a September

Jumalaton kulttuurilehti Lokakuu 2014 

Suomen ainoa kulttuurilehti

Sisällysluettelo

vajarit

ketjut

Pyhäinpäivä

Lisätty 31.10.2014

Halloween on anglosaksisissa maissa pyhäinpäivän aattona lokakuun viimeisenä päivänä 31.10. vietettävä juhlapäivä, alkuaan muinaisten kelttien talven alkamisen päivä samhain, jolloin vainajahenkien uskottiin liikkuvan. Nimi on lyhenne englannin sanoista ”All Hallows' Eve” eli pyhäinpäivän aatto.

Halloweeniä on vietetty Euroopassa vanhastaan kelttiläisen perinteen vaikuttamissa anglosaksisissa maissa, kuten Englannissa, Skotlannissa ja Irlannissa. Esimerkiksi Suomessa juhla tunnetaan kuitenkin ennen muuta amerikkalaisessa muodossaan. Yhdysvaltoihin juhlan toivat irlantilaiset ja skotlantilaiset siirtolaiset, ja se on nykyisin Yhdysvalloissa joulun jälkeen suosituin juhla.

Halloween pohjautuu kelttiläisten kulttuurien syksyllä, maanviljelyskauden lopussa vietettyyn vanhan uuden vuoden ja sadonkorjuun juhlaan samhainiin.

Kelttien uskomusten mukaan tämän maailman ja yliluonnollisen maailman väliset rajat katosivat luonnon kuihtuessa ja kuollessa, ja henget saattoivat yrittää houkutella ihmisiä tuonpuoleiseen. Sen vuoksi juhlan aikana poltettiin kokkotulia asutusten ympäristössä, koska tulien uskottiin antavan suojaa henkien hyökkäyksiä vastaan.

Suomessa vastaava juhla oli kekri. Vainajille tarjottiin juhlaruokaa ja heidän odotettiin kylpevän saunassa.

”Sieluinpäivän iltana eli kekri-iltana naapurit kutsuivat toisiaan vieraiksi, lihaa syötiin ja viinaa juotiin ja yönvalvojaisia piettiin. Painittiin ja veisata völlötettiin.”

Kristinuskon levitessä lähetystyöntekijöitä kehotettiin sulauttamaan kristittyjä tapoja pakanallisiin juhliin niiden kieltämisen sijasta. Niinpä tämäkin pakanallinen juhla korvattiin kristinuskon marttyyreille omistetulla juhlalla (omnium sanctorum).

Paavi Gregorius III siirsi aiemmin toukokuun 13. päivänä vietetyn Neitsyt Marian ja marttyyrien muistopäivän lokakuun päiväksi 800-luvulla. Irlannissa tämä päivä sai nimen All Hallows Eve eli ”Kaikkien pyhien aatto”.

Marraskuun ensimmäinen päivä oli varsinainen juhlapäivä All Saints Day (All Hallows Day, ”Kaikkien pyhien päivä”).

Latinalaisessa Amerikassa halloweenin vastine on kuolleiden päivä. Etelä-Amerikassa Halloween tunnetaan nimellä noitien yö eli Noche de Brujas.

Kurpitsalyhdystä on aikojen saatossa muodostunut tärkein halloweenin tunnus. Irvistävä kurpitsa tunnetaan myös nimellä Jack O’Lantern. Irlantilaisen tarinan mukaan lyhty on saanut nimensä Jack-nimiseltä juopolta. Hän kiristi pirulta lupauksen, ettei hänen sielunsa joutuisi helvettiin.

Jackia ei kuitenkaan hyväksytty taivaaseenkaan. Piru heitti Jackille helvetistä hiilen, jonka mies säilöi lyhdyksi evääksi ottamansa nauriin sisään. Siitä lähtien Jackin sielu on etsinyt itselleen sopivaa lepopaikkaa pienen lyhdyn valossa. Yhdysvalloissa nauris on vaihtunut kurpitsaan.

Lyhtyjen lisäksi halloweenin kuvastoa ovat vainajat, aaveet, vampyyrit, noidat ja mustat kissat. Yhdysvalloissa halloweenia vietettäessä ovelle saattaa ilmestyä joukko kummitus- tai muihin naamiaisasuihin pukeutuneita lapsia, jotka huutavat: Trick or treat! eli ”Karkki vai kepponen”.

Aikuiset saattavat järjestää omia naamiaisjuhliaan. Omena on ollut suosittu lahja ja ruoka. Tavan on väitetty juontuvan roomalaisten ajoilta ja liittyneen roomalaisen jumalattaren Pomonan juhlintaan.

Katolinen kirkko vastustaa juhlaa pakanallisena. Esimerkiksi Ranskassa kirkko pelkää halloweenin saattavan syrjäyttää pyhäinpäivän vieton. Myös ortodoksinen kirkko suhtautuu Halloweenin viettoon kielteisesti sen pakanallisten ainesten vuoksi.

Uuspakanat saattavat viettää halloweenia, samhainia tai kekriä.

Halloweenin toi Suomeen Helsingin sotainvalidien naisjaosto vuonna 1950 ensimmäistä kertaa Kalastajatorpalla järjestetyn Halloween Partyn muodossa.

Useimmissa maissa pyhäinpäivä on 1.11. ja siten sen aatto ”halloween” on 31.10.

Suomen evankelis-luterilainen kirkko on kuitenkin 1950-luvulta alkaen viettänyt pyhäinpäivää liikkuvasti lauantaina 31.10.–6.11. Näin ollen sanan varsinaisessa merkityksessä päivä olisi pyhäinpäivää edeltävä perjantai.

Vuoteen 1774 asti Suomenkin pyhäinpäivä oli 1.11. Suomessa halloween ei ole vielä vakiintunut mihinkään tiettyyn päivään eikä sitä ole määritelty virallisissa almanakoissa. Erikoiskaupan Liitto suosittelee halloweenin päivämääräksi aina 31.10., kuten useimmissa muissakin maissa. Suosituin vieton ajankohta on lokakuun viimeinen viikonloppu.

Tiedesensaatiot

Vuosikymmenen tiedeuutinen kuivui kokoon: todennäköisesti laskuvirhe

Lisätty 31.10.2014

Tekniikka ja Talous, Raili Leino

Etelämantereen Bicep-kaukoputkella tehty havainto gravitaatioaalloista on mitä suurimmalla todennäköisyydellä virheellinen, toteaa pohjoismainen tutkimusryhmä, joka on nyt analysoinut Planck-tutkimusluotaimen tuottaman datan perusteellisemmin.

Gravitaatioaaltoja (painovoima-aaltoja) on yritetty havaita eri keinoin aina siitä lähtien, kun Einstein ennusti niiden olemassaolon. Einstein kehitti fysiikan suuren perusteorian, joka yhdistää luonnon neljä perusvoimaa: vahvan ja heikon ydinvoiman, sähkövoiman ja painovoiman. Gravitaatioaallot ovat tämän perusteorian olennainen osa.

Tiedemaailma riemuitsikin, kun John Kovacin johtama Harvardin yliopiston tutkimusryhmä viime maaliskuussa julisti tehneensä suoran havainnon gravitaatioaalloista. Havainto oli pieni polarisaation kiertymä kaikkialla havaittavassa avaruuden taustasäteilyssä. Tämä jälki oli, tutkijat selittivät, syntynyt alkuräjähdyksen aikana, kun maailmankaikkeus hetken ajan laajeni käsittämättömän nopeasti.

Kovacille povattiin heti Nobel-palkintoa, mutta ilo jäi lyhyeksi. Jo kuukauden kuluttua kalifornialaisen Stanford-yliopiston Philipp Mertsch huomasi löydön olevan ristiriidassa oman galaktista pölyä koskevan tutkimuksensa kanssa.

Pöly sotki kaiken

Taustasäteilyn polarisaatioon nimittäin vaikuttaa gravitaatioaaltojen lisäksi myös avaruuspöly.

Bicep2-tiimi tiesi tämän ja pyrki minimoimaan pölyn vaikutukset suuntaamalla teleskooppinsa kauas Linnunradan kiekon pölypilvistä. Laskentamallien mukaan pölyn vaikutus polarisaatioon piti olla korkeintaan 20 prosenttia.

Mertschin mukaan laskentamallissa ei ollut otettu huomioon räjähtäneiden supernovien synnyttämiä pöly- ja kaasupilviä.

Syntyi kiista. Tutkijat lupasivat varmempaa tietoa vuoden lopulla, kun he olisivat ehtineet analysoida polarisaatiotiedot ESA:n Planck-satelliittin mittaustuloksista.

Nyt nämä tulokset on saatu, ja ne valitettavasti tukevat Mertschin eivätkä Bicep2-tiimin johtopäätöksiä.

– Ainakin osa Bicep2-tiimin havaitsemista signaaleista on peräisin avaruuspölystä. Emme kuitenkaan tiedä, kuinka paljon heidän arvionsa Linnunradan pölyn määrästä on pielessä. Osa heidän havainnostaan saattaa todella olla peräisin gravitaatioaalloista, mutta signaali on paljon heikompi kuin mitä he ovat raportoineet, tanskalaisen DTU-yliopiston astrofyysikko Hans Ulrik Nørgaard-Nielsen sanoo.

Muuan tutkija on kuvannut gravitaatioaaltoihin liittyvää laskennallista haastetta yhtälöllä, jossa jaettavana on hyvin pieni luku ja jakajassa valon nopeus neljänteen potenssiin.

Planck-tutkijat julkaisevat tuloksensa joulukuussa, mutta ScienceNordic kertoi niistä etukäteistietoja jo nyt.

Osa Bicep2-tiimin tutkijoista on ruvennut yhteistyöhön Planck-tiimin kanssa, jotta kiista selviäisi. Avaruuspölyn määrästä paras tieto on Planck-satelliitin mittauksista.

Saako Suomi psykoottisen hallituksen?

Erkki Hartikainen 30.10.2014

Seuraavien vaalien jälkeen saa.

Toisaalla tässä lehdessä on englanninkielinen artikkeli Australian hallituksesta.

Artikkelin ingressi on:

Jos Abbottin hallitys olisi yksilö, se saattaisi olla psykopaatti.

Ainakin seuraavaan hallitukseen varmasti täyttävät mainitun artikkelin luokitteluperusteet.

Myös kokoomus ja keskustapuolue ovat samalla tavalla konservatiiveja kuin Australian hallitus.

Ovatko ateistit mielisairaita

Erkki Hartikainen 30.10.2014

Toisessa englanninkielisessä artikkelissa kerrotaan siitä, että kansainvälisen tautiluokitukseen DSM-IV on lisätty uusi tauti "oppositional defiant disorder" eli "uhmakkuushäiriö".

Erityisesti kaikki ateistit voidaan leimata tällä luokituksella mielisairaiksi.

Tutkimattomat ovat psykologian tiet.

Geenimuunnos lisää väkivaltaisen käytöksen riskiä

Lisätty 29.10.2014, THL

Pohjoismaisessa tutkimuksessa on havaittu yhteys äärimmäisen väkivaltaisen käytöksen ja kahden geenimuunnoksen välillä. 

Professori Jari Tiihosen tutkimusryhmä tutki 895 rikostuomion saaneen suomalaisen perimän, ja havaitsi yhteyden väkivaltarikosten ja MAOA-geenin välillä. Yhteys oli erityisen suuri henkilöillä, jotka olivat tehneet lukuisia väkivaltarikoksia. Tutkimus julkaistiin Molecular Psychiatry -tiedelehdessä.

Jo aiemmissa tutkimuksissa on havaittu väkivaltaisuuden yhteys tiettyihin geeneihin. Yksi näistä on MAOA-geenin muunnos, joka liittyy välittäjäaine dopamiinin aineenvaihduntaan. Kuitenkin aiemmat tutkimukset MAOA:n yhteydestä väkivaltaisuuteen ovat olleet ristiriitaisia, eikä tähän mennessä ole ollut tutkimustietoa geenien yhteydestä toistuvaan väkivaltaisuuteen tai vakaviin väkivallantekoihin kuten henkirikoksiin.

Tutkimuksessa havaittiin myös, että useista väkivaltarikoksista tuomituilla oli perimässään verrokkiaineistoa useammin hermoverkkoihin vaikuttava CDH13-geenin muunnos. Muunnos on yhdistetty jo aiemmissa tutkimuksissa ennalta odottamattomaan käytökseen.

Tutkimuksessa ei havaittu kummankaan geenimuodon ja ei-väkivaltaisista rikoksista tuomittujen vankien perimän välillä merkittävää yhteyttä.  

Tutkijoiden mukaan on aihetta olettaa, että MAOA-geenin riskimuoto voi johtaa kohonneeseen hyökkäävyyteen päihtyneenä ja täten lisää väkivallan riskiä. 

Pieni rikoksenuusijoiden joukko on vastuussa suurimmasta osasta väkivaltarikoksia. Tutkijoiden mukaan havaitut geenityypit voivat selittää 5–10 prosenttia vakavista väkivaltarikoksista Suomessa. 

"Pohjoismaisen oikeuspsykiatrisen periaatteen mukaisesti mikään riskitekijä – kuten genotyyppi – ei sinällään vaikuta syyntakeisuuteen, vaan ratkaisevaa on rikoksentekijän psyykkinen kokonaistoimintakyky",

toteaa Jari Tiihonen. 

"Tulokset ovat kiinnostavia hyökkäävän käyttäytymisen neurobiologisten mekanismien ymmärtämisen kannalta, mutta niitä ei voi suoraan soveltaa esimerkiksi seulonnoissa tai rikosten ehkäisyssä.

Esimerkiksi CDH13-geenimuunnelman riskimuoto on tavallinen koko väestössä, jossa sitä esiintyy noin kolmasosalla ihmisistä",

toteaa geneettisiä analyysejä johtanut professori Tiina Paunio Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta (THL).  

Tutkimus suoritettiin yhteistyössä Niuvanniemen sairaalan, ruotsalaisen Karoliinisen Instituutin, THL:n, Helsingin yliopiston Suomen molekyylilääketieteen instituutin (FIMM), Itä-Suomen yliopiston ja Rikosseuraamusviraston kanssa. Tutkimukseen osallistuivat muualta maailmasta muun muassa Harvardin yliopisto, Stanfordin yliopisto, Wellcome Trust, Sanger Institute ja Yhdysvaltain kansallinen alkoholitutkimuskeskus. 

Tutkimus on julkaistu uusimman Molecular Psychiatry -lehden verkkoversiossa.

Britanniassa kaksi prosenttia anglikaanipapeista ei usko jumalaan

Lisätty 30.10.2014
Leon Neal / AFP

Kaksi prosenttia anglikaanipapeista ei usko jumalaan. Tulos selvisi Lancasterin yliopiston ja YouGov- tutkimuslaitoksen elo–syyskuussa tekemästä selvityksestä, jossa haastateltiin 1500 anglikaanipappia Britanniassa ja Irlannissa.

Kymmenet vastaajat kertoivat, etteivät he ole varmoja siitä, että Jumala olisi jotain muutakin kuin ihmisen keksimä käsite.

Lähes kymmenesosa vastaajista oli sitä mieltä, että "kukaan ei tiedä, millainen Jumala on".

Valtaosa eli 83 prosenttia vastaajista uskoi kuitenkin, että persoonallinen Jumala on olemassa.

Anglikaaninen kirkko on kristillinen kirkkokunta, joka syntyi Englannin reformaatiossa. Se on maailman kolmanneksi suurin kristillinen kirkkoyhteisö katolisen ja ortodoksisen kirkon jälkeen. Englannin anglikaanista kirkkoa johtaa Canterburyn arkkipiispa

Kiina uhkaa vaarallisen taikauskon levittäjiä vankeudella

Lisätty 29.10.2014

Kiinassa tuomittiin tänä syksynä kuolemaan kaksi kielletyn kultin jäsentä, jotka murhasivat McDonald's-ravintolassa värväyrityksen torjuneen naisen.

Kiina on säätämässä tiukkoja rangaistuksia laittomiksi luokiteltujen kulttien toimintaan osallistumisesta.

Valtiollisen China Daily -sanomalehden mukaan kansallisia lakeja uhmaavaa taikauskoa levittäville voitaisiin tuomita enimmillään seitsemän vuotta vankeutta. Jos kultin toiminnasta aiheutuu kuolema tai vakavia vammoja, voisi vastuulliseksi katsottu ihminen saada jopa kuolemantuomion.

Lehti kertoo, ettei Kiinalla ole aikaisemmin ollut kultteihin liittyviä lakeja.Kiinalainen tuomioistuin tuomitsi tänä syksynä kuolemaan kaksi kielletyn kultin jäsentä. He murhasivat McDonald's-ravintolassa naisen, joka torjui värväysyrityksen.

Keväällä puolestaan maailmanloppua saarnanneen kultin jäsenet hakkasivat hengiltä naisen, joka kieltäytyi antamasta heille puhelinnumeroaan.

Väki pakenee kirkosta

Lisätty 28.10.2014

http://eroakirkosta.fi/static/ek-tilastot/

paivirasanen

Sisäministeri Päivi Räsänen ilmoitti viikonloppuna, että Kristillisdemokraatit lähtee hallituksesta mikäli lakialoite tasa-arvoisesta avioliittolaista etenee.

Kirkosta eroamisessa tehtiin sen jälkeen tämän vuoden ennätys, kun lähes tuhat henkilöä erosi sunnuntaina. Maanantaina on eronnut jo lähes yhtä moni.

Boko Haram kidutti ja raiskasi huhtikuussa sieppaamiaan koulutyttöjä

Human Rights Watchin mukaan Boko Haramin tähtäimessä ovat varsinkin opiskelijat ja kristityt

Lisätty 28.10.2014

HS, Mari Koppinen

Nigeriassa Boko Haramin vankeina olleet tytöt kertovat kokemistaan kauhuista. Tyttöjä on raiskattu ja heitä on jopa pakotettu tappamaan ihmisiä.

Terroristijärjestö Boko Haramin sieppaamien tyttöjen tapauksesta on saatu lisää tietoja.

Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch kertoo tuoreessa raportissaan, että huhtikuussa Nigeriassa siepattuja tyttöjä kidutettiin, raiskattiin sekä pakotettiin naimisiin. Asiasta kertoo Sky News.

Raportti perustuu järjestön salaisilta metsäleireiltä paenneen 46 koulutytön haastatteluun.

Islamilaista valtiota Pohjois-Nigeriaan ajava Boko Haram sieppasi viime huhtikuussa Koillis-Nigeriassa sisäoppilaitoksesta yli 270 koulutyttöä. Heinäkuussa järjestön kynsistä pääsi pakenemaan 60 tyttöä ja naista. Yli 200 jäi yhä ryhmän haltuun.

Raportin mukaan osa tytöistä myös pakotettiin osallistumaan hyökkäyksiin ja kantamaan taisteluissa terroristien aseita. Joitakin tyttöjä käytettiin syötteinä, jotka houkuttelivat kristittyjä miehiä suoraan kuolemaan.

Huhtikuun sieppauksen jälkeen Boko Haram julkaisi videon, jossa ryhmän johtaja Abubakar Shekau kutsui tyttöjä orjiksi ja uhkasi myyvänsä nämä.

Human Rights Watchin mukaan Boko Haramin tähtäimessä ovat varsinkin opiskelijat ja kristityt. Kidnapattuja uhkaillaan ruoskinnalla, lyömisellä ja jopa kuolemalla, mikäli nämä eivät suostu kääntymään islamiin, lopettamaan koulunkäyntiä ja käyttämään huntua.

Myös pakkoavioliitot, pakkotyö ja fyysinen kidutus ovat tavallisia terroristijärjestön käyttämiä keinoja.

Ääri-islamistisen järjestön uhriksi joutui myös 19-vuotias nuori nainen, joka kertoo raportissa, kuinka hän joutui viiden ystävänsä kanssa terroristien väijytykseen.

Nigerian kapinallisten epäillään siepanneen 30 lasta, nuorimmat 11-vuotiaita

Terroristit uhkasivat tappaa nuoret, jos nämä menisivät kouluun. Tyttöjä pidettiin useita päiviä metsässä. Heidät vapautettiin vasta, kun he lupasivat kääntyä islamiin ja jättää koulun.

Boko Haramin pommi-iskuissa on kuollut Human Rights Watchin mukaan Nigeriassa viime vuosina 7 000 ihmistä. Vuodesta 2009 lähtien ryhmä on siepannut yli 500 naista ja tyttöä.

Uuden raportin mukaan vapaaksi päässeitä tyttöjä syrjitään Nigeriassa, vaikka näillä olisi tärkeätä tietoa Boko Haramin sisäpiirin toiminnasta. Nigerian hallitus on haastatellut tyttöjä "harvoin, tuskin koskaan", raportissa sanotaan.

Human Rights Watch huomauttaa, että Nigerian hallituksen täytyisi myös suojella ja kuntouttaa vapaaksi päässeitä tyttöjä paremmin sekä jäljittää hyväksikäyttöön syyllistyneet.

Nigerian hallitus on väittänyt solmineensa kapinallisten kanssa tulitauon ja neuvottelevansa yli kahdensadan edelleen siepattuna olevan tytön vapauttamisesta.

Viime aikojen uudet sieppaukset ovat asettaneet väitteen kuitenkin kyseenalaiseen valoon.

Viimeksi viime viikonloppuna noin kolmekymmentä lasta ja nuorta joutui Boko Haramin sieppaamaksi. Nuorimmat ovat vain 11-vuotiaita.

Eläkeläisen on pakko yrittää

Erkki Hartikainen 28.10.2014

Kun kylän suutarilta loppuivat suutarin työt, ja hän joutui ansaitsemaan elatustaan kuitupuuta kuorimalla, hän sanoi, että perheellisen on pakko yrittää.

Nykyään kuitupuuta ei kuorita metsässä, vaan kone kaataa ja katkoo ne, ja puut kuoritaan koneellisesti tehtaalla.

Nyt markkinatalous on tullut siihen vaiheeseen, että vanhuksista pitäisi päästä eroon. Eläkeindeksia leikataan vähän päästä, ja erityinen lautakunta kieltää lääkitsemästä vanhuksia.

Eläkeläisten täytyy yrittää - laillisin tai laittomin keinoin.

Olin vielä töissä käydessäni ostanut kalliin ja erinomaisen näppäimistövalaisimen, jossa oli halogeenilamppu ja jännitteen säädin (potentiometri).

Nyt jännitteen säädin alkoi toimia huonosti. Laillinen tapa korjata asia olisi ollut ostaa uusi lamppu. Valitettavasti samanlaista ei saa mistään. Lisäksi jo eräs pikkupoika oli huomauttanut minulle, että miksi en käydä led-lamppua, kun sellainen kuluttaa paljon vähemmän sähköä.

Led-lampun ostamisessa ei varmaan ollut mitään laitonta, mutta se toimi rikkinäisen potentiometrin kanssa vielä paljon huonommin kuin halogeenilamppu.

Avasin lampun, leikkasin pihdeillä potentiometrin johdot poikki, poistin potentiometrin ja kytkin johdon päät yhteen liittimellä, joita sähköasentajat käyttävät (puristusliitin).

Nyt lamppu toimii led-lampulla erinomaisesti, mutta joudun kytkemään lampun päälle ulkopuolisesta katkaisijasta (kaapista löytyi valmis jatkojohto, jossa on katkaisin). En tiedä, oliko mainittu toimenpide laillinen vai laiton, mutta joka tapauksessa säästin rahaa, kun en tarvinnut ostaa uutta lamppua ja kun led-lamppu kuluttaa sähköä vain 10 % entisestä lampusta. Valitettavasti en voi mitään sähkön siirtomaksuille.

Suomalaisia pankkeja on kovasti kehuttu. Minun pankkini johtoon kuuluu Ayn Randin opetuksia seuraava libertaristi, ja pankin kaikki maksut ovat nousussa. Itse tulostetusta paperistakin peritään maksu. Tämän tietotekniikan ammattilaiset ilmeisesti osaavat, vaikka he eivät saa ohjelmillaan kaikkia viivakoodinlukijan lukemia papereista lomakkeisiin (äärimmäisen yksinkertainen asia, minäkin osaisin ohjelmoida sen).

Minun oli tarkoitus vaihtaa pienen lainan maksuohjelmaa. Kun otin lainan (olen sen jo melkein maksanut), maksuohjelmaa sai vaihtaa ilmaiseksi kerran vuodessa. Nyt tällainen muutos maksaa 200 euroa. Muutos jäi tekemättä, ja joudun lainaamaan rahaa vaimoltani.

Onneksi perheelläni on yhteensä paljon enemmmän rahaa kuin velkoja. Tälle rahalle ei makseta mitään korkoa.

Minä ja veljeni halusimme auttaa kotiseutumme miestä saamaan polttopuita. Meillä oli pieni metsäpalsta hänen talonsa vieressä. Sen myyminen maksoi kuitenkin sekä myyjille että ostajalle yhteensä kolmasosan kauppahinnasta. Onkohan kiinteistöomaisuutemme suojattu turhan voimaperäisesti? Pieniä kauppoja ei kenenkään kannata enää tehdä.

Vanhusten lääkityksestä

Erkki Hartikainen 28.10.2014

Olen toisaalla tässä lehdessä arvioinut, että dosentti Päivi Polon väitteet nuhahtamislääkkeiden haitallisuudesta perustuvat huonosti tehtyihin tutkimuksiin.

Kun sama lääkäri (gynegologi, joka kannattaa estrogeenien käyttämistä unen parantamiseen) on ollut uudestaan esillä Yleisradion uutisissa, ryhdyin selvittämään, mitä tutkimuksia asiassa on tehty.

Nukahtamislääkkeiden väitetystä huonosta tehosta löytyi koostetutkimus, jossa muita tutkimuksia vertailemalla arvioitiin, etteivät nukahtamislääkkeet kovin paljon tehoa.

Tämä on toki kaikkien tiedossa. Jos univaikeudet on pahoja, löytyy oikeita unilääkkeitä, joilla kuka tahansa nukahtaa viidessä minuutissa. Näiden lääkkeiden käyttöohjeessa kehotetaan ensin menemään sänkyyn ettei nukahda mihin tahansa. Lääkärien legenda kertoo potilaan tällaista lääkettä nautittuaan tilanneen etelänmatkan ja herättyään täysin unohtaneen asian.

Suomessa nukahtamislääkkeitä on näköjään tutkittu Kuopion yliopistossa. Tässä savolaisyliopistossa tutkitaan vanhuksia ja vastustetaan vanhusten kaiken laatuista lääkitsemistä. Itse asiassa eräs Hartikaisten sukuun kuuluva on eräs innokkaimmista.

Eräs Hartikaisten sukuun kuulunut sukulainen piristyi kovasti, kun lääkkeiden käyttö lopetettiin, mutta pian sen jälkeen hän kuoli.

Koska tutkimustulokset on julkaistu ulkomaisissa lehdissä, niiten lukeminen maksaa monta kymppiä. Tällaisella eläkeläisellä ei ole varaa lukea sen laatuista tiedettä.

Koska kuulun itse vanhuksiin ja koska olen saanut matemaattis-tilastotieteellisen koulutuksen, voin lyödä vetoa siitä, että vanhustutkimuksissa tehdään koko ajan tilastotieteen kannalta vakavia virheitä. On ikävää, ettei otantamenetelmiä ja kysymyksiä sekä testejä pääse ulkopuolinen edes tutkimaan.

Tässä yhteydessä esitän vain muutamia kysymyksiä.

Miten tutkittavat on valittu, koostuuko toinen joukko täysin terveistä ja toinen nukahtamislääkkeiden käyttäjistä? Onko molemmat ryhmät jaettu placeboa saaviin ja oikeaa lääkettä saaviin? Miten on huomioitu se, että ihmiset vanhenevat pitkäaikaisen tutkimuksen aikana ja se, että eri ihmiset vanhenevat eri vauhtia. Obko ihmisten vanhenemiseen vaikuttavat perintötekijät huomioitu? Miten kuolleisuus vaikuttaa tällaiseen pitkäaikaiseen tutkimukseen?

Turussa yritetään pakkosyöttää Ruotsin mallin mukaista uskonnon opetusta

Yhteinen uskonnonopetus herättää kysymyksiä

Lisätty 27.10.2014

Lukijoilta | Turun Sanomat

Turun Sanomat (22.10.) uutisoi kokeilusta yhdistää eri uskontojen ja elämänkatsomustiedon opetus joissain Turun kouluissa.

Virkamiehet esittelivät uudistusta varsin kritiikittömästi. Ainoa kriittisempi puheenvuoro nousi käytännön kentältä opettaja Liisa Rissaselta.

Kokeiluun sisältyy kuitenkin paljon kysymyksiä, joista on syytä käydä julkista keskustelua:

1. Oppisisältöjen valinta.

Uutisessa mainostetussa Kulosaaren kokeilussa osa yläkoulun katsomustunneista on yhteisiä. Maailmanuskonnot opiskellaan luontevasti yhdessä, mutta esimerkiksi Raamattu- ja Koraanitieto erikseen.

Turun kokeilussa yhdistämistä harkittiin paljon pidemmälle ja myös alakouluun. Koska alakoulun oppisisällöt ovat katsomusaineissa hyvin erilaiset, on niiden yhdistäminen hyvin haasteellista.

Ruotsin-mallissa kaikille opetetaan hyvin luterilaispainotteista uskontoa. Miten käy tällöin vähemmistöuskonnoille? Opiskelisivatko vastapainona alakoulussa kaikki yhden vuoden esimerkiksi Koraania?

Ketkä valitsevat Turun-mallissa yhteisen uskonnonopetuksen sisällöt? Mielestäni tähän tarvitaan joukko uskontokasvatuksen ammattilaisia ja eri uskontojen eksperttejä. Olen itsekin käytettävissä, vaikka suhtaudun kompromissin löytymiseen epäilevästi.

2. Opettajien koulutus ja oppimateriaalin puuttuminen.

Opettajat on koulutettu oman uskonnon opetusta varten. Mitä tapahtuu kokeilussa esimerkiksi islamin tai ortodoksisen uskonnon opettajille? Koulutetaanko heidät opettamaan kaikkia vai loppuuko palkanmaksu?

Varsinkin alakoulussa opettajien pätevöittäminen useamman katsomussisällön hallintaan on suururakka.

Suoritin itse aikoinaan ortodoksisen uskonnonopetuksen kurssin, mutta käytännössä se oli vain pintaraapaisu ortodoksisuuteen saati sen opetukseen.

Opettajan taakkaa lisää, että kaikki valmis oppimateriaali ja -kirjat on laadittu oman uskonnon opetusta varten.

Moniuskontoisella tunnilla opettajan on kyettävä myös vastaamaan kysymyksiin kaikkien oppilaiden eri katsomusten näkökulmasta: ”Kuoleman jälkeen kristityt uskovat menevänsä taivaaseen, muslimit paratiisiin, hindut syntyvänsä elämään uudessa muodossa ja ateistit uskovat kuolleiden olevan pysyvästi poissa keskuudestamme.”

3. Lainsäädännölliset ongelmat.

Lain mukaan peruskouluissa oppilailla on oikeus oman uskonnon opetukseen. Pohjana tähän on perustuslain takaama uskonnonvapaus. Lisäksi opetusta ohjaa opetussuunnitelma.

Paikoin eri oppiaineiden sisällöt ovat yhdistettävissä, mutta koko peruskoulun ajalta niiden yhdistäminen on hyvin haasteellista tai mahdotonta.

Perusopetuslain sivuuttamisen tulee perustua vähintäänkin huoltajien suostumukseen.

Turvataanko kokeilussa myös aito mahdollisuus vaatia lapselle oman uskonnon tai elämänkatsomustiedon opetusta lähikoulussa? Muuten aie on altis valituskierteille.

Kokeilu on mielestäni mielenkiintoinen, vaikka pidänkin nykyistä valinnanvapauteen perustavaa mallia sitä parempana. Keskustelu uskonnonopetuksesta jatkukoon!

Pasi Jaakkola, isä ja uskontopedagogi (TT), Turku

Ruotsin mallin mukainen uskonnonopetus loukkaa jyrkästi ateistien ihmisoikeuksia

Erkki Hartikainen 27.10.2014

 1. Ruotsin mallin mukainen uskonnonopetus on uskontomyönteinen.
 2. Ruotsin mallin mukaisen uskonnonopetuksen ytimen muodostavat juutalaisuus, ktistinusko ja islam.
 3. Ruotsin mallin mukaisesta uskonnonopetuksesta puuttuu kokonaan uskontokritiikki.
 4. Ruotsin mallin mukainen uskonnonopetus ei esittele ateistien todellisuuskäsityksiä (joita niitäkin on monia).
 5. Ruotsin mallin mukainen uskonnonopetus on ateistien kiusaamista ja häpäisemisytä.

Häpeä, Vapaa-ajattelijain liitto! Häpeä linjaasi ja häpeä Petri Karismaa ja Esa Ylikoskea!

Vetoomukset kaikuivat kuuroille korville – Iran hirtti ahdistelijansa tappaneen naisen

Lisätty 27.10.2014, YLE

Vetoomukset kaikuivat kuuroille korville – Iran hirtti ahdistelijansa tappaneen naisen

Reyhaneh Jabbarin puolesta oli esitetty niin Iranissa kuin ulkomaillakin lukuisia vetoomuksia.
Ulkomaat

Iranissa on hirtetty nainen, jonka armahtamisen puolesta esitettiin lukuisia vetoomuksia niin ulkomailla kuin Iranissakin. 26-vuotias Reyhaneh Jabbari tuomittiin kuolemaan vuonna 2009 oikeudenkäynnissä, jota on pidetty puutteellisena.

Oikeuden mukaan Jabbari murhasi tiedustelupalvelun entisen työntekijän. Muun muassa YK:n ihmisoikeusraportoijan mukaan Jabbari puukotti miehen itsepuolustukseksi, kun tämä ahdisteli häntä seksuaalisesti. Jabbarin tukijoiden mukaan tämä painostettiin tunnustamaan henkirikos.

YK:n mukaan Iranissa on teloitettu tänä vuonna jo yli 250 ihmistä

Ruotsin hallitus pienentää uskonnollisten yhteisöjen avustuksia

Lisätty 26.10.2015

Ruotsin hallitus pienentää uskonnollisten yhteisöjen avustuksia

Ruotsissa Stefan Lövfvenin uusi hallitus esittää budjettiehdotuksessaan, että uskonnollisten yhteisöjen avustuksia pienennetään ensi vuodesta lähtien.

Ehdotuksen mukaan ensi vuoden avustus pienenee reilulla 6 miljoonalla kruunulla ja vuoteen 2018 mennessä 19 miljoonalla kruunulla.

Ruotsin edellinen hallitus nosti uskonnollisten yhteisöjen avustuksia 77 miljoonaan kruunuun. Avustusta perusteltiin muun muassa yhteisöjen tärkeällä panoksella kansalaisyhteiskunnan rakentamisessa.

Avustusten vähentämien ei koske Ruotsin kirkkoa, sillä sen rahoitus on järjestetty toisin.

Lue lisää Kyrkans Tidningistä. Artikkeli on ruotsiksi tämän lehden vieraskielisessä osastossa.

Tieteen salaaminen kehittyy

Helsingin Yliopisto on suomalaisen kehityksen kärjessä

Erkki Hartikainen 25.10.2014

Kuten olen aikaisemmin esittänyt, Ilkka Niiniluodon kanslerikaudella esimerkiksi Helsingin Yliopiston filosofiaa käsittelevät sivut suljettiin ulkopuolisilta.

Ilkka Niiniluodon puuhailuista saa jonkinlaisen käsityksen niistä asiakirjoista, joissa hän esiintyy suomalaisissa pikkuyliopistoissa.

Yhdysvallat on tietysty salailun johtava maa.

Olin halunnut amerikkalaisilta sivustoilta erään pienen jutun, joka sattumalta liittyy myös Ilkka Niinluodon puuhailuihin. Sivusto alkoi kysellä minulta vertaisarvioituja artikkeleita. Sattumalta jotain löytyi, ja juttu oli saapunut minulle keskellä yötä.

Valitettavasti salailu on edennyt jo tieteen toisinajattelijoihinkin. Olisin halunnut lukea Bernard Williamsin jutun "Pagan Justice and Christian Love", Apeiron 26.3–4, 1993, pp. 195–207.

Ei onnistunut eläkeläiseltä. Minulta olisi pyydetty rahaa, jota minulla ei ole.

Olen kyseisestä lehdestä lukenut aikaisemmin mm. tohtori Tuoomo Suntolan omaa suhteellisusteoriaa käsitteleviä artikkeleita.

Canonical on päivittänyt Ubuntun "Utopic Unicorn" -koodinimeä tottelevaan 14.10 -versioon

Erkki Hartikainen 25.10.2014

Kirjoitan tätä Ubuntu 14.10:llä, joten ilmeisesti se toimii. Aensin sen tähän koneeseen 23.10.2014

Canonical on päivittänyt Ubuntun "Utopic Unicorn" -koodinimeä tottelevaan 14.10 -versioon.

Utopic Unicorn ei tarjoa paljoa uudistuksia. Päivitys koostuu virheiden korjauksista, parannuksista järjestelmän vakauteen ja sovelluspäivityksistä. Ulkoisesti Utopic Unicorn on lähes täysin14.04 Trusty Tahrin näköinen.

Kehittäjille Ubuntu 14.10 esittelee Ubuntu Developer Tools Centren, jonka mukana tulevat Android-työkalut. Utopic Unicornista löytyy myös Linuxin uusin 3.16-ydin.

Virallinen lista päivityksen tuomista muutoksista löytyy täältä.

Canonical on saman tien aloittanut seuraavaksi julkaistavan 15.04-version kehityksen ja päivitys on luvassa jälleen puolen vuoden päästä.

14.10 ja 15.04 ovat Ubuntun väliversioita, joiden tuki on voimassa ainoastaan yhdeksän kuukautta.

Huhtikuussa esitellyn 14.04 Trusty Tahrin tuki jatkuu vielä yli neljä vuotta.

Vapaa-ajattelijain liitto esittää taas elämänkatsomustietoa avoimeksi valtiokirkkojen jäsenille

Erkki Hartikainen 24.10.2014

Vapaa-ajattelijain liiton johto esittää "hallitusohjelmaa", jossa vaaditaan elämänkatsomustiedon opetuksen avaamista valtiokirkkojen jäsenille:

"Uskonnonopetuksen vaihtoehtona oleva elämänkatsomustieto tulee avata peruskoulussa ja lukiossa kaikille mahdolliseksi katsomusaineeksi uskonnon vaihtoehtona."

Suomen Ateistiyhdistys vastustaa tätä ehdotusta yhtä jyrkästi kuin ennenkin. Siihen aikaan, kun minä olin Vapaa-ajattelijain liiton puheenjohtaja, myös Vapaa-ajattelijain liitto vastusti tällaista ehdotusta.

Muutos on ollut mahdollinen siksi, että Vapaa-ajattelijain liitto on vaihtanut sekä johtonsa että jäsenensä ja muuttunut nimestään huolimatta totaalitaariseksi harvainvallaksi.

Pohjimmaltaan Vapaa-ajattelijain liiton johto haluaa Suomeen Ruotsin mallin mukaista kaikille pakollista uskonnonopetusta, ja elämänkatsomustiedon "avaaminen kaikille" olisi askel tähän suuntaan.

"Elämänkatsomustiedon avaaminen" johtaisi elämänkatsomustiedon uskonnollistumiseen.

Muistutan siitä, että ensimmäinen peruskoulun uskontojen historian opetussuunnitelma sai tuomion kristillisyydestä itseltään YK:n kansalais- ja poliittisia oikeuksia valvovalta toimikunnalta.

Asiaan ei olisi saatu mitään oleellista parannusta ilman toimikunnan puuttumista asiaan. Minulla on arkistoissani opetussuunitelmaehdotus, joka olisi tullut voimaan, jos toimikunta ei olisi puuttunut tilanteeseen Suomessa.

Nykyisen elämänkatsomustiedon kehnouteen ovat syyllisiä sen sisällöstä vastanneet agnostikot (Edesmennyt Pekka Elo on minulle lähettämässään kirjeessä ilmoittanut, että hän uskoo jonkinaliseen "korkeampaan voimaan". Kirje on arkistoissani, vaikka se on vaikeasti löydettävissä).

Kaikki agnostikot eivät ole yhtä uskontomyönteisiä kuin Suomen korkeakoulujen agnostikot.

Aikaisemmin käytin tässä kohden Sam Harrisista nimitystä "agnostikko", koska olen nähnyt muidenkin käyttävän hänestä tätä nimitystä. Yllätyin suuresti, kun Sam Harris alla mainitun kirjansa sivulla 176 ilmoittaa olevansa ateisti. Tästä syystä pidän häntä vain tietoteorteettisena agnostikkona.

"Tietoteoreettinen agnostikko" Sam Harris muistaa vastustaa uskontoja jopa mietiskelyä kehuvassa kirjassaan "Waking Up" (Simon & Shchuster, 2014).

Muistutan siitä, että valtiokirkkoon kuuluvat vanhemmat saavat lapsensa elämänkatsomustietoon vaikka huomenna eroamalla tänään valtiokirkoista.

Kirkosta voi erota Internetissä osoitteessa

https://eroakirkosta.fi/dynamic/index.php/

Sieltä näet myös, kuinka monta erosi kirkosta eilen.

"Maailman tunnetuin ateisti" vierailee Nightwishin tulevalla levyllä

Lisätty 23.10.2014

Juho Typpö nyt.fi/a1305887090237

Suositun kotimaisen Nightwish-yhtyeen seuraavalla levyllä kuullaan vierailevaa "artistia." Tekeillä olevalla albumilla vierailee brittiläinen evoluutiobiologi ja kirjailija, maailman tunnetuimmaksi ateistiksikin kutsuttu Richard Dawkins.

Nightwish julkaisi viime viikolla Facebook-sivullaan kuvia Dawkinsista studiossa ja poseeraamassa yhtyeen kanssa.

Tarkempaa tietoa Dawkinsin roolista levyllä ei vielä ole. Luultavasti kyseessä on Nightwishin levyille tyypillinen puheosuus, sillä 73-vuotias Dawkins ei ole tunnettu laulutaidoistaan. Nightwishin kosketinsoittaja, säveltäjä-sanoittaja ja johtohahmo Tuomas Holopainen ei halunnut toistaiseksi kommentoida asiaa Nyt.fi:lle.

Uusi todellisuuden määritelmä

Erkki Hartikainen 22.10.2014

Todellisuus (reality) on jotain, josta inhimillisten todellisuuskäsitysten pätevyys pohjimmaltaan riippuu.

Ruotsin koulujen filosofian opetussuunnitelmaan kuuluu todellisuuskäsitys

Erkki Hartikainen 21.10.2014

Olen jo kymmeniä vuosia muuttaa suomalaisten puhetta "maailmankatsomuksista" ja "elämänkatsomuksista" puheeksi todellisuuskäsityksistä.

Filosofit Ilkka Niiniluoto ja Timo Airaksinen eivät ole lotkauttaneet korvaansa näille puheille.

Tulin katsoneeksi Ruotsin koulujen filosofian opetussuunnitelmia. Pakkoruotista johtuen osaan lukea ruotsia erinomaisen hyvin.

Ruotsin opetussuunnitelman ensimmäine aihe on:

"olika verklighetsuppfattningar"

Se on suomeksi:

"erilaisia todellisuuskäsityksiä".

Tehokkaimman masennuslääkkeen KELA-korvaus on poistettu

Erkki Hartikainen 21.10.2014

Olen toisaalla tässä lehdessä puolustanut masennuslääkkeitä. Mainitsin tehokkaimpana masennuslääkkeenä amityriptyliinin. Siitä ei saa KELA:n sairausvakuutuskorvauksia. Miksi siis kokoomuspuolue herjaa masennuslääkkeiden syöjiä?

Russofobia on huomattavasti vanhempi ilmiö kuin kuvitellaan

Krimin sodan alkamisesta 160 vuotta

Lisätty 21.10.2014

Juha Drufva, Kansan Uutisten verkkolehti

Krimin niemimaa oli kansainvälisen huomion keskipisteenä myös 160 vuotta sitten, kun maaliskuun 28. päivänä 1854 Iso-Britannia, Ranska ja Turkki julistivat sodan Venäjälle.

Lennättimen ansiosta ensimmäiseksi mediasodaksi kutsuttu Krimin sota ulottui myös Suomen etelä- ja länsirannikolle. Elokuun alussa 1854 liittoutuneiden laivasto hyökkäsi Ahvenanmaalla Bomarsundin linnoitukseen räjäyttäen sen. Tapauksesta kerrotaan laulussa Oolannin sota.

Bomarsundin linnoituksen 2 000 sotilaasta 400 oli suomalaisia. Taistelujen jälkeen heidät vietiin lähes kahdeksi vuodeksi sotavankeuteen Englannin Lewesiin.

Vuonna 1850 ranskalaiset roomalaiskatoliset ja venäläis-ortodoksiset munkit aloittivat riidan Betlehemissä sijaitsevan Jeesuksen syntymäkirkon ja toisen kirkon hallinnasta Jerusalemissa. Venäjä vaati osmaneita hyväksymään Venäjän keisarin kaikkien Osmanien valtakunnassa asuvien kristittyjen suojelijaksi.

Puolustaakseen ortodokseja keisari Nikolai I ryhtyi painostamaan osmaneja. Ranskassa presidenttinä vallan kaapannut keisari Napoleon III tuki latinalaismunkkeja.

Britannia liittoutui Ranskan kanssa ehkäistäkseen Venäjän vaikutusvallan kasvua Mustallamerellä ja Välimerellä. Pitkän diplomaattisen nokittelun päätteeksi englantilais-ranskalaiset maajoukot saapuivat Balkanille maaliskuussa 1854.

Syyskuussa liittolaisten joukot nousivat maihin Pohjois-Krimillä marssien kohti Sevastopolia. Almajoella venäläiset eivät saaneet pysäytettyä liittolaisarmeijoiden etenemistä ja vetäytyivät sisämaahan. Liittoarmeija piiritti linnoitetun Sevastopolin 20. syyskuuta 1854.

Englanti ja Ranska lähettivät Krimille maavoimia yhteensä 450 000 miestä, joista 25 600 kaatui taisteluissa ja 38 800 kuoli koleraan ja pakkasiin. Lehtien kertomukset ja kuvat sotilaiden kärsimyksistä järkyttivät rikkaan brittiläisen perheen tyttären Florence Nightingalen. Hän lähti järjestämään sotilaiden terveydenhoitoa Krimin sotatantereille.

Suomessa katsottiin Venäjän sotivan oikean asian puolesta toisin uskovia turkkilaisia vastaan. Suomalaisia ärsytti länsiliittoutuneiden yritys saada Ruotsi mukaan sotaretkelle, josta palkkioksi Ruotsille luvattiin Suomi. Ruotsi pysyi puolueettomana, vaikka sympatisoi liittoutuneita.

Englannin hallitus julisti, että Englannin satamissa olevat suomalaiset kauppalaivat saivat kuusi viikkoa aikaa lastin ottamiseen lähteäkseen kotimaahansa.

Englannin kaapattua suomalaisia kauppa-aluksia Suomessa ryhdyttiin kokoamaan puolustusjoukkoja, joiden vahvuudeksi karttui 10.600 miestä.

Kesällä 1854 britit purjehtivat Pohjanlahdelle ja hävittivät Raahen ja Oulun satamat kärsien Kokkolassa takaiskun.

Viaporin linnan pommitus liittoutuneiden 72 laivasta alkoi 9. elokuuta 1855 kestäen kaksi vuorokautta. Helsinkiläiset seurasivat 20 000 tykinammuksella suoritettua pommitusta Ullanlinnan mäeltä.

Kaappausten ja länsirannikon hävitysten johdosta Suomen kauppalaivasto menetti yli 200 alusta.

Suomelle koitui sodasta noin viiden miljoonaan hopearuplan tappiot eli kaksi kertaa Suomen valtion tuon ajan vuotuiset tulot.

Nikolai I kuoli 2. maaliskuuta 1855, ja hänen poikansa Aleksanteri II jatkoi toisenlaisella asenteella kuin isänsä. Krimin sota loppui virallisesti 30.3.1856 solmittuun Pariisin rauhaan. Ranska, Englanti ja Venäjä sopivat keskenään, ettei Ahvenanmaalle saanut rakentaa mitään linnoitus- tai muitakaan sotilaallisia laitteita.

Nordean viivakoodin lukuohjelma on seonnut

Erkki Hartikainen 20.10.2014

Nordean viivakoodin lukuohjelma alkoi sekoilla, ja erästä maksua piti jälkeen päin korjailla.

Ostin uuden viivakoodin lukijan, mutta vika ei ollut vanhassa viivakoodin lukijassa, joka toimiikin aivan oikein.

Tässä hetkellä Nordean viivakoodin lukuohjelma lukee päiväyksen viivakoodin sillä tavalla väärin, että päiväys tulee väärin ja viitenumeroon tulee ylimääräinen numero.

Päiväyksen viivakoodin yritykset ovat tulostaneet lomakkeelle muodossa vvkkpp.

Nordean chattiin ei pääse. Mitähän pitäisi tehdä?

Uskontotiede on huuhaata

Kokonaan kommentoitu artikkeli

Erkki Hartikainen 20.10.2014

Poikkeuksellisesti kommentoin alla olevan artikkelin kokonaan. Tällaisessa julkaisussa sellainen on mahdollista toisin kuin paperilehdissä, joissa on aina puute tilasta. Kommentit ovat poikkeuksellisesti lihavalla, jotta lukijat saavat varmuudella selvää siitä, mikä on minun kirjoittamaani.

Uskontoa ei sovi jättää uusateistien ja teologien huoleksi

Uskoa se on epäuskokin
Turun Sanomat 18.10.2014

Epäusko on uskon puutetta, ei uskoa. Kirjoittajalla ei ole suomen kielen käsitteistö hallinassa.

Dokumentti The Unbelievers (2013) hämmästyttää. Se kuvaa evoluutiobiologian saarnamiehen Richard Dawkinsin ja kosmologian ja teoreettisen fysiikan tutkijan Lawrence M. Kraussin luentomatkoja ympäri maailmaa ja etenkin Yhdysvalloissa.

He eivät ole vain uuden ateismin rokkitähtiä vaan maallisen uskonnon evankelistoja. Jos uskonnon jättää dawkinslaisten ja jumalattomasta menosta suivaantuneiden teologien kiistakapulaksi, tieteellisyydestä ei enää ole tietoakaan.

Uskonnontonta uskontoa ei ole olemassa. Toimittajan suomen kielen taito on puutteellinen.

teemutaira

Teemu Taira saarnaa.

Teemu Taira on uskontotieteilijä. Uskontoa oikeasti tutkivien ja ymmärtävien ääni ei tahdo kuulua kun diletantit ja ideologian ritarit kamppailevat. Väärin uskottu? -kirja on siksi tärkeä puheenvuoro. Toisin kuin Unbelievers-dokumentti, se ei kerjää populismilla huomiota vaan analysoi asiaa.

Teemu Tuira kerjää uskovaisten suosiota.

Maailmalla ateismi on tähtibisnestä. Dokumentissa ovat mukana myös filosofi Daniel Dennett, neurotieteistä kiinnostunut kirjailija Sam Harris, kirjailijat Ian McEwan ja Cormac McCarthy, elokuvaohjaaja Werner Herzog ja näyttelijä Cameron Diaz. Jostain syystä tunnetut koomikot ovat ryhtyneet ateismin ajajiksi. Jumalattomuuden kasvoja ovat Eddie Izzard, Woody Allen, Penn Jillette, Bill Maher ja Ricky Gervais.

Syy lueteltujen ihmisten ateismin ajajiksi ryhtymiseen ei ole tuntematon. Oikea uskontotieteilijä lukisi lehtiä ja tietäisi, mitä esimerkiksi islamilaisissa valtioissa tapahtuu. Uskonnot ovat kaikista ihmisen keksinnöistä (ruuti mukaan lukien) eniten kärsimyksiä ja kuolemaa kylvänyt ilmiö.

Dawkins vaikuttaa karismaattiselta matkasaarnaaja. Sellainen hän oli omassa Darwin-aiheisessa tv-sarjassaan, jossa tiedemies-ikoni käyskenteli rakkaan Englantinsa maisemissa kantaen mukanaan jykevää kirjaa. Raamattu on tietysti Lajien synty.

"Uskontotieteilijä" kalastelee tässä evankelis-luterilaisten suosiota nimittelemällä vastustajiaan. "Eipäs nimitellä muita, senkin tollo!"

Uusateismi on uskonto tai herätysliike.

"Uskontotietelijä" ei taida tuntea mitään uskonnon määritelmää (tosin niitä on tuhansia).

Sillä on käännyttävä ja vapauttava tehtävä. Se haluaa uskonnoista eroon.

Oikea uskontotieteilijä olisi sanonut, että luetellut tutkijat haluavat kertoa totuuden uskonnoista.

Se haluaa vapauttaa ihmiset tietämättömyyden ikeestä.

Kuten muinaiset ihmiset sanoivat. itse jumalatkaan eivät voi poistaa tyhmyyttä. Luetellut tutkijat haluavat kertoa totuuden lähinnä niille, joiden aivot riittävät totuuden ymmärtämiseen. Tiettävästi kukaan heistä ei ole vieraillut Turun yliopistossa.

Uskovaisia solvataan hävyttömästikin.

Ja jumalanpilkasta teloitetaan ihmisiä.

Tieteen auktoriteettiin vedotaan, mutta ateismin tähdet eivät itse ole kunnostautuneet tutkijoina. He ovat tieteen popularisoijia ja karismaattisia puhujia.

Tietääkseni nämä ihmiset eivät vetoa mihinkään auktoriteetteihin, eivät ainakaan "uskontotieteilijöihin". Jos listaan olisi älytty panna Robert Price, joka on kaksinkertainen Uuden testamentin tutkimuksen tohtori, koko kappale olisi ristiriitainen.

YouTube-pätkien valossa näyttää siltä, että ateisti taipuu myös massakiusaajaksi.

Kukahan ateisti mahtaa olla ja missä videopätkässä? Kuinka katsottu kyseinen videopätkä on? Löytyykö se hakukoneilla?

Vieläkään Richard Dawkins ei tiedä uskonnosta yhtään mitään, mutta suu käy lakkaamatta.

"Uskontotieteilijä" olisi voinut mainita yhden Richard Dawkinin lauseen, joka on ilmiselvästi virheellinen.

Ateismi Dawkinsin tapaan ja uskonnollinen fundamentalismi ovat sukua. Tiedon sijasta ratkaisee vakaumuksen voima.

Ateismi Dawkinsin tai minun tapaani ei ole mitään muuta kuin yksi väitelause: "jumalaa tai jumalia ei ole olemassa!". Olemassolon todistamisen taakka on väitteen esittäjällä. "Uskontotieteilijän" mukaan tiedon puute on tietoa.

Dawkinsin akateeminen titteli oli ”Professor for the Public Understanding of Science”.

Minun tittelini ei ole uskontotieteilijä vaan filosofian maisteri. Olen kirjoittanut jopa luterilaisen dogmatiikan oppikirjan, joka löytyy tästä sivustosta.

Sittemmin hän on keskittynyt populaarin tiedekirjallisuuden tekemiseen ja omaan säätiöönsä, Richard Dawkins Foundationiin, joka toimii ”järjen ja tieteen” hyväksi. Uskontoa Dawkins ei ole koskaan tutkinut.

"Uskontotieteilijän" mukaan uskonnon tutkiminen on uskonnon julistusta. Pitäisiköhän "uskontotieteen" virat lakkauttaa?

Uusilla uskonnon vastustajilla on monia nimiä. He ovat sekulaareja humanisteja, rationalisteja, ateisteja, agnostikkoja, uskonnottomia, skeptikkoja tai vapaa-ajattelijoita.

Kyllä uskovaisilla on paljon useampia nimiä kuin uskonnottomilla. Onkohan "uskontotieteilijä" koskaan tutkinut, kuinka monta eri nimistä uskontoa maailmassa on?

Heitä ei yhdistä vain usko jumalten olemattomuuteen vaan kapea käsitys uskonnosta, joka pelkistetään tuonpuoleista koskevaksi tiedoksi, ja sehän on tietysti väärää tietoa.

Näin kummallista johdattelua ei uskoisi "tieteen nimissä" kirjoittavan tekevän. Uskonnottomia ei yhdistä mikään muu kuin väite, jonka mukaan jumalia ei ole olemassa. Melkein kaikista muista asioista voimme olla eri mieltä.

Temu Taira on kirjoittanut kiihkottoman uskontotieteellisen teoksen ateismista ja uskonnosta. Vihdoinkin oikea tieteellinen puheenvuoro.

Kyllä toimittajalla on varsin puutteellinen käsitys kiihkottomuudesta. Jos Humen gljotiinilla voisi tappaa, toimittaja olisi jo kuollut.

Alan tutkijalle uskonto ei ole filosofiaa tai metafysiikkaa vaan ihmiselämää tässä maailmassa. Se on sosiaalinen, psykologinen ja antropologinen tosiasia tai sellaisten kokonaisuus eikä mikään synkkä harhaopin varjo valistuksen täysvaloissa.

Kyllä "uskontotieteilijänkin" pitäisi käsittää, että uskonnoissa on

 1. Suuri määrä epätosia väitteitä.
 2. Suuri määrä siveyskäytäntöjä, jotka ovat ihmisoikeussopimusten vastaisia.

Harhaa on monenlaista. Englantilainen filosofi ja kultuurikriitikko Terry Eagleton on ateisti ja marxilainen tutkija. Häntä uusateistit nolottavat: ”Kuvittele joku, jonka ainoa tieto aiheesta on Suuri lintukirja, saarnaamassa biologiasta, niin saat karkean käsityksen siitä, millaista on lukea Richard Dawkinsin kirjoitusta teologiasta”, sivalsi Eagleton Dawkinsin kirjan arviossaan.

Ei ole olemassa "uusateisteja" jotka nolottaisivat vanhoja ateisteja. Sen sijaan on sekä vanhoja että uusia ateisteja, joita yksinkertaistettu marxilainen ateismi saattaa nolottaa. Meissä ateisteissa on paljon sellaisia, jotka ovat olleet ateisteja koko ikänsä. Eikö "uskontitiede" tiedä tätä?

Uusateistien maailmankuvassa uskonto tapahtuu pään sisällä.

Täysin perustelematon väite.

Toiminnallinen, käytännöllinen ja yhteisöllinen puoli uskonnosta suljetaan ulkopuolelle.

Jos uskovaisten uskonto olisi heidän päänsä sisällä eikä haittaisi meidän ateistien jokapäiväistä elämää, meillä ateisteilla ei olisi uskonnoissa mitään moittimista. Ainakin minun elämääni uskonnot ovat haitanneet kaikista ilmiöistä eniten.

Uskonto pelkistyy teologisiin ja myyttisiin väittämiin, ja niitä kumotaan tieteen instrumentein. ”Dawkins yrittää muuttaa evoluutiobiologian tieteestä ateismin ideologiseksi oikeuttajaksi”, kirjoittaa Taira.

Jos edes amerikkalaisten enemmistö pitäisi kehitysoppia totena, eläintieteilijä Richard Dawkins tuskin matkustaisi ollenkaan Amerikkaan.

Uskontokriitikot turvautuvat saarnaajien, lahkojohtajien, kulttipappien ja evankelistojen keinoihin. He tekevät itsestään vihollistensa näköisiä tai peilikuvia, tulikivenkatkuisia fundamentalisteja.

"Uskontotieteilijän" teksti käyttää lahkojohtajien, kulttipappien ja evankelistojen keinoja.

Vastakkain ovat kahden suunnan teologiat. Suomessa soihtua pitävät ylhäällä kosmologi Kari Enqvist ja tähtitieteilijä Esko Valtaoja, joilla kummallakaan ei ole mitään ansioita uskonnontutkijoina. Eivät he katso sellaista tarvitsevansakaan, koska uskonto on täyttä puppua. Näin he sivuuttavat täysin uskonnon aseman inhimillisenä ja historiallisena tosiasiana ja viittaavat perimmäisiin kysymyksiin. Niin kuin hartaat uskovaiset tapaavat tehdä.

Jos uskonnot eivät esittäisi fysiikan vastaisia väitteitä, nämä kaksi kuuluisaa tutkijaa tuskin kirjoittaisivat uskontojen vastaisia kirjoja. "Uskontotieteilijän" olisi tässä kohdassa pitänyt sanoa, että herrat ovat vain kosmologian ja tähtitieteen professoreja eivätkä mitään tiedemiehiä.

Toki kustantajat voisivat julkaista esimerkiksi minun tekstejäni, mutta yhtään sellaista pyyntöä ei ole tullut. Jopa filosofian ja elämänkatsomustiedon oppikirjojani herjataan niin, etteivät uskovaisen järjellä varustetut opettajat niitä käytä.

Teemu Taira kertoo Väärin uskottu? -teoksensa esipuheessa ettei ole uskonnollinen ihminen, mutta ei hän ole myöskään ateisti. Hän ei siis ole ideologi. Hän ei vastusta eikä puolusta uskontoa vaan tutkii, miten siitä väitellään. Tutkijan mielestä niin uskontoa kuin ateismiakin tulisi tutkia yhteiskunnallisina ja historiallisina asioina.

Eikö tosiasiaväitteitä saa tutkia tosiasiaväitteinä? Jos "uskontotieteilijä" ryhtyisi kirjoittamaan "uskontotietellistä" kirjaa uskontojen ihmisoikeusloukkauksista, hänestä vaiettaisiin.

Uusateistit lähestyvät Tairan mukaan uskontoa aivan kuin fundamentalisti olisi ”prototyyppinen uskonnollinen ihminen”. Ja sellaisten kanssa he väittelevät, yhtä fundamentalistisesti. Retoriikka on samaa, mutta etumerkit vaihtelevat.

Kyllä "uskontotieteilijän" pitäisi tietää, että kun Nigerian kristityt fundamentalistit polttavat noitia, Nigerian muslimifundamentalistit kivittävät naisia. Onhan siinä ero.

Tairaa vaivaa tieteellisyyteen vetoava epätieteellisyys. Sama koskee myös uusateistien kanssa väittelyyn ryhtyneitä kristillisiä teologeja. Keskustelua ei saisi jättää näiden ryhmien varaan. Tairan edustama puolueeton ja kiihkoton uskontotieteellinen näkökulma on tärkeä. Se on tieteellinen.

Uskomaton toimittaja? Onko näin tyhmiä ihmisiä oikeasti olemassa?

Onko filosofia tiede?

Erkki Hartikainen 19.10.2014

Olen toisaalla tässä lehdessä ottanut käyttöön käsitteen "addicted philosopher". Sanoja on aikaisemmin käytetty vain huumeita käyttävistä filosofeista, mutta olen käyttänyt sitä tässä julkaisussa huomattavasti laajemmassa merkityksessä. Vastaava käsite suomen kielessä on tietysti "riippuvainen filososofi". Riippuvuutta ei tässä mitenkään sidota yhteen tai kahteen riippuvuuden lajiin.

Filosofia ei ole tiede siitä syystä, että ainakin niillä filosofeilla, jotka pääsevät julkisuuteen, on heidän ajatuksiaan vääristäviä riippuvuuksia.

Kuten tunnettua, uskontojen vaikutus filosofeihin on lisääntymässä. Näin käy aina silloin, kun konservatiivit haallitsevat maailmaa. Uskonnollisuus on minun mielestäni kaikkein pahin riippuvuuden muoto.

Erittäin pahaa riippuvuutta aiheuttaa myös yhteisöllinen paine (sosiaalinen paine).

Kun vielä lisätään tähän listaan se, että ihminen on pahasti riippuvainen aivojensa toiminnasta, voidaan jo väittää, ettei filosofia voi olla aidosti tiede.

Tämään selasin loppuun Oxford University Pressin yli satasivuisen esitteen "Philosophy 2014".

Mitään muuta todistetta siitä, ettei filosofia ole tiede, ei tarvita. Kaikki muut koulukunnat ovat hengissä, mutta ainoasta järjellisestä filosofiasta loogisesta empirismistä ei näy jälkeäkään.

Jouduin myös tätä lehteä tehdessäni etsimään joitain käsitteitä englanninkielisestä Wikipediasta. 

Olin hyvin hämmästynyt siitä, että tätä näkymättömiin häivytettyä loogista empirismia osataan sentään halventaa. Esimerkiksi sana "propositio" eli totuusväite on hävitetty kaiken maailman huuhaalla.

Näen paikan, jossa on heinäseipäitä – rikostutkintaan tarjotaan jopa selvänäkijöiden apua

Myös Ulvilan surman tutkintaan liittyy meedio

Lisätty 19.10.2014

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/rikosten-tutkinnassa-kaytetaan-jopa-selvanakijoiden-apua/?shared=56697-e8cc207d-500

Alentavatko nukahtamislääkkeet älyä ja reaktiokykyä?

Erkki Hartikainen 19.10.2014

Dosentti Päivi Polon (YLE:n uutiset) mukaan ne alentavat.

Minä olen yrittänyt alentaa niillä älyäni jo pari vuosikymmentä, mutta vieläkään en kelpaa mukaan julkisiin keskusteluhin.

Kolareita en ole onnistunut ajamaan enää vuosikymmeniin.

Voisi luulla, että syön väärää nikahtamislääkettä, mutta kaikkihan syövät tsopiklonia, 7,5 mg/ilta.

Dosentti poloiselta ovat tainneet unohtua  väliin tulevat muuttujat.

Uskonnolliset poliitikot voittivat Brasilian vaalit

Lisätty 18.10.2014

Uutinen

Maria Manner, Helsingin Sanoma, Mario Roberto Duran Ortiz

Rio de Janeiro. Brasilian presidenttipeli on auki, mutta eräs asiaon selvä:

Etelä-Amerikan jättivaltion ensi viikolla valittava uusi johtaja saa tehdä töitä entistäkin konservatiivisemman parlamentin kanssa.

Lokakuun vaaleissa lisäsivät paikkoja arvokonservatiivisina pidetyt uskonnollisten ja suurmaanomistajien eturyhmät sekä armeija- tai poliisitaustaiset edustajat.

"Uusi kongressi on epäilemättä konservatiivisin sitten vuoden 1964",

sanoi kongressin ay-liikkeiden etujärjestön Diapin edustaja Antonio Augusto Queiroz Estadão-lehdelle.

Laskelma konservatiivien määrästä perustuu Diapin selvitykseen.

Eräs eniten ääniä saaneista kansanedustajista oli homovihamielisistä kommenteistaan tunnettu oikeistolainen Jair Bolsonaro Rio de Janeirosta. Entinen sotilas on muun muassa puolustanut sotilasdiktatuuria ja huumerikollisten kidutusta tietojen saamiseksi.

Koko maassa eniten ääniä keräsi Brasilian republikaanipuoluetta edustava Celso Russomanno. Hän on katolinen poliitikko, joka vastustaa aborttia ja homojen avioliittoa ja jolla on läheiset suhteet uushelluntailaisiin.

Arvokysymyksissä määrittely ei ole yksiselitteistä, sillä jaot eivät noudata puoluelinjoja. Esimerkiksi armeija- ja poliisitaustaisten edustajien "luotiryhmässä" ja konservatiivisten helluntailaisten parlamenttiryhmässä on edustajia eri puolueista.

Mistään uudesta ilmiöstä ei ole kyse. Konservatiivisten voimien painoarvo on kasvanut Brasilian politiikassa tähänkin asti. Useat eniten ääniä saaneista arvokonservatiiveista valittiin nyt uudelle kaudelle.

Samaan aikaan vasemmistolaiset ovat menettäneet tasaisesti jalansijaa, vaikka työväenpuolue onkin yhä parlamentin alahuoneen suurin puolue. Ay-liikkeeseen kytköksissä olevien kansanedustajien määrä lähes puolittui tämän vuoden vaaleissa.

Koko kuva ei arvatenkaan ole yksioikoinen. Rio de Janeirosta valittiin isolla äänimäärällä toiselle kaudelle Big Brotherin voittanut Jean Wyllys, joka tunnetaan Brasilian parlamentin historian toisena avoimesti homoseksuaalisena kansanedustajana.

Mistä konservatiivisuus johtuu

Erkki Hartikainen 18.10.2014

Monien tutkimusten mukaan Brasialia on maailman katolisin maa.

Uutisia

Ohitusleikkauksia

Lisätty 18.10.2014

Loirille tehtiin vatsan ohitusleikkaus.  Vajariliitolle on tehty aivojen ohitusleikkaus.  Vain pieni osa ajatuksista kulkee aivojen kautta ja näin henkinen laihtuminen on hämmästyttävää.

Televiso-ohjelma Akuutti masentuneita vastaan

Erkki Hartikainen 17.10.2014

Lokakuun 15. päivän Akuutti- ohjelma otti - kuten viime aikoina muutkin televisio-ohjelmat - kantaa masennuslääkkeitä vastaan.

Asinatuntijoina olivat - kuten muissakin vastaavissa ohjelmissa viime aikoina, psykologit, eivät psykiatrit.

Psykiatreilla on runsaasti töitä, mutta psykologeja on liikaa. Tästähän tässä on kysymys. Psykologeilla ei ole edes minkäänlaista oikeutta määrätä lääkkeitä masennuslääkkeistä puhumattakaan.

Edellisessä masennuslääkkeiden vastaisessa ohjelmassa esiintynyt psykologi sai onneksi potkut työpaikastaan Mehiläisessä. Kenelle nyt voisi antaa potkut? Minun mielestäni ohjelmassa esiintyneelle "neuropsykologille" pitäisi antaa potkut.

Tavallisesti masennuslääkkeiden vastustajat väittävät, ettei aivojen serotoniinia voida mitata ja että serotiinitasoa muka nostaville masennuslääkkeille ole mitään tieteellistä tukea.

Nyt ulkomainen huuhaatutkija hyökkäsi masennuslääkkeitä vastaan aivan päinvastaisella taktiikalla. Hän väitti, että aivojen oma serotoniinin tuotanto vähenee, jos käytetään masennuslääkkeitä.

Kun ei ole edes mitään keinoa testata tätä väitettä, miehelle olisi annettava omassa maassaan potkut. 

Itse asiassa tehokkain masennuslääke on hyvin pitkään käytössä ollut amitriptyliini, jonka vaikitusta serotoniinin tasoon ei edes tunneta.

Tällä lääkkeellä on haittavaikutuksia, mutta pitäisikö se korvata amfetamiinilla tai opiaateilla? Onneksi masennuslääkkeiden opiaatin kaltaisia ominaisuuksia ei ole älyttty ryhtyä vastustamaan. Mutta eiköhän Yleisradio jostain kaiva "asiantuntijan", joka vastustaa masennuslääkeitä sillä perusteella, että ne muka aiheuttavat riippuvuutta.

Isis perustelee "orjuuden elvyttämistä" jumaluustieteellisesti propagandalehdessään

Lisätty 16.10.2014

HS, Jukka Huusko, Helsingin Sanomat
YOUSSEF BOUDLAL / REUTERS

viimeinen-tuomio
Tuomiopäivä tai viimeinen tuomio tarkoittaa monissa uskonnoissa esiintyvä maailmanlopppua. Eräissä uskonnoissa maailmanloppuun liittyy jumalan tai jumalien tuomio vastustajilleen.

Isis perustelee Irakin jesidi-naisten orjuuttamista jumaluustieteellisesti lehtensä Daqib uudessa numerossa.

Tällä viikolla verkkoon ilmestyneen lehden artikkeli "Orjuuden elpyminen ennen hetkeä" perustelee "pakanoiden" orjuuttamista Koraanin yksittäisillä jakeilla sekä haditheilla, eli islamin suullisella perinnöllä.

"Hetkellä" Isis-järjestö viittaa "tuomiopäivään", joka ryhmän mukaan on lähestymässä.

Allekirjoittamattomassa artikkelissa Isis-järjestö esittää ensin, että Irakissa asuvat jesidit ovat "pakanoita". Tämän vuoksi heitä ei voi alistaa kristittyjen ja juutalaisten tapaan suojeluveron piiriin.

Isisin ideologian mukaan jesidejä saa orjuuttaa, koska he ovat "pakanoita".

Isis myös tunnustaa siepanneensa jesidinaisia ja -lapsia, mistä ihmisoikeusjärjestöt ovat laajasti kertoneet.

"Sieppauksen jälkeen jesidinaiset ja -lapset jaettiin sharian mukaisesti Sinjarin operaatioon osallistuneille Islamilaisen valtion taistelijoille",

juttu kertoo.

Isis-järjestö sanoo, että "orjuuden elpyminen" on merkki lopun aikojen lähestymisestä.

Daqibin neljäs numero tuli julki samoihin aikoihin kun ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch (HRW) julkaisi raportin Isisin tekemistä ihmisoikeusrikoksista.

HRW:n mukaan Isis on pakottanut teini-ikäisiä jesidi-vähemmistöön kuuluvia tyttöjä avioliittoon omien taistelijoidensa kanssa Irakissa ja Syyriassa.

"Kuulimme järkyttäviä kertomuksia pakkokäännyttämisistä, pakkoavioliitoista ja jopa seksuaalisesta väkivallasta ja orjuudesta. Jotkut uhreista olivat lapsia",

sanoi HRW:n edustaja Fred Abrahams järjestön verkkosivuilla.

Englanninkielisessä Daqib-lehdessä perustellaan lisäksi toimittaja Steven Sotloffin tapppamista sillä, että hän oli taustoiltaan juutalainen.

56-sivuisen lehden kannessa on kuva Vatikaanin Pietarin kirkolta, jonka edessä olevan obeliskin huipulle on kuvamanipulaatiolla lisätty Isis-järjestön käyttämä musta sotalippu.

Lehdessä sivutaan runsaasti maailmanlopun ennustuksia, joilla on keskeinen sija Isisin uskonnollisessa ajattelussa.

Kantelu eduskunnan oikeusasiamiehelle Opetushallituksen 16.9.2014 antamista uskonnon ja elämänkatsomustiedon opetusta koskevista ohjeista

Lisätty 15.10.2014

http://www.ateistit.fi/whatsnew.html

Väärää politiikkaa

Erkki Harikainen 15.10.2014

Köyhien kuolleiseuuden lisääminen vähentäö eläkemenoissa vain vähän. allituksen pitäisi pikemminkin pyrkiä lisäämään rikkaiden kuolwisuutta.

"Jumalaa pilkkaavan" heviyhtye Cannibal Corpsen keikat Venäjällä peruttiin mystisesti – esiintyy Suomessa tiistaina

Lisätty 14.10.2014

nyt.fi/a1305884262281

Jälleen yksi amerikkalainen heviyhtye on joutunut ongelmiin Venäjällä.

Tällä kertaa mystisiin peruutuksiin on kompastunut kulttiyhtye Cannibal Corpse, jonka kahdeksasta keikasta viisi on peruttu lupateknisiin syihin vedoten.

Viimeisin peruutus tuli Pietarissa vain tunteja ennen keikkaa, ja johti Fontanka-uutissivuston mukaan pienimuotoiseen yhteenottoon poliisin OMON-erikoisjoukkojen kanssa. Poliisi kiistää yhteenoton. Keikkapaikalta otettiin kuitenkin Fontankan mukaan kiinni 18 ihmistä.

Sanomalehti Moscow Timesin mukaan Cannibal Corpsen oli tarkoitus soittaa Venäjällä kahdeksan keikkaa syys–lokakuussa. Viiden teknisen peruutuksen lisäksi yksi keikka päättyi kesken kaiken tehtyyn huumeratsiaan. Yhden keikan yhtye sai soittaa eteläisessä Krasnodarissa, mutta viranomaiset vaativat "ekstremististen" laulujen poistamista ohjelmistosta.

Jyrkän linjan kristityt liikkeet ovat Moscow Timesin mukaan syyttäneet Cannibal Corpsea kiertueen ajan jumalanpilkasta ja satanismista.

Venäjä ei ole ainoa yhtyeen musiikkiin puuttunut maa. Cannibal Corpse tunnetaan äärimmäisistä sanoituksistaan ja väkivaltaisesta kansitaiteestaan. Yhtyeen levyjä on aiemmin sensuroitu esimerkiksi Australiassa ja Saksassa.

Kesäkuussa Marilyn Mansonin keikka Moskovassa peruttiin pommiuhkauksen jälkeen. Kovan linjan kristityt olivat arvostelleet myös Mansonin esiintymistä ennen uhkausta.

Cannibal Corpse esiintyy tiistaina Suomessa Jyväskylän Lutakossa ja keskiviikkona Helsingissä Nosturissa.

Järjestö: Isisin taistelijat ovat pakottaneet jesidityttöjä naimisiin kanssaan

Lisätty 14.10.2014

Helsingin Sanomat

Human Rights Watch haastatteli Irakin jesidejä, joiden alueita ääri-islamistinen Isis on vallannut. Järjestön mukaan Isisillä on vankina 366 jesidien perheenjäsentä. Taistelijat ovat pakottaneet tyttöjä avioliittoihin ja vieneet poikia taistelijoiksi.
   
Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch (HRW) julkisti sunnuntaina raportin, jossa kymmenet haastatellut jesidit kertovat omista ja sukulaistensa kokemuksista Isisin vankeina.

Järjestön mukaan Isis on järjestelmällisesti erottanut jesidityttöjä ja -naisia perheistään.

"Kuulimme järkyttäviä kertomuksia pakkokäännyttämisistä, pakkoavioliitoista ja jopa seksuaalisesta väkivallasta ja orjuudesta. Jotkut uhreista olivat lapsia",

sanoo HRW:n edustaja Fred Abrahams järjestön verkkosivuilla.

HRW:n työntekijät ovat haastatelleet kymmeniä vangittujen jesidien sukulaisia sekä 16:tta Isisin vangitsemaa jesisiä, jotka onnistuivat pakenemaan. Lisäksi tavoitettiin kaksi Isisin vankina olevaa naista puhelimitse.

Eräs 19-vuotias tyttö kertoi nähneensä, miten Isisin sotilaat tappoivat hänen aviomiehensä. Sen jälkeen hänet siepattiin kylästään Sinjarin kaupungin lähellä.

Taistelijat veivät hänet Mosulissa sijaitsevaan taloon. Siellä hänet ja useita muita tyttöjä pakotettiin vihille Isisin taistelijoiden kanssa jonkinlaisessa ryhmäseremoniassa. Heidän käskettiin näyttää iloisilta valokuvissa ja videoissa, joita tilaisuudesta otettiin.

Tämän jälkeen naisen uusi "aviomies" yritti raiskata hänet. Muutamia päiviä myöhemmin nainen pääsi pakoon.

Human Rightsin mukaan Isisin hallussa olevien jesidivankien tarkka määrä ei ole tiedossa. Pelkästään haastatellut sukulaiset yksilöivät 366 perheenjäsentään, jotka ovat Isisin vankina.

Isis on vienyt perheistä myös nuoria poikia ilmeisesti uskonnollista tai sotilaallista koulutusta varten, raportissa kerrotaan.

Yli puoli miljoonaa jesidiä ja muihin uskontovähemmistöihin kuuluvaa ihmistä on paennut Isisin joukkoja Pohjois-Irakissa kesäkuun jälkeen. YK:n ja eri ihmisoikeusjärjestöjen mukaan Isisin sotilaat tappoivat elokuussa ehkä jopa satoja jesidimiehiä. Miesten perheet pakkosiirrettiin.

Jesidit ovat etniseltä taustaltaan kurdeja, ja he harjoittavat vanhaa uskontoa, jolla on yhteyksiä esimerkiksi kristinuskoa vanhempaan zarathustralaisuuteen. Valtaosa jesideistä elää Irakissa Niniven maakunnassa.

Rakennuskustannuksista

Erkki Hartikainen 12.10.2014

Kirjoitan tätä vaatimattmien internet -yhteyksien takaa maaseudulla.

Vaihoimme veljieni kanssa erään vierasmajan koko lattian yhdessä päivässä. Tarvikkeita ostimme 390  eurolla.  Laitoimme lattiaan lämpöeristeet. Vain lattiaponttilaudat onnistuimme säästämään entisestä lattiasta.

Ihmettelen Suomen neliöhintoja.

Helsingin Sanomat taas masennuslääkkeitä vastaan

Erkki Hartikainen 11.10.2014

Sama kaiku on askelten

Eilisen Helsingin Sanomat julkaisi taas sivun artikkelin, jossa esiteltiin amerikkalaisen masennuslääkkeiden vastustajan väitteitä. Suomalainen standarsipsykiatri esitti vaisuja vastaväitteitä.

Masennuslääkkeet ovat halpoja ja tehokkaita. Ne ovat halpoja, joten edes Kansaneläkelaitos ei joudu maksamaan niistä suuria korvauksia.

Helsingin Sanomain kokoomuslaisilla toimittajilla ei ole mielestäni taloudellisia perusteita vastustaa masennuslääkkeitä.

Jos äänestät kokoomusta...

Veljelläni oli tapana sanoa: Jokainen kokoomuksen vaalivoitto korottaa eläkkeellepääsyikääsi vuodella.

Harvinaisen oikeaan osunut ennuste.

Kokoomus tarvitseekin uuden vaalilauseen. Se olkoon:

Jokainen kokoomuksen vaalivoitto lyhentää elämääsi vuodella.

Noituuteen ja pahoihin henkiin liittyvät lasten pahoinpitelyt lisääntyvät Britanniassa

Lisätty 10.10.2014

Uutistoimisto Reutersin mukaan viimeisen vuoden aikana on tullut ilmi 27 tapausta, nousua edellisvuodesta on kolme tapausta.

Yksi tapaus johti vangitsemiseen raiskauksesta, toinen johti raiskaussyytteeseen.

Poliisi kertoi karmaisevia esimerkkejä pahoinpitelyistä: Yhdessä tapauksessa lapsi pakotettiin juomaan tuntemattomaksi jääneitä aineita, toisessa tapauksessa lapsi upotettiin kylpyammeeseen ja kolmas esimerkki kertoi pastorista, joka pyöritti lasta ja hakkasi lapsen päätä.

Lisäksi vanhemmat olivat lähteneet maasta viedäkseen lapsensa manausseremoniaan, jotta lapsessa olevat "pahat henget" olisi saatu pois.

"Uskomuksiin liittyvät pahoinpitelyt ovat kauheita rikoksia, jotka tuomitaan kaikissa kulttuureissa, yhteisöissä ja uskonnoissa",
sanoo poliisiylitarkastaja Terry Sharpe.

Hän puhui Lontoossa järjestettävän seminaarin alla. Seminaarin tarkoituksena oli parantaa uskomuksiin liittyvien lasten pahoinpitelytapausten havaitsemista.

Viranomaiset uskovat, että tämän kaltaisista pahoinpitelyistä ilmoitetaan vain harvoin, koska asiat pidetään perheiden sisällä ja saman uskomuksen jakavissa yhteisöissä.

"Tekijät ajattelevat, että pahoinpitely ei vahingoita lasta, koska tekijä ajattelee, että lapsi ei ole enää läsnä ja teko on kohdistettu lapsen hallintaan ottaneeseen riivaajaan",
Sharpe sanoi.

Viro hyväksyi rekisterioikeuden homoseksuaaleille

Lisätty 10.10.2014

HS, Kaja Kunnas

Tallinna. Viro sallii samaa sukupuolta oleville pareille rekisteröintioikeuden ensimmäisenä entisen Neuvostoliiton alueella. Viron parlamentti hyväksyi lain  torstaiaamuna äänin 40–38.

Viron sukupuolineutraali parisuhdelaki tulee voimaan vuoden 2016 alussa. Samaa sukupuolta olevat parit saavat adoptio-oikeuden perheen sisällä. Avioliitto-oikeutta laki ei vielä myönnä.

Hiljattain julkaistun kyselyn mukaan selvä enemmistö Viron väestöstä vastusti lakia. Lain hyväksyntää saatteli poikkeuksellisen tunteikas keskustelu ja loan heitto.

Lain vastaista kampanjaa johtivat Viron evankelisluterilainen kirkko ja Perheiden ja perinteisten arvojen suojelemiseksi -niminen säätiö.  Ne väittivät lain uhkaavan perinteistä perhettä, joka on Virossa jo ennestään heikoilla.

Valtiojohto, kulttuurivaikuttajat ja lehdistö puolsivat lakia. Perusteluina olivat muun muassa ihmisoikeudet ja kuuluminen läntiseen kulttuurialueeseen.

Ei kansanäänestystä Viron parisuhdelaista

Lisätty 9.10.2014

Kansanäänestystä muun muassa homoseksuaalien oikeuksien laajentamista olivat vaatineet esimerkiksi oppositiopuolueet.
Ulkomaat

Virossa on kiistelty samaa sukupuolta olevien oikeudesta rekisteröidä parisuhteensa. Viron parlamentti päätti keskiviikkona, ettei parisuhdelakia viedä kansanäänestykseen.

Muun muassa homoseksuaalien oikeuksien laajentamista vastustavat virolaiset sekä oppositiopuolueet olivat vaatineet kansanäänestystä asiasta.

Ehdotus kansanäänestyksestä kaatui äänin 42–35.

Muun muassa Viron perustuslakikomission esimies Rait Maruste reformipuolueesta on todennut, ettei kansanäänestyksellä voi eikä saa päättää vähemmistöjen oikeuksista eikä vapauksista, vaan parlamentin on päätettävä asiasta.

KIRKOSTA EROAMINEN HEIKONLAISTA VUONNA 2014 (6.10.2014)

Lisätty 8.10.2014

http://www.ateistit.fi/uutiset/uuti141006.html

Mitä huonosta elämänkatsomustiedon opetussuunnitelmasta seuraa?

Lisätty 7.10.2014

Olen käynyt läpi oheiset elämänkatsomustiedon aineistot peruskoulun luokkien 1-6 osalta, ja ainoat muutokset opetussuunnitelmaehdotuksen perusteella koskivat suomalaisten vääristelevien käsitteiden (kuten yhdenvertaisuus) lisäämisestä.

Oikeana sosialidemokraattina käytän itse aina sanaa "tasa-arvo", jota Kalevi Sorsa piti sosialidemokratian perusarvona.

Eräs aiheista, konteksti eli asiayhteys siveellisiä tekoja arvioitaessa, osoittautui yhdeksi ainoaksi lauseeksi Immanuel Kantin filosofian arvostelussa.

Opetussuunnitelmaa papin johdolla suunnitelleen työryhmän suhteellisuudentaju on pettänyt pahasti.

Sirkkaäyriäinen ja syövän tunnistaminen

Lisätty 6.10.2014

Sirkkaäyriäisellä eli mantisravulla on kaikista eläimistä kehittynein näkö. Tämä eläin voi erottaa etäisyydet kummalla silmällä tahansa, ja se pystyy aistimaan paljon suuremman määrän erilaisia aallonpituuuksia kuin muut eläimet.

Sirkkaäyriäinen pystyy tunnistamaan syövän.

Australiassa on kehitetty kamera, joka pystyy jäljittelemään sirkkaäyriäisen näköä.

Toisaalla tässä lehdessä on englannin kielinen artikkeli tästä asiasta.

Tänään on arkkienkeli Mikaelin päivä

Lisätty 5.10.2014

Paavin uusimpien puheiden mukaan enkeleitä on olemassa. Alla arkkienkeli Mikkeli mielipuuhissaan:

mikael

Helsingin Sanomat ja Durga -jumalatar

Erkki Hartikainen 5.10.2014

Kun Helsingin Sanomat "moniarvoisesti" kuvaillee hindujen Durga -juhlaa Simonkylän koulun juhlasalissa, esitettäkään tässä muutamia piirteitä tästä juhlasta oikeassa maailmassa.

Hindujen satojen tuhansien eläinten joukkoteurastus Nepalissa alkaa näin:

joukkoteurastus

Hindujen vallan jumalattaren Durgan juhla on hirveän verinen tapahtuma. Se on maailman hirvein eläinten joukkoteurastus. Sille vetää vertoja vain muslimien vastaava joukkoteurastus.

Eläimiä tuodaan laajalta alueelta kaupunkeihin. Yhdessä temppelissä saatettiin teurastaa toistasataa eläintä. Myös armeija teurastaa toistasataa eläintä.

Nautojen lisäksi teurastetaan mitä käsiin saadaan. sikoja, kanoja ja jopa rottia.

Ebolasta eroon rukoilemalla kolme päivää

Lisätty 5.10.2014

Pappi Adjei (Christ Incorporated Church) yrittää vakuuttaa Liberian hallituksen siitä, että kolmen päivän rukoilu, paholaisen häätäminen presidentin palatsista (eksorkismi)  ja hedelmäjuoma
Vimto parantavat ebolan.

Viini on Liberiassa kallista, ja siksi se on korvattu hedelmäjuomalla.

vimto

Vimto on englantilaisen Nichols plc:n kehittämä virvoitusjuoma. Vimto-juomat sisältävät viinirypäleen, vadelman ja mustaherukan mehua, ja se on maustettu yrteillä ja mausteilla. Juoman alkuperäisen reseptin kehitti John Nichols vuonna 1908.

Kymmeniä ihmisiä tallautui kuoliaaksi uskonnollisessa juhlassa Intiassa

Lisättu 4.10.2014

Silminnäkijöiden mukaan turma sattui valtavan ihmisjoukon kulkiessa huonosti valaistulla alueella.
Ulkomaat

Ainakin 32 ihmistä on tallautunut kuoliaaksi Intiassa. Lisäksi ainakin 15 ihmistä on toimitettu sairaalahoitoon. Turma sattui Biharin osavaltion pääkaupungissa Patnassa kesken hindujen uskonnollisen juhlan.

Illalla järjestettyyn rituaaliin kokoontunut valtava ihmisjoukko oli onnettomuuden sattuessa poistumassa paikalta. Joidenkin silminnäkijäkertomusten mukaan alue oli huonosti valaistu.

Viranomaiset yrittävät selvittää, mikä johti turmaan.

Vapauttakaa eläkeläiset jätevesiasetuksesta

Erkki Hartikainen 3.10.2014

Asun enintään puolitoista kuukautta vuodessa vanhassa kotitalossani Iisalmessa. Olen 72-vuotias, mutta en ole vapautettu jätevesiasetuksesta, koska en ole talossa vaklituisesti asuva.

Muun osan vuotta maksan jätevesieni puhdistamisesta kerrostaloasunnossa.

Mielestäni niitä eläkkeellä olevia, joiden jätevedet eivät pilaa pohjavesiä tai vesistöjä, on niin vähän, että heidät voitaisiin heti vapauttaa jätevesiasetuksesta.

Jos nykyinen hallitus ei tee tätä muutosta, älä äänestä hallituspuolueita!

Vaikka kokoomuspuolue ei anna mitään tämän maan rakentaneille, älköön se kuitenkaan ottako rakentajilta pois heidän rakennuksiaan.

Olisikohan jätevesikysymys siirrettävä eduskunnan ratkaistavaksi. Eduskunnalla lienee oikeus säätää asiasta laki eli muuttaa jätevesiä koskevaa lainsäädäntöä.

Miten tällainen satoja miljoonia ihmisiltä pois ottava hanke on annettu pelkästään valtioneuvoston päätettäväksi?

Eikö karjatiloille voitaisi säätää jätevero, jolla laajennettaisiin jätevesihuoltoa siellä, missä se kannattaa?

YK: Isis pakkosiirtänyt naisia "palkinnoksi taistelijoille"

Lisätty 3.10.2014

REUTERS–HS

Islamilaisen valtion kapinalliset ovat

sanoo YK torstaina julkistamassaan raportissa.

YK:n mukaan Isis-järjestön teot Irakissa pitää käsitellä kansainvälisessä oikeudessa, koska ne voivat täyttää systemaattisten sotarikosten tunnusmerkit.

Tuore YK-raportti perustuu 500 todistajan haastatteluun. Sen mukaan erityisen julmasti on kohdeltu naisia. Isis on tappanut naislääkäreitä, -juristeja ja muita koulutettuja naisia. Yksi heistä oli juristi ja naisasianainen Sameera Salih Ali al-Nuaimy, joka teloitettiin julkisesti 25. syyskuuta. Sitä ennen häntä kidutettiin useita päiviä.

Elokuussa Isis pakkosiirsi 450–500 naista ja tyttöä Niniven alueella sijaistevaan Tal Afarin linnoitukseen. Raportin mukaan 150 naimatonta tyttöä ja naista, valtaosin jesidejä ja kristittyjä, kuljetettiin todennäköisesti Syyriaan. Siellä heidät luovutettiin Isisin taistelijoille palkinnoiksi ja seksiorjiksi.

Isisin hirmuteoista ovat tähän asti kertoneet vain media ja kansalaisjärjestöt. YK:n raportti on laajin yritys koota todistusaineistoa viime kuukausien tapahtumista.

Kesäkuun 12. päivänä Isisin joukot sieppasivat irakilaisesta Camp Speicherin sotilastukikohdasta noin 1 500 sotilasta ja tappoivat heidät. Sadoittain miehiä ammuttiin konetuliaseilla suoraan joukkohautoihin. Joukkomurhan jälkeen Isisin taistelijat kerskuivat sillä sosiaalisessa mediassa.

"Isisin ja siihen liittyvien aseellisten ryhmien tekemien väkivaltaisuuksien ja hyväksikäytön määrä on järkyttävä",

sanoi YK:n korkein ihmisoikeusviranomainen,  jordanilainen Zeid Ra'ad al-Hussein. Hän vaati Irakin hallitusta liittymään Haagissa toimivaan kansainväliseen rikostuomioistuimeen.

Haagin tuomioistuin on perustettu, jotta tämänkaltaisia laajoja ihmisoikeus- ja sotarikoksia voitaisiin käsitellä.

YK:n mukaan noin 5 000 siviiliä on kuollut sen jälkeen, kun Isis alkoi vallata alueita Irakista varhain kesäkuussa. 1,8 miljoonaa irakilaista on paennut kodeistaan.

Raportissa mainitaan Isisin väkivallan kohdistuneen erityisesti kristittyihin, jesideihin ja shiiamuslimeihin.

Siviilien teloitusten, sieppausten ja raiskausten lisäksi Isis on raportin mukaan syyllistynyt seksuaaliseen väkivaltaan, naisten ja lasten pahoinpitelyihin, lasten pakkovärväämiseen, omaisuuden mielivaltaiseen hajottamiseen sekä uskonnollisesti ja kulttuurisesti merkittävien paikkojen tuhoamiseen.

Sen on myös kieltänyt valtaamiensa alueiden asukkailta perusoikeudet, kuten uskonnonvapauden.

YK:n mukaan myös Irakin hallitus on tappanut huomattavan määrän siviilejä, kun se on pommittanut sunnimilitantteja. Pommeja on pudonnut kyliin, kouluun ja sairaaloihin. Kansainvälisen humanitaarisen lain mukaan siviilikohteiden pommittaminen ei ole sallittua.

YK ilmaisi huolensa myös Yhdysvaltain ja sen liittolaisten pommituksista Irakissa ja Syyriassa. Sen mukaan pommituksissa ei mahdollisesti ole eroteltu sotilaallisia kohteita ja siviilien alueita.

Suomalaiset ovat Pohjolan uskonnollisimpia

Lisätty 3.10.2014, Kotimaa24.fi

Kristinuskon asema on Suomessa vahvempi kuin muissa Pohjoismaissa. Laajassa pohjoismaisessa, yhteistyönä toteutetussa tutkimushankkeessa kävi ilmi, että Suomessa myös kirkolla on edelleen vankka asema esimerkiksi politiikassa tai mediassa. Asiasta kerrotaan tuoreessa Kotimaa-lehdessä.

Viisi vuotta kestänyt yhteispohjoismainen NOREL-tutkimus tarkasteli erityisesti kirkon ja valtion suhdetta sekä uskonnon roolia politiikassa ja mediassa vuosina 1988–2008. Elokuussa esitellyn tutkimuksen mukaan protestanttinen uskonnollisuus on pirstoutumisen sijaan yhtenäistymässä. Tutkijoiden olettamus uskonnon paluusta julkisuuteen osoittautui myös oikeaksi.

Tutkimuksen mukaan suomalaiset ovat pohjoismaalaisista uskonnollisimpia, tanskalaiset uskovat vähiten. Suomessa kirkko on ollut jo pitkään itsenäisempi suhteessa valtioon kuin muissa Pohjoismaissa. Tanskalla kirkolla ei vieläkään ole valtiosta irrallista ylintä päättävää elintä eli kirkolliskokousta.

Kirkon asema politiikassa ja mediassa on myös yllättävän erilainen Pohjoismaissa, toteaa Helsingin yliopiston kirkkososiologian lehtori Kati Niemelä Kotimaan haastattelussa. Hänen mukaansa Ruotsin ja Norjan televisio ja radio antavat kirkolle paljon vähemmän tilaa kuin Suomen Yle.

Jokin sentään on ja pysyy samankaltaisena kaikissa Pohjolan maissa: kirkossa on käyty jo pitkään hyvin vähän, eikä jumalanpalveluksiin osallistumisessa ole missään Pohjoismaassa tapahtunut suuria muutoksia

Tiesitkö että

Lisätty 2.10.2014

Adolf Hitler oli kreationisti ja Josif Stalin uskoi hankittujen ominaisuuksien periytyvän (Lysenkon oppi).

Ensiksi mainitun asian dokumentti on esitetty tässä lehdessä englanniksi.

Stalinin tapauksen suomalaiset todennäköisesti tuntevat.

Tyhmyysosamäärä

Erkki Hartikainen 2.10.2014

Olen pitkään suunnitellut tymyysosamäärän tekemistä. Yritän tehdä joka päivä yhden kysymyksen lisää. Tyhmyysosamäärään tulee 100 kysymystä, koska sormien lukumäärä x sormien lukumäärä on 100.

 1. Jos 1 + 1 = 4, paljonko on 2 + 2?

Elämänkatsomustiedon oppikirjojamme uudistetaan

Erkki Hartikainen 1.10.2014

Olen aloittanut tällä sivustolla olevien elämänkatsomustiedon oppikirjojen muuttamisen opetushallituksen lausuntokierrokasella olevan opetussuunnitelmaluonnoksen mukaisiksi.

Vanhat oppikirjat esiintyvät tarkenteella .html ja uudet oppikirjat esiintyvät tarkenteella .htm.

Sen mitä oppikirjoja on muutettu, saat selville oppikirjan alussa olevista päiväyksistä.

Esimerkiksi muutetun oppikirjan et1 löydät osoitteella

http//www.etkirja.dlc.fi/~et1.htm

Olen sitä mieltä, että opetushallituksen olisi syytä antaa opetussuunnitelmaluonnoksensa jonkun ammattifilosofin tarkistettavaksi. Jotkut otsikot ovat niin hölmöjä, etteivät ne edes naurata.

Sairaanhoitaja sai kuolemantuomion abortista Keniassa

Teppo Moisio, Helsingin Sanomat

Keskustelu abortista ja ehkäisystä leimahti Keniassa sen jälkeen, kun aborttiin osallistunut sairaanhoitaja sai viime viikolla kuolemantuomion abortista, kertoo The Guardian.

Murhasta tuomion saanut sairaanhoitaja Jackson Namunya Tali oli oman kertomansa mukaan hoitanut naista, jolle oli suoritettu epäonnistunut abortti muualla. Nainen kuoli autossa verenvuotoon, kun Tali oli kuljettamassa häntä hoidettavaksi sairaalaan.

Oikeus ei uskonut Talin kertomusta vaan katsoi hänen suorittaneen abortin. Oikeus tuomitsi hänet sekä äidin että sikiön murhasta kuolemaan.

Keniassa abortin saa suorittaa vain, jos raskaus asettaa äidin lääkärin arvion mukaan hengenvaaraan.

Kenian viranomaisten mukaan maassa kuolee abortin seurauksena vuosittain 2 400 naista. Laittomuudesta huolimatta abortteja suoritetaan vuosittain lähes puoli miljoonaa, useat niissä turvattomissa oloissa.

Maan uskonnolliset johtajat ja konservatiiviset poliitikot ovat toistuvasti paheksuneet ihmisoikeusjärjestöjen vaatimuksia parantaa naisten mahdollisuuksia saada turvallinen abortti ja tietoa ehkäisystä.

Laskuharjoitin lapsille

Löytyy osoitteesta Laskuharjoitin.

Gravitation

This is a link. Updated 5/7/2013.

Ateismin määritelmä

George H. Smithin ontologinen ateismin määritelmä:

Ateismi on väite: jumalaa tai jumalia ei ole olemassa

Tässä määritelmässä on määritelty olemassaoloa koskeva eli ontologinen käsitys. Jumala joko on olemassa tai ei ole olemassa. Mitään olemassaolon ja olemattomuuden välimuotoa ei ole.

Teismi on väite: jumala tai jumalia on olemassa

Deismi (jumala on olemassa, mutta ei puutu maailmanmenoon) ja panteismi (jumala on sama kuin maailmankaikkeus) ovat tämän mukaan teismiä

Inhimillinen tieto siitä, mitä on olemassa, on vajavaista. Joku saattaa pitää varmana, että jumalaa tai jumalia ei ole olemassa. Joku toinen saattaa pitää varmana, että jumala tai jumalia on olemassa. Joku kolmas voi olla epävarma siitä, onko jumalaa tai jumalia olemassa vai ei.

Ateistin määrittelemä

Ateisti on henkilö, jonka mielestä ateismi on tosi.

Agnostikon eli jumalaongelmaisen määritelmä

Agnostikko eli jumalaongelmainen on henkilö, joka ei mielestään tiedä, onko ateismi tosi vai onko teismi tosi.

Uskonnon määritelmä

Uskonto on järjestäytynyttä teismiä.

Ne käsitykset joissa ei ole jumalia, eivät ole tämän määritelmän mukaan uskontoja.

Raamatun ristiriidat

Lukeaksesi napauta tästä

Godless Culture Magazine  October  2014

Contents

Julkaisija Suomen ateistiyhdistys ry
Sähköposti: info@ateismi.fi
Publisher: Atheist Association of Finland
E-mail: info@ateismi.fi


Last uppdate 10/31/2014.
Tämä on viimeksi päivitetty 31.10.2014.

Member of

http://www.atheistalliance.org/secular-world/current-issue

Editor of the net magazine: Erkki Hartikainen
Verkkojulkaisun vastaava toimittaja Erkki Hartikainen

Sisällysluettelo
 1. Jumalaton kulttuurilehti Lokakuu 2014 
 2. Suomen ainoa kulttuurilehti
 3. Sisällysluettelo
 4. Pyhäinpäivä
 5. Tiedesensaatiot
  1. Vuosikymmenen tiedeuutinen kuivui kokoon: todennäköisesti laskuvirhe
  2. Pöly sotki kaiken
 6. Saako Suomi psykoottisen hallituksen?
 7. Ovatko ateistit mielisairaita
 8. Geenimuunnos lisää väkivaltaisen käytöksen riskiä
 9. Britanniassa kaksi prosenttia anglikaanipapeista ei usko jumalaan
 10. Kiina uhkaa vaarallisen taikauskon levittäjiä vankeudella
 11. Väki pakenee kirkosta
 12. Boko Haram kidutti ja raiskasi huhtikuussa sieppaamiaan koulutyttöjä
  1. Human Rights Watchin mukaan Boko Haramin tähtäimessä ovat varsinkin opiskelijat ja kristityt
  2. Nigerian kapinallisten epäillään siepanneen 30 lasta, nuorimmat 11-vuotiaita
 13. Eläkeläisen on pakko yrittää
 14. Vanhusten lääkityksestä
 15. Turussa yritetään pakkosyöttää Ruotsin mallin mukaista uskonnon opetusta
  1. Yhteinen uskonnonopetus herättää kysymyksiä
 16. Ruotsin mallin mukainen uskonnonopetus loukkaa jyrkästi ateistien ihmisoikeuksia
 17. Vetoomukset kaikuivat kuuroille korville – Iran hirtti ahdistelijansa tappaneen naisen
 18. Ruotsin hallitus pienentää uskonnollisten yhteisöjen avustuksia
 19. Tieteen salaaminen kehittyy
  1. Helsingin Yliopisto on suomalaisen kehityksen kärjessä
 20. Canonical on päivittänyt Ubuntun "Utopic Unicorn" -koodinimeä tottelevaan 14.10 -versioon
 21. Vapaa-ajattelijain liitto esittää taas elämänkatsomustietoa avoimeksi valtiokirkkojen jäsenille
 22. "Maailman tunnetuin ateisti" vierailee Nightwishin tulevalla levyllä
 23. Uusi todellisuuden määritelmä
 24. Ruotsin koulujen filosofian opetussuunnitelmaan kuuluu todellisuuskäsitys
 25. Tehokkaimman masennuslääkkeen KELA-korvaus on poistettu
 26. Russofobia on huomattavasti vanhempi ilmiö kuin kuvitellaan
  1. Krimin sodan alkamisesta 160 vuotta
 27. Nordean viivakoodin lukuohjelma on seonnut
 28. Uskontotiede on huuhaata
  1. Kokonaan kommentoitu artikkeli
 29. Onko filosofia tiede?
 30. Näen paikan, jossa on heinäseipäitä – rikostutkintaan tarjotaan jopa selvänäkijöiden apua
  1. Myös Ulvilan surman tutkintaan liittyy meedio
 31. Alentavatko nukahtamislääkkeet älyä ja reaktiokykyä?
 32. Uskonnolliset poliitikot voittivat Brasilian vaalit
  1. Uutinen
  2. Mistä konservatiivisuus johtuu
 33. Uutisia
  1. Ohitusleikkauksia
 34. Televiso-ohjelma Akuutti masentuneita vastaan
 35. Isis perustelee "orjuuden elvyttämistä" jumaluustieteellisesti propagandalehdessään
 36. Kantelu eduskunnan oikeusasiamiehelle Opetushallituksen 16.9.2014 antamista uskonnon ja elämänkatsomustiedon opetusta koskevista ohjeista
 37. Väärää politiikkaa
 38. "Jumalaa pilkkaavan" heviyhtye Cannibal Corpsen keikat Venäjällä peruttiin mystisesti – esiintyy Suomessa tiistaina
 39. Järjestö: Isisin taistelijat ovat pakottaneet jesidityttöjä naimisiin kanssaan
 40. Rakennuskustannuksista
 41. Helsingin Sanomat taas masennuslääkkeitä vastaan
  1. Sama kaiku on askelten
  2. Jos äänestät kokoomusta...
 42. Noituuteen ja pahoihin henkiin liittyvät lasten pahoinpitelyt lisääntyvät Britanniassa
 43. Viro hyväksyi rekisterioikeuden homoseksuaaleille
 44. Ei kansanäänestystä Viron parisuhdelaista
 45. KIRKOSTA EROAMINEN HEIKONLAISTA VUONNA 2014 (6.10.2014)
 46. Mitä huonosta elämänkatsomustiedon opetussuunnitelmasta seuraa?
 47. Sirkkaäyriäinen ja syövän tunnistaminen
 48. Tänään on arkkienkeli Mikaelin päivä
 49. Helsingin Sanomat ja Durga -jumalatar
 50. Ebolasta eroon rukoilemalla kolme päivää
 51. Kymmeniä ihmisiä tallautui kuoliaaksi uskonnollisessa juhlassa Intiassa
 52. Vapauttakaa eläkeläiset jätevesiasetuksesta
 53. YK: Isis pakkosiirtänyt naisia "palkinnoksi taistelijoille"
 54. Suomalaiset ovat Pohjolan uskonnollisimpia
 55. Tiesitkö että
 56. Tyhmyysosamäärä
 57. Elämänkatsomustiedon oppikirjojamme uudistetaan
 58. Sairaanhoitaja sai kuolemantuomion abortista Keniassa
 59. Laskuharjoitin lapsille
 60. Gravitation
 61. Geometria
 62. Ateismin määritelmä
 63. Ateistin määrittelemä
 64. Agnostikon eli jumalaongelmaisen määritelmä
 65. Uskonnon määritelmä
 66. Raamatun ristiriidat
 67. Godless Culture Magazine  October  2014
 68. Today’s key fact: you are probably wrong about almost everything
 69. Pope praises a dizzy of demon hunters
 70. Is Free Thinking A Mental Illness?
 71. What Makes Them Tick: Inside The Mind Of The Abbott Government
  1. The Abbott Government is the federal executive Government of Australia
 72. Mullah jailed for rape of 10-year-old girl
 73. Faith Healer Played a Major Part in the Spread of Ebola in West Africa
 74. Nigeria: Victims of Abductions Tell Their Stories
  1. Nigeria: Victims of Abductions Tell Their Stories
  2. Horrific Abuses by Boko Haram, Lack of Government Protection
 75. Godless millennials could end the political power of the religious right
  1. America is becoming less Christian because young people are less religious. That’s not blessed news for conservatives
 76. No sex education please, we’re British!
 77. Amnesty condemns 'bloody stain on human rights record' as Iran hangs 26-year-old woman
 78. VIDEO: Atheism is winning, says Dawkins
 79. Sam Harris and Cenk Uygur Clear the Air on Religious Violence and Islam
 80. The government wants to slim down aid to religious communities heavily in Sweden
 81. In swedish: Regeringen vill banta stödet till trossamfund kraftigt
 82. West continues to step on same rack sponsoring Islamic extremists — Putin
  1. Russian President Vladimir Putin has criticized Western countries for their selective support to Islamic extremists to attain their goals
 83. New Zealand State School Offers Bible Classes Under the Guise of Values Education; Some Parents Protest
 84. Goodbye Cruel World
  1. AtheistExile.com will die on October 23, 2014
 85. Christianity Is Not Great: How Faith Fails
 86. Strong relativistic consequentialism
 87. Syrian father filmed stoning daughter
 88. Islamist Morals: ISIS Brutally Murdered 700 People… After a Man Was Caught Smoking a Cigarette
 89. The Conception of Reality
 90. Atheist Experience
 91. More On The Madness Of Muslims–It’s Either Silence Or Stoning, But Play Along Or Die
 92. Atheism or Agnosticism
  1. Against Agnosticism
  2. For Atheism
 93. London protest over blasphemy sentence
  1. When Asia Bibi, a Pakistan farm worker, was originally sentenced to death in 2010 for blasphemy, a crowd gave the judge a standing ovation, chanting ‘Kill her, kill her! Allahu Akbar!’
 94. Ramping Up Production: Providing Contraception to Millions More Girls and Women in Africa and Asia
 95. ISIS Beheadings Are Repugnant — As Are Those Carried Out In Great Numbers By Our Pious Saudi “Friends”
 96. PLAYBOY INTERVIEW: RICHARD DAWKINS
 97. U.S. Supreme Court blocks Texas abortion restrictions
 98. ISIS Magazine: Islam Calls for Sexual Slavery
 99. Rescind Saudi Laws Designating Atheists as "Terrorists"
 100. Columbus
 101. If This Iranian-Born Atheist Doesn’t Get Asylum in Scotland, He Could Be Killed Back Home
 102. Save Reyhaneh Jabbari from execution
  1. Against the Death Penalty, Crisis, Individuals at Risk
 103. Seven die in horrific witch-killing spree
 104. Profits and miracles
 105. From Europe, Evidence That More Schooling Leads to Less Religiosity… and a Reduction in Superstitious Beliefs
 106. Does New Research Prove Life After Death? Not So Much…
 107. Rosneft (Russia) supports Orthodox church of Russia
 108. European Court on Human Rights Wins Religious Freedom Case for Russian Scientologists
 109. Pakistan’s Sikhs face increased violence
  1. Members of Pakistan’s Sikh community say they are increasingly being singled out and attacked because Islamist militants see them as infidels.
 110. The Fight for Non-Religious Liberty
 111. Mantis shrimps can see cancer, and scientists have now created a camera that does the same
 112. Mad ‘bishop’ has a cure for Ebola: Vimto Meet ‘bishop’ Edward Adjei, a Liberian fruitcake who believes that Ebola can be cured with prayer
  1. and … a grape-based drink called Vimto
 113. Eid al-Adha
 114. Angels are for real, says Pope Francis
 115. Ireland to vote on removal of blasphemy law last used in 1855
 116. Iran hangs ‘heretic’
 117. Muslims and Hindus Riot in India Over a Jokey
 118. Adolf Hitler: the world's most famous creationist
 119. Archbishop accused of paying for sex with children in Poland
 120. A new definition of virtue
 121. Becoming an Atheist Has Health Benefits
 122. Filosofia ja elämänkatsomustieto
 123. Filosofi och livsåskådning
 124. Philosophy and Life View
  1. Constructed language misil
 125. Katsomusaineiden didaktiikkaa
  1. Yleistä didaktiikkaa
  2. Kristillinen dogmatiikka
  3. Filosofian, elämänkatsomustiedon ja uskonnon didaktiikkaa
 126. Lukion filosofia, Filosofi i gymnasiet
  1. Opetussuunnitelmat ja lisätietoa
  2. Ilmaiset filosofian oppikirjat
  3. Filosofian ylioppilastehtävät
 127. Elämänkatsomustieto, livsåskådning
  1. Opetussuunnitelmat ja lisätietoa
  2. Peruskoulu Grundskola
   1. Ilmaiset oppikirjat
   2. Opetussuunnitelmat ja lisätietoa
  3. Lukio Gymnasium
   1. Ilmaiset oppikirjat
   2. Opetussuunnitelmat ja lisätietoa
  4. Elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät
 128. Syksyn 2014 ylioppilaskirjoituksiin valmistautuminen
 129. Elämänkatsomustieto ainereaalissa
 130. Muuta tietoa
 131. Ehdotus lukion opetuksen järkiperäistämiseksi
tracie-harris

Today’s key fact: you are probably wrong about almost everything

Added October 31, 2014

http://www.theguardian.com/news/datablog/2014/oct/29/todays-key-fact-you-are-probably-wrong-about-almost-everything

Pope praises a dizzy of demon hunters

Added October 31, 2014

by Barry Duke, Editor

An International Association of Exorcists conference, being held in Rome this week, has earned praise from Pope Francis.

The first gathering of its kind brings together a cackle of 300 clerics from 30 countries, all hell-bent on ridding the world of demons.

The Pope is reportedly delighted with their efforts to combat “the Devil’s works”, and warned of a rise in Satanism.

He  has been more vocal about Satan than his predecessors. In a statement last April he declared:

Yes, the Devil exists, the Devil exists … even in the 21st century!

Dr  Walter Cascioli, psychiatrist and spokesman for International Association of Exorcists said:

The struggle against evil and the Devil is becoming more and more of an emergency. Certainly, the number of people who are turning to these practices, which are damaging psychologically, spiritually and morally, is constantly growing. This worries us a great deal because we have seen an increase in extraordinary demonic activity.

Cascioli reckons that books, television series and horror movies have driven people to the dark side,  and opened the way to “extraordinary demonic activity”.

Cascioli added that over the years people have lost their belief in evil and this is exactly what the Devil intended.

His trickery is to make us believe that he does not exist. But the point is the same – to deaden people’s faith.

The International Association of Exorcists, according to this report, was originally founded in 1990 and one of their leaders has been housed in the Vatican for years, but its only received  given formal approval by Roman Catholic Church this summer.

One of their most active members is the Rev Gabriele Amorth, above, who was one of the six founding members and has spoken extensively about his belief that exorcisms are the most effective way to fight the Devil.

Amorth claims to have treated more than 70,000 cases of demonic possession. On occasions he and six or seven assistants were required to hold down the possessed person as the Devil rarely gives up without a fight.

The devil is pure spirit, invincible. He is shown with the painful blasphemies coming from the person which he possesses. He can stay hidden. He can speaks different languages. He can transform himself.

The priest said he had collected nails, glass and pieces of metal vomited up by people who were possessed by the Devil. Amorth keeps in a pouch that he carries with him.

Some have vomited metal the size of a human finger, others have vomited rose petals.

Is Free Thinking A Mental Illness?

Added October 30, 2014

Written by: Andrew

http://www.offthegridnews.com/2010/10/08/is-free-thinking-a-mental-illness/

Is nonconformity and freethinking a mental illness?  According to the newest edition of the DSM-IV (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders), it certainly is. 

The manual identifies a new mental illness called “oppositional defiant disorder” or ODD.  Defined as an “ongoing pattern of disobedient, hostile and defiant behavior,” symptoms include questioning authority, negativity, defiance, argumentativeness, and being easily annoyed.

The DSM-IV is the manual used by psychiatrists to diagnose mental illnesses and, with each new edition, there are scores of new mental illnesses.  Are we becoming sicker?  Is it getting harder to be mentally healthy?  Authors of the DSM-IV say that it’s because they’re better able to identify these illnesses today.  Critics charge that it’s because they have too much time on their hands.

New mental illnesses identified by the DSM-IV include arrogance, narcissism, above-average creativity, cynicism, and antisocial behavior.  In the past, these were called “personality traits,” but now they’re diseases.

And there are treatments available.

All of this is a symptom of our over-diagnosing and overmedicating culture.  In the last 50 years, the DSM-IV has gone from 130 to 357 mental illnesses.  A majority of these illnesses afflict children.  Although the manual is an important diagnostic tool for the psychiatric industry, it has also been responsible for social changes.  The rise in ADD, bipolar disorder, and depression in children has been largely because of the manual’s identifying certain behaviors as symptoms.  A Washington Post article observed that, if Mozart were born today, he would be diagnosed with ADD and “medicated into barren normality.”

According to the DSM-IV, the diagnosis guidelines for identifying oppositional defiant disorder are for children, but adults can just as easily suffer from the disease.  This should give any freethinking American reason for worry.

The Soviet Union used new “mental illnesses” for political repression.  People who didn’t accept the beliefs of the Communist Party developed a new type of schizophrenia.  They suffered from the delusion of believing communism was wrong.  They were isolated, forcefully medicated, and put through repressive “therapy” to bring them back to sanity.

When the last edition of the DSM-IV was published, identifying the symptoms of various mental illnesses in children, there was a jump in the diagnosis and medication of children.  Some states have laws that allow protective agencies to forcibly medicate, and even make it a punishable crime to withhold medication.  This paints a chilling picture for those of us who are nonconformists.

Although the authors of the manual claim no ulterior motives but simply better diagnostic practices, the labeling of freethinking and nonconformity as mental illnesses has a lot of potential for abuse.  It can easily become a weapon in the arsenal of a repressive state.

What Makes Them Tick: Inside The Mind Of The Abbott Government

The Abbott Government is the federal executive Government of Australia

Added October 30, 2014

lissa

By Lissa Johnson.

https://newmatilda.com/2014/10/26/what-makes-them-tick-inside-mind-abbott-government

If the Abbott Government was an individual, he would be a psychopath. And you wonder why they're frightened of science! Clinicial psychologist Dr Lissa Johnson explains.

Decades of research in political psychology has opened a window onto the psychological heart of politics. The Abbott Government embodies the conservative psyche in pasquinade form.

With a prime minister who threatens to shirt-front the Russian president, a finance minister who calls the opposition leader a girlie-man and a government advisor for whom “Abos”, “darkies” “muzzies”, “chinky-poos” and “whores” rolls comfortably off the tongue, it is little wonder people are asking what goes on in the minds of our politicians.

For different reasons, academic psychologists have been asking the same question for some time.

They say that it takes 20 years for knowledge in academic psychology to make its way into the public domain. If that is the case, the political psychology literature is just coming of age.

Thanks to an invigoration in 2003 of research that had been gathering steam in the 1990s and before, we now know with considerable clarity what separates the left psychologically from the right. And the picture is revealing.

Political vaudeville aside, the Abbott Government offers a vivid case study in conservative psychology that breathes life into the very definition of conservatism.

In the political psychology literature conservatism is defined in two parts, resting on the pillars of equality and change: accepting versus rejecting inequality and advocating versus resisting social change.

By this definition, the conservative position on any issue involves promotion of inequality and resistance to change. Where conservative change is sought it is typically in the direction of inequality, winding back historical egalitarian change.

As a case study, the Abbott Government illustrates not only these two principles, but also their psychological building blocks, identified in a vast number of studies from institutions around the world. These studies, emanating from the likes of Harvard, Stanford, Columbia, NYU, UCLA and countless other universities, have been replicated time and again by different researchers using different measures (self-report, implicit tests, peer-ratings, behavioural indices) and different methods (correlational, experimental and longitudinal). In short, a reliable body of research.

One consistent finding in this literature is that conservatism involves a cognitive tendency known as the need for cognitive closure. This entails an impetus to arrive at fixed and firm answers to complex questions, motivated by the drive to resolve uncertainty and ambiguity. It manifests in seizing and freezing on opinions and ideas, or swiftly and resolutely reaching final conclusions on complicated topics, which then remain closed to further review.

Our government’s policy on climate change, for instance, comes to mind. As does its haste to pass legislation without debate.

The conservative need for cognitive closure is broadly rooted in a personality style that psychologists call “closed-minded” or often simply “closed”. It involves low levels the personality trait Openness to Experience, which is widely accepted as one of the five core dimensions of personality.

People low on Openness prefer certainty, order, structure, the familiar, predictability, simplicity, and sticking with the tried and true. They dislike change, complexity, uncertainty, ambiguity, novelty and flexibility. They are less intellectually curious than their more open counterparts, disinclined to examine their own ideas and views, and as a result are often suspicious of science and the arts. They also tend to dislike new experiences, frequently including but not limited to foreign people, culture and food.

Our government’s distaste for science ministers and asylum seekers, then, makes sense.

Another ubiquitous finding is that conservatism is inversely related to the pursuit of social and economic equality. Conservatism correlates strongly with a preference for fixed social hierarchies entailing inequality between social groups, along with punitive attitudes towards marginalised and/or non-conforming members of society, who are seen as destabilising elements that threaten social cohesion.

This anti-egalitarian psychological characteristic, with over 50 years of research behind it, is known as Right Wing Authoritarianism. It is predicted by low levels of Openness, with the associated need for a predictable, orderly and controlled social world.

Right Wing Authoritarianism has a younger cousin, with 20 years of research behind it, known as Social Dominance Orientation. A darker pathway to ideological views, Social Dominance Orientation is more a ruthless and competitive form of anti-egalitarianism. It not only correlates with conservatism but also with the ‘dark triad’ of personality: Narcissism, Machiavellianism and Psychopathy.

In newer research, conservatism has also been found to correlate inversely with compassion, humility, dispositional fairness, altruism and empathy.

So robust are the psychological findings that John Jost of NYU and his colleagues propose that political orientation “may be structured according to a left-right dimension for primarily psychological (rather than logical or philosophical) reasons… linked to variability in the needs to reduce uncertainty and threat”.

Of course not all people who vote for conservative political parties embody all, or even necessarily some, of the psychological correlates. What the research indicates is that the more conservative a person is, on average, the more strongly they are likely to display these characteristics. Fortunately none of us, as individuals, is entirely average.

In fact, some studies have found that the more politically active a person is the stronger the psychological underpinning of their ideology is likely to be. Thus we could expect our leaders’ political views to be more, rather than less, psychologically driven than our own.

And more hell bent on inequality and opposing change.

In a world of increasing egalitarianism the conservative position can make for a hard sell. Politicians with an agenda as conservative as the Abbott Government’s can’t to go to the polls wearing their manifesto on their sleeves. “We promise to preserve and intensify privilege, entrench disadvantage and wind back egalitarian change, putting a halt to its further spread.”

As a result, in order to gain power conservative political parties are compelled to sugar-coat their agenda to be palatable in a putatively egalitarian world. A conservative stock-in-trade to this end is what political scientists call ‘legitmising myths’, or ideologies that justify discrimination against disadvantaged groups.

Legitimising myths typically appeal to fear, which increases political conservatism; scarcity, which increases competition between social groups; and stereotypes, which smooth the way for discrimination against less privileged members of a society. For instance, “Burqa-wearing women are potential terrorists who threaten our safety and our way of life” is a myth that appeals to all three.

While the Abbott Government relied more heavily on lies than myth-making on its way to the election, since gaining office Abbott and his ministers have had a crack at a few legitimising myths of their own.

They have been successful with some, for example ‘The carbon tax will cripple the economy (fear and scarcity)’. They have limped along lamely with a few, such as the ‘Budget emergency’ (fear and scarcity again) and ‘Age of entitlement’ (stereotype).

Other efforts at legitimising mythology have received hostile reception, for instance ‘The unemployed just need to try harder’ (stereotype), and ‘Poor people don’t have cars’ (stereotype again). Some are just plain silly, such as ‘Coal is good for humanity’ (tempting to type ‘insanity’ here).

On Aboriginal people, the Government has opted for the most effective and time-honoured myth of all, ‘They don’t exist – at least not really.’ Silence and collective blindness have worked for governments until now. This kind of psychological apartheid (literally “apart-hood”), keeping races psychologically apart, is a stealthy variety of stereotype that serves to obscure the very existence and legitimacy of an entire race.

A prime example is the call for a more westernised version of history in the national curriculum, one that emphasises Judeo-Christian heritage and scales back focus on Aboriginal history. It not only seeks to reverse historical egalitarian change, but also serves to push Aboriginal Australians even further out of our collective awareness and understanding.

The Government’s most recent legitimising rhetoric, ‘The war on terror at home’, is probably the most potent and promising of all. In numerous studies, invoking fear and even simply thinking about death increases self-reported conservatism and endorsement of conservative policies, candidates, and values.

For instance, in time series analyses George W Bush’s approval ratings and policy support soared after every upgrading of the national terrorist alert. Similarly, priming threat by asking people to rate statements such as “I worry that terrorists might strike any time anywhere” raises levels of both closed-mindedness and conservatism.

So strong is the fear connection that a brain structure integral to fear - the amygdala - is larger, on average, in conservatives relative to their ‘small l’ liberal counterparts.

Jost explains it thus: “Stability and hierarchy appear to provide reassurance and structure inherently, whereas social change and equality imply greater chaos and unpredictability…. People may be psychologically unwilling or unable to embrace the unpredictability associated with social change and increased equality when they are feeling threatened or experiencing aversive levels of uncertainty”

Exploiting ISIS for all it’s worth, then, is Tony Abbott’s best hope. The “death cult” refrain no doubt helps. Although Australians are at greater risk of death from falling off a ladder or out of bed, a cult is far more scary. And better on which to build stereotypes.

Given that stereotypes and prejudice feed and thrive on fear and justify inequality, it is perhaps not surprising that prejudice has been found to correlate with conservatism in a number of studies. Conservatism is most often associated with racism, particularly of the “modern” kind, which holds that underprivileged racial groups are responsible for their own disadvantage, but also prejudice in general, including prejudice against sexual minorities, women, and other disadvantaged or marginalised groups.

The attitudes of Professor Barry Spurr – the Sydney University academic and contributor to the review of the National School Curriculum who was suspended after a series of racist, misogynistic emails - may be more prototypical than we would like to think.

Jim Sidanius of UCLA and colleagues say, “Political conservatism and racism should be strongly correlated, because both ideologies are motivated by a common desire to assert the superiority of the in-group over relevant out-groups, and they justify such group superiority in terms that appear both morally and intellectually justifiable.” Or at least they try.

With prejudice, in pursuit of inequality we have seen the Abbott Government target “entitled” pensioners, welfare recipients, young people, single parents, Aboriginal and Torres Strait Islander Australians, the chronically ill and the disabled for a good kicking down the economic hierarchy. We have seen treatment of “illegal” asylum seekers sink to new lows, efforts to keep those with modest bank balances out of tertiary education, and to make healthcare inaccessible to low income groups.

These latter measures are important if inequality is to be a stable feature of a society, as they lock disadvantage in place.

Winding back egalitarian change has also proceeded apace. There has been the repeal of the carbon tax, axing of numerous climate change research and advisory bodies (ensuring inequality between current and future generations), abolishing a dedicated Disability Discrimination Commissioner, seeking, albeit unsuccessfully, to water down racial discrimination legislation, seeking to scale back focus on Aboriginal and Torres Strait Islander history and Asia in the national curriculum, disbanding the Immigration Health Advisory Group, and proposing regressive changes to migration law described by legal experts as cruel and inhumane and designed to subvert international law.

Not to forget the rushed changes to national security legislation, under fire from legal experts for encroaching on fundamental human rights and damaging the democratic cornerstone of press freedom.

Increasing a Government’s powers to jail journalists and removing journalists’ rights to defences such as public interest is one way to keep a society in its place. As is giving ASIO the power to "add, copy, delete or alter" information on computer devices. But there are others.

For instance, the Government’s introduction of social media guidelines prohibiting public servants from criticising the government. Or the gag clauses on community organisations such as Legal Aid Centres, also to prevent them from criticising the Government.

And what of mission creep in the war on criticism?

If the Government fails to expand and protect its borders around secrecy, then whistleblowers and ‘citizen/academic/activist journalists’ might continue speaking out.

The two ideals most dear to our Government’s extremist ideological heart could be exposed for what they are: change-aversion and inequality.

Our leaders’ policies might be outed as fanatical versions of these ideals, worthy of a terror alert all their own.

That would never do.

Mullah jailed for rape of 10-year-old girl

Added October 29, 2014

The Freethinker, Barry Duke, editor

Lawyers defending Mohammad Amin, who raped the girl in a mosque in Afganistan, argued that this was a case of ‘adultery’, and that, under sharia law, he should only be lashed, then freed.

But according to this report, judge Judge Mohammad Suliman Rasuli contemptuously dismissed this defence, saying that the victim:

Cannot commit adultery; she is a child. This is rape.

The judge then sentenced Amin to 20 years in prison.

The attack took place inside a mosque in a remote Afghan village back in May of this year. Amin had asked three young girls to clean for him, then began behaving inappropriately. The girls made a run for it. One tripped and fell in a stream. Amin dragged her back inside the mosque, where she was raped and left with serious injuries.

According to sharia Law, which the mullah tried to rely on in court, rape is considered a form of adultery for which both parties are responsible. Amin’s defence lawyers argued that he should be sentenced to 100 lashes and then released – but that would have meant the girl also receiving the same punishment.

Human rights campaigners have welcomed the judge’s stance on the case, especially after reports came to light alleging that the girl’s family had considered killing her because of the shame that had been brought upon the family.

This practice – known as an ‘honour killing’ – is relatively common against rape victims in Afghanistan, where rape was not even a crime until a landmark law was brought in to eliminate violence against women and girls in 2009.

The girl’s life was saved after the group Women for Afghan Women stepped in and urged the family to support their daughter. They sheltered the girl and paid for her family’s travel expenses to attend the trial in Kabul.

The head of the Women for Afghan Women shelter here where the girl took refuge, Dr Hassina Sarwari, pictured above showing the a photo of the injured victim, was at one point driven into hiding by death threats from the girl’s family and other mullahs, who sought to play down the crime by arguing the girl was much older than 10.

One militia commander sent Dr Sarwari threatening texts and an ultimatum to return the girl to her family.

During the trial, the girl kept her face covered but wept uncontrollably as the prosecutor read out the mullah’s confession and the report detailing her injuries.

However, at the point where Amin tried to claim she had seduced him, she pulled aside her veil and spoke to him directly:

Hey liar, hey liar, God hates you, you are dirt, you are dirt, you are a vampire.

The girl, who was not called upon to speak, insisted that she be heard, and added:

You shamed me, liar, you destroyed my life, you brought shame to my father.

Addressing the judge, she said:

Please, director, hang him.

However, it has been reported that after the trial, the girl’s father did not look at or speak to his daughter. The girl reportedly tried to follow her father after he turned his back and walked out of the courtroom but she stopped when she saw that he was not going to speak to her.

Heartbreakingly, she just gazed at him until his back was gone.

Faith Healer Played a Major Part in the Spread of Ebola in West Africa

Added October 29, 2014

http://www.patheos.com/blogs/friendlyatheist/2014/10/27/faith-healer-played-a-major-part-in-the-spread-of-ebola-in-west-africa/

Nigeria: Victims of Abductions Tell Their Stories

Nigeria: Victims of Abductions Tell Their Stories

Horrific Abuses by Boko Haram, Lack of Government Protection

Added October 28, 2014

    What Nigeria should do:

(London) – Women and girls abducted by the Islamist group Boko Haram are forced to marry, convert, and endure physical and psychological abuse, forced labor, and rape in captivity, Human Rights Watch said in a report released today. The group has abducted more than 500 women and girls since 2009, and intensified abductions since May 2013, when Nigeria imposed a state of emergency in areas where Boko Haram is most active.

The 63-page report, “‘Those Terrible Weeks in Their Camp’: Boko Haram Violence against Women and Girls in Northeast Nigeria,” is based on interviews with more than 46 witnesses and victims of Boko Haram abductions in Borno, Yobe, and Adamawa states, including with girls who escaped the April 2014 abduction of 276 girls from Chibok secondary school.

Their statements suggest that the Nigerian government has failed to adequately protect women and girls from a myriad of abuses, provide them with effective support and mental health and medical care after captivity, ensure access to safe schools, or investigate and prosecute those responsible for the abuses.

“The Chibok tragedy and Bring Back Our Girls campaign focused much-needed global attention to the horrific vulnerability of girls in northeastern Nigeria,”

said Daniel Bekele, Africa director at Human Rights Watch.

“Now the Nigerian government and its allies need to step up their efforts to put an end to these brutal abductions and provide for the medical, psychological, and social needs of the women and girls who have managed to escape.”

In addition to speaking to women and girls who had been abducted, Human Rights Watch researchers interviewed social workers, members of Nigerian and international nongovernmental organizations, diplomats, journalists, religious leaders, and state and federal government officials.

The April 14 abduction of 276 schoolgirls from Chibok, a rural town in Borno State, was the biggest single incident of abductions by Boko Haram. However, Boko Haram has abducted numerous other people, both before and since Chibok. The relative ease with which Boko Haram carried out the Chibok abductions seems to have emboldened it to step up abductions elsewhere.

Nigerian Chief of Defense Staff Alex Badeh announced on October 17 a ceasefire agreement between Nigeria and Boko Haram. Hassan Tukur, an aide to Nigerian President Goodluck Jonathan, reported that there was also an agreement for the release of the girls who had been taken from Chibok. Coordinator of the National Information Center, Mike Omeri, however, later said that the schoolgirls' release was still under negotiation.

While Boko Haram has taken some victims arbitrarily, it seems to target students and Christians, in particular. The group threatens victims with whipping, beating, or death unless they convert to Islam, stop attending school, and wear the veil or hijab. Boko Haram translates roughly from the Hausa language as “Western education is forbidden” religiously.

A 19-year-old secondary school student in Konduga, Borno State, told Human Rights Watch that when armed Boko Haram insurgents stopped the vehicle in which she and five other female students were traveling home from school in January, one of the insurgents shouted,

“Aha! These are the people we are looking for. So you are the ones with strong heads who insist on attending school when we have said ‘boko’ is ‘haram.’ We will kill you here today.”

The students were held in the insurgents’ camp deep within the 518-square-kilometer Sambisa forest for two days. They were released after they pretended to be Muslims and pledged never to return to school.

The young women have not returned to school, swelling the already large number of students who drop out of secondary school in northeast Nigeria.

Other women and girls were abducted from their homes and villages, or while working on their farms, fetching water, or selling items on the street.

In the wake of the high-profile Chibok abduction, the Federal and state governments in Nigeria set up funds for the 57 students who escaped Boko Haram, with support from international agencies and foreign governments. The funds, however, appear not to have widely benefitted the many other victims of Boko Haram abuses.

None of the other women and girls interviewed by Human Rights Watch had received or was aware of any government-supported mental health or medical care. Many fear discussing the trauma they endured.

“The survivors of Boko Haram’s violence should not be shamed and frightened into silence,”

Bekele said.

“It is Boko Haram that should be ashamed of the abuses they commit against women and girls in their extreme interpretation of religious text.”

Before mid-2013, Boko Haram had abducted a small number of individual women and girls, either from their homes or the street in the group’s then-stronghold of Maiduguri, the Borno state capital, or in Damaturu, the capital of Yobe State.

In the cases documented by Human Rights Watch, Boko Haram abducted married women as punishment for not supporting the group’s ideology, and took unmarried women and girls as brides after insurgents hastily offered a dowry to the families, who feared retaliation if they resisted.

After the Nigerian government imposed a state of emergency in May 2013 on Adamawa, Borno, and Yobe states, Boko Haram began to increasingly target vulnerable groups, including women, children, students, and residents of rural communities. The group’s leader, Abubakar Shekau, warned that his fighters would retaliate against the family members of Nigerian security forces, who had arrested and detained the insurgents’ wives and children. On May 7, 2013, for example, insurgents seized four women and eight children from a police barrack in Bama, Borno State.

Human Rights Watch estimates that, since 2009, more than 7,000 civilians have been killed in hundreds of Boko Haram attacks in northeast Nigeria and the federal capital, Abuja.

At least 4,000 of those deaths occurred between May 2013 and September 2014. Evidence gathered by Human Rights Watch strongly indicates that the situation in Borno, Yobe, and Adamawa states, especially Borno State, constitutes an armed conflict to which international humanitarian law – also known as the laws of war – applies.

Human Rights Watch has previously documented widespread abuses by the Nigerian security forces in responding to Boko Haram attacks. Since 2009, security forces have used excessive force, burned homes, physically abused residents, “disappeared” victims, and extrajudicially killed people suspected of supporting Boko Haram.

Witnesses told Human Rights Watch that the Nigerian government could have averted some of Boko Haram’s damage if security forces had acted on information provided by residents about recent, or even impending, attacks. Security forces, witnesses said, seemed to be overwhelmed, either because of an inadequate number of troops or an insufficient supply of ammunition.

Nigerian authorities should urgently provide adequate measures to protect vulnerable communities, including ensuring children safe schools and the right to education, and ensuring victims of abduction and other violence access to medical and mental health services, Human Rights Watch said.

Nigerian authorities should also investigate and prosecute, based on international fair trial standards, those who committed serious crimes during the conflict, including Boko Haram, members of the security forces and pro-government vigilante groups.

“Abuses by Boko Haram and inadequate responses by the government are leaving many people in northern Nigeria beset by fear and anguish,”

Bekele said.

“The government and its allies need to step up their protection, support services, and prosecutions of abuses on both sides to stop this cycle of terror.”
http://www.hrw.org/news/2014/10/27/nigeria-victims-abductions-tell-their-stories

Godless millennials could end the political power of the religious right

America is becoming less Christian because young people are less religious. That’s not blessed news for conservatives

Added October 28, 2014
by Adam Lee,  
theguardian.com, Sunday 26 October 2014

The 2014 midterm elections are drawing near, and it appears that the Democrats may well lose the Senate, since they’re fighting on unfriendly territory – a large number of seats in red states are up for grabs.

But if you look deeper than the national picture, there’s a more interesting story. In southern states like Georgia and Kentucky – which in the past would have been easy Republican holds - the races are unexpectedly tight. In fact, the only reason that the questions of which party will control the Senate in 2015 is unsettled at all is that an unusual number of races in dark red states are toss-ups, despite an overall political climate that generally favors conservatives.

What we’re seeing may well be the first distant rumblings of a trend that’s been quietly gathering momentum for years: America is becoming less Christian. In every region of the country, in every Christian denomination, membership is either stagnant or declining. Meanwhile, the number of religiously unaffiliated people – atheists, agnostics, those who are indifferent to religion, or those who follow no conventional faith – is growing. In some surprising places, these “nones” (as in “none of the above”) now rank among the largest slices of the demographic pie.

Even in the deep South, the Republican base of white evangelical Christians is shrinking – and in some traditional conservative redoubts like Arkansas, Georgia and Kentucky, it’s declined as a percentage of the population by double digits. Even Alabama is becoming less Christian. Meanwhile, there’s been a corresponding increase in the religiously unaffiliated, who tend to vote more Democratic.

While the effect on evangelicals is new, the general pattern isn’t. The Catholic church, the largest single religious denomination in America, was the first to feel the pinch. Church leaders and Catholic apologists have been fretting for years over the problem of aging and shrinking congregations, declining attendance at Mass and fewer people signing up to become priests or nuns – although their proposals for how to solve the problem all consist of tinkering around the edges, or insisting that they need to try harder to convince people to believe as they do.

America’s next-largest denomination, the Southern Baptist Convention, held out a bit longer but has now come down with the same affliction. Membership has been declining for the last several years – to the point where half of SBC churches will close their doors by 2030 if current trends persist. And as with the Catholic church, the SBC defenders with the biggest platforms have insisted that they don’t need to change anything if they just double down on their existing policies and pray harder for revival.

What’s driving the steady weakening of Christianity? The answer, it would seem, is demographic turnover.

The so-called millennials (Americans born between 1982 and 2000) are far more diverse, educated and tolerant than their predecessors. They’re also the least religious generation in American history – they’re even getting less religious as they get older, which is unprecedented – and the majority of them identify Christianity as synonymous with harsh political conservatism.

As older, more religious generations fade away and younger generations replace them, the societal midpoint shifts. And this trend is going to accelerate in coming years, because the millennial generation is big. They’re even bigger than the baby boomers.

The influence of the millennials showed in the (by historical standards) remarkably rapid acceptance of same-sex marriage, which in just a few short years has become legal in more than half the country. Millennials view religious demands for the oppression of LGBT people to be a bizarre and offensive anachronism. And as the major denominations vocally assert that opposing equal rights for LGBT people is a nonnegotiable condition of membership in the Church of Not-Gay, young people are driven away in greater and greater numbers. This may well be a self-reinforcing cycle, as people turned off by constant homophobic rhetoric leave the churches, which results in diluted power for religious conservatives, who then bear down even harder on the anti-gay message. The same arrogance and institutional blindness that got them into this spiral make it almost impossible for them to see the problem and pull out of it.

But even if this secularizing trend continues, it’s likely that there’s a hard core of believers who will persist no matter what: no one is forecasting the total extinction of the religious right in politics.

Still, for progressives, the eroding power of the churches is a most welcome development: the religions right can no longer claim to be the sole source of morality and virtue, nor can they expect to assert their will in political matters and be obeyed without question. Instead, they’ll have to muster evidence and make their case in the marketplace of ideas like everyone else.

In other words, the religious right will finally have to fight fair, and I’m willing to bet that, in the long run, that’s a fight they’ll lose.

No sex education please, we’re British!

Added October 27, 2014

Tory MP and devout Christian Philip Davies, above, has blamed ‘sex education fanatics’ for a rise in unwanted pregnancies in the UK since the 1970s

The National Secular Society recently reported that, Davies – a supporter of the Cornerstone Group (motto: Flag, Faith and Family) – called for:

    Less sex education, or even better, none.

Davies, a strong opponent of gay marriage, delivered his “no sex education please” demand during a debate introducing the Sex and Relationships Education (Curriculum) Bill to Parliament.

Responding to a speech by Labour MP Diana Johnson, introducing a Private Member’s Bill to make provision to include education about sex and relationships, resilience against bullying and sexual abuse and ending violence against women and girls in the national curriculum, Davies said:

My job as a parent is to bring up my children with my values and the values I think are important to instil in them.

Mr Davies argued that the responsibility for educating children about sex and relationships lay solely with parents, and called for the education system to have no role in educating children about sex. In 2008, Davies was quoted as saying that Italy, despite having “almost no sex education in its schools”, had an even lower rate of teenage pregnancies than Holland.

Johnson cited figures from a Mumsnet survey, in which 92 percent of respondents wanted sex education to be compulsory in secondary schools and just under 70 percent wanted compulsory sex and relationship education in primary schools. A YouGov poll last year found similar levels of public support, with 86 percent agreeing that sex and relationships education “which addresses sexual consent and respectful relationships” should be compulsory in secondary schools.

Davies also objected to calls for “better sex education”, instead urging re-evaluation of the “benefit system and the housing allocation system” to “tackle issues such as teenage pregnancies”.

In 2012 an Ofsted report found that PSHE education was inadequate or required improvement in 40 percent of English schools.

During the debate Johnson referenced historic sex abuse in Rotherham and Rochdale, and quoted from the Jay Report which found that young people:

In the course of the Inquiry were scathing about the sex education they received at school.

Davies also discussed the grooming and child sex abuse scandal in Rotherham, but argued for an “anti-political correctness Bill” to prevent such abuse from recurring.

In 2012 Ofsted found that:

Where sex and relationships education is weak, pupils are left vulnerable to inappropriate sexual behaviours and exploitation.

The National Secular Society says it is committed to statutory sex and relationship education for all children as a fundamental human right.

Stephen Evans, NSS campaigns manager, said:

Statutory SRE is about having an education policy based on evidence, and the evidence clearly shows that teaching children about sex and relationships in an age-appropriate manner reduces levels of teenage pregnancy and encourages a healthier, more knowledgeable and sexually autonomous younger generation.

In her speech, Diana Johnson argued:

We want parents and families to be part of the discussions with youngsters about relationships and keeping safe, but we cannot stand back and hope that all families will have those conversations.

Johnson, who was Minister for Schools under the last Labour Government, went on to say that:

We know that it is often the most vulnerable children who do not have family support in this area.

Davies was earlier quoted as saying that he agreed with Nigel Farage about “virtually everything”, though he appeared to go further than UKIP on this issue. Whilst UKIP want to “scrap sex and relationship education for children under 11″, Mr Davies explicitly called for all sex and relationship education to be removed from the curriculum entirely and for it to be taught solely by parents.

The Sex and Relationships (Curriculum) Bill was introduced to Parliament on 21 October 2014 under the Ten Minute Rule. It will now face a second reading in the Commons on Friday 21 November.

Earlier this week, Davies had a “screaming row” with Channel 4 presenter Jon Snow, above, during a tour of the channel’s studios. He had earlier accused Snow of being “left wing”.

When Snow and Davies came face to face, the obnoxious Shipley MP accused Snow of being “too left wing”, said he was “past it” and suggested that the 67-year-old – one of the best known faces on UK TV – should retire.

Davies denied reports in the Guardian and Daily Mail that Krishnan Guru-Murthy, Snow’s co-presenter asked him to leave the building

Amnesty condemns 'bloody stain on human rights record' as Iran hangs 26-year-old woman

Added October 26, 2014

Amnesty International denounced “another bloody stain” on Iran’s human rights record on Saturday when a 26-year-old woman was executed for allegedly killing a man who she said was intent on rape.

Reyhaneh Jabbari was hanged at dawn in Rajaie Shahr prison outside Tehran after spending seven years behind bars. She was the 967th person to be executed since Hassan Rouhani took office as Iran’s president on 4 Aug 2013, according to the Iran Human Rights Documentation Centre.

The state media announced that Miss Jabbari had been put to death after the family of the man she was accused of killing declined to grant a reprieve. Her mother, Shole Pakravan, confirmed the execution and said she was going to a cemetery to identify her daughter’s corpse.

Amnesty International and other human rights groups had campaigned for Miss Jabbari to be spared the death penalty. On several occasions, her execution was thought to be imminent, but each time there was a delay. In the end, however, Iran’s hardline judiciary proved impermeable to outside pressure.

“This is another bloody stain on Iran’s human rights record,” said Hassiba Hadj Sahraoui, the deputy director of Amnesty’s Middle East and North Africa Programme. “Once again Iran has insisted on applying the death penalty despite serious concerns over the fairness of the trial.”
Related Articles

    Rape victim Reyhaneh Jabbari has been sentenced to death in Iran 

    Iran rape victim bound for gallows unless she changes story
    19 Apr 2014

    Tehran: Criticism from Cameron unacceptable
    30 Sep 2014

    Ghoncheh Ghavami awaits verdict in Iran trial
    14 Oct 2014

Miss Jabbari was sentenced to death in 2009 after what Amnesty called a “deeply flawed investigation”. She admitted stabbing Morteza Abdolali Sarbandi, a former intelligence ministry official, but pleaded self-defence. On her account, she stabbed Sarbandi in the back as he was trying to rape her – but the victim was actually killed by another named person, who was never the focus of inquiry.

Amnesty said these claims “if proven” could have exonerated Miss Jabari. But they were never “properly investigated, raising many questions about the circumstances of the killing”.

Amnesty added that the judiciary had “pressured” Miss Jabbari to “replace her lawyer, Mohammad Ali Jedari Foroughi, for a more inexperienced one, in an apparent attempt to prevent an investigation of her claims”.

Over the last decade, Iran’s regime has typically hanged between 500 and 600 people every year, giving the country the highest number of executions in the world, apart from China. Unlike in China, however, hangings in Iran often take place in public.

The pace of executions has accelerated since Mr Rouhani became president: 381 people were hanged between his accession to office and 31 Dec 2013. Another 586 are known to have been put to death so far this year, including Miss Jabbari, according to a database maintained by the Iran Human Rights Documentation Centre.

While Mr Rouhani has moderated Iran’s foreign policy, critics say that he has done nothing to ease the regime’s domestic oppression. In particular, he appointed a notorious figure, Mostafa Pour-Mohammadi, as justice minister. Mr Pour-Mohammadi was dubbed the “minister of murder” by Human Rights Watch for his role in overseeing the mass killing of thousands of prisoners in 1988.

VIDEO: Atheism is winning, says Dawkins

Added October 26, 2014

by Ben Lowry, ben.lowry@newsletter.co.uk

http://www.newsletter.co.uk/news/regional/video-atheism-is-winning-says-dawkins-1-6376419

Atheists are winning the argument against advocates of religion, the scientist Richard Dawkins believes.

Professor Dawkins told an audience in Belfast that he thought that the belief that there was no God would become increasingly widely accepted over the coming centuries,

“I think we’re winning the broad historical sweep but like many historical curves it has its ups and its downs,”

he said.

Mr Dawkins, who in 2006 wrote the best-selling book the God Delusion, was responding to a question from the News Letter in which we cited a 1739 advertisement from the paper publicising a religious rebuttal of atheism, at a time when the concept was a radical one. We asked if, looking into the future, he thought he was winning in his sustained attempt to persuade people that there is no supreme being.

Speaking on Tuesday night at the Strand Arts Centre alongside the American physicist and atheist Lawrence Krauss, Professor Dawkins predicted some setbacks for atheism, saying:

“I think the Catholic Church probably benefited from that in Poland for example and there are going to be probably many reversals of that sort but over the scale of centuries, yes, I think we’re winning.”

See another video clip from Tuesday evening.

And click here for Alex Kane’s review of the documentary that was screened about Krauss and Dawkins.

Or in this clip, Richard Dawkins can be seen joking about about the influence of religion in Northern Ireland.

Sam Harris and Cenk Uygur Clear the Air on Religious Violence and Islam

Added October 25, 2014

http://www.youtube.com/watch?v=WVl3BJoEoAU&feature=youtu.be

The government wants to slim down aid to religious communities heavily in Sweden

Added October 25, 2014

Government is cutting support for the faith community greatly. During the next year reduces the appropriation of six million and by the year 2018, the additional 19 million taken away from this year's allocation of 77 million.

Under the budget bill money will instead go to the "priority actions".

In recent years, the alliance government has increased funding for faith communities to 77 million in this year's budget. Among other appropriations to the Board for government grants to faith community has been increased in several steps. The recently resigned samfundsminster Stefan Attefall has often emphasized religious communities important contribution to civil society.

But now Stefan Löfvens new government with kulturminster Alice Bah Kuhnke completely around. There will be severe cuts in the allocation for religious communities. Next year cut the appropriation of 0.7 million €, from 
8.5
million
to just 7.7 million €.

This means that both the organization grants, business grants and project grants, other denominations except the Swedish Church will decrease. Swedish church has no such contributions.

But the allocation to historically valuable churches, the church antiquarian compensation, is, as expected, remained at the level of 50
million
€ per year over the next four years.

"A slap in the face to religious communities. Assistance halved the budget. Deductibility of gifts dropped."

writes Stefan Attefall, former communities minister on his twitter account in a comment on the budget. 

Lundberg, Lennart
lennart.lundberg@kyrkanstidning.se

In swedish: Regeringen vill banta stödet till trossamfund kraftigt

Regeringen skär ned stödet till trossamfund kraftigt. Under nästa år minskar anslaget med sex miljoner och fram till år 2018 ska ytterligare 19 miljoner tas bort från årets anslag på 77 miljoner kronor.

Enligt budgetproposition ska pengarna istället gå till "prioriterade insatser".

Under de senaste åren har alliansregeringen ökat anslagen till trossamfund till 77 miljoner i årets budget. Bland annat har anslagen till nämnden för statsbidrag till trossamfundet ökats i flera steg. Den nyss avgångne samfundsminster Stefan Attefall har ofta framhållit trossamfundens viktiga insatser i civilsamhället.

Men nu gör Stefan Löfvens nya regering med kulturminster Alice Bah Kuhnke helt om. Det blir kraftiga nedskärningar i anslaget till trossamfund. Redan nästa år kapas anslaget med 6,6  miljoner, från 77,7 miljoner till bara 71,1 miljoner.

Det innebär att såväl organisationsbidrag, verksamhetsbidrag och projektbidrag till andra trossamfund utom Svenska kyrkan kommer att minska. Svenska kyrkan får inga sådana bidrag.

Men anslaget till kulturhistoriskt värdefulla kyrkor, den kyrkoantikvariska ersättningen, ligger som väntat kvar på nivån 460 miljoner kronor per år de närmaste fyra åren.

"Ett slag i ansiktet på trossamfunden. Stödet halveras i budgeten. Avdragsrätt på gåvor slopas. Skattehöjningar slår även mot hjälpsamhet",

skriver Stefan Attefall, före detta samfundsminister på sitt twitterkonto i en kommentar till budgeten.

Lennart Lundberg

West continues to step on same rack sponsoring Islamic extremists — Putin

Russian President Vladimir Putin has criticized Western countries for their selective support to Islamic extremists to attain their goals

© TASS/Mikhail Metsel

SOCHI, October 24. /TASS/. Russian President Vladimir Putin has criticized Western countries for their selective support to Islamic extremists to attain their goals. The Russian leader has made a specific statement to participants of international discussion club Valdai which is meeting in Russian Black Sea resort city of Sochi on Friday.

Russia says US-led coalition fails to coordinate with Syria against IS

“By the way, I continue to be surprised that our partners step, as we say, on the same rack again and again. In the meantime, they have sponsored Islamic extremist movements for the fight with the Soviet Union which passed through hostilities in Afghanistan. Taliban and Al-Qaeda grew from them,”
Putin recalled.

In his words, the West “did not support, but turned a blind eye” to an invasion of international terrorists into Russia and Central Asian states. “We did not forget this,” the Russian president said.

In the view of the president, the United States began to understand a common threat of terrorism after terrible terrorist attacks staged on September 11, 2001, when Russia was one of first countries to support American people and government.

“At talks with US and European leaders, I said repeatedly that joint fight against terrorism as a global challenge is needed. We cannot put up with this challenge, and this cannot be curbed using double standards. They agreed with us, but little time passed, and everything got back on the same track again,”
Putin said.

The president said that after interference in Libyan affairs that country was brought to the brink of collapse and became a stronghold for terrorists. As for Egypt, only “the will and wisdom of current leadership” allowed preventing chaos and rampaging of extremists in this North African country.

“In Syria as in the past times the United States and its allies began to fund directly and supply gunmen with weapons,"
Putin noted.

New Zealand State School Offers Bible Classes Under the Guise of Values Education; Some Parents Protest

New Zealand State School Offers Bible Classes Under the Guise of Values Education; Some Parents Protest

Added October 24, 2014

by Terry Firma, Reiendly Atheist

[Corrected as noted below]

Who doesn’t like “values”? Values are what those of us with kids would probably most like to impart to them. But whose values?

That’s what Roy Warren, an Australian New Zealand father, is asking a state school after his five-year-old son was subjected to a values curriculum. The teaching is, to say the least, a little one-sided.

The program is run by the Churches Education Commission, which acts on behalf of Christian churches to teach religious education in state schools. …

[Says Warren:] “I went through the 18 lessons and every one of them is about God. For 18 weeks these children are being told to believe in God. It’s evangelistic.”

    Families can opt out of the program but Warren did not want to isolate his son. “I thought it was very unfair to take him away from his classmates and get him sitting by himself coloring in and making him feel ostracized,” he says. “And then have to explain to him he hasn’t been bad or naughty, but it’s just against what we believe in as a family.“

Warren says there are around a dozen parents from St. Heliers School who support him and at least one other parent is laying a complaint with the Human Rights Commission [as he has].

The matter is now in mediation.

Simon Greening from the Churches Education Commission believes that

… it is good for children to learn about religion and that school boards should have support systems for parents who opt out.

The school doesn’t seem too fazed by the whole thing. Following Warren’s complaint, it put the matter up for a vote among parents, and a two-thirds majority of those who voted wants to keep the come-to-Jesus program.

Only 41 per cent of parents voted. Of those, 67 per cent were in favor, 18 per cent were against and 13 per cent were neutral.

Goodbye Cruel World

christianity by

AtheistExile.com has existed since 2007. The only reason it’s lasted this long is because, before I moved to the Philippines (from California), I loaded up my PayPal account with enough money to pay my yearly ISP fees for a long time.

I did this because I knew it was too difficult to pay U.S. bills from the Philippines and, thus, my credit cards would eventually all expire (I paid them all off before coming here and quit using them). Anyway, without any credit cards, my PayPal account is depleted and my ISP will soon be cutting me off.

If you’d like to continue following me, I will mirror the content of AtheistExile.com to atheistexile.wordpress.com (most of the site is already copied over there), although some features will not transfer well (or at all). I’m also thinking about mirroring what I can to atheistexile.tumblr.com. Bookmark the WordPress link for sure and the Tumblr link too, while you’re at it.

You can also follow me on Facebook (where I go by the name of Buster Faith), Twitter and forums like Quora, AtheistNexus and ThinkAtheist. If you guys have never checked out Quora.com before, you really ought to. It’s the best-run forum on the Internet and I hang out there a lot.

I know that some of you have been following me from the beginning and I appreciate it.

And, to Facebook, who has been blocking my site for years because of complaints from believers, I say go fuck yourself. I hope you go the way of MySpace (but it doesn’t appear that Google+ will be the one to dispatch you).

Unless I get enough requests for Pat Condell transcripts, I will undoubtedly quit transcribing them. Please direct your requests (or any other inquiries or comments) to AtheistExile@gmail.com. We’ll see how it goes.

Thanks to all my followers. It’s been a good run.

Sincerely,

Jim Ashby

Christianity Is Not Great: How Faith Fails

Added October 23, 2014

John W. Loftus (Author), Hector Avalos (Foreword)

In this new anthology critiquing Christianity, John Loftus—a former minister and now a leading atheist—has brought together an outstanding group of respected scholars who focus on the harms caused by the world’s leading religion.

The contributors begin by dissecting the many problematic aspects of religious faith generally. They repeatedly demonstrate that, with faith as a foundation, almost anything can be believed or denied. And almost any horrific deed can be committed. The authors then take a good hard look at many of the most important political, institutional, scientific, social, and moral harms committed in the name of Christianity. These range from the historical persecutions of the Inquisition and witch hunts to the current health hazards of faith healing.

Finally, the authors answer three common Christian retorts to criticisms from nonbelievers: (1) that atheists cannot judge a harmful action without an objective moral standard; (2) that atheists need faith to solve the world’s problems; and (3) that atheists cannot live a good life without faith.

Loftus and the contributors generally conclude that, given both the well-documented historical record and ongoing problems raised by the faith, Christianity decisively fails empirical tests of its usefulness to humanity.

Strong relativistic consequentialism

Erkki Hartikainen October 23, 2014

David Hume argued that one cannot make a normative claim based on facts about the reality, implying that normative claims cannot be the conclusions of reason.

I will agree with Hume.

Normative claims are not true or untrue.

All human claims are relative, but as Bernard Willaims (Ethics and the Limits of Philosophy) says, 

"The basic idea behind the distinction between the scientific and the ethical, expressed in terms of convergence, is very simple.

In a scientific inquiry there should ideally be convergence on an answer, where the best explanation of the convergence involves the idea that the answer represents how things are; in the area of the ethical, at least at a high level of generality, there is no such coherent hope.

The distinction does not turn on any difference in whether convergence will actually occur, and it is important that this is not what the argument is about.

The point of the contrast is that, even if this happens, it will not be correct to think it has come about because convergence has been guided by how things actually are, whereas convergence in the sciences might be explained in that way if it does happen, (p. 136)".

I have said that the etchics of the visitors from outer space can be only consequentialism. I am a strong supporter of the qonsenquetialism.

How this is posiible?

I am a relativistic consequentialist. I use the term "strong relativistic consequentialism" for my conception of reality.

In addition I am a postuhmanist. This means that I stand for animal rights.

Syrian father filmed stoning daughter

Added October 23, 2014

http://freethinker.co.uk/2014/10/22/syrian-father-filmed-stoning-daughter/

Islamist Morals: ISIS Brutally Murdered 700 People… After a Man Was Caught Smoking a Cigarette

Added October 22, 2014

by Terry Firma in Friendly Atheist

Three months ago, fighters of the Shaitat tribe in Syria had to throw in the towel when it became clear that their ISIS foes had superior firepower. The Washington Post reports what happened next:

We wanted to save our people,” said Abu Abdullah … describing how they agreed to a truce with the militants in mid-July. The Islamic State was permitted to enter the town and establish a garrison, but local leaders were left in charge, he said.

Relations quickly frayed. The crunch came, the tribesmen in Reyhanli said, when Islamic State fighters whipped a local man who was caught smoking a cigarette in the street, a crime under the Islamic State’s harsh interpretation of Islam. The man’s brother, incensed, shot at a passing Islamic State patrol, killing one of its fighters.

The brother was arrested and publicly beheaded, triggering an outpouring of rage. Residents marched on the Islamic State’s headquarters, forcing its fighters to flee.

But the relief from the Islamist fundies was only temporary.

The militants then brought in reinforcements and began shelling the town, using artillery they had captured the previous month in Iraq. After a three-day barrage, the Islamic State militants moved in. They rounded up all the surviving men and boys older than 15 they could find and set about systematically killing them.

Over, in the end, a cigarette.

A photo essay on an Islamic State blog boasted of the different ways tribesmen were killed, including beheadings, mass shootings and a crucifixion. A video shows how the militants lined up scores of captives on a road, their hands bound, then set about clumsily decapitating them, one by one. The executioners, speaking in Tunisian, Egyptian and Saudi accents, taunted those not yet dead by swinging severed heads in front of their faces and telling them, “It’s your turn next.”

And then they’d make good on that promise. About 700 people were killed, the greatest known single atrocity since ISIS’ campaign for the Caliphate began, 18 months ago.

Said one of the survivors:

“Now we hate everyone who prays. Now we hate even beards.”

The Conception of Reality

Erkki Hartikainen October 22, 2014

A term introduced by Bernard Williams in his study of Descartes for a conception of reality as it is independent of our experience and to which all representations of reality can be related.

To gain such a conception requires overcoming the limitations of our enquiry and any systematic bias, distortion, or partiality in our outlook.

Such a conception may enable us to view our representations as one set among others and to avoid assessing the views of others from our own standpoint.

Williams claims that our notion of knowledge implies that such a conception is possible.

“This notion of an absolute conception can serve to make effective a distinction between ‘the world as it is independent of our experience’ and ‘the world as it seems to us’.”

B. Williams, Ethics and the Limits of Philosophy

“if knowledge is what it claims to be,then it is knowledge of a reality which exists independently of that knowledge, and indeed (except for the special case where the reality known happens itself to be some psychological item)independently of any thought or experience. Knowledge is of what is there anyway.”

Descartes: The Project of Pure Enquiry Hardcover – May 17, 2005
by Bernard Williams

Atheist Experience

Added October 21, 2014

WHAT IS THE ATHEIST EXPERIENCE?

The Atheist Experience is a weekly cable access television show in Austin, Texas geared at a non-atheist audience. The Atheist Experience is produced by the Atheist Community of Austin.

The Atheist Community of Austin is organized as a nonprofit educational corporation to develop and support the atheist community, to provide opportunities for socializing and friendship, to promote secular viewpoints, to encourage positive atheist culture, to defend the first amendment principle of state-church separation, to oppose discrimination against atheists and to work with other organizations in pursuit of common goals.

We define atheism as the lack of belief in gods. This definition also encompasses what most people call agnosticism.

VISIT THE ACA’S OFFICIAL WEB SITES

http://www.atheist-community.org (The Atheist Community of Austin)
http://www.atheist-experience.com (The Atheist Experience TV Show)

More shows and video clips can be found in the archive:
http://www.atheist-experience.com/archive

DVDs of the Atheist Experience can be purchased via:
http://www.atheist-community.org/products

MUSIC CREDITS

Theme song: “Listen to Reason,” written and performed by Bryan Steeksma.
http://www.youtube.com/bryansteeksma
http://www.myspace.com/bryansteeksma

NOTES

TheAtheistExperience is the official channel of The Atheist Experience. “The Atheist Experience” is a trademark of the ACA.

Copyright © 2014 Atheist Community of Austin. All rights reserved.

More On The Madness Of Muslims–It’s Either Silence Or Stoning, But Play Along Or Die

Added October 20, 2014

Cross posted @ the Atheist Oasis
islam-religion-of-peace-cartoonSometimes we take our liberties for granted. In America, you can (almost) get away with the hard word, the harsh criticism, and the most nonsense you’ll usually receive is a verbal slap on the wrist and speeches about civilized discourse.

But in some countries, the inmates are running the asylum. Witness:

The Lahore court’s decision to uphold Asia Bibi’s death penalty is far from just

In November 2010, Asia Bibi, a Christian mother of five, was sentenced to death in Pakistan. Her crime was allegedly insulting the prophet Muhammad during an argument with some Muslim neighbours. The case caused an international outcry; politicians and international human rights organisations took it up; lawyers appealed. Today, the Lahore high court upheld the death sentence.

Bibi’s case shone a spotlight on Pakistan’s harsh blasphemy laws. The existence of blasphemy laws is not itself unusual. All over the world, different countries restrict what citizens can say about religion; Britain had a blasphemy law until 2008. What is exceptional in Pakistan is the extremity of the penalties, and the light burden of proof. Blasphemy carries a maximum penalty of death, yet the law sets out no standards for evidence, no requirement to prove intent, no punishment for false allegations and, indeed, no guidance on what actually constitutes blasphemy.

The accuser can refuse to repeat the offending statement in court, and judges can choose not to hear evidence in case it perpetuates the blasphemy and offends religious sensibilities. This means that in some cases, the accused can go through a whole trial without knowing what they are supposed to have done or said.

The law is open to massive abuse. As such, it is frequently used to settle personal vendettas and to persecute minorities. Bibi’s alleged blasphemous comments were supposedly made after co-workers refused to share water that she had carried; they said it was unclean because she was a Christian (this is a hangover from the caste system, as most of those who converted to Christianity in pre-partition India were members of the lower castes). She has always maintained her innocence, claiming that these neighbours simply wanted to punish her. The British citizen Mohammed Asghar, who suffers from paranoid schizophrenia, also faces the death sentence for blasphemy. Allegations were made against him in 2010 by a tenant with whom he was having a dispute. No concessions have been made for his mental health condition.

Despite these obvious flaws in the legislation and the way it is applied, reform is not coming. When Bibi’s case came to prominence in 2010, three politicians – Salmaan Taseer, Shahbaz Bhatti and Sherry Rehman – all from the Pakistan People’s Party, which was then in power, took up the case and called for reform. The consequences speak for themselves. Taseer was shot dead by his bodyguard in January 2011. In March the same year, Bhatti was killed by Taliban assassins. Rehman was forced into semi-hiding. The then prime minister shelved all reform, cowed into retreat by the potent mix of extremist threats and mob violence.

Blasphemy excites strong emotions among parts of Pakistan’s public like no other issue. Many people accused of blasphemy are killed by mobs before they even make it to trial. (According to the Islamabad-based Centre for Security Studies, at least 52 people have been killed over blasphemy offences since 1990). Taseer’s assassin was showered with rose petals when he arrived at the courthouse for his murder trial. Many took this as evidence of the way that extremist groups have infiltrated elements of Pakistani society, exploiting the public’s strong religious sensibility and pushing it further towards intolerance.

The power of extremist groups, and the acquiescence of politicians, has had a big impact on the direction of public discussion in Pakistan. The targeting of anyone who speaks out about blasphemy laws has had a chilling effect, and even outspoken liberal voices are reluctant to make the case for reform publicly. Several years ago, while living in Karachi, I wrote on the subject for one of Pakistan’s leading liberal English-language newspapers. The editors decided not to publish it because the subject was deemed too risky.

While this self-censorship is entirely understandable in a country where the authorities provide little protection, it gives extremist ideas the space to flourish and grow. Without people in the halls of power willing to stand up and call for change, there is little hope for Bibi, Asghar and the hundreds of other disenfranchised people sentenced to death under these excessive and nonsensical laws.

A minor squabble over whose imaginary friend is better is cause for a death sentence? Hello, Earth to Pakistan: it’s the fucking 21st century, you fuckwits. The hypocrisy is staggering – these morons insisted on being treated with deference, and refuse to return the favor to others.

The best bet in dealing with this asininity is to sanction these bozos. Refuse to do business with them until they get their shit together. No more death penalties because some Islamic idiot got butt-hurt.

Till the next post, then.

Atheism or Agnosticism

Added October 19, 2014

Against Agnosticism

Posted June 30, 2009 by Josh in Culture, Religion.

Agnosticism has a certain appeal as a more moderate form of atheism.

Agnosticism, for our purposes, refers to the belief that the existence (or lack thereof) of god is unknowable. 

I’ve generally found that theists tend to have more respect for agnostics due to their holding of a more “reasonable” position.

However, this is misguided: When it comes to the belief in god, agnosticism is logically unsound at best and intellectually cowardly at worst.

Many agnostics are cowardly in the sense that they use agnosticism as a cop-out for not thinking hard about religious questions.

Many agnostics do not actually deal with the epistemological question of whether we—as humans with reason—can know whether there is a god; Rather, they deal with the subjective personal question of whether they believe in a god: “Do you believe in god?” “I don’t know!”

And, because agnosticism is a more socially acceptable position to hold, there is an incentive not to think.

However, there are agnostics that actually make arguments for agnosticism. Past thinkers have demonstrated that these arguments are flawed but agnosticism has been popular enough that it is valuable to be reminded of the argument against agnosticism.

Agnostics believe that the existence of god is neither provable nor disprovable.

Thomas Huxley wrote how he came to develop the term:

“When I reached intellectual maturity and began to ask myself whether I was an atheist, a theist, or a pantheist; a materialist or an idealist; Christian or a freethinker; I found that the more I learned and reflected, the less ready was the answer; until, at last, I came to the conclusion that I had neither art nor part with any of these denominations, except the last.

The one thing in which most of these good people were agreed was the one thing in which I differed from them.

They were quite sure they had attained a certain ‘gnosis,’–had, more or less successfully, solved the problem of existence; while I was quite sure I had not, and had a pretty strong conviction that the problem was insoluble…

So I took thought, and invented what I conceived to be the appropriate title of ‘agnostic.’

It came into my head as suggestively antithetic to the ‘gnostic’ of Church history, who professed to know so much about the very things of which I was ignorant. To my great satisfaction the term took.”

The most effective way to respond to agnosticism is through reductio ad absurdum.

If we ought to be agnostic on the existence of God because there is no way to disprove his existence, then we ought to be agnostic towards a lot of seemingly ridiculous things.

We could start in the domain of religion: For one, if we are agnostic regarding the existence of a single god, the same argument holds for multiple gods.

So, we must, to be consistent, be agnostic toward polytheism. Additionally, what about the argument that gravity is not simply caused by a really large number of ridiculously strong invisible fairies dressed in drag pushing down on you and other objects?

Using the argument from agnosticism, this cannot be disproved so we need to maintain an agnostic stance…which is absurd.

The problem is that agnostics misapply the scientific method. 

Bertrand Russell puts it best when discussing his famous teapot example:  Russell offers the example of a small (basically invisible given current technology) teapot between Earth and Mars revolving around the sun.

Russell claims,

“But if I were to go on to say that [the teapot exists], since my assertion cannot be disproved, it is an intolerable presumption on the part of human reason to doubt it, I should rightly be thought to be talking nonsense.

If, however, the existence of such a teapot were affirmed in ancient books, taught as the sacred truth every Sunday, and instilled into the minds of children at school, hesitation to believe in its existence would become a mark of eccentricity and entitle the doubter to the attentions of the psychiatrist in an enlightened age or of the Inquisitor in an earlier time.”

The presumption underlying Russell’s argument is that the burden of proving a deity’s existence lies with the theist.

It makes little sense that the nonbeliever has a burden to disprove seemingly absurd arguments, whether they refer to a teapot, invisible beings, or a belief in god.

In all other realms of science, the burden of proof lies with the individual who is making the assertion.

Why should it be any different when it comes to religious matters?

For Atheism

Erkki Hartikainen October 19, 2014

Definition of atheism:

Atheism is a singe proposition "There is no god or no gods".

Atheism is nothing more.

The strong definition of the proposition is:

"The proposition is something which is either true or false."

The weak definition of the burden of proof is:

"There is a of proof on the person asserting an existence claim."

I know that many opinion addicted philosophers will not accept my definitions.

The amount of opinion addicted philosophers is growing.

But if you accept my definitions you understand why I am an atheist.

London protest over blasphemy sentence

When Asia Bibi, a Pakistan farm worker, was originally sentenced to death in 2010 for blasphemy, a crowd gave the judge a standing ovation, chanting ‘Kill her, kill her! Allahu Akbar!’

Added October 19, 2014

http://freethinker.co.uk/2014/10/18/london-protest-over-blasphemy-sentence/

Ramping Up Production: Providing Contraception to Millions More Girls and Women in Africa and Asia

Added October 18th, 2014

By: Katja Iversen, CEO, Women Deliver

Last week I saw a good example of what it means to “walk the talk” - taking commitments made in big meetings and turning them into action that will potentially benefit millions of girls and women around the world. I participated in the unveiling of a new state-of-the-art production plant in Oss, Netherlands, that will provide 10 million contraceptive implants annually destined for use in developing countries in Asia and Africa.

The healthcare company MSD (better known as Merck & Co. Inc. within the United States) proudly opened the new production line at the Oss Plant, joined by staff, the Mayor of Oss, ambassadors, academics, representatives from the Dutch government, the Reproductive Health Supplies Coalition, FP2020, the Population Council, and the Bill and Melinda Gates Foundation.

As the world counts down until the expiration of the Millennium Development Goals, and the post-2015 Sustainable Development Goals currently in the making, the broad turnout showcased the importance of and the need for strong, committed and diverse partnerships if we want to improve the world for girls and women. And that need for partnership and action was strongly emphasized by many of the speakers in a panel discussion that took place the same day, which I also participated in.

In his introductory remarks, John Skibiak, director of the Reproductive Health Supplies Coalition, pointed out that the goal to reach 120 million women and girls by 2020 will require more than

“doing more of the same.”

“It requires business as unusual and strategic thinking by all parties involved. We need to work together to provide choice, quality and affordable supplies. No institution or sector can hope to achieve these goals alone.”

Koen Kruytbosch, Executive Director, Institutional Business Africa at Merck/MSD, also acknowledged the importance of partnerships if we want affordable contraceptives.

“Affordability is key to make progress sustainable.”

As evidence of Merck/MSD’s commitment to collaboration, Kruytbosch pointed to an agreement announced between Merck/MSD and the Bill & Melinda Gates Foundation to reduce the price for the contraceptive implant, Implanon NXT, by almost 50 percent.

In many countries, national governments are also stepping up their investments in family planning programs. This makes perfect sense, according to Jeroen Roodenburg, Special Ambassador for Business and International Collaboration within the Dutch Ministry of Foreign Affairs. After all, improved access to family planning can contribute to economic empowerment for women, which in turn can drive economic growth.

“Studies indicate that 90 percent of women’s earnings are reinvested in their families and communities, compared to 40 percent for men.”

All panelists agreed that good progress had been made since the 2012 London Summit and the launch of FP2020 – a global partnership to support the rights of girls and women to decide whether, when and how many children they want to have.

“The summit brought family planning back to the forefront of development,”


said FP2020 Director Beth Schlachter. She pointed to

“deeper financial commitments across the spectrum,”

from both donor governments and the governments of target countries. John Townsend, Vice President and Director Reproductive Health at the Population Council echoed Schlacter’s claim that progress has been made and added that

“more contraceptives are being supplied, but we also see that more people are interested in the supplies.”

He cautiously graded the work done to date as an 8 on a scale of 1-10.

While the panel fully agreed that there is a great momentum, all recognized the challenge ahead to maintain it and overcome remaining barriers. Kruytbosch pointed to the need to better manage supply chains to avoid stock-outs and refine forecasting models to help manufacturers meet demand.

Several felt that there is still a lot of untapped potential in public-private partnerships. Roodenburg highlighted the need to

“do more in fragile states,”

while Schlachter emphasized that the goal to reach 120 million additional users of modern contraceptive methods by 2020 in the world's poorest countries doesn’t tell the whole story.

“We have to think about markets, equity, providing a range of choices. If we’re just focusing on the numbers but we’re not meeting the rights of women and girls, we’re losing an important opportunity.”

My intervention within the panel focused on the most crucial challenges and greatest opportunities – to involve women and girls themselves and to focus on the needs of young people. 222 million women today have an unmet need for family planning and half of the world’s population is under 30.

Their needs, their choices, and their opportunities – including access to modern contraceptives - will define the world as we know it.

It is vital that we take those women and young people seriously, talk to them, listen to them, and learn from them – in the policy and program making, as well as in the development of products.

During the visit to Oss, I was especially moved by the plant’s staff, who voiced how proud they are to be able to make a difference in the lives of millions of women across the globe.

Contraception is a vital part of the sexual and reproductive health and rights of girls and women and we must continue to collaborate to make sure they are given the tools and opportunities to live the full lives they want and deserve.

Facts and figures from Merck:

ISIS Beheadings Are Repugnant — As Are Those Carried Out In Great Numbers By Our Pious Saudi “Friends”

Added October 18, 2014 Terry Firma 67 http://www.patheos.com/blogs/friendlyatheist

Newsweek asks a good question:

Why, if Americans are so horrified by the ISIS beheadings, do we collectively shrug about the beheadings carried out by Saudi Arabia, our so-called ally?

Since the beginning of the year, 59 people have had their heads chopped off in the Islamic paradise, in cases that wouldn’t pass judicial muster in a halfway enlightened nation.

The Saudi legal system is based on Islam’s Sharia law. Some countries that use Sharia possess a penal code, but Saudi Arabia does not.

This is what awaits the condemned.

If you are a prisoner in Riyadh, the capital, you might be taken to the ocher-colored Deera Square, which has acquired a macabre sobriquet: Chop Chop Square. Before you arrive, police and security forces will have prepared the area. It may have been cordoned off to keep curious spectators at a distance, but they will congregate nonetheless.

You will be led to the center of the square, on the bare earth. According to one of Saudi Arabia’s state executioners, Mohammed Saad al-Beshi, who was interviewed in the Saudi newspaper Arab News in June 2003, your energy is likely to fade at this point, from sheer exhaustion and fear. You will not fight for your life, nor protest against your restraints.

Also because usually there’s Valium or another sedative coursing through your system – a pill that the regime touts as a kind offering to calm the convict’s nerves, but which is also to the executioner’s benefit: less chance of fear, panic, and writhing.

The executioner — always a man — is not allowed to talk to his victim. He reads your charge and some verses from the Quran. You are blindfolded, which is extremely important, and not for humanitarian reasons. If, when the sword is coming down, you turn in fearful anticipation, things could get messy. The blade might not sever with a single chop, or the executioner could miss his mark. The blood won’t be neatly caught by the plastic bags, and the head might not be so easy to scoop up…

Even in death, you are not liberated. Your murder is meant to be a sign to the people in the crowd that Saudi Arabia does not tolerate dissent. A loudspeaker announces your crime. Your body may be taken away to be buried immediately. But if you were accused of banditry or drug smuggling, like seven Yemenis who were beheaded last year, your corpse will also be crucified.

Mohammed Saad al-Beshi’s most productive day so far was when he beheaded seven prisoners. He told Arab News, “It doesn’t matter to me: Two, four, 10 – as long as I’m doing God’s will, it doesn’t matter how many people I execute.”

Al-Beshi started his trade in Jeddah in 1988, but many of the beheaders [there is currently a shortage of them] come from a long line of executioners, an occupation passed from generation to generation, like a cherished heirloom.

They’re nothing if not versatile.

In Saudi Arabia, at least, the executioner isn’t limited to separating bodies from heads. He also cuts off other body parts — hands, legs — depending on the crime.

Newsweek notes that the most recent beheading victim was convicted of — no joke — sorcery. Some Saudi prisoners are put to death for political dissent.

Also, last year a Saudi defendant who’d caused another man to become paralyzed was ordered to undergo the same fate, reportedly by having the executioner sever his spinal cord.

Through it all, the silence from the West is deafening.

George W. Bush, for one, made it clear that he would rather hold hands with the Saudi King — and repeatedly kiss him, see the video below — than ask the despot to stop the head-chopping barbarity.

kerry

That attitude continues:

Last month, Secretary of State John Kerry traveled to Saudi Arabia to strategize about ways to stop the human-rights violations perpetrated by ISIS.

As expected, Kerry gave the Saudi executions a free pass, never raising the subject.

PLAYBOY INTERVIEW: RICHARD DAWKINS

Added October 17, 2014

http://www.playboy.com/articles/playboy-interview-richard-dawkins?page=2

U.S. Supreme Court blocks Texas abortion restrictions

Added October 17, 2014

(Reuters) - The U.S. Supreme Court on Tuesday blocked certain restrictions on abortion contained in a Texas state law that abortion rights groups said would have forced all but a handful of clinics to shut down in the state of 26 million people.

The high court granted a request filed by abortion rights groups that puts on hold parts of a federal appeals court decision that had allowed the law to go into effect.

The brief court order said that requirements that clinics have certain hospital-like settings for surgeries could not go into effect pending appeal.

The requirement that was to have gone into effect on Sept. 1 would require clinics to meet a set of building standards ranging from widening halls to having facilities for certain surgeries that abortion rights advocates said were unnecessary, especially when an abortion is medically induced.

The state argued the requirements in the Texas law would reduce complications and increase patient care.

The order also said that a provision that requires abortion practitioners to have admitting privileges at a hospital within 30 miles (48 km) of the clinic could not be enforced for clinics in McAllen and El Paso, cities near the Mexican border. The provision will be in force in the rest of the state.

U.S. District Judge Lee Yeakel in August struck down the requirement for these two cities, saying women in those areas would have to travel as much as 500 miles (805 km) to go to an abortion clinic.

Abortion rights groups have said the regulations are unnecessary and served as an attempt to shut clinics.

Three conservatives on the nine-justice high court, Antonin Scalia, Clarence Thomas and Samuel Alito, said they would have allowed the law to go into effect in full.

The 5th U.S. Circuit Court of Appeals in New Orleans said on Oct. 2 that Texas could begin enforcing both requirements.

Abortion rights groups have said the measures as a whole would shutter all but seven clinics in the state.

"We're seeing the terrible impact these restrictions have on thousands of Texas women who effectively no longer have access to safe and legal abortion. We're relieved that the court stepped in to stop this, and we hope this dangerous law is ultimately overturned completely,"
said Cecile Richards, president of Planned Parenthood Federation of America.

ISIS Magazine: Islam Calls for Sexual Slavery

Added October 16, 2014

isis

Isis says raping and sexual enslaving non-Muslim women is simply part of Islam.

Isis released the fourth edition of its English-language digital magazine "Dabiq" on Sunday, in which it encourages taking women as sex slaves as part of Islam.

In the article in question from the digital publication, entitled "The revival (of) slavery before the Hour" - a reference to Judgment Day - the group outright calls for the sexual enslavement of non-Muslim women, particularly from the Kurdish Yazidi ethnic minority.

"One should remember that enslaving the families of the kuffar - the infidels - and taking their women as concubines is a firmly established aspect of the Shariah, or Islamic law,"

Harrowing reports have surfaced of the endless rape and torture being imposed on Yazidi women and girls, with many opting for mass-suicide after the brutalities.

The article comes out in time for the release of a Human Rights Watch (HRW) report on ISIS crimes against the Yazidis in Iraq, which is based on interview with 76 displaced persons.

"The Islamic State's litany of horrific crimes against the Yazidis in Iraq only keeps growing,"

said HRW special adviser Fred Abrahams.

"We heard shocking stories of forced religious conversions, forced marriage, and even sexual assault and slavery - and some of the victims were children."

In fact, ISIS is not unique in its use of sexual assault and slavery against its enemies.

Deputy to the Chief Mufti (Islamic scholar) of Syria, who is loyal to Syrian President Bashar Assad's regime that ISIS is fighting against, in early January gave Syrian soldiers religious permission to rape so as to take revenge on Syrian rebels.

Rescind Saudi Laws Designating Atheists as "Terrorists"

Added October 15, 2014

http://salsa4.salsalabs.com/o/50973/p/dia/action3/common/public/?action_KEY=10730

Columbus

columbus-criminal

If This Iranian-Born Atheist Doesn’t Get Asylum in Scotland, He Could Be Killed Back Home

Added October 14, 2014

http://www.patheos.com/blogs/friendlyatheist/2014/10/12/if-this-iranian-born-atheist-doesnt-get-asylum-in-scotland-he-could-be-killed-back-home/

Save Reyhaneh Jabbari from execution

Added October 13, 2014

Against the Death Penalty, Crisis, Individuals at Risk

Reyhaneh is still safe, thanks to people like you. Please remain vigilant and take action and encourage others to also take action.

Last Monday, Reyhaneh Jabbari’s mother got a call.

Her daughter told her that she would be executed early the next morning.

The execution was postponed at the last minute and Reyhaneh received a 10-day reprieve.

But Reyhaneh could be executed at any time now. Add your voice now to stop this happening.

Now 26-years-old, Reyhaneh has been in prison for seven years.

At just 19, she was charged with murder after stabbing a man she says was trying to rape her. Reyhaneh admits to stabbing the man once, but maintains a third person was involved in his killing.

These claims, which could clear Reyhaneh’s name, have never been properly investigated.
Reyhaneh’s extra time is almost up. Please help us fight for her life. Send an email now to aai-exchange+unsubscribe@googlegroups.com

Seven die in horrific witch-killing spree

Added October 12, 2014

Tanzanian victims were attacked and burnt to death by a mob of villagers who accused them of engaging in witchcraft.

According to this report, police said yesterday they have arrested 23 people in connection with the massacre.

The police chief for the western Kigoma region which borders Burundi, Jafari Mohamed, said:

Five of those killed were aged over 60, while the other two were aged over 40.

Among those arrested on suspicion of carrying out the killings was the local traditional healer, or witch doctor.

Relatives of those killed described horrific scenes, with the bodies of family members hacked with machetes or burned almost beyond recognition.
Said Josephat John, the son of two of the victims:

When I returned home in the evening, I found the body of my mother lying 10 metres away from our house, while the body of my father was burnt inside the house.

The attack in the village of Murufiti took place on Monday but reports only emerged after police announced the arrest of the suspects.

Mohamed said:

We are holding 23 people including local leaders in connection with the attack. They will appear in court to face murder charges.

Belief in witches and black magic remains strong in many parts of Tanzania.

A local rights group, the Legal and Human Rights Centre (LHRC), has estimated as many as 500 “witches” are lynched every year, based on reports that counted some 3,000 people killed between 2005 and 2011.

Many of those killed were elderly women, the centre said.

The rights group said some are targeted because they have red eyes – seen as a feared sign of witchcraft, even if they in fact that is the result from the use of dung as cooking fuel in impoverished communities.

The centre said that many local people believe that witchcraft is behind every misfortune – from infertility and poverty to failure in business.

Past attacks have included a series of bloody assaults against albinos, as well as against young children.

In Tanzania, albinos are killed and dismembered because of a widespread belief that charms made from their body parts bring good fortune and prosperity.

Profits and miracles

Added October 11, 2014

South Africa’s deeply unequal society has led to the rise of the “occult economy”: quack cures sold by mystics to poor urban workers.

By Sarah Emily Duff  

Driving to work one morning a couple of months ago on Empire Road, I noticed a small, A5-sized poster pasted on to the barrier wall around one of the stations in the city’s new rapid bus transit network.

Under the heading “ILLUMINATI” it offered “fame, riches and power” to whoever called a mobile number printed in large numbers across the bottom of the advertisement.

Over the next few weeks, similar posters – some illustrated, others not – appeared on rubbish bins, traffic signs, walls and fences around the city: mainly in the buzzy, occasionally chaotic, central areas of the old central business district (known locally as the CBD) and Braamfontein, and as far north as the polite, neat, predominantly Afrikaans suburb of Linden.

For residents of the city, these advertisements are not remarkable for the fact that a secret organisation seems to be interested in assisting residents in finding fame and fortune, but because this is a new addition to the range of similar small advertisements that plaster Johannesburg.

These offer enlargements of various body parts; help with finding lost lovers and procuring abortions; and the services of various prophets. Occasionally, a prophet will advertise his services as both a locator of lost lovers and an abortionist. Or as an expert in penis enlargements and as an improver of luck.

Every so often, the city authorities will peel and scrape off as many of these signs as they can, but, after a few weeks, a new flock appears on lampposts, signs and even parts of the Constitutional Court.

City managers’ efforts to remove the posters are connected partly to the image that Joburg – also known as Egoli or Jozi – likes to project of itself as a prosperous, modern metropolis. Last year, the city of Johannesburg adopted the slogan “a world-class African city”, a claim swiftly challenged by the Advertising Standards Authority.

This was on the grounds that a city so plagued by regular power cuts, pockmarked with potholes and with such poor service delivery in many areas could not claim to be “world-class”.

In some ways, this grandiosely inaccurate claim is typical of this upstart city, which sprawls above South Africa on the Highveld plateau.

It is younger than Cape Town and Durban – two former capitals of British colonies – having been established in 1886, after the discovery of significant deposits of gold.

It has been described as (South) Africa’s most “modern” city: in terms of the arts, urban planning (it is the city of the car), architecture and the mining technologies that have enriched a small but powerful section of its population.

Johannesburg is South Africa’s financial capital, and the site where some of the country’s dirtiest politics are played out. The variety of languages spoken on its streets – French, Swahili, Shona from Zimbabwe, Chichewa from Malawi, alongside South Africa’s own eleven national languages – demonstrates the extent to which it remains a magnet for people seeking their fortunes, be they from north of the Limpopo or from South Africa’s rural areas.

For all its wide highways and shiny high-rise offices, Johannesburg is also a place of magic and prophecy, and these migrants play a particular role in such exchanges and rituals.

Many of the prophets and healers who advertise their services on the flyers that adorn the city are migrants from elsewhere in Africa providing services to locals and foreigners alike. Indeed, the experiences of migrants living in Johannesburg may go some way towards explaining the appeal of the services offered by the flyers.

The city is a magnet for refugees fleeing conflict and persecution further north, and for people in search of better opportunities than would be offered at home.

Many of these migrants occupy an uncertain world in Joburg’s occasionally decaying and dysfunctional CBD, eking out livings as traders, cleaners and security guards, all the while dodging the officials who want to see papers proving their right to remain in South Africa. (Even with the correct and up-to-date forms, migrants are particularly vulnerable to police harassment.)

It is unsurprising, then, that prophets (and secret organisations) offering to improve luck, neutralise enemies and peer into the future would be attractive to people living precarious existences. South Africa – like many other countries in the region – has a long history of prophecy and divination, and these practices are integral to some forms of religion.

As Matthew Wilhelm-Solomon, a researcher at the African Centre for Migration and Society at the University of the Witwatersrand, observes in Writing Invisibility: Conversations on the Hidden City (2013), these have often become particularly powerful during periods of social and political transition and economic hardship. Churches and prophets provide means – community, information, ritual – to assist the city’s population to make sense of the world around them, but also to negotiate what is occasionally a violent and deeply frightening place.

However, prophecy is only one service offered by the practitioners who advertise around the city. Herbalists and healers provide purported cures for a staggering range of diseases and conditions – ranging from impotence and arthritis to HIV/AIDS to tuberculosis – as well as abortions.

Despite the fact that abortion is legal in South Africa, many young women make use of the services of small, often illegal, clinics because they advertise their services as cheap, painless and quick. Similarly, it is often easier to contact practitioners offering health services than to navigate South Africa’s confusing and overburdened health system.

It is also true that many South Africans supplement visits to hospitals and clinics and their use of Western biomedicine with remedies from herbalists and healers. The Traditional Health Practitioners Act recognises alternative medical practices, partly in an attempt to regulate them.

As Wilhelm-Solomon writes, churches, prophecy and these alternative forms of healing fulfil migrants’ “need for a sense of acceptance and belonging, and a public space to speak in a history where so many other avenues – the media, state, society at large – are closed”.

Migrants’ sense of powerlessness also offers one explanation for the popularity of penis, breast and hip enlargements. In fact, the most common flyer found around Johannesburg offers expert assistance with penis enlargement. Usually based on medicines imported from China, these treatments purport to make patients more attractive to the opposite sex.

Maxwell Kadenge and Thabisani Ndlovu, researchers based at the University of the Witwatersrand, argue in their 2012 article “Encounters with Panaceas” for the Journal of Contemporary African Studies that men living in an intensely stressful city and occupying, as migrants, relatively powerless positions may seek penis enlargements as a way of asserting their masculinity.

For women, larger breasts or hips could help to attract a partner. These enlargements – as well as posters offering to locate lost lovers – speak to anxieties about navigating precarious existences in Johannesburg alone.

The advertisements make visible the fears and concerns of some of the city’s poorest and most marginalised residents: those who occupy a precarious position between legality and illegality.

It is no surprise, then, that they should seek succour and help from both official and unofficial sources, and rely on magic and prophecy to navigate life in what Caroline Wanjiku Kihato has described as an “in-between city”.

In their American Ethnologist article “Occult Economies and the Violence of Abstraction” (1999) the anthropologists Jean and John L. Comaroff have suggested that the rise of an “occult economy” (“the deployment of magical means for material ends”) occurs in situations “of rapid social transformation, under historical conditions that yield an ambiguous mix of possibility and powerlessness, of desire and despair, of mass joblessness and hunger amidst the accumulation, by some, of great amounts of new wealth”.

Magic, prophecy, the help of herbalists and the desire to radically refashion bodies all become means of both eking a living in this topsy-turvy world and, for the marginalised, of finding a way to make a place for themselves under conditions that seem to defy reason and logic.

From Europe, Evidence That More Schooling Leads to Less Religiosity… and a Reduction in Superstitious Beliefs

Added October 10, 2012

by Terry Firma 65

There is a deep anti-intellectual streak that runs through much of religious America, and it’s entirely justified. No, I’m not saying that we ought to give the thumbs-up to poor thinking skills and the inability to distinguish facts from fiction. I’m saying, rather, that fundamentalists are right about academic learning: the more of it you do, the less likely you are to attend church or to talk to God.

New research by economists at Louisiana State University offers some tantalizing evidence:

The study finds that more education, in the form of more years of formal schooling, has “consistently large negative effects” on an individual’s likelihood of attending religious services, as well as their likelihood of praying frequently. More schooling also makes people less likely to harbor superstitious beliefs, like belief in the protective power of lucky charms (rabbit’s feet, four leaf clovers), or a tendency to take horoscopes seriously.

Major caveat: While the study is new, the data are old – and from Europe.

The researchers examined the effects of compulsory schooling reforms undertaken in 11 European countries, primarily in the 1960s and 1970s. “While some cohorts of children were impacted by these law changes, those who just missed the age cut-off of the law were exempt from the mandate,” the authors write. And voila: you now have treatment and control groups for a real-world experiment. The authors then looked at how the different cohorts answered survey questions about religiosity and superstition later in life.

They found effects of education on religion and superstition that were significant, and fairly large. One additional year of schooling:

If you live in America, don’t get too excited. The secularization hypothesis doesn’t apply here quite as much. The U.S. may be an outlier: as a country, we’ve gotten more schooled… but we’re still overwhelmingly religious.

Then again, notes the Washington Post,

While belief in God has remained constant over the decades [has it though? -- TF], more and more people are  deciding they don’t need a church to worship Him/Her as they see fit. It is possible that as people become more educated, they become more skeptical of the external trappings of religious belief – the churchgoing, the rules, and the other features of organized religion.

That’s still a damn good development.

Does New Research Prove Life After Death? Not So Much…

Added Oxtober 10, 2014
by Rachel Ford

Holy Moses, the afterlife is real!

At least, that’s the impression you might get reading about the “AWARE” study (recently published in the Resuscitation Journal). The Telegraph‘s headline, for instance, trumpets, “First hint of ‘life after death’ in biggest ever scientific study.”

This is followed by a far less exciting, but more accurate, description:

Southampton University scientists have found evidence that awareness can continue for at least several minutes after clinical death which was previously thought impossible

The study focused on cardiac arrest patients. Of 330 survivors (of an initial pool of 2060), 140 recounted some level of “awareness while being resuscitated” following cessation of cardiac activity. Lead researcher, Dr. Sam Parnia, believes actual numbers of near-death experiences might in fact be much higher, but brain injury or sedatives might limit later recollection. Of reported experiences, however, researchers identified several distinct themes.

The experiences manifested in somewhat contradictory fashion from person to person, ranging from a “sense of peacefulness” to heightened senses. A third of the patients recalled time either slowing down or speeding up; some claimed to see bright light or the sun, but others “recounted feelings of fear or drowning or being dragged through deep water.” Some patients “said they felt separated from their bodies”; one account in particular seems to have stood out to Parnia.

A 57-year old Southampton man went into cardiac arrest prior to being resuscitated. After the fact, he described in detail the actions of those who resuscitated him and the noise of one of the hospital machines.

“We know the brain can’t function when the heart has stopped beating,” said Dr Sam Parnia… “But in this case, conscious awareness appears to have continued for up to three minutes into the period when the heart wasn’t beating, even though the brain typically shuts down within 20-30 seconds after the heart has stopped.”

And where did this figure of three minutes of post-death consciousness come from?

“The man described everything that had happened in the room, but importantly, he heard two bleeps from a machine that makes a noise at three minute intervals. So we could time how long the experienced lasted for.

“He seemed very credible and everything that he said had happened to him had actually happened.”

Two points come immediately to mind

Eyewitness testimony is notoriously unreliable; it is doubtful that being at the center of a traumatic incident — your own death — would improve matters.

It is, therefore, fully possible that the patient involved is absolutely convinced that two beeps occurred during his death (making what he claims to have experienced very credible)… yet is still wrong.

There is, it seems to me, some reason to be skeptical about the time frame put forth.

Secondly, even if the three minute time frame is accurate, this indicates that consciousness can linger at least two and a half minutes longer than previously indicated; that an afterlife exists is another matter entirely.

This is what the study says are indications that “consciousness may be present despite clinically undetectable consciousness.”

It may well be that our methods of determining human consciousness are not fully accurate and that human consciousness continues for some time longer than currently thought.

But it’s important to note that this study hasn’t proven that — nor do the researchers involved claim that it has — much less that there is no termination to consciousness.

A better understanding of human consciousness’ limits is to be desired for any number of reasons. But jumping to the conclusion that dying memories are somehow indicative of a life after death is simply unwarranted based on what (little) we know. It might make for eye-catching headlines, but there is no rational basis to doing so.

Rosneft (Russia) supports Orthodox church of Russia

Added October 10, 2014

Rosneft (Russian: Росне́фть) is an integrated oil company majority owned by the Government of Russia. Rosneft is headquartered in Moscow's Balchug district near the Kremlin, across the Moskva River. Rosneft became Russia's leading extraction and refinement company after purchasing assets of former oil giant Yukos at state-run auctions. In March 2013, Rosneft became the largest publicly traded oil company, after buying TNK-BP.

In recent years, the Company has been actively supporting the construction or reconstruction of Orthodox churches in many regions, including Moscow, Southern Russia, Siberia and the Far
East.

At the moment, the Company is funding the construction of churches in the new town of Gubkinsky in the north of Western Siberia. Approximately USD 1.5 million (RUR 41 million) has been spent on the building work so far.

The construction of new churches is also a major activity in Russia’s Far East. New churches have been built in several towns and settlements with financial assistance from Rosneft and its
subsidiaries.

In 1999, the only church in Komsomolsk-on-Amur and the surrounding area was destroyed by a fire. The people of the town
decided to build a new church on the same site, and Rosneft’s Komsomolsk refinery took on all the financing and subcontracting work.

Nakhodkanefteprodukt, a Rosneft
marketing subsidiary in the Far East, provided fi
nancial assistance to build a church in
honour of the famous icon, Our Lady of Kazan, in the town of Nakhodka. Sakhalinmorneft
egaz was involved in building Othodox churches in the settlement of Nogliki and the town of
Okha on Sakhalin Island.

European Court on Human Rights Wins Religious Freedom Case for Russian Scientologists

Added October 9, 2014
Posted by Alison Lesley

The denial of a Russian Church of Scientology’s registration has been deemed a violation of the Convention for the Protection of Human Rights and Fundamental Freedoms.

The European Court on Human Rights (ECHR) has concluded the rejection of the Church of Scientology of Saint Petersburg’s registration is a violation of Articles 9 and 11 of the Convention for the Protection of Human Rights and Fundamental Freedoms.

Over a period of eight years, a body Russians, six of them Scientologists, made six registration requests. Each application was denied, with a different reasoning given each time.

Every refusal was debated in court, but the registration body would not budge on their decision.

The applicants then turned to ECHR for help.

The ECHR pointed out conflicts in Article 9, freedom of thought, conscience, and religion, and Article 11, freedom of assembly and association. The denial of the Church of Scientology’s registration was in direct conflict with these clauses.

In the end, Russia did agree they were in violation of the terms and pledged to honor the Convention.

This is the third time the ECHR has assisted the Church of Scientology in defending their religious rights. In 2007 and 2009, there were violations related to registration of churches in Moscow, Surgut, and Nizhekamsk.

Nadezhda Schemeleva, an originator of the application, gave a statement:

“We hope that this decision of the European Court will help the authorities to bring the law on freedom of conscience in line with international standards. I am proud that by standing for their rights Russian Scientologists create the foundation for bigger religious freedom for all.”

Pakistan’s Sikhs face increased violence

Members of Pakistan’s Sikh community say they are increasingly being singled out and attacked because Islamist militants see them as infidels.

Added October 8, 2014

From The Freethinker

According to this report, there is a growing atmosphere of intolerance in a country long plagued by sectarian violence. Like Shi’ite Muslims, Christians and other minorities, Sikhs live in a paranoid and hostile world where every stranger is assumed to be an attacker.

Wearing a large pink turban and sitting cross-legged in his pharmacy, Amarjeet Singh, 40, said the community was so afraid that most people stopped showing up for prayers in the traditional Sikh place of worship – the Gurdwara, or the gateway to the guru.

I have run this business for last 22 years. Never in my life have I experienced such insecurity. Around 60 percent of our shops are closed due to security concerns. Many parents are not sending their children to schools.

Singh expressed fear over people who enter his shop.

I don’t know if it’s a customer or an assailant who will reach out for his gun.

Last month, Harjeet Singh, another Sikh shopkeeper, was shot dead at his herbal medicine shop in Peshawar, near Pakistan’s border with Afghanistan which is home to most of the country’s 40,000 strong Sikh community.

Peshawar, a sprawling and chaotic city of 3.8 million lies in a conservative region awash with radical Islamist ideology. Pamphlets praising Islamic State, a group fighting to set up a global Islamic caliphate, have recently appeared.

According to police, at least eight Sikhs have been killed in the past year and a half – the first ever recorded sectarian killings of Sikhs in Pakistan’s history.

Many Sikhs see Pakistan as the place where their religion began: the founder of Sikhism, Guru Nanak, was born in 1469 in a small village near the eastern Pakistani city of Lahore.

Sikhs have a long and colorful history in Pakistan. Originally persecuted by Mughal emperor Aurangzeb in the 17th century, they fled to the remote mountains on what is now the Pakistan-Afghan border and settled among Pashtun tribes.

Sikhs have praised their Pashtun hosts for allowing them to hide in their lands thanks to the tribal principle of sanctuary but growing instability in the region has changed the picture.

At least 500 Sikh families have recently migrated to Peshawar due to a military operation against Taliban militants in the North Waziristan region on the Afghan border.

Said Haroon Sarab Diyal, chairman of the All Pakistan Hindu Rights Movement, a group advocating Hindu and Sikh rights.

They were forced to leave their established businesses … They were also doing well in Peshawar until the latest wave of attacks. Sikh are not sending their children to schools, especially boys who stand out due to their head dress.

Senior police officer Najeeb-ur-Rehman said police were regularly patrolling Sikh areas and were deployed at the main temple, its facade, painted in a light golden color, shining gently in the sun above a narrow maze of dusty alleys.

Sardar Charanjit Singh, a Sikh elder, said:

Pakistan is land of the pure for us, it is the birth place of Guru Nanak, the founder of Sikhism. It’s our mother land, we love this soil. Why are we being targeted here? People are very frightened, it’s a time of sorrow for us.

Jasdeep Singh, President of the Guru Manyo Granth Society – a coalition of various Sikh youth organisations – was quoted as saying that he was shocked to find out how girls from the minority community were being kidnapped and forced to marry against their will and the police was behaving like mute spectators.

He added that those who protest against the abductions or killings are framed and booked under Pakistan’s harsh blasphemy laws.

The Fight for Non-Religious Liberty

Added October 7, 2014
  
By Todd Stiefel, Richard Dawkins Foundation

Many groups are victims of prejudice in America. Women earn less for the same job as their male counterparts, African Americans still face disgusting hostility, and gay people are denied the right to marry those they love. Yet, a different group consistently scores worse than all others in polls gauging discrimination: the nonreligious. The nonreligious may face less severe prejudice than others, but the bias comes from far more people.

This may surprise you, but I can tell you, as an openly secular person, I have experienced it firsthand. On several occasions, my donations to charities were rejected because, amazingly, groups would rather avoid being associated with me than receive badly needed funding. My wife, Diana, has been told by friends that mutual acquaintances have said, “Diana is really nice, but her husband is an atheist.” I have been told point-blank I will be unable to teach my children values, simply because I answered, “I am not religious” to the ubiquitous Southern question, “Where do you go to church?” I have been flipped off and insulted, but at least I have not received the death threats that are common among my friends in the secular movement.

Here are five things you should know about discrimination against the nonreligious, particularly against atheists and agnostics.
1. We are assumed to be immoral.

atheistslideThe worst thing someone can consider you to be is evil. Judgments based on poor appearance, athleticism, or intellect all hurt. But nothing pains like the completely dehumanizing assumption that someone is ignoble and despicable. Having that opinion of someone is to believe that the person’s very character is corrupt to its core. Unfortunately, that is the belief nearly half of American’s have regarding atheists and agnostics.

In a recent Pew Research, 45 percent of people said a belief in God is necessary to be moral. Those who disbelieve or are unsure of the existence of God are simply presumed to be unethical. This is the real root cause of the discrimination faced by the nonreligious. If you are assumed to be a bad person, it is not surprising you will be treated differently.

Mantis shrimps can see cancer, and scientists have now created a camera that does the same

Added October 6, 2014,

by Fiona MacDonald  

Inspired by the eyes of mantis shrimps, Australian researchers have created sensors that can detect cancer and visualise brain activity.

sirkkaäyriäinen

Scientists from the University of Queensland in Australia have discovered that mantis shrimp have an incredibly useful ability - the marine creatures are able to see a variety of cancers inside our bodies. And they've now replicated that ability in a camera that could eventually be put into a smartphone.

Mantis shrimp can see cancer, and the activity of our neurons, because they have unique eyes, known as compound eyes. This type of eye is superbly tuned to detect polarised light - a type of light that reflects differently off different types of tissue, including cancerous or healthy tissue.

“Humans can’t see this, but a mantis shrimp could walk up to it and hit it,”
said Justin Marshall from the Queensland Brain Institute at the University of Queensland in a press release.

“We see colour with hues and shades, and objects that contrast – a red apple in a green tree for example – but our research is revealing a number of animals that use polarised light to detect and discriminate between objects.”

His team have now worked with international collaborators to create a camera that can replicate this ability - eventually they hope they could lead to smartphone cameras that would allow people to scan their body for cancers at home.

“The camera that we’ve developed in close collaboration with US and UK scientists shoots video and could provide immediate feedback on detecting cancer and monitoring the activity of exposed nerve cells,”
said Marshall.

They did this by revealing that the compound eye of the mantis shrimp contains groups of photocells called ommatidia. Each of these ommatidium has thin micro-villi that can filter polarised light, as well as light-sensitive receptors.

To mimic this in the camera, the scientists used aluminium nanowires to replicate the polarisation-filtering microvilli, and placed these on top of photodiodes, which convert light into electrical current.

“It converts the invisible messages into colours that our visual system is comfortable with,"
said Marshall.

While current imaging systems already use polarised light to detect cancer, there are limitations to the size of tumours they can detect, and they require large equipment. By replicating the eyes of mantis shrimp, the scientists hope to improve our technology to the point where it could be included into a smartphone. This would reduce the need for more invasive cancer detection methods, such as biopsies, and could help detect cancer earlier.

Impressively, the sensors developed by the University of Queensland team have already been used to “see” the activity of neurons inside a brain in real time, as well as providing early diagnosis of cancerous tissues in mice.

Their research is published in Proceedings of the IEEE.

Mad ‘bishop’ has a cure for Ebola: Vimto
Meet ‘bishop’ Edward Adjei, a Liberian fruitcake who believes that Ebola can be cured with prayer

and … a grape-based drink called Vimto

Added October 5, 2014

Source: The Freethinker

Adjei, of the Christ Incorporated Church is now on a mission to persuade Liberia’s government to show faith in his cockamamie plan to rid the country of Ebola. The deadly virus may have no cure known to medical science, but he says it can be seen off with the help of a three-day prayer session, an exorcism of the presidential palace – and several bottles of Vimto.

While health chiefs blame the outbreak of the virus on poor sanitation and overcrowded slums, Adjei points the finger at the burnt-out hulk of the old presidential palace, which stands on a hill in the capital, Monrovia.

After six years as the seat of power of the warlord Charles Taylor – accused of practising witchcraft during Liberia’s brutal civil war – the building, which caught fire mysteriously during independence celebrations in 2006, is widely believed to be cursed.

Adjei is one of a number of independent clergymen who now believe that the demons which lurk in it must be banished if Ebola is to be defeated. Said Adjei:

The presidential building is our country’s gateway to Heaven, through which our leaders speak to God, but it has been desecrated.

Now nobody speaks to God through the palace any more, so He has turned his back on our country. And when that happens, we lose protection against things like Ebola.

Adjei, who claims to have had warning of the impending Ebola epidemic in a revelation last December, has now written a joint letter with other Liberian clergymen asking permission from the Liberian government to exorcise the building.

He said it would require a three-day prayer session, which would also involve “a ceremonial scattering of the blood of Christ around the building”. It is here that his plan –  to British minds at least – takes its most unexpected twist of all.

Rather than using communion wine as the blood of Christ, he uses Vimto, the British-made soft drink famous for its distinctive pink hue. Brandishing a large bottle from a store in his vestry, he said:

Communion wine is rather expensive, so we use Vimto instead. We use it for consecrations here in Liberia all the time, such as in houses and pieces of land where evil acts were committed during the civil war.

The perception that the Ebola outbreak has a spiritual element to it has been a headache for health chiefs throughout west Africa, who say that people who blame the virus on witchcraft are less likely to seek help if they get infected.

Adjei claims that any illness with no known cure is almost certain to involve Satan’s hand in some way. He stresses, though, that he also has faith in the more worldly methods to fight Ebola, which has now claimed nearly 3,000 lives across the region, nearly half of them in Liberia.

At the doors to his church in Monrovia’s Painsville district, parishioners must wash their hands with chlorinated water, and he says he would send anyone suffering from the virus to seek medical help first and spiritual help second.

Nonetheless, his plan for ridding the presidential palace of demons has so far attracted little interest from the Liberian government. He despondently said:

I have written to them and tried to contact them, but I have had no response.

Eid al-Adha

Added October 4, 2014

adha

http://dwindlinginunbelief.blogspot.fi/2011/11/eid-al-adha-hasa-diga-eebowai.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+blogspot/NAhLF+%28Dwindling+In+Unbelief%29

Angels are for real, says Pope Francis

Added October 4, 2014

by Barry Duke

The Pope said 10/2 that guardian angels exist and people who listen to their advice are less likely to make the wrong decisions.

Putting himself firmly among woo cranks, he said in a message to mark the Feast of the Guardian Angels, celebrated by Catholics on 2 October, that:

The doctrine on angels is not fantasist. No, it’s reality. According to church tradition we all have an angel with us, who protects us and helps us understand things.

The message that humans are helped along in life by an otherworldly guardian was in contrast to former pope Benedict’s insistence in 2012 that angels did not sing at the birth of Christ – news that “devastated many a carol singer and earned him the epithet ‘killjoy Pope’.”

Francis asked:

How often have we heard ‘I should do this, I should not do this, that’s not right, be careful … ? So often! It is the voice of our travelling companion.

The Pope advised sceptics to ask themselves:

How is my relationship with my guardian angel? Do I listen to him? Do I say good morning to him? Do I ask him to watch over me when I sleep? No one journeys alone and no one should think that they are alone.

Ireland to vote on removal of blasphemy law last used in 1855

Added October 4, 2014
REUTERS/Cathal McNaughton

DUBLIN (Reuters) - Once staunchly Catholic Ireland will hold a referendum to remove the crime of blasphemy from its constitution, an offence now punishable by a fine of up to 25,000 euros ($31,600) (19,582 pound) but which has probably not been prosecuted since the 19th century.

The Roman Catholic Church's public influence has been on the wane in Ireland since the 1980s, particularly after a string of child sex abuse scandals.

"Blasphemous matter" is deemed an offence under Ireland's 1937 constitution, written at a time when the Church still held a dominant role in society. Blasphemy could have led to a jail term of seven years before a change to the law five years ago that provided for fines instead.

"In practice, there have been no prosecutions under the 2009 Act and the last public prosecution for blasphemy in Ireland appears to have been brought in 1855," Aodhan O Riordain, junior minister with responsibility for Equality, told parliament on Thursday in announcing the referendum.

No date was announced for the referendum, which the previous government said would be a "costly diversion" when it amended the law on prison sentences five years ago.

In further signs of the Catholic Church's declining influence in Ireland, limited access to abortion was allowed for the first time last year, while a referendum on same-sex marriage will also be held in 2015.

Britain abolished its law against blasphemy in 2008.

The offence remains a crime, sometimes punishable by death, in various parts of the world and can provoke very strong emotions. Last week, a Pakistani policeman shot and wounded a British man with a history of mental illness in the jail where he is on death row for blasphemy.

(Reporting by Padraic Halpin; Editing by Gareth Jones)

Iran hangs ‘heretic’

Added October 3, 2014

Mohsen Amir-Aslani, arrested nine years ago, was found guilty of ‘heresy’ and insulting the prophet Jonah.

Amir-Aslani was arrested for allegedly providing his own interpretations of the Koran, according to his family, and he was hanged last week for making “innovations in the religion” and “spreading corruption on earth” by, among other things, suggesting that the Jonah story in Koran was “symbolic”.

Iran’s judiciary, which was responsible for the handling of his case, has since denied that Amir-Aslani’s execution was linked to his religious beliefs.

Instead, the authorities allege that he had illicit sexual relationships with a number of people who participated in his psychotherapy sessions, and the type of activities he was involved in did not follow an official interpretation of Islam. It was not clear if Amir-Aslani had official permission to conduct his sessions.

An unnamed source told the New York-based group, the International Campaign for Human Rights in Iran (ICHRI):

Mohsen held sessions in his own house dedicated to reciting the Koran and interpreting it. He had his own understandings [of the religion] and had published his views in the form of a booklet and made it available to his fans.

According to the source, Iran’s Ministry of Intelligence was behind Amir-Aslani’s arrest.

He was initially held for making innovations in Islam and providing his own interpretations of the Koran but later he was accused of insulting prophet Jonah and also faced accusations of having sex outside marriage. They alleged that he had sexual relationships with a group of the people who participated in his classes.

Amir-Aslani’s wife, Leila, told the opposition website Roozonline that she was hoping a high court would strike down his conviction but his sentence was eventually upheld. She told Roozonline that his conviction stemmed from his religious views and no evidence was presented to back up the charges related to his alleged sexual activities.

Meanwhile, we learn that the Iranian authorities have postponed the execution of a woman accused of killing a man who raped her.

Reyhaneh Jabbari, 26, above, admitted to stabbing Abdolali Sarbandi once in the back, but had insisted that there was someone else in the house who actually killed him.

Her claim is believed never to have been properly investigated.

Officials said on Monday that Reyhaneh Jabbari, 26, had been transferred to a prison west of Tehran to be hanged. But activists claimed on Tuesday that an online campaign had persuaded the state to give her a 10-day reprieve.

The human rights group Amnesty International said she was convicted after a deeply flawed investigation.

Ms Jabbari was arrested in 2007 for the murder of Sarbandi, a former employee of Iran’s Ministry of Intelligence.
She was placed in solitary confinement for two months, where she reportedly did not have access to a lawyer or her family, and was sentenced to death by a criminal court in Tehran in 2009.

Muslims and Hindus Riot in India Over a Jokey

Added October 3, 2014
by Terry Firma

As they’ve often done since at least the eighth century, Mo fans and Shiva supporters have been violently clashing in India:

The police have made hundreds of arrests in the past several days in an attempt to stop religious riots in the Indian city of Vadodara, in Prime Minister Narendra Modi’s home state of Gujarat. So far, the violence has been confined to stabbings and the torching of around a dozen vehicles, D.J. Patel, a senior police official in Vadodara, said on Monday.

“We have deployed a large enough number of police to control any situation,” he said. He said none of the injuries were serious. The clashes began last week, after a Hindu man posted an image to his Facebook account showing the face of a Hindu goddess superimposed on a stone venerated by Muslims, Mr. Patel said.

Maybe there are two religions of peace? God help us.

Adolf Hitler: the world's most famous creationist

Added October 2, 2014

"My feeling as a Christian points me to my Lord and Savior as a fighter. It points me to the man who once in loneliness, surrounded only by a few followers, recognized these Jews for what they were and summoned men to fight against them."

-Hitler in a speech on April 12, 1922.

"The National Government will regard it as its first and foremost duty to revive in the nation the spirit of unity and co-operation. It will preserve and defend those basic principles on which our nation has been built. It regards Christianity as the foundation of our national morality, and the family as the basis of national life."

"The most marvelous proof of the superiority of Man, which puts man ahead of the animals, is the fact that he understands that there must be a Creator."

"The fox remains always a fox, the goose remains a goose, and the tiger will retain the character of a tiger."

Hitler's program didn't involve evolution. Hitler prescribed to a belief called Eugenics, which is breeding for a superior (Aryan) race. If you're familiar with evolution and how it works, you realize that Eugenics is the exact opposite of evolution.

In evolution, the larger and more dynamic the gene pool, the better. The more genetic diversity you have, the less likely a disease or a gene defect is going to wipe out the entire species. More genes = more likely to adapt and survive. And evolution is not a ladder; there is no end goal, no perfect being, only a being well-suited for its current living environment.

In Eugenics, the aim is to breed a "superior" version of a species; to lessen genetic diversity in favor of traits deemed to be preferable.

Purebred dogs are an example of why Eugenics is a really bad idea and how it runs contrary to evolution. The Rhodesian Ridgeback is thought to be superior when it has an especially large ridge on its back. Due to breeders selecting animals for their ridges, it's not uncommon now for the dogs to be born with ridges so large that they develop open canals that lead from the surface of their skin straight to their spinal column, resulting in a horribly painful, open wound directly on their bare spine.

"From where do we get the right to believe, that from the very beginning Man was not what he is today? Looking at Nature tells us, that in the realm of plants and animals changes and developments happen. But nowhere inside a kind shows such a development as the breadth of the jump , as Man must supposedly have made, if he has developed from an ape-like state to what he is today."

- Hitler in his book "Tischgespräche"

"Secular schools can never be tolerated because such schools have no religious instruction, and a general moral instruction without a religious foundation is built on air; consequently, all character training and religion must be derived from faith."

- from a speech Hitler gave on April 26, 1933.

In his own words, Hitler was a devout Christian and he was a Creationist.

"For it was by the Will of God that men were made of a certain bodily shape, were given their natures and their faculties."

- Hitler in his book "Mein Kampf"

Hitler was not an atheist.

Archbishop accused of paying for sex with children in Poland

Added October 2, 2014

According to Reuters, The Vatican last week arrested a former archbishop accused of paying for sex with children while he was a papal ambassador in the Dominican Republic, the first-ever arrest inside the city state on charges of paedophilia.

Jozef Wesolowski, a Pole who was defrocked by a Vatican tribunal in June, has been placed under house awaiting a criminal trial, the Vatican said in a statement.

The 66-year-old Wesolowski is the most prominent church figure to be arrested since Paolo Gabriele, a former papal butler convicted in 2012 of stealing and leaking private papers of former Pope Benedict XVI.

A new definition of virtue

Erkki Hartikainen October 1, 2014

Traditional definition of the viertu says that the virtue is moral exellence.

The queston of which traits are virtues on normative and opinions.

I do not support virtue ethics.

I have the need to use the word virtue. Therefore I will give a new definition of virtue.

 1. The virtue is a genetic property of the individual.
 2. The actions of the virtuous person are valued as good  in the culture of the person.

Becoming an Atheist Has Health Benefits

by Hemant Mehta

We’ve all heard the studies that show religion is good for your health.

Among other things, church-goers have less stress, are less likely to smoke or drink, have more self-esteem, and have stronger social support. The problem with these results is that it’s not necessarily church itself (or belief in the supernatural) that’s the key — it’s just being part of a tight-knit community. An atheist group that meets regularly, in other words, may provide many of the same benefits.

Finally, we’re getting a look at the other side. Why is leaving religion good for your health? Jon Fortenbury explores that question in a new Atlantic article. It turns out the health benefits of becoming an atheist are especially obvious if you’re leaving a restrictive religion:

Like [former evangelical Christian Annie] Erlandson, some people’s health improves after deconverting because they stop practicing negative health behaviors that may have been tied to their religion. For example, leaving a faith such as Christian Science, which dissuades medical treatment, obviously opens up more opportunities for healthcare intervention.

Other negative health behaviors sometimes associated with being religious, according to social psychologist Dr. Clay Routledge in Psychology Today, are cognitive dissonance (consistent religious doubts can harm your health) and avoidant coping. An example of the latter is the attitude that things are “all in God’s hands,” which could potentially keep people from taking action on behalf of their own health.

Unlike those who become isolated from community after losing their faith, Erlandson’s social life improved drastically after her deconversion. She began hanging out with theatre kids and people in the local punk rock scene.

Essentially, a lot of the benefits of becoming an atheist are similar to joining a church (if that makes you happy). You become part of an accepting social circle. You feel that your new beliefs are in accordance with reality. You feel at peace with yourself. You have new ways of handling the stress of everyday life.

If you’re in a religious faith and you’re not happy, leaving it will almost certainly be good for you. It’ll be tough at first, making such a drastic change, but I can’t think of anyone I know who left religion and still has any regrets about it. (The flip side of that, of course, is that those who join a church because they felt alone or depressed will inevitably be better off as a result.)

It reminds me of the Louis CK bit about how divorce is always good news because it means things were shitty before and they’re a little less shitty now. If you’re unhappy, then changing your situation is bound to confer some health benefits along the way.

Filosofia ja elämänkatsomustieto

Last update 16.9.2014

Yleistietoa, opetussuunnitelmia, oppikirjoja ja linkkejä.

Syksyn 2014 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä.

Kevään 2014 filosofian ylioppilastehtävät html-muodossa saat näkyviin napauttamalla tästä.

Kevään 2014 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä.

Syksyn 2013 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä.

Syksyn 2013 filosofian ylioppilastehtävät html-muodossa saat näkyviin napauttamalla tästä. ja pdf -muodossa napauttamalla

tästä.

Kevään 2013 elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä.

Kevään 2013 filosofian ylioppilastehtävät saat näkyviin napauttamalla tästä.

Filosofi och livsåskådning

20 läroböcker och vokabulär

Philosophy and Life View

20 books and dictionary in Finnish

Constructed language misil

misil

Katsomusaineiden didaktiikkaa

Yleistä didaktiikkaa

Ilmaista didaktiikkaa

Kristillinen dogmatiikka

http://etkirja.pp.fi/dogmatiikka.html

Filosofian, elämänkatsomustiedon ja uskonnon didaktiikkaa

Motivaatio, kv sopimukset, totuus jne...

Lukion filosofia, Filosofi i gymnasiet

Opetussuunnitelmat ja lisätietoa

Mitä filosofia on?
Vad är filosofi?
Opetussuunnitelma
Läroplan
Yliopistofilosofian sivustot
Filosofi.fi på svenska
Svenska material
Philosophy links in Internet
Logiikan alkeet Internetissä
Palautelomake

Ilmaiset filosofian oppikirjat

FI1 , FI2 , FI3 , FI4

Normatiivinen etiikka
Sukupuolietiikka
Metaetiikka
Deskriptiivinen etiikka

Filosofian ylioppilastehtävät

S 2012 K 2012 S 2011 K 2011
Vanhoja ylioppilastehtäviä
Vanhojen tehtävien sanaluettelo lukumäärineen
Ylioppilaskirjoitusten filosofit
Ylioppilaskirjoitusten sivistyssanat
Palautelomake

Elämänkatsomustieto, livsåskådning

Opetussuunnitelmat ja lisätietoa

Elämänkatsomustieto vai uskonto?
Mitä elämänkatsomustieto on?
Miksi evankelis-luterilaiset eivät pääse et:n opetukseen
Elämänkatsomustiedon opetussuunnitelmat
Grunderna för läroplanen för den grundläggande utbildningen
Koululait ja muut säädökset
Kysymyksiä ja vastauksia
Keskeiset ongelmat opetuksessa
Elämänkatsomustiedon opetusaineistoa ja linkkejä
Ohjeita kouluille
Dosentti Jouni Luukkaisen kantelut
Elämänkatsomustiedon stipendit
Kilpailut
Uskonnottomien uutisia
Religionskunskap i Sverige
Svenska material
Palautelomake

Peruskoulu Grundskola

Ilmaiset oppikirjat

et1 et2 et3 et4 et5 et6 et7 et8 et9

Opetussuunnitelmat ja lisätietoa

Elämänkatsomustiedon opetussuunnitelmat
Grunderna för läroplanen för den grundläggande utbildningen
Opetusvihjeitä: 1-5, 5-9
Verkkomateriaalia
Vähemmistöuskontojen oppikirjat
Palautelomake

Lukio Gymnasium

Ilmaiset oppikirjat

et10 et11 et12 et13 et14

Opetussuunnitelmat ja lisätietoa

Elämänkatsomustiedon opetussuunnitelmat
Grunderna för läroplanen
Sanasto
Opinnot Helsingin yliopistossa
Uskontojen vertailutaulukko
Palautelomake

Elämänkatsomustiedon ylioppilastehtävät

S 2012 K 2012 S 2011 K 2011
Vanhoja tehtävä
Vanhojen tehtävien sanaluettelo lukumäärineen
Ylioppilaskirjoitusten sivistyssanat

Syksyn 2014 ylioppilaskirjoituksiin valmistautuminen

Sekä elämänkatsomustiedon että filosofian ylioppilaskirjoituksiin kannattaa valmentautua lukemalla tämän oppiaineiston sanastoa sanasto.

Elämänkatsomustiedon kokeeseen lue myös ainakin kerran viikossa Elämänkatsomustiedon (opetushallituksen) opetussuunnitelmaohjeen sanat aakkosjärjestyksessä.

Filosofian kokeeseen lue ainakin kerran viikossa Filosofian(opetushallituksen) opetussuunnitelmaohjeen sanat aakkosjärjestyksessä.

Elämänkatsomustieto ainereaalissa

Elämänkatsomustieto on eräs lukion reaaliaineista. Elämänkatsomustiedon ainereaalissa kokelas valitsee vastattavakseen kuusi kysymystä kymmenestä vaihtoehdosta.

Reaaliaineiden sijoittuminen koepäivien kesken: Samana koepäivänä järjestetään evankelis-luterilaisen uskonnon, ortodoksisen isen uskonnon, elämänkatsomustiedon, yhteiskuntaopin, kemian, maantieteen ja terveystiedon kokeet.

Muuta tietoa

Esitelmä ateismista 9.2.2012 (pdf)
Maailmanuskonnot
Wienin piiri
Valtion ja kirkon ero
Java kielen perusteet versio 0.7
Palautelomake
Jäsenlomakkeet ja palautelomakkeet tekstinä ohjelmoijille

Ehdotus lukion opetuksen järkiperäistämiseksi

Suomen Ateistiyhdistys ry. kannattaa kaikkien mielipideaineiden poistamista kouluista. Erityisesti oman uskonnon opetus on mielipideopetusta.

Suomen ateistiyhdistys vastustaa kuitenkin jyrkästi kaikille yhteiseen "elämänkatsomustiedon" opetukseen siirtymistä lukioissa. Se merkitsisi Ruotsin mallin mukaista uskonnon opetusta eli sitä, mitä Kulosaaren yhteiskoulussa nyt opetetaan.

Kulosaaren yhteiskoulun kaikille pakollisen opetussuunnitelman löydät napauttamalla tästä.

Koska peruskoulun järkeistäminen on Suomen äärivanhoillisessa mielipideilmastossa mahdotonta, ehdotamme että järkeistäminen aloitetaan lukiosta.

Kun oman uskonnon tai elämänkatsomustiedon opetusta on peruskoulussa 9 vuotta, on kohtuutonta, että sitä on lukiossa.

Koska lukion elämänkatsomustiedon opetus oli aikoinaan filosofian opetusta ja nykyään huuhaata, ehdotamme, että oma uskonto ja elämänkatsomustieto poistetaan lukiosta ja muutetaan filosofian opetusta niin, että lukioissa filosofian nykyiset kurssit 2, 3 ja 4 ovat pakollisia. Samalla on päätettävä, että näiden kurssien sisältöjä ei muuteta lisäämällä niihin uskontotietoa.

Koska lukioissa on paljon evankelis-luterilaisia uskonnonopettajia, ehdotan, että heitä varten luodaan lakkautuspalkkajärjestelmä siirtymisajaksi. Vastaavasti teologikoulutusta vähennetään niin, että lukioiden evankelis-luterilaisen uskonnon opettajat voivat siirtyä joustavasti evankelisluterilaisen kirkon tehtäviin.

Nykyisin pätevät elämänkatsomustiedon opettajat katsottakoon päteviksi lukion filosofian opettajiksi.

Siirtymäajaksi myös opettajakoulutusta vailla olevat, joilla on yliopistossa suorittettu vähintään keskimmäinen oppimäärä filosofiassa, katsottakoon päteviksi lukion filosofian opettajiksi.

Lakkautuspalkka lisää menoja, mutta teologikoulutuksen keskeyttäminen pienentää menoja.

Kun joukko teologian professoreja joutuu lomautetuiksi, tämä on vain osoitus siitä, että kansalaisia lomautetaan tasapuolisesti kaikissa yhteiskuntaluokista.

Todellisiä hyötyjiä ovat lukiolaiset.

Mainittakoon, että alempaa löytyvät täysin ilmaiset lukion filosofian oppikirjat.