentää. Jos  terveyden hoitokuluja ei oteta huomioon, kuulumme suorastaan niihin, joiden asemaa ei edes Soinin arvion mukaan saa heikentää.

En ollenkaan ymmärrä kahden Suomen äärioikeistolaisimman kansanedustajan, Ben Zyskowicz'in ja Kimmo Sasin, mellatusta köyhien kyykyttämisen puolesta Yleisradiossa. Me köyhät maksamme saman veron Yleisradiolle kuin rikkaatkin.

Valtioiden velkaantuminen on ollut täysin älytön ajatus. Valtion velkaantumisen on aiheuttanut lähes pelkästään rikkaiden ahneus.

Erityisesti keskustapuoluelainen filosofi Timo Airaksinen on puolustanut John Rawlsin virheellistä ajatusta, jonka mukaan rikkaiden rikastuminen hyödyttää parhaiten köyhiä.

Kaikken pahin köyhien kyykyttämisväline on Euroopan unioni. Sehän ei salli edes pääkaupunkiseudun kunnallisen bussiyhtiön saada kaupungilta edullista lainaa.

Äänestin itse Euroopan unionia vastaan. Ajattelin jo silloin, että kyseessä on lähinnä köyhien kyykyttämisväline.

Suomen rikkaiden pääomien siirtäminen takaisin yhteiskunnalle ei taida onnistua Suomen nykyisen perustuslain ja nykyisten polittisten voimasuhteiden vallitessa. Valitettavasti Suomen köyhistä ei ole edes  eduskunnan vaihtajiksi.

Ehdotan, että eduskuntavaaleissa äänestäneille maksettaisiin sadan euron palkkio. Sillä köyhät saataisiin edes äänestämään. Kohtalainenkin muutos eduskunnan voimasuhteissa saattaisi estää köyhien, sairaiden ja vanhusten aseman heikentämisen.

Soini haluaa verotusoikeuden katoliselle kirkolle

Lisätty 24.2.2014

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini sanoi Yle Radio 1:n Horisontti-ohjelmassa, että Suomen katolisella kirkollakin tulisi olla verotusoikeus. Hän raotti myös aiempaa tarkemmin, miksi jää pois kirkon politiikkatentistä Arvoillasta.

Lisää uskontoa Turkin kouluihin

Lisätty 23.2.2014

Turkin islamistinen hallitus haluaa muuttaa maan koululaitoksen uskonnollisemmaksi aina ykkösluokalta yliopistoon, kirjoittaa Istanbulista Lähde: Yle / Lotta Nuotio. 

Matematiikan tai luetun ymmärtämisen taitojen kohentamisen sijaan Turkin yhä islamistisemmaksi muuttuva hallitus keskittää tarmonsa koululaitoksen uskonnollistamiseen. Turkissa maallista koulutusta lapsilleen haluavien vanhempien huoli kasvaa päivä päivältä, eikä syyttä.

Selkeimmin muutos näkyy uskonnollisten Imam Hatip -koulujen määrän rajussa kasvussa. Niissä opiskelee jo noin miljoona oppilasta, kun vielä reilu vuosikymmen sitten heitä oli vain noin 65 000.

Turkkia noista ajoista hallinneen Oikeus- ja kehityspuolue AKP:n suosimissa kouluissa tytöt ja pojat on erotettu toisistaan ja uskonnollista opetusta annetaan yli kymmenen viikkotuntia.

Samalla pakollista uskonnonopetusta on alettu antaa yhä pienemmille koululaisille. 'Uskonnollinen kulttuuri ja moraali' -niminen oppitunti opettaa sunnalaista islamia, joka on Turkissa enemmistön uskonto.

Maassa on kuitenkin arviolta 20 miljoonan alevimuslimin vähemmistö, jonka uskomukset ja tavat eroavat selvästi tunneilla opetettavasta islamista.

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin pitää pakottamista uskontotunnille ihmisoikeuksen vastaisena mutta Turkki ei taivu. Pääministeri Ahmet Davutoğlu sanoo, että ateistinkin on opittava uskonnon kulttuuria.

Asiantuntijat varoittavat uskonnollisen katsomuksen hiipivän myös oppimateriaaliin. Esimerkiksi luomisoppia on alettu esittää samanarvoisena teoriana evoluution rinnalla ja ihmisen biologiaan liittyviltä oppikirjan sivuilta on poistettu kuvia.

Niin uskomattomalta kuin se maallisessa tasavallassa kuulostaankin, seuraava askel saattavat olla erilliset koulut tytöille ja pojille. Uudistusta ajaa vanhoillinen opettajien ammattiliitto. Samainen liitto sai loppuvuodesta toisen ajamansa tavoitteen läpi, kun hallitus ilmoitti sallivansa islamilaiset päähuivit jo kymmenvuotiaille tytöille kouluissa.

Koululaitoksen uskonnon lisääminen onkin Turkissa julkilausuttu tavoite. Presidentti ja pitkäaikainen pääministeri Recep Tayyıp Erdoğan on julistanut haluavansa kasvattaa uskovaisen nuorison.

Arvostelijat kiirehtivät tekemään laskelmia, kun presidentti Erdoğanin hiljattain valmistuneen palatsin hinnaksi paljastui noin puoli miljardia euroa. Erään laskelman mukaan palatsin hinnalla olisi voitu rakentaa lähemmäs 700 uutta koulua.

Turkin tasavallan perustaja Mustafa Kemal Atatürk siivosi kovin ottein uskonnon koulutuksesta jo lähes sata vuotta sitten.

Vapaus on kuitenkin nyt muuttumassa uudeksi pakoksi, joka vuorostaan on vaarassa painaa maan alle toisenlaiset tavat elää ja ajatella.

Uutiset ovat nykyään Suomessa pelkkää amerikkalaista propagandaa

Suomi on suomettunut länteen päin

Erkki Hartikainen 23.2.2014

Vastapainoksi propagandalle, jota esimerkiksi Yleisradio syöttää ainakin pääutislähetyksissään, olen julkaissut englannin kielisessä osastossa Ukrainan entisen laillisen pääministerin haastattelun, jossa hän on päätynyt täysin samaan tulokseen, mihin minä päädyin, kun laillisesti valittu presidentti joutui pakenemaan maasta.

Minulle oli heti itsestään selvää, että Ukrainan vallankaappaus oli eräs Yhdysvaltain suunnittelemista lukuisista vallankaappauksista muissa maissa.

En ole Putinin kannattaja vaan vastustaja, Vastustan Putinia siksi, että hän on jatkanut Boris Jeltsinin mittavaa tukea Venäjän ortodoksiselle kirkolle.

En enää käy ollenkaan Venäjällä, koska minua suututtavat kirkkojen kullatut kupolit maassa, jossa ihmiset näkevät nälkää.

Filosofit olivat sittenkin korruptoituneita

Erkki Hartikainen 22.1.2015

Nuorempana epäilin edesmenneen dosentti Pertti Lindforsin väitettä, että eräät Suomen johtavista filosofeista ovat korruptoituneita.

Kirjoittaessani kirjaa loogisesta empirismistä olen joutunut muuttamaan tässä asiassa mielipidettäni.

Viimein tuli mieleen, että Eino Kaila siirrettiin aikoinaan syrjään akatemiaan ja sitten hän vielä kuoli nuorempana kuin minä nyt olen. Mielestäni tästä oli haittaa Suomen filosofian kehitykselle.

Toki suomalaisissa filosofeissa oli siihenkin aikaan myös aivan rehellisiä ja tyhmiä.

Suomalaisilla filosofeilla ei ole maailman filosofian mittakaavassa mitään merkitystä sen jälkeen, kun Jaakko Hintikka on poistunut aktiivisesta toiminnasta.

Sitä ikävämpää on se, että maailman filosofeista on jo aika vaikeaa löytää niitä, joilla on halua ja kykyä edes hidastaa uskontojen vallan kasvua.

Ilkka Niiniluoto ja popperismi

Erkki Hartikainen 21.2.2015

Siihen aikaan, kun edesmennyt opetusneuvos Pekka Elo vielä asui Lohjalla, hän esitteli minulle Ilkka Niiniluodon kirjaa, jossa kehuttiin Sir Karl Popperin ajatuksia. En lämmennyt Popperin ajatuksille. Tuskin tapahtumat olisivat muuksi muuttuneet, jos olisin jättänyt mielipiteeni sanomatta.

Myös edesmennyt dosentti Pertti Lindfors sanoi joskus kannattaneensa Popperin ajatuksia, mutta vanhoilla päivillään hän hylkäsi kokonaan herrojen Quine, Popper, Putnam jne. ajatukset.

Sanoimme, että edustamme vulgaaria materialismia ja loogista empirismiä.

Suomalaiset filosofit olivat esittäneet aikoinaan lausuntoinaan Lindforsista että hän edustaa 20 -luvun loogista empirismiä. Eihän sellaista ollut edes olemassa.

Lindfors sanoi, että hänestä olisi voinut tulla keskinkertainen filosofian professori.

Olen toisaalla mainostanut englanniksi ensi kesäkuussa ilmetyvää ilmaista on-line oppikirjaani loogisesta empirismistä. Sen kirjan kirjoittaminen on hankalaa siksi, että maksetut filosofit eivät siedä edes kuulla sanoja "looginen empirismi".

Jotta kirjalle yleensä löytyisi lukijoita, "analyyttisen filosofian" paradigmat on murrettava (käytän sanaa "paradigma" tavallisesti vain vain pilkatessani sanan keksijää Thomas Kuhnia. Tässä teen poikkeuksen ja käytän sitä Kuhnin määritelmän mukaisesti. Paradigma nimeltä "analyyttinen filosofia" on todella olemassa ja haittaa vakavasti inhimillistä ajattelua).

Vaalit ja ateismi

Erkki Hartikainen 21.2.2015

Kun olin nuori, eduskunnassa oli paljon ateisteja. Ateistit olivat selvästi yliedustettuja silloiseen määräänsä nähden.

Nyt tilanne on muuttunut. Ateisteja on paljon, mutta eduskunnassa heitä on vähän. Mielipidetiedustelujen mukaan eduskuntavaalit voittaa keskustapuolue, jonka ehdokkaista kukaan ei tunnusta olevansa ateisti.

Vähin mitä ateisti voi tehdä, on olla äänestämättä keskustapuoluetta.

Hovioikeus: Anneli Auer syytön Ulvilan surmaan

Lisätty 20.2.2014

anneli

Vaasan hovioikeus on vapauttanut äänestyksen jälkeen Anneli Auerin miehensä murhaa koskevista syytteistä. Auer sai murhasta käräjäoikeudessa elinkautisen vankeusrangaistuksen 2013.

Anneli Auer on vapautettu Ulvilan surmaa koskevista syytteistä. Vaasan hovioikeus katsoo, että Auer ei syyllistynyt miehensä murhaan vuonna 2006.

Auer sai käräjäoikeudelta vuonna 2013 elinkautisen vankeustuomion murhasta.

Hovioikeus totesi, että syyttäjillä oli todistustaakka kaikista murhan tai tapon rikostunnusmerkistöön kuuluvista seikoista. Auerilla ei sen sijaan ollut velvollisuutta esittää syyttömyyttään tukevaa näyttöä eikä myötävaikuttaa oman syyllisyytensä selvittämiseen.

Hovioikeuden mukaan esitutkinnan puutteellisuudesta johtuva näytön epävarmuus ei saa varsinkaan vakavien rikosten yhteydessä koitua syytetyn vahingoksi.

Yksi hovioikeuden jäsenistä olisi hylännyt Auerin valituksen ja pitänyt voimassa käräjäoikeuden tuomion.

Afrikan noitatohtori voi maksaa albiinosta 67 000 euroa – nyt siepattiin tansanialaisvauva

Lapset tapetaan ja käytetään taikoihinRuut Tolonen, Helsingin Sanomat, Emmanuel Kwitema / REUTERS


Yksivuotias albiinopoika on siepattu Tansaniassa, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC. Pojan siepanneet miehet murtautuivat tämän äidin asuntoon ja kaappasivat pojan uhkailtuaan äitiä viidakkoveitsellä. Sieppaajia ei ole toistaiseksi saatu kiinni.

On mahdollista, että albiinolapsi on päätynyt noitatohtorien käsiin, vaikka joulukuussa Tansania kielsi noituuden juuri estääkseen vastaavan kaltaiset sieppaukset ja kidnappaukset. Noitatohtorit käyttävät albiinojen ruumiinosia taioissaan, ja ovat valmiita maksamaan albiinosta jopa 50 000 puntaa eli noin 67 000 euroa.

YK:n mukaan koko Afrikan mantereella on tapettu yli 70 albiinoa vuoden 2000 jälkeen. Viime elokuussa YK varoitti että albiinoita kohtaan tehdyt hyökkäykset tulevat yleistymään, sillä Tansaniassa pidetään loppuvuodesta vaalit. Monet poliitikot hakevat vaalionnea noitatohtorien vastaanotoilta.

Viime joulukuussa Tansanissa kidnapattiin nelivuotias albiinotyttö. Poliisi on pidättänyt yhteensä 15 ihmistä teosta epäiltynä, mutta sieppaajaa ei ole silti saatu kiinni eikä tyttöä löydetty. Yksi pidätetyistä on lapsen isä.

Eteläafrikkalaisen 24 News–uutissivuston mukaan albiinojen perheenjäsenet tai naapurit ovat lähes aina jollain tapaa osallisia sieppauksiin. Koston pelossa ihmiset eivät kuitenkaan uskalla paljastaa poliisille, vaikka tietäisivät esimerkiksi sukulaistensa edesauttaneen albinon sieppauksessa.

Albinismi on Tansaniassa huomattavasti yleisempää kuin esimerkiksi länsimaissa. Tansaniassa albinoita on yksi noin 1 400 asukasta kohden, kun länsimaissa vastaava luku on yksi 20 000 asukasta kohden

Kuukauden runo

Lisätty 19.2.2015

    Oi, jos mä takaisin saisin sen ajan,
    kun apteekki mulle oli tuntematon.

Kuukauden keskusteluilta  keskiviikkona 18.2. klo 18 alkaen Helsingin ydinkeskustassa,

Kamppi, Tennispalatsi

jäjestetään Tennispalatsin Hesburgerissa (katutasosta katsoen toinen kerros, sisään kadulta siitä nurkasta Tennispalatsia joka on lähinnä Kampin metroasemaa).

Nyt ajankohtaista kotimaassa on ainakin uskonrauharankaisemisen kumoamiseen tähtäävä kansalaisaloite
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1066

Tilaisuudessa paikalla edustettuina mm
Helsingin Yliopiston Vapaa-ajattelijayhdistys Prometheus ry ja Länsi-Uudenmaan Ateistit ry

Entinen islamisti ja Jyllands-Posten-pilakuvakriisin lietsoja vetoaa taistelemaan sananvapauden puolesta

Lisätty 18.Elina Kervinen, Helsingin Sanomat

Ahmed Akkari pyysi anteeksi Jyllands-Posten pilakuvakriisin aikaisia tekojaan

Tukholma. Ahmed Akkari, tanskalainen entinen islamisti ja yksi lukuisia ihmishenkiä vaatineen Jyllands-Posten-pilakuvakriisin käynnistäjistä peräänkuuluttaa Kööpenhaminan iskujen jälkeen taistelua sanan- ja uskonnonvapauden puolesta.

"Haluan sanoa kaikille, te nautitte sananvapaudestanne ja uskonnonvapaudestanne. Se oikeus kuuluu myös muille, jotka eivät ole kanssanne samaa miltä. Siksi on kunnioitettava muiden oikeutta yhtä lailla kuin haluatte omaa oikeuttanne kunnioitettavan",

Akkari sanoi HS:lle puhelinhaastattelussa sunnuntai-iltana.

Maltillisen perheen poika Libanonista

 Ahmed Akkari syntyi Libanonissa vuonna 1978. Isä toimi Tripolin satamassa johtajana, äiti oli ompelija.

Perhe pakeni sisällissodasta Tanskaan vuonna 1985 ja sai turvapaikan. Sittemmin perhe muutti hetkeksi Libanoniin, mutta palasi Tanskaan.

Akkari kävi kouluja molemmissa maissa ja tutustui tiukan uskovaisiin piireihin 16-vuotiaana. Vanhemmat eivät katsoneet hyvällä tiukkaa islamintulkintaa.

Akkari opetti pitkään islamilaisessa koulussa, mutta menetti työnsä Muhammed-pilakuvajupakan aikana.

Nykyisin hän kiertää puhumassa erilaisissa tilaisuuksissa ja toivoo voivansa jatkaa opettamista.

Akkari oli yksi niistä Tanskan islamilaisen yhteisön poliittisista aktivisteista, jotka suuttuivat Jyllands-Posten-lehden vuonna 2005 julkaisemista profeetta Muhammedia esittävistä pilakuvista.

Hänen ja hänen toveriensa kiihotuskampanja johti laajaan protestiaaltoon ympäri maailmaa. Tanskan lähetystöjä poltettiin, tanskalaistuotteiden ostoboikotit levisivät, Jyllands-Postenia uhattiin pommi-iskulla.

Levottomuudet vaativat lopulta 150–200 kuolonuhria, kaikki Tanskan ulkopuolella. Vuoden 2013 syksyllä Akkari pyysi tekojaan julkisesti anteeksi ja ryhtyi puhumaan omasta radikalisoitumisestaan ja ilmiön taustalla olevista tekijöistä julkisuudessa.

"Tunnen syvää surua tämän hirveän tapahtuman johdosta. Pelkään, että moni oli odottanut tällaista, mutta toivonut, että kaikki olisi hallinnassa",

hän sanoo Kööpenhaminan epäillyistä terroriteoista.

Akkari asuu tällä hetkellä Grönlannissa, minne hän kertoo muuttaneensa hiljattain voidakseen taata turvallisuutensa. Akkarin henki on ollut jatkuvasti uhattuna sen jälkeen, kun hän pyysi anteeksi aiempaa toimintaansa.

Hän tuntee islamilaisen yhteisön hyvin sisältäpäin, mutta kokee nykyisin olevansa ateisti.

Kööpenhaminan terrori-iskut

Kööpenhaminassa tapahtui viikonloppuna kaksi terrori-iskuna tutkittavaa ampumistapausta.

Lauantaina iltapäivällä mies hyökkäsi automaattiaseen kanssa taidetta, jumalanpilkkaa ja ilmaisunvapautta käsitelleeseen keskustelutilaisuuteen ja ampui tilaisuuden pitopaikkaan nelisenkymmentä laukausta. Iskussa kuoli yksi mies.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä sama mies ampui miehen Kööpenhaminan juutalaisen synagogan ovea vartioineen miehen.

Poliisi ampui iskuista epäillyn miehen Nørrebron paikallisjuna-aseman luona muutamia tunteja synagogaiskun jälkeen.

Kaksi miestä on asetettu syytteeseen avunannosta terrori-iskuissa.

Kööpenhaminan iskun uutisointia Akkari on seurannut tarkasti. Tanskan turvallisuuspoliisin mukaan iskun tekijä oli todennäköisesti inspiroitunut ”militantista islamista”. Yhdeyksiä Pariisin Charlie Hebdo -satiirilehden iskuun tutkitaan. Tekijällä oli taustallaan rikoksia. Sen enempää motiivista ei ollut kerrottu sunnuntai-iltana.

Akkari olettaa, että teot olivat jollakin tavoin pilakuvien motivoimia, kuten oli hänen omakin toimintansa aikanaan. Keskustelutilaisuudessa, jossa ensimmäinen isku tapahtui lauantaina, oli paikalla muun muassa ruotsalainen Muhammedin koirana piirtänyt Lars Vilks.

"Tietoa on tietenkin vielä vähän – – Mutta jos tämä on islamilaisen fundamentalismin innoittamaa, kehotan muslimeja Tanskassa: vastatkaa selvästi ja ilman minkäänlaista hätiköintiä, että tuomitsette tällaiset teot ja ihmiset",

hän sanoo.

Akkari pitää hyvänä, että Tanskan islamilainen yhteisö on jo tuominnut teot julkisuudessa. Akkari kertoo silti nähneensä ja saaneensa myös tekoja tukevia viestejä sosiaalisessa mediassa.

Charlie Hebdon terroritekojen jälkeen monet arvostelivat ajatusta siitä, että kaikilta muslimeilta yleisesti tunnutaan vaativan irtisanoutumista fundamentalistien terroriteosta, joka eivät edusta millään tavoin kaikkia muslimeja. Akkari ymmärtää ajatuksen, mutta pitää irtisanoutumista tästä huolimatta tärkeänä.

"Jos joku tekee teon esimerkiksi poliittisen puolueen nimissä, muiden saman puolueen jäsenien on sanottava asiasta jotakin –– Ranskassa nämä ihmiset sanoivat tekevänsä teot islamin nimissä, siksi se asettaa muslimit huomion keskipisteeseen ja siksi heidän on reagoitava. Ei ole riittävästi sanoa, että se on hän, en minä. Hän kuitenkin tekee tämän sinun nimissäsi",

Akkari sanoo.

Hän kiittelee Tanskan viranomaisia, kansalaisia ja poliisia rauhallisesta suhtautumisesta iskujen jälkeen. Hän pelkää silti, että pitemmällä aikavälillä pelko ja epäluulo islamilaisen yhteisön jäseniä kohtaan kasvaa, sillä ihmiset ovat turhautuneita ja peloissaan.

"Luulen, että monet piilottavat pelkonsa ja vihansa."

Akkari toivoo, että demokraattisessa yhteiskunnassa pelkoon osataan suhtautua avoimesti, jotteivät jännitteet kasva entisestään.

"Ihmisten pelkoja ja turhautumista ei pidä osoitella sormella ja kutsua oitis esimerkiksi rasistiksi. Ihmisten on sallittava puhua vapaasti."

Myönteinen uutinen filosofeista Erkki Hartikainen

17.2.2015

Tänään löysin Internetistä yhden suomalaisen filosofin, joka sanoi, että herrat Willard Orman van Quine, Saul Kripke, Hilary Putnam ja Jaakko Hintikat puhuvat pötyä tarkastellessaan Immanuel Kantin käsitteitä a priori, a posteriori, analyyttinen ja synteettinen.

Valitettavasti en löytänyt yhtään hänen maksutonnta tekstiään, jossa hän perustelisi väitteensä.

Koko englanninkielisestä Internetistä löytyi yksi kirjoitus, joka uskaltaa suorasanaisesti arvostella mainittuja herroja asiassa, joka on tavalliselle tallaajalle päivänselvä.

Onkohan ihmiskunnalla vielä toivoa, jos Internetistä yllättäen löytyy kaksi täysjärkistä ifilosofia?

Tuhannet filosofit tekevät haitallista työtä

Heidän sadat tuhannet oppilaansa tekevät turhaa työtä

Erkki Hartikainen 16.2.2015

Se, mikä tässä on mielestäni väärin, on, että filosofeille maksetaan palkaa, mikä ei ole mitenkään pieni.

En ole voinut tulla mihinkään muuhun johtopäätökseen siksi, että selaan Internetiä melkein kokopäivätoimisesti loogisen empirismin oppikirjan teossa ja Internetistä ei löydy filosofian osalta mitään tietoa.

Internetistä löytyy uskontojen vaikutusvaltaa pelkääviä filosofeja, jotka esittävät niin perättömiä väitteitä, ettei niitä tervejäkinen kadun mies voi uskoa.

Niille, jotka ymmärtävät jotain, sanon, että kaikki filosofian naiveiksi nimittämät opit ovat hyvin lähellä totuutta, jos toduudella tarkoitetaan jonkinlaista vastaavuutta todellisuuden kanssa.

Alan myös ymmärtää sen, miksi Suomen valtio käyttää paljon rahaa minun vastustamiseeni. Kun Pekka Elo kuoli, rahaa säästyy. Valitettavasti Timo Airaksinen ja Ilkka Niiniluoto saanevat ison eläkkeen.

Filippiineillä jaettiin ilmaisia kondomeja – kirkko yritti vaihtaa niitä karkkeihin

"Kondomit viestittävät, että ystävänpäivässä olisi kyse seksistä, vaikka oikeasti kyse on rakkaudesta", järjestön vapaaehtoinen Anna Cosio sanoi AFP:lle.

DTK Healthin tavoitteena on jakaa viikonlopun aikana 40 000 ilmaista kondomia. Aiemmin valtio on tarjonnut ilmaisia kondomeita ystävänpäivänä, mutta tänä vuonna se jätti perinteen väliin, koska tapa ärsytti maan katolista kirkkoa. Filippiinien terveysministeriö kertoo kuitenkin jatkavansa edelleen sukupuolivalistusta.

Filippiinien konservatiivinen katolinen kirkko vastustaa jyrkästi ehkäisyvälineiden käyttöä, joskaan se ei onnistunut estämään perhesuunnittelulakia, joka takaa ilmaisia ehkäisyvälineitä köyhille.

Kondomivalmistajan ja kirkon kamppailusta huolimatta osa Manilan kukkatorilla vierailleista ihmisistä onnistui saamaan sekä kondomeita että makeisia.

"Söin jo karkit. Kondomeita en voi vielä käyttää, sillä olen vasta 16-vuotiasta eikä minulla ole tyttöystävää. Ehkä pidän ne lompakossani hyvän tuurin varalta", opiskelija Danny Villegas kertoi AFP:lle.

Kallion ja Paavalin asukkaista alle puolet kuuluu kirkkoon

Muutettu 14.2.2015

Kirkon omien tilastojen mukaan helsinkiläisiin Kallion ja Paavalin seurakuntiin kuuluu koko alueiden väestöstä alle 50 prosenttia.

http://www.ateistit.fi/uutiset/uuti150211.html

Ruotsin kirkon karu ennuste: 10 vuodessa vähemmistöksi

Lisätty 14.2.2014

Mikäli Ruotsin kirkon omat ennusteet pitävät paikkansa, kirkon jäsenet ovat vuonna 2026 vähemmistö. Yhä harvempi vastasyntynyt kastetaan.

Iltalehti hölmoilee

Se uutisoi: Kiihkoateisti tappoi kolme muslimia Yhdysvalloissa

Iltalehti perusteli otsikkoaan sillä, että murhista epäilty on kirjoittanut uskonnonvastaisia kirjoituksia. Erityisesti hän on sanonut puolustavansa totuutta.

Iltalehti ei ole koskaan tehnyt suuria otsikoita siitä, että Nigerian kristityt polttavat edelleen noituudesta epäiltyjä roviolla.

Iltalehti on rikkaiden äänitorvi ja siksi se tekee rikkaiden (Sanoma Oy:n omistajat) mieliksi älyttömiä otsikoita.

Mistähän Iltalehti löytäisi toisen ateistin, joka on tehnyt murhan? Mitähän jos Iltalehti tekisi tilaston Suomen murhaajien todellisuuskäsityksistä. Harmillista kyllä, sieltä saattaisi löytyä jopa yksi kristitty tasavallan presidentti teloituskomppanian upseerina (vuonna 1918).

Tieteen aukot haittaavat oppikirjan kirjoittamista

Erkki Hartikainen 13.2.2015

Kuten olen toisaalla sanonut, olen kirjoittamassa kirjaa loogisesta empirismistä. Tarkennat tätä: Olen kirjoittamassa kansantajuista kirjaa loogisesta empirismistä.

Olen törmännyt uuteen vaikeuteen: Nykyisen matememaattisen logiikan ja teoreettisen filosofian väliin on ilmaantunut aukko, johon teologia yrittää tunkea pragmatismia.

Suomalainen matemaattisen logiikan tutkimus edustaa maailman huipputasoa, mutta samaa ei voida ollenkaan sanoa suomalaisesta filosofian tutkimuksesta.

Uusi sana suomen kieleen

Lisätty 12.2.2014

Keskustaolut.

Kirkosta eroamiset kasvussa Lapissa

Lisätty 12.2.2015

Kirkosta eronneiden määrä kasvoi Lapin alueella viime vuonna. Toisaalta myös kirkkoon liittyminen on kasvussa.
Lappi

Eroakirkosta.fi -sivuston kautta Suomen evankelis-luterilaisesta kirkosta erosi koko Lapin alueella 2528 ihmistä viime vuonna. Vuonna 2013 kirkosta erosi 1777 ihmistä.

Eroakirkosta.fi-sivuston lisäksi muutama prosentti on eronnut kirkosta muita kanavia pitkin.

Ortodoksisesta kirkkokunnasta erosi Lapissa eroakirkosta.fi-sivuston kautta vuonna 2014 25 jäsentä. Vuonna 2013 eronneita oli 14.
Kirkkoon liittymisessä kasvua

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon ylläpitämien tilastojen mukaan evankelis-luterilaiseen kirkkoon liittymisessä on Lapin alueella kasvua.

Esimerkiksi Rovaniemellä Suomen evankelis-luterilaiseen kirkkoon liittyi viime vuonna 152 ihmistä ja vuonna 2013 137 ihmistä. Inarissa evankelis-luterilaiseen kirkkoon liittyi vuonna 2014 42 ihmistä, vuonna 2013 23 ihmistä.

Kirkon tutkimuskeskuksen tutkija: Uskonnoille neutraali valtio on kaikille myönteinen

Erkki Hartikainen 12.2.2014

Olen alempana kommentoinut Helsingin Sanomain pääkirjoituksen kokonaan. Kommenttini ovat sisennettyjä ja vinolla (kursiiviilla) kirjoitettuja.

Helsingin Sanomain pääkirjoitus
Leena Sorsa

Suomi on ollut vuodesta 1919 lähtien perustuslain nojalla tunnustuksellisesti neutraali valtio, joka ei pidä mitään uskontoa tai katsomusta ideologianaan.

Ei pidä paikkaansa.

Uskontoneutraaliudella tarkoitetaan nykyisin valtion pyrkimystä uskonnonvapauden toteutumiseen sekä uskontojen ja katsomusten tasavertaisuuteen.

Mutta sillä ei pyritä ateismin ja uskontojen tasavertaisuuteen.

Evankelisluterilaisella kirkolla on kuitenkin Suomessa itsenäinen julkisoikeudellinen asema ja – ortodoksisen kirkon tavoin – verotusoikeus. Tätä on perusteltu muun muassa kirkon vahvalla enemmistöasemalla sekä luterilaisuuden suurella vaikutuksella suomalaiseen kulttuuriin ja historiaan.

Valtiokirkot ovat rikos ateistien ihmisoikeuksia vastaan.

Viime vuosina kirkon yhteiskunnallista asemaa on usein arvosteltu uskontojen ja katsomusten tasavertaisuuden vastaiseksi. Vaikka arvosteluun on usein liittynyt uskontokielteistä pyrkimystä, suomalaisen yhteiskunnan valtiokirkollisia piirteitä ovat pohtineet kriittisesti muun muassa ihmisoikeuksiin perehtyneet juristit sekä muiden uskonto- ja kirkkokuntien edustajat. Nykyiset käytännöt on kyseenalaistettu jopa luterilaisen kirkon sisältä.

Mahtaakohan kirjoittaja älytä, että ateismikin on katsomus. Oikeampaa olisi ehkä sanoa, että se on totuuden mukainen todellisuuskäsitys.

Evankelisluterilaisen kirkon jäsenmäärä on erityisesti 2000-luvulla laskenut, vaikka kirkkoon kuuluu yhä noin neljä miljoonaa suomalaista. Suomalainen yhteiskunta on moniarvoistunut, ja samalla uskontojen kirjo on kasvanut. Esimerkiksi islamin voimistuminen on muuttanut Suomen uskonnollista ilmettä, ja myös ateistiset puheenvuorot ovat olleet näkyvästi julkisuudessa.

Missähän ne ateistiset puheenvuorot ovat olleet paitsi tässä lehdessä, jota pidän yllä omalla työlläni ja pienellä eläkkeellä?

Muutosten vuoksi uskonnonvapauden sekä uskontojen ja katsomusten yhdenvertaisuuden toteutuminen on syytä ottaa uudelleen tarkasteluun. Moniarvoisessa yhteiskunnassa ei ole perusteita vahvalle valtiokirkolliselle järjestelylle: siinä ihmiset ja yhteisöt voivat joutua esimerkiksi taloudellisin ja hallinnollisin perustein helposti eriarvoiseen asemaan. Se voi johtaa myös uskonnonvapauden heikkenemiseen.

Mitähän kirjoittaja oikeasti tarkoittaa "uskonnonvapaudella". Vapaus uskontoihin ei tietääkseni sisällä ollenkaan vapautta olla ateisti.

Toisaalta erityisasema voi olla kirkolle raskas sekä hallinnollisten sidonnaisuuksien että kirkon asemaan liitettyjen kielteisten mielikuvien vuoksi. Uskonnollisen yhteisön ydintehtävä ja toiminnan dynaamisuus ovat vaarassa jäädä julkishallinnollisen toiminnan jalkoihin.

Tähän julkishallintoon kuuluu hautausmaamonopoli, joka pystytettiin kymmenkunta vuotta sitten ja joka on jopa Suomen taloudellisten sopimusten vastainen.

Myöskään uskontokielteinen yhteiskuntakäsitys ei sovi moniarvoiseen yhteiskuntaan. Historia on osoittanut – muun muassa kommunistisessa Neuvostoliitossa –, etteivät uskontokielteiset yhteiskunnat ole turvanneet uskonnonvapautta, saati yhdenvertaisuutta. Maltillisessa muodossaankin tämä ajattelutapa voi karsia uskontojen läsnäoloa, vaikutusta ja näkyvyyttä yhteiskunnassa.

Eikö oikeus uskontokielteisyyteen kuulu demokraattiseen ja vapaasen yhteiskuntaan? Minusta kaikki kapitalistisen yhteiskunnat tukevat raa'asti ja ateisteista piittamatta uskontoja.

Useimmissa maailman valtioissa uskonto on silmin havaittavasti esillä, eivätkä uskonnot näytä häviävän tai siirtyvän pelkästään yksityisen elämän piiriin. Uskonnollisen toiminnan siirtäminen sivuun julkisesta elämästä ei tue modernia näkemystä uskonnonvapaudesta ja yhdenvertaisuudesta. Se asettaisi sekularistisen ideologian uskonnollisten näkemysten yläpuolelle.

Eikö uskontojen siirtäminen pois virallisesta yhteiskunnasta olisi oikeaa tasavertaisuutta? Minun pitkään kokemukseen ja yhteyksiini ympäri maailmaa perustuen rohkenen väittää, että uskonnot ovat yhdenvertaisuuden pahin ja vaikeimmin poistettava este.

Valtiokirkollisen ja uskontokielteisen mallin ohella on kolmaskin tapa järjestää uskontojen ja katsomusten yhteiskunnallinen asema. Sen perustana on uskontoneutraali valtio, joka korostaa tasavertaisesti uskonnonvapautta sekä oikeutena uskontoon ja katsomukseen että oikeutena elää ilman niitä.

Kristityt saattava käyttää sellaisia sanoja kuin "uskontoneutraali", mutta he tarkoittavat jotain täysin muuta kuin erilaisten todellisuuskäsitysten tasavertaisuutta.

Tässä mallissa valtio suhtautuu kaikkiin uskontoihin ja katsomuksiin myönteisesti: ne nähdään osana ihmisen hyvinvointia.

Ei pihadustakaan siitä, että ateismi voisi olla hyvinvointia. Evankelisluterilainen kirkko on estänyt sanan "ateismi" käytön Suomen laeissa ja käytännössä joko suoraan tai epäsuorasti vainoaa ateisteja. Minulla on ateistina tästä asiasta 70 vuoden kokemus.

Uskontoneutraalilla valtiolla on myös hyvät perusteet tukea sellaisia uskonnollisia ja katsomuksellisia yhteisöjä, joiden toiminta on yhteiskunnan kannalta myönteistä ja auttaa kansalaisia heidän elämässään.

Jos valtio edes pyrkisi jonkinlaiseen uskontoneutraalisuuteen, se ei olisi sadoilla tuhansilla euroilla vastustanut tässä lehdessä mainittuja elämänkatsomustiedon ja filosofian oppikirjoja.

Suomen eri uskonnollisten ja katsomuksellisten yhteisöjen edustajat pitäisi nyt kutsua koolle keskustelemaan uskonnonvapauden vahvistamisesta, yhdenvertaisuudesta ja oikeudenmukaisuudesta.

Evankelis-luterilainen kirkko sai opetusneuvos Pekka Elon taustatuella haltuunsa entisen kommunistien Vapaa-ajattelijain liiton ja keskustelee vain näiden vajaasti ajattelevien ihmisten kanssa. Suomen ateistiyhdistykseen evankelis-luterikainen kirkko ei uskalla edes viitata, järjestöhän saisi tllaisesta viittaamisesta mainosta.

Valtiovalta voi toiminnallaan vahvistaa Suomen roolia uskonnonvapauden mallimaana ja edistää näin ihmisoikeuksien toteutumista sekä kotimaassa että kansainvälisissä yhteyksissä.

Suomi ei todellakaan ole uskonnonvapauden mallimaa. Opetushallitus joutui yhdessä yössä muuttamaan uskontojen historian ja siveysopin opetussuunnitelmaa, kun kansalais- ja poliittisia oikeuksia valvovalle toimikunnalle oli tehty opetuksen kristillisyydestä kantelu.

Yhteistyö valtiovallan ja uskonnollisten ja katsomuksellisten yhteisöjen kesken tukee keskinäistä suvaitsevaisuutta ja erilaisuuden sietämistä. Näin se vahvistaa myös yhteiskuntarauhaa.

Leena Sorsa
Kirjoittaja on tutkija Kirkon tutkimuskeskuksessa
.

Ateisteilla ei ole valitettavasti ole minkäänlaista tutkimuskeskusta. Suomen rikkaissa ei ole ateisteja. Yhdysvalloissakin sellaisia tutkimuskeskuksia on ollut, mutta kaikkein vaikutusvaltaisimman järjestön kolme johtajaa sikäläiset rikolliset murhasivat ja hautasivat paloiteluina tynnyreissä.

George W. Bushin johtama Texasin valtio ei tehnyt mitään, ja Helsingin Sanomatkin väitti, että murhatut olisivat paenneet mitättömän puolen miljoonan dollarin kanssa Uuteen Seelantiin. Helsingin Sanomat ei koskaan oikaissut tätä uustista, kun Yhdysvaltain lehdistö ja FBI loppujen lopuksi selvittivät murhan.

Kristinuskon vastaisia mielenosoituksia pitäisi järjestää

Erkki Hartikainen 11.2.2015

Muistan viimeksi käyneen kristinuskon vastaisessa mielenosoituksessa siihen aikaan, kun temppeliaukion kirkon rakentamista vastustettiin. Niitä pitäisi järjestää, jotta ihmiset ymmärtäisivät, että uskonnon kuten minkä tahansa aatteen vastaisia mielenosoituksia saa järjestää.

Malesian korkein oikeus vahvisti oppositiojohtajan tuomion homoseksistä

Lisätty 11.2.2015

Malesian korkein oikeus on tuominnut oppositiojohtaja Anwar Ibrahimin vankeuteen miespuolisen avustajan kanssa harrastetun seksin vuoksi. Siten alemman oikeusasteen viime vuonna langettama viiden vuoden vankeustuomio jää voimaan.

Seksi samaa sukupuolta olevien kesken on Malesiassa laitonta. Enimmäisrangaistus on 20 vuotta vankeutta.

Petri Karisman vaalitunnus: "Totta kai kaikilla ihmisillä on pyhiä asoita."

Lisätty 10.2.2015
Tämän Karisma esitti Antti Bergin tekemässä haastattelussa Helsingin Sanomissa 17.4.2014.  Tämä ei tapahtunut siis aprillipäivänä.  Karisma ei ole ateisti.

Petri Karisma on Vapaa-ajattelijain liiton autoritaarinen puheenjohtaja.

Kirkon toimittamien vihkimisten ja kasteiden määrät laskivat jälleen edellisvuodesta

Lisätty 10.2.2015

Enää alle puolet avioliittoon vihkimistä on kirkollisia eli yli puolet nykyisistä avioliittoon menijöistä valitsee siviilivihkimisen ja pitää kirkon poissa avioliitostaan

Kasteiden prosenttiosuus syntyneistä lapsista on vähentynyt

Kirkko vihki viime vuonna 11 713 paria

 – Eihän tämä rohkaisevaa ole, muttei myöskään yllätä, sanoo Kirkon tutkimuskeskuksen vs. johtaja Kimmo Ketola.

Prosentti Raamatusta on naisten puhetta

Lisätty 10.2.2015

Raamatussa puhuu 93 naista, joista 49 nimetään. Yhteensä he lausuvat englanninkielisessä käännöksessä alle 15 000 sanaa, kertoo Huffington Post.

Kansalaisaloite uskonrauhan rikkomisen ja jumalanpilkan rangaistavuuden kumoamiseksi

Lisätty 9.2.2015

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1066

Alölekirjoita! Jumalanpilkan rangaistuksista on päästävä eroon!

Slovakian katolinen kirkko jyrää

Slovakian kansanäänestys homojen oikeuksista epäonnistui

Lisätty 8.2.2015

Lauantaina järjestetyn kansanäänestyksen äänestysprosentti jäi liian alhaiseksi, kertoo uutistoimisto AP.
Ulkomaat

Lauantaina Slovakiassa järjestetyn sukupuolikysymyksiä käsitelleen kansanäänestyksen tulos oli yksimielinen, mutta äänestysprosentti jäi liian alhaiseksi.

Vastaajilta kysyttiin hyväksyvätkö he, että avioliitto rajataan vain miehen ja naisen väliseksi, että samaa sukupuolta oleva pariskunta ei saa adoptoida lapsia ja että vanhemmille annetaan oikeus päättää, annetaanko heidän lapsilleen sukupuolikasvatusta.

Uutistoimisto AFP:n mukaan vastaajista huomattavan suuri osa vastasi "kyllä", joskin kokonaisuudessaan äänestyprosentti jäi vain 21,3 prosenttiin. Ollakseen lakisääteisesti pätevä kansanäänestyksen äänestysprosentti on Slovakiassa oltava vähintään 50.

Mikään ei muutu

Slovakian perustuslaissa avioliitto on tällä hetkellä määritelty miehen ja naisen väliseksi, mutta äänestyksen järjestänyt kampanjaväki halusi linjaukselle lisävahvistuksen kansalta.

Valtaosa slovakialaisista on roomalaiskatolisia.

Vatikaani tuki voimakkaasti kansanäänestystä, ja Paavi Franciscus jopa antoi tällä viikolla äänestykselle siunauksensa Pietarinkirkon aukiolla.

Ihmisoikeusjärjestöt ja sukupuolivähemmistöjen edustajat ovat tuominneet äänestyksen yrityksenä pakottaa kansa noudattamaan uskonnollisia määräyksiä.

Paavi hyväksyy lasten pahoinpitelun

Lisätty 8.2.2015

Paavi Franciscus antoi viikottaisessa yleisötapaamisessa hyväksyntänsä lasten ruumiilliselle kurittamiselle, kunhan lasta ei nöyryytetä. Viime vuonna Vatikaani joutui YK:n ihmisoikeuskomitean hiillostettavaksi katolisten koulujen kuritustapojen vuoksi.

Paavi Franciscus pitää lasten piiskaamista kurinpitomielessä hyväksyttävänä, kunhan lasten arvokkuus säilytetään, uutistoimisto AP kertoo.

Lasten piiskaaminen on pahoinpitelyä. Aukuisen piiskaamisestakin saa rangaistuksen Suomessa.

Isis myy irakilaisperheistä sieppaamiaan lapsia seksiorjiksi, ristiinnaulitsee heitä ja hautaa elävältä, kertoo keskiviikkona julkaistu YK-raportti

Lisätty 7.2.2015, HS

Reutersin mukaan raportissa todetaan, että alle 18-vuotiaita irakilaispoikia on pakotettu itsemurhapommittajiksi ja ihmiskilviksi strategisesti tärkeisiin kohteisiin.

Raportissa kerrotaan myös massateloituksista, joiden uhrien joukossa on ollut alaikäisiä poikia.

”Olemme äärimmäisen huolestuneita lasten tappamisesta ja kidutuksesta, ongelma on valtaisa”,

sanoo Reutersin haastattelema YK:n lasten oikeuksiin perehtynyt asiantuntija Renate Winter.

Winterin mukaan väkivaltaa on tehty Irakin kaikkien väestöryhmien lapsille. Hirmutekojen kohteeksi ovat joutuneet niin jesidit, kristityt, kuin sunni- ja shiiamuslimit.

”Olemme nähneet videoita, joissa hyvin nuoria, noin kahdeksanvuotiaita lapsia koulutetaan itsemurhapommittajiksi”, Winter kertoo.

”Meillä on todisteita, että lapsia myydään markkinoilla niin että heihin on kiinnitetty hintalappu ja heidät myydään orjiksi.”

Reuters

Isisin taistelijat juhlivat kalifaatin julistamista paraatissa Syyrian Raqqassa viime kesäkuussa.
Isisin taistelijat juhlivat kalifaatin julistamista paraatissa Syyrian Raqqassa viime kesäkuussa.

Raportti perustuu 18 itsenäisen asiantuntijan kokoamiin tietoihin.

Raportin loppupäätelmissä vaadittiin Irakin viranomaisilta kaikkia mahdollisia toimia, joilla lapset turvattaisiin ja pelastettaisiin Isisin terrorilta. Raportti vaati myös syyllisten saattamista tuomiolle.

Isisin pohjana oli alun perin Irakin al-Qaida, joka perustettiin Irakissa vuonna 2006. Isis ja al-Qaida ovat sittemmin erkaantuneet toisistaan.

Isis on surmannut tuhansia ihmisiä ja ajanut sadat tuhannet kodeistaan.

Viime viikolla järjestö julkaisi videon, jolla poltettiin elävältä heidän vangitsemansa jordanialainen hävittäjälentäjä.

Jerusalem Post–lehden lainaamien arabilehtien mukaan Jordanian valtaapitävät harkitsevat Isisin vastaisten sotilaallisten toimien aloittamista.

Jordanian kuningas Abdullahin kerrotaan käyneen asiasta keskusteluja sotilasjohdon kanssa keskiviikkona.

Lehden mukaan kyse olisi aluksi nopeasta ja tuhoisasta iskusta, jonka jälkeen Jordania harkitsisi uudelleen osallistumista Yhdysvaltojen johtamaan kansainväliseen koalitioon.

Kirkolliset vihkimiset ja kasteet vähenevät

Lisätty 7.2.2014

Kirkon toimittamien vihkimisten ja kasteiden määrät laskivat jälleen edellisvuodesta.

VAPAA-AJATTELIJAIN LIITON JÄSENMÄÄRÄ POLKI PAIKALLAAN VUONNA 2014 (3.2.2015)

Lisätty 7.2.2015

http://www.ateistit.fi/uutiset/uuti150203.html

Kirkosta erosi viime vuonna yli 78 000 suomalaista

Lisätty 6.2.2014

Luku on kirkkohistorian toiseksi suurin. Kirkon tietojen mukaan evankelis-luterilaisesta kirkosta erosi vajaa kaksi prosenttia suomalaisista.

Suurin syy eroamiseen on sukupuolineutraalin avioliittolain ympärillä etenkin loppuvuodesta käyty julkinen keskustelu ja päätös. Avioliittolaista äänestettiin marraskuussa eduskunnassa ja kirkosta erosi muutaman päivän aikana 15 000 jäsentä.

Kirkosta eroamisen ennätysvuosi on vuosi 2010, jolloin TV2:n Homoilta -ohjelman jälkeen kirkosta erosi yhden kuukauden aikana lähes yhtä paljon kuin viimeisten kymmenen vuoden aikana on eronnut koko vuoden aikana. Keskimäärin kirkosta eroaa 40 000 jäsentä vuosittain.

Kirkosta eroaminen on enemmän kuin tuplaantunut viimeisen kymmenen vuoden aikana. Vuonna 2010 kirkosta erosi vähän yli 83 tuhatta suomalaista.
Julkisuus vaikuttaa myös liittymiseen

Kirkkoon kuului viime vuoden lopulla lähes 74 prosenttia suomalaisista. Kirkkoon liittyy vuosittain kasteen ja harkinnan jälkeen pienen kaupungin verran jäseniä, viime vuonna lähes 16 000 suomalaista.

– Havaitsimme ensimmäistä kertaa, että julkinen keskustelu myös lisää liittymistä. Normaalisti hiljaisena joulukuuna kirkon jäsenmäärä lisääntyi muutamalla sadalla, vs. johtaja Kimmo Ketola Kirkon tutkimuskeskuksesta vertaa.

Kirkkoon liittyminen on vuosittain vakaata, joten pienet luvut näkyvät kokonaisluvuissa. Viime vuonna liittyneiden määr

Ortodoksiaktivistien joukkio hyökkäsi Murmanskin homoseksualistien kimppuun

Lisätty 6.2.2015

Seksuaalivähemmistöt elävät pelon ja vihan ilmapiirissä Suomen Lapin naapurissa Murmanskin alueella.,  

Viime joulukuussa ortodoksiaktivistien ja vihamielisten ihmisten joukkio hyökkäsi Murmanskin HLBT järjestön Maximumin toimiston edustalle uhkailemaan seksuaalivähemmistöjen oikeusseminaariin osallistujia. Ulkona olevat piirittäjät huusivat uhkauksia toimistossa olijoille eivätkä nämä uskaltaneet poistua talosta.

Hyökkäyksestä kertoo Yle Lapille Maximum -järjestön psykologi Valentina Likhoshva puhelinhaastattelussa Murmanskista. Hän sanoo, että hyökkäys oli vaarallinen ja pelottava.

Osallistujat hälyttivät paikalle poliisin. Poliisin mukaan mitään rikollista ei ollut tapahtunut, vaan että huutelijat esittivät vain mielipiteitään. Likhoshva kertoo, että fyysiseltä väkivallalta säästyttiin.
Väkivallalla uhkailua

Maximumissa uskaltaa toimia enää vain kourallinen ihmisiä. Sähköpostissa heitä uhkaillaan hakkaamisella ja silmien puhkomisella. Uhkailijat kertovat myös tietävänsä missä uhattavat ja heidän lapsensa liikkuvat, sanoo Valentina Likhoshva. 

Samanlaisista ja paljon raaemmista tapauksista ja poliisin puuttumattomuudesta on viime vuosina kerrottu eri puolilta Venäjää. Taannoin säädetyn homopropagandalain on katsottu lietsoneen homovihaa.

Laki kieltää rangaistuksen uhalla seksuaalivähemmistöistä tiedottamisen nuorille. Käytännössä tämä merkitsee sensuuria. Mikä tahansa homoseksuaalisuuden ei-vihamielinen käsittely voidaan tulkita rangaistavaksi homopropagandaksi. 
Terapeuttia uhkaa vankila

Homo, lesbo, bi ja transihmisiä auttava HLBT-järjestö Maximum aloitti toiminnan muutama vuosi sitten kun avoimuutta oli ilmassa. Yhdistys järjesti urheilutapahtumia, juhlia ja elokuvaesityksiä. Jotkut homot tulivat ulos kaapista jopa Murmanskissa.

Likhoshvan mukaan kolmen sadan tuhannen asukkaan Murmansk on Venäjän mitassa pikkukaupunki, jossa kaikki tuntevat toisensa ja homoksi leimautumisen pelko on todellinen. Ihmiset salaavat suuntautumisensa kaikin keinoin.

Jotkut homot ovat vaatineen Maximumia lopettamaan toimintansa, koska se kiinnittää yleisön huomiota homoihin ja vain lisää vihaa.

Likhoshva kertoo eräästä yhdistyksen aktiivista, joka tuli ulos kaapista ja menetti jonkun ajan päästä tehtävänsä paikallisessa yliopistossa.

Propagandalain jälkeen yhdistys on yrittänyt tukea homofobian uhreja.

Homopropagandalaki estää terapeuttien ja lakimiesten työtä seksuaalivähemmistöjen auttamisessa.  Psykologi Valentina Likhoshvan mukaan erityisesti psyykkisen tai fyysisen väkivallan kohteeksi joutuneet nuoret yrittävät hakea apua.

Likhoshva sanoo, että apua tarjoava terapeutti tai lakimies vaarantaa ammattinsa, koska nuorten homoseksuaalien tai transihmisten tukeminen terapialla voidaan katsoa laittomaksi homopropagandaksi. Psykologi tai lakimies voi päätyä jopa vankilaan nuorten auttamisen vuoksi.  
Valtion vihollisia ja lännen vakoilijoita  

Viime viikolla avustusjärjestö Maximum sai poliisilta postia, jossa todettiin järjestön olevan ulkomaan agentti. Taustalla on pari vuotta sitten säädetty laki, joka määrää vapaat kansalaisjärjestöt rekisteröitymään ulkomaan agenteiksi leimaten ne vakoilijoiksi.

Likhoshvan mukaan homoja pidetään yhteiskunnalle vaarallisina. Ulkomaan agentiksi julistettu järjestö on tarkoittaa hänen mukaansa vakoilijaa lännestä. Hän ei osaa sanoa loppuuko Maximumin toiminta kokonaan vai voidaanko sitä jotenkin jatkaa.

Äskettäin agenttistatuksen sai myös Pohjoismaiden ministerineuvosto. Agenttilaki tukahduttaa pala palalta hallituksesta riippumattoman kansalaisjärjestösektorin Venäjällä. Neuvostoliiton romahtamisen jälkeen Venäjälle syntyi paljon yhdistyksiä, jotka ovat saaneet tukea ulkomailta, myös Suomesta.  
Televisio vaikenee

Valentina Likhoshva sanoo, että Murmanskin alueen journalistit myötäilevät Venäjän hallituksen kielteistä asennetta homoihin. Alueellisilla tv-kanavilla homoaihetta ei hänen mukaansa juuri käsitellä.

Tärkein tiedotusväline seksuaalivähemmistöjen käsittelyyn hyvässä ja pahassa ovat erilaiset verkkosivustot. Ani harva journalisti uskaltaa verkossakaan tuoda esiin seksuaalivähemmistöjen näkökulmaa, arvioi Likhoshva. Vihamielistä homopropagandaa netissä kyllä rohjetaan tuottaa.

– Ymmärrän hyvin miksi homot haluavat pois Venäjältä. Se on ainoa keino, koska homolle normaalin elämän tavoittelu Venäjällä on unta, sitä ei ole olemassa.

Vapaa-ajattelijain liiton jäsenmäärä on laskenut viime vuosina

Lisätty 5.2.2015

Useimpien vapaa-ajattelijayhdistysten jäsenmäärä on kuitenkin pysynyt tasaisena.

Pääkaupunkiseudun ateistien uutisia

Lisätty 5.2.2015

Pääkaupunkideudun ateistit on ollut pitkään erotettuna Vapaa-ajattelijain liitosta.

Työryhmä esittää täsmennyksiä uskonnonvapauden toteutumiseen puolustusvoimissa [PDF] sekä työryhmän raportti Puolustusvoimien eettinen opetus ja sotilasparaatit [PDF].

Vain ateisti kelpaa Kiinan kommunistipuolueelle

Jäsenten pitää ilmoittaa luopuvansa uskonnoista

Lisätty 5.2.2015, HS, Mikko Paakkanen
Carlos Barria / REUTERS

Kiinan Zhejiangin maakunnan viranomaiset ovat ilmoittaneet, ettei kommunistisen puolueen jäseneksi voi päästä, jos uskoo johonkin uskontoon. Asiasta kertoi Kiinan valtiollinen Global Times -lehti.

Kiinan kommunistipuolueen pääsyvaatimuksena on tähänkin asti ollut uskonnoista luopuminen, mutta nyt puolueen jäsenyyttä anovien uskonnollisuutta aiotaan Zhejiangissa tutkia entistä tehokkaammin.

Puolueen jäsenten tulee kirjallisesti ilmoittaa luopuvansa uskonnoista. Heille tulee myös pakolliseksi kurssi, jossa opetetaan marxilaista näkemystä uskonnosta. Sosialismin oppi-isä, 1800-luvulla elänyt saksalainen taloustieteilijä Karl Marx on luonnehtinut uskontoja muun muassa kärsimykseksi, illuusioksi ja "kansan oopiumiksi".

"Kommunismiin ja ateismiin uskominen on perusvaatimus, jotta voi päästä puolueen jäseneksi",

totesi Kiinan kommunistisen puolueen keskuskomitean puoluekoulun professori Li Yunlong Global Timesin mukaan.

Kristittyjä on arvioitu olevan nykyisin Kiinassa jopa sata miljoonaa, eli enemmän kuin kommunistisen puolueen jäseniä, joita on noin 85 miljoonaa.

Virallisen linjan mukaan Kiinassa on viisi uskontoa: buddhalaisuus, taolaisuus ja islam sekä katolinen ja protestanttinen kristinusko.

Kiina katsoo kristinuskon olevan länsimaalainen ilmiö. Maan johto on viime vuosina puheissaan vastustanut läntisiä arvoja.

Kiina suhtautuu sallivammin esimerkiksi buddhalaisuuteen ja taolaisuuteen, joilla on Kiinassa erittäin pitkä historia.

Kiinassa toimii myös ääriuskonnollisia lahkoja.

Kiina suhtautuu kielteisesti myös islaminuskoon, etenkin islaminuskoisen uiguurivähemmistön kotiseudulla Xinjiangin maakunnassa. Viime kuussa Xinjiangin Urumqin kaupungissa tuli voimaan kielto käyttää yleisillä paikoilla naisten koko vartalon ja kasvot peittäviä kaapuja.

Xinjiangin virastoista ainakin osa kielsi viime vuonna työntekijöitään paastoamasta muslimien paastokuukauden ramadanin aikana, kertoi Britannian yleisradioyhtiö BBC. Sen mukaan myös xinjiangilaisissa yliopistoissa on painostettu opiskelijoita syömään ramadanin aikana.

Toimituksen kommentti

On hyvä, että maailmassa on yksi valtio, joka puolustaa totuudenmukaista käsitystä uskonnoista! Toivottavasti joku Jeltsin tyyppinen roisto ei nouse valtaan Kiinassa.

Yhä useampi sanoo "ei kiitos" rippikoululle – nuorten kriittisyys kasvaa muuta Eurooppaa nopeammin

Lisätty 5.2.2015

Suomalaisten nuorten kriittisyys kirkkoa ja uskontoa kohtaan on alustavien tutkimustietojen mukaan lisääntynyt radikaalisti. Samaa suuntausta ei ole muissa Pohjoismaissa eikä Keski-Euroopassa, jopa päinvastoin. Tutkija Jouko Porkka uskoo, että kasvava kriittisyys voi verottaa rippikoulun suosiota rajustikin.

Viimeisten viiden vuoden aikana suomalaisnuorten kriittisyys kirkkoa ja uskonnollisia perinteitä kohtaan on lisääntynyt merkittävästi. Tutkija ja Helsingin Diakonia-ammattikorkeakoulun lehtori Jouko Porkka on mukana laajassa, kansainvälisessä tutkimuksessa, jossa selvitetään nuorten ajatuksia ennen ja jälkeen rippikoulun.

– Nyt viiden vuoden aikana näyttää nimenomaan Suomessa tapahtuneen merkittävää kriittisyyden lisääntymistä kirkkoa, uskontoa ja niihin liittyviä asioita kohtaan. Tätä on vaikea selittää muulla kuin sillä, että suomalaisessa yhteiskunnassa on tapahtunut muutos. Samaa muutosta ei näy meidän verrokkimaissa.

Kyselytutkimus on tehty vuonna 2008 ja uudelleen 2013 Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Saksassa, Itävallassa ja Sveitsissä. Vastanneita oli 25 000–30 000.

Muuttuiko yhteiskunta jo 90-luvulla?

Yhteiskunnassamme on tutkija Jouko Porkan mukaan tapahtunut siis jotain, joka ruokkii kriittistä ajattelua.

– Varmasti mediassa olevat keskustelut ovat aika paljon ruokkineet sitä ajattelua, mutta myöskin koulu-uskonnonopetuksen muutos, kodin kasvatuksen muutos. Selvästi näyttää siltä, että esimerkiksi iltarukouksen asema lapsuudessa on heikentynyt muutamassa vuodessa. Ehkä 90-luvun kasvatusihanteissa tapahtui muutoksia.

Nuoret imevät yhteiskunnan ilmapiiriä herkästi, ja tutkija Jouko Porkka uskoo, että sosiaalisella medialla on ollut kriittisen ajattelun leviämisessä suuri rooli. Muutos on tapahtunut nopeasti.

– Muutos on ollut minusta hämmästyttävän nopea. Luulen, että sosiaalisen median rooli on tässä ihan ratkaiseva. Mutta se näkyy ihan jokapäiväisessä keskustelussa, mitä lehdistössä, radiossa, televisiossa käydään: kirkon rooli on toinen, kirkkoon suhtaudutaan huomattavasti kriittisemmin ja uskonnot nähdään kriittisemmin.

Rippikoulu on muutoksen peili

Rippikoululla on ollut Suomessa kautta aikojen vankka kannatus, ja edelleen sen käy ikäluokasta yli 80 prosenttia. Lisäksi peräti joka kolmas rippikoulun käynyt päätyy isoseksi. Muutos on kuitenkin jo käynnistynyt, sillä enää rippikoulu ei ole jokaiselle nuorelle itsestäänselvyys. Nopeasti lisääntynyt uskonto- ja kirkkokriittisyys vain vahdittaa muutosta.

Ruotsissa kriittinen ajattelu heijastui rippikoululaisten määrään jo 70-luvulla, jolloin rippikoulun kävijöiden määrä kääntyi jyrkkään laskuun. Sama voi olla edessä Suomessa.

– Silloin, kun rippikoulu lakkaa olemasta osa nuorisokulttuuria, silloin sen asema heikkenee vääjäämättä. Ne, jotka eivät ole vahvasti motivoituneita tulemaan mukaan, jäävät hyvin helposti pois.

Tutkimusta jatketaan myös tänä vuonna. Tarkoitus on haastatella uudelleen nuoria, jotka vastasivat kyselyyn vuonna 2013, ja selvittää, miten heidän ajatusmaailmansa on muuttunut.

Lukijoilta

Päpsy Räsänen suljettiin Töölön sairaalaan

Lisätty 4.2.2015
räsänen
Lujasti kuljetusalustaan sidottu fundis-Päpsy rullattiin Ramptoniin siis Helsingin Töölön sairaalaan. Häntä ei aiota päästää pois

Kuvassa väkivahvat hoiturit kuljettavat Päpsyn sairaalaan päin. Huomaa lujat sitomismateriaalit, joilla Päpsy on laitettu kuin pakkopaidan sisälle ja naulittu kuljetusrullakkoon.

Tiettävästi Päpsy oli sairaalaan kuskattaessa aika tokkuraisessa tilassa. Lääkkeitä oli tiettävästi annettu, hänen pitämisekseen aloillaan.

Valtiovallan edustajat ovat kuulemma huomanneet, että Päpsy on jo vuosia ollut tasapainottomuuden rajamailla.
Ei tämä uskonnollisesti fanaattinen Päpsy välttämättä pysynyt aloillaan ilman sedaatiota ja siteitä.

Kun valkotakkiset korjasivat Päpsyn hänen virkamatkaltaan, ministeriön väki oli tiettävästi huokaissut helpottuneina.

Jumala rankaisi Päivi Räsästä

Jumala rankaisi Päivi RäsästäVirolahdella, Miehikkäläntien risteyksessä. Sitäpaitsi erään keskussairaalan hoito on rangaistus jo sinänsä. Jos Päivi ei luovu pahuudestaan, seuraavalla kerralla Jumala ei jätä pelkkään sairaalaanmenoon, vaan voi ottaa Päiviltä nirrin pois.

Rajuu.

Miten skannasin Kurt Baierin artikkelin  The Meaning of Life

Lisätty 4.1.2015

Koska loogista empirismiä käsittelevässä kirjassani käsitellään runsaasti monimerkityksistä käsitettä "meaning" skannasin vanhasta kirjasta otsikossa mainitun artikkelin tekstimuotoon Ubuntullla.

Käytin ohjelmaa gscan2pdf, jolla sain tekstiksi tallantamalla artikkelin html - muotoon. Sitten avasin artikkelin BlueGriffonilla ja kopioin pelkän tekstin ja liitin sen Tekstimuokkain-tiedostoon. Lopuksi korjasin muutamat harvat virheet.

gscan2pdf kuten myös muut Ubuntun tekstintunnistusohjelmat käyttää Tesseract - ohjelmaa. Minulla on myös vanha Windowsin OmniPage, mutta  se sopii huonosti pelkän tekstin tuottamiseen.

Kirjani merkitystä käsittelevässä luvussa aion esittää suuren määrän lainauksie em. artikkelista.  Tällaista lukua tarvitaan, koska uskonnot  tukeutuvat yliluonnollisiin selityksiin ihmisen "elämän tarkoituksesta".

Luonnonilmiöllä elämä ei ole mitään tarkoitusta. Luonnonilmiöitä selitetään syillä eikä tarkoituksilla. Pitkälle kehittyneillä organismeilla voi olla tarkoituksia, mutta tarkoitukset on aina sidottu orgaaniseen elämään. Ilman sitä ei olisi ketään miettimässä syntyjä syviä.

Jumalan nimeen vannominen loppuu tuomioistuimissa

Lisätty 3.2.2015

Eduskunta käsittelee yleisissä tuomioistuimissa todistamista koskevat lakiuudistukset torstaina. Esityksen mukaan valan vannomisesta Jumalan nimeen luovutaan, eikä säädöksissä puhuta enää tulevaisuudessa sieluntoiminnaltaan häiriintyneistä.

IS-jihadistien tuhovimma: ensin 2700 vuotta vanhat muurit, nyt poltettiin Mosulin kirjasto

Lisätty 2.2.2015
ILKKA AHTOKIVI, IS 

booksburning

IS-jihadistit ovat yleisradioyhtiö RAI:n mukaan polttaneet tuhansia kirjoja Mosulin kirjastosta Pohjois-Irakissa. Liekkeihin joutui satoja vuosia vanhoja kulttuurihistoriallisesti arvokkaita teoksia.

- Ne ovat kirjoja, jotka kiihottavat uskonnottomuuteen ja tottelemattomuuteen jumalaa vastaan. Siksi poltamme ne, perustelee jihadistien edustaja.

Aiemmin tällä viikolla Iraqi News kertoi jihadistien räjäyttäneen laajoja osia muinaisen Assyrian valtakunnan pääkaupungin Niniven noin 2700 vuotta vanhoista muureista.

Puolustusvoimien eettinen opetus ja ja sotilasparaatit

Lisätty 2.1.2015

http://www.defmin.fi/files/3024/
Puolustusvoimien_eettinen
_opetus_ja_sotilasparaatit_tyoryhmaraportti.pd
f

Yli 60 kuoli pommi-iskussa pakistanilaiseen moskeijaan

Osa Shikarpurin kaupungissa sijaitsevasta moskeijasta romahti räjähdyksessä.

Yli 60 ihmistä sai perjantaina surmansa pommi-iskussa shiialaiseen moskeijaan Pakistanin eteläosassa. Kyseessä on verisin terrori-isku maassa lähes kahteen vuoteen.

Poliisin mukaan isku tehtiin juuri, kun moskeija oli täynnä väkeä perjantain rukousten aikana.

Osa Shikarpurin kaupungissa sijaitsevasta moskeijasta romahti räjähdyksessä. Uhrien määrän pelätään kasvavan yhä, koska monet uhrit loukkaantuivat vakavasti. Poliisi tutkii, oliko kyseessä itsemurhaisku.

Pakistanin sunnilaiset ääri-islamistit iskevät usein maan shiialaisvähemmistöä vastaan, koska pitävät shiialaisia vääräuskoisina. Shiialaisia on kuollut parin viime vuoden iskuissa noin tuhat.
STT

Kuolleesta ihmisestä timantin teettävä joutuu kikkailemaan kirkon kanssa – "Tuhkaa ei luovuteta rehelliselle"

Mistä on kyse?

 • Suomessa toimiva yritys teettää vainajien tuhkasta timantteja, jotka puristetaan Sveitsissä
 • Yrittäjä on jo vuosia riidellyt kirkon kanssa hautaustoimilain tulkinnasta
 • Oman mausteensa soppaan tuo se, että lainvoima tyssää Suomen rajaan
 • Yrittäjän mukaan hänen asiakkaansa ilmoittavat kirkolle sijoittavansa rakkaansa tuhkan määrättyyn paikkaan, vaikka oikeasti tuhka lähtee Sveitsiin
 • Kirkon mukaan väärän sijoituspaikan ilmoittaja rikkoo lakia

Omainen allekirjoittaa vainajan tuhkanluovutuksen yhteydessä paperin, jossa lupaa sijoittaa tuhkan yhteen paikkaan. Lupauksen toteutumista ei valvo kukaan.

Timo Seivo toimittaa yrityksensä kautta vainajien tuhkia Sveitsiin, jossa niistä on puristettu muistotimantteja. Viime aikoina bisnes on hiljentynyt.

– Alkuaikoina soittoja tuli joka toinen viikko, nyt sähköpostia tulee enää silloin tällöin. Olen lopettanut markkinoinnin. En halua kenellekään sitä murhetta, että joutuu tappelemaan kirkon kanssa, kertoo muistotimantti Algordanza Finland Oy:tä johtava kultaseppäyrittäjä.

Seivo ja kirkko ovat olleet napit vastakkain siitä saakka, kun yritys aloitti toimintansa. Suurin näkemysero on hautaustoimilain tulkinnassa. Laki määrää, että vainajan tuhka on sijoitettava pysyvästi yhteen paikkaan.

Tuhka on vuoden kuluessa tuhkaamisesta haudattava tai muulla tavoin sijoitettava pysyvästi yhteen paikkaan.

– Se on täysin selkeä. Pysyvämpää yhtä paikkaa kuin timantti ei ole olemassa, mutta kirkko ei sitä hyväksy, Seivo sanoo.

Kirkko tulkitsee, että tuhka jakautuu kun hiilestä puristetaan timantti.

– Tuhkasta vain osa on hiiltä, siinä on hyvin paljon muita aineita. Timantit tehdään pelkästä hiilestä. Mihin joutuu se muu tuhka? Kysyy maankäyttöpäällikkö Harri Palo Kirkkohallituksesta.

Kepulikonsteja

Omainen joutuu tuhkanluovutuksen yhteydessä allekirjoittamaan hautaustoimilain puitteissa todistuksen, jossa sitoutuu sijoittamaan tuhkan yhteen paikkaan. Käytännössä sen voi joko haudata tai ripotella määrättyihin paikkoihin.

Pysyvämpää yhtä paikkaa kuin timantti ei ole olemassa.

– Timo Seivo

Luovutuksensaajan on ennen tuhkan luovuttamista ilmoitettava kirjallisesti krematorion ylläpitäjälle, minne tuhka tullaan sijoittamaan.

Seivon asiakkaat ovat joutuneet turvautumaan kepulikonsteihin tuhkanluovutuksen yhteydessä kirkon jyrkän kannan vuoksi.

– Asiakkaat ymmärtävät sanoa, että sirottelevat tuhkan mereen tai kuka mihinkin. Sitten he tuovat uurnan meille, ja me lähetämme sen Sveitsiin. Olen vuosien mittaan käsittänyt, että tuhkaa ei tähän tarkoitukseen luovuteta, jos kerrotaan rehellisesti mihin se on menossa.

Tuhkanluovutuksesta päättää krematorio

Krematorion ylläpitäjä ei saa luovuttaa tuhkaa, jos on perusteltu syy epäillä, että tuhkaa tultaisiin käsittelemään tämän lain säännösten vastaisesti.

– Pitäisin oikeana sitä, että tällaisessa tapauksessa krematorio vetoaa tuhkan jakamiskieltoon ja ilmoittaa, että se ei ole mahdollista, Kirkkohallituksen maankäyttöpäällikkö Harri Palo linjaa.

Poliisin valtuudet puuttuvat

Suomen ainut yksityinen krematorio eli Krematoriosäätiö ei ole kuullut tapauksista, joissa omainen olisi suoraan kertonut aikovansa teettää tuhkasta timantin. Se kuitenkin tulkitsee hautaustoimilakia Kirkkohallituksen tapaan. Kukaan ei tosin valvo, meneekö tuhka sinne mihin on kerrottu.

Timantit tehdään pelkästä hiilestä. Mihin joutuu se muu tuhka?

– Harri Palo

– Meillä ei ole poliisin valtuuksia eli luotamme, että omaiset antavat oikeat tiedot. Eikä meillä olisi resurssejakaan lähteä selvittämään, mihin tuhka lopulta päätyy, toteaa Krematoriosäätiön toimitusjohtaja Mikael Wilén.

Oman mutkansa asiaan tuo se, että lainvoima tyssää Suomen rajaan.

– Jos tuhka menee ulkomaille, siellä eivät Suomen lait päde. Siinä mielessä kädet ovat sidotut, Wilén toteaa.

Virallista kieltoa ei ole

Kirkkohallituksen mukaan henkilö, joka ilmoittaa väärän tuhkan sijoituspaikan, rikkoo lakia.

– Jos tällainen tulee viranomaisten tietoon, niin se on lainvastaista ja tilanteeseen pitää puuttua, Palo sanoo.

Kultaseppäyrittäjää kismittää erityisesti se, ettei vainajan tuhkan muuttamista timantiksi ole suoraan kielletty.

Luotamme, että omaiset antavat oikeat tiedot.

– Mikael Wilén

– Juridista päätöstä, virallista kieltoa ei ole. Kirkko vain tulkitsee, mutta ei lähde tässä asiassa oikeuteen vaikka mitä tekisi, Timo Seivo harmittelee.

– Haastetta ei ole toimitettu, Harri Palo kuittaa.

Laskuharjoitin lapsille löytyy osoitteesta

Laskuharjoitin

Gravitation

This is a link. Updated 5/7/2013.

Ateismin määritelmä

George H. Smithin ontologinen ateismin määritelmä:

Ateismi on väite: jumalaa tai jumalia ei ole olemassa

Tässä määritelmässä on määritelty olemassaoloa koskeva eli ontologinen käsitys. Jumala joko on olemassa tai ei ole olemassa. Mitään olemassaolon ja olemattomuuden välimuotoa ei ole.

Teismi on väite: jumala tai jumalia on olemassa

Deismi (jumala on olemassa, mutta ei puutu maailmanmenoon) ja panteismi (jumala on sama kuin maailmankaikkeus) ovat tämän mukaan teismiä

Inhimillinen tieto siitä, mitä on olemassa, on vajavaista. Joku saattaa pitää varmana, että jumalaa tai jumalia ei ole olemassa. Joku toinen saattaa pitää varmana, että jumala tai jumalia on olemassa. Joku kolmas voi olla epävarma siitä, onko jumalaa tai jumalia olemassa vai ei.

Ateistin määrittelemä

Ateisti on henkilö, jonka mielestä ateismi on tosi.

Agnostikon eli jumalaongelmaisen määritelmä

Agnostikko eli jumalaongelmainen on henkilö, joka ei mielestään tiedä, onko ateismi tosi vai onko teismi tosi.

Uskonnon määritelmä

Uskonto on järjestäytynyttä teismiä.

Ne käsitykset joissa ei ole jumalia, eivät ole tämän määritelmän mukaan uskontoja.

Raamatun ristiriidat

Lukeaksesi napauta tästä

Godless Culture Magazine

February 2015

Contents

Julkaisija Suomen ateistiyhdistys ry
Sähköposti: info@ateismi.fi

Publisher: Atheist Association of Finland
E-mail: info@ateismi.fi


Last uppdate 02/29/2015.
Tämä on viimeksi päivitetty 29.2.2015.

Member of

http://www.atheistalliance.org/secular-world/current-issue

Editor of the net magazine: Erkki Hartikainen
Verkkojulkaisun vastaava toimittaja Erkki Hartikainen

Sisällysluettelo
 1. Jumalaton kulttuurilehti
 2. Helmikuu 2015
 3. Suomen ainoa kulttuurilehti
 4. Sisällysluettelo
 5. Miten Suomen filosofia onnistui taantumaan 150 vuotta taaksepäin
 6. "Solvasi Erdogania" - Miss Turkkia uhkaa vankeus
 7. VAPAA-AJATTELIJAIN KUSTANNUSYHTIÖLLÄ JO NELJÄ YHTIÖKOKOUSTA KULUVANA VUONNA (26.2.2015)
 8. Koraani käskee tappaa vääräuskoiset
 9. Hollantilaisyhtiö kerää Suomen krematoriosta tekoniveliä
 10. Koraani luetaan kannesta kanteen Ylen kanavilla
 11. Eikö köyhien velkaa rikkaille voitaisi leikata ensi vaalikaudella?
 12. Soini haluaa verotusoikeuden katoliselle kirkolle
 13. Lisää uskontoa Turkin kouluihin
 14. Uutiset ovat nykyään Suomessa pelkkää amerikkalaista propagandaa
  1. Suomi on suomettunut länteen päin
 15. Filosofit olivat sittenkin korruptoituneita
 16. Ilkka Niiniluoto ja popperismi
 17. Vaalit ja ateismi
 18. Hovioikeus: Anneli Auer syytön Ulvilan surmaan
 19. Afrikan noitatohtori voi maksaa albiinosta 67 000 euroa – nyt siepattiin tansanialaisvauva
  1. Lapset tapetaan ja käytetään taikoihin
 20. Kuukauden runo
 21. Kuukauden keskusteluilta  keskiviikkona 18.2. klo 18 alkaen Helsingin ydinkeskustassa,
  1. Kamppi, Tennispalatsi
 22. Entinen islamisti ja Jyllands-Posten-pilakuvakriisin lietsoja vetoaa taistelemaan sananvapauden puolesta
  1. Ahmed Akkari pyysi anteeksi Jyllands-Posten pilakuvakriisin aikaisia tekojaan
  2. Maltillisen perheen poika Libanonista
  3. Kööpenhaminan terrori-iskut
 23. Myönteinen uutinen filosofeista Erkki Hartikainen
 24. Tuhannet filosofit tekevät haitallista työtä
  1. Heidän sadat tuhannet oppilaansa tekevät turhaa työtä
 25. Filippiineillä jaettiin ilmaisia kondomeja – kirkko yritti vaihtaa niitä karkkeihin
 26. Kallion ja Paavalin asukkaista alle puolet kuuluu kirkkoon
 27. Ruotsin kirkon karu ennuste: 10 vuodessa vähemmistöksi
 28. Iltalehti hölmoilee
  1. Se uutisoi: Kiihkoateisti tappoi kolme muslimia Yhdysvalloissa
 29. Tieteen aukot haittaavat oppikirjan kirjoittamista
 30. Uusi sana suomen kieleen
 31. Kirkosta eroamiset kasvussa Lapissa
 32. Kirkon tutkimuskeskuksen tutkija: Uskonnoille neutraali valtio on kaikille myönteinen
 33. Kristinuskon vastaisia mielenosoituksia pitäisi järjestää
 34. Malesian korkein oikeus vahvisti oppositiojohtajan tuomion homoseksistä
 35. Petri Karisman vaalitunnus: "Totta kai kaikilla ihmisillä on pyhiä asoita."
 36. Kirkon toimittamien vihkimisten ja kasteiden määrät laskivat jälleen edellisvuodesta
 37. Prosentti Raamatusta on naisten puhetta
 38. Kansalaisaloite uskonrauhan rikkomisen ja jumalanpilkan rangaistavuuden kumoamiseksi
 39. Slovakian katolinen kirkko jyrää
  1. Slovakian kansanäänestys homojen oikeuksista epäonnistui
  2. Mikään ei muutu
 40. Paavi hyväksyy lasten pahoinpitelun
 41. Isis myy irakilaisperheistä sieppaamiaan lapsia seksiorjiksi, ristiinnaulitsee heitä ja hautaa elävältä, kertoo keskiviikkona julkaistu YK-raportti
 42. Kirkolliset vihkimiset ja kasteet vähenevät
 43. VAPAA-AJATTELIJAIN LIITON JÄSENMÄÄRÄ POLKI PAIKALLAAN VUONNA 2014 (3.2.2015)
 44. Kirkosta erosi viime vuonna yli 78 000 suomalaista
 45. Ortodoksiaktivistien joukkio hyökkäsi Murmanskin homoseksualistien kimppuun
 46. Vapaa-ajattelijain liiton jäsenmäärä on laskenut viime vuosina
 47. Pääkaupunkiseudun ateistien uutisia
 48. Vain ateisti kelpaa Kiinan kommunistipuolueelle
  1. Jäsenten pitää ilmoittaa luopuvansa uskonnoista
  2. Toimituksen kommentti
 49. Yhä useampi sanoo "ei kiitos" rippikoululle – nuorten kriittisyys kasvaa muuta Eurooppaa nopeammin
   1. Muuttuiko yhteiskunta jo 90-luvulla?
   2. Rippikoulu on muutoksen peili
 50. Lukijoilta
  1. Päpsy Räsänen suljettiin Töölön sairaalaan
  2. Jumala rankaisi Päivi Räsästä
 51. Miten skannasin Kurt Baierin artikkelin  The Meaning of Life
 52. Jumalan nimeen vannominen loppuu tuomioistuimissa
 53. IS-jihadistien tuhovimma: ensin 2700 vuotta vanhat muurit, nyt poltettiin Mosulin kirjasto
 54. Puolustusvoimien eettinen opetus ja ja sotilasparaatit
 55. Yli 60 kuoli pommi-iskussa pakistanilaiseen moskeijaan
 56. Kuolleesta ihmisestä timantin teettävä joutuu kikkailemaan kirkon kanssa – "Tuhkaa ei luovuteta rehelliselle"
  1. Mistä on kyse?
  2. Kepulikonsteja
  3. Tuhkanluovutuksesta päättää krematorio
  4. Poliisin valtuudet puuttuvat
  5. Virallista kieltoa ei ole
 57. Laskuharjoitin lapsille löytyy osoitteesta
 58. Gravitation
 59. Geometria
 60. Ateismin määritelmä
 61. Ateistin määrittelemä
 62. Agnostikon eli jumalaongelmaisen määritelmä
 63. Uskonnon määritelmä
 64. Raamatun ristiriidat
 65. Godless Culture Magazine
 66. February 2015
 67. Prominent atheist blogger butchered
 68. More Than Half of Republican Primary Voters Want to Establish Christianity as the National Religion
 69. ‘Bring me the head of Mufti Muhammad’
 70. Finnish National Broadcaster to Devote 30 Hours of Radio to Reading and Discussing the Entire Qur’an
 71. An ultraluminous quasar with a twelve-billion-solar-mass black hole at redshift 6.30
 72. More dislocations in the science
 73. Saudi Court Imposes Death Penalty on Apostate Who Ripped Up Qur’an
 74. Philosophy and the limits of the intelligence of the philosophers
  1. I have proposed a new name for the philosophy
 75. Islamic State militants blow up the central library in the Iraqi city of Mosul
 76. Former Ukrainian Prime Minister: US embassy had Ukraine coup script
 77. Secular Coalition for America Announces 2015 Lobby Day
 78. Logical empiricism
 79. Sam Harris on the Chapel Hill Murders
 80. Is earth stationary or moving
 81. Telling hell
 82. The Beast of the Revelation?
 83. A Physicist Rebuts the Fine-Tuning Argument Christian Apologists Love to Use
 84. Freethought of the Day
 85. Jesus turn water into wine
 86. Gallup Poll: 22% of Americans Are Dissatisfied with Organized Religion and Wish It Had Less Influence
 87. Nothing Can Stop The Spread Of Latin American Atheism
 88. In Ongoing Religious War in the Central African Republic, Christians Are Slaying Muslims by the Thousands
 89. After Satanists Planned to Give Away Coloring Books, Florida School Board Votes to End All Religious Distributions
 90. The solution of the liar paradox
 91. The solution of the raven paradox
 92. Anti-gay court action in Malaysia, Nigeria, Zambia
 93. Episode of Vanity Fair Confidential is All About the Murdered Founder of American Atheists
 94. Swede jailed in Tunisia for 'homosexual acts'
 95. Using a New Blasphemy Law That Rewards “Outrage,” Irish Muslims Protest the Sale of Charlie Hebdo Copies
 96. Mad Bill Donohue Demands Apology From Obama For the President’s Mention of the Crusades and the Inquisition
 97. Head of Ukrainian Orthodox Church asks US for weapons to fight Donbas militia
 98. Internet
  1. “We see faith driving us to do right,” said Obama
 99. Letter to the Minister of Justice: End blasphemy law in Greece
 100. A Rebuttal to the Fine-Tuning Argument
 101. UK: Exposed: religious slaughter cruelty
 102. Nordic gods are making a comeback
 103. François Cavanna’s grim prediction
  1. In a call to arms to atheists
  2. What did we know about Cavanna?
 104. Doctors defy new circumcision law in Norway
 105. It’s Been a Horrible Month for Libraries, Thanks Mostly to Widespread Book Burnings by the Islamic State
 106. Atheist Groups Around the World Have Formed a Coalition To Eliminate Blasphemy Laws Everywhere
 107. Fry leaves Irish presenter speechless
 108. Reverend Roy Harriger Guilty of Sexually Assaulting His Own Grandchildren…
  1. But Luckily, God Has Forgiven Him
 109. Filosofia ja elämänkatsomustieto
  1. Elämänkatsomustiedon opetussuunnitelma 2016
 110. Filosofi och livsåskådning
 111. Philosophy and Life View
  1. Constructed language misil
 112. Katsomusaineiden didaktiikkaa
  1. Yleistä didaktiikkaa
  2. Kristillinen dogmatiikka
  3. Filosofian, elämänkatsomustiedon ja uskonnon didaktiikkaa
 113. Lukion filosofia, Filosofi i gymnasiet
  1. Opetussuunnitelmat ja lisätietoa
  2. Ilmaiset filosofian oppikirjat
  3. Filosofian ylioppilastehtävät
 114. Elämänkatsomustieto, livsåskådning
  1. Opetussuunnitelmat ja lisätietoa
  2. Peruskoulu Grundskola
   1. Ilmaiset oppikirjat
   2. Opetussuunnitelmat ja lisätietoa
  3. Lukio Gymnasium
   1. Ilmaiset oppikirjat
   2. Opetussuunnitelmat ja lisätietoa
  4. Elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät
 115. Syksyn 2014 ylioppilaskirjoituksiin valmistautuminen
 116. Elämänkatsomustieto ainereaalissa
 117. Muuta tietoa
 118. Ehdotus lukion opetuksen järkiperäistämiseksi

Prominent atheist blogger butchered

Added February 29, 2014

Unidentified assailants with machetes  hacked to death Avijit Roy.

According to this report, Roy’s writings showed him to be a fierce critic of Islamic fundamentalism and was frequently threatened. On Twitter, Roy called himself a “prominent defender of the free-thought movement” in Bangladesh.

In December, Bangladesh News 24 reported that a man named Shafiur Rhaman Farabi had written a Facebook post that read:

Avijit Roy lives in American and so, it is not possible to kill him right now. He will be murdered when he comes back.

Farabi and other men who made similar threats against Roy were arrested, but it’s unclear if they were freed at the time of the stabbing of the famed writer.

Bangladesh News 24 reported that the killing had been done by two young men, that no arrests have been made, and that:

There is considerable traffic on the Net supporting the murder, with Islamist radicals posting laudatory messages and tweeting extensively.

Local police chief Sirajul Islam said:

He died as he was brought to the hospital. His wife was also seriously wounded. She has lost a finger.

Roy, founder of the Mukto-Mona (Free-mind) blog site, which champions liberal secular writing in the Muslim-majority nation, was in Bangladesh to  attend a book fair.

The couple were returning from the fair on a bicycle rickshaw when two assailants dragged them onto a sidewalk before hacking them with machetes.

Roy, said to be around 40, is the second Bangladeshi blogger murdered in two years and the fourth writer to be attacked since 2004.

Hard-line Islamist groups have long demanded the public execution of atheist bloggers and have sought new laws to combat writing critical of Islam.

Police have launched a probe and recovered the machetes used in the attack but could not confirm whether Islamists were behind the incident.

Roy’s father, Ajoy, said the writer was:

A secular humanist and has written about ten books including his most famous Biswasher Virus (Virus of Faith).

The Center for Inquiry, a US-based charity promoting free thought, said it was “shocked and heartbroken” by the brutal murder. It said in a statement:

Dr Roy was a true ally, a courageous and eloquent defender of reason, science, and free expression, in a country where those values have been under heavy attack.

Roy’s killing also triggered strong condemnation from publishers and fellow writers, who lamented the growing religious conservatism and intolerance in Bangladesh.

Bob Churchill, Director of Communications for the International Humanist and Ethical Union (IHEU), said:

This loss is keenly felt by freethinkers and humanists in South Asia and around the world. He was a colleague in humanism and a friend to all who respect human rights, freedom, and the light of reason. Our thoughts are with his family, and his many friends, supporters, and admirers who will be deeply hurt by this senseless crime.

We cannot know the assailants who carried out tonight’s vicious murder. But we do know this: Those who have openly made the most serious and credible threats on Roy’s life have been allowed to do so with impunity and now he is dead. As Roy himself warned, Bangladesh is appeasing the most insidious and violent strains of Islamism, and he new his own life was under threat. That appeasement of theocratic demands and naked threats must end, now.

And Imran H Sarker, head of an association for bloggers in Bangladesh, said:

The attack on Roy and his wife Rafida Ahmed is outrageous. We strongly protest this attack and are deeply concerned about the safety of writers.

Pinaki Bhattacharya, a fellow blogger and a friend of Roy’s, said one of the country’s largest online book retailers was being openly threatened for selling Roy’s books. He wrote on Facebook:

In Bangladesh the easiest target is an atheist. An atheist can be attacked and murdered.

Atheist blogger Ahmed Rajib Haider hacked to death in 2013 by members of a little-known Islamist militant group, triggering nationwide protests by tens of thousands of secular activists.

Seven students were charged with the murder, as well as an imam from a Dhaka mosque, who was accused of instigating the murder by allegedly preaching that it was legal to kill atheist bloggers who campaigned against Islam.

After Haider’s death, Bangladesh’s hard-line Islamist groups started to protest against other campaigning bloggers, calling a series of nationwide strikes to demand their execution, accusing them of blasphemy.

The secular government of Prime Minister Sheikh Hasina reacted by arresting some atheist bloggers.

The government also blocked about a dozen websites and blogs to silence the furore over blasphemy, as well as stepping up security for the bloggers.

Bangladesh is the world’s fourth-largest Muslim majority nation, with Muslims making up some 90 percent of the country’s 160 million people.

More Than Half of Republican Primary Voters Want to Establish Christianity as the National Religion

Added February 29, 2015
by Rachel Ford

Public Policy Polling released a poll on Tuesday identifying Scott Walker as the leading presidential favorite among primary-voting Republicans. Which isn’t even the worst thing the poll tells us (and I say that as a Wisconsinite…).

While many of PPP’s questions focused on potential Republican primary candidates, some were the sort of simple queries like “Do you believe in evolution or not?” that trip up politicians like Scott Walker and Bobby Jindal.

And if you’re wondering how the potential primary voters fared, well… their responses weren’t any more heartening than Walker’s “punt.”

‘Bring me the head of Mufti Muhammad’

Added February 28, 2015, The Freetinker

The bounty of 1,00,786 rupees (about £1,046) was announced by Mooen Siddiqui Noori, National President of  the Bareilly-based All India Faizan-e-Madina Council, a socio-political group. He said that only a Muslim can claim the bounty – and an additional prize for the killer will be an “Islamic sword”.

Ilyas is a champion of communal harmony in Ayodhya. Firstpost correspondent Tariq Anwar had earlier quoted him as saying:

We are all Indians and children of Lord Shiva and Goddess Parvati and there should be no reservations in accepting the truth.

As part of a delegation of clerics that visited Ayodhya last week to garner support for a communal harmony seminar — the National Qaumi Ekta Conference — to be staged by the group on February 27  in Balrampur, Ilyas told journalists:

Lord Shiva was first prophet of Islam and Muslims are followers of Sanatan Dharma [Hinduism].

Noori was incensed over this heretical statement, saying:

For teaching such people a lesson so they never make such remarks again, I have decided that any Indian Muslim who gives me the head of Qasmi will be given a cash reward of Rs 1,00,786. He will also get an ‘Islamic sword’.

Noori was not alone in dismissing Ilyas’s remarks. Jamaat-e-Islami Hind Secretary General Maulana Nusrat Ali was quoted as saying:

The Holy Quran asserts that every community has its prophets, but mentioning the name of (Lord) Shiva as a prophet of Muslims has no proof. We condemn and completely disagree with the comments made by Ilyasi.

Jamiat Ulama-i-Hind (JuH) chief Maulana Mehmood Madani also made it clear that Ilyas had no association with it, and none of its members had visited Ayodhya. Madani pointed out that Jamiat-e-Ulema Hind and Jamaat Ulama-e-Hind are separate organisations.

This reminds me of Emo Philips’ “Die Heretic” – voted the best religious joke of all time.

Finnish National Broadcaster to Devote 30 Hours of Radio to Reading and Discussing the Entire Qur’an

Added February 27, 2015

Starting next month, on Finnish public radio, the Qur’an will be read out loud. In its entirety.

The country’s public broadcaster, Yle, has divided the reading into 60 half-hour segments, including a discussion. Beginning on 7 March, the project is “intended to increase people’s knowledge of the Koran and Muslim culture in Finland”, Yle says on its website.

Atheist association of Finland strongly opposes the religious propaganda in state owned television.

An ultraluminous quasar with a twelve-billion-solar-mass black hole at redshift 6.30

Added Feabruary 27, 2015

Nature 518, 512–515 (26 February 2015)

So far, roughly 40 quasars with redshifts greater than z = 6 have been discovered1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8.

Each quasar contains a black hole with a mass of about one billion solar masses (109 )2, 6, 7, 9, 10, 11, 12, 13.

The existence of such black holes when the Universe was less than one billion years old presents substantial challenges to theories of the formation and growth of black holes and the coevolution of black holes and galaxies.

Here we report the discovery of an ultraluminous quasar, SDSS J010013.02+280225.8, at redshift z = 6.30. It has an optical and near-infrared luminosity a few times greater than those of previously known z > 6 quasars.

On the basis of the deep absorption trough15 on the blue side of the Lyman-α emission line in the spectrum, we estimate the proper size of the ionized proximity zone associated with the quasar to be about 26 million light years, larger than found with other z > 6.1 quasars with lower luminosities.

We estimate (on the basis of a near-infrared spectrum) that the black hole has a mass of ~1.2 × E1010 , which is consistent with the 1.3 × E1010 derived by assuming an Eddington-limited accretion rate.

More dislocations in the science

Erkki Hartikainen 26.2.2015

Saudi Court Imposes Death Penalty on Apostate Who Ripped Up Qur’an

Added February 26, 2015
by  

From the land of Raif Badawi comes more evidence — as if we needed it — of the dangers of renouncing/denouncing religion.

An Islamic court in Saudi Arabia has sentenced a man to death for renouncing his Muslim faith, the English-language daily Saudi Gazette reported on Tuesday. The man, in his 20s, posted an online video ripping up a copy of Islam’s holy book, the Koran, and hitting it with a shoe, the newspaper reported.

Read more: http://www.patheos.com/blogs/friendlyatheist/#ixzz3SjSM7xr1

Philosophy and the limits of the intelligence of the philosophers

By Erkki Hartikainen February 25, 2015

atheist-book

I have proposed a new name for the philosophy

alfa = altercation on fundamental abstractions
 1. the logic belongs to the mathematics, not to the philosophy
 2. the epistemology belongs to the sciences as psycology and sociology
 3. the history of philosophy belongs to the history
 4. The ethics belongs to the social psychology
 5. The philosophy of the science belongs to the sciences
 6. The new name of the metaphysics is "Introruction to alfa"
 7. The ontology belongs to the alfa
There is no hope that these concepts will win.

Contemporary philosophy is only one form of the conservativism.

My book on the logical empiricism will be a very thick. The reason is that contemporary philosopher will cofise almost all fundamantal concepts.

The study of the philosophy is rote, not the study of the thinking.

Islamic State militants blow up the central library in the Iraqi city of Mosul

Added February 24, 2015

10 thousand of library's books were destroyed, including rare copies on culture, philosophy, Arab history and hundreds of manuscripts.

ABU DHABI,  /TASS/. The militants of Islamic State extremist organization have blown up the central library in the second largest city of Iraq — Mosul, located 400 km north-west of the capital Baghdad, the Arab online newspaper Elaph has reported. Mosul has been under control of Islamic State armed groups since July 2014.

The explosion caused strong fire, which spread to all areas of the three-storey building, the director of Mosul library Ghanem at-Taan has said.

The Islamic State militants started a fire of books and manuscripts of the cultural heritage of Iraq in the courtyard of the library, which was considered one of the oldest in the country.

In total, around 10 thousand books were destroyed, including rare copies on culture, philosophy, Arab history, and hundreds of manuscripts.

Former Ukrainian Prime Minister: US embassy had Ukraine coup script

Added February 23, 2015

Nikolai Azarov said the West was discontented with the policy of then-Ukrainian President Viktor Yanukovich because Ukraine announced during his presidency that it "will not join NATO".

The script of a coup d’etat that occurred a year ago in Ukraine had not been written by oppositionists in Kiev but was in the US embassy, former Ukrainian Prime Minister Nikolai Azarov said on the NTV television channel.

"The script was not written in Kiev. It was in the US embassy,"

Azarov said.

"And the key puppet masters were not on Maidan [Independence Square in Kiev - the symbol of Ukrainian protests]. These dummies did not really manage anything and did not influence anything."

He said the West was discontented with the policy of then-Ukrainian President Viktor Yanukovich because Ukraine announced during his presidency that it "will not join NATO."

"That policy did not suit the United States and some partners in the EU,"

the ex-premier said.

"They were constantly lecturing us. Active preparation started, which I did not pay proper attention to."

Besides, Azarov said, the West did not like the doubts of the then-Ukrainian government regarding the expediency of signing an association agreement with the European Union.

"We were speaking much in the country, saying that if we thoughtlessly sign the deal we will face huge economic losses, and that happened,"

the former prime minister said.

"Huge pressure started on the part of the EU leaders. The sense of the pressure was that we should put aside doubts and sign the agreement."

"They needed a pretext to depose our power,"

he said.

"We were told: ‘if you don’t sign the deal, other authorities will.’"

The pretext, Azarov said, was when a rally of Euro-integration supporters was dispersed by force on Maidan. He said it was a provocation planned beforehand.

"The rally was sluggish. The organizers realized that the crowd could not be prompted to act without victims,"

he said. He said cameras were brought to the rally.

"Cameras professionally showed beaten faces. They started crying that children had been beaten. Signals were distributed via social networks and TV: let’s gather. This allowed organizers to say that the regime is bloody. It’s like what happened in Libya, Egypt,"

Azarov said.

Speaking about Yanukovich’s talks with the opposition, the ex-premier said

"[current premier Arseny] Yatsenyuk went to get instructions to the American embassy every day: what to say and what demands to forward."

The events that followed, Azarov said, can’t be described other than a coup.

"He [Yanukovich] was the constitutional president. He did not say he renounced power. He was overthrown, and it should be admitted. A coup d’etat occurred, I am sure."

"The fact that Yanukovich did not let others kill him is very positive,"

he said.

Summing up the year since the coup in Ukraine, he said:

"What has Ukraine got? Ruin, decline, loss of revenues of the population, war, killed citizens. What could be celebrated?... "

Secular Coalition for America Announces 2015 Lobby Day

Added February 22, 2015
by

The Secular Coalition for America has announced the date for its 2015 Lobby Day & Secular Summit: April 30.

Last year’s event featured actual in-person addresses by actual officeholders Rep. Rush Holt (D-NJ), Rep. Robert Scott (D-VA), Rep. Zoe Lofgren (D-CA) and Sen. Sheldon Whitehouse (D-RI).

And none of them were politically punished for doing so. Success!

sec

The tentative schedule is online now and registration is open. The early bird discount lasts through Feb. 28.

Read more: http://www.patheos.com/blogs/friendlyatheist/2015/02/20/secular-coalition-for-america-announces-2015-lobby-day/#ixzz3SMZTQOsH

Logical empiricism

Added February 21, 2015

I am writing a book on the logical empiricism. I will publish the book June 24, 2014. The book is free and link to the book will be published June 24, 2014.

John Passmore found logical positivism to be

"dead, or as dead as a philosophical movement ever becomes"

This is only a half truth. The power of the religions has put the paid philosophers to say that the logical empiricism is dead.

Logical empiricism is living in Internet and I am writing a book on the logical empiricism to continue its living.

If you are reading new books on the theory of knowledge (epistemology) you will observe that the epistemology as science has died. Therefore the opposition against the logical empiricism has no weapons.

Saving of the money by states will diminish the amount of the paid philosphers and it is very good.

I am working about half year without any salary, but my friends (logical empiricists) have confronted so much persecution that I am writing this book before I will die (I am 72).

Sam Harris on the Chapel Hill Murders

Added February 20, 2015

In his podcast Sam Harris addresses the tragic murders of Deah Shaddy Barakat, Yusor Mohammad, and Razan Mohammad.

The deluge of claims of equivalence between this crime, and the Charlie Hebdo atrocity and the daily behavior of a group like ISIS, has been astonishing to witness. You can sense that people have just been waiting for a crime like this that could conceivably be pinned on atheism.

But of course the analogy between militant atheism and militant Islam is a terrible one. It’s an anti-analogy. It is false in every respect. Atheists are simply not out there are harming people on the basis of their atheism. Now, there may be atheists who do terrible things, but there is no atheist doctrine or scripture; and insofar as any of us have written books or created arguments that have persuaded people, these books and arguments … only relate to the bad evidence put forward in defense of a belief in God. There’s no argument in atheism to suggest that you should hate or victimize or stigmatize whole groups of people, as there often is in revealed religion.

And what we’re seeing is that people like Glenn Greenwald and Reza Aslan, the usual suspects, the bevy of apologists for theocracy in the Muslim world, are using this very real tragedy in Chapel Hill to try to stoke a kind of mob mentality around an imagined atheist campaign of bigotry against Muslims. It’s an incredibly cynical and tendentious and opportunistic and ultimately dangerous thing to do.

Of course people like Glenn Greenwald and Reza Aslan are alleging that there is some kind of double standard here – that atheists are so quick to detect a religious motivation in the misbehavior of Muslims worldwide, [but] when it comes to their own, well, then they discount the role played by atheism. But this is just a total misrepresentation of how an atheist like myself thinks about human violence.

Is earth stationary or moving

Added February 19, 2014

Sheikh Bandar al-Khaibari's knowledge of science is derived from The Big Book of Nonsense, the Koran.

According to this report, when a student asked him about whether the Earth was stationary or moving, al-Khaibari responded with:

Stationary and does not move.

To support his claim, Khaibari quoted clerics and presented some religious declarations. He then used some visuals to further strengthen his argument.

Pointing at a sealed water cup, representing Earth, he asked:

First of all, where are we now? We go to Sharjah airport to travel to China by plane, clear? Focus with me, this is Earth.

He then argued that if a plane stops still in the air:

China would be coming towards it in case the Earth rotates in one direction. If the Earth rotates in the opposite direction, the plane would never reach China, because China is also rotating.

A wave of controversial remarks flooded social media, following the clerics video, so much so that a new hashtag began trending on Twitter: #cleric_rejects_rotation_of_Earth

Several Twitter users ridiculed the cleric for this theory. One user tweeted:

What a coincidence that this would occur on Galileo’s birthday!

Galileo was accused by the Catholic Church for many of his beliefs including his support for the Copernican theory that the Earth and other planets revolved around the sun. His “heresy” was pardoned in 1992.

Telling hell

Added Febaruary 18, 2014

tellhell

The Beast of the Revelation?

Added February 17, 2015

obama

A Physicist Rebuts the Fine-Tuning Argument Christian Apologists Love to Use

Added February 16, 2015

Last year, I posted about a debate between Christian apologist William Lane Craig and theoretical physicist Sean Carroll on the topic of “God and Cosmology.”

There’s a clip from that debate that you might want to watch even if you don’t have time to see the full two-hour video. It’s Carroll explaining the problems with the fine-tuning argument that Craig and other Christian apologists rely on so much.

Read more: http://www.patheos.com/blogs/friendlyatheist/#ixzz3RpQYjp36

Freethought of the Day

Added February 15, 2015

Would you like to start your day on a freethought note? "Freethought of the Day" is a daily freethought calendar brought to you courtesy of the Freedom From Religion Foundation, highlighting birthdates, quotes, and other historic tidbits.

http://ffrf.org/news/day/

Jesus turn water into wine

Added February 14

jesus-water-wine

Gallup Poll: 22% of Americans Are Dissatisfied with Organized Religion and Wish It Had Less Influence

satisfied
Read more: http://www.patheos.com
/blogs/friendlyatheist/2015
02/12/gallup-poll-22-of-
americans-are-dissatisfied-
with-organized-religion-and-
wish-it-had-less-influence
/#ixzz3RXqMKOhE

Nothing Can Stop The Spread Of Latin American Atheism

Added February 13, 2015

There are currently 60 million Latin Americans who identify as atheist or agnostic, according to a November 2014 Pew Research Center poll. That's 8% of all Latin Americans, though non-believers are more numerous in some countries in percentage terms: 11% in Argentina, 16% in Chile, 18% in the Dominican Republic, and 37% in the continent's most secular country, Uruguay.

Other studies — in Chile, for example — suggest growing numbers of non-believers and shrinking numbers of Catholics.

Indeed, the declining number of Catholics is one factor that has helped non-believer growth in the past 15 years. In 1970, 92% of Latin Americans identified as Catholic. Pew's poll shows this has fallen to 69%. While people may have been less honest in their declarations in 1970, the scandals of recent years, namely over child abuse and corruption in the Church, have no doubt driver some former Catholics to Protestant denominations or away from religion altogether.

Fear is certainly a factor in declarations of faith: A Gallup poll has shown that 5% of Saudi Arabians said they were atheist or agnostic, but could not say so in public. At the other extreme, in a liberal setting such as Sweden, official religion has been declining for decades now.

Read the full article: Nothing Can Stop The Spread Of Latin American Atheism

Follow us: @worldcrunch on Twitter | Worldcrunch on Facebook

In Ongoing Religious War in the Central African Republic, Christians Are Slaying Muslims by the Thousands

Added February 13, 2015

February 11, 2015 by Terry Firma 292

Some Christians think that they, and all Jesus lovers, can literally do no harm (I’m looking at you, Eric Bolling of FOX News).

But of course, every day brings new evidence to the contrary.

Take the ongoing bloodbath in the Central African Republic, which I previously wrote about here. The Washington Post has the latest.

Tens of thousands of Muslims are fleeing to neighboring countries by plane and truck as Christian militias stage brutal attacks, shattering the social fabric of this war-ravaged nation.

In towns and villages as well as here in the capital, Christian vigilantes wielding machetes have killed scores of Muslims, who are a minority here, and burned and looted their houses and mosques in recent days, according to witnesses, aid agencies and peacekeepers. Tens of thousands of Muslims have fled their homes.

Read more: http://www.patheos.com/blogs/
friendlyatheist/#ixzz3RW2tRQUZ

After Satanists Planned to Give Away Coloring Books, Florida School Board Votes to End All Religious Distributions

Added February 12, 2015
by Hemant Mehta

In January of 2013, World Changers of Florida, Inc. held Bible distributions at a number of public high schools in Orange County, Florida. No student would be forced to take one, but there would be a table set up where interested students could take a copy if they wanted:

This alone could have been illegal, but the Orange County School Board agreed that non-Christian groups could also have a distribution if they wanted.

When the Central Florida Freethought Community (CFFC) called their bluff and planned their own giveaway, they were heavily censored. Many of their books, they were told, could not be given away, including titles such as Sam Harris‘ Letter to a Christian Nation and Ibn Warraq‘s Why I am Not a Muslim.

The Freedom From Religion Foundation didn’t buy their explanations for why the books were censored and filed a federal lawsuit against the district in June of 2013. Before the lawsuit was ruled upon, the district agreed to let the atheists give away whatever books they wanted.

Because CFFC wasn’t notified that there would be no censorship, they didn’t bother submitting a formal request to do a distribution, but the floodgates had finally opened.

Then the fun began.

satanist

The Satanic Temple announced last year that they would file a formal request to do a giveaway of materials about Satanism, which eventually morphed into a single fantastic coloring book:

After all of this, the Orange County School Board finally — finally! — considered not allowing outside groups to do book distributions a couple of months ago:

    Worried about facing national ridicule if a Satanic group is allowed to give out coloring books to children, the Orange County School Board moved Thursday toward preventing any outside group from distributing religious materials on campus.
    …

The board discussed the issue during a workshop Thursday. The earliest it could vote to change the policy would be late January or early February, officials said.
“This really has, frankly, gotten out of hand,” said chairman Bill Sublette. “I think we’ve seen a group or groups take advantage of the open forum we’ve had.”

That last statement is just bananas. It didn’t get out of hand at all; Sublette was just mad because non-Christian groups took them up on their offer and that was never supposed to happen.

Last month, the Orange County Public Schools board finally decided to halt the distributions completely… at least until the policy could be “reworked.” They were fine with the Bibles being given away, but they really had no desire to let atheists or Satanists have the same opportunities.

Tonight, the board voted 7-1 to ban all distributions of religious material.

Board members, who said they are on solid legal ground, voted 7-1 to approve a policy based on those in Miami-Dade and Broward counties, which allow the passive distribution of some materials, but nothing that is religious, political or sectarian.

This is exactly the outcome we (church/state separation advocates) wanted. It’s not that we wanted to push any mention of religion out of public schools, but when this distribution privilege only extended to Christians, it became a constitutional violation. That door must be open for everyone or nobody. And the board members couldn’t handle letting everyone in.

It’s just too bad it took atheists and The Satanic Temple to force the change and that board members couldn’t figure this one out on their own.

Keep in mind, too, that the material that the non-Christian groups wanted to distribute included messages of inclusion, tolerance, and kindness. That’s what the board objected to because the materials didn’t come wrapped in Bible verses.

They finally did the right thing. It just took them nearly two years.

Read more:

http://www.patheos.com/blogs/friendlyatheist/
2015/02/10/after-satanists-planned-to-give-
away-coloring-books-florida-school-board-
votes-to-end-all-religious-distributions/
#ixzz3RPnVQyFW

The solution of the liar paradox

Added February 13, 2014

Anonymous (http://plus.maths.org/content/comment/reply/5522/3511#comment-351) writes in Internet:

......Submitted by Anonymous on August 9, 2012.

The liar's paradox is an incomplete sentence, and below is an explanation of it:

"This sentence is false."

As is of experience we usually construct and use sentences and all sentences we use to communicate is always tied down to a context.

Well if that is well established, now, we can easily see that the sentence is not complete or the context is not defined well......

There are many ways to complete the sentence.

 1. This sentence is false: Putin has Asperger's syndrome.
 2. Putin has Asperger's syndrome. This is false.
 3. S(x) is false. x is a variable like "this". You can formalize it: F[S(x)].

The solution of the raven paradox

Added February 11, 2015

This is a false formulation:

All ravens are black.

∀(x)(Rx ⇒ Bx)

This is a correct formulation:

Raven is black.

B(R(x).

We read this as follows:

x is black raven.

B is true in the set of black ravens.

Using set theory:

A = {x∈B| x is black}

B = {y∈R| y a raven}

We formalize:

"B is a subset of A"

B ⊆ A.

As we know empirically, this is false.

Anti-gay court action in Malaysia, Nigeria, Zambia

Added February 11, 2015

Three countries, three courts, three anti-gay moves:

KUALA LUMPUR, Malaysia (AP) — A Malaysian court on [March 7] sentenced opposition leader Anwar Ibrahim to five years in jail on sodomy charges, overturning an earlier acquittal and ending his hopes of contesting a local election this month.

An angry Anwar vowed to appeal to the country’s highest court. He warned Prime Minister Najib Razak’s government that it “faces the wrath of the people.”

The court said Anwar could remain free on bail during the appeal.

Anwar, 66, is the most potent threat to Najib, whose popular support has weakened over the last two elections.

Sodomy, even consensual, is a crime in Muslim-majority Malaysia and is punishable by up to 20 years in jail.

International human rights groups say the legal moves against Anwar are politically motivated.

Nigeria court orders men whipped for gay sex

(Al Jazeera) Four young men have been convicted of gay sex and whipped publicly as punishment in an Islamic court [in Bauchi] in northern Nigeria, according to a human rights activist.

The four were sentenced and punished on Thursday to 15 strokes. They also face a year’s imprisonment if they cannot pay a fine of $120.

The men, aged between 20 and 22, should not have been convicted because their confessions were forced through beatings, said Dorothy Aken’Ova, the convenor of the Coalition for the Defence of Sexual Rights Network.

She said they had to prostrate themselves on the floor of the court to be whipped on their bottoms.

The four men were among dozens arrested in a wave of arrests after Nigeria strengthened its anti-gay laws in January.

(Lusaka Times) The Government of the United States has said that is disappointed by the decision of the Government of the Republic of Zambia to appeal the case of Paul Kasonkomona for allegedly “soliciting for immoral purpose.”

In a statement released to the media [March 6], the US Government urged the Government to drop its appeal case as the Zambian constitution guaranteed the freedom of expression.

Last month Magistrate Lameck Ng’ambi acquitted a human rights activist on charges of promoting homosexuality. Paul Kasonkomona was charged with “soliciting for immoral purposes” after arguing for gay rights on a MUVI TV in April 2013.

Episode of Vanity Fair Confidential is All About the Murdered Founder of American Atheists

Added February 10, 2015

http://www.investigationdiscovery.com/
tv-shows/vanity-fair-confidential/
vanity-fair-confidential-videos/
on-the-lamb-overseas/

mose

Swede jailed in Tunisia for 'homosexual acts'

Added 10 Feb 2015t

A Swedish man has been jailed for two years in Tunisia for "homosexual acts", a case which has prompted protests from Swedish diplomats.

"(Sweden) highlighted its belief in equal rights regardless of sexual orientation as a fundamental principle of democracy,"

said Victoria Bell, a spokeswoman for the Swedish Foreign Ministry.

"The man, who is in his 50s, was sentenced February 4 to two years in prison for homosexual acts,"

 she added.

Tunisia confirmed the conviction, but has not provided further comment.

A report in Swedish newspaper Aftonbladet said the man, who has been living in France for years, appealed the sentence.

Homosexuality is considered a crime in Tunisia, with convictions carrying a penalty of up to three years behind bars.

A Tunisian rights watchdog called on authorities to change the law and condemned the Swede's prison sentence.

"This law is an infringement upon freedom,"

said Yamina Thabet, president of rights group ATSM.

"The ATSM is repeating its call for the decriminalization of homosexuality."

Nearly three-quarters of African countries have laws against homosexuality.

Using a New Blasphemy Law That Rewards “Outrage,” Irish Muslims Protest the Sale of Charlie Hebdo Copies

Added February 9, 2015 by
 

In 2010, Ireland adopted a new blasphemy law, rather than striking blasphemy off the books altogether. Now that controversial legislation will be tested for the first time, because the Muslims behind Ireland’s Islamic Cultural Center are insisting that locally-available copies of Charlie Hebdo constitute a violation of the law.

Ireland’s Islamic Cultural Center has said the presence of a depiction of the prophet Muhammad on the front page of the satirical publication, on sale now in Irish shops, is a clear breach of the country’s blasphemy legislation. …

Ahmed Hasain, the executive secretary of the Islamic Cultural Centre in Dublin, said: “In our view, the sale of this magazine is a breach in Irish law. It is blasphemous and it is illegal under the legislation. It’s against the law here in Ireland, that is quite clear.”

Read more: http://www.patheos.com/blogs/
friendlyatheist/#ixzz3R46MiZB5

Mad Bill Donohue Demands Apology From Obama For the President’s Mention of the Crusades and the Inquisition

Added February 8, 2015
by

Trapped in a perpetual state of agitation and pique, Catholic League president Bill Donohue can no more swear off being angry than he can avoid moving his bowels.

He produced another steamer yesterday, regarding the National Prayer Breakfast, where President Obama condemned Islamic terrorism with these words:

“From a school in Pakistan to the streets of Paris, we have seen violence and terror perpetrated by those who profess to stand up for faith, professed to stand up for Islam, but, in fact, are betraying it.”

That’s not the problem; Donohue agrees with that. But what Obama said next made him turn purple.

“Lest we get on our high horse and think this is unique to some other place, remember that during the Crusades and the Inquisition, people committed terrible deeds in the name of Christ.”

Seems factual enough, right? Not to Donohue. He calls that sentence “ignorant,” “astounding,” and “pernicious” — and he demands an apology

Read more: http://www.patheos.com/blogs/
friendlyatheist/#ixzz3QzTjdbyy

Head of Ukrainian Orthodox Church asks US for weapons to fight Donbas militia

Added February 7, 2015

The head Ukrainian Orthodox Church Filaret asked the US to supply weapons to Kiev for fighting the militia in the country’s south-east.

Internet

“We see faith driving us to do right,” said Obama

Added February 7, 2015

This is why religion is so terrible.

Instead of doing the right thing based on our own innate humanitarianism – appreciation for decency is a trait most of us all share – the religious look instead to the demands of a manmade God according to a manmade Holy Book where ‘DOING RIGHT’ means killing people!

We must abandon this Hellish engine called religion.

Religion is a mirage which promotes the very thing it claims to eliminate!

“Bring to me those enemies of mine…execute them in front of me” – JESUS (Luke 19:27)

“Slay the infidel wherever you find them” – Allah (Surah 9:2)

“Kill the unbelievers in the daylight” – Yahweh (Deuteronomy)

More Religion is not the cure for Religion.

Mr. Obama, Please invoke Humanitarianism.
Invoke Separation of Church and State.
Invoke anti blasphemy laws!

Letter to the Minister of Justice: End blasphemy law in Greece

Added February 6, 2015

Professor Nikolaos Paraskevopoulos,
Minister of Justice, Transparency and Human Rights

Subject: Abolition of Articles 198 & 199 of the Penal Code, on blasphemy

Mr. Minister,

Please accept our congratulations on your assumption of office. We wish you success throughout your tenure.

The Humanist Union of Greece (HUG) is an association founded in January 2010. As a member of the European Humanist Federation (EHF - http://humanistfederation.eu/) it aims to promote a secular Europe, defend equal treatment for all, regardless of religion or belief and to combat religious conservatism and religious privileges in Greece and the rest of Europe. The HUG Spokesperson Panayote Dimitras is honored to have been elected to the EHF Executive Bureau (http://humanistfederation.eu/about.php?page=executive-board). The EHF is recognized as an official participant in the dialogue with the European institutions, as specified in Article 17 of the Treaty of Lisbon.

Almost simultaneously with your assumption of office, the European Humanist Federation together with the International Humanist and Ethical Union (IHEU - http://iheu.org) launched a worldwide campaign for the abolition of all laws with which blasphemy is prosecuted (http://end-blasphemy-laws.org). On the website there is an article on the situation in Greece regarding the existence of the criminal provisions punishing blasphemy (Articles 198 and 199 CC) used by the judiciary in recent prosecutions and convictions

(http://end-blasphemy-laws.org/countries/europe/greece/).

With this letter and in the context of our global campaign we ask you and the government to proceed by immediately repealing Sections 198 and 199 CC.

Please let us know your answer, which we will publish as we will publish this letter.

Yours sincerely,

Panayote Dimitras
HUG Spokesperson

A Rebuttal to the Fine-Tuning Argument

Added February 5, 2015
by Hemant Mehta 26 Comments

The video below, part of The Atheist Voice series, offers a rebuttal to the fine-tuning argument. (Note: We had a couple of microphone glitches, so the sound is strange in a couple of sections.)  [Read more...]

Read more: http://www.patheos.com/blogs/friendlyatheist/#ixzz3QqOwyu4p

UK: Exposed: religious slaughter cruelty

Added February 5, 2014

Despite shocking new evidence of animal cruelty at a halal abattoir, the British Government continues to oppose the  banning religious slaughter.

Scenes of “gratuitous” abuse of animals, according to the Independent, are contained in secretly filmed footage showing abattoir workers repeatedly hacking at sheep’s throats, hurling them into solid structures and kicking them in the face.

Four slaughtermen at the North Yorkshire abattoir had their operating licences suspended by the Food Standards Agency (FSA) after the scenes of brutality were caught on camera.

The footage shows animals being treated with “gratuitous violence and contempt”, according to the charity Animal Aid, which carried out the investigation.

The film emerged days after a petition demanding that  slaughter without pre-stunning be outlawed passed the 100,000 mark, adding pressure on political leaders to bring in fresh curbs on inhumane practices in abattoirs.

Last night the Department for Environment, Food and Rural Affairs repeated it had no intention of banning religious slaughter. It said the Government preferred animals to be stunned before they are killed, but respected the rights of Jewish and Muslim communities to eat meat in accordance with their beliefs.

Last week David Cameron’s official spokesman said Mr Cameron remained firmly opposed to a ban. He said the Prime Minister still stood by the view he expressed in Israel, in support of those traditions.

The covert filming at the Bowood Lamb abattoir in Thirsk, North Yorkshire, shows workers hacking and sawing at throats in contravention of Islamic practice, which requires animals to be killed with one clean sweep of a knife. In one instance it took five attempts to sever blood vessels.

One worker, who is wearing the traditional Muslim kufi skullcap, recites the words Allahu Akbar (God is great) as he wields his blade. Other images captured during the filming of the slaughter of 400 sheep over three days show:

 1.  Sheep being kicked in the face and head, lifted by their ears, fleeces or legs, and hurled into solid structures.
 2. A worker bouncing up and down on the neck of a sheep that is still conscious.
 3. Staff laughing over a sheep bleeding to death with spectacles drawn around its eyes in green paint.
 4. Knives being sharpened in front of sheep, which also saw other animals being shackled and hoisted.
 5. heep falling from a chute on to a slippery floor in the kill area and frequently thrown head-first into a solid upright structure, which is part of the conveyor.

The FSA said:

Four slaughtermen have had their licences suspended and we are investigating. It means they can’t operate as slaughtermen and work with live animals.

When the FSA has finished investigating, it will need to consider if there is sufficient evidence of a breach of animal welfare legislation to justify a referral to the Crown Prosecution Service.

Asked about the allegations, William Woodward, one of the abattoir’s directors, said the firm had no comment. But, according to the BBC, Jamie Foster, a solicitor speaking on behalf of Bowood Lamb, said the incidents were “hugely regrettable”.

He said that a picture of a slaughterman standing on the neck of a sheep:

Fell far below the standards that Bowood would find acceptable, and that individual was immediately dismissed for gross negligence. But it isn’t right that this is routine because Bowood is a company that takes animal welfare extremely seriously.

Incidentally, the video in the BBC report shows the faces of the abusers, but in footage posted today on YouTube, blurring hides their identities.

Animal Aid, the charity which recorded the footage, felt compelled to issue a lengthy statement acknowledging its fears that the footage could inflame religious hatred, but insisting the images were so shocking that they had to be released in the public interest.

It added:

Withholding release of the footage would be a betrayal of our key mission: to expose and combat animal cruelty.

Bowood Lamb is the 10th slaughterhouse in which we have filmed undercover since January 2009. As with the others, we didn’t know what we would find when our cameras were planted, including that it was a halal establishment – the first we have investigated.

The charity continued:

The feature that distinguishes it [Bowood] from the traditional ‘humane’ English slaughterhouse is that it kills animals without pre-stunning.

Jewish and Muslim religious authorities assert that death by the shechita or halal methods, without pre-stunning, is instantaneous and painless. A body of evidence demonstrates that this is not a credible position, and our new footage removes any remaining doubt.

Rather than animals being treated with compassion and being uninjured prior to the fatal cut, we see them routinely treated with gratuitous violence and contempt. Additionally, many of the sheep in our film are not dispatched with a single clean cut but have their throats hacked at repeatedly with a knife that is either blunt or being used ineptly.

Compassionate people whatever their religious beliefs, or none, will be appalled by the treatment endured by these animals.

An RSPCA spokeswoman said:

The public has a right to expect that all farmed animals have as painless and humane an end to their lives as possible…This footage sounds absolutely shocking.

The petition calling for an end to non-stun slaughter has been championed by the British Veterinary Association, which has warned ministers that they “simply cannot ignore the strength of public feeling” over animal welfare.

Nordic gods are making a comeback

Added February 6, 2014, The Freethinker

Norway was a bit of a Johnny-come-lately to Christianity, which only reached the nation around 1,000 years ago.

But after it fell victim to one of  the greatest hoaxes ever perpetrated on humankind, Norwegian king Olaf I decided to impose the death cult on his Scandinavian neighbours.

According to Nordic lore, a mighty warrior missionary named Thangbrand was despatched to Iceland to spread the good news, which he enthusiastically did, along the way spearing dead a great many heathens. But he returned with his pious tail between his legs.

According to Wiki:

Thangbrand the priest came back from Iceland to King Olaf, and told the ill success of his journey; namely, that the Icelanders had made lampoons about him; and that some even sought to kill him, and there was little hope of that country ever being made Christian.

Although Icelanders never went a bundle on Jesus, the religion did eventually take root – albeit without much enthusiasm.

Michael Strmiska, of Orange County Community College, who is currently researching modern Paganism in Eastern Europe, Iceland, Scandinavia and the USA, explains:

From the time of Iceland’s formal adoption of Christianity as the official state religion in the year 1,000 CE, Iceland has never been a fanatically Christian country nor particularly orthodox in its Christianity.

A strong case can be made that the acceptance of Christianity was motivated more by economic and political considerations than authentic Christian fervor … Good political and economic relations with Christian Europe depended on at least a semblance of Christian conversion, and so this semblance was achieved.

Not since the collapse of the Viking age has anyone overtly worshipped at the altar of a Norse god in Iceland, which banned such displays of reverence with the rise of Christianity.

But, according to this report, the old Norse gods have once again “emerged from the clouds to claim a people once theirs”. For the first time in more than ten centuries, Icelanders soon will be able to worship Thor, Odin, Frigg and others at a new temple if they so desire.

The circular temple will be dug 13 feet deep into a hill and peer down upon Iceland’s capital. A dome above will allow sunlight to filter inside.

How enthusiastic are Icelanders  – among the most atheistic people on the planet – about embracing the old gods?

While many take solace in the traditions of the Norse gods, they didn’t necessarily believe in them. “I believe in nothing,” one member told Strmiska. The academic wrote:

What he did not ‘believe’ in was the literal reality of the gods or other such beings, accepting them only as metaphors and guiding figures in cautionary tales.

Hilmar Orn Hilmarsson, a high priest of the Norse god church, Asatruarfelagio, added:

I don’t believe anyone believes in a one-eyed man [Odin] who is riding about on a horse with eight feet. We see the stories as poetic metaphors and a manifestation of the forces of nature and human psychology.

According to statistics kept by the Icelandic government, membership in the Asatru Association rocketed. Founded in 1972 by an Icelandic poet named Sveinbjorn Beinteinsson as a means to preserve ancient ways, the church had a membership below 100 in its first two decades. Today, nearly 2,400 are in its ranks.

While not a large number on an international scale, it is for Iceland, which has a population of around 320,000. The church claims to be the largest non-Christian church in Iceland.

Beinteinsson and friends assumed the name of “Asatru”, which means “belief or faith in the ancient gods,” said Strmiska

François Cavanna’s grim prediction

Added February 4, 2015

cavanna

In a call to arms to atheists

François Cavanna, above, founder of Charlie Hebdo who died a year ago aged 90, once ordered non-believers not to be ‘too discreet, too timid, too resigned!’

More than 20 years ago he warned that, if atheists stood idly by, complacent in the face of increasing Islamic fundamentalism, other religions would be inspired to aggressively spread their intolerance and fanaticism.

And he predicted that Christian and Jewish zealots would open the gates to ultra-nationalist groups and allow them to gain power.

This is by no means improbable, given the accelerating state of decay in our democracies. The 21st century will be a century of persecution and bonfires …

What did we know about Cavanna?

Regrettably, very little. When France’s most inspirational atheist – a prolific writer, satirist and cartoonist – died on January 29, 2014, his passing merited hardly a mention in the world’s mainstream English-speaking media, a fact that both astonished and infuriated Freethinker subscriber Nelly Moia, who lives in Luxembourg and is an enormous admirer of Cavanna and his work.

A while back, Moia was kind enough to send me a special edition of Charlie Hebdo, the satirical journal founded by Cavanna. Beautifully illustrated with photographs and some extraordinarily irreverent and “blasphemous” cartoons, the 80-page magazine is a paean to Cavanna’s life and work, and it pained me that I could not get the best out of the publication because I do not read or speak French.

Now, while Cavanna’s name may mean little or nothing to most English speakers, today Charlie Hebdo is an internationally known brand as a result of the massacre of its team in Paris by Islamic terrorists on January 7, 2015 and before that the firebombing of its offices by Muslim fanatics.

The destruction of the publication’s headquarters in Boulevard Davout in the city’s 20th arrondissement in 2011 was their response to an announcement that latest issue would feature the “prophet” Mohammed as “Editor in Chief ”.

Despite this outrage, the magazine did appear. The front cover showed an image by cartoonist Renald Luzier ala ‘Luz’, saying “100 lashes if you are not dying of laughter”, and the back page depicted the “prophet” wearing a red nose and declaring “Yes, Islam is compatible with humour”.

Charlie Hebdo contributor 'Luz' escaped the same fate of 10 of his colleagues because he overslept on the morning of the terrorist attack.

Charlie Hebdo contributor ‘Luz’ escaped the same fate of 10 of his colleagues because he overslept on the morning of the terrorist attack.

Charlie Hebdo was already in Islam’s bad books. In 2007, it grabbed headlines in France after two French Muslim organisations, the Great Mosque of Paris and the Union of Islamic Organisations of France, initiated a criminal action against

Charlie Hebdo for:

Public insults against a group of people because they belong to a religion.

This was in response to the magazine’s reprinting cartoons of the “prophet” which had originally appeared in a Danish newspaper in 2005 and provoked protests by Muslims worldwide.

The publication’s then executive editor Philippe Val was, however, acquitted and hailed the outcome as a victory for freedom of expression. He said at the time:

If we no longer have the right to ridicule those who inflict terror on us, that’s a problem.

The journal started life in 1960 when Georges Bernier and François Cavanna launched a monthly magazine entitled Hara-Kiri, which quickly became branded as “dumb and nasty” (“bête et méchant”).

The editorial team gleefully seized on this phrase and made it its official slogan. The publication was banned in 1961.

In 1966, however, it reappeared and in 1969 Hara-Kiri Hebdo, later renamed L’Hebdo Hara-Kiri, was launched after the team decided to produce a weekly magazine in addition to its monthly issue.

Things again turned sour following the death of French President Charles De Gaulle, who died in 1970 in his small hometown of Colombey, ten days before a fire in a club caused the death of 146 people.

The publication released a cover that spoofed the mainstream press coverage of the tragedy, and the publication was banned once again.
Hara-Kiri was well-known for the irreverent spoof ads it contained. This one says 'God exists. I found him in a paxket of Bonux'.

Hara-Kiri was well-known for the irreverent spoof ads it contained. This one says ‘God exists. I found him in a packet of Bonux’.

To side-step the ban, the team then decided to change its title to Charlie Hebdo. Like Britain’s Private Eye, Charlie Hebdo specialises in amusing and provocative covers. Unlike Private Eye, it pushes the envelope far further than any British satirical magazine, and is frequently accused of anti-Catholicism, anti-Semitism, Islamophobia – and even Anglophobia.

Reacting in 2011 to calls by UK Eurosceptics for Britain to leave the EU, it ran a cover that posed the question:

But who wants the English in Europe anyway?

This was accompanied by a cartoon by Charlie Hebdo editor Stéphane Charbonnier, who died in the attack, of two “typical” English folk: a woman in an ill-fitting Union Jack T-shirt, with a tattoo that says “Fuck Off ”.

She has a navel piercing and her belly is lobster pink. A little gent in bowler hat and pinstripe trousers, clutching a brolly, his skin a very unhealthy grey, is shown as her companion.

A French word for the British is rosbifs. It’s probably in retaliation to us calling them frogs. Commenting on that cartoon in the Guardian in December 2011, Jonathan Jones wrote:

It’s actually more subtle than it looks. The cartoon gleefully combines stereotypes old and new. The man in the bowler hat is not a contemporary Briton at all. He’s the ghost of a long-ago city gent. Is this why his skin is grey – because he’s dead?

The pairing of the two grotesques adds up to a pertinent satire on Britain’s true curse – our class system. Charlie Hebdo sees our Etonian- led nationalism as the unholy marriage of Britain’s bloodless aristocracy and bloodthirsty working class. A bit like Wellington’s army at Waterloo, I suppose.

However, it’s Charlie Hebdo’s strong anti-clerical content that has, over the years, caused the greatest offence. Not surprising, given that it came about as a result of Cavanna long-held hatred of religion.

Around 20 years ago he penned a book entitled Lettre ouverte aux culs-bénits (Open Letter to the cul-blessed).

There is no English term for culs-bénits, Moia said.

You only have ‘bigots’, but in French there is the lovely cul-bénit (blessed arse) and his book is hilarious!

Regrettably, it has never been translated into English, but I did gather, via Google Translate, that Lettre ouverte aux culsbénits was essentially a call to arms to atheists, a plea not simply to stand by, with “arms dangling” and:

Permit The hideous resurrection of the old swamp monsters we had really thought about to die a natural death.

Cavanna was also a strong advocate of animal rights, but I was only able to find one English reference on the Internet to this aspect of his life. Someone called “Jocelyne” – a French expat living in Ireland – posted a note on a pet loss message board in 2007.

After questioning the “religious tone of so many of your messages”, she brought Cavanna to readers’ attention:

Not that long ago I was reading a book by French author François Cavanna. Cavanna is an open atheist, a firm believer in evolution. And he loves animals too, and has kept many of them (dog, cats, poultry …)

He supports animal shelters and campaigns for several causes (fur trade, bullfighting, hunting etc are all things he absolutely abhors).

As Cavanna talks of the animals he had as companions, he also reflects on why he loves them. Certainly his experience in eastern Europe during the last war made a long-lasting impression on him, and horrified him – for life – at cruelty, death and violence, and at the stupidity of people for inflecting so much suffering on other living creatures, human or not.

Cavanna was born in Nogent-sur-Marne. Although raised in France, he grew up surrounded by Italian immigrants due to his father being from Italy. He described this life in his books Les Ritals and L’œil du lapin.

At the age of 16, he took up various part-time jobs. He delivered letters for the postal service, sold fruit and vegetables, and was a mason’s apprentice. His journalistic début came in 1945 when he began to work for the daily Libération.

Later, he turned to autobiographical writing. Les Ritals, mentioned above, dealt with his childhood, while Les Russkoffs (and later Maria) told of his experience in World War II. Les Russkoffs was the novel for which he won the Prix Interallié in 1979. In Bête et méchant and Les yeux plus grands que le ventre he tells his hilarious experiences in Hara-Kiri and Charlie Hebdo.

Cavanna’s final book, Lune de miel, deals with his Parkinson’s disease.

This updated piece first appeared in the March, 2014, print edition of the Freethinker.

Doctors defy new circumcision law in Norway

Added February 3, 2015

http://www.newsinenglish.no/2015/01/22/
doctors-defy-new-circumcision-law/

Since January 1st, all of Norway’s state-run hospitals have become legally obliged to offer circumcision of newborn baby boys. A majority of doctors all over the country, however, have been refusing to perform the operation that’s often part of religious rituals, claiming it’s an unnecessary surgical procedure on otherwise healthy infants.

Only one hospital in all of southeastern Norway is officially offering to circumcise newborns, according to an internal document obtained by newspaper Dagsavisen. In a response to the state health ministry’s request for a status report on circumcision, state agency Helse Sør-Øst (Health Southeast) wrote on January 16 that only the hospital in Kristiansand (Sørlandet Sykehus) offered to circumcise newborn baby boys. A few others offered circumcision only to boys more than a year old.

Strong opposition
At Akershus University Hospital (Ahus) northeast of Oslo, fully 13 of its 15 urologists have submitted written statements reserving themselves against performing circumcision. “The opposition to this emerged before the law on circumcision was approved,” Dr Anja Løvvik, leader of the urology department at Ahus, told Dagsavisen this week. “The fact that many (doctors) want to reserve themselves against this should not be unexpected.” Her colleague Dr Frode Steinar Nilsen at Ahus called circumcision “a surgical operation with no health advantages and one that, as with all surgery, carries with it a risk and a burden for the child. That’s why we don’t want to perform it.”

Doctors, however, have no right to reserve themselves against the procedure in the new law, making their resistance potentially illegal, according to state secretary Cecilie Brein-Karlsen at the health ministry. She told newspapers VG and Dagsavisen that Norway’s public health system must now offer the procedure to parents who want their baby boys circumcised. The Parliament approved the new law last year after reports that babies in Norway risked being seriously injured during circumcision rituals performed outside the health care sector. One baby boy died in Oslo in 2012.

The law was approved by a large majority in Parliament but not without controversy. Doctors’ and nurses’ professional organizations opposed it as did many individual Members of Parliament, but they followed their parties’ lines. In addition to fearing that circumcision would continue to be performed by non-health professionals in Norway, party leaders didn’t want to be seen as being either anti-Jewish or anti-Muslim, since circumcision is traditional in the Jewish and Muslim communities. Others pointed to how millions of men around the world are circumcised including a majority of American men regardless of religious persuasion.

Fending off any ‘fear of foreigners’
“I think many (MPs) were afraid to be accused of anti-Semitism or fear of foreigners,” Jenny Klinge, an MP for the Center Party, told Dagsavisen. She unsucessfully proposed offering hospital circumcision only to males over the age of 18, when they could decide themselves if they wanted to be circumcised. Klinge added that she could understand the health care professionals’ opposition to performing circumcision: “It is in principle wrong for the state to carry out such surgery on babies. One shouldn’t cut into small children in the name of God.”

US health authorities view male circumcision positively, but their Norwegian counterparts don’t. Some doctors’ attempts to reserve themselves against performing abortions also have sparked controversy, not least last winter, but Nilsen of Ahus is adamant: “If (politicians) think they can force an entire profession to perform surgery they feel is wrong both medically and morally, I think that’s remarkable.”

Brein-Karlsen told Dagsavisen that she also understands “that this is a difficult issue.” She said hospitals should take the doctors’ objections into consideration, “but the regional health agencies are still responsible for making sure that an offer (of circumcision) is there.”

Ahus, located in Lørenskog, has estimated that parents of as many as 400 babies a year may request circumcision, and worry they won’t have the capacity to perform it. “Children who need other operations are already having to wait,” Løvvik said. “If we have to offer circumcision, they may need to wait even longer.” Ahus has told expectant parents that it will only offer the procedure after the child is a year old, at the earliest. Hospitals in Bærum, Drammen and Ringerike have set an age limit at two years, while Oslo University Sykehus was expected to start offering ritual circumcision next month, for boys over one year of age.

It’s Been a Horrible Month for Libraries, Thanks Mostly to Widespread Book Burnings by the Islamic State

booksburning
Added February 2, 2015
by Terry Firma 1

Self-styled Islamist censors are on a tear again, destroying entire library collections by setting them ablaze or carting them off – except for certain Islamic texts they approve of.

The Associated Press shines a light on Iraq’s version of Fahrenheit 451:

When Islamic State group militants invaded the Central Library of Mosul earlier this month, they were on a mission to destroy a familiar enemy: other people’s ideas. Residents say the extremists smashed the locks that had protected the biggest repository of learning in the northern Iraq town, and loaded around 2,000 books — including children’s stories, poetry, philosophy and tomes on sports, health, culture and science — into six pickup trucks. They left only Islamic texts.

“These books promote infidelity and call for disobeying Allah, so they will be burned,” a bearded militant in traditional Afghani two-piece clothing told residents, according to one man living nearby who spoke to The Associated Press.


Read more: http://www.patheos.com/blogs/friendlyatheist/
2015/02/01/
its-been-a-horrible-month-for-libraries-thanks
-mostly-to-widespread-book-burnings-by-the
-islamic-state/#ixzz3QZ5mvh7P

Atheist Groups Around the World Have Formed a Coalition To Eliminate Blasphemy Laws Everywhere

Added February 2, 2015
blasphemy


Read more: http://www.patheos.com/blogs/friendlyatheist/#ixzz3QP4ViWnD

Fry leaves Irish presenter speechless

Added February 2, 2015

Irish TV presenter Gay Byrne was rendered practically speechless when actor, comedian, writer and atheist Stephen Fry let loose on the Amighty yesterday.

Byrne, interviewing the newly-married broadcaster on his show The Meaning Of Life, asked Fry what he would say to God when he dies and pitches up at the pearly gates. Fry replied:

I’d say, bone cancer in children? What’s that about? How dare you? How dare you create a world in which there is such misery that is not our fault? It’s not right, it’s utterly, utterly evil.

Why should I respect a capricious, mean-minded, stupid God that creates a world that is so full of injustice and pain?

Flabbergasted, Byrne sputters:

And you think you’re going to get in?…

Fry replies:

But I wouldn’t want to. I wouldn’t want to get in on his terms.

Reverend Roy Harriger Guilty of Sexually Assaulting His Own Grandchildren…

But Luckily, God Has Forgiven Him

This news article tells us only half of what’s relevant.

Jurors in Orleans County [New York] have found a pastor guilty of molesting two of his own grandchildren.

Roy Harriger, 71, most recently the pastor of a Niagara county church, is accused of molesting three of his grandchildren when they were little kids [he was found not guilty on charges relating to the third child]. This happened more than 12 years ago when he was a pastor of a church in Lyndonville in Orleans County.

Read more: http://www.patheos.com/blogs/friendlyatheist/#ixzz3QNL8J211

Filosofia ja elämänkatsomustieto

Last update 1.2.2015

Yleistietoa, opetussuunnitelmia, oppikirjoja ja linkkejä.


Elämänkatsomustiedon opetussuunnitelma 2016

Tutustuaksesi opetushallituksenversioon elämänkatsomustiedon opetussuunnitelmasta napauta tästä (pdf) tai tästä (doc).

Html muodossa opetussuunnitelman löydät napauttamalla tästä.


Syksyn 2014 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä.

Kevään 2014 filosofian ylioppilastehtävät html-muodossa saat näkyviin napauttamalla tästä.

Kevään 2014 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä.

Syksyn 2013 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä.

Syksyn 2013 filosofian ylioppilastehtävät html-muodossa saat näkyviin napauttamalla tästä. ja pdf -muodossa napauttamalla

tästä.

Kevään 2013 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä.

Kevään 2013 filosofian ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä.

Filosofi och livsåskådning

20 läroböcker och vokabulär

Philosophy and Life View

20 books and dictionary in Finnish

Constructed language misil

misil

Katsomusaineiden didaktiikkaa

Yleistä didaktiikkaa

Ilmaista didaktiikkaa

Kristillinen dogmatiikka

http://etkirja.pp.fi/dogmatiikka.html

Filosofian, elämänkatsomustiedon ja uskonnon didaktiikkaa

Motivaatio, kv sopimukset, totuus jne...

Lukion filosofia, Filosofi i gymnasiet

Opetussuunnitelmat ja lisätietoa

Mitä filosofia on?
Vad är filosofi?
Opetussuunnitelma
Läroplan
Yliopistofilosofian sivustot
Filosofi.fi på svenska
Svenska material
Philosophy links in Internet
Logiikan alkeet Internetissä
Palautelomake

Ilmaiset filosofian oppikirjat

FI1 , FI2 , FI3 , FI4

Normatiivinen etiikka
Sukupuolietiikka
Metaetiikka
Deskriptiivinen etiikka

Filosofian ylioppilastehtävät

S 2012 K 2012 S 2011 K 2011
Vanhoja ylioppilastehtäviä
Vanhojen tehtävien sanaluettelo lukumäärineen
Ylioppilaskirjoitusten filosofit
Ylioppilaskirjoitusten sivistyssanat
Palautelomake

Elämänkatsomustieto, livsåskådning

Opetussuunnitelmat ja lisätietoa

Elämänkatsomustieto vai uskonto?
Mitä elämänkatsomustieto on?
Miksi evankelis-luterilaiset eivät pääse et:n opetukseen
Elämänkatsomustiedon opetussuunnitelmat
Grunderna för läroplanen för den grundläggande utbildningen
Koululait ja muut säädökset
Kysymyksiä ja vastauksia
Keskeiset ongelmat opetuksessa
Elämänkatsomustiedon opetusaineistoa ja linkkejä
Ohjeita kouluille
Dosentti Jouni Luukkaisen kantelut
Elämänkatsomustiedon stipendit
Kilpailut
Uskonnottomien uutisia
Religionskunskap i Sverige
Svenska material
Palautelomake

Peruskoulu Grundskola

Ilmaiset oppikirjat

et1 et2 et3 et4 et5 et6 et7 et8 et9

Opetussuunnitelmat ja lisätietoa

Elämänkatsomustiedon opetussuunnitelmat
Grunderna för läroplanen för den grundläggande utbildningen
Opetusvihjeitä: 1-5, 5-9
Verkkomateriaalia
Vähemmistöuskontojen oppikirjat
Palautelomake

Lukio Gymnasium

Ilmaiset oppikirjat

et10 et11 et12 et13 et14

Opetussuunnitelmat ja lisätietoa

Elämänkatsomustiedon opetussuunnitelmat
Grunderna för läroplanen
Sanasto
Opinnot Helsingin yliopistossa
Uskontojen vertailutaulukko
Palautelomake

Elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät

S 2012 K 2012 S 2011 K 2011
Vanhoja tehtävä
Vanhojen tehtävien sanaluettelo lukumäärineen
Ylioppilaskirjoitusten sivistyssanat

Syksyn 2014 ylioppilaskirjoituksiin valmistautuminen

Sekä elämänkatsomustiedon että filosofian ylioppilaskirjoituksiin kannattaa valmentautua lukemalla tämän oppiaineiston sanastoa sanasto.

Elämänkatsomustiedon kokeeseen lue myös ainakin kerran viikossa Elämänkatsomustiedon (opetushallituksen) opetussuunnitelmaohjeen sanat aakkosjärjestyksessä.

Filosofian kokeeseen lue ainakin kerran viikossa Filosofian(opetushallituksen) opetussuunnitelmaohjeen sanat aakkosjärjestyksessä.

Elämänkatsomustieto ainereaalissa

Elämänkatsomustieto on eräs lukion reaaliaineista. Elämänkatsomustiedon ainereaalissa kokelas valitsee vastattavakseen kuusi kysymystä kymmenestä vaihtoehdosta.

Reaaliaineiden sijoittuminen koepäivien kesken: Samana koepäivänä järjestetään evankelis-luterilaisen uskonnon, ortodoksisen isen uskonnon, elämänkatsomustiedon, yhteiskuntaopin, kemian, maantieteen ja terveystiedon kokeet.

Muuta tietoa

Esitelmä ateismista 9.2.2012 (pdf)
Maailmanuskonnot
Wienin piiri
Valtion ja kirkon ero
Java kielen perusteet versio 0.7
Palautelomake
Jäsenlomakkeet ja palautelomakkeet tekstinä ohjelmoijille

Ehdotus lukion opetuksen järkiperäistämiseksi

Suomen Ateistiyhdistys ry. kannattaa kaikkien mielipideaineiden poistamista kouluista. Erityisesti oman uskonnon opetus on mielipideopetusta.

Suomen ateistiyhdistys vastustaa kuitenkin jyrkästi kaikille yhteiseen "elämänkatsomustiedon" opetukseen siirtymistä lukioissa. Se merkitsisi Ruotsin mallin mukaista uskonnon opetusta eli sitä, mitä Kulosaaren yhteiskoulussa nyt opetetaan.

Kulosaaren yhteiskoulun kaikille pakollisen opetussuunnitelman löydät napauttamalla tästä.

Koska peruskoulun järkeistäminen on Suomen äärivanhoillisessa mielipideilmastossa mahdotonta, ehdotamme että järkeistäminen aloitetaan lukiosta.

Kun oman uskonnon tai elämänkatsomustiedon opetusta on peruskoulussa 9 vuotta, on kohtuutonta, että sitä on lukiossa.

Koska lukion elämänkatsomustiedon opetus oli aikoinaan filosofian opetusta ja nykyään huuhaata, ehdotamme, että oma uskonto ja elämänkatsomustieto poistetaan lukiosta ja muutetaan filosofian opetusta niin, että lukioissa filosofian nykyiset kurssit 2, 3 ja 4 ovat pakollisia. Samalla on päätettävä, että näiden kurssien sisältöjä ei muuteta lisäämällä niihin uskontotietoa.

Koska lukioissa on paljon evankelis-luterilaisia uskonnonopettajia, ehdotan, että heitä varten luodaan lakkautuspalkkajärjestelmä siirtymisajaksi. Vastaavasti teologikoulutusta vähennetään niin, että lukioiden evankelis-luterilaisen uskonnon opettajat voivat siirtyä joustavasti evankelisluterilaisen kirkon tehtäviin.

Nykyisin pätevät elämänkatsomustiedon opettajat katsottakoon päteviksi lukion filosofian opettajiksi.

Siirtymäajaksi myös opettajakoulutusta vailla olevat, joilla on yliopistossa suorittettu vähintään keskimmäinen oppimäärä filosofiassa, katsottakoon päteviksi lukion filosofian opettajiksi.

Lakkautuspalkka lisää menoja, mutta teologikoulutuksen keskeyttäminen pienentää menoja.

Kun joukko teologian professoreja joutuu lomautetuiksi, tämä on vain osoitus siitä, että kansalaisia lomautetaan tasapuolisesti kaikissa yhteiskuntaluokista.

Todellisiä hyötyjiä ovat lukiolaiset.

Mainittakoon, että alempaa löytyvät täysin ilmaiset lukion filosofian oppikirjat.