Jumalaton kulttuurilehti Joulukuuu 2014 

Suomen ainoa kulttuurilehti

Sisällysluettelo

Suomen kansan arvot 2013

Lisätty 31.12.2014

Lue:

http://www.t-media.fi/wp-content/uploads/2013/06/T-Media_TAT_Kansan_arvot_2013.pdf

Helluntailaisperhe ryhtyi käyttämään sijaishuollossa heillä olevaa lasta väärin

Lisätty 31.12.2014

Eduskunnan apulaisoikeusasiamiehen Maija Sakslinin eräästä päätöksestä 21.10.2014 käy ilmi, että eräs hurahtanut helluntailiikkeeseen kuuluva pariskunta sai hoidettavakseen sijaishuoltoon lapsen, huostaanotetun lapsen, jolle nämä sitten lapsen oman perheen puolelta tulleen näkemyksen mukaan ryhtyivät tuputtamaan helluntailaista hurahdustaan.

Lapsilla pitää olla oikeus suorastaan pystä irti kaikenmoisesta uskonnollisesta hurahtaneisuudesta. Uskonnon, siis hupsutuksen, indoktrinoiminen lapsille on eettisesti väärin. Uskovaiset pitää pitää irti lapsista.
Uskovaiset eivät oikeasti ole sopivia sijaisvanhempia. Uskovaisilla on vakavana rasituksena se, että he eivät oikeasti ole tervejärkisiä. Jos he olisivat tervejärkisiä, he eivät uskoisi luvitelmiin, myytteihin, yliluonnollisiin eivätkä pronssi-/kivikautisiin jumaltaruihin.

Nimenomaan lapselta voi jo ikänsäkin takia puuttua edellytykset muodostaa omaehtoinen ja itsenäinen käsitys uskonnollisesta sisällöstä - näin totesi apulaisoikeusasiamies.

Apulaisoikeusasiamies sai tapauksesta aihetta moittia uskovaisten tekemää lasten väärinkäyttöä uskovaisten oman hurahduksen levittämiseen ja totena uskottelemiseen. Julkisen viranomaisen (kuten tapauksessa sijaishuoltopariskunnan valinnan päättäneen sosiaaliviranomaisen) ei pidä laittaa lapsia uskovaisten tekemän indoktrinoinnin kohteiksi.

On olemassa parantumatonta hurahtaneisuutta, joka rajoittaa siitä kärsivän yhteiskuntakelpoisuutta vakavasti

Lisätty 31.12.2014

Kirkon eräiden herätysliikkeiden toimijoiden nykyisen puuhastelun homoavioliittolakiasiassa nyt lainmuutoksen jo tultua äänestetyksi avioliittolakiin,  voi toki ymmärtää sen vuoksi, että he eivät vaan kykene ymmärtämään sitä, että homoille kuuluu täydet kansalaisoikeudet.

Se on tietenkin näiden kyseisten uskovaisten ongelma, jolle tervejärkiset ihmiset eivät voi mitään, koska lääketiede ja psykologia eivät tunne keinoja parantaa heitä sellaisesta ymmärtämättömyydestä.

Todellisuutieto ja mielipidetieto

Erkki Hartikainen 30.12.2014

Minun ja monen muun mielestä koulun tehtävä on jakaa tietoa, ei mielipiteitä.

Kansalais- ja poliittisia oikeuksi koskevan yleissopimuksen mukaan vanhemmilla tai laillisilla holhoojilla on oikeus ensisijaisesti määrätä  lastensa uskonnollisesta ja moraalisesta kasvatuksesta yhdenmukaisesti omien vakaumustensa kanssa.

Suomessa ja monissa muissa uskonnollisissa maissa vanhemmille ei ole annettu tätä oikeutta, vaan kouluviranomeiset ja poliitikot päättävät tästä asiasta myös vastoin vanhempien tahtoa.

Suomi on ratifioinut tämän sopimuksen, ja se ohittaa lain säätämisjärjestyksessä Suomen perustuslait.

Ainoat moraalisäänntöt, joita koululaitoksella on lupa opettaa kaikille, ovat  YK:n erilaiset ihmisoikeussopimukset lasten oikeuksien sopimus mukaan luettuna.

Minun kanteluni johdosta Suomi joutui aikoinaan muuttamaan silloisen uskontojen historian ja siveysopin opetuksen opetussuunnitelmaa. Valtio kuitenkin palkkasi heti virkamiehen (edesmennyt opetusneuvos Pekka Elo) mitätöimään tätä saavutusta.

Alun perin parannusta vastustivat erityisesti silloiset kommunistit ja vasemmistoliittolaiset, mutta myös eräiden sosialidemokraattien osuus sabotaashissa oli merkittävä (Erkki Aho, Olavi Ketonen).

Mainittakoon, että silloinen kommunisti ja nykyinen Vapaa-ajattelijain liiton pääsihteeri vastusti nykymuotoista elämänkatsomustiedon opetusta (onneksi) edesmenneessä Kansan Uutisissa 31, 15.2.1989.

Sen verran historialllista materialismia kehityksessä on, että venäläisten kommunistien toiminta auheutti ateistien ihmisoikeuksille maailmanlaajuisen  heikkenemisen.

Kun seuraavaan hallitukseen ei onneksi tule suomalaisia vasemmistolaisia, jonkinlainen huono elämänkatsomustiedon opetus säilyy Suomen kouluissa.

Virtalähde BeQuiet 500W tuhosi tietokoneen

Erkki Hartikainen 30.12.2014

Onneksi ei minun tietokonettani. Tätä virtalähdettä myydään pääasiassa Saksassa. Ranskassa eniten tuhoutuva virtalähde on Antec.

Kahdeksanvuotias tyttärenpoikani oli tutkinut tuhon, joka tapahtui hänen tätinsä tietokoneelle.

Internetistä löysimme useita tapauksia, joissa tämä virtalähde oli tehnyt lakon ja jouduttu vaihtamaan. En ole ennen kuullut kuin yhdestä koneen täydellisestä tuhoutumisesta. Pölyinen tietokone oli syttynyt palamaan.

Tämä kone ei sentään syttynyt palamaan. Virtalähde päästi lävitseen hirveää ylijännitettä ja tuhosi myös emolevyn ja kiintolevyt.

Kyseessä oli kallis, uudehko ja hyvin tehokas tietokone.

Kahdeksanvuotias oli tutkinut virtalähteen, ja nyt vika ei ollut kondensaattoreissa, jotka olivat oikeassa paikassa ja jopa hyvin jäähdytettyjä. Tätä virtalähdettä ei enää erillisenä enää myydä Suomessa.

Jos ostat pelikoneen, osta sille viiden vuoden takuu!

Alexander Stubb on uskonnollista oikeistoa

Lisätty 29.12.2014

Stubb tunnustaa että

”Kristinuskon perinteet ovat vahva osa minun omaa identiteettiäni. Olen saanut perinnekristillisen kasvatuksen ja näen kokonaisuuden sellaisena, että on keho ja mieli ja siellä välissä sielu."

Kuvassa nähdään Alexander Stubb joitakin vuosia sitten antamassa valaa sormet kristittyjen raamatulla.

stubbvala

Alexander Stubb jatkaa:

"Julkisesti en ole uskonnosta keskustellut, koska se tuntuu henkilökohtaiselta."

Stubb-lainausten lähde:  Alexander Stubb 13.10.2014 (julkaisija evl.fi)

Mikä tuhoaa planeettamme

Erkki Hartikainen 29.12.2014

Tavalliset ihmiset. Heille ei kelpaa hyvä ja kestävä edes ilmaiseksi.

Satuin katsomaan digiboksin kiintolevyltä myöhään klo 22 esitetyn ranskalaisen televisio-ohjelman Samsungin ja Applen keinoista myydä ihmnisille koko ajan romua. Eniten ihmettelin sitä, että YLE uskalsi esittää sen klo 22. Varmaan joku on saanut pahoja moitteita ellei potkuja.

Sattumalta minulle ei ollut ohjelmassa mitään uutta. Kahdeksanvuotiaan tyttärenpojan kanssa olen suunnitellut vaihtavani kondensaattorin erään vanhan digiboksin virtalähteeseen. Minulla on jo uusi, yli 100 astetta kestävä kondensaattori. Koska tyttärenpoikani osaa paremmin tehdä näin pienet juotokset, tehtävä on jäänyt tekemättä, osittain siitä syystä, ettei kyseistä digiboksia tarvita mihinkään.

Applen akku- ja ruuvikikkailussa ei ollut minulle mitään uutta. Kahdeksanvuotiaskin osaa tarvittaessa vaihtaa minkä tahansa ruuvin, jonka Apple keksii laitteeseensa laittaa. Ruuvitaltan valmistaminen ei ole mitään korkeaa teknologiaa. Pahempia ovat liimaukset, jotka rikkovat laitteita niitä avattaessa. Liimat sinänsä voidaan aina avata, mutta on mahdollista, että avattava laite ei kestää kuumennusta tai kemikaaleja.

Valitettavasti kaikki, joilla on vähänkin rahaa, kantavat ne elektroniikkaa myyviin kauppoihin.

Kirjoitan tätä tietokoneella, jossa on ilmainen Ubuntu 14.10 käyttöjärjestelmä. Teen kaiken käyttäen ilmaisia ohjelmia. Koneen emolevy, suoritin, muistipiirit, ja näytönohjain ovat itse ostamiani ja asentamiani. Jos haluaa koneen toimivan uusimmilla ilmaisilla ohjelmilla nopeasti, joutuu aika ajoin ostamaan yllä lueteltuja osia. Niiden asentaminen paikoileen on paljon helpompaa kuin moottorisahan saaminen käyntiin.

Varatietokoneeni toimii edelleen kuvaputkella, jonka ikää en osaa edes arvailla.

Televisiomme on ensimmäisiä markkinoille tulleita suuria teräväpiirtotelevisioita. Se toimii yhä moiteettomasti, sillä itse viritin virtalähteineen on erillisessä digiboksissa, joka sekin on toiminut erittäin kauan.

Valitettavasti tavallisille ihmisille ei hyvä ja kestävä kelpaa edes ilmaiseksi.

Esimerkiksi tämän sivuston arvoksi oppikirjoineen, ohjelmistoineen jne. on arvioitu ulkomailla yli 100.000 euroa. Esimerkiksi koulut säästäisivät huomattavia summia, jos ne käyttäisivät näiden aineistojen  elämänkatsomustiedon ilmaisia oppikirjoja. Itse asiassa valtio on käyttänyt runsaasti yli 100.000 euroa näiden oppikirjojen vastustamiseen. Suomen kouluissa ei saa kertoa totuutta.

Aineistoista löytyy myös huomattava määrä tietokoneohjelmia, joilla lapset voisivat aivan oppitunneilla harjoitella matematiikkaa alkaen yhteenlaskusta ja päätyen lukion laajan matematiikan asioihin. Tietysti lapsilla pitää olla matematiikan oppikirja, mutta repun painoa voisi alentaa ja kustannuksia vähentää käyttämällä Internetissä vapaasti toimivia JavaScript - ohjelmia. Olen suomentanut, muokannut ja kirjoittanut niitä suuren määrän suomeksi. Eivät kelpaa.

Q.E.D.

Jo 70 000 kirkosta eronnutta

Lisätty 28.12.2014

Kirkosta on tänä vuonna eronnut jo 70 400 jäsentä, selviää eroakirkosta.fi-sivustolta. Luku on kaikkien aikojen toiseksi korkein.

Eroaminen on jatkunut myös joulunpyhinä, jolloin 70 000 raja ylittyi. Joulupäivänä ja tapaninpäivänä eroajia oli kumpanakin noin 350.

Tämän vuoden joulukuusta on tulossa eroamisen kannalta kaikkien aikojen vilkkain joulukuu.
Vielä ehdit erota osoitteessa:

https://eroakirkosta.fi/dynamic/index.php/
erolomake


Seuraa tilastoja:

http://eroakirkosta.fi/static/ek-tilastot/

Mielestäni Anneli Auer on syytön kaikkiin niihin rikoksiin, joista hänet on tuomittu

Erkki Hartikainen 27.12.2014

Olen viimeinkin katsonut elokuvan "Ulvilan murhamysteeri".

Taustastani voin kertoaa mm. sen, että nuorena kutsuin Suomen oikeuslaitosta oikeistolaitokseksi ja että Inhoan Mikko Paateroa hänen televisioesiintymistensä perusteella. Lisäksi inhoan useita valtakunnansyyttäjiä ja pidän eräitä heistä syyllisinä ihmisoikeusrikoksiin.

Ulvilan oikeudenkäynnit ovat minuin mielestäni revanssi siitä, ettei bussinkuljettajaa saatu tuomittua Bodomin murhista.

Suomen poliisilla ei ole koskaan ollut mitään vastaavaa tapausta. Poliisijohdon toiminta on minun mielestäni kopioitu amerikkalaisesta rikoskirjallisuudesta.

Oikeudenkäynneissä ei ole noudatettu mitään niistä oikeusperiaatteista, jotka kuuluvat oikeusvaltioon. Suomi ei ole oikeusvaltio.

Amerikkalaiseen tapaan tiedotusvälineet ovat koko ajan olleet lietsomassa tuomiota, vaikka oikeusvaltiossa ihminen on syytön, kunnes toisin todistetaan.

Oikeusvaltiossa syyyttäjän tehtävä ei ole saada syytettyä tuomituksi vaan löytää oikeudenkäynnissä totuus. Oikeusvaltion syyttäjä luopuu syytteestä, jos ei voida näyttää toteen, että syytetty on varmuudella syyllistynyt siihen rikokseen, josta häntä syytetään.

Oikeusvaltiossa ketään ei tuomita murhasta tuomariäänin. Tähän mennessä tuomariäänetkin ovat yhteensä menneet 5-4 syyttömyyden puolesta.

Kun hovioikeuden päätös saadaan, syyllistävien tuomarien määrä luultavasti kasvaa.

Kokonaisuutena oikeusviranomaisten toiminta on elokuvan perusteella ollut paljon rikollisempaa kuin aikaisemmin luulin.

Uskon, että jos presidentti Sauli Niinistöllä olisi riittävästi valtaa, hän määräisi Anneli Auerin tuomittavaksi (ei siis armahdettavaksi).

Ulla Appelsinin johtama Ilta-Sanomat Auer- jutun pääpuolueellistaja

Erkki Hartikainen 27.12.2014

Internetistä voimme lukea mm:

Lööppitunkion Ulla Appelsin, syyttäjä Mika Appelsinin vaimo

Kapakkaruusun näköä

Syyttäjän siippa Ulla Appelsin, Iltasanomien päätoimittaja, istuu lööppituonkion huipulla ja levittää tuotostaan epäiltyjen niskaan vuosikausia. Sellaisienkin, joita ei ole vielä tuomittu....

Ote Columbon blogista lokakuulta 2010 - juuri ennenkuin oikeudenkäynnit alkavat ja Ulla Appelsin on nimitetty Iltasanomien päätoimittajaksi. Ulla Appelsin on pääsyyttäjä Mika Appelsinin vaimo. Onko jäävi? Miksei kukaan ole inahtanutkaan tästä asiasta? (Tämä juttu koski Wincapita-oikeudenkäyntiä.)

Olen tavannut Mika Appelsinin oikeuden istunnossa

Erkki Hartikainen 27.12.2014

Hän tuomitsi mielestäni täysin aiheettomasti ystäväni kunnianloukkauksesta.

Ulla Appeĺsinin päätoimittajakaudella

Ilta-Sanomat on syyllistänyt Anneli Aueria.

Tiesitkö, että Mikko Paateroa

on kehotettu Internetissä jättämään tehtävänsä, koska on on kokoomuspoliitikko. Hänen poikansa on kokoomuksen eduskuntaryhmän sihteeri.

Tiesitkö, että

europarlamentaarikko Jussi Halla-Ahon jumalanpilkkatuomion aikaan saanut valtakunnansyyttäjä Jorma Kalske puuttui Anneli Auerin valituksiin väittämällä, ettei tuomioistuin ollut ylittänyt valtuuksiaan.

Uusi isämeidän englanniksi

Erkki Hartikainen 1.12.2014Mielestäni Anneli Auer on syytön kaikkiin niihin rikoksiin, joista hänet on tuomittu

leipa
Lupasin edellisessä lehdessä, että vuonna 1970 Hannele Tulosen runoon säveltämäni säveltämäni Uusi isämeidän julkaistaan tässä lehdessä sekä suomeksi että englanniksi pianolle sovitettuna.

Sävelmä on tietysti sama sekä suomeksi että englanniksi, joten voit kuunnella sitä tietokoneellasi tai tulostaa sen nuotit pdf - muodossa tämän lehden englannin kielisestä osiosta.

Voimavarani eivät riittäneet suomenkielisen sovituksen tekemiseen eli Uusi isämeidän julkaistaan vain englanniksi.

Olen aikaisemmin julkaissut sen kaksi kertaa Vapaa Ajattelijassa, ja sitä ei ole käytetty, kuten edellisessä numerossa sanoin, mihinkään muuhun kuin yhden kuolemaa käsitelleen television taustamusiikkina suomeksi laulettuna.

Englannin kielinen käänökseni ei ehkä ole paras mahdollinen, mutta olen havainnut, että eivät edes Beatlesit kirjoittaneet englantia täysin oikein. Jos joku on kiinnostunut, hän voi toki aivan vapaasti tehdä lauluun paremmat sanat.

Laulajia varoitan siitä, että en ole itse koskaan oppinut laulamaan laulua. Televisiossa sen lauloi minulle tuntematon tamperelainen mies, ja hän teki sen niin hyvin, ettei muiden suomalaisten kannata yrittääkään laulaa sitä yhtä hyvin.'

Stubb regressoitui seniliteettiin - nopea keski-ikäistymisen yhteydessä tapahtunut henkisten toimintojen taantuminen

Järjen valo katosi Alexanderilta. Alex Stubb tuli uskoon

Lisätty 27.12.2014
https://pbs.twimg.com/media/B5ki0Q2IEAAymzw.jpg

P
ääministeriksi kivunnut Suomen erään uskonnollisen konservatiivipuolueen poliitikko Alexander Stubb on elävä osoitus.

stubb-käännös

Stubb 2005:

"En ole Konservatiivi. Olen Liberaali. Moni ajattelee, että kun on oikeistopuolueessa, niin arvomaailma on automaattisesti koti, uskonto ja isänmaa. Ei se niin ole."

Stubb 2014: 

"Minä uskon vahvasti kotiin, uskontoon ja isänmaahan. Minä olen konservatiivi liberaalin vaatteissa."

Näin siis Alexander Stubb on takapajuistunut tietyn rajan ylitse. On jo jonkin aikaa ollut näkyvissä että Stubbia ei voi pitää järjissään olevana. Hänhän on aiemminkin tänä vuonna sönköttänyt sekavia, ja joskus edellisinäkin vuosina.  Nyt hän vahvisti itse muuttuneensa. Nyt on uskontoon uskova. On järjetön.

Mies tuomittiin kuolemaan uskosta luopumisen takia Mauritaniassa

Lisätty 26.12.2014 STT–AFP

Mauritaniassa Länsi-Afrikassa on tuomittu kuolemaan mies uskosta luopumisen takia. Kyseessä on ensimmäinen tästä syystä langetettu kuolemantuomio sen jälkeen, kun maa itsenäistyi vuonna 1960.

Oikeuden mukaan noin 30-vuotias mies oli kirjoittanut jotain, joka pilkkasi Jumalaa. AFP:n lähde kertoo, että mies pyörtyi kuultuaan tuomionsa myöhään eilen. Hänet virvoitettiin ja vietiin vankilaan. Mies on ollut vangittuna tammikuun alusta asti.

Mauritaniassa on voimassa islamilainen sharia-laki, mutta ankarat rangaistukset, kuten ruoskinnat, ovat olleet harvinaisia 1980-luvun jälkeen. Kuolemanrangaistus on säädetty mahdolliseksi seuraamukseksi lähinnä henki- ja terrorismirikoksista. Ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin mukaan ketään ei ole teloitettu sitten vuoden 1987.

AFP:n lähde kertoo, että kuolemantuomion tuonut kirjoitus olisi syytteen mukaan sisältänyt "kevyttä puhetta profeetta Muhammedista". Paikalliset islamilaiset järjestöt puolestaan sanovat, ettei Mauritaniassa ole koskaan aiemmin julkaistu islamia kritisoivaa tekstiä.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, aikooko mies valittaa tuomiostaan. AFP:n mukaan tuomio kirvoitti ilonhuutoja oikeussalin lehtereiltä. Kaduilla autot soittivat torviaan.

Missä ateistit elävät

Lisätty 26.12.2014

ateistit

Saat kuvan suuremmaksi napauttamalla sitä hiirellä.

Tiesitkö, että


siipitonttu

tontuilla on siivet.

Lisätty 26.12.2014

Kohtapuolin suomalaiset alkavat pitää uskovaisuutta mielisairautena

Lisätty 25.12.2014

Kansanedustaja Juho Eerolan blogin kommenteissa in nimimerkin "Miikka" kirjoittama kommentti:

"Nyt on onneksi näköpiirissä aivan Overtonin ikkunan mukainen kehitys, jossa uskonnollisuudesta on muodostunut outojen, pelottavien tyyppien ominaisuus, joka kohta suomalaisten valtavirran mielestäkin on mielisairaus.

Niin realistista uskovaisten luokittelua ei olisi pidetty mahdollisena vielä 1980-luvulla, vaikka sellaisiahan he uskovaiset ovat – silloin 1980-luvulla vielä jotenkin hassusti kunnioitettiin jotenkin yhteiskunnan tukipilareina monia uskovaisia, samalla sulkien silmät siltä kuinka tärähtäneitä nämä oikeasti puhuivat."

Kelvoton konservatiivinen professori Markku Helin osoitti epäpätevyytensä vetoamalla roomalaiskatolisten 1563 kirkolliskokoukseen Suomen lainsäädännön oikeuslähteenä  -

uskonnollishenkinen Helin ei halunnut tunnustaa että avioliitto oli silloinkin maallinen instituutio

Lisätty 25.12.2014

Turun yliopiston oikeustieteen professori Markku Helin munasi itsensä ihan ratkaisevasti, kun Eduskunnan lakivaliokunnalle antamassaan lausunnossa homoavioliittolain jarruttamiseksi ja estelemiseksi, tuli nimeltä mainiten vedonneeksi Trenton kirkolliskokoukseen vuonna 1563. Heti ällöttävän lausuntonsa alkuvaiheessa. Heti ensimmäisenä konkreettisena oikeushistorian seikkana.

Lausunnossaan Helin pyrki jopa siihen että homoja eroteltaisiin jatkossakin heteroista pitämällä parisuhteet erinimisinä lainsäädännössä. Helin on muutenkin kunnostautunut ilkeydessä ja ihmisoikeusvastaisuudessa ajamalla takapajuisuutta juristeriansakin keinoin.

Markku Helin kyllä ymmärsi että vuoden Trenton 1563 kirkolliskokous oli roomalaiskatolinen kirkolliskokous. Lausunnollaan Helin liittyi samaan pöhköön perustelulinjaan kuin kovin epäsuomalainen Timo Soini, joka myös on yrittänyt vääristellä Suomen historiaa ja yhteiskunnan kehittymistä vääristellen esimerkiksi avioliitolle suomalaisvastaisia roomalaiskatolisia sisältövaatimuksia.

Kelvoton professori Helin ei kuitenkaan tajunnut, tai halunnut, pidättäytyä väittämästä perättömiä Trenton 1563 kirkolliskokouksen päätösten osuudesta suomalaiseen oikeusjärjestelmään.

Trenton 1563 kirkolliskokous ei koskenut Suomen avioliitto-oikeutta millään tavalla, sillä historiasta tiedetään erinomaisen hyvin että valtakuntamme oli jo aiemmin, 1520-luvulla, irtautunut roomalaiskatolisen kirkon lainsäädäntövallasta, ja ottanut valtakunnan kotimaisiin käsiin kaiken lainsäädäntövallan ja tuomiovallan, pois roomalaiskatolisen kirkon vastenmielisiltä papeilta. Kelvottoman professori Helinin olisi pitänyt ymmärtää että roomalaiskatolisia säännöksiä ei suinkaan suoraan kelpuutettu enää 1563 eikä sen jälkeenkään Suomen avioliitto-oikeuden sisällöksi.

Päinvastoin, juuri tuolloin vuoden 1563 aikojen vuosikymmeninä, Suomen oikeusjärjestys sai, jos ylipäänsä sai uskonnollista sisältöä, sisältöään luterilaisesta avioliittokäsityksestä, jonka mukaan avioliitto ei ole sakramentti ja jonka mukaan avioliitto on perustaltaan ja ytimeltään maallinen insitutuutio, jonka määräjinä ei pidä olla pappien eikä kirkkojen.

On aivan ilmeistä, että kelvoton professori Markku Helin ei halunnut homoavioliittoa jarruttelevassa, kahden luokan jatkamiseen tähdänneessä homojen tasa-arvolle ongelmallisessa lausunnossaan selittää rehellisesti totuutta, eli että 1500-luvulla avioliitto oli maallinen ja ei-kirkollinen instituutio. Helin toimi kovin epärehellisesti vääristellessään avioliitto-oikeuden aseman sille vuosisadalle kirkolliseksi - käyttäen siinä Suomeen ulottumatonta Trenton 1563 kirkolliskokouksen päätöstä paikkansapitämättömänä oikeuslähteenä.

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin: Irlannin aborttikielto rikkoo ihmisoikeuksia

Lisättu 25.12.2014

Irlannissa voimassa oleva aborttikielto rikkoo naisten ihmisoikeuksia. Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on antanut asiasta päätöksensä.

Irlannin lain mukaan raskaudenkeskeytys on sallittu vain niissä tapauksissa, joissa äidin henki olisi synnytyksen takia vaarassa.

Käytännössä abortin saaminen Irlannissa on erittäin vaikeaa. Lääkärit pelkäävät menettävänsä lääkärinoikeutensa tai joutuvansa vankilaan, jos jälkeenpäin todetaan, ettei hengenvaaraa ollutkaan.

Arvioiden mukaan 4 000 naista matkustaa ulkomaille saadakseen abortin.

Ihmisoikeustuomioistuimeen asian vei syöpää sairastava nainen, jonka mielestä pakottaminen matkustamaan ulkomaille aborttia varten oli myös terveysuhka.

Vahvasti katolisen Irlannin hallitus on puolustanut tiukkaa aborttikantaa sillä, että valtiolla tulee olla oikeus määritellä, milloin ihmisen elämä alkaa.

Dresdenissä marssitaan Euroopan islamisoitumista vastaan – osanottajat kiistävät olevansa natseja ja rasisteja

Lisätty 24.12.2014

Dresdenissä on marssittu yhdeksänä maanantaina perätysten uskonnollista fanatismia, ISIS-järjestön väkivaltaa ja Saksan nykyistä maahanmuuttopolitiikkaa vastaan.

Vastustajat leimaavat osanottajat äärioikeistolaisiksi rasisteiksi. Mielenosoitukset kertovat poliittisten päättäjien ja kansalaisten välille kasvaneesta luottamuspulasta.

Mielenosoittajat kutsuvat liikettään Pegidaksi. Se on lyhenne saksankielisistä sanoista patrioottiset eurooppalaiset Euroopan islamisoitumista vastaan.

Pegidan mielenosoitus keräsi viikko sitten yli 15.000 osanottajaa. Vastaansa he saivat kansalaisjärjestöjen, liittopäiväpuolueiden, Dresdenin teknisen yliopiston opiskelijakunnan, ay-liikkeen ja kirkkojen innostamina noin 6 000 vastamielenosoittajaa.

Poliittisia tilaisuuksia tarkkailevan perustuslakipoliisiin mukaan 15 000 mielenosoittajan joukosta on tunnistettu joitakin yksittäisiä äärioikeistolaisia. Vastamielenosoittajien rivistöistä on löytynyt vastaavasti kymmeniä tunnettuja äärivasemmistolaisia.

Pegida-liikkeen kannattajat ilmoittavat olevansa tavallisia tulevaisuudestaan huolestuneita kansalaisia, jotka yrittävät viestiä rauhallisesti omista huolistaan. He sanovat olevansa yhteiskunnan keskeltä ja kiistävät olevansa sen kummemmin äärioikeistolaisia kuin rasistejakaan.

Liike syyttää saksalaista mediaa tapahtumien yksipuolisesta ja asenteellisesta uutisoinnista.

Liikkeellä ei ole ilmoituksensa mukaan mitään Saksaan jo integroitunutta muslimiväestöä vastaan, mutta vihanlietsojat ja rikoksiin syyllistyneet maahanmuuttajat ja turvapaikanhakijat se haluaisi poistaa maasta uskonnosta riippumatta.

Liike vastustaa suurkaupungeissa muslimiväestön piirissä yleistymässä olevaa rinnakkaista oikeuskäytäntöä sharia-tuomareineen.

Pegidan mukaan Saksan ja muiden EU-maiden velvollisuus on tarjota turvapaikka sotaa ja vainoa pakeneville ihmisille, mutta tulijat olisi jaettava tasapuolisesti kaikkien jäsenvaltioiden kesken.

Taloudellisista syistä tulevien siirtolaisten kohdalla liike ehdottaa Sveitsissä, Kanadassa ja Etelä-Afrikassa käytössä olevaa mallia, jossa vastaanottava maa arvioi tulijoiden pätevyyden ja sopivuuden suhteessa siihen, mitä tulijoilla on tarjottavana ja mitä vastaanottava maa tarvitsee.

Lehdet eivät ole löytäneet liikkeen ohjelmajulistuksesta mitään lain vastaista.

Yli 15 000 ihmisen kollektiivinen leimaaminen rasisteiksi ja äärioikeistolaiseksi on synnyttänyt joissakin poliitikoissa myös vastareaktioita. Monet kysyvät, onko poliittisesti viisasta nuijia huolissaan olevat ihmiset hiljaisiksi.

Die Zeit-lehden mielipidemittauksen mukaan 49 prosenttia saksalaisista hyväksyy täysin tai osittain Pegidan vaatimukset. Niitä vastustaa 29 prosenttia haastatelluista.

Bild-lehden teettämän kyselyn mukaan 58 prosenttia saksalaisista pelkää lisääntyvää islamisoitumista. Pegidan järjestämiin mielenosoituksiin olisi valmis osallistumaan 27 prosenttia kansalaisista.

Järjestäjät ovat ilmoittaneet jatkavansa mielenosoituksia. Niitä on suunnitteilla myös muihin kaupunkeihin.

Yle Uutiset

Uutiset uudistettava

Erkki Hartikainen 23.12.2014

Ehdotan että yleisradion uutiset uudistetaan seuraavaksi kokonaisuudekasi (järjestystä ei saa muuttaa):
 1. Tosiasia-uutiset 10 min.
 2. Sää 5 min.
 3. Talouspropaganda-uutiset 5 min.
 4. Poliittiset propaganda-uutiset 5 min.
 5. Kulttuuri-huuhaa-uutiset 5 min.

Tällöin täysjärkinen voisi katsella televisiota 15 minuuttia ja panna sen sitten kiinni.

Homoja yritettiin "parantaa" Kiinassa sähköiskuilla

Lisätty 22.12.2014

Petteri Tuohinen, Helsingin Sanomat

Pekingiläinen tuomioistuin määräsi Chongqingilaisen klinikan maksamaan korvauksia 30-vuotiaalle homoseksuaalille. Klinikka oli luvannut "parantaa" miehen homoseksuaalisuudesta käyttämällä hoidossa sähköiskuja ja hypnoosia. Sähköiskuja on käytetty Kiinassa hoitomuotona moniin ongelmiin, kuten esimerkiksi nuorten nettiriippuvuuteen.

"Tämä on erittäin hyvä uutinen meille. Oikeuden päätöksellä on suuri merkitys", Yang Teng kertoi brittilehti The Guardianille.

Oikeus määräsi klinikan maksamaan Yangille noin 460 euron korvauksen sekä esittämään julkisen anteeksipyynnön klinikan nettisivuilla.

Asenteiden vapautumisesta huolimatta homoseksuaalisuutta pidetään edelleen tabuna Kiinassa.

Homoseksuaalisuus laillistettiin Kiinassa vasta 1997 ja se poistettiin mielenterveydellisten sairauksien listalta 2001, kertoo Guardian. Samaa sukupuolta olevien avioliitot eivät ole Kiinassa mahdollisia.

Vain viidennes kiinalaista on sitä mieltä, että yhteiskunnan tulisi hyväksyä homoseksuaalisuus, kertoo Pew-tutkimuslaioksen mielipidekysely viime vuodelta

Laskuharjoittimeen lisätty pitkän kertolaskun näyttäjä

Erkki Hartikainen 21.12.2014

Olen tänään lisännut lapsille tarkoitettuun ohjelmistoon Laskuharjoitin ohjelman, joka näyttää minkä tahansa kokonaislukujen kertolaskun kokonaisuudessaan.

Suomen tasavallan presidentti on tarpeeton

Erkki Hartikainen 21.12.2014

Säästäminen on poliittinen asia. Suomessa ei säästetä kaikein tarpeettomimmista asioista kuten presidentin virasta.

Tällä hetkellä Suomen presidentti ei ole muuta kuin kallis kokoomuspuolueen mainosmies. Meidän muiden pitää kieltäytyä kustantamasta tällaista.

Jos presidentti olisi vähäinen virkamies, hänet asetettaisiin syytteeseen lahjusten ottamisesta (esimerkiksi joulukuusi, joulukinkku ja jouluhauki) ja pantaisiin viralta.

Järkyttävintä on, että presidentti saa pitää kerran vuodessa valtavat juhlat valtion kustannuksella.

Sen sijaan, että esimerkiksi sosialidemokraattinen puolue vaatisi sadan vuoden takaisen perinteen mukaisesti presidentin viran lakkauttamista, puolue haaveilee (turhaan) vielä saavansa joskus presidentin viran.

Laskuharjoittimeen lisätty pitkän jakolaskun näyttäjä

Erkki Hartikainen 20.12.2014

Olen tänään lisännut lapsille tarkoitettuun ohjelmistoon Laskuharjoitin ohjelman, joka näyttää minkä tahansa kokonaislukujen jakolaskun kokonaisuudessaan,

Ateistien jouluehdotus

Erkki Hartikainen 19.12.2014

Ehdotan, että Joulupukki julistetaan ainoaksi oikeaksi jumalaksi. 

Satu "oikeista" muslimeista

Erkki Hartikainen 19.12.2014
 1. Tuokaa tänne muslimi, jonka mielestä Koraani ei ole kokonaisuudessaan totta.
 2. Osoittakaa, että hän on oikea muslimi.

ISIS teloitti 150 naista, jotka kieltäytyivät menemästä naimisiin terroristien kanssa ja hautasi heidät joukkohautoihin

Lisätty 19.12.2014

Jotkut teloitetuista naisista oli raskaana.

Lisää tietoja englanniksi lehdessä Independent.

"Raamatun historian" aukko

Erkki Hartikainen 18.12.2014

Tämän lehden englanninkielisessä osassa on kirjoitus juutalaisten Hanukkah - juhlan alkuperästä ensimmäisessä makkabealaiskirjassa.

Suomen lapsille opetettiin viime vuosisadan alkupuolella oppiainetta, jonka nimi oli "Raamatun historia". Tämä "historia" oli kokoelma ikivanhoja itämaisia satuja, joita opetettiin lapsille tosina.

Tarustossa oli kuitenkin usean sadan vuoden aukko ajalta ennen ajanlaskumme alkua. Tämä aukko johtui siitä, ettei Martin Luther kelpuuttanut luterilaisen uskonlahkon Raamattuun eräitä vanhoja kirjoja. Ne olivat Lutherin mielestä vääräoppisia.

Makkabealaiset kuninkaat hallitsivat pientä Juudean kuningaskuntaa vuosina  165 eaa. - 37 eaa.

Neljä makkabealaiskirjaa kertovat tästä ajasta.

Makkabilaiskuninkaat ovat olleet oikeasti olemassa ja ovat siinä mielessä enemmän "Raamatun historiaa" kuin lapsille opetetut sadut.

Herodes - niminen kuningas syrjäytti makkabealaiskuninkaat.

Kuten englanninkielisistä katkelmista ilmenee, juutalaisten jumala käski juutalaisten tappaa milloin mitäkin kansaa ja milloin viisituhatta milloin enemmän.

Pentti Linkola ja evoluutio

Erkki Hartikainen 17.12.2014

Heikkouksistaan huolimatta tiede on jo kauan sitten ajanut kalastaja Pentti Linkolan luonnontieteellisten käsitysten ohi. Vanhoilla päivillään mies on jopa liittynyt kirkkoon. Hänen ympärillään liehuu koko ajan joukko pappeja.

En kirjoittaisi miehestä mitään, jos hän ei olisi onnistunut kokoamaan johtamaansa säätiöön koko joukon vaikutusvaltaisia tutkijoita ja poliitikkoja. Säätion toiminnanjohtaja on entinen oppilaani, jonka isä oli uskovainen.

Evoluutiota vastaan Linkola esittää varsin alkeellisen virheellisen käsityksen siitä, ettei evoluutio olisi ilman korkeampaa voimaa saanut aikaan ihmisen silmää. Jos Linkola edes katsoisi television luonnontieteellisiä ohjelmia, hän ei esittäisi näin alkeellisen virheellisiä väitteitä.

Se logiikka, joka tällaiset alkeelliset väitteet kumoaa, on esitetty esimerkiksi kirjassani

http://etkirja.pp.fi/et14.htm


Linkolaa on haastateltu lehdessä

http://www.esse.fi/1573-luonnon-moninaisuus-hiljentaa

Tässä haastattelussa Linkola ilmoittaa uskovansa jonkinlaiseen luomiskertomukseen, jossa jokin korkeampi voima on vaikuttanut kaikkeuden syntyyn.

Myös tämän käsityksen alkeellinen virheellisyys on osoitettu edellä mainitussa kirjassani.

Olen laittanut tähän lehteen linkin englannin kieliseen evoluutiota puolustavaan artikkeliin. Suomeksi on melko äskettäin ilmestynyt evoluutiota puolustava kirja

Coyne Jerry A.
Miksi evoluutio on totta
Alkuteos
Why Evolution is True
Suomentanut
Suikkanen Risto

Valitettavasti kirja on loppuunmyyty.

Suomenkielinen Internet paljastaa, että evoluution vastainen uskonnollinen propaganda on Suomessa hyvin yleistä, vaikka evankelis-luterilainen kirkko hyväksyy evoluution.

Linkola on esimerkki siitä, että evoluution vastainen propaganda saattaa tehota myös ikääntyneisiin luontoharrastajiin.

Valitettavasti suomalainen Darwin-seura on kadonnut Internetistä.

Onneksi Terra Cognita myy edelleen Richard Dawkinsin kirjaa

http://www.terracognita.fi/kirjat/9789525697278.html

Sen hinta on 40 euroa, ja joululahjapakettiin sen voi tilata ilman postikuluja.

Yli puolet yhdysvaltalaisista hyväksyy raa'at kuulustelukeinot

Lisätty 17.12.2014
STT–AFP

Yhdysvaltalaisista yli puolet pitää keskustiedustelupalvelun CIA:n raakoja kuulustelukeinoja oikeutettuina, käy ilmi yhdysvaltalaisen Pew-tutkimuslaitoksen teettämästä kyselystä.

Kyselyyn vastanneista 51 prosenttia sanoo CIA:n käyttämien keinojen olleen oikeutettuja. Lähes kolmannes vastaajista tuomitsee CIA:n raakuudet. Lisäksi 56 prosenttia uskoo kuulustelukeinojen estäneen terroristi-iskuja.

Viime viikon loppupuolella tehtyyn kyselytutkimukseen vastasi 1 001 yhdysvaltalaista.

Yhdysvaltojen senaatti julkaisi viikko sitten raportin, jonka mukaan Yhdysvaltojen keskustiedustelupalvelun kuulustelukeinot Guantanamossa ovat olleet raakoja ja pahempia kuin CIA on aiemmin myöntänyt niiden olevan.

Petri Karisma metafysiikkaongelmaisena

Erkki Hartikainen 17.12.2014

Imagofasistien Vapaa-ajattelijain liiton puheenjohtajaksi työntämä diplomi-insinööri on ryhtynyt Vapaa Ajattelijan numerossa 4/2014 filosofoimaan.

Vaikka nimitän toisaalla tässä lehdessä filosofeja aikamme ajatuspoliiseiksi, Karisman filosofointi on syytä ottaa ajatuspoliisien tutkittavaksi. Merkonomin tiedoilla täydennetty diplomi-insinööri (tuotantotalouden linja, vuorineuvoslinja) on pudonnut ammattikoulun opettajaksi, eikä hänellä näytä olevan tietoja edes filosofian alkeista.

Tampereen nörtit, jotka nostivat Karisman puheenjohtajaksi, ovat avoimesti kertoneet, ettei järjestö tarvitse filosofeja vaan nörttejä ja tuotantotalouden diplomi-insinöörejä.

Valitettavasti tuotantotalouden diplomi-insinöörit tuottavat tavaroita, eivät ajatuksia.

Jos katsotaan, mitä (kehno) Wikipedia sanoo metafysiikasta, Karisman ajatus, jonka mukaan hänellä ei ole metafysiikkaa, jotuu aika outoon valoon:

Metafysiikka (muinaiskreikaksi μετά + φυσικά, meta- + fysika, ”fysiikan jälkeen”) on olevaisen olemusta ja perussyitä tutkiva filosofian haara.

Erään näkemyksen mukaan nykyaikana esiintyvä metafysiikan muoto on ontologia eli oppi olemassaolosta. Ontologia tutkii sellaisia kysymyksiä kuten mitä olemassaolo on ja mitä on olemassa.

Metafysiikka on kuitenkin perinteisesti ollut ontologiaa laajempi käsite, ja ontologiset väitteet muodostavat tällöin metafysiikan ytimen, niin sanotun yleisen metafysiikan.

Lisäksi on erotettu erityinen metafysiikka, joka tutkii perinteisen metafysiikan erityiskysymyksiä ja eri filosofian aloista nousevia metafyysisiä kysymyksiä, kuten ajan luonnetta; mielen luonnetta ja mielen ja aineen dualismia; tahdonvapautta tai Jumalan olemassaoloa.

Useita perinteisen erityisen metafysiikan kysymyksiä tutkitaan nykyisin omilla tieteenaloilla – esimerkkinä kosmologia eli tutkimus kaikkeuden kehityksestä ja rakenteesta, josta on tullut osa fysiikkaa.

On aika outoa, että mieheltä, jonka pitäisi johtaa jumaliin uskomattomia ihmisiä, puuttuu käsitys siitä, mitä on olemassaolo ja mitä on olemassa.

Oikea ateismin määritelmä on seuraava:

Ateismi on väitelause, jonka mukaan jumalaa tai jumalia ei ole olemassa.

Jos kaikki ihmiset pitäisivät tätä väitelausetta totena, uskonnottomien oikeuksia puolustavia järjestöjä ei tarvittaisi, koska kaikki olisivat uskonnottomia.

Minun edustamani filosofia eli looginen empirismi piti käsitettä metafysiikka haitallisena ja vastustettavana. Kannatan tätä käsitystä, mutta kun kirjoitin arvostelun Riku Jutin suomenkielisestä metafysiikan oppikirjasta, korostin sitä, että kirja on sinänsä hyvä mutta sillä on aivan väärä nimi.

Jos kirja olisi kirjoitettu ilman käsitettä metafysiikka, loogisen empirismin kannattajalla ei olisi ollut kirjasta mitään pahaa sanottavana.

Erilaiset harrastelijayhdistykset kuten Vapaa-ajattelijain liitto eivät ole saaneet juuri mitään hyödyllistä aikaan. Nykyinen kirkosta eroaminen johtuu siitä, että ateistifilosofien ajatukset ovat saaneet kannatusta.

Eräänä esimerkkinä ns. humanististen järjestöjen hyödyttömyydestä kerrottakoon tarina järjestön Bund Freireligiöser Gemeinden Deutschlands historiasta.

Siihen aikaan, kun hankin Suomeen elämänkatsomustiedon opetuksen, tapasin em. järjestön ihmisiä. Heitä on edelleen elossa.

Muutamia vuosikymmeniä sitten tämä järjestö oli alallaan maailman suurin. Sitten järjestö kutistui lähes olemattomiin, mutta kirkosta eronneiden määrä alkoi Saksassa lisääntyä ja jatkaa edelleen lisääntymistään.

Nyt maailman suurin alan järjestö on Norjassa. Järjestön ainoana saavutuksena voidaan pitää sitä, että se hävitti Norjasta elämänkatsomustiedon opetuksen.

Suomi on ainoa maailman maa, jossa kyseistä opetusta on.

Hyvinä "humanisteina" herrat Karisma ja Ylikoski yrittävät hävittää elämänkatsomustiedon opetuksen Suomesta. Onneksi evankelis-luterilainen kirkko vastustaa tämän lajin "humanismia".

Helsingin terveyskeskusjärjestelmä on romahtanut

Erkki Hartikainen 16.12.2014

Jonotusaika ainakin Puistolan teveyskeskuksessa on kuusi viikkoa.

Jos kuusi viikkoa jonotettuaan sattuu saamaan lähetteen, voi kestää puoli vuotta, että asiaa ryhdytään tutkimaan. Ei ole sittenkään varmaa, että saa jonkinlaista hoitoa.

Tällaisen eläkeläisen on pakko tehdä velkaa, että saa terveyttään hoidettua yksityisellä puolella.

Ulvilan oikeusmurhajutun elokuva saatavana

Lisätty 16.12.2014

Hinta 7€,  joulukuun IRTOnumeroiden Alibin ja Hymyn muovikelmussa +bonuksena Ulvilan oikeusmurhan mysteerileffa Pekka Lehdon Dokumentti-dvd alkuperäisenä 83min. R-kioskilla, Prismasta, Citymarketissa, huoltamolta  jne.

TOINEN EROPIIKKI NOSTAA KIRKOSTAEROAMISLUKUJA (14.12.2014)

Lisätty 16.12.2014

http://www.ateistit.fi/uutiset/uuti141214.html

Pahamaineinen Karisma

Lisätty 16.12.2014

Karisma toimii kuten Mussoliini ja siltä hän myös näyttää.

Hän tekee täsmälleen sen, josta jo vuosia sitten varoitettu - käyttää liiton varoja vaalikampanjointiinsa ja hännystelijät seuraavat.

Hän on fasisti. Eriäviä mielipiteitä ei sallittu Hitlerin, Mussolinin eikä Stalininkaan aikana. Hitler ihaili aikoinaan mm. jesuiittojen kuuliaisuusvaatimusta ja kertoi aikovansa käyttää samoja sääntöjä kansallissosialismipuolueensa johtamisessa.

Miten siinä kävi, tiedämme kyllä. Karisma on vaarallinen. Kun hän saa valtaa, hän käyttää sitä heti väärin omien tarkoitusperiensä ajamiseen ja hänhän nimenomaan haluaa valtaa. Niin halusi myös Hitler ja sitä haluaa nyt myös Putin.

Kuten muut kaltaisensa, Karisma ei oikeasti välitä demokratiasta tai ihmisoikeuksista mitään, vaan ne ovat vain yleisesti hyväksyttyjä keppihevosiksi sopivia täkyjä vaikutusvallan lisäämiseksi.

Se viimeisin liiton kaikkien aikojen suurin realisoitunut testamenttikin oli erään toisen aiemman vapaa-ajattelijatoimijan järjestämä. On surullista nähdä miten vapaa-ajattelijaliike on kutistettu yhden asian liikkeeksi, kun Karisman substanssi ei muuhun riitä.

Sillä yhdellä asialla hän on saanut jonkun verran näkyvyyttä eli kirkosta eroamisluvuilla, mutta sitäkään hän ei ole itse saavuttanut, vaan sen ovat saaneet aikaan edelliset sukupolvet rohkealla ja periksiantamattomalla työllä paljon vaativimmissa olosuhteissa ja ennen kaikkea todellisella substanssilla.

Karisma yrittää vain kerätä röyhkeästi rusinat pullasta aktiivisesti unohtaen varsinaiset aikaisemmat uurastajat, joiden ansiosta yhteiskuntamme ylipäätään on kypsä kirkostaeroamiselle siinä mittakaavassa kuin nyt on nähty.

On syytä muistaa, ettei se ole Karisman ansiota. Hänhän ei henkilökohtaisesti ole tehnyt liiton hyväksi yhtään mitään, vaan on saattanut taloudenkin kuralle.

Perkele on vanhempi kuin Jeesus

Lisätty 15.12.2014 YLE

Suomen kielessä on runsaasti kirosanoja. Professori Reijo Heikkisen mukaan suomalaiset ovat skottien, irlantilaisten ja venäläisten kanssa Euroopan ahkerimpia kiroilijoita.

– Sitä on tutkittu, että mistä se mahtaa johtua. Ilmeisesti suomalaiset ovat ihan kärjessä. Ruotsalaisilla on mielikuva, että suomalaiset ovat tosi kovia R:n päräyttäjiä. Se johtuu varmaan meidän sotaisasta historiastamme. Kun Väinö Linna kirjoitti Tuntemattoman sotilaan, niin siinä oli hyvin runsaasti kirosanoja, ja niitä jouduttiin karsimaan. Kaikki muistavat, miten Lahtinen päräytti. Lahtista esitti Veikko Sinisalo, ja hän noitui elokuvassa hyvin lahjakkasti. Myöskin Åke Lindmanin esittämä Lehto käytti ahkerasti kirosanoja ja Rokka.

Sodan jälkeen ärräpäitä olikin erityisen paljon ilmassa Suomessa.

– Kun sotilaat tulivat siviiliin, niin meillä on ilmeisesti kiroiltu eniten 1950-luvulla, jolloin suuret ikäluokat olivat pieniä lapsia. Minäkin opin silloin kiroilemaan, tunnen laajan repertuaarin noista vuosista, kertoo Heikkinen.

Kiroilun historia juontaakin juurensa jopa antiikin kulttuureihin.

– Roomalaiset sotilaat olivat kovia kiroilemaan, se on sotaväessä hyvin yleistä. Sotilaan arkeen kuuluvat haavoittumiset. Uhoaminen kuuluu myös, sillä halutaan näyttää voimaa. Kun kunnolla kiroilee, niin sillä saa voimaa, että voi kestää kipua. Sotilaat saattoivat kiroilulla manata paholaisen tai pyytää jumalilta voimaa itsellensä.
Yleisin kirosana on myös inhotuin.

perkunas

Perkeleen iäksi on arveltu yli 3000 vuotta, joissakin lähteissä yli 2000 vuotta.

– Se on balttilainen lainasana. Se ei ole suomen kielen sana alun perin. Se on tarkoittanut ukkosen jumalaa. Perkunas on se sana, josta se on vääntynyt. Kun suomalainen oikein päräyttää, niin siitä tulee oikein mehevä, sanoo professori Reijo Heikkinen.

Helvetti taas on germaaninen lainasana.

– Se on ilmeisesti viikingeiltä tullut. Helvite oli manalan haltiatar ja sieltä se sitten on tullut suomen kieleen.

Saatanan merkitys on ollut paremmin tiedossa. Sana tarkoittaa vastustajaa ja paholaista.

– Saatana on heprealainen lainasana. Kun käyttää tuota termiä niin ikään kuin huutaa paholaista avukseen kiperässä tilanteessa.

Ruotsin kielen fy fan ja sjutton -kirosanojen rinnalla suomalaiset kirosanat ovat paljon ytimekkäämpiä. Puhekielessä pilkun paikalla usein käytetty V-sana on kuitenkin tullut Ruotsista.

– Suomessa on yleinen kirosana vittu, joka liittyy naisten sukupuolielimeen. Se on tullut Ruotsista muodossa fitta. Se on nuorison suosituin sana ja myös tällä hetkellä suomen inhotuin sana. Kun tällainen kilpailu järjestettiin taannoin, niin se oli ylivoimainen ykkönen. Sitä inhottiin eniten, koska se on niin yleinen tänä päivänä.

Toimittaja Harri Nousiainen ja professori Reijo Heikkinen ovat tehneet aiemmin monta radiosarjaa, yli 200 jaksoa.

Isisin ohjeet naisten ja lasten raiskaamiseen

Lisätty 15.12.2014

ISIS Terroristijärjestö Isis kehoittaa jäseniään käyttämään seksuaalisesti hyväksi vangeiksi joutuvia naisia ja nuoria tyttöjä.
Isisin valloittamassa Mosulissa Irakissa Isis-taistelijat jakoivat perjantaina iltarukouksen jälkeen lehtisiä, jotka oli otsikoitu ”Kysymyksiä ja vastauksia naisorjista ja heidän vapauksistaan”, kertoo CNN.

- Ihmiset kerääntyivät pieniin ryhmiin keskustelemaan lehtisistä. Suurin osa oli järkyttynyt, mutta emme voineet tehdä mitään asialle, kertoo yksi Mosulin asukas.

Alunperin ohjelehtinen oli julkaisti lokakuussa tai marraskuussa ja myöhemmin se ilmaantui Isisin nettisivuille.

Lehtisen mukaan naisten kiinniottaminen on sallittua, jos nämä ovat ”vääräuskoisia”.

- Naisorjat ovat naisia, joita muslimit vangitsevat vihollisiltaan, määrittelee lehtinen.

- Jos nainen on neitsyt, voi (omistaja) yhtyä häneen heti kun omistussuhde on laadittu. Jos hän ei ole neitsyt, täytyy hänen kohtunsa puhdistua (odottaa kuukautisia, jotta varmistuu ettei nainen ole raskaana), ohjeistetaan Isisin jäsenille.

Lisäksi lehtisessä mm. todetaan, jos nainen on kahden miehen osaomistuksessa, voivat molemmat miehet harrastaa seksia uhrinsa kanssa. Toisaalta mies ei saa olla seksisuhteessa vaimonsa orjan kanssa.

- On sallittua harrastaa seksiä naispuolisen orjan kanssa, joka ei ole vielä puberteetti-iässä, jos hän on muutoin sovelias siihen. Tosin, jos hän ei ole sovelias, niin (omistaja) voi nauttia hänestä muutoin kuin yhtymällä, selventää lehtinen.

- On sallittavaa ostaa, myydä tai antaa lahjaksi naisvankeja ja -orjia, koska he ovat ainoastaan omaisuutta, määrittää lehtinen.

Lehtisessä annetaan myös kieltoja. Esimerkiksi lasten kanssa vangiksi jäävää äitiä ei saa erottaa lapsista, eikä raskaaksi tulevaa vankia saa myydä. Naisvangin lyöminen kurinpidon vuoksi on ok, mutta lyöminen nauttinnon saamikseksi tai kiduttaminen eivät ole hyväksyttyä.

Vangituille itselleen on vähemmän ohjeita, paitsi yksi, jonka Isis varoittaa olevaa ”synneistä suurin”: yritys paeta omistajan luota.

Eräät kansanedustajat puhuivat täysistunnossa harhaisia ja puheet ovat surkeita

Lisätty 15.12.2014

Luin tunti sitten kaikki käytetyt puheenvuorot. Peter Östmanin puhe oli surkea. Myös James Hirvisaari (muu11) ja Mika Niikko (ps) kuvittelivat olevansa muualla kuin eduskunnassa. Puhuivat kirkosta, vaikka sille ei pätkääkään kuulu, kenen kanssa minä maistraatissa avioliiton solmin. Niikon ja Hirvisaaren puheet olivat muutenkin harhaisia.

http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/ptk_127_2014_ke_p_15.shtml

Hannu Kaski

Heikki Leppä arvioi:  konservatiivisista äänistä kilpailtaessa, uskovaiset kansanedustajat luottavat siihen että epäsympaattisin ja inhottavin voittaa

Lisätty 15.12.2014

Heikki Leppä kirjoittaa Kotimaa24-kommenteissa eduskuntakeskustelusta huomionsa:

Toisella laidalla Silvia Modig, Oras Tynkkynen ja Jani Toivola halasivat kilpaa kaikkia. Ja taistelivat äänestäjistä, jotka valitsevat vasemmistoliiton ja vihreiden väliltä. Sympaattisin voittaa.

Toisella laidalla kristillisdemokraatit, enimmät persut ja kepun vanhoillisempi reuna kisoivat siitä, kuka on agressiivisin, mauttomin, raamatullisin ja kuka maalaa kahden homon adoptoiman lapsen hirveästä kohtalosta säälittävimmän kuvan. He taistelivat näillä puheillaan samoista äänestäjistä.

Tärähtäneisyysvaroitus: uskonnollisten kansanedustajien hysteriasta tulee huonoja seuraamuksia - kirkko nauttikoot ne ongelmat ja kärsikööt

Lisätty 15.12.2014

Kari-Matti Laaksonen kommentoi:

Eduskunnan täysistunnosta kiinnittää huomiota Mika Niikon puheenvuoro. Niikko katsoo, että ns. sukupuolineutraali avioliitto murskaa koko yhteiskuntarakenteemme.Ilmeisesti se, että homot voisivat halutessaan mennä naimisiin, tuhoaa kodin, perheen, kirkon, isänmaan ja lopulta koko länsimaisen sivilisaation.

En lainkaan epäile, etteikö oikeistokristillisissä lahkoissa kirkon sisällä ja ulkopuolella ole jo ehditty linkittää kulttuurimarxilaisten homojen salakavalia suunnitelmia ja Putinin “maailmanvalloitusta” yhteen..
Mitä tulee kirkon ongelmiin, niin edellä mainitun hysterian tarkoitushakuinen lietsonta ei liene niistä kaikkein vähäpätöisimpiä.

Porvarillinen hallitus ilman kristillidemokraatteja ja ruotsalaisia

Erkki Hartikainen 14.12.2014

On surullista toivoa, että oma puolueeni SDP jäisi hallituksesta pois.

Vasemmiston ihmisoikeuspolitiikka on kuitenkin mennyt niin pieleen, että vasemmiston poissaolo hallituksesta on suotavaa.

Vasemmistoliiton liittoneuvosto on ehdottanut Suomeen kansalais- ja poliittisia oikeuksia koskevan YK:n yleissopimuksen vastaista Ruotsin mallin mukaista uskonnonopetusta.

Minä olen kerran komonnut Suomesta Ruotsin uskonnonopetusta muistuttavan uskontojen historian ja siveysopin opetuksen valittamalla yllä mainittua sopimusta valvovalle toimikunnalle.

Tietysti nykyiset ihmisoikeuksia valvovat tuomioistuimet ovat paljon entisiä korruptoituneempia (Suomi on asettanut täysin kelvottomia ehdokkaita Euroopan ihmisoikeustuimioistuimeen).

Sosialidemokraattisessa puolueessa Ruotsin mallin mukaisella uskonnon opetuksella on laaja kannatus. Siksi myös sosialidemokraatit ulos hallituksesta!

Ruotsin mallin mukaisen uskonnon opetuksen kannattajia on joitain myös kokoomuksessa. Heitä saattaa olla jopa perussuomalaisissa. Joka tapauksessa vanhoillisimman puolueemme keskustapuolueen vaalivoitto mitätöi mahdollisuudet saada aikaan Ruotsin mallin mukainen uskonnonopetus porvarihallituksessa.

Ortodoksinen kirkko kiihdyttää Venäjän HIV -epidemiaa

Lisätty 13.12.2014

Uusien hiv-tartuntojen määrä nousee Venäjällä yli 10 prosentin vuosivauhtia. Tiedonpuute ja lääkkeiden riittämättömyys estävät epidemian taltuttamista.
Ulkomaat

Tänä vuonna Venäjällä todetaan noin 90 000 uutta hi-viruksen kantajaa. Ensi vuoden loppuun mennessä tällä hetkellä 860 000 rekisteröidyn hiv-tapauksen määrän pelätään nousevan jo miljoonaan. Asiantuntijoiden mukaan todellisuudessa hi-viruksen kantajia saattaa olla jopa kolme kertaa enemmän.

Venäjän valtion Aidsin vastaisen taistelun ja ennaltaehkäisyn keskuksen mukaan suurin syy hiv-epidemian leviämiseen on valistuksen puute. Yhteiskunnassa nousevat ortodoksiset arvot vaikeuttavat entisestään epidemian nujertamista.

– Nuorten kanssa ei puhuta enää seksistä, kondomien mainonta on käytännössä kielletty, eivätkä homoseksuaalit saa avoimesti osoittaa seksuaalisia mieltymyksiään. Tämä kaikki vaikeuttaa taistelua hi-viruksen leviämistä vastaan, sanoo keskuksen johtaja Vadim Pokrovski.

Itävaltalaisnainen oikeudessa jumalanpilkasta

Lisätty 13.12.2014

Kirkossa pornofilmiä kuvannutta naista syytetään uskonrauhan rikkomisesta ja uskonnollisten tunteiden loukkaamisesta.

babsi

Nuori itävaltalaisnainen on joutunut oikeuteen tuotettuaan kaksi pornofilmiä kirkossa. Filmit on tuotettu Hörschingin pitäjänkirkossa lähellä Linziä. 30-vuotias nainen esiintyy filmeissä yksin. Hän tyydyttää niissä itseään hieromasauvalla ja krusifiksilla. Filmejä on tarjottu ostettavaksi internetissä.

Seurakunta teki asiasta rikosilmoituksen, kun asia tuli julkiseksi viime kesäkuussa. Poliisi sai tekijän nopeasti selvitetyksi ja hän on tunnustanut tekonsa.

Naista syytetään uskonrauhan rikkomisesta ja uskonnollisten tunteiden loukkaamisesta. Syytteistä voi seurata puoli vuotta vankeutta, mutta naisen uskotaan selviävän sakkorangaistuksella.

Päivi Räsänen: Hallitussopu vaarassa seksuaalivähemmistöjä koskevilla esityksillä

Lisätty 12.12.2014

paivirasanen

Päivi Räsänen.

Kristillisdemokraatit ei hyväksy, että eduskuntaan tuotaisiin hallitusohjelman ohitse uusia seksuaalivähemmistöjä koskevia esityksiä.

Sosiaali- ja terveysministeriössä sekä oikeusministeriössä on valmisteilla vielä tälle vaalikaudelle esityksiä seksuaalivähemmistöistä. Pienin hallituspuolue kristillisdemokraatit ei hyväksy hallitusohjelman ohitse valmisteltujen esitysten viemistä eduskuntaan.

Sosiaali- ja terveysministeriö poistaisi sukupuolen korjaamisen ehdoista vaatimuksen steriloinnista ja lisääntymiskyvyttömyydestä sekä avioliiton purkupakon, jos sukupuolta muutetaan ihmisen ollessa jo naimisissa.

Kristillisdemokraatit vastustaa ehtojen lieventämistä sukupuolen korjauksissa, ettei esimerkiksi naisesta mieheksi muuttunut voisi synnyttää.

Oikeusministeriö on puolestaan valmistellut äitiyslain muuttamista tapauksissa, joissa naispari on hankkinut lapsen yhteisesti hedelmöityshoitojen avulla.

Oikeusministeriön mielestä toinen nainen voitaisiin vahvistaa äidiksi lapsen synnyttäneen äidin ohella. Ehdotus haluaisi turvata lapselle kaksi oikeudellista ja elatusvelvollista vanhempaa mahdollisimman pian syntymän jälkeen.

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) haluaisi tuoda esityksen eduskuntaan, mutta toinen asia on, hyväksyisivätkö kristillisdemokraatit muutoksen.

Sisäministeri, Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen muistuttaa, että seksuaalivähemmistöjä koskevat suunnitelmat eivät sisälly hallitusohjelmaan.

– Kun olemme näinkin kapealla hallituspohjalla, niin luotan siihen, ettei hallitussopua lähdetä vaarantamaan esityksillä, joita ei ole hallituksessa yhdessä päätetty ja linjattu.

Korjattu: Jutussa muutettu sukupuolen vaihtaminen sukupuolen korjaamiseksi.aurora-borealis

Moskovaan ei tulekaan Mordorin silmääa

Lisätty 11.12.2014

Valoinstallaatiota moskovalaisen kerrostalon katolle puuhanneet luopuivat ajatuksesta kiivaan vastustuksen vuoksi. Venäjän ortodoksikirkon mukaan kyseessä on demoninen symboli.
Ulkomaat

Moskovalaisen kerrostalon katolle ei pystytetäkään Mordorin silmää. Taiteilijaryhmä aikoi asennuttaa rakennuksen huipulle valoteoksen, joka näyttää J.R.R. Tolkienin kirjoihin pohjautuvista Taru sormusten herrasta -elokuvista tutulta "pahalta silmältä".

Aikeesta on nyt kuitenkin luovuttu kiivaan vastustuksen vuoksi. Taiteilijaryhmä vakuuttaa, ettei tarkoituksena ollut loukata ketään.

Venäjän ortodoksikirkko ilmoitti kyseessä olevan demoninen symboli, joka aiheuttaa vielä vakavia seurauksia Moskovalle.

Vanhan version suomenkielisestä laulusta Uusi isämeidän

saat esiin napauttamalla tästä.

Varoitus Windows 8/8.1 koneista

Erkki Hartikainen 11.12.2012

Kirjoitan tätä ajan tasalla olevalla tietokoneella, jossa on käyttöjärjestelmänä pelkästään Ubuntu 14.10.

Windows- ja DOS - sovelluksia käytän vanhimmalla tietokoneellani, jossa on kaksoiskäynnistys Ubuntu 14.10:een ja Windows XP:hen. Tällöin voidaan ajaa vanhoja DOS- ja Windows -ohjelmia (esimerkiksi dBase ja WordPerfect) ilman mitään hankaluuksia tai uusien ohjelmistojen hankintaa.

Jos vaihdat Windowsisi 64 - bittiseen, joudut suuriin vaikeuksiin vanhojen aineistojesi kanssa. Muutoinkin on syytä säilyttää yksi kone, jossa on esimerkiksi levykeasema. Uusissa koneissa ei ole sen enempää levykeasemaa kuin IDE- liittimiäkään. Olet vaikeuksissa myös vanhojen kiintolevyjesi kanssa.

Ostin Lenovo G50 kannettavan uutena hinnalla 199 €. Koneessa oli valmiiksi asennettu Windows 8.1. Tämän käyttöjärjestelmän hinta toimituskuluineen on erillisenä toista sataa euroa.

Ihmettelet varmaan, miten Lenovo (kiinalainen valmistaja, entinen IBM), voi myydä koneita käyttöjärjestelmineen näin halvalla. Lakkaa ihmettelemästä. Lenovon koneisiin et voi helposti asentaa rinnalle mitään muuta käyttöjärjestelmää siitä syystä, että et pääse BIOS:iin käsiksi. Et saa konetta käynnistymään DVD:llä olevalla Ubuntulla.

BIOS:iin kyllä pääsee hankalin keinoin käsiksi mutta kerron siitä toiste.

Vanhimmalla koneella tuli outo pulma Ubuntu 14.10:tä asennettaessa. Minun oli poistettava mittava näytönohjain ja ryhdyttävä käyttämään emolevyn näytönohjainta, joka on suorituskyvyltään suurta näytönohjaina hitaampi.

Ubuntu -väen olisi syytä terästäytyä näiden ongelmien suhteen, jottei Ubuntun osuus turhaan laskisi Microsoftin ja laitevalmistajien virittämien ansojen takia.

PIENUSKONTOJEN RYHMÄKOON NOSTO VÄISTYNEE (9.12.2014)

Lisätty 10.12.2014

http://www.ateistit.fi/uutiset/uuti141209.html

Russofobia

Lisätty 10.12.2014

http://kohudosentti.blogspot.fi/
2014_12_01_archive.html

KUSTANNUS OY VAPAA AJATTELIJA AB:N LIIKEVAIHTO JA TULOKSET 1981-2013 (24.11.2005)

Lisätty 9. 12. 2014

http://www.ateistit.fi/uutiset/uuti72.html

Viron uusi arkkipiispa: homous syntiä

Lisätty 9.12.2014
Kaja Kunnas HS

Tallinnan Tuomiokirkon seurakunnan kirkkoherra Urmas Viilma opettaa rippikoulussa, että homosuhteet ovat syntiä.

"Viron evankelisluterilainen kirkko ei ole arvioinut sitä uudestaan", sanoo Viilma luterilaisen kirkon kansliassa Tallinnan vanhassakaupungissa Toompean mäellä.

41-vuotias Viilma vastaa kirkon linjasta todennäköisesti seuraavat kaksi vuosikymmentä.

Pohjoismaissa liberaali linja ei ole tuonut seurakunnille lisää jäseniä, Viilma sanoo.

Viron luterilaiseen seurakuntaan kuuluu 30 000 maksavaa ja 160 000 rekisteröityä jäsentä. Kristillisissä kirkoissa toimii Viilman mukaan aktiivisesti yhteensä viidennes väestöstä.

"Kaikki kristityt seurakunnat yhteensä edustavat Virossa konservatiivista vähemmistöä. Olisi äärettömän tyhmää alkaa rikkoa vähemmistön yhtenäisyyttä",
Viilma sanoo.

Kun Virossa säädettiin syksyllä sukupuolineutraalia parisuhdelakia, Viilma seisoi kadulla lakia vastustavien mielenosoittajien joukossa. Hän pelkäsi, että uusi laki johtaisi lopulta avioliiton uudelleenmäärittelyyn.

"Näemme sen nyt Suomessa."

Kirkon yhteiskunnallinen asema on yksi Suomen ja Viron perustavista eroista. Viron luterilainen kirkko on ollut liki sata vuotta erillään valtiosta. Jäseniä on vain runsas kymmenesosa väestöstä, eikä tapakristittyjä ole yhtä paljon kuin Suomessa.

Viron luterilainen kirkko saa suurimman osan tuloistaan kiinteistöistä. Joillakin pienemmillä seurakunnilla on metsää ja kiinteistöjä.

Arkkipiispana Viilma aikoo keskittyä ennen muuta pappien sosiaaliturvan parantamiseen.

Ensi vuonna pappi ansaitsee kuussa vähintään puolitoista kertaa Viron vähimmäispalkan eli 550 euroa käteen. Se ei riitä elantoon. Moni pappi saa seurakunnalta asunnon ja polttopuut, mutta silloin heille ei kartu eläkettä eikä muuta sosiaaliturvaa.

Tuleva arkkipiispa ei pidä kirkollisveroa ratkaisuna.

Islamistit surmanneet Kongossa 36 ihmistä kirveillä ja viidakkoveitsillä

Lisätty 9.12.2014,
AFP–HS, Alain Wandimoyi / AFP

Ugandalaista ADF-ryhmää pidetään vastuussa lukuisista joukkosurmista Demokraattisen Kongon itäosissa.

Kongon demokraattisen tasavallan itäosassa on kuollut lauantain ja sunnuntain välisenä yönä tapahtuneessa hyökkäyksessä 36 ihmistä.

Uhriluvun kertoi AFP:lle surmakylän lähellä sijaitsevan Benin kaupungin johtaja Jean-Baptiste Kamabu. Kamabun mukaan surmatöissä loukkaantui lisäksi kaksi ja siepattiin kaksi.

Hallituksen edustaja vahvisti uhriluvun. Paikallisen sotilasjohdon mukaan kuolonuhrien määrä voi vielä nousta, sillä ruumiita saattaa löytyä lisää.

Viranomaiset uskovat, että iskun tekijöinä ovat naapurimaa Ugandan islamistikapinalliset, jotka kulkevat nimellä Allied Democratic Forces (ADF).

Isku tehtiin Oichan kylässä Kivun maakunnan pohjoisosassa. Alueen joukkomurhissa on kuollut lokakuusta lähtien yli 250 ihmistä. Viranomaisten tietojen mukaan kaikkien surmien takana on ADF.

Murhat ovat noudattaneet aina samaa kaavaa – hyökkääjät saapuvat yöllä viidakkoveitsien kanssa, ja käyvät asukkaiden kimppuun.

Ihmisen ulkoistamistaipumus

Erkki Hartikainen 8.12.2014

Paholaiset ovat uskontojen ydin. Paholaisissa uskovaiset ulkoistavat oman uskonnollisen pahuutensa. Myös uskonnollisen pahuuden vastavoima, jumalat, on uskonnollinen ulkoistus.

Vaikka ihmisillä on sisäisiä, jopa tiedostamattomia taipumuksia kuten kaikilla eläimillä, mielestäni haitallinen ulkoistamistaipumus on se, joka erotttaa ihmisen muista eläimistä.

Vapaa-ajattelijain liitto tukee taas kirkkoa

Lisätty 7.12.2014

http://vapaa-ajattelijat.fi/blog/2014/12/04/2033/

IL:n kysely: Joka seitsemäs harkitsee kirkosta eroamista

Lisätty 7.12.2014

Iltalehden Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan joka seitsemäs kirkon jäsen harkitsee eroamista. Eniten kirkosta eroa harkitsevia on Vihreiden ja Perussuomalaisten kannattajissa.

Suurin syy eron harkintaan on vastaajien mukaan se, etteivät he enää usko Jumalaan. Tätä mieltä oli 42 prosenttia vastaajista. Kirkollisveron taloudellinen rasite oli eroaikeiden taustalla 28 prosentilla.

Iltalehden kyselyssä oli 1079 vastaajaa.

VAPAA-AJATTELIJAIN KUSTANNUSYHTIÖLLÄ KAKSI YHTIÖKOKOUSTA SAMANA PÄIVÄNÄ (4.12.2014)


Lisätty 7.12.2014

http://www.ateistit.fi/uutiset/uuti141204.html

Raamattutietoa

Lisätty 6.12.2015

5. Moos. 18:20

Mutta profeetta, joka julkeaa puhua minun nimessäni jotakin, jota minä en ole käskenyt hänen puhua, tahi puhuu muiden jumalien nimessä, sellainen profeetta kuolkoon.

Kynnyskysymys

Lisätty 5.12.2014

kynnyskysymys

KRP tuhoaa vientiyritystä

Trevocin innovaattorit

Lisätty 5.12.2014

Lue:

http://poliisirikollisena.com/2014/11/jaljitin-epaillyn-autoon-stockmannin-edessa-nain-suomesta-tuli-huippumaa-rikollisten-seurannassa/

Helsingin Sanomain uudelle älymystölle

Arkkitehtuuri on kiellettävä lailla

Erkki Hartikainen 5.12.2014

Helsingin Sanomain uusi älymystö on ryhtynyt antamaan lausuntoja arkkitehtuurikilpailuista, kevyestä musiikista jne.

Mitä tulee uuden museon rakentamiseen meren rannalle, ensin pitäisi purkaa joko Alvar Aallon piirtämä Stora-Enson pääkonttori tai työnantajien Palace, jotta maisema ei muuttuisi entistä hirveämmäksi.

Parasta olisi, että mainitut rakennukset purettaisiin eikä tilalle rakennettaisi mitään.

Mistä syystä meren rannalle pitäisi rakentaa uusi rakennus, josta ei edes näe merelle?

Kuulun niihin, joille ei löytynyt suomalaisesta yhteiskunnasta kunnon ammattia. Opetustehtävät, joita tein, sopivat minulle mahdollisimman huonosti. Toisaalta minulle ei aiheuta jälkikäteen murheita se, että olisin myynyt työnantajille mitään muuta kuin aikaani.

Onneksi minulla ei ollut varallaisuutta opiskella arkkitehdiksi. Minulla oli kyllä ajatus siirtyä matematiikan opintojen jälkeen opiskelemaan arkkitehtuurtia, mutta opintolainojen ja hanttihommien jälkeen ajauduin hanttihommiin.

Olisi ollut hirveää olla arkkitehti. Kun nyt katselen oman aikani arkkitehtien luomuksia, olen onnellinen siitä, ettei minun tarvinnut yrittää tehdä sellaisia.

Muuten olen sitä mieltä, että ,yös Helsingin Sanomain uusi älymystö pitäisi lakkauttaa jo ennen lehden konkurssia.

Kestotietämätön Peter Östman (kd.) puhuu kristillisesti höpöjä

Lisätty 4.12.2014
Kristillinen kirkko ei ole ollut Suomessa vielä edes täyttä tuhatta vuotta. Tämän tietävät kaikki todellisuudentajuiset ihmiset.

Eduskunnan täysistunnossa 27.11.2014 noin klo 18.50 eräs tietty kristillisdemokraattinen kansanedustaja, Peter Östman, laukoi puheenvuorossaan suomeksi väitteen

"Avioliittoa on Suomessa tuhansien vuosien ajan hallinnut kristillinen kirkko."

Kristityillä on ilmeinen taipumus valehdella jo perusteluissakin. Faktat katoavat ja sijalle astuvat uskottelut á la Östman.

Uskonnollisuus korreloi voimakkaasti henkilön tietämättömyyden kanssa.

Tämä näkyy Östmanista ja hänen puheistaan.

Iran uhkaa hirttää miehen Facebook-viestin takia

Lisätty 4.12.2014
Jukka Huusko, Helsingin Sanomat

Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch (HRW) vaatii Irania mitätöimään kuolemantuomion, jonka iranilainen mies sai Facebook-profiilissaan julkaisemastaan viestistä.

Iranin korkein oikeus tuomitsi marraskuun lopussa 30-vuotiaan Soheil Arabin kuolemaan "profeetan solvaamisesta". Häntä uhkaa välitön hirttotuomio.

Arabin asianajaja on pyytänyt oikeutta lykkäämään kuolemantuomion täytäntöönpanoa ja käsittelemään asian uudestaan.

"On yksinkertaisesti järkyttävää, että kenenkään pitää päätyä hirsipuuhun vain karkeana, loukkaavana tai solvaavana pidetyn internetviestin vuoksi",

sanoi HRW:n Lähi-idän varajohtaja Eric Goldstein järjestön tiedotteessa.

Iranin vallankumouskaartilaiset pidättivät Arabin ja hänen vaimonsa Teheranissa marraskuussa 2013. Vaimo vapautettiin pian, mutta Arabi joutui kahdeksi kuukaudeksi eristysselliin, missä häntä kuulusteltiin ilman mahdollisuutta tavata asianajajaa.

Arabin asianajaja Vahid Moshkhani sanoi HRW:lle, ettei tuomittu ollut itse kirjoittanut kaikkia Facebook-päivityksiään vaan jakanut muiden mielipiteitä. Iranin rikoslain mukaan "profeetan loukkaaminen" alkoholin vaikutuksen alaisena tai muita lainaamalla ei johda kuolemantuomioon, vaan rangaistus on 76 raipaniskua.

Ennen"profeetan loukkaamista" Arabi oli saanut Facebook-viestiensä vuoksi tuomion "propagandasta valtiota vastaan" ja "korkeimman johtajan solvaamisesta".

Iranissa ainakin 65 toimittajaa, bloggaajaa ja sosiaalisen median aktivistia on vankilassa kirjoituksiensa tai mielipiteidensä takia.

Kuukauden kysymys

Miksi Anti-Barbie on lyhyempi kuin Barbie?


anti-barbi

Erkki Hartikainen 4.12.2014

Ainakin minulta kovasti Venäjän suhteistani kysellyt kaunis Anti-Barbi naispankinjohtaja oli vähintään yhtä pitkä kyin minä (180 cm).

Lue Jari Aarnion jutun todelliset taustat Image -lehdestä

Lisätty 3.12.2014

http://www.image.fi/image-lehti/huijari

Apple-johtajan kohumuistomerkki myydään – homopropagandaksi luokiteltu teos halutaan pois

steve-jobs

Lisätty 3.12.2014

Pietarin yliopiston pihalle vuonna 2013 pystytetty iPhonen muotoinen Steve Jobsin muistomerkki purettiin sen jälkeen, kun Applen nykyinen toimitusjohtaja Tim Cook oli kertonut olevansa homo.


Pietarin yliopiston pihalta marraskuun alussa poistettu Applen edesmenneen toimitusjohtajan Steve Jobsin muistomerkki huutokaupataan. Myynnistä saatavat rahat aiotaan käyttää nuorten it-asiantuntijoiden koulutukseen.

Kaksi metriä korkean iPhonen muotoisen muistomerkin lähtöhinta on noin 76 600 euroa. Ostajaa vaaditaan viemään teos pois Venäjän maaperältä.

Interaktiivinen teos poistettiin yliopiston pihalta sen jälkeen, kun Applen nykyinen toimitusjohtaja Tim Cook kertoi olevansa homo. Poistoa perusteltiin niin sanotulla homopropagandalailla, joka kieltää homoja koskevan tiedon levittämisen alaikäisille.

"Kirkolla ei ole tekijänoikeutta avioliitto-termiin", muistuttaa eduskunnasta luopuva kokoomuksen kansanedustaja Kataja

Lisätty 2.12.2014

YLE:n uutiset kirjoittaa

Kokoomustaustainen presidentti Sauli Niinistö kertoi viikonloppuna toivoneensa, että avioliiton sijasta lainsäädännössä puhuttaisiin jatkossa pariliitosta ja jokainen voisi käyttää omia käsitteitään esimerkiksi avioliitosta. Kansanedustaja Sampsa Kataja (kok.) pitää ratkaisuesitystä puolinaisena.
 
Kokoomuskansanedustaja Sampsa Kataja (kok.) sanoo, että kokoomustaustaisen presidentti Sauli Niinistön näkemys sukupuolineutraalista avioliittolaista olisi jättänyt asian käsittelyn puolitiehen.

Presidentin mukaan avioliitto-sanan taakse alkoi latautua melkoisia tunnelatauksia, joten hän olisi ratkaissut asian toisin ja muuttanut käsitteiden käyttöä.

– Pannaan kaikki sitten pariliittoon virallisesti, se olisi se oikeudellinen termi. Sitten jokainen saa tuntea ihan vapaasti ja hahmottaa sen avioliiton tai naimisissa olemisen käsitteen, Niinistö sanoi Ylen haastattelussa.

"Niinistön ratkaisu olisi jäänyt puolitiehen"

Kansanedustaja Katajan mielestä Niinistön haluama ratkaisu olisi puolinainen ja asia oli järkevää ratkaista loppuun asti.

Eihän kirkolla ole tekijänoikeutta avioliitto-termiin, joka on paljon kristinuskoa vanhempi.

    – Sampsa Kataja (kok.)

– Presidentillä on hyvä yritys sivuta kirkon näkemys ja kiista. Mutta eihän kirkolla ole tekijänoikeutta avioliitto-termiin, joka on paljon kristinuskoa vanhempi, Kataja sanoo ja viittaa siihen, että kirkon ja valtion on tehtävä hänen mielestään omat ratkaisunsa.

– Alun perin avioliitto oli puhdas juridinen ja taloudellinen sopimus, ja sittemmin mukaan tulivat tunteet. Kirkolla on oma vihkikaavansa, mutta jos termit menevät sekaisin, kirkko voi täsmentää vihkioikeuttaan. Lain edessä kaikkien pitää kuitenkin olla yhdenvertaisia, Kataja sanoo.

Lehtemme mielestä

Katajan näkemys on hyvä. Ei kirkon pidä antaa varastaa avioliittoa ja jos kirkko olisi sen jo varastanut, niin varkaan ei pidä sallia pitävän varastamaansa enää hallussaan.

Kokoomuksen Kataja uskaltaa nykyään sanoa näin rehellisesti, mikä on mätää kirkon ja uskovaisten tekemässä omimisessa, kun Kataja ei enää tähtää eduskuntavaaleihin eikä keräile ääniä.

Muut kokoomuslaiset ovat joko uskonnollisia konservatiiveja siten kirkon eli varkaan puolella, tai mielistelijöitä jotka pitävät kirkkokritiikinsä näkymättömissä kun yrittävät keräillä uskovaisiltakin ääniä.

Pöhköiltä ne äänet on aina helpompi kerätä, siksi niin moni poliitikko teeskentelee hurskasta eli hurskastelee.

"Kirkko on aina väärässä"

Lisätty 2.12.2014

Kotkassa ilmestyvän Kymen Sanomien toimituspäällikkö Päivi Taussi kirjoittaa lehdessään:

Vuonna 2010 television homoilta synnytti valtavan kirkosta eroamisen piikin. Että tällaista mieltä ollaan homojen oikeuksista!
Viime perjantain jälkeen eduskunnan päätös tasa-arvoisesta avioliitosta aiheutti kirkosta eroamisen piikin. Että tällaista meillä Suomessa on!

Eduskunnan päätöksen jälkeen kirkosta kuulemma lähti sekä konservatiiveja että liberaaleja. Niin ainakin eroakirkosta.fi todistaa. Konservatiivit saivat tarpeekseen, kun kaikki käy. Liberaalit saivat tarpeekseen, kun kaikki ei käy kaikille.
Kirkon kanta on siis aina väärä. Tosin kirkon kantaa ei ole esitelty sen enempää televisio-ohjelmassa kuin eduskunnassakaan.

Mutta jos kirkon viralliset päätöksentekoelimet tekevät linjauksensa, ilman muuta se menee metsään — riippumatta metsän sijainnista.

Luultavasti moni lähti kirkosta juuri nyt välttyäkseen ensi vuoden kirkollisverolta. Eduskunnan äänestyksen ajankohta oikein edisti tätä: mieliin on piirtynyt, että jos viimeistään marraskuussa eroaa, kuluvan vuoden verot säästyvät.

Homojen oikeudet, avioliittokäsitys ja muut eettiset näkemykset eivät välttämättä sittenkään ratkaise asioita puoleen eikä toiseen.

Moni eroaa siksi, että — kirkko on kuin onkin aina väärässä. Lähtijälle kirkko ei ydinkysymyksissään edusta sellaista arvoyhteisöä, jonka hän tuntisi omakseen. Se on mitä parhain syy jättää hyvästit.

Näin siis kirjoittaa Päivi Taussi.

Tarkista kirkosta eronneiden määrä tänään

napauttamalla tästä.

Kirkosta eroaminen kiihtyi sunnuntaina – viikonloppuna erosi 13 184 jäsentä

Lisätty 1.12.2014

Eroakirkosta.fi -sivuston mukaan kirkosta eroavat nyt sekä liberaalit että tiukasti Raamatun sanaa tulkisevat. Arkkipiispa Kari Mäkisen kommentit sukupuolineutraalista avioliittolaista kiihdyttivät eroon heitä, joiden mielestä avioliitto on vain naisen ja miehen välinen liitto.

Sukupuolineutraalin avioliittolain ympärillä vellova keskustelu aktivoi viikonlopun aikana jälleen kirkosta eroamisiin. Viikonlopun aikana kirkosta erosi yhteensä 13 184 jäsentä.

Erityisesti arkkipiispa Kari Mäkisen liberaalit kommentit sukupuolineutraalin avioliiton tukemisesta saivat osan kirkkoon kuuluvista suivaantumaan. Eroakirkosta.fi-sivuston mukaan sukupuolineutraalin avioliittolain vuoksi eroavat olivat antaneet muun muassa seuraavanlaista palautetta:

– En maksa homokirkolle enää penniäkään rahaa. Liityn toki takaisin heti ku Kari Mäkinen eroaa ja tai kirkko kieltäytyy vihkimästä homoja.

– Kirkko on luopunut Herrastaan ja Raamatun sanasta. Tänään sen minulle osoitti arkkipiispa Mäkisen jumalaton kommentti kirkon tarpeesta muuttaa käsitystään avioliitosta.

– Kirkon linja raamatun vastainen. Suurin osa piispoista ja papeista ei pitäydy Jumalan Sanassa, vaan muuttaa oppia yleisen mielipiteen mukaiseksi.

– Eroni syyt ovat Piispa Kari Mäkisen puheet ja sukupuolineutraali avioliittolaki!!

– Kirkon päättäjät, muistakaa sodoma ja comora. Kirkon kuuluu toimia raamatun oppien mukaan. Milloin meidän täytyy suvaita eläimeen sekaantujat ja pedofiilit???

Kirkosta eronneet sukupuolineutraalin avioliittolain kannattajat puolestaan perustelivat eroamisiaan näin:

– Itse erosin eilen kirkosta sen johdosta, että kaikki kristillisdemokraatit (Päivi Räsänen jälleen etunenässä) äänestivät sukupuolineutraalia avioliittoa vastaan. Itse en tunne homoseksuaaleja, tai ole sellainen, mutta mielestäni on uskomattoman lyhytnäköistä ja suoraan sanoen älyllisesti vajaata yrittää eristää tietty ihmisryhmä instituutiosta, joka on ihmisten luoma ja ylläpitämä.

–Tasa-arvoisen avioliiton väheksyminen, kaikki ovat ihmisiä kaikilla on omat taipumukseksensa, sitä eivät säännöt sanele.

– Naispappien syrjintä. Samaa sukupuolta olevien parien syrjintä. Kirkon johdon toiminta on molemmissa kysymyksissä ollut johdonmukaisen vetelää ja hidasta. Suvaitsevaisuus? Anteeksianto? Elämän ymmärrys?

Perjantaina kirkosta erosi sivuston mukaan 2 612 jäsentä, lauantaina 5 144 ja sunnuntaina 5 428.


Laskuharjoitin lapsille Löytyy osoitteesta Laskuharjoitin

Gravitation

This is a link. Updated 5/7/2013.

Ateismin määritelmä

George H. Smithin ontologinen ateismin määritelmä:

Ateismi on väite: jumalaa tai jumalia ei ole olemassa

Tässä määritelmässä on määritelty olemassaoloa koskeva eli ontologinen käsitys. Jumala joko on olemassa tai ei ole olemassa. Mitään olemassaolon ja olemattomuuden välimuotoa ei ole.

Teismi on väite: jumala tai jumalia on olemassa

Deismi (jumala on olemassa, mutta ei puutu maailmanmenoon) ja panteismi (jumala on sama kuin maailmankaikkeus) ovat tämän mukaan teismiä

Inhimillinen tieto siitä, mitä on olemassa, on vajavaista. Joku saattaa pitää varmana, että jumalaa tai jumalia ei ole olemassa. Joku toinen saattaa pitää varmana, että jumala tai jumalia on olemassa. Joku kolmas voi olla epävarma siitä, onko jumalaa tai jumalia olemassa vai ei.

Ateistin määrittelemä

Ateisti on henkilö, jonka mielestä ateismi on tosi.

Agnostikon eli jumalaongelmaisen määritelmä

Agnostikko eli jumalaongelmainen on henkilö, joka ei mielestään tiedä, onko ateismi tosi vai onko teismi tosi.

Uskonnon määritelmä

Uskonto on järjestäytynyttä teismiä.

Ne käsitykset joissa ei ole jumalia, eivät ole tämän määritelmän mukaan uskontoja.

Raamatun ristiriidat

Lukeaksesi napauta tästä

Godless Culture Magazine  December  2014

Contents

Julkaisija Suomen ateistiyhdistys ry
Sähköposti: info@ateismi.fi
Publisher: Atheist Association of Finland
E-mail: info@ateismi.fi


Last uppdate 12/31/2014.
Tämä on viimeksi päivitetty 31.12.2014.

Member of

http://www.atheistalliance.org/secular-world/current-issue

Editor of the net magazine: Erkki Hartikainen
Verkkojulkaisun vastaava toimittaja Erkki Hartikainen

Sisällysluettelo
 1. Jumalaton kulttuurilehti Joulukuuu 2014 
 2. Suomen ainoa kulttuurilehti
 3. Sisällysluettelo
 4. Suomen kansan arvot 2013
 5. Helluntailaisperhe ryhtyi käyttämään sijaishuollossa heillä olevaa lasta väärin
 6. On olemassa parantumatonta hurahtaneisuutta, joka rajoittaa siitä kärsivän yhteiskuntakelpoisuutta vakavasti
 7. Todellisuutieto ja mielipidetieto
 8. Virtalähde BeQuiet 500W tuhosi tietokoneen
 9. Alexander Stubb on uskonnollista oikeistoa
 10. Mikä tuhoaa planeettamme
 11. Jo 70 000 kirkosta eronnutta
 12. Mielestäni Anneli Auer on syytön kaikkiin niihin rikoksiin, joista hänet on tuomittu
 13. Ulla Appelsinin johtama Ilta-Sanomat Auer- jutun pääpuolueellistaja
  1. Lööppitunkion Ulla Appelsin, syyttäjä Mika Appelsinin vaimo
   1. Kapakkaruusun näköä
  2. Olen tavannut Mika Appelsinin oikeuden istunnossa
  3. Ulla Appeĺsinin päätoimittajakaudella
  4. Tiesitkö, että Mikko Paateroa
  5. Tiesitkö, että
 14. Uusi isämeidän englanniksi
 15. Stubb regressoitui seniliteettiin - nopea keski-ikäistymisen yhteydessä tapahtunut henkisten toimintojen taantuminen
  1. Järjen valo katosi Alexanderilta. Alex Stubb tuli uskoon
 16. Mies tuomittiin kuolemaan uskosta luopumisen takia Mauritaniassa
 17. Missä ateistit elävät
 18. Tiesitkö, että
  1. tontuilla on siivet.
 19. Kohtapuolin suomalaiset alkavat pitää uskovaisuutta mielisairautena
 20. Kelvoton konservatiivinen professori Markku Helin osoitti epäpätevyytensä vetoamalla roomalaiskatolisten 1563 kirkolliskokoukseen Suomen lainsäädännön oikeuslähteenä  -
  1. uskonnollishenkinen Helin ei halunnut tunnustaa että avioliitto oli silloinkin maallinen instituutio
 21. Euroopan ihmisoikeustuomioistuin: Irlannin aborttikielto rikkoo ihmisoikeuksia
 22. Dresdenissä marssitaan Euroopan islamisoitumista vastaan – osanottajat kiistävät olevansa natseja ja rasisteja
 23. Uutiset uudistettava
 24. Homoja yritettiin "parantaa" Kiinassa sähköiskuilla
 25. Laskuharjoittimeen lisätty pitkän kertolaskun näyttäjä
 26. Suomen tasavallan presidentti on tarpeeton
 27. Laskuharjoittimeen lisätty pitkän jakolaskun näyttäjä
 28. Ateistien jouluehdotus
 29. Satu "oikeista" muslimeista
 30. ISIS teloitti 150 naista, jotka kieltäytyivät menemästä naimisiin terroristien kanssa ja hautasi heidät joukkohautoihin
 31. "Raamatun historian" aukko
 32. Pentti Linkola ja evoluutio
 33. Yli puolet yhdysvaltalaisista hyväksyy raa'at kuulustelukeinot
 34. Petri Karisma metafysiikkaongelmaisena
 35. Helsingin terveyskeskusjärjestelmä on romahtanut
 36. Ulvilan oikeusmurhajutun elokuva saatavana
 37. TOINEN EROPIIKKI NOSTAA KIRKOSTAEROAMISLUKUJA (14.12.2014)
 38. Pahamaineinen Karisma
 39. Perkele on vanhempi kuin Jeesus
 40. Isisin ohjeet naisten ja lasten raiskaamiseen
 41. Eräät kansanedustajat puhuivat täysistunnossa harhaisia ja puheet ovat surkeita
 42. Heikki Leppä arvioi:  konservatiivisista äänistä kilpailtaessa, uskovaiset kansanedustajat luottavat siihen että epäsympaattisin ja inhottavin voittaa
 43. Tärähtäneisyysvaroitus: uskonnollisten kansanedustajien hysteriasta tulee huonoja seuraamuksia - kirkko nauttikoot ne ongelmat ja kärsikööt
 44. Porvarillinen hallitus ilman kristillidemokraatteja ja ruotsalaisia
 45. Ortodoksinen kirkko kiihdyttää Venäjän HIV -epidemiaa
 46. Itävaltalaisnainen oikeudessa jumalanpilkasta
 47. Päivi Räsänen: Hallitussopu vaarassa seksuaalivähemmistöjä koskevilla esityksillä
 48. Moskovaan ei tulekaan Mordorin silmääa
 49. Vanhan version suomenkielisestä laulusta Uusi isämeidän
 50. Varoitus Windows 8/8.1 koneista
 51. PIENUSKONTOJEN RYHMÄKOON NOSTO VÄISTYNEE (9.12.2014)
 52. Russofobia
 53. KUSTANNUS OY VAPAA AJATTELIJA AB:N LIIKEVAIHTO JA TULOKSET 1981-2013 (24.11.2005)
 54. Viron uusi arkkipiispa: homous syntiä
 55. Islamistit surmanneet Kongossa 36 ihmistä kirveillä ja viidakkoveitsillä
 56. Ihmisen ulkoistamistaipumus
 57. Vapaa-ajattelijain liitto tukee taas kirkkoa
 58. IL:n kysely: Joka seitsemäs harkitsee kirkosta eroamista
 59. VAPAA-AJATTELIJAIN KUSTANNUSYHTIÖLLÄ KAKSI YHTIÖKOKOUSTA SAMANA PÄIVÄNÄ (4.12.2014)
 60. Raamattutietoa
 61. Kynnyskysymys
 62. KRP tuhoaa vientiyritystä
  1. Trevocin innovaattorit
 63. Helsingin Sanomain uudelle älymystölle
  1. Arkkitehtuuri on kiellettävä lailla
 64. Kestotietämätön Peter Östman (kd.) puhuu kristillisesti höpöjä
 65. Iran uhkaa hirttää miehen Facebook-viestin takia
 66. Kuukauden kysymys
  1. Miksi Anti-Barbie on lyhyempi kuin Barbie?
 67. Lue Jari Aarnion jutun todelliset taustat Image -lehdestä
 68. Apple-johtajan kohumuistomerkki myydään – homopropagandaksi luokiteltu teos halutaan pois
 69. "Kirkolla ei ole tekijänoikeutta avioliitto-termiin", muistuttaa eduskunnasta luopuva kokoomuksen kansanedustaja Kataja
  1. YLE:n uutiset kirjoittaa
  2. "Niinistön ratkaisu olisi jäänyt puolitiehen"
  3. Lehtemme mielestä
 70. "Kirkko on aina väärässä"
 71. Tarkista kirkosta eronneiden määrä tänään
 72. Kirkosta eroaminen kiihtyi sunnuntaina – viikonloppuna erosi 13 184 jäsentä
 73. Laskuharjoitin lapsille Löytyy osoitteesta Laskuharjoitin
 74. Gravitation
 75. Geometria
 76. Ateismin määritelmä
 77. Ateistin määrittelemä
 78. Agnostikon eli jumalaongelmaisen määritelmä
 79. Uskonnon määritelmä
 80. Raamatun ristiriidat
 81. Godless Culture Magazine  December  2014
 82. New poll shows atheism on rise, with Jews found to be least religious
  1. A Gallup poll conducted in 57 countries shows 9% decline in people who consider themselves religious, compared to a similar survey conducted in 2005.
 83. Faith is not a virtue
 84. Arrested for Driving, Saudi Women Will Now Be Tried in Anti-Terrorism Court
 85. Atheists' Ten Commandments
 86. Mauritanian Man to Be Put to Death for Allegedly Insulting Islam’s Prophet
 87. Christian Author Makes Fine-Tuning Argument for God’s Existence in The Wall Street Journal
 88. Survey: Americans Are Just About Evenly Split On the Issue of Religious Displays On Government Property
 89. The Old Testament Story of Moses and the Ten Commandments
  1. was a myth disguising mushroom worship, Allegro Claims
 90. Is satanism a crime
  1. Welcome to the official website of the Church of Satan
  2. The Nine Satanic Statements
 91. What is crying
 92. The concept of "probable reasons"
 93. The New Lord's Prayer
 94. A new definition of technics
 95. Christian Pastor Releases Anti-Gay “Documentary” Called AIDS: the Judgment of God
 96. Mauritania Muslim sentenced to death for apostasy
 97. The Knights of Columbus Has Given Millions of Dollars to Anti-Gay, Anti-Women, and Anti-Science Groups
 98. Poll finds more Ukrainians unhappy with quality of lifea
 99. Governments and religious institutions in the Middle East consider atheism a threat
  1. In Egypt and other Arab states, societies are heavily influenced by religion
  2. Saudis equate atheists with terrorists
 100. Mountain of Fire and Miracles Ministries: Another African Church Prosecuting Witch hunt in Contemporary America
 101. Torture and atheists in USA
 102. Otrhodox Christian Russia for Christians
  1. Russia proposes conference against Christianophobia in 2015
 103. Atheism in Russia today
 104. Male Shame, the Root of Female Shame
  1. Article by Darrel Ray
  2. Male Shame Messages
  3. Male Shame and Religion
  4. Male Shame and Domestic Violence
  5. Male Shame and Family Shame
  6. Male Shame and Eternal Damnation
  7. Male Shame and Cults
  8. How is This Relevant to You?
  9. Let’s Challenge Male Shame
 105. Chinese court rules ‘gay cure’ treatments illegal
 106. Turkey Promotes Religious Schools, Often Defying Parents 
 107. Winter solstice art
 108. Carbon footprint of Christmas
 109. Ex-Muslims
  1. 7 February 2015 London conference on Apostasy, Sharia Law and Secularism
  2. Ex-Muslim Women’s Project
  3. Anti-Hate Speech Campaign and Poster Competition
  4. Past Year Highlights
  5. Support Us!
 110. Atheist Ireland submission to Children’s Rights Alliance on UN Convention on Rights of the Child
  1. Contents
  2. 1. Article 2 – Non Discrimination
  3. 2. Proposed Admission to Schools Bill
  4. 3. Article 28 and 29 – Access to Education
  5. 4. In Ireland, non-denominational schools are effectively banned
  6. 5. Ethos / Religious integrated curriculum at Primary and Second Level
  7. 7. Notes
 111. Religious Freedom Report: Atheists Are On The Rise, But So Is Persecution
 112. 'Lone wolf' Australian hostage-taker had violent, unsettled past
 113. Hanukkah
 114. CIA Torture Report Poll: Half Of Americans Say Enhanced Interrogation Was 'Justified'
 115. 101 Reasons Why Evolution is True
 116. ISIL (Islamic State) beheads four men for blasphemy in Syria
 117. The thought police of our time
 118. Islamic State Publishes Handbook for Female Slave Ownership
 119. The conception of reality
 120. Kids Will Believe Anything, It's Exactly Why Indoctrination Starts At Birth
 121. Photo of Nude Pregnant Woman Upsets City Council President So Much, He Wants Museum’s Funding Pulled
 122. Senate report on CIA torture program
 123. Christian Orthodox values as the cause of the high HIV numbers in Russia
 124. Three Are Detained in Burma For “Insulting” the National Faith With a Promo Image of Buddha Wearing Headphones
 125. Atheists around world suffer persecution, discrimination
  1. IHEU report
 126. Blasphemy trial in Austria
 127. Russia’s Civic Chamber unveils report on torture in south-eastern Ukraine
 128. There is a small but significant event taking place in Ghana
 129. Islamic law tramples women’s rights
  1. A report by a human rights group has exposed the vulnerability of Muslim women living in Islamic ‘marriages’ in the UK
 130. Orthodox Church Rejects Evil “Eye of Sauron” Atop Moscow Building, Sees Tolkien Homage as a “Triumph of Evil”
 131. Palestinian Blogger Who Spent 10 Months in Prison for Writing About Atheism Tells His Story
 132. Atheism
  1. A non-prophet community
 133. Through Selective Hiring at Public Hospitals, Vatican Restricts Italian Women’s Access to Abortion Servicesa
 134. American court rules against hate pastor
 135. US does not hide that sanctions aim at regime change in Russia — diplomat
 136. The outsourcing inclination of the man
 137. U.S.
  1. In Seven States, Atheists Push to End Largely Forgotten Ban
 138. Which is the opposite of real
 139. The test intelligence and the conservatism
 140. Hitchens razor
 141. A meteorite from Mars, found in the Moroccan desert three years ago, contains organic matter of extraterrestrial origin
 142. What Putin should twig:
 143. Human Rights Watch confirms facts contained in Russia’s White Book on crimes in Ukraine Russia
 144. At last – the space age prayer mat!
 145. Iranian Supreme Court Upheld a Death Sentence for Insulting the Prophet on Facebook
 146. Bollywood Star Slapped During Reality Show Taping by Man Who Said Her Dress Was Too Short for a Muslim Woman
 147. Atheists Promote ‘Skip Church’ Christmas Billboards in South
 148. The Best Atheist Books of 2014
 149. The Necessity of Secularism: Why God Can't Tell Us What to Do
 150. Nepal Blood Festival Draws to a Close
  1. Hindu Faithful Hack More Than 200,000 Animals to Death
 151. Fourth attack on Nigerian humanist
 152. 13.500 people reportedly quit Lutheran Church in Finland after after the law allowing same-sex marriages was passed by the country's parliament
  1. See New statistics
 153. Hundreds march in New Delhi for gay pride in Modi's India
 154. Filosofia ja elämänkatsomustieto
 155. Filosofi och livsåskådning
 156. Philosophy and Life View
  1. Constructed language misil
 157. Katsomusaineiden didaktiikkaa
  1. Yleistä didaktiikkaa
  2. Kristillinen dogmatiikka
  3. Filosofian, elämänkatsomustiedon ja uskonnon didaktiikkaa
 158. Lukion filosofia, Filosofi i gymnasiet
  1. Opetussuunnitelmat ja lisätietoa
  2. Ilmaiset filosofian oppikirjat
  3. Filosofian ylioppilastehtävät
 159. Elämänkatsomustieto, livsåskådning
  1. Opetussuunnitelmat ja lisätietoa
  2. Peruskoulu Grundskola
   1. Ilmaiset oppikirjat
   2. Opetussuunnitelmat ja lisätietoa
  3. Lukio Gymnasium
   1. Ilmaiset oppikirjat
   2. Opetussuunnitelmat ja lisätietoa
  4. Elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät
 160. Syksyn 2014 ylioppilaskirjoituksiin valmistautuminen
 161. Elämänkatsomustieto ainereaalissa
 162. Muuta tietoa
 163. Ehdotus lukion opetuksen järkiperäistämiseksi

New poll shows atheism on rise, with Jews found to be least religious

A Gallup poll conducted in 57 countries shows 9% decline in people who consider themselves religious, compared to a similar survey conducted in 2005.

Added December 31, 2014

"Irrespective of whether you attend a place of worship or not, would you say you are a religious person, not a religious person, or a convinced atheist?"

This was the question posed to 51,927 people in 57 different countries, in a recent poll conducted by Gallup.

The results show the world's population is becoming less religious, with a nine percent decline in believers compared with a similar survey conducted in 2005. The new survey also found a 3 percent increase of people who consider themselves atheists. Altogether, 59 percent of the world's population defines itself today as religious, 23 percent as non-religious and 13 percent as atheist.

Of the religions surveyed in the poll, Jews were found to be the least religious: Only 38 percent of the Jewish population worldwide considers itself religious, while 54 sees itself as non-religious and 2 percent categorizes itself as atheist.

In comparison, 97 percent of Buddhists, 83 percent of Protestant Christians and 74 percent of Muslims consider themselves religious.

The poll, titled "The Global Index of Religion and Atheism – 2012," was conducted in five continents, and did not include Israel.

China leads the list of countries with the highest population of atheists – 47 percent, followed by Japan, the Czech Republic, France, South Korea and Germany.

Topping the list of countries with the highest number of believers is Ghana (96 percent), followed by Nigeria, Armenia, Fiji, Macedonia, Romania and Iraq.

Last January, the Guttman-Avi Chai survey in Israel found that some 80 percent of Israeli Jews believe that God exists - the highest figure found since this review of Israeli-Jewish beliefs began two decades ago.

The latest survey of the "Beliefs, Observance and Values among Israeli Jews" was conducted in 2009 but the results were released only in January, after a detailed analysis had been completed. The two previous surveys were in 1999 and 1991.

The study also found that 70 percent of respondents believe the Jews are the "Chosen People," 65 percent believe the Torah and mitzvot (religious commandments ) are God-given, and 56 percent believe in life after death.

Overall, the survey found an increase in attachment to Jewish religion and tradition from 1999 to 2009, following a decrease from 1991 to 1999, which was the decade of mass immigration from the former Soviet Union.

 Among other things, it found that less than half of Israeli Jews think that, in a clash between Jewish law and democracy, democratic values should always prevail.

The study, conducted by the Israel Democracy Institute's Guttman Center for Surveys and the Avi Chai Foundation, is based on interviews with 2,803 Israeli Jews.

It found that only 46 percent of Israeli Jews now define themselves as secular, down from 52 percent in 1999, while 22 percent define themselves as either Orthodox or ultra-Orthodox, up from 16 percent in 1999.

The remaining 32 percent term themselves traditional, virtually unchanged from 1999.

Faith is not a virtue

Added December 30, 2014

fait-is-not-virtue

Arrested for Driving, Saudi Women Will Now Be Tried in Anti-Terrorism Court

Added December 30, 2014
by

At the beginning of December, NBC, BBC, and other news organizations reported that 25 year old Loujain al-Hathloul and 33-year-old Maysa al-Amoudi had been arrested at the Saudi border. Their crime? Driving while female.

saudi

The women have been in custody since, and it looks like their situation is going from bad to worse:

The cases of the two women, Loujain al-Hathloul and Maysa al-Amoudi, were sent to the antiterrorism court in connection with opinions they expressed on Twitter and other social media sites, according to four people close to them.

Hathloul and Amoudi are both activists in Saudi Arabia, working to challenge the prohibition against women driving. Saudi Arabia is the only country in the world to ban women from taking the wheel. As the New York Times notes, this prohibition is not managed through an official law, but Saudi Arabia does not grant driver’s licenses to women. Muslim clerics in the nation have been very vocal in their opposition to allowing women to drive.

Hathloul and Amoudi have taken to social media to express their own opposition to these bans. You know, the “terrorism” of having a different opinion than ultraconservative religious leaders.

This isn’t the first time Saudi Arabia applied such Orwellian terms to dissent, either.

The Specialized Criminal Court, to which their cases were referred, was established in the capital, Riyadh, to try terrorism cases but has also tried and given long prison sentences to a number of human rights workers, peaceful dissidents, activists and critics of the government.

Human Rights Watch recently warned that the “Saudi authorities are ramping up their crackdown on people who peacefully criticize the government on the Internet.” It said that judges and prosecutors are using “vague provisions of a 2007 anti-cybercrime law” to charge and try Saudi citizens for peaceful messages posted online.

It’s a common tactic of religious and other totalitarian powers, but as ever it says a lot about the fragility of your ideas when you need to charge non-violent dissenters like Loujain al-Hathloul and Maysa al-Amoudi with “terrorism.”


Read more: http://www.patheos.com/blogs/friendlyatheist/2014/12/28/arrested-for-driving-saudi-women-will-now-be-tried-in-anti-terrorism-court/#ixzz3NGbKdL3J

Atheists' Ten Commandments

Added December 30, 2014

A competition for atheists to rewrite the Ten Commandments has produced this list:

1. Be open-minded and be willing to alter your beliefs with new evidence.

2. Strive to understand what is most likely to be true, not to believe what you wish to be true.

3. The scientific method is the most reliable way of understanding the natural world.

4. Every person has the right to control over their body.

5. God is not necessary to be a good person or to live a full and meaningful life.

6. Be mindful of the consequences of all your actions and recognise that you must take responsibility for them.

7. Treat others as you would want them to treat you, and can reasonably expect them to want to be treated. Think about their perspective.

8. We have the responsibility to consider others, including future generations.

9. There is no one right way to live.

10. Leave the world a better place than you found it.

Mauritanian Man to Be Put to Death for Allegedly Insulting Islam’s Prophet

Added December 30, 2014
by

As we’ve seen before, Mauritania is one of the worst countries in the world for freethinkers. Here’s another shameful notch in the nation’s belt:

A court in Mauritania on Thursday sentenced a man to death for “insulting” the founder of Islam.

The man, Mohamed Cheikh Ould Mkhaitir, 28, was arrested a year ago for writing an article that was interpreted by some as being critical of the Prophet Muhammad and saying that Mauritania allows a discriminatory caste system, an extremely delicate subject in a country with deep social and racial divisions.

The author, who has also been identified by some news agencies as Mohamed Cheikh Ould Mohamed, has said that his article has been misinterpreted. The prosecution asked for the death penalty to be carried out in accordance with Shariah and recommended that he be shot.

mauritania

Not coincidentally (given the Qur’an’s thumbs-up to slavery, including the rape of slave women), also in Mauritania,

A court in the southern town of Rosso began proceedings on Wednesday against an antislavery campaigner, Biram Ould Dah Ould Abeiday, and six members of his organization for “inciting violence, disrupting public order, contempt for the authorities and membership of a nonrecognized organization.”

Mauritania was the last country worldwide to legally abolish slavery, in 1981, and still has the highest proportion of its population in slavery, according to a global survey compiled by an antislavery organization.


Read more: http://www.patheos.com/blogs/friendlyatheist/2014/12/27/mauritanian-man-to-be-put-to-death-for-allegedly-insulting-islams-prophet/#ixzz3NAhyUab5

Christian Author Makes Fine-Tuning Argument for God’s Existence in The Wall Street Journal

Added December 29, 2014
by Hemant Mehta

In a Christmas Day opinion piece (behind a paywall) for The Wall Street Journal, Christian author Eric Metaxas explained that science proved God because of an argument that’s been debunked so many times over, you have to really work hard to pretend rebuttals don’t exist:

Today there are more than 200 known parameters necessary for a planet to support life—every single one of which must be perfectly met, or the whole thing falls apart. Without a massive planet like Jupiter nearby, whose gravity will draw away asteroids, a thousand times as many would hit Earth’s surface. The odds against life in the universe are simply astonishing.

Yet here we are, not only existing, but talking about existing. What can account for it?…

The fine-tuning argument: A fallacy so absurd that Victor Stenger wrote a nearly 350-page book refuting it.

The simplest response is that, regardless of the supposed odds, if they were really so unachievable, we wouldn’t be here contemplating the “miracle” of existence.

It’s very easy to look back on our universe’s good fortune, just as you can look back on your own life and think of all the things, good and bad, that had to be timed just perfectly for everything to work out as it did.

An accident that happened in a split-second that left you injured. That time you missed a train and ended up talking to a stranger that you ultimately married.

Countless numbers of ancestors meeting and mating. Our lives are nothing but a string of coincidences put together.

Each one seems incredible on its own and it’d be impossible to predict it all in advance, but you have to travel down some path. It only looks “miraculous” in hindsight.

Survey: Americans Are Just About Evenly Split On the Issue of Religious Displays On Government Property

Added December 28, 2014

Read more:

http://www.patheos.com/blogs/friendlyatheist/
2014/12/27/survey-americans-are-just-about-
evenly-split-on-the-issue-of-religious-displays-
on-government-property/#ixzz3N6yJtEDp


The Old Testament Story of Moses and the Ten Commandments

was a myth disguising mushroom worship, Allegro Claims

Added December 28, 2014

John Marco Allegro (17 February 1923 – 17 February 1988) was an English archaeologist and Dead Sea Scrolls scholar. He was known as a populariser of the Dead Sea Scrolls through his books and radio broadcasts.

THE name of the sacred mountain, Sinai, comes, as we can now see, from a Sumerian word meaning “brazier.”

This accounts for its description as “wrapped in smoke…like the smoke of a kiln” (Exodus 19.18)

kärpässieni
Amanita Muscaria.

The fiery-topped Amanita Muscaria seemed to the ancients like a brazier.

When Moses, the serpent-mushroom character, meets Jehovah there and receives the “tablets of testimony,” he finds after the interview that his face is glowing so much that people are afraid to approach him (Exodus 4.30).

The substance of the Ten Commandments, hover well rooted some of them may have been in ancient tribal laws, owe their form and position in the story to word-play on ancient mushroom names.

The ancient Israelite religion of Jehovah worship was based largely on the mushroom cult. Many other of the old myths about the patriarchs—stories like Jacob and Esau, representing the stem and red cap of the sacred fungus respectively—now reveal for the first
time their mushroom connections.

The earlier legends are not cryptic writings, like those of Jesus and his friends. They are merely mushroom folk-lore, illustrating in entertaining story form, aspects of the mysterious fungus.

Later the cult came under pressure from a new “orthodoxy” in Judaism which tried to root out all traces of the fertility religion that gave it birth.

The sacred mushroom cult then went underground, to reappear with even more disastrous results in the first and second centuries AD, when the drug-crazed “Zealots” (another pun on a mushroom name) and their successors again challenged the might of Rome.

A “reformed” Christianity then drove its drug-takers into the desert as “heretics,” and eventually so conformed to the will of the State that in the fourth century it became an integral part of the ruling establishment.

By then its priests had forgotten the codes and the true meaning of Christ’s name—and were taking the words of the hoax literally—trying to convince their followers that the Host had miraculously become the flesh and juice of the god.

But, as I said at the beginning, what matters is the moral teaching of the Bible.

Can it be argued that the Ten Commandments and the Sermon on the Mount embody a store of moral idealism that will serve mankind for a long time –irrespective of their origins?

If some aspect of the Christian ethic still seem worth while today, does it add or detract from their validity that they were promulgated two thousand years ago by worshippers of the Amanita Muscaria?

Read more:

http://www.johnallegro.org/popular-press/
popular-press-by-john-allegro/
sacred-mushroom-and-the-cross-
sunday-mirror-1970/

Is satanism a crime

Erkki Hartikainen December 27, 2014

It is not a crime. There are several official Satans churches in United States.

See:

Welcome to the official website of the Church of Satan

http://churchofsatan.com/

Examples:

The Nine Satanic Statements

by Anton Szandor LaVey

The Nine Satanic Statements originally appeared in The Satanic Bible, © 1969

 1. Satan represents indulgence instead of abstinence!
 2. Satan represents vital existence instead of spiritual pipe dreams!
 3. Satan represents undefiled wisdom instead of hypocritical self-deceit!
 4. Satan represents kindness to those who deserve it instead of love wasted on ingrates!
 5. Satan represents vengeance instead of turning the other cheek!
 6. Satan represents responsibility to the responsible instead of concern for psychic vampires!
 7. Satan represents man as just another animal, sometimes better, more often worse than those that walk on all-fours, who, because of his “divine spiritual and intellectual development,” has become the most vicious animal of all!
 8. Satan represents all of the so-called sins, as they all lead to physical, mental, or emotional gratification!
 9. Satan has been the best friend the Church has ever had, as He has kept it in business all these years!

What is crying

Erkki Hartikainen 27.12.2014

The crying is a complicated phenomenon. Read:

http://en.wikipedia.org/wiki/Crying

The act of crying has been defined as "a complex secretomotor phenomenon characterized by the shedding of tears from the lacrimal apparatus, without any irritation of the ocular structures".

It is clear, that the psychopats can cry even if they have no normal emotions.

I am not a psychopat, but I am not crying. I have a tendency to the depression. The depression is a sign of the deficiency of the serotonon system of brains.

Also animals have a serotonin system and also animals can be depressed.

A derpressed man will not cry. He has not enough energy to cry.

I have been crying when I was a small boy but I have not had authentic crying as an adult.

The crying is a culture bound phenomenon. 

The concept of "probable reasons"

Erkki Hartikainen 27.12.2014

Philosopher, Dr. Pertti Lindfors has written that the term "probable reasons" is a very ambigous concept. We mathematicians will never use the concept "probable reasons".

Unfortunately Finnish jurisprudence is using this concept. The highest supervisors of the law in Finland used this concept against Dr. Lindfors.

The New Lord's Prayer

Added December 1, 2014

Composer: Erkki Hartikainen 1970
Words: Original words Hannele Tulonen, translation Erkki Hartikainen

Click to see the pdf - file.
Click to listen the composition (.waw).
Click to listen the composition (.mid).
leipa

A new definition of technics

Erkki Hartikainen December 28, 2014

The English language has no exact translation for the Greek word Tekhne (τέχνη). We define that "technics" is a correct translation.

There are two different categories in technics:

 1. Material technics
 2. Symbolic technics.
The symbolic tehhnics is not an human invention. Most animals are using the symbolic technics. The languages and for example mathematics belong to the class of symbolic technics.

All animals are using material technics but the human beings have a widest scale of material technics.

Christian Pastor Releases Anti-Gay “Documentary” Called AIDS: the Judgment of God

Added December 27, 2014
by Hemant Mehta

This week, a controversial new movie was released online… and it’s not The Interview.

Pastor Steven Anderson unleashed his “documentary” AIDS: the Judgment of God, and it’s 45 minutes of gay-bashing, bigotry, a man screaming at you between sermon clips, and “proof” that homosexuality is harmful:

Read more: http://www.patheos.com/blogs/friendlyatheist/2014/12/25/christian-pastor-releases-anti-gay-documentary-called-aids-the-judgment-of-god/#ixzz3MynCdZxO


Mauritania Muslim sentenced to death for apostasy

Added December 26, 2014,  AFP  

A MUSLIM man in Mauritania has been sentenced to death for apostasy after a court ruled that he had written something blasphemous.

Mohamed Cheikh Ould Mohamed, who is around 30 years old, fainted when the ruling was read out late on Wednesday in a court in Nouadhibou in the northwest of the country, a judicial source said.

He was revived and taken to prison, the source added.

Mohamed has been detained since January 2 and pleaded not guilty to the charge when proceedings opened on Tuesday.

Mauritania has the death penalty but has not executed anyone since 1987, according to human rights organisation Amnesty International.

During the hearing the judge told Mohamed that he was accused of apostasy “for speaking lightly of the Prophet Mohammed” in an article which was published briefly on Mauritanian websites. In it he challenged some of the prophet’s actions, the source said.

Mohamed explained that it was “not his intention to harm the prophet”, the source added.

His lawyer asked for leniency as he said his client was repentant but the judge agreed to the prosecutor’s request for the death penalty.

Sharia, or Islamic, law is in effect in Mauritania but the enforcement of strict punishments such as floggings have been rare since the 1980s.

The Knights of Columbus Has Given Millions of Dollars to Anti-Gay, Anti-Women, and Anti-Science Groups

Added December 26, 2014
by  

The Catholic fraternal organization Knights of Columbus has a wide reputation for volunteering and charitable giving. I know it might come as a shock that a religious organization named after famed humanitarian Christopher Columbus isn’t entirely the force for good that it’s often believed to be, but brace yourself. This article by Think Progress’ Josh Israel on the topic reveals some pretty unpalatable behavior from the Knights.

kolumbus

It’s the typically archaic stuff you’d expect from a conservatively Catholic group with deep pockets — not surprising for an organization that Pope John Paul II referred to as the “strong right arm of the Church.” Still, it’s probably not what comes to mind when many think of the Knights of Columbus: like, for instance, spending millions to oppose LGBT equality, stem cell research, abortion access, etc.

Israel writes:

In a November interview, the organizations’ top official noted that the Knights’ “first principle is charity,” and that its success has come due to its focus on “mission integrity.” But for several decades, that charity has also included work to overturn Roe v. Wade. Each year, the organization reaffirms, by resolution, its “deep and historic commitment to oppose any governmental action or policy that promotes abortion, embryonic stem cell research, human cloning, euthanasia, assisted suicide, or other offenses against life.”

And what does that commitment look like?

Between local chapters and the national organization, the Knights’ “Ultrasound Initiative” have provided more than $14 million worth of ultrasound machines to local “pro-life pregnancy care centers”… They have also worked to defeat a successful stem-cell research amendment in Michigan ($100,000), to pass an unsuccessful proposal to ban public funding of abortion in Florida ($100,000), and to oppose a defeated Massachusetts initiative to allow physician-assisted suicide for terminally ill patients ($450,000).

The Knights of Columbus’ concerns run beyond limiting women’s healthcare and banning end-of-life options, though. They’re also concerned about the terrors of pornography in society:

With at least $250,000 in contributions since 2010, the Knights of Columbus are among the most generous donors to Morality in Media, likely the nation’s loudest voice against adult pornography, and its efforts to curb “the ravages of the pornography pandemic in America.”

And while the organization is only open to male members, they are less open about other same sex arrangements. Marriage equality, for example, is a big target for the Knights.

The Knights of Columbus also transferred more than $1 million in 2009 to the anti-gay National Organization for Marriage. In all, a 2012 report by the Catholic LGBT equality advocacy coalition Equally Blessed, found the Knights of Columbus had spent more than $6.2 million against same-sex marriage between 2005 and 2012.

Israel provides a lot more detail and examples of the Knights of Columbus’ spending and views, and the conclusion is inescapable. As with many Catholic organizations, it seamlessly blends its positive outreach with its negative, the helping hand with the harming.

This is a problem we see all too often with religious charitable giving. The desire to do good in the world is hampered by a distorted idea of what good actually is — the byproduct of archaic moral codes, frozen in time because they were given the supposed sanction of God when they were created.

Read more: http://www.patheos.com/blogs/
friendlyatheist/2014/12/23/
the-knights-of-columbus-has-
given-millions-of-dollars-to-anti-
gay-anti-women-and-anti-science-
groups/#ixzz3MnJ09zZx

Poll finds more Ukrainians unhappy with quality of lifea

Added December 26, 2014

Foreign aid to Ukraine totaled $8.6 billion — Yatsenyuk

KIEV, December 25. /TASS/. A new survey paints a bleak picture, finding that the number of Ukrainians who are unhappy with the country's standard of living has reached record figures over the past 10 years.

The Vesti newspaper reported on Thursday, citing a survey by the US-based Gallup company, that Ukrainians rate their current lives at a 4.3 on average on the 10-point scale, down from 4.8 in 2013, and the lowest ever measured since 2000s.

Some 66% of respondents in western Ukraine said the country’s economy is getting worse, compared with 55% last year. The majority of citizens in south-eastern Ukraine (80%) said the country’s economy has weakened by 20%, year-on-year.

Gallup experts found that the major factors that influence the perception of the quality of life are the ongoing conflict in south-eastern Ukraine, the foreign currency rates and the level of unemployment.

Governments and religious institutions in the Middle East consider atheism a threat

In Egypt and other Arab states, societies are heavily influenced by religion

Added December 25, 2014

In Egypt and other Arab states, societies are heavily influenced by religion

Even so, many people evidently regard themselves as atheists, and both governments and religious institutions see this as a threat.

There are exactly 866 atheists living along the Nile - at least according to a recent survey by the government-run Egyptian institution "Dar al-Ifta," which keeps tabs on religious issues in the country. How exactly that number was determined is unclear, but the institution's verdict on the threat is surprising: according Dar al-Ifta, the fact that 0.001 percent of the Egyptian population does not believe in God is a reason to sound the alarm bells. After all, no country in the Arab world apparently has a higher number of "godless" people - Morocco being the runner-up with a purported 325 atheists.

The Dar al-Ifta figures contrast sharply with a poll conducted in 2014 by the Al-Azhar University in Cairo. Having canvassed 6,000 young people, the university - which has a formidable reputation in Sunni Islam - came up with an atheist proportion of some 12.3 percent of the Egyptian population. That would amount to 10.7 million of 87 million Egyptians.

Appearing on state TV in October, the Sheikh of Al-Azhar, Ahmad al-Tayyib, warned that atheism was no longer a side issue - the conscious dissociation from any religion was, he said, a social problem. According to the Gulf News daily, the Egyptian Ministries of Youth and Religious Endowment both pledged to launch campaigns designed to combat this attitude.

Moderate religious scholars, psychologists, and social scientists were to be sent out to thwart the loss of faith among the young. "Young people are alienated by militant preachers who tell them 24 hours a day that they will go to hell," Al-Azhar professor Amnah Nusair told Gulf News.

Whether they are Muslim, Christian, or Jewish, hardly anyone in the Middle East publicly renounces religion. But the number seems to have increased in the wake of the Arab Spring in 2011, and most Arab countries have seen the emergence of atheist groups with their own Facebook pages.

Their numbers appear to be very small: the "Tunisian Atheists" group has about 6,900 "likes," while the "Sudanese Atheists" have almost 3,300. The "Atheist Society in Egypt" recorded 585 at the time of writing, while the "Feminist Atheists in Saudi Arabia" all of 61.

Saudis equate atheists with terrorists

The government in Saudi Arabia, which imposes a particularly strict interpretation of Islam, seems to feel especially threatened by this attitude. In spring 2014, Saudi Arabia declared that, from a legal point of view, atheism was as dangerous as religiously motivated terrorism.

But in a global survey published in 2012, the Win/Gallup International research institute determined that 19 percent of Saudi Arabians rated themselves non-practising. A further five percent categorized themselves as atheists. By comparison, according to the same survey, no atheists were recorded in Iraq, where a mere nine percent had labeled themselves non-practising.

The strong reaction to people quietly turning their backs on religion comes as a surprise in the face of the real threat posed by radicalized islamists. In Islam, sowing seeds of discord is considered a grave sin, and someone who denies God's existence can easily come under suspicion of creating dissension among the faithful. Then again, politics plays a role as well.

In Egypt, the government does not want to play into the hands of the Islamist Muslim Brotherhood, which was removed from power in 2013, by failing to take action in the face of atheists. In order not to provide the Muslim Brotherhood with a target, the political leaders in Cairo portray themselves as defenders of religion.

In most Arab countries, being an atheist is not outlawed outright, but the laws against religious defamation often leave the enough leeway to take action against atheists, and such cases are recorded by human and civil rights groups again and again.

In December 2014, security forces in Cairo raided a café purportedly visited by atheists, with the authorities declaring that satanic rites had been practiced there. On its Facebook page, the "Atheist Society in Egypt" commented: "Even the Muslim Brotherhood didn't go this far when it was still in power."

Mountain of Fire and Miracles Ministries: Another African Church Prosecuting Witch hunt in Contemporary America

Added December 24, By Leo Igwe

To most Americans, witch hunting ended in Salem centuries ago. They assume this dark age practice has no place in contemporary America. But is that really the case? I do not think so.

Witchcraft accusation is going on at least in some migrant communities across the country. There are clear indications that many African churches are prosecuting a 'silent war' against 'witches' in the name of practicing Christianity.

These churches are recharging witchcraft narratives in African migrant communities. African pentecostal pastors are spreading wi tchcraft-based fears, panic and hysteria, fuelling witchcraft suspicions and insinuations, and inciting hatred and violence against vulnerable members of the population.

Mountain of Fire and Miracles Ministries (MFM) is one church that is prose cuting a modern day witch hunt in North America. The church's crusade against witchcraft should, as a matter of urgency, be brought to the attention of the 'enlightened world'.

MFM is a Nigerian church with branches across North America - in Alabama, Alaska, Florida, Georgia, Maryland, Minnesota, New York etc. Dr. Daniel Kolawole Olukoya founded it in 1989. The church draws its teachings from the Founder's numerous books and sermons including his publications on witchcraft.

In one of his books, Overpowering Witchcraft (2010), Pastor Olukoya provides 'sound biblical teachings' on his 'Ministry of Witchcraft'. He claims that manifestations of witchcraft are based in the Scriptures and can be revealed by God.

Olukoya associates witchcraft with prostitution and multiple deaths. He uses fake and fabricated stories and testimonies to illustrate the potency of witchcraft and how mothers-in-law use occult powers to undermine marriages and fuel problems in families. He states that the function of witchcraft is ''to bend what is straight, make it crooked. They change and refashion things to conform to their wicked intentions.'' (p.9)

Olukoya declares that ''many intellectuals, well disciplined people and morally upright men and women, are being carefully and intelligently controlled by witchcraft spirit''. On the back cover, it states ''The destructive and competitive nature of witchcraft has done so much damage wherever they are found. Witchcraft is more complicated than we think.

Witchcraft uses demonic influences to subdue and undo another. Good people are being controlled and manipulated by witchcraft weapons. Many are battling right now and have not been able to discern exactly is happening to them. Many are unconscious witches with death sentences hanging on their heads.''

The author goes on to ask

''Are you being tormented by evil intelligent network? Are you being denied from enjoying your divine benefits? Have you been caged by failures on the edge of breakthroughs, profitless hard work, spiritual stagnancy, chain problems, prayer paralysis and general backwardness?''

Obviously, he attributes all these problems to witchcraft.

The entire book drips with alarmist messages and passages which church members and other witch-believing folks could use to legimitize witchcraft accusation and witch persecution. A quick look on the church's North American web site reveals how Olukoya's teachings have been translated into "Deliverance Prayers from Witchcraft Prayers Points and Message." The anti witchcraft prayer points are divided into several parts.

The first category contains prayers against the witchcraft pot. Some of the prayers read as follows:

"1. I break every witchcraft pot over my life, in the name of Jesus.

2. Let every evil pot hunt their owners, in the name of Jesus.

3. Every wicked pot cooking my affairs, be roasted, in the name of Jesus.

4. Every witchcraft pot working against me, I bring the judgment of God against you, in Jesus name''
 
The second part contains prayers against 'witchcraft burial'. It says:
 
''1. Every operation of witchcraft burial in my life be reversed now, in the in name of Jesus.

2. Every witchcraft burial against my marriage be reversed now, in the name of Jesus.

3. 0 Lord, let the power of witchcraft burial against my finances be reversed now in the name of Jesus.

4. 0 Lord, let the power of be witchcraft burial against my progress be nullified in the name of Jesus''
 
The next session contains prayers against 'witchcraft verdict'
 

''2. You witchcraft foundation in my life be dismantled by fire, in the name of Jesus.

3. Every witchcraft money spent on my behalf, be withdrawn by fire .

4. Every witchcraft law over my life, vanish by fire, in the name of Jesus.

5. Every witchcraft/herbalist coven harboring my womb receive the fire of God and be roasted, in Jesus name.

6. Every monthly monitoring of my womb by witchcraft power be dissolved by fire.

7. Every bi-monthly monitoring of my womb by witchcraft power, be dissolved by fire, in the name of Jesus.

8. Every witchcraft verdicts against my life, turn against your sender, in the name of Jesus.

9. You curse of bitterness issued against my life by witchcraft spirits, be broken in the name of Jesus.

10. Your curse of desolation issued against my womb, ovary, fallopian tubes by witchcraft, be broken by the blood of Jesus.

11. You curse of miscarriages issued against my womb, break by fire, in the name of Jesus.

12. Every verdict of witchcraft be nullified, in the name of Jesus''.
 
Another part of the prayer point is for the destruction of the ''traveling routes of witchcraft'':

''1. Let life-choking thorns begin to grow on the traveling route of my household witchcraft, in Jesus name.

2. Let the traveling-routes of my household witchcraft become their burying places, in the name of Jesus.

3. Let the angel of destruction continually minister on any route of witchcraft that is fashioned against me, in Jesus name.

4. Let any witchcraft route co nstructed against me become dark and slippery, in the name of Jesus''

No one should think that these are just innocuous prayer points with no effects on people's minds and actions. They are not. These prayer points are texts and manuals for witchcraf t accusation and witch finding. They produce and reinforce witchcraft stereotypes and shape how people make sense of their day to day experiences.

Critical-thinking Americans need to realize the potentially dangerous nature of Olukoya's 'Ministry of Witchcraft' and take action against this violent brand of Christianity which MFM embodies before it is too late. American skeptics and freethinkers need to provide a counter narrative to MFM's witch crusade.

They should not stand by and allow a slow undoing and erosion of the gains of enlightenment and a re-enactment of the Salem witch trials. Olukoya's Ministry of Witchcraft has no place in contemporary America and in the contemporary world. Witch hunting by African migrant churches must stop. Witch hunting pastors must be stopped.

Posted by: Leo Igwe <humanistleo@hotmail.com>

Torture and atheists in USA

Added December 24, 2014

torture

Otrhodox Christian Russia for Christians

Russia proposes conference against Christianophobia in 2015

Added December 23, 2014

MOSCOW, /TASS/. Russia will propose holding a conference to combat Christianophobia next year, Russian Foreign Minister Sergey Lavrov said on Friday after talks with his Serbian counterpart, Ivica Dacic.

Atheism in Russia today

Added December 24, 2014, Religion in Russia (2012)

Russian Orthodox (41%)
Muslim (6.5%)
Unaffiliated Christian (4.1%)
Other Orthodox (1.5%)
Neopagan and Tengrist (1.2%)
Tibetan Buddhist (0.5%)
Other religions (1.7%)
Spiritual but not religious (25%)
Atheist and non-religious (13%)
Undecided (5.5)

Male Shame, the Root of Female Shame

Article by Darrel Ray

Added December 22, 2014
by Hemant Mehta

This is an article by Darrel Ray. It appears in the current issue of American Atheist magazine. American Atheist magazine is available at Barnes & Noble and Book World bookstores in the U.S. and at Chapters/Indigo bookstores in Canada. Go to Atheists.org to subscribe or to join American Atheists. Members receive free digital subscription. It’s also available from iTunes.

For thousands of years, religions have used shame as a method of control. It is easy to see how shame is detrimental to females in patriarchal religions, but it has grave consequences for males as well. We hear a good deal today about the shaming of women and girls, but we don’t hear as much about male shame.

Male shame is all around us and starts at infancy. Its message is strong and consistent: males must act a certain way or they are not really male. Males must always be seen as distinctly different and superior to females. From male shame comes a wide range of behaviors designed to oppress women and ensure male dominance. Understanding the interplay and dynamics of shame makes it possible to explain much of the misogynistic behavior we see in the religious and non-religious alike.

Male Shame Messages

These messages are on bumper stickers, church billboards, in religious child-rearing books, and in sermons. You can hear them in speeches by politicians opposing women’s rights and marriage equality. Real men love Jesus, real men don’t watch porn, real men don’t have sex before marriage, real men don’t “spare the rod,” real men are straight, real men are tough, real men don’t masturbate, real men control their women, real men discipline their daughters, real men don’t believe in gay rights, real men openly shame other men who do not conform to the religious ideal. These are only a few of the messages that our culture in the U.S. deeply programs into many men.

Male shame is most easily seen in relation to women or girls. Boys who act superior to girls are exhibiting the results of male shame. Someone taught them this idea, and behind the idea are a number of shaming messages beginning with, “If you are like a girl in some way, then you are less than male, less than a man.”

For example, if a boy has a mannerism that is seen as feminine, he may be teased and bullied by other boys for acting like a girl. In this case, it is the bullies who are responding to male shame. They feel they must contrast themselves from the feminine in order to avoid being shamed themselves. They are afraid of the feminine but terrified of becoming the objects of shaming and teasing by other boys.

The ultra-masculine bully tends to set the tone for everyone around him. His power comes from the threat of him labeling someone else in the group a “homo,” “fag,” “sissy,” etc. Out of fear, other men go along. It is a form of intimidation and bullying that keeps the group in line and any potential “gay” threats at bay.

This is a powerful pattern that starts early in life and is perpetuated across generations by parents, teachers, preachers, coaches, and other authority figures. A father may tell his son, “Don’t cry like a girl when you get hurt.” A mother may tell her son, “Toughen up and act like a man.” Neither the father nor the mother would tell their girl to toughen up and act like a woman or not to cry like a boy.

Male Shame and Religion

Churches and religious organizations teach male shame as Biblical principles. For example, the Man Up Ministries Channel on YouTube posts a weekly “Manhood Minute” and Man Up Philly is an annual conference sponsored by the Archdiocese of Philadelphia. There are countless other examples.

The path to adulthood is full of signals about gender-appropriate behavior, roles, and expectations — as well as the consequences for not complying. They are the roots of the social constructs we live by every day for a lifetime.

All patriarchal religions are hell-bent on maintaining the gender binary, which is the social construct that defines sex and gender as the two distinct and rigidly fixed categories of male and female. It is a critical component of the strategy to keep people shamed and guilt-ridden.

In my book The God Virus, I talk about how guilt and shame are the currency by which people stay infected with religious ideas about sexuality. What would happen to most religions if shame were not part of sexuality? Without shame, the notion of virginity, for example, would be meaningless.

Remove that shame, and it becomes clear that men are programmed to protect a daughter’s virginity as if her body were his property and not her own. Tying virginity to shame is part of a larger system of social control, one that could be called the procreation culture. It is a culture that wants to tightly control who to marry, when to marry, and what the status of the bride must be.

Virginity ideas also say a lot about male status. A man who marries a non-virgin is seen as less of a man and may be shamed by other men.
says Sandra Meade, vice chair of the Kansas Equality Coalition and the host of The Tenth Voice on KKFI-FM in Kansas City, Kansas.

“The concept of the gender binary is also used to enforce the mantra of ‘sex is reserved for doing god’s will after marriage.’ When same-sex relationships are denounced by a religion, it is because the couple can’t procreate. A couple that can’t procreate goes against god’s law and is unnatural. A transsexual woman doesn’t have a uterus and therefore cannot give birth, which violates the acceptable boundaries of the female role codified by the rigidity of the gender binary. Virginity and the gender binary are both used as control mechanisms to enforce a culture of procreation in god’s name.”

In a patriarchal society, a man is only a man in relation to his status with women. If other men see him as submissive or subservient to a woman, he is less of a man. If he cannot control the women within his family, he is less of a man.

If a woman can beat him in a so-called masculine activity, like a sport or an intellectual enterprise, he is less of a man. If a man in a patriarchal society has one or more of these characteristics, then they probably are related to male shame that is rooted in religious dogma about gender roles.

The essence of male shame is related to insecurity about one’s role and place in the world. Patriarchal religions like Judaism, Christianity, and Islam are rooted in the gender binary and dismiss all other forms of sexuality as unnatural and morally wrong. Sexuality not condoned by the religion is a sin and impacts the status of the man.

That is why gay men and male masturbation get so much more public attention and condemnation from religious authorities than lesbians and female masturbation. Neither homosexuality nor masturbation are procreative for a male. Therefore, they are useless to the religion and patriarchy. These behaviors blur the lines and call into question religious categories and the gender binary.

Male Shame and Domestic Violence

In most religious societies, males are at the top of the pecking order and receive the message that they are superior to women. But their senses may tell them otherwise. A man may observe that his wife is better at math, his daughter may be better at sports than his son, or his female boss may be better at handling people and getting results. The evidence for female equality, if not superiority, is all around them, yet their religion and religiously dominated culture say otherwise.

This leads to confusion and emotional turmoil in men who try to live as their religion dictates. Reality constantly interferes with dogma. The result can be threats and violence against those who don’t conform to the patriarchal ideal. Independent women, girls, homosexuals, and transsexuals all violate the patriarchal norm and deserve ostracism, punishment, or worse.

I would suggest that male shame is at the heart of much sexual abuse, both emotional and physical. It begins with the messages boys receive from infancy. Many religious parents display anxiety when infant boys touch themselves. There are actual discussion groups on religious websites that discuss what to do when infants or young boys touch themselves.

As boys grow up, they get constant indoctrination from religious music, literature, teachers, and peers about the evils of sex and the temptations of the body. Even if they are raised in a somewhat sex-positive home, any boy suspected of “playing with himself” will get teased and harassed in the locker room, school, and playground.

At church, he will be told that any kind of sexual activity before marriage is sinful. At school, he may be subjected to “abstinence-only” classes that have strong messages of shame for both boys and girls. In these classes, they will be taught about the importance of protecting a girl’s virginity and how sex before marriage will eventually destroy the marriage.

Male shame around masturbation is just the beginning of religious training. With this insidious brainwashing come other messages about manhood and dominance over women, about a woman’s duty to serve and please a man, about men’s bodies and sex organs, and about male dominance. At the same time, boys are taught to judge people with these religious notions, from judging boys on how manly they act or don’t act to judging girls on their bodies and looks.

The father who uses religiously based shame on his daughter for dressing too provocatively is exerting dominance as the patriarch over the females in his family or group. The mother who tells her son to marry a virgin is perpetuating ideas of male ownership of women’s bodies.

It is only a small step from here for the father to feel the right to use emotional or even physical means to enforce his shame message. The religious father who harasses his daughter feels he is well within his rights as the patriarch. Often the mother is totally complicit in this.

What is the motivation? In religious families it is twofold. First, religious families fear being shamed for not controlling their children, especially their daughters. Second, the threat of eternal damnation in the afterlife is very real to many religious parents. I will discuss these in order.

Male Shame and Family Shame

In patriarchal religions, a man must be seen as being in control and in charge, especially of his family, and, most of all, the females. His fear of losing control may lead him to shame and even abuse his wife, daughters, or any sons who are not manly enough. Loss of control can bring shame down upon the man by other men and women. “How are you a man if you cannot control your own daughter or wife?”

In some communities, the shame of the man may even lead to expulsion from the family or death to the daughter. Honor killings in Iran, Iraq, Saudi Arabia, Pakistan, and even Toronto are a product of males protecting their honor and expiating the shame they perceive from the community.

These horrendous acts toward girls are really shame-avoidance behavior. In shame-based religions, men are taught that shame must be avoided or else vindicated. This leads to violence, largely against girls, though it can and often is used against boys, especially gay boys. Many Mormons and other Christians find great shame in a homosexual child. That is why 40% of all homeless children in Salt Lake City are gay boys and why so many Baptist, Seventh Day Adventist, and Pentecostals disown their gay and lesbian children.

Male Shame and Eternal Damnation

The focus on eternal punishment or separation from a god is central to many patriarchal religions. Believing that one’s child will be damned for their sexual behavior or identity gives the parent license to do almost anything, including beating, isolating, and even disowning them. They do this for the child’s own “eternal good” and to prevent other children from catching the disease.

A child who disobeys a fundamental sexual premise commits an unforgivable sin. Unless that child turns away from their sinful behavior, they might as well have not been born.

The afterlife is an excuse for all kinds of control and abuse of children and spouses. In the name of the afterlife, fundamentalist Christians beat their children so they will not go to hell. Muslims disown or even kill daughters for having premarital sex.

Mormons condemn their gay sons and kick them out of their homes. Concern for an afterlife gives a parent permission to invade a child’s private space, tell him what he can and cannot do with his body, ostracize him for sexual behavior that the god disapproves of, and beat or otherwise punish him for rebellion against the god.

Without the worry of having to avoid hell, the reasons for abuse disappear. Focusing on present life makes people more cognizant of goals and desires in the near term, rather than in some vague eternity. When the afterlife is constantly looming in a parent’s mind, the anxiety often overwhelms common sense about normal childhood behavior and leads to incredible parental anxiety and anger against a defiant child.

This can often lead to a power struggle as the child naturally resists this unnecessary and irrational level of control and the parent becomes even more insistent and controlling to keep the child from disobeying god. All too often, the result leads to panic and punitive action by the parent, and abuse and emotional trauma for the child.

You may think that I am talking about isolated events or at least something that’s uncommon in your neighborhood. It is not. If there is a Baptist, Mormon, Pentecostal, or Jehovah’s Witness church in your neighborhood, to name a few, it is happening in the majority of those families with preteens or teens.

Male Shame and Cults

Male shame is an excellent tool for tight social control. That is why all cults use it liberally. The rules about marriage, baptism, diet, clothing, etc., vary dramatically from one cult to the next and can be quite arbitrary. What does not vary is the shame each cult places on violating those rules.

A Jewish Orthodox man who does not dress exactly as prescribed will find himself pushed from the community. A Wahib Muslim man who educates his daughter instead of his sons would be seen as blasphemous. A Jehovah’s Witness father who openly approves of his daughter’s marriage to a Buddhist would suffer serious consequences in the community. An Amish father who supports his children going to high school — never mind college — would be seen as betraying the community.

Serious consequences for deviant behavior are what make a religious community cohesive and able to resist the outside world. The cornerstone of this begins with male shame and moves on down through the generations and genders in the form of female shame.

Over the years, I have spoken with many fugitives of religion and cults. Those who left mainstream religions often say it was the fear of hell and damnation that kept them in the religion. Those who have left cults, however, speak of hell and damnation, but also of the shame and fear of being ostracized, cut off from family, losing contact with lifelong friends, losing children.

Whether Jehovah’s Witnesses or fundamentalist Hindu, families fear the shame that comes when one of their own leaves the cult. In order to show that the disease has not infected everyone, the family must cut off all contact with the lost member. These are almost universal rules for cults, and the enforcement of these rules falls heavily on the men.

Unfortunately, it can be far worse than simple ostracism. Some cults enforce physical penalties such as stoning, rape, or selling a girl into prostitution or slavery. The horrors being committed by ISIS (the Islamic State in Iraq and Syria) is just one example.

How do societies convince men to enforce such horrendous crimes against their own families? Fear of shame from the entire community, especially other men, will drive men to do many violent acts. Allowing communal violence against a fallen family member demonstrates the willingness to defend the community as a whole against threats both physical and ideological.

These examples may seem extreme, but they can be found anywhere religion holds sway. If you have a Jehovah’s Witnesses family in your neighborhood, there is tremendous shame being taught to girls and boys every day. If there is a strictly observant Muslim or Jewish family near you, the shame being taught in those homes is ruining lives in the name of keeping the religion pure and the family untainted by sexual sin.

In a misguided approach to religious freedom, many states in the U.S. allow children to be beaten. What would otherwise be classified as child abuse is tolerated as religious discipline in the home.

How is This Relevant to You?

Even if you or your family are not directly connected with any of these cults, you are still surrounded by shame rooted in religion. As a member of this culture, you were exposed to these ideas long before your rational mind had the ability to evaluate them. No matter how you identify — transsexual, bisexual, heterosexual, male, female, etc. — our culture has a shame message for you, and you probably respond to some of those shame messages at some level.

Our challenge is to identify the beliefs that hook us into shame. You cannot feel shame if you do not have the shame hooks already present in your belief structure. Shame is a learned process, and it can be unlearned. You were not born feeling shame about masturbating, fantasizing, or being homosexual; you learned it.

If you are afraid to admit you masturbate, chances are good that there is a lot of religious shame underlying that idea. You may believe that real men don’t need to masturbate, that masturbation is for sissies, that a man who masturbates is violating his body and damaging his marriage, or that it is shameful.

I have met many non-religious people who are quite uncomfortable with the whole notion of masturbation. Even if you are a secular parent, you may be passing along this message to your children, just as you may have learned it from your parents.

If you are interested in getting science-based sex education into your schools, you will face a host of shame-filled parents who want an “abstinence-only” curriculum. If your son is on a sports team in high school or college, he will frequently hear male-shame messages in the locker room.

He will hear other boys using religious ideas about sexuality to shame girls and berate them. He will get strong shame messages about homosexuals and transsexuals. He will hear male coaches berate boys by using terms such as “sissy,” “girl,” “pansy,” and other sexist and misogynistic language designed to shame boys and show that girls are inferior.

Let’s Challenge Male Shame

It is time for our culture to face the destructive power of male shame and recognize that we cannot hope to improve the treatment of women in our culture until we deal with this insidious belief system being taught to boys and men in locker rooms, sports teams, and churches right now. If men are encouraged and taught to use dehumanizing language for those who do not fit the gender binary, then we cannot hope to see homosexuals and transsexuals treated with dignity in our society.

Male shame seriously disrupts healthy relationships with women and other men. In my book Sex and God, I talk about how male shame keeps men from exploring their emotions and communicating them to those they love most. Male shame keeps a man from telling his partner his innermost sexual feelings and desires. Male shame makes a man hate himself every time he masturbates.

Male shame can drive a man to express his sexuality illegally or violently when he projects his shame onto homosexuals or women. Male shame leads a man to violence against those he loves when he feels other men may think less of him if his wife isn’t properly submissive. Male shame keeps a man enslaved with the fear of hell, damnation, or public humiliation.

We can break the chains of this system. Let us begin by recognizing and challenging male shame in ourselves. What shame messages were you taught? What secret beliefs about women or homosexuals do you harbor? What ideas about masculinity and power over women are part of your inner world? Where do you feel shame in your sex life?

If you are in a relationship with a man, consider that male shame impacts you as well, and that you may inadvertently contribute to it. If you feel shame around your own sexuality, that may translate into poor communication with your partner. If you are horrified of your partner sharing his real feelings about sex and sexuality, especially if those feelings do not conform to your masculine ideal, you may be responding to shame-based beliefs. If your partner told you he often fantasizes about sex with other people — male or female — what beliefs would you reveal in your response?

All too often, men and women say that they want their partners to be open and honest with them, but when that honesty is expressed, shame-based beliefs rise up and create huge barriers to communication. This leads to less honesty and a shutting down of communication. It can, and often does, lead to the loss of intimacy.

Eliminate male shame, and the roadblocks to intimate communications fall and the relationship can develop without the corrosive influence of sex-negative religious ideas. Openly examining male shame will shed a bright light on religion-based child abuse, pederast priests, the beating and brainwashing of children, and the shaming of girls by men and boys. Men’s own mental health will benefit by eliminating the oppression of dogma and learned fear.

Humanist sexuality focuses on healthy human development, informed adult consent, education, and open communication about wants, desires, and needs. It is a refreshing vision for anyone who wants a full life for themselves and their families. It is also invigorating to explore and identify shaming beliefs and change them into affirming ideas and behaviors.

It is my hope that the West, especially the U.S., moves rapidly toward a humanist society that values people for who they are, not what their gender, race, ethnicity, or religion may be. It is a final step in the journey toward everyone having the civil rights to be who they are without fear of persecution or bullying. As we challenge male shame, I think we will find that alternative ways of relating to one another are much more rewarding. Having a full appreciation for sexuality in all its forms will liberate us from the shackles of religious sexual shame and make communication within and between the sexes much more enriching.

Darrel Ray, Ed.D., is a psychologist and author of several books including Sex and God: How Religion Distorts Sexuality and The God Virus: How Religion Infects Our Lives and Culture. He is the founder of Recovering from Religion and director of The Secular Therapy Project.

You can view his latest talks and interviews on the topic of male shame here.

His podcast, Secular Sexuality, is free on iTunes. Its discussions are aimed at ridding us of the effects and control that our religious culture has had on the way we view sex, our bodies, the bodies of others, and so many other important ideas that affect our quality of life.

Read more: http://www.patheos.com/blogs/friendlyatheist/2014/12/20/male-shame-the-root-of-female-shame/#ixzz3MSjFPffq

Chinese court rules ‘gay cure’ treatments illegal

Added December 22, 2014

http://www.theguardian.com/world/2014/dec/19/chinese-court-gay-straight-conversion-clinic

Turkey Promotes Religious Schools, Often Defying Parents 

Added December 22, 2014

http://www.nytimes.com/2014/12/17/world/europe/turkeys-religious-schools-rise-as-erdogan-exerts-sway.html?_r=0

Winter solstice art

winter-solstice

Added December 21-22, 2014

Carbon footprint of Christmas

Added December 21, 2014

Over the past year or so, as climate change (or is it climate chaos?) has moved closer to the forefront of the world's collective consciousness, we've seen relative carbon footprints for just about everything.

carbon-footprint

Ex-Muslims

Added December 21, 2014
 
We’ve had a brilliant year, thanks to your support.  In 2015, we aim to continue supporting ex-Muslims and challenging apostasy laws whilst exposing hate speech like “kafir” and “murtad” and raising awareness on the special plight of ex-Muslim women. 

7 February 2015 London conference on Apostasy, Sharia Law and Secularism

We will discuss the situation of ex-Muslims in Britain and internationally, apostasy and blasphemy laws, Islamism and the religious-Right, the veil and burqa as well as the successful campaigns against the Law Society and Universities UK for their legitimisation of Sharia law at a day-conference near Kings Cross on 7 February 2015.
 
Speakers at the conference will include Aliyah Saleem, Amal Farah, Chris Moos, Gita Sahgal, Imad Iddine Habib, Maryam Namazie, Nahla Mahmoud, Pragna Patel, Ramin Forghani, Rumana Hashem, and Yasmin Rehman amongst others. You can find out more on how to register here: http://ex-muslim.org.uk/2014/12/sharia-law-apostasy-and-secularism-event-london/.  Please register as soon as possible as space is limited.

Ex-Muslim Women’s Project

In the coming year, the CEMB will focus on the plight of ex-Muslim women, including by publishing a report, producing video testimonials and by providing additional support and assistance. Ex-Muslim women interested in taking part in video testimonials and working with the project, please get in touch as soon as possible.

Anti-Hate Speech Campaign and Poster Competition

If you have been called “kafir”, “murtad”, “munafiq”, “zindiq” or any similar derogatory term aimed at intimidation and incitement to discrimination, hostility or violence against ex-Muslims please contact us with the details. We are gathering evidence in order to push for changes in practice by police, institutions and government with regards to hate speech against ex-Muslims (and of course others including dissenting Muslims).
 
In lieu of our campaign, we are also organising an anti-hate speech poster competition; the winning poster will be used in our campaign against Islamist hate speech. Send in your submissions no later than 1 May 2015.

Past Year Highlights


Highlights in 2014 have included co-sponsoring a hugely successful “International Conference on the Religious-Right, Secularism and Civil Rights” and other events such as a Kafir comedy night, an ex-Muslim picnic and evening drinks; assisting nearly 400 ex-Muslims in Britain and internationally; increasing the profile of ex-Muslims in the media; publishing a report on iERA (an Islamist hate group, which is now being investigated by the Charities Commission); organising international days of action in support of blasphemers and apostates; supporting successful campaigns against Universities UK’s gender-segregation guidance and the Law Society’s note on Sharia-compliant wills; and making courts more open to apostate asylum cases. CEMB letters of support are highly regarded and influential in securing the right to asylum for ex-Muslims.

Moreover, our web-forum continues to act as one of our most important vehicles with 4,000 plus users.  The forum publishes articles and creates a safe space for ex-Muslims to help each other, and gain emotional and practical support. The CEMB forum Twitter account continues to grow and has been active in promoting issues surrounding apostasy, secularism and the religious-Right. 
 
Internationally, a number of groups were formed and affiliated with the CEMB, including Ex-Muslims of North America, Ex-Muslims of Austria and Ex-Muslims of Scotland; they joined the Councils of Ex-Muslims in France, USA, Morocco (the first country with Islam as a state religion), and New Zealand. Recently, we have new affiliates from Pakistan and Turkey.  During this year, Somali-born Amal Farah joined Sudanese-born Nahla Mahmoud and Iranian-born Maryam Namazie as spokesperson for the organisation and we set up an office in central London.
 
None of our work in 2014 could have been possible without your support so thank you! We are also grateful to Trust for London, The Richard Dawkins Foundation for Reason and Science UK, the David Bleines Memorial Trust, Muriel Seltman and many others for their donations. We are particularly grateful to those who donate on a monthly basis via standing order.

Support Us!

As you well know, we rely on individual donations to do our work. We don’t get government funding or the huge amounts of support that Islamists do so we need your continued support to carry on doing the work we do. For the New Year, please join our small but important group of monthly donors or give us a one off donation if you can. Any amount helps and will be much appreciated! Here’s information on how you can donate:

http://ex-muslim.org.uk/donate/.
 
We look forward to continuing, together, our fight for equality, secularism and rights and countering the religious-Right, racism and cultural relativism in the months and years to come.
 
Warmest wishes
Amal Farah
Maryam Namazie
Nahla Mahmoud
Spokespersons
www.ex-Muslim.org.uk

Atheist Ireland submission to Children’s Rights Alliance on UN Convention on Rights of the Child

Added December 21, 2014

by Michael Nugent 

Atheist Ireland today sent this submission to the Children’s Rights Alliance on the UN Convention on Rights of the Child. It is part of the process of briefing the UN before the UN questions Ireland about fulfilling its obligations under this Convention.

Contents

1. Article 2 – Non Discrimination
2. Proposed Admission to Schools Bill
3. Article 28 and 29 – Access to Education
4. In Ireland, non-denominational schools are effectively banned
5. Ethos / Religious integrated curriculum at Primary and Second Level
6. Opting out of Religion Classes and Religious sacraments
7. Notes

1. Article 2 – Non Discrimination

1.1 Article 2 of the Convention on the Rights of the Child obliges the state to guarantee the rights enunciated in the Convention to all children without discrimination. Ireland does not protect the children of atheist/secular families from religious discrimination as the Supreme Court elevated the constitutional free practice of religion guarantee over the non-discrimination guarantee. There is no effective remedy for atheist/secular families to vindicate the rights violated under the Convention on the Rights of the Child.

1.2 General Comment 1 – the Aim of Education of the Convention on the Rights of the Child states that:

“10. Discrimination on the basis of any of the grounds listed in article 2 of the Convention, whether it is overt or hidden, offends the human dignity of the child and is capable of undermining or even destroying the capacity of the child to benefit from educational opportunities. While denying a child’s access to educational opportunities is primarily a matter which relates to article 28 of the Convention, there are many ways in which failure to comply with the principles contained in article 29 (1) can have a similar effect. …..All such discriminatory practices are in direct contradiction with the requirements in article 29 (1) (a) that education be directed to the development of the child’s personality, talents and mental and physical abilities to their fullest potential.”

1.3 In April 2014 in a Submission to the Minister for Justice Equality and Defence the Equality Authority [i] (IHR & Equality Commission Designate) stated that:

“In spite of recognising the need to protect religious interests, the Supreme Court elevated the constitutional free practice of religion guarantee over the non- discrimination guarantee. A similar analysis to that of Quinn’s Supermarket was provided by the Supreme Court in McGrath v Trustees of Maynooth College which concerned the argument of the plaintiffs who were dismissed on grounds relating to their religion that this action constituted “discrimination on grounds of religious status” within Article 44.2.3 of the Constitution. In following the reasoning of Quinn’s Supermarket , the Supreme Court concluded that the purpose of the prohibition on religious discrimination was to protect the free practice of religion. This resulted in the prohibition on religious discrimination effectively being superseded or overcome by the protection of the right to free practice of religion”. [ii]

1.4 The Irish Constitution clearly does not protect atheist/secular families from religious discrimination. The Irish state provides exemptions in the Equal Status Act 2000, Education Act 1998, and Employment Equality Act 1998/2004 for bodies with a religious ethos (schools/hospitals) to discriminate on religious grounds. The European Convention on Human Rights Act 2004 only applies to ‘organs of the state’ and publicly funded schools in Ireland are not considered ‘organs of the state’. The vast majority of schools in Ireland are publicly funded but essentially private and there is no parallel system of non-denominational schools.

1.5 Article 40.1 of the Constitution reads:

“All citizens shall, as human persons, be held equal before the law. This shall not be held to mean that the State shall not in its enactments have due regard to differences of capacity, physical and moral, and of social function.”

1.6 The Irish Human Rights Commission in their Report to the UN under the UPR, recommended a Constitutional Referendum on Article 40.1 to proscribe discrimination. They also made the following comments in their Submission on the List of Issues to the UN Human Rights Committee under the ICCPR. [iii]

“The IHRC has also called on the State to expand the definition of equality in Irish law. In particular, the IHRC considers that Article 40.1 of the Constitution should be amended to guarantee equality to all and to proscribe discrimination (direct or indirect) in any area of law on non-exhaustive grounds. To the IHRC’s knowledge there has been no discussion by State authorities of the need for the equality guarantee under Article 40.1 of the Constitution to provide (or be interpreted to provide) equivalent protection to the right guaranteed under Article 26 of the Covenant. As noted, nor has the matter of the current interpretation of the equality guarantee under Article 40.1 of the Constitution been referred to in the Terms of Reference of the Constitutional Convention.”

1.7 The United Nations Committee on Economic, Social and Cultural Rights in their concluding observations in 2002 stated the following on Article 40.1:

“The Committee regrets that the State party has not yet undertaken any measures with regard to the Committee’s 1999 recommendation concerning the inconsistency of article 40.1 of the Constitution on equality before the law with the principle of non-discrimination as set out in articles 2 and 3 of the Covenant.”

1.8 The Constitutional Review Group Report 1995 also recommended Constitutional change to Article 40.1 to bring Ireland in line with international human rights instruments.

1.9 Despite these observations and recommendations, there has been no change and no commitment to a Constitutional Referendum on Article 40.1 and consequently Ireland is in breach of its obligations under the Convention as it will continue to discriminate against atheists/secular families and their children.

1.10 The Education Act 1998, Equal Status Act 2000 and Employment Equality Act provide exemptions on religious grounds and fail to protect atheists and secularists and their children from religious discrimination because the State gives priority to religious beliefs. Atheist/ secularists families are not protected from religious discrimination in the education system.

2. Proposed Admission to Schools Bill

2.1 In September 2013 the government published a Draft General Scheme for an Education (Admission to Schools) Bill, as well as Draft Regulations. The proposed Education (Admission to Schools) Bill will not remove religious discrimination in access to schools or provide non discriminatory exemptions that would suit the wishes of parents.

2.2 Atheist/Secular parents will still be legally obliged to send their children to schools that discriminate on religious grounds. The vast majority of schools at both primary and second level operate with a religious ethos/religious objectives and can legally discriminate on religious grounds.

2.3 The Draft General Scheme of an Education (Admission to Schools) Bill 2013 states that:

“The Head reinforces the principle of maximum accessibility to and inclusiveness in recognised schools but does not displace the existing exemptions provided to schools under Sections 7(3) (a) and 7(3) (c) of the Equal Status Act, 2000. Section 7(3) (a) provides that a single sex school may refuse admission to a pupil who is not of the gender concerned. Section 7(3) (c) provides that schools where the objective is to provide education in an environment that promotes certain religious values, can admit a student of a particular religious denomination in preference to other students or that such a school can refuse to admit a student who is not of that denomination, provided it can prove that this refusal is essential to maintain the ethos of the school. The Head provides that schools to which equality legislation exemptions apply will reflect those exemptions in their admission policy statement.” [iv]

2.4 One of the intentions of the Bill is to ensure that enrolment policies will include a statement setting out the position of the school in relation to its arrangement for upholding the constitutional right of student not to attend religious instruction. There are no proposals to oblige schools to provide non-discriminatory exemptions that would suit the wishes of parents. The Bill does not deal with the practical application of the right to opt out of religious instruction classes and does not oblige schools to provide another subject.

2.5 This Bill will not protect atheist/secular families from the religious integrated curriculum as it only refers to religious instruction classes. There is no proposal to ensure that the curriculum is delivered in a neutral and objective manner. This Bill does nothing to change the situation on the ground and protect the rights guaranteed under the Convention. There is no proposal to amend or remove Section 15 (2) (b) and (c) of the Education Act 1998 which obliges Boards of Management to uphold and be accountable to the Patron for so upholding the ethos/religious objectives (Characteristic Spirit) of the school. This new Bill will not require schools to ensure a neutral studying environment.

2.6 The UNHRC under the ICCPR asked the Irish delegation in July the following question regarding this Bill: [v]

“Is it true that even under the new Draft general Scheme Bill, children of non-Christian families or atheist families may be discriminated against in admission to denominational schools if they do not fit with its ethos, provided a preference to the school’s denomination children is stated explicitly in the admissions policy of that school?”

How does the Delegation explain the compatibility with the Covenant of a state of affairs that allows private schools, which have a near monopoly in Ireland on a vital public service, to openly discriminate in admission policies between children on the basis of their parents’ religious convictions?

I would appreciate, whether orally or in writing, the Delegation’s theory on this point, on this legal point. And whether the State believes or not that it is required to ensure a neutral studying environment in those schools, in denominational schools, outside the confines of religious instruction classes that can be opted out from?”

2.7 And the Concluding Observations included:

“Ireland should introduce legislation to prohibit discrimination in access to schools on the grounds of religion, belief or other status, and ensure that there are diverse school types and curriculum options available throughout the State party to meet the needs of minority faith or non-faith children.”

3. Article 28 and 29 – Access to Education

3.1 The education system in Ireland is publicly funded but essentially private. The vast majority of schools in Ireland have religious objectives and there is no parallel system of non-denominational schools. Schools operate under Patron bodies and the Equal Status Act 2000 permits schools with a religious ethos/religious objectives to give preference to co-religionists and to refuse admission to a child if it is proved that the refusal is essential to maintain the ethos of the school.

3.2 The Education Act 1998 also supports religious discrimination by giving powers to Patron Bodies and Boards of Management of schools to discriminate in order to uphold their religious ethos. The vast majority of schools at both primary and second level operate with a religious ethos and there is no parallel system of non-denominational schools available in Ireland.

3.3 Section 7 3 (c) of the Equal Status Act states that:

“Where the establishment is a school providing primary or post-primary education to students and the objective of the school is to provide education in an environment which promotes certain religious values, it admits persons of a particular religious denomination in preference to others or it refuses to admit as a student a person who is not of that denomination and, in the case of a refusal, it is proved that the refusal is essential to maintain the ethos of the school,”

3.4 The Report from the Forum on Patronage and Pluralism states that over 90% of schools at primary level in Ireland are run by religious bodies. Schools do not necessarily need to be under a religious body to operate with a religious ethos. The remainder of schools in Ireland are either-denominational, interdenominational or multi-denominational. The Irish State that is failing to guarantee and protect the right to be free from religious discrimination in the Irish education system and have access to a local school without religious discrimination. [vi]

3.5 At second level the vast majority of schools operate with a religious ethos and operate in an environment which promotes certain religious values. At second level there are schools under the control of religious bodies but also schools and colleges under Education & Training Boards (ETB), these schools operate under agreements with the Catholic Church and the Church of Ireland. The Supreme Court has referred to these schools as denominational.

3.6 Figures published in a recent report from the Catholic Schools Partnership outline the situation at second level where there are approximately 722 schools. The majority of these schools operate with religious ethos/objectives and can therefore discriminate on religious grounds given the religious exemptions in Irish legislation. [vii]

3.7 There is no parallel system of non-Denominational schools available at second level and schools are either Denominational, Interdenominational or multi-Denominational. For non-religious parents or religious minorities living adjacent to a school does not mean that your child has a right of access to that school. [ix]

3.8 In addition to the above a new policy issued by the Dept of Education will disproportionally affect atheist/secular families and religious minorities in gaining access to the small number of multi-Denominational Schools that do not discriminate in access. This new policy will not affect the vast majority of schools that have a religious ethos/objectives as they can still deny access on religious grounds (Section 7- 3 (c) Equal Status Act 2000).

3.9 In reply to a Dail question (parliament question) the Minister for Education stated that:

“The criteria for the recognition of new schools specifies that a patron must confirm willingness to enrol children from the area for which the Department has identified the need for the school. The school in question was established to help meet the demographic increases in the general Dublin 2 and Dublin 4 areas.” [x]

3.10 The majority of non-religious parents and religious minorities do not have access without religious discrimination to their local schools, when possible and despite the burden some parents enrol their children in schools in another district. The criteria for the recognition of new schools has now changed and minorities will not now have access on a first come first served basis to the small number of multi-Denominational schools in an adjacent district as this small number of schools (Educate Together) are now obliged to give priority of access to the children in the area that the Dept of Education has identified.

3.10 The Report from the Forum on Patronage and Pluralism Recommends that:

“The Advisory Group endorses the Minister’s view that equitable enrolment policies are essential for achieving fairness and diversity. Particularly in some Stand Alone schools, the Group noted that the derogation in the Equal Status Act, 2000, Section 7(3)(c) may impede the Department of Education and Skills duty to provide for education for all children. In the light of experience, further consideration might need to be given to the amendment of this derogation.” [xi]

3.11 The Irish Human Rights Commission in a Submission to the government on School enrolments recommended that:

“The IHRC recommends that pending further diversity in school provision the Government amend section 7 of the Equal Status Acts 2000 – 2008 which allows primary and second – level schools which have a particular denominational ethos to give preference in admission to students of a particular religious denomination over others and to refuse admission to such students where this is essential to uphold the ethos of the school.” [xii]

4. In Ireland, non-denominational schools are effectively banned

4.1 There are no non-denominational schools in Ireland. All recognised schools in Ireland are obliged by the Education Act 1998 to operate in accordance with legislation, policy and curriculum as determined by the Minister for Education & Skills, Section 9 – (b) Education Act 1998). [xiii]

4.2 The legislation, policy and curriculum oblige schools to promote the spiritual development of students (Section 9 – (d) Education Act 1998), while having regard to the Characteristic spirit (ethos) of the school. The vast majority of schools at both primary and second level operate with a specific religious ethos.

4.3 One of the key areas of the Primary School Curriculum is to promote the spiritual dimension of life. The concept of spirituality is not defined in the Education Act 1998 and in the Primary School Curriculum it is assumed that it based on a transcendent element within human experience. Spirituality is linked to religious education and developing spiritual and moral values and a knowledge of god.

4.4 Non-Denominational schools could not comply with the legal requirement under the Education Act 1998 to promote the moral and spiritual development of all students through religious education and develop spiritual and moral values and a knowledge of god.

4.5 The Primary School Curriculum states that: [xiv]

“The spiritual dimension of life expresses itself in a search for truth and in the quest for a transcendent element within human experience. The importance that the curriculum attributes to the child’s spiritual development is expressed through the breadth of learning experiences the curriculum offers, through the inclusion of religious education as one of the areas of the curriculum, and through the child’s engagement with the aesthetic and affective domains of learning.” (Introduction Primary School Curriculum, page 27)

The spiritual dimension is a fundamental aspect of individual experience, and its religious and cultural expression is an inextricable part of Irish culture and history. Religious education specifically enables the child to develop spiritual and moral values and to come to a knowledge of God.” (Primary School Curriculum Page 58)

4.6 By their very nature non-denominational schools could not follow the Primary School Curriculum and consequently there are no non-denominational schools registered with the Dept of Education in Ireland. The Education Act 1998 and the Primary School Curriculum effectively ban non-Denominational schools.

5. Ethos / Religious integrated curriculum at Primary and Second Level

5.1 The Religious Integrated Curriculum in Irish schools operates beyond the confines of religion classes, and it is impossible for parents to opt their children opt out of it. Section 9 (d) of the Education Act 1998 obliges all recognised schools to promote the moral, spiritual, social and personal development of students. This becomes a huge issue as the moral and spiritual development of all children is promoted through religious education which is integrated into the state curriculum and the daily life of the school and the vast majority of schools operate with a religious ethos/religious objectives.

5.2 Schools are not obliged to deliver the state curriculum in a neutral and objective manner nor are they legally obliged to inform parents where exactly they are integrating religion into the state curriculum. There are no non-discriminatory exemptions from the religious integrated curriculum or alternatives that would accommodate and protect the philosophical convictions of atheist/secular families. Trying to identify the areas of the curriculum that are of a religious nature is an impossible burden for atheist/secular parents to overcome. The Irish State does not protect the rights of atheist/secular parents to ensure that the religious and moral education of their children is in conformity with their own convictions.

5.3 Section 9 (b) of the Education Act 1998 obliges all recognised schools to follow the curriculum as prescribed by the Minister.

5.4 In their Report Religion and Education; A Human Rights perspective, the Irish Human Rights Commission stated that: [xv]

“The Education Act, may also be regarded as providing indirect sanction to the integrated curriculum insofar as it makes Boards of Management accountable to the patron for upholding the characteristic spirit of the school. Section 15(2)(b) of the Education Act 1998.”

5.6 Section 15 (2) (b) and (c) of the Education Act 1998 reads:

“A Board shall perform the functions conferred on it and on a school by this Act and in carrying out its functions the board shall – Uphold, and be accountable to the patron for so upholding, the characteristic spirit of the school as determined by the cultural, educational, moral, religious, social, linguistic and spiritual values and traditions which inform and are characteristic of the objectives and conduct of the school, and at all times act in accordance with any Act of the Oireachtas or instrument made thereunder, deed, charter, articles of management or other such instrument relating to the establishment or operation of the school, (c) consult with and keep the patron informed of decisions and proposals of the board,”

5.7 In addition to the above Rule 68 of the Rules for National Schools reads:

“Of all parts of a school curriculum, Religious Instruction is by far the most important, as its subject matter, God’s honour and service, includes the proper use of all man’s faculties, and affords the most powerful inducements to their proper use. Religious Instruction is, therefore, a fundamental part of the school course, and a religious spirit should inform and vivify the whole work of the school.”

5.8 The Education Act 1998 indirectly sanctions a religious integrated curriculum. The Irish Human Rights Commission has recommended that the Education Act 1998 be amended to ensure that the curriculum in delivered in an objective, critical and pluralistic manner. In their Report on Religion and Education in 2011 they stated (p.104): [xvi]

“Section 15 of the Education Act should be amended to provide for modifications to the integrated curriculum to ensure that the rights of minority faith or non faith children are also recognised therein. In this regard, the State must take sufficient care that information and knowledge included in the curriculum is conveyed in an objective, critical and pluralistic manner with the aim of enabling pupils to develop a critical mind with regard to religion in a calm atmosphere which is free of any misplaced proselytism.”

5.9 The Report from the Forum on Patronage and Pluralism recommends that:

“The Advisory Group recommends that the introduction to the Primary Curriculum should be revised to ensure that, while the general curriculum remains integrated, provision is made for denominational religious education/faith formation to be taught as a discrete subject“. [xvii]

6. Opting out of Religion Classes and Religious sacraments

6.1 Section 30(2)-(e) of the Education Act 1998 permits parents to opt their child out of any subject that is contrary to the conscience of the parent of the student or in the case of a student who has reached the age of 18 years, the student. In Ireland Parents are responsible for the supervision of their children if they opt them out of religion classes. Religious instruction and worship in primary schools and second level is organised and sanctioned by the relevant religious authority. Parents are deterred from exercising the right to opt out of religion classes and worship because of the burden and problems it creates for their children.

6.2 Schools are not legally obliged to supervise children outside Religion classes or provide another subject. There are no non-discriminatory exemptions from the religion classes or religious worship and there are no alternatives that would accommodate and protect the philosophical convictions of atheist/secular families.

6.3 In Ireland there is no practical application given to the right to opt out of religion, opting out in practice is a theoretical illusion. Religion classes take up two and a half hours per week and in certain age groups preparation for sacraments take up more school time.

6.4 At second level as well as doctrinal religious instruction and worship there is also a state Religious Education course that is an exam subject. This religious education course comes under the curriculum and is supposed to be for all religions and none. This course does not respect the philosophical convictions of atheist/secular parents and it puts children in a position that they will face a conflict of allegiance be what is being taught in school and at home.

6.6 One of the aims of the State Religious Education course is to contribute to the moral and spiritual development of students. The non-religious interpretation of life is merely acknowledged in passing, alongside materialism and fundamentalism, in a section of the course called ‘Challenges to faith’.  The aim of the Religious Education course is to support a religious understanding of the world. The state curriculum at second level seeks to contribute to the moral and spiritual development of the children of atheist/secular parents through religious education. This is not a neutral and objective stance and does not constitute ‘respect’ for the rights of atheist/secular parents under the Convention. This course discriminates on religious grounds against atheist/secular parents and their children as it puts children in a position that they face a conflict of allegiance between the school and the home.

7. Notes

[i]  http://www.equality.ie/files/letter-to-minister-from-acting-chair.pdf

[ii]  http://www.equality.ie/files/recommendation-paper-re-section-37-amendment.pdf

[iii]  Para.17  http://tbinternet.ohchr.org/Treaties/CCPR/Shared%20Documents/IRL/INT_CCPR_IFN_IRL_14924_E.pdf

[iv]  Page 8 https://www.education.ie/en/The-Education-System/Legislation/Draft-General-Scheme-of-an-Education-Admission-to-Schools-Bill-2013.PDF

[v]  http://www.teachdontpreach.ie/2014/08/un-asks-ireland-about-religious-discrimination-in-irish-schools-video-and-transcript/

[vi]  Page 29 http://www.education.ie/en/Press-Events/Conferences/Patronage-and-Pluralism-in-the-Primary-Sector/The-Forum-on-Patronage-and-Pluralism-in-the-Primary-Sector-Report-of-the-Forums-Advisory-Group.pdf

[vii]  Page 36 http://www.catholicschools.ie/wp-content/uploads/2014/10/Catholic-education-at-second-level.pdf

[viii]  http://www.teachdontpreach.ie/2014/10/religious-worship-and-instruction-in-vec-non-%E2%80%93-designated-community-colleges/ 

[ix] https://www.kildarestreet.com/wrans/?id=2014-11-25a.874

[x]  https://www.kildarestreet.com/wrans/?id=2014-11-12a.457

[xi]  Page 110, http://www.education.ie/en/Press-Events/Conferences/Patronage-and-Pluralism-in-the-Primary-Sector/The-Forum-on-Patronage-and-Pluralism-in-the-Primary-Sector-Report-of-the-Forums-Advisory-Group.pdf

[xii]  P. 18 http://www.ihrec.ie/download/pdf/ihrc_school_enrolment_policy_submission_october_2011.pdf

[xiii]  http://www.irishstatutebook.ie/1998/en/act/pub/0051/

[xiv] http://www.curriculumonline.ie/getmedia/c4a88a62-7818-4bb2-bb18-4c4ad37bc255/PSEC_Introduction-to-Primary-Curriculum_Eng.pdf

[xv]  http://www.ihrec.ie/publications/list/religion-and-education-a-human-rights-perspective/

[xvi]  http://www.ihrec.ie/publications/list/religion-and-education-a-human-rights-perspective/

[xvii]  http://www.education.ie/en/Press-Events/Conferences/Patronage-and-Pluralism-in-the-Primary-Sector/The-Forum-on-Patronage-and-Pluralism-in-the-Primary-Sector-Report-of-the-Forums-Advisory-Group.pdf

Religious Freedom Report: Atheists Are On The Rise, But So Is Persecution

Added December 20, 2014

by Sarah Jones in Wall of Separation

IHEU notes that in 19 countries, apostasy (typically defined as converting to another religion or deconverting from religion entirely) is a criminal offense.

A new report by the International Humanist and Ethical Union (IHEU) identifies atheists, agnostics and other non-theists as a “target minority” for persecution.

This global crackdown is occurring concurrently with a rise in the number of non-theists; according to the report, a full 13 percent of the world’s population now identifies as atheist, with another 23 percent identifying as non-religious.

But in many countries, the growth of non-religious communities represents a significant political threat to the established order.

IHEU notes that in 19 countries, apostasy (typically defined as converting to another religion or deconverting from religion entirely) is a criminal offense. In 12, it’s punishable by death. Blasphemy laws are another major problem, as are broadly worded hate crime statutes that are often wielded against those who criticize religion and religious figures.

To further complicate matters, these statutes sometimes aren’t derived from specific anti-atheist prejudice.

“In fact, discrimination against the non-religious is often caused, not by a desire to hurt atheists, but by the desire to help one or more religion,”

the report noted.

“Freedom of religion or belief requires equal and just treatment of all people irrespective of their beliefs. But when states start to define citizens not by their humanity but by their membership in a religious group, discrimination automatically follows.”

Lebanon, for example, requires citizens to identify with one of 18 approved religious sects. There is no option to be officially non-religious, and the system effectively enforces sectarianism despite constitutional guarantees of religious freedom.

But government-endorsed religious preferences aren’t always legally codified. Often there’s a sort of soft privileging that influences how ostensibly secular laws are created and then applied.

The IHEU rates the U.S. “mostly satisfactory.” That’s good news for the non-religious. Thanks to the First Amendment, the public schools are free of religious discrimination and the non-religious are able to identify themselves however they choose. The political process is open to citizens of all belief backgrounds, and there are no legal restrictions on forming non-religious organizations.

But there’s still trouble. According to the report, the U.S. government still demonstrates a “symbolic deference to religion,” and local authorities often engage in forms of religiously-motivated discrimination. That manifests in a number of ways, from city councils attempting to ban atheists from giving invocations at council meetings to school officials leading public school students in prayer.

These practices can sometimes be remedied in court, of course, which means the non-religious can challenge them – and perhaps end them – through legal action.

The IHEU also listed a number of potential legal threats to the status of non-religious Americans. Among them: The Supreme Court’s ruling in the Hobby Lobby case, which permitted the owners of secular, for-profit businesses to exercise their religion through their corporations, at the expense of employees’ rights. As a belief minority, the non-religious will likely be disproportionately affected by the ruling.

That’s not news. It’s exactly why we asked the Supreme Court to rule against Hobby Lobby. And we receive reports of religiously-motivated discrimination, often targeting atheists, every day.

The IHEU’s report serves as both an encouragement and a warning to American religious freedom advocates. The rights of non-Christians, including atheists, are in much better shape here than in many other nations. But there’s still work to do, and apathy doesn’t benefit anyone. The Constitution guarantees a pluralistic society. It’s up to to make sure it’s actually enforced.

'Lone wolf' Australian hostage-taker had violent, unsettled past

Added December 19, 2014

According to Reuters, the self-styled sheikh behind a siege at a Sydney cafe had been charged as an accessory to murder and with multiple sexual offences. He also harbored deep grievances against the Australian government and had found little kinship in the city's large Muslim community, where he was seen as deeply troubled.

Man Haron Monis, an Iranian refugee described by those who knew him as a loner, was killed early on Tuesday after heavily armed police stormed the Lindt Chocolate Cafe to end a 16-hour hostage drama that made global headlines.

Last year Monis was charged as an accessory to the stabbing murder of his ex-wife, who was set alight in a Sydney apartment block. He was charged this year with more than 40 counts of sexual or indecent assault against women in Sydney, according to court documents.

He was also found guilty in 2012 of sending threatening letters to the families of eight Australian soldiers killed in Afghanistan and sentenced to two years in prison, although he served only a portion of that penalty.

Those charges and the conviction, as well as public statements Monis made on his website, have raised questions in Australian media about whether authorities should have done more to monitor him.

Prime Minister Tony Abbott told reporters that Monis was well known to police. When asked by a journalist whether it was appropriate for Monis to have been granted bail for the murder charge, New South Wales state Premier Mike Baird declined to comment.

Monis's website, now taken down by authorities, painted a picture of a man unraveling, enraged by Australian courts and by perceived injustices against Muslims in Iraq and Afghanistan.

"Man Haron Monis ... has continuously been under attack & false accusation by the Australian government & media since he started his political letter campaign from 2007,"

Monis wrote on the website.

He also railed against what he said was a decision by a court to prevent him from seeing his children.

"His children have been taken away from him by the Australian government and he is not allowed to visit or even call them,"

Monis wrote.

UNSETTLED LONER

Sydney-based criminal defense lawyer Adam Houda, who represented Monis over the letters sent to the soldiers' families, described him as a deeply unsettled loner, wholly apart from Sydney's tight-knit Muslim community.

"He was a very, very, very unusual guy, and he had no affiliations with any group. He operated alone. He was a lone wolf,"

Houda told Reuters.

A source close to Sydney-based Islamists, speaking on condition of anonymity, said Monis did not belong to any local radical group and that leading figures held him in contempt.

In December Monis seemed to suggest on his website that he had switched from Shi'ite to Sunni Islam, which would help explain media reports that he had demanded police bring a flag from militant Sunni Islamist group Islamic State to the cafe.

"I used to be a Rafidi, but not anymore,"

he wrote, using an Arabic word that can be translated as "heretic" and is sometimes used by Sunnis as an abusive term for Shi'ites.

"Now I am a Muslim,"

he added.

Monis left predominantly Shi'ite Iran in the late 1990s after coming into conflict with authorities there, said lawyer Manny Conditsis, who represented him in the murder case.

After receiving asylum in Australia in 2001, Monis obsessed about exposing violence against Muslim civilians abroad, Conditsis told Reuters.

His website showed graphic images of children that he says were killed by U.S.-led coalition air strikes, as well as media coverage following his court appearances and statements addressed to the Muslim community and Abbott.

DEEP SCARS

He compared himself to Wikileaks founder Julian Assange, saying he was being persecuted for his political beliefs.

"Since the Australian government cannot tolerate Sheikh Haron's activity, (it) is trying to damage his image by these false accusations,"

he wrote.

While in prison Monis claims he was tortured, smeared with excrement and forced to sleep on a bare concrete floor, Conditsis said.

"I know that left quite deep scars for him,"

he said.

"If he had formed the view prior to this siege that he was going to inevitably go back to prison, whether he was guilty or not ... I can see that might have unhinged him."

Despite the warning signs, police must focus limited resources on groups attempting to pull off major terrorist attacks, said Greg Barton, director of the Global Terrorism Research Center at Monash University in Melbourne.

Barton said there was only a tiny category of people at any given time police can legally and financially justify keeping under surveillance.

"On the triage priority list, he would be well down that list,"

he said.

"I don't think it's a case of a failure or a mistake. I just think it's a case of the harsh reality of dealing with this kind of threat."

Abbott seemed to confirm as much on Tuesday evening, when he told reporters that Monis had not been on any watchlist.

"Even if this individual had been monitored 24 hours a day, it's quite likely, certainly possible, that this incident could have taken place,"

Abbott said.

Hanukkah

Added December 18, 2014

This year, Hanukkah began at sundown December 16 and ends on Christmas Eve.
Everyone knows what Christmas is all about (ever since Linus explained it to Charlie Brown), but how many can say the same for Hanukkah?

Well, it's all about the Hanukkah killings in the first book of Maccabees (Killing 145 in Drunk With Blood: God's killings in the Bible).

Here's the story

maccabee

A year after God's slaughter of Georga's army, Lysias attacked Judas with army of 60,000.

The year following Lysias gathered together threescore thousand chosen men, and five thousand horsemen. 1 Machabees 4:28

Judas asked God to deliver the Syrians like he did the mighty and the strangers to David and Jonathan.

Judas met them with ten thousand men ... and he prayed, and said: Blessed art thou, O Saviour of Israel, who didst break the violence of the mighty by the hand of thy servant David, and didst deliver up the camp of the strangers into the hands of Jonathan the son of Saul and of his armourbearer. 4:29-30

He asked God to scare the hell out of them.

Strike them with fear ... and let them quake at their own destruction. 4:32

And kill them with the sword of those that love him.

Cast them down with the sword of them that love thee: and let all that know thy name, praise thee with hymns. 4:33

And it worked. God helped Judas kill another 5000.

And there fell of the army of Lysias five thousand men. 4:34

After God "discomfited" the Gentiles, Judas and his brethren went to clean up the Temple.

Then Judas, and his brethren said: Behold our enemies are discomfited: let us go up now to cleanse the holy places and to repair them. 4:36

They found the Temple to be a bit of a mess.

And they saw the sanctuary desolate, and the altar profaned, and the gates burnt, and shrubs growing up in the courts as in a forest, or on the mountains, and the chambers joining to the temple thrown down. 4:38

So they did the usual things that Jews do when they get upset: they rent their garments, put ashes on their heads, and fell on their faces.

They rent their garments ... and put ashes on their heads ...And they fell ... on their faces. 4:39-40

Then they cleaned things up at the Temple and killed some animals for God.

They made new holy vessels, and brought in the candlestick, and the altar of incense, and the table into the temple. And they put incense upon the altar, and lighted up the lamps ... And they offered sacrifice. 4:49-53

And everyone fell on their faces once again. (You just can't do that too many times.)

And all the people fell upon their faces . 4:55

When the Gentiles found out that the Jews had cleaned up the temple, they were exceedingly angry.

Now it came to pass, when the nations round about heard that the altar and the sanctuary were built up as before, that they were exceeding angry. 1 Machabees 5:1

So they began to persecute and kill the Jews.

And they thought to destroy the generation of Jacob that were among them, and they began to kill some of the people, and to persecute them. 5:2

Which got Judas (and God) in a killing mood once again. He slaughtered the children of Esau.

Judas fought against the children of Esau in Idumea, and them that were in Acrabathane ... and he made a great slaughter of them. 5:3

Burned to death the children of Bean.

He remembered the malice of the children of Bean ... And they were shut up by him in towers, and he ... burnt their towers with fire, and all that were in them. 5:4-5

And smote the children of Ammon.

Then he passed over to the children of Ammon ... and they were discomfited in their sight, and he smote them. 5:6-7

God helped Judas kill the Gentiles because God likes the Jewish people more than other people, likes the Jewish religion more than other religions, and likes Jews to kill sacrifice animals to him in the Temple. After the slaughter of the Gentiles and the re-dedication of the Temple, the Jews established the annual eight-day festival, which we know today as Hanukkah.

Judas, and his brethren, and all the church of Israel decreed, that the day of the dedication of the altar should be kept in its season from year to year for eight days, from the five and twentieth day of the month of Casleu. 1 Machabees 4:59

This year, Hanukkah begins at sundown tonight (December 16) and ends on Christmas Eve.

Everyone knows what Christmas is all about (ever since Linus explained it to Charlie Brown), but how many can say the same for Hanukkah?

Well, it's all about the Hanukkah killings in the first book of Maccabees (Killing 145 in Drunk With Blood: God's killings in the Bible).

Here's the story.

A year after God's slaughter of Georga's army, Lysias attacked Judas with army of 60,000.

The year following Lysias gathered together threescore thousand chosen men, and five thousand horsemen. 1 Machabees 4:28
Judas asked God to deliver the Syrians like he did the mighty and the strangers to David and Jonathan.
Judas met them with ten thousand men ... and he prayed, and said: Blessed art thou, O Saviour of Israel, who didst break the violence of the mighty by the hand of thy servant David, and didst deliver up the camp of the strangers into the hands of Jonathan the son of Saul and of his armourbearer. 4:29-30
He asked God to scare the hell out of them.
Strike them with fear ... and let them quake at their own destruction. 4:32
And kill them with the sword of those that love him.
Cast them down with the sword of them that love thee: and let all that know thy name, praise thee with hymns. 4:33
And it worked. God helped Judas kill another 5000.
And there fell of the army of Lysias five thousand men. 4:34
After God "discomfited" the Gentiles, Judas and his brethren went to clean up the Temple.
Then Judas, and his brethren said: Behold our enemies are discomfited: let us go up now to cleanse the holy places and to repair them. 4:36
They found the Temple to be a bit of a mess.
And they saw the sanctuary desolate, and the altar profaned, and the gates burnt, and shrubs growing up in the courts as in a forest, or on the mountains, and the chambers joining to the temple thrown down. 4:38
So they did the usual things that Jews do when they get upset: they rent their garments, put ashes on their heads, and fell on their faces.
They rent their garments ... and put ashes on their heads ...And they fell ... on their faces. 4:39-40
Then they cleaned things up at the Temple and killed some animals for God.
They made new holy vessels, and brought in the candlestick, and the altar of incense, and the table into the temple. And they put incense upon the altar, and lighted up the lamps ... And they offered sacrifice. 4:49-53
And everyone fell on their faces once again. (You just can't do that too many times.)
And all the people fell upon their faces . 4:55
When the Gentiles found out that the Jews had cleaned up the temple, they were exceedingly angry.
Now it came to pass, when the nations round about heard that the altar and the sanctuary were built up as before, that they were exceeding angry. 1 Machabees 5:1
So they began to persecute and kill the Jews.
And they thought to destroy the generation of Jacob that were among them, and they began to kill some of the people, and to persecute them. 5:2
Which got Judas (and God) in a killing mood once again. He slaughtered the children of Esau.
Judas fought against the children of Esau in Idumea, and them that were in Acrabathane ... and he made a great slaughter of them. 5:3
Burned to death the children of Bean.
He remembered the malice of the children of Bean ... And they were shut up by him in towers, and he ... burnt their towers with fire, and all that were in them. 5:4-5
And smote the children of Ammon.
Then he passed over to the children of Ammon ... and they were discomfited in their sight, and he smote them. 5:6-7
God helped Judas kill the Gentiles because God likes the Jewish people more than other people, likes the Jewish religion more than other religions, and likes Jews to kill sacrifice animals to him in the Temple. After the slaughter of the Gentiles and the re-dedication of the Temple, the Jews established the annual eight-day festival, which we know today as Hanukkah.
Judas, and his brethren, and all the church of Israel decreed, that the day of the dedication of the altar should be kept in its season from year to year for eight days, from the five and twentieth day of the month of Casleu. 1 Machabees 4:59
And that's what Hanukkah is all about, Charlie Brown.
- See more at: http://dwindlinginunbelief.blogspot.fi/2013/11/thanksgivukkah-thats-what-hanukkah-is.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+blogspot/NAhLF+(Dwindling+In+Unbelief)#sthash.qRKMNsRp.dpuf

CIA Torture Report Poll: Half Of Americans Say Enhanced Interrogation Was 'Justified'

Added December 17, 2014

A new Pew Research Center poll revealed Monday that 51 percent of Americans believe that the use of torture to get information from terror suspects at sites like the Guantanamo Bay detention facility (pictured here) can be justified. REUTERS/Brennan Linsley/Pool

More than half of all Americans believe that the CIA was "justified" in its use of torture and brutal interrogation techniques against suspected terrorists in the wake of the Sept. 11, 2001, terror attacks, according to a new poll. The report by the Pew Research Center found only 29 percent believe the tactics were "not justified" and 20 percent are undecided.

The Pew study was published Monday, one week after the release of a blockbuster Senate report on the CIA's interrogation practices that concluded the program was far more brutal than had previously been publicly known. The poll reveals that 43 percent of the public believe the torture report should never have been released, while 42 percent think releasing it was the right decision and 15 percent are undecided on the issue. Roughly 56 percent of respondents believe torture provided intelligence that prevented terror attacks, while 28 percent did not and 16 percent were undecided.

The heavily redacted Senate Intelligence Committee report has reignited controversy over the use of torture following the 9/11 attacks. It revealed previously unknown details about the CIA's interrogation practices, including that interrogators resorted to "rectal hydration" and "rectal feeding," that they forced detainees to stand despite having broken feet, that a prisoner lost his eye while detained and that two detainees nearly drowned during repeated waterboarding sessions.

The poll comes to similar conclusions about the public's opinions about the use of torture as a similar, separate survey released Monday by CBS News that found that 49 percent of Americans believe the use of waterboarding and other "aggressive interrogation techniques" can be justified "to get information from a suspected terrorist," while 36 percent said it is "not justified. Both polls were based on interviews conducted between Dec. 11 and Dec. 14.

The Pew poll shows stark divides on views about torture between different demographic groups. Republicans overwhelmingly believe torture can be justified by a margin of 76 to 12 percent, while Democrats believe it is not justified by a margin of 46 to 37 percent. Whites say it can be justified by a margin of 57 to 26 percent, while blacks see a 42 to 38 percent margin and Hispanics see a 43 to 30 percent margin. While men believe torture can be justified by a 57 to 28 percent margin, the margin is just 46 to 30 percent among women.

But not everyone agrees with the conclusions many observers draw about Americans' attitudes on torture based on such polls. Richard Eichenberg, an associate professor of political science at Tufts University in Medford, Massachusetts, has said that a similar poll conducted by Pew in 2011 was misleading because its premise was flawed.

“First, the poll is based on a false premise, in that it says to the survey respondent that torture is used to get important information, while we now know from the [Senate’s report on the CIA program] that most of what you get is false information,”

Eichenberg said at the time.

“Second, the Pew poll offers just four responses, three of which endorse torture, at least in part. So basically you are stacking the cards in favor of torture by three to one.”

Americans have supported torture for years.

A 2011 CBS poll revealed that 45 percent of Americans said that waterboarding -- a tactic officially deemed "torture" by the International Committee of the Red Cross earlier this year -- can be justified, while 40 percent of respondents to a 2007 CNN poll said that waterboarding is justifiable. The 2007 poll reported that 69 percent of those polled considered waterboarding to be torture at the time.

The Pew poll was based on cellphone and land-line telephone interviews in both English and Spanish carried out among a nationwide sample of 1,001 adults by interviewers at Princeton Data Source.

101 Reasons Why Evolution is True

Added December 17, 2014

http://ideonexus.com/2012/02/12/101-reasons-why-evolution-is-true/

ISIL (Islamic State) beheads four men for blasphemy in Syria

Added 16 December 2014

According to Arabian Business, ISIL's self-declared police force in western Syria decapitated four men after accusing them of blasphemy, a rights group monitoring the Syrian conflict said on Saturday.

The men were beheaded in the countryside east of the city of Homs by the militant group's "Islamic Police", the British-based Syrian Observatory for Human Rights said.

The Observatory, which monitors the conflict using sources on the ground, reported a similar killing on Tuesday, when ISIL beheaded a man in a town square in the north of the country.

The thought police of our time

Erkki Hartikainen December 16, 2014

pholosopher

The philosopher is the though police of our time.

Islamic State Publishes Handbook for Female Slave Ownership

Added December 16, 2014

MOSCOW, (Sputnik) –  The Research and Fatwa Department of the Islamic State has released what it calls a Pamphlet on Female Slaves.

The manual, written in the form of a Q&A, has been translated by the Middle East Media Research Institute, a Washington-based non-profit press monitoring organization, and posted on its website.

Amongst other revelations, the Pamphlet equates female captives to disposable property and allowing them to be put up for sale.

"It is permissible to buy, sell, or give as a gift female captives and slaves, for they are merely property, which can be disposed of [as long as that doesn't cause [the Muslim ummah] any harm or damage,"

it says.

If the owner dies, the manual says, his captives are to be distributed as part of his estate.

"Female captives are distributed as part of his estate, just as all [other parts] of his estate [are distributed]. However, they may only provide services, not intercourse, if a father or [one of the] sons has already had intercourse with them, or if several [people] inherit them in partnership."

It also allows the beating of a slave, however, it forbids hitting them in the face.

"It is permissible to beat the female slave as a [form of] darb ta'deeb [disciplinary beating], [but] it is forbidden to [use] darb al-takseer [literally, breaking beating], [darb] al-tashaffi [beating for the purpose of achieving gratification], or [darb] al-ta'dheeb [torture beating]. Further, it is forbidden to hit the face."

The manual also puts restrictions on having sexual intercourse with a captive woman, forbidding sex with the slave if she is not owned exclusively.
rape-kill
"It is forbidden to have intercourse with a female captive if [the master] does not own her exclusively. One who owns [a captive] in partnership [with others] may not have sexual intercourse with her until the other [owners] sell or give him [their share]."

The Pamphlet also states that running away from the master is

"among the gravest of the sins."

The conception of reality

Erkki Hartikainen 15.12.2014

"The conception of reality" is a correct concept. "The world view" and "Weltanschauung" are Christian geocentric concepts.

"The life conception" is a correct concept.
"The life view" and "the life stance" are Christian anthropocentric concepts.

Wikipedia is using geosentric and anthropocentric concepts.

The logical empiricism was using "the concept of reality".

Kids Will Believe Anything, It's Exactly Why Indoctrination Starts At Birth

Added December 15, 2014

indoctrination

Children believe shit. Especially from people they trust - teachers, parents, friends - although the order of trust may be different. I'm not shocked, having two of my own that swallowed things hook, link and sinker at not so crucial times.

Imagine my chuckles when a teacher came into my job and described how students in her class were mistakenly led to believe she had 'eyes in the back of her head' when she could detail actions of her students doing things without her directly looking at them, and then would chastise them when her head was turned the other way for things 'she couldn't have possibly seen!'

It scared them into thinking she did indeed have that super power! The children, being as naive as they probably would be at that age, didn't realize she had the benefit of a reflection of a window or mirror at her disposal. Obviously, she never shared that little detail with them while they were squirming or later when she could have come clean.

Hearing her laugh about what kids would ultimately believe from people whom they trusted is what lead me to this thought.

Kids truly do believe anything, and this is the very reason why indoctrination takes place from the time they are born. The sooner they are fed stories about a parent's belief system, the sooner they will emulate what they have been taught.

The intention of the parents may be to ensure their place in Heaven, but the exercise of not thinking for themselves is grounded in what the institution of religion wants and always has wanted to take center stage no matter what, the individual be damned. There is no such thing as autonomy, it's only about what the collective wants so let the assimilation begin as soon as they are born.

It's not just about what they believe, but it's about continuing the retelling of the same stories over and over again. It just makes it harder for the kids to confront the belief system or ultimately ask the relevant questions when it's continually forced down their throats, that's why it's called indoctrination.

It's a systematic process and it's one that is reinforced by Bible School, church on Wednesdays and Sundays (or whenever the specific denomination meets) and those supreme holidays like Christmas and Ash Wednesday, or whichever high holy days that specific religion or church decrees.

Ironically, the teacher I mention is religious and she can't see how the misleading of young children contributes to the cycle of indoctrination she condones, even though she would readily admit in this instance she is a participant in lying to her students.

If only people (like her, and all) would truly reevaluate the things they engage in. If only they understood the impact of their actions. It actually would positively affect their small bubble of influence if only they would tailor their behavior and actions to reality, and thereby the rest that, by chance, came in contact with it.

Photo of Nude Pregnant Woman Upsets City Council President So Much, He Wants Museum’s Funding Pulled

Added December 14, 2014
Published by Terry Firma

No, this is not a story from Lahore or Riyadh.

Welcome to Jacksonville, Florida.

pregnant

Jacksonville City Council President Clay Yarborough objected Wednesday to a photo of a nude pregnant woman at the Museum of Contemporary Art Jacksonville, saying it “works against our efforts to promote a family-friendly Jacksonville and downtown.”

- See more at: http://planetatheism.com/#sthash.MkN5Zcfl.dpuf

Senate report on CIA torture program

Added December 14, 2014

http://edition.cnn.com/interactive/2014/12/politics/torture-report/

Christian Orthodox values as the cause of the high HIV numbers in Russia

Added December 13, 2014

While HIV infections globally have declined, rates remain high in Russia. Ten years ago, 170,000 people in the Russian Federation had human immunodeficiency virus. The estimated number now is 1.2 million and the state accounts for over 55% of all new HIV infections reported in the European region.

Russia is home to one of the fastest-growing HIV and AIDS epidemics in the world, abetted by policies that promote infections rather than curbing them.

Three Are Detained in Burma For “Insulting” the National Faith With a Promo Image of Buddha Wearing Headphones

Added December 13, 2014

http://www.patheos.com/blogs/friendlyatheist/2014/12/11/three-are-detained-in-burma-for-insulting-the-national-faith-with-a-promo-image-of-buddha-wearing-headphones/

Atheists around world suffer persecution, discrimination

IHEU report

Added December 13, 2014

Gulalai Ismail and Aggie Ojera both work to uphold and promote human rights and freedoms. In the foreword to the 2014 Freedom of Thought Report they write:

It is not simply about having these freedoms, or being granted them, for having being granted they can always be revoked, or degraded over time. We must actively work, all of us, to continually create these freedoms by living them and championing them.

IHEU is an accredited NGO (non-government organization) at the United Nations, where we regularly confront flagrant abuses by states such as Saudi Arabia, have given voice to the victims of anti-atheist persecution, and work with others to champion other vital human rights issues.

Blasphemy trial in Austria

Added December 13, 2014

babsi

A parish in Hörsching, Upper Austria, has made an official complaint after two porn videos were shot in its church in June. An adult performer and her film crew could face up to 6 months in jail for staging the pornographic scenes

The film crew did not have the parish priest’s permission to film in his church, the Austrian Press Agency reported.

The Diocese of Linz said police are still investigating how the crew and actors were able to get into the church. The films starred a “well-known” porn performer and were made available to download on the internet, prompting the Diocese of Linz to file an official complaint against its adult star(s) and crew members.

Police are reportedly looking for the star of the films, who calls herself Babsi, is 24 years old, and comes from Upper Austria.

She was born in Poland but moved to Austria with her family as a child. Her new ‘church films’ have made her something of an Internet sensation.

She, and the film crew, could be charged under Section 189 of the Criminal Code, which prohibits creating “mischief” which is liable to cause legitimate nuisance in a church or religious community. If found guilty of having desecrated the church they could be imprisoned for up to six months or fined.

Russia’s Civic Chamber unveils report on torture in south-eastern Ukraine

December 13, 2014

Russian lawmakers welcome UN report on serious human rights violations in eastern Ukraine

“The data that we have received allows us to say that Ukraine’s Armed Forces, the National Guard, other formations of the Interior Ministry and Ukraine’s Security Service have been systematically and on purpose violating international conventions, using torture,”

one of the report’s authors Maxim Grigoryev said.

The experts of the Civic Chamber, a governmental civil society oversight body created by the president in the early 2000s, questioned over 100 people in Donetsk who were handed over to self-defense militias during prisoner exchanges.

“The large-scale and systematic character of tortures allows us to say that their usage is an intended policy of structures and has been sanctioned by the leadership (of Ukraine),”

Grigoryev said.

Grigoryev said people

“had been thrown into holes with corpses, crushed with excavator bucket, burnt by burner device, hung on their hands and had had their toes hit with a sledge hammer,”

while the use of electric current is a standard method of tortures.

He stressed that most victims had no link to militias in eastern Ukraine and had never held weapons and had been seized upon accusations which are “completely absurd."

There is a small but significant event taking place in Ghana

Added December 12, 2014

Dear Friends,

There is a small but significant event taking place in Ghana on December 20-12
 https://twitter.com/HumanistsGhana/status/541924838190116865/photo/1 . The local organiser is doing this for the first time She needs our support and encouragement. I ask you to help us publicize this small but significant event in any way you can. Such publicity helps. It helps raising the profile of our humanist work. It boosts the morale of the organisers. I have blogged on the event http://www.spyghana.com/humanist-fellowship-has-arrived-in-ghana/. You can help us by posting news about the conference on your twitter or facebook or blog sites

Thanks in anticipation of your support for our humanist group in Ghana

Leo
Posted by: Leo Igwe <humanistleo@hotmail.com>

Islamic law tramples women’s rights

A report by a human rights group has exposed the vulnerability of Muslim women living in Islamic ‘marriages’ in the UK

Added December 12, 2014

According to the National Secular Society the report finds that the widespread practice of polygamy has left Muslim women without legal rights upon “divorce”, and left entirely dependent on their “husbands”  for financial suppor.

They often unable to leave sham “marriages” for fear of social ostracism or bringing “shame” to their family.

Written by AURAT, a charity which supports victims of “honour”-based violence, the report claims that many Muslim women are unsure of their legal rights and some women were even left believing that their “marriage”  ceremonies were valid simply because they had taken place in the UK.

The report was welcomed by the NSS, which has expressed concern that the rise of sharia is creating a “parallel legal system” within Britain’s Muslim community. Stephen Evans, NSS campaigns manager, said:

Islamic ‘marriages’ and sharia courts are quasi-legal systems operating within Muslim communities, and, as the report shows, both discriminate against women, who sometimes have little knowledge of their legal rights and are unable to access support services and are therefore all-too-often becoming trapped in insular religious communities.

The report cites examples from women who told their stories to AURAT, including many women who were married, by their parents, to men who later turned out to have as many as three “wives” living in different households. One woman told how she was left claiming benefits simply to pay the mortgage on her “husband’s”  house when he refused to support her. He had three other wives living in different houses.

In her foreword to the report, Baroness Cox writes that the shocking situation described in the research is “just the tip of the iceberg”. Cox says that:

There are, literally, countless more women in similar predicaments.

Cox draws attention to the role of “sharia law principles” in exacerbating the situation, worsening the “plight of women in Islamic communities.”

Although women from many backgrounds may suffer abuse or “other problems associated with dysfunctional families”, Cox writes, sharia law makes these situations much worse for women. She says that discrimination against women and girls is “inherent” in sharia law.

The report notes that:

In mainstream Islam, a husband does not have to undertake the same process as the wife when seeking a Talaq (an Islamic “divorce”). He merely has to say “I divorce you” three times, whereas a wife must meet various conditions and pay a fee.

One of the major underlying problems the research found was that the broader Muslim community would not support women who “divorced” their “husbands”. There were also significant financial costs for women who wished to have an Islamic “divorce”. The research found that almost half of the married women said “the Muslim community would not support them if they sought a Talaq.”

The report noted that:

There is a growing concern that many Muslim women in Britain today are suffering severe gender discrimination but lack knowledge of their rights under British law. Moreover, seeking help from non-Muslim professional and legal sources may be strongly discouraged as it may be deemed to incur ‘shame’ on Muslim families and communities.

The research concluded that:

Vulnerable women are often inhibited from getting the help they really need.

AURAT is now calling for mosques and Muslim community leaders to inform families about the diminished rights women have under religious marriages that remain unrecognised by the state. It also urged professional and public bodies to be made more visible to Muslim women who may not be aware of the support services available.

In June 2014 Justice Minister Simon Hughes told the House of Commons that:

The Government is committed to the protection and promotion of the rights of women, families and children. This includes raising awareness of the legal consequences of ‘religious only’ marriages and encouraging mosques to register in order to be able to carry out legally recognised marriages in their various facilities.

Meanwhile it is reported here that the Research and Fatwa Department of the Islamic State (ISIS) recently released a pamphlet on the topic of female captives and slaves.

The pamphlet, which is dated October/November 2014 and  printed by ISIS’s publishing house, Al-Himma Library, is titled Su’al wa-Jawab fi al-Sabi wa-Riqab (“Questions and Answers on Taking Captives and Slaves”).

It was presumably released in response to the uproar caused by the many reports this summer that ISIS had taken Yazidi girls and women as sex slaves.

Written in the form of questions and answers, it clarifies the position of Islamic law (as ISIS interprets it) on various relevant issues, and states, among other things, that it is permissible to have sexual intercourse with non-Muslim slaves, including young girls, and that it is also permitted to beat them and trade in them.

Orthodox Church Rejects Evil “Eye of Sauron” Atop Moscow Building, Sees Tolkien Homage as a “Triumph of Evil”

Added December 12, 2014, by
Terry Firma

sauron

If you’ve ever read Tolkien‘s Lord of the Rings and The Hobbit, you’ll remember the Eye of Sauron,

… a giant flaming eye controlled by the “dark lord” Sauron, which allows him to watch anyone who puts on the fateful, power-giving ring at the novels’ center.

Tomorrow, a real-estate company in Russia plans to install something resembling it (but without the magic powers, presumably) on the top of a 21-story building in Moscow. As the art installation will be only about three feet high, the effect should be slightly underwhelming — a bit like Spinal Tap’s mini-Stonehenge, perhaps — but that hasn’t prevented the Russian Orthodox Church from flying into a tizzy.

The Russian Orthodox Church has warned of dire consequences for Moscow if plans proceed for a skyscraper light installation modeled on the all-seeing evil eye at the centre of JRR Tolkien’s fantasy novels. A property company plans to raise what resembles a giant glowing eye on the 21st floor of a skyscraper this week to celebrate the release of the final part of Peter Jackson’s movie adaptation of The Hobbit.

The installation is planned as a one-meter (3.3 foot) sphere on top of a 21-story building, with a light show projected from behind to create a 3-D effect, said Polina Murova, a spokeswoman for the property company behind the stunt.

The local clergymen are quaking in their boots.

[F]or the Russian Orthodox Church, the evil eye is no fiction. “This is a demonic symbol,” the Russian Orthodox Church’s head of public affairs, Vsevolod Chaplin, told Govorit Moskva radio station. “Such a symbol of the triumph of evil is rising up over the city, becoming practically the highest object in the city. Is that good or bad? I’m afraid it’s more likely bad. Just don’t be surprised later if something goes wrong with the city.”

The eye is due to be switched on Thursday evening and to remain lit for seven hours.

Muscovites had better pray to Gandalf for salvation.

Palestinian Blogger Who Spent 10 Months in Prison for Writing About Atheism Tells His Story

Added December 11, 2014

 

Palestinian blogger Waleed al-Husseini  was arrested in 2010 for his website and Facebook page, both of which were critical of Islam. He spent 10 months in prison for his thought crimes. Now, in a piece at The Daily Beast, he tells his story and makes a plea to the international community:

I was beaten by prison guards who demanded to know who had made me write against Islam. In their minds, I could only say these things as the result of some plot, some conspiracy. The idea that I might simply want to express my independent thoughts was alien to them.

I still do not feel safe. If I cannot stay here, and if I am not protected, then there’s a chance the Palestinian Authority will arrest me again. That is my fear. I want to be active, but safety is my priority.

My hope is that the international community cares for those like me who are persecuted simply for speaking their minds, to stand against the laws in any country which limits basic freedoms of thought and expression. We are human, and freedom means living our lives without hurting others. Sadly, laws throughout the Middle East — from North Africa to the Gulf — limit the rights of religious minorities and non-believers.

I wish there was something more tangible we could do for him, but for now, just sharing his story — and those of people like him — will make a big difference. al-Husseini currently lives in Paris, where he can write about religion without direct fear of being labeled a criminal for it, but he hasn’t been granted asylum yet. That means his safety is still in flux.

Atheism

A non-prophet community

https://plus.google.com/communities/
111179822253566656576

Through Selective Hiring at Public Hospitals, Vatican Restricts Italian Women’s Access to Abortion Servicesa

Added December 10,2014

http://www.patheos.com/blogs/
friendlyatheist/2014/12/09/
through-selective-hiring-at-public-
hospitals-vatican-restricts-
italian-womens-access-to-abortion-services/

American court rules against hate pastor

Added December 9, 2014, The Freethinker

American court rules against hate pastor
The First Circuit Court of Appeals has denied Pastor Scott Lively’s petition to have a crimes against humanity lawsuit against him dropped.

According to this report, the anti-gay pastor will stand trial in a federal court in Massachusetts for his part in crafting Uganda’s notorious Anti-Homosexuality Act, popularly known as the “Kill the Gays” Bill.

The Bill was largely the product of a workshop held in Uganda by Lively and two other American anti-gay activists. It focused on “how to make gay people straight, how gay men often sodomised teenage boys and how “the gay movement is an evil institution” whose goal is “to defeat the marriage-based society and replace it with a culture of sexual promiscuity”.

In spite of the pending suit and national condemnation for his actions, Lively has not backed down. Earlier this week, during an appearance on “Trunews,” he stated that homosexuality was worse than mass murder, because it was to blame for Noah’s flood.

judith-reisman-u-zadru

The news will not please Dr Judith Reisman, above, who, according to RationalWiki:

Is a supporter of Scott Lively and his completely insane screed The Pink Swastika. She has claimed that she believes that a homosexual movement in Germany gave rise to the Nazi Party and the Holocaust. She enthusiastically and unconditionally endorses the criminalization of homosexuality.

In a May 2013 column she wrote for World Net Daily  – “Boy Scouts as Pederastic Cotton Candy” – Reisman blasted the Boy Scouts of America’s decision to lift its ban on openly gay Scouts:

Eroticize the campsite and you eroticize boys to one another and to their leaders. Gay Scoutmasters’ will arrive soon to ‘help’ ‘their’ lads, to train and encourage them – to believe they are naturally ‘that way’

Reisman in 2009 suggested the Gay, Lesbian and Straight Education Network is:

    A modern version of the Hitler Youth.

Another devoted fan of Lively is the seriously unhinged UK evangelist, Stephen “Birdshit” Green, who a while back wrote this about his hero:

Scott Lively, who has a personal testimony of the healing power of the Lord Jesus and is a strong advocate of Christian healing therapy for those suffering from same-sex attraction, has become a hate-figure of gay rights activists since his address on that subject to parliamentarians in Uganda was followed by the introduction of a Bill to make the promotion of sodomy in the East African nation illegal.

Coincidentally Reisman, along with another American hatemonger, Mat Staver, Chairman of the Liberty Counsel, were guests at the weekend at a Jamaica conference organised by three groups defending the country’s sodomy law.

The conference was organised by the Jamaica Coalition for a Healthy Society, the Lawyers’ Christian Fellowship and Jamaica CAUSE to coincide – please don’t laugh – with International Human Rights Day on December 10.

Te conference’s programme stated that  Staver will discuss “global legal trends impacting the institution of the family.” Reisman will spoke about:

    The Kinsey heritage and the threat to family.

Angeline Jackson, Executive Director of Quality of Citizenship Jamaica, a group that advocates on behalf of lesbian and bisexual women and transgender Jamaicans, said of the conference:

I find it interesting that the groups which argue that Jamaica is importing ‘foreign values’, which urge us to resist ‘North American’ influences and which repeatedly accuse LGBT Jamaicans of being supported and assisted by ‘foreigners’ are themselves inviting ‘foreigners,’ the very same evil Americans and Europeans into our country.

It always amazes me that as Jamaicans we often resist information that is new and different to what we have known, even if it comes from other Jamaicans and worse if it is coming from a ‘white person’.

Yet we are the very same ones who will hang on to every word of the ‘white person’ who continues to provide us with information we already believe and are comfortable with.

Yvonne McCalla Sobers, chair of Dwayne’s House, an organisation that provides support to young LGBT Jamaicans who are homeless and is named after Dwayne Jones, a cross-dressing teenager who was murdered last year outside Montego Bay, agreed:

Local conservative Pentecostalists have close links with US counterparts who carry to countries like Jamaica the anti-gay venom that North America and Europe no longer tolerates. So it is no surprise to see these speakers in Jamaica. It’s just alarming to see them trying to capture International Human Rights Day. [It is] rather similar to the Ku Klux Klan trying to take over Black History Month.

Mark Clifford, co-chair of PRIDE in Action, a Kingston-based LGBT advocacy group, suggested Staver and Reisman have traveled to Jamaica because:

Anti-gay bigots are finding their world shrinking in the US. They are looking towards more fertile ground to spread their message of hate. That’s why they come to countries like Uganda, Jamaica, etc, where many people haven’t yet moved on from the Victorian conservatism of 19th century colonial life.

Anti-LGBT violence, discrimination commonplace in Jamaica. A report from the Jamaica Forum for Lesbians All-Sexuals and Gays says the organisation knows of at least 30 gay men who have been murdered on the Caribbean island between 1997 and 2004. These include J-FLAG co-founder Brian Williamson who was stabbed to death inside his Kingston home in 2004.

Jamaican Prime Minister Portia Simpson-Miller said shortly before her 2011 election that her government would review the country’s anti-sodomy law. A so-called conscience vote that would allow parliamentarians to consult with their constituents on the issue has yet to take place.

Javed Jaghai, a gay rights advocate who challenged the sodomy law in the Jamaica Supreme Court, in August withdrew his lawsuit because of what he described as concerns over his personal safety and that of his family.

US does not hide that sanctions aim at regime change in Russia — diplomat

Added December 9, 2014

Alexey Pushkov, © Mikhail Dzhaparidze/TASS

The goal of Washington’s sanctions is to create conditions for changing the regime in Russia, Deputy Russian Foreign Minister Sergey Ryabkov told Russia’s lower house of parliament on Monday.

“The fact is not concealed that the sanctions’ aim is to create social and economic conditions to carry out the regime change in Russia,”
Ryabkov said, speaking on Russia-US relations.

The way out of the current US sanctions situation will take many years, Ryabkov said.

“I am unprepared to say if we are witnesses to a rerun of the Cold War or for how long the current state of affairs will persist. One thing I know for certain: getting out of the current situation the US sanctions have produced will take many years.”

The “reset” of relations with Moscow has limited the possibilities of the United States to interfere into Russia’s internal affairs, Ryabkov noted.

“The ‘reset’ was officially announced to have ended in 2008, and it allowed to ‘scale a boiler’ of the year in the relations in the 1990s,”

the diplomat said.

“One of the results of this period was narrowing US possibilities of meddling into our internal affairs,”

he stressed.

The outsourcing inclination of the man

Erkki Hartikainen December 8, 2014

Devils are the core of the religions. Devils are the product of the outsourcing of the inclination to the religious evilness. The counterforce of the religious evilness, gods, is as well a religious outsourcing.

Human beings have internal inclinations and internal unconscious inclinatios (as all animals), but inclination to the outsourcing is the property which distinguishes the man from other animals.

U.S.

In Seven States, Atheists Push to End Largely Forgotten Ban

Added December 8, 2014

By LAURIE GOODSTEIN New York Times

http://www.nytimes.com/2014/12/07/us/in-seven-states-atheists-push-to-end-largely-forgotten-ban-.html?_r=0

Which is the opposite of real

Erkki Hartikainen December 8, 2914

The opposite mof real is unreal. The opposite of real is not ideal.

The test intelligence and the conservatism

Erkki Hartikainen December 8, 2014

The test intelligence is based on the analogous deduction.
 
It is not based on the logical deduction.

The analogous deduction is not tautological (valid).

My opinion is that the analogous thinking is the main source of the conservatism.

My opinion is that we should not use the word "intelligence" for conservatism.

The logical deduction is not inherent but learned.

My conclusion is that there is no intelligence.

Hitchens razor

Added December 7, 2014

hitchens

A meteorite from Mars, found in the Moroccan desert three years ago, contains organic matter of extraterrestrial origin

meteorite

Added December 7, 2014

MOSCOW,(Sputnik) — Chinese scientists discovered that a meteorite of Martian origin that hit Earth in Morocco in summer 2011, contains signs of water and organic carbon combinations, which may be evidence of extraterrestrial life dating 700,000 years back in time.

Meteorite ‘Tissint’ landed in the midst of Moroccan desert of Guelmim-Es Semara on 18 July, 2011, roughly 700,000 years after it was chopped off the Martian surface by an asteroid from outer space. The 8-kg gray-coloured glassy boulder surprised scientists, as in contained traces of water, but it was only recently that the researchers found previously unidentified matter in its carbon composition, biological  and organic in nature.

The researchers assumed the organic matter could still have appeared on the space guest after it landed on Earth. But the recent tests have ultimately proven it is extraterrestrial nature.

"We cannot and do not want to entirely exclude the possibility that organic carbon within Tissint may be of abiotic origin,"

Professor Yangting Lin of Chinese Academy of Sciences in Beijing wrote, suggesting the organic matter may still be physical, not biological, in origin. However, this is very unlikely.

"It could be possible that the organic carbon originated from impacts of carbonaceous chondrite meteorites. However, it is not easy to conceive by which processes chondritic carbon could have been selectively extracted from the impacting carbonaceous chondrites, selectively removed from the soil and later impregnated in the extremely fine rock veins,"

Lin concludes. The full study was published in the journal ‘Meteoritics & Planetary Science’.

The scientists point out the organic matter is extraterrestrial in origin and has four unusual features.
 1. Firstly, the meteorite did not spend a lot of time on Earth outside of the scientists’ control.
 2. Secondly, the organic matter was sealed inside the rock, under its glassy surface, created by the high temperatures only possible at atmospheric entry.
 3. Thirdly, some of these carbon compositions hardened into diamond, which is also only possible in natural conditions outside of Earth.
 4. Fourthly, the carbon-containing matter also bears a lot of deuterium, found in Martian soil

What Putin should twig:

Added December 6, 2014

 1. Sell gas companies to American investors.
 2. Sell oil companies to American investors.
 3. Sell nuclear power company to American investors.

Human Rights Watch confirms facts contained in Russia’s White Book on crimes in Ukraine
Russia

Added December 6, 2014

“It is the first time that Human Rights Watch has clearly admitted that the Ukrainian army used Grads and other banned weapons against peaceful civilians in Donbas,”

vietnam
This was Vietnam.
Dolgov wrote

MOSCOW.. The admittance by the Human Rights Watch non-governmental organization that forbidden weapons were used in a civil conflict in eastern Ukraine confirms the facts contained in the Russian Foreign Ministry’s White Book published on Wednesday, Konstantin Dolgov, Russian Foreign Ministry Ombudsman for Human Rights, Democracy and the Rule of Law, said.

“It confirms the facts contained in the Russian Foreign Ministry White Book on crimes in Ukraine. The human rights activists should exert pressure on the West and Kiev to make them curb those crimes,”

Dolgov said.

Ukraine’s Defense Ministry meanwhile denied on Wednesday that Ukrainian troops had used cluster bombs during a security operation against civilians in Ukraine’s Donbas region.

“In view of active dissemination by separate media outlets of reports that the Ukrainian army used cluster munitions in the Donetsk and Lugansk regions, the Defense Ministry of Ukraine is officially stating that this information does not correspond to the facts,”

the Ministry’s press service said in its statement.

The Ukrainian Defense Ministry claims that the Ukrainian Armed Forces have never used and are not using ammunition, including cluster munitions, banned under international treaties.

Earlier on Wednesday, Kenneth Roth, the Human Rights Watch executive director, told a briefing in Kiev that the organization could prove the facts of using cluster bombs by Ukrainian troops in eastern Ukraine.

He said the Human Rights Watch investigation clearly showed that the Ukrainian side was to blame. But Ukraine’s prosecutors, Roth said, had failed to conduct a proper investigation.

At last – the space age prayer mat!

Added December 6, 2014 (The Freethinker)

THE sadistic lunatic who decided that Muslims must pray five times a day must have known that the contortions involved would cause all manner of physical problems. Knees are particularly vulnerable:

mat
Well, now there is a solution. Hop across to Timez5, and you will find a state-of-the-art piece of kit that will allow you to accommodate your nonsensical beliefs in safety and comfort for a mere $360 for the luxury version, or $300 for the lighter version.

Of course, a much more effective solution exists: atheism! It makes no unreasonable demands on your body, vastly improves your mental health, and makes you a much happier and well-adjusted member of society – and it comes completely  FREE OF CHARGE!

Iranian Supreme Court Upheld a Death Sentence for Insulting the Prophet on Facebook

Added December 4, 2014

Soheil Arabi was sentenced to death for insulting the Prophet on the Facebook. 

Branch 41 of the Iranian Supreme Court has upheld the death sentence of the  blogger Soheil Arabi for insulting the Prophet on the Facebook.

The Revolutionary Guards (IRGC) arrested Soheil Arabi (30), and his wife on November 2013. Mr. Arabi’s wife was released few hours later, but he was kept in solitary confinement for two months inside IRGC’s Ward 2-A at Evin Prison, before he was transferred to Evin’s General Ward 350 where he is being held now. Branch 76 of the Tehran Criminal Court, under Judge Khorasani, found Arabi guilty of “sabb al-nabi” (insulting the Prophet), on August 30, 2014.

Article 262 stipulates the death sentence for cursing the Prophet of Islam, any of the other grand prophets. In February 2014 the Iranian Supreme Court upheld the death sentence of Ruhollah Tavana for insulting the Prophet.

Bollywood Star Slapped During Reality Show Taping by Man Who Said Her Dress Was Too Short for a Muslim Woman

Added December 4, 2014 by

This past Sunday, Indian model, reality TV star, and actress Gauhar Khan (below) was taping the finale for the show Raw Star (a reality TV singing contest), when a member of the audience took umbrage with her outfit. It was, in his opinion, too revealing for a Muslim woman to wear.

gauhar-khan

The BBC reports that this moral champion subsequently spent some time harassing the star; and, when that didn’t produce the desired effect, he attacked her. After slapping Khan, the unnamed assailant was overpowered by security and arrested. The police quote him

… as telling Khan that “being a Muslim woman, she should not have worn such a short dress“.

Somehow, this rationale for attacking another person failed to persuade the police, who have charged him with assault.

Khan is not the only Bollywood star recently to find herself the unfortunate target of the pious outrage of overzealous religious people. Just last week, Terry Firma wrote about the outrageous 26 year sentence handed down to Pakistani star Veena Malik by the country’s anti-terrorism courts — for the Orwellian crime of “malicious acts” of blasphemy, for “[a]ppearing in a pretend wedding scene, staged on a daytime show… based on the marriage of the Prophet Mohammed’s daughter.”

Fortunately for Khan, at least, Mumbai police were not persuaded that religious belief or offended religious sensibilities were a valid excuse to inflict harm on another person. Hopefully Pakistan’s higher courts will agree in Malik’s case.

Atheists Promote ‘Skip Church’ Christmas Billboards in South

Added December 5, 2014

Cranford, NJ—Continuing its tradition of “firebrand-style” billboards at Christmastime, American Atheists launched a new campaign in Bible Belt cities, beginning Monday. The billboards feature a young girl writing a letter to Santa; her letter reads, “Dear Santa, All I want for Christmas is to skip church! I’m too old for fairy tales.” 

chrismas-billboard

Click for full-sized image.

The billboards are located in Memphis; Nashville; St. Louis; and Fort Smith, Arkansas.  A fifth billboard in Milwaukee is co-sponsored by the Southeast Wisconsin Freethinkers (SWIFT). While previous billboards have been located in urban settings such as Times Square, these billboards are located in more residential areas to be near schools and churches.

The billboards are aimed at in-the-closet atheists who are pressured to observe religious traditions during the holidays, and who might also want to attend the annual American Atheists National Convention in Memphis in April.

“Even children know churches spew absurdity, which is why they don’t want to attend services. Enjoy the time with your family and friends instead,”

said American Atheists President David Silverman.

“Today’s adults have no obligation to pretend to believe the lies their parents believed.  It’s OK to admit that your parents were wrong about God, and it’s definitely OK to tell your children the truth.”

 Despite multiple attempts, American Atheists was unable to secure a billboard advertising space in Jackson, Mississippi, as area lessors rejected the design due to content. 

“The fact that billboard companies would turn away business because they are so concerned about the reaction by the community to a simple message that not everyone goes to church and not everyone believes in gods shows just how much education and activism on behalf of atheists is needed in the South,”

said Public Relations Director Danielle Muscato.

American Atheists is bringing the billboards and its national convention to the South, where discrimination and mistrust of atheists is especially pronounced.

The billboards will be on display from December 1 to December 24. There is additional information about the American Atheists 2015 National Convention during Easter weekend, April 2-5 at www.atheists.org/convention. The convention will take place at the Peabody Hotel, just off of Beale Street.

The convention will feature keynote speaker Ayaan Hirsi Ali, a costume party, an art show, a “Cards Against Humanity” charity tournament, workshops, and talks by more than 20 of the atheist community’s greatest speakers, including Bangladeshi atheist blogger Asif Mohiuddin, Lucien Greaves of The Satanic Temple, HowStuffWorks.com founder Marshall Brain, historian and poet Dr. Jennifer Michael Hecht, and Fade au Grau, a celebrity fashion designer (as seen on Lifetime’s Project Runway), and more.

The Best Atheist Books of 2014

Added December 3, 2014, by Hemant Mehta

For the past several years, we've seen a large number of atheism-related books hit the market. Unlike the books written by the "New Atheists," however, the more recent releases aren't just about why you should stop believing in God or how religion is bad. They cover different aspects of atheism and cater to a variety of audiences.

Last year, I put togethera list of my favorite books of the year and I'm excited to do it again now. These are the books I'll be referencing for years to come and the ones I would highly recommend to anyone who wants to explore faith with a critical eye.

The Necessity of Secularism: Why God Can't Tell Us What to Do

Added December 3, 2014

secularism
Paperback – by Ronald A. Lindsay (Author)

For the first time in human history, a significant percentage of the world’s population no longer believes in God. This is especially true in developed nations, where in some societies nonbelievers now outnumber believers.

Unless religion collapses completely, or undergoes a remarkable resurgence, countries across the globe must learn to carefully and effectively manage this societal mix of religious and irreligious.

For in a world already deeply riven by sectarian conflict, this unprecedented demographic shift presents yet another challenge to humanity.

Writing in an engaging, accessible style, philosopher and lawyer Ronald A. Lindsay develops a tightly crafted argument for secularism—specifically, that in a religiously pluralistic society, a robust, thoroughgoing secularism is the only reliable means of preserving meaningful democracy and rights of conscience.

Contrary to certain political pundits and religious leaders who commonly employ the term secularism as a scare word, Lindsay uses clear, concrete examples and jargon-free language to demonstrate that secularism is the only way to ensure equal respect and protection under the law—for believers and nonbelievers alike.

Although critical of some aspects of religion, Lindsay neither presents an antireligious tirade nor seeks to convert anyone to nonbelief, reminding us that secularism and atheism are not synonymous. Rather, he shows how secularism works to everyone’s benefit and makes the definitive case that the secular model should be feared by none—and embraced by all.

Nepal Blood Festival Draws to a Close

Hindu Faithful Hack More Than 200,000 Animals to Death

Added December 2, 2014

by Terry Firma
nepal-hindu
Every five years, the Hindu goddess Gadhimai works up quite the bloody appetite. In Nepal, besotted believers sacrifice goats, pigs, buffalo, and roosters to her. Accompanied by their animals, they undertake a twice-a-decade pilgrimage to Gadhimai’s temple in the south of the country. Many participants are from neighboring India. CNN describes the festival as “the biggest religious slaughter in the world.”

“From my village everyone has made a vow [to offer animals],”
says Kushwaha from Bariyarpur, a community in Bara district about 60 miles south of Kathmandu. Some, he explains, are glad they have got a son or a daughter, others that a different form of good fortune has befallen them.

The ritual sacrifice of goats, buffaloes and roosters in temples and at home is widespread in Nepal where 80 percent of the population are Hindu. Some five million people from adjoining districts — and also from the bordering Indian states of Bihar and Uttar Pradesh — will attend the festival, according to local authorities, although only two days are dedicated to the sacrificial ritual itself.

The slaughter follows a set pattern: on Friday male water buffalo calves are killed while on Saturday attentions switches to goats. Officials estimate that up to 10,000 buffalo calves and 150,000 goats will be offered to Gadhimai — the goddess of power — during the ritual.

The bloody event got its start after

Bhagwan Chaudhary, the feudal landlord, [was] imprisoned in Makwanpur fort prison about 260 years ago. He dreamed that all his problems would be solved if he made a blood sacrifice to Gadhimai. Immediately upon his release from prison he took counsel from the local village healer whose descendant, Dukha Kachadiya, started the ritual … with drops of his own blood from five parts of his body. Apparently then a light “appeared” in an earthenware jar, and the gory sacrifice began.

With some success, animal-rights groups have been trying to curtail the slaughter. Five years ago, the bloodshed was even more extensive: almost 20,000 buffalo calves were killed, along with more than 200,000 goats.

“We object to the cruelty with which animals are treated,”
says Pramada Shah of Animal Welfare Network Nepal.

“There is random hacking of animals in open space. Not all animals have their heads chopped off. Some take up to 40 minutes to die.”

Though the slaughter is in violation of existing health laws, no official crackdowns ever occur. Said one source:

"If we tell the people to stop the sacrifices, they will come to kill us. This is something related to people’s religion and faith.”

Fourth attack on Nigerian humanist

The International Humanist and Ethical Union (IHEU) is appealing for donations to its Human Rights Defence fund after humanist activist Kato Mukasa was targeted for the fourth time this year.

In announcing that IHEU is making a grant  to ensure Kato’s security, the organisation detailed a campaign of violence and intimidation he and colleagues have been subjected to.

Following two incidents (an intimidating act of vandalism, then a burglary) in June and July at his Kampala office, where the Humanist Association for Leadership, Equality and Accountability (HALEA) is based, as well as a personal attack on a staff member at their home, Kato was then awoken in the middle of the night on October 30.

Unknown assailants had set fire to his car. It blazed outside his home, nearly setting the building on fire. Only with the help of neighbours was the property saved (though not the car!)

IHEU President Sonja Eggerickx, said:

Given the intimidating attack in June and the burglary in July, as well as the recent work by Kato on sensitive – and entirely legitimate and necessary – human rights topics, this incident looks very much like an act of targeted intimidation. T

There was no attempt at burglary, only malicious arson. Speaking with local people, independent persons, and the humanist organization on the ground, we believe this malicious act was most likely aimed at chilling Kato’s work as a humanist, for humanist organizations, on moral and human rights issues which would benefit all of society.

The HRD fund is used to support the work of victims of religious intolerance, for specific individuals and to support sensitive work on human rights.

After the arson attack, Kato said:

I worry for my family … However, I will continue working for humanism, doing my job at HALEA, more determined than ever. Regardless of the hate and persecutions, our struggle to empower the minds of our people should continue, whether I am around or not.

In response to attacks on fellow humanists and human rights defenders, IHEU insists:

We must stand up, refuse to be intimidated, and demonstrate our solidarity. IHEU urges humanists to give now to the Human Rights Defence fund, so that campaigners and activists like Kato, and some of the hardest working humanists in the most difficult situations, can be given urgent support when times turn hazardous, for their personal safety and for the continuation of vital humanist activities.

Mukasa recently visited the UK to attend attend the World Humanist Congress in the summer and used his time in the country to cement relationships with various humanist groups – such as London Black Atheists – and individual human rights activists such as Peter Tatchell.

John Dowdle emailed me today to say that Jeannie and Pratap Mehta were kind enough to provide a home base for Kato in Abbots Langley.

From there we were able to arrange for him to meet up with local humanist celebrants, as well as with people at the BHA Head Office – where he met the national organiser of humanist celebrants and student members of the Atheist Humanist and Secular Society.
 
We arranged for Kato to attend a lecture at Conway Hall – who agreed to ship out books on humanism to Kato in Uganda – and we also enabled Kato meeting up with humanists in Scotland.
 
All in all, we were able to make his three-day stay with us highly productive, providing a substantive basis for his humanist activities in Uganda and other areas of Africa. 

After learning of thiis latest attack, Watford Area Humanists arranged a £50.00 donation for Kato through the IHEU link.  Can you please make a donation too of whatever amount you may be able to afford?

Kato responded with the following message:

I am extremely grateful. My thanks to you and the members who are joining hands to send me support and IHEU is the best channel to go through.
 
Once I have some money, yes, I will have to get a CCTV camera and a guard.
 
Thanks so much for these ideas, I have gone through some tough times in the recent days but I will overcome.
 
Good enough I and my family are still alive.

There is a donation button on the IHEU site which enables one to make a payment via Paypal.

13.500 people reportedly quit Lutheran Church in Finland after after the law allowing same-sex marriages was passed by the country's parliament

See New statistics

Added December 4

http://eroakirkosta.fi/static/ek-tilastot/

Added December 1, 2014

13.500people have resigned from the Lutheran Church in Finland after the law allowing same-sex marriages was passed by the country's parliament, Finland's Yle News said.

According to the Finnish outlet, the wave of resignation was caused by the comment of Archbishop of Finland Kari Makinen who expressed his support for the law and said he was "rejoiced" at its approval.

The move is likely to be sensitive for the revenues of the Lutheran Church, as 13.500 who have resigned will stop paying church taxes.

On Friday, the Finnish Parliament legalized same-sex marriage by 105 votes against 92 votes. Registration of same-sex partnership has been possible in the country since 2002, however marriages had not been allowed until Friday. Thus, Finland became the 12th country in Europe and the last in Scandinavia to legalize gay marriage.

Hundreds march in New Delhi for gay pride in Modi's India

Added December 1, 2014
By Reuters, By Tony Tharakan

NEW DELHI, (Reuters) - Hundreds of people danced, sang and cheered in a gay pride parade in India's capital on Sunday, the first since the country's top court reinstated a ban on gay sex in the world's largest democracy.

Multi-coloured balloons, masquerade masks and wigs, a huge rainbow flag and a St. Bernard dog ushered in the seventh Delhi Queer Pride parade, with many shaking their hips to drum beats.

Participants chanting "Azaadi" (freedom) and shouting slogans such as "I'm gay, that's OK" carried banners and placards demanding their right to love.

"We are making a statement that we exist. We are not a minuscule minority. Deal with it,"

said Mohnish Kabir Malhotra, 27, a publicist and one of the organisers of this year's event.

In December, India's Supreme Court threw out a 2009 ruling by a lower court that had decriminalized gay sex, saying only parliament could repeal Section 377 of India's penal code which bans sex against the order of nature.

The British colonial-era law is widely interpreted to mean homosexual sex, and can be punished with up to 10 years in jail. Many choose to hide their sexuality for fear of discrimination.

Some participants said they had little faith that Prime Minister Narendra Modi's government would revoke Section 377, despite having a majority in the lower house of parliament.

MORE CONSERVATIVE

Modi's ruling Bharatiya Janata Party is a right-wing nationalist outfit perceived to be more conservative than the previous Congress-led government.

Modi has not publicly commented on the issue of homosexuality, although his colleague Rajnath Singh had called gay sex "unnatural" in the wake of the December court ruling. Some BJP politicians such as Arun Jaitley have said that gay sex should be decriminalized.

A poster at the parade depicted Modi's face filled in with the colours of the rainbow, the symbol of the gay rights movement, and the caption "I love Amit Shah", referring to the president of Modi's political party.

Some participants said the prime minister did not mean the gay community any harm.

"Modi is a very wise person. I don't know whether he'll support or not support, but he's not going to do anything which is going to harm any Indian citizen's right,"

said Rudrani Chettri, 36, a social worker and LGBT activist.

Some of the biggest cheers at the parade were reserved for Dora, a St. Bernard dressed in a T-shirt promoting LGBT rights, brought by her owner, who works at the U.S. embassy.

The parade brought traffic to a halt in central New Delhi, with bemused drivers watching the proceedings from the sidelines.

"As long as it's consensual, it should not matter to anyone. They shouldn't force themselves on anyone,"

said Kapil Yadav, an auto-rickshaw driver who was among passers-by and commuters who stopped to watch the procession. (Editing by Krishna N. Das and David Clarke).Filosofia ja elämänkatsomustieto

Last update 1.12.2014

Yleistietoa, opetussuunnitelmia, oppikirjoja ja linkkejä.

Syksyn 2014 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä.

Kevään 2014 filosofian ylioppilastehtävät html-muodossa saat näkyviin napauttamalla tästä.

Kevään 2014 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä.

Syksyn 2013 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä.

Syksyn 2013 filosofian ylioppilastehtävät html-muodossa saat näkyviin napauttamalla tästä. ja pdf -muodossa napauttamalla

tästä.

Kevään 2013 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä.

Kevään 2013 filosofian ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä.

Filosofi och livsåskådning

20 läroböcker och vokabulär

Philosophy and Life View

20 books and dictionary in Finnish

Constructed language misil

misil

Katsomusaineiden didaktiikkaa

Yleistä didaktiikkaa

Ilmaista didaktiikkaa

Kristillinen dogmatiikka

http://etkirja.pp.fi/dogmatiikka.html

Filosofian, elämänkatsomustiedon ja uskonnon didaktiikkaa

Motivaatio, kv sopimukset, totuus jne...

Lukion filosofia, Filosofi i gymnasiet

Opetussuunnitelmat ja lisätietoa

Mitä filosofia on?
Vad är filosofi?
Opetussuunnitelma
Läroplan
Yliopistofilosofian sivustot
Filosofi.fi på svenska
Svenska material
Philosophy links in Internet
Logiikan alkeet Internetissä
Palautelomake

Ilmaiset filosofian oppikirjat

FI1 , FI2 , FI3 , FI4

Normatiivinen etiikka
Sukupuolietiikka
Metaetiikka
Deskriptiivinen etiikka

Filosofian ylioppilastehtävät

S 2012 K 2012 S 2011 K 2011
Vanhoja ylioppilastehtäviä
Vanhojen tehtävien sanaluettelo lukumäärineen
Ylioppilaskirjoitusten filosofit
Ylioppilaskirjoitusten sivistyssanat
Palautelomake

Elämänkatsomustieto, livsåskådning

Opetussuunnitelmat ja lisätietoa

Elämänkatsomustieto vai uskonto?
Mitä elämänkatsomustieto on?
Miksi evankelis-luterilaiset eivät pääse et:n opetukseen
Elämänkatsomustiedon opetussuunnitelmat
Grunderna för läroplanen för den grundläggande utbildningen
Koululait ja muut säädökset
Kysymyksiä ja vastauksia
Keskeiset ongelmat opetuksessa
Elämänkatsomustiedon opetusaineistoa ja linkkejä
Ohjeita kouluille
Dosentti Jouni Luukkaisen kantelut
Elämänkatsomustiedon stipendit
Kilpailut
Uskonnottomien uutisia
Religionskunskap i Sverige
Svenska material
Palautelomake

Peruskoulu Grundskola

Ilmaiset oppikirjat

et1 et2 et3 et4 et5 et6 et7 et8 et9

Opetussuunnitelmat ja lisätietoa

Elämänkatsomustiedon opetussuunnitelmat
Grunderna för läroplanen för den grundläggande utbildningen
Opetusvihjeitä: 1-5, 5-9
Verkkomateriaalia
Vähemmistöuskontojen oppikirjat
Palautelomake

Lukio Gymnasium

Ilmaiset oppikirjat

et10 et11 et12 et13 et14

Opetussuunnitelmat ja lisätietoa

Elämänkatsomustiedon opetussuunnitelmat
Grunderna för läroplanen
Sanasto
Opinnot Helsingin yliopistossa
Uskontojen vertailutaulukko
Palautelomake

Elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät

S 2012 K 2012 S 2011 K 2011
Vanhoja tehtävä
Vanhojen tehtävien sanaluettelo lukumäärineen
Ylioppilaskirjoitusten sivistyssanat

Syksyn 2014 ylioppilaskirjoituksiin valmistautuminen

Sekä elämänkatsomustiedon että filosofian ylioppilaskirjoituksiin kannattaa valmentautua lukemalla tämän oppiaineiston sanastoa sanasto.

Elämänkatsomustiedon kokeeseen lue myös ainakin kerran viikossa Elämänkatsomustiedon (opetushallituksen) opetussuunnitelmaohjeen sanat aakkosjärjestyksessä.

Filosofian kokeeseen lue ainakin kerran viikossa Filosofian(opetushallituksen) opetussuunnitelmaohjeen sanat aakkosjärjestyksessä.

Elämänkatsomustieto ainereaalissa

Elämänkatsomustieto on eräs lukion reaaliaineista. Elämänkatsomustiedon ainereaalissa kokelas valitsee vastattavakseen kuusi kysymystä kymmenestä vaihtoehdosta.

Reaaliaineiden sijoittuminen koepäivien kesken: Samana koepäivänä järjestetään evankelis-luterilaisen uskonnon, ortodoksisen isen uskonnon, elämänkatsomustiedon, yhteiskuntaopin, kemian, maantieteen ja terveystiedon kokeet.

Muuta tietoa

Esitelmä ateismista 9.2.2012 (pdf)
Maailmanuskonnot
Wienin piiri
Valtion ja kirkon ero
Java kielen perusteet versio 0.7
Palautelomake
Jäsenlomakkeet ja palautelomakkeet tekstinä ohjelmoijille

Ehdotus lukion opetuksen järkiperäistämiseksi

Suomen Ateistiyhdistys ry. kannattaa kaikkien mielipideaineiden poistamista kouluista. Erityisesti oman uskonnon opetus on mielipideopetusta.

Suomen ateistiyhdistys vastustaa kuitenkin jyrkästi kaikille yhteiseen "elämänkatsomustiedon" opetukseen siirtymistä lukioissa. Se merkitsisi Ruotsin mallin mukaista uskonnon opetusta eli sitä, mitä Kulosaaren yhteiskoulussa nyt opetetaan.

Kulosaaren yhteiskoulun kaikille pakollisen opetussuunnitelman löydät napauttamalla tästä.

Koska peruskoulun järkeistäminen on Suomen äärivanhoillisessa mielipideilmastossa mahdotonta, ehdotamme että järkeistäminen aloitetaan lukiosta.

Kun oman uskonnon tai elämänkatsomustiedon opetusta on peruskoulussa 9 vuotta, on kohtuutonta, että sitä on lukiossa.

Koska lukion elämänkatsomustiedon opetus oli aikoinaan filosofian opetusta ja nykyään huuhaata, ehdotamme, että oma uskonto ja elämänkatsomustieto poistetaan lukiosta ja muutetaan filosofian opetusta niin, että lukioissa filosofian nykyiset kurssit 2, 3 ja 4 ovat pakollisia. Samalla on päätettävä, että näiden kurssien sisältöjä ei muuteta lisäämällä niihin uskontotietoa.

Koska lukioissa on paljon evankelis-luterilaisia uskonnonopettajia, ehdotan, että heitä varten luodaan lakkautuspalkkajärjestelmä siirtymisajaksi. Vastaavasti teologikoulutusta vähennetään niin, että lukioiden evankelis-luterilaisen uskonnon opettajat voivat siirtyä joustavasti evankelisluterilaisen kirkon tehtäviin.

Nykyisin pätevät elämänkatsomustiedon opettajat katsottakoon päteviksi lukion filosofian opettajiksi.

Siirtymäajaksi myös opettajakoulutusta vailla olevat, joilla on yliopistossa suorittettu vähintään keskimmäinen oppimäärä filosofiassa, katsottakoon päteviksi lukion filosofian opettajiksi.

Lakkautuspalkka lisää menoja, mutta teologikoulutuksen keskeyttäminen pienentää menoja.

Kun joukko teologian professoreja joutuu lomautetuiksi, tämä on vain osoitus siitä, että kansalaisia lomautetaan tasapuolisesti kaikissa yhteiskuntaluokista.

Todellisiä hyötyjiä ovat lukiolaiset.

Mainittakoon, että alempaa löytyvät täysin ilmaiset lukion filosofian oppikirjat.